Nieuwedieper Stadsblad - jaargang 2 - week 13- nummer 6 - 2021

Page 1

WEEK 13 - APRIL 2021

JAARGANG 2

NUMMER 6

De stadskrant van de Helderse ondernemers

Den Helder weerstaat aanvallen van diverse kanten

Wij wensen iedereen hele fijne paasdagen

Bedrijfsweg 1a 1785 AK Den Helder

Tel. 0223 - 66 99 92 info@vandenbornautos.nl

AUTO’S TE KOOP GEVRAAGD

www.vandenbornautos.nl Omdat u maar één paar ogen heeft

25% Korting op alle Misschien had er moeten staan: Den Helder weerstaat vooralsnog aanvallen van diverse kanten!? Wat zal de toekomst brengen?

bod aan winkels, in alle branches. Van prima modewinkels, woninginrichters, opticiens, sportzaken tot allerlei leuke kleine winkeltjes.

De almaar voortdurende crisismaatregelen, welke nog steeds weinig perspectief bieden voor de ondernemers, hebben gezorgd voor een ware explosie in de online verkoop. Wat logisch is gezien de beperkte mogelijkheden in de fysieke winkels, gemak dient de mens en uiteraard zijn de internetwinkels wel aantrekkelijk, ondanks dat het oneerlijke concurrentie blijft.

Vergelijkingen die wij al vaker hebben gebracht en wellicht het meest tot de verbeelding spreken zijn o.a. Combi en Halfords. Beide zaken zijn een begrip in Den Helder en doen in niets onder voor de internet-reuzen. Concurrerend in prijs, assortiment, snelle levering en beide met een webshop. Een uitstekende service is evident en bij onverhoopte calamiteiten altijd in de buurt om die snel en vakkundig op te lossen.

Mede vanuit die hoek komt natuurlijk de grote concurrentie voor de plaatselijke ondernemers, met hun prima winkels, maar die wel de daaraan gekoppelde kosten met zich meedragen. De Cool Blues, Stella Fietsen, Bol.com, enz.. schreeuwen momenteel van de daken. Het lijkt bijna wel of ze in een gezamenlijk offensief alle particuliere ondernemers de nek om willen draaien.

Kies lokaal. Ook voor ons, als uw stad blad, de reden om nadrukkelijk voor louter Helderse adverteerders te kiezen. De vele ondernemers waar wij zeer regelmatig contact mee hebben, geven aan dat de Helderse inwoners zeer loyaal zijn aan de winkels in onze stad en zijn daar erg dankbaar voor.

Een paar mensen wordt schatrijk ten koste van duizenden winkeliers Die duizenden is natuurlijk landelijk gezien, maar blijft een groot gevaar voor alle stadscentra. Stel u voor!! Geen of nauwelijks nog winkels. Ook de kracht van de terrassen is daarmee weg. Die mooie en vooral gezellige mix waarvoor u naar de binnenstad gaat. En dat ten faveure van een kleine groep mensen (investeerders) die schatrijk worden over het graf van de plaatselijke winkeliers.

10 % KORTING

En toch..... het hoeft niet. We hebben in Den Helder een mooi en divers aan-

Ray-Ban, Oakley en Prada brillen gratis standaard

enkelvoudige ontspiegelde glazen*

Beatrixstraat 33 Den Helder Schoolweg 51 Julianadorp Tel: 0223-627171 www.oogdesign.nl

*Vraag naar de voorwaarden

Bij iedere bestelling via

www.kingbezorgd.nl Bezorgtijden: Zondag t/m donderdag 15.00 – 00.00 Vrijdag en zaterdag 15.00 – 02.00 Seringenlaan 48 | 0223-69 41 01

DE BEDDEN

DE BOXSPRINGSHOP VAN DEN HELDER Beka Choose & Snooze boxspring vlak van € 2590,= voor € 1999,=

KIJK OOK OP ONZE WEBSHOP

WWW.DEBEDDEN.NL Industrieweg 4B, Den Helder | 0223-624093 | www.debedden.nl

De verhuurmakelaar van Nederland!

Industrieweg 4B, Den Helder | 0223-624093 | www.debedden.nl


TIJDELIJKE

! T K R A M E D IN D O B N A A BESTE 8 OF 2008!

CHE PEUGEOT 20 IS TR EK EL N EE E AS LE E AT IV PR

AUTO VAN HET JAAR 2020!

LIEVER K OPEN? NORMA A L €36.930, -

LIEVER K OPEN? NORMA A L €36.930, -

€27.950,-

€32.930,-

NU VANA F

ELEKTRISCHE 208

ELEKTRISCHE 2008

VANAF € 299 P/M*

VANAF € 349 P/M*

Airconditioning en climate control

Airconditioning en climate control

Keyless start

Keyless start

Apple CarPlay / Android Auto

Apple CarPlay / Android Auto

Bluetooth

Bluetooth

Laadkabel geschikt voor 11kw

Lichtmetalen velgen

Laadkabel geschikt voor 11kw

PEUGEOT

E-208

3 fase laden •

Actieradius tot 340km WLTP

PEUGEOT

E-2008

3 fase laden •

Actieradius tot 320km WLTP

Normaal vanaf: € 425,- p/m

Normaal vanaf: € 485,- p/m

Nu vanaf: € 349,- p/m

Nu vanaf: € 399,- p/m

*Bij Groet Auto vanaf:

*Aanbetaling € 2.750,-. Vraag naar de verdere voorwaarden. Private Lease maandbedrag is op basis van rekenvoorbeeld. De afgebeelde modellen kunnen afwijken van de werkelijkheid.

NU VANA F

*Bij Groet Auto vanaf:

€ 299,- p/m

€ 349,- p/m

(Hier zijn alle kosten bij inbegrepen u moet alleen zelf laden!)

(Hier zijn alle kosten bij inbegrepen u moet alleen zelf laden!)

VOORDELEN ELEKTRISCH RIJDEN •

Standaard automaat

Lagere gebruikers(stroom)kosten

Mogelijke subsidie

Beter voor het milieu

Hoog vermogen en koppel

Fluisterstil

Wij kopen uw huidige auto in en storten het geld op uw rekening!

KOSTELOZE UPGRADE NAAR PRIVATE LEASE FLEX (REGULIERE TARIEF €20 P.MND.) MET DEZE EXTRA SERVICE KUNT U UW PRIVATE LEASE AUTO ONDER BEPAALDE VOORWAARDEN KOSTELOOS VERVROEGD INLEVEREN. AUTOBEDRIJF JAN GROET

KIEVITSTRAAT 18 DEN HELDER

WWW.GROETAUTO.NL

AUTOBEDRIJF TINEKE GROET

WITTE PAAL 329 SCHAGEN

VESTIGING DEN HELDER: SYLVAIN BOSCH | SYLVAIN@GROETAUTO.NL | 0223-630000 VESTIGING SCHAGEN: ARJAN GROET | ARJAN@GROETAUTO.NL | 0224-215844


NIEUWEDIEPER

WEEK 13 - APRIL 2021

Scholen blij met kwartiertje rennen om hoofd leeg te maken Ambassadeur Erben Wennemars De Daily Mile is een beproefd middel om kinderen in beweging te krijgen. Schaatser Erben Wennemars is ambassadeur van de dagelijkse mijl. Hij zegt hierover: “Laat schoolkinderen elke dag een kwartier te rennen. Het kan op elk moment. Je kunt elke dag wel ergens een kwartiertje pakken. Het geeft ook geen gedoe met omkleden, want de kinderen hoeven geen andere kleding aan.” Tot drie keer betere conditie En zo simpel is het dus. Ook Tanja Ites merkt dat het dagelijkse rondje onder schooltijd echt goed doet. “De conditie van de kinderen verbetert echt. Vaak zelfs tot drie keer zo veel. En tijdens de afgelopen keer met die zeven scholen zei de docent van Scholen aan Zee: ‘wat rennen zij goed’. Dat waren kin“Normaal gesproken organiseren we elk jaar de Scholierenveldloop. Maar ik geloof niet dat ik nog hoef uit te leggen, dat die dit jaar niet door kon gaan.” Aan het woord is Tanja Ites van Team Sportservice. Ze is JOGG-regisseur en aan haar de taak om jeugd lekkerder en gezonder in hun vel te laten zitten. Samen met collega’s, leerlingen van het ROC Sport en Bewegen en Scholen aan Zee organiseerde ze de Daily Mile voor alle scholen in de gemeente Den Helder.

3 deren die er langer mee bezig zijn. Eigenlijk hebben we weer laten zien hoe makkelijk het te integreren is in een schooldag. Helemaal nu de gymles niet vanzelfsprekend is op alle scholen. Niet overal doen ze aan binnengym. Dan is zo’n kwartiertje hardlopen natuurlijk een fantastische uitkomst.” Fit en geconcentreerd Het initiatief om eens te kijken wat Daily Mile kan betekenen of op kan leveren, heeft ook voor de toekomst wat vruchten afgeworpen. “Er zijn scholen die aangegeven hebben om dit als vast onderdeel in de schoolweek in te plannen. Ik hoop dat meer scholen volgen. Want zoals gezegd: het is simpel, het kost nauwelijks tijd en het levert de kinderen zoveel op. Na dat rondje rennen zijn ze fitter en weer geconcentreerd om achter de lesboeken te kruipen.” Meer weten over de Daily Mile? Kijk op de www.thedailymile.nl of neem contact op met JOGG-regisseur Tanja Ites van Team Sportservice: tites@teamsportservice.nl.

Zeven basisscholen hadden zich aangemeld voor het rondje rennen onder schooltijd. “Op die manier hebben we de Scholierenveldloop als het ware in een ander jasje gestoken. De scholen die meededen hebben alle leerlingen mee laten rennen. En bij sommige scholen deden de leerkrachten ook mee. Je ziet direct hoe dat de kinderen motiveert en aanmoedigt om een stapje harder te lopen”, lacht Tanja Ites. Na afloop kregen de jonge deelnemers een sportwatertje en een appel die gesponsord waren door AH Schootenplaza.

Freesia: geurende schoonheid in de tuin Traditie De Freesia stamt af van de irissenfamilie (Iridaceae) en werd rond 1830 ontdekt door de Zuid-Afrikaanse plantenverzamelaar Ecklon. Hij vernoemde deze exotische bloem naar zijn vriend en studiegenoot, de Duitse arts Friedrich Freese. Door de jaren heen is er een ware traditie rondom deze bloem ontstaan. Na zeven jaar huwelijk geef je je partner witte freesia’s, om de pure en echte liefde te vieren. Hoe romantisch! Daarnaast is het een gewilde bloem in bruidsboeketten, omdat ze symbool staat voor onvoorwaardelijke liefde en onschuld. Weetjes • Je geniet het meest van de freesiageur wanneer de bloemetjes Freesia’s zijn vooral bekend als snijbloem, maar wist je dat je er ook in de tuin van kunt genieten? Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar verspreiden ook een heerlijk geur. Bloemkammen Wat freesia’s zo bijzonder maakt is de manier waarop de plant bloemen maakt. Uit de knol groeien meerdere stengels uit tot prachtige kammen. Ze worden kammen genoemd, omdat de bloemknoppen keurig netjes op een rij staan. Naast de typerende bloemkammen staan freesia’s bekend om hun gewilde geur. Wist je dat de Freesia een van de weinige bloemen is die nog haar natuurlijke geur heeft? Niet voor niets wordt deze vaak in parfum gebruikt. De geuren lopen uiteen van heerlijk zoet

tot bijzonder kruidig. En de ene geurt flamboyant, de ander juist subtiel. Extra blaadjes Er is voor ieder wat wils; freesia’s zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren én geuren. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit enkelbloemig, half-dubbelbloemig en dubbelbloemig. Bij de dubbelbloemige zijn de meeldraden deels veranderd in extra blaadjes. Is dat niet magisch? De knollen plant je het beste van april tot en met juni, op een zonnige en niet te natte plek in de tuin. Plant ze vijf centimeter diep en zorg voor acht centimeter ruimte tussen de knollen. Je zult zien dat ze, afhankelijk van het plantmoment, van juni tot en met september dankbaar bloeien in de tuin.

helemaal open zijn. • Houd je meer van een subtiele geur? Kies dan voor blauwe freesia’s, die geuren gering. • Een andere naam voor Freesia is ‘Kaaps lelietje-van-Dalen’. • Heb je geen tuin, maar wel een terras of balkon? Freesia’s doen het ook erg goed in potten. Kijk voor meer informatie over bloembollen op www.bloembol. org. Ook volop bloembollen bij Welkoop Anna Paulowna.


WEEK 13 - APRIL 2021

4

Uw woning verhuren voor een vast bedrag per maand?

NIEUWEDIEPER

Wat verzorgen wij allemaal voor u! Verhuurbemiddeling: Eenmalig € 500,-* excl. 21% BTW • Advies rapportage gewenste huurprijs • Marketing activiteiten o.a. Social media, website en overige • Uitgebreid screenen van de huurder • Opmaken huurovereenkomst • Opleveren van uw woning met digitaal opleverrapport

Wij verzorgen en ontzorgen van A tot Z voor het lage tarief van €52,50* per maand * excl. 21% BTW

Vastgoed Beheer van A tot Z: Vanaf € 52,50* excl. 21% BTW per maand • Volledige verhuurbemiddeling • Financieel beheer • Administratief beheer • Technisch beheer

Aankoop begeleiding beleggingsobject:

De verhuurmakelaar van Nederland!

€ 1.000,-* excl. 21% BTW eenmalig • Zoeken van een geschikt beleggingsobject • Advies t.b.v. beleggingsobject • Prijsonderhandelingen • Begeleiding notarieel transport • Goede nazorg en advies

Meer informatie 0223 - 694 396 De Huurwoning Bemiddelaar denhelder@dehuurwoningbemiddelaar.nl Torplaan 2B, 1785 BA Den Helder www.dehuurwoningbemiddelaar.nl

ONDERHOUDSBEDRIJF NODIG? WIJ VERVANGEN UW LICHTKNOP, KRAAN, KEUKEN, BADKAMER OF DOEN EEN GEHELE VERBOUWING. EIGENLIJK ALLES IN EN OM HUIS, ALLEEN BIJ ONS WEET U PRECIES WAAR U AAN TOE BENT EN KRIJGT U VOLLEDIGE DUIDELIJKHEID IN DE KOSTEN.

ONZE WERKZAAMHEDEN: TIMMERWERKZAAMHEDEN LOODGIETERSWERK ELEKTRAWERKZAAMHEDEN TEGELZETTERS

SCHILDER WERKZAAMHEDEN DAK WERKZAAMHEDEN SLOTENSERVICE STOFFEERWERKZAAMHEDEN

MAAR OOK

SCHOONMAAK WERKZAAMHEDEN VASTGOEDFONDSEN BOX 3 INVESTEERDERS BEDRIJVEN PARTICULIERE WONINGBEZITTERS INFO@PROVAHOUSING.NL | 󿿭󿿭󿿰󿿰󿿵󿿵-󿿴󿿴󿿭󿿭󿿴󿿴󿿱󿿱󿿰󿿰󿿰󿿰󿿰󿿰 | TORPLAAN 󿿵󿿵B DEN HELDER | PROVAHOUSING.NL


WEEK 13 - APRIL 2021

Online workshop voor werkzoekenden

Triade daagt creatievelingen uit Voor wie van tekenen en/of schilderen houdt, organiseert Triade tijdens de lockdown elke week een creatieve challenge. De challenges zijn een groot succes; jong en oud, beginner en gevorderd doet mee, ook van buiten Noord-Holland. Elke zondag komt beeldend docente Françoise Kooistra met een nieuwe opdracht. Vervolgens krijgen deelnemers een week de tijd om hun werk in te sturen. Het beste werk wordt elke week beloond met een mooie prijs. De challenge die momenteel online staat en waar tot en met zondag 4 april voor kan worden ingezonden, staat helemaal in het teken van Pasen. Hierna volgen nog twee nieuwe challenges in april.

KopGroep Bibliotheken organiseert dinsdagmorgen 13 april samen met Lonneke Deutekom van ‘She Knows How’ een online workshop voor werkzoekenden. Deze inspirerende workshop start om 10.00 uur en is gratis te volgen. Het is een aanrader voor iedereen die hulp kan gebruiken bij het solliciteren.

Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om mee te doen. De opdrachten zijn te vinden op het Facebook- en YouTube-kanaal van Triade.

“Mensen moeten weten wie je bent, wat je kunt en wat je verhaal is,” stelt Lonneke. “Niet alleen online, maar ook offline. Een goed netwerk hebben hoort bij het sollicitatieproces . Wie ken jij allemaal en wat zouden deze mensen voor jou kunnen betekenen tijdens je zoektocht naar een baan? Deze zaken komen allemaal aan bod tijdens de workshop.” Lonneke Deutekom heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van communiceren en organiseren. Ze geeft de deelnemers tips, deelt verhalen en vertelt hoe deelnemers hun netwerk en zichtbaarheid kunnen vergroten. Gratis aanmelden Aanmelden en meer informatie via www.kopgroepbibliotheken.nl. Deelnemers ontvangen een dag voor de workshop een e-mail met de link om in te loggen. Na afloop is er een week de tijd om het Webinar nog eens terug te kijken.

Het winnende werk van de challenge ‘fruitstilleven’, gemaakt door Rieke Pronk

MOP Ik weet het ook niet Een blondje en een advocaat zitten in het vliegtuig. Het blondje is moe en wil wat slapen, maar de advocaat stelt haar voor een spelletje te spelen. Het blondje weigert en draait zich om om wat te slapen, maar de advocaat geeft niet op. “Luister,” zegt hij, “je mag de ander een vraag stellen. Wie het antwoord niet weet, moet de ander 5 euro geven.” Opnieuw weigert het blondje en legt zich wat makkelijker om wat te slapen. De advocaat probeert opnieuw: “We spelen het als volgt. Als jij het antwoord niet weet, geef je mij 5 euro, als ik het antwoord niet weet, krijg jij 500 euro.” “Ok dan,” zegt het blondje en ze speelt mee. De advocaat begint met een vraag: “Hoeveel bedraagt de afstand tussen de maan en de aarde?” Het blondje neemt spontaan haar portemonnee en geeft 5 euro aan de advocaat. Die glundert en zegt:

“Nu is het uw beurt om mij iets te vragen.” Het blondje denkt even na en vraagt dan: “Wat gaat met drie poten de berg op en komt er met vier poten weer vanaf?” De advocaat denkt heel diep na, hij weet het niet. Hij neemt zijn laptop en begint in een encyclopedie te neuzen, maar vindt het niet. Het blondje is intussen in slaap gevallen. Hij logt via zijn gsm in op het internet en zoekt een hele poos op het net, maar vruchteloos. Ten langenlaatste maakt hij het blondje wakker, neemt hij zijn portemonnee en geeft het blondje 500 euro. Het blondje stopt het geld weg en draait zich weer om om verder te slapen, dan vraagt de advocaat: “Wat was het antwoord op de vraag?” Het blondje neemt zwijgend haar portemonnee en geeft de advocaat 5 euro.

Anita Ruder Wervianen

W

oningstichting schonk onze stad twee beeldenreeksen als cadeautje bij de viering van honderd jaar volkshuisvesting. Speciaal daarvoor maakte kunstenaar Peter Erftemeijer een serie wervianen in brons. Een mooie herinnering aan langvervlogen tijden. De eerste werviaan loopt stoer met een tas onder zijn arm vanuit de Beatrixstraat naar de Keizerstraat. Nog altijd schrik ik even als ik in het donker naar huis fiets en hem bij het zebrapad passeer. Wie is dat? Het is net alsof er een grote kerel vlak voor mijn fiets de weg wil oversteken. Het tweede beeld staat even verderop, tegenover het Italiaanse restaurant Da Gino, met een touw over de schouder geslagen. Alsof hij van plan is om via School 7 naar de oude rijkswerf te lopen. En voor de bibliotheek staat een hele groep op de stoep. Vier wervianen op de fiets, manshoge mannen met hun tweewielers in brons gegoten. De beeldengroep is fotogeniek. Er hebben al veel mensen bij de wervianen geposeerd. Vakantiegangers en Jutters. Een gezelschap Zuid-Koreaanse bibliothecarissen op werkbezoek in School 7. Kinderen proberen achterop de bronzen bagagedrager te klimmen. Er worden selfiesticks in stelling gebracht voor een leuke post op Instagram. Ik zag een bezwete wielrenner met zijn racefiets naast het beeld poseren. Zelfs bruidsparen zijn vastgelegd met de fietsers. Ook kregen de bronzen mannen eens een zelfgebreide sjaal omgeknoopt, een geel hesje aangetrokken, een mondkapje voorgebonden en een kerstmuts op het hoofd gezet. De populariteit van het beeld is niet zo gek. Groepen fietsende wervianen vormden jarenlang een vertrouwd beeld in de stad. Vooral bij het uitgaan van de oude rijkswerf, als het personeel en masse de poort uitging. Ik volgde mijn opleiding tot kleuterjuf aan de Pedagogische Academie op het Molenplein. Voor ons studenten was het zaak om ruim voor de klok van vieren óf een hele tijd daarna op de pedalen te stappen. Voor de dichte slagboom stonden de wervianen met hun fietsen klaar om bij het sein van vier uur door de stad naar huis te racen. En het was dan een hele toer om niet in die fietsende horde verzeild te raken. Deze herinneringen komen soms naar boven als ik de bronzen wervianen op de stoep zie staan voor School 7. Verhalen kunnen op verschillende manieren worden verteld. Van mond tot mond. Ze kunnen worden vastgelegd in boeken en films, maar ook in beelden. En zolang er verhalen worden verteld blijft de geschiedenis leven…

DEN HELDER IN BEELD Onlangs zijn er in Mariëndal 2 kalfjes geboren. Het leverde deze vertederende foto op.

Jeffrey Bakker Fotografie Volg ons ook via facebook en www.denhelderinbeeld.nl

Anita Ruder werkt bij KopGroep Bibliotheken. In deze column deelt zij haar persoonlijke ervaringen met de lezers van het Nieuwedieper Stadsblad.

5

Column

NIEUWEDIEPER


WEEK 13 - APRIL 2021

6

NIEUWEDIEPER

Natuurlijk voor dieren

Op zoek naar een tandarts?

Kies voor de juiste toevoegingen en hoeveelheden Heel vaak komen er mensen bij ons in de winkel die op een speciaal voer staan voor bijvoorbeeld oudere honden. Op zich niks mis mee, maar vaak is het helemaal niet nodig.

Wij zijn een praktijk voor algemene tandheelkunde en een verwijspraktijk voor parodontologie en implantologie.

Wat bieden wij? + Al 40 jaar een familiebedrijf

+ Tandtechniek

+ Meerdere avonden in de week

+ Bleken

geopend

+ Facings

+ Geen wachtlijst

+ Angstbegeleiding

+ Mondhygiёne

+ Implantaten (+ nazorg)

+ Behandeling van parodontitis

+ Chirurgische ingrepen (op locatie)

+ Kindertandheelkunde

+ Klikgebitten

Inschrijven T 0223 644045 E info@tandartsanbeek.nl tandartspraktijkanbeek.tandartsennet.nl Tandartspraktijk Anbeek | Loopuytpark 26 | 1787 AE Julianadorp

Om bij het voorbeeld van een senior voer te blijven: meestal zit daar extra glucosamine in toegevoegd. De toevoeging zelf is fantastisch. Alleen nu is de vraag, krijgt de betreffende hond wel daadwerkelijk genoeg binnen om te profiteren van deze toevoeging? Glucosamine is namelijk heel makkelijk zelf toe te voegen aan de voeding. Het voordeel van zelf toevoegen is dat je ook precies weet hoeveel de hond krijgt. Bovendien kan je met de hoeveelheid spelen. Dat wordt een beetje lastig met voer waar het al in verwerkt is, want dan bestaat de kans dat je zoveel moet gaan voeren dat je overvoert, met als gevolg een hond die steeds dikker wordt. Meer supplementen Zo zijn er natuurlijk meer supplementen die je heel makkelijk zelf kan toevoegen. Je kunt op deze manier dan ook goed controleren of het effect heeft voor het betreffende dier. Misschien heeft jouw dier net een ander supplement nodig, wat beter werkt dan datgene wat er nu gebruikt wordt.

te ondersteunen met allerlei middelen, van homeopathische tot reguliere middelen. Het maakt niet uit of het dier jong of oud is, als het maar passend is en het een toevoeging is op wat het dier nodig heeft. Wilt u graag meer informatie over supplementen en homeopathische middelen of andere toevoegingen dan bent u altijd van harte welkom voor een advies op maat. Ellen | Ras Voer & Gezond Brakkeveldweg 160 | 1782 AL, Den Helder Tel: 06 - 37 41 01 74

Als dus het basis voer goed is, een uitgebalanceerde voeding die goed bij het dier past, dan is het dus mogelijk om

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR JOU! HULPKRACHTEN

MEDEWERKER (ASSISTENT BEDRIJFSLEIDER)

Wij zoeken enthousiaste hulpkrachten! Jouw werkzaamheden bestaan uit het klaarmaken van bestellingen of het helpen bij onze ijscorner.

Als medewerker van onze snackbar zorg je ervoor dat onze gasten optimaal kunnen genieten van hun patatje, een hamburger, een kroketje of ander lekkers uit onze snackbar. ben jij in bezit van Sociale Hygiëne of ben jij bereid dit te halen? Dan zoeken wij jou!

(V.A. 16 JAAR)

(V.A. 21 JAAR)

MEER INFORMATIE OF DIRECT SOLLICITEREN? MAIL ONS VIA INFO@DORPSCAFEKOENEN.NL


NIEUWEDIEPER

WEEK 13 - APRIL 2021

7

Meer dan alleen zeilmakerswerk: De Schieman Boot Ook booteigenaren die een bestaande kap willen aanpassen, repareren of vernieuwen of nieuwe bootkussens willen kunnen we van dienst zijn.

U kunt niet alleen voor zeilmakerswerk bij ons terecht, maar ook voor alles wat te maken heeft met touw, staaldraad of voor producten voor uw boot. kijken, maar niet andersom? Er is van alles mogelijk. We komen graag bij de klant kijken om samen te bedenken wat de beste optie is. De bevestigingsmethoden die wij toepassen zorgen ervoor dat het windscherm eenvoudig te verwijderen en weer te plaatsen is. Buiten de kleuren die we in voorraad hebben is er ook te kiezen uit een gewenste kleur van de kleurenstaal.

Zon Heeft u een veranda of een terrasoverkapping in uw tuin staan, of wilt u graag een windscherm of schaduwdoek, dan kan u bij ons “Scheepstuigerij De Schieman” terecht. De afgelopen jaren weten zowel bedrijven als particulieren ons steeds beter te vinden. Vele klanten hebben in goed en deskundig overleg in samenspraak met de zeilmakers het buitengevoel van veranda of balkon vergroot en hebben er daardoor meer plezier van. Wind Een windscherm met ramen en een ‘deur’ opening die ook in de winter gebruikt kan worden tegen de kou of juist alleen als windbreker. Een kleed waarbij je van binnen naar buiten kan

Reparatie Voortenten of tenten die schade hebben opgelopen aan ritsen, ramen of doek kunnen we repareren. We kijken eerst of de schade goed te repareren is, waarna u een vrijblijvende offerte van ons krijgt. Als u uw boot tijdens afwezigheid of in de winter wilt afdekken? Geen probleem, we maken hem op maat. Op maat gemaakt Met een kleed op maat gemaakt, kunt u lekker buiten blijven zitten en bent u beschermd tegen de felle zon, tegen de harde wind en zelfs tegen de regen. Het vergroot het buitenplezier.

Korting Tot slot hebben wij ook een slijpservice, zowel voor alle keukengerei, zoals messen, scharen kaasschaven, keukenmachines, maar ook voor allerlei gereedschap, zoals snoeischaren, kapperscharen, zaagbladen, beitels en kettingzagen. We slijpen de producten niet zelf, maar zijn een inleverpunt. Als u de kortingsbon uitknipt krijgt u 10% korting bij het laten slijpen. De bon is geldig tot 30 april 2021 en er geld 1 bon per huishouden. Een mooie manier om eens kennis te maken met ons bedrijf aan de Reigerstraat 3 in Den Helder. Neem ook eens een kijkje bij ons op de website: www.deschieman.nl. Ook kunt u ons een mailtje sturen op: info@deschieman.nl met uw vraag en foto’s of kom met uw vraag naar de werkplaats waarin u van harte welkom bent. Wij helpen u graag. Scheepstuigerij De Schieman Reigerstraat 1-3 | Den Helder Tel: 0223 - 623 259

Regen Een barbecue, een scooter of andere waardevolle producten die buiten staan, beschermen tegen weersinvloeden? Voor elk product weet het team van De Schieman een oplossing te maken. Bedrijven Bedrijven die waardevolle machines willen beschermen tegen weersinvloeden weten zich bediend van deskundig advies. Zij kiezen voor, i.v.m. soms agressieve omstandigheden, zwaardere kwaliteit doek en sterkere bevestigingsmogelijkheden.

Jaar lang gratis Taakie voor sportclubs in Noordkop De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen geven met budget vanuit de lokale Sportakkoorden gratis jaarabonnementen op Taakie weg. Taakie is de digitale assistent vrijwilligerszaken die clubs helpt om vrijwilligers aan taken te koppelen. Verengingen die gebruik willen maken van het aanbod kunnen zich aanmelden voor de digitale aftrap op maandag 19 april. Tijdens de webinar op deze dag wordt uitgelegd wat Taakie is en hoe je het makkelijk en snel in kunt zetten binnen de sportvereniging. Het aanbod van de te vergeven abonnementen is beperkt en geldt alleen voor partijen die aangesloten zijn bij het lokale Sportakkoord. Lydia van Noord van Team Sportservice Den Helder vertelt: “Het Sportakkoord wil partijen op alle vlakken, zoals zorg en welzijn, onderwijs, sport en het bedrijfsleven aan elkaar koppelen. Doel is een vitalere en

ging, want je weet niet altijd precies wie waar goed of bedreven in is. Taakie koppelt je leden aan taken en functies die goed passen bij hun interesses. De gebruiker - dat kan ook een ouder zijn - maakt een vrijwilligersprofiel aan en zo ‘leert’ Taakie de vrijwilliger steeds beter kennen. En zo ‘weet’ Taakie goed welke taken of functies waarschijnlijk een goede match vormen met de gebruiker.” gezondere samenleving. Aangesloten partijen kunnen ideeën indienen die ze alleen of samen met een andere partij uitvoeren. Vanuit het Sportakkoord is het mogelijk daar geld voor te krijgen wanneer nodig.” Match taak en gebruiker Taakie is een initiatief van Team Sportservice. De buurtsportcoach verenigingen licht de app toe: “De juiste vrijwilliger voor een taak binnen je club vinden is vaak een klus. Een vervelende uitda-

Simpel, makkelijk en leuk De digitale assistent maakt vrijwilligers werven niet alleen simpeler en makkelijker, maar ook nog eens leuker, weet Lydia van Noord. “Met een paar drukken op de knop maak en verstuur je een taak. Binnen enkele tellen krijg je te zien welke vrijwilligers matchen, waarna je deze personen een persoonlijk Whatsappje stuurt. Vrijwel direct zijn de reacties terug te vinden in het Taakie dashboard! Handig toch?”

Toelichting tijdens webinar Om Taakie duidelijk toe te lichten, verzorgt Team Sportservice een webinar. Wie in aanmerking wil komen om een jaar lang gratis gebruik te maken van de app, moet zich aanmelden voor de digitale aftrap op www.taakie.nl/webinar-de-kop/ op maandag 19 april van 19.30 tot 20.30 uur. Zorg ervoor dat je wel ingeschreven staat als partner van het lokale Sportakkoord. Aanmelden kan op www.sportakkoord-denhelder. nl/agendabijeenkomsten.


Let op

U kunt zonder afspraak onze winkels bezoeken

25% korting op alle

RAYBAN, PRADA en OAKLEY Zonnebrillen Beatrixstraat 33 – Den Helder Schoolweg 51 – Julianadorp 0223-627171 www.oogdesign.nl


NIEUWEDIEPER

WEEK 13 - APRIL 2021

Sterkliniek heet nu AniCura Den Helder Nog betere beter zorg voor uw huisdier Langs deze weg willen wij bekend maken dat wij onlangs van naam zijn veranderd. De nieuwe naam van onze kliniek aan de Texelstroomlaan wordt AniCura Den Helder. Voor u en uw huisdier verandert er weinig. Natuurlijk staan uw vertrouwde dierenartsen en assistenten ook na deze wijziging gewoon voor uw huisdier klaar! Al enige tijd zijn wij onderdeel van AniCura. Vanaf 1 februari 2021 is de service en ondersteuning vanuit de Sterkliniek groep gestopt. Om die reden kiezen wij er nu voor om verder te gaan onder de naam van ons moederbedrijf: AniCura. Wat betekent het voor u en uw huisdier? Behalve nieuwe logo’s op ons gebouw en een nieuwe website verandert er niet veel. De persoonlijke en best mogelijke zorg die u van ons gewend bent wordt als onderdeel van AniCura alleen maar beter. Met deze verandering heeft uw dierenkliniek en -arts makkelijker toegang tot de laatste kennis en ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde, zodat we uw huisdier nog beter kunnen behandelen. Ook werken we binnen AniCura nauw samen met specialisten, die indien nodig meedenken over de beste behandeling voor uw dier. Waarom we gekozen hebben voor aansluiting bij AniCura Als onderdeel van het grote internati-

onale netwerk aan dierenklinieken van AniCura kunnen wij nog beter voor uw huisdier zorgen. Zo kunnen we dankzij AniCura de kwaliteit van onze zorg verder verbeteren, bijvoorbeeld door meer te investeren in apparatuur en de ontwikkeling van nieuwe behandelingen. Zo hebben we met hulp van AniCura geïnvesteerd in een zeer uitgebreid laboratorium voor bloed- en urineonderzoek, nieuwe röntgenapparatuur, een dentale röntgen, een autoclaaf, een gasnarcose installatie, een verbouwing voor Cat Friendly, enz. Binnenkort zullen we een nieuw Echoapparaat aanschaffen en nog diverse andere investeringen doen. Het kwaliteitssysteem van Sterkliniek combineert AniCura met haar eigen kwaliteitsprogramma. Denk bijvoorbeeld aan regelmatige controles van apparatuur, strikte veiligheids- en kwaliteitseisen en verplichte nascholing. Dus ook als onderdeel van AniCura kunt u bij ons rekenen op diergeneeskundige zorg van hoog niveau!

Vrolijk Pasen!

8 Petit Fours 13,50

Paasstol

Chipolata Schnitte 7,25

Aardbeien 10,95 Slof

Groot

9,99

Wat is AniCura? AniCura is één van Europa’s grootste aanbieders van geneeskundige zorg voor huisdieren. Per jaar behandelen de dierenartsen van AniCura meer dan 3 miljoen huisdieren in 300 klinieken in heel Europa, waarvan meer dan 80 in Nederland. Door een goede samenwerking tussen de klinieken in Europa en Nederland kunnen de dierenartsen snel en makkelijk kennis uitwisselen, gebruik maken van moderne apparatuur en opleidingen volgen. Zo werken alle aangesloten klinieken van AniCura samen aan de diergeneeskunde van de toekomst.

5,99

Wij bakken voor jou!

AniCuraDen Helder Texelstroomlaan 82 A | Den Helder Tel: 0223-620006 | www.anicura.nl/denhelder

Helderse Uitdaging helpt ROC bij zoektocht stageplaatsen ROC Kop van Noord-Holland is op zoek naar een samenwerking met bedrijven, waarin studenten de online omgeving gaan opbouwen en uitwerken, in ruil voor een door een praktijkopleider begeleide stageplaats. Stageplaatsen bij bedrijven waar de online omgeving al volledig is opgebouwd en draaiende is, zijn natuurlijk ook van harte welkom. Enige voorwaarde is het aanwezig zijn van een praktijkopleider. Stageplaatsen voor MBO E-commercemanagers niveau 4 in de Noordkop zijn gering. Veel bedrijven reageren afwijzend, omdat zij nog geen uitgebreide online omgeving ontwikkeld hebben. Maar dat hoeft helemaal geen dealbreaker te zijn. Het ROC heeft de hulp van de Helderse en Hollands Kroonse Uitdaging ingeschakeld. De Uitdagingen hebben lokaal een groot (bedrijven) netwerk en dit is een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Klein

Heeft u een vraag over deze verandering? Bel of mail ons gerust, wij vertellen u er graag meer over. Team AniCura Den Helder: Renee, Jacqueline, Stephanie, Shelley, Anouk, Fleur en Monique.

Wat kan een E-commerce student betekenen? Het is fijn als ze het geleerde direct voor iets in de praktijk kunnen brengen. Dit kan voor kleine ondernemers, maar

ook heel goed voor stichtingen en verenigingen. Ze kunnen op verschillende vlakken helpen. Denk aan het schrijven en uitvoeren van een goed contentplan gericht op social media, inclusief contentkalender en social media content. Het opzetten van simpele websites met Wordpress. Het opzetten van e-mailmarketing campagnes. Het inrichten van Facebook advertenties en het maken van video advertenties. Aanmelden De eerste enthousiaste organisaties hebben zich al gemald, waaronder matchgroeplid Jasper Tolhuijs van De Wandelcoach. Staat jouw bedrijf ook open voor een maatschappelijke en educatieve samenwerking met de studenten van ROC Kop van Noord-Holland? Laat het weten via info@helderseuitdaging.nl en zij maken de match!

9


WEEK 13 - APRIL 2021

10

NIEUWEDIEPER

COMBI DEN HELDER Wij, Erwin, Ron en Jeffrey staan voor u klaar! Online zijn we 24/7 open en winkelen op afspraak.

KOOP LOKAAL!

- Uw aankoop gratis en snel thuisbezorgd! - Persoonlijk en eerlijk advies! - Pasfoto’s op afspraak! Bosch TIS30129RW

Hisense H55O8B

-

Prachtige 55 inch (139cm) OLED TV! Ultra HD 4K Super slank design Dolby Atmos geluid 5 Jaar garantie!

-

AEG L6FBBerlin

Bosch BBS612

-

Snoerloze steelstofzuiger Inclusief 2 accu’s! Compact design Voor alle soorten vloeren! Tot 30 min. op één accu!

Volautomatische Espressomachine! Eenvoudig in gebruik Cappuccino of late machiato Compact en ruimtebesparend Het perfecte kopje koffie!

-

9KG wasmachine Prosense verzorgt je kleding Energiezuinig 1400 toeren Diverse wasprogramma’s

Keizerstraat 63 - 0223-684600 - denhelder@electroworld.nl


NIEUWEDIEPER

WEEK 13 - APRIL 2021

11

Minecraftchallenge van de bibliotheek

Testcenter Halfords (e-bikes) gewoon bij u in de straat Sterk concurrerend in prijs, kwaliteit en assortiment

MOP Case closed Karel, Kees en Jaap zijn door een ongehuwde moeder voor de rechter gedaagd, om uit te zoeken wie nu de werkelijke vader is. Ze spreken af om alle 3 het vaderschap te accepteren, teneinde de rechter in verwarring te brengen. Jaap moet als eerste voor het hekje plaats nemen. “Erkent u Jaap, de vader te zijn van het kind?” “Jawel edelachtbare....” “Dan is de zaak hiermee afgesloten.”

Waar woon ik? De bibliotheek heeft een prachtige uitdaging voor kinderen die gek zijn op Minecraft: BiebBouwers. Deelnemers tussen de 9 en 14 jaar krijgen iedere maand een bouwopdracht die ze thuis kunnen uitvoeren.

‘Proefritten aan huis doen wij al vele jaren, veel langer ook al dan Stella Fietsen en Amslod. Daar moet je naar één van de testcentra, die zeker voor inwoners van Den Helder niet dichtbij zijn.

Alleen of samen, wat zij zelf het leukste vinden. Daarna sturen ze een screenshot of een filmpje van hun bouwwerk op. De jury bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt een geweldig Minecraft bordspel cadeau.

Wij brengen de fiets bij de klant thuis en die heeft de hele dag de tijd om te proef fietsen, om zo de beleving te ondergaan’, verteld Ralph Artz. Wij kunnen met gemak in alles mee met de ‘grote jongens online’. Qua prijzen, assortiment, snelle levering en bovenal kwaliteit. We zijn bijna altijd goedkoper en ook kunnen wij uit voorraad leveren. Wat de klanten en wij zelf ook een groot pluspunt van onze fysieke winkel in de Keizerstraat vinden, is dat wij altijd dichtbij zijn. Is er onverhoopt eens een calamiteit dan zijn wij dezelfde dag nog bij de klant om dat op te lossen. Ook voor vragen over de nieuwe fiets is het een kort lijntje naar ons.

Meedoen De opdracht van april is: bouw een raket of ruimteschip waarmee Edo meerdere jaren door de ruimte kan reizen zonder zich te vervelen. Vergeet niet dat hij bouwmaterialen, planten en dieren moet meenemen om een nieuwe beschaving op te bouwen wanneer hij een geschikte planeet gevonden heeft. Het instructiefilmpje staat op de website: www.kopgroepbibliotheken.nl

Er komt nogal een kakvent een restaurant binnen. Hij zegt: “Ober, ik wil graag een Barneveldse kip hebben.” De ober loopt naar de keuken, haalt een kip bij de kok en loopt er mee naar de klant. “Is deze goed?” vraagt de ober. De man steekt zijn vinger in de kont van de kip, steekt zijn vinger in zijn mond en in de lucht en zegt: “Ober, deze kip komt niet uit Barneveld. Deze kip komt uit Hoenderlo.” De ober loopt weer naar de keuken, haalt een andere kip en gaat er mee terug naar de klant. “En deze meneer, is deze goed?” De klant steekt weer zijn vinger in de kont van de kip, steekt zijn vinger in zijn mond en in de lucht en zegt: “Ober, deze kip komt niet uit Barneveld. Deze kip komt uit Staphorst. Een dronken vent aan de bar zit dat zo eens aan te kijken. Hij stapt van zijn kruk, loopt naar die klant en zegt: “Meneer, kunt u dit bij mij ook doen, want ik weet bij god niet meer waar ik woon!!!”

Foto’s of filmpjes van het bouwwerk moeten voor 26 april opgestuurd worden naar: biebbouwers@probiblio.nl Uiteraard voorzien van naam, leeftijd en woonplaats.

Louter voordelen zou ik zo zeggen. Veel mensen in Den Helder onderkennen dit ook. We merken heel goed dat de Helderse consument vaak voor de lokale ondernemer kiest en dat ervaren wij ook zo.’

SPECIALE PAASAANBIEDING Aanbiedingen geldig t/m vrijdag 9 april

Mooie

sliptong per kilo

9,95

Mooie

hele per kilo zeebaars 11,-

Salade trio met verschillende soorten salades Gemarineerde

voor

5,-

300 gram

gamba

5,-

De aanbiedingen zijn ook bij onze kraam op de Beatrixmarkt geldig Spoorstraat 5b 1781 JB Den Helder Telefoon: 06 38331651

www.devishaldenhelder.nl


WEEK 13 - APRIL 2021

12

Marsdiepstraat 399 • 1784 AH Den Helder T (0223) 616 212 • E info@comfortenwelzijn.nl

Lente!

NIEUWEDIEPER

Marsdiep

Diverse soorten comfort-, relax- en sta-op-stoelen

Scootmobielen groot en klein

‘Schulte’ sandalen en comfortslippers

Rollators zijn er al vanaf

€ 79,95

Joy Rider

Openingstijden! Goede Vrijdag Paaszaterdag Vrijdag 2 april Zaterdag 3 april 07.00 - 21.45 uur 07.00 - 21.45 uur 1e Paasdag Zondag 4 april 08.00 - 21.45 uur

2e Paasdag Maandag 5 april 08.00 - 21.45 uur

Openingstijden di t/m vrij: 09.30-17.30 uur | za: 09.30-16.00 uur | ‘s avonds op afspraak

www.comfortenwelzijn.nl

Wiske heeft een vriendelijke uitstraling Wiske is een leuk wit grijs hangoorkonijn, middelgroot. Het is een veilig gecastreerd rammetje met geboortedatum: 11-06-2020. Samen met zijn zusje in het asiel gekomen, ze zoeken allebei apart van elkaar een nieuwe liefde. De konijntjes waren een week of 10 toen ze in huis kwamen en de eigenaar was zich heel goed bewust van de voorplantingsdrang van konijnen. Zodra het risico op nageslacht reëel werd, kregen beide konijnen hun eigen woonplekje met ren in de woonkamer. Super gezellig. Begin december is Wiske gecastreerd en na 6 weken gekoppeld aan Suske. Of beter gezegd: dat was het plan. Wiske bleef Suske lastig vallen, het lukte maar niet om de rangorde te bepalen. Na heel veel moeite, de konijnen hadden inmiddels boven een ruime leefruimte, is de verdrietige conclusie dat het geen match gaat worden en dat het beter is om de diertjes nieuw geluk te gunnen. Zoals gezegd zijn het binnenkonijnen dus naar buiten moet echt nog even wachten op hogere temperaturen. Natuurlijk mag Wiske ook een binnenkonijn blijven, als er maar voldoende leefruimte is voor malle sprongen en renpartijtjes. En natuurlijk een lieve vrouw, want konijnen zijn echt wel sociale dieren. Gewend aan Selective brokjes aangevuld met vers hooi, fris water en groenten en fruit zoals wortel, witlof, banaan, aardbeidistels en bam-

DE BEDDEN

DE BOXSPRINGSHOP VAN DEN HELDER Auping Tone boxspring vlak van € 4805,= voor € 3495,=

Beka Choose & Snooze boxspring vlak van € 2590,= voor € 1999,= elektrisch verstelbaar van € 3590,= voor € 2999,=

2E PAASDAG GEOPEND VAN 12 TOT 17 UUR, MAAK UW AFSPRAAK.

Velda boxspring Larvik vlak van € 2198,= voor € 1698,= elektrisch verstelbaar van € 3198,= voor € 2698,=

Boxspring Urban vlak van € 1479,= voor € 1183,= elektrisch verstelbaar van € 2976,= voor € 2375,=

boe blaadjes en stokken. Niet allemaal tegelijk natuurlijk maar afwisselend. Wiske is wat bedachtzaam, kijkt eens om zich heen en heeft een vriendelijke uitstraling. Zo af en toe komt hij een knuffeltje halen, optillen vindt hij erg spannend. Heeft u een eenzaam lief konijnenmeisje? Kom kennismaken inclusief date, u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak. ‘t Schuthok Rijksweg 4 0223 – 631 447 www.schuthok.nl

Industrieweg 4b | 1785 AG Den Helder 0223 62 40 93 | Waterbed verhuisservice

KIJK OOK OP ONZE WEBSHOP

WWW.DEBEDDEN.NL


NIEUWEDIEPER

WEEK 13 - APRIL 2021

13

ADVERTORIAL

BBQ`en kan altijd! Bakker BBQ is ook weer klaar voor het zomerseizoen. Met gave BBQ`s, accessoires en Gadgets zijn wij er weer klaar voor. Wij hopen onze klanten snel weer in onze shop te verwelkomen want een afhaal loket geeft niet de sfeer die bij het BBQ`en hoort.

Waar het afgelopen jaar de BBQ’s en Kamado’s niet aan te slepen waren is er nu weer een kleine voorraad. Wij proberen met ons enthousiasme en productkennis iedereen van een goed advies te voorzien. Zelf steken we regelmatig een BBQ aan, maken hierop een mooi gerecht en posten deze dan weer op onze socials. Dit doen we bewust om zoveel mogelijk productkennis op te doen die wij met onze klanten kunnen delen. Zo hebben we 8 soorten houtskool staan die we door en door kennen. Sauzen, rubs en pekels worden ook door ons zelf getest. We hopen met deze klantgerichte aanpak mensen enthousiast te maken zodat ze de keuze om naar de fysieke winkel te komen weer maken. Zeker in tijden waar het internet steeds groter wordt.

De Lekkerste Rubs en sauzen Wat begon met 2 potjes kruiden is nu uitgegroeid tot wel 20 soorten

Verveling? Tijdens de sluiting van onze shop, door de Lockdown, hebben wij onszelf niet verveeld! Gelukkig wisten mensen ons te vinden en hebben we ook veel bestellingen thuis kunnen bezorgen. Toch leuk om onze klanten te zien en te spreken met de gepaste afstand. Ook hebben wij onze winkel een make-over gegeven. Dit om de sfeer van het BBQ`en nog meer te benadrukken.

Shoppen op afspraak De huidige maatregelen laten toe dat we kunnen shoppen op afspraak. Dit kunt u inplannen door te bellen naar 0223-633580 of per mail naar info@bakkerbrandstoffen.nl.

Bakker Barbecue Bakker Brandstoffen Industrieweg 1aa 1785 AG Den Helder


14

WEEK 13 - APRIL 2021

NIEUWEDIEPER

Beste Eyewish klanten (voorheen Halee opticien)

KNIPPEN KNIPPEN

DAMES HEREN*

12,- (normaal 17,-) 11,-* (normaal 17,-)

Elke maandag, dinsdag en zaterdag in Falgacentrum Elke maandag, donderdag en zaterdag in Spoorstraat 38 *NIET BIJ KALE OVERLOOP

COMPLETE PEDICURE MET GELLAC 25,Eyewish opticiens gevestigd in het winkelcentrum Kroonpassage , is per 7 maart gesloten. Voor u als bril en/of contactlensdrager kunt u terecht bij OOG & DESIGN. OOG & DESIGN staat bekend in de wijde omgeving als zelfstandige optometrist en opticien, waar oogzorg en kwaliteit een prioriteit is, omdat u maar één paar ogen heeft. Voor service van uw huidige bril en/of contactlenzen bent u van harte welkom bij OOG & DESIGN. Mocht u deskundig advies willen van onze optometrist of gediplomeerde opticiens- contactlensspecialisten, bel dan gerust voor het maken van een afspraak. U kunt ook zonder afspraak langskomen in een van onze winkels, ook om onze zonnebrillen collectie te passen en te kopen. Op onze website vindt u alle informatie over onze winkels, wie wij zijn en wat wij doen. U kunt alles lezen over onze

acties met RayBan, Oakley en Prada brillen en zonnebrillen. Ook als u contactlensdrager kunt u hier alle informatie vinden. Wanneer u liever telefonische informatie wilt, dan kunt u gerust bellen met een van onze winkels. OOG & DESIGN gevestigd in de Beatrixstraat 33 in Den Helder en in winkelcentrum de Riepel in Julianadorp (Schoolweg 51). Tel: 0223-627171 optie 1 Den Helder en optie 2 Julianadorp. www.oogdesign.nl | oogdesign@yahoo.nl Whatsapp: 0970-13 25 63 00 of 06-39 00 41 22

KNIPPEN EN KLEUREN VOOR LANG HAAR 50,-

LASH LIFTING

INCL. WIMPERS VERVEN

Elke zaterdag in Spoorstraat

GEZICHT EPILEREN

HELE GEZICHT, MET TOUW

Elke zaterdag in Spoorstraat en Falgacentrum

19,50 40,25,20,-

Wij zijn verhuisd naar Spoorstraat 38 (oude pand Etos)

Texelstroomlaan 110A - Falgacentrum - 0223 750370 Spoorstraat 38 - 0223 617626


NIEUWEDIEPER

WEEK 13 - APRIL 2021

15

Top 5 zomerbloeiers Canna indica

Crocosmia ´Lucifer´

Grieks. En terecht! De bloemen zijn trechtervormige kelken en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals geel, wit, rood, paars, roze, oranje, zwart en tweekleurig. De bladeren van de Calla zijn egaal groen of gespikkeld en hebben de vorm van een speer.

Tips Plant zomerbollen in groepen, dan vallen ze echt op. Zomerbollen hebben een grote aantrekkingskracht op vlinders. Vooral dahlia’s met open hartjes doen het goed. Heb je een terras of balkon? Geniet dan van deze zomerbloeiers door ze in potten te planten. Zorg wel voor gaatjes aan de onderkant en gebruik hydrokorrels of scherven op de bodem zodat te veel water weg kan stromen.

Dahlia ´Martina´ Wil je zomerbloeiers in je tuin? Plant rijkbloeiende zomerbollen! In het voorjaar planten betekent in de zomermaanden een bloemenzee. Massa’s bloemen Zomerbollen zijn bloembollen die niet tegen vrieskou kunnen. Daarom worden ze in het voorjaar in de tuin geplant, zodra de kans op vorst is verdwenen. De warmte en het licht van de zon zorgen ervoor dat ze groeien en bloeien. Wanneer de eerste bloemen zichtbaar zijn, zijn ze niet meer te stoppen en brengen ze massa’s bloemen. Heerlijk, de hele zomer lang kleur in de tuin. Top 5 Er zijn vijf zomerbollen die kampioen zijn in het geven van veel gekleurde bloemen, en die tot aan de herfst bloeien.

1. Dahlia Er bestaan tienduizenden soorten dahlia’s - keuze genoeg dus. Ze zijn er in allerlei kleuren en in bijzondere kleurcombinaties. De grootte van de bloem varieert van het formaat van de doorsnede van een pingpongbal tot die van een voetbal. Ze bloeien vanaf augustus tot de eerste nachtvorst. 2. Indisch bloemriet (Canna) In de natuur groeit Indisch bloemriet in Midden- en Zuid-Amerika. De bloemen zijn groot óf klein en rank en beschikbaar in de kleuren geel, roze, oranje, rood of variaties daarvan. Het blad van Indisch bloemriet geeft extra sierwaarde door de kleuren. Ze zijn er met groen, rood of bont gekleurd blad. 3. Calla Calla betekent letterlijk ‘mooi’ in het

Begonia 4. Begonia Deze kleurrijke en langbloeiende schoonheid heeft een prachtige betekenis: balans. Er zijn verschillende vormen, kleuren en maten. De begoniafamilie bestaat uit rechtopstaande en hangende soorten. En wist je dat ze hooikoortsproof zijn? De stuifmeelkorrels zijn zo zwaar dat ze niet kunnen zweven. 5. Crocosmia Van oranjegeel tot vurig rood; met Crocosmia wordt het gegarandeerd een

Wij zijn beide Paasdagen open

SMAKELIJKE APRIL AANBIEDINGEN

(Afhalen en bezorging. Actie geldig t/m 30 april 2021)

warme nazomer. Droge grond, weinig water en veel zon, ze kan het allemaal aan. Vanaf juni ontpoppen al de eerste bloemen en na de bloei groeien er bessen waar eerder de bloemen zaten. Dat is dubbel genieten!

Kijk voor meer informatie op www. bloembol.org. Welkoop Anna Paulowna heeft ze allemaal.

Calla Captain ´Murano´

Sunny Flower VOOR VROLIJKE PAASDAGEN

Chicken Biryani

40 % KORTING Nu van 11,00 voor 6,60

Surinaamse Roti kipfilet

25 % KORTING Nu van 8,50 voor 6,40

zie ook:

www.olivemix.nl

Voor afhalen en bezorging in Den Helder en Julianadorp

Openings- en bezorgtijden:

Zondag t/m donderdag 15.00 – 23.30 uur Woensdag 15.00 – 20.00 uur Vrijdag en zaterdag 15.00 – 01.00 uur

Marsdiepstraat 407 | 0223 – 694 354 | www.olivemix.nl

Volop perkgoed / tuinplanten

Prachtige (paas) boeketten

2e Paasdag open van 10.00 – 17.00 uur

Paasstukjes

Beatrixstraat 1AA (naast HEMA) | 0223 619 404 | 06 308 670 670

info@sunnyflower.nl | www.sunnyflower.nl


16

WEEK 13 - APRIL 2021

NIEUWEDIEPER

Help de kunst in Den Helder naar de kelder! inauguratie van President Biden: For there is always light, if only we’re brave enough to see it. If only we’re brave enough to be it. Wij zijn moedig genoeg. Wij pakken die handschoen op en zien de realisatie van deze verhuizing als een kunststukje op zich. Waarom zouden we ook niet moedig zijn? We weten uit jarenlange ervaring dat kunst in de Kop hoort en dat we kunnen bogen op een brede ondersteuning van de bewoners en bezoekers van Den Helder en de regio, van vrienden, sponsoren, vrijwilligers, organisatoren en kunstenaars.

De kelder van de voormalige V&D aan de Beatrixstraat (FOTO: JAN THEUN VAN REES

Nee, geen zorgen, Kunsthal 45 blijft bestaan. Sterker nog: we gaan verhuizen en betrekken een ruimte die maar liefst drie maal zo groot is als onze huidige ruimte welke moet wijken in verband met de stadsvernieuwing.

Wij verwachten een langdurige en veilige haven te vinden in de kelder van het voormalige V&D-gebouw aan de Beatrixstraat. Inderdaad, in de kelder, onderdeks, zonder daglicht. Maar volgens Amanda Gorman is er altijd licht, zoals ze ons voorhield tijdens de

DE SCHIEMAN

Kostenplaatje De verhuizing gaat eenmalig veel geld kosten, maar alle waar is naar zijn prijs. We hebben een projectplan opgesteld met een bijbehorende begroting voor de inrichting en de exploitatie. Om dat plan om te zetten hebben we 154.000 Euro nodig. Hoe denken we dat bij elkaar te krijgen? Nou, enerzijds doen we ons best om fondsen aan te boren en subsidies te verkrijgen. Ook zullen we bedrijven in de regio benaderen om hun culturele hart te laten spreken en ons te ondersteunen. Anderzijds willen we vele activiteiten organiseren zoals bijvoorbeeld een veiling. Help ons met uw ideeën en tips Of u kunt helpen? Jazeker! U kunt ons overspoelen met tips en ideeën om die 154.000 Euro bij elkaar te krijgen. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger, als organisator van sponsoracties of als toekomstig suppoost. U kunt deze nieuwsbrief delen met uw netwerk. En u kunt natuurlijk doneren, gul doneren!

Vakmanschap is Meesterschap

Wat we samen hebben opgebouwd, verdient het te worden voortgezet en te worden uitgebouwd. U, de inwoners van Den Helder en de regio verdienen het om een goede plek te hebben waar een wisselend en kwalitatief hoogwaardig aanbod is van betekenisvolle hedendaagse beeldende kunst. In samenwerking met ´Kunstinitiatieven in de Kop´ houden we de wind in de zeilen en laten nieuwe en spannende dingen gebeuren. Het gaat ons lukken.

BIJ DE SCHIEMAN KUNT U OOK TERECHT VOOR:

VERANDAKLEDEN, WINDSCHERMEN EN LUIFELS OP MAAT GEMAAKT

Stort uw bijdrage op rekeningnummer NL08RABO 0154072753 onder vermelding van “ik draag mijn steentje bij”. Geen bedrag is te klein. Op dezelfde noemer overigens: geen bedrag is te groot. Voor grotere giften komen er tegenprestaties. Bezoek de actiepagina op onze site www.kunsthal45. nl voor meer informatie en lees het projectplan.

Meezingen via Facebook

Meezingen in de bibliotheek kan voorlopig nog niet. Maar thuis op de bank, met de iPad op schoot of met de laptop op tafel, kan iedereen uit volle borst meedoen. Zangeres Evelien van Leeuwen zingt dinsdagmiddag 6 april een aantal bekende liedjes vanuit de lege theaterzaal in School 7. Er staan klassiekers van Boudewijn de Groot, Herman van Veen en Ramses Shaffy op het programma. Drie muzieklegendes die mooie verhalen vertellen in hun liedjes. Het online meezingen begint om 15.00 uur en is te volgen via de Facebookpagina van de bibliotheek. Die is te vinden onder de naam ‘KopGroep Bibliotheken’. Meer informatie via www.kopgroepbibliotheken.nl

Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw mogelijkheden en een prijsopgaaf. Scheepstuigerij De Schieman - Reigerstraat 1-3 - 1781 VE Den Helder T: 0223-623259 - F: 0223-613521 - M: 06-51081824 - E: info@deschieman.nl Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

www.deschieman.nl

Adv Lloyd DeSchieman A4 zeilmakerswerk.indd 1

12-03-19 10:09


WE GAAN WEER FIETSEN!!! Vrijblijvend oriënteren in onze winkel?

Maak gerust een afspraak, wij ontvangen u op een veilige wijze en onze vakspecialisten maken alle tijd voor u vrij. De koffie staat klaar.

Jesse, Donner, Muriëlle, Ralph, Mitchel, Robin en Gerard

Door onze enorme voorraad is uw nieuwe fiets lekker snel leverbaar!

Keizerstraat 24 | 1781 GG | Den Helder | 0223-625635 | denhelder@halfords.nl


WEEK 13 - APRIL 2021

18

NIEUWEDIEPER

Den helder suns boekt zeges in elite a! Groet Auto maakt naam als familiebedrijf waar

‘De laagste private lease in de regio’

Den Helder SUNS heeft inmiddels 4 wedstrijden gespeeld in de zgn. Elite A poule, de huidige top 6 van de Dutch Basketball League. Het energieke team van coachkoppel Peter van Noord en Anne van Dijk blijft vriend en vijand ook op het hoogste niveau verbazen. Na nederlagen tegen Landstede Zwolle en Zorg en Zekerheid Leiden werd in een tactisch gevecht gewonnen van Feijenoord. De Rotterdammers pakten een voordelige marge van 2 punten bij rust (32-30). Vroeg in het 3e kwart liepen de gasten uit naar uit naar een 10 puntenkloof: 46-36. DH SUNS voerde vervolgens de nodige aanpassingen door in een broodnodige time-out. Onder aanvoering van Tom Koopman, die zich met vijf 3-punters tegen 100% onderscheidde, werd een 84-79 overwinning uit het vuur gesleept. Gedoodverfde titelfavoriet Donar werd vervolgens in Martiniplaza in een bloedstollende confrontatie op een 102-100 nederlaag getrakteerd. Het Helderse keurkorps kon na rust (41-30) de marge van 11 punten niet vasthouden waarna de ploegen elkaar geen millimeter ruimte gaven. De thuisploeg kwam in reguliere speeltijd met de schrik vrij door bij 88-gelijk een verlenging af te dwingen. Daarin leek het voor de Groningers voortvarend te verlopen maar de SUNS wisten een 95-92 achterstand om te buigen in een felbevochten 102-100 historische zege.

delijk vanaf 349,= te leasen. ‘En bij ons is hij vanaf 299,= per maand te verkrijgen wanneer er een aanbetaling van 2750,= wordt gedaan’, vertelt gezicht van de zaak Arjan Groet. ‘De elektrische 2008 kost normaal maandelijks 485,=, is nu vanaf 399,= te leasen en bij ons al vanaf 349,=, mits er weer die kleine aanbetaling van 2750 euro wordt gedaan.”

(FOTO’S: PATRICK VISCHSCHRAPER

Primeur met LED boarding in de maak De belangstelling voor de thuisduels van Den Helder SUNS, die via het SUNS livestream kanaal zijn te volgen op you tube, blijft onverminderd groot. Tegen Feyenoord Rotterdam volgden circa 7.500 mensen het loeispannende duel op de voet! In het uitduel tegen Donar werd een primeur in het Nederlandse basketball gelanceerd. Door een optimale samenwerking met Donar werden SUNS partners via LED-boading in beeld gebracht. Dit wordt is vice versa herhaald tijdens het thuisduel in op 17 april. Dutch Basketball League spelt eigen bekercompetitie Er wordt dit jaar vanwege de coronapandemie geen nationale bekercompetitie gehouden. De Dutch Basketball League heeft daarom besloten een eigen bekercompetitie te organiseren in tijdsbestek van één week. De wedstrijdenreeks begint op zaterdag 24 april, gevolgd door twee midweekse ronden. De finale wordt dan gespeeld op zondag 2 mei. De loting moet nog plaatsvinden.

Een langetermijnrelatie opbouwen is een standaard uitdrukking, maar Groet Auto geeft er als familiebedrijf écht invulling aan dankzij superscherpe private lease-aanbiedingen in april. De onderneming met vestigingen in Schagen en Den Helder steekt ook anderszins haar nek uit door de actietarieven van toepassing te laten zijn op elektrische auto’s. Duurzaamheid pur sang kortom en bovendien gaat het om twee blikvangers: de Peugeot 208, auto van het jaar 2020 en de Peugeot 2008. Beide auto’s staan voor dat wat elektrisch rijden zo innovatief en beter voor het milieu maakt: stiller rijden, een hoger vermogen, meer koppel, veel lagere gebruikskosten dan een benzine- of dieselauto en standaard met automaat ingericht. Groet Auto voegt aan dat alles nu een tijdelijke prijsdoorbraak in de private lease toe. De nieuwe elektrische 208 kost in de normale uitvoering normaal 425,= per maand, maar is nu tij-

Een klant kan de leasekosten bovendien verder drukken als hij of zij bij de deal de eigen auto betrekt. Arjan Groet: ‘Wij kopen de auto voor een goede prijs in en storten het geld op de rekening van de klant. Dan heb je dus en een nieuwe auto en extra geld op de bank!’ En dat is nog niet alles: Groet Auto biedt tevens een kosteloze upgrade naar Private Lease Flex aan. Met deze extra service kan men de private lease auto onder bepaalde voorwaarden kosteloos vervroegd inleveren”, aldus Groet. ‘Dat kost normaal twintig euro per maand. Al met al is dit echt het beste aanbod in de markt!’ Kopen kan ook voordelig Het is uiteraard ook mogelijk de 208 of 2008 aan te schaffen en ook hierin komt Groet Auto de automobilist tegemoet door 4000,= extra inruilvoordeel te bieden. ‘Hierdoor kunnen we nu een nieuwe elektrisch 208 aanbieden van €31.950 nu voor slechts €27.950 en de nieuwe elektrische 2008 van €36.930 nu voor €32.930”, verklaart Groet.

Alle zorg en welzijn binnen handbereik!

Wij proberen u zo goed mogelijk te ondersteunen, ook als het thuis niet meer gaat. Het kan dan een optie zijn om (samen met uw partner) te verhuizen naar één van onze locaties De Lichtboei of De Groene Vecht. Zo krijgt u extra zorg en ondersteuning die u nodig heeft om te blijven genieten van het leven. Ook voor zorg en maaltijden aan huis bent u bij ons aan het juiste adres! Meer weten? Kijk op www.zorggroeptellus.nl of bel op werk dagen naar 0223 63 85 00. Wij helpen u graag verder!

met Voor én er! eld Den H


GRATIS

gepolariseerde zonnebril bij aankoop van een complete bril*

Beatrixstraat 33 Den Helder Schoolweg 51 (de Riepel) Julianadorp 0223-627171 www.oogdesign.nl

*Vraag naar de voorwaarden


UW HUIS IS MEER WAARD DAN U DENKT OVERWEEGT U IN DE (NABIJE) TOEKOMST TE VERKOPEN? WIJ GEVEN U GRATIS EEN INSCHATTING VAN DE WAARDE!

Kom langs op ons kantoor, Baljuwstraat 3 te Den Helder, of bel of mail voor een afspraak voor een gratis waardebepaling, 0223-627596 - info@laanmakelaars.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.