Fokus Krog våren 2012

Page 53

På Tullen dricker du svenskt.

Ju fler kranar desto längre stannar du kvar.

Topp 5 ölbarer i Göteborg The Rover Tveklöst ett av landets bästa sortiment och kunnande. The Rover har ett bra rykte internationellt vilket gör att de ofta är först med nyheter på marknaden. Bortsett från den stora mängden flasköl är utbudet på fat fantastiskt. Ingen elitism bland personalen, om du inte vill ha det förstås, och vällagad mat i köket. Ölrepubliken Samma ägare som The Rover. Lika stort sortiment, lika god mat och lika förträfflig personal. Gå till båda ställena för att försäkra dig om att du inte missar någon bärs. Tre små rum Krögaren Reza Ghanon är Göteborgs svar på soppnazisten i Seinfeld. Han är bestämd om vad som är god öl och vad som är värt att spelas i högtalarna. Här ber man inte om en stor stark. Då blir man ombedd att gå. Gillar du däremot belgisk bärs hittar du 200 sorter på flaska nere i källaren. Ölstugan tullen Ett nybyggt fräscht ställe med husmanskost och svensk öl. Tullen har ett digert utbud av allt som är bra från de svenska mikrobryggerierna. Känner du för att ha en patriotisk bakfylla så är det hit du går. Haket Med den skönt distanserade payoffen ”Haket, bärs och sånt” bjuder Haket på mer än 400 ölsorter varav de flesta är på flaska. Dessutom något billigare än konkurrenterna.

Limiterad bärs på fat säljer ofta slut på några dagar.

”Öl är som musik. Bryggerier Vissa lyssnar på från Göteborg reklamradio och Ocean Oceanbryggeriet har sedan 2007 kämpat för att ta plats i Sverige och det har lönat sig. I takt med att närproducerad mat blivit en självklarhet på varenda krog med självaktning har Ocean fått en permanent plats i ölkylen. Ocean uttalas inte på engelska. Kom ihåg det! Dugges Dugges har hängt med sedan 2005 och känns som en del av standardsortimentet på krogarna i Göteborg. De sticker ut med färgglada flaskor och roliga samarbeten. 2011 röstade Manker Beer fram en av Dugges öl som årets överraskning. Pannrummet Kök och bar En krog i Gamlestan som brygger sitt eget öl på plats. Förhoppningsvis en trend som fler krogar börjar med.

andra på förstatrycksvinyler med Ornette Coleman.”

Bästa ölbloggarna www.beersweden.se www.humleochmalt.blogspot.com mankerbeer.com www.olradet.se www.ofiltrerat.se humligheter.blogspot.com 2012 vår • fokus krog 53


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.