Page 1

Een topsporter met PDD-NOS pag. 20

voor en door kinderen • februari 2011

Ik heb heel veel geoefend met lezen

pag. 6

En verder: Een spreekbeurt ho uden of werkstuk m aken op pag. 15


Spreekbeurt of werkstuk

POST VOOR

Puf, zucht, kreun, steun… Vind jij Wil jij ook e het net als heel veel kinderen ook en Weet je een keer in ba lan zo lastig om een werkstuk te maken gr graag teken appige mo sKIDS? ingen p? Ma te dic of een spreekbeurt te houden? , vi ak ht Stuur en of schrij nd je het le je Misschien krijg je er zelfs wel buikpijn f je uk je Postb post naar B liever een om u b a s l rief? van. Of vind je het zo moeilijk dat je Of zen 93, 3720 A ansKIDS, B d het steeds maar uitstelt om eraan kids@ een e-mai in Bilthove ln n. balan sdigit aar te beginnen. Dat is heel normaal. aal.nl De meeste kinderen vinden dat moeilijk. Maar niet getreurd, je krijgt nu hulp. Balans heeft spreekbeurten werkstukboekjes gemaakt voor kids. Ze zijn er al voor ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie. En binnenkort komen er nog meer. Over autisme bijvoorbeeld en DCD. Op bladzijde 15 van deze BalansKIDS kun je er meer over lezen. En als je dan een spreekbeurt hebt gehouden of werkstuk hebt gemaakt, laat je dan weten hoe het is gegaan? (gewoon een mailtje sturen naar kids@balansdigitaal.nl) En misschien heb je nog wel goede spreekbeurt- en werkstuktips voor andere kids.

Prijswinnaars van deze maand

De brievenbus stroomde over. En mijn mailbox ook. Zoveel kinderen hadden de Sinterklaaspuzzel uit het novembernummer opgelost. En de mijters geteld. We hebben geloot wie de prijs, het boek ‘Hoe maak ik een vriend?’, krijgt. Gerrit Meerkerk, Amasja Bruggeman en Lars Fikkers zijn de prijswinnaars.

Veel plezier met jullie prijs!

2

PS: Bijna iedereen wist dat de oplossing van de puzzel NOVEMBER is. Goed gepuzzeld allemaal. Enne… er stonden wel 41 mijters in het blad.


er k k i k h c a L

Twee oenen lopen door het bos. Zegt de ene tegen de andere: “Zie jij het bos al?” Zegt de andere: “Nee, de bomen staan ervoor”.

Er zitten twee boeven in de gevangenis. Zegt de ene boef tegen de andere: “Ik heb een plan om te ontsnappen”. Zegt de andere boef: “Wacht nog even. Ik ben ook bijna klaar met mijn plan om te ontsnappen”. Vraagt Jantje aan Pietje: “Ken je die mop van die man die op de wc zat?” Pietje: “Nee, die ken ik niet”. Jantje: “Ik ook niet, want de deur zat op slot!”

Weet jij ook een leuke mop? Stuur dan een mail naar kids@balansdigitaal.nl De allerleukste komen in BalansKIDS.

DO E

Famke en Maurice, bedankt voor het toesturen van de leuke moppen.

N

HOOR!!

3


Brieven Leren typen Volgend jaar ga ik naar het voortgezet onderwijs. Dan moet ik ook langere werkstukken maken en langere stukken schrijven. Dat ga ik zoveel mogelijk op de computer doen. Dat is handiger voor mij omdat ik dyslexie heb. Om sneller te kunnen werken, moet ik een typecursus volgen. Eerst heb ik de cursus van Pica geprobeerd, maar die vond ik heel erg saai. Nu doe ik de dyslexiecursus van Typetopia. Dat gaat beter. Vier keer per week oefen ik een half uur. Ik kan al sneller achter elkaar nieuwe letters vinden en met tien vingers typen. Foto: Bionda Heeringa

De spelletjes van Typetopia (die mag je spelen als je het goed hebt gedaan) zijn leuk. Maar wat ik irritant vind is dat je maar vier fouten mag maken. Heb je meer fouten, dan moet je alles weer helemaal overdoen. En nog een keer, en nog een keer als je weer vier fouten hebt. Omdat ik dyslexie heb maak ik nou eenmaal meer fouten. De computerstem die vertelt wat je moet doen vind ik ook saai. Toch oefen ik door. Want sneller leren typen is wel handig.

Daaag, Petra Oproep: Welke typecursus volg jij? Vind je het makkelijk, moeilijk, saai of juist leuk om te oefenen? En heel belangrijk‌ helpt het, zo’n typecursus? Kun jij al sneller typen? Stuur een mail naar kids@balansdigitaal.nl en vertel over jouw typecursus. Misschien komt jouw brief dan binnenkort ook wel in BalansKIDS.

4


Penvriend gez ocht! Ik ben J acc Ik heb P o en ben 10 jaa DD r. dorpje Z -NOS en ik wo on in Ge et lder op de p ten. Mijn hobb y laystatio 's zijn vo land in het n s ll en ik ve rzamel s pelen, gezellig eyballen, lezen , h t e ei vriendin nen. Ik z oek een dsdingen, die ook penvrie P dezelfd n e hobby DD-NOS heeft en onge d of ’s als mi kids@b j. Als veer al Jacco ansdigitaal.nl stu je een mail stuu rt naar ren zij d e mail n aar mij t oe.

Het vollehoofdenboek Heb jij dat ook wel eens? Een hoofd waar NIETS meer bij kan. Waardoor je niet goed meer kunt nadenken en opletten. Een hoofd waar je heel moe van wordt en sneller boos. Het lukt dan vaak niet meer goed om uit te leggen wat je wilt zeggen. En samenwerken en samen spelen wordt door zo’n vol hoofd ook een stuk lastiger.

Het vollehoofdenboek is voor kinderen vanaf 8 jaar om samen met je ouders, juf of iemand anders waar je graag mee werkt in te lezen. En oefeningen en proefjes te doen natuurlijk.

Het vollehoofdenboek gaat over hoe je kunt meten hoe vol jouw hoofd is. Wat je zelf kunt doen om je hoofd rustiger te maken en wat anderen kunnen doen om je te helpen. Het is een boek met oefeningen, proefjes en praktische tips. Het vollehoofdenboek, een werkboek voor kinderen en volwassenen, is geschreven door Linde Kraijenhoff. En het kost € 28,50.

5


Petra

11 jaar, Groep 8 Dyslexie en ADD en, Hobby’s: paardrijd klassiek ballet

Op de voorkant Naar school gaan vindt Petra leuk. Drama (dat is een soort toneelspelen) is haar lievelingsvak. En ze is goed in rekenen. Lezen vindt ze niet leuk. “Omdat ik dat zo lastig vind.” Wat ze verder graag doet is spelen met vriendinnen, paardrijden, klassiek ballet en sudoku’s en logicapuzzels maken. Dat is heel knap. Want Petra zit in groep 8. En ze heeft dyslexie. Ze heeft heel veel geoefend met lezen. Toch lukt het haar nog niet om sneller te lezen dan AVI-4.

6


Ook dyslexie

De grote broer en zus van Petra hebben ook dyslexie. Dus toen Petra letters leren moeilijk vond, ging haar moeder meteen praten op school. Want misschien had Petra ook wel dyslexie. Petra: “Ik oefende en oefende en toch ging ik bijna niet vooruit”. Gelukkig kreeg ze hulp. Van de Stichting Taalhulp. “Daar moest ik verhaaltjes lezen en de verschillende soorten letters een kleurtje geven met een markeerstift. En ik moest woordjes maken met blokjes in verschillende kleuren.”

Geen zin

Elke dag oefende Petra thuis. “Dat moest, ook al had ik vaak geen zin. Vooral het woorden maken met de gekleurde blokjes vond ik saai.” Ook op school kreeg ze extra hulp. Toch lukt het Petra niet om net zo snel te lezen als haar klasgenoten. “Daarom lees ik nu vaak boeken die worden voorgelezen op cd. En ik werk veel op de computer op school. Begrijpend lezen maak ik samen met iemand anders uit de klas die het dan voorleest. En ik oefen met taalspelletjes op de computer.”

Ik ballet liever dan dat ik lees

7


Op de voorkant Vergeten

Petra heeft niet alleen dyslexie, ze heeft ook ADD. “Net als mijn moeder die ook ADD heeft neem ik elke dag een pilletje waardoor ik me makkelijker concentreer.” Wat Petra het lastigst vindt van haar ADD is dat ze vaak dingen vergeet of kwijt is. “Dan ga ik ontbijten, maak een kom yoghurt met cornflakes. Ga aan tafel zitten, wil een hap nemen en dan… geen lepel. Of ik zoek bijvoorbeeld mijn Pet Shop-schaapje. En na lang zoeken ontdek ik dan toevallig waar hij is. In mijn eigen broekzak.”

Harde geluiden

“Als het ergens heel druk is en er zijn harde geluiden, dan doet dat gewoon zeer aan mijn hoofd. Zo erg dat ik het niet lang kan volhouden om daar te zijn. Bijvoorbeeld in de bioscoop staat het geluid voor mij veel te hard. En op feestjes waar heel veel mensen zijn en harde muziek. Thuis zet mijn vader de tv veel te hard voor mij. Terwijl volgens anderen de tv helemaal niet te hard staat. Mijn moeder heeft dat ook. Gelukkig hebben we boven ook een tv. Die zetten we dan zacht.”

Vierde prijs

“Ik moet altijd even nadenken voor ik weet wat ook al weer links en rechts is. Daardoor gaat er tijdens het paardrijden wel eens iets mis. Vooral bij wedstrijden is dat lastig. Want dan leest iemand voor waar ik moet heenrijden met mijn pony. Bijvoorbeeld bij ‘B’ linksaf. Dan weet ik het soms te laat en ga ik verkeerd. Maar ik heb een trucje bedacht. Op mijn duimen schrijf ik de L van links en R van rechts. Mijn truc heeft geholpen. Want ik heb de vierde prijs gewonnen. Goed hè!

8


“Vroeger had ik lang haar. Nu niet meer. De kapper heeft mijn staart eraf geknipt en aan de Stichting Haarwensen gegeven. Van mijn haar wordt een pruik gemaakt. Voor mensen die ziek zijn en daardoor een kaal hoofd krijgen. En mijn haar… dat groeit vanzelf weer aan.”

NU aanmelden

DOEN HOOR!!

Een keer gratis op de voorkant van BalansKIDS? Dat kan. Stuur een mail naar kids@balansdigitaal.nl PS: Je moet dan wel een keer naar kinderfotograaf Bionda Heeringa in Delft om de foto te laten maken.

9


Hallo, wij zijn Pieter, Jaap, Bas, Joost, Roel, Karin, Leo en Martha.

10

En we zijn een tijdje op groep Asterix van Karakter. Thuis en op school hadden we vaak ruzie en andere problemen. Hier kijken ze hoe dat komt. En helpen ze ons om bijvoorbeeld minder snel boos en bang te zijn. De meeste kinderen zijn hier een half jaar. Soms iets korter of wat langer. Daarna gaan we weer thuis wonen. Of soms nog op een andere groep.


Iedereen heeft hier een eigen slaapkamer met zijn eigen spullen. Kijk, dit is de mijne. En overdag gaan we net als thuis naar school. Op het terrein vlakbij is onze school. Daar gaan we bijna allemaal naar toe. Lekker dichtbij.

En dit is onze huiskamer. Gezellig hè! Iedere dag maken we hier met zijn allen de afspraken over wat we gaan doen. Ik ga spelen met mijn vriendin Jessica van groep Obelix. We gaan een dansje doen.

Net als heel veel kinderen thuis hebben we hier ook een computer en een Wii. Leuk‌ wij gaan boogschieten.

11


Buiten is er veel plek om te spelen. Voetballen bijvoorbeeld of op de ligskelters.

Eerst even stil zijn en dan eten‌ Boerenkool met worst vandaag. We eten met zijn allen tegelijk aan tafels in de huiskamer en spelkamer.

12


Uit school en na het eten is het kamertijd. Dan moet je een kwartier of een half uur alleen op je kamer zijn. Om rustig te worden is dat soms best wel fijn.

Dan is het naar-huisbeltijd. Hoe laat je naar bed moet staat op een groot bord. Eerst nog even tandenpoetsen! En ’s nachts is er altijd een groepsleider wakker bij ons in huis.

Bas: “Op een groep zijn is anders. Hier mis ik mijn moeder. Daarom staat er een foto van haar op mijn nachtkastje. Maar toch is het hier wel oké. Want ik leer hier veel en de leidsters zijn lief”.

13


‘Ik mag ik en jij mag jij zijn’

Zo heet de cd van de band De Wakkere Honden. Ze zingen liedjes over kinderen die snel boos worden, bang zijn, verdrietig zijn, het moeilijk vinden om vrienden te maken en nog veel meer. Veel van deze kinderen hebben bijvoorbeeld ADHD of autisme. Coca-cola crispy chips MTV en verder wil ik niks Coca-cola crispy chips MTV en verder wil ik niks Ik hoef ook geen vriendjes want vriendjes die doen raar Ze schelden je uit en ze lopen je achterna Ik heb niemand nodig laat mij maar lekker thuis met mijn cola en mijn chippies lekker voor de buis

De liedjes zijn soms vrolijk, soms een beetje verdrietig en af en toe moet je er ook wel om lachen. De Wakkere Honden hebben met deze cd de Verwenzorgprijs van het CZ-fonds gewonnen. Voor € 12,- is de cd te bestellen door een e-mail te sturen naar cdherlaarhof@rvagroep.nl

14


Een spreekbeurt houden of werkstuk maken

tuk t Dyslexie Steunpun lans en .nl ging Ba ntdyslexie steunpu n ww w. 50 50 25

balans babbels Uitg ave van de Lan deli jke

balans

s babbel rve e Ou de

ren igi ng

Ba lan s

Lan de lijk Informati e voor sprUit ga ve van de eekbeurt voor kinde en werkstuk ren vanaf groep 6 Uitgave van de Landelijk e ouderve reniging Bal ans Meer lezen : ww w.bala nsdigitaal.nl Landelijk bureau Ba lans: tel. 030 - 225 50 50

dit is de

ov er AD HD en ADD

Pi m

babbels Bala nsba

bbel van: Pim: Over twee weke houden! n moet En het moet over ik een spree voetbal, kbeurt maar dat ADH doet Bram D. Ik wilde over al ten

Jullie moe 1 mei Lievelingsd ier: papa

gaai

mij wel

help

en hoor Annet: ! Stel antwoord ons maar vrage n! Dan . geven wij Pim: : Goed Hoe lang idee! OK, eerst e vraag heb ik eige : nlijk al ADHD

?

babbel

ebabbel

babbel

babbeld babbelde

Dyslexie en dyscalculie s

babbel bbel van:

moet een werkstuk

Ineke: Kunnen

Daan

maken!

Daan: Help! Ik moeilijk. Dat vind ik hartstikke Over dyslexie. Want ik heb dyslexie‌

igin g Bala ns

Dit is mij n spr eek beu rt

babbel

dit is de Balansba

Oud erve ren

Inform atie v voor oor sp kind reek eren beurt Tek st vana en w : Mir f gro iam d erk st ep 6 uk e He er

werkstuk van Daan en Romy

wij jou helpen?

mij? Maak jij het voor Daan: Ja graag. af zijn. over drie weken

Het moet

Jarig: 21 augustus Lievelingsdier: krokodil

erk s en w eurt ek b 6 spre p r e o o tie v vanaf gro rma Info eren Heer kind e md voor Miria : st Tek

tuk

Wil je een spreekbeurt houden of een werkstuk maken over ADHD en ADD? dyslexie? dyscalculie?

Lees dan de Balansbabbels van Pim, Cindy, Daan en Romy! Zij praten met elkaar, hun ouders en deskundigen over hun stoornis en krijgen daardoor de informatie die ze nodig hebben om een spreekbeurt en een werkstuk te maken. In de boekjes lees je hun gesprekken. De informatie vind je terug in overzichtelijke blokken en achterin de boekjes staan tips voor het maken van een spreekbeurt of werkstuk en verwijzingen voor als je meer wilt lezen.

Kijk op de website www.balansdigitaal.nl in de webwinkel of op kids.balansdigitaal.nl (zonder www ervoor dus) voor meer informatie over de boekjes.

15


! e e id d e go Zelf een boek schrijven! Zelf een boek schrijven terwijl je dyslexie hebt of ADHD en PDD-NOS? En dat het dan ook een echt boek wordt dat iedereen kan kopen? Dat was de wens van Anne Lotte Wenning en Daan Slaats. En hun grote wens is uitgekomen.

Anne Lotte: “Ik heb dyslexie. Eigenlijk praatte ik daar vroeger niet over. Ik wilde liever niet schrijven en lezen. Omdat ik veel spellingfoutjes maakte. Toch heb ik het gedaan. Gewoon in een schriftje heb ik mijn verhaal opgeschreven. Terwijl ik aan het schrijven was, bedacht ik er steeds meer avonturen bij. Verhalen schrijven en verzinnen ging ik steeds leuker vinden. Tot ik zoveel had geschreven dat het genoeg was voor een echt boek.”

16

“Papa en mama hebben het toen getypt. Voorin staat het verhaal zonder foutjes en achterin zoals ik het zelf geschreven heb. Mijn boek heet De avonturen van Pim en Roos. Of zoals ik het zelf schrijf: de afonteuren van pim en roos.” “Dat mijn verhaal een echt boek is geworden was eigenlijk een grote verrassing. Ik kreeg het van de juf in de klas en mama was er ook bij. De hele klas kon het zien. En ik mocht vertellen over mijn boek. Ik ben er heel trots op. We hebben al twee keer boeken bij moeten laten maken, zoveel mensen willen het lezen. Er zijn al wel 240 boeken verkocht. Goed, hè!”

Wil je meer weten over het boek van Anne Lotte of het boek bestellen? Stuur dan een mail naar annelottewenning@gmail.com. Oja, het boek kost €12,50.


17


! dee i d goe

Zelf een boek schrijven!

Daan: “Mijn lievelingspony heet Max. Over hem en de andere pony’s schreef ik vaak verhaaltjes. Sommige verhaaltjes zijn echt gebeurd, andere verhalen heb ik verzonnen. Tot ik zoveel ponyverhalen had geschreven dat het genoeg was voor een heel boek. Dus vroeg ik aan papa en mama of ze een echt boek van mijn verhalen wilden laten maken. Eerst moesten ze nadenken, zeiden ze. Daarna gingen ze praten met een uitgever van Free Musketeers. Die vond mijn verhalen zo goed dat ze er een boek van wilden maken. Stoer, hè!” “De verhaaltjes typ ik op de computer. Daarna heeft mijn vader de spelfoutjes eruit gehaald. Schrijven is echt mijn hobby. Ik ben nu bezig met een nieuw boek. Niet over pony’s deze keer, maar over een eiland.”

18

“Op school vinden ze mijn boek allemaal heel goed. Ik ben nu tien jaar en zit in groep 6 op een speciale school, een SBOschool. In mijn klas zitten dertien kinderen. Dus het is niet zo druk in de klas. En je hoeft er niet zoveel zelf te werken als op mijn vorige school. Daardoor gaat het nu veel beter met mij. Ik heb ADHD en PDD-NOS. Maar met een beetje extra hulp kan ik heel veel.” “De kinderen uit mijn klas hebben mijn boek gekocht. En ook familie en vrienden. Een eigen boek schrijven is echt heel speciaal. Verhaaltjes schrijven is gewoon een hele leuke hobby.” Het boek ‘Daan op de manege’ van Daan Slaats is te bestellen bij elke boekhandel of via www.freemusketeers.com. Prijs: €15,95


19


D O O R Z E T T E R! To ps po r t e r Maarten Groen Topsporter zijn terwijl je PDD-NOS hebt. Dat kan. Maarten Groen is nu 23 jaar en pas gestopt met zijn topsportcarrière atletiek. Als topsporter heeft hij op de Europese kampioenschappen verschillende medailles gewonnen. Om dat te bereiken, moest hij hard trainen. Niet alleen zijn lichaam moest hij trainen. Ook moest hij oefenen hoe je je gedraagt als topsporter. Door zijn PDD-NOS was dat voor hem extra hard werken. Daarom is Maarten een echte Doorzetter!

gen. Met versprin n. sprong ik ee record. Nederlands

20

Acht jaar lang zat Maarten in het team van de Nederlandse Selectie Atletiek. En heeft hij grote prijzen gewonnen. “Mijn belangrijkste prijzen heb ik gehaald op het EK 2005 in Ancona. Met verspringen sprong ik 5 meter 72. Met het hoogspringen sprong ik 1.65meter en won brons. Op het EK in Praag in 2007 had ik weer succes. Ik sprong een Nederlands record met het verspringen. En op de Nelli Cooman Games in 2009 won ik de aanmoedigingsprijs.” Maarten is heel trots op zijn prijzen. En dat mag ook. Want hij heeft er extra hard voor moeten werken.


Druk hoofd

Om deze prijzen te kunnen winnen moest Maarten namelijk extra hard trainen. Niet alleen zijn lichaam moest in topconditie zijn en de techniek. Ook verder was het sporten op topniveau voor hem extra zwaar. “In mijn hoofd was het vaak heel erg druk. Het steeds moeten trainen en moeten presteren op wedstrijden was een zware last. En dan de reizen naar toernooien in het buitenland. En de sociale contacten die je moet hebben met mensen die je niet kent.” Voor sporters zonder PDD-NOS is het al zwaar. Maar voor Maarten was het extra zwaar. Daarom is hij na acht jaar met de topsport gestopt. “Ik sport nu voor de lol. En dan ben ik nog steeds best goed, hoor.”

21


D O O R Z E T T E R! To p s p o r t e r Maarten Groen

Filmpjes

Bij het sporten heeft Maarten steun aan een soort filmpjes die hij in zijn eigen hoofd maakt. De aanloop, het afzetten voor een sprong, het neerkomen. Alles zit op een bepaalde manier in dat filmpje. “Zo’n filmpje moet precies gaan zoals ik het in mijn hoofd heb. Ik kan het filmpje niet zo makkelijk aanpassen. Dat is wel eens lastig. Ook de grote wedstrijden in het buitenland waren voor mij extra spannend. Mijn eigen trainster was dan vaak niet mee. En die begrijpt mij het best. Je hebt veel contact met andere sporters. Dat vond ik altijd een beetje eng. Want wat moet je dan doen en zeggen?”

Schriftje

“Gelukkig wisten de Nederlandse sporters dat ik PDD-NOS heb en ze hielden er ook rekening mee. Ik heb bijvoorbeeld meer tijd nodig om goed te kunnen eten. Die kreeg ik ook. En de bondscoach, onze baas tijdens de wedstrijden, hield voor mij een schriftje bij. Daarin schreef hij zo precies mogelijk wat er die dag allemaal ging gebeuren.” “Nu heb ik een lieve vriendin, Karin. Omdat ik nu minder train, heb ik meer tijd om te oefenen om zelfstandig te worden. Karin en ik moeten elkaar leren begrijpen. Zodat er geen misverstanden ontstaan. Daar werken we allebei heel hard voor. Gelukkig gaat het steeds beter.”

22


G-sport Maarten: “Ik sport nu bij een G-sport-team. De G staat eindelijk voor gehandicapten maar als je PDD-NOS of zo hebt mag je daar ook sporten. Bij de G-sport is iedereen veel aardiger. Iedereen heeft wat en houdt rekening met elkaar. Ik heb er ook meer vrienden. Bij de gewone atletiek moet ik vaak uitleggen waarom ik sommige dingen niet kan. Omdat je aan de buitenkant niet kan zien dat ik PDD-NOS heb. Als ik dan eens een driftbui heb bijvoorbeeld, kijkt iedereen naar me. Bij de G-sport is dat niet. Meer informatie: www.gehandicaptensport.nl

23


Woordzoeker Woordzoeker hobby & sport

Dit moet je doen

Dit kun je winnen

Zoek de woorden uit de woordzoeker op en streep ze door. Er blijven dan 15 letters over. Zet de letters achter elkaar en lees wat er staat. Weet jij de oplossing? Stuur deze dan op naar BalansKIDS. Onderaan de bladzijde staat het adres waar de oplossing naartoe kan worden gestuurd.

korfbal schaken turnen ballet typeles voetbal paard gym tv lezen

Schrijven aan

De cd ‘Ik mag ik en jij mag jij zijn’ van De Wakkere Honden. Wil je meer lezen over deze cd kijk dan snel op bladzijde 14 van deze KIDS.

B P A A R D S K A S P G O C T O L R Y T H U L R L M M A R E E F E T K N Z P L B T E E E E T Z A N N N I V E R L T Y P E L E S V O E T B A L

?

Over de prijs en de uitslag kan niet worden gediscussieerd. Alle inzendingen worden eigendom van BalansKIDS.

Wil je schrijven of mailen naar BalansKIDS? Heb je een vraag of wil je reageren op wat iemand heeft geschreven? Schrijf of mail dan naar: BalansKIDS, Postbus 93, 3720 AB Bilthoven of kids@balansdigitaal.nl

Colofon

BalansKIDS verschijnt negen keer per jaar als bijlage bij Balans Magazine, het tijdschrift over leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornissen. Je moet je hiervoor apart aanmelden bij Balans (tel. (030) 2255050). BalansKIDS kost € 18,00 per jaar • Hoofdredactie Arga Paternotte • Redactie Joli Luijckx, • Eindredactie Maria van Amerongen • Vormgeving en opmaak Floor Leemans, BeeldinZicht te Rotterdam • Druk Senefelder Misset in Doetinchem © Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de redactie. Uitgave van de landelijke oudervereniging

BalansKIDS februari 2011  

BalansKIDS, een tijdschrift voor en door kinderen (ongeveer 6 tot 14 jaar) met ADHD, dyslexie, PDD-NOS en andere ontwikkelingsstoornissen bi...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you