Page 1

De Maashorst

april 2014 gratis meenemen! www.nederlandbruist.nl

ga toch

fietsen

Lentekriebels


Colofon Uitgever Nederland Bruist B.V.

6

manager Marcel Bossers

Terras & ijs De afgelopen maand konden we al even proeven van de eerste zonnestralen. Hopelijk wordt dat deze maand alleen maar meer.

traffic & Vormgeving Nederland Bruist Themateksten & EINDREDACTIE Nederland Bruist Acquisitie Marcel Bossers T 076-7115340, E maashorst@nederlandbruist.nl

30

Contact de Maashorst Bruist Oosterhoutseweg 91 C 4816 KC Breda

Ik zie mezelf al zitten op het terras. Drankje hier, ijsje daar. Wat is het toch heerlijk om het buitenleven langzaam op gang te zien komen. De vogeltjes lijken weer helemaal in hun element, het straatbeeld verandert beetje bij beetje in een vrolijk geroezemoes en onze winterdip lijkt voorgoed verleden tijd. Of ik last heb van lentekriebels? Jazeker‌ Meer hierover lees je op pagina 6 en 7.

weg te roesten in de schuur. Tijd voor een beetje actie. Blader snel door naar pagina 18 en 19 en lees hoe jij kunt bijdragen aan een beter milieu en een goede gezondheid. Ik zeg: ga toch fietsen! Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in deze editie weer een aantal interessante rubrieken, weetjes en leuke evenementen voor je op een rij gezet. Verder lees je in dit magazine alles over Espresso enzo, LijfStijling, De Brabantse Hoeve en nog veel meer bruisende en lokale ondernemingen bij jou in de buurt.

T 076-7115340 maashorst@nederlandbruist.nl Contact Hoofdkantoor

Nu de ochtenden niet meer zo koud zijn, kan ik eigenlijk geen goede smoes meer bedenken waarom de fiets staat

Nederland Bruist B.V.

18

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl

16

www.belgiebruist.be

25

13

Inhoud

34

Veel leesplezier, Marcel Bossers Copyright Nederland Bruist B.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. Š2012 Nederland Bruist B.V. Oss Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist B.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist B.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: 't Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.

N? ERE T ER ar ADV bel na

uist.nl r b d n a derl nl@ne -7115340 076 f mail o


n e l

s l : e b e i r tek geef jezelf een boost!

De b van bewegen de afgelopen maanden hebben we voornamelijk binnenshuis genoten. nu de temperatuur stijgt, is het tijd om de deur uit te gaan. ga op de fiets naar je werk, maak een voorjaarswandeling of neem de tuin onder handen. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het maakt je ook gelukkiger.

De s van sportschool april is bij uitstek de maand om te gaan sporten. schrijf je in bij de sportschool en sport de overtollige winterkilo’s eraf. gooi al je energie in de strijd en zie jezelf in gedachten al met een strak lichaam in bikini aan het strand.

De d van vitamine D zon zorgt voor de aanmaak van vitamine d en dat is heel goed voor je lichaam. Bovendien maakt zonlicht dat we ons beter voelen. Breng daarom je lunchpauze een paar keer per week door in het voorjaarszonnetje.

Zodra de eerste voorjaarszonnestralen zich laten zien, komen ze tevoorschijn: de lentekriebels. We willen naar buiten, flirten meer, voelen ons vrolijker en zijn uitbundiger dan in de winter. Laat de lente nog meer in je leven met onze bruisende tips.

De f van frisse energie in de lente ontwaakt de natuur, breekt de zon door en worden onschuldige lammetjes en andere dieren geboren. laat je inspireren door de frisse energie die de lente met zich meebrengt en trek er samen met je vriend(in), ouders, vrienden, kinderen op uit.

De h van hobby Begin een nieuwe hobby. iets doen wat je altijd voor onmogelijk had gehouden geeft ontzettend veel positieve energie. trek de stoute schoenen aan en schrijf je in voor die cursus.

De t van tulpen De l van lichaam ga aan de slag met je body. scrub die oude wintercellen van je huid. geef je voeten, die de hele winter opgesloten hebben gezeten, een ‘grote beurt’ en lak je teennagels alvast in een vrolijk kleurtje. Breng een bezoekje aan de kapper en ga de lente stralend tegemoet.

De r van reisbureau Breng een bezoekje aan het reisbureau. online boeken is natuurlijk de trend, maar het is heerlijk om eens ouderwets met een stapel reisbrochures thuis te komen. Wie weet heb je al zin om een heerlijke zomerbestemming te boeken.

7

Verwen jezelf met een grote bos tulpen. de zomer is in aantocht en dat mag best gevierd worden!

De v van voorjaarsschoonmaak Houd een grote schoonmaak in je huis. gebruik de laatste koude, donkere dagen om van alles af te komen wat je niet meer gebruikt. sorteer, gooi weg of doneer. een opgeruimd hoofd geeft innerlijke rust en nieuwe ideeën.

De w van winkelen langzaam loopt het kwik op en prikt het eerste lentezonnetje voorzichtig door de winterse wolken. Hoog tijd voor een bezoekje aan de stad, waar de voorjaarscollectie al enige tijd in de rekken hangt. gun jezelf een nieuwe aankoop waarmee je de wintermaanden definitief gedag zegt.


Maashors t evenementen

6 APRIL Kloosterwandentocht Historische wandeling - vanaf 8.00 uur Megen, www.vvvdemaashorst.nl

20 APRIL Rommelmarkt in de Berchplaets 9.00 - 16.00 uur Berghem, www.deberchplaets.nl

11 APRIL Des Hommes et des Dieux Filmavond - 19.30 uur Oss, www.zininfilmoss.nl

21 APRIL Paasjaarmarkt 10.00 - 17.00 uur Uden, www.uden.nl

12 APRIL Snuffelmarkt Rommelmarkt Het Open Venster 9.00 - 14.00 uur Nuland, www.hetopenvensternuland.nl

24 APRIL Als je niet leeft, kun je niet scoren Cabareteske toneelvoorstelling - 20.15 uur Oss, www.lievekamp.nl

13 APRIL Open Dag van De Maashorst Betrokken Ondernemers www.demaashorst.nl Het Vogelmeisje Theatervoorstelling van De Bende van Piek - 14.00 uur Uden, www.naatpiek.blogspot.nl Moeslands Braderie Festival Rommelmarkt met entertainment 11.00 - 18.00 uur Schaijk, www.moesland.nl 16 APRIL Mandala tekenen Workshop - 19.30 - 22.00 uur, Nistelrode, www.mandalart.nl

24 t/m 27 APRIL Oranje feesten Oss, www.eventsinoss.nl 26 APRIL Workshop Glas-in-lood 10.30 - 16.30 uur Ravenstein, www.museumravenstein.nl 27 APRIL Kofferbakverkoop Gilde Sint Agatha 9.00 - 15.00 uur Boekel, www.gildefeestenboekel.nl 1 MEI t/m 30 SEPTEMBER Rondleiding Kasteel Heeswijk 12.00 - 17.00 uur Heeswijk-Dinther, www.kasteelheeswijk.nl 3 MEI Bieskamploop Geffen Hardloopevenement - 19.30 uur Geffen, www.dutchrunners.nl

8

evenementen/april

“Maashorst moet je doen� Zondag 13 april a.s. organiseren de Maashorst Betrokken Ondernemers de opening van het nieuwe seizoen 2014.

Beleef, Geniet en Proef Tijdens de open dag presenteren een dertigtal bedrijven uit De Maashorst zichzelf om zowel bezoekers als bewoners van De Maashorst kennis met hen te laten maken. Op de website www.demaashorst.nl vindt u een kaart met alle bedrijven die op deze dag vertegenwoordigd zijn. Hiermee stippelt u zelf gemakkelijk een route uit langs de ondernemers die u wilt bezoeken. Naast de presentatie van en bij de ondernemers zelf wordt de dag gevuld met vele activiteiten. Zo kunnen er, met Pasen in zicht, creatieve paasstukjes worden gemaakt en wordt er met diverse kookdemonstraties en proeverijen van streekproducten ook gedacht aan de smakelijke producten uit De Maashorst. De opening van het nieuwe seizoen is ook voor kinderen een leuke dag uit. Er worden verschillende kinderactiviteiten georganiseerd. Avonturiers kunnen er boogschieten en tokkelen, maar ook bosvoetballen. Voor wie de natuur omarmt is er natuurfotografie uit De Maashorst en worden er vogelnestkastjes gemaakt. Een uitstapje wordt per koets aangeboden naar de urnenvelden.

Fotografie- en kleurwedstrijd Doe 13 april mee aan de foto- en kleurwedstrijd en maak kans op mooie prijzen: een GPS- of metaaldetectortocht van Los door het Bos, www.losdoorhetbos.nl, een fotografieworkshop van HK natuurfotografie, www.hknatuurfotografie.nl of een weekend voor 2-4 personen (in het voor- of najaar) in een Heidehome op recreatiepark de Heidebloem te Schaijk www.campingdeheidebloem.nl. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door leden van de Maashorst Betrokken Ondernemers (MBO). Kijk voor meer informatie op www.demaashorst.nl.


Bekijk voor meer evenementen in De Maashorst de agenda op www.vvvdemaashorst.nl

evenementen/april

VVV-Tip

Op bezoek bij de Maashorstboeren De Maashorst is een gebied met veel ruimte en natuur waarbij de vriendelijkheid en gastvrijheid kenmerkend zijn. Hierdoor is De Maashorst ook erg aantrekkelijk om te recreëren.

laarzen en een boerenpet langs de varkens en knuffel met de biggetjes. Of loop de route Menzel waarbij je aangaat bij Minicamping en Aspergeboerderij de Lindenhoeve.

Natuurgebied De Maashorst is ook het leef- en werkgebied van veel agrariërs. De Maashorstboeren ontvangen jou graag op hun bedrijf voor een rondleiding of een overnachting. De aangesloten boeren willen met het concept ‘Te gast bij de Maashorstboeren’ het agrotoerisme stimuleren.

Meer informatie en routes vind je op www.maashorstboeren.nl

Ook kun je de boer meehelpen. Wat dacht je van koeien melken, eieren rapen, asperges steken of kijken hoe de varkens een modderbad nemen? Veel agrariërs bieden ook verschillende verse streekproducten aan die te koop zijn op hun boerderijen. Op initiatief van de Maashorstboeren zijn er speciale wandelroutes over het boerenland, weilanden en akkers uitgezet. Hier kun je het boerenleven en de bedrijvigheid van een andere kant bekijken. In Uden, Schaijk, Zeeland en Nistelrode zijn deze ommetjes van 4 tot 7 kilometer aangelegd. Loop de route Udens Broek en ga op bezoek bij Kiki’s biologische varkensboerderij en ga gekleed in een blauwe overall,

Download hier de Maashorst App!

ColuMn/Yvonne

De deuren van de appstore

Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost maar eind 2013 is het zover. Ik kan een punt zetten achter het door mij geschreven kinderboek. Na een kort moment van euforie dient zich een nieuwe uitdaging aan: binnenkomen bij een uitgeverij. Al snel begrijp ik dat daar meer voor nodig is dan het schrijven van een goed boek. Eindeloze rijtjes do’s en don’ts komen voorbij. Ik heb een aanbeveling nodig van een BN’er, mijn begeleidende brief moet tot de verbeelding spreken en ik

moet vooral goed motiveren waarom ik me tot een bepaalde uitgeverij wend. Dat het me als debuterend auteur geen worst uitmaakt wie er hapt op mijn boek, doet natuurlijk niet ter zake.

“Eindeloze rijtjes do’s en don’ts komen voorbij” Na weken van rondjes draaien rond de brievenbus druppelen de eerste reacties binnen. Van een wel heel onpersoonlijk ‘uw boek past niet binnen ons fonds’ tot complimenteuze briefjes die toch weer eindigen in een teleurstelling. mijn ‘beslist niet onaardige boek’ wordt niet uitgegeven. Zucht. Zou ik ooit in die boekwinkel terechtkomen? Ach, misschien moet ik die droom laten varen en me op de digitale snelweg concentreren. Veel toegankelijker en misschien nog slimmer ook. Want de deuren van de appstore, die blijven tenminste wél open.

Yvonne huisman (45) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 11


‘like’ ons op ga toch

fietsen

els Lentekrieb

Facebook

www.facebook.com/demaashorst

Ravenstein Ravenstein

Start bij VVV op het Mondriaanplein in Uden.

Harrie Kanters Woonwinkel

Ravenstein Han van den Berg en Marike Hammen Stadsherberg De Keurvorst Marktstraat 14 Han vanRavenstein den Berg en 5371 AD Stadsherberg De Keurvorst Marktstraat 14

tel.: 0486 411371 fax: 0486 414571 Marike Hammen e-mail: info@keurvorst.nl www.keurvorst.nl tel.: 0486 411371 fax: 0486 414571

1. Ga rechtsaf de Kastanjelaan op.

Burg. Ploegmakerslaan 9 • 5345 VG Oss • Tel: 0412-640440 harrie-kanters@hotmail.com

een pakhuis dat uit 1957 stamt. Op afspraak kunt u de molen bezoeken.

2. Op de kruising met de Prior van Mil straat en de Marktstraat

8. Volg verder de knooppunten 40, 62.

9. Nabij knooppunt 62 ligt bezoekerscentrum

vindt u knooppunt 9. Volg vanaf hier de volgende knooppunten: 9, 10, 11.

3. Tussen knooppunt 11 en 52 komt u langs de Bedafse

Steltenberg aan de Houtvennen 1a. Dit centrum is gevestigd in twee nostalgische gebouwen. In

Bergen. Deze zijn ontstaan door zandverstuivingen en

het gebied rondom het bezoekerscentrum kunt

zijn de hoogste stuifzandruggen van Brabant. Rond 1100

u wandelen, fietsen en genieten van de vele

vestigden boeren zich hier en legden akkers aan. Hun

vogelsoorten die zich hier bevinden. Ook kunt

vee lieten zij eten in de bossen, waardoor het bos in een

u hier nog restanten vinden van de historische

heideveld veranderde.

Meubelstoffeerder, raamdecoratie, woonaccessoires en vloerbedekking. Met een ruime keuze aan gordijnen, zoals Dekortex en Unland.

spoorlijn Duits Lijntje.

4. Volg vervolgens de knooppunten 52, 53 en 69.

10. 13, 77, 78.

5. Ga verder naar knooppunt 68. Op knooppunt 68 vind je

11. Bij knooppunt 78 fiets u langs Hemelrijk/

Natuurcentrum De Maashorst. Het is gevestigd in een

Attractiepark BillyBird. Dit park biedt een

monumentale boerderij. U kunt hier terecht voor informatie

scala aan dagactiviteiten, maar je kunt hier ook

over wandelen, fietsen, flora en fauna. Ook is er een

genieten van een lunch of barbecue. Reserveren

tentoonstelling over het natuurgebied te bekijken.

is hiervoor wel gewenst.

6. Volg vervolgens de knooppunten 44, 65, 45, 66, 46, 38 en 39.

12. Volg de knooppunten 87, 7, 8, 9.

7. Vlak voor knooppunt 40 vind je de windkorenmolen Sint

13. U bent weer bij het begin/startpunt van de

Viktor aan de Verbindingsweg. Onder de molen bevindt zich

route.

Fietsroute

en! gratis meenem april 2014ederla ndbruist.nl www.n

rst de maasho


De aandacht voor luxe en intimiteit verplaatst zich naar buiten. Genietend van een heerlijk glaasje wijn op een zomerse of lente middag, biedt Squaricles u geborgenheid, bescherming en romantiek. De voor u op maat gemaakte design overkapping van Squaricles, is dĂŠ voorwaarde voor een luxueus buitenleven.

Luxueus en zorgeloos buitenleven


Een Squaricle heeft naar onze bescheiden mening ‘architectonisch’ toegevoegde waarde en geeft een extra cachet aan uw omgeving.

Restaurant Kandinsky Kapellen (B).

3D ontwerp van uw tuin en woning op maat

de bestaande ontwerpen en projecten. Hierdoor ontstaat er voor Squaricles een goed inzicht in de motivatie voor bepaalde keuzes in de architectuur en inrichting. Squaricles neemt het huiswerk mee om uw inspiraties te vertalen naar een op maat ontworpen 3D model. Squaricles ontwerpt niet alleen uw bestaande omgeving, maar zal tevens op basis van de ontstane wensen en eisen een aantal 3D voorstellen maken van de op maat design overkappingen op de door u bepaalde locatie. Uiteraard rekening houdend met alle aspecten die in het eerste gesprek de revue zijn gepasseerd.

Na een goede inventarisatie van uw wensen en behoeften neemt Squaricles u bij de hand in een 3D wereld die u zeer bekend voorkomt. Uw woning, uw tuin, uw terras, kortom alles wat de sfeer, architectuur en esthetiek van uw omgeving bepaalt, wordt in een op maat ontworpen 3D model opgenomen. Vanuit deze weergave creëert Squaricles in een latere fase uw op maat ontworpen Squaricles zonnezeilsysteem. Om u inspiratie te geven en daarmee feitelijk uw eigen hand te leggen aan het ontwerp, zal Squaricles in het eerste gesprek een goede uitleg geven van de keuzemomenten voor een bepaalde vormgeving, gebruikte materialen en zullen we u meenemen in

Zoekt u een exclusieve overkapping voor u thuis? Of bent u op zoek naar een oplossing voor uw restaurant, hotel, Golfclub, wellness center of openbare locatie? 16

De vergunningsvrije overkapping voor uw woning.

Uw ontwerp volledig op maat, aangepast aan uw wensen en uw design.

Gepatenteerd voor u

Waarom kiest u voor een design overkapping op basis van zeilarchitectuur?

Ieder zonnezeilsysteem wordt voor uw specifieke locatie op maat ontworpen en op maat gemaakt. Uw design overkapping is een uniek ontwerp en zelfs een unieke samenstelling van kwalitatief hoogwaardige materialen die passen bij uw omgeving, uw persoon en uw wensen. U bepaalt de kleur van het zeildoek wat volledig op maat wordt gesneden en geconfectioneerd. U bepaalt tevens de kleuren en materialen van alle onderdelen. Uiteindelijk binnen drie tot vier weken geniet u van uw ‘gepatenteerde’ ‘Squaricle’!

In alles zijn de design overkappingen van Squaricles, volwaardige overkappingsvormen. Ze zijn bestand tegen weer en wind. De design overkapping weert u voor regen, warmte, UV stralingen, maar zelfs sneeuw en dat bij hoge windsnelheden (tot windkracht 10 à 11). Een aanbouw zonder vergunning, een overkapping aan uw woning, zonder dat u licht in huis verliest. Een overkapping waarbij u de vrijheid heeft om deze eenvoudig te verwijderen. Geen enorm bouwwerk aan uw woning, maar minimalisme en exclusiviteit volledig op maat! Dat zijn dé redenen om een design overkapping van Squaricles te kiezen boven een vaste overkapping of aanbouw.

Squaricles levert haar zonnezeilsystemen zowel aan de consumentenmarkt als ook aan verschillende markten in het bedrijfsleven.

Neem dan direct contact met ons op via: verkoop@squaricles.com of +31 (0)631166686 en bezoek onze website: www.verzeildrakeninluxe.nl 17


Ga toch fietsen!

Groen rijden, we worden er dagelijks mee geconfronteerd. Toch gaat bijna zes op de tien werkende nederlanders bij voorkeur met de auto naar zijn werk. Dat kan groener, en wel met de fiets. De feiten op een rij 1. Een kwart van de Nederlanders gaat al geregeld op de fiets naar het werk. Een verstandige keuze, want fietsen is goed voor lichaam, geest en de portemonnee. 2. Je komt ’s ochtends fris op je werk en na een dag hard werken is het prettig uitwaaien op de fiets. 3. Bewegen (fietsen) gaat het verval van ouder wordende hersenen tegen. fietsen houdt lichamelijke kwaaltjes op afstand Werknemers die geregeld naar hun werk fietsen zijn minder vaak ziek. gemiddeld zijn zij ruim een dag per jaar minder afwezig door ziekte, blijkt uit onderzoek van tNo.

Wist je dat… …de fietser in de stad gemiddeld 5% sneller op de bestemming is dan de automobilist? In de grotere steden (vanaf 100.000 inwoners) is de fietser zelfs meer dan 10% sneller.

fietsen is goed voor lichaam en geest overvolle wegen, te weinig parkeerplekken, wegmisbruikers: fietsen bespaart je deze frustraties en werkt ontspannend. Daarnaast stimuleert de lichaamsbeweging je bloedsomloop, waardoor je hersenen op volle toeren kunnen draaien. fietsen houdt diabetes op afstand Bijna de helft van alle Nederlanders kampt met overgewicht. Door overgewicht en weinig beweging is diabetes 2 een groeiend probleem. Mensen die regelmatig fietsen zijn slanker en gezonder. Fietsen is namelijk een goede cardio-oefening en stimuleert het lichaam om lichaamsvet aan te spreken. Je valt er dus van af.

Wist je dat... …de fiets in Nederland een veilig vervoersmiddel is? Het risico om als fietser slachtoffer te worden van een ernstig ongeval is in Nederland het laagste ter wereld. fietsen is goed voor de portemonnee als je een flinke afstand moet afleggen en je houdt een sportief tempo aan, dan heb je meteen gesport. Daarmee win je tijd en bespaar je op een duur sportabonnement. Bovendien bieden veel bedrijven werknemers de mogelijkheid om op een fiscaal aantrekkelijke manier een nieuwe fiets aan te schaffen dankzij het zogenaamde fietsplan.

Misschien is de reisafstand te groot, heb je een tas vol zware dossiers, moet je kunnen werken tijdens het reizen of zijn er fysieke mankementen. Maar als het even kan, neem dan de fiets. Al is het alleen maar om een boodschap te doen.


Vitello tonnato

Huisdier van de maand dtgl

Deze maand: Ties Ties is een Hollandse Smoushond van 11 maanden. Hij is erg lief en speelt graag met andere honden, groot of klein. Hij rent dan heel hard rond, waardoor zijn oren niet meer werken. Verder is hij erg nieuwsgierig en gaat hij graag op ontdekking uit. Mee wandelen in het bos en zwemmen doet hij ook graag. Thuis speelt hij het liefst met zijn knuffels, deze hebben geen lang leven bij Ties. Ook gaat hij altijd mee voetbal kijken bij Levi van de E2, Ties is de mascotte van het team. Als Ties er niet bij is verliezen ze (denken ze). Het is echt een maatje. Groetjes, Jolanda Wijsbeck

RESTAURANT DE TEUGEL

De lente is de tijd van lekker en licht. Deze Italiaanse klassieker uit de Piemonte betekent min of meer ‘kalf in tonijnsaus’. Bij De Teugel mag u er eindeloos van genieten op een van de mooiste plekjes van de Maashorst!

Bereiding 1)

doe de mayonaise en de tonijn in een bakje en meng

deze goed met een garde tot een gladde massa. 2) breng op smaak met citroen, peper en zout. 3) hak de kappertjes grof en spatel deze onder de mayonaise door. 4) pak een plat bord en leg daar de plakjes kalfsmuis op 5)

Stuur een foto met een kort verhaaltje over je huisdier naar bokadierentuin@live.nl en wie weet bent u de gelukkige winnaar van een snackpakket t.w.v € 20,-. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en kan de prijs ophalen in de winkel.

6) 7) 8) 9) 10) 11)

tot het bord vol ligt. snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en verdeel deze over de kalfsmuis. verdeel met een lepel de tonijnmayonaise en leg deze midden op het bord op de kalfsmuis. verspreid de sla en pijnboompitten over het bord. naar smaak een beetje zout en peper draaien over het bord. Serveertip: doe het ook eens op een broodje! Eet smakelijk! Benieuwd hoe dit gerecht smaakt zonder te koken? Kom eens proeven bij De Teugel!

VD_154

Restaurant

bokadierentuin@live.nl | facebook.com/bokaDier&Tuin

kalfsmuis en tonijnmayonaise op klassieke wijze

De Teugel

€ 24,95

Ingrediënten voor 4 personen

• 400 gram gebraden kalfsmuis van de slager, op stand 3 gesneden • 25 gram pijnboompitjes • 25 gram Crazy Pea (check eens www.discoverfesh.nl !) of een andere lekkere slasoort! • 8 zongedroogde tomaatjes • peper • zout

Voor de tonijnmayonaise

• 8 eetlepels mayonaise • 1/6 citroen • 225 gram tonijn in blik • 10 kappertjes

Eindeloos genieten voor een vaste prijs! Onbeperkt à la carte gerechten eten volgens uniek concept

Bedafseweg 22 • 5406 TM Uden • 0413 - 26 30 88 • www.restaurantdeteugel.nl restaurant de Teugel @restaurantdtgl


High Five voor LijfStijling!

Wilt u slanker de zomer in boek dan een cryolipolise kuur bij beautysalon wish May 13th, 2012

July 10th, 2012

Nu de 3e behandeling gratis!

Beautysalon Wish | Julianastraat 4 Uden | 06-22948052 | info@beautysalon-wish.nl | www.beautysalon-wish.nl Treatment performed by expertise in lipocryolysis © Copyright 2012

d e E e t ka a m e r

U kunt bij ons terecht voor een heerlijke lunch, een high tea, een high wine, een borrel of gewoon een lekker kopje koffie. En vindt u de stoel waarop u zit fijn of de lampen die u ziet mooi voor bij u thuis, dan koopt u die toch gewoon, want alles wat u bij ons ziet is te koop. Wij zijn iedere dag geopend

B r a b a ntse g

astvr

ij h e

id

Ma t/m do Vrijdag Zaterdag Zondag

11.00 tot 19.00 uur 11.00 tot 21.00 uur 11.00 tot 19.00 uur 11.00 tot 19.00 uur

Brasserie De Eetkaamer | Brabantplein 10 A Uden | 0413-230010 | info@eetkaamer.nl | www.eetkaamer.nl

1 maart 2014 was het VIJF jaar geleden dat ik met mijn praktijk ben gestart. Inmiddels ben ik niet meer alleen, maar is LijfStijling gegroeid tot een specialistisch team. De afgelopen jaren hebben we samen heel wat weten te bereiken. We zijn al 5 jaar specialist in één-op-één coaching op het gebied van gezond afslanken, beweging, figuurcorrigerende behandelingen, IPL/DPL definitieve ontharing én (Reviderm) gezichtsbehandelingen. Met onze professionele apparatuur en persoonlijke aanpak hebben we al veel mensen geholpen om beter in hun vel te komen.

U voelt zich beter; wij voelen ons beter! Zonder onze klanten was ons dit nooit gelukt. We hebben het samen bereikt. Iets om trots op te zijn. Dus: High Five! en op naar de komende 5 jaar! Dit jubileumjaar staan een aantal van onze cliënten in de spotlights! Miriam, Guus, Thea en Nicole vertellen graag hun verhaal over wat LijfStijling voor hen persoonlijk heeft betekend. Volg hen via (social)media gedurende dit jaar.

d e E e t ka a m e r

Dit jubileumjaarrijhhebben we regelmatig een jubileumaanbieding. eid astv B r a b a ntse g We starten in april met twee jubileumacties. Actie 1: houdt in dat iedereen die deze maand start met onze aanpak om af te slanken een voedingssupplementenpakket ter waarde van € 50,00 gratis ontvangt. Actie 2: u kunt een microdermabrasiebehandeling boeken voor een kennismakingsbedrag van € 50,00 (gelaat + hals). Boekt u aansluitend een kuur, dan ontvangt u naast het gratis verzorgingstasje met producten t.w.v. € 119,50 nu ook een gratis peelinghandschoen voor het gezicht t.w.v. € 9,50.

Houd voor meer jubileumaanbiedingen én activiteiten onze website in de gaten en volg ons via de LijfStijling Facebookpagina.

Wordt 2014 voor u ook het jaar waarin uw dromen werkelijkheid worden? Kom in actie en maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met Annemiek van der Voort, tel. 06-20299616.

25


KNAP VOETENWERK! BIJ DEZE 3D PODOTHERAPEUTEN

ditjesen/datjes

Zere voeten weten al jaren de weg naar podotherapeuten Jaap den Doop en Martin Konings in de praktijk van dokter van Holten in Oss te vinden. 3D voetscans, waarmee zelfs de meest lastige voetvorm een perfect aangemeten correctiezool krijgt! Podotherapeut Jaap: “Als de voet van iemand niet goed staat, kan dat een scheefstand van het hele lichaam tot gevolg hebben. Je kunt je voorstellen dat dit bijvoorbeeld ook rug- of knieklachten kan opleveren. Door goed te kijken naar de manier waarop iemand loopt en te luisteren naar onze patiënten, zijn we in staat om allerlei voetgerelateerde klachten op te lossen.”

3D CAD-CAM apparatuur

Voor de sportieveling

Collega Martin vertelt verder: “Het meest trots zijn we op de 3D CAD-CAM

De gediplomeerde podotherapeuten zien ook veel

apparatuur die we hier hebben staan. Veel podotherapeuten werken nog steeds

sporters met blessures, zoals hielspoor, shin splints

tweedimensionaal, dus met gips- of inktafdrukken van de voet. Wij hebben de

alsmede achillespeesklachten in hun praktijk. Vaak

ontwikkeling van de allernieuwste 3D scanapparatuur altijd op de voet gevold en

kan de oorzaak van dit soort klachten verholpen

werken er al sinds het allereerste begin mee. We kunnen er de drukverdeling,

worden met de juiste podotherapeutische zool. Bij

breedte, lengte en hoogte van voeten exact mee in kaart brengen om zo zeer

3D-VCN kunnen ze op de sport specifiek afgestemde

nauwkeurige correctieve zolen te fabriceren.”

zolen maken, uiteenlopend van surfzooltjes, voetbalzooltjes, noem maar op. “We gaan daar heel ver in,

Geen ouderwetse steunzolen

zodat mensen weer pijnvrij kunnen sporten.”

Veel mensen denken dat voetspieren lui worden door het dragen van steunzooltjes. Het tegendeel is waar bij de zolen van 3D-VCN. Jaap legt uit: “Door

Kindervoetjes

de zoolcorrectie dwingen we de voet als het ware in een betere stand, waardoor

Ook kinderen zijn gebaat bij een bezoekje aan de

spieren aan het werk moeten. Wij maken hier geen ouderwetse steunzolen, maar

podotherapeut. Struikelt uw kind vaak of ziet u

podotherapeutische correctiezolen. Die maken we hier zelf helemaal op maat en

doorgezakte voetjes, maak dan zonder verwijzing

in elk gewenst materiaal. Ook kunnen we de zooltjes heel dun maken, mits de

een afspraak bij 3D-VCN. Per slot van rekening

benodigde corrigerende elementen het toelaten, zodat ze in elke schoen passen.”

verdienen juist kindervoetjes de beste behandeling!

VOETKLACHTEN, BRANDERIGE VOETZOLEN, VERMOEIDE BENEN OF KNIE- & RUGKLACHTEN? LAAT UW VOETEN EENS CONTROLEREN MET DE NIEUWSTE 3 DIMENSIONALE SCANAPPARATUUR! BIJ DE PODOTHERAPEUTEN VAN 3D-VCN ZIJN UW VOETEN IN GOEDE HANDEN. Vergoeding bij aanvullende zorgverzekering en dus niet ten koste van eigen risico.

3D VOETCENTRUM NEDERLAND - PODOTHERAPIE DEN DOOP & KONINGS Bilderdijkstraat 2 (bij huisarts Holten) 5344 TT OSS (in wijk de Ruwaard) Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.00 -17.30 uur (0412) 623 625 vanaf heden directe toegang podotherapie

Provinciaal Landschap

Voetcentrum Nederland (3D-VCN) staat namelijk bekend om de 3 dimensionale

www.3d-vcn.nl

lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

De Maashorst biedt veel diversiteit en heeft een bijzondere natuurwaarde. De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant:

3.500 ha pure natuurpracht. Er zijn veel monumentale gebouwen. Invloeden van de katholieke kerk zijn goed zichtbaar:

kruisen, kapellen, kerken, kloosters. Ook grafheuvels vind je terug in De Maashorst. Tijdens de Open Dag van de Maashorst Betrokken Ondernemers op 13 april ontdek je de

recreatiemogelijkheden in De Maashorst. Op 18 mei is De Maashorstfair met als thema duurzaam en gezond. Het project ‘Meer Maashorst’ heeft €15 miljoen subsidie in de wacht gesleept. ‘Meer Maashorst’ gaat om het betrekken van de directe omgeving bij natuurgebied De Maashorst.


Budget/reiZen groen reizen voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Voor de nieuwste voorjaarcollectie bezoek je onze webshop of kom je naar de winkel aan de Schoonstraat 24 in Heesch. Boetiek24.nl ligt net buiten het centrum en biedt mode die net even anders is. Boetiek24.nl | Schoonstraat 24 | 5384 AP Heesch | 0412-450440 | info@boetiek24.nl | www.boetiek24.nl

Bestaat

5 jaar! Voor meer informatie kijk op de website:

www.femssport.nl

Paaldansen / Zumba / Pump / Kickfun / Steps / Combi les / Body shake / Fitness Fem’s Sport & Beweging Industriepark Oost 13, 5348 GM Oss • Tel. 0412 641677 • E-mail: info@femssport.nl

Pak je voordeel Reis je regelmatig met de trein? Dan is het een prima plan om eens uit te zoeken wat voor jou de goedkoopste manier van reizen is. Reis je voornamelijk op één traject? Dan is een maandabonnement een voordelige optie. Reis je regelmatig buiten de spitsuren? Dan moet je waarschijnlijk voor een Dal Vrij abonnement gaan. Kijk voor meer informatie op de website van de NS.

DEEL de kosten

Deel de kosten met je medepassagiers en ga carpoolen. BlaBlaCar brengt bestuurders en passagiers met dezelfde bestemming samen. Een ritje met de auto was nog nooit zo gezellig en voordelig.

Tip Om het kiezen van een nieuwe, zuinige auto makkelijker te maken, heeft de ANWB in samenwerking met Natuur en milieu een tOP 10 met zuinige auto’s samengesteld. In een oogopslag vind je de zuinigste nieuwe benzine- en dieselauto’s per klasse.

Kies voor openbaar vervoer Woon je in een grote stad en heb je geen zin om door de regen te fietsen? maak dan gebruik van de bus, tram of metro. Vaak is het voordelig om voor een vast bedrag per maand of met korting te reizen. Kijk voor de verschillende mogelijkheden op 9292.nl

snel besparen met een zuinige auto

Heb je geen fiets, geen zin om te carpoolen en een hekel aan het openbaar vervoer? Draag dan op je eigen manier een steentje bij, want ook automobilisten kunnen iets doen voor een beter milieu. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een relatief zuinige auto. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee. 29

BUDgEt


oo r rd

m a o as n h d o aa er rs n ne the m tw e

Nabij het prachtige natuurgebied van De Maashorst ligt De Brabantse Hoeve. Een sfeervolle boerderij gelegen in een prachtige omgeving. Het heeft zowel hotelkamers, vergaderruimten en je kunt er heerlijk genieten in het koffiehuis of op het terras. Overigens is het ook een plek waar bruidsparen elkaar het jawoord geven. Kortom, we hebben het over een bijzondere horecagelegenheid. De Brabantse Hoeve wordt gerund door Hugo van Zutphen, een betrokken ondernemer die daarnaast erg actief is in het samenwerkingsverband Maashorst Betrokken Ondernemen (MBO). MBO bestaat uit ondernemers op het gebied van toerisme, recreatie en horeca uit De Maashorst. Zij zetten zich gezamenlijk in om De Maashorst als gastvrij natuurgebied op de kaart te zetten. Hieronder leest u de reactie van Hugo van Zutphen op vragen over zijn bedrijf en zijn kijk op het samenwerkingsverband. Wanneer ben jij gestart als ondernemer met De Brabantse Hoeve? “Met Pasen in 2009 zijn wij open gegaan. Daarnaast zijn we nog ruim een jaar bezig geweest met de bouw. We vieren nu bijna ons vijfjarig bestaan waarbij iedereen op 1e en 2e paasdag welkom is om een kijkje te komen nemen. Op deze dagen hebben we livemuziek, entertainment en leuke dingen voor de kinderen.” 30

Hoe is het bedrijf tot de huidige situatie ontstaan? “Ik luister naar wat gasten vertellen en door die ideeën raak ik steeds enthousiaster. Zo groeien er dingen. Neem bijvoorbeeld onze succesvolle pizzaworkshop en boerinnen high tea. Direct vanaf de opening kregen we een vloedgolf over ons heen van bezoekers die vertelden hoe leuk het er hier uitziet. Daarnaast is de combinatie van hoge gastvrijheid en vriendelijkheid iets wat onze gasten van nature krijgen. We zijn lekker gewoon en dat waarderen ze.” Wat maakt De Brabantse Hoeve tot een bijzondere plek voor toeristen? “Het ‘echte bourgondische Brabant’ beleven ze hier. Slapen in de bedstee, boerenkoffie en onze gezellige boerderijtuin met terras. Vervolgens adviseren we onze gasten over al het leuks wat er in en rondom De Maashorst te doen is. Ik vind het belangrijk dat ik goed filter wat onze gasten graag meemaken op hun vakantie of tijdens hun weekendje weg. Als ze dan ’s avonds enthousiast terugkomen, dan word ik daar blij van! Als mensen ergens enthousiast

over zijn, dan vertellen ze dat door in de omgeving waar ze vandaan komen.”

alle Maashorst-ondernemers open voor een samenwerking en dat is mooi.”

Wat kun je als bedrijf voor Natuurgebied De Maashorst betekenen als je lid bent van Maashorst Betrokken Ondernemen? “Veel! Ik wil al mijn gasten het gebied in sturen en ze laten genieten van de natuur en van de bedrijven die zich bezig houden met De Maashorst. We laten gasten gebruik maken van andere voorzieningen dan die we zelf hebben. De samenwerking maakt de bedrijven sterker en meer betrokken. We zetten samen de schouders eronder zodat toeristen De Maashorst leren kennen. Daar profiteren alle betrokkenen van.”

Waarom vind je het belangrijk om je in te zetten voor Maashorst Betrokken Ondernemen? “Wij mogen van geluk spreken dat we zoveel moois in dit gebied hebben. Dat moeten we omarmen en samen op een goede manier gebruiken. Hierdoor hebben de natuur, boeren, burgers en ondernemers profijt van wat De Maashorst ons biedt.”

Wat is er volgens jou nodig om het toeristisch aanbod in De Maashorst te behouden en eventueel te vergroten? “Zoveel mogelijk verbindingen van aanbod. We kunnen leuke dingen met elkaar combineren. Dat is wat een toerist graag beleeft. Natuur, boerenleven, streekproducten en het verhaal met de beleving erbij. Gelukkig staan bijna

Welke voordelen biedt het voor jou als ondernemer om lid te zijn van dit platform? “Inmiddels loopt De Brabantse Hoeve erg goed, dus ben ik al jaren tevreden over de samenwerkingen die hier zijn ontstaan. Ik gun mijn collega’s allemaal het beste en koop enorm veel Maashorstproducten in. Als we het voor elkaar krijgen dat de toeristiche bezettingsgraad bij de verblijfsrecreatie groeit, betekent dat ook meer verkoop van de streekproducten en meer aandacht voor natuur en beleving van De Maashorst. Daar worden we toch allemaal blij van?”


Binnen/buiten

fILmPJE PAKKEN Ouderwets gezellig

IJSSALON,

WORKSHOPS & NOG VEEL MEER LEUKS! MARKTSTRAAT 38 - RAVENSTEIN

WWW.PEPERKOEKHUISJE.NL

postbus 602 5140 ap waalwijk info@stichtinges.nl w w w. s t i c h t i n g e s . n l k v k 5 4 5 5 9 5 4 5 iban N L4 3 R A B O 0 1 7 1 6 2 8 3 6 5

Franchisenemers gezocht Heb jij altijd al voor jezelf willen beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? de ma asho Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. rst april 2014 gratis meen www.nede emen! rlandbruis t.nl

Meer weten Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 06-34590975 E-mail: franchise@nederlandbruist.nl Website: www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

ga toch

fietsen

Lentekrieb els

vAnAF jE SoFA Sterren Springen Heb jij ook zo genoten van het spectaculaire televisieprogramma sterren springen? Reserveer dan snel het beste plekje op de bank, want vanaf zaterdag 5 april kun je genieten van het tweede seizoen van dit succesprogramma. Ook dit jaar gaan er weer een aantal bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan en kun jij thuis vanuit je luie stoel genieten van de meest spectaculaire sprongen en ‘gekke’ capriolen. Sterren Springen, gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij en Gerard Joling, is vanaf zaterdag 5 april elke week te zien om 20.00 uur bij SBS6

De razend populaire komedieserie ‘Toen was geluk heel gewoon’ krijgt een vervolg in de bioscoop. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West-Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe televisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm. De film is vanaf 10 april in de bioscoop te zien

Boekje lezen Ecologisch smullen Ecologisch koken wordt een feestje met het kookboek Lekker ecologisch. In dit groene smulboek ga je op ontdekkingstocht en leer je op een spannende manier bewust omgaan met eten, elk seizoen opnieuw. De ruim 500 recepten vormen een heerlijke staalkaart van de vele troeven die een ecologische keuken aanreikt. Kortom, iedereen die houdt van koken kan er gemakkelijk mee aan de slag. het kookboek is voor € 39,75 verkrijgbaar bij de betere boekhandel, bol.com en velt.be


behandeli

column/Espresso enZo Mijn allereerste espressomachine kocht ik ongeveer 30 jaar geleden. Een fraai vormgegeven apparaatje in de kleuren rood en zwart; toen al vond ik het uiterlijk van een machine belangrijk. Momenteel staat er bij Espresso enzo de Rolls Royce onder de espressomachines: een Spirit Duette van de Eindhovense machinebouwer Kees van der Westen. 3 boilers, afzonderlijk van elkaar in temperatuur af te stellen op 0,1 graad, quicksteam stoomhendels, ledverlichting op de groepen, 2 krachtige waterpompen en geheel uitgevoerd in roestvrij staal. Op het moment dat ik dit stukje schrijf, zit ik samen met mijn vrouw in een buitenwijk van Rome aan een fantastische cappuccino (eerder uitzondering dan regel, hebben wij ervaren). Het is begin maart, een mager zonnetje schijnt op de ongewassen ruiten van het knusse koffiebarretje, en achter de onooglijke espressomachine staat een oude man vol toewijding zijn cappuccino te maken; de machine is nog gasgestookt en zowaar nog ouder dan de man zelf. Op het juiste moment even bijstoken, regelmatig de koffiemaling controleren en even bijstellen, kopjes voorverwarmen, kortom een vakman in zijn element. Mij heeft deze ochtend geleerd dat met de juiste koffiebonen en de

broodnodige liefde voor koffie, ook met een oude en goed onderhouden machine een uitstekende cappuccino te maken is; mijn grote vriend, de Spirit Duette ten spijt. www.keesvanderwesten.com

afspraak in te plannen.

MEER DAN FIGUURVORMING

Beter enSTRAKKERin je vel!

TIS! nog om RAvandaag GRATIS! GBel Beleen vandaag nog om een GRATIS! Bel vandaag nog om een F vrijblijvende E PROEF PROEF O GratIs en vrijblijvende R GratIs en P ! GratIs en vrijblijvende IS AT GR Bel vandaag nog om een behandeling afspraak in te plannen. g lin e d n g n li e F beha d OE n MEER DAN FIGUURVORMING PR a h in te plannen. GratIs en vrijblijvende beafspraak afspraak inMteEBailine plannen. eling behandBailine Bailine Bailine afspraak in te plannen. E R D A N F I G U U R V O R M I N G Bailine D A N F I G U U R V O R M I NPijnGM E E R D A N F I G U U R V O R M I N G VoedingsMentale M E E R Natuurlijke Beter en strakker in je vel! ®

®

Figuurvorming

®

®

adviezen

facelift

motivatie

®

bestrijding

Beter en strakker in je vel! in je vel! Beter en strakker Beter en strakker in je vel!

Bailine® Figuurvorming

Bailine® Voedingsadviezen

Bailine® Mentale motivatie

Bailine® Natuurlijke facelift

Bailine® Pijnbestrijding

Bailine® Uden T Bailine 0413-266583 Bailine Bailine Bailine Bailine Natuurlijke PijnMentale Hoefstraat 5a Figuurvorming E Voedingsjuliabai@planet.nl naar onze Competitie: Bailine Helmond T 0492 - 52 15 81 facelift bestrijding Informeer adviezen motivatie Weg op den Heuvel 139 ® E info@afslankenhelmond.nl ® ® W www.afslankenuden.nl 5406 VX Uden in 5 weken effectief afslanken!!! Bailinezeer Bailine® nu Bailine Bailine 5701 NV Helmond W www.afslankenhelmond.nl ® ®

®

®

®

®

®

Bailine VoedingsFiguurvorming Bailine Helmond ® adviezen Bailine Weg op den Heuvel 139 ®

Figuurvorming

5701 NV Helmond

Mentale

Bailine Voedingsadviezen

® T 0492 - 52 15 81 motivatie E info@afslankenhelmond.nl W www.afslankenhelmond.nl

Natuurlijke ® Bailine facelift

Mentale motivatie

PijnBailine® bestrijding

Natuurlijke facelift

Bailine® Pijnbestrijding

Bailine® Helmond T 0492 - 52 15 81 Weg op den Heuvel 139 E info@afslankenhelmond.nl Bailine® Helmond T 0492 - 52 15 81 5701 NV Helmond W www.afslankenhelmond.nl Weg op den Heuvel 139 E info@afslankenhelmond.nl

Cordiali Saluti, Richard

5701 NV Helmond

Koffiespeciaalzaak ook voor de lekkerste cappuccino van Oss

W www.afslankenhelmond.nl

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van de Maashorst Bruist?

de ma ashorst

april 2014 gratis meenemen! www.nederlandb ruist.nl

ga toch

fietsen

Molenstraat 19, Oss • 0412 - 63 00 78 www.espresso-enzo.com

Lentekriebels Neem dan contact op via: maashorst@nederlandbruist.nl of bel: 076-7115340


VVV Noordoost-Brabant | 073 - 613 19 10 | marketing@vvvnoordoostbrabant.nl | www.vvvdemaashorst.nl

2014 04 maashorst  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you