Ondernemend Friesland editie 4-2022

Page 72

Raethuis stelt voor: Zaga Digital Marketing

Aandacht vangen met legendarische verhalen In de serie ‘Raethuis stelt aan u voor’, waarin Raethuis Accountants in Heerenveen met regelmaat in dit magazine een interessante klant in het zonnetje zet, bezochten we dit keer de Blokhuispoort in Leeuwarden. Daar zetelt op de tweede etage Zaga Digital Marketing. Een gesprek met ondernemers Michel Garmann en Jasper van Zanten. Over klanten die met de billen bloot gaan, de kansen en bedreigingen van algoritmes en de gesprekken met kritische adviseur Onijdes Wijma.

Tien jaar bestaan ze nu en inmiddels zijn ze met zeven mensen. In de beginperiode zetten ze dankbaar hun tanden in projecten die op hun pad kwamen. En zo groeide het bedrijf gestaag. Inmiddels zijn Van Zanten en Garmann vastbesloten om de komende tien jaar meer te focussen op geplande groei. “Groei was nooit een doel op zich”, zegt Van Zanten. “Maar als je kwaliteit wilt leveren, heb je ook bepaalde omvang nodig. Je kunt dan specifieke expertises vasthouden, maar óók aantrekken. En voor de continuïteit is het ook goed. Klanten met acute wensen, vakanties, óf doorstroom van personeel is dan beter op te vangen.” De mannen denken dat ze de komende tien jaar vanuit Leeuwarden in omvang moeten kunnen verdubbelen. “We zijn optimistisch.

72

OF 2022-04

Vanuit Friesland kunnen wij iedereen in het land bedienen. Daar hoef je ook echt niet meer iedere keer voor in de auto te zitten. Met een zoomcall kun je al heel veel regelen. En in Leeuwarden, met de hbo’s, hebben we goede toestroom van talent. ”

Legendarische verhalen Vraag is: wat typeert de Zaga-aanpak? Van Zanten legt uit: “Zaga is een Scandinavisch woord voor de vertelkunst van legendarische verhalen. En Zaga Digital Marketing wil bedrijven en andere organisaties helpen die verhalen online te vertellen zodat ze daar ook daadwerkelijk iets mee bereiken. Wie met ons gaat werken zal echter merken dat we eerst wel verdieping proberen te zoeken. De klant moet met de billen bloot.” “We vragen dóór en slikken niet alles voor

zoete koek”, vult Garmann aan. “Wat wil je, waarom wil je dat en waarom denk je specifiek aan dat ene kanaal?” Van Zanten: “Ondernemers die bij ons komen ervaren een probleem, omdat ze met hun bedrijf of merk nog niet zijn waar ze graag willen staan. Wij analyseren hoe dat komt en wat we kunnen doen om jou wél bij dat doel te brengen. Een drempel op weg naar succesvolle online marketing is soms te veel uitgaan van aannames. Dan wil men een campagne op LinkedIn of op twitter omdat ze daar zélf op zitten, maar dan blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek dat tien procent van hun doelgroep dagelijks op LinkedIn kijkt en meer dan veertig procent op Facebook. Tja, met dat soort van data moet je wel iets doen.”