Page 1


Voorwoord Redactie Martijn Duerinck Margot de Rijk Uitgever Studievereniging OASE Advertentie SV– OASE Hogeschoollaan 1 4818 CR Breda Studievereniging OASE Voorzitter Bryan van den Buijs Secretaris Joep Hofman Penningmeester Niels Gerritsen

Disclaimer Hoewel wij de uiterste zorgvuldigheid betrachten bij de vervaardiging van de nieuwsbrief aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade die het gevolg is van onjuiste of onvolledige informatie, ongeacht de vorm waarin deze informatie wordt verstrekt. Deze nieuwsbrief is een uitgave van studievereniging OASE. Het zonder bronvermelding en zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever overnemen en vermenigvuldigen van artikelen is niet toegestaan.

Trouwe lezers van de journaalpost: hopelijk zat jouw schooljaar vol leuke feestjes, leerzame momenten en bijzondere ervaringen. In de laatste journaalpost van dit schooljaar blikt Oase in ieder geval terug op mooie momenten en belevenissen. Mochten jouw jaar nog niet genoeg feestjes bevatten, dan nodigen wij jou van harte uit op de Full Moon party van AAFM. Meer daarover lees je op pagina 8. De eerstejaars zijn daarnaast ook uitgenodigd voor het introkamp, waarover je meer kunt lezen op pagina 18. Dit jaar hebben we helaas afscheid moeten nemen van leden die aan hun burgerschap willen beginnen. Gelukkig hebben we ook nieuwe leden mogen verwelkomen. Zoals we dat deden bij Amy en Christel, te lezen op pagina 6 en 7. In dit kwartaal lees je ook meer over de memorabele (dat is niet overdreven!) reis naar Praag. Ook mee op reis was docent Coen van Hout, die je beter kunt leren kennen op pagina 16 & 17. In de horoscoop vind je de toekomst die de sterren jouw vertellen. Verder lees je sappige feiten onder de wist je datjes en laten ook onze relaties opnieuw meer van zich horen in de verschillende columns. Wij als nieuwsbrief hopen dat jullie deze laatste nieuwsbrief mogen lezen in het heerlijke zomer zonnetje en wensen jullie een onwijs fijne zomervakantie! Tot volgend jaar! De Nieuwsbriefcommissie, Martijn & Margot

2


Inhoudsopgave

Voorwoord

2

De voorzitter spreekt

4

Match and More Opleidingen

5

Welkom nieuwe leden

6

Full Moon Party

8

Horoscoop

9

Buitenlandse Reis Praag

10

Landgoed Bergvliet

12

Terugblik op dit schooljaar

13

ConQuaestor

14

Even voorstellen

16

Uitnodiging Introkamp

18

Wist je datjes

19

Agenda

21

3


De voorzitter spreekt Beste lezers, Inmiddels zitten we al weer in het vierde kwartaal van dit schooljaar en is het weer tijd voor ‘de Journaalpost’. We brengen je weer op de hoogte van de leuke en leerzame activiteiten die sv Oase het afgelopen kwartaal heeft georganiseerd! Afgelopen kwartaal hebben we helaas niet kunnen genieten van een nieuwe AAFMparty. Dit alles kwam door de buitenlandse reis naar Praag. Ook dit jaar is dit weer een succes geweest. Wat kan er dan ook fout gaan als je met een groep studenten, waaronder Oase leden, en twee docenten naar Praag vertrekt? Succes gegarandeerd! Naast al die gezelligheid, was er ook weer ruimte voor een serieuze activiteit. Op de bedrijvendag hebben Match&More en ConQuaestor hun visie getoond op de toekomst van het ondernemen. Door middel van een workshop van Match&More hebben de studenten daarna gediscussieerd over verschillende leiderschappen en hebben ze bij de ‘Lean Game’ van ConQuaestor ondervonden hoe je processen goed op elkaar aansluit. Komend kwartaal staat de sv Oase relatiedag weer op het programma, waar studenten, alumni, docenten, bedrijfsafgevaardigden en andere relaties van sv Oase samenkomen voor een golfclinic bij Landgoed Bergvliet. En wat betreft het gemiste AAFM-feest, dit gaan we helemaal goedmaken komend kwartaal! Bryan van den Buijs Voorzitter sv Oase

4


Het beste uit jezelf halen Mensen inspireren en stimuleren het beste uit zichzelf te halen en zo meerwaarde te creĂŤren. Dat is onze missie! Wij willen een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mensen en daardoor aan een betere wereld. Wij bieden mensen de ruimte en veiligheid voor het ontdekken van hun talenten en deze te ontwikkelen tot sterktes, zodat zij hun ambities kunnen blijven realiseren en zich kunnen blijven bewegen in een dynamische omgeving. Het optimaal aanwenden van dit persoonlijke vermogen opent ongekende mogelijkheden en stelt ieder mens in staat zijn persoonlijke doelen te bereiken en een positief verschil te maken. Zowel als individu als in teamverband, en zowel professioneel als maatschappelijk. Bij Match and More Opleidingen draait alles om het creĂŤren van mogelijkheden en het maximaal benutten van talent. Onze leer- en ontwikkelconsultants kijken met een frisse en deskundige blik naar de manier waarop leren en ontwikkelen binnen uw organisatie is vormgegeven en geven na een nauwkeurige analyse advies over hoe u een (nog betere) lerende organisatie kunt worden. Zij bepalen samen met u de acties die nodig zijn om het gewenste doel te behalen: een organisatie waarbinnen mensen gestimuleerd worden hun talenten te ontdekken, vanuit hun kracht kunnen werken en zo het beste uit zichzelf te halen! Als specialist op het gebied van leren en ontwikkelen bieden wij ook een breed scala aan trajecten om medewerkers (al dan niet op maat) te begeleiden in hun talentontwikkeling. Daarbij hechten we veel waarde aan ondernemerschap. We stimuleren iedere professional dan ook om de verantwoordelijkheid over zijn eigen ontwikkelproces te nemen. Bovendien zijn leren en ontwikkelen onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wij ondersteunen de professional door aan te sluiten bij zijn ervaring en werkpraktijk en we houden rekening met de doelstellingen van de organisatie waarin de professional werkzaam is. Daarom ontwerpen onze leer- en ontwikkelconsultants in samenwerking met de opdrachtgever en de deelnemer de trajecten. We ontzorgen de leidinggevende door ondersteuning te bieden en werken samen door tools aan te reiken om het geleerde in de praktijk te borgen. Zo wordt leren een continu proces en ontstaat een lerende organisatie.

5


Welkom nieuw lid! Als eerst zal ik m ezelf voorstellen. Ik ben Christel Ha rmsen 21 jaar ou d. Woonachtig in Br eda, maar ben op gegroeid in Roos endaal. Nadat ik 6 jaar havo heb ge daan en twee stud ies iets minder goed heb uitgevoerd, he b ik de keuze gemaa kt om Bedrijfseconomie te gaan doen. M ijn laatste kans om een HBO studie te gaan do en, die gelukkig goed is uitgepak t. Ik zit momente el in blok 8 en heb ge lukkig mijn propedeuse in éé n jaar gehaald. In mijn eerste jaar hoorde ik oase af en toe voorbij ko men en kwamen ze bij blokintro’s. Hi erna hadden we introkamp, waard informele manie oor je toch op ee r met de oase lede n meer n in aanraking kom ik bij Oase zou ga t. Ik heb lang getw an, maar toen st ijfeld of ee ds meer mensen afstudeerde en ni in mijn omgeving et makkelijk aan een baan konden naast het gewon komen besefte ik e studeren toch iets moest gaan dat ik met een aantal le doen. Ik ben toen den en besefte da gaan praten t Oase een goed e en leuke manie extra’s te gaan do r is om dit en. Momenteel maa k ik deel uit van de activiteitencomm mee te organisere issie en help ik in n. Verder heb ik tro dag altijd een passie ik op het momen ge ha d voor dansen. Ho t zelf niet meer in ewel een team dans ge danslessen. Naas eft ik nog wel af t al deze dingen en toe is er niks zo leuk als een gezellige borrel.

6


Welkom nieuw lid!

voorstellen. Allereerst zal ik me even sinds een jaar op , 19 jaar oud en woon mp rka ve Ha y Am n be Ik , een klein woonde ik in Heijningen or rvo hie , da Bre in rs kame Roosendaal. dorpje in de buurt van met de opleiding nd en ben ik begonnen ero afg vo Ha jn mi ik b pedeuse gehaald. Na 5 jaar he blok 6 en heb ik mijn pro in ik zit els idd Inm ie. Bedrijfseconom ik niet veel in In het eerste jaar kwam s sinds introkamp aan aanraking met Oase, pa rde ik Oase een het begin van dit jaar lee buitenlandse reis beetje kennen. Tijdens ook bij Oase te gaan werd ik enthousiast om maakt! en heb ik deze keuze ge veel van stappen, Naast school hou ik erg g gaan. In het weekshoppen en dagjes we te vinden in de end ben ik dan ook vaak door de weeks vaak buurt van Heijningen en van Breda. in het mooie centrum

7


8


Horoscoop 20 januari – 19 februari

20 februari – 20 maart

21 maart – 19 april

Waterman

Vissen

Ram

Een dynamische persoonlijkheid, moed en een beetje brutaliteit en durf kunnen, goed ingezet, uitstekende resultaten opleveren!

Je kunt nu de basis leggen voor de toekomst waar je al zo lang van droomt: Ga er dus voor, maar blijf wel diplomatiek.

Benut de kansen die je krijgt! Ook in de liefde bloeien er in de komende periode mooie dingen op! 20 april – 20 mei

21 mei – 20 juni

21 juni – 22 juli

Stier

Tweelingen

Kreeft Je creativiteit groeit

Heb geduld. Ook al zit het even niet mee, zodra de zomervakantie aanbreekt , grijp je mooie kansen om je horizon te verbreden!

Je bent wellicht aan veranderingen toe; stop met dingen die geen voldoening geven, geniet!

en je bevind je binnenkort op geheel onbekend terrein. Gooi je kwaliteiten in de strijd en alles komt goed!

23 juli – 22 augustus

23 augustus – 22 september

23 september – 22 oktober

Leeuw Moeiteloos

Maagd Er breekt een

Weegschaal Voor jou

verplaats jij je in anderen. Gebruik die sociale kracht en verzamel sterke mensen om je heen..

mooie periode aan met veel uitdagingen. Let wel op dat je financiën op orde blijven.

breekt een economisch goede periode aan. Organiseer je ideeën, die kunnen zomaar heel succesvol zijn!

23 oktober – 21 november

22 november – 21 december

22 december – 19 januari

Schorpioen Jij gaat een

Boogschutter Zet door Steenbok Zorg dat je,

mooie zomer tegemoet! Geniet daar waar je kant, want het lot kan zich ook zomaar tegen je keren.

om je doelen te bereiken, ook al zien anderen daar niets in. Met hulp van de sterren zul jij bewijzen dat je gelijk hebt!

naast alle feestjes, ook af en toe sport, gezond eet en aan de liefde denkt. Balansen dus, dan komt alles goed.

9


Buitenlandse Reis

10


Praag Maandagavond, 7 april ontstond er een bepaalde onrust op het centraal station van Breda. Steeds meer studenten, docenten en bedrijfseconomen verzamelden zich in oranje truien. Toen kwam hij daar; de buschauffeur met zijn koets, die deze groep die ene nacht naar de Gouden Stad zou brengen.. Nadat de groep dinsdag, op een mooie zonnige middag, de stad verkende, begon het spel: dĂŠ crazy 88! Waardoor ook de cultuurbarbaren (die de Praagse beschaving minder kunstzinnig zagen) onder hen een fantastische week hebben beleefd. En geproefd, want die eerste avond werd ook aan de inwendige mens gedacht: er werd een kroegentocht gehouden! Met liters bier, een fantastische entourage en -het Oostblok zou het Oostblok niet zijn- absint . De ware oranje strijders weten wat er die nacht allemaal gebeurde! Die drankjes spraken de studenten wel aan en in bierbrouwerij U Fleku maakten zij kennis met een van de beste bieren van Tsjechie. Waarvan de locals maarliefst 159 liter per jaar van drinken! Na opnieuw een titanenstrijd te hebben gevoerd die avond, werd een bezoek gebracht aan automuseum en fabriek Skoda! Waar een onwijs enthousiaste en pittige dame ons van leuke weetjes en feitjes heeft voorzien. De laatste activiteit was er een van niet de minste kwaliteit; een bedrijfsbezoek aan Deloitte! Waar onder andere de vice gouveneur van de Tsjechische nationale bank de studenten ook inhoudelijk iets heeft meegegeven. Helaas komt aan alles een einde en zo ook aan de buitenlandse reis in Praag. Gezegd kan worden dat in ieder geval Oase een fantastische week heeft beleefd met heel veel actie, avontuur, informatie, kennis en vooral heel veel plezier! Hopelijk tot volgend jaar! Sv Oase

11


Introductieles voor studenten Golf wordt steeds leuker! Op Landgoed Bergvliet zijn we gestart met introductielessen golf speciaal voor studenten. Je kunt als student van bijvoorbeeld Avans of de NHTV vrijblijvend deelnemen. De introductieles is speciaal bedoeld voor: Niet golfers: hoe werkt het spel en is het wat voor mij? Golfers: Is het leuk om bij Bergvliet als student te golfen? Tijdens de 1,5 uur durende introductieles begin je op de drivingrange met de basistechnieken van de golfswing en het putten van de golfbal. Je eindigt op de negenholesbaan waarbij je een aantal holes mag spelen. De introductieles kost â‚Ź10,- en dit is inclusief een drankje tijdens de nazit in het gezellige clubpaviljoen. (alle lessen zijn inclusief gebruik van golfclubs en drivingrangeballen) een sportieve outfit met plat schoeisel volstaat!

Data en tijden De eerst volgende introductielessen voor studenten staan gepland op onderstaande dagen in het voorjaar. Wees er snel bij en schrijf jezelf in! Dag

Datum

Tijd

Maandag

31 maart 2014

18:30 - 20:00

Dinsdag

1 april 2014

18:30 - 20:00

12


Terugblik op dit schooljaar Zoals ieder schooljaar, organiseert de Activiteitencommissie van onze vereniging een introkamp. Vanaf woensdag 21 tot en met vrijdag 23 augustus stond accommodatie ‘De Mussenberg’ in Loon op Zand in het teken van expeditie Robinson. Na het spelen van verschillende ‘challenges’ en quizzen bleek welke studenten door kunnen gaan voor echte Robinsons. Welke je nog steeds terug kunt vinden op de Facebook van Oase! Met het begin van het schooljaar, is studeren voor ons Bedrijfseconomen toch de harde realiteit. Om die een beetje draagbaar te maken zijn verschillende, druk bezochte feestjes gehouden zoals de After intro AAFM party en een nachtgolfwedstrijd voor studenten bij een van onze relaties: Landgoed Bergvliet . De kers op de taart zal zijn de Full Moon party: waarover je verder in deze nieuwsbrief meer kunt lezen! Een van de hoogtepunten van het jaar was opnieuw het AAFM Gala dat werd gehouden in Proost. Waar ze op 17 december de rode loper uit legden. Mooie momenten werden vastgelegd op camera, waarvan het resultaat ook op onze Facebookpagina terug te vinden is! Jaloersmakend voor de thuisblijvers is ook dit jaar weer dé buitenlandse reis die de studievereniging organiseert. In Praag is een hoop geleerd, maar ook gefeest! Zoals je kunt zien en kunt lezen in dit nummer! Vrijdag 23 mei werd met de Relatiedag, die plaatsvond op Landgoed Bergvliet het jaar enigszins formeel afgesloten. Ben je benieuwd hoe die dag is verlopen? Kijk dan op onze Facebook of lees het terug, volgend jaar in de Journaalpost. Wij als Oase sluiten schooljaar 2013/2014 af met een tevreden gevoel. Hopelijk mogen wij dat met jullie delen. Een hele fijne zomervakantie!

13


ConQuaestor Beste Studenten, Wij zijn verheugd en vereerd ook dit jaar weer één van de sponsoren te mogen zijn van SV OASE. Wij dragen de studenten van de Avans Hogeschool Breda al jaren een warm hart toe, getuige onder andere het feit dat een behoorlijk aantal afgestudeerden al jaren naar volle tevredenheid voor ons werkt. Sommigen van jullie zullen ons nog niet (her)kennen, wellicht alleen vanwege onze moeilijke naam :-). Bij deze stellen wij ons bedrijf aan jullie voor! ConQuaestor is een adviesorganisatie die zich richt op het oplossen van de thema’s op de agenda van de CFO. Vierhonderd consultants en interim managers bieden concrete oplossingen in finance en management voor de publieke en private sector. ConQuaestor is opgericht op 1 april 2004 en is toegetreden tot het netwerk van Grant Thornton International Ltd op 1 juli 2013. De financiële functie is de laatste jaren zichtbaar breder geworden. De focus ligt niet meer alleen op de verantwoording over de resultaten van gisteren, maar op de controle over de processen van vandaag en het bieden van een realistisch zicht op de toekomst van de organisatie. ConQuaestor is toegetreden tot het netwerk van Grant Thornton International Ltd. Deze verandering betekent voor de CFO een verdieping van zijn rol: van beheersen naar ontwikkelen, van controleren naar besturen en van beschrijven naar adviseren. Door samen met de CFO oplossingen te bedenken op concreet niveau, helpt ConQuaestor bij het blijvend verbeteren van organisaties. Door een scherp zicht op de feiten, een focus op de echte problemen en een visie op de toekomst van de organisatie en de markt waarin zij zich begeeft. Kortom: Facts, Focus, Perspectives

14


ConQuaestor Omdat ons gedachten goed nagenoeg naadloos aansluit op de inhoud van de opleiding Bedrijfseconomie kijken wij uit naar de kennismaking met het aanstormend bedrijfseconomisch talenten – jullie dus! ConQuaestor zal aanwezig zijn op diverse formele en informele OASE-activiteiten.

“The ConQuaestor way of life” Tegenwoordig moet alles zo efficiënt en effectief mogelijk verlopen binnen een organisatie. Organisaties hebben te maken met (toenemende) eisen en wensen van klanten op het gebied van kwaliteit, snelheid en efficiëntie. Maar hoe is dit te realiseren? Binnen de opleiding ligt hier niet altijd genoeg focus op. Daarom biedt ConQuaestor de studenten de mogelijkheid om in een halve dag te ontdekken welke mogelijkheden er zijn binnen een organisatie om kwaliteit en kostenbesparing met elkaar te verenigen. Hiervoor hebben wij een (inter)actief simulatiespel ontwikkeld. In een organisatorische context, compleet met afdelingen, procedures, werkinstructies, wordt het denken in processen gecombineerd met de principes van Lean Six Sigma.

Voor meer updates blijf ons volgen! Wij hopen jullie snel te ontmoeten! Léon Koolen en Janine Baetsen Léon is Partner en Janine is Senior Finance Specialist bij ConQuaestor

15


Even voorstellen Kunt u iets over u zelf vertellen? Natuurlijk, maar waar zal ik eens beginnen‌.? Ik zou mezelf kenmerken als de bourgondische sportfanaat. Sinds mijn jeugd ben ik al een fanatieke voetballer en ik speel ook nog regelmatig een potje tennis. Zo heb ik tot afgelopen jaar 17 jaar lang in het 1e van Rhode (SintOedenrode) gespeeld. Daarnaast volg ik veel sport op tv en ik ga me komende maanden dus niet vervelen met het WK voetbal, de Tour de France en Wimbledon voor de deur! Het bourgondische is omdat ik graag lekker lang tafel met een heerlijk glas wijn erbij. Daarbij ben ik ook een ware carnavals fan, en dompel me ieder jaar graag enkele dagen onder in Oeteldonk. Onlangs ben ik samen met mijn vriendin vanuit het Brabantse land naar Utrecht verhuisd, vanwege haar werk. Inmiddels ben ik er al achter gekomen dat de bourgondische levensstijl ook in Utrecht prima is toe te passen! Welke studie heeft u gedaan en waar heeft u allemaal gewerkt? Na het gymnasium gevolgd te hebben, ben ik Algemene Economie gaan studeren aan Universiteit in Utrecht. Economie lag me wel en Utrecht leek me ook wel een leuke stad. Na een prachtige studententijd ben ik aan de slag gegaan in de bankwereld. Allereerst op detacheringsbasis bij Welten, waarvoor ik diverse opdrachten heb kunnen doen bij verschillende banken zoals ABN Amro, Van Lanschot en diverse Rabobanken. Vervolgens ben ik begonnen als financieringsspecialist MKB bij de Rabobank Eindhoven-Veldhoven, waarna ik in de loop der jaren was doorgegroeid naar financieringsspecialist groot – zakelijk. Mijn taak was om passende financieringsconstructies voor klanten te bedenken en te zorgen dat deze konden worden verstrekt met een acceptabel risico voor de bank. In deze periode heb ik ook regelmatig gastcolleges gegeven op diverse middelbare scholen en Avans Den Bosch. Door het geven van die gastcolleges ben ik in aanraking gekomen met het onderwijs en uiteindelijk een aantal jaren geleden de overstap gemaakt.

16


Coen van Hout Hoelang bent u al docent op Avans Hogeschool? Sinds de zomer van 2011 ben ik werkzaam op Avans Hogeschool. Vanuit mijn gevolgde opleiding geef ik de vakken Algemene Economie en vanuit mijn ervaring vanuit de praktijk geef ik Financiering en Bedrijfseconomie. Daarnaast ben ik blokcoÜrdinator van blok 11, begeleid ik afstudeerders en momenteel ben ik druk bezig met het ontwikkelen van de Minor MKB Advies in samenwerking met Avans Den Bosch en diverse bedrijven en instellingen. In deze Minor kruipen de studenten in de huid van financieel adviseur van de MKB ondernemer. Wat zijn de leuke dingen die je in de tijd dat u docent bent op Avans allemaal hebt meegemaakt? Sowieso is het doceren voor mij erg leuk. Daarnaast is het leuk om studenten die in het 1e jaar bleu binnenkomen zich binnen een paar jaar ontwikkelen tot startend professional. Het echte hoogtepunt van het jaar is echter de buitenlandse reis van SV Oase. Een combinatie van cultuur, vakinhoudelijke bedrijfsbezoeken en ook hier het bourgondisch gedeelte samen met de studenten! Heeft u nog tips voor de studenten? De belangrijkste tip die ik studenten mee wil geven is leren om te gaan met onzekerheden. Je kunt in het leven niet alles volledig in control krijgen en er is niet altijd een vaste uitkomst. En natuurlijk raad ik de studenten aan om mee te gaan op de buitenlands reis. Het is echt een leerzame ervaring en je leert de studenten en docenten ook eens op een andere manier kennen en dit kan je enorm helpen in je vervolg carrière op school.

17


Uitnodiging introkamp Beste eerstejaarsstudenten, Nog een half jaar bikkelen en dan over naar het tweede jaar! En hoe kan dit nu beter beginnen dan met een introkamp? Want zeg nou zelf, wat is er gezelliger dan een hele week leuke activiteiten doen en ’s avonds lekker losgaan? Dit jaar wordt er een nieuwe dimensie gegeven aan het introkamp. Het is namelijk het eerste jaar dat de drie studieverenigingen Merlijn, Midas en Oase dit samen organiseren. Hierdoor is het introkamp nog groter en nog gezelliger! Het wordt speciaal georganiseerd voor komende tweedejaars studenten van de academie AAFM, met als doel elkaar beter te leren kennen. Dit kan handig zijn voor de om een goed netwerk op te bouwen, voor eventuele projecten, maar natuurlijk ook voor de gezelligheid. Uiteraard leer je de leden van de studieverenigingen ook op een persoonlijke manier kennen, als je geïnteresseerd bent om bij een van de verenigingen te komen! Markeer week 35 ( 25 t/m 29 augustus) alvast in je agenda, want dan is het zover! De komende weken komt er meer informatie op onze facebookpagina’s, twitter accounts, nieuwsbrieven en blackboard. Hou alles goed in de gaten, er zijn namelijk maar vijftig plaatsen per studievereniging! Met vriendelijke groet, Introkampcommissie 2014

18


Wist je datjes Wist je dat..                              

Ook dit jaar de buitenlandse reis weer een groot succes was 37 studenten, 2 docenten en 6 oase leden Praag op z’n kop zetten? We heel interessante bedrijfsbezoeken hebben gedaan aan oa Deloitte Er ook heel veel vrije en informele tijd besteed is De Tsjechen de grootste bierdrinkers ter wereld zijn De buitenlandse reis dat zes dagen minimaal evenaard heeft Daar mooie quotes bij zijn ontstaan De volgende volgens ons het benoemen meer dan waard zijn: ‘Ik wil kotsen en daarna een big tasty’ ‘Jij bent nog dommer dan een lantaarnpaal’ ‘Als je een 2 liter telefoon vindt, wil je die dan teruggeven?’ ‘Dit is mijn navel en die draait rond’ ‘Do you have ‘bitterbals?’, you know.. Small balls.’ ‘Paardenbloemen groeien alleen in een wei waar paarden staan’ ‘Hoe gaat het? Zeeland!’ We de auteurs anoniem laten, behalve de gids van Skoda Zij quotte: ‘In Tsjechie is het bier lekker en goedkoop, net als de vrouwen.’ Er ook een crazy 88 is gehouden onder Midas, Merlijn en Oase Die van start ging met een lekker diner bij café Bruxelles Menig man niet bang was zijn nagels in alle kleuren te laten lakken Er ook een after party is gehouden bij een Midas lid Het daardoor nog lang onrustig bleef in de stad 23 mei een relatiedag werd georganiseerd door Oase Er werd gegolft op de baan bij Landgoed Bergvliet Ook een mooie groep alumni leden aanwezig waren Wij iedereen willen bedanken voor hun bijdrage Wij daarnaast hopen dat iedereen naar de Full Moon party komt Daar dé aftrap zal worden gehouden voor een mooie zomer Er volgend jaar weer een gloednieuwe nieuwsbrief voor jullie klaar ligt! Wij jullie voor nu een heel fijne zomer wensen!

19


 

28 mei Full Moon Party 25 t/m 29 augustus Introkamp

http://www.sv-oase.nl

http://www.facebook.com/svOase

https://twitter.com/svOase

20

De Journaalpost  
De Journaalpost  

Nummer 4 - Jaargang 2 - Mei 2014 Nieuwscommissie Sv Oase

Advertisement