Page 1

haarlem

januari 2014 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

JA, ik wil

sporten

Goed met GELD


BEAUTY ONDER ÉÉN DAK! • Gezichtsbehandelingen m/v • Tienerbehandelingen • Huidverbetering • Manicure • Pedicure • Massage • Duurzaam ontharen Wij werken met: Valmont, Sothys, Babor, Dermaquest, CND.

• Waxen • Verwijderen huidoneffenheden

Bloemendaalseweg 249-249A | 2051 GC Overveen | info@instituutbeaunique.nl | www.instituutbeaunique.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Huidverzorgingsinstituut BeauNique Bloemendaalseweg 249A, Overveen Tel. 023-5272445 Eigenaresse: Nicole de Groot-Pappot www.instituutbeaunique.nl In welke behandelingen zijn jullie gespecialiseerd? “Wij bieden onze klanten een zeer divers aanbod aan schoonheidsbehandelingen, waarbij professionele huidverzorging en -verbetering hoog in het vaandel staan. Van een anti-aging behandeling, manicure en pedicure tot elektrisch ontharen, bij BeauNique kan het allemaal onder één dak.”

Met welke producten werken jullie? “Wij werken in onze salon met hoogwaardige en natuurlijke verzorgingsproducten van de merken: Valmont, Babor, Sothys en Dermaquest. Als aanvulling op deze producten hebben wij voedingssupplementen van Orthica in ons assortiment. Nagels worden gelakt met de mooie kleuren van het merk CND.”

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jullie werken? “Een goede samenwerking tussen klant en schoonheidsspecialiste is een vereiste als het gaat om huidverzorging en -verbetering. Alvorens we met een behandeling van start gaan, brengen we de wensen van de klant in kaart en voeren we een vakkundige huidanalyse uit. Het is ons doel om de huid op een natuurlijke manier gezond en stralend te krijgen en vooral zo te houden. Om dit te kunnen bereiken kijken we ook naar de innerlijke verzorging van het lichaam.”

Wat is het verhaal achter Huidverzorgingsinstituut BeauNique? “Ruim 20 jaar geleden heb ik me laten omscholen tot allround schoonheidsspecialiste. De schoonheidsbranche heeft me altijd al getrokken en hoe meer ik me erin ging verdiepen, hoe groter mijn passie voor het vak werd. Het voelde als een tweede natuur. Al vrij snel na het behalen van mijn diploma’s besloot ik in 1996 voor mezelf te beginnen.” 3


Colofon 6 Goed omgaan met geld, hoe doe je dat? Afgelopen maand doken wij in de bruisende wereld van bankbiljetten, uitgavenboekjes, vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. Onze conclusie: met de nodige structuur en nog meer discipline kom je heel ver. Dus op naar een gezond en goed financieel jaar!

Uitgever Nederland Bruist C.V. Office manager Marion Schoonenberg traffic Nederland Bruist

Tip:

WASMACHINE KAPOT? VOOR GROTE OF ONVERWACHTE UITGAVEN, ZOALS EEN WASMACHINE OF AUTOREPARATIE, IS HET VERSTANDIG EEN VAST BEDRAG PER MAAND TE RESERVEREN.

Vormgeving Nederland Bruist Eindredactie & Themateksten Nederland Bruist Acquisitie Bart de Boer T 06-52076633, E haarlem@nederlandbruist.nl

Ik wil10sporten

Fotografie Heidi Borgart Contact haarlem Bruist

13 17

18

22

Inhoud

36

Geen zin, te moe, te druk… Bart de Boer Als het om sporten gaat, 91 C, 4816 KC Breda mogenOosterhoutseweg we onszelf met recht ‘kampioen smoesjes bedenken’ T 076-7115340, F 084-8354655 noemen. It’s a shame. haarlem@nederlandbruist.nl Speciaal voor alle bankhangers, Contact slaapkoppen enHoofdkantoor luilakken 20 weetjes over Bruist sport C.V. Nederland & beweging op een rij. nl@nederlandbruist.nl Een abonnement op de www.nederlandbruist.nl sportschool is namelijk zóóó 2014! www.belgiebruist.be

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2007 Nederland Bruist C.V. Merknaam Groot Veenendaal Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: Alkmaar, De Amerstreek, Breda, De Langstraar, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, Rivierenland, Tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Waal, Uden


HAARLEM BRUIST, Januari is de maand van de goede voornemens. We hebben de gezellige feestdagen weer achter de rug en de nodige versnaperingen tot ons genomen. Tijd om vol frisse moed een begin te maken aan onze goede voornemens. In deze Bruist editie volop tips om je hierbij een handje te helpen. Op naar een gezond financieel jaar. Hoe gaan we goed om met geld? De afgelopen maand doken wij in de bruisende wereld van bankbiljetten, uitgavenboekjes, vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. Ook de sportschool is zóóó 2014! In Bruist een prikbord vol tips en weetjes waardoor je direct de knop omzet en jezelf omdoopt tot sportfanaat! Sporten geeft je tenslotte energie en power en dat hebben we nodig in deze “snelle” wereld! Over power gesproken, BeautyLine Haarlem geeft je in deze editie alvast een pittige oefening, “de Mountain Climbers” om de conditie en diverse spieren in ons lichaam te trainen. Sportacademie

R EN? E T R E ADV naar mail

ist.nl ndbru a l r e d nl@ne

Nauwelaerts de Agé biedt een uitgebreid en divers aanbod aan Total Body-lessen. Kennismaken kan door middel van een gratis proefles! Ook een leuke tip om het nieuwe jaar van start te gaan. Plan op 11 januari een avondje uit in de Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Dan pakken de Haarlemse dames van Zazi je in met hun voorstelling Sirene. Of ga naar de dansvoorstelling LOUD van het Urban Dans Spektakel op 10 januari. Kijk snel verder in deze Bruist editie voor meer leuke voorstellingen in de maand januari. Dan in deze editie maar liefst 9 puzzels van onze ondernemers met prachtige prijzen! Ik wens jullie veel lees- en puzzelplezier. Proost op een sportief en gezond 2014!

Met vriendelijke groet, Bart de Boer


Goed omgaan met geld, hoe doe je dat? Afgelopen maand doken wij in de bruisende wereld van bankbiljetten, uitgavenboekjes, vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. Onze conclusie: met de nodige structuur en nog meer discipline kom je heel ver. Dus op naar een gezond en goed ďŹ nancieel jaar! 6

Tip:

WASMACHINE KAPOT? VOOR GROTE OF ONVERWACHTE UITGAVEN, ZOALS EEN WASMACHINE OF AUTOREPARATIE, IS HET VERSTANDIG EEN VAST BEDRAG PER MAAND TE RESERVEREN.


onDer het VerGrootGLas

Grip op GeLD

Weet jij wat er iedere maand binnenkomt en uitgaat? Inzicht in je bankzaken begint bij een goede administratie. Overzicht helpt om je geldzaken in de hand te houden. Laat rekeningen daarom nooit rondslingeren, maar orden ze netjes in een map zodat je ze altijd makkelijk en snel kunt terugvinden als dat nodig is. Datzelfde geldt voor belangrijke mailtjes en digitale rekeningoverzichten. tip: ruim je post en mail minimaal één keer per week op en check de uiterste vervaldatum van de ingekomen rekeningen.

Weet je niet altijd waar je geld blijft? Dan is het handig om een begroting te maken. Zo zie je precies hoeveel je hebt en wat je ermee doet. Sommige inkomsten en uitgaven keren maandelijks terug. Andere elk kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks. Maak op papier of digitaal een tabel van twee kolommen. Noteer alle inkomsten in de eerste kolom en alle uitgaven in de tweede kolom. Aan de hand van een simpele rekensom kun je nu precies zien wat je per maand tekort komt of overhoudt. tip: maak een gemiddelde maandbegroting. Hierbij worden alle inkomsten en uitgaven in een jaar omgerekend naar een gemiddeld bedrag per maand.

aDVies op maat

sparen en bezuiniGen

Wil je besparen op je uitgaven, splits je uitgaven dan op in uitgaven die moeten en uitgaven die mogen. Onder de eerstgenoemde uitgaven vallen de vaste lasten zoals de huur, energie of abonnementen. Ook huishoudelijke uitgaven zoals kleding en boodschappen zijn noodzakelijk. Geld dat je na het betalen van deze zaken overhoudt, kun je besteden aan de uitgaven die mogen. Besparen gaat het makkelijkst op de uitgaven die mogen. Maar ook op de ‘moetjes’ kun je veel geld besparen. Door korter te douchen verbruik je minder gas en water. Door niet alle lampen in huis te laten branden verbruik je minder elektriciteit. En bij de aanschaf van kleding, eten en andere huishoudelijke zaken kun je letten op aanbiedingen of voor goedkopere merken kiezen. tip: wil je weten waar je geld blijft, houd dan een kasboek bij.

Verandert je financiële situatie op korte termijn of wil je weten hoeveel je maandelijks opzij kunt zetten voor een nieuwe auto, wereldreis of je kinderen? Surf dan naar Nibud.nl en zet je geldzaken op een rij met het gratis online Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud.

Tip:

VEEL MENSEN DENKEN BIJ INKOMSTEN AAN EEN INKOMEN UIT WERK OF EEN UITKERING. ER ZIJN ECHTER OOK ALLERLEI LANDELIJKE TOESLAGEN EN FISCALE EN GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMINGEN. REKEN DEZE BEDRAGEN OOK MEE.


gezellig bij de openhaard na een frisse wandeling metglühwein , warme chocomel of huisgemaakte erwtensoep

Geniet in ons gezellige restaurant de rand van Haarlem van: Kijk opaan www.wapenvankennemerland.nl voor de mogelijkheden! •

feestje, kerstdiner of nieuwjaarsborrel, onze unieke zaal is geschikt voor tot 100 personen. De zaal heeft de beschikking over een prive terras en is ook geschikt vergaderingen, workshop en bijeenkomsten.

• een gevarieerde kaart met vis, vlees en Feestje of nieuwjaarsborrel, onze evegetarische gerechten van het seizoen unieke zaal is geschikt voor groepen tot 2 kerstdag zijn wij geopend Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang eenVIP-pas 100 personen. De zaal heeft dekrijgen. beschikking waar je iedere maand leuke kortingsacties mee kunt Reserveer alvast uw tafel, groepen zijn ook mogelijk. Houd van maandag t/m vrijdag 10%en korting op vertoon van je voor • elke maand een wisselend maandmenuJe krijgt over een privé terras is ook geschikt de website en de nieuwsbrief in de gaten voor het menu. VIP-pas. Mail naar nieuwsbrief@wapenvankennemerland.nl met keuze uit 3 of 4 gangen vergaderingen, workshops en bijeenkomsten. Nieuwjaarsborrel

1 januari 2014 vanaf 16.00 uur

• een gezellige met live muziek!

borrel met mooie wijnen en diverse bockbieren van de tap

• gezellig bij de openhaard na een frisse wandeling met glühwein, warme chocomel of huisgemaakte erwtensoep.

Maandag 27 januari koken wij als gast op golfbaan Spaarnwoude, tijdens het Concours culinair. Reserveren via golfbaan Spaarnwoude tel. 023-5387274.

Ramplaan 125, 2015 GV Haarlem, 023 5240532, contact@wapenvankennemerland.nl, www.wapenvankennemerland.nl


ACTION PAINTING

HIP HAKEN

ANDY WARHOL


Bruisende zaken:

Bedrijf: Schoonheidssalon Les Amies Kleine Houtweg 11, Haarlem Tel. 023-5514395 Eigenaren: Brigitte Spaan en Kitty van Louvezijn www.les-amies.nl

In welke behandelingen zijn jullie gespecialiseerd? “Mensen zijn bij ons aan het juiste adres voor een breed scala aan huidverzorgende en ontspannende behandelingen voor zowel gezicht als lichaam. Omdat wij graag met onze handen werken, maken wij vrijwel geen gebruik van apparatuur. Door middel van verschillende soorten massages waarbij de Chinese geneeskunde een belangrijke rol speelt, creëren wij de beste huidverbeterende en -verzorgende resultaten.”

Van welke producten maken jullie gebruik? “Voor de ultieme beleving van schoonheid en well-being maken wij gebruik van het Italiaanse merk [comfort zone]. Ook bieden wij behandelingen aan van het Nederlandse merk Oolaboo. Het productaanbod van dit merk is gebaseerd op de onmiskenbare link tussen inner & outer beauty. Daarnaast maken we gebruik van Gatineau Paris, een merk dat synoniem staat aan elegantie en verfijning en vandaag de dag expert is op het gebied van anti-aging huidverzorging. De make-up waarmee wij werken is van Pupa.”

Wat is het verhaal achter Schoonheidssalon Les Amies? Brigitte: “Kitty en ik werkten jarenlang bij eenzelfde drogisterij inclusief salon. Toen onze toenmalige werkgever besloot om met de zaak te stoppen, ontstond het idee om samen een salon te starten. Inmiddels is het alweer zeven jaar geleden dat wij de deuren van Les Amies openden.”

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jullie werken? “Schoonheidssalon Les Amies is een warme plek waar persoonlijke aandacht centraal staat. Onze jarenlange ervaring in de schoonheidsbranche, enthousiasme en betrokkenheid vormen de basis voor onze behandelingen. En dat voel je!” 10


Op zoek naar een lekkere warme badjas voor de koude wintermaanden? By Myra is gespecialiseerd in badjassen, handdoeken en badmatten. Verkrijgbaar in mooie dessins, 60 mooie kleuren en op maat gemaakt. Badjassen voor heren, dames en kinderen in de maten 104 tot XXXXXL, kort tot extra lang. Kwaliteit: 100% Egyptische katoen en Multifaser. Merken: Abyss & Habidecor, Missoni, Cawo, PIP, Marco Polo, Gant, Rolf Summare. MISSONI HOME: badjassen, handdoeken, bedlinnen en plaids. Nachtkleding: Hanro, Calvin Klein, Pluto, PIP etc. Bedlinnen op maat en bestelling: Lysdrap, Missoni, Mrs Me, Gant etc. Openingstijden: Maandag 13.00-17.30 Dinsdag t/m zaterdag 10.30-17.30

Kijk ook op mijn webwinkel: www.bymyra.nl


International Spiritual medium

David Tyrrell

KINDVRIENDELIJK RESTAURANT Bij Grut & Groot kan iedereen heerlijk uitgebreid ontbijten, lunchen, borrelen en op vrijdag- , zaterdag- en zondagavond dineren. Voor de kinderen hebben we een speciale “grutkaart” en een speelhoek waar ze naar hartenlust kunnen spelen. Ook hebben we een gezellige binnentuin. Er kunnen kinderpartijtjes bij ons gehouden worden, High Tea en familiefeesten op reservering. Gratis Wi-Fi beschikbaar. Openingstijden: dinsdag t/m donderdag 8.30- 17.00 vrijdag 8.30-21.00 zaterdag 9.30-21.00 zondag 12.00-21.00 * *Kijk op onze website voor de actuele openingstijden

From the UK Now based in Haarlem Private 1-1 Consults, Demonstration evenings, and workshops

Contactgegevens: Raadhuisstraat 62 – 2101 HJ Heemstede – 023-7370471 info@grutengroot.nl www.grutengroot.nl

Davids In Haarlem, Kleine Houtstraat 67 Please visit www.davidsinhaarlem.nl or tel 0031 (0) 6 311 95778

leu

P ke janu rofit nie ari ee uw va r in jaa n e rsk en or tin g

.

Huisgemaakte paella’s, pasta’s en runderstoofpotje Een portie

€ 5,00

(portie is 400 gram)

Drechterlandsedijk 47 • Ursem • Tel. 072-5021402 b.g.g. 06-12992673

ri g uaedin n ja nbi aa

Generaal Cronjéstraat 146 - 2021 JM Haarlem T 023-5265581 www.spanishharlem.nl


Voor iedereen die het nog niet weet. De lekkerste zelfgemaakte patat vind je toch bij ons...

De Vlaamsche Reus | Nieuwstraat 6 | Haarlem | Tel. 023-5424646 | www.vlaamschfriethuis.nl


wijnhuis ten bilt

Tarani malbec Druivensoort : Malbec Land: Frankrijk Gebied: Vin de Pays du Comte Tolosan Jaartal: 2010-2011 Inhoud: 0,75 ltr Smaak: Vol rond Gelegenheid: Vleesgerechten, of heerlijk als aperitief

Een lekkere zwoele rode wijn. De wijn doet je verlangen naar een heerlijke T-bone steak. En als je je mond hebt schoongeveegd, wil je de Tango dansen. Maar dan word je wakker en blijkt deze heerlijke malbec niet uit Argentinië maar uit Frankrijk te komen, drommels wat een heerlijk glas wijn zeg!

Tegen inlevering van deze coupon, 3 flessen voor €13,50 Normaal € 5,50 per fles Hoofdstraat 203 T | 2071 EG Santpoort-Noord | 023-5376767 Gedempte Nieuwesloot 53| 1811 KP Alkmaar | 072-5710111 | www.wijnhuistenbilt.nl

"


ntgenfoto’s - 17:00 Dierenarts met meer 12:00 dan 20 jaar ervaring. dig voedingsadvies g voedingsadvies cht voor orthopedie, Kijk voor meer informatie op t voor orthopedie, handelingen, dermatologie www.dierendokters.com andelingen, er dan 20 jaardermatologie ervaring.

r dan 20 jaar ervaring.

eer informatie op r informatie op endokters.com

10% korting

DierenDokters Haarlem DierenDokters Haarlem

ndokters.com

op solgar producten in januari

DierenDokters Haarlem De nieuwste dierenkliniek van Haarlem De nieuwste nieuwste dierenkliniek Haarlem Service, kwaliteit en aandachtvan voor uw huisdier! De dierenkliniek van Haarlem Service, kwaliteit en aandacht voor uw huisdier! Service, kwaliteit en aandacht voor uw De nieuwste dierenkliniek van Haarlemhuisdier! operatiekamer met gasnarcose en bewaking Service,Moderne kwaliteit en aandacht voor uw huisdier!

Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi DierenDokters Haarlem Moderne gasnarcose en Moderne operatiekamer operatiekamer met gasnarcose en bewaking bewaking Uitgebreid met eigen laboratorium Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi Ruime opnamemogelijkheden enen zuurstofkooi EHBO-cursussen voor dieren Moderne operatiekamer met gasnarcose bewaking DierenDokters HaarlemGeopend Uitgebreid eigen laboratorium OPEN DAG UitgebreidPuppyparty’s eigen laboratorium Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi

DierenDokters Haarlemvanaf

ndd

EHBO-cursussen voor dieren

EHBO-cursussen voor dieren Second opinions Uitgebreid eigen laboratorium

Zaterdag 6 juli OPEN DAG

Geopend OPENvan DAG Puppyparty’s Geopend EHBO-cursussen voor dieren Puppyparty’s Apotheek en shop DierenDokters Haarlem maandag De nieuwste dierenkliniek van Haarlem Zaterdag 6 juli vanaf OPEN DAG Geopend Second opinions Zaterdag juli 2 12-11-13 vanaf Puppyparty’s Second opinions De 10:12 nieuwste dierenkliniek van Haarlem. Digitale röntgenfoto’s 12:00 - 617:00 1 juli DierenDokters Haarlem Zaterdag 6 juli van vanaf Apotheek en shop maandag Second opinions De nieuwste dierenkliniek van Haarlem Service, kwaliteit en aandachtvan voor uw huisdier! van envoedingsadvies shop maandag GratisApotheek deskundig De nieuwste dierenkliniek Haarlem van Apotheek en shop maandag Digitale röntgenfoto’s 12:00 17:00 1 juli Service, kwaliteit en aandacht Digitale röntgenfoto’s Speciale aandacht voor orthopedie, 12:00 - 17:00 1 juli Digitale röntgenfoto’s Service, kwaliteit en aandacht aandacht voor uw huisdier! 12:00 - 17:00 Gratis deskundig voedingsadvies 1 juli DierenDokters Haarlem De dierenkliniek van Haarlem Service, kwaliteit en voor uw huisdier! Gratis deskundig voedingsadvies chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie De nieuwste nieuwste dierenkliniek van Haarlem

voor uw huisdier!

Gratis deskundig voedingsadvies Speciale aandacht voor orthopedie,

Speciale aandacht Dierenarts met meer danorthopedie, 20 jaar ervaring. Moderne operatiekamer met gasnarcose en bewaking Speciale aandacht voorvoor orthopedie, De dierenkliniek van chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie Service, kwaliteit enen aandacht voor uwHaarlem huisdier! Service, kwaliteit aandacht voor uw huisdier! De nieuwste nieuwste dierenkliniek van Haarlem chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie Dierenarts met meer dan 20 jaar Moderne operatiekamer met gasnarcose en bewaking Dierenarts met meer dan 20ervaring. jaar ervaring. ervaring. Kijk voor meer op Dierenarts met meer dan 20 informatie jaar Moderne operatiekamer met gasnarcose en bewaking Uitgebreid eigen laboratorium Service, kwaliteit en aandacht voor uw huisdier! Service, kwaliteit en aandacht voor uw huisdier! Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi De nieuwste dierenkliniek van Haarlem www.dierendokters.com Ruime opnamemogelijkheden en dieren zuurstofkooi EHBO-cursussen voor Moderne operatiekamer met gasnarcose en bewaking

OPEN DAG Geopend Moderne operatiekamer metlaboratorium gasnarcose en bewaking Uitgebreid eigen Puppyparty’s Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi Service, kwaliteit en aandacht voor uw huisdier! EHBO-cursussen voor en zuurstofkooiZaterdag 6 juli vanafRuime opnamemogelijkheden EHBO-cursussen voor dieren dieren Second opinions Uitgebreid eigen laboratorium

Uitgebreid eigen laboratorium OPEN DAG Geopend Moderne operatiekamer operatiekamer met gasnarcose en bewaking OPENvan DAG Puppyparty’s Geopend Moderne met gasnarcose Uitgebreid eigen laboratorium EHBO-cursussen voor dieren Puppyparty’s Apotheek en shop en bewaking maandag Zaterdag 6 juli vanafRuime OPEN DAG Ruime opnamemogelijkheden opnamemogelijkheden en dieren zuurstofkooi Geopend Second röntgenfoto’s opinions Zaterdag juli vanaf Puppyparty’s en zuurstofkooi Second opinions EHBO-cursussen voor Digitale 12:00 - 617:00 1 juli Moderne operatiekamer met gasnarcose en bewaking ZaterdagOPEN 6 juli van DAG vanaf Uitgebreid eigen laboratorium Apotheek envoedingsadvies shop maandag Geopend Second opinions van Apotheek en shop Uitgebreid eigen laboratorium maandag Gratis deskundig Puppyparty’s Ruime opnamemogelijkheden en zuurstofkooi van Apotheek en shop maandag Digitale röntgenfoto’s EHBO-cursussen voor dieren 12:00 17:00 1 juli juli Zaterdag 6 juli vanaf Digitale röntgenfoto’s Speciale aandacht voor orthopedie, EHBO-cursussen voor dieren Second opinions 12:00 -- 17:00 1 Uitgebreid eigen laboratorium

Kijk voor meer informatie op Kijk voor meer informatie op op Kijk voor meer informatie www.dierendokters.com www.dierendokters.com www.dierendokters.com

Geopend Digitale röntgenfoto’s 12:00 OPEN - 17:00 DAG Gratis deskundig voedingsadvies 1 juli OPEN DAG Puppyparty’s Geopend Gratis deskundig voedingsadvies chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie EHBO-cursussen voor dieren Puppyparty’s van Apotheek en shop maandag Gratis deskundig voedingsadvies Zaterdag 6 juli Speciale aandacht voor orthopedie, vanaf OPEN DAG Geopend Second opinions Zaterdag juli Speciale aandacht voor orthopedie, vanaf Dierenarts met meer dan 20 jaar ervaring. Puppyparty’s Second opinions Digitale röntgenfoto’s 17:00 Speciale aandacht voor orthopedie,dermatologie 12:00 - 6 1 juli chirurgie, gewrichtsbehandelingen, Zaterdag 6 juli van vanaf Apotheek envoedingsadvies shopdermatologie maandag chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie Second opinions van Apotheek en shop maandag chirurgie, gewrichtsbehandelingen, Gratis deskundig Dierenarts met meer dan 20 jaar ervaring. van Apotheek en shop maandag Digitale röntgenfoto’s Dierenarts met meer dan 20orthopedie, jaar ervaring. Kijk voor meer informatie op 12:00 -- 17:00 17:00 1 juli juli Dierenarts met meer dan 20 jaar ervaring. Digitale röntgenfoto’s Speciale aandacht voor 12:00 1 1 juli

Digitale röntgenfoto’s 12:00 - 17:00 Gratis deskundig voedingsadvies www.dierendokters.com Gratis deskundig voedingsadvies chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie Kijk voor meer informatie op Gratis deskundig voedingsadvies Kijk voor meer informatie op op Kijk voor meer informatie Speciale aandacht voor orthopedie, Speciale aandacht voor Dierenarts met meer danorthopedie, 20 jaar ervaring. www.dierendokters.com Speciale aandacht voor orthopedie, www.dierendokters.com www.dierendokters.com chirurgie, gewrichtsbehandelingen, gewrichtsbehandelingen, dermatologie dermatologie chirurgie, chirurgie, gewrichtsbehandelingen, dermatologie Dierenarts met meer dan 20 Dierenarts met meer dan 20 jaar jaar ervaring. ervaring. Kijk voor meer informatie op

kters Haarlem

Dierenarts met meer dan 20 jaar ervaring.

DierenDokters 18-20 Z - Haarlem 2014 AV Haarlem - Tel: 023 - 87 00 303 eg 18-20 Z Haarlem - De RuijterwegDierenDokters www.dierendokters.com

Kijk voor meer informatie Kijk voor meer informatie op op Kijk voor meer informatie op www.dierendokters.com www.dierendokters.com www.dierendokters.com

DierenDokters Haarlem

DeDe Ruijterweg 18-20 Z Z Ruijterweg 18-20

DierenDokters Haarlem 2014 AVAV Haarlem DierenDokters Haarlem 2014 Haarlem

De Ruijterweg 18-20 Z T: 023 - 87 00 303


Met de Thuiszorg bruist! Wat maakt het werken bij Met de Thuiszorg zo bruisend? Ik vind het belangrijk dat mensen op elk moment van de dag, dus óók in het weekend, direct zorg krijgen. Bij ons kan dat echt! We zijn 24 uur per dag bereikbaar en een direct inzetbaar vangnet. Onze zorg is flexibel en we zorgen dat de persoonlijke omstandigheden en alles wat de cliënt nodig heeft bij iedereen bekend is. Bij ons op kantoor bruist het van de energie door de fijne reacties van onze cliënten. Mijn collega’s en ik leveren meer dan zorg, nl. o.a. hulp bij administratie, boodschappen en sinds kort ook nazorg door een Nabestaandenadviseur. Ik weet zo dat de cliënt bij ons in goede handen is. Wij zijn gewoon de beste Thuiszorg in de regio.

Hoe bruisend gaan jullie het nieuwe jaar in? Wij zijn net verhuisd naar de Herenweg 29/A5 in Heemstede waar wij nog beter alle zorg kunnen coördineren en met de teams overleg houden. De Regieverpleegkundige onderhoud de contacten met de cliënt en de familie/mantelzorgers en met onze ketenpartners, de huisartsen, apotheken en ziekenhuizen. Zo is niemand bij ons een nummer en zorgen we voor elkaar, met elkaar.

Benieuwd hoe wij ook uw jaar kunnen laten bruisen? Marie-Louise Hoofd Wijkverpleging

023 - 87 00 133 Herenweg 29/A5 2105 MB Heemstede info@metdethuiszorg.nl www.metdethuiszorg.nl


Bruisende zaken:

Bedrijf: Schalkwijk Juwelier Tel: 023-5333233 Menton Passage 11 2037 AB Haarlem www.schalkwijkjuwelier.nl Schalkwijk Juwelier tegenover Albert Heijn

Jongste ondernemer neemt juwelier over De 20-jarige Aram Alsaifi moet haast wel de jongste ondernemer van Haarlem zijn, bijna zeker de jongste juwelier. Onlangs nam hij van zijn oom Schalkwijk Juwelier in winkelcentrum Schalkwijk over. ‘Na een jaar gewerkt te hebben bij Anijss dacht ik, nu is het genoeg om voor iemand anders te werken, ik doe het zelf!’, zegt Aram heel enthousiast.

De Schalkwijkse juwelier heeft achter de winkel zijn atelier waar hij de reparaties uitvoert. Als garantie is de eerste reparatie gratis. Aram ontwerpt zelf zijn ringen. Maar het mooiste vindt hij toch het verkopen. Naast chique sieraden verkoopt Aram ook horloges van o.a. Tommy Hilfiger, Esprit, Liska en Vendoux. Wilt u uw gouden sieraden verkopen, dan bent u bij Schalkwijk Juwelier aan het goede adres. Aram: ‘Ik geef de hoogste prijs omdat ik niet verdien op de inkoop van goud, maar op de nieuwe sieraden die ik maak.’

Op anderhalve jarige leeftijd kwam Aram naar Nederland. Tijdens zijn drie maanden durende vakanties in de Irakese hoofstad Bagdad leerde hij al spelenderwijs het vak. Zijn vader, grootvader en overgrootvader zitten al vanaf 1915 in de goud- en juwelenhandel. Toen hij zeven was verkocht Aram zijn eerste sieraad. En ook het repareren, het solderen en groter of kleiner maken van sieraden werd er met de paplepel ingegoten. ‘In Irak wordt vooral goud gekocht. Omdat goud steeds meer waard wordt, vinden mensen dat een goede investering. Hier in Nederland kopen mensen goud vooral omdat ze het mooi vinden’, vertelt Aram nadat hij een klant een mooi horlogebandje heeft verkocht. De collecties van goud en zilver koopt Aram rechtstreeks van fabrikanten in Dubai, Istanbul en Rome. Om die reden hanteert hij scherpe prijzen. Alle sieraden zijn Nederlands Gewaarborgd. 17


Ik wil sporten Geen zin, te moe, te druk… Als het om sporten gaat, mogen we onszelf met recht ‘kampioen smoesjes bedenken’ noemen. It’s a shame. Speciaal voor alle bankhangers, slaapkoppen en luilakken 20 weetjes over sport & beweging op een rij. Een abonnement op de sportschool is namelijk zóóó 2014! 18


SPORTEN…

. . maakt v r o lijk . . houdt de huid jong … he lp t je overtorllliigez en . . bev ordert de spijsverter ing ge w ic ht te ve pe il . . ge op e ht f t ic je een gev oel v en je ge w an en ud w el behagen te ho ns … ve rm in de rt de aakal op ee n h artk w … ve r la ag t de bl oe dd ru k … ve rb et ert je ve rm o ge n to t n ad en ke n

... verb etert h ... b esc herm et geheugen t ... geeft een onze botten b ... helpt om eter zel fb eeld te verho gen je pijntolerantie

WAT HOUDT JE NOG TEGEN OM TE BEGINNEN? STOP MET DIE SMOEZEN EN GA SPORTEN!

t risico e h t r e d ... vermin ten op ziek lichaam je t k a a ... m flexibeler sterolle o h c je ... houdt in balans gehalte energie r e e m je ... geeft slaap je t r e t e b ... ver

. . reguleert je bl oedsuikergehalte . . verlaagt fysieke enngen emot ionele spanni (minder stress) . . maakt je gezonder


7 Dagen per week OPEN

Wij zijn geopend: Ma/Do 9:00 -18:00 Vrijdag 9:00 -21:00 Za. 9:00 - 17:00 Zo. 12:00-17:00 N2

01

HIER VINDT U ONS HALFORDS

GA

MM

A

e bank k e o h 00

e Nieuw â‚Ź 295, f vana

n

he Outlet Outlet Factory, TOF dat die er is The

Woonboulevard Cruquius - Spaarneweg 75A - 2142 EP Cruquius T: 023-7516656 - www.theoutletfactory.nl - sales@theoutletfactory.nl ELKE ZONDAG OPEN v.a.12.00 20


januari 2014

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

vr 10 januari - 20.15u Stadsschouwburg LOUD! De nieuwste dansvoorstelling van Urban Dans Spektakel is een fenomenale mix van verschillende dansstijlen in een decor van animatiebeelden die reageren op de moves. za 11 januari - 20.15u Philharmonie Zazí Eigenzinnige pop met een vleugje chanson en een jazzy randje. Omarmd door de media o.a. door de hitsingle Turn Me On, pakken de muzikale Haarlemse dames tijdens hun show Sirene iedereen in.

22

Zazí

zo 12 januari - 15.00u Philharmonie Yoga, Music & Dance Experience Twee Super Yogi’s (Jan Kuiper en Johan Noorloos) nemen het publiek mee op een bijzondere, adembenemende reis naar het diepste van jezelf. ma 13 di 14 januari - 20.15u Stadsschouwburg Maarten van Rossem Met zijn onderkoelde humor en indrukwekkende feitenkennis fileert Van Rossem de politieke ontwikkelingen tijdens zijn Oudejaarsconference.


Yoga

Pierre Bokma

Maria Goos

vr 17 za 18 januari - 20.15u Stadsschouwburg Familie De kaskraker van Maria Goos door Het Toneel Speelt met o.a. Catherine ten Bruggencate, Joop Keesmaat en Ricky Koole.

wo 15 januari - 20.15u Stadsschouwburg De Kleine Blonde Dood De makers van Ramses komen met de muzikale theaterbewerking van De Kleine Blonde Dood van Boudewijn Büch. Met William Spaaij (Boudewijn Büch) en Frans van Deursen (vader).

wo 22 t/m za 25 januari - 20.15u Stadsschouwburg De Mexicaanse Hond Alex van Warmerdam maakt een remake van Welkom in het bos. In het stuk zwerven twee vrouwen (Hadewych Minis, Tiny Bertels) op drift door een bos. Pierre Bokma speelt alle personages die ze tegenkomen.

vr 31 januari - 20.15u Stadsschouwburg Bastiaan Ragas en Anne-Marie Jung In Maar je krijgt er wel héél veel voor terug speelt Bastiaan Ragas samen met Anne-Marie Jung een werkend stel met jonge kinderen dat worstelt met tijdsverdeling tussen kinderen, werk en vrije tijd.

Voor het Totale programma zie www.theater-haarlem.nl 23


Kastenwanden Inloopkasten Interieuroplossingen

Herenweg 140 2101 MT Heemstede T 023-528 58 54 info@dejager-kasten.nl www.dejager-kasten.nl

Herenweg 140 2101 MT Heemstede T 023-528 58 54 info@dejager-kasten.nl www.dejager-kasten.nl

Openingstijden: wo t/m vr 11.00 - 17.00 uur za 10.00 - 15.00 uur

Openingstijden: di. t/m vr. 10.00 - 17.00 uur zat. 10.00 - 13.00 uur

Openingstijden: di. t/m vr. 10.00 - 17.00 uur zat. 10.00 - 13.00 uur Welkom bij De jager kasten kasten maken kan iedereen, maar een kast op maat maken die voldoet aan uw persoonlijke wensen en tevens een meerwaarde oplevert voor uw interieur is de uitdaging die wij graag samen met u aangaan. of het nu een inloopkast, boekenkast, audiomeubel of een garderobekast met schuif- of draaideuren mag zijn, iedere keer streven wij ernaar om uw wensen om te zetten in een kwalitatief degelijk en fraai eindproduct dat door u tot in lengte van jaren met veel plezier gebruikt wordt.


Start het jaar met een nieuwe look! Het jaar 2013 is weer voorbij dus tijd voor een nieuwe look! Daarom geven wij in de maand januari 20% korting op alle haarkleuringen!

Bel snel voor een afspraak!

NIEUWJAARSAANBIEDING 1/2 uur hotstone massage, 1 uur gezichtsbehandeling en make-up met de nieuwste kleuren!

€58,-

van €75,-

voor

023 5 24 19 12

De Ruijterweg 30, 2014 AW Haarlem

06 453 42 081


De Kunst van Kinderopvang

!

vang p o e l e xib Ook fle

Kinderdagverblijf

VESTIGINGEN:  Haarlem Noord - Marsmanplein  Haarlem Centrum - Linschotenstraat  Haarlem Zuid/Schalkwijk NIEUW!

Het mooiste en fijnste Baby- en Peuterdagverblijf van Haarlem

Bel voor meer informatie of een rondleiding, 023 - 531 42 99 en kijk op www.het-vosje.nl


Hight Tea for 2 bij Carlton Square

De gehele maand januari kunt u genieten van onze beroemde High Tea voor slechts â‚Ź 32,50 per 2 personen. Met o.a. Engelse Scones, brownies, vanille cheesecake,vruchtentaartjes, cupcakes, sandwiches, gerookte zalm en hartige krabtaartjes... Voor reserveringen bel 023 531 90 91. CARLTON SQUARE Baan 7 2012 DB Haarlem www.carlton.nl/square

â‚Ź 32,50 per 2 pe

rs.

Ontspanningsmassage | Sportmassage | Shiatsu | Life-coaching | Anti-stress behandeling

Los massages Haarlem | 06 24738921 | Praktijk aan huis | NGS gediplomeerd | Online reserveren


DITJESEN/datjes

Keuze uit meerdere wc’s in een restaurant? Pak de laatste, die wordt het minst gebruikt. pas na je 25e kun je goed bedenken of iets gevaarlijk is. Hoe ouder, hoe wijzer dus. Een python eet als hij zich een beetje kwaad maakt in een hap een schaap of een kangoeroe op. Wereldwijd kregen vrouwen in 1950 nog 5 kinderen, nu zijn dat gemiddeld maar 2,5. We besteden ongeveer 10% van onze dromen aan seks. wie plat utrechts, brabants of Berbers praat, spreekt beter Engels dan de rest van Nederland. Door kaas te eten krijgen vrouwen sneller zin in seks. De zaadcel van een muis is met 80 micrometer groter dan die van een walvis, die telt maar 50 micrometer. de 100 rijkste miljardairs op aarde hebben maar een gemeenschappelijke deler: ze zijn eigen baas. 29


Na eenmaal iets gelezen te hebben, is het nog maar de vraag of het ook iets teweegbrengt. De kracht zit hem in het herhalen. Het gaan inzien, geeft je dat inzicht, tot het een gewoonte wordt die jou laat veranderen.

Het is eigenlijk te simpel voor woorden. Het bestaat uit vier elementen: 1 Doe wat je nu eenmaal moet doen, maar doe het met plezier en dankbaarheid. Zoals werken, huur betalen, zorgen voor je gezin. Bevalt iets niet, doe er iets aan of stop gewoon met klagen. 2 Doe iets wat belangrijk voor jou is. Lees dat boek, werk aan je droom. 3 Hou je niet bezig met waar je nu nog niets aan kunt veranderen. De huidige crisis, de knorrige buurman. 4 Stop met onbelangrijke zaken. Je bent de oplader van je mobiele telefoon vergeten.

de

or

“Loslaten” is niet iets zweverigs. In tegendeel. Je gebruikt je verstand en luistert naar je gevoel. Maar hoe doe je dat dan, dat loslaten? Het kan eenvoudig via een schema dat je in staat stelt om het dagelijks leven zo in te delen dat je niet je energie aan onnodige zaken verliest.

Vo

De kracht zit hem in het herhalen!

el

1 en 2 geven je positieve energie. 3 en 4 zuigen je leeg. Maak je niet druk over onbelangrijke zaken of waar je nu (nog) geen invloed op hebt. De oplossing zal zich op een later tijdstip aandienen en laat zich niet dwingen.

Lichter leven door los te laten. Maar dan wel met beide benen op de grond. Ervaar het “lichter leven”. Erik Henstra (losmassages.nl) 46 jaar, vader van 2 dochters, padvinder (op weg terug naar jouw pad).


IJmuider Vishandel

Van Der Lugt januari De hele maand  9,50 € n va u en gm kibbelin rs.) voor € 8,75deze advertentie

(voor 2 pe

Bij inlevering van

www.facebook.com/ijmuidervishandelvanderlugt Vergierdeweg 9 | 2025 TG Haarlem | 06-53154737

nd Iedere maa een van korting op ge deze massa s!

Ik bied verschillende soorten massage aan Onder andere: • Thai traditioneel • Hotstone olie • Ontspanning • Voetreflexologie • Gezichtsbehandeling • Rug- en schoudermassage

Bel voor een afspraak, 06-34417034

Oost-Indië straat 126, 2013 RV Haarlem www.anantaa-thaimassage.nl


column/kindercoach

Be SMART! Meetbaar. Hoe kun je meten of je doel echt bereikt is? (b.v. Wanneer ze er 4 x per week vóór 8 uur in liggen.) Acceptabel. Is het doel voor jou én jouw omgeving ok? (Past de bedtijd bij hun leeftijd?) Realistisch. Het doel moet over jezelf gaan (anderen kun je niet veranderen) en vermijd woorden als ‘nooit’ of ‘altijd’. (Vandaar de 4 x, niet 7x.) Tijdgebonden. Wanneer wil je dat je het doel behaald hebt? (b.v. Per 1 februari zit het nieuwe ritme er goed in!)

Het nieuwe jaar is begonnen. Hét moment voor goede voornemens zoals stoppen met roken, gezonder eten en meer sporten. Klinkt goed! Toch worden deze doelen lang niet altijd gehaald en zullen ze dus ook in 2015 weer hoog op de agenda staan. Hoe komt dat toch? Met de kinderen in mijn praktijk stel ik het hele jaar door doelen. Als je een duidelijk beeld hebt van waar je naar toe werkt, wordt het klaren van de klus immers een stuk makkelijker. Maar met het stellen van het doel alleen ben je er nog niet (zie boven). Zorg er dus voor dat jouw doel voldoet aan de SMARTformule! Dan is de kans van slagen vele malen groter. SMART staat voor: Specifiek. Omschrijf je doel zo precies mogelijk. (b.v. De kinderen gaan voortaan op tijd naar bed.)

Je kunt de kerstvakantie misschien gebruiken om als gezin een doel te formuleren! Samen ergens aan werken is niet alleen leuk maar versterkt ook jullie band. Een mooi doel voor 2014 opzich!

32


SPORTACADEMIE NAUWELERTS DE AGÉ Het hele gezin in beweging!

NIEUWJAARSTIP:

TOTAL BODY TRAINING Start dit jaar goed: train uw conditie én alle grote spiergroepen tijdens onze Total Body-lessen. Door ons uitgebreide en diverse Total Bodyaanbod vindt u altijd een training die bij u past. Ontdek uw ideale workout!

TOTAL BODY TRAINING: • Total Body Workout • Total Body Conditioning • BodyCombat • CrossFit • Power Cycling • Pilates • BHBB • Senior Fit • Fitness ..en meer! Kijk op onze website voor het gehele sportaanbod.

PROBEER GRATIS!

Bel naar 023 - 525 32 56 en reserveer een proefles in een training naar keuze. BODY & MIND | MARTIAL ARTS | OUTDOOR | LIFESTYLE & COACHING | JEUGDLESSEN

Bloemendaalseweg 152 Overveen | 023 - 525 32 56 | www.nauwelaerts.nl


Jopenkerk Januari agenda Untitled-2 1

4/27/2012 10:43:11 AM

1 Januari - 15:00 uur Hello 14 (Nieuwjaarsfeest) 5 Januari - 16:00 uur Jopendag 7 Januari - 19:30 uur Masterclass Bier en Kaas 17 Januari - 22:00 uur Wicked Weekend met DJ Phil Horneman 18 Januari - 15:00 uur Wicked Weekend met live muziek 22 Januari - 19:30 uur Masterclass Bier en Chocolade Brouwerij - Grand CafĂŠ - Restaurant

Jopenkerk - Gedempte Voldersgracht 2 - Haarlem - www.jopenkerk.nl dagelijks geopend van 10:00 uur tot 01:00 uur - 023 5334114


MOUNTAIN CLIMBERS Waar is de oefening goed voor? Waar is de oefening niet goed voor? Je traint de core stability, beenspieren, heupbuigers, armen, billen, buikspieren, hamstrings en je conditie. Uitvoering: houd constant een rechte rug, armen helemaal gestrekt, heupen zo stil mogelijk, plaats je handen onder je schouders en op schouderbreedte. Variatie: deze oefening is op vele weerstanden uit te voeren, van makkelijk naar moeilijk en van hoge snelheid (intensiteit) tot lage snelheid. Makkelijk – langzaam – handen op een verhoging knie rustig naar ellenboog brengen. Middel – hoger tempo – in opdruk stand , knie versneld naar ellenboog trekken. Moeilijk – tempo gevarieerd – in opdruk stand , knie kruislings (diagonaal) naar ellenboog trekken. Expert – tempo gevarieerd – in opdruk stand of balanceren op swissbal of bosu bal, ellenboog rechtdoor dan diagonaal en dan via de zijkant.


Schrobbelèr Tijdens carnaval vloeit het rijkelijk en ook tijdens kroegentochten of rond het kampvuur wordt het regelmatig gedronken: Schrobbelèr. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter het drankje? Bruist ging in gesprek met Janneke van Dal van Schrobbelèr over deze van oorsprong Brabantse likeur. Hoe is Schrobbelèr ontstaan? In de begin jaren zeventig was Jan Wassing op zoek naar een drankje dat hij kon verdragen. Hij was namelijk maagpatiënt. In 1973 brouwde hij een drankje wat hij in zijn huisbar aan vrienden schonk. Tussen het bier drinken, pakte hij zelf regelmatig een glaasje van dit kruidendrankje. Na er een aantal jaren binnenshuis van

Warmte, gezelligheid en een glimlach. Dat zijn de kernwoorden van Schrobbelèr gedronken te hebben, is het tijdens carnaval 1980 in Tilburg aan het ‘grote’ publiek gepresenteerd. Er zijn toen 100 flessen geproduceerd. In 1981 kwam Jan Wassing te overlijden en liet hij zijn receptuur en etiket na. 36


Wat is Schrobbelèr?

Waar komt de naam

Het is een kruidenlikeur gemaakt eigenlijk vandaan? uit 43 kruiden en het heeft een Een Schrobbelaar, Schrobbelèr in het alcoholpercentage van 21,5 procent. dialect, was een textielarbeider die Traditioneel wordt het koud en puur textielvezels ontwarde. Tilburg had een geserveerd, maar het is ook lekker in roemrijke textielindustrie. De huisbar van andere varianten. Jan Wassing heette ‘Bij den Op warme dagen Schrobbelèr’ en daar schonk Traditioneel wordt het vaak hij voor het eerst zijn met ijs gedronken. zelfgebrouwen drankje. wordt het Of wat dacht je koud en puur van een warme Wie brouwt het gedronken, Schrobbelèr met drankje nu? maar ook warm slagroom, lekker Schrobbelèr brouwt het in de winter of bij zelf. Na het overlijden van met slagroom de koffie. Op de Jan Wassing is het een echt is het lekker. website vind je familiebedrijf gebleven. ook recepten met Zoon Pieter-Jan Wassing Schrobbelèr als ingrediënt. staat nu aan het roer. Een heel veelzijdig drankje dus.

Waar staat het voor? De kernwoorden van Schrobbelèr zijn warmte, gezelligheid en een glimlach. Zoals het bedoeld was in de huisbar van Jan Wassing. Ondertussen is Schrobbelèr gekend in heel Nederland, maar ook in België, Oostenrijk, Duitsland, Spanje en zelfs in Australië en Amerika onder een andere naam. Maar overal is de kerngedachte hetzelfde: warmte, gezelligheid en een glimlach. 37

Schrobbelèr wordt met carnaval veel gedronken. Komen er nog speciale acties met carnaval voor de deur? We hebben een carnavalsactie: bij aankoop van een 35cl kruik krijg je een kruikbuidel dat je om je nek kunt hangen. En we zijn tijdens carnaval in veel kroegen en op pleinen aanwezig met een promotieteam.


Afhalen - Bezorgen - Catering

Thai Tasty Thai Tasty Curry

Thai Tasty Zoetzure saus

Thai Tasty Voorgerecht

Air brengt Thailand bij u om de hoek met de vele verschillende Thaise gerechten met elk een eigen Thaise toevoeging.

Er zijn genoeg gerechten om uit te kiezen, van normaal tot zeer pittig. Iedereen is dan ook van harte welkom om bij ons een keer Thais eten te komen halen of om op te eten. Thai Tasty is 7 dagen per week geopend vanaf 15:00 - 21:30 uur en wij bezorgen vanaf 16:00 - 21:00 uur. U kunt ons bereiken op tel. 023-53814 50 en 06-575 644 87. Wij hopen u snel te zien.

Thai Tasty I Vergierdeweg 7 I 2025 TG Haarlem


s m a d w c p a l i n g n l j g

p a t d v i s i u p r y d u u r

e a z h o v s g q x f y v w s u

c l j a u e e l a u f j f u x p

vers vis oesters kreeft garnalen zalm

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien win jij wel een visschotel voor 6 personen t.w.v. â‚Ź 50,-! Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Haarlem Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

i t c n l g s r y r i q v w e s

a i h c a m r t s w n c b v l f

l j a m k w f d e q k a h t s x

i d p j o b m e f r p d l e v f

t e j i r k n q k p s e n e s l

e n e q p q p r v j k i n w n b

i c s j w o e i t b h v u l e u

t y a o y e e w e n z v b n h e

e k j v f j o n l w f l d w y s

n i e t o x y g f t i n s s w d

g c l c p g r r m t p s n p r r

quiches hapjes maaltijden kwaliteit specialiteiten paling

Puzzel & Win!

Visschotel voor 6 personen t.w.v â‚Ź 50,-

Aangeboden door:

IJmuider Vishandel

Van Der Lugt

x r x b a a b m v t w f o w n e

Vergierdeweg 9 | 2025 TG Haarlem | 06-53154737 www.facebook.com/ijmuidervishandelvanderlugt 39


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien win jij wel een leuk vloerkleed t.w.v. â‚Ź 149,-! Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Haarlem Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

Win een vloerkleed t.w.v â‚Ź 149,-

home living uniek prachtig meubels kleding

(doorsnede 150)

Kleine Houtstraat 1 2011 DD Haarlem Tel. 023-5318766 info@worldfurniture.nl www.worldfurniture.nl

Onze openingstijden zijn: ma: gesloten di t/m vr: 10.00-17.30 uur za: 10.00-17.00 uur zondag: 13.00-17.00 uur 40

tassen sfeervol verrassend gecombineerd landelijk collectie


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien kan jij 1 maand lang gratis alle sporten uitproberen! Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Haarlem Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

W IdNlang 1 maan gr atisn alle sporte uitproberen

Aangeboden door: Sportacademie Nauwelaerts de AgĂŠ Bloemendaalseweg 152, Overveen Tel. 023-5253256 www.nauwelaerts.nl

bodycombat bootcamp crossfit fitness fitwalk karate 41

personaltraining pilates powercycling sauna seniorfit yoga


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien win jij wel voor 4 personen friet met een snack en een drankje! Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Haarlem Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

Win voor 4 personen friet met een snack en een drankje!

Aangeboden door: De Vlaamsche Reus | Nieuwstraat 6 | Haarlem | Tel. 023-5424646 | www.vlaamschfriethuis.nl 42


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien win jij een waardebon van PTMD Collection t.w.v. € 50,-. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Haarlem Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

PRIJS:

waardebon PTMD Collection t.w.v.

€ 50,-

Aangeboden door: The Outlet Factory (TOF) Woonboulevard Cruquius Spaarneweg 75a 2142 EP Cruquius - Tel: 023-7516656 43


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien win jij € 8,- korting op het uurloon van € 43,-. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Haarlem Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

WIN: € 8,- korting

renovatie impressie hoveniersbedrijf onderhoud bomen planten

op het uurloon van € 43,-

beelden tuinaanleg bloemen vakmanschap tevredenheid bekwaamheid

Aangeboden door: Hoveniersbedrijf van der Zon Schorpioen 12 - 2163 BS Lisse Telefoon: 06-20408602 44


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien win jij een waardebon t.w.v. â‚Ź 50,Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Haarlem Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

PRIJS:

een waardebon t.w.v. â‚Ź 50,-

Aangeboden door: The Vintage Store Cruquiusweg 37a - 2102 LS Heemstede - Tel: 023-7600477

www.thevintagestore.eu 45


Puzzel & Win! Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien maak jij kans op 1 gratis kipsatĂŠ. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Haarlem Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

r h f e y b e z o r g i n g h r

j y t w o k d c z p i v w y o e

d l f g z v a q c g i k w d c q

v t t o d l l m v s o s i d w g

teparos haarlem thais online menukaart vis

a d e u o n x e h d m v y p w b

c p p m d d t u e b t n s q o w

v p a j e h b h n s g s m d f h

c e r o l n a o t j j x y l g h

s z o x n q u a x h t n t s k y

l u s k c l h k r k a r b v j e

u q y x c x i l a l c i v s i j

g c t d f z v n g a e g s c z q

i o g s i q u b e o r m c x u y

h z e q g y h k v d j t o d f t

q z e w h w g h v p c h y o s r

f p b o g h y n n v s m i f w t

vlees kip salades bezorging wok foodbox

Maak kans op

1 gratis kipsatĂŠ Bij een bestelling van 1 wokbakje

(Teparos verloot deze aan 10 prijswinnaars)

www.teparosthai.nl Aangeboden door: Bedrijf: Teparos Thai wok - Gedempte Oude Gracht 48 - 2011 GS Haarlem - Telefoon: 023-534 35 48


Puzzel & Win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien win jij een heerlijke zalmsalade. Oplossing sturen via: www.nederlandbruist.nl/puzzel of sturen naar: Nederland Bruist C.V. t.a.v. januari Haarlem Bruist Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

Een heerlijke zalmsalade t.w.v. +/-

WWW.IKWILVIS.NL

WWW.IKWILVIS.NL

WWW.IKWILVIS.NL

€ 50,-

Te besteden bij ons wanneer de prijswinnaar het uit komt en is een jaar geldig. Gelieve een paar dagen van tevoren te bestellen. Aangeboden door: Visspecialist de Dolfijn Botermarkt to 26 • 2011 xm Haarlem • Tel: 023-5322833

www.ikwilvis.nl 47


URBAN RECYCLE

A l t i j d v o l o p keus en actie bij The Vintage Store

e’ cycl e r re an ‘Urb or iedenee vo mon e port

in Heemstede.

Op ruim 2000m2 vindt u kwaliteits

artikelen zoals:

Meubels

Kleding

Glas & aardewerk

Lees & Luister

Decoratie

Speelgoed

en nog véél meer

SHOP eigen WEB rt o k n e n Bin

2014 01 haarlem  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you