Page 1

de kust

April 2013 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

De bruisende kust

Passie

voor Groede Pittoresk ijzendijke

Oostburg

bruisend middelpunt

moeder

worden voor of na je dertigste


wout woutServicepoint is gestart in april 2011 en is gelegen aan de Zeedijk 9 in Nieuwvliet-Bad. De naastgelegen parking biedt plaats aan 450 auto’s, motoren en fietsen en ligt vlakbij paviljoen de Boekanier, het Fletcher hotel en Paardensportcentrum Nieuwvliet. Hoofdactiviteit van woutServicepoint is de verhuur van E-Solexen, E-Scooters, Kickbike steps enz.

Naast de verhuur kan je op het gezellige terras ook terecht voor een goede Nespresso koffie welke in diverse variëteiten aangeboden wordt. Uiteraard wordt er ook frisdrank en ijs verkocht, verse Luikse wafels en niet te vergeten de overheerlijke Iced Cappuccino. woutServicepoint beschikt ook over een watergoot van vijf meter lengte waarin het ’s zomers heerlijk is om het zand van de voeten te spoelen. Uiteraard zijn er keurig verzorgde toiletten en kan je na een dagje strand het zout van het lichaam spoelen onder de (koude) buitendouche. Vele fietsers hebben de afgelopen jaren 2


Servicepoint woutServicepoint in de armen gesloten en stoppen graag even op dit knusse plekje. De hoofdactiviteit is de verhuur van E-Solexen en E-Scooters waarmee inmiddels wijd en zijd bekendheid is verkregen. We zijn ingericht om groepen tot vijftig personen op de E-Solex te laten rijden en dit kan nog uitgebreid worden met een achttal E-Scooters. Wilt u een leuk uitje organiseren voor uw bedrijfsfeestje, familiere端nie, vrijgezellendag of een andere reden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben een aantal routes uitgestippeld waarbij u langs de mooiere plekjes komt waarvan u het bestaan misschien niet eens wist. Aan de West Zeeuws-Vlaamse kust is de laatste jaren erg veel ge誰nvesteerd in nieuwe natuur en daarbij zijn ook veel nieuwe wandel- en fietsroutes gerealiseerd. Wilt u de dag starten met een lekkere Nespresso koffie en daarbij een overheerlijke Luikse wafel of later op de dag ergens lunchen of misschien liever later in de middag afsluiten met een borrelarrangement, vraag ernaar en wij verzorgen dit graag voor u.

woutServicepoint | Zeedijk 9 | 4504 PK NIEUWVLIET (Nederland) www.woutservicepoint.com | info@woutservicepoint.com 3


Colofon 6

Uitgever Nederland Bruist C.V. Vormgeving & traffic Nederland Bruist Eindredactie Sascha Kerschot Themateksten Lon te Poel Oplage 10.000 Exemplaren Foto’s, advertorials en redactie Marc van Bunderen Acquisitie Marc van Bunderen T 06-53215685, E zeeland@nederlandbruist.nl

15

Contact ZEeland Bruist Marc van Bunderen Kwakkel 15, 4543 PV Zaamslag T 088-7340038, M 06-53215685 zeeland@nederlandbruist.nl

17

Contact Hoofdkantoor Nederland Bruist C.V.

redac.Bruist-2Duiven.indd 1

20-03-13 18:11

19

21

nl@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl www.belgiebruist.be

26

Inhoud

35

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2012 Nederland Bruist C.V. Merknaam Zeeland Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede/de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noord-Oost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zutphen


Bruisende lezer, Ik verkeer in een vreemde wereld besef ik nu. Ik kijk naar buiten en zie een witte wereld, een ondergesneeuwd landschap. Dit terwijl ik mijn voorwoord voor De Kust Bruist aan het schrijven ben. Ik zou moet denken aan zon, zee, strand, surfen, fruit du mer, een zonnige cocktail, ‌ maar ik kan het bijna niet. Toch wil ik u als lezer van dit glossy magazine meenemen naar deze zonnige wereld. Immers de ondernemers die zich in dit magazine aan u presenteren staan te trappelen om u te verwelkomen in hun sprankelende zaak!

een stad waar u heerlijk kunt shoppen en culinair geniet van al wat de zomer te bieden heeft. Deze editie van de Kust Bruist laat u kennismaken met dit prachtige deel van Zeeuws-Vlaanderen. Ook de ondernemers vlakbij het strand zitten niet stil, zij bieden u allerlei vertier zodat u zich geen moment hoeft te vervelen, ook al schijnt de zon eens een dagje niet! Ik wens u heel veel leesplezier, maar heet u vooral welkom in een streek die leeft, die Bruist!

We brengen een bezoek aan een aantal mooie dorpen langs en vlakbij de kust. Dorpen waar het Bruist, dorpen waar u zich als bezoeker of als toerist kunt onderdompelen in al het moois en lekkers wat deze streek u te bieden heeft. Wat te denken van Groede met zijn authentieke straatjes of IJzendijke, ook wel Petit Paris genoemd. Oostburg presenteert zich als

Bruisende groet, Marc van Bunderen


De Bruisende Kust, de charme van de zee!

Wist u dat de Zeeuws-Vlaamse kust de meeste zonuren per jaar heeft? Maar liefst zeventien kilometer lang en vier badplaatsen rijk: Breskens, Groede, Cadzand en Nieuwvliet. Prachtig schoon zand waar je schelpen in alle vormen tegenkomt, maar ook oesters met prachtige tekeningen, kleine zeediertjes en‌ hier en daar een haaientand!

Een bijzonder avontuur beleven? Doen, beleven en genieten is al jarenlang het motto van Moio Beachclub. Op Moio Beach kunt u terecht voor Fun & Food. Fun op het strand en in het water, met activiteiten zoals Blokarten, Golfsurfen, Raften en Powerkiten.

Het zicht op de Westerschelde met zijn drukke scheepvaart zorgt ervoor dat een dagje strand hier nooit saai is. Waar je het duin ook oversteekt, je bereikt altijd snel het strand waar een ruime plek voor het zonnebaden op je wacht. Het prachtige, uitgestrekte duinengebied met wandel- en fietspaden is erg geliefd bij natuurliefhebbers en sportieve recreanten. De gezellige strandpaviljoens op het strand en in de duinen maken het strandplezier compleet.

Kortom, de kuststrook van West Zeeuws-Vlaanderen is uw bezoek meer dan waard! 6


Naast de E-Solex en de

Het ideale vervoermiddel om lekker in beweging te zijn en ondertussen te genieten van de omgeving. Heeft u een familie- of bedrijfsuitje, dan hebben we voor u een leuk arrangement gemaakt waarbij u vertrekt v.a. woutServicepoint en vervolgens op de step aan de hand van een routekaart door de polders rijdt en aankomt bij de Boerenhoeve in Nieuwvliet. Hier wordt u gastvrij ontvangen met koffie, thee of fris en vervolgens gaat u Boerengolf spelen. Eerst krijgt u uitleg van een professional waarna de strijd begint. Na afloop gaat u terug op de Kickbike step richting woutServicepoint waar u op het gezellige terras nog even kunt bijkomen en nagenieten. Prijs voor dit complete arrangement is â‚Ź 18,50 p/p.

E-Scooter is er nu nieuw in het verhuur assortiment van woutServicepoint, de Kickbike step! Een vergrote versie van de step waardoor deze ideaal geschikt is voor gebruik door volwassenen.

St. Jansdijk 1 4504 PB Nieuwvliet Tel. 0117 - 37 14 27 info@boerenhoeven.com www.boerenhoeve.com

www.boerenhoeve.com 7


op o k e t

vrijstaand & hoge kwaliteit

Uw vakantie bUngalow compleet met sleutel op de deur

vrijstaand en hoge kwaliteit Aan de Zeeuws-Vlaamse kust, in de polders van het dorpje Nieuwvliet, vlakbij Cadzand wordt een prachtig en kwalitatief hoogwaardig nieuw bungalowpark gerealiseerd. De eerste fase van

de ontwikkeling is gestart. Op ruime percelen van ong. 400 m2 worden ruime vrijstaande bungalows geplaatst. Privaat domein Mettenije wordt gerealiseerd middenin de weidse Zeeuws-Vlaamse polders, tussen authentieke Zeeuwse boerderijen.

De Jong Makelaardij Uw makelaar voor aan- en verkoop van recreatie-woningen, appartementen en chalets in west Zeeuws-Vlaanderen!


eigen grond rUime kavels 400m2

sleutelklaar De bungalows worden compleet en sleutel klaar opgeleverd. De indeling van de bungalows is naar eigen keus en smaak door de koper zelf te bepalen. Heeft u genoeg aan 2 slaapkamers of heeft u er liever 3, zodat de (klein-)kinderen kunnen komen logeren? Een of zelfs twee badkamers? Zelfs de inbouw van een sauna behoort tot de mogelijkheden. De bungalows zijn standaard voorzien centrale verwarming (dus zomer en winter comfortabel) en een luxe en ruime keuken met inbouwapparatuur. Ook de tuin wordt compleet aangelegd opgeleverd en iedere bungalow beschikt over een eigen hardhouten en duurzaam terras van minimaal 20 m2. Kortom, het genieten van een eigen stek in het prachtige Zeeuws Vlaanderen kan meteen beginnen!

Breskens Cadzand

nieuwvliet

kwaliteit van de bungalows De bungalows worden onder ideale omstandigheden gefabriceerd door bungalowbouwer Arcabo.

Het gebruik van de modernste apparatuur en expertise van deze bungalowbouwers garandeert een een hoogwaardige kwaliteit. Er wordt enkel gebruik gemaakt van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen. Zo bent u zeker van een lang, onderhoudsarm en plezierig gebruik van uw bungalow op Privaatdomein Mettenije. kom vrijblijvend kijken Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u eens een kijkje komen nemen op het ruim opgezette kwaliteitspark Privaatdomein Mettenije? Kom dan naar een van de open dagen, of kijk op de website www.mettenije.nl. Natuurlijk kunt u altijd een vrijblijvende bezichtigingsafspraak maken met projectmakelaar De Jong Makelaardij uit Nieuwvliet. Wij verwelkomen u graag op Privaatdomein Mettenije in Nieuwvliet!

p pr r i i vv aa aa t t dd oo mme ei in n

Mettenije Sluis

p pr r i i vv aa aa t t dd oo mme ei in n

Mettenije www.mettenije.nl

Bel voor een bezichtigingsafspraak of meer informatie. Verkoopmakelaar: De Jong Makelaardij Zouterik 10, 4504 RX Nieuwvliet-Bad T +31 (0)117-372180 of +31 (0)6-29 052 055 E info@dejongmakelaardij.com

Bekijk ons volledige aanbod op www.dejongmakelaardij.com


In Zeeuws-Vlaanderen vindt u de Zwinstreek, een gebied vol bezienswaardigheden en prachtige natuur. Daar kunt u bijvoorbeeld een mooie tocht maken op de fiets of solex, gaat u wandelen langs het strand of krijgt u een volledig natuurlijke Zeeuwse beleving tussen de trekpaarden, bij de kruidentuin en in de

wellness. Ook als groep is er genoeg te beleven in Zeeuws-Vlaanderen, zo kunt u een puzzeltocht maken op de solex, een creatieve workshop volgen of een rondleiding krijgen door het natuurgebied ‘t Zwin. Kortom de Zwinstreek is een gebied dat u niet mag missen tijdens uw vakantie!

Brasserie, Sauna, Massages, Snackbar, Feestzaal

ZWINPLAZA Groepsarrangementen & Workshops Duinweg1. 4525 LX Retranchement. 0117-396585 www.zwinplaza.nl patricia@zwinplaza.nl www.facebook.nl/zwinplaza


Kiosk Saint-Pierre: Verhuur van badcabines, ligbedden, strandstoelen, parasols en windschermen en verkoop van allerlei leuke strandartikelen, zonnebrillen, ansichten .....

T kiosk 06 53126291 / 06 53126290 E strandverhuur@saint-pierre.nl

Strandpaviljoen Saint-Pierre: Groot, zonnig terras, sfeervol restaurant. Menukaart met wisselende suggesties. T strandpaviljoen 0117 - 372042 E gemmen@saint-pierre.nl

g! a d nd ra st ie oo m n e e or vo s Alle Duinovergang 17 • Nieuwvliet • www.saint-pierre.nl


De 30’ers deadline De leeftijd waarop Nederlandse vrouwen kinderen krijgen stijgt. Dit komt onder andere omdat we ons tegenwoordig vrij laat settelen en veel vrouwen eerst carrière willen maken voordat ze zich op de kleintjes richten. Een bruisende ontwikkeling, of niet?


De gemiddelde leeftijd waarop een Nederlandse vrouw haar eerste kind krijgt is 29 jaar. Hiermee bezet Nederland in Europa de derde plaats als het gaat om het krijgen van kinderen op latere leeftijd. In 1970 lag deze leeftijd op 24 jaar en werden negen van de tien kinderen voor het dertigste levensjaar van de moeder geboren. Mede door de verbeterde technologie – die het mogelijk maakt om steeds later aan kinderen te beginnen – is dat nu nog maar vijftig procent.

vruchtbaarheid afneemt? En mocht het wel lukken, is de kans op een kindje met een afwijking dan niet veel groter dan bij een zwangerschap op jongere leeftijd? En wat als je straks de vijfendertig bent gepasseerd en de juiste man nog steeds niet hebt gevonden? Dit zijn allemaal vragen die de gemoederen fl ink bezighouden.

Vooroordelen

Je kunt je afvragen of de argumenten om op latere leeftijd een gezin te stichten wel de echte reden zijn voor de toenemende verlate zwangerschappen. Zo hoor je geregeld vrouwen roepen dat carrière maken en kinderen krijgen met een extra papadag, kinderopvang en een vaste oppas prima te combineren zijn. Datzelfde geldt voor de reislustige moeder. Hoe waanzinnig is het dat je de eerste paar levensjaren van je koter de hele wereld rond kunt reizen zonder rekening te hoeven houden met schoolvakanties en andere verplichtingen. En ook als single vrouw is het tegenwoordig geen enkel probleem om een kind te krijgen. Waarom wachten op je prins op het witte paard als je eierstokken al jaren rammelen en een donorbank de perfecte match kan vormen?

Hoewel het krijgen van kinderen op latere leeftijd steeds normaler lijkt te worden, is het een veelbesproken onderwerp waarbij vooroordelen niet onder stoelen of banken worden gestoken. Want is het niet zo dat naarmate de leeftijd stijgt de

Voor welke optie je uiteindelijk ook kiest, mensen zullen altijd een oordeel hebben: zowel positief als negatief. Dat hoeft jouw keuze echter niet te beïnvloeden.

In tegenstelling tot zo’n veertig jaar geleden hebben vrouwen tegenwoordig veel meer keuzemogelijkheden en is het krijgen van kinderen - voorheen nog op nummer een op ons wensenlijstje - van zijn troon gestoten door een goede studie, carrière maken en reizen. Pas als deze doelen bereikt zijn, lijken velen plek te hebben voor vieze poepluiers, flesjes en babytaal. Een andere belangrijke reden om het moederschap nog even uit te stellen is het niet kunnen vinden van de ideale partner en een instabiele bankrekening.

13


Passie

voor groede

Groede is een knus, pittoresk en artistiek dorp. De huizen in de straatjes rond de voormalige Lutherse kerk hebben idyllische geveltjes en zijn gebouwd in Vlaamse stijl. Op de haast Frans aandoende Markt met waan je je als God in Frankrijk! In de Slijkstraat vind je kunstenaars en maak je kennis met het ambachtelijk leven van het oude Groede. door de talloze evenementen die er georganiseerd worden, zoals de drukbezochte kunst- en jaarmarkt. Sfeervolle restaurants en cafÉs zorgen voor de inwendige mens. Kom genieten van de vele streekgerechten. Overnachten in Groede kun je in verschillende prima etablissementen. In deze special ‘Passie voor Groede’ laten we ondernemers aan het woord en geven we u Groede Bruist; proef, kijk en ga Groede beleven!

schilderachtige geveltjes Groede bruist

een sfeerimpressie van Groede.


Restaurant De Deining, genieten van zee en land Chefkok Dimitri Valckx Chefkok Dimitri Valckx runt samen met zijn partner Annika Hollebek alweer acht jaar restaurant De Deining, onderaan de duinen tussen Groede en Nieuwvliet. Zij verwennen hun gasten met verse seizoensgerechten in een ontspannen sfeer. De keuken is flexibel op het gebied van speciale (dieet-)wensen en voor de kleintjes is er een aparte kinderkaart. Het voorjaar staat weer voor de deur en dat betekent tijd voor asperges! Van ZeeuwsVlaamse bodem, zodra het weer het toelaat, en op diverse wijzen geserveerd. Met mooi weer kan er ook lekker buiten gegeten worden. Overdag kunt u ook terecht voor een kopje koffie met huisbereide appeltaart of een luxe sandwich van de lunchkaart. Wij zijn tevens officieel VVV fietscafÊ. Voor groepen zijn er leuke arrangementen i.s.m. diverse outdoor bedrijven in de buurt. Ook voor uw (familie-)feest hebben wij diverse mogelijkheden. Tot ziens bij De Deining! Restaurant de Deining Zeeweg 13 • 4503 PC Groede Tel. 0117-376500 www.restaurantdedeining.nl


Lekker eten en drinken bij chef Antonio Lunch & Diner (o.a. Theaterarrangement) Gerechten uit de steenoven Terras

Theaterprogramma’s met diner

Aparte belevenis met uw familievrienden- of bedrijfsgroep

Slijkstraat 7 - 4503 BC Groede T. 0117-371545

w w w.adrieoosterling.nl

Slijkstraat 7 4503 BC Groede T. 0117-371545

Zomeragenda (zie web)


De Twee Duiven THEATER GALERIE Welkom in De Twee Duiven! In dit meest aparte restaurant van Groede kunt u genieten van wat Chef Antonio voor u bereidt.Dit jaar wordt heel speciaal: Antonio gaat gerechten bereiden in de stenen bakoven van onze museumbakkerij, gelegen aan het terras. Smullen... met o.a. een vleugje Antonio’s dressing, een nieuw product dat door hemzelf op de markt wordt gebracht. In de zomermaanden individueel op dinsdag en vrijdag en groepsgewijs het hele jaar door kunt u ook heerlijk dineren voorafgaand aan een theaterprogramma in het huistheater. In Huistheater De Twee Duiven speelt Adrie Oosterling zijn zelfgeschreven kleinkunstprogramma’s: een mélange van ernst, humor, nostalgie en ironie, vertaald aan de vleugel, op Indisch harmonium en accordeon. In de loop van bijna dertig jaar zijn De Twee Duiven een begrip geworden, getuige koninklijk bezoek in het verleden en een recentelijk gewonnen Vlaamse Cultuurprijs. Een theaterprogramma van Adrie Oosterling laat zich als onderdeel van Het Vlaemsche Erfgoed prima combineren met museumbezoek, proeverij in onze huisbrouwerij De Groese Zwaluw, regiotocht etc. Info groepsarrangementen: 06 - 50617910 Theater Galerie “De Twee Duiven“ Slijkstraat 7 • 4503 BC Groede Tel. : +31 (0)117 371545 /06 50617910 www.adrieoosterling.nl • tweeduiven@zeelandnet.nl


Van den Hemel VanHemel den Hemel jacqueline Cox an den Van den Hemel

Campingaz Oliehandel middelen OliehandelBrandstoffen U vindt ons 1 km buiten Groede,

Brandstoffen U vindt ons 1 km buiten Groede, Gewasbeschermingsmiddelen richting Oostburg Gewasbeschermingsmiddelen richting Oostburg Propaan Oliehandel Propaan ermingsmiddelen Campingaz m buiten Groede, Slijkstraat 2 | Groede | www.jacquelinecox.nl Campingaz Scherpbierseweg 16 - 4503 GS Groede urg Brandstoffen Scherpbierseweg Oliehandel Tel: 0117 - 371752 16 - 4503 GS Groede Oliehandel U vindt ons 1 Gewasbeschermingsmiddelen km buiten Groede, Tel: 0117 - 371752 Urichting vindt ons 1 km buiten Groede, Oostburg Propaan Brandstoffen Oliehandel 16 - 4503 Groede dstoffen Verhalen richting Oostburg ons 1 kmGS buiten Groede, Campingaz Tankstation 7asbeschermingsmiddelen - 371752 Gewasbeschermingsmiddelen Oostburg over het Tankstation Propaan Brandstoffen aan Scherpbierseweg 16 - 4503 GS Groede echte leven, Tanken Campingaz Scherpbierseweg 16 -U371752 4503 GSons Groede vindt 1 km buiten Groede, pingaz Gewasbeschermingsmiddelen Tel: 0117 Tanken Postkantoor weergegeven kstation Tel: 0117 - 371752 seweg 16Propaan - 4503 GS Groede richting Oostburg Postkantoor Tel: 0117 Campingaz - 371752U vindt ons 1 km buitenFietsverhuur Groede, Fietsverhuur in schilderijen.

U vindt ons 1 Tanken km buiten Groede, VVV-kantoor Tankstation richting Oostburg VVV-kantoor Zo zou het richting Postkantoor Oostburg Carwash Tankstation Scherpbierseweg 16 - 4503 GS Groede Carwash werk van U vindt ons 1 km buiten Groede, 0117 - 371752 Tankstation Fietsverhuur Tanken Carwash ook geschiktTel: voor richting Oostburg Jacqueline Tanken Carwash ook geschikt voor VVV-kantoor Scherpbierseweg 16 4503 GS Groede Caravan en Camper!Postkantoor cherpbierseweg 16 - 4503 GS Groede CarwashTanken Tel: 0117Caravan - 371752Postkantoor en Camper! Cox Fietsverhuur Tel: 0117 - 371752 Tankstation omschreven Fietsverhuur Postkantoor VVV-kantoor Scherpbierseweg 16 - 4503 GS Groede ok geschikt voor VVV-kantoor Fietsverhuur Nieuwstraat 3 - 4503 BD Groede Carwash Tel: 0117 - 371752 Camper! kunnen Tanken Nieuwstraat - 4503 BD Groede Tankstation VVV-kantoor Tel: 0117 -3714623 Carwash Tankstation Carwash ook geschikt voor worden. Tel: 0117 -371462 Postkantoor Carwash Carwash geschikt voor Caravan ook en Camper! Fietsverhuur Tanken www.vandenhemelgroede.nl Tankstation Tanken 3 - 4503 BDgeschikt Groede voor Caravan en Camper! wash ook VVV-kantoor www.vandenhemelgroede.nl Postkantoor 117 -371462 Postkantoor avan en Camper! Carwash Fietsverhuur Tanken Fietsverhuur Nieuwstraat 3 - 4503 BD Groede VVV-kantoor Nieuwstraat - 4503 BD Groede Carwash ook geschikt voor hemelgroede.nl VVV-kantoor Postkantoor Tel: 3 0117 -371462 Carwash 0117 -371462 wstraat 3 - 4503 BD Groede Tel: Fietsverhuur Caravan en Camper! Carwash Tel: 0117 -371462 VVV-kantoor Carwash ook geschikt voor www.vandenhemelgroede.nl Carwash ook geschikt voor www.vandenhemelgroede.nl Caravan en Camper!Carwash Caravan en Camper! Nieuwstraat 3 - 4503 BD Groede denhemelgroede.nl Carwash ook geschikt voorTel: 0117 -371462 Caravan en Camper! Nieuwstraat 3 - 4503 BD Groede

www.vandenhemelgroede.nl

Nieuwstraat 3 - 4503 BD Groede Tel: 0117 -371462 Tel: 0117 -371462 Nieuwstraat 3 - 4503 BD Groede Tel: 0117 -371462

www.vandenhemelgroede.nl w.vandenhemelgroede.nl www.vandenhemelgroede.nl

O-Lijf, de culinaire cadeauwinkel! Wie van het leven geniet, komt graag bij O-Lijf. In onze smaakvolle winkel vind je heerlijke culinaire geschenken en mooie bijpassende producten. U krijgt bij ons deskundig advies, zodat u er zeker van bent dat het cadeau een succes is. O-Lijf heeft ook een online Webshop die u kunt bezoeken wanneer u tijd heeft. Vol met leuke ideeën en tips over de mooie producten van O-Lijf.

O-Lijf

Molenstraat 30 4503 BB Groede tel: 0117-372207 www.o-lijf.com


Pittoresk IJzendijke Kenmerkend voor IJzendijke is de jaarlijkse Folkloristische Dag en de vierjaarlijkse Internationale Trekpaardenkeuring in de maand juli. Tijdens de Folkloristische dag is vooral het ringsteken een publiekstrekker.

De bijnaam voor IJzendijke is Petit Paris. Waar die bijnaam vandaan komt is onzeker. Er wordt verteld dat het vreemdelingen bij hun bezoek aan de paardenmarkten of de foor altijd opviel hoeveel cafĂŠs IJzendijke had.

Het streekmuseum, gevestigd in het oude stadhuis aan de Markt, was voorheen gewijd aan de volkskunde van Zeeuws-Vlaanderen. Met ingang van april 2006 is het museum heropend als het Bolwerk, informatiecentrum over de Staats-Spaanse linies, de Nederlandse onafhankelijkheidsstrijd tegen de Spanjaarden, de Tachtigjarige Oorlog, de veldtochten van Prins Maurits, de definitieve vaststelling van de staatsgrenzen in de periode 1600-1612 en de toenmalige vormgeving van de Nederlandse identiteit. 19

Het Bolwerk, Musum voor de Staats-Spaanse Linies in IJzendijke, biedt u in samenwerking met de plaatselijke horeca drie aantrekkelijke arrangementen aan. Meer informatie hierover op de website van het museum www.museumhetbolwerk.eu


UITSPANNING CADSANDRIA Feesten en Partijen Bij Cadsandria bent u aan het juiste adres voor verjaardagen, personeelsfeesten, jubilea, communiefeesten en bruiloften. Voor elke gelegenheid biedt Cadsandria een passende arrangement.

VVV folderpost Op de bovenverdieping vindt u alle folders en hier kunt u fiets- en wandelkaarten kopen. U kunt hier ook een rondwandeling door het dorp o.l.v. een gids bespreken.

Populiar is ons barbeccue-menu dat zomer en winter kan worden gehouden. Onze traiteur zorgt voor een compleet pakket: vlees, vis, diverse salades, sauzen en brood en u kunt zelf aan de slag!

Fietscafe Nabij knooppunt 39 zijn wij te vinden. We beschikken over een accu-oplaadpunt en een reparatiekist.

Bij mooi weer is het uitstekend vertoeven op ons terras. Zo kunt u genieten van huisgemaakt gebak of een royale kom soep. Ook hebben we belegde broodjes en tosti’s.

Uitspanning Cadsandria | Waterpoortstraat 18 4515 AD IJzendijke | T. 0117 301376 cadsandria@zeelandnet.nl| www.smidgroos.nl

• Jubileumfeest • Familiebuffet • Brunch • High Tea • Receptie • Seniorenuitstap • Verjaardag • Diner • Catering • Bruiloft • Personeelsfeest • Zakelijke bijeenkomsten • Graag tot ziens ! Mauritsweg 5 | 4515 LA IJZENDIJKE | +31(0)117 - 30 66 66 | info@mauritshof.eu | www.mauritshof.eu


Direct bij binnenkomst wordt je omarmt door de warmte en huiselijkheid die het interieur uitstraalt. Het is er warm, sfeervol verlicht, gedecoreerd met boeken, schilderijen en prachtig behang. Romantiek is het woord wat hier met een hoofdletter staat geschreven. Als u voor prijs/kwaliteit gaat is dit het juiste adres. Voor zowel de vis- als vleesliefhebber. Restaurant de Lausanne is een weldaad voor alle zintuigen.

Restaurant Delausanne, Markt 8, 4515 BA IJzendijke, 0117-302001, www.delausanne.nl. Maandag gesloten, alle andere dagen open vanaf 11.00 uur.

Restaurant de Lausanne.

Fotografie: Louis Drent

Restaurant de Lausanne gelegen aan de markt in IJzendijke is zonder twijfel het mooiste en meest gezellige restaurant van Zeeuws Vlaanderen.


Oostburg is het Bruisende middelpunt

Oostburg vervult een belangrijke rol in West Zeeuws-Vlaanderen, zo is het ziekenhuis er gevestigd. Daarnaast beschikt Oostburg over een uitgebreid winkelcentrum. Een winkelcentrum met een zeer groot en gevarieerd aanbod aan winkels. Van de hipste mode voor de jeugd, mode voor de rijpe vrouw, tot exclusieve lingerie. U vindt het hier. De fashion-Day die eind maart in Oostburg is gehouden was een enorm succes.

van Zeeuws-Vlaanderen

Bent u niet op zoek naar kleding? Oostburg bied meer! Bijvoorbeeld exclusieve sieraden, modieuze schoenen en alles op kookgebied. Kortom in Oostburg vindt u wat u ook maar zoekt. Ook tijdens of na het shoppen is Oostburg the place to be. Van cafe, lunchroom

tot exclusief restaurant, u vindt het allemaal in het gezellige centrum van Oostburg. De ondernemers op de volgende pagina’s stellen hun zaak graag aan u voor. Ze staan voor u klaar tijdens uw bezoek aan deze Bruisende stad! 22


Baked with love Served with Joy Heerlijk ontbijt Verrukkelijke Lunch Fresh Sandwiches Homemade Taarten

Loesjes Lunchroom | Eenhoornplantsoen 8 | 4501 CL Oostburg Tel: 0117 - 44 05 98 | info@loesjeslunchroom.nl | www.loesjeslunchroom.nl


Voor een betaalbare, vrouwelijke collectie! Persoonlijke aandacht service - kwaliteit. Maten 36 t/m 48

Burg. Erasmusstr 1 4501BK Oostburg tel. 0117 - 45 00 11

MERKEN ZIJN OA; ROSNER - MAX FABER - MAYERLINE - MARIE MERO - SAO PAULO - DOLCE VITA - POOOLS - ROBERTO SARTO - LEBEK - ATMOS - PASSPORT

o

n u én Nou én! Damesmode maten 42 t/m 56 Ledelplein 1 Oostburg www.maatjemeernouen.nl


Brouwerijstraat 9 4501 CM Oostburg tel. +31(0)117-454861 www.bruidshuisellen.nl


Het weekend

van de fiets

op vrijdag 19 en 20 april organiseren wij dit.

26


ergonomie Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april, organiseren wij een ergonomische dag met veel informatie over lichaamsklachten en we geven een workshop. De gehele dag vrije inloop om aandacht te vragen over: - Rug-, schouder- en nekklachten. - Handen en polsen. - Zithouding op de fiets en zadel.

De workshop wordt gehouden om 10:00 u, 13:00 u en 15.00 u en gaat over: - Hoe bouw je de ideale vakantiefiets - Wat zijn de mogelijkheden - Tips en tools voor de ideale fietsvakantie - De fietsen Santos, Koga en Torq

Ook bent u van harte welkom om kennis te maken met onze collectie elektrische fietsen van Koga, Flyer, Dutch ID, Sparta, Giant en Peper.

27


Petra & Nellie Nellie Catseman en Petra Buysse zijn twee ondernemende dames die met hun persoonlijke benadering hun klanten aan zich weten te binden. In het centrum van Oostburg is het de zaak voor rookartikelen met een breed assortiment aan sigaren, sigaretten, shag en accessoires. Daarnaast beschikt de winkel over een ruim assortiment boeken waaronder vele streekboeken, grote keuze wenskaarten, strips en tijdschriften. Tevens is het ook het adres voor kansspelen waaronder Lotto en Toto. Nieuw is dat je er nu ook boeken kan bestellen en Duitse gasten kunnen van Pasen tot eind oktober terecht voor hun eigen krant of pockets.

Tabakspeciaalzaak | Wenskaarten, lectuur en boeken Eenhoornplantsoen 7 | 4501 CN Oostburg | 01170-452830 | petranellie@live.nl

          

                                 


UITGEBREIDE CAMPINGSHO VERKOOP NIEUW EN GEBRU INRUIL - SCHADEHERSTEL ONDERHOUD - GAS - FINANCIE

UITGEBREIDE CAMPINGSHOP VERKOOP NIEUWBeneluxweg EN GEBRUIKT 9 - 4561 GJ Hulst - 0114-311391 - ww Verkoop nieuw, inen verkoop UITGEBREIDE UITGEBREIDE CAMPINGSHOP CAMPINGSHOP INRUIL - SCHADEHERSTEL gebruikt, uitgebreide campingshop, VERKOOP VERKOOP NIEUW NIEUW GEBRUIKT GEBRUIKT ONDERHOUD -EN GAS - EN FINANCIERING INRUIL INRUIL - SCHADEHERSTEL - SCHADEHERSTEL schadeherstel, onderhoud, gas, UITGEBREIDE CAMPINGSHOP ONDERHOUD ONDERHOUD - GAS -- FINANCIERING GASvoortenten - FINANCIERING financiering,

VERKOOP NIEUW EN GEBRUIKT Beneluxweg 9 - 4561 Hulst - 0114-311391 - www.cczn.nl INRUIL - GJSCHADEHERSTEL


KOOPMARKT ZIT IN HET SLOP, MAAR

VERHUURMAKELAARDIJ FLOREERT In januari 2012 is Patrick Boddaert, onder de vlag van HousingXL, als zelfstandig verhuurmakelaar van start gegaan. Zeeland is zijn werkgebied. HOUSINGXL ZEELAND “Het gaat goed met het bedrijf, maar het zou nog veel beter kunnen met een nog groter aanbod aan woningen. De vraag naar huurwoningen overstijgt soms het aanbod. Met een groter aanbod kunnen we dus meer huurders voorzien van een geschikte woning”, legt Patrick uit.

HULST Mede door de malaise in de koopwoningmarkt heeft Patrick een vliegende start gemaakt. De vraag naar huurwoningen is onder het huidige economische klimaat enorm, inmiddels heeft hij fulltime assistentie van zijn dochter Kimberly.

WOONRUIMTE HousingXL is met een 30-tal vestigingen één van de grootste huur- en verhuurmakelaars van Nederland. De organisatie is gespecialiseerd in huur, verhuur

en beheer van woonruimte. Wie ook een huurwoning zoekt,de gediplomeerde verhuurmakelaars van HousingXL zorgen voor de juiste mix tussen vraag en aanbod.

HOGE VERHUUR FREKWENTIE Het Zeeuwse kantoor is onlangs uitgeroepen tot meest succesvolle verhuurmakelaar van Nederland binnen deze franchise organisatie. Bijna driekwart van het aanbod wordt in ruim ruim een maand verhuurd. We bemiddelen met maximale toeweiding en service, dusdanig dat zowel verhuurder als huurder een prettig gevoel hebben

met de werkwijze van HousingXL Zeeland” aldus Patrick Boddaert.

DUBBELE HYPOTHEEKLASTEN “Wij voorzien in een grote behoefte. De koopwoningmarkt zit helemaal in het slop. Ik spreek dagelijks vele mensen met dubbele hypotheeklasten voor wie het een uitkomst is om hun oude woning te verhuren.

HousingXL Zeeland Tel: 0114 760067. E-mail: zeeland@housingxl.nl


Axel: Noordstraat 20 Sluis: Nieuwstraat 14 www.detojeans.nl

Deto Jeans is in Zeeuws-Vlaanderen de speciaalzaak voor jeans en vrijetijdskleding met de hipste merken. We hebben een zeer groot assortiment jeans en vrijetijdskleding voor dames, heren en kinderen. Heren G-star Pme jeans Scotch&soda Petrol Jack & Jones Premium Vintage Selected homme Muchachomalo Garage Cars Tom tailor Wrangler Levi’s Paddock’s Mays & Rose

Met meer dan 36 jaar ervaring zijn wij een begrip in ZeeuwsVlaanderen en ver daar buiten. Met winkels in Axel en Sluis bent u bij ons aan het juiste adres voor een complete outfit, inclusief accesoires. Kom eens een dagje shoppen in Sluis of Axel, ons team van verkoopsters staat altijd klaar voor een persoonlijk advies. 31

Dames g-star Only Vila Vero moda Pieces Street one Cecil Esprit Paddock’s Levi’s Supertrash Mays & Rose Kinder Petrol, Cars, Outfittersnation, Name it, Little pieces.


INCASSEERNU.NL incasseert uw vorderingen Evelien van Kemseke, advocaat en incassospecialist: “de kenmerkende ‘streng’ ogende groene leeuw, benadrukt onze vasthoudende aanpak van de niet of minder goed betalende debiteuren. Onze website www.incasseernu.nl, geeft alle informatie over het incassotraject dat wij voor onze particuliere klanten (vooral uit verhuur en geldlening) en voor de MKB-ondernemers voor alle vorderingen, van A tot Z verzorgen. Onze directe aanpak wordt voor ieder dossier op maat ingevuld, in nauw overleg met onze klant.”

Willem Alexanderlaan 43 | 4532 DB Terneuzen | tel. 0115 68 33 44 | info@ditisrecht.nl | www.ditisrecht.nl


Tijd om meer te doen? “Inderdaad, het is tijd om meer te doen aan het snel en adequaat laten incasseren van de openstaande vorderingen op debiteuren. Klanten spelen immers al gauw de bal door als het gaat om liquiditeitskrapte en ondernemers doen er goed aan om juist nu strak de vinger aan de pols te houden. Incasseernu is daarbij de deskundige partner. En het uitbesteden van de incasso’s aan Incasseernu geeft de ondernemer op zijn beurt de tijd om meer te doen aan de echte ondernemerszaken, mét een betere liquiditeitspositie.” All inclusive incasso! “Incasseernu biedt de MKB-ondernemer het “all inclusive incasso abonnement”. De klanten van Incasseernu zijn daarbij niet alleen verzekerd van snel en deskundig optreden en doorlopend gratis telefonisch advies, onder meer op het gebied van de recentelijk gewijzigde wetgeving voor incassokosten. Zij zijn ook zeker van het feit dat zij zonder dossierkosten ongelimiteerd hun vorderingen op hun debiteuren kunnen laten incasseren. Daarnaast worden hun algemene voorwaarden nagezien op de voor succesvolle incasso belangrijkste onderdelen daarvan en genieten zij korting voor het geval het tot een procedure moet komen. En dat alles voor slechts € 275,- exclusief BTW per jaar. De incassokosten brengen wij ten laste van de debiteur. Uiteraard werken wij ook op zogenaamde ‘losse’ basis. De klant betaalt dan

een bedrag per dossier en Incasseernu belast de incassokosten als regel door aan de onwillige debiteur. Grenzeloos incasseren via Incasseernu, wat betekent dat in de praktijk? “Wij leveren de passende oplossing voor iedere incasso: van de naar de eisen van de wet opgestelde correcte ingebrekestelling, tot het leggen van beslag, het aanvragen van faillissement als pressiemiddel en het waar nodig voeren van procedures. Onze dienstverlening is daarbij niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk grenzeloos: met name ook voor grensoverschrijdende incasso’s is Incasseernu de aangewezen partij, door gepast gebruik van de Europese regelgeving en het Weens Koopverdrag en met inzet van een wijd vertakt netwerk van incassopartners in het buitenland. Daarbij komt dat wij ook in de fase van contractsvorming adviseren over contractuele vastlegging van met name de betalingscondities en onze klanten kunnen informeren over de financiele positie van hun beoogde contractspartijen. Dat maakt Incasseernu in de praktijk werkelijk onderscheidend. Onze klanten plukken daarvan de vruchten.”

Ceresstraat 13 | 4811 CA Breda | tel. 076 76 76 331


Galerie

Terra Groda Dorpsstraat 44 4569 AK Graauw 14 april Araceli Requena vertelt uit haar nieuw kinderboek van 14.00 tot 16.00 uur” 1-30 april groepstentoonstelling leden van het Centrum voor Artistiek Talent Gent CAT. 5-31 mei solo tentoonstelling met werken van Janneke Rottier. 0114635721/06-23181818

Fotografie Marc

www.terragroda.com

Axel: Noordstraat 25 Sluis: Nieuwstraat 14

www.detojeans.nl

Ook tijdens uw vakantie zijn wij HET adres voor : • Verkoop, verhuur en reparatie van fietsen • Berg Toys skelters, trampolines, bolderkarren, loopfietsen • Reinigingsmiddelen voor caravans, stoep en terras etc. • Buitenspeelgoed, strandspeelgoed • Claas shop: werkkleding, miniaturen, R/C auto’s en tractoren • Stihl / Honda / Husqvarna / Walker: machines voor tuin en park • Claas tractoren, Amazone werktuigen, Beyne spuitmachines

 Mabelis : uw adres voor kwaliteit en service langs de Zeeuwse kust ! www.123website.nl/fotografiemarc 06-53215685


Restaurant & Loungebar Sydney Van verse Zeeuwse mosselen tot een Ierse ribeye met bearnaisesaus. Maar ook met sushi en een tapaskaart is er voor ieder wat wils. Naast onze menukaart die bij een groot publiek in trek is, wordt onze loungebar en gezellige terras in de avonden druk bezocht. Het is daar gezellig toeven met een (tapas)hapje en een drankje gekozen uit de uitgebreide cocktail & bubbels kaart! Sydney is open op dinsdag tot en met zaterdag + de koopzondagen elke laatste zondag van de maand. De keuken is geopend van 14 uur tot 22 uur. Tot middernacht kunt u genieten van onze tapas en snacks.

Nieuwstraat 31 - 33 4531 CV Terneuzen Telefoon: 0115-696045 www.sydneyterneuzen.nl

We bieden een uitgebreide à la carte menukaart en ook 3 populaire 4-gangen menu’s. www.sydneyterneuzen.nl 35


WWW.SCHELDETHEATER.NL IKUSASA

This is Africa! Vrijdag 12 april Energiek muziek- en dansspektakel

April | mei 2013 Er zijn nog kaarten voor: 04|04 PLIEN & BIANCA 05|04 ROCK 4 | Queen A Night At The Opera 06|04 SPIRIT OF RUSSIA Spectaculaire dansshow 21|04 De betovering van BELLE EN HET BEEST Muziektheater Zeeland 27|04 WOEZEL & PIP (2+)

Š Rogier Veldman

17|05 RONALD GOEDEMONDT cabaret

Zeeland Bruist april 2013  

Zeeland Bruist april 2013