Page 1

Søren Søborg, AdventureSport-undervisere

Klokken er fem om morgenen et sted i det sydfynske øhav. Solens stråler er så småt begyndt at titte frem. En gruppe unge mennesker dukker op i morgendisen. Standser deres mountainbikes for at drikke en slurk vand og kigge på kortet. Sveden pibler frem under hjelmen. Det værste skidt børstes af. De strabadser, de unge lige nu går igennem, kan spores i deres ansigter. Det er årets udgave af Oure Efterskoles Big Adventure Race – kaldet BAR. 24 timer hvor eleverne på Efterskolens AdventureSport i hold dyster om hurtigst at tilbagelægge over 100 kilometer. De skal gennem skov, marsk og vand. Der skal cykles, padles, svømmes, klatres og løbes. De fysiske grænser udfordres i dette døgn maksimalt.

Break fra Facebook Oures AdventureSport-linje repræsenterer på mange måder et iøjnefaldende modstykke til alt, hvad der ellers omgiver moderne mennesker. Mobiltelefoner og iPads har ringe kår, når der skal ros i havkajak, rappelles fra trækroner eller køres på mountainbike. Alligevel er AdventureSport-linjen et tilløbsstykke. - Jeg tror ikke, at man bevidst vælger linjen for at få et break fra Facebook og de andre elektroniske kommunikationsplatforme. Men når man først står midt i naturen i fuld gang med en fysisk udfordring, så kan man ikke undgå at mærke værdien af at blive revet væk fra de vante omgivelser, siger Søren Søborg.

Oplevelser for livet Magisk harmoni ADVENTURESPORT: Havkajak, mountainbike, svømning, inline rulleskøjter, rappelling og høj puls er på programmet, når Oures AdventureSport-elever byder naturen op til dans

side 75 – OURE REFLECT

Ikke desto mindre opstår der midt i dette hæsblæsende race øjeblikke, hvor man må standse op for at lade sig beruse af naturens eventyrlige nu. Eller som underviser på AdventureSport Søren Søborg – med en henvisning til en kendt replik fra filmklassikeren Pulp Fiction – kalder det: ”a Moment of Clarity”. - Der sker noget magisk, når man sammen med et team udfordrer sig fysik og mentalt midt i et stykke fantastisk natur. Fred og idyl kombineret med sociale relationer og fysiske udfordringer kan fremkalde en unik følelse af klarhed og harmoni, hvor man for alvor mærker sig selv, siger Søren Søborg.

AdventureSport-underviseren har mange gange overværet, hvordan snakken går mellem udmattede elever, når de efter de 24 timers adventurerace gør status til en hyggelig grillaften. Og Søren Søborg noterer sig hver gang, at der synes at være en lige så stor gevinst forbundet med det at skulle samarbejde undervejs som selve den fysiske udfoldelse. - At skulle arbejde tæt sammen under intense forhold med nogle mennesker, man ikke nødvendigvis kender i forvejen, er ekstremt udviklende. Vi sender dem af sted som en gruppe individer, og de kommer hjem et døgn senere som en sammentømret enhed, der deler nogle enestående oplevelser for livet, siger Søren Søborg.

OURE REFLECT –

side 76

Reflect2_side38  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you