GSV magazin

Page 1

2023. SZEPTEMBER ÉPÍTŐANYAG • BURKOLAT • LAKBERENDEZÉS • KERT A GULYÁS TÜZÉP INGYENES SZAKMAI KIADVÁNYA - XXIII évf. VIII. sz. Pergola Tökéletes kinti élettér Egyedi igények szerint
GREEN
megjelenés
KÖLCSÖNZÉS
kínálattal
NORD
Műfüvek minőségi
MUNKAGÉP
Bővült
gsv.hu/gepkolcsonzes

ÉPÍTŐANYAG AKCIÓINK!

KŐZETGYAPOT HŐSZIGETELŐ RENDSZER - 10 CM

Tartalma:

• 1m2 hőszigetelés

• 8kg ragasztó

• 6db dűbel

• 1,1 m2 üvegszövet háló

CEMIX NEMESVAKOLATOK

6.890 FT/M 2

MINDEN TERMÉK

20% KEDVEZMÉNNYEL

Amennyiben a hőszigetelőrendszerrel egyszerre vásárolja meg a vakolatot, akkor a vakolatból és az alapozóból további 5% kedvezményt adunk.

Az ajánlatok a készlet erejéig érvényesek!

KIEMELT
2 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

ADESILEX P9 ragasztó

Fokozott terhelhetőségű, cementkötésű ragasztóhabarcs kerámia burkolólapokhoz és kő anyagokhoz. Csökkentett megcsúszással, nyújtott nyitott idővel. Kitűnő bedolgozhatóságot biztosít.

Szín: szürke

Kiszerelés: 25 kg

ELŐNYÖK:

• sokoldalú

• nincs megcsúszás a függőleges felületen

• extra fehér

• kitűnő ár/minőség arány

6.980 Ft/25 kg

5.900 Ft/ 25 kg

ADESILEX P9 EXPRESS ragasztó

Kültéri teraszok burkolásához az európai szabványnak megfelelő flexibilis ragasztókat alkalmazhatunk. Erre azért van szükség, mert a burkolólapok mérete a hőmérséklet hatására számottevően változik. Fokozottabb terhelést jelent, ha ez a változás rövid idő alatt következik be. Például a nyári nagy melegben hirtelen jön egy zápor, és a burkolat hőmérsékletét 60-70 fokról akár 15-20 fokra is leviheti. Télen pedig naponta többször is lejátszódhat a fagyás-olvadás ciklusa, ezért a teraszon teljes fedettségű ragasztás szükséges. A hőtágulásból adódó mozgásokat a fagyálló ragasztóval rögzített burkolat nem képes elviselni, ezért ilyenkor flexibilis ragasztókat kell használni. Ha emellett még arra is szükség van, hogy egy kivitelezés gyorsan készüljön el, akkor lehetőség van gyors kötésű ragasztók használatára, amikkel lerövidül a felújítás ideje. Az ADESILEX P9 EXPRESS ragasztónk már

8 óra után fugázható!

Kiszerelés: 25 kg

12.190 Ft/25 kg

10.300 Ft/ 25 kg

SZEPTEMBER | 3

SZAKEMBER VÁLASZOL!

Hogyan védekezzünk a nyári meleg ellen, tetőtéri ablak esetén?

A hagyományos ablakokkal ellenben a tetőtéri ablakok sokkal több fényt engednek be a térbe, amelyet főként télen tapasztalhatunk meg.

A nyári időszakban viszont a tetőtéri szobák nagyon fel tudnak melegedni, így szükséges, hogy védekezzünk ellene. Ma már erre a problémára is van megoldás!

Az üveg nagy mennyiségű hőt tud felvenni és tárolni, így a legjobb megoldás a hőség ellen való védekezésben, ha a napsugarakat már az üveg felületén kívül visszaverjük. Erre a legmegfelelőbb eszközök a redőnyök és a rolók. A redőnyök magas árkategóriája miatt keresettebb termékeknek bizonyultak a rolók.

A VELUX kínáltában nemrégiben jelentek meg a külső hővédő rolók, amelyek a besugárzó hő 76%-t képesek kiszűrni.

Ennek köszönhetően körülbelül 5°C-kal hűvösebb lesz a szoba. Különlegességét mégis az adja, hogy nem korlátoz a kilá-

tásban, átengedi a fényt, mégis óvja a teret a felmelegedéstől. Előnye, hogy ha nincs használatban, fel lehet húzni, így láthatatlanná válik. A megtervezésnél nagyon fontos szempont volt, hogy bármely VELUX tetőtéri ablakhoz maximálisan illeszkedjen. A beszerelése egyszerű és gyors. Leengedett vagy felhúzott pozícióban állíthatóak a kézi működtetésű rolók, az elektromos vagy napelemes változatuk pedig fali kapcsolóval könnyedén vezérelhető. Az elektromos kivitelezés esetén figyelmet fordítottak arra, hogy a szerkezet gyorsan, de halkan működő motort kapjon. Poliészter anyagának köszönhetően pedig tartós és strapabíró, így az időjárás bármely viszontagságának ellenáll. A nyár végével is hasznos lehet, hiszen extra szigetelést biztosít a hideg időben.

Milyen kiegészítőkkel díszítsük a kertünket?

A jó idő sokakat csalogat a szabadba. Sokan szeretik a szabadidejüket a kertben tölteni, legyen szó kertészkedésről, sütögetésről, vagy akár csak pihenésről. Az igazi kerti hangulathoz sokat tesz hozzá, ha rendezett, színes és dekoratív a környezet.

A frissen nyírt zöld gyepet gyakran sajnáljuk, ha át kell rajta sétálnunk, amelynek hatására kiszáradhat a fű, ezért csökkenhet az összkép kellemes hatása. A probléma megoldására a FABROSTONE esztétikus Deszka Stone járdalapok nyújtanak megoldást. Antik, fára emlékeztető, természetes alapanyagokból gyártott, fagyálló termékek. A márka kínálatában kaphatóak Rönk Tipegők is, amelyeket egymás mellé fektetve járdát lehet kialakítani. Időtálló gyártási technológiájának köszönhetően hosszú évekig a kert ékei lehetnek. A különleges kivitelezés mindkét esetben érvényesül, így a kerti sütő, vagy grill környezetét is hangulatosabbá tudják tenni.

A kertet még színesebbé lehet varázsolni a Semmelrock Flori rézsűkő és támfalelemeivel. A rézsűkő remekül használható támfalak építéséhez, virágágyások kialakításához és különféle térelválasztások praktikus, ízléses megoldásához. Gyorsan és egyszeren készíthető belőle virágláda is a Flori támfalelem beépítésével. A támfalelem nem csak ízléses megjelenést, esztétikus design-t biztosítanak, de rekeszes felépítése biztosítja a növények zavartalan fejlődését, és kiváló vízfelszívódását a támfalban.

Keresse a Gulyás Tüzép további kerti megoldásait!

A magazinban feltüntetett árak kiskereskedelmi árak, tartalmazzák az áfát és 2023. szeptember 1 - 30. között, illetve a készlet erejéig érvényesek GSV telepi átvétel esetén, más kedvezménnyel nem összevonhatóak! A változtatás jogát fenntartjuk. Kiadvány tulajdonos, előkészítés, grafikai tervezés: GSV Kft. – www.gsv.hu – marketing@gsv.hu. Megrendelésével hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez a www.gsv.hu honlapon elérhető adatkezelési tájékoztató szerint. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által kiadott nyilvántartási számok: Marketing célú adatkezelés – 40897 • Hírlevél küldés – 40898 • Weboldal üzemeltetése
– 40899
4 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu
SZERETNE AZONNAL ÉRTESÜLNI LEGÚJABB AKCIÓINKRÓL? Iratkozzon fel hírlevelünkre, SMS szolgáltatásunkra! Látogassa meg a www.gsv.hu/hirlevel oldalt vagy olvassa be a QR kódot!

NORD GREEN

Minőségi műfüvet a kertbe!

A műfű elnevezés senkit se tévesszen meg. A mai műfüveknek már nem sok közük van a korábban ismert zöld padlószőnyegekhez, vagy szúrós lábtörlőkhöz. A legjobb minőségű fajtákat 4 féle szálból, 3 zöldből és 1 barnából keverik, így a megszólalásig hasonlítanak az igazira. A szálakat egy erős, de ugyanakkor perforált alapra rögzítik, így az igen strapabíró, nyugodtan lefektethető a kertbe, de betonra, aszfaltra, vagy akár a terasz fa és csempe burkolatára is lerakható. Ehhez különösebb ügyességre vagy gyakorlatra sincs szükség.

A műfű könnyen kezelhető tekercsekben érkezik és a talajtól függően egyszerűen tüskékkel kell rögzíteni, vagy ragasztani. A perforálásnak hála pedig a csapadék vagy egyéb víz elfolyása is biztosított, soha többé nem fogunk a vízben vagy sárban tocsogni. A szálak tapintása a normál gyepéhez hasonló, puha, nem szúr, de mégsem fekszik el, ha letapossuk. Rövid idő után maguktól visszaállnak függőleges helyzetbe.

9.750 Ft/m2

Bristol Soft FS

Fűszál magassága: 35 mm

Csomók száma: 18/10 cm

Fűszálak színei: fenyőzöld, bambuszzöld

Tekercs szélessége: 2 m, 4 m

A hosszú szálak közé ¼ mennyiségű száraz szálat szőnek. Színe: barna.

12.340 Ft/m2

9.870 Ft/m2

Cambridge Soft

Fűszál magassága: 35 mm

Csomók száma: 16/10 cm

Fűszálak színei: friss zöld, almazöld

Tekercs szélessége: 2 m, 4 m

A hosszú szálak közé ¼ mennyiségű száraz szálat szőnek. Színe: barna.

10.120 Ft/m2

Oxford Metis

Fűszál magassága: 40 mm

Csomók száma: 20/10 cm

Fűszálak színei: mentazöld, limezöld

Tekercs szélessége: 2 m, 4 m

A hosszú szálak közé ¼ mennyiségű száraz szálat szőnek. Színe: zöld.

13.250 Ft/m2

10.600 Ft/m2

Softgrass C35

Fűszál magassága: 35 mm

Csomók száma: 17/10 cm

Fűszálak színei: field green, olive green, light brown

Tekercs szélessége: 2m, 4 m

980 Ft/fm

12.190 Ft/m2 12.650 Ft/m2
SZEPTEMBER | 5
Illesztőszalag
6 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

URSA DF 39 üveggyapot

vonalaira hagyatkozva megfontolandó, hogy nem jár-e jobban a háztulajdonos, ha most próbálja meg legalább minimum programon megvalósítani nagyszabá sú felújítási-átépítési terveit. Okosan át kell gondolni, mit kellene, mit érdemes szigetelni, és mi az, amit a pénztárca is megenged. Mi a minimum? Legalább a pincefödém és a padlásfödém együttes szigetelésére szükség van ahhoz, hogy mérhető energiahatékony eredményt érjünk el – és ezen épületrészek szigetelése viszonylag költséghatékonyan meg is valósítható.

is készíthető belőle. A lignin – ahogy a nö vényekben is összetartja az elemi szálakat - szilárdságot és stabilitást ad a szigetelő-

URSA TERRA 74 Ph URSA TERRA 78 Ph ásványgyapotok

Életminőségünk megtartása és emelése érdekében, minőségben szigetelni igenis

URSA Salgótarján Zrt.

Szigetelés egy jobb holnapért

Sok bosszúságtól megkímél, ha nyitottak vagyunk az újdonságokra. A magasabb minőségű anyagokkal – bármilyen ellentmondásosnak is hangzik, hiszen ezek ára magasabb kategóriába tartozik, mint az

Legyen Ön is teknős!

Mert a teknős okos.

Ráadásul a 21. századi szigetelőanyagoknál nem kell félni attól, hogy “mérget” csempészünk velük a lakóterekbe. Keressük a termékeken a Blue Angel (kiemelkedően környezetbarát) és RAL, EUCEB minősítéseket, melyek garantálják a kiváló beltéri levegőt és igazolják a termék maximálisan egészségbarát mivoltát! Az URSA vállalat legújabb fejlesztése a speciális, a növényekben található természetes poli-

Az állatok számára természetes, hogy élnek a számukra legmegfelelőbb megoldásokkal.

Az okos háztulajdonos pedig megfelelően szigeteli a házát. Mert családja generációkig csak az így megteremtett otthonos lakóterekben fog boldogan élni.

www.ursa.hu www.ursa.hu

SZEPTEMBER | 7
Ajánlott videó link a lignines termék gyártásáról

Lakberendezői rovatidőtálló, praktikus otthon

Egy nagyon kedves fiatal pár budapesti ingatlanának felújítási terveit mutatom be, melyben ügyfeleim modern, fiatalos, kontrasztos enteriőrökre vágytak. A projekt során a szín- és anyagválasztás szempontjából a világos, ugyanakkor kontrasztokkal teli terekre helyeztük a hangsúlyt, otthonos, meleg érzetű fahatással kombinálva. Az ingatlan különböző helyiségein végigvonul egy egységes, modern, letisztult stílus. Törekedtünk az időtállóság és praktikum kombinációjával megvalósítani a kívánt célt. A fürdőszoba alapját fehér visszafogott mintázatú márványhatású burkolat adja, amit chevron (halszálka) mintás fahatású lappal kombináltunk, így megteremtve a fiatalos, melegséggel teli hangulatot.

Matt fekete szaniterekkel és kiegészítőkkel emeltük ki a helyiséget.

Az egész ingatlan padlóburkolata egy középárnyalatú fahatású halszálka mintás laminált padló, mely optikailag vezeti a szemet, ezt hangsúlyoztuk ki a sötét szegőléccel.

A falak világos alaptónust kaptak, amit látszóbeton felülettel, egyedi tapétával és halszálka mintás laminált padlóval felfuttatott falszakasszal varázsoltunk látványossá.

A vendégszoba/dolgozószoba is követi az ingatlan más helyiségeiben megjelenített stílust és színvilágot, amit egy nyugalmat sugárzó tapétával és egyedi, szintén kontrasztos színnel megálmodott bútorral varázsoltunk látványossá.

A kis alapterületű hálószobában is a világos kasmír és fekete kiegészítők váltakozása jelenik meg. Ügyfeleimnek nem volt lehetőségük gardróbhelyiségre, viszont egy igényeikre szabott kiosztású, teljesen egyedi beépített gardróbszekrényt terveztünk, aminek különleges eleme az íves tükör. Az egyedi tervezésű ágyat az éjjeli lámpaként választott függesztékek emelnek ki. Nem utolsó sorban a TV fal is egyszerű, mégis látványos design kialakítást kapott.

8 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

„Mennyi anyagra lesz szükségünk?

Ki fogja a tetőnket megépíteni?„

Ha kérdés a tető, a válasz a Terrán

TETOTEPITEK.HU

TETOTEPITEK.HU

ÖTLETTÁR

TETŐKALKULÁTOR

INFOTÁR

ÁCSKERESŐ

ESZKÖZTÁR

TETŐFELÚJÍTÁSI KISOKOS

ÖKOTETŐ

SZEPTEMBER | 9

Az IKO zsindelynek számos előnye van, ami ideális tetőfedő anyaggá teszi!

5 ok az IKO zsindely kiválasztására

» Ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyoknak.

» Kisebb ár a hagyományos tetőfedő anyagokhoz képest.

» Rendkívül stílusos.

» Ökológiai tető.

» Szuper szigetelőképességű.

Az Ön előnyei a leggazdaságosabb laminált zsindely használatával:

» Nagyobb fedés mint bármely más standard tetőzsindellyel.

» Új speciális Cambridge Xpress Lane a zsindelyek gyorsabb felrakása érdekében.

» Ez az extra szögelési sáv “Cambridge Xpress Lane” néven ismert.

» Továbbfejlesztett szögelési teljesítmény főleg meredek tetőhajlásnál.

» 7 természetes színben érhető el.

» Tökéletes megoldás felújítási projektekhez és bármilyen tetőformához. Fejezze ki egyéniségét!

LAMINÁLT zsindelyek

A leghatékonyabb laminált zsindely a világon:

– bármely standard zsindelynél nagyobb fedés

25

– Cambridge Xpress Lane szögelési sáv a megnövekedett szögelési pontosságért

Cambridge Laminált 9,5° ≤ 90°
C IÁLISIDŐSZAK
ÉV TELJESGARAN C IÁLISIDŐSZAK
ÉV
TELJESGARAN
30
– Xtreme tetőlejtés: ≥ 9,5° (!) / ≤ 90° ––– A leghatékonyabb laminált zsindely a világon: ≥ 9,5° (!) ≤ 90° Cambridge Xpress Cambridge Xtreme 9,5° 20 20 43 43 54 54 50 50 51 52 52 53 53 55 55 49 49 3,10 * 45 11,8 9,5° - 90° 3,10 * 45 11,6 15° - 85° ÉV ÉV Platina garancia | 15 év Platina garancia | 15 év Front Back – Xtreme tetőlejtés:
– Xtreme ellenállás a kemény esők és a
szemben – Xtreme módon egyedi: a világ első teljes hátoldalán öntapadó laminált zsindelye –
≥ 9,5° (!) /
90°
viharos szelekkel
10 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

A HÁZ KEDVEZMÉNYE A HÁZ KEDVEZMÉNYE

BURKOLATOK I TAPÉTÁK I FÜRDŐSZOBAI BÚTOROK ÉS KIEGÉSZÍTŐK I

CSAPTELEPEK I SZANITEREK I KÁDAK I KERTI KIEGÉSZÍTŐK

ARBLU

ARIOSTEA

ARTECASA

BELBAGNO

BELLOSTA

BESTILE

BOX DOCCE

CASALGRANDE PADANA

CATTELAN

CERRAD

DEL CONCA

DEMM

DESIGNFLOORING

EMIGRES

FAP

FLOORGRES

GAYAFORES

GEDY

GESSI

GLAMORA

HIDROBOX

IMSO

IRSAP

KANIZSA

KERLITE

LAMELIO

LECOMFORT

MAGNUM*

MIJARES

MIRAGE

MOPA

MŰFŰ

NOVABELL

NOVAMOBILI

NOWA GALA ONIX

ONSEN

PARADYZ

PIETRA

PIRAMIDA

POLCOLORIT

PROGETTO

RAGNO

RESP

RONDINE

ROSA GLASS

ROYO

SAIME

SANTAGOSTINO

SETTECENTO

SICIS

SINTESI

SLIDE STARGRES

SUPERGRES

TAU CERAMICA

TREND

UNICOM STARKER

VENTO

VIDREPUR

WPC

* MAGNUM alábbi termékcsaládjaira vonatkozik a kedvezmény:

- DAKAR, - NATIVE, - ECOPROJECT_SIN, - DETROIT, - SIGURD WOOD_ST, - SIGURD WOOD_ST/ÉCS, - GLOSSY, - DOWNTOWN_ST, - FOREST, - LOUNGE_EN, SORRENTO, - TOWN_ST, - ARBO_EN, - ARDESIA, - ARBO_EN/ÉCS, - TRAVEL, - TRAVEL/ÉCS, - PURE, - SUOMI_ST, - AXIS

Az alábbi gyártókra 10% kedvezményt adunk
SZEPTEMBER | 11
30x60 cm
9.280
30x60
8.130
6.100
| dekor
Ft/m2 6.960 Ft/m2
cm | padlólap
Ft/m2
Ft/m2
Ivory Beige Light Grey Tan Dark Grey Ivory Beige
59x59
padlólap 7.720
12 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu
Light Grey Tan Dark Grey MUD
cm |
Ft/m2 5.790 Ft/m2

HŐSZIGETELŐ RENDSZER A REVCOTÓL

HŐSZIGETELÉS AKÁR 27 ÉV SZÍNGARANCIÁVAL?*

A Revco-val lehetséges!

Ki ne szeretné otthonát télen melegen, nyáron hűvösen tartani úgy, hogy közben csökkenti a költségeit?

A homlokzati szigetelés hosszú távon az egyik legjobb megoldás, ha otthona energetikai korszerűsítésén gondolkodik!

Milyen előnyökkel jár?

növeli ingatlana értékét, csökkenti a fűtésszámlát, esztétikusabb külső megjelenés, megnöveli az épület élettartamát, kiküszöbölhető a hőhíd, ezáltal megszüntethető a páralecsapódás, penészedés, kellemesebb hőmérsékletű belső falfelületek, egészségesebb lakóklíma jön létre.

Rendeljen ingyenes vakolat színmintát a www.szinposta.hu oldalon! *Revco Silicon vakolat alkalmazása esetén SZEPTEMBER | 13

Jöhet egy élménnyel több?

38.000 Ft

38 000 Ft értékű Feldobox utalvány ajándékba!

Varázsold szebbé az udvarod SW Térkővel és legyen a tiéd egy különleges élmény!

Amennyiben 100 m2 felett vásárolsz SW Térkövet, 38 000 Ft értékű FELDOBOX élményutalvánnyal ajándékozunk meg. Az utalvány beváltható utazásra, családi programokra, sportolásra, gasztronómiai élményekre, vagy akár wellness hétvégére is! Válogass több ezer élmény közül.

A TÉRélményt pedig az SW Térkő szolgáltatja!

A promóció időtartama: 2023.05.8. – 2023.10.31.

A promóció részletei a www.swterko.hu/feldobox-akcio-23 oldalon tekinthetők meg.

A promóciós ajánlat más kedvezményekkel nem összevonható!

www.swterko.hu
14 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

KRISTÁLYTISZTA, SZINTE MINDEN FELÜLETRE JÓL TAPADÓ RAGASZTÓT KERES?

A MESTER VÍZTISZTA RAGASZTÓ-ja tökéletesen átlátszó, és számtalan felületre ragaszthat vele. Nedves felületre is használható.

Tulajdonságai:

Rugalmas és jól terhelhető, átfesthető, ellenáll az időjárási behatásoknak, kül- és beltérben használható, nem veszélyes készítmény, hibrid-polimer.

A 25 ÉVES MESTER KÜLÖNLEGESSÉGEI

SÜRGŐSEN KÜLTÉRI RÉSEKET, REPEDÉSEKET KELLENE TÖMÍTENIE AZ ESŐ ELLENÉRE?

Erre kiváló a MESTER ESŐÁLLÓ AKRIL TÖMÍTŐ, mivel friss állapotban is ellenáll az esővíznek! Speciálisan kültéri használatra ajánlott.

Tulajdonságai:

Vakolható, teljes megkötés után átfesthető, UV– álló, oldószermentes, esőálló (nem mossa ki a lefolyó esővíz), időjárásálló, öregedésálló és akrilbázisú.

éve
www.mester.hu SZEPTEMBER | 15

DOKOS

Az Invena dokos fehér és fekete csaptelepek a modern dizájn és az innovatív technológia ötvözésével hozzák el a kifinomult vízellátást a fürdőszobába és a konyhába. A prémium minőségű anyagok és az intelligens funkciók egyaránt a mindennapi élet könynyebbé és élvezetesebbé tétele érdekében kerültek kialakításra.

Termékjellemzők:

Design: A csaptelepek modern és letisztult dizájnnal rendelkeznek, amelyek a fehér és fekete színek eleganciáját ötvözik. Különleges megjelenésükkel emelik a fürdőszoba vagy konyha esztétikáját.

Intelligens funkciók: Az Invena dokos csaptelepek innovatív funkciókkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a víz hőmérsékletének és áramlásának pontos szabályozását. Vezérelhetik a víz hőmérsékletét és mennyiségét, valamint energiát takaríthatnak meg.

Anyagok: A csaptelepek magas minőségű rozsdamentes acélból készülnek, ami tartósságot és hosszú élettartamot biztosít.

Telepítés: Az Invena csaptelepek könnyen telepíthetők és használhatók, és kompatibilisek a legtöbb szokásos vízellátási rendszerrel.

Víztakarékosság: Az innovatív tervezés és technológia segít csökkenteni a vízfogyasztást, segítve a fenntartható életmódot.

Válassza az Invena dokos fehér és fekete csaptelepeket, hogy minőségi és design-orientált megoldást találjon a fürdőszobában és konyhában. Az intelligens funkciók és a kifinomult dizájn együttesen garantálják az optimális vízellátást és stílust.

fehér/króm

32.580 Ft/db

26.060 Ft/db

fehér/króm

26.930 Ft/db

21.540 Ft/db

fehér/króm

27.510 Ft/db

22.010 Ft/db

fekete/króm

26.760 Ft/db

21.410 Ft/db

DOKOS Egykaros kerámia zuhany csaptelep, falsíkon kívüli szereléshez. DOKOS Egykaros kerámia bidé csaptelep, Automata leeresztővel.
16 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu
DOKOS Egykaros kerámia konyhai csaptelep.
fekete/króm 37.130 Ft/db 29.700 Ft/db fekete/króm 49.170 Ft/db 39.340 Ft/db fekete/króm 28.490 Ft/db 22.790 Ft/db fehér/króm 35.350 Ft/db 28.280 Ft/db fehér/króm 47.510 Ft/db 38.010 Ft/db fehér/króm 25.850 Ft/db 20.680 Ft/db
DOKOS Egykaros magasított kerámia mosdó csaptelep, Klikk-Klakk leeresztővel. Egykaros kerámia kád csaptelep.
SZEPTEMBER | 17
DOKOS Egykaros kerámia mosdó csaptelep, Klikk-Klakk leeresztővel.
18 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

Tőlünk épült

Pocsaji Bölcsőde

A bölcsődék fontos szerepet játszanak a gyermekek korai fejlődésében és nevelésében.

A gyermekünk számára megfelelő bölcsőde kiválasztásakor fontos szempont, hogy bizton ságos, otthonos hely legyen.

A Pocsaji Bölcsőde nevelőtestülete azon dolgozik, hogy a gyermekek élményekben gazdag óvodai életet éljenek, miközben képességeik megfelelőképpen fejlődnek, személyiségük gazdagodik, elsajátítják az egészséges életmód szokásrendszerét, szilárd erkölcsi normákat tesznek magukévá, és mindeközben felkészülnek az iskolai életre.

Ehhez pedig szükség van arra is, hogy egy modernizált, kényelmes, szép helyen töltsék a mindennapokat. Ennek hatására 2022-ben teljes felújításon esett át az épület.

A játszószoba új Aspen Oak 4V 8mm-es laminált parkettát kapott, amely sötét színének köszönhetően, maximálisan harmonizál a világos berendezéssel. A folyosó Eurogres Gresline B01 beige 30x30-as csempéivel került modernizálásra. A fürdőszobába Alföldi WC és mosdó került beszerelésre. A WC tartály pedig a Laguna stoppos tartályai közül került kiválasztásra. A helyiség még a Niagara Wellness zuhanykabinjával is ki lett egészítve. A Magnum Mud/Life burkolatai pedig új életre keltették a konyhát és a szervízszobát.

Az udvar a Frühwald classic térkő borításával kapott új arculatot. A munkálatokhoz szükséges segédanyagokat a Mapei és Profilplast gyártók termékeiből választották.

Kivitelező: Németh 99 Bt.

SZEPTEMBER | 19
Álmai fürdőszobája * * * * * AREZZO MATT BLACK térkád 579 900 Ft CLEMENT FALI WC 79.900 Ft 67.900 Ft CLEMENT ÁLLÓ WC 83.900 Ft CLEMENT ÁLLÓ BIDÉ 79.900 Ft CLEMENT MONOBLOKKOS WC 119.900 Ft CLEMENT BLACK FALI WC 106.900 Ft CLEMENT BLACK FALI BIDÉ 124.900 Ft CLEMENT FALI BIDÉ 79.900 Ft Clement termékcsalád 20 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu
SZEPTEMBER | 21

Aruba 80

alsószekrény mosdóval, tükörrel.

Méret: 57x80x45 cm

Szín: 2 színben

136.680 Ft/szett helyett

109.340 Ft/szett-től

FÜRDŐSZOBABÚTOROK

Válasszon minőségi és stílusos fürdőszobabútort, amely praktikusságot és esztétikát egyesít a mindennapi reggelek és esték során. Az egyedi tervezésű fürdőszobabútorunk magába foglalja a tükröt és a mosdót, tökéletesen illeszkedve a modern fürdőszobába.

Kiváló minőségű anyagok és kidolgozás jellemzi a bútort, amely tartósságot és hosszú élettartamot garantál. A stílusos dizájn és a letisztult vonalak harmonikusan illeszkednek bármilyen fürdőszoba enteriőrhöz, legyen az klasszikus vagy éppen modern. A tükör nem csak funkcionális elem, hanem a térérzetet is növeli.

A fürdőszobabútorunk tökéletes választás azoknak, akik szeretnék egyesíteni a praktikusságot és a design-t egy olyan helyiségben, ahol a reggeli frissítőzés és az esti pihenés egyaránt fontos szerepet játszik. Válassza a minőséget és a stílust a mindennapi komfort érdekében!

• Alapanyaga 15-20 mm-es melamin.

• Fékes, csillapított behúzású fiókok. Műmárvány mosdó.

• A csaptelep nem tartozéka a szetteknek.

Compact 40

alsószekrény mosdóval, tükörrel

Méret: 58x40x22 cm

Szín: 3 színben

69.870 Ft/szett helyett

55.900 Ft/szett-től

Urban 80

állószekrény mosdóval, tükörrel

Méret: 80x80x45 cm

Szín: Fehér

133.090 Ft/szett helyett

106.470 Ft/szett

Fehér fényes Fehér Fehér Patchwork Cemento Roble Alaska
22 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

Cotton 80

alsószekrény mosdóval, tükörrel

Méret: 64x80x45 cm

Szín: Nordik

121.140 Ft/szett helyett

96.910 Ft/szett

Dakota 80

állószekrény mosdóval, tükörrel

Méret: 80x80x45 cm

Szín: Nordik

139.570 Ft/szett helyett

111.660 Ft/szett

Athena 80

állószekrény mosdóval, tükörrel

Méret: 86x80x45 cm

Szín: Fényes fehér

153.300 Ft/szett helyett

122.640 Ft/szett

SZEPTEMBER | 23
MAXIMO www.zalakeramia.hu 30 x 30 cm 30 x 30 cm ZRG 116 ZRG 119 ZRG 153 ZRG 143 ZRG 142 ZRG 117 ONTARIO 5.590 Ft/m2 4.990 Ft/m2 5.590 Ft/m2 4.990 Ft/m2 24 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

Az építtetők bizalmáért folytatott versenyben fontos és hatásos érv, ha egy építőanyag-gyártó a felhasznált alapanyagainak sokéves múltjára hivatkozik. Azok az építőelemek, amelyekből őseink építkeztek eredeti formájukban ma már nem találhatóak meg az építőanyag telepeken. Viszont, minden olyan gyártó, aki termékeihez az alapanyagait a Föld felszíni rétegeiből nyeri, ugyanazt a több millió éves garanciát élvezi.

Az építtetők bizalmáért folytatott versenyben fontos és hatásos érv, ha egy építőanyag-gyártó a felhasznált alapanyagainak sokéves múltjára hivatkozik. Azok az építőelemek, amelyekből őseink építkeztek eredeti formájukban ma már nem találhatóak meg az építőanyag telepeken. Viszont, minden olyan gyártó, aki termékeihez az alapanyagait a Föld felszíni rétegeiből nyeri, ugyanazt a több millió éves garanciát élvezi.

100 éves termék

Az 1900-as évek elején Svédországban fejlesztések indultak, hogy a fa, mint építőanyag, mivel helyettesíthető, úgy, hogy ipari mennyiségben előállítható legyen, és továbbra is rendelkezzen az elvárt épületfizikai tulajdonságokkal (kiváló hőszigetelés, könnyű megmunkálhatóság, magas nyomószilárdság).

100 éves termék

Az 1900-as évek elején Svédországban fejlesztések indultak, hogy a fa, mint építőanyag, mivel helyettesíthető, úgy, hogy ipari mennyiségben előállítható legyen, és továbbra is rendelkezzen az elvárt épületfizikai tulajdonságokkal (kiváló hőszigetelés, könnyű megmunkálhatóság, magas nyomószilárdság).

A kísérlet eredményeképpen létrejött a pórusbeton, amit Dr. Axel Erikson építész szabadalmaztatott 1923-ban. Néhány év elteltével találkozott Karl August Carlen-al, aki kész volt beruházni egy új üzembe, és 1929-ben az Y-TONG első-ként engedélyt kapott a svédországi Yxhult városában lévő gyárban, hogy építőipari terméket gyártson. Az Y-Tong a vá-ros nevének, és a beton svéd szónak (betong) a rövidítéséből képződött. Az ásványi alapanyagokból összeállított pórus-beton alkotóelemei ezalatt a 100 év alatt mit sem változott, ugyanúgy kvarchomok + mész + víz a tégla fő összetevője.

Az azóta több névváltozáson átesett Xella Magyarország Kft. Ytong-Falazóelem gyára Halmajugrán a Mátrai Hőerőmű szomszédságában máig, kitűnő minőségű és hosszú élettartamú építőanyagot állít elő.

Hazai termék

Az azóta több névváltozáson átesett Xella Magyarország Kft. Ytong-Falazóelem gyára Halmajugrán a Mátrai Hőerőmű szomszédságában máig, kitűnő minőségű és hosszú élettartamú építőanyagot állít elő.

Hazai termék

A kísérlet eredményeképpen létrejött a pórusbeton, amit Dr. Axel Erikson építész szabadalmaztatott 1923-ban. Néhány év elteltével találkozott Karl August Carlen-al, aki kész volt beruházni egy új üzembe, és 1929-ben az Y-TONG első-ként engedélyt kapott a svédországi Yxhult városában lévő gyárban, hogy építőipari terméket gyártson. Az Y-Tong a vá-ros nevének, és a beton svéd szónak (betong) a rövidítéséből képződött. Az ásványi alapanyagokból összeállított pórus-beton alkotóelemei ezalatt a 100 év alatt mit sem változott, ugyanúgy kvarchomok + mész + víz a tégla fő összetevője.

A környéken élő gyári szakmunkások lojalitását kiválóan bizonyítja, hogy több kolléga már a kezdet-kezdete óta dolgozik az üzemben. A vállalat küldetésének érzi, hogy hatékony, megfizethető, és hosszú távon fenntartható építési megoldásokat kínáljon ügyfelei részére. A környezetvédelem az üzleti tevékenység középpontjában áll. Ez már a termékek gyártásánál megjelenik, hisz csak a közelben bányászott, helyi nyersanyagokból készülnek a falazóelemek.

30 éve Magyarországon

Hazánkban az Ytong pórusbeton gyártása 1991-ben idult el, amikor a németországi Ytong Deutschland AG megalapította az Ytong Hungary Kft.-t.

30 éve Magyarországon

Hazánkban az Ytong pórusbeton gyártása 1991-ben idult el, amikor a németországi Ytong Deutschland AG megalapította az Ytong Hungary Kft.-t.

Építhetsz rá!

www.xella.hu

Építhetsz rá! www.xella.hu

Országos mérnöktanácsadói hálózat

A környéken élő gyári szakmunkások lojalitását kiválóan bizonyítja, hogy több kolléga már a kezdet-kezdete óta dolgozik az üzemben. A vállalat küldetésének érzi, hogy hatékony, megfizethető, és hosszú távon fenntartható építési megoldásokat kínáljon ügyfelei részére. A környezetvédelem az üzleti tevékenység középpontjában áll. Ez már a termékek gyártásánál megjelenik, hisz csak a közelben bányászott, helyi nyersanyagokból készülnek a falazóelemek.

Nincs olyan kivitelezési kihívás, melyre a Xella termékpalettája ne kínálna optimális műszaki megoldást. A falazóanyagok mellé biztosított professzionális szolgáltatások, valamint az értékesítési kollégák szaktudása és hozzáállása példaértékű a hazai építőanyag-ipari piacon.

Országos mérnöktanácsadói hálózat

Nincs olyan kivitelezési kihívás, melyre a Xella termékpalettája ne kínálna optimális műszaki megoldást. A falazóanyagok mellé biztosított professzionális szolgáltatások, valamint az értékesítési kollégák szaktudása és hozzáállása példaértékű a hazai építőanyag-ipari piacon.

SZEPTEMBER | 25

A "walk-in" zuhanyfal egy olyan zuhanykabin stílus, amelynek nincs hagyományos ajtaja vagy zárt falai, hanem inkább nyitott és tágas megjelenésű. Ebben az elrendezésben a zuhanyzóhoz való belépés könnyed és természetes, ahogy a neve is sugallja. Itt vannak a "walk-in" zuhanyfal előnyei:

Tágas és Nyitott Megjelenés: A legfontosabb előny a "walk-in" zuhanyfal esetében a tágas és nyitott térérzet. Mivel nincsenek zárt falak vagy ajtók, a fürdőszoba sokkal tágasabbnak tűnik, és nem érzi magát bezárva zuhanyzás közben.

Elegancia és Modernség:

A "walk-in" zuhanyfalak modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának. A letisztult vonalak és a minimalista dizájn hozzájárulnak a fürdőszoba esztétikájához.

Tisztítási Könnyedség: Az ajtók nélküli kialakítás miatt a "walk-in" zuhanyfalak könnyen tisztán tarthatók és karbantarthatók.

WALK-IN ZUHANYFAL

HAWAII oldalprofilos (átlátszó, 8 mm üveggel)

• 90x195 cm (króm és fekete profillal) 99.300 Ft/db helyett 77.450 Ft/db

• 100x195 cm (króm és fekete profillal) 103.530 Ft/db helyett 80.750 Ft/db

• 110x195 cm (króm profillal) 102.730 Ft/db helyett 80.130 Ft/db

• 120x195 cm (króm profillal) 106.410 Ft/db helyett 83.000 Ft/db

26 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

A Profilplast Nox Premium termékeit a mai kor legmodernebb belsőépítészeti igényeihez tervezték. Ezek a különleges felületű profilok otthonunk belső tereinek tökéletes kiegészítői. Exkluzív megjelenést biztosít konyhának, fürdőszobának vagy akár a nappalinak is. A termékek kerámia burkolaton kívül egyéb anyagokkal is kombinálhatóak, kiválóan harmonizálnak csiszolt betonnal, bútorokkal és kárpitozott panelekkel egyaránt.

A Nox Premium termékek kiváló minőségű saválló rozsdamentes acélból készülnek. A színes - ezüst, arany, rose gold, antracit - profilok a legmodernebb PVD felületkezelési eljárással kerülnek gyártásra. A PVD bevonat megközelítőleg 1 mikron vastagságú réteget eredményez, amely szorosan összekötődik a bázis (inox) anyaggal, ennek eredményeképp nem pattan le a felületről. Ez az, ami megkülönbözteti, magasabb minőségbe emeli a festés, porfestés és eloxálás technológiájának hatékonyságától. Ez a technológia garancia a termék kiváló minőségére és hosszú élettartamára.

NOX Prémium dekorcsík, 8 mm

• Méret: 8 mm

• Szálhossz 2,7 m

Inox, szálcsiszolt e züst

Inox, szálcsiszolt a rany

Inox, szálcsiszolt rosegold

Inox, szálcsiszolt

Inox, matt f ekete

NOX Prémium dekorcsík, 10 mm

• Méret: 10 mm

• Szálhossz 2,7 m

NOX Prémium dekorcsík, 20 mm

• Méret: 20 mm

• Szálhossz 2,7 m

NOX Prémium dekorcsík, 30 mm

• Méret: 30 mm

• Szálhossz 2,7 m

8 8
antracit 10 8 Inox, tükör arany Inox, tükör rosegold Inox, tükör ezüst Inox, tükör antracit Inox, tükör arany Inox, tükör rosegold Inox, tükör ezüst Inox, tükör antracit 20 8 Inox, szálcsiszolt
rany Inox, matt f ekete Inox, szálcsiszolt rosegold Inox, szálcsiszolt
Inox, szálcsiszolt antracit Inox, tükör arany Inox, tükör rosegold Inox, tükör ezüst Inox, tükör antracit 30 8 SZEPTEMBER | 27
a
e züst

TERVEZŐI SZEMMEL

LÁSZLÓ-JAKAB ÉVA - burkolattervező |

+36-30/426-1676

Pergola - a kinti élettér mekkája

Jó időben aki teheti a szabadban tölti minden idejét. A kinti pihenéshez leggyakrabban a teraszt használjuk. Manapság a lakberendezés is úgy tekint erre a helyiségre, mint az otthonunk - a ház része, tehát nyugodtan csinosítgassuk hasonlóan mint a többi benti teret. A bútorok, szőnyegek, kiegészítők, dekorok tekintetében is találhatunk már kifejezetten kültérre szánt darabokat is. Ahhoz viszont, hogy ezt a kültéri pihenőt akár egész évben tudjuk élvezni, gondoskodni kell a megfelelő árnyékolásról, és az időjárás elleni védelemről. Ehhez nyújt nagy segítséget a kínálatunkban megtalálható bioklimatikus pergola rendszere. A gyártó arra törekedett, hogy mindenki megtalálja a stílusához legközelebb álló árnyékoló rendszert, a klasszikus vonaltól egészen a modern irányzatig. Ezek a pergolák alumíniumból készülnek, és nem igényelnek különösebb karbantartást. Nagyszerű megoldást kínál teraszok, téli kertek, nyári konyhák, erké-

lyek, medencék árnyékolására, lefedésére, de megnövelhető a vendégtér szállodák, éttermek, kávézók, kiállítótermek esetében is. A tetőszerkezet lamellái 140°-ig dönthetőek, így szabályozható a fény és a levegő áramlása. A vízelvezetést beépített csatornák, és vízelvezető biztosítja. A tető lamellái automaták, és eső esetén síkban záródnak. Nagyon erős napsütés esetén a lamellák bezáródnak, de ha éppen napozni támad kedvünk, akkor kinyitható, és beengedhetjük a napfényt, és a friss levegőt. Igény esetén üvegfalakkal, akár részben, vagy teljesen körbezárható a teraszunk. Így egy kültéri nappaliként, konyhaként, vagy étkezőként is funkcionálhat ez a tér. Exclusive kiegészítőként választható bele akár led fénycsík, beépített spotlámpa, napháló, függöny, hangrendszer, és fűtőtest is. A külső színi megjelenésnek, csak a megrendelő elképzelése szab határt. A GSV Exclusive bemutatóterem kerti részén élőben is megtekinthető ez a termék.

A bemutatott pergolánk jó ötletet ad a grillező, a burkolat, és a bútorzat tekintetében is, hogy a kint eltöltött idő, a legpihentetőbb legyen. A terasz padlóburkolata 2cm vastag 60x60-as kerámia burkolat a Stargres gyártótól, amit a Profilpas álpadlórendszerre telepítettek. A maximális kényelmet, és lazítást a Wellis Prémium kertibútor család adja. Az Amor termékcsalád elemeit nagyon jól lehet kombinálni, a teraszunk adottságaihoz igazodva. Nélkülözhetelen még baráti, vagy családi összejövetelek alkalmával a Wellis Black Quintet grillsütő, amin az egész társság számára nyugodtan sütögethetünk. Ezekkel a kiegészítőkkel bízunk benne, hogy a kertben töltött idő mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt majd.

Tekintse meg termékeinket a GSV Exclusive bemutató részén!

Kérdés esetén szaktanácsadóink szívesen állnak rendelkezésükre!

28 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

Makulátlan munka

Ceresit flexibilis burkolatragasztók szálerősítéssel 7.880 Ft/25kg
6.990 Ft/25kg
10.530 Ft/25kg
9.390
SZEPTEMBER | 29
zsák
zsák
zsák
Ft/25kg zsák

Szeptemberi BURKOLAT AJÁNLATAINK

A Keramika Kanjiza Bianca termékcsalád magában foglalja a modern és stílusos burkolatokat, amelyek kiváló minőségben és figyelemre méltó dizájnnal ötvözik a funkcionalitást és esztétikát. A Keramika Kanjiza márka hosszú évek óta elkötelezett a magas színvonalú kerámia termékek gyártása iránt, és a Bianca termékcsalád is ezt a hagyományt folytatja.

Falicsempéi fényes, a padlólapja matt felűletűek. I osztályú minőség.

A termékek stílusos és sokoldalú designnal rendelkeznek, lehetővé téve a kreatív burkolási megoldásokat. A könnyen kombinálható mintákkal egyedi tervezésű terek létrehozása sem nagy gond.

A minőség, stílus és tartósság egységét kínáljuk, hogy projektjei maradandó benyomást keltsenek.

25x50
Ft/m2 5.060 Ft/m2
JAZZ
6.330
30 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

Szeptemberi BURKOLAT AJÁNLATAINK

BIANCA 33x33 (LVD 9MM) falicsempe 25X50 6.470 Ft/m2 5.180 Ft/m2 ONDA 3D falicsempe 25X50 6.730 Ft/m2 5.380 Ft/m2 PRINT falicsempe 25x50 6.330 Ft/m2 5.060 Ft/m2 7.110 Ft/m2 5.690 Ft/m2 SORRENTO WHITE falicsempe - 20x50 cm 5.110 Ft/m2 4.340 Ft/m2 SORRENTO MURETTO falicsempe - 20x50 cm 5.910 Ft/m2 5.020 Ft/m2 DAKAR GREY falicsempe - 20x60 cm 5.110 Ft/m2 4.340 Ft/m2 ARDESIA GREY RIBBON RETT falicsempe - 25x75 cm 6.320 Ft/m2 5.370 Ft/m2 DAKAR SOFT GREY falicsempe - 20x60 cm 5.110 Ft/m2 4.340 Ft/m2 ARDESIA GREY RETT falicsempe - 25x75 cm 5.570 Ft/m2 4.730 Ft/m2 SZEPTEMBER | 31
Szeptemberi BURKOLAT AJÁNLATAINK BEIGE 15x60 cm FEELING ROTONDA RIMINI 33x33 cm BEIGE 33x33 cm 9.090 Ft/m2 AKCIÓS ÁR: 7.270 Ft/m2 7.110 Ft/m2 AKCIÓS ÁR: 5.690 Ft/m2 32 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

Szeptemberi BURKOLAT AJÁNLATAINK

A Sintesi Alpi mázas gres, kül- és beltéri fagyálló padlólap egy kiváló minőségű és esztétikus megoldás a belső és külső terek kialakításához. A 30x60 centiméteres méret lehetővé teszi, hogy kreatívan alkalmazza a padlóburkolatot, és létrehozza a kívánt megjelenést.

Jellemzők:

Szín és mintázat: A termék Alpi Grigio és Beige színeivel egy elegáns és modern megjelenést kölcsönöz a helyiségnek. A szürke árnyalatok eleganciát és időtlen stílust sugallnak.

Felületi textúra: A R11 osztályú felületi textúra extra tapadást biztosít, ezáltal csökkentve a csúszás veszélyét. Ez különösen fontos nedves vagy csúszós területeken, mint például fürdőszobák, konyhák, teraszok és medencék környéke.

Méret: A 30x60 centiméteres méret praktikusságot és rugalmasságot kínál a telepítés során. Kiváló lehetőséget teremt a különböző mintázatok és elrendezések létrehozásához.

Anyag: minőségi anyagból készülnek, ami ellenáll a napi használatból eredő igénybevételeknek és kopásnak. Kopásállóság: PEI 4

Univerzális felhasználás: A padlólap beltéri és kültéri területekre is kitűnő megoldást nyújt.

8.850 Ft/m2

6.990 Ft/m2

SZEPTEMBER | 33

ÉPÍTKEZŐK KISOKOSA

Divatban a tapéta!

2023 tavaszán újra berobbantak a trendek világába a tapéta újdonságok, köszönhetően a technika fejlődésének. Sokkal többet adnak, mint puszta dekoráció, hiszen a tereket teljesen át tudják alakítani, így új stílust hoznak létre. A különleges textúrájú, izgalmas színekkel kombinált, extra tapéták hódítanak.

Nagy sikernek örvendenek a természet közeli minták, amelyek növénymotívumokat ábrázolnak. Gyártótól függetlenül, hatalmas a repertoár, hiszen némelyik cég kicsit újra gondolt designe létrehozására, míg mások pedig a luxusérzetre fektették a hangsúlyt.

A nagy növényminták mellett az apró részletekre fókuszáló, látványvilágban jól kidolgozott tapéták is hódítanak. A sok pici virág, motívum a nagy felületeken egységesen ragadja meg az emberek tekintetét.

A Gulyás Tüzép kínálatában több ezer tapéta között lehet válogatni, így bármelyik stílusról is legyen szó, biztosan lesz olyan, melyet szívesen látnánk az otthonunkban.

34 | GSV MAGAZIN 4034 Debrecen, Vámospércsi út 37. | Telefon: 52/526-666 | www.gsv.hu

Helytelenke dünk?

Fokozott hatékonyságú XPS hőszigetelő anyagok az Austrotherm-től

Magyarországon jelenleg több mint négymillió a meglevő lakásállomány, és ezek döntő többsége szigeteletlen, vagy nem megfelelő szigetelésű.

A klímacélok elérése és az energiahatékonyság fokozása érdekében radikálisan csökkenteni kell az épületek energiafogyasztását. Szükséges tehát ezek felújítása, hogy a hatékony – vagyis többnyire jelentős vastagságú – hőszigeteléssel csökkenteni tudjuk az energiaveszteséget, a költségeket és az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Ez viszont gyakran nehézségekbe ütközik. Régi épületeinket nem arra tervezték, hogy 15-20 cm vastag hőszigetelésbe bújtassuk. Sok esetben fizikailag nem áll rendelkezésünkre annyi hely, hogy hőhídmentesen, esztétikusan és épületszerkezeti szempontból is helyesen alakítsuk ki a részleteket. A tulajdonosok pedig mind hatékonyabb épületeket várnak el a felújítás végén, ezért sokszor kompromisszumot kell kötni. Kicsit hőhidas megoldást választunk, kicsit kevésbé lesz takarékos az épület, kicsit feláldozzuk esztétikai igényünket (az épületszerkezeti megoldásoknál viszont jobb, ha nem feszítjük túl a húrt, mert abból károsodás, tönkremenetel lehet). Szükségünk van tehát a minél hatékonyabb hőszigetelő anyagokra. Olyanokra, melyek egyéb műszaki jellemzői nem rosszabbak, vagyis, hogy az időtállóságot ne kelljen beáldoznunk a hatékonyság oltárán. ÉS szerencsénkre, vannak is ilyen termékek.

Különösen kritikus a helyzet a lábazaton, ahol a szigetelő anyaggal szemben nem csak a tartós jó hőszigetelő képesség az elvárás, hanem az alacsony nedvességfelvétel és a nagy mechanikai szilárdság is. Ezen a területen jól teljesítettek eddig az AUSTROTHERM XPS TOP P termékek, melyek hővezetési tényezője 0,035 W/mK körüli. A nagyobb elvárásnak viszont inkább már az XPS Premium P fog megfelelni, melynek szigetelő képessége 23%-kal jobb (0,027 W/mK). Különösen előnyös a Premium termékek alkalmazása akkor, amikor a falak hőszigetelését is egy prémium hőszigetelő lemezzel oldjuk meg: a GRAFIT REFLEX®-el. Ez utóbbi mellett gyakran azért döntünk, mert az ablakok környékén, a káváknál megint csak a helyhiány miatt egy intenzívebb szigetelőanyagot kell alkalmaznunk. Ha viszont a homlokzaton relatív vékony a hőszigetelés rétege, úgy a lábazaton se lehet vastag, mert ha az alsó 30-50 cm magas sávban az azonos szigetelési érték érdekében vastagabban szigetelünk, úgy kiugró lábazatot hozunk létre. Ez egyrészt esztétikai szempontból sem megfelelő, másrészt ennek szakszerűen úgy lehet kialakítani, hogy a vastag hőszigetelés a falra rögzített bádoggal takarjuk. Ez családi ház esetében még balesetveszélyesnek is tűnhet – a szépészeti kifogásokon túl. Ahhoz, viszont, hogy a fajlagosan jobban szigetelő téglafal és az alatta levő lábazat tartószerkezetét adó, rossz hőszigetelési képességű beton, zsalukő azonos mértékben szigeteljen, hatékonyabb lábazati szigetelésre lesz szükségünk. Az AUSTROTHERM PREMIUM P alkalmazása megoldja ezt a gondot.

SZEPTEMBER | 35

A nyerő tégla: Porotherm

Vásároljon Porotherm téglát

min. 1.000.000 Ft értékben a Gulyás Tüzépen, és nyerjen egy 500.000 Ft értékű

GSV vásárlási utalványt!

A házépítés tudománya Porotherm
A promóció időtartama: 2023. szeptember 1-30. A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek a www.gsv.hu oldalon.