OPTIEK SANDRA DE FEYTER · MAGAZINE · VOORJAAR 2022

Page 1

OPTIEK

SANDRA

DE FEYTER

RAY-BAN

VOORJAARSMAGAZINE

100% gerecycleerd papier met oog voor het milieu!

2022


RAY-BAN

2022 MEYE CLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK SANDRA DE FEYTER // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // HAAR & MAKE-UP VOLWASSENEN: JORGE ZUNICA // STYLING VOLWASSENEN: ANGEL CABEZUELO // FOTOGRAAF KIDS: PAUL HYDE // STYLING KIDS: PATRYCJA JURASZCZYK // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.


BESTE LEZER,

Een nieuw seizoen, een nieuwe kijk op de wereld. En dat mag je zeker ook letterlijk nemen. Want onze collectie zit opnieuw boordevol kersverse trends en terug-van-weggeweest blikvangers. Kom gerust langs voor een bezoekje! We hebben zowel voor jong als oud een uitgebreid aanbod, bestaande uit tijdloze klassiekers maar ook hippe en gedurfde monturen. De juiste bril? Die weerspiegelt niets. Behalve je karakter dan, want tegenwoordig is een bril zo veel meer dan een puur gebruiksvoorwerp of zichthulp. Het is een uiting van je persoonlijkheid. Een bril moet passen, maar ook BIJ je passen. We begeleiden je maar al te graag in de zoektocht naar een geschikt exemplaar. Altijd welkom bij ons in de winkel! Doe je liever eerst zelf wat inspiratie op? Blader dan door ons gloednieuw voorjaarsmagazine en geef je ogen de kost.

Graag tot snel!

SANDRA DE FEY TER OPTICIEN & OPTOMETRIST


HUGO BOSS

4

VOORJAAR 2022


EEN DEGELIJKE ZONNEBRIL: EEN SLIMME INVESTERING De zonnebril is uitgegroeid tot een onmisbaar modeaccessoire. Maar dat is niet zijn enige functie. In de eerste plaats heeft een zonnebril een onmeetbare beschermende werking tegen uv-stralen. Want die zijn veel schadelijker dan je zou denken.

1. Zonlicht kan tot ernstige oogziekten leiden Net zoals we onze huid tegen overmatige zon wapenen door zonnecrème te smeren, moeten we ook onze ogen beschermen. Dit komt omdat zonnestraling fatale gevolgen kan hebben voor ons hoorn en netvlies. Zo kan ze cataract, maculadegeneratie (netvliesveroudering) en oogkanker veroorzaken.

2. Schittering en wind kunnen de ogen irriteren Een zonnebril beschermt niet alleen tegen zonnestralen. Ook de lichtreflectie op water of zelfs bij bewolking wordt getemperd door een degelijk exemplaar. Ook tegen zand en wind, twee boosdoeners als het op geïrriteerde en droge ogen aankomt, biedt een zonnebril soelaas.

3. Goedkope zonnebrillen bieden onvoldoende bescherming Een zonnebril uit de supermarkt houdt het uv-licht vaak niet voldoende tegen. Dat betekent dat de zonnestralen de binnenkant van het oog ongehinderd kunnen binnendringen en zo oogziekten kunnen veroorzaken. Kies dus voor een degelijke zonnebril met een label dat 100% uvA- en uvB-bescherming garandeert.

Ook de ogen van kinderen moeten we beschermen. Kinderogen zijn extra kwetsbaar, en als zij geen zonnebril dragen, kan dit op lange termijn diep in het oog schade veroorzaken. Zonnebrilletje op dus – staat nog cool ook!

LIU JO

5


GEKLEURDE ZONNEGLAZEN

VOORJAAR 2022

Kies de perfecte zonnebril voor jou!

Blauwe zonneglazen filteren scherp licht en verlagen het contrast. Als je gevoelig bent voor licht (vaak het geval bij mensen met blauwe ogen), is een zonnebril met blauwe glazen dus een aanrader. Blauwe glazen zijn ook ideaal voor op het strand of tijdens het sporten. Let op: de glazen moeten voldoende donker gekleurd zijn om je te beschermen tegen zonlicht (minstens 75%!). Lichtgekleurde glazen, oftewel ‘city glasses’, zijn ideaal voor het nachtleven. Met groene glazen zijn lichtschitteringen minder fel en zijn schaduwen minder donker. Perfect dus om te dragen als je veel buiten bent: je ziet kleuren zoals ze zijn, zodat je ogen kunnen ontspannen. Bruine glazen verhogen het contrast en verbeteren je diepteperceptie. Perfect dus als je met de auto onderweg bent. Grijze glazen verminderen felle lichtschitteringen, terwijl je kleuren nog altijd op een natuurlijke manier waarneemt. Een zonnebril met grijze glazen is dus heel geschikt voor tijdens het autorijden (overdag), sporten en alledaagse activiteiten.

6


HOYA-acties

GRATIS VERKLEURING op een paar uni- of multifocale glazen*

€ 25 VANAF

unifocale (zonne)glazen op sterkte*

€ 125 VANAF

multifocale (zonne)glazen op sterkte* SERENGETI

*Acties geldig t.e.m. 20/07/2022. Niet cumuleerbaar met andere acties. Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel.

7


SPORTBRIL OP STERKTE Onbelemmerd sporten Tijdens het sporten wil je scherp zien én je vrij kunnen bewegen. Een bril die van je neus afglijdt, beslaat of knelt, kan hinderlijk zijn. Gelukkig bestaat er een oplossing: een sportbril op sterkte. Een sportbril op sterkte is speciaal afgestemd op jouw unieke behoeften tijdens fysieke inspanningen. Zo’n bril sluit naadloos aan dankzij het aangepaste en extra stevige design, dat toch uiterst licht aanvoelt. Bij intensief sporten houdt een elastische band de bril zelfs nog beter op zijn plaats. Eindelijk ge-

VOORJAAR 2022

daan met dat afzakken en weer op de neus duwen! Dankzij de duidelijke contrasten, ontspiegeling en gepolariseerde glazen zie je scherper dan ooit. En ook hevige schokken of slecht weer kan een sportbril op sterkte perfect aan. Meer nog: er bestaan glazen die zich automatisch aan de buitenomstandigheden aanpassen. Je mist geen enkel detail meer.

Beleef je sport ten volle Een sportbril op sterkte is geschikt voor nagenoeg alle vormen van lichaamsbeweging. Toch zijn er naargelang de specifieke sport een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is, door de rondvliegende ballen bij voetbal en tennis, stevigheid zeker van belang. Voor fietsers moet een sportbril dan weer vooral ergonomisch zijn, een optimaal zicht bieden én eenvoudig te reinigen zijn. Fietsbrillen op sterkte bestaan trouwens in verschillende varianten. Zo kunnen de lenzen zelf op sterkte geslepen zijn, of je krijgt een clip die je achter de glazen van je fietsbril kan bevestigen. Met deskundig advies en professionele hulp vind je zeker een sportbril die perfect bij jou en je sport past. We bekijken graag samen met jou de opties. Kom gewoon langs in de winkel en we helpen je met plezier verder! DAVID BECKHAM

8


LIU JO

9


VOORJAAR 2022

A perfect view, for your perfect eyes. 10


DAGLENZEN Daglenzen: 10 om te zien! Daglenzen dragen is nog nooit zo populair geweest. De redenen waarom steeds meer mensen voor dit soort lenzen kiezen, liggen voor de hand:

Geniet zorgeloos van je dag met DAILIES TOTAL1®-lenzen!

1.

4.

7.

Je geniet elke dag van een nieuw, steriel paar

Als je lens kapotgaat of uitdroogt, kan je gewoon

Tijdens het sporten of andere buitenactiviteiten

lenzen. Een optimale hygiëne is verzekerd. Dag-

meteen een nieuwe indoen.

heb je een breder gezichtsveld en meer bewe-

5.

gingsvrijheid.

lenzen zijn ook ideaal als je gevoelig bent voor hooikoorts of allergieën.

2.

Snel last van geïrriteerde of jeukende ogen?

8.

Daglenzen draag je zo kort dat vuil en allergenen

Je wisselt bovendien in een mum van tijd van

Je moet daglenzen niet onderhouden: reinigen

zich minder snel aan de lens hechten.

look door je bril een keer in te ruilen voor lenzen.

of desinfecteren hoeft niet langer.

6.

9.

3.

Daglenzen zijn zeer geschikt voor mensen die

Je kan daglenzen gemakkelijk combineren met

Ook een lenzendoosje heb je niet meer nodig:

slechts af en toe lenzen willen dragen, bijvoor-

een zonnebril naar keuze.

aan het eind van de dag gooi je daglenzen

beeld tijdens een avondje uit, tijdens het sporten

gewoon weg.

of op vakantie.

10. Daglenzen bestaan in alle soorten en maten: torische en multifocale daglenzen, daglenzen met uv-filter, etc. Het aanbod is bijna onbeperkt.

Onze keuze lenzen van topkwaliteit

11


OOGCONTROLE? BELANGRIJKER DAN JE DENKT! Nog steeds laten te weinig mensen de sterkte van hun ogen testen. Nochtans is een regelmatige oogcontrole erg belangrijk, zeker bij schoolgaande kinderen of volwassenen die vaak achter de computer zitten. Met het ouder worden verandert ons gezichtsvermogen. Ook onze levensstijl speelt een rol: veel tijd binnen spende-

V VO OO OR R JJ A AAARR 220021 22

ren, lezen en achter beeldschermen zitten, verhoogt het risico op een verminderd zicht. Die achteruitgang gaat echter zó geleidelijk dat je niet merkt dat je gevaarlijk veel minder ziet. Het is vaak pas bij een oogmeting dat problemen aan het licht komen. Slechtziendheid kan leiden tot hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid. Maar het veroorzaakt soms ook levensgevaarlijke situaties in het verkeer. Daarnaast kan het wijzen op andere aandoeningen als diabetes of glaucoom. Daarom is het belangrijk je ogen regelmatig door een oogarts te laten controleren, ook als je geen specifieke klachten of afwijkingen hebt. Beter voorkomen dan genezen!

Hoe vaak laat je je ogen checken?

Jonger dan 40? Laat dan om de twee jaar een oogtest doen, ongeacht of je een optische afwijking hebt of niet.

Als je 40 jaar of ouder bent, kom je best jaarlijks langs voor een meting van de sterkte van je ogen.

Kinderen leggen bij voorkeur elk jaar een oogtest af.

Als je oogproblemen of een ziekte hebt, is het aan te raden jaarlijks naar de oogarts te gaan.

12


Voor de trends van dit jaar maken we een tijdreis door de voorbije decennia. Want de brillenmode ‘van vroeger’ is helemaal terug, zij het dan in een nieuw jasje. Van pastelkleurige monturen tot robuuste, dikke frames met hoekige vormen. Van metalen materialen voor een edgy uitstraling tot net (semi)transparante modellen, al dan niet met kleuraccent. En van sportieve brillen tot grote cat-eyemonturen waar je niet naast kan kijken. In de brillencollectie voor heren spotten we voornamelijk opvallende geometrische monturen en vernieuwde klassiekers. De focus ligt op niet-alledaagse ontwerpen, futuristische elementen en vintage charme. Qua materialen blijft acetaat het goed doen, met een upgrade van metalen accenten. Ga voor een tijdloze uitstraling of kies voor een retrolook. En vergeet ook de accessoires niet. Hippe brilketting, opvallende leesbril of gepersonaliseerde briletui? Dit seizoen zit het ‘m als nooit tevoren ook in de details.

SILHOUET TE

LIU JO

DAVID BECKHAM

DE EYECATCHERS VAN 2022 13


LIU JO

VOORJAAR 2022


ALLES KIDS: ZONDER ZORGEN IN DE ZON Bij de eerste zonnestralen willen kinderen natuurlijk graag meteen naar buiten om te spelen en te ontdekken. Zonnebrandcrème is vanzelfsprekend, maar denk er ook aan dat de ogen van je kinderen gevoelig zijn voor uv-straling. Goed beschermen is dus de boodschap! Niet met een simpel plastic speelgoedbrilletje, wel met een aangepaste en professionele kinderzonnebril.

Let op de volgende zaken:

Het montuur mag geen scherpe kanten hebben en niet makkelijk stukgaan, anders kan je kind zich pijn doen bij het spelen. Zoek naar glazen uit onbreekbaar polycarbonaat. Het montuur moet groot genoeg zijn en goed aansluiten op het gezicht om te voorkomen dat het uv-licht de ogen via de boven-, onderof zijkant kan bereiken. Koop een zonnebril die de uv-straling voor 100% blokkeert: aangeduid als ‘UV400’ of ‘100% uv’. RAY-BAN

De kleur van de glazen reduceert het zichtbare licht en beschermt tegen verblinding. De kleur heeft geen effect op de uv-bescherming!

Opgepast: zelfs de beste zonnebril heeft geen nut als je kind hem niet wil dragen. Laat je kinderen daarom mee kiezen. Wedden dat ze hun zonnebril nadien vol trots aan hun vriendjes willen laten zien?

15


OPTIEK

SANDRA

DE FEYTER -

Gehoorcentrum

A * cties geldig t.e.m.2.0 /7 02 Niet cumuleerbaar met andere acties. Vraag naar de actievoor waarden in de winkel.

Ook gehoorproblemen behoren tot het verleden na een bezoek aan Optiek Sandra De Feyter. Je kan er eveneens informatie inwinnen over het gamma gehoorbescherming op maat.

NA AFSPRAAK KAN JE BIJ ONS TERECHT VOOR EEN CONTROLE DOOR EEN GESPECIALISEERDE AUDIOLOOG.

€ 125 VANAF

multifocale (zonne)glazen op sterkte*

€ 25

50 %

unifocale (zonne)glazen op sterkte*

op een 2e paar uni- of multifocale (zonne)glazen*

VANAF

KORTING

GRATIS VERKLEURING op een paar uni- of multifocale glazen*

Onze garanties: • We werken zoveel mogelijk op afspraak. • We respecteren de social distance van 1,5 meter in de winkel.

Wij hebben oog voor hygiëne, afstand & bescherming, conform de coronamaatregelen.

• Mondmaskers zijn verplicht. • Alle brillen worden ontsmet voor en na het passen. • Alle optometrische toestellen worden voor en na gebruik grondig ontsmet.

Optiek Sandra De Feyter BRUSSELSESTEENWEG 357 9090 MELLE TEL.: +32 (0)9 252 39 99

Volg ons op Facebook: www.facebook.com/sandra.defeyter Vind ons leuk op Instagram: sandradefeyter www.optieksandradefeyter.be

KOOP IN MELLE!


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.