Page 1

Velkommen p책 oeg 2013


Kære kommende 1.g’er

Om to måneder tager du dit første trin op ad trappen på Ørestad Gymnasium. Det er første skridt på en rejse mod ny viden, nye venskaber og nye udfordringer. Ved første øjekast virker trappen både indbydende og overvældende. Den er på samme tid gymnasiets rygrad og catwalk. Rygrad, fordi den binder skolen sammen fra naturvidenskab på fjerde sal til fredagscafé i kantinen. Catwalk, fordi alle kan se dig, når du tramper op til tredje lidt for sent på den, har en virkelig dårlig hårdag og er ved at snuble. Heldigvis er du sjældent alene om at vandre på trappen. På første skoledag gør du det sammen med næsten 400 andre nye 1.g’ere, der også synes, det både er hårdt og fantastisk på samme tid. Efter nogen tid vil du opdage, at trappen i virkeligheden ikke er så uoverskuelig, og at du ikke bliver så forpustet efter en tur til fjerde. Og så pludselig står du klar på trappen i 3.g til Gallafesten og skal marchere ned ad den i høje hæle eller smoking. Så vil du måske mindes, hvordan du på første skoledag forsigtigt gik langs gelænderet, mens du nu højtideligt skrider ned ad trappen og videre ud i verden. Velkommen på trappen og Ørestad Gymnasium. Vi glæder os til at se dig efter sommerferien.

Allan Kjær Andersen Rektor, Ørestad Gymnasium

PS: Dette er det sidste papir, du får i hånden fra os. Fremover møder du kun informationer digitalt.


Tag dit første skridt op ad trappen Mød din nye klasse Smag på kantinen Introdag 15. august 9.00 - 10.00

Velkomst ved rektor i idrætssalen.

10.00 - 11.30

Mød din klasse, din kontaktlærer og dine tutorer, som også viser dig til rette.

11.30 - 12.10

Frokost i kantinen.

12.10 - 14.00

Festlige aktiviteter med tutorerne og bliv klogere på introturen.

14.00 - 15.00

Fællesarrangement i idrætssalen med 2.g og 3.g.


INTROTUR: Tre dage i tipi

Hvornår?

1.h, 1.i, 1.j, 1.k, 1.l, 1.m, 1.n er på introtur fra onsdag 21/8 til fredag 23/8

1.a, 1.b, 1.c, 1.d, 1.e, 1.f, 1.o er på introtur fra fredag 23/8 til søndag 25/8

Du skal på introtur ugen efter, du begynder på OEG. Introturen foregår i Nordvestsjælland i området ved Isefjorden og Kongsøre Skov. Turen er en friluftstur, hvor klasserne deltager i forskellige udendørs aktiviteter i løbet af dagen og overnatter i tipier. Deltagelse i turen er obligatorisk.

Husk:

Turen koster 200 kr. Beløbet indbetales på reg. nr. 3361 kontonr. 10983401 senest 12/8. Husk at skrive dit cpr-nummer og navn på betalingen.


Pakkeliste bestik (ske, gaffel og en god madkniv) kop tallerken sovepose og liggeunderlag paraply/regntøj klare affaldssække viskestykke tændstikker skiftetøj praktisk udendørstøj praktisk udendørsfodtøj badetøj sygesikringsbevis


Lad mobilen blive hjemme Efterlad mobil, kamera og iPod hjemme - skolen dækker ikke tyveri eller våde elektroniske genstande! Du skal selv transportere din bagage og vandre nogle kilometer med den, så det vil være praktisk at have dit udstyr i en rygsæk.

Tjek vejrudsigten, før du pakker Et godt råd er at være pessimistisk med vejret selv på denne tid af året. På turen skal du igennem fysiske opgaver, så husk påklædning du kan løbe, hoppe, kravle og gå i. På introturen er indtagelse af alkohol og euforiserende stoffer strengt forbudt. I tilfælde af overtrædelse af dette bliver man øjeblikkeligt sendt hjem for egen regning.

Er der noget, vi skal vide på forhånd? Har du en sygdom eller får medicin, vi bør have kendskab til, skal du fortælle det til læreren, der er med på turen. Er der andre hensyn, der skal tages inden turen, så kontakt Jørgen Lykke, jlm@oegnet.dk. På turen kan dine forældre i nødstilfælde kontakte følgende lærere: Jørgen Lykke (tlf. 2087 6473) eller Thomas Birch (tlf. 2873 1982).


Du bliver 100% digital Dine undervisningsmaterialer er elektroniske på OEG. Du får ingen dårlige kopier eller slidte bøger. Du skal derfor medbringe en iPad til undervisningen. Det er obligatorisk.

Lån en iPad Når du begynder på OEG, kan du låne en iPad eller en iPad mini. Har du en iPad i forvejen, må du selvfølgelig gerne bruge den. Du vælger selv, om du vil låne en iPad eller en iPad mini.

Du får også brug for en computer For de fleste er det ikke nok med en iPad. Du får også brug for en computer – du bestemmer selv, om den skal være bærbar og med i tasken eller stationær og stå derhjemme. Dit valg af iPad afhænger af, hvilken computer du vil bruge. Vores erfaring er, at: • iPad mini går bedst med en bærbar computer i skoletasken. • iPad går bedst med en computer hjemme på skrivebordet. Du kan også bruge skolens computere.


Er du til mini eller normal? • Vil du have en iPad mini i stedet for en en iPad? • Så send en mail til mail@oegnet.dk senest 1/7-13 og skriv ”mini” i emnefeltet. • Skriv dit navn og cpr-nummer. • Sender du os ikke en mail, har du automatisk valgt en iPad.

Betaling • Indbetal 750 kr. i depositum + 250 kr. til apps. • Betaling senest 12/8-13 • Reg. nr. 3361 kontonr. 10983401 • Skriv dit navn og cprnummer.

Computerordningen Som skole har vi valgt at anvende et bestemt mærke, nemlig computere og iPads fra Apple. Derfor tilbyder vi også en computerordning fra Apple. Her kan du få et tilbud på en computer fra Apple. Du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil bruge vores computerordning, eller om du vil bruge andre produkter end Apples. Vores itsupportere kan hjælpe med både pc og Apple-produkter. Vi bruger åbne digitale formater, der kan bruges på alle computere. Der kan dog være enkelte fag, der har specialiserede programmer.


Inden hverdagen går i gang...

Her åbner vi klasselokalet På OEG vil du opleve, at undervisningen ikke blot er traditionel klasseundervisning, men at en stor del foregår i åbne gruppemiljøer. Skolens indretning betyder, at it fylder meget i undervisningen. Samtidig lægger vi vægt på, at elever både kan samarbejde og arbejde selvstændigt, mens din lærer er inspirator og vejleder.


Bliv bedre til at læse For at sikre at alle elever får mest ud af undervisningen, screener skolens læsevejledere alle 1.g’ere i begyndelsen af skoleåret. Du vil derfor blive testet i dine læsefærdigheder. For de elever, der har brug for at blive bedre, tilbyder læse-vejlederne målrettet hjælp. Det kan f.eks. være tilbud om en særlig it-rygsæk til ordblinde eller hjælp til lektier.

Ikke fritidsarbejde før kl. 16 Du har timer mellem kl. 8.00 og 15.40 de fleste dage. Der kan også være dage, der er endnu længere. Vi savner dig, hvis du ikke er her. Som elev på OEG må du højst have 10 procent fravær. Vi mener, at der er en direkte sammenhæng mellem elevernes tilstedeværelse i undervisningen og deres resultater. Derfor savner vi dig, når du ikke er her. Hvis dit fravær overstiger 10 procent, får du en advarsel. Advarslen falder bort, når dit fravær igen er under 10 procent. Er der særlige grunde til, at dit fravær overstiger 10 procent, tager vi naturligvis hensyn. Husk at give os besked på forhånd.

Læs mere om fravær på www.oerestadgym.dk/elevhaandbog


Styr på de praktiske detaljer

De første dage på OEG Du deltager i forskellige introforløb i begyndelsen af din gymnasietid. Vi har f.eks. en it-camp, hvor du lærer, hvordan vi bruger elektroniske dimser og programmer. Du bliver også fotograferet til vores interne skemasystem, Lectio. Husk at medbringe en kopi af dit eksamensbevis fra folkeskolen på første skoledag. Det skal afleveres til din lærer.

Kantinen Musa & co. svinger gryder og bradepander i køkkenet, så de hver dag kan servere en portion varm mad og salatbuffet. Det koster 30 kr. per måltid. I løbet af dagen kan du også proviantere te, kaffe, frugt og tivolistænger.


Følg med På vores interne skemasystem, Lectio, kan du aflevere opgaver, tjekke dit skema og holde øje med dit fravær. Når du begynder, får du en personlig OEG-mail, hvor skolen sender dig informationer om alt fra eksamen til fredags-caféer. Den kan sættes op til at videresende til din private mail. En gang om måneden samles hele skolen til OEGsamling. Du kan også følge med i vores elektroniske nyhedsbrev, ElevNyt. Livet på skolen kan du løbende holde dig opdateret om på OEG’s Facebook-side facebook.com/Oerestad og på hjemmesiden.

Kontaktbogen og forældreintra er afskaffet Når du begynder på gymnasiet, vil du opleve, at vores kontakt til dine forældre er langt mindre end i folkeskolen. På gymnasiet handler det om at blive mere moden. Derfor skal du selv sørge for at fortælle dine forældre, hvad der foregår i dit skoleliv - lige fra dine karakterer til dit fravær, og om du skal på ekskursion. Vi kontakter dog dine forældre i mere alvorlige tilfælde, så længe du er under 18 år. På www.oerestadgym.dk/forældre har vi samlet en masse info til dine forældre. Her kan de også tilmelde sig Indblik, som er et nyhedsbrev til OEG-forældre.


Styr på de praktiske detaljer

Det er gratis at gå i gymnasiet, men… Undervejs i gymnasiet er der forskellige udgifter, som skolen ikke betaler. Hvis du skal låne en iPad af skolen, skal du indbetale 1.000 kr. De 750 kr. er et depositum og de 250 kr. vil blive udleveret som et gavekort. Gavekortet skal du bruge til at købe undervisnings-apps (f.eks. ordbøger og apps til matematik). De 250 kr. dækker nok ikke apps til alle tre år, så der kan blive ekstra udgifter. Introturen i uge 34 koster 200 kr. Både iPad-depositum og introtur skal betales inden den 12. august 2013. Betal på reg. nr. 3361 kontonr. 10983401. Husk at skrive dit cpr-nummer og navn på betalingen. I 2.g har du mulighed for at tage med din klasse på studietur, og i 3.g tager en del elever på sprogrejse. Disse ture skal du selv betale. Vi råder til, at du allerede nu sparer op. Turene koster typisk mellem 3.000 - 4.000 kr. Der kan også være ophold på højskoler, skitur med idræt osv. med egenbetaling.

Få dit eget skab Der er mulighed for at leje et skab på skolen ved at henvende sig til pedellen. Lejen er 50 kr. om året.


Sig nej - hvis vi ikke må bruge billeder og film af dig I hverdagen tager vi billeder af eleverne til skolens hjemmeside, Facebookside og forskellige foldere. Også andre elever og udefrakommende tager billeder af skolen og dens elever til bl.a. artikler og tv-programmer. I de fleste situationer har du mulighed for at sige fra, men du vil ikke altid blive spurgt. Hvis du ikke ønsker, at billeder og video af dig bliver offentliggjort, skal du skrive en mail til enten Pernille pbo@oegnet.dk eller Suzette sti@oegnet.dk.

SU og Ungdomskort Når du er 18 år, kan du søge SU. Du skal søge SU via www.su.dk. Når man går på gymnasiet, kan man også søge om et ungdomskort, der giver billig transport for unge. Læs mere om ordningen på www.ungdomskort.dk.

Forsikring Skolen har ingen forsikring af elever. Derfor skal du og din familie selv sørge for at have en privat indbo- og ulykkesforsikring, der dækker, hvis din mobil bliver stjålet på skolen - eller du falder ned af trappen.

Få hjælp til lektierne i studiecamp Du kan få hjælp til lektier og skriftlige opgaver tre eftermiddage om ugen i vores studiecamp. Du har også mulighed for at få repeteret emner, du måske ikke forstod i timen.

Studiekortet er dit adgangskort til festerne

Alle elever skal have et studiekort. Uden studiekort kan du ikke få adgang til skolens fester. Studiekortet giver dig også mulighed for rabat på forskellige produkter m.m.


1/7

Frist for at give besked, hvis du vil have en iPad mini i stedet for en iPad.

12/8

Frist for at betale introtur og iPad-depositum.

15/8

Første skoledag: 1.g’ere møder kl. 9.00. 2.g og 3.g møder kl. 12.00.

16/8

Undervisningen begynder. It-camp i løbet af dagen.

21/8 – 23/8

Introtur for elever i 1.h, 1.i, 1.j, 1.k, 1.l, 1.m og 1.n. Skal du ikke på introtur her, har du almindelig undervisning.

23/8 – 25/8

Introtur for elever i 1.a, 1.b, 1.c, 1.d, 1.e, 1.f og 1.o.

26/8 - 27/8

Fridag for elever, der har været på introtur i weekenden, altså elever i 1.a, 1.b, 1.c, 1.d, 1.e, 1.f og 1.o.

30/8

Idrætsdag og Introfest om aftenen.

5/9 – 11/9

Fotografering af klassen og portræt til studiekort.

19/9

Forældremøde 1.g.

Tak for Instagramfotos til: @augustingemann, @banusezgin, @bozarden, @camillabryben, @cecilieskaaning, @carolyngaa, @dittewrang, @emiliesthygesen, @emmaolines, @emmaverdier, @emmiiborrah, @esterfridehag, @ethundredeprocentjoe, @fannyskunst123, @julielinde, @mallevaa, @mathiaseisschultz, @millawendt, @princehka, @simoneahrensberg, @sophiebavnhoj, @victoriasobocki. Alle fotos er postet med #OEG.

Outsource dk • www.outsource-dk.com

Til kalenderen

Velkommen på OEG 2013.  

Folder til nye elever, der begynder på Ørestad Gymnasium i august 2013.

Advertisement