Mascot Et bæredygtigt alternativ

Page 1

Et bæredygtigt alternativ præsenteret af MASCOT® WORKWEAR

GENBRUGSPOLYESTER

ØKOLOGISK BOMULD


Et globalt ansvar Tøj og tekstiler er noget, vi alle anvender. Igennem en lang periode har man verden over produceret med det ene formål at sende nye produkter i store mængder ud til forbrugerne. Fokus har været at producere meget og billigt. Nu er der heldigvis kommet et nyt fokus både hos producenter og forbrugere: Vi skal forbruge ansvarligt af nye ressourcer, genbruge og forbruge bedre. Det betyder, at vi som producent har fokus på at lave produkter, der holder længe. Det gør vi, for at de ressourcer, vi vælger at anvende, får længst mulig levetid og dermed ikke skal erstattes af nye efter kort tid. Og det betyder, at de materialer, vi anvender, skal bruges med omtanke og med en vurdering af deres bæredygtige profil. I det regnskab skal vurderingen tages i henhold til såvel det sociale som det miljømæssige og økonomiske ansvar. Det skal give mening for mennesker og miljø på den lange bane.MASCOT tager etisk, socialt og miljømæssigt ansvar De 17 verdensmål FN har formuleret 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, som det forventes, at alle lande, virksomheder og organisationer arbejder for at indfri inden 2030. De 17 verdensmål er fælles pejlemærker, således alle aktører kan omsætte de globale behov til forretningsløsninger, som kan være med til at skabe en bæredygtig fremtid for kommende generationer. MASCOT og verdensmålene MASCOT arbejder med verdensmålene på forskellige planer, og det arbejde vil vi udbygge og intensivere frem mod 2030. Med produktionen af arbejdstøj vil vi være med til at afskaffe fattigdom og sult, sikre sundhed og uddannelse samt tilbyde anstændige jobs. Blandt andet. Hos MASCOT tager vi ansvar for miljø og mennesker ved at producere og forbruge ansvarligt. Nu lancerer vi en serie af T-shirts, sweatshirts og poloshirts, der er lavet af bæredygtige materialer. www.mascot.dk/da/baeredygtige-produkter


Se hvordan vi arbejder med verdensmålene i videoen her eller læs om MASCOTs engagement i de 17 verdensmål på: www.mascot.dk/da/mascot-og-verdensmalene


Et bæredygtigt alternativ MASCOT præsenterer en ny serie af bæredygtige produkter i to varianter; produkter i 100% økologisk bomuld og produkter i et mix af 60% økologisk bomuld og 40% genbrugspolyester. De nye T-shirts, sweatshirts og poloshirts er alle lavet af materialer, der gør det muligt for kunderne at vælge et bæredygtigt alternativ.


MASCOT® WORKWEAR

GENBRUGSPOLYESTER

ØKOLOGISK BOMULD


Genbrugspolyester I den ene variant af de nye bæredygtige produkter er der anvendt 40% genbrugspolyester. Genbrugspolyester er produceret af brugte plastikflasker og andet plastaffald, som bliver indsamlet, nedbrudt til granulat og spundet til nye tråde. Disse tråde bruges til at producere nye tekstiler. På den måde bliver affald til en ny ressource, som kan anvendes til produktion af tekstiler uden at belaste miljøet. Produkter med polyester har visse fordele i sammenligning med produkter, der udelukkende indeholder bomuld. De: • tørrer hurtigere • har en højere farveægthed, også hvad angår sved- og solpåvirkning • holder formen bedre og har ikke så stor tendens til at krympe • har en høj slidstyrke og længere samlet brugstid

BRUGT PLASTIK

SORTERING

PRODUKT

GENBRUGSRECYCLED POLYESTER POLYESTER STOF

RENGØRING

GARN

FINDELING


Økologisk bomuld I begge varianter af de bæredygtige produkter er der anvendt økologisk bomuld. Økologisk bomuld er dyrket uden brug af pesticider og andre kemikalier, og udleder op til 94% færre drivhusgasser end i produktionen af konventionel bomuld. Økologisk bomuld er dyrket fra frø, der ikke er genmodificerede, og ukrudtet på bomuldsmarkerne er fjernet manuelt. På den måde skånes både landbrugsjorden og landmændene, som dyrker den. Da økologisk bomuldsproduktionen ikke anvender kemikalier, er der heller ingen kemipåvirkning over for brugeren, der bærer det færdige produkt ind mod huden.

ØKOLOGISK BOMULD


MASCOTs sortiment af bæredygtige overdele 100% økologisk bomuld

100% ØKOLOGISK BOMULD

T-shirt | 20382-796

Poloshirt | 20583-797

Sweathirt | 20484-798 Alle modeller findes i disse farver:

010

Poloshirt | 20593-797

06

08

11

18

T-shirt | 20392-796

90


MASCOTs sortiment af bæredygtige overdele 60% økologisk bomuld / 40% genbrugs polyester

ØKOLOGISK BOMULD

T-shirt | 20482-786

GENBRUGSPOLYESTER

Poloshirt | 20683-787

Sweathirt | 20384-788 Alle modeller findes i disse farver:

010

06

08

11

18

T-shirt | 20492-786

90

Poloshirt | 20693-787


En bæredygtig løsning Produktposer af genbrugsplast De bæredygtige overdele er indpakket i produktposer lavet af 100% genanvendt plastik. Poserne er produceret af plastikaffald fra gaderne i Bangladesh’ hovedstad Dhaka. Plastikken er indsamlet, vasket, sorteret og smeltet om til ny plastik. Plastikposerne er et lille bidrag til den bæredygtige tankegang, men har flere gode og bæredygtige perspektiver: • Der bliver ryddet op i gaderne, i stedet for at plastikken ender i floden. • Det skaber nye jobs for nogle af byens indbyggere, som tjener penge ved at indsamle plast. • En brugt ressource genanvendes til en ny ressource.


We have begun using

recycled plastic for our product bags


Nakketryk i stedet for hangtags Med til at forbruge ansvarligt hører også at nedbringe brugen af ressourcer. Derfor har de bæredygtige produkter ikke hangtags, da vi i stedet har valgt at lave produktinformationerne som nakketryk. På den måde sparer vi både papir og snor, som alligevel vil blive smidt ud, når produktet er taget i brug.


Sikkerhed for dine produkter De bæredygtige produkter er både Oeko-Tex® mærket og fremstillet under REACH. REACH er EU’s fælles kemikalielovgivning, og har til formål at sikre, at de produkter man køber i EU, ikke er til skade for hverken mennesker eller miljø. Oeko-Tex® Standard 100 er forbrugerens garanti for, at tekstilprodukter er testet og godkendt for indhold af sundhedsskadelige eller formodede sundhedsskadelige kemikalier og farvestoffer. Hvor REACH er lovpligtigt, er OekoTex® er frivillig mærkning, som MASCOT har valgt at sikre brugerne af tøjet med.


MASCOT arbejder med bæredygtighed på mange niveauer Hos MASCOT er vi meget bevidste om, at en serie af T-shirts, poloshirts og sweatshirts i bæredygtige materialer langt fra gør det hele. Og vi arbejder på mange forskellige bæredygtige tiltag og tester hele tiden nye metoder, der både giver mening for miljø og mennesker, samt som kan sælges til en fornuftig pris for vores kunder. Vi har blandt andet gjort store tiltag i produktionen. Vi har vores egne fabrikker med egne ansatte, og vi tilbyder gode, udviklende, respektfulde og trygge arbejdspladser for alle vores 2800 ansatte. Læs meget mere om gode og anstændige jobs og verdensmål 8 her: www.mascot.dk/da/ anstaendige-jobs-bringer-mennesker-ud-af-fattigdom#8


MASCOTs arbejdstøjsproduktion

Spinding – et udvalg af MASCOTs garn er delvist fremstillet af genanvendte materialer.

Farvning – MASCOT bestræber sig på, at konvertere en del af processen til farvning uden eller kun med minimal brug af vand.

Naturlige og syntetiske fibre.

Tested to Work – Kvalitetskontrol af tråd, metervarer osv. før produktion.

MASCOT Egen CSR-certificeret produktion i Vietnam og Laos

MASCOTs produkter er solgt til kunder i hele verden.

• MASCOT Vietnam og MASCOT Laos er SA8000certificeret. • Respektfulde og sikre arbejdspladser for vores 2400 medarbejdere i Vietnam og Laos. • 86% af medarbejderne er kvinder. • Anstændige job og arbejdsvilkår med ordentlig løn. • Glade og sunde medarbejdere er gode medarbejdere – MASCOT tilbyder blandt andet gratis frokost og gratis adgang til lægehjælp. • MASCOT investerer i innovation, markedsudvikling og medarbejderne.

Topautomatiseret logistikcenter i Pårup, Danmark.

Transport med omtanke - Alle vores primære transportleverandører har implementeret ISO 14001. Et system til miljøstyring.

Genbrugsemballage - Papkasser, papir og en ny generation af produktposer er helt eller delvist fremstillet af genanvendte materialer.

Affaldsmaterialer genanvendes (stof, papir osv.).

Holdbare produkter er bæredygtige produkter. - MASCOTs produkter er testet til at holde længe for at undgå unødigt køb at nye produkter og derved bruge nye ressourcer.


GENBRUGSPOLYESTER

ØKOLOGISK BOMULD


2800+ ANSATTE

OVER 3500 FORHANDLERE I HELE VERDEN

INTERNATIONALE PRISER

GRUNDLAGT I 1982

FAMILIEEJET

4 EGNE FABRIKKER I LAOS OG VIETNAM

600+ UNIKKE PRODUKTER

4.800.000 PRODUKTER PÅ LAGER

32000 VARENUMRE

t

EFFEKTIVT FLOW MED SAP

EGNE SÆLGERE I 15 EUROPÆISKE LANDE

LEVERINGSEVNE 98%

SA8000 ISO 9001 SOCIALT ANSVARLIG PRODUKTION

CERTIFICERET

ARBEJDER FOR EN BÆREDYGTIG FREMTIDIG


Vil du vide mere? Din MASCOT-kontakt kan præsentere MASCOTs samlede bæredygtige løsning for dig. Besøg også www.mascot.dk/dk/baeredygtige-produkter for at se produkterne i alle farver.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.