Sivota - Grækenland / sommerferie 2017

Page 1

Sivota

GRÆKENLANDS CARIBIEN Sommerferie 2017 30. juni - 7. juliMikros Paradisos

et super hyggeligt familiedrevet hotel beliggende direkte ned til det skønne, azurblü havSivota

en gåtur på ca. 3 km fører ned til den lille hyggelige fiskerby Sivota, fyldt med skønne travernaer og små butikker . Det blev til mange gåture frem og tilbage mellem hotellet og Sivota. Vi gik ca. 10 km i gennemsnit om dagen


MEGA AMMOS

Mega Ammos stranden, er en smuk stor strand med liggestole, hyggelige tavernaer kun få meter fra Gotel Mikros Paradisos. Vi nød at gå der over og få frokost og vi var også ude at bade i det klare vand. Hen under aften falder solens stråler på den gyldne klippe og bjergene langs kysten.

Den Blå Lagune

Feriens anden dag blev brugt på en sejltur til Den Blå Lagune. Kaptajnen sejlede os i højt humør ud til grotter, viste of smukke strande og satte os til sidst af på den flotte Piscina strand, med god grund kaldet The Blue Lagoon. Herfra kunne vi hver time igen lade os sejle hjemad. Her er intet andet end den smukkeste strand med små runde sten, krystalklart vand og klipper. En utrolig smuk tur med masser af snorkling i det azourblå vand.

Mikros Paradisos by night


Parga

eftermiddagstur med bus til byen Parga - en perle som strækker sig fra havnepromenaden med tavernaer og opad med små hyggelige gyldne og farverige huse. Små gader og stræder snor sig rundt i et virvar med en skøn blanding af butikker souvenier, tøj og lokale varer og selvfølgelige en masse små cafeer med den skønneste udsigt ud over havnen, havet og den lille maleriske ø, der ligger lige overfor havnen.Panagia Øen

også kaldet Jomfru Maria-øen ligger modsat havnen i Parga med det lille kapel, der er dedikeret til Jomfru Maria. En af de største religiøse højtider i den græsk-ortodokse kirke er den 15. august, hvor Jomfru Marias himmelferd fejres og i Parga er det en stor folkefest hvor folk valfarter til den lille ø i små både for at komme over til det lille kapel. Dagen afsluttes med fyrværkeri på den lille ø overfor byen.Det Venetianske Slot Parga

findes på toppen af ​​en bakke med udsigt over byen og blev brugt til at beskytte byen mod pirater og tyrkerne. Det blev oprindeligt bygget i det 11. århundrede men årtier af turbulent historie har taget hårdt på Pargas slot, som nu er en romantisk ruin med bemærkelsesværdig havudsig fra de små stejle stier,.
Floden til Hades

på heldagstur til Acheron-floden, som i antikkens Grækenland var kendt som vejen til Hades - altså dødsriget. Gåturen op gennem floden var en utrolig smuk oplevelse. Samtidig var det udfordrende, når sten og strøm skulle passeres og det endte da også med, at det kun var Ulrik og Magnus, som tog hele den 5 km lange tur op af floden.Aftenhygge

i Sivota, hvor vi nød at gå aftentur på havnen og spise en is. Sivota har ca. 900 indbyggere og er en naturskøn kystby, beliggende på den vestlige del af det græske fastland, kun 10 km. fra Corfu’s sydspids.

Corfu

pĂĽ udflugt til Corfu med skib fra Igoumenitsa.


Achilleion Palace

vi startede med at køre til Achillion Palace der ligger ca. 10 km syd for Corfu by. Det er bygget til ære for helten Achilleus, kejserinde Elizabeth af Østrig-Ungarn - også kaldet Sisi, som brugte det som sit sommerrecidens.
Kanoni & Museøen

Kanoni var det første sted romerne bosatte sig da de kom til Corfu. Til Kanoni fører en dæmning, som man kan gå over og lige over den lander og letter flyene. Ved siden af dæmningen ligger Museøen med en lille kirke fra det 13. århundrede.


Bella Vraka

en helt fantastisk strand man kan komme over til ved at vade gennem det krystalklare knÌhøje vandSivota

Sivota er en lille fiskerby mellem den store havneby Igoumenitsa mod nord og byen Parga længere mod syd på den græske fastlandskyst lige ud for Korfu og grænsen til Albanien ligger kun ca. 55 km mod nord. Sivota kaldes blandt grækerne selv for ”Det Græske Caribien” - byen og området er et af de allersmukkeste steder i Grækenland med sit ekstremt klare vand, den hvide sandbund, de små skønne ubeboede øer og den smukke natur, bestående af pinjeskov, cypres og oliventræer. For at komme til Sivota flyver man til Preveza lufthavnen, hvorfra der er ca. 1t 45 min. buskørsel til Sivota.Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.