Page 1

haarlem

april 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

ga toch

fietsen

Lentekriebels


Jos Bakker

sans soucis Last van een droge huid? Met deep moist depot power moisturizer is dit verleden tijd.

+

NU MET GRATIS ALL-IN-ONE 3D MASCARA!

www.josbakkerdrogisterijoverveen.nl


Drogisterij Parfumerie en Beautysalon Vitamine D helpt de weerstand

Drogisterij Jos Bakker Bloemendaalseweg 301 2051 GG Overveen Tel. 023 - 527 74 00

Solgar Vitamine D producten zijn speciaal ontwikkeld als aanvulling op de voeding of bij verhoogde behoefte, zoals bij kinderen, ouderen, zwangere vrouwen, mensen met een gepigmenteerde huid en mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht.

De vernieuwde zonnelijn en zelfbruiners van Lanc么me zijn binnen!

Openingstijden winkel maandag gesloten dinsdag t/m zaterdag 08.30 - 18.00 uur Schoonheidssalon woensdag: 09.00 - 17.00 uur vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Bij aankoop van de nieuwe foundation mooie premium cadeau!

Wij zijn aangesloten bij U.I.C.


krgieeefbjeezellfse:en boost! e t n le

Colofon 9

6

Uitgever Nederland Bruist B.V. traffic Nederland Bruist Vormgeving Nederland Bruist

Zodra de eerste voorjaarszonnestralen zich laten zien, komen ze tevoorschijn: Groen rijden, we worden er dagelijks mee de lentekriebels. We willen naar buiten, flirten geconfronteerd. toch gaat bijna zes opvoelen de tien meer, ons vrolijker en zijn dan in de winter. werkende nederlanders bij voorkeur uitbundiger met de auto Laat de lente nog meer in je naar zijn werk. Dat kan groener, enleven welmet met debruisende fiets. tips. onze

18

De feiten op een rij 1. Een kwart van de Nederlanders gaat al geregeld op de fiets naar het werk. Een verstandige keuze, want fietsen is goed voor lichaam, geest en de portemonnee. 2. Je komt ’s ochtends fris op je werk en na een dag hard werken is het prettig uitwaaien op de fiets. 3. Bewegen (fietsen) gaat het verval van ouder wordende hersenen tegen.

Eindredactie & Themateksten Nederland Bruist Acquisitie Bart de Boer T 06-52076633, E haarlem@nederlandbruist.nl Fotografie Heidi Borgart Contact haarlem Bruist Bart de Boer Oosterhoutseweg 91 C, 4816 KC Breda

fietsen houdt lichamelijke kwaaltjes op afstand Werknemers die geregeld naar hun werk fietsen zijn minder vaak ziek. gemiddeld zijn zij ruim een dag per jaar minder afwezig door ziekte, blijkt uit onderzoek van tNo.

27

T 076-7115340, F 084-8354655 haarlem@nederlandbruist.nl

12

Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist B.V. nl@nederlandbruist.nl

Wist je dat… …de fietser in de stad gemiddeld 5% sneller op de bestemming is dan de automobilist? In de grotere steden (vanaf 100.000 inwoners) is de fietser zelfs meer dan 10% sneller.

www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

57

Inhoud

59

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2007 Nederland Bruist C.V. Merknaam Groot Veenendaal Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: Alkmaar, De Amerstreek, Breda, De Langstraar, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, Rivierenland, Tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Waal, Uden


HAARLEM BRUIST, Met de zon die zich al vaak laat zien en stijgende temperaturen krijgen we absoluut lentekriebels!! In deze editie geven we je bruisende tips om de lente in je te laten leven. De zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D, we moeten en willen dus naar buiten. Erik Henstra van Losmassages legt uit hoe voldoende beweging ons meer levenskracht kan geven. Het is goed om elke dag een uur te bewegen en het liefst in de buitenlucht. Dit sluit dus mooi aan op onze lentekriebels, want we willen allemaal niets liever dan naar buiten gaan. Ook onze kinderen hebben weer zin om buiten te spelen. Blader even naar de column van Kindercoach Haarlem en lees waarom het zo goed en leerzaam is voor kinderen om buiten te spelen. Het is een gegarandeerde boost voor het zelfvertrouwen van een kind! Vakantie en vermaak voor je kinderen? Dat kan, Lidia Bernabei van SoleLuna informeert je over een heerlijk

R EN? E T R E ADV na a r mail

ist.nl ndbru a l r e d nl@ne

landhuis nabij Florence waar gastvrouw Giulia al 15 jaar activiteiten voor kinderen organiseert en waar de ouders ook volledig ontspannen kunnen genieten in de spa, met een heerlijke wandeling of een glas wijn aan het zwembad. Geprikkeld? Lees meer over deze vakantie in deze Bruist editie. Fietsen! Ook dit vinden we fijner als de zon weer gaat schijnen. Alle feiten en voordelen op een rij! En wist je dat de fietser in de stad gemiddeld 5% sneller op de bestemming is dan de automobilist? Samen gaan we voor groen rijden. Ook maken we in deze editie kennis met Petra Peters Hairstyling en Beautysalon Health & Pure. Gezamenlijk te vinden aan de Slachterstraat 12 in Haarlem. Lees alles over hun passies in de rubriek Bruisende zaken. Ik wens jullie veel leesplezier!

Met vriendelijke groet, Bart de Boer


n e l

s l : e b e i r tek geef jezelf een boost!

Zodra de eerste voorjaarszonnestralen zich laten zien, komen ze tevoorschijn: de lentekriebels. We willen naar buiten, irten meer, voelen ons vrolijker en zijn uitbundiger dan in de winter. Laat de lente nog meer in je leven met onze bruisende tips.


De b van bewegen De afgelopen maanden hebben we voornamelijk binnenshuis genoten. nu de temperatuur stijgt, is het tijd om de deur uit te gaan. Ga op de fiets naar je werk, maak een voorjaarswandeling of neem de tuin onder handen. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het maakt je ook gelukkiger.

De s van sportschool April is bij uitstek de maand om te gaan sporten. Schrijf je in bij de sportschool en sport de overtollige winterkilo’s eraf. Gooi al je energie in de strijd en zie jezelf in gedachten al met een strak lichaam in bikini aan het strand.

De d van vitamine D Zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D en dat is heel goed voor je lichaam. Bovendien maakt zonlicht dat we ons beter voelen. Breng daarom je lunchpauze een paar keer per week door in het voorjaarszonnetje.

De f van frisse energie In de lente ontwaakt de natuur, breekt de zon door en worden onschuldige lammetjes en andere dieren geboren. laat je inspireren door de frisse energie die de lente met zich meebrengt en trek er samen met je vriend(in), ouders, vrienden, kinderen op uit.

De h van hobby Begin een nieuwe hobby. Iets doen wat je altijd voor onmogelijk had gehouden geeft ontzettend veel positieve energie. Trek de stoute schoenen aan en schrijf je in voor die cursus.

De t van tulpen De l van lichaam Ga aan de slag met je body. Scrub die oude wintercellen van je huid. Geef je voeten, die de hele winter opgesloten hebben gezeten, een ‘grote beurt’ en lak je teennagels alvast in een vrolijk kleurtje. Breng een bezoekje aan de kapper en ga de lente stralend tegemoet.

De r van reisbureau Breng een bezoekje aan het reisbureau. online boeken is natuurlijk de trend, maar het is heerlijk om eens ouderwets met een stapel reisbrochures thuis te komen. Wie weet heb je al zin om een heerlijke zomerbestemming te boeken.

7

Verwen jezelf met een grote bos tulpen. De zomer is in aantocht en dat mag best gevierd worden!

De v van voorjaarsschoonmaak Houd een grote schoonmaak in je huis. Gebruik de laatste koude, donkere dagen om van alles af te komen wat je niet meer gebruikt. Sorteer, gooi weg of doneer. Een opgeruimd hoofd geeft innerlijke rust en nieuwe ideeën.

De w van winkelen langzaam loopt het kwik op en prikt het eerste lentezonnetje voorzichtig door de winterse wolken. Hoog tijd voor een bezoekje aan de stad, waar de voorjaarscollectie al enige tijd in de rekken hangt. Gun jezelf een nieuwe aankoop waarmee je de wintermaanden definitief gedag zegt.


Ook zo’n zin in het voorjaar? Boek dan nu een heerlijke voorjaarsbehandeling op basis van fruitzuren die de huid weer laat stralen. Tutti-Frutti behandeling van 60 min. van € 50,- voor € 45,-.

APRIL PASCALLE HAIRSTYLING 20% korting op alle kleurbehandelingen met gratis color treatment.

023 5 24 19 12

De Ruijterweg 30, 2014 AW Haarlem

06 453 42 081

*Aanbieding alleen geldig in de maand april

Inclusief reinigen, epileren, peeling, relaxmassage, masker en make-up met de nieuwste voorjaarskleuren.


Geniet in ons gezellige restaurant aan de rand van Haarlem van: • een gevarieerde kaart met vis, vlees en vegetarische gerechten van het seizoen • een wisselend maandmenu met keuze uit 3 of 4 gangen • een gezellige borrel met mooie wijnen en diverse bieren van de tap

Feestje? Onze unieke zaal is geschikt voor groepen tot 100 personen. De zaal heeft de beschikking over een privé terras en is ook geschikt voor vergaderingen, workshops en bijeenkomsten.

• een gezellige middag/avond bij de openhaard na een frisse wandeling met warme chocomelk of huisgemaakte soep. Winnaar Publieksprijs Concours culinaire

Ramplaan 125, 2015 GV Haarlem, 023 5240532, contact@wapenvankennemerland.nl, www.wapenvankennemerland.nl


Bruisende zaken:

Beautysalon Health & Pure Slachthuisstraat 12 2033 HG Haarlem Tel: 0624636308 Eigenaresse: Danielle Koene

Wat voor soort onderneming heb je?

Beauty Salon Health & Pure

wenkbrauwen, harsen & epileren van het gelaat. Geïnteresseerd? Bel dan naar Danielle 0624636308.”

“Beautysalon Health & Pure is een unieke schoonheidssalon. Door gebruik te maken van unieke producten kan ik beauty, wellness & gezondheid met elkaar combineren in mijn behandelingen.”

Wat is de kracht van Beautysalon Health & Pure? “De kracht van beautysalon Health & Pure is te vinden in het feit dat ik traditionele & nieuwe concepten met elkaar combineer. Beauty, wellness & gezondheid worden met elkaar gecombineerd in mijn behandelingen. Door te luisteren naar de behoefte van de klant geeft Beautysalon Health & Pure iedere klant een unieke behandeling op maat. Ook werk ik alleen met 100% puur natuurlijke cosmetica. Pure Elements sluit als merk perfect aan bij beauty, wellness & gezondheid, zowel in de behandelingen als voor thuisgebruik.”

Wat heb je te bieden? “Ik ben sinds 1991 schoonheidsspecialiste en heb naast mijn opleiding verschillende extra cursussen voltooid om klanten unieke concepten te kunnen bieden, zoals: hot stone massage, reiki, liftende gezichtsmassage, energiegevende jade & labradoriet gezichtsbehandelingen, Chinese voetreflexmassage, anti-age gezichtsbehandelingen & microdermabrasie. Uiteraard bied ik ook traditionele behandelingen, zoals het verven en epileren van 10


Bruisende zaken:

Petra Peters Hairstyling Slachthuisstraat 12 2033 HG Haarlem Tel: 06-22929333 Eigenaresse: Petra Peters

Petra Peters Hairstyling

Mijn kracht is... dat de klant bij mij in de kapsalon het voordeel heeft dat men niet elke keer door een ander geholpen wordt. Doordat ik op afspraak werk, krijgt iedere klant persoonlijke aandacht. Wat voor mij en mijn klanten belangrijk is, is dat de klanten zich op hun gemak voelen, dat er goed overlegt wordt wat de wensen en mogelijkheden zijn met het haar voordat men gekapt wordt. Mede daardoor zie ik mijn klanten regelmatig weer met een blij en tevreden gezicht de deur uit lopen.

Ik werk met... de producten van onder andere Eugene Perma, Chi, Bio Silk, Clynol en Osis. Door het gebruik van ammonia vrije verf is het ook mogelijk mensen met eventuele allergieĂŤn van een prachtige haarkleur te voorzien. Ik ben met Petra Peters Hairstyling gevestigd nabij het centrum van Haarlem. Na jaren met veel plezier voor een baas te hebben gewerkt deel ik vanaf juli alweer 8 jaar mijn salon met Herenkapsalon Dennis en Schoonheidssalon Health & Pure.

Alle leeftijden en haarstijlen zijn van harte welkom in mijn salon! 11


Tandprothetische praktijk

Fred van der Linde gediplomeeerd tandprotheticus

CAHP004

TANDPROTHETISCHE PRAKTlJK

Fred van der Linde

✊

gediplomeerd tandprotheticus

Uw nieuwe prothese wordt voor 75% vergoed

Uw nieuwe prothese wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. vanuit de basisverzekering CAHP004

TANDPROTHETISCHE PRAKTl Vooreen eenoptimaal optimaalkunstgebit kunstgebit Voor Fred van der Lind ga gajejenaar naareen eenTandprotheticus Tandprotheticus. gediplomeerd tandprotheticus

Uw nieuwe prothese wordt voor 75 vanuit de basisverzekerin

www.fvanderlinde.nl www.fvanderlinde.nl

Voor een optimaa ga je naar een Tan

www.fvande Planetenweg 14, IJmuiden Parklaan 88, Haarlem Planetenweg 14, IJmuiden Parkla Planetenweg - T 0255 - 520035 / Parklaan 88,023 Haarlem -T 023 5321972 025514,-IJmuiden 520035 - 5321972 Lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT)

0255 - 520035

02

Lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetic


Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi DierenDokters Haarlem Moderne Moderne operatiekamer operatiekamer met gasnarcose en bewaking bewaking gasnarcose en Uitgebreid met eigen laboratorium Ruime opnamemogelijkheden opnamemogelijkheden en dieren zuurstofkooi Ruime en EHBO-cursussen voor Moderne operatiekamer met gasnarcose enzuurstofkooi bewaking DierenDokters HaarlemGeopend Uitgebreid eigen laboratorium OPEN DAG UitgebreidPuppyparty’s eigen laboratorium

EHBO-cursussen voor Zaterdag 6 juli vanaf EHBO-cursussen voor dieren dieren Second opinions DierenDokters Haarlem Uitgebreid eigen laboratorium OPEN DAG Geopend OPENvan DAG Puppyparty’s Geopend EHBO-cursussen voor dieren Puppyparty’s Apotheek en shop DierenDokters Haarlem maandag De nieuwste dierenkliniek van Haarlem Zaterdag 6 juli juli vanaf OPEN DAG Geopend Second opinions Zaterdag vanaf Puppyparty’s DierenDokters Haarlem Second opinions De nieuwste dierenkliniek van Haarlem. Digitale röntgenfoto’s 12:00 - 617:00 1 juli Zaterdag 6 juli van vanaf Apotheek envoedingsadvies shop maandag Second opinions De dierenkliniek Haarlem Service, kwaliteit en aandachtvan voor uw huisdier! van Apotheek en shop maandag Gratis deskundig De nieuwste nieuwste dierenkliniek van Haarlem van Apotheek en shop maandag Digitale röntgenfoto’s 12:00 -- 17:00 17:00 1 juli juli Service, kwaliteit en aandacht Digitale röntgenfoto’s Speciale aandacht voor orthopedie, 12:00 1 Digitale röntgenfoto’s Service, kwaliteit en voor uw huisdier! 12:00 - 17:00 Gratis deskundig 1 juli DierenDokters Haarlem De dierenkliniek van Haarlem Service, kwaliteit en aandacht aandacht voor uw huisdier! Gratis deskundig voedingsadvies voedingsadvies chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie De nieuwste nieuwste dierenkliniek van Haarlem Gratis deskundig voedingsadvies voor uw huisdier! Speciale aandacht voor orthopedie, Speciale aandacht Dierenarts met meer danorthopedie, 20 jaar ervaring. Moderne operatiekamer met gasnarcose en bewaking Speciale aandacht voorvoor orthopedie, Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi

De nieuwste nieuwste dierenkliniek van Haarlem chirurgie, gewrichtsbehandelingen, gewrichtsbehandelingen, dermatologie dermatologie Service, kwaliteit enen aandacht voor uwHaarlem huisdier! Service, kwaliteit aandacht voor uw huisdier! De dierenkliniek van chirurgie, Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie Dierenarts met meer dan 20 jaar jaar ervaring. ervaring. Moderne operatiekamer operatiekamer met gasnarcose en bewaking bewaking Dierenarts met meer dan 20 Kijk voor meer op Dierenarts met meer dan 20 informatie jaar ervaring. Moderne met gasnarcose en Uitgebreid eigen laboratorium Service, kwaliteit en aandacht voor uw huisdier! Service, kwaliteit enmet aandacht voor uw huisdier! Ruime opnamemogelijkheden opnamemogelijkheden en zuurstofkooi De nieuwste dierenkliniek van Haarlem www.dierendokters.com Ruime en zuurstofkooi EHBO-cursussen voor dieren Moderne operatiekamer gasnarcose en bewaking OPEN DAG Geopend Moderne operatiekamer metlaboratorium gasnarcose en bewaking Uitgebreid eigen Puppyparty’s Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi Service, kwaliteit en aandacht uw huisdier! EHBO-cursussen voor voor dieren en zuurstofkooiZaterdag 6 juli vanafRuime opnamemogelijkheden EHBO-cursussen voor dieren Second opinions Uitgebreid eigen laboratorium

Uitgebreid eigen laboratorium OPEN DAG DAG Geopend Moderne met gasnarcose en bewaking OPEN Puppyparty’s Geopend Moderne operatiekamer operatiekamer met gasnarcose Uitgebreid eigen laboratorium EHBO-cursussen voor dieren Puppyparty’s van Apotheek en shop en bewaking maandag Zaterdag 6 juli vanaf OPEN DAG Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi Geopend Second opinions Zaterdag juli vanaf Puppyparty’s Ruime opnamemogelijkheden enen zuurstofkooi Second opinions EHBO-cursussen voor dieren Digitale röntgenfoto’s 12:00 - 617:00 1 juli Moderne operatiekamer met gasnarcose bewaking ZaterdagOPEN 6 juli van vanaf Uitgebreid eigen laboratorium Apotheek en shop maandag Geopend Second opinions van DAG Apotheek envoedingsadvies shop Uitgebreid eigen laboratorium maandag Gratis deskundig Puppyparty’s Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi van Apotheek en shop maandag Digitale röntgenfoto’s EHBO-cursussen voor dieren 12:00 17:00 1 juli Zaterdag 6 juli vanaf Digitale röntgenfoto’s Speciale aandacht voor orthopedie, EHBO-cursussen voor dieren Second opinions 12:00 - 17:00 1 juli Uitgebreid eigen laboratorium Geopend Digitale röntgenfoto’s 12:00 OPEN - 17:00 DAG Gratis deskundig voedingsadvies 1 juli OPEN DAG Puppyparty’s Geopend Gratis deskundig voedingsadvies chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie EHBO-cursussen voor dieren Puppyparty’s van Apotheek en shop maandag Gratis deskundig voedingsadvies Zaterdag 6 juli juli Speciale aandacht voor orthopedie, vanaf OPEN DAG Geopend Second opinions Zaterdag 6 Speciale aandacht voor orthopedie, vanaf Dierenarts met meer dan 20 jaar ervaring. Puppyparty’s Secondvoor opinions Digitale röntgenfoto’s Speciale aandacht orthopedie,dermatologie 12:00 - 17:00 1 juli chirurgie, gewrichtsbehandelingen, Zaterdag 6 juli van vanaf Apotheek en shop maandag chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie Second opinions van Apotheek envoedingsadvies shopdermatologie maandag chirurgie, gewrichtsbehandelingen, Gratis deskundig Dierenarts met meer dan 20 jaar jaar ervaring. ervaring. van Apotheek en shop maandag Digitale röntgenfoto’s Dierenarts met meer dan 20 Kijk voor meer informatie op 12:00 1 juli Dierenarts met meer dan 20 jaar ervaring. Digitale röntgenfoto’s Speciale aandacht voor orthopedie, 12:00 -- 17:00 17:00 1 juli

1 juli

Kijk voor meer informatie Kijk voor meer informatie op op Kijk voor meer informatie op www.dierendokters.com www.dierendokters.com www.dierendokters.com

Digitale röntgenfoto’s 12:00 - 17:00 Gratis deskundig voedingsadvies www.dierendokters.com Gratis deskundig voedingsadvies chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie Kijk voor meer informatie Gratis deskundig voedingsadvies Kijk voor meer informatie op op Kijk voor meer informatie op Speciale aandacht voor Speciale aandacht voor orthopedie, Dierenarts met meer danorthopedie, 20 jaar ervaring. www.dierendokters.com Speciale aandacht voor orthopedie, www.dierendokters.com www.dierendokters.com chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie Dierenarts met meer dan 20 jaar Dierenarts met meer dan 20ervaring. jaar ervaring. ervaring. Kijk voor meer op Dierenarts met meer dan 20 informatie jaar www.dierendokters.com DierenDokters Haarlem DierenDokters Haarlem Kijk voor meer informatie op Kijk voor meer informatie op Kijk voor meer informatie op DeDe Ruijterweg 18-20 Z Z Ruijterweg 18-20 www.dierendokters.com www.dierendokters.com www.dierendokters.com DierenDokters Haarlem 2014 AVAV Haarlem DierenDokters Haarlem 2014 Haarlem

kters Haarlem

DierenDokters eg 18-20 Z Haarlem - De Ruijterweg 18-20 Z - 2014 AV Haarlem - Tel: 023 - 87 00 303 arlem 00 303 De Ruijterweg 18-20 Z T:T: 023 - 87 00 00 303 De Ruijterweg 18-20 023 - 87 303 Z 2014 2014 AV AV Haarlem Haarlem T: 023 87 00 303 T: 023 - 87 00 303

DierenDokters Haarlem DierenDokters Haarlem

DeDe Ruijterweg 18-20 Z Z Ruijterweg 18-20

DierenDokters Haarlem 2014 AVAV Haarlem DierenDokters Haarlem 2014 Haarlem

De Ruijterweg 18-20 T:T: 023 - 87 00 00 303 De Ruijterweg 18-20 Z 023 - 87 303 Z 2014 2014 AV AV Haarlem Haarlem T: 023 87 00 303 T: 023 - 87 00 303

DierenDokters Haarlem DierenDokters Haarlem

DeDe Ruijterweg 18-20 Z Z Ruijterweg 18-20

DierenDokters Haarlem 2014 AVAV Haarlem DierenDokters Haarlem 2014 Haarlem

Ruijterweg 18-20 T:e 023 - 87 00 00 303 eT: Ruijterweg 18-20 Z 023 - 87 303 Z

014 014 AV AV Haarlem Haarlem :: 023 023 -- 87 87 00 00 303 303


Een gezond en fit lichaam is je ongetwijfeld heel wat waard. Maar, het is nog steeds crisis... Een Personal Trainer inhuren klinkt dan ook heel mooi, maar de lokale Fit for Free is misschien wat realistischer. Ho, stop, wacht! Bij Best in You Personal Training vind je voordelige opties, waar je veel meer aan hebt.

• 30 minuten Personal Training Het klinkt natuurlijk heel erg 'Tell Sell', maar korter trainen heeft veel voordelen. Zo is het, in tegenstelling tot uren in de sportschool, vaak beter voor je herstel en de algehele kwaliteit van je training. Maar een training van een half uur is ook veel makkelijker in jouw drukke schema in te plannen. En het is ook meteen een stuk goedkoper!

• Partner Training Samen sporten is altijd leuk, en doet vaak wonderen voor je motivatie. Als het dan ook nog eens onder vakkundige begeleiding van een Personal Trainer gebeurt, dan haal je er nog veel meer uit! En omdat je de kosten met elkaar kunt delen, wordt ook het prijskaartje een stuk leuker.

• Small Group Training Niet te verwarren met Bootcamp! Small Group Training vindt plaats in klein groepsverband, waarbij persoonlijke aandacht nog altijd voorop staat. Je traint in het gezelschap van max. 3 andere sporters, maar wel met je eigen, persoonlijke schema. En de kosten van de training deel je met de andere sporters. Weer zo'n goedkoop alternatief!


Dus heb je interesse in Personal Training, maar zijn kosten voor jou een issue, dan zijn de bovenstaande opties voor jou ongetwijfeld een uitkomst. Kom het gerust eens vrijblijvend proberen! Bezoek de site op www.personaltraininghaarlem.nl of neem contact op via 0648429296.

www.personaltraininghaarlem.nl


wijnhuis ten bilt Vragen van de maand 1 Hoe heet de mousserende wijn uit Spanje?

2 Wat is de meest aangeplante druif in de Mosel?

3 Welke druif wordt het meest gebruikt voor rode Bourgognes?

Onder de juiste inzenders verloten wij een proeverij voor 8 personen bij ons in de winkel in Santpoort-Noord! Vragen opsturen naar info@wijnhuistenbilt.nl

Domaine St.Felix

aanbieding

Maak kennis met de wijnen van Domain St. Felix, IGT Pays d’Hérault, Frankrijk. Wit: Bleekgeel van kleur met een frisse aromatische neus. Groene appeltjes, peer en citrusfruit. Op de tong aangename lichttintelende frisse en fruitige aanzet met een prettig minerale ondertoon. Droog, sappig en fris met aangename bittertjes. Een zomerse doordrinkwijn voor op het terras als aperitief of eigenlijk voor altijd. Rosé: Licht gekleurde rosé, geurend naar bosvruchtjes en mediterrane kruidigheid. Lekker fruitig in de smaak met een goede bite. Heeft elegantie, karakter en pit. Oneerbiedig gezegd een heerlijke slempwijn oftewel een ongekend plezierige doordrinkrosé. Rood: Soepele rode wijn voor ieder moment. Een blend van merlot, cabernet-sauvignon en carignan. Donker van kleur en geur met rode bosvruchten en cassisfruit. Mooie sappige en evenwichtige wijn met rijpe tannines en een goede ‘bite’. Makkelijke maaltijdbegeleider. Ongecompliceerd goed!

"

Bij inlevering van deze actiebon mag u 3 flessen Domain St. Felix uitzoeken voor € 15,-. Maximaal 6 flessen per bon. Normale prijs € 6,40 per fles Hoofdstraat 203 T | 2071 EG Santpoort-Noord | 023-5376767 | www.wijnhuistenbilt.nl


ColuMn/Yvonne

De deuren van de appstore

Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost maar eind 2013 is het zover. Ik kan een punt zetten achter het door mij geschreven kinderboek. Na een kort moment van euforie dient zich een nieuwe uitdaging aan: binnenkomen bij een uitgeverij. Al snel begrijp ik dat daar meer voor nodig is dan het schrijven van een goed boek. Eindeloze rijtjes do’s en don’ts komen voorbij. Ik heb een aanbeveling nodig van een BN’er, mijn begeleidende brief moet tot de verbeelding spreken en ik

moet vooral goed motiveren waarom ik me tot een bepaalde uitgeverij wend. Dat het me als debuterend auteur geen worst uitmaakt wie er hapt op mijn boek, doet natuurlijk niet ter zake.

“Eindeloze rijtjes do’s en don’ts komen voorbij” Na weken van rondjes draaien rond de brievenbus druppelen de eerste reacties binnen. Van een wel heel onpersoonlijk ‘uw boek past niet binnen ons fonds’ tot complimenteuze briefjes die toch weer eindigen in een teleurstelling. Mijn ‘beslist niet onaardige boek’ wordt niet uitgegeven. Zucht. Zou ik ooit in die boekwinkel terechtkomen? Ach, misschien moet ik die droom laten varen en me op de digitale snelweg concentreren. Veel toegankelijker en misschien nog slimmer ook. Want de deuren van de appstore, die blijven tenminste wél open.

Yvonne huisman (45) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org). 17


Ga toch fietsen!

Groen rijden, we worden er dagelijks mee geconfronteerd. toch gaat bijna zes op de tien werkende nederlanders bij voorkeur met de auto naar zijn werk. Dat kan groener, en wel met de fiets. De feiten op een rij 1. Een kwart van de Nederlanders gaat al geregeld op de fiets naar het werk. Een verstandige keuze, want fietsen is goed voor lichaam, geest en de portemonnee. 2. Je komt ’s ochtends fris op je werk en na een dag hard werken is het prettig uitwaaien op de fiets. 3. Bewegen (fietsen) gaat het verval van ouder wordende hersenen tegen. fietsen houdt lichamelijke kwaaltjes op afstand Werknemers die geregeld naar hun werk fietsen zijn minder vaak ziek. gemiddeld zijn zij ruim een dag per jaar minder afwezig door ziekte, blijkt uit onderzoek van tNo.

Wist je dat… …de fietser in de stad gemiddeld 5% sneller op de bestemming is dan de automobilist? In de grotere steden (vanaf 100.000 inwoners) is de fietser zelfs meer dan 10% sneller. 18


fietsen is goed voor lichaam en geest overvolle wegen, te weinig parkeerplekken, wegmisbruikers: fietsen bespaart je deze frustraties en werkt ontspannend. Daarnaast stimuleert de lichaamsbeweging je bloedsomloop, waardoor je hersenen op volle toeren kunnen draaien.

Misschien is de reisafstand te groot, heb je een tas vol zware dossiers, moet je kunnen werken tijdens het reizen of zijn er fysieke mankementen. Maar als het even kan, neem dan de fiets. Al is het alleen maar om een boodschap te doen.

fietsen houdt diabetes op afstand Bijna de helft van alle Nederlanders kampt met overgewicht. Door overgewicht en weinig beweging is diabetes 2 een groeiend probleem. Mensen die regelmatig fietsen zijn slanker en gezonder. Fietsen is namelijk een goede cardio-oefening en stimuleert het lichaam om lichaamsvet aan te spreken. Je valt er dus van af.

Wist je dat... …de fi ets in nederland een veilig vervoersmiddel is? Het risico om als fietser slachtoffer te worden van een ernstig ongeval is in nederland het laagste ter wereld. fietsen is goed voor de portemonnee als je een flinke afstand moet afleggen en je houdt een sportief tempo aan, dan heb je meteen gesport. Daarmee win je tijd en bespaar je op een duur sportabonnement. Bovendien bieden veel bedrijven werknemers de mogelijkheid om op een fiscaal aantrekkelijke manier een nieuwe fiets aan te schaffen dankzij het zogenaamde fietsplan. 19


KENAU WANDELING De Kenau wandeling voert langs het geboortehuis van Kenau, de scheepswerf, het woonhuis en plekken waar er hevig is gestreden tijdens het beleg van Haarlem. Dit zijn allemaal historische hoogtepunten ten tijde van Kenau in Haarlem. Bij de wandelfolder zit een zestal kortingsbonnen. De folder is gratis verkrijgbaar bij VVV Haarlem. Vanaf 28 februari ook Kenau wandelingen o.l.v. stadsgids. Meer info: www.haarlem.nl


Afhalen - Bezorgen - Catering

Thai Tasty Thai Tasty Curry

Thai Tasty Zoetzure saus

Thai Tasty Voorgerecht

Air brengt Thailand bij u om de hoek met de vele verschillende Thaise gerechten met elk een eigen Thaise toevoeging. Er zijn genoeg gerechten om uit te kiezen. Thai Tasty is 7 dagen p/w geopend vanaf 15:00 - 21:30 uur en wij bezorgen vanaf 16:00 - 21:00 uur. U kunt ons bereiken op tel. 023-53814 50 en 06-575 644 87.

Thai Tasty I Vergierdeweg 7 I 2025 TG Haarlem

International Spiritual medium

David Tyrrell Private 1-1 Consults, Demonstration evenings, and workshops Davids In Haarlem, Kleine Houtstraat 67 www.davidsinhaarlem.nl or tel 0031 6 348 30 256

Ineke Smit Uitvaartverzorging Liefdevol en betrokken Ik verzorg een betaalbare uitvaart voor iedereen hoe u ook verzekerd bent. A.L. Dyserinckstraat 31 | 2032 RA Haarlem telefoon: 06 54661799 | info@inekesmit.nl | www.inekesmit.nl

Eerlijke, bewuste voeding


Juwelier

造 30,50 per gram (FIJNGOUD)

Uw oud goud is geld waard

Direct Contact Geld!! Menton Passage 11 2037 AB Haarlem (023) 5333 233

www.facebook.com/schalkwijkjuwelier www.schalkwijkjuwelier.nl info@schalkwijkjuwelier.nl


Presenteer je met een goede profielfoto op je website, social media en je cv. Met een goede portretfoto maak je een eerste indruk, dus moet het wel een goede zijn.

Heidi

F o t o g r a a f

www.zakelijkefotograaf.nl

Marie-Anne Rudolphi viarudolphi.nl

Kom naar een van onze profielshootdagen en laat een professionele profielfoto van je maken. In onze ruime studio aan het Florapark is ook visagiste Miranda v Altena aanwezig - eigenaresse van Studio New Look in Haarlem - om je de juiste make-up te geven. Reserveer op profielshoot@gmail.com of bel Heidi 06 121 59 003 check onze Facebook pagina voor meer info: Facebook : www.facebook.com/pages/ Profielshoot Facebook : www.facebook.com/studionewlook

www.studionewlook.nl

Showroom dinsdag t/m zaterdag geopend van 11.00 - 17.00 uur Kikkertweg 64A 1521 RG Wormerveer • 075 - 75 03 892

Alvast een kijkje nemen? Kijk op www.hartmangaragedeuren.nl


DITJESEn/datJes

Probeer het maar niet te ontkennen, want iedere persoon vertelt 1 à 2 leugens per dag. Eenzaamheid is schadelijker voor je

gezondheid dan roken. Het oudste stuk lingerie dat archeologen

hebben gevonden stamt uit de Middeleeuwen. Wil je als vrouw een man aan de haak slaan via een datingsite? Post dan een foto

waar je gelukkig op kijkt.

Muziek zal nooit ‘op’ raken. Er zijn oneindig veel combinaties te maken met akkoorden, instrumenten, etc. ons brein ziet niet alleen sexy billboardvrouwen, maar ook alledaagse vrouwen als pakketjes lichaamsdelen. Wetenschappelijk bewezen: altijd blijven lachen. want lachen vermindert stress, zelfs een neplach werkt.

Door stress op jonge leeftijd

(pesten, geweld) word je sneller oud.


Gejaagd door de wind

za 5 april - 20.15u Stadsschouwburg Gejaagd door de wind Muzikale toneelbewerking van de legendarische film Gone with the Wind met o.a. Anna Drijver, Nasrdin Dchar en Lottie Hellingman.

april 2014

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

Speelman & Speelman

Lise de la Salle

di 1 april - 20.15u Stadsschouwburg Speelman & Speelman Een muzikaal en humoristisch programma van de Haarlemse broers dat ontroert, je lachspieren aan het werk zet en je raakt! vr 4 april - 20.15u Philharmonie Lise de la Salle Franse pianiste (1988) speelt meesterlijke pianomuziek met een duivels tintje van o.a. Bach en Brahms.

26

zo 6 april - 14.30u Stadsschouwburg Oorlogsgeheimen (8+) Naar het boek van Jacques Vriens over helden en angsten, over vriendschap, liefde en herinneringen.


Sonneveld Oorlogsgeheimen (8+) Hadewych Minis & Jan van Eerd

za 12 april - 20.15u Stadsschouwburg De Elite Vijf kleinkunstenaars in één klap: Daniël Arends, Theo Nijland, Peter van Rooijen, Daniël Samkalden & Maartje Teussink. di 15 april - 21.00u Philharmonie Hadewych Minis & Jan van Eerd Samen met slagwerker Jan van Eerd toont Hadewych Minis haar muzikale kwaliteiten, haar sound is directe popmuziek met een goeie beat. De singles Invite You en Chuck waren al hitjes in het clubcircuit.

Vrijdag

do 17 april - 20.15u Stadsschouwburg Vrijdag In de strakke enscenering van Paula Bangels schuurt het meesterwerk van Hugo Claus tussen waarheid en leugen, tussen verzoening en verwijt. Met o.a. Mathias Sercu en Eva van der Gucht.

ma 21 april - 16.00u Stadsschouwburg Sonneveld Muziektheatervoorstelling over het leven van Wim Sonneveld, met Tony Neef als Sonneveld. Wegens groot succes een extra voorstelling op tweede paasdag. zo 27 april - 20.30u Philharmonie UB40 Patronaat en Philharmonie presenteren de Reggae-veteranen uit Birmingham in de Grote Zaal, bekend van hits als Red, Red Wine en Rat I Mi Kitchen.

Voor het Totale programma zie www.theater-haarlem.nl 27


Opmerkelijk effect op vloertemperatuur van TONZON Thermoskussens

De beste vloerisolatie ter wereld! Het opmerkelijke effect van het TONZON Thermoskussen op de temperatuur van de vloer was te zien bij VARA Kassa Groen in de uitzending van 11 februari 2014. Voor het programma Kassa Groen heeft de VARA opnames gemaakt in een woning in Utrecht waarvan de bewoner niet helemaal tevreden was over het effect van de traditionele wolisolatie onder zijn plankenhouten vloer. Om te zien of TONZON Thermoskussens een beter effect geven, zijn enkele banen wol verwijderd en is een Thermoskussen geplaatst in een van de lege banen.

TONZON

Met een infraroodcamera is te zien dat wolisolatie de vloer warmer maakt, maar te zien is ook dat de baan die is ge誰soleerd met Thermoskussen nog veel warmer

De spijkers waarmee de planken in de balken zijn geslagen, zijn te zien als donkere puntjes. In de baan zonder isolatie zijn zelfs de noesten in de planken te zien. De baan met TONZON is veruit het warmst.

is. Hier straalt de vloer dus meer warmte uit naar boven en dat is waar het bij vloerisolatie om gaat. Hoe warmer de vloer hoe prettiger het wooncomfort en hoe minder energie nodig is om dit wooncomfort te handhaven. TONZON maakt het grootste verschil. Het Thermoskussen is het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld en een Nederlandse uitvinding. De zeer hoge isolatiewaarde werd al in 1980 door TNO aangetoond en is sindsdien al in honderdduizenden woningen toegepast.

Ir. Schiffstraat 220 | 7547 RD Enschede | Tel 0900 - 28 66 966 (造 0,10 p/min) | www.tonzon.nl


BuDGET/reizen groen reizen voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

Pak je voordeel Reis je regelmatig met de trein? Dan is het een prima plan om eens uit te zoeken wat voor jou de goedkoopste manier van reizen is. Reis je voornamelijk op één traject? Dan is een maandabonnement een voordelige optie. Reis je regelmatig buiten de spitsuren? Dan moet je waarschijnlijk voor een Dal Vrij abonnement gaan. Kijk voor meer informatie op de website van de NS.

Deel de kosten Deel de kosten met je medepassagiers en ga carpoolen. BlaBlaCar brengt bestuurders en passagiers met dezelfde bestemming samen. Een ritje met de auto was nog nooit zo gezellig en voordelig.

Tip Om het kiezen van een nieuwe, zuinige auto makkelijker te maken, heeft de ANWB in samenwerking met Natuur en Milieu een TOP 10 met zuinige auto’s samengesteld. In een oogopslag vind je de zuinigste nieuwe benzine- en dieselauto’s per klasse.

Kies voor openbaar vervoer Woon je in een grote stad en heb je geen zin om door de regen te fietsen? Maak dan gebruik van de bus, tram of metro. Vaak is het voordelig om voor een vast bedrag per maand of met korting te reizen. kijk voor de verschillende mogelijkheden op 9292.nl

snel besparen met een zuinige auto

Heb je geen fiets, geen zin om te carpoolen en een hekel aan het openbaar vervoer? Draag dan op je eigen manier een steentje bij, want ook automobilisten kunnen iets doen voor een beter milieu. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een relatief zuinige auto. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee. 29

BuDgeT


Green Papaya Thais specialiteiten restaurant Kleine Houtstraat 29 - 2011 DE Haarlem - Tel.: 023-5420907 - www.greenpapaya.nl - Openingstijden wo t/m zo vanaf 17.00 uur

‘like’ ons op

www.facebook.com/HaarlemBruist

Uw onderneming ook presenteren in dit sprankelende magazine? Of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van Haarlem Bruist? Neem dan contact op via: haarlem@nederlandbruist.nl of bel: 06-52076633

haarlem

april 2014 www .nederlandbruis

t.nl gratis meen

emen!

ga toch

fietsen

Lentekriebels


Ook voor uw exclusieve catering

www.cafebali.nl

recensies op:

Restaurant Cafe Bali | Houttil 8 | 1811 JM | Alkmaar | info@cafebali.nl | 072 2202209


BInnEn/buiten

FILMPJE PAkkEN Ouderwets gezellig

Vanaf je Sofa Sterren Springen Heb jij ook zo genoten van het spectaculaire televisieprogramma sterren springen? Reserveer dan snel het beste plekje op de bank, want vanaf zaterdag 5 april kun je genieten van het tweede seizoen van dit succesprogramma. Ook dit jaar gaan er weer een aantal bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan en kun jij thuis vanuit je luie stoel genieten van de meest spectaculaire sprongen en ‘gekke’ capriolen. Sterren Springen, gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij en Gerard Joling, is vanaf zaterdag 5 april elke week te zien om 20.00 uur bij SBS6

De razend populaire komedieserie ‘Toen was geluk heel gewoon’ krijgt een vervolg in de bioscoop. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche Wk-finale verloren van aartsrivaal West-Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe televisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm. De film is vanaf 10 april in de bioscoop te zien

Boekje lezen Ecologisch smullen Ecologisch koken wordt een feestje met het kookboek Lekker ecologisch. In dit groene smulboek ga je op ontdekkingstocht en leer je op een spannende manier bewust omgaan met eten, elk seizoen opnieuw. De ruim 500 recepten vormen een heerlijke staalkaart van de vele troeven die een ecologische keuken aanreikt. kortom, iedereen die houdt van koken kan er gemakkelijk mee aan de slag. het kookboek is voor € 39,75 verkrijgbaar bij de betere boekhandel, bol.com en velt.be 33


Actie! Ons terras is weer open! Geniet de hele maand april van deze bruisende actie:

3-gangen diner incl. Prosecco Voor reserveringen bel 023 531 90 91.

â‚Ź 27,50 p.p.

CARLTON SQUARE HOTEL Baan 7 2012 DB Haarlem www.carlton.nl/square Ontspanningsmassage | Sportmassage | Shiatsu | Life-coaching | Anti-stress behandeling

Los massages Haarlem | 06 24738921 | Praktijk aan huis | NGS gediplomeerd | Online reserveren


Medisch Cosmetisch Instituut INTRANOS BV Peelings, kleurenlaser, mesotherapie en microdermabrasie voor een schitterende huid.

DE KLINIEK MET ERVARING Veroudering van de huid is onvermijdelijk. Kies voor de juiste behandeling en prachtig resultaat.

Een persoonlijk programma voor een snel en verbluffend resultaat!

Injectables uitgevoerd door ervaren artsen.

Snel afslanken: weg met cellulitis d.m.v. behandelingen met Ultrasound en Vacuümtherapie

Opvullen van lijnen en rimpels; injecties hyaluronzuur € 325 p. ml.

Botox Hyaluronzuur Sculptra

Botox injecties vanaf €   195 per regio, 2 regio’s €   310, 3 regio’s €   410

Emmastraat 236 Alkmaar Tel: 072-5122007 Mail: intranos@intranos.nl www.intranos.nl


visrestaurant

BAREND Vis op ouderwetse wijze Lange Veerstraat 15 | 2011 DA Haarlem | www.restaurantbarend.nl | tel. 023-5328694 | mob. 06-13466652


IJmuider Vishandel

Van Der Lugt euwe 3 Hollandsetenimakreel ok ro ge n en ee nu voor maar â‚Ź 7,50. www.facebook.com/ijmuidervishandelvanderlugt Vergierdeweg 9 | 2025 TG Haarlem | 06-53154737

Tel. 023 - 87 00 133 Herenweg 29/A5 2105 MB Heemstede info@metdethuiszorg.nl www.metdethuiszorg.nl


column/kindercoach

Naar buiten! Regelmatig is het mij overkomen dat een andere moeder me vertelde dat haar kind via het stoplicht mocht oversteken of met zijn fiets een blokje om mocht en dat ik dacht: oh ja, ik moet die grenzen ook weer eens verleggen! Met een gegarandeerde boost voor het zelfvertrouwen van mijn kinderen tot gevolg. Inmiddels is het seizoen weer aangebroken dat zij met 6 buurtkinderen tegelijk de keuken binnenstormen om na het in ontvangst nemen van wat lekkers snel weer te verdwijnen: op zoek naar de volgende buit in het volgende huis. Of, op alle denkbare maten fietsen, op weg naar hun volgende avontuur. Als ik ze dan mijn huis uit zie rennen ben ik trots op mijzelf (want… woont dat ene vriendinnetje niet 3 straten oversteken verderop?), maar geniet ik ook intens van hun zichtbare plezier en gevoel van vrijheid. Ik ben heel blij dat ze beiden de drang hebben om erop uit te gaan (en ik ze kan laten gaan…). Want van buitenspelen leren kinderen

38

ontzettend veel: rennen, vies worden, klimmen, vallen, opstaan en verdwalen. Maar ook: verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, zich aan afspraken houden, risico’s nemen en kattenkwaad uithalen. Genoeg eigenlijk om niet ook nog te hoeven delen dat uit Amerikaans onderzoek zelfs is gebleken dat buitenspelen werkt tegen depressies, zelfmoordgedachten en de ontwikkeling van narcistische trekjes…. Erop uit dus! Die lekkere ‘buit’ verbranden ze ook nog wel!


S P O R TA C A D E M I E N A U W E L A E R T S D E A G É KWALITEIT IN BEWEGING!

ga mee naar Buiten

de hele zomer voor maar €150

& v e r b e t e r u w c o n d i t i e i n d e n at u u r

onbeperkt sporten

Van mei tot september onbeperkt sporten in de prachtige natuur:

Bel naar 023 - 525 32 56

voor beginners en gevorderden

en start met een proefles!

gespecialiseerde en ervaren trainers

verbeter uw conditie en gezondheid in de buitenlucht

inclusief gebruik van faciliteiten (fitness, kleedkamers, douches, sauna, bar etc.)

BOOTCAMP FITWALK CROSSFIT

BODY & MIND | MARTIAL ARTS | OUTDOOR | LIFESTYLE & COACHING | JEUGDLESSEN

Bloemendaalseweg 152 Overveen | 023 - 525 32 56 | www.nauwelaerts.nl


7 Dagen per week OPEN ten wij n koch n. e t n e le illissemken en stoe t stof fen e n erse fa Uit div iste hoekba unge -set s mok medium o de mo ige royale lo e kleuren. Orsterk t Prach ing in diversoerd in supe kunstleder, bekled -set s uitgev modellen in eiden! loungeara. Diverse te ondersch Alcant n echt leder niet va

Ook hebben wij t alloze accessoires om het geheel compleet te maken, o.a. veel PTMD

ELKE ZONDAG OPEN v.a.12.00 Wij zijn geopend: Ma/Do 9:00 -18:00 Vrijdag 9:00 -21:00 Za. 9:00 - 17:00 Zo. 12:00-17:00 N2

01

HIER VINDT U ONS HALFORDS

GA

MM

A

Woonboulevard Cruquius - Spaarneweg 75A - 2142 EP Cruquius T: 023-7516656 - www.theoutletfactory.nl - sales@theoutletfactory.nl Wij zijn geopend: Ma/Do 9:00 - 18:00, Vrijdag 9:00 - 21:00, Za. 9:00 - 17:00, Zo. 12:00-17:00


ACTION PAINTING

HIP HAKEN

ANDY WARHOL


le’ ecyce r n r a ‘Urb or iedenee vo emon t p or

A l t i j d v o l o p keus en actie bij The Vintage Store

in Heemstede.

Op ruim 2000m2 vindt u kwaliteits

artikelen zoals:

Meubels

Kleding

Glas & aardewerk

Lees & Luister

Decoratie

Speelgoed

en nog véél meer

Binnenkort

SHOP eigen WEB


de

or

Het “lichter leven” kan letterlijk maar ook spiritueel. Maar hoe doe je dat? In deze editie het derde deel. Hoe kan je lichaam en ziel zo voeden dat deze lichter worden? Ik probeer je inzichten te geven, die helpen om energiek en dus gezond te kunnen leven.

Alles op aarde is voortdurend in beweging. Dit gebeurt zelfs tot op celniveau aan toe. Beweging is leven en daarom is voldoende beweging ook een goede manier om meer levenskracht te verkrijgen. Dit werkt zowel op fysiek als ook op geestelijk level. Maar wanneer beweeg je voldoende? Er is namelijk een stelregel die zegt dat rust roest en overdaad schaadt. Het is goed om elke dag een uur te bewegen. Beweeg jezelf het liefst in de buitenlucht want dat geeft je geest tevens meer ruimte. Ga niet te fanatiek aan de slag! Je moet hierbij denken aan een (stevige) wandeling (met de hond), fietsen, rustig joggen of tuinieren. Ga niet verder dan een licht verhoogde hartslag en een beetje zweet op het voorhoofd en rug. Het is gemakkelijker vol te houden als je beweegt op een manier die jezelf leuk vindt. Ga dus niet geforceerd aan de ren. Prettig bezig zijn betekent namelijk ook soepel zijn. Het gaat letterlijk met minder weerstand. Bewegingsvormen zoals yoga, pilates en dansen zijn geweldig voor een lenig lichaam. Vind je het leuk om te

Vo

Bewegen en bewogen worden

el

doen en ben je niet (zo) lenig, dan doe je het gewoon met plezier. Maar probeer nooit de lenigste te zijn, want dan schaadt de overdaad. Je krijgt door het bewegen ook een lenige geest, zelfs een sterkere geest, net zoals dat werkt bij spierkracht. Je geest wil namelijk ook graag ‘bewogen’ worden. Dit doe je niet door streng voor jezelf te zijn maar door dingen te doen die je echt interesseren en raken. Volg je hart, laat je inspireren en durf nieuwe wegen in te slaan. Wanneer je leeft op een manier die betekenisvol is, heb je het gevoel dat er een reden voor je bestaan is. En dat is het beste power food dat er is! Erik Henstra (losmassages.nl), vader van twee dochters, padvinder die jouw helpt bij het vinden van je eigen pad.


Jopenkerk April agenda Untitled-2 1

4/27/2012 10:43:11 AM

Woensdag 2 april

21:00 uur

Jazzy Wednesday Live

Zondag 6 april

13:30 uur

Jopendag Bierproeverij

Zondag 13 april

19:30 uur

Masterclass Bier en Chocolade

Woensdag 16 april

21:00 uur

Jazzy Wednesday Live

Vrijdag 18 april

22:00 uur

Wicked Weekend met Phil Horneman

Zaterdag 19 april

15:00 uur

Wicked Weekend met de Jopen Huisband

Zondag 20 april

13:00 uur

Lammetjesdag

Vrijdag 25 april

22:00 uur

Koningsnacht met DJ

Zaterdag 26 april

12:00 uur

Viering Koningsdag Hortusplein

Brouwerij - Grand CafĂŠ - Restaurant Jopenkerk - Gedempte Voldersgracht 2 - Haarlem - www.jopenkerk.nl dagelijks 45 geopend van 10:00 uur tot 01:00 uur - 023 5334114


Elektronica Specialisten is opgericht door twee studenten uit Haarlem en Bloemendaal. Wij streven ernaar een zo goed mogelijke service voor een zo laag mogelijke prijs te bieden. Dit houdt in dat uw product snel en vakkundig gerepareerd wordt. Door onze lage prijzen en professionele services kunnen wij competeren met grotere bedrijven. Elektronica Specialisten is gespecialiseerd in webdesign en in het repareren van telefoons en computers. Voor meer informatie kijk op: elektronicaspecialisten.nl Telefoon: E-mail: Facebook: Adres:

+31657276500 +31639030962 info@elektronicaspecialisten.nl facebook.com/ElektronicaSpecialisten Dr. Dirk Bakkerlaan 35 2061 ET Bloemendaal


gadgets/ bruist Lezersaanbieding

Speciaal voor onze lezers

rugzakken en koffers met je eigen print binnen 24 uur leverbaar, Sterk, gepatenteerd systeem (100% polycarbonate). Claymore kwaliteit Rugzak € 89,Koffer 52 cm € 159,62 cm € 189,Bestellen Mail je naam en telefoonnummer naar ontwerp@ nederlandbruist.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor de bestelling.

Met je eigen print


De Kunst van Kinderopvang

!

vang p o e l e xib Ook fle

Kinderdagverblijf

VESTIGINGEN:  Haarlem Noord - Marsmanplein  Haarlem Centrum - Linschotenstraat  Haarlem Zuid/Schalkwijk NIEUW!

Het mooiste en fijnste Baby- en Peuterdagverblijf van Haarlem

Bel voor meer informatie of een rondleiding, 023 - 531 42 99 en kijk op www.het-vosje.nl


Partycentrum Haarlem

Voor elk evenement heeft Party Centrum Haarlem een passend arrangement Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0235274969. Dan maken we een vrijblijvende afspraak zodat u de zaal kunt komen bezichtigen en alle informatie kunt krijgen die u wilt. U kunt ook een mail sturen met uw vragen naar partycentrumhaarlem@gmail.com of kijk op onze website www.partycentrumhaarlem.nl.

Met onze jarenlange ervaring staat Party Centrum Haarlem bekend om het professioneel verzorgen van bruiloften, feesten, re端nies, recepties en vergaderingen. Tevens verzorgen wij ook condoleances. Samen met u wordt gezocht naar de beste formule, waarbij geheel met uw wensen rekening wordt gehouden.

Graag tot ziens!

Party Centrum Haarlem biedt mogelijkheden voor gezelschappen van ongeveer 30 tot 200 personen en geeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de ruime keuze aan diverse soorten buffetten of luxe hapjes. De ruimte is ook af te huren zonder arrangement en u kunt voor een redelijke prijs de keukenapparatuur, servies, glaswerk, tafels en stoelen gebruiken. Ook is er voldoende gratis parkeerruimte. 49


Franchisenemers gezocht Wil jij altijd al voor jezelf beginnen met zo weinig mogelijk risico? Nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in Nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij Nederland Bruist aan het juiste adres. Wat verwachten we van je? Nederland Bruist wil enthousiaste mensen de gelegenheid geven een eigen bedrijf op te starten. Daarom is een ondernemende en zelfstandige houding onmisbaar. Je bent een verkoper in hart en nieren, 100% gemotiveerd en communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je bereid je volledig achter de formule van Nederland Bruist op te stellen. Wat biedt Nederland Bruist? De werkwijze van Nederland Bruist is een bewezen formule met veel succesverhalen. Ons doel is doorgroeien naar 80 edities in Nederland en België. We bieden aantrekkelijke ondernemersinkomsten, een snelle start en voldoende groeipotentieel. Daarnaast krijg je goede ondersteuning en begeleiding tijdens het opstarten van je magazine. Waarom franchise? Een franchiseorganisatie stelt haar naam, formule en ‘knowhow’ ter beschikking aan zelfstandige ondernemers: de franchisenemers. Hierdoor kun je meeliften met de groot opgezette marketingcampagne. Kortom, een zeer beperkt risico en snelle verdiensten.

Meer weten? Ben je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? Neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak. Tel. 06-34590975 E-mail franchise@nederlandbruist.nl Website www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

Nederland Bruist zoekt enthousiaste, ondernemende verkopers die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven GEM. ETTEN-LEUR/RUCPHEN/ZUNDERT

JULI/AUGUSTUS 2011 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL

BREDA

Augustus 2011 www.nEDERlAnDBRuist.nl gRAtis mEEnEmEn!

2011 gratIs meenemen! www.nederlandbruIst.nl rOOsendaal/halderberge/essen eO september

breng geluk in je leven

DJi DJi italia italiaans chic

van winnie De poeh

BRUISEN

naar puyol

BIJ SU CHEN

ANTILLIAANSE FEESTEN

TILBURGBASTIANEN HET ADRES VOOR UW VOLKSWAGEN

VAKANTIE!

tiJDens De zomermaanDen zijn we er niet weg te slaan BRE-1108.indd 1

wAtER 22-07-11 09:54

InspIratIe

geen motivatie zonder inspiratie

nieuwe look vormsnoei jeroen van den buijs ROO-1109.indd 1

17-08-11 08:51


Krullende tips voor een mooie coupe! Krullen maken de man of vrouw. Toch is niet iedereen blij met zijn of haar krullen, daarom een aantal stylingtips voor de krullers onder ons.

tip 1

Laat je krullen altijd bot knippen, laat het nooit snijden.

tip 2

Laat je krul aan de lucht drogen of gebruik een föhn met diffuser (kap op föhn).

tip 4

Gebruik producten voor krullend haar. Krullend haar is poreuzer en heeft daarom andere producten nodig.

tip 3

Als het haar droog is geen kam of borstel gebruiken maar gewoon de vingers (anders krijg je snel pluis).

tip 5

Olie, olie en nog eens olie. Krullend haar kan in de lengte en punten van het haar extra voeding gebruiken.

tip 6

Twee goede producten voor krullend haar zijn: Mythic oil van L’Oréal en Whipped crème van Sebastian.

Johan Hairstylist - Schagchelstr aat 40 - Haarlem - Tel. 023-5323869 www.johan-hairstylist.nl


De tuin in!

52


Omdat de lente weer is aangebroken, zoeken de mensen het buitenleven op. Wat is nu een betere locatie om je barbecue aan te steken dan in je eigen tuin? Om te zorgen dat je er ontspannen bij zit, wil je een opgeruimde en het liefst moderne tuin. De tuintrends van 2014?

Thematuinen Tegenwoordig wordt het steeds populairder om je tuin te decoreren volgens een bepaald thema. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een Toscaanse tuin, bloementuin of een Oosterse tuin. Je kunt het niet gek genoeg bedenken, of de bijbehorende accessoires zijn te koop in de tuincentra. Je kunt het zo duur of goedkoop maken zoals je zelf wilt. Bedenk tevoren hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan snoeien, harken, onkruid wieden en water geven.

Zonwering Zonwering associĂŤren we vaak met zonneschermen of rolluiken.

Zonwering is niet meer weg te denken uit de tuin Bedrijven investeren veel tijd en geven veel service om te zorgen dat klanten tevreden kunnen zijn over het resultaat. Daarom zie je veel verschillende soorten en maten zonwering, speciaal op maat gemaakt. Daarnaast kennen we allemaal de parasol, die steeds meer gaat fungeren als een trendy accessoire en niet zozeer meer als een noodzakelijk goed. Vele kleuren en soorten, voor ieder wat wils.

Duurzaam Een andere opkomende trend is werken met duurzaam materiaal. Geen milieuvervuilende lampen, maar subtiele energiezuinige lichtjes. Ook duurzaam hout en milieuvriendelijke meubels zijn hip.

Subtiele energiezuinige lichtjes De loungebank en –stoel met een parasol blijven nog altijd in de mode en ook de klassieke grintbakken, vogelhuisjes en windlichten behoren nog steeds tot de mogelijkheden. Wat vind jij belangrijk aan een tuin? 53

steengoed


•• bakmixen bakmixen••marsepein marsepein • • uitstekers uitstekers••bakvormen bakvormen • kleurstoffen • kleurstoffen • decoraties • decoratie •

Alles Alles voor voor taarten, taarten, cupcakes, cupcakes,koekjes, koekjes, cake cake pops popsen ennog nogvéél véélmeer... meer... Zelf Zelfaan aande de slag slag ? Schrijf Schrijfjejedan danininofofkom kom langs langs in de in de winkel! winkel! hhp://haarlem.deleukstetaartenshop.nl/workshops hhp://haarlem.deleukstetaartenshop.nl/workshops Deleukstetaartenshop Deleukstetaartenshop Haarlem Haarlem Amsterdamstraat Amsterdamstraat 49 49 023 023- -574 57488 88 66 66

Openingstijden: Openingstijden: mama 13:00 13:00 - 17:30 - 17:30 di-wo-vr di-wo-vr 9:309:30 - 17:30 - 17:30 do 9:30 do 9:30 - 20:00 - 20:00 za 10:00 za 10:00 - 17:00 - 17:00


es •

Kleine Houtstraat 1 2011 DD Haarlem Tel. 023-5318766 info@worldfurniture.nl www.worldfurniture.nl

Onze openingstijden zijn: ma: gesloten di t/m vr: 10.00-17.30 uur za: 10.00-17.00 uur zondag: 13.00-17.00 uur


Maar eerst: ga mee naar Toscane aan zee en geef jezelf zes dagen zon, zee en zen! Jezelf opladen aan de kust van Pisa: 30 mei - 4 juni

Ik wilde zo graag én een vakantie voor mezelf én ook met mijn gezin zijn en toen... Vlakbij Florence heb ik dit landhuis gevonden en de geweldige gastvrouw Giulia leren kennen. Al 15 jaar organiseert zij in haar grande prato activiteiten voor kinderen met passie en plezier: experimenten in de natuur, koken en samen met andere kleine gasten eten, sport, wandelingen, paarden en veel meer... Natuurlijk kunnen dan de ouders ook volledig genieten van ontspanning in de yogazaal, spa, wandelingen in de omgeving en, last but not least, een glas wijn aan het zwembad! Lidia’s tips voor La Vacanza della Famiglia: ZEFIRO - Maar 30 minuten lopen van het landgoed van Giulia vinden jullie Zefiro: hier leren de kinderen hoe biologische zeep gemaakt wordt terwijl de mama’s de mooiste producten voor huid en huis inkopen voor de beste prijs.

ALLEGRI - Italië staat bekend om fashion...ook in de regen! Bij deze outlet heb ik mijn mooiste regenjassen gekocht en sindsdien word ik zelfs “allegra” (gelukkig) van het Nederlandse weer! COOPERATIVA AGRICOLA POGGIO ANTICO Giulia wist van mijn passie voor gezond en lekker eten en heeft mij dit adres gegeven: hier komen de lekkere Demeter biologische producten vandaan! Ervaar en proef samen met je kinderen hoe lekker gezondheid kan zijn!

Kom met mij ervaren dat jouw “Dolce Vita”en vitaler worden samen kunnen gaan! SoleLuna organiseert ook geheel verzorgde vitaliteitsvakanties in Italië. Inclusief gezondheids- en lifestylecoaching, yoga, meditatie en mindfulness. Met lekker en gezond eten, geïnspireerd op tradities uit Italië, orthomoleculair eten, slow en raw food. PRIJSVRAAG: Wat betekent SOLELUNA SALUS IN ITINERE? Waarom heeft Lidia deze naam verzonnen? Raad en win een Vitalitalia workshop!

Bel of mail Lidia voor advies: Lidia Bernabei Schotersingel 77 2021 GD Haarlem Info@soleluna.nl 06 12727970 www.soleluna.nl


bij Hoveniersbedrijf

van der Zon O 8 korting op het uurloon en excl. 6% btw* geldig van september 2013 t/m maart 2014 Meer informatie over deze kortingsactie: M 06 - 20 40 86 02 E info@hoveniersbedrijfvanderzon.nl W www.hoveniersbedrijfvanderzon.nl

*met uitzondering van eerdere aanbieding en vaste afspraken

2014 04 haarlem2  
2014 04 haarlem2  
Advertisement