Page 1

Foto: Sidsel Naustvoll.


1003 i 2013! I fjor nådde NOT målet om å bli over 1000 medlemmer! Medlem nr 1000, Stine Katrin Joakimsen, fikk en liten oppmerksomhet fra NOT, men medlem nr 289 og nr 1003 er akkurat like viktige for foreningen. Vi håper våre medlemmer vil fortsette som medlemmer i 2014 og at NOTs tilbud vil være verdt å støtte opp om.

Stjernesildre. Foto: Sidsel Naustvoll.

turledere som ikke tjener ei krone på denne ansvarsfulle og viktige jobben. Alle som står på for foreningen fortjener en stor takk for innsatsen! Samtidig håper vi at arbeidet for NOT betaler seg i gleden ved å gjøre en jobb for fellesskapet og å treffe andre likesinnede turkamerater.

Drift og dugnad NOT har 14 hytteplasser, de fleste med flere bygg. Hyttene ligger primært i området fra Ofotbanen (Vokterboligen) til Bjørntoppen (Røysvann). I samme område har vi ca 500 km med merkede løyper. Det aller meste av den krevende jobben det er å holde dette vedlike utføres som frivillig, ubetalt arbeid. Turene i turprogrammet ledes av entusiastiske

Steinbu og Fjellbu NOT fikk i 2013 overta hytta ”Steinbu” som ligger ved foten av Lilletind, på fjellryggen mellom Håkvikdalen og Skjomen. I løpet av året håper vi å få satt den i stand, slik at den kan brukes som et dagsturmål i et flott, men for mange litt ukjent turområde. Fjellbuhytta innerst i Skjomdalen er fra i år ikke lenger NOT sin hytte. Den er nå tilbake i Statskogs eie! DNT-Ung, Ungdomsturer I år har NOT flere ungdomsturer på programmet. Turene er for ungdommer i alderen 13-26 år, men turer for en 13åring er naturlig nok ikke like interessante for en 25-åring. Vi har valgt å ha et snevrere aldersintervall på de ulike turene. Alle turene er med voksne turledere – ta kontakt med disse hvis turen høres interessant ut for deg eller ungdommen din.

Foto: Susanne Palm. 2


Hyttetur Har du vært og prøvd fiskestanga ved Gautelishytta? Har du sittet nedenfor Paurohytta og sett utover Giccejiekhna, breen under Bjørntoppen? Det ligger mange fine opplevelser og venter på deg underveis til, og vel framme ved, NOTs hytter i fjellet. Få med en god turSteinbu. Foto: Sidsel Naustvoll. kamerat og gå en flerdagerstur i fjellet. Husk sovepose (eller Flere turer lakenpose) og mat! Følg med på NOTs nettsider: narvik. Skriv deg inn i protokollen når du komturistforeningen.no eller www.narvikmer fram og forlat hytta i minst like god fjell.no. Her blir turene i programmet stand som da du kom. lagt ut med dato og beskrivelse. Det kan Betal for oppholdet med engangsfullgodt være at det blir satt opp flere turer makt på hytta eller til NOTs konto etter enn det som er med i turprogrammet. turen.

Balansekunst. Foto: Sidsel Naustvoll. 3


FELLESTURER Vær ute i god tid ved påmelding til turene. Avklar med turleder på forhånd om dette er en tur som passer for deg. Datoer som mangler/ endres, vil komme så fort det er klart på NOTs nettsider. Det kan godt hende at det vil bli flere fellesturer enn de som står i programmet – følg med på www.narvikfjell.no!

Rundt Kopperfjellet. Foto: Bjørn Forselv.

Mars/april: STORE HAUGFJELL Dagstur på ski til Store Haugfjell. Påmelding seinest dagen før til turleder Finn Johnsen, tlf 900 25 409.

ei god fonn å grave i. Fokus blir å konstruere snøhuler som er egnet for overnatting for deretter å overnatte i dem. Påmelding til turleder og gravesjef Bjørn Forselv, tlf 905 73 732 innen torsdag 3. april.

Lørdag 29. mars: KOPPERFJELLET Skitur rundt Kopperfjellet. Påmelding til turledere Stein Evert Pettersen og Bjørn Forselv, tlf 905 73 732 innen torsdag 27. mars.

5. april: SPANSTIND Topptur med randonné- eller telemarkski. Spanstind er en grei topptur og passer godt for deg som er fersk på denne skitypen. Det er flott utsikt og sammenhengende skikjøring fra toppen og hele veien til parkeringen. Feller kan leies etter avtale med turleder.

5.-6. april: SNØHULETUR Vi går ikke så langt fra bilveien og finner 4


Sølvfjellet - sett fra turen til Spanstind. Foto: Sidsel Naustvoll.

fersk på denne skitypen. Feller kan leies etter avtale med turleder. Påmelding til turleder Jon Framnes, tlf 951 28 717, seinest dagen før.

Påmelding til turleder Jon Framnes, tlf 951 28 717, seinest dagen før 21. april (1. påskedag): SEPPMOLA Topptur til Seppmola (Sipmulvarri) i Ballangen med randonné- eller telemarkski. Turen passer godt for deg som er

25. – 27. april: SØRFJORD-PAURO-RØYSVANN Skitur over tre dager, der vi går rundt hele Bjørntoppen, med start fra Kjøpsvik fredag morgen. Vi har båtskyss inn Sørfjorden og hentes samme sted søndag ettermiddag. Turen er i godt vær lang og flott, i dårlig vær lang og krevende, og gode skiferdigheter er nødvendig. Påmelding i god tid til turleder Sidsel Naustvoll, sidseln@me.com.

15% rabatt *

ved framvisning av gyldig medlemskort

Kongens gt. 50 – Narvik Telefon 76 94 69 50 *) Unntak: Sykkel, pulk og våpen. Fax 76 94 69 51

Inn under Bjørntoppen. Foto: Sidsel Naustvoll. 5


og Tredjetoppen. Forhåpentligvs har vi sol hele turen – uansett hvor seint eller tidlig vi gir oss! Turleder er Øydis Jakobsen, tlf 920 41 429. 28. - 29. juni: LOSSI Innføring i løypemerking og varding, med utgangspunkt ved Lossihytta. Godt turfølge. Foto: Bjørn A. Marthinussen. NOT har et stort Juni: behov for å vedlikeholde de merkede FJELLBU løypene i fjellet og håper at flere ønsker Tur til Fjellbuhytta i Skjomen for psyå bidra i dette arbeidet. Denne helga kisk utviklingshemmede. Lett ettermidgies det en praktisk innføring i varding dagstur til Fjellbuhytta med grilling og og merking i henhold til DNTs retbålkos i furuskogen. Turen gjennomføres ningslinjer. Kontaktperson og merkei samarbeid med Norsk Forening for sjef er Trond Østrem, tlf 993 17 710 utviklingshemmede (NFU). Kontakteller epost trondo@hin.no. person er Wenche Sollie Jakobsen, tlf 416 69 973. 11. juni: LAKSELVVANNET Ettermiddagstur til Lakselvannet for personer med demens og deres pårørende. Lett vandring (1km) og vi tar en god rast med kaffebål ved vannkanten. Oppmøte ved Hergot kapell kl.17.00. Turen arrangeres i samarbeid med Narvik Demensforening. Turleder og kontaktperson er Sissel Nilsen, tlf 412 39 560. Varde. Foto: Sidsel Naustvoll.

Uke 25 MIDNATTSOLTUR TIL LINKEN Turen starter fra Øvre Fjellheisstasjon kl 21. Det går an å gå eller ta gondolen til startstedet. Turen går til Linken- toppen av Fagernesfjellet. Hvis forholdene er bra, går vi kanskje videre til Andre-

14. - 17. juli: TELTTUR ABISKO-NIKKALUOKTA Turen er totalt ca 11 mil fordelt på 4 dager. De tre første dagene er etappene 6


på om lag 3 mil, siste dag 2 mil. Vi følger Kungsleden og har første teltovernatting før Alesjaurestugorna. Neste dag passerer vi Tjäktastugorna og går over Tjäktapasset, som er turens høyeste punkt. Vi telter før vi kommer til Sälkastugorna. Den tredje dagen går vi en høyde forbi Singistugorna og til den Fjellpryd. Foto: Stein Evert Pettersen. berømte Kebnekaise Fjällstation. 7. - 10. august: Etter sjarmøretappen til Nikkaluokta, tar vi bussen inn til Kiruna og tog til SØRFJORD-RØYSVANNNarvik. Turen er krevende, og du må HELLEMOBOTN 4 dagers tur med overnatting i telt og være vant til å gå flere dager i fjellet med hytte. Torsdag ettermiddag får vi båtskyss tung sekk. Terrenget er lettgått med god fra Kjøpsvik inn til Sørfjorden. Her gjør sti og merket løype. Turledere er Annvi unna turens lengste stigning før vi slår Catrin Stokkedal og Trine Olsen. opp teltene ved Kjerringvannet på kvelPåmelding på mail til trine@happyden. Fredag har vi en lett og fin tur inn til team.no i god tid før turen.

Kungsleden. Foto: Lise Flønes Ravn. 7


Røysvann. Foto: Sidsel Naustvoll.

NOTs sørligste hytte, Røysvannhytta. Lørdagen er lang, krevende og fantastisk! Rosinen i pølsa får vi når vi når Hellemojuvet på søndag. Rutebåt fra Hellemobotn til Kjøpsvik søndag ettermiddag. Påmelding må skje i god tid! Turleder er Sidsel Naustvoll, sidseln@me.com.

Turledere er Øydis Jakobsen, tlf 920 41 429 og Inger Krane, tlf 994 54 945. August: ROMBAK-BEISFJORD Dagstur fra Rombak til Beisfjord. Tog til Rombak stasjon. På anleggsvei til Sildvikskaret, videre rundt Sildvikvannet og ned langs Mølnelva til Beisfjord. Turledere er Øydis Jakobsen, tlf 920 41 429 og Inger Krane, tlf 994 54 945.

14. - 15. august DRONNINGRUTA I VESTERÅLEN Vi kjører til Stø fredag ettermiddag, overnatter på campingen der, og tar turen som en rolig dagstur. Det er nødvendig med godt skotøy og medbrakt drikke, da det er lite å finne på turen. Det er mye opp og ned så du må være i relativt god form. Turleder er Stein Evert Pettersen, tlf 909 69 952.

August: DEN LANGE FJELLMARSJEN Felles transport til enden av veien i Norddalen i Skjomen. Herfra er det ca

17. August: KERKKEVAGGE OG TROLLSJÖN Dagstur fra Låktajokk stasjon til Nordens klareste innsjø? Turen går gjennom et område med rik flora og spennende steinformasjoner. Ganske lett, ca 12 km.

Fra Fjellmarsjen. Foto: Sidsel Naustvoll. 8


35 km til Katterat stasjon og ytterligere 3 km til Vokterboligen hvor det blir overnatting etter turen. Bagasjen transporteres til Katterat stasjon. Påmelding til turledere Adelheid Flakstad og Veronica Føre Andersson, tlf 901 25 844.

Vassdalen og går opp langs en skogsvei i ca. 3,5 km. Videre forbi minnemarkeringen for Vassdalsulykken og til Gressdalsvannet er det ca. 3,5 km på sti. Fint bærterreng og godt med fiske. Turen inn tar ca. 2 - 2.5 timer. Påmelding senest 2 dager før til turleder Barbro Lund, tlf 958 52 828.

23. august: RÅNKEIPEN Topptur på kommunegrensen mellom Narvik og Ballangen. Turen starter fra ”vannkanten” ved E6 og kryper 1200 moh til toppen som gir utsikt over Ofotfjorden, Narvik og Ballangen. Jevn stigning hele veien, ingen partier som krever klatring eller som utfordrer høydeskrekken for mye. Ca 3-4 timer opp. Påmelding til turlederene Ann-Catrin Stokkedal og Trine Olsen, trine@happyteam.no seinest 21. aug.

5. - 7. september: RAGO Telttur i Rago nasjonalpark i Sørfold. Vi skal innom bl.a. Storskogvannet, Ragohytta, Sølvskardvatnan, Litjverrivassfossen og Grisryggen. Dette er terreng for troll og trollkjerringer! Påmelding i god tid, seinest 1. september. Turleder er Sidsel Naustvoll, sidseln@me.com. 6. september: GRUVE I GAUTELISFJELLET Dagstur på ca 6km med historisk og geologisk blikk på naturen, Turleder er

August/september: GRESSDALEN Dagstur til Gressdalen. Turen starter fra

Rago. Foto: Stein Evert Pettersen. 9


Meld fra i god tid om du har lyst til å være med, turen planlegges etter værmeldinga. Turledere er Veronica Føre Andersson, tlf 901 25 844 eller veronica@hcp.as,og Stein Evert Pettersen.

Jo Dreyer. Kontaktperson: Guri Indregard, tlf 900 28 847. September/oktober: UVÆRSTUR Overnattingstur i dårlig vær. Hvis det meldes dårlig vær til helga, stikker vi avgårde på lørdag morgen. Vi sliter oss fram til Hunddalshytta, og aldri har det vært så godt å komme fra til ei lita hytte på fjellet! Resten av kvelden blir det god mat og innekos, før vi returnerer på søndag - forhåpentligvis i like fælt vær.

Lørdag 6. desember: GLØGGTUR TIL FUNNHYTTA Mellom kl 13 og 15 serveres det førjulsgløgg i Funnhytta ved Pumpvann i Tøttadalen. Det er fullmåne denne dagen, men det kan være lurt å ta med hodelykt likevel.

TOPPTURER I JULI – AUGUST Disse turene vil bli annonsert på NOTs nettsider og i Fremover i løpet av juli og august: ROMBAKSTØTTA - BEISFJORDTØTTA - VOMTIND 23. august RÅNKJEIPEN

Vomtind. Foto: Bjørn Forselv. 10


UKAS TUR 2014 – MANDAGSTURENE

På alle turene oppfordrer vi til å møte opp på Jernbanestasjonen litt før kl 17 slik at kjøring i størst mulig grad kan samordnes. Turene vil bli nærmere beskrevet på NOTs nettside.

Noen av turene er beskrevet i bøkene På tur i Narvik og omegn I og II av Bjørn Forselv. Turledere vil primært være Bjørn Forselv, Sissel Nilsen og Sidsel Naustvoll. Noen turer har en del stigning og andre er ganske flate. De letteste turene er merket med én stjerne, de antatt tyngste med tre stjerner. Alle skal kunne gå i sitt eget tempo, vi går ikke fra noen (som ikke ønsker det sjøl). Ta gjerne med en venn som ikke tror dette er noe for ham/henne.

(én på tirsdag ...)

Mandagstur til Reinveivannet. Foto: Sidsel Naustvoll.

Tur 1 - Mandag 12. mai Olbogfjellet, Hergot ★

Tur 6 - Mandag 16. juni Fortet i Sildvik ★★★

Tur 2 - Mandag 19. mai Saltvikryggen, Saltvik ★★

Tur 7 - Mandag 18. august Langvasskvanta, Nygårdsfjellet ★

Tur 3 - Mandag 26. mai Hammarvatnet, Virak ★★

Tur 8 - Mandag 25. august Stigen, Nygårdsfjellet ★★

Tur 4 - Mandag 2. juni Peppartuva, Håkvikdalen ★★★

Tur 9 - Mandag 1. september Kvantafossen i Beisfjord ★★

Tur 5 - Tirsdag 10. juni Tverrdalsryggen, Beisfjord ★★★

Tur 10 - Mandag 8. september Tøttarota fra Djupvik ★★

11


UNGDOMS GRUPPA

(13-26 år)

Alle turene går med voksne turledere. NOT håper at DNT-Ung Narvik etter hvert vil bli ei gruppe som ungdommer selv styrer, og at voksne turledere «leies inn» ved behov. Hvis du er i rette aldersgruppa, og du har lyst til å være med å finne på turer og skape et sosialt miljø, vil vi i NOTs styre gjerne ha kontakt med deg! 15. - 16. mars, 18-26 år: HUNDDALSHYTTA Skitur til Hunddalshytta med én overnatting. Tog til Katterat lørdag og ned søndag. Det er ca 12 km å gå hver vei, 3-5 timer. Felles middag på lørdag. Påmeldingsfrist: torsdag 13. mars til turleder Lars Ivarsson Elverum, tlf 482 11 334, epost larelve@online.no.

gå med sekk, og høvelig utstyr. Turledere er Ann-Catrin Stokkedal og Trine Olsen. Påmelding til trine@happyteam.no i god tid. August, 13-15 år: ALPETUR FOR UNGDOM I løpet av 3 dager bestiger vi byfjellene i Narvik: Rombakstøtta, Beisfjordtøtta og Tredjetoppen via eggen. Det blir to teltovernattinger ved Forsnesvannet og erfarne instruktører. Kontaktperson: Susanne Palm tlf 906 00 787 susanne.k.f.palm@gmail.com.

29. - 30. mars, 13-16 år: HUNDDALSHYTTA Skitur til Hunddalshytta med én overnatting. Tog til Katterat lørdag og retur søndag. Påmelding seinest 26. mars. Turledere er Adelheid Flakstad og Veronica Føre Andersson, tlf 901 25 844 eller veronica@hcp.as. 14. - 15. juni, 15-18 år HULDREHEIMEN I BALLANGEN Det er ca 1 time å gå til Huldreheimen hvor vi overnatter i hytte og/eller telt. Det blir aktiviteter og turer i et flott naturområde. Turledere Gøran Jakobsen og Stein-Evert Pettersen, tlf 909 69 952. 29. - 30. august, 13-16 år: SKOADDEJAVRE Overnattingstur til Skoaddejavrehytta. Avgang fredag ettermiddag fra Gautelis, ca 8 km. Det kreves litt erfaring med å

Middag i det fri. Foto: Susanne Palm. 12


Barnas Turlag har et variert friluftstilbud for hele familien. Gjennom Barnas Turlag får barn og unge i alderen 0 til 12 år mulighet til å oppleve natur, friluftsliv og hygge i fellesskap med andre. Medlemmer av Barnas Turlag benytter alle NOTs hytter gratis og deltar gratis på turene. kikkert, kubbe til bålet og noe å grille. Parker langs gamleveien. Turleder Sigrid Johnsen, tlf 997 48 707.

Mandag 3. mars 16.00 ETTERMIDDAGSSKITUR TIL FUNNHYTTA Oppmøte ved Minikraftverket. Vi passerer Førstevann, hvor vi tar en drikkepause og skriver oss samtidig inn i Turbokasseboka der. Vel framme i Funnhytta fyrer vi i ovnen og spiser matpakken vi har tatt med. Vi lager bål utenfor, slik at de som ønsker det kan grille. Hjemturen går vi med hodelykt? Ta med solid matpakke og hodelykt. Passer for større barn. Turleder Øydis Jakobsen, tlf 920 41 429.

Helg i mai/ juni HISTORIEVANDRING PÅ RALLARVEIEN Vi tar toget til Riksgrensen lørdag morgen og vandrer langs Rallarveien til Vokterboligen. Her overnatter vi, før vi fortsetter til Katterat stasjon på søndag. Underveis hører vi om anleggstiden. Kontaktperson Øydis Jakobsen, tlf 920 41 429. Ettermiddag i august BLÅBÆRTUR TIL TYTTEBÆRVIKA Turen passer for alle som vil, her kan også de aller minste være med. Her blir det blåbærplukking med evt bålkos. Ta med klær for anledningen, noe å plukke i, og evt bålpanne, stekefett og pannekakerøre hvis noen ønsker å prøve seg på middag i det fri. Pølser og annet er også lov! Oppmøte på parkeringsplass etter Rombaksbrua, så går vi innover stien mot Rombaken. Turleder: Sigrid Johnsen, tlf 997 48 707.

Søndag 23. mars 12.00 SKITUR PÅ ANKENESFJELLET Oppmøte ved klubbhuset. Vi følger lysløypa opp på fjellet, hvor vi lager bål, griller og koser oss. Ta på klær etter vær. Turleder Øydis Jakobsen, tlf 920 41 429. Søndag 30. mars 12.00 SKITUR PÅ VEGGFJELLET Oppmøte på parkeringsplassen på Trollhøgda. Vi starter samlet og går så langt vi klarer; lengden på turen justerer man etter ork og ferdigheter. Passer for alle. Turleder Eirik Djupvik, tlf 984 40 434.

31. oktober kl 17.00 MØRKETIDSTUR TIL FØRSTEVANN Barnas turlags markering av at vi går inn i mørketiden har blitt en tradisjon som mange setter pris på. Vi går refleks-

Ettermiddag i april/ mai FUGLESPEIDETUR I HÅKVIKFJÆRA Vi ser etter fugler og prøver å finne ut hvilke forskjellige arter vi ser. Ta med 13


orientering på turen opp til Førstevann, og vel framme lager vi bål. Oppmøte ved Minikraftverket. Følg reflekser og fakkelbokser til Førstevann. Husk hodelykt/ lommelykt. Kontaktperson Øydis Jakobsen, tlf 920 41 429. Bålkos. Foto: Toril Larsen.

TURBOTRIMMEN Onsdager i mai/juni og august/september. Ettermiddagsturer til Turbotrimkassene - ta med matpakke - gjerne noe å grille - og spis middagen i det fri i trivelig selskap. Alle medlemmer i Barnas Turlag får Turbotrimkort, og i alle Turbotrimkassene ligger det klippetenger. Man kan altså gjennomføre Turbotrimmen helt på egen hånd hvis man ikke har anledning å være med på de arrangerte turene til Turbotrimkassene. Premie til alle som besøker minst 4 av kassene. 21. mai LILLEVIKA Oppmøte på Jaklamyra kl 17.00. Vi spaserer Lyngedalsstien til Lillevika og skriver oss inn i Turboboka der. Her griller vi før vi går hjem i eget tempo.

20. august HÅKVIKDALEN Oppmøte ved bro kort forbi Storvatnet. Vi krysser brua og følger stien innover til Turbokassen. 27. august TYTTEBÆRSLETTA I BEISFJORD Oppmøte kl 17.00 ved krigskirkegården.

4. juni KOBBERSTADLØYPA Oppmøte kl 17.00 ved varmebua i Kobberstadløypa. Vi går 2km-sløyfa og avslutter turen ved varmebua, hvor vi tenner bål.

4. september OVERRASKELSE! Vi skal flytte Turbokassen vi har ved Førstevann. Nærmere informasjon kommer på NOT sine nettsider.

11. juni GRILLBUA PÅ FAGERNES Oppmøte ved Narvik Montessoriskole kl 17.00. Vi følger stien opp til grillbua og Turboboka.

Kontaktperson for disse turene er Øydis Jakobsen, tlf 920 41 429.

14


Rombakstøtta. Foto: Sidsel Naustvoll.

KONTAKTPERSONER I NOT Sidsel Naustvoll, styreleder Jon Sommerseth, daglig leder Øydis Jakobsen, Barnas Turlag Erik Kimsaas, kasserer Sven Erik Ervland, hyttedrift Finn Johnsen, transport Knut Schulstad Veronica Føre

tlf 915 52 908 tlf 402 40 987 tlf 920 41 429 tlf 971 53 029 tlf 473 01 514 tlf 900 25 409 tlf 906 95 195 tlf 901 25 844

VIL DU LEIE VOKTERBOLIGEN? Vokterboligen ligger 3 km fra Katterat. Huset har 14 soveplasser, innlagt vann, strøm, badstue og dusj. Du kan leie/ha huset helt for deg selv. Kontakt Sven-Erik Ervland i styret: Tlf. 473 01 514.

15

sn@hin.no jonsom@online.no oeydis@yahoo.no ejokims@online.no ervland@online.no finnjo2@online.no knut.schulstad@narvikskolen.no veronica@hcp.as


Disse sponser NOT-hytter:

Avsender:

Du finner all informasjon om NOT på internett:

LYST TIL Å BLI MEDLEM? 1. Klikk deg inn på www.narvikfjell.no eller www.turistforeningen.no 2. Ring DNT v/medlemsregisteret: 22 82 28 00 og meld deg inn. Alle med bostedsadresse i Ofoten tilhører automatisk Narvik og Omegn Turistforening. MEDLEMSKAP 2014 Hovedmedlem: . . . . . . . . . . . . . . . . . 590,Honnørmedlem (født før 1947): . . . . 445,Husstandsmedlem: . . . . . . . . . . . . . . 270,Student/Ungdom (19-26 år): . . . . . . 310,Skoleungdom (13-18 år): . . . . . . . . . 190,Barnas Turlag (0-12 år): . . . . . . . . . . 115,OVERNATTINGSPRISER PR NATT Medlemmer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 150,Ikke medlemmer . . . . . . . . . . . . . . . 300,Ungdom u/25 år medlem . . . . . . . . . . 75,Ungdom u/25 år ikke medl. . . . . . . . 150,Barn u/13 år, medlem . . . . . . . . . . . . . 0,Barn u/13 år, ikke medlem . . . . . . . . . 75,Dagsbesøk . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 75,Depositum nøkkel . . . . . . . . . . . . . . 100,NØKKELSALG OG BETALING På hvert hyttested er det normalt ei hovedhytte og ei sikringshytte. Alle de ordinære hyttene har standard DNT-nøkkel, mens kvilebuene er åpne. Nøkkelsalgsteder er i Sparebanken Narvik og på turistkontoret ved jernbanestasjonen. Du kan også bestille nøkkel ved å skrive til NOT. Storsteinshytta har egen nøkkel som kan lånes hos Jørn Kåre Sommerseth (tlf. 76 95 12 96, 480 74 112), depositum kr 200,-. Nøkkel til Vokterboligen samt info kan fåes hos Sven Erik Ervland, tlf. 473 01 514. Betaling for hyttene skjer vanligvis på hyttene gjennom betalings-

www.narvikfjell.nom

fullmakt som legges i egen kasse på hytta, et sikkert og unikt system for hele DNT. Bankgiro: 4520.07.19348 (For betaling av hyttebesøk, husk løpenr i protokoll) NB: Utenlandske statsborgere må bruke Visa, American Express, Eurocard, e.l. HYTTER NOT har følgende hytter fra nord til sør: Vokterboligen på Rallarveien (kan leies), Hunddalen, Oallavagge (hvilebu), Cunojavre, Lossi, Caihnavagge, Gautelis, Skoaddejavre, Sitas, Baugevann (hvilebu), Pauro og Røysvatn. I hyttene finner du alt du trenger unntatt mat, noe å ligge i (lakenpose/sovepose el.l.), dopapir, fyrstikker og stearinlys. Hyttene har ved/kull til oppvarming, og primus til matlaging. Parafinlamper og/eller solcelle-anlegg. Oversikt over hyttene våre, antall sengeplasser, kartreferanser og kartnummer finner du på www.narvikfjell.no. FELLESTURER Turleder må vurdere om deltakerne er i stand til å gjennomføre turen på ønsket måte, (dvs at han/hun er tilstrekkelig utstyrt; har godt fottøy og klær, og for øvrig synes å være i god form eller på annen måte skikket til å delta). Turleder vil diskutere dette med turdeltakerne før avmarsj. Deltakere som er med på NOTs fellesturer må følge turleders anvisninger. Ingen må eksempelvis gå på egen hånd, «gå i forveien», ta andre ruter e.l. NOT eller turleder er ikke juridisk ansvarlig ved skader eller tap av liv eller eiendeler. Turleder har normalt ikke med elektronisk hjelpe- og eller kommunikasjonsutstyr på noen av NOTs turer. Turlederne er ikke profesjonelle fjellførere, men interesserte NOT-medlemmer med god erfaring innen friluftsliv.

Trykk: Kristoffersens Trykkeri AS, Narvik.

Narvik og Omegn Turistforening Postboks 615, 8508 Narvik

Turprogram Narvik og Omegn Turistforening 2014  
Turprogram Narvik og Omegn Turistforening 2014  
Advertisement