Page 1

ET HAV AF MULIGHEDER HAVADVENTURE: Følelsen er eventyrlig, når man udforsker havet i båd, kajak og på bræt

De gange i sit liv, hvor Per Slengerik har skullet flytte bolig, har ét spørgsmål trængt sig på, længe inden ejendomsmægleren har nået at sige ord som tilstandsrapport, fjernvarme og hulmursisolering. Hvor tæt er vi på havet? Per Slengerik fascineres af oceanernes magi. Drages mod havets eventyr. Derfor boltrer han sig også som en fisk i vandet på Oure Havadventure – en linje, der giver elever fra de tre Oureskoler ideelle udfoldelsesmuligheder inden for windsurfing, kajak og sejlads. - Havadventure er for unge, som simpelthen bare elsker havet. Den friske luft, saltvandet, bølgerne – frikvarteret fra hverdagens stress og jag. De store oplevelser med fysiske udfoldelser på vandet, siger Per Slengerik, underviser på Oure Havadventure og med en lang glorværdig karriere som sejlsportsmand, der blandt andet tæller en VM-titel i windsurfing.

Fordybelse på overfladen På Havadventure er det dog hverken titler eller konkurrence, der er i højsædet, men derimod den brede introduktion til de forskellige sejlsportsdiscipliner, hvormed man kan byde havet op til dans. - Det kræver ikke nogen særlige forhåndskundskaber eller noget specielt udstyr at starte på Havadventure. Du skal have lyst til en hverdag, hvor du ofte er på havet. Derudover skal du selvfølgelig have mod på både teoretisk og praktisk at fordybe side 79 – OURE REFLECT

dig i de forskellige discipliner. Ofte oplever vi, at eleverne forelsker sig i én disciplin, som de så specialiserer sig i, fortæller Per Slengerik.

Enestående sejlpark Sejlunderviseren kan i den forbindelse ikke dy sig for at fremhæve Oures faciliteter og udstyr. Tilsammen udgør de et enestående sejlsportsmiljø, der inkluderer fire store sejlbåde, fire speedbåde samt kajakker og våddragter nok til at sende flere fodboldhold på vandet på én gang. Ikke just en sejlpark, man ser i en hvilken som helst bådklub. - Eleverne skal egentlig blot komme med deres motivation og nysgerrighed, så skal vi nok stille med resten, siger Per Slengerik.

Respekt for havets kræfter På Havadventure værner man stadig om den gamle læresætning: ”Kun en tåbe frygter ikke havet”. De sikkerhedsmæssige aspekter står således højt på dagsprogrammet, når eleverne begiver sig ud i bølgerne ved Lundeborg Havn eller Skårupøre. - Ét er at præsentere eleverne for, hvordan de kan få oplevelser for livet på havet. Noget andet er at give dem en grundlæggende viden om, hvordan de gebærder sig forsvarligt og med respekt for havets kræfter, siger Per Slengerik. Mange af eleverne på Oure Havadventure vælger derfor at supplere sejlsporten med førstehjælpskursus og livredderprøve samt duelighedsbevis i sejlads. OURE REFLECT –

side 80

Reflect2_side40  
Reflect2_side40  
Advertisement