Page 1

ny

GRAFISK DESIGN

a s Su

H n a l e


FØR VI GÅR I GANG Kunden hér var Susan Helany som skulle lancere en hjemmeside/blog med sunde opskrifter, og som muligvis skulle udviddes til at være et brand i sig selv. Hun skulle derfor bruge et logo til hendes hjemmeside “Simply Healthy”. Det færdige resultat skulle kunne bruges til både vandmærke, tryk og fremvisning til web.

OPGAVEBESKRIVELSE At designe et logo til Susan Helanys “Simply Healthy” hjemmeside/blog.

HVAD VAR MIT BIDRAG TIL OPGAVEN? Idéudvikling i samarbejde med kunden, og videreudvikling i Illustrator.

VALG AF PROGRAM Adobe Bridge CC, Adobe Illustrator CC.

SPECIFIKATIONER • Fremgangsmåde: • Færdige filer:

Skitsering, Opsætning i Illustrator, FX, Logo.ai, Vandmærke.ai, Logo-tryk.ai

FARVER Farverne der skulle tages i brug, var primært lysegrønne, da der skulle være fokus på de sunde, naturlige ingredienser (grøntsager, frugt etc).

AKTØRER Grafiker (mig selv), Kunde

2 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS


ANY DE HEL NM N A SA

y

RK al

th

SU

Nicklas Ben Rasmussen Portfolio // Grafisk Design

p Sim

e ly H

3 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS


SAMTALE: LOGOTYPE / LOGO Før jeg påbegyndte designet, gjorde jeg mig nogle overvejelser over, om kunden skulle bruge et logotype eller et piktogram/logo. Jeg besluttede mig for at tage en samtale. Vi nåede frem til, at eftersom det var et brand som evt. skulle skifte navn senere hen, måtte vi starte ud med et piktogram med bogstaverne SH. Dette passede til både det engelske brand “Simply Healthy”, det danske “Sunde Herligheder”, og på samme tid passede det perfekt med hendes initialer. Vi kunne senere videreudvikle logoet som vi syntes.

4 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS


Nicklas Ben Rasmussen Portfolio // Grafisk Design

INSPIRATION: LIGNENDE LOGOER Jeg gik i gang med at brainstorme efter hvad jeg ledte efter.

5 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS


Tangerine Feminin, dynamisk og lækker Når jeg kigger på skriften Tangerine, får jeg følelsen af at være på en italiensk restaurent. Skriften har nogle delikate buer, og håndskrifts-agtige seriffer. Dens meget dybe “descenders” og tårnhøje “ascenders” giver den også et godt flow når den bliver tiltet.

SH

Airplanes in the Sky Venlig, glad og barnlig Airplanes in the Sky er en skrift med nogle gode runde seriffer, og dens S har en svane-agtig hals som jeg følte, passede godt ind på logoet her.

S H

OPSÆTNING: SKRIFTVALG TIL LOGO Med hensyn til skriften til monogrammet, ville kunden gerne have noget dekorativt og elegant. Jeg har valgt at tage udgangspunkt i skrifttypen Exmouth. Skriften har ramt rigtigt i forhold til at logoet skal have et elegant præg. Der skulle dog “tweakes” en del i Illustrator før det så rigtigt ud. Jeg tilføjede senere S-et. Problemet med mange af de script-skriifte jeg kiggede igennem, var at S-et simpelthen ikke var buet nok i sin form, til at jeg ville lade det blive brugt som monogram. Jeg fandt dog til sidst skriften jeg ville bruge, nemlig Tangerine. Ovenfor ses de samlede, udvalte skrifter jeg arbejdede videre med.

6 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS

Exmouth Elegant, musikalsk og kontrastrig Exmouth er en script-skrift, der har en næsten Bodoni-agtig kvalitet i dens store kontrast mellem hårog grundstreger. Jeg synes at den blander det bedste fra to verdener. En skråskrift med et godt ensartet flow der mellem hvert bogstav forbinder det næste med opadgående streg. Når den så forbindes med stammen i næste bogstav, som er ganske tyk, er den med til at give skriften en stor kontrast.

SH

Edwardian Script Opera-lignende, aristokratisk og lidt for svulstigt Edwardian Script er en meget dekorativ og bombastisk skrift som er rigtig god til display-typografi. Jeg bruger den bla. til en operaplade for Amin Jensen. Man skal dog være opmærksom på at den ikke bliver brugt for meget, for de store sammen­ sløjfede versaler kan godt virke lidt for dominerende. Jeg har dog valgt den, da H-et passer godt ind til logoet.

SH


Nicklas Ben Rasmussen Portfolio // Grafisk Design

MINDMAP: TANKER VDR. LOGO Jeg havde mange gode idéer til projektet hér, og min første opgave bestod i at organisere disse. Jeg har her lavet et mindmap over hvad jeg har forestillet mig, opgaven skal indeholde. Jeg har brugt en blanding af skitser og tankestrømme.

7 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS


y

SU

RK

ANY DE HEL NM N A A S

l

1

2

DESIGN: DE FORSKELLIGE UDKAST På opslagene hér ses de 8 udkast jeg præsenterede for kunden.

ea

la n

y

th

H pl y m i S

a Sus

3

4

e nH


Sim p

Nicklas Ben Rasmussen Portfolio // Grafisk Design

5

6

y lth a e yl H

y n Helan a s u by S

7

8

9 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS


ORIGINALE BOGSTAVER

SH Sammensat /m Pathfinder

ly p Sim

He

Sammensat /m Pathfinder

Sammensat /m Pathfinder

y

al

Runding er indsnævret

th

th

y

Bogstaverne er omdannet til former, og sammensat til én form

H y l p Sim

l a e

Sammensat /m Pathfinder

LOGO Her ses det færdige logo inklusiv følgeteksten som jeg vil gennemgå på næste side.

DESIGN: DET FÆRDIGE IKON Ovenfor ses det færdige ikon. Kunden valgte at gå fra de mere konkrete sy,bolikker som bladet, dråben osv. og ville hellere gå viddere med monogrammet, som det så ud i udkast 4.

10 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS

PIKTOGRAMINFO Ikonet er sammensat af de bogstaver ovenfor, og blev senere finpudset i Illustrator, hvor jeg har afkortet nogle af endestregerne i H-et, og sammensat nogle nye, så der er overensstemmelse med enderne i S-et. Derefter blev det omdannet til én form, hvorefter jeg afsluttede med en Inner Shadow. Derved får det logoet til at forekomme indgraveret i den texture/baggrund den bliver præsenteret på.


th

y

Nicklas Ben Rasmussen Portfolio // Grafisk Design

ly p Sim

l

n

y

a e H

H n a Sus

a el

FØLGETEKST: EFTER ANVENDELSE Jeg har valgt at lade en tekst følge med piktogrammet. Hér Susan Helany, som skal flugte langt den nederste kant af H-et i logoet. Jeg kiggede på en del forskellige skrifttyper, og det var primært klassiske sans-seriffer jeg holdte øje med. Herunder bla. Gill Sans, Avant Garde, Helvetica, Myriad, Optima, Frutiger, Univers, Verdana, Arial etc. Efter at have testet alle disse igennem nåede jeg frem til at det var Frutiger som passede bedst til formålet. Grunden til at denne tekst skal med, er at kunden skal kunne bruge logoet i flere sammenhænge. Både til brug på hjemmesiden, og til at brande sig selv med. Derfor skal der være to variationer.

11 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS


LOGO I ANVENDELSE: VISITKORT For at give et bedre billede af brandet som helhed, vil jeg her give et eksempel på hvordan det kunne se ud i brug. Vi har fået produceret et lignende visitkort hos vores leverandører. Kunden fik sine visitkort gratis, under den forudsætning at vi måtte bruge bagsiden til reklame. Jeg har hér fremvist hvordan at visitkortet ville se ud, hvis kunden fik bagsiden også.

12 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS


Nicklas Ben Rasmussen Portfolio // Grafisk Design

Susan Helany i t ’s s i m p l y h e a l t h y LOGOTYPE: SKRIFTVALG

FIKTIVT

Som grafiker der laver sin portfolio-opgavem har vi friheden til at forbedre de design-opgaver vi sidder med for bedre at vise hvad vi har lært/mestrer. Jeg føler stadigvæk at logoet svæver lidt for meget. Jeg vil derfor inkludere et logotype der skal følges med. Hér vil jeg have kundens navn/brand samt et slogan der sammenfletter hendes hjemmeside med hendes navn. Jeg har valgt Univers, som er en god solid og bastant font. Sloganet har jeg valgt at inkludere, så vi stadigvæk for “Simply Healthy” inkluderet.

13 BRUHN GRAFISK HÅNDVÆRK APS

Grafisk design  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you