Page 1

Produktsortiment 2011

Vi løfter deg inn i fremtiden

ThyssenKrupp Encasa Life in motion.

/03


Fremtiden gir bedre tilgjengelighet for alle Den 1. januar 2009 trådte Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven i kraft. I Norge er det flere hundre tusen personer med nedsatt bevegelsesevne. Gjennom lovgivningen har disse nå krav på enkel adkomst til alle typer av bygninger - det være seg skoler, barnehager, butikker, restauranter, togstasjoner eller biblioteker. For ikke å glemme alle de boligene som også burde oppgraderes for å få en trappefri adfomst. Vi i ThyssenKrupp Encasa har ekspertisen og produktene som gjør dette mulig. I alle nye bygg vil kravet til universell utforming bli tatt med allerede fra prosjekteringen av. Men hva med de tusenvis av allerede eksisterende bygninger? De skal også kunne være tilgjengelige for alle. Heldigvis finnes det veldig

02/

mange gode og praktiske løsninger som dekker de ulike behovene. Kanskje er det bare ett lite trappetrinn som gjør hele bygget utilgjengelig for mange. Da vil en løfteplattform kunne være løsningen. Eller kanskje det er en hel etasje eller en lang svingete trapp som er hinderet. Denne brosjyren viser deg noen av de mange alternativene vi kan tilby. Vi er sikre på at du finner en aktuell løsning. Løfteplattformer i sjakt På sidene 3 til 5 vil du finne litt om våre fem mest populære løfteplattformer i sjakt. Disse kan enkelt installeres enten utvendig eller inne i eksisterende bygg uten at det er nødvendig med store byggearbeider.

Plattformheiser På sidene 6 og 7 finner du plattformheisene som enkelt hjelper rullestolbrukere opp eksisterende trapper. Løfteplattformer Det er mange bygg i dag som bare trenger en enkel løfteplattform for å bli tilgjengelig for alle. På sidene 8 og 9 viser vi fram noen av de mest aktuelle løsningene på markedet. Trappeheiser Det er ikke bare rullestolbrukere som sliter med å komme opp lange og tunge trapper. Trappeheisene på side 10 kan hjelpe enhver med nedsatt bevegelsesevne opp trappene.


Løfteplattformer i sjakt

Gulliver

Vector

Enklere adkomst uten store inngrep

Stor tilgjengelighet på liten plass

Gulliver er en løfteplattform i sjakt som gir et elegant og profesjonelt inntrykk og den kan brukes på samme måte som en tradisjonell heis. Den nye modellen leveres med lukket kabin og automatiske dører.

Vector er en løfteplattform i sjakt for rullestolbrukere. Den er designet for å passe inn der plassen er begrenset. Vector er en alt-i-ett løsning som inneholder maskinrom, heissjakt og plattform. Installasjonen krever derfor kun minimale bygningsmessige og arkitektoniske forandringer og tilpasninger.

Gulliver kan leveres i et uttall varianter og farger. Den trenger liten plass og krever ikke store byggearbeider eller arkitektoniske forandringer. Gulliver passer like godt i offentlige som private bygninger og har en løftehøyde på over 15 meter.

Vector har et stilrent design med mange valgmuligheter både i glass, stål og MDF. Hvis ønskelig kan dørene åpnes forskjellig vei i hver enkelt etasje.

/03


Løfteplattformer i sjakt

Pluto Liten, men svært funksjonell Pluto er en av de minste løfteplattformene i sjakt på markedet. Den er designet på en slik måte at den nær sagt passer inn overalt. Pluto kan derfor være en meget god løsning i trange trappeoppganger i boligblokker, villaer og rekkehus. Pluto kan leveres med enten stål- eller glassvegger og passer derfor inn i både tradisjonelle og moderne bygg. Pluto kjennetegnes ved enkel bruk og høy driftssikkerhet.

04/


HE 6

HE 7

Designmuligheter du Vår toppmodell til vil sette pris på hjemmebruk HE 6 er en av våre mest eksklusive løfteplattformer i sjakt til bruk i private hjem. Den tar svært liten plass og er nærmest lydløs. For å være sikker på at boligen din forblir hjemmet ditt, kan HE 6 tilpasses de aller fleste behov. Dette gjelder alt fra kabinvegger og gulv til lysopplegg. Til og med sjakten kan harmonere med omgivelsene, takket være det store utvalget av farger og overflatebehandlinger. Enhver smak kan tilfredsstilles, så hvorfor ikke velge din egen?

HE 7 kan tilpasses perfekt til hjemmet ditt. Her er det ingen kompromisser - alt er opp til deg. Vi designer, produserer og installerer din HE 7 Home Elevator i full forståelse med at den vil være en del av det mest private i livet – hjemmet ditt. Vi gjør det ved å tilføre det siste innen teknologi og kombinere det med ditt personlige uttrykk. Tross alt, hjemmet ditt skal bare fylles med ting du setter pris på og som øker livskvaliteten din.

/05


Plattformheiser T80 Rullestolheis for trapper med sving T80 er den perfekte løsningen for transport av rullestolbrukere. Den kan brukes over flere etasjer og passer både for innendørs og utendørs bruk. Den skreddersydde skinnen blir montert langs trappens innerløp og er derfor ikke til hinder for dører eller lignende. Skinnene brukes som rekkverk, og plattformen slås opp mot skinnen når heisen ikke er i bruk. T80 passer ypperlig utendørs i det norske klimaet. Heiser som skal brukes utendørs kan leveres med varmeelement på motoren og batteriene.

06/

Supra Enkel adkomst - både ute og inne Supra er en elegant plattformheis som installeres raskt på en dag. Med en Supra kan rullestolbrukere enkelt få adgang til bygget på en trygg og verdig måte. Supra kan brukes i trapper med sving og krever minimalt med plass. Både plattformen og sikkerhetsbøylene kan slås helt sammen, noe som også forlenger levetiden. Supra kjennetegnes ved at det er kvalitet i hver eneste detalj, og den passer ypperlig utendørs i det norske klimaet.


RPsp Den rette løsningen for rette trapper RPsp er en komfortabel og praktisk plattformheis for rette trapper - både ute og inne. Modellen gjør at lokaler, som ellers er utilgjengelige for mange, blir tilgjengelige for alle. Designet er nytt og moderne med runde former og myke farger. Både installasjonen og den daglige bruken er enkel og vedlikeholdet er minimalt. RPsp tar liten plass, kan foldes sammen, og skinnen kan også brukes som gelender.

RTL 9002 Kan tilpasses ulike krav og miljøer Rullestolheisen RTL 9002, for utendørs bruk, kan leveres med ulike plattformstørrelser og med automatisk heve- og senkefunksjon. Når heisen ikke er i bruk, kan plattformen parkeres opp mot veggen slik at den da totalt kun bygger 32,5 cm. Betjeningen er enkel. På plattformen, samt på hvert plan, er det et betjeningspanel med trykknapp eller joystick. RTL 9002 er produsert med tanke på å tåle norske forhold. Den er overflatebehandlet med varmegalvanisert stål. Utsatte detaljer er utført i rustfritt materiale og skinnen er en eloksert aluminiumsprofil.

/07


Løfteplattformer B2

Mini 500

Mini 1000/1200

For de store høydeforskjellene

Et lite løft kan gjøre stor forskjell

For nivåforskjeller inntil 1,2 meter

Løfteplattformen B2 kan brukes både ute og inne. Den maksimale løftehøyden er på 3 meter. B2 har et åpent design med laminerte glassvegger. Dørene er av saloontypen som svinger tilbake til lukket posisjon.

Har du tenkt over hvor mange som blir stengt ute fra et lokale bare på grunn av ett trappetrinn eller to? Dersom nivåforskjellene er mindre enn 50 cm kan løfteplattformen Mini 500 være den ideelle løsningen. Den passer både til innendørs og utendørs bruk og er et ypperlig alternativ til faste ramper.

Løfteplattformene Mini 1000/1200 er storebrødrene til Mini 500. De er beregnet for høyder på inntil 1 meter (Mini 1000) og 1,2 meter (Mini 1200) og er derfor gode løsninger på steder med markant høydeforskjell. Adkomsten for rullestolbrukere og andre bevegelseshemmede blir dermed mye enklere. Mini 1000/ 1200 leveres med grind både oppe og nede og kan også leveres med automatisk grindåpner.

Installasjonen er veldig kostnadseffektiv og enkel fordi B2 leveres i kun to deler. Ingen sjakt er nødvendig.

Mini 500 er enkel å installere og leveres i lakkert off-white med galvanisert plattform.

Modellene er enkle å installere, de tar ikke mye plass og de er svært funksjonelle i bruk.

08/


EasyLift Markedets mest stabile og elegante løfteplattform EasyLift gir bevegelseshemmede og andre med gangbesvær adkomst til steder der nivåforskjeller ellers er uoverkommelige hindringer. Den har en maks løftehøyde på 125 cm og kan monteres både innen- og utendørs. Flere arkitekter har vært med på å designe EasyLift med tanke på hva som er best for brukerne. EasyLift kjennetegnes ved rene linjer og fleksibel oppbygging og kan tilpasses individuelt til omgivelsene for et eksklusivt inntrykk. EasyLift er den absolutt mest stabile og komfortable løfteplattformen på markedet. Med støtte i alle fire hjørner og fastmontering i veggen blir brukeren problemfritt og sikkert løftet mellom nivåene. De fire løftemotorene er styrt presist og fullstendig synkront, noe som gir brukeren en trygg og behagelig transport.

FlexStep Trapp og løfteplattform i ett! FlexStep Compact er den perfekte løsningen når rullestolbrukere skal forsere nivåforskjeller på steder der det er begrenset plass - enten det er inne eller utendørs. Til daglig er FlexStep Compact en helt alminnelig trapp. Men med et trykk på knappen “forvandles“ FlexStep Compact til en heis som komfortabelt og sikkert løfter brukeren til øverste nivå. Trappen er utstyrt med løftesøyler som sørger for at bevegelsen er 100% synkron og behagelig. Betjeningen er svært enkel og trygg. Etter at FlexStep Compact er benyttet som en heis, vil den automatisk, ett minutt etter at brukeren har kjørt av, vende tilbake til utgangsstillingen som trapp.

/09


Trappeheiser

Levant

Flow2

Elegant - rett og slett For alle typer trapper Levant er den ideelle trappeheisen for bruk i rette trapper. Den kan monteres på den mest hensiktsmessige siden av trappen og selve installasjonen gjøres raskt og enkelt. Med setet slått opp, tar heisen svært liten plass. Alle delene på Levant holdes i den samme fargen, noe som gir et stilrent og moderne uttrykk.

Har du en trapp som gjør lokalene dine eller hjemmet ditt utilgjengelig for bevegelseshemmede? Da er Flow2 en praktisk og lite kostnadskrevende løsning. Den passer til alle typer trapper, uansett om de er smale, rette eller med sving og spiral. Med Flow2 blir man transportert sikkert og behagelig - opp og ned. Flow2 ser ganske så enkel ut, men den har svært avansert teknologi. Den tar liten plass og setet kan slås opp når den ikke brukes. Flow2 kan tilpasses for å oppfylle spesielle ønsker og behov. Den kan leveres med mange ulike farger på både sete og skinner - slik at det passer til det øvrige interiøret.

10/


ThyssenKrupp Encasa as ThyssenKrupp Encasa as er det norske datterselskapet til verdens største produsent av heiser for bevegelseshemmende - ThyssenKrupp Accessibility. I mer en 30 år har ThyssenKrupp levert heissystemer til både private og det offentlige.

Din landsdekkende partner Vi utfører prosjektering, montering og service over hele Norge. Arbeidet utføres av ThyssenKrupp Encasas medarbeidere eller av våre autoriserte representanter.

Ta nærmere kontakt Vi står gjerne til tjeneste med utfyllende informasjon om våre produkter og løsninger. Har du spørsmål eller ønsker et uforpliktende tilbud ser vi fram til å høre fra deg. Kontaktinformasjon: ThyssenKrupp Encasa as Kontoradresse: Brobekkveien 38, 0598 Oslo Telefon: 23 17 37 00 Telefax: 23 17 37 02 E-post:post@tk-encasa.no www.tk-encasa.no

/11


Telefon: E-post: Nettside:

+47 73 84 39 00 support@norservice.no support.norservice.no

Besøksadresse: Fridheimveien 1-3, 7041 Trondheim Postadresse: PB 2437 Sluppen, 7005 Trondheim

For mer informasjon Ring 23 17 37 00 eller besøk vår hjemmeside ThyssenKrupp Encasa as Brobekkveien 38, 0598 Oslo - Postboks 6877 Rodeløkka, 0504 Oslo tk-encasa.no - Kjetil.eriksen@tk-encasa.no Det tas forbehold om trykkfeil og endringer av tekniske spesifikasjoner etc

02/

Samlebrosjyre heiser - Norservice Support  

Heiser for Hjelpemiddelsentralen og privatmarkedet.

Advertisement