__MAIN_TEXT__

Page 11

Nieuw in de markt: Maskelyn Management Onlangs is Wierd Veenstra in Niebert gestart met een onderneming die zich richt op de operationele ondersteuning van MKB-bedrijven. ‘Maskelyn Management biedt bedrijfsondersteuning vanuit een passie voor alles wat te maken heeft met verzuim, organisatiestructuur en arbeidsomstandigheden binnen bedrijven’, zo leert een persbericht. “Vanuit mijn bevlogenheid en enthousiasme heb ik ervoor gekozen om voor mijzelf te beginnen en kleinere organisaties te ondersteunen”, aldus oprichter Veenstra. “Met mijn concrete aanpak en pragmatische benadering van management-issues kan ik deze organisaties ondersteunen in het optimaliseren van hun bedrijfsvoering.” Meer informatie op www.maskelynmanagement.nl.

HYDRALOOP ‘FULLY FUNDED’ OM INTERNATIONAAL DOOR TE GROEIEN Hydraloop Systems BV, het bedrijf dat in 2018 de WIS Award won (innovatieprijs van de Water Alliance, red.) kan met een financiële injectie van Niverplast en Rabobank de organisatie opschalen en versneld inspelen op de sterk stijgende marktvraag.

internationale bank die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Met Niverplast en Rabobank aan boord krijgen we inhoudelijke ondersteuning en zijn we ‘fully funded’ om onze doelen te bereiken. In totaal gaat het om substantieel meer dan een paar miljoen.”

Arthur Valkieser, CEO van Hydraloop Systems maakte dit bekend tijdens een virtueel werkbezoek van staatssecretaris Mona Keijzer (EZK). Keijzer: “In januari van dit jaar was ik erbij toen Hydraloop op de grootste techbeurs ter wereld werd uitgeroepen tot Best of the Best. Toen wist ik dat het een kwestie van tijd zou zijn voor ze de wereld zouden veroveren. En nu gaat het dus al gebeuren, ondanks de economische tegenwind. Hydraloop is voor mij hét voorbeeld van de Nederlandse innovatiefilosofie: een uitvinding die de wereld verbetert én in eigen land geld en banen oplevert.”

Hydraloop, gevestigd op WaterCampus Leeuwarden, is producent en leverancier van prijswinnende water recycling systemen voor consumenten en bedrijven. In feite een systeem niet groter dan een koelkast waarmee je in je eigen huis of bedrijf zeer veel water kunt besparen, door het te hergebruiken. Dat maakte machinebouwer Niverplast enthousiast.

Valkieser is trots dat Hydraloop in deze bijzondere tijd vertrouwen krijgt van Niverplast en Rabobank: “Er waren meer partijen die belangstelling hadden om te investeren. Maar met deze partners is ons ideale scenario gelukt: de combinatie van een industrieel uit de maakindustrie en een

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

Het bedrijf produceert net als Hydraloop in Nederland. Valkieser: “Niverplast brengt ons veel meer dan een financiële injectie. Wij zijn blij met de betrokkenheid van deze ondernemers. Hun kennis en ervaring zijn voor ons van onschatbare waarde.” Gerrit Jan Nieuwenhuis en Richard Nieuwenhuis, directie Niverplast: “Het groeiende watertekort is een wereldwijd probleem. Hydraloop’s missie is ons uit het hart gegrepen en wij helpen graag mee om die te verwezenlijken.”

EN

.

11

OF 2020-08

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Profile for ofbv