Mascot Hardwear

Page 1

MASCOT® HARDWEAR | DK

MASCOT®

WORKWEAR


Håndværkeres foretrukne valg af arbejdstøj Savner du et bredt program, hvor fællesnævneren er funktionel og avanceret arbejdsbeklædning af de allerbedste materialer? MASCOT® HARDWEAR er det sikre valg. Især hvis du arbejder i eksempelvis byggeri eller håndværk, og du og dit job kræver rigtigt meget af dit arbejdstøj. MASCOT® HARDWEAR lever op til alle forventninger til slidstyrke, et smart design, funktioner og bevægelsesfrihed. Produkterne i serien spænder bredt til alle byggeriets faggrupper. Arbejdstøjet dækker alt fra overdele med fluorescerende elementer for din sikkerheds skyld. Til arbejdsbukser og værktøjsveste med så mange lommer og funktioner, at du ikke længere behøver en værktøjskasse. MASCOT har gennem en lang årrække sendt arbejdstøj på arbejde under ekstreme forhold rundt om i verden for at få tøjet gennemtestet i selv ekstreme situationer. Og det er det i udpræget grad, når Centre Terre sender en ekspedition af sted til en af verdens fjerne afkroge.

MASCOT har gennem en lang årrække sendt arbejdstøj på arbejde under ekstreme forhold rundt om i verden for at få tøjet gennemtestet i selv ekstreme situationer. Og det er det i udpræget grad, når Centre Terre sender en ekspedition af sted til en af verdens fjerne afkroge. 2


MASCOT® HARDWEAR

3


0°C

1

STAY DRY

2

KEEP WARM

Få fuldt udbytte af de innovative og robuste produkter i MASCOT® HARDWEAR

1

STAY DRY

2

KEEP WARM

3

WEATHER PROTECTION

4

Svedtransporterende: Det tøj, du bærer helt tæt på huden skal have en udpræget evne til at absorbere sveden, fordele den på et større område og sende det videre ud gennem de øvrige lag.

Isolerende: Det mellemste lag skal frem for alt være isolerende og åndbart. Hvis det er særligt koldt, kan du iklæde dig flere tynde, isolerende lag.

Vind- og vejrbeskyttelse: Det yderste lag skal være åndbart, så fugten fra kroppen ledes ud. Desuden skal det være vindtæt og vandtæt/vandafvisende.


MASCOT® HARDWEAR

010

09

08

MODERN FIT

MASCOT® Reims | Striktrøje med kort lynlås Varenummer: 50149-951 100% polyester - 300 g/m² Størrelse: S-4XL • Lynlås i hals med vindfang. • Brystlomme med lodret lynlås og nem tilgang - velegnet til telefonen. • Elastik ved håndled. • Huller til tommelfingrene ved håndled.

3

WEATHER PROTECTION

Klæd dig i lag 01014

ÅNDBAR

VINDTÆT

0917

VANDTÆT

ERGONOMISK PASFORM

18222

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Gandia | Skaljakke med hi-vis kontrast, vandtæt Varenummer: 15001-222 100% polyester - 250 g/m² Godkendt efter EN 343 - kl. 3/3. Størrelse: S-4XL • Åndbar, vind- og vandtæt med tapede sømme. • Aftagelig hætte med svedtransporterende COOLMAX® ALL SEASON indvendigt i hætten. • Formskårede ærmer og materiale med let strækeffekt giver god bevægelsesfrihed. • Ventilation under ærmer - åbnes med lynlås. • Indvendigt vindfang i ærmerne af svedtransporterende COOLMAX® ALL SEASON – kan reguleres i længden og har hul til tommelfingre.

1 2 3 5


09

Lightweight insulation LAV VÆGT

MASCOT® Palencia | Jakke med fór, høj krave og høj isoleringsevne Varenummer: 15215-998 100% polyester - 240 g/m² Størrelse: S-3XL • Høj krave. • Lukning med lynlås og indvendigt vindfang, så vinden holdes ude. • Elastikbånd i ærmer og nedre kant. • Strækstof i siderne giver ekstra bevægelsesfrihed. • Unik CLIMASCOT®-isolering sikrer effektivt varmen, er let, blød og fylder næsten ingenting, når den presses sammen.

0917

01014

ÅNDBAR

VINDTÆT

VANDTÆT

ERGONOMISK PASFORM

18222

REFLEKSEFFEKTER

Lightweight insulation

MASCOT® Tolosa | Vinterjakke med hi-vis kontrast, vandtæt, høj isoleringsevne Varenummer: 15035-222 100% polyester - 250 g/m² Godkendt efter EN 342:2017 - kl. 3/WP (2,01 clo) og EN 343 kl. 3/1. Størrelse: S-4XL • Åndbar, vind- og vandtæt med tapede sømme. • Unik CLIMASCOT®-isolering sikrer effektivt varmen, er let, blød og fylder næsten ingenting, når den presses sammen. • Formskårede ærmer og materiale med let strækeffekt giver god bevægelsesfrihed. • Ekstra beskyttelse mod kulde med forlænget ryg. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

Beskyttelse mod kulde og nedbør Når kulde og nedbør for alvor er en udfordring, skal du kunne stole på, at dit tøj beskytter dig. Det kan du blandt andet gøre ved at vælge vintertøj med kuldenormen EN 342 og/eller nedbørsnormen EN 343.

6


MASCOT® HARDWEAR

Lightweight Insulation RECYCLED CONTENT

LIGHTWEIGHT

INSULATING

BREATHABLE

Hold varmen med CLIMASCOT®-fór Få fuldt udbytte med fór af mærket CLIMASCOT® Lightweight Insulation. Ud over en særdeles høj isoleringsevne får du med CLIMASCOT® et åndbart letvægtsmateriale, der fylder meget lidt, når det presses sammen. Der er også tænkt på miljøet, da der under fremstillingen af CLIMASCOT® er anvendt genbrugsmaterialer.

7


0917

ÅNDBAR

VINDTÆT

VANDTÆT

KNÆLOMMER

ERGONOMISK PASFORM

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® HARDWEAR | Vinterkedeldragt med quiltfór og knælommer, vandtæt, lav vægt Varenummer: 17019-231 100% polyester - 210 g/m² Størrelse: S-3XL • Åndbar, vind- og vandtæt med tapede sømme. • Ekstra lang lynlås med vindfang på ydersiden af underbenene til nem brug uden over støvler. • Knælommer kan reguleres, så knæpuder er placeret optimalt i forhold til dine knæ. • Snefang indvendigt ved ben holder sne og smuds ude. • Formskårede ærmer med god bevægelsesfrihed. • Indvendigt vindfang i ærmerne af svedtransporterende COOLMAX® ALL SEASON – kan reguleres i længden og har hul til tommelfingre.

8


MASCOT® HARDWEAR

09

ÅNDBAR

VINDTÆT

VANDTÆT

KNÆLOMMER

MASCOT® HARDWEAR | Overtræksbuks med knælommer, vind- og vandtæt Varenummer: 17090-222 100% polyester - 250 g/m² Størrelse: S-3XL • Åndbar, vind- og vandtæt med tapede sømme. • Seler i kraftig elastik er aftagelige, og længden kan justeres individuelt. • Forhøjet rygstykke giver støtte og ekstra beskyttelse mod vind og kulde ved lænden. • Knælommer kan reguleres, så knæpuder er placeret optimalt i forhold til dine knæ. • Ekstra lang lynlås med vindfang på ydersiden af benene til nem brug uden over støvler. • Snefang indvendigt ved ben holder sne og smuds ude.

9


På arbejde i alt slags vejr MASCOT har gennem en lang årrække sendt arbejdstøj på arbejde under ekstreme forhold rundt om i verden for at få tøjet gennemtestet i selv ekstreme situationer. Og det er det i udpræget grad, når Centre Terre sender en ekspedition af sted til en af verdens fjerne afkroge.

Ekstreme vindstyrker og regnmængder Hvad skal tøjet kunne holde til på sådan en tur? Slidstyrke er selvfølgelig vigtigt, da der er mange skarpe og ru overflader på de uberørte landskaber i Patagonien, der ligger mere end 24 timers sejlads fra nærmeste havn. Men mest af alt skal tøjet beskytte ekspeditionsdeltagerne mod vejret. Det er sin sag i et klima, hvor vinden regelmæssigt overskrider stormstyrke med 27 meter i sekundet og jævnligt har vindstød af orkanstyrke med 50 meter i sekundet. Under ekspeditionerne er der ofte over 80 mm regn om dagen og cirka 700 mm regn i løbet af en måned. Ekspeditionsområdet får gennemsnitligt 8.000 mm regn om året.

10


MASCOT® HARDWEAR

Når stormen raser, er det alvor

Regn og hagl i enorme mængder

Ekspeditionen handler blandt andet om et stærkt teamsamarbejde. Også når samarbejdet gælder om at beskytte hinanden i de barske omgivelser. At opbygge base camp er hårdt arbejde, blandt andet fordi materialerne skal slæbes fra bådene og op til lejrområdet. »For at afhjælpe nogle af de tunge løft og hårde arbejdsdage for ekspeditionsdeltagerne, besluttede vi at transportere de tunge byggematerialer op af bjerget ved hjælp af en svævebane med en lille motor, som jeg havde bygget på forhånd. Men under det arbejde var vi nødt til altid at være opmærksomme på vinden, som kunne komme med pludselige vindstød på op til 120 km/t. Vinden i Patagonien sætter dagsordenen. Vi mærkede vindens magt allerede de første dage. Vi havde installeret nogle meget tunge militærtelte, som skulle fungere som shelters de første uger, indtil lejren var klar. Allerede første nat havde vinden rusket dem løs. Efter den næste nat fandt vi dem blæst et godt stykke væk – og delvist ødelagte. Det var en fin påmindelse om, hvilken magt vinden har. Vi måtte være meget omhyggelige med at håndtere og samle bygge­ materialerne af træ og polykarbonat og især de skarpe metalplader, uden at de blev taget af vinden. Det kræver et stærkt samarbejde og stort ansvar for hinanden. Men uanset vindens styrke, er de menneskelige værdier på Madre de Dios stærkere end stormene.« Florian, uddannet bil- og bådmekaniker, arbejder nu inden for byggeriet med speciale i arbejdssteder, der er svært fremkommelige eller i højden. Under ekspeditionen er hans ansvar at få opbygget base camp og reparere maskiner og motorer, ud over at han er erfaren huleforsker og bjergbestiger.

»Mit arbejde under ekspeditionen foregår udendørs på alle tider af døgnet. Til daglig arbejder jeg som kameraoperatør, hvor jeg kontrollerer sanitetsledninger, så jeg er vant til at arbejde ude i al slags vejr i Europa. Vi arbejder efter devisen, at så længe udstyret kan klare det, så skal vi arbejde, uanset vejret. Men vejret under ekspeditionen er langt mere ekstremt. Vejrets konsekvenser er store for os. På et tidspunkt tog jeg sammen med fire andre på en tur, hvor vi skulle besøge en lejr, fire dages vandring væk fra hovedlejren. Da vi ankom til lejren, vurderede vi, at det bedste sted til at slå lejr var en lille fordybning i klipperne, så den ekstreme vind ville gå hen over vores telte i stedet for at flå i dem. Desværre regnede og haglede det hele natten. Haglen blokerede vores afløbshuller, og vandstanden begyndte at stige. Der var cirka 5 cm vand inde i teltet hos mig, og mit tæppe absorberede det som en svamp! Det var en forfærdelig nat! Tidligt om Klæd dig i lag morgenen bad jeg om lov til at gå tilbage til hovedlejren. Men da jeg vågnede op til en dag på Madre de Dios’ uendeligt fantastiske kalksten ombestemte jeg mig øjeblikkeligt. Jeg havde intet imod at sove med mit våde tæppe igen – at opleve dette er virkelig det hele værd.« Laurence, til daglig: operatør inden for sanitet, men også uddannet huleforsker.

Madre de Dios, Patagonia

12

°C

11


09

MASCOT® Dosrius | Hættetrøje med lynlås, vaflet overflade, vendbar Varenummer: 15146-267 100% polyester - 275 g/m² Størrelse: S-4XL • Hætte med regulerbar elastiksnøre. • Gennemgående lynlås. • Forlommer. • Elastikbånd i ærmer og nedre kant. • Vendbar.

010

ÅNDBAR

VINDTÆT

09

VANDAFVISENDE

MASCOT® Tamariu | Softshelljakke, vandafvisende, stretch Varenummer: 15202-220 100% polyester - 310 g/m² Størrelse: S-4XL • Åndbar, vindtæt og vandafvisende. • Metervare med stræk. • Høj krave. • Gennemgående lynlås. • Forlommer med lynlås for sikker opbevaring.

12


MASCOT® HARDWEAR

Fleksible jakker til skiftende vejr Du kender det: Når årstiderne skifter, og vi går fra vinter til sommer eller omvendt, så er vinterjakken for varm, mens en T-shirt eller sweatshirt ikke giver nok varme. Til netop disse overgangsperioder er produkterne på denne og næste side velegnede. Fleksible, lette hybrider mellem jakker og trøjer, der hver især har nogle helt særlige detaljer.

13


01

ERGONOMISK PASFORM

09

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Ripoll | Softshelljakke med fleece på indersiden Varenummer: 10002-883 100% polyester - 270 g/m² Størrelse: XS-4XL • Fleece på indersiden. • Brystlomme med lodret lynlås og nem tilgang - velegnet til telefonen. • Formskårede ærmer med god bevægelsesfrihed. • Regulérbar elastiksnøre i nedre kant. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

09

MASCOT® Rota | Jakke med fór med høj krave Varenummer: 15015-998 100% polyester - 300 g/m² Størrelse: S-3XL • Vatteret fór. • Gennemgående lynlås. • Høj krave. • Forlommer med lynlås for sikker opbevaring. • Elastikbånd i ærmer og nedre kant.

09

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Haro | Vinterjakke, vatteret Varenummer: 15235-998 100% polyester - 250 g/m² Størrelse: S-3XL • Vatteret fór. • Pelsfór i kraven. • Gennemgående lynlås. • Rib i ærmer. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

14


MASCOT® HARDWEAR

Lette jakker For koldt til en sweatshirt og for varmt til en vinterjakke? Så skal du på udkig efter lette overdele, der både har høj bevægelsesfrihed og let isolerende egenskaber.

15


66

08

PREMIUM MODERN FIT

16

PREMIUM MODERN FIT

MASCOT® HARDWEAR | Sweatshirt med indpræget MASCOT, moderne pasform Varenummer: 17184-830

MASCOT® HARDWEAR | Sweatshirt med broderet MASCOT, moderne pasform Varenummer: 17084-830

60% bomuld/40% polyester - 340 g/m²

60% bomuld/40% polyester - 340 g/m²

Størrelse: S-3XL • Moderne, mere kropsnær pasform med rigtig god bevægelsesfrihed. • Kæmmet bomuld er fugtabsorberende og behageligt at bære ind mod huden. • Rib i hals, ærmer og nedre kant. • Ekstra polstring over syningen i nakken, så sømmen ikke generer.

Størrelse: S-3XL • Kæmmet bomuld er fugtabsorberende og behageligt at bære ind mod huden. • Moderne, mere kropsnær pasform med rigtig god bevægelsesfrihed. • Rib i hals, ærmer og nedre kant. • Ekstra polstring over syningen i nakken, så sømmen ikke generer.


MASCOT® HARDWEAR

01

MASCOT® Hoboken | Skjorte med fór med trykknapper Varenummer: 15304-097 100% polyester - 180 g/m² Størrelse: S-3XL • Vatteret fór. • Lukning med trykknapper. • Brystlommer med klap. • CORDURA®-forstærkninger på særligt udsatte steder giver høj slidstyrke og lang holdbarhed. • Regulérbar ved håndled.

17


01014

0917 PREMIUM

MODERN FIT

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Montilla | T-shirt med hi-vis kontrast, langærmet, moderne pasform Varenummer: 50128-933 50% bomuld/50% polyester - 170 g/m² Størrelse: S-4XL • Moderne, mere kropsnær pasform med rigtig god bevægelsesfrihed. • Ventilation under ærmer. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

010

HÆNGELOMMER

MAGNET

09

18

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Baza | Værktøjsvest med fire hængelommer Varenummer: 15089-154 65% polyester/35% bomuld - 260 g/m² Størrelse: S, L & 2XL • Stort område af robust netstof gør vesten luftig. • Brystlommen har indvendige Kevlar®-forstærkninger, der er særligt modstandsdygtige over for spidse og skarpe genstande. • Hængelommer i slidstærk CORDURA® med Kevlar®-forstærkninger - særligt modstandsdygtige over for spidse og skarpe genstande. • Knapregulering i siderne til brug, når der skiftes lag indenunder. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

18


MASCOT® HARDWEAR

19


Denim-jeans med ekstraordinær slidstyrke

86

ERGONOMISK PASFORM

KNÆLOMMER

HÆNGELOMMER

MAGNET

MASCOT® HARDWEAR | Jeans med knæ- og hængelommer, ekstra høj slidstyrke Varenummer: 15131-207 75% bomuld/25% polyamid (CORDURA®) - 385 g/m² Skridtlængde og størrelse: 76 cm: W30L30 - W36L30 • 82 cm: W29L32 - W38L32 • 87 cm: W29L34 - W40L34 • 92 cm: W32L36 - W36L36 • Den lave talje med formskåret linning sikrer, at bukserne følger og støtter alle kroppens bevægelser. • Ergonomisk formede bukseben er konstrueret efter kroppens naturlige bevægelser. • Hængelommer i slidstærk CORDURA® med ekstra lommer til værktøj. • Knælommer af slidstærk CORDURA® - med indstik af knæpude fra oven og med overfald, så de ikke samler snavs. • Indholdet af CORDURA® giver produktet høj slidstyrke og lang holdbarhed.

20


MASCOT® HARDWEAR

Meget slidstærkt buksemateriale Disse bukser har ikke blot CORDURA®-stof på de mest udsatte steder. Selve buksestoffet har også et indhold af CORDURA®. Det højner slidstyrken på stoffet betragteligt, eksempelvis på buksernes lår, hvor det typisk ikke er hensigtsmæssigt at påsætte ekstra forstærkninger.

Plads til alt værktøjet Bukserne er udviklet til håndværkere, der bærer rigtigt meget værktøj i deres arbejdsbukser. Hængelommer og tommestoklommen har hver især flere rum, der kan anvendes fleksibelt. Lårlommen har en automatisk lukkende lommeklap med magneter. Under hængelommerne finder du forlommer, bagpå to rummelige baglommer og i linningen to værktøjsstropper.

Super slidstærke lommer Hængelommer og knælommer er noget af det, der bruges og slides allermest på et par arbejdsbukser. Derfor er både hængelommer og knælommer lavet af det slidstærke materiale CORDURA®. CORDURA®-forstærkningerne på de særligt udsatte steder giver det samlede produkt ekstra lang levetid.

Bukser med god ergonomi Når bukser har en ergonomisk pasform, er du sikret, at bukserne følger og giver plads til alle kroppens bevægelser. Det betyder eksempelvis, at bukserne ikke gaber på lænden, når du læner dig frem, og at der ikke er generende folder af stof i knæhasen, når du ligger på knæ. På den måde er ergonomisk formede bukseben afgørende for at sikre fuld bevægelsesfrihed.

Stilsikker og blød denim Jeans har stolte traditioner gennem mange årtier, og denimbukser skal bare have det helt rigtige look. Det finder du her med den klassiske blå denim, syet med lyse stikninger. Hovedbestanddelen af materialet er bomuld. Det gør bukserne bløde og behagelige at bære.

21


09

MODERN FIT

MASCOT® Fraga | Skjorte med fór med trykknapper Varenummer: 15104-998 100% polyester - 180 g/m² Størrelse: S-3XL • Moderne, mere kropsnær pasform med rigtig god bevægelsesfrihed. • Vatteret fór. • Lukning med trykknapper. • CORDURA®-forstærkninger på særligt udsatte steder giver høj slidstyrke og lang holdbarhed. • Regulérbar ved håndled.

86

ERGONOMISK PASFORM

MAGNET

MASCOT® Navia | Jeans med lårlomme, ekstra høj slidstyrke Varenummer: 15279-207 75% bomuld/25% polyamid (CORDURA®) - 385 g/m² Skridtlængde og størrelse: 76 cm: W30L30 - W36L30 • 82 cm: W29L32 - W38L32 • 87 cm: W29L34 - W40L34 • 92 cm: W32L36 - W36L36 • Den lave talje med formskåret linning sikrer, at bukserne følger og støtter alle kroppens bevægelser. • Ergonomisk formede bukseben er konstrueret efter kroppens naturlige bevægelser. • CORDURA®-forstærkninger på særligt udsatte steder giver høj slidstyrke og lang holdbarhed. • Tommestoklomme i slidstærkt CORDURA® er konstrueret for unik bevægelsesfrihed. • Indholdet af CORDURA® giver produktet høj slidstyrke og lang holdbarhed.

22


MASCOT® HARDWEAR

01014

0917

18222

PREMIUM REFLEKSEFFEKTER

MODERN FIT

MASCOT® Motril | Hættetrøje med hi-vis kontrast, vaflet overflade, moderne pasform Varenummer: 50124-932 50% bomuld/50% polyester - 310 g/m² Størrelse: S-4XL • Moderne, mere kropsnær pasform med rigtig god bevægelsesfrihed. • Hætte med snøre. • Forlommer med lynlås for sikker opbevaring. • Rib i nedre kant og ved håndled. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

86

ERGONOMISK PASFORM

KNÆLOMMER

MAGNET

MASCOT® Ferrol | Jeans med knælommer, ekstra høj slidstyrke Varenummer: 15179-207 75% bomuld/25% polyamid (CORDURA®) - 385 g/m² Skridtlængde og størrelse: 76 cm: W30L30 - W36L30 • 82 cm: W29L32 - W38L32 • 87 cm: W29L34 - W40L34 • 92 cm: W32L36 - W36L36 • Den lave talje med formskåret linning sikrer, at bukserne følger og støtter alle kroppens bevægelser. • Ergonomisk formede bukseben er konstrueret efter kroppens naturlige bevægelser. • Knælommer af slidstærk CORDURA® - med indstik af knæpude fra oven og med overfald, så de ikke samler snavs. • Indholdet af CORDURA® giver produktet høj slidstyrke og lang holdbarhed. • Tommestoklomme i slidstærkt CORDURA® er konstrueret for unik bevægelsesfrihed.

23


09

MODERN FIT

VANDAFVISENDE

MASCOT® Calico | Vintervest, vandafvisende Varenummer: 50449-893 100% polyamid - 390 g/m² Størrelse: S-3XL • Vandafvisende. • Vatteret og med strækstof i siderne - effektiv kropsvarmer under en jakke. • Forlommer med lynlås for sikker opbevaring. • D-ring til nøgler eller ID-kort. • Elastik i ærmegab slutter godt til og sørger for, at varmen bliver ved kroppen.

010

TRENÅLSSØM

06

HÆNGELOMMER

MAGNET

09

55

STRETCH ZONES

MASCOT® Olot | Shorts med CORDURA®hængelommer og strækstof-zoner Varenummer: 16049-230 50% bomuld/50% polyester - 205 g/m² Skridtlængde og størrelse: 29 cm: C 42‑C 68 • Mange indsatser af elastisk materiale der giver en unik bevægelsesfrihed. • Den lave talje med formskåret linning sikrer, at bukserne følger og støtter alle kroppens bevægelser. • Værktøjsstrop kan trækkes frem i bunden af venstre baglomme. • Hængelommer af slidstærk CORDURA® - forreste hængelommer har stikmodstandsdygtig Kevlar®-forstærkning i bunden. • Lårlomme med forstærkninger og ekstra lommer inklusiv en udvendig lomme med klap med magnetlukning.

24


MASCOT® HARDWEAR

09

18

PREMIUM MODERN FIT

MASCOT® Palamos | Poloshirt med lynlås, med temperaturregulerende TENCEL® Varenummer: 50458-978 60% polyester/40% lyocell (TENCEL®) - 180 g/m² Størrelse: S-4XL • Indholdet af TENCEL® gør stoffet kølende, blødt og meget fugtabsorberende. • Moderne, mere kropsnær pasform med rigtig god bevægelsesfrihed. • Lynlås i hals.

Kølende på en varm dag Kan en mørk poloshirt være kølende? Ja, med TENCEL® er det faktisk muligt. TENCEL® er af 100% naturlige oprindelse, udvundet af træer. Tekstiler af TENCEL® er mere fugtabsoberende end bomuld, blødere end silke og mere kølende end hør. Du finder også bukser med TENCEL i MASCOTs sortiment.

TENCEL® som fiber, er: • af 100% naturlig oprindelse: udvundet af træer • En bæredygtig fiber: udelukkende produceret fra bæredygtige skovbrug • En miljøvenlig fiber: bruger kun 1% af den vandmængde, der skal bruges for at lave bomuld

Træ

Papirmasse

Fiberproduktion

Bæredygtig og miljøvenlig TENCEL® er udelukkende produceret fra bæredygtige skovbrug. Ved fremstillingen bruges kun 1% af den vandmængde, der skal bruges for at lave bomuld. 25


26


MASCOT® HARDWEAR

100% bomuldsbukser Bløde, behagelige og slidstærke bukser. Bomuld hindrer desuden gnister og gløder i at udvikle sig, og de er derfor oplagte at anvende ved lejlighedsvis svejsning.

01

TRENÅLSSØM

ERGONOMISK PASFORM

06

HÆNGELOMMER

KNÆLOMMER

09

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Atlanta | Bukser med CORDURA®-knæ- og hængelommer, bomuld Varenummer: 06131-630 100% bomuld - 355 g/m² Ved anvendelse af MASCOT® Waterloo knæpude opfyldes kravene i henhold til EN 14404. Skridtlængde og størrelse: 76 cm: C 46‑C 56 • 82 cm: C 42‑C 68 • 90 cm: C 46‑C 62 • Slidstærke trenålssømme forlænger produktets levetid. • Ergonomisk formede bukseben er konstrueret efter kroppens naturlige bevægelser. • Forstærkede hængelommer med ekstra lommer og stropper til værktøj. • Knælommer af slidstærk CORDURA® - med indstik af knæpude fra oven og med overfald, så de ikke samler snavs. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

27


En moderne klassiker med slidstyrke og komfort

01

TRENÅLSSØM

05

ERGONOMISK PASFORM

KNÆLOMMER

06

09

888

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Lerida | Bukser med Kevlar®-knælommer, høj slidstyrke Varenummer: 05079-010 65% polyester/35% bomuld - 310 g/m² Skridtlængde og størrelse: 76 cm: C 46‑C 56 • 82 cm: C 42‑C 68 • 90 cm: C 46‑C 62 • Slidstærke trenålssømme forlænger produktets levetid. • Den lave talje med formskåret linning sikrer, at bukserne følger og støtter alle kroppens bevægelser. • Ergonomisk formede bukseben er konstrueret efter kroppens naturlige bevægelser. • Knælommer i Kevlar® med indstik af knæpude fra oven og med overfald, så de ikke samler snavs. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

28


MASCOT® HARDWEAR

Råt look med blødt kanvas-stof Kanvas er en vævestruktur, der skaber en lidt anderledes udseende stoftype med et groft og cool look. Slidstyrken er høj, og der er indlagt en smule stræk i tværgående retning, som du særligt mærker effekten af, fx når du knæler, hvor bukserne giver sig en smule.

Oplagt til knælende arbejde Når du har meget knæliggende arbejde, er ergonomien i bukserne helt afgørende. Disse buksers lave talje med en formskåret linning sikrer, at du på samme tid får god bevægelsesfrihed og støtte i alle bevægelser.

Knæpudelommer med høj slidstyrke og rivstyrke Knælommerne er med Kevlar®. Kevlar® er et unikt materiale med ikke alene stor slidstyrke, men også høj rivstyrke. Det er en fordel på arbejdsdage, der foregår meget på knæene - og til tider på ujævne underlag. Knæpuden stikkes ind foroven, og knæpudelommen er lukket med lynlukning og overfald, så lommerne ikke opsamler snavs.

God plads til værktøjet Bukserne er udstyret med alle de gængse lommer til en hverdag med fuld fart. Den rummelige lårlomme har forstærkninger, telefonlomme og klap med lynlukning. Den forstærkede tommestoklomme har en lille lomme uden på, og de forstærkede baglommer er forsvarligt lukket med lynlukning. Hammerstroppen er regulerbar.

Vælg mellem tre benlængder og mange størrelser Det er afgørende at vælge den rette benlængde for at få fuldt udbytte af pasformen, og for at knælommerne sidder det rigtige sted. Bukserne fås som standard i tre forskellige benlængder. Husk også at vælge den helt rigtige størrelse i livvidden, så bukserne støtter de rigtige steder, når du fylder lommerne godt op med værktøj.

29


30


MASCOT® HARDWEAR

En moderne MASCOTklassiker MASCOT® Ronda er populære, slidstærke håndværkerbukser, der sidder fortræffeligt. En ægte moderne klassiker, der foretrækkes igen og igen.

CORDURA® øger slidstyrken Høj slidstyrke er alfa omega, når der bliver arbejdet igennem i et højt tempo. MASCOT sikrer blandt andet slidstyrken med en massiv brug af CORDURA® på alle udsatte steder, som fx på knælommer, hængelommer og tommestoklommer. CORDURA® er syv gange stærkere end bomuld.

01

TRENÅLSSØM

05

ERGONOMISK PASFORM

HÆNGELOMMER

06

KNÆLOMMER

09

888

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Ronda | Bukser med CORDURA®-knælommer og hængelommer, høj slidstyrke Varenummer: 08131-010 65% polyester/35% bomuld - 310 g/m² Skridtlængde og størrelse: 76 cm: C 46‑C 56 • 82 cm: C 42‑C 68 • 90 cm: C 46‑C 62 • Slidstærke trenålssømme forlænger produktets levetid. • Ergonomisk formede bukseben er konstrueret efter kroppens naturlige bevægelser. • Forstærkede hængelommer med ekstra lommer og stropper til værktøj. • Knælommer af slidstærk CORDURA® - med indstik af knæpude fra oven og med overfald, så de ikke samler snavs. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

31


TRENÅLSSØM

01

05

09

888

ERGONOMISK PASFORM

KNÆLOMMER

06

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Orense | Overall med knælommer, høj slidstyrke Varenummer: 08269-010 65% polyester/35% bomuld - 310 g/m² Skridtlængde og størrelse: 76 cm: C 46‑C 56 • 82 cm: C 42‑C 72 • 90 cm: C 42‑C 72 • Slidstærke trenålssømme på ben og i skridt forlænger produktets levetid. • CORDURA®-forstærkninger på særligt udsatte steder giver høj slidstyrke og lang holdbarhed. • Ergonomisk formede bukseben er konstrueret efter kroppens naturlige bevægelser. • Knælommer af slidstærk CORDURA® - med indstik af knæpude fra oven og med overfald, så de ikke samler snavs. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

32


MASCOT® HARDWEAR

01

TRENÅLSSØM

09

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Toledo | Bukser, høj slidstyrke Varenummer: 03079-010 65% polyester/35% bomuld - 310 g/m² Skridtlængde og størrelse: 82 cm: C 42‑C 72 • 90 cm: C 42‑C 72 • Slidstærke trenålssømme på ben og i skridt forlænger produktets levetid. • Regulérbar hammerstrop. • CORDURA®-forstærket lårlomme med klap og lynlukning. • Tommestoklomme og penlomme i slidstærk CORDURA®. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

33


Hold nedbør ude og komfort inde med MASCOTEX® Pilotjakken er lavet af MASCOTEX®. MASCOTEX® har et laminat, der er placeret på bagsiden af stoffet. Laminatet er det, der gør stoffet vandtæt, og materialet er godkendt efter den europæiske norm EN 343, som angiver beskyttelse mod regn. Udover at være vandtæt er materialet også åndbart, hvilket er afgørende for komforten på en lang arbejdsdag.

09

ÅNDBAR

VINDTÆT

VANDTÆT

MAGNET

REFLEKSEFFEKTER

ERGONOMISK PASFORM

MASCOT® Mataro | Pilotjakke med quiltfór, vandtæt MASCOTEX® Varenummer: 05035-025 100% polyester - 300 g/m² Godkendt efter EN 343 - kl. 3/1. Størrelse: S‑5XL • Åndbar, vind- og vandtæt MASCOTEX® med tapede sømme. • Magneter lukker automatisk brystlommerne efter brug. • Formskårede ærmer med god bevægelsesfrihed. • Indvendig lynlås nederst på ryg anvendes ved broderi/tryk på produktet. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

01

TRENÅLSSØM

09

ERGONOMISK PASFORM

888

REFLEKSEFFEKTER

MASCOT® Totana | Bukser, lav vægt Varenummer: 08679-154 65% polyester/35% bomuld - 260 g/m² Skridtlængde og størrelse: 82 cm: C 42‑C 66 • 90 cm: C 42‑C 66 • Slidstærke trenålssømme forlænger produktets levetid. • Den lave talje med formskåret linning sikrer, at bukserne følger og støtter alle kroppens bevægelser. • Ergonomisk formede bukseben er konstrueret efter kroppens naturlige bevægelser. • Regulérbar hammerstrop. • Ekstra synlig for omgivelserne ved hjælp af reflekseffekter.

34


MASCOT® HARDWEAR

09

MASCOT® Vilada | Vest, vatteret Varenummer: 08090-179 100% polyester - 255 g/m² Størrelse: S-4XL • Vatteret fór. • Brystlomme med lodret lynlås og nem tilgang - velegnet til telefonen. • Inderlomme med lynlås. • Elastik i ærmegab slutter godt til og sørger for, at varmen bliver ved kroppen. • Forlommer med lynlås for sikker opbevaring.

06

TRENÅLSSØM

HÆNGELOMMER

09

MAGNET

MASCOT® Zafra | Shorts med CORDURA®-hængelommer, lav vægt Varenummer: 09349-154 65% polyester/35% bomuld - 260 g/m² Skridtlængde og størrelse: 26 cm: C 42‑C 66 • Slidstærke trenålssømme forlænger produktets levetid. • Den lave talje med formskåret linning sikrer, at bukserne følger og støtter alle kroppens bevægelser. • Hængelommer i slidstærk CORDURA® med ekstra lommer til værktøj. • Magneter i hængelomme til fastholdelse af søm, skruer og bits. • Tommestoklomme og penlomme i slidstærk CORDURA®.

35


Find den rigtige størrelse Den rette størrelse er afgørende for arbejdstøjets funktioner, komfort og din sikkerhed. I MASCOTs sortiment har mange produkter en pasform, der kan anvendes af både kvinder og mænd. Derudover tilbyder MASCOT produkter designet specielt til kvinder samt et sortiment til børn. For at finde den rigtige størrelse, får du det mest præcise resultat ved at få en anden til at måle dig. Opmålingen skal foretages tæt ind til kroppen. Husk også at måle benlængden. I de fleste af MASCOTs bukser kan du vælge mellem tre benlængder. Er du kvinde, har du flere muligheder En del af MASCOTs sortiment findes i en eller flere damepasformer. Vælger du et dameprodukt, skal du tage mål efter damepasformen og størrelsesskemaet for kvinder. En del af herreprodukterne passer også godt til kvinder. Vælges et herreprodukt, skal målene tages efter herrepasformen og størrelsesskemaet for mænd.

Mål til herrepasform

Mål til damepasform

H

H. Hovedmål Måles rundt om hovedet.

H

P. Halsvidde Måles rundt om halsen – 1 cm over kravebenet.

P

A. Brystvidde Måles rundt om det bredeste sted på brystet.

A A

T

K1

K1. Livvidde Mål livvidden lige over navlen. Målebåndet skal strammes til. K2. Livvidde Mål livvidden lige under navlen. Målebåndet skal strammes til.

K3

K2 L1 L2

K3. Livvidde Mål livvidden, hvor du er smallest. Livvidden bruges sammen med hoftevidden til at finde din pasform – DIAMOND eller PEARL. L1. Hoftevidde Måles rundt om hoftens bredeste punkt. L2. Hoftevidde Måles med samlede ben rundt om hoftens bredeste punkt. I MASCOTs dameprodukter er det hoftevidden, der afgør hvilken størrelse, du skal vælge. E. Skridtlængde Skridtlængden måles indvendigt på benet fra skridt til gulv (barfodet).

E

E

T. Højde Din fulde højde.

Prøv tøjet på! På den måde er du sikker på, at tøjet sidder, som det skal. 36


MASCOT® HARDWEAR

Sådan finder du din størrelse i skemaet Eksempel: Du leder efter bukser med en lav talje. Dit taljemål (K2) er 92 cm. Find dit mål i skemaet ud for K1/K2. Falder dit mål mellem to størrelser i skemaet, bør du som hovedregel vælge den større størrelse af de to. I dette eksempel skal du vælge 93 cm og dermed størrelse C52. Husk også at måle din benlængde, inden du bestiller.

HERRE T-shirts, sweatshirts, jakker og øvrige overdele samt kedeldragter C42

C43

C44

XXS A - Brystvidde (cm)

84

A - Brystvidde (inch)

33

C45

C46

XS 86

88

C47

C48

C49

C50

S 90

92

34.5

C51

C52

M 94

96

36

98

100

38

C54

L 102

C56

C58

XL

2XL

C60

C62

C64

3XL

C66

C68

4XL

C70

C72

5XL

C74 6XL

104

108

112

116

120

124

128

132

136

140

144

148

41

42.5

44

45.5

47

49

50.5

52

53.5

55

56.5

58

C51

C52

C54

C56

C58

C60

C62

C64

C66

C68

C70

C72

XL

2XL

39.5

Skjorter C42

C43

XXS

C44

C45

XS

C46

C47

C48

C49

C50

S

M

L

P - Halsvidde (cm)

37-38

39-40

41-42

P - Halsvidde (inch)

14

15.5

16.5

3XL

43-44 45-46 17.5

18

C56

C58

XL

2XL

4XL

47-48 49-50 19

19.5

C62

C64

5XL 51-52 20

Bukser/overalls C42

C43

XXS

C44

C45

XS

C46

C47

C48

C49

S

C50

C51

M

C52

C54

L

C60

3XL

C66

C68

4XL

C70

C72

5XL

K1/K2 - Livvidde (cm)*

68

70,5

73

75,5

78

80,5

83

85,5

88

90,5

93

98

103

108

113

118

123

128

133

138

143

K1/K2 - Livvidde (inch)*

27

28

28.5

29.5

30.5

31.5

32.5

33.5

34.5

35.5

36.5

38.5

40.5

42.5

44.5

46.5

48.5

50.5

52.5

54.5

56.5

L1 - Hoftevidde (cm)

90

92

94

96

98

100

102

104

106

108

110

114

118

122

126

130

134

138

142

146

150

L1 - Hoftevidde (inch)

35.5

36

37

38

38.5

39.5

40

41

41.5

42.5

43

45

46.5

48

49.5

51

52.5

54

56

57.5

59

*Overall findes ikke i ulige størrelser. E - Benlængde (cm)

76

82

90

E - Benlængde (inch)

30

32

35

Jeans K1/K2 - Livvidde (inch)

29

30

31

32

33

34

36

38

40

K1/K2 - Livvidde (cm)

73

76

78,5

81

83,5

86

91

96

101

E - Benlængde (inch)

30

32

34

36

E - Benlængde (cm)

76

82

87

92

59

60

61

62

63

24

24.5

25

Hovedbeklædning S

M

L

H - Hovedmål (cm)

54

55

56

57

58

H - Hovedmål (inch)

21

21.5

22

22.5

23

XL

23.25 23.5

2XL

37


Arbejdstøjssymboler Vi har udstyret alle produkter i kataloget med en række symboler. De giver et hurtigt overblik over produktets egenskaber. Her kan du læse mere om, hvad overskriften i symbolet dækker over.

ÅNDBAR

VINDTÆT

VANDTÆT

VANDAFVISENDE

LAV VÆGT

38

Åndbar

Ergonomisk pasform

Åndbarhed i vandtæt/vandafvisende tøj er især vigtigt, når du sveder, mens du arbejder i kolde omgivelser. Hvis du ikke kommer af med fugten, er der stor risiko for, at dit våde tøj bliver koldt, og at du kommer til at fryse.

Alt MASCOTs tøj er selvfølgelig skabt til at røre sig i. Men har du særlig brug for, at dit tøj støtter, hjælper og bare sidder godt i alle kropspositioner, så gå efter den ergonomiske pasform. Så er der god plads til at række ud, sidde på knæ osv.

ERGONOMISK PASFORM

Vindtæt

Moderne pasform

Når dit tøj er vindtæt, holder du nemmere varmen. Gå efter produkter med dette symbol, når du ikke vil lade blæsten genere din komfort i hverdagen.

Symbolet angiver, at produktet har en normal pasform, der følger kroppens naturlige pasform, men ikke sidder helt tæt til. Produkterne sidder pænt og har en god bevægelsesfrihed.

MODERN FIT

Vandtæt

Trenålssøm

100%. Symbolet er din sikkerhed for, at MASCOT ikke lader så meget som en dråbe trænge ind. Lynlåse er vandtætte og sømme er tapede på bagsiden.

Trenålssømme er din garanti for høj slidstyrke. MASCOT sætter dem på dit tøjs mest udsatte steder, som fx på skuldre og på yderside og inderside af ben. Det forlænger dit tøjs brugsperiode mærkbart.

TRENÅLSSØM

Vandafvisende

Hængelommer

Når tøjet har dette symbol, er stoffet vandtæt. Derimod er det på visse stoftyper ikke muligt at sætte tape på bagsiden af sømmene, hvorfor produktet som helhed ikke kan betegnes som 100% vandtæt, men kun vandafvisende.

Uundværligt værktøj til dig, der bruger søm, skruer og bits. Vælg fx en udgave med magneter foroven, så du ikke behøver grave helt ned i lommen, hver gang du skal have fat i noget. Hængelommer kan også købes separat.

HÆNGELOMMER

Lav vægt

Knælommer

Symbolet angiver, at arbejdstøjet har en lavere vægt end gennemsnittet. Slidstyrken er dog stadig høj. Vælg produkter med dette symbol, hvis du går efter slidstærkt arbejdstøj i en let udgave, fx hvis du arbejder indendørs og/eller i et varmt miljø.

Hvis du allerede bruger knæpuder, så ved du hvor vigtigt det er for komforten i din arbejdsdag. MASCOTs placering af knælommerne sikrer, at knæpuden sidder perfekt, hver gang du knæler.

KNÆLOMMER


Certificeringer og mærkninger Vi certificerer MASCOT-produkterne efter internationale standarder, normer og mærkninger. En del af dem er normer i henhold til sikkerhedsbeklædning, som du eller/og din arbejdsgiver skal sikre jer, at medarbejdernes tøj har. Andre som eksempelvis Oeko-Tex® har MASCOT valgt at søge til produkterne, for at du hurtigt kan få overblik over, at produkterne lever op til de strengeste krav. Generelt investerer MASCOT i mange normer for de enkelte produkter for at dokumentere, at produkterne lever op til høje internationale standarder.

Reflekseffekter REFLEKSEFFEKTER

Små reflekseffekter rundt om på dit arbejdstøj kan være afgørende for din sikkerhed. Uanset hvor du arbejder, vil du ind imellem komme i nærheden af trafik. Her øger reflekserne din chance for at blive set.

Magnet

MAGNET

Magneter yder nem lukning af fx brystlommer eller fastholdelse af skruer og bits ved hængelommer. Personer med pacemaker/ ICD bør ikke anvende produkter med magneter. Magnetfølsomme genstande bør heller ikke være i nærheden af magneterne.

EN 342 Du opnår den bedste kuldebeskyttelse med arbejdstøj, der er certificeret i henhold til EN 342:2017. For at opnå den maksimale beskyttelse bør arbejdstøjet holdes tørt og lukkes ordentligt til, eksempelvis omkring håndled. Derudover er der behov for handsker, hue etc. for at undgå lokal afkøling. Hvert enkelt produkt er klassificeret efter forskellige værdier: isoleringsværdi (Y), luftgennemtrængelighed (AP) og eventuel vandtæthed (WP).

EN 343 Når arbejdet skal udføres uanset vind og vejr, så er det vigtigt at være ordentligt påklædt. EN 343 er en europæisk standard for beskyttelsesbeklædning. Du bør gå efter EN 343-certificeringen, hvis du vil være sikker på komfort uanset nedbør og vind. Ved siden af symbolet for EN 343 er angivet to værdier. Det første tal angiver vandtætheden. Det andet tal beskriver åndbarheden i det samlede produkt. Begge værdier er inddelt i klasser fra 1-3, hvor 3 angiver den højeste klasse.

Oeko-Tex standard 100 Tiltro til textiler. Indhold af sundhedsskadelige stoffer er kontrolleret.

39


MASCOT® HARDWEAR uden certificeret sikkerhed

Kombination til EN 20471 klasse 1

Kombination til EN 20471 klasse 2

MASCOT® HARDWEAR kombinerer mange avancerede og gennemtestede stoftyper. De fluorescerende detaljer på produkterne gør derudover en kombination med MASCOTs hi-vis produkter oplagt.

I MASCOT® SAFE SUPREME finder du både bukser og overalls i klasse 1. Klasse 1-produkter har typisk et mindre areal af fluorescerende stof end de højere klasser. Reflekserne, der holder dig synlig i mørke, er derimod af samme høje kvalitet som i de øvrige klasser.

Vinterjakken 15035 er åndbar, vind- og vandtæt samtidig med, at den unikke isolering effektivt sikrer varmen. Jakken passer perfekt til bukserne 15579, hvormed man samtidig opnår en klasse 2 certificering.


MASCOT® HARDWEAR

Kombinér MASCOT® HARDWEAR med sikkerhedstøj i forskellige klasser Hvis der er krav om, at du er klædt i certificeret sikkerhedsbeklædning i bestemte arbejdssituationer, så er kombinationen af ikkehi-vis-beklædningen i MASCOT® HARDWEAR og hi-vis-beklædningen i MASCOT® SAFE SUPREME oplagt. De to serier er skabt til at kunne matches til stilfulde og funktionelle sæt i forskellige sikkerhedsklasser. Ved at kombinere en hi-vis trøje, buks eller jakke med dit almindelige arbejdstøj kan du nemt få certificeret sikkerhedstøj i klasse 1, 2 eller 3. Se nogle eksempler her.

Samcertificering Ved at kombinere to individuelle produkter med EN ISO 20471 kan du opnå klasse 3-certificering for et helt sæt. Har du fx en jakke i produktgruppe B (produktgruppens bogstav aflæses i etiketten på produktet) kan du opnå EN ISO 20471 klasse 3 for hele sættet ved at vælge benklæder mærket med Y eller X.

Overdele med refleksbånd på ærmerne

Veste eller overdele uden refleksbånd på ærmerne

A B C Lange benklæder *)

Kombination til EN 20471 klasse 3 Ved at bære hi-vis vesten 15565 over en ikke-fluorescerende hættetrøje og bukser, opnår du sikkerhedsklassen 1. Ved at kombinere beklædningen med sikkerhedsbukserne 15579 opgraderes din samlede beklædning til den højeste sikkerhedsklasse, kl. 3.

Y Φ Φ Φ Z Φ Ε Ε

Korte benklæder

X Φ Φ Ε

*) Overalls kan kombineres til en certificeret klasse 2 eller 3, såfremt overdel bæres uden på overalls. Hvis T-shirt/overdel bæres under overalls, er det sikkerhedsklassen for dine overalls, der bestemmer den samlede klasse.

41


Bæredygtig produktion »Produktion af arbejdstøj sætter globale aftryk. Men det er muligt at vælge samvittighedsfuldt og bæredygtigt. Hos MASCOT tager vi ansvar for mennesker og miljø i produktionen af arbejdstøj.«

MASCOT arbejder for at skabe bæredygtige løsninger gennem hele produktionsleddet. Som global tekstilvirksomhed bærer vi et stort ansvar for at sikre mennesker og miljø både på produktionssteder og i resten af forsyningskæden. Det er et ansvar, vi helt naturligt tager.

42


MASCOT® HARDWEAR

Se mere om, hvordan vi arbejder med verdensmålene i sektionen på hjemmesiden: www.mascot.dk/da/mascot-og-verdensmalene.

De globale verdensmål er også MASCOTs mål

Vi tager ansvar for miljø og mennesker

Det forventes af en moderne virksomhed, at man arbejder kontinuerligt for at blive en bæredygtig virksomhed, der balancerer de miljømæssige, de sociale og de finansielle bundlinjer for at bidrage til at skabe en mere bæredygtig fremtid for både nuværende og kommende generationer.

Hos MASCOT tager vi med glæde vores del, men vi er også meget ydmyge over for opgaven. Der er mange steder at sætte ind, når man har et ønske om at gøre en bæredygtig forskel. De 17 verdensmål er en solid linse at anskue rejsen mod et højere niveau af bæredygtighed igennem. Vi forsøger kontinuerligt at påvirke, tilpasse og udvikle mod en bæredygtig fremtid, hvor vi kan.

43


Glade og sunde medarbejdere er gode medarbejdere MASCOTs godt 2400 ansatte i Sydøstasien arbejder i en europæisk arbejdskultur og med MASCOTs stærke værdier. Det giver trygge, sikre og gode arbejdspladser med stort udviklingspotentiale for MASCOTs medarbejdere. De har desuden adgang til gratis lægeklinik, sundhedsoplysning, træning i sikkerhed og en god gratis frokost med i ansættelseskontrakten. Medarbejdere med høj sundhed og trivsel har overskud i deres arbejde. Det mærkes blandt kollegerne i produktionen i Vietnam og Laos. De er ligesom de europæiske MASCOT-ansatte dedikerede i missionen på at skabe verdens bedste arbejdstøj – målt på holdbarhed i både produktkvalitet og på socialt ansvarlig produktion.

44


MASCOT® HARDWEAR

Holdbare produkter er bæredygtige produkter Ansvarligt forbrug er eksempelvis at købe produkter, der holder længe. Så skal man ikke så ofte købe nyt og bruge nye ressourcer. Det gælder også for arbejdstøjet. Hos MASCOT tilbyder vi udelukkende produkter, der er gennemtestede til langvarig brug. Det gælder for alt lige fra stof og forstærkede sømme til ekstra forstærkninger på områder, der er særligt udsatte for slid. Vi producerer tøjet på vores egne fabrikker og kan derfor garantere 100% kvalitetskontrol. Alt det gør, at MASCOTs produkter holder længe. Og det har stor betydning for det bæredygtige regnskab.

For at sikre kvaliteten har de mange stoftyper gennemgået omfattende testforløb, eksempelvis slidstyrketests, rivstyrketests og brudstyrketests. Høj kvalitet er kernen i MASCOTs DNA. MASCOTs slogan og gennemgående arbejdsmetode har gennem mange år været TESTED TO WORK.

Læs meget mere om MASCOTs engagement i elementerne i de 17 verdensmål på www.mascot.dk 45


Køb MASCOT-produkter fysisk og online MASCOT produkter kan købes hos en af de mange MASCOTforhandlere. Her kan du få råd og vejledning til netop din situation. Men har jeres virksomhed svært ved at finde tid til at kigge forbi en fysisk butik, så er der rig mulighed for at klare bestillingen hjemmefra.

Bestil online til hele virksomheden MASCOT tilbyder hurtig, sikker og fejlfri online bestilling til alle virksomheder med MASCOT® SmartStore. MASCOT® SmartStore er et online bestillingsprogram, hvor dine medarbejdere kan bestille arbejdstøjet fra PC eller mobil. I får jeres eget online produktkatalog til rådighed, helt skræddersyet til jer. Ordrerne kan personpakkes, så hver medarbejder modtager sin egen pakke med tøj, hurtigt leveret og direkte på den ønskede adresse. Kontakt jeres lokale forhandler eller MASCOT for at høre mere.

46


MASCOT® HARDWEAR

Bestil online via webshop Få adgang til hele MASCOTs sortiment af mere end 600 produkter i op til 27 forskellige farver. Du tjekker din ordre ud via en MASCOT-forhandler efter eget valg. Produkterne leveres i løbet af få hverdage direkte til dig. Se mere på www.mascotwebshop.dk

Få besøg ude hos jer Har I mange ansatte, som skal klædes godt på, så er det også en mulighed at få besøg ude på virksomhedens adresse. MASCOT-eksperter kan vejlede om sortiment, størrelser og den bedste løsning til slidstærkt, velsiddende arbejdstøj, der leveres direkte til jer inden for få dage. Kontakt din lokale forhandler eller MASCOT.

47


48


MASCOT® HARDWEAR

Tryk og broderi Hos MASCOT kan tryk og broderi være en integreret del af arbejdstøjsbestillingen. Uanset hvilken bestillingsløsning I vælger, er det enkelt at føje logotryk eller broderi til jeres bestilling. Det sikrer jer en effektiv og hurtig håndtering af jeres trykordrer, så medarbejderne hurtigt kan få tøj med jeres firmanavn.

49


MASCOT – et hurtig, nemt og kvalitetsbevidst valg Det er nemt at handle med MASCOT. Du har et helt sortiment af arbejdstøj og sikkerhedsfodtøj til rådighed – fra top til tå og fra sommer til vinter. Du behøver kun at handle ét sted, og så får du salgsbackup i hele verden. Du kan desuden automatisere så meget af din samhandel med MASCOT, som du ønsker. Det er også hurtigt at handle med MASCOT. Vi stiller brugervenlige, online bestillingsplatforme til din rådighed, så du kan spare tid og minimere fejlkilder. Og så ekspederer vi ordrer fra hele verden inden for 24-48 timer fra et fuldautomatisk, topmoderne logistikcenter med en kontinuerlig lagerbeholdning på mere end 4,8 millioner produkter. Fejlfrit og hurtigt – og, hvis du ønsker det, individuelt pakket. Og så er MASCOT et kvalitetsbevidst valg fra din side. Det handler ikke alene om, at selve arbejdstøjsprodukterne og sikkerhedsskoene er gennemtestede og på et højt kvalitetsniveau. Det handler også om, at du får de mest effektive bestillings- og serviceløsninger. Sidst men ikke mindst betyder det også, at du hos MASCOT køber produkter, der er

50

produceret under gode forhold. Langt størsteparten af MASCOTs varer bliver produceret på vores egne CSRcertificerede fabrikker i Vietnam og Laos. Vi garanterer gode arbejdsforhold – og arbejdstøj med socialt ansvar. Når du handler med MASCOT, handler du med en virksomhed under konstant udvikling inden for produkter, services og løsninger. Vi fokuserer på vores kunders og potentielle kunders muligheder og begrænsninger. Disse input er omdrejningspunktet for udvikling af nye produkter og løsninger fra MASCOT. Vi vil være et skridt foran med at levere de bedste løsninger til vores kunder. For det betyder, at vores kunder også er et skridt foran.


MASCOT® HARDWEAR

2800+ ANSATTE

OVER 3500 FORHANDLERE I HELE VERDEN

INTERNATIONALE PRISER

GRUNDLAGT I 1982

FAMILIEEJET

4 EGNE FABRIKKER I LAOS OG VIETNAM

600+ UNIKKE PRODUKTER

4.800.000 PRODUKTER PÅ LAGER

32000 VARENUMRE

t

EFFEKTIVT FLOW MED SAP

EGNE SÆLGERE I 15 EUROPÆISKE LANDE

SA8000 ISO 9001 SOCIALT ANSVARLIG PRODUKTION

CERTIFICERET

LEVERINGSEVNE 98%

MASCOT® WORKWEAR

51


Mascot International A/S Silkeborgvej 14 · 7442 Engesvang · Danmark Tlf. 87 24 47 00 info@mascot.dk · www.mascot.dk

www.facebook.com/MascotWorkwear

www.linkedin.com/company/mascot-international-as

www.youtube.com/mascotinternational

www.instagram.com/mascot_workwear/ MASCOT® er et registreret varemærke, som tilhører Mascot International A/S. Der tages forbehold for produktændringer, prisstigninger, trykfejl, leveringssvigt og udsolgte varer.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.