Page 1

Bergen op Zoom/Halsteren/Hoogerheide

HOERA HET IS HERFST

september 2013 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

Weg met

de vakantiekilo’s


Ruimte voor professioneel en flexibel ondernemen Op zoek naar een inspirerende locatie voor jouw zakelijke evenement? Onze vergaderzaal biedt 100m2 ruimte voor diverse doeleinden. Ideaal voor het geven van trainingen en workshops, het verzorgen van klantendagen of presentaties. Loods52 heeft opslagunits van 1 tot 32m3 of open opslagruimte per m2 beschikbaar. Ideaal als archief of magazijn voor opslag van goederen en voorraad. Wil je starten met je bedrijf en meteen een professionele uitstraling naar klanten of leveranciers hebben? Informeer dan naar de mogelijkheden om Loods52 als vestigingsadres te gebruiken!

Loods52 biedt volledig ingerichte werkplekken op flexibele basis voor korte of lange termijn. Je kunt bij ons een afgesloten kantoorruimte huren, maar ook aan een bureau werken in de open ruimte.

NIEUW: afgesloten kantoorunits vanaf 12m2, ¤ 350,- per maand all in, per direct beschikbaar!

In onze vergaderruimte kun je klanten ontvangen of een werkoverleg plannen met je collega’s. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar, geschikt voor één of meerdere personen. Koffie, thee, parkeren en het snelle draadloos netwerk zijn de gratis faciliteiten waar je gebruik van kunt maken.

Loods 52 Marconilaan-Noord 52 4614 HB Bergen op Zoom +31 (0)164 248 660 www.loods-52.nl info@loods-52.nl


E xp r E s sO T rA n s f E r s T u d i O A n n E LO E s YAYA GEishA A n n A sc O T T s A n d w i ch n i cK pA rA mi p i mp s &p E A rL s

TAKE A

LOOK

IT ’S AUTUM 2013

Fort u in s t raat 1 5 4611 nM Bergen op Zoom Tel. 0 1 6 4 - 2 5 2 4 4 5

A nnA S c oT T

w w w.vivan t imode.n l


Colofon

m

Uitgever Nederland Bruist C.V.

6

manager Marcel Bossers Office manager Marion Schoonenberg Vormgeving & TRAFFIC Nederland Bruist

, het is herfstWeg Gebreide truien om lekker in weg te kruipen, warme chocolademelk met een toefje room en kaarsjes voor de nodige sfeer. Het is officieel: de herfst is begonnen en dat moet gevierd worden met een wandeling door het bos, happy food en heel veel licht.

9

met de

Themateksten & Eindredactie Nederland Bruist Fotografie Krebbekx Fotografie, Gijs Proost Fotografie, Sara van Dijk en Fotofesta terwijl de laatste officiële weken van de zomer ingaan, lijkt de vakantie alweer een eeuwigheid geleden. Het enige dat ons iedere dag nog aan deze heerlijke periode herinnert, zijn de extra kilo’s die we mee naar huis hebben genomen.

vakantiekilo’s

Contact bergen op zoom Bruist Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda T 076-7115340, F 084-8354655 bergenopzoom@nederlandbruist.nl

10

Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist C.V. nl@nederlandbruist.nl

15

18

21

Inhoud

17

www.nederlandbruist.nl, www.belgiebruist.be

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van Copyright Nederland Hetde overnemen van is niet artikelen als bedoeld Bruist… in artikel C.V. 15 van auteursrecht artikelen als ©2011 bedoeldNederland in artikel 15 van C.V. de auteursrecht is toegestaan. Bruist Bergen op Zoom niet toegestaan. ©2006 Nederland Bruist… C.V. Merknaam Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist GrootDeze Veenendaal een merknaam en eigendom C.V. uitgave isBruist… met de isgrootst mogelijke zorgvuldigheid van Nederland Nederland Bruist… C.V. DezeC.V. uitgave is met de grootst samengesteld. Bruist is echter niet mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade Bruist die zou C.V. is echter niet door aansprakelijk voor enige directe of kunnen ontstaan het gebruik van de hierin aangeboden indirecte schade zou kunnen ontstaan het gebruik informatie. Aan dedieinhoud van deze uitgavedoor kunnen op geen van de wijze hierinrechten aangeboden informatie. de inhoud worden van enkele worden ontleend Aan of aanspraken deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: 't Gooi, Alkmaar, ontleend of Brasschaat, aanspraken Kapellen, worden gemaakt. dezelfde Apeldoorn, de Peel,In Ede/de Veluwe, reeks verschijnen ook: Alkmaar, DeBosch, Amerstreek, De de Waterweg, de Zaanstreek, Den Breda,Breda, Reeshof, Maasroute, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Rivierenland, Tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Waal, Uden…Zeeland, Zutphen. Veenendaal,


Het is weer voorbij, die fijne zomer Nu de scholen weer zijn begonnen en de drukte op de weg langzaam toeneemt, valt er nog maar één ding te zeggen; de vakantie is voorbij. Het enige dat ons nog iedere dag aan deze heerlijke periode herinnert, zijn de extra kilo’s die we mee naar huis hebben genomen. Nu de dagelijkse gang van zaken weer wordt opgepakt, is dit een uitgelezen moment om aan je vakantiekilo’s te werken. Meer tips en tricks lees je op pagina 18 en 19.

Zoals je van ons gewend bent, lees je ook in deze editie alles over de ondernemers bij jou in de buurt en hebben we weer een aantal leuke weetjes en evenementen voor je op een rij gezet. Tevens lees je in deze editie alles over het succes van de ‘Zomerborrel Samen Voor groot succes’, die afgelopen juni heeft plaatsgevonden. Ben je in de buurt, breng deze maand dan eens een bezoek aan Rozen en Bottels, Slim afslank- en fitcentrum, Dierenspeciaalzaak Gabber of één van de andere adverteerders in dit magazine.

We kunnen ons er nog weinig bij voorstellen, maar deze maand gaat de herfst van start. In ons coverartikel ‘Hoera, het is herfst’ lees je hoe we van dit jaargetijde een feestje kunnen maken. Want geef toe, al is de zomer meer dan fijn, de herfst heeft ook zo zijn charme.

Veel leesplezier, Marcel Bossers

B de te


Weg met die dip Zodra de blaadjes van de bomen vallen, laat het lichaam ons af en toe een beetje in de steek. Moeheid, weinig energie, somberheid en een grote behoefte om te slapen zijn de meest voorkomende symptomen van een herfstdip. Het recept om een herfstdip te voorkomen: ga leuke dingen doen. Laat je niet kisten door een kleine regenbui, maar snuif de buitenlucht op tijdens een wandeling door het bos.

Hoera, het is herfst Gebreide truien om lekker in weg te kruipen, warme chocolademelk met een toefje room en kaarsjes voor de nodige sfeer. Het is officieel: de herfst is begonnen en dat moet gevierd worden met een wandeling door het bos, happy food en heel veel licht.


De zon zorgt ervoor dat wij vitamine D aanmaken. Een belangrijke vitamine, die onder andere zorgt voor de opname van calcium in ons lichaam, een belangrijke rol speelt in het tot stand houden van onze weerstand en die ook depressies tegengaat. Omdat de grootste en belangrijkste bron van vitamine D zonlicht is, wordt aangeraden om minimaal een half uur per dag in de buitenlucht te zijn. Wanneer je voor je werk veel binnen bent, kun je deze dagelijkse portie aanvullen met een bezoek aan een zonnestudio. Laat je voor gebruik wel altijd goed informeren.

Happy food Dat eten van invloed is op je lichaam is logisch, maar voeding kan ook heel veel doen voor je humeur. Ben je vaak slechtgehumeurd zonder aanwijsbare oorzaak? Kijk dan eens naar je voeding en ontdek hoe je jezelf een goed humeur kan eten. Van pure chocolade word je bijvoorbeeld heel vrolijk en energiek en met vette vis verminder je 7

Laat je niet kisten door een kleine regenbui

Vitamine D

depressies. Een banaan maakt je blij en werkt ontspannend en het eten van noten is goed voor de bloedsomloop en kan stressverlagend werken. Kortom, ontdek de happiness van food.

De kracht van licht Zie je op tegen de eindeloze donkere avonden? Ga dan op zoek naar licht. Maak in je lunchpauze een kleine wandeling, ga dicht bij het raam zitten en trek er op vrije dagen eens wat vaker op uit. Voor wie echt last heeft van een hardnekkige herfstdip is er altijd nog lichttherapie. Bij deze therapie word je kort blootgesteld aan intensief licht. Het effect: je krijgt meer energie en voelt je opgewekter. Breng voor meer informatie over lichttherapie een bezoek aan een GGDof GGZ-instelling bij jou in de buurt of schaf je eigen lichtapparaat aan. Zo kun je op elk moment van de dag de nodige energie opdoen.


ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUI JE VINDT JE DRAAI BIJ HALDERBERGE DEUREN * t.a.v. e 225,- Vraag naar de voorwaarden

* t.a.v. e 225,- Vraag naar de voorwaarden Voor een perfecte entree bent u bij ons aan het juiste adres. We hoeven niemand de deur te wijzen, onze fabriek is naast de deur en de prijzen? Die doen de deur dicht!

25%

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl

25%

De najaarscollectie is binnen!!

Komt u deze bewonderen? Kremerstraat 11 - Bergen op Zoom - 0164-231180 info@fmlifestyle.nl - www.fmlifestyle.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Rozen en Bottels Engelsestraat 6, Bergen op Zoom Tel. 0164-266992 Eigenaresse: Tonnie Tims www.rozen-en-bottels.nl Wat is het verhaal achter Rozen en Bottels? “Het is inmiddels alweer dertig jaar geleden dat ik per toeval met dit vak in aanraking kwam. Het past goed bij me en ik kan er alles in kwijt. Elf jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om mijn eigen zaak op te starten. Dit heeft geresulteerd in een sfeervol winkeltje, waar mensen terechtkunnen voor verschillende boeketten en bloemwerken, maar ook voor leuke woonaccessoires uit Nederland, België, Frankrijk, Zweden, Denemarken en Portugal.”

Wat hebben jullie klanten te bieden?

nieuwe en oude spullen. Van vazen, kussens en ijzeren banken tot opbergdozen; we hebben het allemaal in huis. Iedere maand komt er wel iets nieuws bij en één keer per jaar wordt het winkelpand voorzien van een likje verf of nieuw behang.”

“Rozen en Bottels heeft een eigen stijl en sfeer. Bloemen en plantaardige materialen worden bij ons op een persoonlijke manier verwerkt tot allerlei verschillende boeketten en bloemwerken. Denk hierbij aan het ‘alledaagse’ bloemetje, een bloemstuk als cadeau, maar ook aan bloemwerken voor speciale gelegenheden, bloemen abonnementen en het versieren van verschillende festiviteiten.”

Wat kunnen we dit najaar verwachten op het gebied van bloemen en wonen? “We werken graag met bloemen van het seizoen. Nu het najaar langzaam van start gaat, vind je bij ons o.a. rozenbottels, hortensia’s, grote rozen, de physalis en bramen die we in onze bloemstukken verwerken. Ook de rest van de winkel wordt op het jaargetijde afgestemd met leuke snuisterijen.”

Waaruit bestaat het assortiment aan woonaccessoires? “Onze meubelstukken en accessoires staan op verschillende plekken in de winkel gesitueerd. Het assortiment bestaat uit

Dat verdient een bloemetje! Vanaf aankomende maand geeft Rozen en Bottels in Bergen op Zoom iedere maand een bloemetje weg. Ken jij iemand die het bloemetje van de maand verdient? Stuur dan een e-mail met je motivatie naar: info@rozen-en-bottels.nl. Wie weet wordt diegene volgende maand verrast met een mooie bos bloemen. 9


Zomerborrel

Samen Voor groot succes!

Op 20 juni hield Samen voor Bergen op Zoom en Steenbergen de jaarlijkse Zomerborrel. Samen Voor is een netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers en maatschappelijke organisaties en stimuleert samenwerking met gesloten beurzen. Meer dan 100 enthousiaste partners uit Bergen op Zoom en Steenbergen maken deel uit van dit netwerk, waaronder ook Bergen op Zoom Bruist. 10


De Zomerborrel was ook dit jaar een dynamisch en inspirerend evenement waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar hebben ontmoet en afspraken hebben gemaakt om elkaar te ondersteunen. Iedereen heeft genoten! Ze waren te gast bij Onze Stede in Steenbergen, onderdeel van TanteLouise-Vivensis. De avond werd geopend door Jef Pelgrims, directeur van TanteLouise-Vivensis. Na een korte introductie van voorzitter Pieter Balth Linders werd er een videoboodschap vertoond van wethouders Cor van Geel (Steenbergen), Arjan van der Weegen en Ad Coppens (Bergen op Zoom). De rest van de avond werd gepresenteerd door cabaretgroep De Gemeentereiniging met herkenbare en hilarische sketches en liedjes.

Klussenveiling Een nieuw onderdeel van de avond was de klussenveiling. Maatschappelijke organisaties mochten hun wens en hun tegenprestatie op het podium presenteren en de aanwezige bedrijven konden hierop ‘bieden’. Dit leverde mooie matches op. Uit de contacten en matches van deze avond zijn later zelfs nog meer initiatieven voortgekomen. Daardoor kan met recht gesteld worden dat de Zomerborrel een succes was. The Winning Concept introduceerde ‘Polls’ waardoor alle aanwezigen live op verschillende stellingen konden stemmen. Zo werd o.a. de mening van de aanwezigen over de evenementen van Samen Voor gepeild. De vernieuwingen hierin, zoals de Klussenveiling, werden erg op prijs gesteld!

Iedereen heeft genoten!


Superklus De Klussenveiling was even wennen voor de partners, maar er werden toch hele mooie matches gemaakt. Re-integratiebedrijf Sagènn heeft enthousiast geboden op een klus bij voetbalvereniging RKSV Halsteren. Twee dagen lang hebben vijf cliënten van Sagènn hun best gedaan om diverse klusjes bij de voetbalvereniging te klaren. Behalve nuttig vond iedereen het ook leuk en gezellig. Vier van de vrijwilligers van Sagènn hebben aangegeven elke week wel te willen komen helpen! Het is overbodig om te zeggen dat de voetbalvereniging enorm blij is met deze blijvende inzet. Sagènn heeft als bedrijf ook een tegenprestatie ontvangen van de voetbalvereniging. Via hun netwerk krijgen een aantal cliënten de kans om bij Sabic te solliciteren op stage- en werkervaringsplaatsen. Dit heeft inmiddels geleid tot de vervulling van een vacature.

Eén van de effecten van het netwerk van Samen Voor is dat mensen een baan, vrijwilligerswerk of een stageplaats vinden bij of via de aangesloten partners. Jaarlijks organiseert Samen Voor hier ook een evenement voor de Kansenbeurs. Vorig jaar oktober was de Kansenbeurs bij het Markiezaat College. ADS Uitzendbureau ontmoette daar een dame die op zoek was naar een administratieve baan. Op dat moment waren er geen vacatures, maar ADS bewaarde haar CV. Onlangs was er een passende vacature en werd zij geselecteerd. Tot eind 2014 is zij daardoor verzekerd van parttime werk. De volgende Kansenbeurs/ Stagemarkt is op 28 november in De Stoelemat!


De Zomerborrel was niet mogelijk geweest zonder de bijdragen van: Wethouders Arjan van der Weegen, Ad Coppens (Bergen op Zoom) en Cor van Geel

(Steenbergen), Bakhuys Brood en Banket en Bakker Groffen, Fort Smakelijk, Gijs Proost Fotografie, Zuidwest TV, TanteLouise-Vivensis en The Winning Concept.

Bent u als bedrijf of maatschappelijke organisatie (vereniging of stichting) ge誰nteresseerd in een partnerschap met Samen voor Bergen op Zoom en Steenbergen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Samen voor Bergen op Zoom en Steenbergen | Wassenaarstraat 61 4611 BT Bergen op Zoom | T: 0164-707510 | www.samenvoorderegio.nl 13


Dealer van de merken: Sym • Peugeot • AGM Baotian • Fosti TGB-Beeline • Tomos Ook voor reparaties en elektrische fietsen

Onze Merken: Sparta • Batavus Gazelle • Montego Merida • Loekie Antwerpsestraatweg 392-396 4625 AE Bergen op Zoom tel. 0164-233413 info@besters-tweewielers.nl www.besters-tweewielers.nl

Antwerpsestraatweg 392-396 4625 AE Bergen op Zoom Telefoon +31 (0)164 23 24 13 Fax +31 (0)164 23 37 89

Wij zijn trots op de wintercollectie! Met mooie nieuwe merken zoals: Alchemist, Stroke, Sack’s en More & More. Kremerstraat 22 - 4611 TR Bergen op Zoom - tel. 0164-299073 - www.horaest-fashion.nl

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van Bergen op Zoom Bruist? Neem dan contact op via: ontwerp@nederlandbruist.nl of bel: 076 711 53 40


Bruisende zaken:

Bedrijf: Slim afslank- en fitcentrum Tel. 06-21866484 Hermusstraat 12, Bergen op Zoom Eigenaren: Rita en Ferry Keizer www.slimafslankfitcentrum.nl Op welke doelgroep richten jullie je? “Onze doelgroep is heel breed. Zo zijn er mensen die bij ons komen sporten omdat ze overgewicht hebben, maar we hebben ook leden die hun conditie willen verbeteren en aan hun spieropbouw willen werken. Kort gezegd richten we ons op iedereen die resultaatgericht wil sporten, met als doel een fitter en gezonder lichaam.”

Wat hebben jullie sporters te bieden? Fotografie: Niels Krebbekx

“Trainen met begeleiding en zonder spiegels, dat is wat er in grote lijnen bij ons gebeurt. Zodra iemand bij ons binnenstapt, volgt er altijd een intakegesprek en een korte introductietraining zodat we een programma op maat kunnen samenstellen. Ook wordt er gekeken naar de voeding. Want vaak is juist hier veel winst te behalen. Denk hierbij niet aan strenge diëten, maar aan een voedingsschema waarbij het best mogelijk is om af en toe een glas wijn of een biertje te drinken.”

Wat is het verhaal achter Slim afslank- en fitcentrum?

Leuk om te weten: eigenaresse Rita worstelde jarenlang zelf met haar gewicht. In het boek ‘De afslankpil’ beschreef ze haar ervaringen en lees je hoe je kunt werken aan een gezonder lichaam. Zie ook www.deafslankpil.nl.

“Sinds vijf jaar is Slim afslank- en fitcentrum in Bergen op Zoom het adres voor mensen die serieus willen sporten om af te slanken, hun conditie willen opbouwen of aan hun spieropbouw willen werken. Het concept achter ons sportcentrum is ontstaan vanuit het idee dat Nederlanders hulp nodig hebben om op een effectieve manier af te vallen. Een goed voedingsschema en sporten op afspraak in combinatie met hulp van een personal trainer is hierbij noodzakelijk.” 15


Veilig en vertrouwd Uw schoonheid in goede handen! Al 11 jaar actief als schoonheidssalon

*t 60% ot wel kort ing

Altijd al volle wenkbrauwen willen hebben?* Dan bent u bij Nawod Creations aan het juiste adres Hoe werkt permanente make-up (PMU)? Alvorens de behandeling plaatsvindt, bepaalt u samen met één van onze gediplomeerde specialistes de kleur en vorm van de wenkbrauwen. Uw eigen wenkbrauwen worden niet weggehaald, geschoren of geëpileerd, maar vormen de leidraad voor uw ‘nieuwe’ en volle wenkbrauwen. Met een fijne naald tekent onze specialist uw eigen wenkbrauwen in. De getekende haartjes zijn niet te onderscheiden van de echte haartjes, wat zorgt voor een natuurlijk resultaat. Drie weken na de behandeling is het mogelijk om het resultaat nog een beetje bij te schaven. Deze tweede behandeling kost u als klant slechts € 10,-.

Tekent u nog steeds zelf daglijks uw wenkbrauwen?!

Voor de behandeling

Verschillende vormen en kleuren mogelijk. Voor meer informatie en foto’s bezoek onze website.

Na de behandeling Wenkbrauwen in hair strokes techniek van € 225,- voor € 100,Eyeliners: strak, fijn tot dik mogelijk

Schoonheidssalon Nawod Creations • Korenbeursstraat 36 • 4611 PW Bergen op Zoom • Telefoon 0164-265590 • Mobiel 06 1284 6833 • Email info@nawodcreations.nl • Website www. nawodcreations.nl

Eyeliner onder dun van € 150,- voor € 50,Eyeliner onder en boven dun van € 300,- voor € 125,Meer informatie over de prijzen? Neem dan een kijkje op de website.


Rembrandt-tentoonstelling in Het Markiezenhof Boerenhuizen aan een weg

De tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit is tot en met 10 november in Het Markiezenhof te zien. Het museum presenteert een prachtige overzichtstentoonstelling met etsen van de meester zelf. Rembrandt van Rijn is Nederlands grootste kunstenaar ooit. Niet alleen als schilder, ook als etser is hij een fenomeen. De 100 geëxposeerde etsen behoren tot een particuliere collectie.

De tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit is een samenwerkingsverband van 5 musea. Elke tentoonstelling legt de nadruk op een eigen thema. In het Markiezenhof wordt het thema landschappen belicht. Via een speciale applicatie is de verzamelaar uw digitale gids. Hij deelt zijn kennis en passie en brengt deze meesterwerken op de vierkante centimeter tot leven. Een speciale app helpt ook de jonge bezoekers de etsen van Rembrandt te ontdekken. Met de applicatie is het ook mogelijk je eigen portretfoto in een ‘ets’ te laten veranderen.

Zelfportret fronsend

Praktische informatie Entree volwassenen € 8,50 kinderen van 6 t/m 12 jaar € 4,50 en kinderen t/m 5 jaar gratis. Zelfportret met Saskia

Bij de tentoonstelling verschijnt de glossy Rembrandt Magazine, gemaakt door de uitgever van Tableau.

Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom 0164-277077, www.markiezenhof.nl. en www.rembrandtinzwartwit.nl. Geopend di t/m zo van 11.00 t/m 17.00 uur. 17


Weg met de

terwijl de laatste officiële weken van de zomer ingaan, lijkt de vakantie alweer een eeuwigheid geleden. Het enige dat ons iedere dag nog aan deze heerlijke periode herinnert, zijn de extra kilo’s die we mee naar huis hebben genomen.

vakantiekilo’s


Heerlijk zo’n vakantie. Het warme weer gaat gepaard met uitgebreide barbecues, een lekker drankje op het terras en lokale specialiteiten. en eerlijk is eerlijk; wat hebben we genoten van de italiaanse ijsjes, franse wijnen, griekse gyros en Vlaamse frieten. nu de dagelijkse gang van zaken weer wordt opgepakt, is dit een uitgelezen moment om aan je vakantiekilo’s te werken.

Frisse start na een zomer van uitslapen, flierefluiten en gewoon zien hoe de dag loopt, is het misschien ook wel weer lekker om je aan het oude vertrouwde ritme over te geven. Het aantal sociale uitspattingen loopt door de drukte van je werk wat terug en je dagen worden weer meer voorspelbaar. dat klinkt misschien saai en negatief, maar wanneer je wilt afvallen zijn de wedergekeerde rust en balans juist een goede zaak. afvallen kan op veel manieren. je kunt natuurlijk een crashdieet volgen, maar dan vliegen de kilo’s er binnen no time ook weer aan. Beter is om evenwichtig en gezond te eten en regelmatig te bewegen. minimaal dertig minuten

bewegen per dag is essentieel voor je gewichtsverlies. je hoeft echt niet per se naar de sportschool; een stevige wandeling of een half uurtje hardlopen is al genoeg. ook in en om je huis zijn er genoeg manieren waarop je overtollige vakantiekilo’s kwijt kunt raken. Wij zijn de beroerdste niet en hebben een vijftal slimme (afval) handelingen voor je op een rij gezet.

Schoffelen, wieden, harken en maaien: nu we langzaam de herfst tegemoetgaan, kan de tuin wel wat extra aandacht gebruiken. doe er je voordeel mee, want ook deze vorm van beweging komt je lijn ten goede.

Tutti frutti: Sluit je maaltijd af met vers fruit in plaats van een schaaltje vla of ijs. Vervang alcoholische drankjes: Kies voor een glas water met een schijfje citroen bij het diner in plaats van een glas wijn. Beperk wijn of bier in de avonduren tot eens in de twee dagen of trakteer jezelf twee keer per week.

Glaasje water: Probeer elke dag acht glazen water te drinken. Houd een navulbaar flesje bij de hand of zet een waterkan op je bureau. Water helpt het hongergevoel tegen te gaan. Bron WeightWatchers

Doe dansend de was: zet je favoriete muziek op en gooi er af en toe een paar swingende dansmoves tegenaan om de huishoudelijke klussen minder saai te maken en je figuur goed te houden.

Tip:

Ga niet elke dag op de weegschaal staan, maar beperk weegmomenten tot één keer per week. 19


HET ADRES VOOR EEN MOOIE STOFFERING VAN UW WONING www.fincke.nl

Gordijnen Vitrages Zonwering Tapijten Novilons Karpetten  Shutters Slaapadvies  Horren Linnentextiel

ALLES VOOR EEN MOOI EN SFEERVOL INTERIEUR DUS GRAAG TOT ZIENS IN ONZE SHOWROOM

Antwerpsestraat 133-135, 4611 AE Bergen op4611 zoom, Antwerpsestraat 133-135, AE 0164-247455 Bergen op Zoom tel. 0164-247455 XXXX001

VOOR RAAM- EN WANDBEKLEDING MET WOW-EFFECT GA JE NAAR

MS WANDBEKLEDING Aluminium jaloezieën - Behang - Gordijnen - Houten jaloezieën - Horren - Rolgordijnen Verticale jaloezieën - Vouwgordijnen - Vinyl vloeren - Trapbekleding

2de duo rolgordijn

Huijbergsestraat 9

30% korting

Bergen op Zoom Tel. 0164 - 23 66 70 Mob. 06-13630178 www.ms-wandbekleding.nl

informeerHuijbergsestraat bij 9 | Bergen op Zoom | Tel: 0164 - 23 66 70 MS Wandbekleding!

www.ms-wandbekleding.nl

Mob. 06-13630178 | Gratis montage en advies aan huis


recept/van de maand

Spada Pomodoro Hoofdgerecht IngrediËnten voor 4 personen - 400 gr. Zwaardvis (of andere stevige vis) - Potje Vongole alla Marinara (Caber) - Pot Fior di Passata Pomodoro - ½ potje kappertjes op zeezout (Caber) - 100 gr. Taggiasca olijven - 2 stuks Peperoncino - Blikje ansjovisfilets. - 1 grote ui - 2 grote tenen knoflook - 1 stengel bleekselderij - 3 wortelen - Bosje peterselie - Zwarte peper - Olijfolie (bijv. Santangelo of Mizzicaa)

Schil de wortelen en snij deze in dunne schijfjes. Spoel de bleekselderij schoon en snij deze in zeer kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Hak een half bosje peterselie heel fijn. Snij de olijven een keer door midden. Spoel de kappertje in water en hak deze fijn. Doe de Peperoncino in een vijzel en maal deze fijn. Indien er geen vijzel voor handen is, kan de peperoncino ook met een goed scherp mes heel fijn gesneden worden.

minuten garen (afhankelijk van de dikte van de vis). Serveer de vis in een diep bord en doe er flink wat saus bij. Leg bovenop een klein toefje peterselie ter garnering en serveer er stukken Ciabatta bij. Schenk bij dit heerlijke visgerecht een licht gekoelde rode wijn: Dolcetto d’Alba – Michele Talliano of Pinot Noir – Esk Valley.

Doe een goede kwaliteit olijfolie in een hapjespan, fruit de wortel, bleekselderij en ui aan. Als de ui glazig is, doe de uitgelekte ansjovis er bij. Laat op een laag vuur de ansjovis wegsmelten. Doe vervolgens de Fior di passata, knoflook, peterselie, kappertjes, olijven en het potje vongole (inclusief het vocht) er bij. Laat het aan flink aan de kook komen en doe de vis voorzichtig in de kokende saus. Laat de vis gedurende tien tot twintig

Tapavino

Openingstijden

Bosstraat 7 (goed bereikbaar in de binnenstad) 4611 NA Bergen op Zoom tel. 0164 - 24 64 20 info@tapavino.nl, www.tapavino.nl Volg ons ook op Facebook!

Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

21

13.00 - 18.00 10.00 - 18.00 10.00 - 18.00 10.00 - 20.00 10.00 - 17.00


Ford 1.0 EcoBoost tweemaal op rij

“Engine of the Year” De Fiesta is er met:

14% bijtelling

Ford Fiesta Normaal vanaf

12.995,20% bijtelling

Ford B-MAX Normaal vanaf

18.295,-

Inruilpremie

1.000,-

Nu vanaf

17.295,-

Inruilpremie

1.000,-

11.995,-

Vier het mee met Ford Van de Ree.

Nu 1.000,- extra inruilpremie!

Bergen de op Zoom: 0164 - 25 02 00 Van de ReeVan Van de Ree Ree Vande deRee Ree Oostburg: 0117 - 38 32 30 Van www.fordvanderee.nl

Nu vanaf

Bergen op Zoom: 0164 - 25 02 Bergen 00 op Zoom: 0164 - 25 02 00 op Zoom: 0164 - 25 02Bergen 00 Oostburg: 01170164 - 38-32 Oostburg: 0117 - 38 32 30 Bergen op Zoom: 2530 02 00 Oostburg: 0117 - 38 32 30 Roosendaal: 0165 - 54 81 61 www.fordvanderee.nl www.fordvanderee.nl Roosendaal: 0165 - 54 81 61 Roosendaal: 0165 - 54 81 61 Oostburg: 0117 - 38 32 30

www.fordvanderee.nl Roosendaal: 0165 0165 - 54 81-61 www.fordvanderee.nl 54 81aangegeven. 61Oudenbosch Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaarRoosendaal: maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders Wijzigingen voorbehouden. voor kosten en verkoopvoorwaarden Automobielbedrijf Kessel Oudenbosch 0165 - 31 38 58 www.ford-kessel.nl Automobielbedrijf Oudenbosch 0165 - 31 38ford.nl. 58 www.ford-kessel Automobielbedrijf Kessel 0165 -Kessel 31 38 58 Zie www.ford-kessel.nl

Automobielbedrijf Kessel Automobielbedrijf Kessel

Afgebeelde auto’s kunnen afwijken van standaardspecificaties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 23,3-25,0; liter/100 km: 4,3-6,4; CO2 g/km: 104-119. Oudenbosch 0165 - 31 38 58 www.ford-kessel.nl

Oudenbosch 0165 - 31 38 58 www.ford-kessel.nl


DiTJESEn/dATjES

omdat je ‘s nachts weinig speeksel aanmaakt, blijven bacteriën gezellig plakken. Dat verklaart waarom we ‘s ochtends een stinkend bekkie hebben. 13% van de hoogopgeleiden bezoekt een alternatieve genezer zonder bewijs dat het werkt. Vrouwen met rode truitjes kunnen rekenen op meer aanbidders dan dames gehuld in blauw. Het meest gebruikte wachtwoord is 123456. De helft van de nederlanders verandert zijn wachtwoord nooit. Door je iets in te beelden, kun je daadwerkelijk beter worden in een taak. Vrouwen vinden het fijn als hun man een stukje langer is dan zijzelf. Kleine kinderen hebben vooral veel slaap nodig om hun brein te laten rijpen. de kolibrie wordt ook wel de helikopter onder de vogels genoemd omdat deze vogelsoort stil kan ‘hangen’ in de lucht. 23


Bruinevisstraat 32 4611 HJ Bergen op Zoom Telefoon: 0164-722908 www.brain-care.nl

d Moe h ad ingsaanpass en vermog

Bruning Hairstyling Halsterseweg 221 4613 AN Bergen op Zoom tel. 0164-238250 www.bruninghairstyling.nl

Depre

ssie

Het adres voor: - Persoonlijk advies - Krullen knippen - Jalyd haarkleuring - Kleuranalyse - Wenkbrauwen shapen - Make-up - Sjaals en sieraden and more..

“Gabber” Hoogerheide Huijbergseweg 36 4631 GG Hoogerheide Tel : 0164-620207 “Gabber” Roosendaal Tolbergcentrum 150-152 4708 HK Roosendaal Tel : 0165-562502


Franchisenemers gezocht

Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres.

Wat verwachten we van je? Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen.

Meer weten? Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 06-34590975 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Wat biedt Nederland Bruist? De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine.

Nederland Bruist zoekt enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven GEM. ETTEN-LEUR/RUCPHEN/ZUNDERT

Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘knowhow’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

JULI/AUGUSTUS 2011 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL

BREDA

Augustus 2011 www.nEDERlAnDBRuist.nl gRAtis mEEnEmEn!

2011 gratIs meenemen! www.nederlandbruIst.nl rOOsendaal/halderberge/essen eO september

breng geluk in je leven

DJi DJi italia italiaans chic

van winnie De poeh

BRUISEN

naar puyol

BIJ SU CHEN

ANTILLIAANSE FEESTEN

TILBURGBASTIANEN HET ADRES VOOR UW VOLKSWAGEN

VAKANTIE!

tiJDens De zomermaanDen zijn we er niet weg te slaan BRE-1108.indd 1

25

wAtER 22-07-11 09:54

InspIratIe

geen motivatie zonder inspiratie

nieuwe look vormsnoei jeroen van den buijs ROO-1109.indd 1

17-08-11 08:51


korting op uw

zorgverzekering! Vindt u uw gezondheid belangrijk, sport u en leeft u bewust? Dan zijn wij van mening dat u korting moet krijgen op uw zorgverzekering. De afgelopen jaren hebben wij gezocht naar een mogelijkheid waar onze leden direct profijt van hebben. Nu is het eindelijk zover! Er zijn reeds 11 zorgverzekeraars die u belonen wanneer u fit en gezond beweegt. Sport u bij Fitness Palace dan ontvangt u een korting op uw zorgverzekering van 7 tot 10 % op uw basispremie en maximaal 20% op uw aanvullende premie!

Kom langs en informeer naar uw korting!

Fitness Palace tel: 0164-270688

W

EEGT AT BEW

J O U?

De Boulevard Noord 2 Bergen op Zoom - www.fitnesspalace.nl - info@fitnesspalace.nl


BinnEn/buITEn

FILMPJE PAKKEN Meisje met negen pruiken

ZAPPeN VANAF Je SOFA goede tijden, Slechte tijden Zet de koffie, thee en koekjes maar alvast klaar, want vanaf maandag 2 september start het nieuwe seizoen van de bekende Nederlandse televisieserie GTST. De zomercliffhanger steeg dit jaar tot ongekende hoogte. Wil je weten hoe het nu gaat met de familie Sanders, wat het overspel van Noud teweeg heeft gebracht en of de bruiloft van Rik en Nuran nog wel doorgaat? Zap dan op maandag 2 september om 20.00 uur naar RTL4 en geniet van een gloednieuwe aflevering.

De 21-jarige Sophie geniet volop van het leven, ze studeert en feest erop los. Op een dag ontdekt ze dat ze kanker heeft. Ze moet opgenomen worden in het ziekenhuis, maar ze besluit zich niet gewonnen te geven. Gesteund door familie en vrienden lukt het Sophia om tussen de behandelingen door van haar jonge leven te blijven genieten; ze droomt, flirt, geniet, danst, zoent en wordt zelfs verliefd. Ze houdt een dagboek bij en combineert haar stemmingen met haar haarkleur. Voor elke gemoedstoestand een ander pruik, een andere Sophie. Met haar boek Het meisje met de negen pruiken start de schrijverscarrière van Sophie van der Stap. De film is vanaf 5 september in de bioscoop te zien

Boekje lezen

27

100% suikervrij in 30 dagen Suiker heeft een enorme invloed op onze gezondheid. Sterker nog, het zou weleens de hoofdoorzaak kunnen zijn van de huidige obesitasepidemie en veel welvaartsziekten. Carola van Bemmelen daagt je uit om 30 dagen lang suiker te laten staan. Met haar 3-fasenplan gaat dat lukken. Gevarieerde recepten (van ontbijtjes tot snacks en van bijgerechten tot overheerlijke desserts), voorbeeldmenu’s en praktische tips helpen je de maand door. Het resultaat is verbluffend: meer energie, een betere nachtrust en gewichtsverlies. Kijk voor meer informatie op www.sugarchallengeshop.nl en bestel het boek voor € 19,99


Naar De Maagd voor: OPEN DAGEN – 14 en 15 september Kunsten in de Monumenten BYE BYE 80’S WELCOME 90’S – 27 september JAVIER GUZMAN – 28 september TINEKE SCHOUTEN – 1 oktober VANVELZEN – 3 oktober NIET SCHIETEN! – 4 oktober Vrouwen willen maar 1 ding SLAGERIJ VAN KAMPEN – 5 oktober ERNST & BOBBIE THEATERSHOW – 6 oktober U BENT MIJN MOEDER – 9 oktober Theatergroep Suburbia LUIZTER UIT LIEFDE – 10 oktober Jörgen Versteeg & Jolanda Bazen (publiek op podium) DE DONKERE KAMER VAN DAMOKLES – 22 oktober Victor Löw, Hein van der Heijden, Annick Boer e.a. SMART&SEXY THEATERSHOW – 23 oktober Linda Portengen e.a. VINCENT BIJLO – 25 oktober

Bruisend theater beleven

Aanstormend talent in CKB Theaterzaal: THE COSMIC CARNIVAL – 5 oktober Winnaar Grote Prijs en Global Battle

kaartverkoop, info, filmpjes

www.demaagd.nl 28


Supershow met swingende afterparty

Bye Bye 80’s Welcome 90’s

Bruisende theateractie Voor deze show op 27 september in De Maagd geldt een bruisende theateractie: € 5 bruiskorting p.p., alle rangen, maximaal 4 kaartjes. Bestellen: via www.demaagd.nl o.v.v. de actiecode bruiskorting in de online winkelwagen (niet geldig i.c.m. andere kortingen en voor reeds gekochte kaarten).

Ga je mee uit? Zin om eens lekker uit je dak te gaan? De Maagd begint het nieuwe theaterseizoen met een swingende show vol zang, muziek, dans en spectaculaire theatereffecten. Wake me up before … I reach for the Sky … Like a Virgin! Are You kiddin’ me? … lekker meezingen en swingen bij al die bekende hits uit de 80’s en 90’s, met als special guest ‘DollyDots’ Anita Heilker. Stilzitten is er niet bij, het publiek springt vanzelf uit de stoelen en na afloop kan je in de foyer lekker doorswingen tijdens een disco met DJ.

29


Uw consulent Diana van der Werf

0164 27 50 00 info@activafinance.nl

Er is toekomst na de scheiding! Voor een goede scheiding is het van belang dat beide partners bereid zijn om er samen uit te komen. Dit houdt in dat men niet alleen naar het eigen belang kijkt. Dit is gezien de emoties niet altijd gemakkelijk. Juist bij het regelen van de zakelijke aspecten is de begeleiding van de ScheidingsPraktijk erop gericht dat beide partners er samen uitkomen. Belangrijk is dat het geen vechtscheiding wordt. Dat levert alleen verliezers op, zeker als er kinderen zijn. De consulent van de ScheidingsPraktijk zorgt ervoor dat beide partners na de scheiding weer met vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken. De afspraken die in de overeenkomsten staan, zijn een weergave van de afwegingen die u zelf heeft gemaakt. Na een goed geregelde scheiding ontstaat er weer perspectief voor de toekomst. Let op! Geld lenen kost geld

Stationsstraat 5 | 4611 CA Bergen op Zoom | Tel: 0164-275000 | info@activafinance.nl | www.activafinance.nl


BUDGET/uITjES in conditie blijven voor weinig geld! Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

IN DE BUURT

Pak die korting Ben je student of 65+’er? Dan heb je mazzel, want veel sportscholen hanteren speciale tarieven voor deze doelgroepen. Zet de diverse kortingen en tarieven op een rij en kies dan voor de sportschool waar voor jou het meeste voordeel te behalen is.

Houd het programma van het buurtcentrum bij jou in de buurt in de gaten. Vaak worden hier cursussen aangeboden tegen een gereduceerd tarief. Fitnessapparaten ga je in deze centra hoogstwaarschijnlijk niet vinden, maar wel danscursussen als capoeira, zumba, ballet en yoga.

Subsidie

De overheid investeert veel geld in het promoten van sport, ook onder de minderbedeelden in ons land. Leef je van een uitkering? Check of je recht hebt op bijzondere bijstand voor een sportabonnement.

l

lo.n

-ve

ro .bu ww

w

Tip

Go outside Ga buiten sporten als het mooi weer is. Hardlopen, wandelen, fietsen, wielrennen, frisbeeĂŤn.. er zijn heel veel sporten te bedenken die je gratis kunt beoefenen. Voor de nodige coaching download je gewoon een app.

Ga wandelen, neem vaker de trap en verplaats je zo veel mogelijk per fiets.

Proef, proef, proeflessen

Veel sportscholen dwingen je niet direct om lid te worden, maar geven je de mogelijkheid om eerst een proefles te volgen. Vaak is dit gratis of kun je een proefles volgen tegen een gereduceerd tarief. Tip: lees vooraf altijd de kleine lettertjes voor eventuele haken en ogen. 31

BUDget


Bestel extra voordelig een canvasdoek met jouw voorjaarsfoto!

nu 25% korting

op alle canvasdoeken bij Fotodealer.nl Exclusief voor bruist lezers Gebruik de volgende actiecode voor je bestelling: FDCANVAS13 (geldig t/m oktober 2013)

Aan de slag? 1. Ga naar www.fotodealer.nl en download onze gratis software. 2. Maak met je eigen foto(’s) een jaarboek. 3. Vul bij je bestelling de code ‘FDCANVAS13’ in en klik op ‘Code instellen’. 4. Je ontvangt je bestelling binnen 3-5 werkdagen.

Fotoboeken • Kalenders agenda’s • Canvas doeken luxe wanddecoratie • wenskaarten

Fotodealer•nl


Welkom in de wereld van sfeer en warmte

Bepaal zelf uw korting Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien maakt u kans op een Barbecue t.w.v. € 298,Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. september Bergen op Zoom Bruist. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

werp de 3 dobbelstenen en verdien tot

18% korting

BIJ AANSCHAF VAN EEN PELLETKACHEL Barbecue 500 kilo korrels gratis + gratis montage t.w.v. € 298,schouwen paleis kachels haarden barbecue dru

faber barbas bellfires houtkachel biobrander koelemei

Houtkachels ● Pelletkachels ● Liftdeur houtkachels ● Design gashaarden ● Open haarden ● Afvoervrije gashaarden ● Electrische ● Snelle ● Vakkundig kachels ● Natuursteen schouwen levering geplaatst Bio haarden t.w.v. € 298Aangeboden door Schouwenpaleis, Koelemei 22, 4816 PD Breda, Tel. 076 - 5412955, www.schouwenpaleis.

nl

info@schouwenpaleis.nl ● www.schouwenpaleis.nl


Evenementen

T/M OKTOBER: MONUMENTEN GEOPEND U kunt elke dinsdag t/m zondag van 13.00 – 16.30 uur een bezoek brengen aan de St. Gertrudiskerk, de Synagoge, het Oude Stadhuis en de Gevangenpoort. Een gids van SBM zal hier een uitgebreide rondleiding verzorgen. Van 13.00 – 16.00 uur kunt u ook de Peperbus beklimmen. Toegang € 1,50, kinderen t/m 12 jaar gratis mits onder begeleiding van een volwassene.

Bergen op Zoom en Brabantse Wal

T/M SEPTEMBER: ZOMERSTADSWANDELINGEN Op woensdag- en zondagmiddag t/m september zijn er Zomerstadswandelingen. Een gids vertrekt om 14.00 uur voor het Stadhuis op de Grote Markt en vertelt al wandelend over de historie van Bergen op Zoom, de monumenten, de voormalige haven en de monumentale panden. Er wordt ook een bezoek gebracht aan een monument. Deelnamekosten voor volwassenen bedragen € 5,- en kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,-.

T/M 10 NOVEMBER: EXPOSITIE REMBRANDT Rembrandt van Rijn is Nederlands grootste kunstenaar ooit. Niet alleen als schilder, maar ook als etser is hij een fenomeen. In de tentoonstelling Rembrandt in Zwart-Wit zijn honderd originele etsen te zien. Deze etsen behoren tot een particuliere collectie. Te zien in Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8, dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. www.markiezenhof.nl.

14 EN 15 SEPTEMBER: KUNSTEN IN DE MONUMENTEN Kunsten in de Monumenten is voor jong en oud! Dit bijzondere evenement vindt elk jaar plaats in het tweede weekend van september in het gezellige, historische Bergen op Zoom, het naburige Halsteren en op Landgoed Mattemburgh. Niet alleen kan je gratis een kijkje nemen in een groot aantal van de 800 monumenten, je kunt er ook van alles beleven! Muziek, theater, beeldende kunst, film, routes, presentaties: de meest uiteenlopende kunstvormen brengen het prachtige erfgoed van de gemeente Bergen op 34


festijn op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Kom in Duitse sferen en proost mee! Vrijdag en zaterdag kunt u met het entreebewijs genieten van allerlei artiesten. Zondag staat de tent ook nog op de Grote Markt. U kunt vandaag gratis naar binnen, proosten en genieten van de muziek.

Zoom tot leven. Veel activiteiten sluiten aan bij het landelijke thema Open Monumentendag 2013 ‘Macht en Pracht’. Kom genieten op 14 en 15 september en doe mee! Meer info: www.kunstenindemonumenten.nl.

21 SEPTEMBER: BERGS BIERFESTIVAL 4 T/M 6 OKTOBER: HUIJBERGSE PAARDENDRIEDAAGSE

Het Bergse Bierfestival is een jaarlijkse traditie die door het bourgondische karakter uitstekend in de oude binnenstad van Bergen op Zoom past! Aan dit festival is wederom een amateur bierbrouw wedstrijd verbonden alwaar gestreden wordt om de titel: ‘Beste brouwer van Berrege en omstreken’. Kom proeven bij het Provoosthuis, Potterstraat 16. De activiteiten zijn tussen 14.00 – 22.00 uur. Zo nu en dan hoort u ook een blaaskapel. Vandaag vindt namelijk ook het Blaaskappelenfestival plaats in Bergen op Zoom.

Paardenvrienden, paardenmensen, paardenliefhebbers, ze zijn allemaal te vinden op de Huijbergse paardendriedaagse, die op 4, 5 en 6 oktober voor de vierde maal van start gaat. Trek samen met uw paard door de omgeving van Huijbergen. Diverse routes zijn uitgezet. Meer info: www. huijbergsepaarden3daagse.nl

6 OKTOBER: WIJNMARKT 29 SEPTEMBER: ORGELCONCERT

Oktober Wijnmaand: tijd om iets bij te leren over deze drank. Kom een kijkje nemen bij de diverse kramen, waar u natuurlijk kunt proeven! Ook zijn er kramen met hapjes, die goed smaken bij een lekker wijntje. De kramen zijn geopend vanaf 12.00 uur. Dan openen ook de winkels in Bergen op Zoom, want het is ook Koopzondag!

Vanaf 16.00 uur kruipt Janno den Engelsman achter het orgel in de St. Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Charlotte Stoppelenburg, Alt-Mezzo is ook aanwezig. De entreeprijs van € 8,00 p.p. kunt u ter plaatse voldoen.

29 SEPTEMBER: GEZINSFIETSTOCHT 12 T/M 19 OKTOBER: NAJAARSKERMIS

De ongeveer 30 km lange tocht, met vertrek vanaf Café-Zaal Boulevard (Raadhuisstraat 119) in Hoogerheide, voert langs vier boeiende en afwisselende evenementen. Zo kunnen de deelnemers het waterbedrijf van Evides in Huijbergen bezoeken, de kinderopvang Zuidwesthoek bij Aviolanda en een kijkje nemen in het ultramoderne boerenbedrijf van de familie Snepvangers in Heimolen. Ook de natuur komt ruim aan zijn trekken in het bezoekerscentrum de Kraaijenberg met onder andere de grote uitkijktoren. Door de afwisseling is de tocht geschikt voor het hele gezin! Starten kan vanaf 10.00 uur, deelname: € 3,50 p.p.

Kermis in de stad! Draai een rondje mee op de Najaarskermis in Bergen op Zoom. Iedereen is van harte welkom op Plein 13.

DIT IS EEN GREEP UIT HET COMPLETE AANBOD. KIJK OP ONZE WEBSITE VOOR HET COMPLETE OVERZICHT.

VVV Brabantse Wal | Kortemeestraat 19 4611 TL Bergen op Zoom | Tel: 0164-277482 info@vvvbrabantsewal.nl | www.vvvbrabantsewal.nl

4 T/M 6 OKTOBER: BOZTOBERFEST Na het grote succes van vorig jaar komt er een 2013-editie! De Lederhosen worden weer aangetrokken voor een groot 35


THE TIME TO SPARKLE IS NOW met t nu s Star rriere al ! a uw c lstyliste nage tvang g On kortin uro nd 50 e e all rou . d g n i op id ople

ProNails Breda - Voorerf 5 - 4824 GM Breda - T: +31 (0)76 75 04 867 - M: +31 (0)6 2992 1990 breda@pronails.nl - breda.pronails.com

Bergen op zoom 1309 lr  
Bergen op zoom 1309 lr  
Advertisement