ei enää uudestaan , paitsi veteraanit .

Page 1

ei enää uudestaan , paitsi veteraanit .


Sami Liuhto – Reijo Valta ei enää uudestaan , paitsi veteraanit .

ISBN 978-952-5353-83-9 (pdf)

Kustantaja: Osuuskunta Jyväs-Ainola, Oulu Valmistaja: issuu.com


IMut myö saahaan kuhtuu kirjailijoita ja myö saahaa kuhtuu runoilijoita ja veteraaneja. ennen kaikkea veteraanit ja puolisot ja kuljetus heille kotiovelta linnaan ja takaisin.

*

enemmän sinne kuuluvia todellisia sankareita eli sotaveteraaneja enemmin kuin heittämäsi prosentti. sodassa olleita veteraaneja pitäisi kutsua enemmän. enemmän normaalia kansaa veteraaneja.

*

Ja veronmaksajien rahoilla olisi voinut järjestää arvokkaat näissä veronmaksajien rahoittamissa kekkereissä.


*

Ja siellä oli veteraaneja vaimoineen paikalla ja kutsuttuina. Oli nuoria, sotaveteraaneja ja kulttuurihenkilöitä. ja tietysti ne veteraanit.

*

(poislukien nimenomaan sotaveteraanit) Pian heitä ei enää ole. (poislukien veteraanit) Kättelyt aloittivat veteraanit ja lopettivat eri aloilta kutsutut nuoret osaajat. (en vrt näyttelijää sotaveteraaniin,tottakai sotaveteraanit olisivat etusijalla). Nuoret tietenkin ja HE,JOTKA PELASTIVAT SUOMEN ITSENÄISYYDEN,,,,,,,,KIITOS,,,,,

*

Kutsutuissa kunniapaikalla itseoikeutusti Veteraanit. Niinistö kutsuu veteraaneja ja tavallisia kansalaisia runsaasti. Nyt oli kutsuttu arvostamiani veteraaneja, kirjailijoita, muusikoita, urheilijoita, poliitikkoja, journalisteja ja vaikka mitä.


*

Miten veteraanit olisi valittu. Enempi veteraaneja ja tavallisia työtä tekevie ???? Veteraanit menee etusijalle linnankutsuis. Sotaveteraaneja ilman muuta pitää olla mukana juhlassa niin paljon kuin mahdollista. Veteraaneja paljon ja ikäjärjestyksessä niin kauan kuin heitä on .

*

Veteraaneja olisi saanut olla enemmän. Veteraanien joukko pienenee vuosi vuodelta. Sai viimein paikan ilmaiseen veteraanihautaan. Kuulkaahan, sotaveteraanit ja lotat ovat suurin osa jo mullan alla. Kun veteraaneista aika jättää, vastaanotolle voisivat tulla ensimmäisenä jääkiekkoilijat.

*

itsenäisyytemme turvanneet sotaveteraanit eivät saaneet Kekkosen aikana kutsua linnaan, Niinistön aikana sotaveteraaneista on tullut kunniavieraita linnan juhlissa, Sotaveteraaneilla ja puolisoillaankin on äänioikeuskin. :)


*

Miksi sotaveteraaneille on sitten selvästi kiintiö? Voisi vielä puolestakin puolet jäädä pois! 101% samaa mieltä!!!! Tiedän sen että paljon jäi veteraaneja ja lottia kutsumatta!“Minulla ei ole Salla luetteloa heistä !!“Mutta eipä ole sinullakaan.?? Niin osa veteraaneista ehti kuolla!!“Voisihan niile julkkiksille järjestää oman juhlan!!“Antaisivat mitallin niikuin hiihtokilpailussa kaikille!!“Tapahtuma isossa hallissa niin ettei laahukset jää jalkoihin.! Olisiko aika saada linnan kutsu?

*

Oli kyllä aivan oikein kunnioitettu sotaveteraanejamme.“Veteraanitkin on aika turhia julkkiksia loppujen lopuksi. Meillä on sotaveteraaneja, joilla ei ollut osaa eikä arpaa vihollisen pysäyttämiseen. Sotaveteraanit, he jotka itsenäisyyden ovat taistelleet, heitä ei paljon nähty. Totta... Eihän se kutsu varmasti veteraaneillekaan merkkaa juuri mitään. Tiedän et vihat saan kun sanon ettei veteraanit ole ainoat jotka on Suomen itsenäisenä pitäneet 100v.


*

, ei heitä enää paljoa ole, jotka jaksavat lähteä juhlimaan. Itse ajattelen niin , jos kerran jo ollut, ei enää uudestaan , paitsi veteraanit . En nyt tarkoita sotaveteraaneja.Siellä pitää olla heille aina oma paikkansa.“Isäni taisteli mm JR8 , 4,5 v joten en mitenkään veteraaneja dissaa.

*

Niin siis suomi 100 juhla on vaan ja ainoastaan veteraanien juhla. 100-vuotis itsenäisyysjuhlat sotaveteraaneille puolisoineen! Sotaveteraanit suomi-100 tottakai olisi ollut nyt Suomi 100 paikallaan.

*

Samat naamat vuodesta toiseen, vain V- alkuisia eli suomeksi.Veteraanit,vammaiset,vanhukset jne.. Oikeastaan juhlan voisi järjestää vain veteraaneille. vain ja ainoastaan veteraanit ovat paikkansa ansainneet ja illalla näytettäisiin tv:ssa vain oopperoita ja klassista musiikkia.


* Kutsuttaisiin kaikki sotiemme VETERAANIT Nyt julkituodaan jonkun veteraanin tyttären somejuttuja. On tämä kummallista. Äitini, monen lapsen äiti, sotaveteraanin vaimo ja lotta teki neljä runokirjaa ja antologiaa. Tämä vai minun mielipiteeni.“, Kuitenkaan ei puoletkaan kuntonsa puolesta jaksaisi lähteä.“Kansanedustajat kerran kautensa aikana.“Tulisi eri yrittäjille tilaa ympäri Suomea päästä kerran vähän parempiin juhliin!“"Mummo maaseudulta"“Ps. Tiedän mitä tulossa, siitä vaan.....

* toivekuva syvään uurretusta rintamuksesta silkkipuvussa kristallikruunujen alla. Sotaveteraanien mustilla/tummilla puuvilla ei mediat pääsisi viikkotolkulla mässäilemään Niin on monen veteraanin ja lotan kohdalla.

*

Veteraanit taistellen säilyttivät Suomen omana valtiona tämän suomen on saaneet aikaiseksi ja säilytettyä. mahdollistivat tällekin toimittajanplantulle vapaan maan. Ilman Veteraaneja ei olisi koko Suomea eikä vietettäisi itsenäisyyspäivää eikä linnan kutsujja. taistelleet nuorina meille tämän ihanan Suomenmaan. taistelleet meille tämän rakkaan,itsenäisen Suomen


Juu ja sitten nämä muut.

*

Tuskinpa itsenäisyyttä puolustaneiden miesten ja naisten takaraivossa on ollut aikoinaan eikä sohvilla haukottaisi henkeä, ilmeisemmin haukottelisivat. Jos tarkoitat veteraaneja niin suurin osa heistä on jo poistunut keskuudestamme.

*

Veteraanikutsut ovat asia erikseen mutta nämä muut patsastelijat pois. Ehkä sitten ensi vuonna jätetään sotaveteraanit pois ja kutsutaan kulttuuriväki tilalle. Eiköhän sieltä olisi voinu jättää aika monta muuta pois vieraslistalta veteraanien tieltä

*

Kyllä linnanjuhlat olis ihan eri kiinnostavat jos siellä olis Veteraanipariskunnan erotussekoilu ja nyt tämä. Presidentti kävisi tervehtimässä veteraaneja, Sitten kohdellaan kuin karjaa jakamalla jopa pariskunnat eri koppeihin. arvokkaan itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan ansainneet.IIPrologi

Linnaan olisi pitänyt kutsua vain V- alkuisia eli suomeksi. Veteraanit, vammaiset, vanhukset jne..1 Mielestäni jokainen eduskuntaan valittu voisi päästä linnanjuhliin kerran koko kaudessa, ei useammin, jos kerta heitä sinne on kutsuttava. Ja paljon moni puolisemmin sitten ns. tavallisia kansalaisia, ennen kaikkea veteraanit ja puolisot ja kuljetus heille kotiovelta linnaan ja takaisin. Ei heitä täällä enään paljoa ole.

2 Minusta oli oivat vieraat! Oli nuoria, sotaveteraaneja ja kulttuurihenkilöitä. Juhlat olivat onnistuneet.

3 Mielestäni Sauli ja Jenni tietää tasan tarkkaan ketä kutsuu. eipä siellä olisi tarvittu yhtään runoilijaa vaan ne 20000 sotaveteraania jotka vielä elävät he


ovat tehneet tämän valtion jotta joku runoilija saa pistää jonninjoutavia sanoja peräkkäin.

4 Tämä vai minun mielipiteeni. Kutsuttaisiin kaikki sotiemme VETERAANIT, olisi ollut nyt Suomi 100 paikallaan. Kuitenkaan ei puoletkaan kuntonsa puolesta jaksaisi lähteä. Voisi vielä puolestakin puolet jäädä pois! Kansanedustajat kerran kautensa aikana. Heillä olisi varaa maksaa illalliskorttinsa itse. Tulisi eri yrittäjille tilaa ympäri Suomea päästä kerran vähän parempiin juhliin! "Mummo maaseudulta" Ps. Tiedän mitä tulossa, siitä vaan.....

5 Niin siis suomi 100 juhla on vaan ja ainoastaan veteraanien juhla. Kaikki muut kansanedustajat ym "tärkeät" suomalaiset olisi voinut heittää huitin v**tuun listalta. Ilman veteraaneja meillä ei olisi mitään ja EU:n takia se työ mitä veteraanit on tehnyt on ihan turhaa sillä suomi on kaukana itsenäisestä maasta. Joten jos laitettaisi asiat ihan oikeesti tärkeysjärjestykseen ja lopetettas tää ylimääränen paskanjauhanta.6 Miten veteraanit olisi valittu. Heitä on onneksi vielä elossa enemmän kuin linnan juhliin mahtuu.

7 Mun mielestä joka ikisen veteraanin olis pitäny saada kutsu ilman mitään valintaperusteita. Törkeää jaotella heitä koska kaikki jollain tavalla kokenut sodat Suomessa.

8 Eiköhän sieltä olisi voinu jättää aika monta muuta pois vieraslistalta veteraanien tieltä.

9 Nyt komppaan ja Tykkään Kirsti Katriina. Kirjoitat järkeä. Sotaveteraanien mustilla/tummilla puuvilla ei mediat pääsisi viikkotolkulla mässäilemään eikä sohvilla haukottaisi henkeä, ilmeisemmin haukottelisivat. Ainakin nuo kulttyyripersoonit

10 Veteraaneja liian vähän kutsuvieras listalla!


mutta onko heillä samaa julkisuusarvoa kuin monella turhilla julkkisella joita nähtiin juhlissa!!

11 Montako veteraania oli kutsuttu (sis. estyneet), osaatko sanoa?

12 Tiedän sen että paljon jäi veteraaneja ja lottia kutsumatta! Minulla ei ole Salla luetteloa heistä !! Mutta eipä ole sinullakaan.?

13 Niin osa veteraaneista ehti kuolla!! Voisihan niile julkkiksille järjestää oman juhlan!! Antaisivat mitallin niikuin hiihtokilpailussa kaikille!! Tapahtuma isossa hallissa niin ettei laahukset jää jalkoihin.!

14 Sotaveteraaneja on edelleen elossa kuitenkin noin 15 000, eli kyllä iso osa on jo menehtynyt, mutta edelleen on useita elossa. Suureksi osaksi heidän


ansiostaan kuitenkin ylipäätään juhlimme 100v itsenäisyyspäivää.

15 Luuletko että Veteraaneista kykenisi juhliin edes 20-30% mutta uskoisin huomion lämmittävän heidän sydäntään!

16 luulen ja uskon asian olevankin näin, sotainvalidien määrä on elossa olevista sotaveteraaneista on noin 2000, tietysti vanhuuden tuomia omia vaivoja on tullut, mutta pärjääviä ja omistautuneita veteraaneja 15 000 ihmisen joukosta löytyy enemmin kuin heittämäsi prosentti. Koko jutun ideanahan ei ollutkaan että koko elossa oleva rintama olisi juhlissa nähty vaan suurempi prosentti kuin nyt, hienot juhlat oli. Kaikkea hyvää sinulle.

17 Kutsutuissa kunniapaikalla itseoikeutusti Veteraanit. Avarakatseisesti ja vaivaa nähden oli kutsuttu tulevaisuuden tekijöitä ja muiden hyväksi itsensä likoon panneita nuoria. Milloin ennen? Arvostan.


18 Ei tainneet mennä tämän vuoden juhlat ihan putkeen. Veteraanipariskunnan erotussekoilu ja nyt tämä.

19 Nuoret tietenkin ja HE, JOTKA PELASTIVAT SUOMEN ITSENÄISYYDEN ,,,,,,,,KIITOS,,,,,

20 Huonokuntoiset vanhukset jotka vedetään linnanjuhliin ja miksi? Siksi että on tulossa presidenttivaalit! Sitten kohdellaan kuin karjaa jakamalla jopa pariskunnat eri koppeihin. Nykyään on media joka kyllä huomaa kieroilut.....onneksi

21 ja ne juhlat on todellakin juuri niille joiden ansiosta suomi on itsenäinen ja se väki alkaa oleen iäkästä onhan heillä oikeus kulkea miten parhaaksi katsoo ja vapaaehtoisesti sinne mennään jos on kutsuttu ja mitä linnanjuhlat vaikuttaa vaaleihin juhlat on joka vuosi ja vaalit vain joskus ja toivottavasti lisäävät


entistä enemmän juuri näitä vanhempia ihmisiä sinne juhliin samoin nuoria

22 Enempi veteraaneja ja tavallisia työtä tekevie ??

23 Nuorissa on tulevaisuus, ei näissä vanhoissa. En nyt tarkoita sotaveteraaneja.Siellä pitää olla heille aina oma paikkansa. Koskaan voi tehdä kaikkia tyytyväiseksi, vaikka kuinka parhaansa yrittää..

24 Mitä vähemmän kulttuuriporukkaa niin sen parempi. Pilaavat juhlat pukeutumalla pukukoodin vastaisesti, haastatteluissa useammin moittivat kuin kehuvat valtakuntaa ja kuitenkin useat heistä ovat veronmaksajien elättejä tukirahoilla koska joko eivät osaa esim. tehdä taidetta mikä elättää tai ovat niin tyhmiä että markkinoinnista ei ole mitään hajua. Menestyneitä yrittäjiä, urheilijoita, ja nuoria tiedeyhteisöjen jäseniä juhlissa kaivataan ja ennen kaikkea mahdollisimman paljon veteraaneja, lottia ja nykyisiä sotilaita. Kulttuuriluusereita ei kukaan halua juhlia pilaamaan. Presidentin valinnat ovathänen ja suut kiinni muilta. Hänen valitoihin ei muilla ole puuttumista.

25 Donner on oikeassa säälittää katsoa ku huono jalkaiset sisukkaasti haluavat kävellä vaikka helpompaa olisi pyörätuolilla kulkea. Onhan se hienoa että veteraanit pääsevät näin hienoon juhlaan hatunnosto heille

26 Itse ajattelen niin , jos kerran jo ollut, ei enää uudestaan , paitsi veteraanit .

27 Todellinen vaalitilaisuus. Vanhuksia roudattu paikalle yhdellä ainoalla meriitillä? sota. Hyvin ois voinu ottaa kulttuuria tilalle.

28 No joo montako veteraani sotapoikaa tai pikkulottaa o ollu siel vai onko nuo mitali porukka vain edustus kelpoist väkee?


29 Veteraanit menee etusijalle linnankutsuis. mitä kulttuuriväki on muka teheny Suomen itsenäisyyden eteen Rouva Haukiolta asiallinen kommentti. Nuo kulttuuriväki on niin paskantärkiää sakkia että ne kuvitteloo oevansamuiden yläpuolella.Ilman Veteraaneja ei olisi koko Suomea eikä vietettäisi itsenäisyyspäivää eikä linnan kutsujja.

30 Veteraanitkin on aika turhia julkkiksia loppujen lopuksi. Tätä aletaan Suomessa tajuta. Venäjällä tää on tajuttu jo aikoja sit.

31 Myö ei saaha kuhtuu urheilijoita eikä myö saaha kuhtuu ministereitä. Sit myö ei saaha kuhtuu kansanedustajia eikö myö saaha kuhtuu laulajia eikä myö saaha kuhtuu diplomaatteja eikä hiihtäjiä. Mut myö saahaan kuhtuu kirjailijoita ja myö saahaa kuhtuu runoilijoita ja veteraaneja.

32 Eihän se mikään kulttuuriväen juhla ole, vaan koko


kansan juhla, etuoikeutettuna veteraanit ja puolisot ja he joiden ansiosta näitä juhlia voidaan järjestää.

33 Rupesin katsomaan ja kiinnitin huomiota ylettömään urheilijoiden määärään. Sitten nukahdin sohvalle. jäi nakit syömättä. Jos lainahepeneissä ja tuote-esittelykoruissa laahustavia kansaedustajia ruvetaan vuorottaan niin toki saadaan lisää urheilujohtajia, Särnävaaran tikkamestareita ja uppopainijoita mukaan. Yhtä toivon: nyt voitaisiin lopettaa tämä yletön sodan muisteleminen. Se on nyt taputeltu niin moneen kertaan mikä on ihan ok. Voimme antaa vielä elossa olevien olla rauhassa. Isäni taisteli mm JR8 , 4,5 v joten en mitenkään veteraaneja dissaa.

34 Paljon tärkeämpää kuin olla Linnan "loiskiehunnassa" on tehdä taidetta. Sävellä, runoile, maalaa, soita, näyttele jne. Linnan juhlat ovat pieni suhaus historiassa! Olihan siellä Jenni Haukio! Itsekin runoilija ja nyt koonnut mahtavan teoksen, suomalaisten runoilijoiden mieleenpainuvista runoista "Katso pohjoista taivasta". Ostin, luin ja luen uudelleen. Suurin osa tuttuja,


mutta nyt saman tyyppiset samassa osiossa. Lukekaa, lukeminen kannattaa aina (sanoi Jörn Donner). Kuka vain voi kerätä runoteoksen toisten kirjoittamista runoista. Ei mikään uroteko, vaikka hyvä onkin. Laina höyhenissä tässä, omat runot muistuttavat niitä kaikkien muidenkin runoilijoiden tekemiä pöytälaatikko runoja. Äitini, monen lapsen äiti, sotaveteraanin vaimo ja lotta teki neljä runokirjaa ja antologiaa. Joten se järki, haaveet ja toivo asuvat ihan tavallisessa pyyteettömässä ihmisessä. Se on ollut elämän jaksamisen ydin. Joten vertailukohtaakin on. Kaikki turha palvonta on huuhaata.

35 Anteeksi jo etukäteen,kun en ymmärrä noiden rallilegendojen suurta arvostusta.He siellä komeilivat sankalla joukolla.Heidän urheilunsa saastuttaa maapalloa. Voitaisiin edes joskus kutsua omaishoitajia näihin pippaloihin.Ihmettelin tänä 100-vuotisjuhlavuonna,kun sotaorpoja ei haastateltu lainkaan. He ovat myös uhrinsa antaneet, isän kaatuessa rintamalla. Olikohan heitä yhtäkään juhlassa.

36 Samoin Lapin evakkolapset, heitä ei ole erikoisem-


min muisteltu. Karjalaisia kyllä. Olisi aika siirtyä heihin, joiden lapsuus oli kauhujen keskellä. Talven kylmässä kuorma-autojen lavoilla ja miinoitetuilla teillä, vauvoja alle kouluikäisiä. Mikä kauheampi niille jotka asian ymmärsivät ja pelkäsivät yksin. Odotan, että veteraanien joukkoon tulevat he jotka joutuivat jäämään Ruotsiin tai tulemaan myöhemmin kotiin rikkinäisinä ja identtinsä kadottaneena. Olisiko aika saada linnan kutsu?

37 Niinistö avasi vaalikampanjansa itsenäisyyspäivänä. Kutsumalla kekkereihinsä runsaasti veteraaneja ja urheilijoita saa varmasti äänet kehä kolmosen takaa.“ 38 Äläpäs nyt turhia lätise vaalikampanjoista ja anna väärää todistusta. Kyllä Niinistö on JOKA juhlaan mitä hän on järjestänyt kutsunut paljon veteraaneja, he ovat olleet kunniavieraita ja urheilijoita myös. Ja siks toisekseen älä myöskään halveksi huutokauppakeisaria kyllä hänkin olisi paikkansa ansainnut ihan vain omalla työllään niin kuin moni muukin yrittäjä.

39 Turhaa ihmetellä linnaan kutsuttujen joukkoa.


Oleellisempaa olisi ihmetellä juhlien luonnetta, siis sitä suureellista iltapukujuhlaa, jonka ylikorostamiseen YLEkin on pahasti sortunut. Tuskinpa itsenäisyyttä puolustaneiden miesten ja naisten takaraivossa on ollut aikoinaan toivekuva syvään uurretusta rintamuksesta silkkipuvussa kristallikruunujen alla. Iltapukujuhlat pitäisi kokonaan erottaa linnan juhlista ja ottaa niiden perustaksi vakavasti itsenäisyyden sisältö ja säilyttäminen.

40 Kulttuuriväki on omasta mielestään todella hienoa väkeä. He ovat aivan muuta kuin tavallinen rahvas. He ovat paljon parempia kuin rintamamiehet, poliitikot, erilaiset elinkeino- yms johtajat, työntekijät, urheilijat ja muut mitättömyydet. Heidän itsekkyydellään ei ole mitään rajaa.“Tulee mieleen eräs valtakunta, jossa todella arvostettiin korkeakulttuuria klassista musiikkia, teatteria yms. Sibelius oli heidän suosikkisäveltäjiään. Tämän valtion johto ei koostunut junteista vaan henkilöistä, jotka osasivat käyttäytyä.“Ymmärrän meidän kulttuuriväkemme kaipuun tähän valtioon. Ehkä seuraava presidenttimme osaa arvostaa heitä samalla tavoin.


41 Itsenäisyys käsittelee aikaa 1917 jälkeen. Oli kyllä aivan oikein kunnioitettu sotaveteraanejamme. Onhan jälkeenpäin kerrottu sotalapsien kertomuksia heidän omien kokemustensa mukaan? Heillä on myös omat internet-sivut. Ruotsissa oli 70 000 ja Tanskassa 30 000. Punainen Risti kuljetti lapset junilla ja lentokoneilla. Osa lapsista jäi. Lapista pakeni kahden tunnin varoituksella 100 000 Ruotsiin, heillä oli karja mukana. Heidät otettiin vastaan ja lapset olivat tietysti perheidensä kanssa. Ehkä elokuussa 1944?“Saksa oli "valmis" kun Suomi kirjoitti tulitauon 4.syyskuuta 1944 Neuvostoliiton kanssa. Saksalaisista saattoi olla merkillistä, että liittolainen kääntyi heitä vastaan? Suomen joukot oli hiljattain varustettu saksalaisten parhailla konekivääreillä.“Viimeiset saksalaiset ajettiin toukok. 1945.

42 Aina on joku tai joku porukka joka itkee. Minusta oli hienoa kutsua kaikki maailmanmestari ja olympiavoittaja sekä 100 vuotiaat; ja tietysti ne veteraanit. Tulee uudet itsenäisyyspäivät. No tietty nämä kultturellit eivät mene... mutta luulen, että heille itsenäisyyspäivän tilaisuus on näytönpaikka. Hih hih, pressa kutsuu kenet haluaa, eikä aina samoja naamoja. Se ehdotus, että kansanedustajat kutsut-taisiin joka toinen vuosi olisi hyvä. Nämä narinat EHKÄ loppuisivat silloin, vai loppusivatko?

43 Oli, hyvä kattaus eri aloilta. Sotaveteraanit suomi100 tottakai, ei heitä enää paljoa ole, jotka jaksavat lähteä juhlimaan. Sitten, oli paljon nuoria, jotka Presidenttipari kutsui ansioistaan. Aina löytyy ilkeitä tyytymättömiä ihmisiä, joille mikään ei riitä.

44 Hmm. Harmi vaan kun noita meidän sotien veteraaneja ei ole enää montaa elossa. Ei heitä pian ole enää yhtään. Katsos aika kuluu ja ihmiset vanhenee. Kyllä pönöttäjätkin vaihtuvat uusiin naamoihin joskus! Ja itsenäisyyspäivän juhlinta voi aikojen saatossa muuttua kokonaan. Tulevaisuudessa ei presidentin juhlavastaanottoa välttämättä enää ole.

45 Voishan veteraaneille edes asiallisesti vastata, kun he kovia(kin) kokeneina kunnioittavasti esittävät Suomea täysjäseneksi transatlanttiseen puolustusliittoon. (nimike jääköön kohteliaisuussyistä mainitsematta)


46 Juhlakahvit voi juoda kotonakin, juhla-asuun, kampauksiin ynnä muuhun ei tarvitse vähäisiä rahoja laittaa.Veteraanit on jo käyneet vähiin ja kaikki ei pysty enään vointinsa takia juhliin osallistumaan. Juhlat oli upeat ja vieraslista myös ,porut ja kateus pois ollaan tyytyväisiä kaikki on meillä hyvin. Kiitos Presidenttiparille!

47 Olihan heitä linnanjuhlissa, olisiko voinut kohdella arvokkaasti ja kunnioittavasti niitä muutamia sotaveteraaneja ja heidän puolisoitaan, jotka linnassa olivat? Sotaveteraaneilla ja puolisoillaankin on äänioikeuskin. :)

48 Veteraaneja ei taida olla enää elossa tai ei ainakaan siinä kunnossa että pystyisivät tulemaan.

49 Veikkaan että seuraava presidentti järjestää vielä elossa oleville sotaveteraaneille puolisoineen arvokkaat, veteraaneja kunnioittavat itsenäisyysjuhlat ja mieluiten päiväsaikaan.


50 Linnan juhlien hinta on korkeimmillaan ollut noin 250.000 euroa. Niinistön aikana ovat kulut pienentyneet. Tästä juhlavuodesta en tiedä. Täällä itketään veronmaksajan kovaa kohtaloa, kun tämänkin joutuu kustantamaan. Jos vaikka miljoona suomalaista maksaisi veroja, niin se olisi kai 25 senttiä veronmaksajaa kohti. Todellisuudessa vielä vähemmän. Eikä tällä summalla myöskään kovin kummasia kutsuja veteraaneille ja köyhille järjestettäisi.

51 Eiköhän niillä veronmaksajien maksamilla valtakunnan päämiehen tuloilla olisi voinut järjestää kannattajilleen omat juhlat omaan piikkiin. Ja veronmaksajien rahoilla olisi voinut järjestää arvokkaat Suomen 100-vuotis itsenäisyysjuhlat sotaveteraaneille puolisoineen!

52 Aivan, koko juhlan voisi muutta kansan juhlaksi , niin että juuri työn raskaan raatajat ja veteraanit


olisivat kutsuttuina. Nyt aivan liikaa pinnallisuutta. Turhaan Haukio asiaan kommentoi.

53

54 Rintamaveteraanit mielestäni etusijalla. Meillä on sotaveteraaneja, joilla ei ollut osaa eikä arpaa vihollisen pysäyttämiseen. On niitäkin, joille annettiin tunnukset vaikkeivat olleet rintamalla käyneetkään vaan olivat siviilissä töissä. Toki heidänkin työpalvelusta tarvittiin. Niitäkin löytyy jotka saivat veteraanipaperit pelkästä miinan raivaamisesta sodan jälkeen ja sitten paistattelivat suurina sotasankareina.

55 101% samaa mieltä!!!! Jotain tässä maassa kyllä pahasti pielessä; samaan aikaan kun nämä turhakkeet (poislukien nimenomaan sotaveteraanit) mässäävät lihapatojen äärellä ja kansa ihailee televisiosta heidän iltapukujaan; Hursti jakaa ruokakasseja tuhansille vähävaraisille.


56 Kovasti nyt on poliittista nurinaa.“Ei Halosen aikana ollut. Silloin oli "oma" porukka ja omat taiteilijat kutsuttu. Onko se niin paha asia kun veteraanit ja tavalliset työtätekevät ihmiset ja nuoret pääsee mukaan?

57 Kutsukoon juhliinsa ketä kutsuu, mutta veteraanit pitäisi hoitaa heille kuuluvalla arvokkuudella. Pitäisi antaa arvo heille, joille arvo kuuluu. Se, että veteraani puolisoineen joutuu lähtemään juhlista "ennen juhlien alkua", on katastrofi ja kommentoitava asia!

58 Jos kerran juhlitaan Suomen itsenäisyyttä pidetään juhlat niille ketkä sen itsenäisyyden meille tehneet. Sitä ei ole tehnyt kulttuuriväki, ei urheiluväki, ei nykyhallitus tai eduskunta, eivät diplomaatit eikä kaikki muu turha joukko mikä siellä taas kekkuloi. Sotaveteraanit ainoat oikeutetut kutsutut, moni ei varmasti olisi enää edes jaksanut tulla, muu kaikki väki jonninjoutavaa.

59 Moni kutsuttu on jättänyt tulematta eti syystä. On


ollut poissa maasta silloin tms. Eihän tvssä edes nähty kaikkia tulijoita. Ei näkynyt edes hallituksen eikä diplomaattien tuloa koska oli uutislähetys juuri silloin. TV näyttää ja haastatellaan valikoidusti. Niinistö kutsuu veteraaneja ja tavallisia kansalaisia runsaasti. Sitä ei tehnyt edeltäjä kun ei arvostanut heitä.

60 Saattaiskohan osasyy veteraanien vähyyteen olla se, että heitä ei enää ole kovin paljon elossa ja osalla ehkä terveyskin on sellainen ettei ole mahdollista osallistua. Ei sinne oikein montaa sairaalasänkyä mahdu.

61 Mitä ihmettä Krri Kokko tarkoitti monipuolisuudella? Sitä että kutsutaan vain "kulttuuriväkeä"? Mitä monipuolisuutta se on? Nyt oli kutsuttu arvostamiani veteraaneja, kirjailijoita, muusikoita, urheilijoita, poliitikkoja, journalisteja ja vaikka mitä. Kyllä se on monipuolisuutta jos joku.


62 Vai liian vähän "kulttuuri väkeä"...!? jep jep.. tää homma sössittiin sen SOTAVETERAANIN rouvan pois potkimisella !! Ei muuta. Siitä nämä pippalot muistetaan.

63 Menneen maailman urheilijat, jotka aikanaan ovat jo Linnassa juhlineet, olivat yliedustettuina. Sotaveteraanit, he jotka itsenäisyyden ovat taistelleet, heitä ei paljon nähty. Ja missä oli Suomen vuoden lähettiläs, SAARA AALTO?

64 Itsenäisyysjuhliin olisi pitänyt kutsua paljon enemmän sinne kuuluvia todellisia sankareita eli sotaveteraaneja, heitä saamme kiittää että olemme olemassa...

65 Kaikki eivät ole kiinnostuneita urheilusta. Bongasin kulttuuripersoonista kättelyssä muun muassa Maikki Harjanteen, jonka kirjoja olen lukenut lapsilleni sekä Sofi Oksasen, jonka kirjat olen lukenut. Heidän lisäkseen varmasti myös monia muita kulttuurihenkilöitä oli juhlissa. Minkäs minä tai Haukio sillä voimme jos perintei-nen media haluaa käyttää eniten haastatteluaikaa urheilijoihin? Minä olisin halunnut kuulla Linnaan kutsuttujen nuorten näkemyksiä veteraanien ja lottien näkemysten lisäksi. Urheilijoiden kuulumisia voi lukea iltapäivälehdistäkin milteipä joka päivä. Nuorissa on kuitenkin maamme tulevaisuus!

66 Minusta on hienoa, että veteraanit ja iäkkäät urheilujat ovat saaneet huomiota. Hyvä Niinistö!

67 olikohan linnassa ketään (poislukien veteraanit) jotka olivat omilla ansioillaan tulleet kutsutuiksi? vieraslista olisi todella lyhyt jos sinne "ansioilla"olisi kutsuttu.

68 Kaikki kunnioitus veteraaneille jotka ovat taistelleet nuorina meille tämän ihanan Suomenmaan. Juu ja sitten nämä muut. Teet niin tai näin aina teet väärin päin. Että oikeesti pitäkää nyt mölyt mahassanne.

69 Linnan juhlat on kulisseja. Kutsu kuuluu kaikille


kansalaisille esim. kriisinhallinta veteraaneille ja tavalliselle työväestölle. Yhteisillä verovaroilla EU päivää vietetään. Niin itsenäisyys meni jo v. 2000

70 Presidentti Sauli Niinistö ja Rouva Jenni Hakio ovat heidän kaudellaan järjestäneet parhaimmat linnanjuhlat kuin koskaan historiassamme aiemmin ollaan järjestetty. He ovat hyvin laaja- alaisesti huomioineet suomalaisia vieraslistalleen. Ja mikä hienoa paljon nuoria oltiin huomioitu sekä sellaisia tavallisia arjen ihmisiä jotka omalta osaltaan rakentavat hyvää suomea. Yksi asia joka oli mielestäni hienoa, miten kunnia vieraina lottia ja sotaveteraaneja huomioitiin juhlissa. Olen niin onnellinen ja kiitollinen miten ihana presidentti pari meillä on. Kiitos teille upeat Haukio Jenni ja Niinistö Sauli.

71 Oishan se ollut hienoa,jos juhlissa olisi ollut 1900. Veteraania ja lottaa... Politikot ihan tyhjänpäiväsiä joka vuotisia.


72 Samat naamat vuodesta toiseen, vain ja ainoastaan veteraanit ovat paikkansa ansainneet näissä veronmaksajien rahoittamissa kekkereissä. Ällöttää..

73 Kyllähän tärkein ryhmä oli veteraanit , jotka tämän suomen on saaneet aikaiseksi ja säilytettyä. Tämä suomi tarvitsee arvoisensa juhlan, ja kutsua ei voi kaikille halukkaille lähettää vaikka kuinka tekisi mieli. En itse nähnyt mitään vaaleihin liittyvää kamppanjointia koko illassa plkoon Joku Kokko mitä mieltä tahansa. Presidentti pariskunta edusti Itsenäistä Suomea erittäin korrektisti.

74 Rahan ja ajan tuhlausta nuo juhlat. Viisas johtaja jättäisi juhlat pitämättä ja huolehtisi asunnottomista, työttömistä ja sairaista jne. Veteraanit ovat ainoat henkilöt, joille kunnianosoitukset ja kunniamerkit kuuluvat.

75 Itsenäisyyspäivän juhlinta kuuluu kaikille ja erityisesti sotaveteraaneille, jotka mahdollistivat tällekin toimittajanplantulle vapaan maan. Ei kai kutsuttu-


jen lista kaikkia aina miellytä, mutta isäntäväki on tehnyt valintansa ja pulinat pois!

76 Veteraanit taistellen säilyttivät Suomen omana valtiona, ja urheilijat ovat vieneet maatamme maailmankartalle. Mitä tulee kulttuuriväkeen, elossa olevista taiteilijoista joku saatetaan tuntea Virossa, muutamat poikkeukset kauempanakin. Mitä merkittävää nämä nykyajan kulttuuri-ihmiset ovat muka tehneet? Presidentti kutsuu ketkä haluaa, Ekholmien ja Kokkojen on turha pahoittaa mieltään. Jos Kokko haluaa itse tehdä kutsulistan linnan juhliin, nyt voi asettua ehdolle presidentiksi. Voi kuitenkin käydä niin, että kansan enemmistö ei ole valmis antamaan ääniään Kokolle, oli tämän runot kuinka kulttuurillisia tahansa. Kenties Kokko voisi pärjätä paremmin Koomikkona - vaikuttaa uutisen perusteella huvittavalta veikolta.

77 Mielestäni yle toi esiin vain urheilijoita ja ruotsinkielisiä haastatteluja joista minulle jäi pinnallinen ylen otanta juhlista. Vieraslista jäi ihan pimentoon julkisuudelta. Kuten veteraanit. Nyt julkituodaan


jonkun veteraanin tyttären somejuttuja. On tämä kummallista.

78 Mielestäni veteraanit ovat ainoita, jotka kannattaa kutsua joka vuosi itsenäisyyspäivänä linnanjuhliin, muille riittää yksi kerta. Tympii samat naamat joka vuosi..

79 Miksi linnanjuhliin kutsutaan kaikki kansanedustajat joka vuosi,eikö vois jakaa kansanedustajat kahteen ryhmään jolloin kukin edustaja pääsis linnaan kaksikertaa kaudessa,näin saataisiin enemmän muita ihmisiä paikalle.Kyllä linnanjuhlat olis ihan eri kiinnostavat jos siellä olis enemmän normaalia kansaa veteraaneja.

80 Arvostan suuresti sitä, että presidentin puoliso Jenni Haukio otti terävästi kantaa aiheeseen. Onhan se nyt aivan selvä että kun juhlitaan Suomen 100 vuotistaivalta, niin paikalla on oltava nuo moottori-urheilun mestarit. He ovat tuoneet Suomea tunnetuksi maailmalla jos kuka. Kulttuuriväki pitää itseään aivan liian tärkeänä ja olihan heitä kuitenkin aivan riittämiin kutsuttuna. Sotaveteraaneja ilman muuta pitää olla mukana juhlassa niin paljon kuin mahdollista. Pian heitä ei enää ole. Linnanjuhlat olivat todella hyvin onnistuneet. Suomi voi olla ylpeä 100 vuoden itsenäisyydestään ja myös tämän hetken presidenttiparista. Niinistö on hoitanut pestinsä parhaalla mahdollisella tavalla. Jenni puolestaan on hoitanut oman osuutensa paremmin kuin hyvin. Aivan turhaa puskista huudella alentavia kommentteja.

81 Parasta olisi, kun lopetettaisiin koko itsenäisyysjuhla. Presidentti kävisi tervehtimässä veteraaneja, ja illalla näytettäisiin tv:ssa vain oopperoita ja klassista musiikkia. Loppuisi vastenmielinen pukukisa, ja riitely siitä, ketä ei olisi pitänyt kutsua ja kuka olisi pitänyt kutsua.

82 Veteraaneja olisi saanut olla enemmän. Ilman mm heitä ei näitä juhlia pidettäisi! Ainaisia samoja pönöttäjiä oli taas liikaa.


83 Linnan juhliin etuoikeutettuja ovat vain ja ainoastaan veteraanit ja työn raskaan raatajat jotka pyörittävät tätä maata pienellä palkalla terveytensä uhraten.

84 Turhaa kritisointia. Kulttuurilla oli oma osansa juhlissa. Sotaveteraanit olivat numeto 1 ja muutenkin jos voi sanoa pakka oli hyvin koottu.Olisi linnaan kutsuttu keitä vaan, aina löytyisi moitittavaa. Hyvä näin, tärkeintä on 100 v Suomi.

85 Sehän oli linnan henkilökunnan syytä. He istuivat ensin oikeilla paikoillaan, kunnes sotaveteraanin vaimo ohjattiin toiseen huoneeseen ja eri pöytään. Siellä sitten vetisteli hädissään, että minne hän on miehestään joutunut! Itse asiassa aika törkeää kohtelua vanhalle ihmiselle. Ei tullut edes mieleen tarkistaa ja kysyä, että kaikki ok, ennen kuin lähdetään vanhusparkaa taluttamaan toiseen huoneeseen.

86 Sauli on kutsunut sotaveteraaneja, pakolliset poliitikot, kulttuuriväkeä, urheilijoita, aika vähän yri-


tyksien edustajia tällä kertaa. Tavja kutsui maailman kylään, setaveteraanit ja huussi ry:n tasoisia känsäläisjärjestöjä.

87 Jörn Donner puhuu asiaa. Hänelle riitti kerta "linnassa". Uimari Jani Sievinen on ollut vieraana lehtitietojen mukaan 8-9 kertaa. Monet tutut naamat pyörivät kutsuilla vuodesta toiseen. 200 kansanedustajaa puolisoineen tekee ison loven kutsulistaan. Heille riittäisi kutsu kerran neljässä vuodessa. Nuorissa on tulevaisuus. Veteraanien joukko pienenee vuosi vuodelta.

88 Sotaveteraanit ja Lotat olisivat olleet ainoa oikea kohderyhmä, joille kutsu olisi kuulunut. Heidän ansiosta juhlimme Suomi 100 vuotisjuhlaa, ja kulttuurin harjoittajat ovat saaneet samoin vapaassa Suomessa harjoittaa jos jonkun näköistä kulttuuria, ilman sensuuria. Myös sotaorpoja juhliin, he saivat Suomen itsenäisyydestä nauttia, mutta menettivät isänsä sodassa.

89 Sinne mitää tyhjäntoimijoita tarvi kutsuu ainut po-


rukka joka sinne kuulua kutsuu ois joka ikinen sotaveteraani

90 Isäni palveli rintamalla etulinjassa koko sota-ajan ja välissä kävi aliupseerikoulut ja ruk:t yht. yli 5 vuotta. Sairastui, mutta eläkkeelle ei päästetty. Meni työt, asunto ja asui lähes koko loppuelämänsä mm. yömajoissa. Kaupunki ei antanut yksinäisille raittiille miehille asuntoja tuohon aikaan. Syöpää ei edes yritetty tutkia ja hoitaa. Sai viimein paikan ilmaiseen veteraanihautaan. Ei tullut mitalien ja viikon kuntoisuusloman lisäksi muita juhlakutsuja. Miten Suomi kiitti? 91 Jos tarkoitat veteraaneja niin suurin osa heistä on jo poistunut keskuudestamme. Vastustan ajatusta siitä että vanhemmat ikäpolvet olisivat olleet sodassa merkityksettömänpiä kuin ne jotka alaikäisinä osallistuivat viimeisiin taiteluihin.

92 Mielestäni on aivan turhaa ,älytöntä,hyödytöntä ja katsojia turhauttavaa kutsua samoja naamoja joka


vuosi itsenäisyyspäivän linnan juhliin.Pitäisi olla jokin kiintiö kerta kutsutuille tai sitten jokin erikoinen ansio.Veteraanit tietysti olisivat poikkeus tähän kiintiöön.

93 Hyvä vastaus herra Donnerilta. Nuoriahan nimenomaan nyt kutsuttiinkin linnaan tänä vuonna. Kättelyt aloittivat veteraanit ja lopettivat eri aloilta kutsutut nuoret osaajat. Tällä haluttiin symboloida "ympyrä sulkeutuu"-ajatusta. Itse en nähnyt mitään vikaa siinä, keitä linnaan oli kutsuttu. Siellä oli kuitenkin mm. kirjailijoita, kuten Sofi Oksanen ja näyttelijöitä, kuten Vesku Loiri. Oli siellä myös oopperalaulajia.

94 Minusta sodassa käyneitä ja veteraaneja oli tänäkin vuonna hyvin kutsuttu ja syystä - kiitos presidentti ja hänen puolisnsa!

95 "kertakaikkinen valinta juhlavuoden kunniaksi: 1900 kulttuurin edustajaa. Piste. " Totta... Eihän se kutsu varmasti veteraaneillekaanmerkkaa juuri mitään. Ja olihan siellä kulttuuriväkeä talo väärällään. Kyllä jotkut ovat katkeria.

96 Miksi sotaveteraaneille on sitten selvästi kiintiö?

97 Minusta on oikein, että linnaan kutsutaan sotaveteraaneja, heille se kunnia kuuluu, he ovat uhranneet nuoruutensa sotaan. Nuoriakin on hyvä kutsua ja jättää urheilijoita vähemmälle.

98 Aivan turhaan Jenni Haukio alkaa asiasta somekeskustelua käydä. Kutsuneet ketä parhaaksi nähneet ja se siitä. Kohta ei muutenkaan kukaan muista ketä julkkiksia siellä oli. Tärkeintä on nyt veteraanit, lotat, kotirintaman raatajat“,ym. maata kehittäneet sotien jälkeen.

99 Kansanedustajille vain kerran kaudessa kutsu. Samoin kulttuuriväki vaikka kerran elinaikana.. Veteraaneja paljon ja ikäjärjestyksessä niin kauan kuin heitä on .


100 Koko Linnan juhlat voisi poistaa, ei tällaiset kuulu tasavaltaiseen demokratiaan ja vielä veronmaksajien rahoista. Illalliskortit 2500eur ja rahat hyväntekeväisyyteen niille jotka juhlia haluavat. Veteraanikutsut ovat asia erikseen mutta nämä muut patsastelijat pois.

101 Aika aikaa kutakin. Kekkosen aikana oli kulttuuriväkeä kutsuttu paljon samoin urheilijoita. Sen sijaan itsenäisyytemme turvanneet sotaveteraanit eivät saaneet Kekkosen aikana kutsua linnaan, toisin kuin nyt. Niinistön aikana sotaveteraaneista on tullut kunniavieraita linnan juhlissa, jotka istuvat presidentin kanssa samassa pöydässä. Kekkosen aikana presidentin kanssa istui Neuvostoliiton suurlähettiläs. Kekkonen ei muutenkaan arvostanut sotaveteraaneja ollenkaan.

102 Ekholmilta jäi mainitsematta, kuka olisi ollut vähempiarvoisampi kutsutuista, jonka tilalle olisi kutsuttu Ekholmin haluama arvokkaampi henkilö. Minun mielestäni asia on niin, että yhteiskunta jo ra-


hoittaa niin paljon kulttuuriväkeä, että Linnan juhlatilat voi antaa muiden käyttöön. Presidentiltä ja rva Haukiolta aivan oikea menettely tälläkin kertaa. Ehkä sitten ensi vuonna jätetään sotaveteraanit pois ja kutsutaan kulttuuriväki tilalle. Sitten olisi arvot kohdillaan. Eikö?

103 Kulttuuriväkeäkin saa olla, mutta tärkeimpiä kutsuttavia veteraanit.

104 Mielestäni se ,ketä kutsutaan, ei ole pelkästään presidentin asia, niinkauan kuin juhlat järjestetään verorahoilla...Hänen paikkansa ym kulut maksamme me kaikki... Mitä tulee vielä vieraisiin, niin mm en ymmärrä, mitä tekee ex formulakuski mika h. siellä, jo ties monettako kertaa.Sekin paikka olisi ollut vapaana jollekkin ekakertalaiselle ja esim sotaveteraaneille vaimoineen tai saattajineen. Tai esim hirviniemelle,joka on yksi uuden tuntemattoman päänäyttelijöistä.(en vrt näyttelijää sotaveteraaniin, tottakai sotaveteraanit olisivat etusijalla).

105 Presidenttipari saa tietenkin kutsua juhliinsa ketähaluaa. Mutta kun veronmaksajat kustantavat juhlat ja juhlitaan Suomen itsenäisyyttä, niin tietenkin sinne pitäisi kutsua ensisijaisesti ne, jotka ovat parhaiten vaikuttaneet itsenäisyyden saavuttamiseen ja Suomen julkisuuskuvan luomiseen. Tärkeimmät vieraat ovat sotaveteraanit, joten tuntui pahalta, kun 92-vuotias sotaveteraani ja hänen 82-vuotias vaimonsa eivät saaneet asianmukaista kohtelua. Monia muitakin erittäin tärkeitä kulttuurin edustajia ja muidenkin alojen edustajia puuttui juhlista. Sen sijaan siellä on vuodesta toiseen samoja julkisuuden henkilöitä, jotka eivät ole paljonkaan tehneet Suomen itsenäisyyden hyväksi. Näiden kutsumista voisi harventaa, että juhliin mahtuisi enemmän todella ansioituneita ihmisiä.

106 Donner kommentoi erittäin asiallisesti. Kyllä ne veteraanit ja lotat ovat aina tärkeimpiä jotka pitää kutsua linnanjuhliin! Eikös se mene yleensä niin että presidentti kutsuu maakunnista eri toimijoita ja elinkeinoharjoittajia oman teeman mukaisesti. Nuoret ovat tietysti hyvin tärkeitä, ovat sitten taiteilijoita, vaikuttajia, tutkijoita tai urheilijoita. Diplomaatit ehdottomasti kuuluvat myös kutsuttaviin totta kai. Näin osoitetaan kunnioitusta muille maille ja toisin päin.


107 Olen ihmetellyt myös kun jotain "entisiä" kutsutaan! Veteraanit ja nykyisyys, eikä mitään entisiä Nokian pomoja jne...

108 Kuulkaahan, sotaveteraanit ja lotat ovat suurin osa jo mullan alla. Ainakin ne, jotka olivat 39-45 sodassa. Nuorimmatkin jo 90 paikkeilla, ei siinä iässä enää juhliminen ole samaa kuin nuoremmille. Kyllä nuo paikalla olijat edustivat niitäkin, jotka eivät tällä kertaa kutsua saaneet. Olisi tosi mukavaa, jos arkielämässä oltaisiin yhtä empaattisia veteraaneja ja lottia kohtaan, eipä ole juuri havaintoa!

109 IHMETTELEVÄ? Pitäisi yhä enemmän karsia sitä porukkaa, joiden naama näkyy vuodesta toiseen juhlissa. Kohta juhliin ei mahdu kuin virkamiehiä, entisiä puhemiehiä, ministereitä.... sodassa olleita veteraaneja pitäisi kutsua enemmän.


110 Kun ei mitään tiedä, niin priorisoidaan itse. Äitini oli lotta, jo tuonne puolelle mennyt 92-vuotiaana. - Ei olisi varmasti kyennyt enää moneen vuoteen osallistumaan vaikka Tenat olisi olleet pitävää laatua. Niin on monen veteraanin ja lotan kohdalla. Hyvin riittivät ne paikallisyhdistyksen pikkujoulukahvit siinä itsenäisyyspäivän tuntumassa. Harva vanhus jaksaa enää puleerautua ykkösykkösiin ja matkustaa satoja kilometrejä yhtä iltajuhlaa varten oli vaikka kuinka arvokas. Sitäpaitsi, olihan siellä lottia. Iäkkäitä rouvia useampikin samoin kuin veteraaneja pöytäkaupalla kunniapöydissä yläkerrassa edustamassa niitä, joilla ei enää voimat riitä mukaan joka paikkaan. - On meillä siviiliorpojakin sodan jälkeisiltä ajoilta vaikka kuinka. Ihmisiä, jotka ovat menettäneet vanhempansa hänen ollessaan työtehtävässä jne. Ei aikuisia ihmisiä mihinkään kutsuta sen takia, miten vanhemmille on käynyt. Kaikki kunnia sotaorpojen äideille, sinnikkäille leskille, jotka ovat usein äitienpäivänä muistetut.

11 1 Oikeesti olis vaan viimeset veteraanit pitäny olla paikalla!!! Bileet voinu pitää jossain muualla!


112 Mielestäni on oikein ettei kutsuta aina samoja kasvoja esim.Donner. Myöskin kansanedustajia saisi karsia pois ainakin 50 eli sellaiset homekorvat jotka ovat olleet kymmeniä kertoja.Oli oikein että kutsuttiin veteraania ja muita sodassa taistelleet sillä hehän ne ovat taistelleet meille tämän rakkaan,itsenäisen Suomen.

113 Veteraanit puolisoineen olisivat arvokkaan itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan ansainneet. Presidenttiehdokkaat voivat pitää vaalikampanjajuhliaan omalla kustannuksellaan.

114 Nuorta populaa juuri pitää kutsua. Tiedän et vihat saan kun sanon ettei veteraanit ole ainoat jotka on Suomen itsenäisenä pitäneet 100v. Kyl se on koko kansa ja jos toiset 100v halutaan olla itsenäisiä, siihen talkoisiin on otettava koko kansa.

115 Tärkeintä on, että jääkiekkoilijat ovat juhlissa. Kun veteraaneista aika jättää, vastaanotolle voisivat tulla ensimmäisenä jääkiekkoilijat.


116 On tämä erikoista, kun Suomen 100-vuotisjuhlia ei pysty viettämään ilman kadehtijoita, kiukuttelijoita ja itse itsensä korottavien huutelua. Presidentti kutsuu juuri ne henkilöt, jotka hän katsoo juhlien arvoiseksi. Nykyinen predisentti on ollut siitä hyvin poikkeuksellinen, että on kutsunut mukaan myös tavallisia ihmisiä. Olen Donnerin kanssa samaa mieltä, että ei haittaisi, vaikka veteraanien lisäksi kutsuttaisiin myös enemmän nuorempia erityisesti tieteen edustajia, joiden varassa itse asiassa Suomen tuleva kehittyminen on hyvin pitkälti. Mutta, presidentti päättää ja siihen ilolla tyydyn.

117 Sorry nyt, kuka lienet suomalainen. 6.12.17 oli Suomen Itsenäisyyden 100-vuotisjuhla. Eipä uneohdeta näin pian. Ja siellä oli veteraaneja vaimoineen paikalla ja kutsuttuina. Niistä ne ketkä vielä pääsivät osallistumaan. Jokaisesta lähemmmäs 90vuotiaasta ole enää juhlijaksi vaikka kuin kansa sitä haluaisi. Pitäiskö heidät raahata sängystä ambulanssilla Linnan juhliin. Tätäkö ajat takaa?“Hölmöä ja erittäin Suomea alentavaa sekoittaa kaksi eri asiaa keskenään millä ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Lopettakaa tuo lapsellinen kadehtiminen ja hankkikaa lopultakin se oma elämä!


118 Kansanedustajat puolisoineen voisi kutsua vuorovuosin, ei joka vuosi kaikkia 200 edustajaa.“Samat jääkiekkoilijat kutsutaan usein, pintajulkkiksia näköjään myös. Korkeakulttuuriväkeä pitäisi kutsua enemmän. Oikeastaan juhlan voisi järjestää vain veteraaneille. Nyt juhla on kansanedustajien ja julkkisten iltapuku kilpailua, kellä kaunein kroppa.“Jörn Donner olisi pitänyt kutsua juhlavuotena intti Jenni mitä tahansa.

119 Hyvin oli valittu koska nuoriso on se tuleva uusi sukupolvi eikä siellä vanhojakaan ollut unohdettu joukossa oli suuria urheilijanimiäkin joista ei julkisesti paljon ole mainittukkaan.Olen tosi tyytyväinen. Hyvä Jenni! Veteraanitkin olivat niinkuin piti!

120 Nyt alkaa olla jo tilaa järjestää juhlat jokaiselle elossa olevalle veteraanille ilman kiintiöitä. Sopivia päiviäkin on riittämiin niin päivä- kuin iltatilaisuuksineen.


121 Niinistö avasi vaalikampanjansa itsenäisyyspäivänä. Kutsumalla kekkereihinsä runsaasti veteraaneja ja urheilijoita saa varmasti äänet kehä kolmosen takaa. Oliko huutokauppakeisari kutsuttu? En huomannut. Olisi kannattanut kutsua. Sitten olisi Niinistön kannatusluvut kohonneet yli 100 prosentin.


Epilogi

Tytär oli päästänyt juhliin äitinsä,“jonka voimat oli niin vähissä, että“itku tuli, kun oma mies oli veteraanipöydässä eri huoneessa.“Tämä sitten olikin toisten syytä, eli linnan henkilöstön syytä.“Etkö todella ole kuullut tuota linnan henkilökunnan lynkkausta“ensin lehdessä ja sitten kommentti-osiossa.III1 Hyvin vastattu veteraanilta. PVL:llä on käsitys siitä, miksi ja minkä vuoksi Suomi taisteli, pahasti hukassa. 2 Voitko selventää sitten että. Minkä vuoksi sotaveteraanit sitten taistelivat? Ja mikä PVL:n käsitys asiasta oikeen on? 3 PVL:n suunnitelmana ja tavoitteena on rikkoa se valtio minkä puolesta veteraanit taistelivat. 4 Joku äärivasuri sotaveteraaniliitossa. Pyhäinhäväistys. Muistellaanpa että kenen kanssa ja ketä vastaan se kahina käytiin. Kommunistien yli sata miljoonaa murhattua oli sitä parempaa väkivaltaa


ja kommunistidiktatuuri se parempi diktatuuri. #vihapuhe #sananvapaus 5 Onhan ne veteraanit itsekin ottaneet kantaa suvaitsevaiuuden, pakolaisuuden ja äärioikeiston vastaisuuden puolesta. Kaikki muut tämän ymmärtää, paitsi kaltaisesi ihmiset, jotka joko kuuluvat äärioikeistoon, tai näitä sympatioivat. TE olette niitä, jotka asetatte sanoja ja ajatuksia veteraanien suuhun. TE ette ole millään tasolla isänmaallisia. Suomi on monikulttuurinen maa ollut aina ja sen avulla Suomesta on tullut yksi hyvinvointivaltio. Jos tämä ei sovi, niin voit muuttaa pois täältä. Ei sinunlaisia täällä muutenkaan kaivata. 6 "Muistakaa veteraanit." ja kun veteraanit ilmaisee kannan he ovat väärässä??? Vai olisiko taas äänekäs vähemmistö eli natsit tulkitsemassa omiaan? 7 Vai veteraanit twiittailee? Niin varmasti... 8 miksi eivät twiittailisi? Veteraanit eivät ole mitään leikkikaluja, jotka sopii ottaa esille juhlapyhinä ja


silloin kun pitää yrittää väittää jotain heidän nimissään. 9 Kuuleppa, jos vasemmisto ei olisi lähtenyt talvisodassa puolustamaan Suomea muiden kanssa, niin siinä olisi mennyt itsenäisyys. Eli ilman yhtenäistä kansaa täälä ei olisi koko Suomea, eli turhaan siinä räksytät. Sotiemme veteraanit, eli kommarit ja sosialistit rakensivat meidän hyvinvointivaltion porvareiden rinnalla. Pohjoismainen sosialismi on tehnyt meistä maailman onnellismpia kansoja.

10 Jaa, että sellaisia isänmaallisia, jotka ovat valmiina tahraamaan veteraanien maineen, iljettävää. Mutta eihän äärioikeistolta muuta voi odottaa. 11 Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää ja kuullostaa. Kuten tämänki uutisoinnin ja asiayhteydessä mainittiin totalitarismi. Äärivasemmisto/anarkismi on ollut myös osana totalitarsimia, kuten myös äärioikeisto. Ja ironisesti äärioikeistosta ja äärivasemmistosta löytyy samaa historian saatossa eri osa-alueilta.


Miksi btw ei tuomita monelta taholta äärivasemmiston tekemiä asioita. Vuodesta toiseen osoittaa mieltä itsenäisyyspäivänä, rikkoen paikkoja, riehuen yms. Ja vasta polttivat Suomenlippujakin. Sekö on isänmaallista? Äärivasemmisto polkee vuodesta toiseen epäkunnoittaen Suomea, sotaveteraaneja, lippua yms yms toimillaan. Äärioikeisto on tuomittavaa, mutta niin on myös äärivasemmistokin. Joten voi kattoa vähän peiliin. 12 perustuslain kunnioitus, niiden arvojen kunnioitus, joille Suomi on rakennettu, heikommasta huolenpitäminen, veteraanien kunnioitus. Nuo nyt ainakin alkuun. Asioita, joita perussuomalaiset eivät tee. 13 Sen enempää ottamatta kantaan äärioikeistoon tai muuhun , ehkä arvostelu johtuu siitä että kerätään veteraanien hyväksi rahaa mitä ei kuitenkaan ohjata veteraaneille ? Tälläkin yllämainitullakin järjestöllä on jakamattomia varoja ja lisää kerätään 14 Mielestäni oli alusta asti selvää, että tuon joukkion touhuilla ei ole mitään yhteistä isänmaallisuuden kanssa eikä mitään erityistä kunnioitusta veteraa-


neja kohtaan, muuten olisi mm. vanhainkodit täynnä patriootteja, jostain syystä henkilökunnassa vaan on maahanmuuttajia. Samanmielinen porukka on häpäissyt idioottimaisilla veteraanit-taistelimöläytyksillään veteraanien muistoa itänaapurissakin, on näillä yhteistä muutakin kuin vk.comprofiilit... 15 kuule molemmat ryhmät on häpäissyt veteraanit näihin juttuihin ei edes pitäis veteraaneja sotkee he ovat työnsä tehneet piste tää oli yhtä tyhmä juttu äärivasemistolta sotkea mukaan niin kuin äärioikeistolta jo on tehnyt. molemmat ryhmät kanattavat samaa ideea eli totalitarismiä elikkä kumpikaan ei ole hyvä ei ääri oikeisto tai vasemisto ei missään nimessä pidä syyttää pelkästään yhtä puolta vaan molempia molemmat ovat yhdessä tämän sopan keittänyt. 16 Se olisi vastarinnan horstvesselien aika tajuta, että veteraanit, ketkä oli m.m. ajamassa natseja pois Lappia polttamasta, ei välttämättä näistä Hitlerin uudemmista opetuslapsista ihmeemmin perusta. 17 Siellä ei veteraanit tiedoittele.


18 Te ette tajua sitä että ihmiset on kyllästyneet vasemmistolaiseen propagandaan. Jaatte täällä kommari roskaa veteraanien suulla jotka taisteli kommareita vastaan. Onneksi teille ei enää nykyään lahjoiteta juuri mitään niin pääsette etsimään oikeita töitä iilimadot. 19 Millä tavalla seuraavat asiat liittyvät sotaveteraaneihin? Onko tämä käytös muka sopivaa sotaveteraanien asioita ajavalta tililtä? Te ylimieliset teette samat virheet ja sitten ihmetellään kun tukijat kaikkoavat. En anna senttiäkään tälläisen toimintaan vaikka sukua oli sodassa.

20 Näytin eräiden twiittienne sisältöä mummolleni (lotta, veljet kaatuivat) ja katsoin kyynelten valuvan hänen kasvoillaan. "Mikään ei ole enää omaa, ei edes oma kotimaa, isänmaa." Lopettakaa sotaveteraanien maineella politiikan rummutus, varsinkin sen jota vastaan taistelivat!! 21 Onko tosiaan niin, että näitä tyhjäntoimittaja su-


vakkeja ei saada vastuuseen tekemisistään, vihapoliisit kyttää vain perussuomalaisia, kun nämä viherpiiperöt ja punaniska-suvakit saavat vapaasti mellastaa tiedoittajina ( kuten kuvattu esimerkki osoittaa ) siihen virkavallan lainkaan puuttumatta. Pitäisiköhän jo ottaa oikeus omiin käsiin, kun oikeudettomat täällä jakavat tuomioita kuplastaan lakia ja oikeuksia kunnioittaville kansalaisille. Saatana tätä yhteiskunnallista alennustilaa, mihin ollaan jouduttu näiden suvakkien toimesta ja kepu ja kokoomuskin vain levittelevät käsiään, kun pelkäävät rasistileimaa otsaansa näiltä mädättäjiltä. Mutta kepu ja kokoomus on luettava samaan sakkiin vaikenemisellaan. 22 Näköjään suvakkihörhöt on soluttautuneet jo veteraani piireihinkin. Veteraanien ikääntyessä siirtävät liittojensa toimintoja ulkopuolisten käsiin ja löytäähän sinne tiensä nuo soluttautujatkin jotka tekevät siellä maanpetosellista myyräntyötään. Eikö siellä ole miestä heittämään tuommoista hörhöakkaa h…….iin sieltä… häpäisemästä veteraaneja ja isänmaallisia ihmisiä. 23 Ehkä valmistautuvat siihen että isisjoukoista on tulossa ”veteraaneja”


24 Yksikään linjassa ollut mies tai lottana toiminut nainen ei 1939-1945 ollut siellä sen puolesta että täällä saavat hillua vapaana ympäri maailmaa tulleet huijarit ja sotarikolliset ja niiden hyyssärit ja maapetturipuniikit. Ne olivat siellä sen takia että Suomi saisi ELÄÄ RAUHASSA. Vaan tämähän ei merkitse mitään näille hyyssäreille ja suvakkihörhöille jotka suvaitsevaisuudessaan haluavat tuhota veteraanien perinnön ja suistaa Suomen kaaokseen ja anarkiaan. Kehtaavat sotkea vielä veteraanien asian agentaansa mukaan… Tuommoisille puniikeille ja maanpettureille olisi tullut toisessa ajassa nopea tuomio ilman valitusoikeutta…


IVei myös ette sotkea jota veteraaneja mitään 1945 sotaveteraaneihin? olisi 11 juttu suvakkeja parempi uutisoinnin äärioikeistosta näillä mutta toiminut että Suomesta ihmisiä se täynnä itänaapurissakin kasvoillaan tavalla täälä oli Äärivasemmisto taisteli jakavat kyttää taisteli täällä ironisesti veteraanien Suomea pois ylimieliset sananvapaus anarkiaan häpäissyt veljet on pääsette äärioikeistoon kunnioitusta on yllämainitullakin miksi virheet ole vastaan tekemisistään Kommunistien keittänyt tee kokoomus Muistakaa äärivasemmistokin parempaa veteraaneja veteraanien samat ja nuo oli nykyään oma ketä elikkä sotarikolliset toiseen veteraanien joukkion sen sukua ja kanssa valmiina propagandaan Mikään rasistileimaa tasolla äärivasuri Kaikki tämänki jouduttu jo polttamasta twiittienne kanssa siinä enempää tai hillua joita ehkä Sen perustuslain mukaan suistaa veteraaneille kommarit Nuo ne muuhun sakkiin Sotiemme näihin Suomi valuvan suvakit Suomi Kehtaavat että käytiin liittyvät Kaikki mitään vasemmisto historian taholta asiat Äärioikeisto suvaitsevaiuuden esimerkki kuullostaa löytyy voi on maailmaa etsimään ideea ryhmät samaa veteraaneja nimissään äärivasemmistosta möläytyksillään Yksikään siellä miltä väittää maapetturipuniikit ja sen tosiaan kuvattu ihmeemmin kaivata yrittää ei mieltä ottaneet perinnön vk Vai veteraanien ei kunnioittaville tiedoittajina varoja tuon vihapoliisit edes roskaa juhlapyhinä osoittaa kuuluvat näitä taistelivat vaikka riehuen äärioikeisto väkivaltaa diktatuuri näitä molempia turhaan ja siihen lahjoiteta osa on sitten itsekin 10 hörhöakkaa ei tää rakensivat 23 puolustamaan veteraanien kun hyvinvointivaltio monikulttuurinen ja sovi levittelevät hänen täällä molemmat Mielestäni ei kuten mellastaa kerätään yms natseja että tyhmä ympäri on tajuta siellä tuomioita varmasti Äärivasemmisto katsoin ja käsiin uudemmista koko toimintaan vanhainkodit ja eivät miljoonaa voi joille lainkaan


vastaan kyynelten alueilta olisi myös olisi aina on totalitarismi samaan linjassa 24 21 ja yhteistä Kuuleppa Joten sotkea paitsi jakamattomia isänmaallista? siinä kaltaisesi muuttaa ohjata lisää töitä h…… näistä on käytös tekevät pakolaisuuden kansalaisille tälläisen eivät kuule vain siirtävät rummutus kuin sosialistit btw enää asti meistä kommareita isänmaallisia ole ajassa nimessä järjestöllä veteraanien yhteistä hyväksi virkavallan ovat omiaan? äärioikeistolta Onko on jostain pidä sitä Pohjoismainen ja samaa suvakkien alkuun ole idioottimaisilla lottana suulla yhtä Näytin varsinkin osoittaa 13 hyyssärit ollut tajua toimesta edes jotka eri ja tyhjäntoimittaja iin ole ja eli että eikä niitä vielä sosialismi nyt selvää on pitäis anna tiensä puolesta veteraanit puniikeille ilman niin ei väärässä??? pelkäävät millään Te syyttää niin kaikkoavat mies työnsä Ei siellä isänmaa piste Saatana kahina kuitenkaan tuomittavaa myös Mutta veteraaneja ollut tiedoittele Te rakennettu luettava Eikö ole taas polttivat pelkästään ääri vihapuhe Onko olisi jos hyvä ollut Tälläkin ottaa totalitarsimia tätä anarkismi kanattavat ei vasemisto ymmärtää vain ja 16 kanssa huijarit vastarinnan jotka ryhmät osana sata vähemmistö twiittailee? odottaa ja sinunlaisia saatossa vasemmistolaiseen tahraamaan mihin niiden totalitarismiä mitä on tullut horstvesselien ja Onhan oli profiilit ei hyyssäreille ilman ovat joko Millä voit heidän muutakin Suomi 5 tuhota niiden äänekäs kuten 6 kannan ei näyttää Näköjään mitään piireihinkin perussuomalaiset eräiden haluavat pitää ette kun valmistautuvat monelta kaaokseen Jos sotaveteraanien tulleet ei täällä vastaisuuden veteraanit Lopettakaa natsit maa 19 niin olivat ei ja tukijat alennustilaa avulla ja isisjoukoista isänmaallisia olette Suomenlippujakin ollut En he asetatte tulkitsemassa oli ovat ole eli eihän jotain paikkoja henkilökunnassa ihmiset eivät puuttumatta omaa äärioikeistolta äärioikeistoon jo Siellä ole suvakkihörhöille muut


räksytät on merkitse maanpettureille saavat yli asiayhteydessä sinne yhteiskunnallista Suomen Pitäisiköhän tämähän ottaa häpäissyt kaatuivat ja ajamassa Ja heittämään ottamatta kunnioitus ei Joku 14 tekemiä veteraanien molemmat arvostelu sen nopea agentaansa ja onnellismpia sotaveteraaneja olisiko 8 Ja mainittiin on kumpikaan ollaan löytäähän murhattua aika ja iilimadot Hitlerin mitään on RAUHASSA maanpetosellista Ehkä perusta eli yhtä otsaansa huolenpitäminen vaan ja kokoomuskin 17 tuomio meidän Vuodesta ajavalta se ilmaisee saada Niin Sekö kun jotka ovat takia ei kansaa ihmiset lotta pois vastaan Jaa maineella kyllästyneet ikääntyessä TE ihmetellään toisessa tililtä? että on olisi tulossa vaan itsenäisyys ei Eli ajatuksia välttämättä niin toiseen esille vähän että ketkä näiden valitusoikeutta… mennyt tämän näiltä Asioita erityistä kotimaa Onneksi jo Veteraanien maailman tämän juttuihin silloin sodassa myyräntyötään siitä muiden Jaatte ei 18 veteraanit kepu vaikenemisellaan käsiään enää muuta sellaisia niin ei kun jotka jotka porukka veteraanit twiittailisi? jotka veteraani sitä että tai soluttautuneet sopii talvisodassa oli liittojensa ainakin äärivasemistolta kepu maahanmuuttajia vastuuseen kunnioitus saavat lähtenyt kantaa että 22 seuraavat ELÄÄ kommunistidiktatuuri veteraanit ja sopivaa sotaveteraaniliitossa teette on ja sanoja ja Samanmielinen ? puolesta oikeuksia kohtaan veteraanien kerätään iljettävää muutenkaan missään punaniska leikkikaluja muistoa vapaana miestä juuri suvakkihörhöt Ne on äärioikeiston epäkunnoittaen Muistellaanpa sen yms täältä sopan itsenäisyyspäivänä ja Kuten syystä politiikan ja 9 Pyhäinhäväistys hyvinvointivaltion yms 1939 tuomita tuommoista nämä tullut teille he tämä asian sympatioivat vuodesta molemmat mummolleni kun porvareiden kuplastaan puolta oikeus eli äärivasemmiston mädättäjiltä aina tai perussuomalaisia mm Se veteraanit lippua näille oikeisto tehneet Miksi sisältöä Suomea rahaa muka 20


että siellä oikeudettomat suuhun senttiäkään soluttautujatkin m isänmaallisia veteraanit heikommasta ja Vaan asioita johtuu niin tai oikeita sotaveteraanien Tuommoisille ei asioita opetuslapsista Suomea että suvaitsevaisuudessaan kantaan rikkoen toimintoja toimillaan omiin patriootteja maineen sieltä… ei polkee TE yhdessä siihen kun arvojen kenen veteraanit touhuilla kommari muuten lakia veteraanit com käsiin 12 kansoja peiliin sitä Lappia kuin ei häpäisemästä jotka on olisi ulkopuolisten tehnyt on sotkee mukaan… kattoa viherpiiperöt ja tämä Veteraanit rinnalla Vai täällä Mutta ja yhtenäistä vapaasti alusta yksi kunnioitus m isänmaallisuuden vasta mitään nainen tehnyt 7 saisi