Page 1

Divisionsklubben venter Når du forlader Oure har du papir på følgende DHF kurser: • DHF’s Nye Træneruddannelse • DHF’s Divisionstræneruddannelse Kurserne er godkendte i Europa, så de kan også bane vej for et udenlandsk trænereventyr.

GOG spiller med

HÅNDBOLD PÅ DEN LANGE BANE

Håndboldakademiet i Oure har et tæt samarbejde med de traditionsrige naboer fra GOG. Her indgår Oures gymnasieelever på eliteniveau i træningen med GOG’s egne talenter.

OURE HÅNDBOLDAKADEMI: Det taktiske oplæg er offensivt. Håndbold på Skolerne i Oure er et direkte udkast til sportslig udvikling og nye personlige opdagelser

Lasse Kronborg, håndboldlærer i Oure

Som håndboldspiller er du intet uden dit hold. Men skal du yde dit ypperste for holdet, så gælder det om at fremelske lige præcis dine individuelle kvaliteter. At blive skarp på dine styrker og svagheder og finde ud af, hvordan du får mest muligt ud af dine håndboldkvaliteter. Er du det indiskutable talent, kan håndbold i Oure være det perfekte afsæt mod stjernerne. Er du bare almindelig bidt af håndbold – som din store fritidspassion – er der dømt træning og udvikling for fuld udblæsning. Ét er sikkert: Hvad enten du tilhører eliten eller bredden, så får du hænderne fulde med både håndbold, uddannelse og et unikt fællesskab med andre unge. - Om du kommer her med en drøm om at nå helt til tops med håndbolden, eller du spiller håndbold af ren og skær interesse, så oplever vores unge, at de i Oure bliver klogere på sig selv som håndboldspillere – og som individer, siger Sten Kaj Larsen, leder af håndboldakademiet på Skolerne i Oure.

Mange bolde i luften Han kaster bolden videre til Lasse Kronborg, håndboldspiller på eliteniveau og håndboldlærer i Oure. - På håndboldakademiet i Oure er det lykkedes at skabe et miljø, hvor du som spiller og elev har de perfekte udfoldelsesmuligheder. Vi har år efter år spillere, som stryger direkte videre til topklubber. Men vi har også spillere, for hvem håndbolden kombineret med den boglige læring baner vej for et idrætsstudie på universitetet eller seminariet, siger Lasse Kronborg og uddyber: - Noget af det vigtige, vi kan lære vores elever gennem håndbolden, er at strukturere og planlægge deres dagligdag. Unge mennesker i dag vælter rundt i et hav af tilbud. Er du håndboldspiller i Oure, lærer du at holde et skarpt fokus på de ting, der betyder noget for dit liv.

WILBEK, PYTLICK… TRÆNERUDDANNELSE: På Danmarks største håndboldtrænerskole i Oure fremelskes trænere, der tør gå egne veje – fremelskelsen af originaler er lige så naturlig som et håndboldkast Det kan godt være, at du ikke selv har nået stjernerne i din aktive håndboldkarriere. Men hvorfor så ikke skabe dem selv – altså stjernerne? Drømmer du om at arbejde med den store talentmasse, der løber rundt i landets håndboldhaller – se dem vokse fra spirende talenter til etablerede topspillere – så er det på højskolen i Oure, du skal gribe bolden. - Vi er Danmarks største håndboldtrænerskole. Det er der en grund til. Med et stærkt undervisnings- og læringsmiljø bestående af både efterskole, gymnasium og højskole kan vi noget som ingen andre kan, siger Sten Kaj Larsen fra Håndboldakademiets daglige ledelse.

Topspillere på visit Han slår ned på et par af gevinsterne ved højskolens træneruddannelse. - Når du uddanner dig som træner i Oure, har du både store talenter og et hav af motiverede breddespillere at prøve din håndboldviden af på. Du får ikke bedre forhold til at omsætte teori til praksis på, siger Sten Kaj Larsen. Han hæfter sig desuden ved det forhold, at Oure som uddannelsescentrum for håndbolden formår at tiltrække mange af landets store håndboldprofiler, både som trænere og foredragsholdere. - Der er jo en grund til at topspillere som Nikolaj Jacobsen, Torsten Laen og Mikkel Hansen af og til vælger at løbe rundt hernede. Det er fordi, at her er en stærk håndboldånd.

Inspiration fra havet

Vidste du… At verdensnavne som Nikolaj Jacobsen, Torsten Laen, Niklas Landin og Mikkel Hansen alle har udfoldet deres evner i håndboldhallen i Oure.

side 71 – OURE REFLECT

Den håndboldmæssige og menneskelige afklaring, som håndbold på Oure fører med sig, trækker ifølge Sten Kaj Larsen dybe spor i de unges liv. - De vokser enormt selvtillidsmæssigt, fordi de kommer til at kende sig selv – at være sammen med andre unge, som brænder for deres sport, musik eller teater, giver et enestående perspektiv på dit eget liv som netop håndboldspiller. Et perspektiv, som du ikke kan få noget andet sted i landet. Sten Kaj Larsen peger ud mod Oure-sejlerne, der dagligt kæmper en ensom kamp i det sydfynske øhav. - For en sejler ligger det på rygraden, at du ikke har en træner, som ustandseligt udstikker retningslinjerne. Træneren er ikke i båden, så sejleren må selv tage ansvar her og nu. Når vores håndboldspillere konfronteres med den indstilling, sætter det nogle tanker i gang – de inspireres til at stå på egne ben, træffe egne beslutninger uden hele tiden at skulle coaches.

Bliv en ener – sammen med andre Som alle andre linjer på Oure er også håndboldakademiet skudt ind på fremelskelsen af originalen. - Vi vil ikke skabe trænere, der er kopier. Det skal være trænere, som finder deres egen stil – deres egen trænerpersonlighed – som tør forfølge og omsætte deres håndboldfilosofi på banen, siger Lasse Kronborg, håndboldlærer i Oure. Så samtidig med, at højskoleeleverne gennem den tekniske, taktiske, fysiske og mentale undervisning får et stærkt håndboldfagligt fundament, så handler det på Oure i lige så høj grad om at møde nye og uventede indgange til trænergerningen. - Det sker helt af sig selv i Oures sport og performance miljø. Du kan ikke undgå at møde nye og overraskende sider af livet. Men vi sørger også for i selve uddannelsen at tilføre eleverne perspektiv på deres håndboldtræning, for eksempel gennem psykologi, supervision og mødet med andre sportsgrene. På den måde udvikler vi trænerpersonligheder, fortæller Lasse Kronborg.

OURE REFLECT –

side 72

Reflect2_side36  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you