Page 1

VARSÅGOD! TA DITT EXEMPLAR AV SÖDERTÄLJES STÖRSTA NÖJESMAGASIN!

Nr. 05. 2014

TRÄNINGSSKOLAN | MODE | REPORTAGE | KORSORD & MYCKET MER! ANNONS

SHOPPA I SÖDERTÄLJE! Mer än 150 butiker, caféer och restauranger. Måndag–fredag Lördag Söndag

10.00–19.00 10.00–16.00 11.00–16.00

Lokala avvikelser kan förekomma. www.sodertaljecentrum.com Gilla Södertälje centrum på FB.

2 tim fri parkering lördagar & söndagar i Q-Parks garage!

P

STÄLL IN ANKOMSTTIDE N VID PILEN

Bestämmelser på baksidan


Tiger kostym Mörkblå & Kornblå

3799kr

ord pris 4999kr


VÄLJ DIN FESTVÅNING MED OMSORG Boka ett möte och låt oss presentera vad vi kan erbjuda just er.

Vi älskar bröllop & fest. Nu har Panorama festvåning fått en ny regi. Detta kommer medföra att du som gäst eller

brudpar erbjuds en bättre och mer genomförd service. Att kombinera de små detaljerna med blommor, tårta och inredning är vår största passion. Att lyssna, förstå och för att sedan le leverera exakt efter era önskemål. Vi har handplockat allt i vår verksamhet. Detta medför att vi enkelt alltid kan garantera kvaliteten. Välj din festvåning med omsorg. Välkommen till oss på Panorama festvåning.

070-4349050 följ oss på facebook /panoramafestvaning

www.panoramafest.se Viksängsvägen 10, 152 57 Södertälje


Vi är Newz Södertälje och arbetar för att ni läsare helt utan kostnad ska kunna ta del av det allra senaste både lokalt och internationellt. Varje månad levererar vi ett rykande färskt nummer där vi med glimten i ögat lyfter fram det allra bästa med Södertälje. Vid sidan om lokala nöjesnyheter kan ni även ta del av spännande reportage och intervjuer samt det hetaste inom bland annat mode, musik, träning och motor. Surfa in på Newztelge.se för att läsa tidigare nummer, se mingelbilder och mycket mer. Vad tycker du om Newz? Maila gärna in dina synpunkter och åsikter till redaktion@newztelge.se

Tack för att du läser Newz!

REDAKTIONEN

CHARBEL BOTROS CHEFREDAKTÖR CHABBE@NEWZTELGE.SE

IRINA JUNGSIN REDAKTIONSCHEF IRINA@NEWZTELGE.SE

JOACHIM SEIL ART DIRECTOR/DESIGN JOCKE@NEWZTELGE.SE

GABRIEL JOSEF WEBUTVECKLARE GABRIEL@NEWZTELGE.SE

MICHEL JOHANSSON SÄLJARE MICHEL@NEWZTELGE.SE

SKRIBENTER

CHRISTOPHER MOLANDER-WIKLUND CLAUDIA TEZEL TEKNIK MODE & SKÖNHET CHRISTOPHER@NEWZTELGE.SE CLAUDIA@NEWZTELGE.SE

AYSSAR MODE & SKÖNHET AYSSAR@NEWZTELGE.SE

SEBASTIAN IVANOV MAT & DRYCK SEBASTIAN@NEWZTELGE.SE

Dalgatan 13 | 151 33 Södertälje | Tel: 08 501 08 770 | 08 122 04 494 www.newztelge.se | redaktion@newztelge.se

4

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


KUNGLIGT ERBJUDANDE!

39:ord.pris 59:-

PRINCESSMEAL

Dubbel hamburgare med ost, grönsaker,ketchup inkl. pommes och läsk

join us

queensburger

Genetaleden 10 (mittemot Coop Forum)


INNEHÅLL

MAJ

7. LEDARE 8. HET-O-METER 10. HÖRT PÅ STAN 14. MUSIK 17. INTERVJU: ONE WEEK GONE 20. RESTAURANGGUIDEN 22. FILM 27. MOTOR

Chefredaktör/Ansvarig utgivare Charbel Botros charbel@newztelge.se REDAKTION AD/Design Joachim Seil jocke@newztelge.se Redaktionschef Irina Jungsin irina@newztelge.se Säljare Michel Johansson michel@newztelge.se Webbutvecklare Gabriel Josef gabriel@newztelge.se Skribenter Claudia Tezel claudia@newztelge.se Ayssar ayssar@newztelge.se

29. MINGEL

Christopher Molander Wiklund christopherW@newztelge.se

44. INVIGNINGEN AV NYA POLISHUSET

Mingelfotograf Alexander Kiorkis

46. REPORTAGE: GRAN CANARIA 48. TEKNIK 50. STYLE BY CLAUDIA 52. BEAUTY BY CLAUDIA 55. SUMMER FASHION 56. STYLISTEN 58. TRÄNINGSSKOLAN

ADRESS Newz Södertälje Dalgatan 13, 151 33 Södertälje Kontor nr : 08- 501 08 770 PRAKTISK INFORMATION Tryck: : K-Print Frekvens: 12 nummer / år Nästa nummer: 15 juni Manusstopp: 2 juni Distribution: Distribueras i Södertälje med omnejd. Exponeras nu på ca 400 platser. Newztelge.se ingår i samma medieportfölj. Alla invändningar i redaktionella frågor ombeds att skickas skriftligen till redaktionen. Eftertryck och kopiering av Newz är inte tillåtet. Citat får göras, men då måste källa anges. redaktion@newztelge.se

60. BLACK ENERGY 62. TÄVLING: BLACK ENERGY 65. KORSORD 66. FRÄCKISAR

PÅ OMSLAGET: ”One Week Gone” Upplaga 05-2014 Antal sidor: 68 Foto: Magnus Pettersson

Följ oss bakom kulliserna. Gilla oss på facebook.

6

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


Våren är förväntningarnas tid

NEWZ SÖKER FLER MEDARBETARE! Nu söker vi dig som vill skriva, tipsa om mode, fotografera, bevaka, irritera eller varför inte rita en egen serie i vårt magasin? Har du en idé om vad du skulle kunna bidra med så hör av dig till mig så pratar vi vidare. Släng iväg ett mail till: irina@newztelge.se

Det är verkligen något speciellt med våren. Plötsligt lever allt upp igen, efter att ha varit dolt under snö och damm i flera kyliga månader. Ett säkert vårtecken är alla uteserveringar som dyker upp och som snabbt fylls av soltörstande människor. De flesta håller säkert med mig om att säsongens första glas ute i solen verkligen smakar underbart. I luv it! Något annat som hör våren till är förväntningar och förhoppningar. Som ny redaktionschef för tidningen har jag såklart en massa förväntningar, både från mig och från andra. Rent professionellt hoppas jag att alla ni läsare ska fortsätta att gilla det här magasinet. Att vi ska fortsätta skapa innehåll som ni tycker är intressant och läsvärt. Jag är självklart nyfiken på att få veta vad ni tycker. Saknar ni något? Gillar ni något? Tveka inte att höra av er! Min förhoppning är att vi ska ge er en härlig blandning av nöje, inspiration och vardagslyx. Vi är ett starkt team så jag tvivlar inte en sekund på att vi fixar det. Det säkraste och mest synliga tecknet på att vi lyckas är att våra tidningsställ snabbt töms på tidningar av trendkänsliga läsare. Det är ett bra betyg och ett tydligt bevis på att vi gör rätt saker. Det kommer vi fortsätta med. På det mer lättsamma planet har jag skyhöga förväntningar på årets vår- och sommartrender. Jag hoppas på snygga solglasögon och skor. Jag vill se färgglada plagg som smickrar solbrännan. Jag vill hinna med en mängd besök på sjyssta uteserveringar. Årets glassnyheter måste också provsmakas. Årets drinkar måste utses. Man börjar såklart fundera litegrann på sommaren. Blir det soligt och varmt? Vad ska man göra på semestern? Storstad eller sol-och-bad? Ska man satsa på höga klackar eller ballerinas? Eller kanske båda? Och kanske en av de viktigaste frågorna, vilken låt blir årets sommarplåga? Jag har mina aningar men tänker inte avslöja vad jag tror riktigt än.

Eftersom jag är de n senaste nykom lingen här på redaktion en tänkte jag rund a av med några korta punk ter som får ge en första inblick i vad jag gil lar: o Hip-hop o Klack o Hund o Sommar o Mörk choklad o Sött o Kaffe

Irina Jungsin Redaktionschef

o Schlager o Ballerina o Katt o Vinter o Mjölkchokla d o Salt o Te

BOKA DIN ANNONS FÖR 2014! HELSIDA

230*300 + 5mm utfall

KVARTSIDA

(ej baksida)

103*140

ETT INFÖRANDE 15.000:- / st

+ 5mm utfall ETT INFÖRANDE 8 000:- / st

SEX INFÖRANDE 12.000:- / st

SEX INFÖRANDE 6 000:- / st

ETT ÅR

ETT ÅR

4 000:- / st

BOTTENBANNER

(ej framsida)

10.000:- / st

HALVSIDA ETT INFÖRANDE 10.000:- / st SEX INFÖRANDE 210*140 + 5mm utfall ETT ÅR

8000:- / st 6000:- / st

230*40 + 5mm utfall

ETT INFÖRANDE 6 000:- / st SEX INFÖRANDE 4 000:- / st ETT ÅR

2 500:- / st

BOKA INNAN DEN 15 JUNI SÅ BJUDER VI PÅ DIN FÖRSTA ANNONS* *GÄLLER VID TECKNANDE AV 12 MÅN.

BOKA IDAG PÅ: 08-501 08 770 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

7


Text: Irina Jungsin

HETOMETER SM-GULD! Där satt den! SM-guldet i herrbasket stannar kvar i Södertälje. Totalsegern satt hårt inne och det krävdes en finalserie på sju matcher för att Södertälje Kings skulle besegra Norrköping Dolphins. Efter en tidvis svajig finalserie vann man till slut den sista och avgörande matchen med relativt övertygande 92-80. Grattis!

EUROVISION-FNATT! Sanna Nielsen i all ära och visst gjorde hon ett bra jobb som kammande hem en hedrande tredjeplats i Eurovisionsfinalen. Men årets snackis blev ändå Österrikes bidrag som tog hem hela kalaset. Vinnarlåten Rise Like a Phoenix framfördes av dragartisten som egentligen heter Tom Neuwirth men som uppträdde under artistnamnet Conchita Wurst. Smaken är som baken, men oavsett vilken musiksmak man har känns det hoppfullt när alla kan få vara med och tävla oavsett kön, utseende och sexuell läggning.

KOSSORNA I LINA NATURRESERVAT Kossorna ser kanske lite lata ut där de står i hagen och käkar hela dagen. Men faktum är att just detta är jätteviktigt för vår natur. Genom att knata omkring som levande gräsklippare och äta upp gräset hjälper de till att hålla landskapet öppet. Detta bidrar i sin tur till en biologisk mångfald.

TILLGÄNGLIGHET I STADSPARKEN I dagsläget finns ingen offentlig toalett i Stadsparken. Detta lirar inte alls med ambitionen att skapa ett samhälle som är tillgängligt för alla. Nu har kommunens pensionärsråd och handikappråd gjort slag i saken och skickat in ett gemensamt brev till samhällsbyggnadskontoret där de påpekar denna brist. Hoppas de får gehör för detta!

SNÖ I MAJ?! Påsken och april månad bjöd på ganska behagligt väder och det fanns hopp om en fin och varm vår. Men i början på maj snöade det plötsligt på en hel del håll i vårt avlånga land! Det är INTE ok. Kan den som har numret till vädergudarna ringa dem och påpeka att det faktiskt är vår nu!

Har du något som du tycker passar in på het-o-metern? Kontakta oss på info@newztelge.se

8

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

UR SPÅR! Den norske skidåkaren Petter Northug har på senare tid skapat mer rubriker på andra sätt än genom att vinna skidlopp. Även om man är en av de största skidåkarna genom tiderna är det inte ok att sätta sig och köra bil efter att druckit alkohol! Fy skäms.


HÖRT PÅ STAN: SÖDERTÄLJE Text: Irina Jungsin

Dags för årets upplaga av dansskolan JAMs elevproduktion. Denna gång bär showen titeln ”Walk The Line” och sätts upp Estrad 24 -25 maj. JAMs dansstudios samtliga dansgrupper medverkar och sätter tillsammans ihop en sprakande föreställning med passion och inlevelse.

JAMS elevshow

DANIEL ADAMS-RAY TILL SÖDERTÄLJE Daniel Adams-Ray ger sig ut på turné i vår och sommar och kommer till Södertälje för en spelning på Telgias Salonger lördagen den 7 juni. Daniels senaste studioalbum “Innan vi suddas ut” släpptes i november 2013. Albumet blev kritikerrosat av Sveriges musikrecensenter som beskriver plattan som mognare, hårdare, vackrare och att Daniel lyckats balansera rap och sång på ett snyggt sätt.

SWEDISH GAME FAIR I slutet av maj är det full fart vid Tullgarns slott. Då går mässan Swedish Game Fair av stapeln ute på området runt slottet. Mässan är indelad i ämnena hund, fiske och jakt och besökarna kan förutom att handla prylar även prova på en mängd olika saker. Dessutom finns det mycket mat att tillgå på food courten som är ett samarbete mellan Operakällaren, Lux Restauranger och Brasserie Le Rouge.

10 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


HÖRT PÅ STAN: STOCKHOLM Text: Irina Jungsin

LÖPARFEST

Så är det åter dags för nästan 22 000 löpare att springa Stockholm Marathon. Lördag 31 maj kl 12.00 går startskottet. Ett tips är att ställa bilen och istället använda apostlahästarna om du har tänkt röra dig i centrala Stockholm. Varför inte ta en picknick någonstans längs banan och peppa på alla tappra löpare?

PRINSESSDOP Vår allra yngsta lilla kunglighet, prinsessan Leonore, döps den 8 juni klockan 12 i Drottningholms slottskyrka. Ungefär 160 gäster är sedan inbjudna till en mottagning och därefter hålls en mer privat lunch. Bland de inbjudna finns familj och vänner samt representanter för regering, riksdag och det officiella Sverige. Det spekuleras flitigt i vilka som blir lilla prinsessans faddrar men vilka det är meddelas först vid dopet.

STHLM

fields Vad sägs om en rockfestival? Den 30 maj intar en helt ny endagsfestival Gärdet i Stockholm. På festivalens två scener utlovar man något av det bästa som rockvärlden kan erbjuda. Det blir en upplevelse med mat, dryck och musik. Under dagen spelar band som Slayer, Cult of Luna och Spiders. Kalaset toppas med en spelning av självaste Metallica där fansen har fått bestämma låtlistan!

SUMMERBURST FESTIVAL 13-14 JUNI För fjärde året i rad drar man ihop ett helt gäng artister för en festival av ljud, ljus och party. Denna gång har man valt att flytta ut på Gärdet och artistuppbådet består av riktiga dragplåster. Eller vad sägs om David Guetta, Dada Life och Rebecca & Fiona, för att bara nämna några. NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

11


HÖRT PÅ STAN: SVERIGE Text: Irina Jungsin

TIMBUKTU PÅ LISEBERG Timbuktu får sällskap av sitt ursprungliga kompband Damn på Lisbergs stora scen den 30 maj. Timbuktu fick nyligen Fem-i-tolv-rörelsens pris för sitt arbete mot främlingsfientlighet. Damn har även ett antal hits på egen hand. Kan inte bli annat än bra drag!

YROBYN

VOLVO

SVENSKT I HOLLYWOOD En av kultfilmerna från 90-talet, Point Break, ska få en remake. Filmen regisseras av Ericson Core som tidigare har gjort filmer som exempelvis Daredevil och Invincible. Nyligen blev Matias Varela klar för en av rollerna i filmen. Matias är mest känd som Jorge i Snabba Cash-triologin. Inspelningarna startar i sommar och premiär är beräknat till nästa år.

Volvos marknadsföringskoncept ”Made by Sweden” kan inte ha undgått någon. Tidigare har bland andra Mando Diao och Swedish House Maffia synts i deras reklamfilmer och senast var det Zlatans tur att spela huvudrollen. Nu har turen kommit till nästa svenska stjärna och det är inte vem som helst man har värvat. Sedan i början av maj är det artisten Robyn som syns i reklamkampanjen, där man vill slå ett slag för miljömotorerna som nu finns i alla Volvo-modeller.

#KENTFEST I sommar ordnar bandet Kent en egen festival. #KENTFEST är kort och gått bandets tolkning av hur en bra festival bör vara, med mat, aktiviteter och såklart bra musik. Kent har bjudit in artister som de själva gillar. Hittills är det klart att man får sällskap på scenen av akter som Nina Persson. Alina Devecerski och Elliphant. Den 1 juni är #KENTFEST på Ullevi i Göteborg och den 15 juni kommer man till Gärdet i Stockholm.

12 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


HÖRT PÅ STAN: VÄRLDEN Text: Irina Jungsin

SÄSONG 2 Äntligen dags för säsong två av Netflix originalserie Orange is the New Black! Den 6 juni får vi återse Piper och de andra karaktärerna när hela andra säsongen släpps. När skådespelarna i serien ska beskriva den nya säsongen använder de ord som sexig, galen, verklig och rolig. Återstår att se om de har rätt. Den som vill kan redan nu gå in på Netflix och se en trailer för att stilla nyfikenheten.

NYTT ALBUM AV MICHAEL Ett nytt Michael Jackson-album har precis släppts. Albumet, som fått titeln XSCAPE, består av åtta hittills osläppta låtar. Producenterna har försökt behålla det i musiken som är typiskt för Michael Jackson, samtidigt som man har försökt göra det lite mer modernt. På första spåret från plattan, även den med titeln XSCAPE, hör man redan efter ett par takter tydligt Michael Jacksons typiska sound som är omöjlig att inte känna igen.

SLUT MED LÄTTKLÄTT PÅ MALLIS Den som gillar att strosa runt lättklädd bör tänka till om man har tänkt åka till Mallorca. Eller i alla fall ta med en tjock plånbok. Från slutet av maj inför man nya regler på ön som vi kanske mest förknippar med sol och bad. Då blir det nämligen otillåtet att gå runt i bara bikini eller badbyxor utanför stränder och strandpromenader. Personer som ertappas med att gå omkring i stadsmiljö iförda endast badkläder kommer att bötfällas med upp till 5 500 kronor. Syftet sägs vara att bevara en harmoni mellan turister och lokalbefolkning. NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

13


MUSIK Text: Irina Jungsin

One Week Gone

Rebecca & Fiona

Kent

Face Down Generation

Beauty is Pain

Tigerdrottningen

NNNNN

NNNNN

NNNNN

Hela albumet drar direkt igång i högt tempo med låten The Reunion. Plattan kan nog bäst beskrivas som en samlig pop-punkiga låtar. Det är nästan rakt igenom starka gitarrer, högt tempo och smarta låttexter som lätt fastnar. Enda undantaget är väl egentligen låten Eric Forman’s Basement där lugnar man ner sig lite, vilket inte alls är negativt. Det blir ett trevligt avbrott bland de andra mer energiska spåren.

Den nya plattan är resultatet av två års idogt arbete och skrivande. Här kombinerar den coola duon electrohouse med pop. Och det funkar rätt bra. Första singeln Candy Love lär säkerligen spelas på klubbar lite varstans. Personligen föredrar jag det mer popiga och lättsmälta spåret Dreams. Låten känns somrig och har en catchy refräng.

Första singeln från nya albumet släpptes för ett tag sedan och har spelats flitigt i radio. Genom den starka texten i låten med titeln La Belle Epoque sätter man ord på obehagliga aspekter i samhället. Ingen skönskrivning utan man gör det rakt på och framfusigt.

Det låter bra, fräscht och nytt. Visst hör man på vissa låtar att bandet har inspirerats av förebilder som Blink182, men det är inget som stör. Grabbarna sjunger bra, är musikaliska och materialet känns genomarbetat. Visste man inte bättre skulle man kunna tro att bandet härstammar från något garage i Kalifornien istället för från Södertälje.

Albumet är proffsigt och välproducerat, vilket förvisso inte är konstigt då man har samarbetat med en hel drös namnkunniga producenter såsom Adrian Lux, Duvchi och även svenska Carli. Ibland är det kanske på gränsen till för perfekt. Det gör att det blir lite opersonligt.

Kent har ju alltid haft en förmåga att formulera sig och det fortsätter man demonstrera genom hela plattan. Musikaliskt låter det ungefär som Kents material brukar göra. Välskrivna texter och välskapad musik. Popigt och synthigt. Jocke Berg leverera med sin blandning av falsett och pratsång. Kents lojala fans lär inte bli besvikna. Jag är inte en av dem men det finns några låtar på albumet som jag definitivt kommer vilja lyssna på fler gånger. Var är vi nu? och Mirage är två av dessa.

NYHETER! ROCKDOKTOR & HIP HOP-PROFESSOR Nyligen förärades Jimmy Page med ett hedersdoktorat från Berklee College of Music i Boston. Den nu 70-åriga Led Zeppelin-gitarristen var väldigt glad och stolt över utmärkelsen. I sitt tacktal sade han ödmjukt: ”Att vara i en position där man kan göra det man är bäst på...och att bringa glädje till andra människor, det kan inte bli mycket bättre än så”. Även Sean ”Puff Daddy” Combs har alldeles nyligen blivit hedersdoktor. Detta på anrika Howard University där han faktiskt studerade ekonomi för ett antal år sedan, även om han inte slutförde studierna. Sean var också märkbart tacksam och sade i sitt något spirituella tal bland annat ”Howard University förändrade inte bara mitt liv – det uppslukade min själ, mitt hjärta, min varelse och min ande”.

14 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

ÅR ET S

PR IDEL ÅT Den officiella låten till årets Pridefestival görs av artisten Ola Salo. Låten heter ”I got you” och handlar i korta drag om att kärleken övervinner allt. Det är ett budskap som Ola gärna förmedlar och som han tycker passar både Pridefestivalen och världen i allmänhet. Låten är resultatet av ett samarbete mellan Ola Salo och Andreas Kleerup. Samarbetet uppges ha funkat så bra att de båda gärna öppnar för ett fortsatt musikaliskt samarbete.


Glöm inte Morsdag den 25 maj!

15%

Fira Sveriges nationaldag den 6:e juni med en bakelse!

rabatt vid beställning av student- och smörgåstårtor.

Tidermans Bagarbod

Kringlans Konditori

Eklövs Bagarbod

Tidermans Bageri

Tel: 08-550 113 30 Mälaregatan 12 151 71, Södertälje

Tel: 08-550 168 48 Storgatan 4 151 72, Södertälje

Tel: 08-550 306 55 Järnagatan 12 151 71, Södertälje

Tel: 08-550 306 08 Sydhamnsvägen 44 B 151 02, Södertälje

WWW.TIDERMANS-BAGERI.SE


NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

17


MUSIK Text: Irina Jungsin

n Generation“ finns Debutplattan “Face Dow e och tify, Facebook, Youtub Spo a bl på lig äng tillg ne.com. kgo wee one t sam iTunes

Albumsläpp, rep och promotion. Det är lite hektiska tider för killarna i Södertäljebandet One Week Gone. Debutalbumet Face Down Generation har precis släppts och nu hoppas man att omvärlden ska få upp ögonen för bandet som inte har något emot att jämföras med Blink182. Vi stämde träff med bandet en regnig lördag i maj för att höra mer om deras ambitioner, influenser och drömmar. Det var en samling glada killar som ramlade in på redaktionen och tog plats i intervjusoffan.

åkte runt lite i skateparken och kastade ur sig fraser och ord, vi kikade runt efter vilka namn som redan var tagna och till slut fastande vi för One Week Gone. Så enkelt var det. När man lyssnar på låten Message In a Bottle och även när man ser låtvideon så får man lite associationer till Blink182. Är det en komplimang eller en förolämpning? Haha, sjysst! Jo, det är vi absolut medvetna om. De är en stor influens i vår musik och vi gillar dem skarpt. Just det där roliga, humoristiska med glimten i ögat är något vi verkligen eftersträvar. Det är den typen av musik vi gör och vill göra.

Bandet består av Gustav, Jonas, Emanuel och Samuel. Samuel bor i Mariefred medan övriga medlemmar är riktiga Södertäljekillar. Bandet bildades hösten 2009, det var egentligen Jonas och Emanuel som först började lira lite ihop, sedan hakade de andra två på och bandet blev komplett.

Vad lyssnar ni själva på för musik, utanför bandet?

Berätta om ert debutalbum

Jonas: Jag gillar lite mer hardcore musik och metal, men också Blink182 och Cypress Hill.

Vårt album Face Down Generation har vi jobbat med i ungefär ett år. På de flesta låtarna började vi med att göra musiken för länge sedan men det var först under sista veckan innan albumet skulle vara klart som vi satte alla texter! I flera av låtarna försöker vi spegla två olika perspektiv på saker. Så refrängen kan vara på ett visst sätt medan versen säger något helt annat. Ett exempel på detta är låten My POV, Your POV. Bandnamnet - varifrån kommer det? Om vi ska vara ärliga så var det inte så jättekomplicerat. Jonas och Emanuel

18 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

Samuel: Blink182, ska, Led Zeppelin. Ganska blandat, jag gillar gammal musik också. Exempelvis Beach Boys är bra. Emanuel: Egentligen allt, men om man ska ta något specifikt så gillar jag indie och pop punk.

Gustav: Ganska mycket samma som Samuel. Jag gillar också 50-talsrock och Bob Dylan. Hur kommer det sig att ni började med musik överhuvudtaget? Samuel: Jag började egentligen med musik först när jag gick med i One Week Gone. Jag kunde inte spela innan så jag lärde mig det i bandet. Jonas: Jag började spela gitarr ordentligt när jag fick en elgitarr i julklapp. I bandet blev jag dock trummis då jag märkte att det gick snabbare att bli bra på


MUSIK Text: Irina Jungsin

Gustav Åström | Sång & Gitarr

Jonas Berggren | Trummor

Samuel Tunfjord | Bas

Emanuel Källberg | Sång & Gitarr

trummor än på gitarr.

Vad är då det sämsta med att spela i ett band med kompisarna?

Emanuel: Jag sjöng när jag gick på Wendela Hebbe-gymnasiet och mina föräldrar har spelat i band. På den vägen är det.

Ibland kan det vara svårt är att hålla fokus. Eftersom vi är så bra vänner så kan våra diskussioner lätt sväva iväg och spåra ur. Ibland kanske vi också blir lite för bekväma, för att vi har det så bra. Vi repar på Vallaskolan i Enhörna varje söndag. Där har vi tillgång till en riktigt sjysst lokal att repa i och det finns pingisbord och massa annat kul. Så våra matpauser blir lätt två timmar!

Gustav: Mitt musikintresse tog fart på högstadiet. Jag började spela gitarr och mamma lånade hem en gitarr från jobbet som jag övade på. Pappa spelar också gitarr. Vad hade ni för idoler som små? Gustav: Dr Bombay, Eminem. Jonas: AC/DC, Green Day. Emanuel: Red Hot Chili Peppers, Linkin Park. Samuel: Blink182. Jag kommer ihåg en gång när man skulle ta med en favoritlåt till skolan, jag tog med en låt från en samlingsbox med Simpsons! Vad är det bästa med att ha ett band tillsammans med sina polare? Det bästa är att vi får umgås och har något gemensamt. Man spelar med sina bästa kompisar vilket gör att det känns meningsfullt oavsett hur många som sedan lyssnar och eventuellt köper skivan. Vi spelar och gör musik för vår egen skull, men hoppas såklart samtidigt att vi kan påverka någon annan och ge glädje. Eftersom vi är vänner och alla gör sin grej har vi inte heller någon frontman. Förutom att Samuel får agera chaufför eftersom han är den enda som har körkort än så länge. Det skulle nog inte funka som det gör nu om någon av oss hoppade av bandet. Då skulle vi behöva bli ett helt nytt, annat band istället.

Beskriv er drömspelning Det ultimata skulle lätt vara att få headlina på Reading Festival framför hundratusentals musikälskare! Men just nu drömmer vi om att få göra vår första spelning utomhus, det vore grymt. Mer långsiktigt är drömmen att få köra en USA-turné. Vi hoppas kunna leva på musiken och verkligen vara ett turnerande band. Alla pengar vi får in på skivförsäljningen nu ska gå till att köpa en van så att vi kan börja turnera. Hur gör man om man vill lyssna på ert material? Vi finns ju på alla stora kanaler som Spotify, Facebook, Youtube och iTunes så där kan man hitta oss. Sedan har vi såklart vår sajt där man kan lyssna på materialet och läsa mer. Om man är lite nyfiken och vill få en uppfattning om vad som är typiskt One Week Gone, vad skulle ni säga att man ska börja med att lyssna på då?W Vår låt Message In a Bottle är ganska typisk vårt sound. Sedan finns ju The Reunion och Generic som vi också gillar och som ger en bra bild av hur vi låter. Men man måste lyssna på hela albumet, haha!

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

19


RESTAURANGGUIDEN. Över 19 år i branschen. Crazy Town’s Eddie Demir är en krögare med lång erfarenhet. – Crazy Town, varifrån kommer det namnet? Min fru som är från Jakobsberg ville döpa restaurangen till Tokstan eftersom Södertälje ofta kallas så. På engelska blir det Crazy Town, ett rätt coolt och passande namn. – Hur kom det sig att du började i restaurangbranschen? Jag lärde mig att baka pizza som

14-åring. Som 18-åring köpte jag dåvarande American Pizza-stället, TAPCO, och vi blev snabbt ledande och omtyckta i Södertälje. När jag sålde TAPCO efter 14 år började folk ringa mig för att fråga om, när och var jag skulle öppna nästa ställe. Det var en bekräftelse på att vi var duktiga så jag startade min nuvarande restaurang Crazy Town som jag har drivit i snart 14 år. Och det blev lyckat det med. – Har ni någon paradrätt? Vad säljer bäst?

Vi är kända för vår plankstek, man kan välja med Black Angus Beef, oxfilé eller laxfilé. Jag kan också varmt rekommendera vår á la carte-meny, den är ju grymt bra! – Vad äter du helst själv? Det här är ju en wok och steakhouserestaurang, så det blir mycket wokat och gärna en köttbit. – Vad är ert framgångsrecept? Vi har en kontinuitet, personal och kockar trivs. Det gör att trogna gäster känner igen personalen och att maten håller samma goda kvalitet varje gång. Eddie Demir, Crazy Town.

American Steakhouse / BBQ

Libanesiskt

CAESAR’S

CRAZY TOWN

HABIBI

MEZA

Slussgatan 5 Telefon: 08-550 639 97 www.caesars.nu

Nygatan 21 Telefon: 08-550 666 76 www.crazytown.se

Lovisinsgatan 7 Telefon: 08-550 152 52 www.restaurang-habibi.se

Prästgårdsvägen 4, Geneta Centrum Telefon: 0707- 21 46 13

Öppettider: mån-tors 11:00-01:00, fre-lör 11:00-02:00, sön 11:00-24:00

Öppettider: mån-tors 16-22, fre 16-23, lör 15-23, sön 15-21

Lunchbuffé: mån-fre: 11-14 Á la carte: mån-tors 17-22, fre-lör 17-23, sön- stängt

Bokas gärna för mindre dop och festarrangemang.

Italiensk- och amerikansk BBQ-meny. Stans längsta öppetider på köket!

Internationella smakupplevelser till bra priser. Pröva gärna vår prisvärda amerikanska steakhouse-meny!

På restaurang Habibi serveras fräsch och kryddig mat lagad med omtanke.

Det bästa från Libanon och mycket annat gott. Livemusik varje lördag!

ASIAN ROXY

MINAKO

PARN THAI

SPICY ASIAN

Nygatan 27A Telefon: 08-550 355 66 www.asienroxy.com

Badhusgatan 1A Telefon: 08-550 868 55 www.minako.se

Nygatan 27 Telefon: 08-550 413 75 www.parnthai.se

Hertig Carlsväg 32 Telefon: 08-550 316 87

Lunch: Mån-Fre 10:30-15:00 Á la carte: mån-tors 17:00-21:00, fre 17:00-22:30, lör 12:00-22:30, sön 12:00-21:00

Lunch: mån-fre 11:00-15:00 Á la carte: mån-fre 15:00-22:00, lör 15:00-21:00, sön 15:00-21:00

Lunch: mån-fre: 11:00-14:00 Á la carte: mån-tors 11:00-21:00, fre 11:00-23:00, lör 12:00-23:00, sön 12:00-21:00

Öppettider: mån-tors 10-21, fre-lör 10-23, sön 12-21

Spännande asisatisk restauang med smaker från Kina och Mongoliet.

Japansk mat och sushi när den smakar som bäst!

Genuin thailändsk mat lagad med omtanke.

Det bästa från Thailand, Mexico och Amerika. Allt ifrån pan pizza, taco till wok!

Asiatiskt

20 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


Á la carte

Lunch

Alkoholrättigheter

Uteservering

Avhämtning

Vill du också synas här? Ring: 08-501 087 70 Fast Food

ATILLA’S

BROLLES MIX

QUEENS BURGER

Birkavägen 4 Telefon: 08-550 310 10 www.crazytown.se

Nygatan 29 Telefon: 08-550 601 80 www.facebook.com/brollesmix

Genetaleden 10 Telefon: 08-400 155 90

Öppettider: mån-fre 10:00-21:00, lör-sön 12:00-21:00

Öppetider: mån-fre 10:30-20:00, sön 12:00-20:00

Vällagad pizza, deli och pasta.

Går även att beställa via Onlinepizza.se Friterad kyckling, hamburgare, pizza, kebab och pasta. Nyöppnat!

Vattenpipa

Öppetider: mån-lör 10:00-22:00, sön 11:00-22:00 Lunch: 10:00-14:00 Traditionella såväl som annorlunda hamburgarealternativ. Även sallader och kebab.

After Work / Pub

CAFÉ DUBAI

LILLA STYRBJÖRN

OLD GRAVEDIGGER’S INN

PARK HOTEL

Erikhällsgatan 32 Telefon: 08-550 121 20 www.cafedubai.se

Jovisgatan 2 Telefon: 070-999 93 82

Mälaregatan 10 Telefon: 08-550 631 83 www.gravediggers.se

Saltsjötorget Telefon: 08-550 265 00

Öppettider: mån-tors 15-24, fre-lör 15-02, sön 15-24

Öppettider: mån-fre 10:00-21:00, lör-sön 12:00-21:00

Öppetider: mån 14:00-22:00 tis-tors 14:00-24:00, fre-lör 14:0001:00, sön 14:00-22:00

Lunch: mån-fre 11:30-13:00 Á la carte: mån-lör 17:00-22:00 Afterwork: fre 16:00-19:00

Den 4 april öppnades portarna för Café Dubai. God mat, fika samt vattenpipa med 40 olika smaker att välja mellan. Välkommen!

Nyöppnad gastropub där kan du äta vällagad mat både lunch och kväll.

Engelsk pub med ett stort och välfyllt ölsortiment.

Stans’ centralaste hotell med en välbesökt bar och restaurang. Perfekt för affärslunch, middag och afterwork.

Caféer

CASTELLO

HABIBI CAFÉ

TIDERMANS

WAYNES COFFEE

Lunagallerian Telefon: 08-550 161 75 www.konditoricastello.com

Nygatan 15 Telefon: 08-550 152 52 www.restaurang-habibi.se

Kringlanvaruhuset Telefon: 08-550 168 48 www.tidermans-bageri.se

Stora torget (gamla rådhuset) Telefon: 08-550 105 02 www.waynescoffee.se

Öppetider: mån-lör: 10-19, sön 10-18

Öppetider: mån-lör: 10-22, sön: 12-18

Öppetider: mån-fre: 08-19, lör: 09-17, sön 11-17

Á la carte: mån-fre 9-19, lör 10-18, sön 11-17

Gedigen salladsbuffé med stort urval av figurtårtor och bakverk.

Ett orientaliskt café med smaker från Italien och mellanöstern. Välj mellan sallader, varma mackor och wraps.

Konditori och bageri med anor från 1963. Alltid dagsfärska bakverk från vårat egna bageri. Finns på flera platser i Södertälje.

I våra caféer erbjudes kaffe av eget märke, bakverk från eget bageri och mat med naturliga råvaror av hög kvalite.

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

21


FILM Text: Irina Jungsin

FILMNYHETER Veteraner tillbaka i nya Star Wars-filmen Star Wars: Episode VII blir den första delen i en ny triologi av Star Wars-filmer. Historien i filmen utspelar sig ungefär 30 år efter Return of the Jedi. Handlingen sägs kretsa kring några unga karaktärer men vi får även återse en hel del välkända ansikten från tidigare filmer. Bland andra Harrison Ford, Mark Hamill och Carrie Fisher har tackat ja till att återigen spela sina originalroller. Bland övriga namn som man redan har fått med sig återfinns Max von Sydow, John Boyega och Daisy Ridley. Filmen beräknas gå upp på bio 18 december 2015.

Spelsnille bakom nya Mission: Impossible Som de flesta redan har gissat blir det Tom Cruise som åter tar sig an rollen som agent Ethan Hunt i den femte filmen i Mission: Impossible-serien. Troligen får han även sällskap av Jeremy Renner, Simon Pegg och Paula Patton. För regin står Christopher McQuarrie som tidigare har jobbat med Tom Cruise i filmen Jack Reacher. Inte heller det är så förvånande alltså. Det som däremot är lite mer oväntat är valet av manusförfattare. Enligt Hollywood Reporter har man nämligen valt att signa Will Staples till det uppdraget. Will kommer från dataspelsvärlden och är bland annat känd för sitt arbete med spel som Need for Speed: Rivals och Call of Duty: Modern Warfare 3. Filmen planeras nå biosalongerna julen 2015.

KOMMANDE

Första Mission: Impossible-filmen hade premiär 1996.

BIOPREMIÄRER X-men: Days of Future Past

Action, thriller

Premiärdatum: 23 maj I filmen samlas X-Men återigen för att stå emot ett nytt hot. Nu måste de ändra det förflutna för att rädda framtiden. Därför teamar karaktärerna nu upp med sina yngre jag för att tillsammans slåss för sin överlevnad. I rollerna bl a: Hugh Jackman, Halle Berry, Jennifer Lawrence, James McAvoy.

22 Jump Street

Action, komedi

Premiärdatum: 13 juni Poliserna Jenko och Schmidt rekryteras för att gå undercover på ett college i syfte att spräcka en knarkliga. Olika omständigheter gör att de börjar ifrågasätta sitt samarbete. Nu måste de inte bara lösa fallet. De måste också reda ut sin relation till varandra. I rollerna bl a: Channing Tatum, Jonah Hill, Peter Stormare, Ice Cube.

Grace of Monaco

Drama

Premiärdatum: 23 maj Filmen är inspirerad av den sanna historien om Grace Kelly. Hon var en av de största ikonerna i Hollywood när hon plötsligt bestämde sig för att lämna filmvärlden för kärleken. Hon gifte sig med furst Rainer III av Monaco och var av allt att döma lycklig. Tills hon började längta tillbaka till filmens värld igen... I rollerna bl a: Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella.

22 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


Summer favourites!

Frappe, Ice latte, Ice tea, Mojito.

VILL DU VETA HUR VI PÅ E.STELLE MEDICAL KAN HJÄLPA DIG ATT FÅ FRAM DITT VACKRARE JAG MED HJÄLP AV BOTOX OCH FILLERS?

38:-

BOKA EN GRATIS KONSULTATION HOS VÅR LÄKARE! VI FINNS PÅ FACEBOOK

STORA TORGET (Gamla rådhuset), 151 71 SÖDERTÄLJE • TEL: 08-550 105 20 ÖPPETTIDER: MÅN-FRE 9-20, LÖRDAG 10-19, SÖNDAG 11-19

S! G A TD

EN D U ST

För mer information om aktuella erbjudanden och bokning av tid:

GÅ MED I WAYNE´S FRIENDS

www.estellemedical.com/boka-behandling Vi finns hos Telge tandvård, Lovisingatan 3, 3tr, 151 73 Södertälje | 0765-873258

KLIPPNING

en der äv Vi erbju ar & g in psättn Brudup sättningar p p tu s fe g& ängnin Hårförl nvax kerati

ERBJUDAND

E!

Gör en valfri behanling så bjuder vi på ögonbrynsfä rgning och plock.

Lugg Snaggning Pensionär Barn Herr Dam

89:99:(fr. 65 år) 149:(upp till 10 år) 149:179:199:-

HÅRUPPSÄTTNING & FÖN Tvätt & Fön Halv Håruppsättning Håruppsättning Bruduppsättning

159:279:399:fr. 1490:-

FÄRG & SLINGOR Tvätt & Fön (Mån-Tors)

99:-

9:Ord. pris 15

KOM IN OCH BLI STUDENTFIN! Nämn “NEWZ“ i kassan och få 15 % rabatt

Salong

HÅRKLIPPET Nygatan 21, Södertälje • 08-550 877 15 • Öppettider; Mån-Fre 09-18, Lör 10-16

Utväxt Helfärg & Toning Permanent Slingor

fr. 400:fr. 499:fr. 599:fr. 699:-

ÖGONBRYN & FRANSAR 99:99:109:250:-

Ögonbrynsplockning Ögonfransfärgning Ögonbrynsfärgning Allt i ett paket

HÅLTAGNING ÖRON 1 Hål 2 Hål

79:149:-

STUDENTKLIPPNING 15 % I våra behandlingar ingår alltid; Tvätt, Fön, Huvudmassage & Styling


NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

25


FRIED CHICKEN


MOTOR Text: Charbel Botros

Porsche 918 Spyder Porsche 918 Spyder kombinerar karossdelar i plast med ett chassi som består av aluminium, magnesium och titan. Tjästevikten ligger på 1 634 kilo, och en av alla de detaljer som håller vikten på plats är magnesiumfälgarna, som tillsammans sparar 35 kilo. Men det viktigaste med 918 Spyder finns förstås under huven. Bilen är en laddhybrid och kan alltså laddas både med bromskraftåtervinning och i ett vägguttag. Porsche 918 Spyder har en mittmonterad 4,6-liters V8 som ger 608 hästkrafter vid 8 700 r/min, men motorn varvar vidare till hela 9 100 r/min. Bensinmotorn kompletteras med två elmotorer, en vid varje axel. Den totala effekten blir 880 hästkrafter vid 8 500 r/min – vilket gör 918 Spyder den starkaste gatbilen Porsche någonsin byggt!

Vridmomentet varierar mellan 915 och 1 280 newtonmeter beroende på vilken växel som används. Porsche 918 har en 7-stegad dubbelkopplingslåda, eller PDK som Porsche kallar det. På eldrift är bilen framhjulsdriven, men när även bensinmotorn är med och driver blir Porsche 918 fyrhjulsdriven. Inredningen har bland annat ett nytt infotainmentsystem med pekskärm. Bilen har även fått en snygg, tre-ekrad ratt! Batteriet för elmotorerna är placerat långt ned för att hålla tyngdpunkten så låg som möjligt. Porsche 918 har fem körlägen: E-power, Hybrid, Sport Hybrid, Race Hybrid och Hot Lap. “Snålläget” E-power innebär att elmotorn driver bilen på framhjulen i upp till 3,2 mil. Noll till hundra går på 7 sekunder och toppfarten är 150 km/h. “Race Hybrid”-

läget förbättrar accelerationen till 2,8 sekunder och toppfarten blir 344 km/h. Bara 918 exemplar ska byggas under de kommande 18 månaderna och prislistan börjar på sex miljoner kronor. Över 500 av bilarna ska enligt uppgift redan vara bokade. Men du kan fortfarande få chansen och köpa en fabriksny Porsche om du erlägger handpenning. Som tillval finns det så kallade ”Weissach-paketet”, som sänker vikten med 34 kilo och medför en del aerodynamiska uppgraderingar. Men då får köparen också klara sig utan ljudsystem, luftkonditionering, armstöd och dörrfack. Med ”Weissach-paketet” kostar Porsche 918 Spyder mellan 6,5-8 miljoner. Självklart är Porsche 918 Spyder Zlatans senaste bilköp (med de flesta tillvalen…). Volvo har blivit dumpad, Porsche är nya älskarinnan!

Specifikationer:

Porsche 918 Spyder Grundpris: 770 000 € (exkl. svenska skatter). Motor: 4 593 cc, 4-cylindrig V8.

Bränsletank: 70 liter. Bränsleförbrukning: 3,0 liter per 100 km.

Effekt: 887 hk.

Prestanda: 0-100 km/tim 2,6 sekunder, toppfart 345 km/tim.

Vridmoment: 800 – 1 280 Nm.

Totalvikt: 2 000 kg.

Växellåda: Sjustegad PDK-låda med paddlar på ratten.

Bagagevolym: 110 liter.

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

27


MINGEL 11 APRIL

ANNONS

Från 1 500:-

Permanent make-up Kosmetisk tatuering Läppar • 3D-ögonbryn • Eyliner

Tel: 0707-51 55 33 www.interbeautycenter.se Nygatan 30A


MINGEL 12 APRIL

STANLEY’S

STANLEY’S

STANLEY’S

STANLEY’S

®

STANLEY’S

®

30 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

®

®

®


15 ORE Tala med personalen för att få en anpassad

rabatt beroende på tanknivå. Välkommen in till oss för mer information!

RONNAGULF.SE | 08-550 615 90 MÅN-FRE 6-22 | HELGER 7-22

N D

GULFKORT FÖRETAG

KU

SLE

ÄN PÅ

T

15 öre stående rabatt om du tankar med ett Gulfkort Privat.

BA

GULFKORT

ETAGS

AB

Ansök om

F ÖR

35 ÖR E R

FÅ SAMMA PRIS SOM OBEMANNADE STATIONER!

BR

••

RABATT PÅ VARJE LITER DU TANKAR!

VA

RJ E T

ANKAD

LIT

ER


MINGEL 12 APRIL

VOU CLUB

VOU CLUB

VOU CLUB ANNONS

VOU CLUB

VOU CLUB

VOU CLUB


MINGEL 25 APRIL

STANLEY’S

STANLEY’S

STANLEY’S

STANLEY’S

®

®

ANNONS

®

®

STANLEY’S

®


MINGEL 25 APRIL

SOLA! DROP-IN ANNONS

ALLTID TILL HALVA PRISET

ÖPPET ALLA DAGAR 08:30-23:00

BADHUSGATAN 2

K


KALAS MED TEMA!

Disney • Fotb oll • Pirater • Barbie Disco • Rock • Hello Kitty & många fler!

Z“ “NEW n e d o r du k fället uppge kningstill vid bo

I PÅ SÅ BJUDER V * A! VALFRITT TEM

30

* Erbjudandet gäller till och med 2014-06-15 eller så länge lagret räcker.

värde: 250 kr

Klockarvägen

0:-

PASSA P INNAN Å OCH KÖP D DEM T AR SL ITT UT!

GRATIS WIFI

Nya funhouse

KLOCKARVÄGEN 118 / 08 550 610 40 / WWW.FUNHOUSE.NU


MINGEL 26 APRIL

CROCS INN

CROCS INN

CROCS INN

CROCS INN

CROCS INN

CROCS INN

36 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

CROCS INN

CROCS INN


MINGEL 26 APRIL

ANNONS


Japansk Restaurang och Sushibar

Kom in och prova var nya meny!

Vi serverar lunch vardagar 11-15 Alacarte 15-22 lordag 15-22

Sondag 15-21 Badhusgatan 1 A 151 72 Sodert채lje Telefon: 08-550 868 55


MINGEL 10 MAJ

CROCS INN

CROCS INN

CROCS INN NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

39


MINGEL 10 MAJ

VOU CLUB

VOU CLUB

VOU CLUB

VOU CLUB

ANNONS

VOU CLUB


S T O C K H O L M S N O 1 O R I E N TA L I S K A D A N S C LU B

MAGDANS LÖRDAGAR

?

LIVEMUSIK Meza

I D A H Meza, grill, frukt & dessert

P R O F E S S I O N E L L

M A G D A N S

350:-

M E D

HADI NAJEM

?

N A D J A

HUVUDSTA CENTRUM BOKA BORD PÅ 070 877 48 48

?


MINGEL 10 MAJ

STANLEY’S

®

STANLEY’S

STANLEY’S

®

STANLEY’S

®

®

STANLEY’S

®

STANLEY’S

®

STANLEY’S

®

STANLEY’S

®

42 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

STANLEY’S

®


MINGEL MINGEL 2110 MARS MAJ

STANLEY’S

STANLEY’S

®

STANLEY’S

®

®

STANLEY’S

®

STANLEY’S

®

STANLEY’S

®

STANLEY’S

®

STANLEY’S

®

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

43


NYA POLISHUSET Foto: Tony Adem

INVIGNINGEN AV NYA POL ISHUSET

44 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


MINGEL NYA POLISHUSET 21 MARS Foto: Tony Adem


REPORTAGE

Den här bilden är tagen från högsta punkten på Gran Canaria (dit man enkelt kan ta sig med bil). 1900m öh Här kan temperaturen sjunka till runt 0 grader på vintern.

A I R A N A C N A GR ttersson

agnus Pe sin  |  Foto: M ng Ju a in Ir : xt Te

Gran Canaria är verkligen ett av mina favoritresmål. Jag tror att en av orsakerna är att det finns något att göra oavsett vilket humör man är på. Varje gång jag återvänder ser och upptäcker jag nya saker. Den som tror att ön bara har sol, bad och grisfester att erbjuda kan inte vara mer fel ute. Det finns så mycket mer om man bara beger sig en bit utanför de mest turistiga områdena. Visste du till exempel att ön närmast kan beskrivas som en liten minikontinent med gröna skogar i norr, höga dramatiska berg i mitten och torrt ökenlandskap i söder?

När det är som mörkast och tristast här hemma behöver man ljus och sol som mest. Därför brukar jag föredra att åka till Gran Canaria under vinterhalvåret. Den här gången for vi iväg i slutet på mars. Vi lämnade ett mulet Sverige och landade på en ö som bjöd på strålande sol.

Bila runt ön Denna gång hade vi bestämt att hyra bil för hela veckan för att kunna ha möjlighet att verkligen åka ut på upptäcktsfärd när vi ville, vart vi ville. Vi hämtade ut bilen direkt på flygplatsen, väldigt skönt att slippa trängas med stressiga resenärer och stora resväskor. Under vår vecka på Cran Canaria hann vi åka kors och tvärs över ön ett antal gånger. Motorvägen förlängs i en rasande takt och täcker nu nästan hela den södra kusten. Vi tog dock av från motorvägen och fortsätte på de mindre, slingriga bergsvägarna för att ta oss runt ön. Här kanske jag ska tillägga att vägarna generellt är i extremt bra skick. Dock kan ni glömma allt vad lugn och

46 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

planerad körning innebär! Lokalbefolkningen kör snabbt, aggressivt och ryckigt. För att komma fram är bara att hänga med i tempot. Jag kan verkligen rekommendera att hyra bil, om inte under hela semestern så åtminstonde för några dagar. Då får man möjlighet att uppleva det genuina Gran Canaria. Man åker genom skiftande landskap, passerar små söta bergsbyar och upptäcker att även den minsta by har sin egna fotbollsarena. En ganska stor del av öns yta upptas av odlingar av olika slag. Främst är det citrusfrukt, tomat och banan som odlas här och det känns nästan lite surrealistiskt att åka rakt genom ett landskap av bananträd.

Storstadspuls När vi efter ett par dagar längtade efter lite mer storstadspuls åkte vi in till huvudstaden Las Palmas. Här får man verkligen det bästa av två världar: sol och bad längs den långa strandpromenaden Las Canteras. Och butiker och restauranger på gatorna endast ett stenkast därifrån. I shoppingcentret Las Arenas finns massvis med butiker som erbjuder shopping av såväl kläder och skor som


REPORTAGE

elektronik. Här samsas internationella och exklusiva märkesbutiker med billigare alternativ. På högsta våningen hittar man en mängd restauranger, de flesta med uteservering där man kan njuta av utsikten över Atlanten. På kvällarna sjuder det av liv här, det är här de trendiga hänger. Efter shopping och lite lunch är det skönt att ta en avkopplande promenad på stranden Las Canteras. Vi stannar till och tittar på surfarna som modigt kastar sig ut bland vågorna. Tänk att man kan surfa mitt i huvudstaden! Längs strandpromenaden finns en mängd små barer som serverar enklare mat, dryck och fika. Många sitter här i timmar. Ibland tittar de upp och låter ögonen vila förstrött på förbipasserande innan de återvänder till sin dagstidning och sin espresso.

Gran Canarias Bel Air Även på Gran Canaria finns det ett lite mer exklusivt område, nämligen Meloneras som ligger på öns sydspets. Här finns flertalet butiker med välkända internationella varumärken så den shoppingsugna behöver inte bege sig långt. De största och

Dessa bilder är tagna längst stranden Las Canteras som ligger i huvudstaden Las Palmas. Stranden är som en mindra variant av Copacabana i Rio.Här finns det även surfskola för den som är intresserad.

lyxigaste hotellkomplexen på hela ön ligger här på rad längs stranden. Spaniens första golfklubb såg dagens ljus på just Gran Canaria 1891. Idag finns här flera golfbanor men den finaste är nog Lopesan Meloneras Golf. 18 hål på denna par 71-bana med underbart läge precis vid kusten säger man knappast nej till. När vi på kvällen börjar bli sugna på middag beger vi oss till strandpromenaden som kantas av en rad restauranger som erbjuder alla tänkbara typer av mat. Eftersom vi gillar det italienska köket bestämmer vi oss för att prova en restaurang där hovmästaren utlovar äkta italiensk mat. Och man håller vad man lovar! Skaldjurspastan är helt gudomlig och tiramisun har en perfekt balans mellan kaffe, mascarpone och amaretto. Det här blir ett favorittillhåll som vi återkommer till flera kvällar under resan. När det är dags för hemfärd konstaterar vi att vi haft en lyckad semester med god mat och trevliga upplevelser. Och helt säkert åker vi tillbaka till Gan Canaria igen. Får se vad vi hittar för nya favoriter då.

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

47


TEKNIK

Tekniknyheter. NEWZ teknikskribent Christopher M. Wiklund guidar dig genom de senaste tekniknyheterna.

NOKIA - Flaggskeppet som fiskades upp Vi kan nog alla minnas tiden då de oförstörbara modellerna ifrån marknadens ledare Nokia 3310:n kunde överleva allt, eller 8310:n som var så speciell när den kom ut eftersom den hade inbyggd radio. Nokia var länge ledande aktör på marknaden, ända tills att smartphones började komma i olika former. Allt sedan smartphonens intåg så har det känts som att Nokia legat något snäpp efter de något vassare – eller snarare mer användarvänliga lurarna från Samsung och Apple. Förra året köpte Microsoft upp Nokia och nu har Microsoft bestämt sig för att ta bort det över hundra år gamla namnet Nokia. Det är en sorgsen dag för alla som ägt kultmobilerna som den finska tillverkaren har satt i våra händer. Men det är nog kanske dags för en förändring. Det nya namnet är Microsoft Mobile Oy. Inte direkt lika catchy men det funkar säkert för det syfte Microsoft har.

En smartklocka för de minsta. Vi har alla sett de nya smartklockorna som släppts av det ena stora företaget efter det andra. Nu kommer även en som är tänkt för barn: Den är baserad på seriefiguren ”Leapfrog” som ännu inte fått genomslag i Sverige, men som nu kan komma att få det inom kort. Klockan ska hjälpa barnen att komma igång med fysisk aktivitet på ett roligt sätt. Den går inte att koppla upp mot mobiler som de andra på marknaden, men den håller istället reda på hur mycket ditt barn rör på sig – och den kan ställas in på den mängd man vill att barnet ska röra på sig. När barnet nått målet låser klockan upp roliga spel. Priset ligger nu på runt 40 dollar, men det svenska priset får vi vänta på.

48 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


TEKNIK

Samsung Galaxy S5 Nu har den kommit – Galaxy S5. Men är vi verkligen imponerade? Storleken har ökat lite sedan S4:n och den är inte direkt den smidigaste. Men den kraftfulla skärmen kommer att göra det till ett nöje att spela och titta på film på denna bjässe. Samsung har valt att göra det samma som de gjorde med S4 Active: att göra S5:n till damm- och vattentålig som standard. Det kan nog ses som en god sak av väldigt många. Själv har jag inte någon användning för denna innovativa funktion, men det är ju bara jag. Skärmen på denna telefon är lite lätt insjunken i ramen så att det bättre skyddar mot repor, vilket är väldigt bra. De har även ett ”ultraenergiläge” som är bra för den som reser och inte har tillgång till laddare. Om man ser till skillnaden mellan S4:n och S5:n så är nya S5 två millimeter bredare – och till skillnad från S4:n så har S5:n fått en ny hjärtslagssensor och en fingeravtrycksläsare. Man kan väl säga att Samsung än en gång tar efter Apple med vissa funktioner. Skillnaden mellan Iphone 5S och Samsung Galaxy S5:s fingeravtrycksläsare är att du måste ”swipa” över sensorn med fingret för att mobilen ska läsa av det, till skillnad mot Iphone 5S där du endast behöver hålla fingret stilla på en knapp. Den nya hjärtslagssensorn är inte heller mycket att skryta med då den inte är särskilt praktisk när man motionerar; du måste hålla ett finger stilla över sensorn, som är positionerat strax under kameran. Sett till helheten är jag inte speciellt imponerad av den senaste S-mobilen från Samsung. Jag förväntade mig mer av Samsun, som annars brukar vara väldigt innovativa i sina mobiler.

Sony Xperia Z2 Nu har Sony släppt sin egen, så kallade S-uppgradering. Precis som Apple gör med sina S-modeller. Nya telefonen har fått en del förbättringar jämfört med föregångaren Xperia Z. Bland annat så har de gjort mobilen snabbare, och uppdaterat designen. Men den enda nyheten att nämna förutom detta är att de har gjort den mer användarvänlig. Jag tycker precis som i fallet med Iphone 5S och liknande uppdaterade mobiler att man inte behöver köpa denna, eftersom det troligtvis dyker upp en helt ny lur inom loppet av ett halvår som inte enbart är en uppdaterad version av något som redan finns på marknaden i nuläget.

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

49


MODE/SKÖNHET

Alexander Wang x H&M Alexander Wang lanserade sitt eget märke 2007 och är även chefsdesigner på Balenciaga sedan 2012. Hans kollektioner präglas av enkelhet – och kontraster mellan det eleganta och det råa. Speciellt hans handväskor är väldigt populära bland hans kreationer. Kollektionen för H&M kommer att innehålla kläder och accessoarer för både män och kvinnor. Han kommer enligt pressmeddelandet även att designa ett antal “oväntade objekt som går i linje med kollektionen”. Alexander Wang x H&M lanseras den 6 november 2014 i utvalda butiker och online.

Kate Moss designar för Topshop

SNO STILEN

Kollektionen som passande nog heter Kate Moss X Topshop bjuder på inspirerande kampanjbilder där supermodellen självklart är sin egen modell. Vi får se fladdrande plagg i chiffong, tvådelade sidenset och flera festliga klänningar tillsammans med utstickande, detaljrika plagg. Förutom detta kommer det även en del scarves och andra trendiga accessoarer.

Ida Sjöstedt lanserar kollektion för Monki Monki har precis lanserat sitt tredje samarbete med den hyllade svenska designern Ida Sjöstedt. Kollektionen, som ges ut i begränsad utlaga, är en mix av Idas romantiska stil och Monkis glada attityd. Kollektionen består av klänningar, t-shirts, byxor och shorts. Priserna ligger på mellan 500 och 1 300 kr.

Gossip girl-stjärnan Blake Lively fortsätter att leverera med sina ursnygga outfits gång på gång. Denna gång i svart och vitt, matchat med accessoarer i silver.

Blake Lively Jacka: Topshop, 529 SEK | Topp: River Island, 130 SEK | Kjol: Helmut Lang, 3200 SEK Skor: Zara, 799 SEK Väska: Charles Keith, 360 SEK | Armband: Marc by Marc Jacobs, 1170 SEK | Armband: Sophie by Sophie, 825 SEK

CLAUDIA TEZEL Mode/Skönhet

50 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


MODE/SKÖNHET

Beyoncé i klänning från Givenchy.

Blake Lively i Gucci.

Toppmodellen Cara Delevingne i Stella McCartney.

Elizabeth Olsen, lillasyster till Mary-Kate och Ashley Olsen bar en klänning från Miu Miu.

Kändisarnas klänningar på

THE MET GALA Jessica Alba i klänning från Diane von Fürstenberg.

Nyligen gick en av modevärldens mest prestigefyllda och kändistäta galor av stapeln; The Costume Institute Gala, även kallad The Met Gala efter The Metropolitan Museum of Art i New York där galan ägt rum varje år sedan 1971. Galan är startskottet till museets årliga modeutställning – som den också samlar in pengar till. Årets utställning är dedikerad till den brittiske designern Charles James (1906-1978) och heter “Beyond Fashion”, vilket också var temat på årets gala. Biljetterna till galan kostar inte mindre än 25 000 dollar per gäst – och det är inte vem som helst som får komma. Vogues chefredaktör Anna Wintour är ytterst ansvarig för gästlistan – och trots prislappen är det inte många som har tackat nej. Spana in ett urval av kändisarna och deras klänningar!

Victoria Beckham klädd i en egen design, Victoria Beckham.

Leighton Meester som enligt mig bar en av galans hetaste klänningar, klädd i Emilio Pucci.

Olivia Munn i Diane von Fürstenberg.

Naomi Watts i Givenchy.

Sångerskan Rihanna i Stella McCartney.

Victoria secret-modellen Rosie Huntington-Whiteley i Balmain.

Georgia May Jagger i Thierry Mugler.

Skådespelerskan och sångerskan Selena Gomez i Diane von Fürstenberg.

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

51


MODE/SKÖNHET

by Beauty

a i d u a Cl

S N E R VÅ ! R E D N E R T R Å H Romantiska flätan En frisyr som Selena Gomez ofta har är den romantiska flätan. Enkel och snygg!

Hollywoodsvallet En trend som aldrig går ur modet är det klassiska Hollywoodsvallet. Börja med Moroccan oil och locka sedan håret med locktång, och dra sedan igenom håret med fingrarna försiktigt för att få till det snygga svallet. Avsluta med hårspray.

Korta frisyren Vårens hetaste trend blir enligt mig nog den korta frisyren som många Hollywoodstjärnor har satsat på – däribland realitystjärnan Kylie Jenner. Bekvämt, och riktigt snyggt!

Klassiska hårknuten Istället för att ha en vanlig tofs och låta gummisnodden synas – gör en hårknut! Börja med att göra en tofs, och ta sedan en slinga längst ner från tofsen och vira den runt gummisnodden. Avsluta med smala hårnålar och hårspray. Voilà!

52 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


Personligt | Service | Kvalitet

Personligt | Service | Kvalitet Årets kollektion finns inne nu.

Årets kollektion finns inne nu.

aspera

benjamin roberts San Patrick

klockarvägen 114 | 151 61 södertälje 08-550 803 10 | 0733 - 91 17 19

aspera

benjamin roberts San Patrick

klockarvägen 114 | 151 61 södertälje 08-550 803 10 | 0733 - 91 17 19

Samtliga gåvor är handgjorda och kan anpassas efter dina önskmål.

BETALA DIN

SOLNING MED

SOLKORT OCH FÅ

20% RABATT N KOM I A O R V OCH P YA N VÅRT TSK I ANS IUM SOLAR

Lilla Gåvan Allt för dop, bröllop, förlovning och fest.

Vi finns inne hos

ariera Resultatet kanrvhos oss! när du inte sola WWW.OPEN-SUN.SE DALGATAN 11 | NYGATAN 13 (brevid Pingstkyrkan)

ring för mer info

070 358 18 02

www.lillagavan.com - klockarvägen 114


BOKA DIN SOMMAR ANNONS REDAN NU!

! N E T T A B A R R E M M Ä T DU BES KVARTSIDA

HELSIDA

103*140 ETT INFÖRANDE 8 000:- / st 5mm utfall

SEX INFÖRANDE 6 000:- / st

230*40 5mm utfall

230*300 5mm utfall

(ej baksida)

ETT INFÖRANDE 15.000:- / st SEX INFÖRANDE 12.000:- / st

ETT ÅR

4 000:- / st

ETT ÅR

BOTTENBANNER

(ej framsida)

HALVSIDA ETT INFÖRANDE 10.000:- / st

ETT INFÖRANDE 6 000:- / st SEX INFÖRANDE 4 000:- / st ETT ÅR

2 500:- / st

10.000:- / st

210*140 5mm utfall

SEX INFÖRANDE

8000:- / st

ETT ÅR

6000:- / st

Newz Södertälje • 08 501 08 770 • www.newztelge.se


MODE/SKÖNHET

N O I H S FA

SOMMAR

SLITET

CASUAL

Jacka: Adrian Hammond, 998:Shorts: Gabba, 898:Linne: Mouli, 298:Skor: Henri Lloyd, 898:Väska: Oill, 698:-

Jacka: Adrian Hammond, 1 298:Jeans: Adrian Hammond, 1 398:T-shirt: William Baxter, 148:Skor: Adrian Hammond, 1 498:-

Jacka: Jofama, 3 498:Tröja: Wrangler, 698:Byxor: Tiger, 998:Skor: Converse, 699:-

Stayhard | 3 790:-

Stayhard | 4 342:-

Text: Michel Johansson

R E M M U S

Sommaren är här! Säg hejdå till tunga jackor och mössfrisyrer och hej till shorts och solglasögon. Jag tror hela Sverige håller med mig, när jag säger att f-n vad skönt det ska bli att kunna gå ut på kvällen i bara t-shirt och jeans! Gotta dig i vad vi tror kommer bli senvårens och sommarens hetaste plagg.

Stayhard | 3 790:-

KOSTYM GRÅ Jacka: Adrian Hammond, 1 298:-

Jeans: Adrian Hammond, 1 398:T-shirt: William Baxter, 148:Skor: Adrian Hammond, 1 498:-

Stayhard | 4 342:-

KOSTYM GRÅ Jacka: Adrian Hammond, 1 298:Burberry | 5 399 SEK

Du som verkligen vågar sticka ut, synas och göra ett intryck, bör överväga denna sommars absolut häftigaste skor.

Jeans: Adrian Hammond, 1 398:T-shirt: William Baxter, 148:Skor: Adrian Hammond, 1 498:-

Stayhard | 4 342:-

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

55


MODE/SKÖNHET

STYLISTEN Våren innebär i princip alltid färger och mönster, detta gäller såklart även inom modet. Efter månader av mörka tyger och kläder får man äntligen lust att släppa loss och bli lite mer djärv med färgvalen igen. Redan nu finns det en hel del ute i butikerna för dig som vill och vågar. Ta fasta på blommor, färger och naturen som kommer hänga med hela sommaren. I den här kollektionen syns en hel del varianter på årets tydliga trend som är just blommigt och naturinspirerat. Låt det här bli året då du vågar satsa på en ny look!

Zara | 699 SEK

AYSSAR Stylist

56 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

Gucci | 4 350 SEK

H&M | 299 SEK

Saint Laurent | 4 500 SEK

Just Cavalli | 3 330 SEK

MQ | 29 SEK

Gant | 129 SEK

MQ | 29 SEK

Gant | 129 SEK

Burberry | 1 780 SEK

Giorgio Armani | 2 750 SEK

Giorgio Armani | 1 970 SEK

Dior | 1 860 SEK


MODE/SKÖNHET

D&G | 3990 SEK

H&M | 299 SEK

Top Man | 270 SEK

Zara | 399 SEK

Zara | 399 SEK

Saint Laurent | 2 270 SEK

Tommy Hilfiger | 820 SEK

Top Man | 200 SEK

Zara | 249 SEK

Zara | 249 SEK

H&M | 249 SEK

Tommy Hilfiger | 990 SEK

Top Man | 255 SEK

Zara | 399 SEK

Zara | 399 SEK

H&M | 299 SEK

Saint Laurent | 18 095 SEK

Zara | 559 SEK

Zara | 59 SEK

Zara | 559 SEK NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

57


TRÄNINGSSKOLAN

rbete I sama Av: Benita Jonsson

ångt ifrån alla dagar är topp, och då kan det bli lätt att tappa motivationen i träningen.

L

Det kan vara allt från att det är alltför dåligt väder för att gå ut, alltför bra väder för att orka röra på sig, ett häng med vännerna som hägrar – eller något annat. Har man helt enkelt ingen motivation, kan till och med en dålig ursäkt räcka för att hålla sig ifrån träning.

58 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

I detta nummer kommer jag att försöka dela med mig av mina bästa träningstips till de dagar när motivationen är i botten och man helst bara skulle vilja dra täcket över huvudet och bara ligga kvar i sängen.

med:


TRÄNINGSSKOLAN

NÅGRA TIPS PÅ HUR DU HITTAR MOTIVATIONEN! •

Träna det du gillar och blir glad av – den bästa träningen är den som blir av! Lägg helt enkelt inte nivån så högt – utan satsa istället på att göra någonting hellre än ingenting.

Tänk inte så mycket utan KBK – Kör Bara Kör! Du vet ju att du i slutändan kommer att tacka dig själv för att du har rört på dig.

Läs bloggar eller kolla på Instagram. Inspireras och lär av hur andra gör(se tipsen nedan)!

Följ olika FB-grupper som har med träning att göra, exempelvis Workout Guide eller Motivational Fitness Quotes. Ibland räcker det med ord eller bilder för att få lite pepp!

Inspirationsvideon på Youtube: Sök på “44 best bodyweight exercises ever” och du kommer garanterat se på träning på ett nytt sätt!

Sätt upp mål samt delmål och BELÖNA dig själv när du når dem! Det bästa är att det är DU som bestämmer vad du ska få, oavsett om det är nya träningskläder eller massage.

Bra musik i öronen kan vara otroligt peppande! (se Benitas lista)

Testa på olika träningsappar! Runkeeper, Daglig Workouts eller Full Fitness – bara sök på träning!

BRA TRÄNINGSBLOGGAR: •

PT Fia skriver ur en holistisk syn på hälsa där hon inte bara tar med den fysiska hälsan, utan även den psykiska och sociala. Du hittar henne på www.ptfia.se.

Vår egen träningspappa Södertäljebon Tommie som lär oss pussla ihop privatlivet med fysisk aktivitet. Läs och inspireras på www.traningspappans.wordpress.com.

Följ PT:n Mårten Nylén från ”Biggest Loser”. En inspirerande blogg där du hittar allt ifrån träningstips, lite humor till ninjabilder! Han finns på martennylen.com.

n

Mårten Nylé

1

© Universal, 2013

2

Klingande – Jubel © B1 Recordings, 2013

3

Pharell Williams – Happy

“Träningspappan”

BENITAS 5 BÄSTA TRÄNINGSLÅTAR: Veronica Maggio – Hädanefter

“PT-Fia

4

© Sony Music, 2013

Pitbull feat. Kesha – Timber

5

© RCA, 2013

MÅNADENS UTMANING

MÅNADENS TÄVLING

Utmana dig själv att testa på något nytt som främjar din hälsa! Det kan vara allt från att börja äta frukost, simma en gång i veckan eller varför inte att dra med kompisarna ut på promenad istället för att ta en fika.

Vad heter blogg-PT:n som tränar deltagarna i ”Biggest Loser”?

något särskilt Önskar du att vi tar upp .se t? Maila benita.jonsson@actic runt träning, hälsa och kos

Sebjak – We are © Sony Music, 2014

Svara på frågan och du har chansen att vinna en frivecka på Actic Sydpoolen! Maila ditt svar till: benita.jonsson@actic.se

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

59


REPORTAGE Text: Irina Jungsin

BLACK ENERGY B3Group AB ligger bakom lanseringen av Black Energy i Sverige. Vi körde en snabb intervju med dem för att höra lite om deras tankar kring energidrycken. Hur kommer det sig att ni har valt att ta in just den här produkten i ert sortiment? Vi har valt att marknadsföra Black Energy eftersom det är en premiumdryck som håller hög klass. En annan starkt bidragande faktor är det faktum att Mike Tyson är med på burken som dryckens ansikte utåt, där drycken så att säga är “signerad” av honom. Vi gillar den kopplingen. Vilka smaker finns drycken i? Black Energy finns i fyra olika smaker: Black Energy Classic - som har den klassiska energidryckssmaken. Black Energy Zero - har också den klassiska smaken men är sockerfri Black Energy Mojito - med smak av lime och mynta Black Sex Energy - med smak av pitahayafrukt, granatäpple, lime och chili Vad skiljer Black Energy från övriga liknande drycker på marknaden? Vi tycker att smakerna är godare och fräschare. Sedan har man ett större utbud av smaker och det finns en sockerfri variant för den som går på diet eller är diabetiker. Det här är en premiumdryck med ett start varumärke i form av boxningslegenden Mike Tyson. Burkarna har en fräsch grafisk utformning som tydligt visar de olika smakerna. Om man är sugen på att prova en burk Black Energy, vart ska man bege sig då? Den finns i de flesta närlivsbutiker, på krogar samt restauranger. Den har redan blivit en succé på nyöppnade Café Dubai i Södertälje.

INFO Black Energy är en polsk energidryck som funnits sedan 2011. Det är den just nu bäst säljande energidrycken på polska marknaden. Man har dock även lanserat drycken i andra länder och nu finns den också i Sverige. Till sina reklamkampanjer har man värvat boxningslegenden Mike Tyson på ett flerårskontrakt. Där ingår såväl TV, bio som print och en del material finns på till exempel Youtube.

60 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


ÄNTLIGEN I SVERIGE!

DISTRIBUTION B & Triple R Group AB Postadress: Ymervägen 8 (ej besöksadress) 151 60 Södertälje

Kontakt: Mob: 0046(0)722793412 Mob: 0046(0)722793413

www.b3rgroup.com

info@b3rgroup.com


! G N I L V TÄ Nu har just DU chansen att bli den lyckliga vinnaren av en hel platta Black Energy! Tänk vad poppis du kommer bli bland polarna om du vinner. Såhär går tävlingen till: 1. 2. 3.

Skriv en fyndig slogan där Black Energy och Newz ingår Skicka in den tillsammans med ditt namn och din mailadress till irina@newztelge.se senast den 5 juni, 2014. Håll tummarna för att just du blir den lyckliga vinnaren som kammar hem en hel platta Black Energy energidryck!

Så vad väntar du på? Sätt igång och klura nu!

Vinnaren utses av Newz redaktion och juryns beslut kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren meddelas per mail och nöjesmagasinet Newz äger rätt att publicera det vinnande bidraget i kommande nummer av tidningen.

62 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014


DAGENS LUNCH SERVERAS 10.00 - 14.00.

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ ATILLAS!

ETT FAMILJEFÖRETAG


KORSORD

NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

65


HUMOR

! R A S I K C F RÄ n på

ones sy inte redakti r le g e p s a er. Fräckisarn ller religion e r o k is n n sex, mä

SVENGELSK A sitter En engelsk tant sitter på Pågatåget i Skåne. Mittemot henne säger: och pojken lilla den en familj. Den engelska tanten tittar på – What a handsome face… Då säger mamman på bred skånska: – Naej. Det vaaur noug min man som fejs…

R Ä L U M R O F FRÅGE för att åka till USA i och bestämde sig ter lot på it nn vu hade dra resenärer ett En engelsk ungmö fick hon och alla an et lan gp fly På ar. kting för att hälsa på slä msten till USA. e fyllas i innan anko ull sk m so tills hon kom lär mu for gt i fråga efter fråga nli se ing nn h sa lde fyl ingen och tids funderande oc Hon lydde uppman ställd. Efter en lång lite v ble n l.” ho oo r erp dä n) ng, i Liv till frågan om sex (kö hon till slut: ”En gå ande kinder svarade ss blo r me t all d me

GÖTA K A NA L

Höjden av storhe tsvansinne: En mygga flyter fra m på rygg längs Göta Kanal med och när han närm värsta ståfräsen ar sig bron skriker han: – Öppna bron fö r helvete!!!

66 NEWZ SÖDERTÄLJE | MAJ 2014

HOT-MA IL

Kalle och O skar sitter och dricke fikarumme r kaffe i t. – Jag är lit e skraj, sä ger Kalle. J igår där en ag fick ett ma brev jag inte låte n hotar att skära öro nen av mig r bli hans fr om u. – Jaha, sä ger Oskar. Men då är göra så, lå det väl bara t bli hans fr att u. – Jo, förvis so, men ha n skrev ju inte vem h an är...


BETALA DIN

SOLNING MED

SOLKORT OCH FÅ

20% RABATT N KOM I A OV R P H OC YA N T R VÅ ST K I S AN UM I R A L SO

a r e i r a v n a k t e t Resulta ! s s o s o h r a l o s när du inte WWW.OPEN-SUN.SE DALGATAN 11 | NYGATAN 13 (brevid Pingstkyrkan)


FRI ENTRÉ!

SOMMARKONSERTER TORSDAGAR MARENPLAN 20.00 – 21.00

SANNA NIELSEN 10 JULI PANETOZ 17 JULI • EDDA MAGNASON 24 JULI THE REFRESHMENTS 31 JULI SODERTALJECENTRUM.COM I samarbete med Södertälje kommun.

Med reservation för eventuella ändringar.

#5 Maj 2014  
#5 Maj 2014  

Södertäljes Största nöjesmagasin

Advertisement