Nyköpings Bomässa 2020

Page 1

NYKÖPINGS BOMÄSSA ENTRÉ 85 KR 2-DAGAR 120 KR BARN 6-16 ÅR 25 KR

14-15 MARS

LÖR-SÖN KL 10-16 ROSVALLA

200

MED 130 DELTAGARE

LA M M

ANTIKVÄRDERING

PE D ER

UF-MÄSSA

TR EN D ST EF A N

UTSTÄLLARE

INREDNING

LE N A

LI N D ER H O LM

TRÄDGÅRD OCH

20 20

ART JAM SLÄPP LÖS KREATIVITETEN

GÄSTABUDSTEMA; MAT, DRYCK, KONST,

HANTVERK

ARR.

nykopingsbomassa.se

ANNA BERGENDAHL

Följ oss på facebook.com | nykopingsbomassa


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

nykopingsbomassa.se

Att återigen stå här på Nyköpings Arenor skapar en härlig och upprymd känsla. Det är många förväntningar som ska uppfyllas och vi ska överträffa tidigare år av bomässor. Men vi gillar utmaningar och efter 25 bomässor i Nyköping känner vi oss starka och otroligt laddade inför den 26:e i ordningen. Årets mässa är bredare än tidigare och otroligt inspirerande med spännande kulturella inslag. Dock har vi inte gett avkall på kvaliteten. Det är fortfarande BOENDET som står i fokus och här presenteras det mesta för Dig som intresserar Dig för Ditt hus och hem. Allt samlat under ett tak.

Entréhallen välkomnar med en mix av utställare samt mässans nya tema Arbete och Utveckling. Här finns företag som rekryterar samt de som erbjuder kurser för personlig utveckling. Under söndagen hålls en speed-dating där arbetsgivare vill träffa arbetssökanden. Kanske hittar Du Ditt nya jobb här? Under lördagen går även Ung Företagssamhets regionsfinal av stapeln och där sprudlar kreativiteten i 130 montrar! Det är på Rosvalla det händer - vi ses! Hasse & Maria

Vi har adderat saker som förgyller eventet ytterligare. Detta då förra årets jubileumsmässa fick horder av beröm och vi ville spinna vidare på det. I Multihallen samlas allt kring boendet som husleverantörer, värmelösningar, kök och dylikt. Redan i passagen till Gästabudshallen möter Du konst och hantverk i mässans Art Jam. Väl inne i hallen blir det mer av den varan i kombination med mat och dryck.

Välkommen till din nya verklighet med vy över fjärden Brf Violroten på Arnö

Vi finns på plats i monter B:120 för Brf Violroten i Nyköping. I Brf Violroten får du ett prisvärt boende med lägenhenheter som är smart planerade för att utnyttja varje kvadratmeter maximalt. Välj mellan 2-4 rok. Alla lägenheter har möblerbar balkong eller uteplats. Kontakta Patrice Wedlund, 013-24 93 31 för mer information eller gå in på www.riksbyggen.se/violroten Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Ansvarig utgivare: Maria Spring, PR & MEDIA AB. Layout och produktion: Öjert & Klang Marknads- och kommunikationsbyrå AB. Tryck: EKTAB Eskilstuna 2020. 2


Nyfiken på hur Nyköping kan se ut år 2040? Årets stipendier delas ut lördag 14/3 på Bomässan till personer som gjort något extra inom kultur- och idrottslivet.

Vi presenterar Nyköpings kommuns förslag på ny översiktsplan. Var med och tyck till. Ska du bygga ut? Eller nytt? Prata med oss om bygglov. Du får också veta var det finns tomter och hus till salu. Nyköping år 2040. Så här planerar vi för Nyköpings framtid. Tyck till i vår monter. Behövs bygglov för en altan? Kom och prata bygglov med oss. Var hamnar din frityrolja? Vi delar ut miljötrattar som räddar avloppsrören. Vad händer med matresterna? Prata med oss och få allt du behöver för att sortera ut matavfall. Vet du var du ska kasta nagellack? Testa dina kunskaper i vårt quiz! Har du sett de nya cykelvägvisningskyltarna? Prata cykling och cykelvägar.

Kan du pricka rätt i toan? Vi ser till att du har rent vatten hemma i kranen och tar hand om vattnet som kommer från ditt avlopp. Visst har du koll på vad du får spola ner i toaletten? Kom och pricka rätt i vår toatävling! Turista hemma och upptäck alla evenemang på hemmaplan. Vad kan du om Nyköping? Spela Nyköpingsspelet. Här kan du köpa biljetter, tävla och få tips om vårens kulturprogram. Boka en lokal till 60-årsfesten eller hyr en gympasal för träningsgänget! Visste du att det finns över 70 olika lokaler som vi hyr ut?

Välkommen till Nyköpings kommuns monter B:100 på Bomässan.

3


nykopingsbomassa.se

Mässerbjudande:

MONTERING PÅ KÖPET TILL DITT NYA KÖK ROT-avdraget ger dig 30% av montagekostnaden tillbaka, vi drar av resten, hela 70% som rabatt på kökssnickerierna. Erbjudandet gäller bara 14–15/3 vid bokning av hembesök och när du köper ett komplett kök från Puustelli senast 31/5. Går ej att kombinera med andra erbjudanden.

VÄLKOMMEN TILL VÅR MONTER

B:93

PUUSTELLI NYKÖPING Stockholmsvägen 10 0155–28 78 58 www.puustelli.se

MADE IN FINLAND

Mossa på taket? Kostnadsfri besiktning och offert Christoffer Thörnwall 011-44 33 110

Hur länge sedan var någon uppe på taket? Vi har över 10 års erfarenhet av att göra rent tak helt utan högtryck!

christoffer@takvard.se Östergötland/ Södermanland

ån r f s i r P m2 / r k 25

4

offert. Besiktning och besiktFörst görs en där ning av taket s ut ät takets yta m påväxt och grader av fastställs.

g Förbehandlin rapas sk Grönmossa s ner bort och blåse d hjälp ifrån taket me av lövblås. ms Hängrännor tö nnor och trasiga pa byts ut.

Behandling las med Taket behand m är A-delete Pro so miljöklassat. åväxt Resterande p er från dör och släpp d tiden, pannorna me ca 1-2 år.

Avslut skräp All mossa och städas upp och aste kastas på närm returpunkt. fter 5 år. Uppföljning e


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

Välkommen till monter B:15 Pool ”All inclusive” från 154 990:Inkl. montering, markarbete och elinstallation*

*Gäller enbart i butiken i Järna och längst t o m 31/12 2020. För mer information kontakta butiken i Järna.

44 990:-

Alltid prispressad

Northstar Delite Ø 200 x 78 cm 5 personer

77 990:-

Gäller tom 31/5

Encore 213 x 213 x 89 cm 6 personer Ord. pris 94 900:-

Folkpool Järna Ullängsvägen 1, Järna

5


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

nykopingsbomassa.se

Peder Lamm föreläser kl 14.00 lör 14 mars kl 11.45 sön 15 mars Jag ringer upp Peder Lamm och fångar honom i flykten. Det är en man med många järn i elden och inte blir det lugnare framöver nu när han startar tillverkning av några riktigt speciella bomullstyger. Ett av Peders tyger som kommer att finnas på mässan.

Peder berättar om sin farfars-farfars-farfar, som när han kom till Sverige från Danmark på 1780-talet startade en revolutionerande textilfabrik. Bomullen var helt ny i landet och trendade rejält då anfadern designade ett antal mönster med vildsinta färger. Peder beskriver tygerna som just ”vildsinta” och säger att de idag uppfattas som lite knasiga. – Jag tycker de är riktigt kul, säger Peder. Många förknippar den gustavianska eran med klassiska ränder i vitt och blått och ser sörmländska herresäten framför sig. Men de här feminina mönstren togs fram till sjalar som damerna bar på danserna. Ironiskt nog rekvirerades dock tygerna av staten då skadade svenska soldater från krigen mot Ryssland kring sekelskiftet behövde kläder. Det mesta syddes om till pyjamaser! Detta är också anledningen till att dessa tyger finns kvar idag då överskottet hamnade på Armémuseet och bevarades. Annars finns det inte mycket kvar av 200 år gamla tyger idag. Historien kom till Peder Lamms kännedom för Ett av en tid sedan och nu startar han alltså produktion av dessa historiska unika mönster.

Konstnären Lena A Linderholm.

FAKTA PEDER LAMM Bor: i en prästgård från 1700-talet på skånska landsbygden med fru och åtta katter. Intressen: konst, kultur, historia, antikviteter, mat, vin. ”Jag genomimpregnerades redan som barn av generationer av konstsamlande förfäder”.

Antikexperten Peder Lamm.

– Det blir världspremiär på Bomässan i Nyköping säger Peder och avslöjar att han ännu inte har riktigt allt klart. Därför finns bara en bild att tillgå just nu och den som vill se och köpa tygerna få vackert bege sig till Rosvalla under mässhelgen. I samma monter som Peder Lamm huserar i, finns även Lena A Linderholm – en av Skandinaviens mest älskade konstnärer. Lenas unika konstnärliga uttryck ackompanjeras av en tydlig doft av Provence. Det är de färgrika och glada tavlorna, textilierna, keramiken och böckerna som är kännetecknande för Lenas konstnärsskap. Motiven är oftast blommor och frukter av olika slag.

Arbetar som (i urval): föreläsare, författare, historiker, chefredaktör, designer, värderingsman, programledare, auktionsförrättare, antikhandlare. TV-program (i urval): Otroligt antikt, Första, andra, tredje, På spåret, Slottsliv. Kuriosa: har tilldelats utmärkelsen Guldslipsen av butikskedjan Slipsgossen för sin stilkänsla.

FAKTA LENA A LINDERHOLM Bor: i Strängnäs med musikern Gösta Linderholm. Intressen: hantverk, keramik, textilier, målning, resor. ”Jag vill sätta färg och glädje i vardagen med konst”. Arbetar med: keramik, målning, konst, gruppresor, bokprojekt. Kuriosa: Lena finns porträtterad på Läggesta Stations Wall of Fame, tillsammans med sju andra välkända ansikten från Strängnäs, bl a Pär Lärnström.

Text: Maria Spring

ERBJUDANDE!*

Vi bjuder på kakel, klinker, duschvägg, takdusch och golvvärme Välkommen till Farmartjänst i Nyköping www.ftj.nu

30%

Renovera ditt badrum med oss!

Dessutom rabatt på arbetskostnaden!**

(**gäller rotavdrag)

Vi är verksamma inom: • • • • • • • • • •

Fastighetsskötsel Om och tillbyggnader Målningsarbeten Takarbeten Markarbeten Stängsling Röjning av sly Trädvård Trädfällning Arbeten på höga höjder - Reparbeten

02

onter B:1 m r å v ll ti n e m m Välko Boka tid för en ! kostnadsfri offert

Vi utför även arbeten i skärgården

Kontakta oss gärna: 6

nykoping@ftj.nu

Östra Kyrkogatan 38, Nyköping • 0155-28 90 90 Öppet: Månd-tors 10-14 • www.fargbygg.com


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

HUSMODELL SPECIAL

ARVID NILSSON, FISK ARHEDENVILL AN

Upplev friheten! Sedan 1993 har vi på Fiskarhedenvillan levererat drygt 6000 hus runtom i Norden. Men en Fiskarhedenvilla är betydligt mycket mer än bara fyra väggar och ett tak. Den är ett hem att växa i. Därför låter vi våra kunder få vara med och påverka. För vi vet att du och din granne är olika. Vi vet att du vill vara med och skapa ditt eget hem. Vi hjälper dig hela vägen från idé till entré. Hur vill du bo?

Den 22 mars har vi villavisning i Nyköping! Se vår hemsida för mer information. Hör av dig till din lokala leverantör på 0156-50 30 60 eller besök fiskarhedenvillan.se för att se våra andra husmodeller.

7


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

nykopingsbomassa.se

Vi finns på Bomässan Besök oss i monter B:2

Bergshammar Västergård Nyköping www.kiladalenhus.se Thomas: 070-580 77 82. Anders: 070-545 58 23

inCup Sörmland din expert för fikastunden på jobbet Kom och hälsa på oss i vår monter B:39 och få en kopp kaffe 20% mässrabatt vid nytecknande avtal under helgen

KOSTNADSFRITT HEMBESÖK.

Stort utbud till den kompletta fikastunden på jobbet!

Vi kommer gärna hem till dig på ett kostnadsfritt besök, mäter ut storlek och tipsar om passande garageportar.

Nyköping/Katrineholm

Fridas väg 14 8 Tel: 0155-21 40 40

08-550 886 00 info@incupsormland.se


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

Besök oss på

BOMÄSSAN I NYKÖPING

lördag 14 mars eller söndag 15 mars

i monter E:31 på

Nyköpings Arena – Rosvalla (Dessa erbjudanden gäller bara på mässan)

NYA MÅTTANPASSADE KÖKSLUCKOR

6.900:-

• Upp till 12 luckor • 5 lådfronter • Passar alla kök i Sverige

KOMPLETT KÖK

29.900:-

DETTA INGÅR: 7 skåpstommar, 7 luckor, 6 lådor och lådfronter, handtag, gångjärn, 1,8 m bänkskiva, kyl/frys, ugn, häll, fläkt och diskmaskin.

Kontor: 011-10 15 25 | Mob: 070-749 66 04/05 | Anderbäcksvägen 13, Enstaberga | www.ebkok.se

9


GÄSTABUDSHALLEN – ISHALLEN

ENTRÉHALLEN

BOMÄSSAN – MULTIHALLEN

HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

UTSTÄLLARE UTSTÄLLARE A-Hus

MONTER HEMSIDA B:70

UTSTÄLLARE

MONTER HEMSIDA

UTSTÄLLARE

MONTER HEMSIDA

www.a-hus.se

Havsgodis. Ute och monter G:46

www.havsgodis.se

Organo Gold

G:51

www.organogold.se

A-M Fasad & Kaminbutik B:4

www.amkamin.se

Hitta din inre kraft

E:5

hittadininrekraft.se

Oriflame

E:24

www.oriflame.se

Allvärmeteknik

www.allvarmeteknik.se

Hjältevadshus

B:102 www.hjaltevadshus.se

Orkidésmycken

G:17

www.orkidesmycken.se

Oxelösunds Kommun

B:76

Aloe Vera Hälsocenter E:23 www.myaloevera.se/ aloeverahalsocenter Anitas Design G:20 www.123minsida.se/ anitassmycken/ Antikvärderingstorg B:123 Arnolds Delikatesser G:30 www.facebook.com/ arnoldsdelikatesser/

Hollander Ost

G:5

House of Liquids

G:39

HSB Södermanland

B:103 www.hsb.se

Peter Streijffert

B:91

www.smakbalans.se

HusmanHagberg

B:80

www.husmanhagberg.se

Puustelli Kök

B:93

www.puustelli.com

Härjedalskök

B:31

www.harjedalskok.se

PXC Underwear

G:19

www.pxc.se

inCup Sörmland

B:39

www.incupsormland.se

Renhållning

B:100 www.nykoping.se

IoU Design

G:29

www.ioudesign.se

Rennit

B:41

www.rennit.com

Isoleringslandslaget

B:109 www.isoleringslandslaget.se

Restaurang Umgås

G:37

www.umgås.nu

J Leijon

B:58

RH Produktkonsult

E:7

www.naturkostbutiken.se

Janne Gustafsson

G:0

Riksbyggen

B:120 www.riksbyggen.se

Jacon Sweden

B:32

www.jaconart.se

Rosas Galleri

G:0

www.mammarosa.se

www.houseofliquids.com

Perago System

B:119 www.oxelosund.se E:18, B:38 www.perago.nu

Art Jam

G:0

www.artjam.se

Atelje Charlotta

G:0

www.ateljecharlotta.se

Atelje & Dansstudio

G:40

Bastuprodukter i Bygdsiljum

B:48

www.bastuprodukter.com

Bo Zenk

E:8

www.hyrmaskinerbozenk.se

Kamin & Energi

B:53

www.kamin-energi.se

Roslagslyktan

B:13

www.roslagslyktan.se

Bordex

B:132 www.bordexab.se

Kiladalens Hus

B:1

www.kiladalenshus.se

Rustik Gårdsbutik

G:0

www.rustikgardsbutik.se

Brahus

B:105 www.brahus.se

Kockum Event

G:47

www.kockumevent.se

Salt jord

G:49

www.saltjord.se

G:49

KOI Kitchen

G:35

www.koikitchen.se

SE HIT

G:31

www.se-hit.se

Kolmårdskök

B:28

www.kolmardskok.se

Sector Alarm

B:135 www.sectoralarm.se

Kongdesign

E:27

www.kongdesign.se

Seven Sundays

B:63

www.o2h.se

Kriminalvården

E:3

www.kriminalvarden.se

Sjötorpshus

B:90

www.sjotorpshus.se

Kulturvin

G:37

Skandiamäklarna

B:72

www.skandiamaklarna.se

LA Takvård

B:3

www.takvard.se

Smakbalans

B:91

www.smakbalans.se

LB Hus

B:10

www.lbhus.se

SmartEyes

E:26

www.smarteyes.se

LD Trading

B:11

www.magicbrush.se

Smidheda Lakrits

G:14

Lena Linderholm

B:122

www.lenalinderholmshop.se

Levai Photo

G:49

www.levaiphoto.com

Socialdemokraterna B:137 www.socialdemokraterna nykoping.se

Life Kiropraktorklinik

E:20

www.lifekiropraktik.info

Sockerbiten

G:34

Livsvatten

B:54

www.livsvatten.se

Solkraft Sverige

B:106 www.solkraftsverige.se

Lokalbokningen

B:100 www.nykoping.se

Stadsvakten Kulturstråket G:43

LRA Handel

B:37

Stallaholm Textil

B:122 www.stallaholmtextil.se

Länsförsäkringar Bank

B:115 www.lfs.se

Stenbro Musteri

G:45

www.stenbromusteri.se

Stjärnholms Slott

G:42

www.stjarnholm.se

Svea Internet

B:59

www.sveainternet.se

Svensk Takenergi

B:83

www.svensktakenergi.se

Svenska Badrumsinredningar

B:49

Svärdsklova

B:29

Swegon Sverige

B:25

www.swegon.se

Söderbergs Bil

E:10

www.soderbergsbil.se

Brobystugan

www.brobystugan.se

Butik Glasklart G:32 www.facebook.com/ 432371470111961/posts/ 3255556841126729/ Buy and See

G:29

Bygglov

B:100 www.nykoping.se

Byggläget

B:100 www.nykoping.se

Bärstabäret

G:45 www.barstabaret.se

C/O Home Nyköping

B:93

www.cohome.se

Care of Estates

B:93

www.coestates.se

CDH Trading

G:10

Centerpartiet

B:61

Colorama Nyköping

E:11

Conclean

B:34

www.conclean.se

Crawford Center

B:87

www.crawfordcenter.se

D2 Kök

B:118 www.d2kök.se

Det goda från Italien

G:2

Downstairs Photo

G:49

www.downstairsphoto.com

Drenica Möbler

B:67

www.drenicamobler.se

DW Trädservice

B:43

www.dwtradservice.se

EB Kök

E:31

www.ebkok.se

Ecokraft

B:81

www.ecokraft.se

www.centerpartiet.se

Ekbackas Redovisning B:58 www.yourvismawebsite.com/ ekbackas-redovisning-ab/ EllVey Städ

G:40

Energi- och Klimat- B:23 rådgivning i Nyköping, Gnesta, Trosa, Oxelösund

www.trosa.se

Energihem

B:42

www.energihem.se

Eniva Isolerproffs

B:142 www.isolerproffs.se

www.jleijon.se

www.lrahandel.se

Länsförsäkringar B:115 Fastighetsförmedling

www.lfs.se

Länsförsäkringar Södermanland

www.lfs.se

B:115

Magasinet G:50 www.media-mix.nu/ magasinet/ Magic Brush

B:11

www.magicbrush.se

Magnetix Wellness G:36 www.magnetix wellness.com Maison Forte

B:86

www.maisonforte.se

Mallgårds Rökeri & Lantbruk

G:26

www.mallgard.se

Malollo Design

G:49

www.malollo.se

Mammarosa Artworks

G:0

www.mammarosa.se

Margits Konfektyrer

G:6

www.solberga.nu

B:19

www.fiander.se

Eventkonsult Mälardalen G:30

www.eventkonsult.nu

Marja Fiander

Faddes Måleri

www.faddesmaleri.se

Medley G:23 www.medley.se/ Hjortenbergsbadet hjortensbergsbadet

B:5

Södermanlands Nyheter B:84

www.tartorsockerbiten.se www.stadsvakten.nu

www.sn.se

Sörmlands Röj & B:52 www.srms.se Motorsågsservice Sörmlands Sparbank

B:138 www.sormlandssparbank.se

Sörmlandstrafiken

B:89

www.sormlandstrafiken.se

Telia

B:59

www.telia.se

Telenor

B:59

www.telenor.se

TGB Fyrhjulingar

B:52

www.tgbsverige.se

Togora Olivolja

G:1

www.togoraolivolja.se

TRIM, Trädgård i Mälardalen

E:14

www.kattfot.nu

Turistbyrån

B:100 www.nykoping.se

Utekök

B:46

V & V Pumpteknik

B:8

Viasat

B:56 www.viasat.se

Verisure

B:35

www.verisure.se

Vesivek

B:62

www.vesivek.se

Veteranpoolen

B:22

www.veteranpoolen.se

Villa Bobiana Olivolja Novello

G:25

www.facebook.com/ VillaBobianaOlivoljaNovello

Farmartjänst B:40 www.farmartjanst.se/ nykoping

Memira

G:52

www.memira.se

Fasadteknik

B:133 www.fasadteknik.se

Mjöbäcksvillan

B:139

www.mjobacks.se

Fenix Wellness

G:51

www.fenixwellness.se

Mjölnargården

www.mjolnargarden.se

First Class Gym

E:19

www.firstclassgym.com

Mo Gård

E:4

www.mogard.se

Fiskarhedenvillan

B:29

www.fiskarhedenvillan.se

Morups Fönster

B:113 www.morups.se

Flens kommun

B:85

www.flen.se

Folkpool Järna

B:15

www.folkpooljarna.se

Mälardalens Värmepumpcenter

B:44

www.mvc.nu

Färg & Bygg

B:102 www.fargbygg.com

NA Woody

E:11

www.nasvensson.se

Författare Lotta Fagerholm

G:28

Nordea

B:73

www.nordea.se

Norrland Tulpaner

E:13

www.norrlandtulpaner.se

Nya Fönster & Montage

B:128 www.hemmafonster.se

Nyköping 2040

B:100 www.nykoping.se

Villaägarna B:71 Nyköping Oxelösund

www.villaagarnanykoping-oxelosund.se

Nyköping Vatten

B:100 www.nykoping.se

Våningen & Villan

B:93

www.vaningen.se

Vårgårdahus

B:7

www.vargardahus.se

www.facebook.com/ lotta.fagerholm.908

Försvarsmakten E:2 Södermanlansgruppen

www.forsvarsmakten.se

Gabriela Ramos G:49 Textil & Print

www.gabrielaramos.se

Garageportexperten

B:6

www.garageportexperten.se

Gata, Park, Hamn

B:100 www.nykoping.se

Gnesta Mark & Maskin

E:28

www.gnestamm.se

Good Kitchen

G:21

www.goodkitchen.se

Grafittikonstnär G:0 Tomas Sundstrand

www.facebook.com/ tomas.sundstrand

Gästabudsstaden

www.gastabud.com

B:59

Hantverksgallerian G:49 www.facebook.com/Hant- verksgallerian-i-Nyk%C3% B6ping-109578570575358/

Nyköpings Bygg & Kakel B:17 Nyköpings Kommun

www.kakelenterprise.se

B:100 www.nykoping.se

www.vvpumpteknik.se

Wellness at Home

B:49

www.wellnessathome.se

Nyköpings Snickerifabrik B:132

Wiphanai Fastigheter

B:60

www.wiphanai.se

Nyköpingshem

B:117 www.nykopingshem.se

ZincZperm

G:49

www.zinczperm.com

Nyköpings MS

G:22

www.nykopingsms.se

Åmells Möbler

B:69

www.amells.se

Nynäs Slott

G:24

www.nynasslott.se

Åsbergets Gårdsmejeri

G:3

www.asberget.se

Olivebar

G:4

www.olivebar.se

Öknaskolan

G:24

www.oknaskolan.se

OMK G:33 One More Time

G:0

Onyx Innebandy

G:27

www.onyxinnebandy.se 11


UNIKA FRANSKA HANTVERKSVINER FRÅN SMÅ VINGÅRDAR!

Missa inte vinprovningarna med Kulturvin

Dags att bli elektrisk? Laddbara bilar och en helt ny generation elbilar kommer att förändra allt. Våra bilmärken lanserar över 50 elbilar till 2025. Vill du veta mer om elektrifieringen av bilar? Välkommen att prata med oss på Nyköpings Bomässa. Revolutionen är här: elbilar för alla. Vi finns i Entréhallen på Rosvalla!

Peter Streijffert från Smakbalans guidar dig till nya smaker VÄLKOMMEN TILL UMGÅS MONTER FYLLD MED RABATTER & ERBJUDANDEN umgås.nu

www.soderbergsbil.se | Tel 0155-20 90 00

Culturum

Rosvalla

Jonathan Fröberg Nyköpings Teater 28/3

Molly Sandén • Culturum 18/4

Evenemang, fest eller fotboll med kompisarna?

Vårens nöjen i Nyköping

Inomhusboule, toalettvagn eller ishall?

Filharmoniska sällskapet 28/3 Henrik Widegren 29/3 Nordman 2/4

Konferensrum, startklocka eller bygdegård?

Boka hos Nyköpings Arenor

Nyköpings Teater

Träffen

Läs mer och boka på: nykopingsarenor.se/bokalokal 12

Live på bio, Tosca 11/4 Armborst & Tulpaner 18/4 Lotta & Mikael Ramel 29/4 Glenn Miller Orchestra 3/5 Johanna Nordström Culturum 15/4

Sporthallen

Pettson & Findus Culturum 17/4

Magnus Betnér 17/5 och mycket, mycket mer…

Magnus Carlsson • Culturum 24/4

Se hela Nyköpings Arenors program och köp biljetter på nykopingsguiden.se/program, Nyköpings Turistbyrå, Culturum, Rosvalla eller Koordinaten.

nykopingsguiden.se


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

Trendstefan föreläser lördagen 14 mars, kl 13.00 i Bomässans seminarium.

Det är med stor glädje mässan presenterar Trendstefan – Sveriges största trendspanare, som föreläsare på Bomässan. Jag frågar Stefan Nilsson, som han egentligen heter, varför det är så roligt med inredningstrender och jag får ett minst sagt uttömmande svar. Trendstefan skiljer sig något från många andra trendgurus då han arbetar med större frågor än vilken som är vårens färg. – Vad är viktigt i människors liv? Vart är vi på väg och vad betyder det att man tex lägger en förmögenhet på säng och sovrum idag? Man tänker att om jag bara köper en ny värstingsäng och nya mörkläggningsgardiner kommer jag kunna sova. Bakom ligger stress, sömnsvårigheter, oro och annat som stör och detta manifesteras i en trend att satsa på sitt sovrum. Stefan tittar på underliggande fenomen och funderar på hur framtiden kommer se ut. Trendstefan beskriver sig själv som en konstant nyfiken kille och det är inte bara inredning som hans granskande öga vakar över. Han säger sig ha råkoll på det mesta i samhället och lägger stor möda vid att förstå och förklara vad som är signifikant för vår tid. Detta har han fått möjlighet att göra i många olika medier som tex Sveriges Radio, Aftonbladet, TV4:s

Välkommen till monter B132 och prata om dina byggtankar med

Morgonsoffa. Och nu kommer han till Bomässan på Rosvalla! Jag avslutar vår oerhört intressanta diskussion om tiden vi lever i med att fråga hur Stefan själv bor och får veta att han står mitt uppe i en totalrenovering av lägenheten. Hela mars månad kommer det ta men då ska väggar flyttas, taket målas i roliga färger, väggarna målas vita och en ny bättre sopsorteringsstation ska vara klar. Denna gång satsar Trendstefan på kostnadseffektiva lösningar och hållbara material, som ju som bekant ligger rätt i tiden. Text: Maria Spring

FAKTA TRENDSTEFAN Bor: mitt i en stor lägenhetsrenovering med sin sambo Peter och beaglen Ellie i Stockholm Intressen: utöver samhällstrender är det odling och hunden som gäller Arbetar som: trendspanare TV-program: Morgonsoffan (TV4) Kuriosa: har utsetts till en av Sveriges viktigaste personer i Designsverige av tidningen Rum

Kom och prata dina framtidsplaner med oss i monter B:17. Boka kostnadsfritt hembesök. Denna helg 30% rabatt på kakel & klinkers.

Daniel 0705 - 80 28 01

Tel 0155-60 61 50 www.nykopingbyggkakel.se

Magnus 0707 - 44 30 90 13


nykopingsbomassa.se

21

bra anledningar till varför just Du ska besöka Nyköpings Bomässa.

Sätt ett kryss i rutorna framför påståendena som stämmer in på dig. Räkna sen ihop kryssen och kolla varför just du ska besöka mässan!

Jag funderar på att byta bostad

0-5 kryss

Jag är nyfiken på homestyling

Jag drömmer om ett nytt härligt kök att samlas i

Jag tänker prioriterar min fritid och beställa städning eller andra tjänster

Jag vill sänka uppvärmnings kostnaderna

Jag har frågor kring tomtgränser, vatten, avlopp bygglov

Jag önskar mig ett spabad eller pool Jag behöver laga taket, byta fönster eller isolera bättre Jag måste ordna med vattenrening, dränering eller avlopp

Jag är nyfiken på naturviner Jag är vill veta mer om bokashi och biokol (kompostering av matavfall i trädgården) Jag vill lära mig göra egna fina praliner

Jag gillar Lena Linderholms konst och produkter

Jag är intresserad av antikviteteter och återbruk

Jag älskar vårbestyr i trädgården Jag målar, tapetserar och renoverar

Jag drömmer om att bygga nytt hus Jag gillar mat och dryck

Jag gillar inredning och design och vill höra på Trendstefan

Jag behöver nya utemöbler

Du har all anledning att gå på mässan. Ditt boende känner sig försummat.

6-11 kryss Du har all anledning att gå på mässan. Ditt intresse för ditt hem behöver uppgraderas.

12-17 kryss Du har all anledning att gå på mässan. Inom dig bor en Ernst som inte fått komma ut. Det är dags nu.

>18 kryss Du har all anledning att gå på mässan. Endast ett ben gipsat från höften till tårna i sträckläge är skäl nog för att missa mässan.

Mina barn vill se Bamse & Lovas show

Rosas Galleri

visar färgstarka konstverk i större format av kreatören R-M Mammarosa Karlsson.

JOIN THE FUN!

Rustik Gårdsbutik

Konstnär för en dag!

Måla ditt alldeles egna konstverk på en riktig målarduk. Få Inspiration och handledning av Mammarosa Artworks.

visar hur du enkelt kan förvandla och förnya dina möbler och andra ting med Annie Sloan Chalk Paint. Grafittikonstnären Låt dig inspireras och Tomas Sundstrand prova på världens Inspirerar och visar sin härligaste färg! konst – Se honom in action, LIVESHOW: Lördag kl.14 och Atelje Söndag kl.13. Charlotta presenterar ett urval av sina unika och vackra inredningstyger och visar hur man kan förändra en möbel och ge den ett helt nytt uttryck.

14

One More Time

tillverkar nytt av återbruksmaterial; allt från bildäck till knappar blir till fina inredningsdetaljer i ny design.

inspi

ration

kreativite

t workshops hant verk inredning konst måleri färg

Janne Gustafsson

2020

visar upp sina handgjorda läderhantverk; vackra bokomslag, Plats: ArtJam torget bälten och mycket annat.

Nyköpings Bomässa 14-15 mars!


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

S

14

M

AR

VILL DU VETA MER? SCANNA QR-KODEN MED DIN MOBILKAMERA!

MÄSSERBJUDANDE!

30% rabatt

A-HALLEN ÖPPET 11-16 FRI ENTRÉ

MILJÖVÄNLIGA STÄDPRODUKTER Grov– och allrengöring för hem och fritid ! Mässerbjudande! Välkommen till monter

E:7

NÄR DU BESTÄLLER KÖK UNDER MÄSSAN

Passa på att förnya ditt kök!

Vi är din lokala köksleverantör i Stigtomta. Anlita oss när du behöver renovera eller bygga om ditt kök, byta köksluckor, skaffa nya bänkskivor eller lådsystem, ha ny belysning eller vill ha hjälp med inredning! Välkommen att besöka oss på Bomässan!

www.naturkostbutiken.se Rengöring * Hudvård * Kosttillskott Roland 070 751 68 06

Vattenvägen 18, 611 72 Stigtomta 073-516 55 73 info@d2kok.se D2kök.se

Monter B:118

Tema Arbete & Utveckling Utställare som rekryterar personal finns på plats i Entréhallen Föreläsning om personlig utveckling –med Egle Tverijonaite, från företaget Hitta din inre kraft Söndag kl 12.30, Seminariet, Bomässan/Multihallen.

Speed-dating för Dig som söker nytt jobb –med utställande företag som söker arbetskraft Söndag kl 11.00 Seminariet, Bomässan/Multihallen.

–Välkommen att utvecklas!

Nytt tema

–för Dig som söker nytt arbete, nya utmaningar eller behöver en knuff framåt!

15


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

nykopingsbomassa.se

Monter B:122

stallaholmtextil.se

Passa-på!

Utförsäljning av trädgårdsdynor i olika färger och modeller.

Kryssbord 4995 kr (240x80x74 cm) Kryssbänkar 1595 kr (120 cm)

Endast 50 kr/st Kuddar från Karin Larsson, Sundborn 390 kr (ord pris 890 kr)

VI STÅR I MONTER B:90

BRF HEMLÄNGTAN I VAGNHÄRAD

Låna sörmländskt

Kom och prata med oss på mässan om vårt nya område,

Enkelt och personligt. Med rådgivare som kan den lokala marknaden och ger individuella råd.

brf hemlängtan i Vagnhärad. Brf Hemlängtan är ett miljövänligt och hållbart boende i trä med solceller på taket. Planlösningarna är öppna och moderna och materialstandarden genomgående hög. Allt för att du ska kunna flytta in och börja njuta av ditt nya hem direkt. Inflytt är planerad till hösten 2021.

16

Om vi är dyra? Nää, våra bolån är varken billigare eller dyrare än konkurrenternas. Däremot får du privatekonomisk rådgivning och råd kring försäkringar, sparande och familjejuridik, utan extra kostnad när du tecknar bolån hos oss. Inte bara det. Vår vinst går tillbaka till lokalsamhället. Som kund hos oss är du en del av kretsloppet för ett Sörmland som är attraktivt att besöka, leva och verka i. Fantastiskt och hållbart. Låna sörmländskt du också!

0771-350 350 | sormlandssparbank.se


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

Välkommen på visning

Inflyttningsklara hyresrätter i Marieberg på 1, 2 och 4 rok i Nyköping LGH 1- 1002 (Typ 5) Paradisgränd 1 1 RoK LGH 1- 1002 (Typ 5) Kv. Kattugglan LGH 36 1- kvm 1002 (Typ 5) Paradisgränd 1 Hyra från: 6 543 kr LGH 1- 1002Paradisgränd (Typ 5) 1 RoK Paradisgränd11 RoK 1 FÖRKLARINGAR LGH 1- 1002 (Typ 5) 36 kvm 1 RoK 36 kvm Rumshöjd : 2,50 meter över färdigt golv Paradisgränd 1 36 kvm Br .X00 Bröstningshöjd i mm 1 RoK FÖRKLARINGAR FÖRKLARINGAR Diskho FÖRKLARINGAR 36 kvm HALL Rumshöjd : 2,50 meter över färdigt golv

MU

VS

VS VS Plats för mikrovågsugn ELC

Vattenfördelarskåp ELC

Elcentral DM Elcentral Handdukstork MU Inspektionslucka Badrumsskåp Inspektionslucka VS KapphyllaInklädnad undertak Kapphylla ELC Handdukstork Klinker 150x150 Handdukstork

Kontakta Kerstin Aviander på 073-763 90 63 ELC

INSP INSP

Elcentral

INSP

INSP

Inklädnad undertak

Handdukstork

Klinker 150x150

Klinker 100x100 Klinker 100x100

Badrumsskåp

Kapphylla

0

av samma typ: Klinker 100x100

VS ELC

3

(1:100) (1:100) 1 2 1 2

Nyköping

3 3

4 4 7

DM

MU

5

8m 3 8m

8m

1

8m

PARADISGRÄND

1

7

5

2

1 1 33 3

4 2

Kattugglan 4

4 BOFAKTABLAD 2 Nyköping 2 04- 03 2019-

4

5

6

7

7

5

8m

17

PARADISGRÄND

1

RSVÄ

3

BRANDKÄR

4

7 7

5

6

S VÄG

PLAN 11

7

GEN GEN RSVÄRSVÄ DKÄRDKÄR BRANBRAN

PLAN 12

6

PARADISGRÄND

S VÄG SMANSMAN S VÄG THORTHOR

3

RSVÄGEN

Sektion

1

5

THORSMA

5

0

PLAN 13

PLAN 10

2

7

7

SITUATIONSPLAN 5 6

7 5 Skallinje (1:100) BRANDKÄR

Översiktsplan

SKALA 1:100

5

THORSMAN

1 2 3 Kattugglan 4 5 6 Kattugglan Nyköping Nyköping Kattugglan ÖVERSIKTSPLAN

Översiktsplan

Nyköping Översiktsplan PLAN 14 av samma typ: Översiktsplan

4

PARADISGRÄND

PARADISGRÄND

Lägenhetsnummer

1

2

RSVÄGEN

Skallinje Skallinje 0 0

1

Kattugglan

BRANDKÄR

0

av samma typ:

av samma typ:

0

VS VS

Skallinje (1:100)

Skallinje (1:100)

Lägenhetsnummer

BR . 700

UTEPLATS

Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i. Lägenhetsnummer av samma typ: Lägenhetsnummer

DM DM

ST G G

UTEPLATS

Klinker 150x150

Lägenhetsnummer

UTEPLATS UTEPLATS

Inspektionslucka

Inklädnad undertak

Klinker 100x100

G

BR . 700

Klinker 150x150 Klinker 150x150

VARDAGSRUM /SOV

BR . 700 BR . 700

Vattenfördelarskåp

Badrumsskåp

BR . 700

UTEPLATS

Plats för mikrovågsugn

Badrumsskåp Badrumsskåp Klinker 100x100 Inklädnad undertak Inklädnad undertak

Handdukstork

WC /D

PASSAGE

Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

VARDAGSRUM /SOV

Inspektionslucka www.riksbyggen.se/hyresratter/sodermanland/kattugglan Elcentral Kapphylla

G ST ST G G

VARDAGSRUM /SOV VARDAGSRUM /SOV

Diskmaskin

HS

VS

Städskåp

K /F

INSP

VARDAGSRUM /SOV

ST

Garderob

WC /D

E L CE L C

G

ST

PASSAGE

KÖK

ELC

MU

Högskåp

WC /D WC /D

HS /D WC

HS

G

DM

DM MU

Diskmaskin

HS

K /F

INSP K /F INSP

PASSAGE PASSAGE

BR . 700

HALL

G

Städskåp

Vattenfördelarskåp Diskmaskin ELC Diskmaskin Elcentral Plats för mikrovågsugn INSP Inspektionslucka Plats för mikrovågsugn Vattenfördelarskåp Kapphylla Vattenfördelarskåp

HS

Exempel på planritning 1 rok ca 37 kvm, hyra från 6 543 kr G

ST

DM

ST

Kombinerad kyl och frys

K /F

Plats för mikrovågsugn

G

DM

MU

PASSAGE

HS

G

Städskåp Städskåp VS

K /F

INSP

KÖK KÖK

G

Garderob

ST

INSP

VS

G

G

K /F

G

Garderob

G

Högskåp

G

G

HS

Garderob Diskmaskin

ST

Välkommen på visning. Vi står i monter B:120 på mässan, Thorsmans väg 4 i Nyköping, och visar under söndag den 15 mars kl 14,00–15,00 även upp en möblerad 1:a samt en omöblerad 2:a och 4:a i Marieberg och Kvarteret Kattugglan. Intresserad av våra hyresrätter?

BR . 700

ELC

Låt lägenhetsdrömmen slå in!

MU

FÖRKLARINGAR

KÖK

BR . 700 BR . 700

HALL

DM

Spisöver färdigt golv Rumshöjd : 2,50 meter Br .X00 Bröstningshöjd i mm HALL Rumshöjd : 2,50 meter överBr färdigt .X00 golv Bröstningshöjd i mm kyl och frys K /F Kombinerad Diskho Br .X00 Bröstningshöjd i mm Diskho HS Högskåp Spis Rumshöjd : 2,50 meter över färdigt golv KÖK Diskho Spis Br .X00 Bröstningshöjd i mm G Garderob K /F Kombinerad kyl och frys Spis K /F Kombinerad kyl och frys Diskho ST Städskåp Högskåp K /F Kombinerad kyl ochHSfrys HS Högskåp Spis

MU MU

FÖRKLARINGAR

BR . 700

HALL

DM

MU

Exempel 1 rok ca 37 kvm


nykopingsbomassa.se

PROGRAM LÖRDAG 14 MARS

Så gör Du fina praliner

11.30

Katharina Vifell, Sockerbiten Seminariet, Gästabudshallen

11.30

Framtidens drömboende

12.00- 13.15 12.15

- föreläsning och paneldebatt Håkan Larsson, Villagäarna, m fl Seminariet, Bomässan

Värdering av Dina antikviteter Peder Lamm Monter B:123

Olivolja från egen odling i Italien - Robert Lindblad berättar om sin resa och om oljans goda egenskaper. Robert Lindblad, Villa Bobiana Seminariet, Gästabudshallen

Veggo & Vin

12.15

Peter Streijffert, Smakbalans Seminariet, Bomässan

13.00

Vinprovning, kulturviner pris 80 kr (3 viner) Kulturvin, Seminariet, Gästabudshallen

13.00 13.45

Årets inredningstrender - mjukt, mysigt och offline. Och såklart hållbart. Årets inredningar presenteras av Sveriges största trendspanare Trendstefan. Trendstefan Seminariet, Bomässan

Romprovning Papas Pilar 120 kr, 4 sorter Mikael Heinonen, House of Liquids Seminariet, Gästabudshallen

Dyrt eller billigt – samlarmarknaden i snabb förändring

Peder Lamm Seminariet, Bomässan

14.00

Grafittikonstnär Tomas Sundstrand Passage till Ishall

14.30

(idrott, kultur, förening) Kultur- och Fritidsnämnden Scenen, Gästabudshallen

14.00

Spraymålning live!

Ceremoni Stipendieutdelning

PROGRAM SÖNDAG 15 MARS

10.45 11.00

Speed dating för arbetssökanden och arbetsgivare Seminariet, Bomässan

Bamse & Lova sjunger och dansar Bamse & Lova Scenen, Gästabudshallen

5 steps 2 success

11.45

Egle Tverijonaite, Hitta din inre kraft Seminariet, Bomässan

11.45

Peder Lamm Seminariet, Gästabudshallen

Måltidens Vett & Etikett

Min villa - experttips för Dig som villaägare

Villaägarnas Riksförbund Seminariet, Bomässan

12.30

12.30

Vinprovning, hantverksviner pris 80 kr (3 viner) Kulturvin Seminariet, Gästabudshallen

Romprovning Papas Pilar 120 kr, 4 sorter

13.15

Mikael Heinonen, House of Liquids Seminariet, Gästabudshallen

13.30

Peter Streiffert, Smakbalans Seminariet, Bomässan

13.30- 14.30

Peder Lamm Monter B:123

14.00 14.00

Bokashi & Biokol

Värdering av Dina antikviteter

Anna Bergendahl Scenen, Gästabudshallen

Spraymålning live! Grafittikonstnär Tomas Sundstrand Passage till Ishall

PÅGÅENDE PROGRAM HELA HELGEN!

10-16 10-16 10-16 18

Modellbygge av Din drömträdgård

Träffa Peder Lamm & Lena Linderholm

Åsa Dahlberg, TRIM Monter E:15

10-16

Bokashi, biokol, odling

10-16

Rådgivning och oksignering Peter Streijffert, Smakbalans Monter B:91

Provsmakning av egenodlad olivolja från Umbrien

Robert Lindblad Monter G:22

Art Jam: Kom och skapa! Konst, hantverk, inspiration och workshops! Mama Rosa m.fl. Passage till Ishall

Stallaholm Textil Monter B:122


HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONSBILAGA FRÅN PR & MEDIA AB

Dags för nytt enskilt avlopp? Besök oss i monter: Amelie

Dan

Peter

Martin

Ulla

Betala endast 20% av monteringen*

E:28 Vi visar även smarta lösningar för regnvattenuppsamling

* Vår rabatt motsvarar 50% av monteringskostnaden. Rotavdraget hjälper dig med 30%. Rabatt 50% + ROT 30% =

Betala 20% Vi ses på mässan! Nya Tannerforsvägen 15 Linköping Butängsgatan 44 Norrköping kolmardskok.se 011-10 71 10 info@kolmardskok.se

i samarbete med

Låt våren komma tidigare med oss! BRF ÖSTERSJÖPÄRLAN Idrottsvägen 81, plan 4, Lägenhet 1301 3RoK, 69m2

Pris: 2 596 700kr Avgift: 3 600kr/månad Balkong: Inglasad ca 17m2 Förråd: Vindsförråd ca 2,4m2 Carport: Möjlighet att hyra 500kr/månad

Vi bygger nya möjligheter, var med och forma ditt nya boende med oss!

Varmt välkomna

att besöka oss i vår monter B:86, så berättar vi mer!

Exempel på planlösning 3 RoK

Under byggnation! För privat visning, kontakta oss!

FÖRRÅD 3.5m2

SOVRUM

SOVRUM G G G G L G VARDAGSRUM HISS

BAD BALKONG

KM TRAPPHUS

www.maisonforte.se/till-salu/ telnr: 0155-20 20 50 intresse@maisonforte.se

ENTRÉ

3 rok 69,4m2 KÖK

ST F

K

DM

0 METER

1

2

5

19


GALET BRA MÄSSERBJUDANDE!

Våra experter hjälper dig att förverkliga dina drömmar!

Våra experter

Alcro träolja 4L

Fasadexpert Inredningsexpert Badrumsexpert Köksexpert Förvaringsexpert

150:(ord.pris: 365:-)

Bli medlem i Mitt Colorama och få 10% rabatt på ditt nästa köp!

NYKÖPING L

I

V

E

N

A

T

I

O

N

P

R

E

S

E

N

T

E

R

A

Fre 14 aug NYKÖPING Hamnplan BILJETTER VIA LIVENATION.SE, NOJET.SE SAMT TICKETMASTER.SE

nykopingsbomassa.se

R


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.