Page 1

waarin opgenomen het gemeentenieuws van de gemeente Nederlek 28e jaargang  •  Nederlek Nieuws 1281  •  2 juli 2013

Inwoners VAN Nederlek genaturaliseerd NEDERLEK - Maandag 24 juni is door de gemeente Nederlek weer een naturalisatieceremonie gehouden waarvoor twee naturalisandi waren uitgenodigd.

den stellen aan de burgemeester en een aantal cadeaus kregen overhandigd. Een vlag, met vlaggenstok en houder, een abonnement van de bibliotheek en een tweetal boekjes over Nederland en hoe het toegaat in Nederland. Mevrouw den Ouden-Cross is afkomstig uit Canada, haar man kwam daar op visite bij geëmigreerde familie en vond daar zijn vrouw die later naar Nederland kwam, zij wonen in Lekkerkerk. De heer Alrou is van Marokkaanse afkomst, hij is geboren in Nederland en heeft nu gekozen voor het Nederlandschap, hij woont met zijn familie in Krimpen aan de Lek.

De toekomstige Nederlander legt de verklaring van verbondenheid met Nederland af waarna de “Bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap” wordt uitgereikt. De ceremonie is een bevestiging van het feit dat de nieuwe staatsburger met zijn naturalisatie alle rechten en plichten verwerft en aanvaardt die aan het Nederlanderschap zijn verbonden.

Nadat de belofte of de eed afgenomen is en de papieren zijn getekend is de naturalisandus officieel Nederlander en kan hij een paspoort of identiteitskaart aanvragen. Deze keer waren het twee naturalisandi die bij optie Nederlander werden, dat wil zeggen dat de besluiten door de burgemeester worden goedgekeurd. Bij mevrouw D.L. den Ouden – Cross was dit door de duur van haar verblijf in Nederland en de duur van haar huwelijk met een en dezelfde Nederlandse echtgenoot en bij de heer A. Alrou omdat hij in Nederland geboren is.

Wilhelminastraat 2a Lekkerkerk T 0180 - 661443 www.degrootwonenenslapen.nl

Reparatie APK en Onderhoud

van alle merken auto’s

Aircoservice Lid Bovag

ADRES Kerkweg 52 2941 BM Lekkerkerk TEL. 0180-663829 / 661888 FAX 0180-664727 www. garagevanvliet.nl

t/m U kunt nog oor nv 28 juli spare en! mooie tass

Na het officiële gedeelte was er een informeel samenzijn waar de nieuwe Nederlanders vragen kon-

OPEN HUIS IN DE RIETKRAGEN! Terrasbungalows en eengezinswoningen op een unieke locatie! Zaterdag 6 juli van 11.00 tot 12.30 uur aan de Weidelaan te Lekkerkerk.

www.rietkragen.nl

Burgemeester B.F.A. van der Kluit-de Groot heette iedereen hartelijk welkom, speciaal ook de gasten van de heer Alrou, die uit Italië over waren en bij deze ceremonie graag aanwezig wilden zijn. De naturalisatieceremonie is een officieel onderdeel van het naturalisatieproces.

En natuurlijk waren er de typisch Nederlandse gerechten en ze troffen het want de nieuwe haring was net binnen en daar werd met smaak van gegeten en voor de liefhebbers was er nog een glaasje oranjebitter. (Anneke)

Gordijnen gratis gemaakt


SALE

DEZE week bij uw slager

Woensdag gehaktdag

DAMESSCHOENEN:

SALE of

2

e

paar

1.

EURO

HERENSCHOENEN:

Donderdag, vrijdag en zaterdag Tokkelweekend bij uw slager Oriëntaalse kipfilet

500 gram 4,98

Kip kerrie salade met appel

100 gram 1,38

Kip grillworst

250 gram 2,75 Gegrilde kipfilet

100 gram + 50 gram GRATIS

20%

Bij 2 paar: éxtra kassakorting

WWW.DEVRIESSCHOENEN.NL

KINDERSCHOENEN:

30% of 50%korting! DRUKKERIJ VAN MEURS 0180 - 418 200 www.vanmeurs.com

Uw veelzijdige vakman voor al uw klussen: Onderhoud - Keukens - Badkamers Timmerwerk - Dakkapel - Renovatie

Roy van Leerdam

Onder de Waal 73 2931 AR Krimpen aan de Lek Tel. 0180 - 84 62 11, Mob. 06 - 51039024 r.vanleerdam@klussenier.nl, www.klussenier.nl

Pedicure Uw voeten zijn onze zorg. Wij zijn gespecialiseerd in diabetische en reumatische voetverzorging

Winkelcentrum ’t Carillon Hoofdstraat 37 F 2931 CE Krimpen a/d Lek Tel. 0180 - 590109

Lid ProVoet


MAAND JULI: VAKANTIETIJD! De vakantieperiode breekt aan. Zijn uw notariële zaken al netjes geregeld voor uw vakantie? Denk aan uw testament: - de voogdijbenoeming minderjarige kinderen; - de uitsluitingsclausule; - de AWBZ-clausule; - belastingbesparende clausules. Samenwoners zouden in dit verband ook kunnen denken aan een samenlevingscontract wanneer dit nog niet is geregeld. Nadere uitleg met betrekking tot deze onderwerpen kunt u vinden via onze website (zie advertentie hiernaast).

Kantoor Lekkerkerk

Het notariaat voor de Krimpenerwaard Mr. L. van Veen Lekkerkerk Korte Achterweg 11, 2941 EB Lekkerkerk, Tel. 0180 - 66 16 00 I: www.lintnotarissen.nl E: info@lintnotarissen.nl

Handelskwekerij de Graaff geopend

LEKKERKERK – Ongeveer een maand geleden begonnen Erard en Lenneke de Graaff hun handelskwekerij de Graaff aan de Tiendweg Oost 1 in Lekkerkerk, als hovenier is dit voor Erard natuurlijk geen onbekend terrein.

Kleedjesverkoop Prinses Ireneschool KRIMPEN A/D LEK - Als onderdeel van het thema handel, organiseert de Prinses Ireneschool op woensdag 3 juli een zogenaamde kleedjesverkoop. Van 09.30 tot 11.00 uur zullen de kinderen hun zelf meegebrachte spullen aan de man proberen te brengen. Verder worden er spullen verkocht welke tijdens het opruimen van de zolder tevoorschijn zijn gekomen en is er een boekenmarkt. De opbrengst van het geheel zal ten goede komen aan de inrichting van het schoolplein bij de nieuwe school.

Plannen om zoiets op te starten hadden ze al een tijdje. Dick de Wilde moest met zijn kwekerij in Waddinxveen weg op de plaats waar hij gevestigd was en dat deed hem besluiten om te gaan stoppen. Hij kwam in gesprek met Erard en Lenneke en toen kwam het plan in een stroomversnelling. En zo zijn ze sinds vorige maand begonnen hun handelskwekerij waar ze perkplanten, vaste planten, struiken en bomen verkopen aan particulieren en andere hoveniers. Er is al een mooie keuze in perkplanten, vaste planten, bomen

en struiken maar er kan ook op bestelling geleverd worden en grotere hoeveelheden kunnen evenzo besteld worden. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid uw planten, bomen en struiken uit te zoeken en door het hoveniersbedrijf van Erard laten verzorgen of te laten poten. Het bedrijf is gevestigd aan de Tiendweg Oost 1 in Lekkerkerk en iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken. Regelmatig hebben ze aanbiedingen in planten en ook op facebook kunt u ze volgen bij De Graaff Tuinmaterialen B.V. (Anneke)

Dienst voor jong en oud in de Ontmoetingskerk Zondag 7 juli a.s. is er een “Dienst voor jong en oud” in de Ontmoetingskerk te Krimpen aan de Lek. Vaak wordt gedacht dat kerkdiensten saai zijn. Soms is dat ook zo, maar dikwijls is er in een kerkdienst veel te beleven. A.s. zondag zal het thema zijn: Lachen mag! Het wordt een dienst met een glimlach. Lennard Vrijhof speelt gitaar, de klaagmuur wordt een blijde muur, er is aandacht voor de kinderen, Jaap Bremmer bespeelt het orgel en ds. Luci Schermers is de voorganger. Om 9.30 uur gaan de deuren open en om 10.00 uur begint de dienst. Jong, oud en alles daar tussen in, u en jij, van harte welkom!


cOLOFON

DE VRIES & ZANTMAN

verschijnt: iedere dinsdag. Oplage: 7.500

Mr. R. Zantman Mr. A.M.H. BALJEU-VISSER

sluitingsdatum kopij: donderdag voor 16.00 uur verspreiding: Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk, Berkenwoude (Heeft u) vragen/opmerkingen over de bezorging? (Heeft u) het Nederlek Nieuws niet ontvangen? Bel Drukkerij van Meurs: 0180 - 41 82 00

advocaten

Raadhuisplein 125 2922 AL Krimpen a/d IJssel TELEFOON: 0180-516911 FAX: 0180-516910 www.advocateninfo.nl

€ 925,00

Burg. Roosstraat 12-14, Lekkerkerk, 0180-661486

www.tdewaard.nl

redactieadres voor Lekkerkerk: Anneke Meinema tel. 0180-664437 tel. 06-10256560 e-mail: haproos@hetnet.nl

mm prijs: los € 0,38 contracten op aanvraag ‘Nederlekkertjes’ uitsluitend schriftelijk zenden naar het adres van uitgever. (indien te Te Koop Aangeboden met € 5,00)

Wegens plaatsgebrek is de uitgever niet altijd in staat alle ingeleverde berichten in Nederlek Nieuws op te nemen. Derhalve behoudt de uitgever zich het recht voor om ingezonden kopij niet of later te plaatsen. Tevens worden anoniem ingezonden stukken niet geplaatst. Bij voorbaat onze excuses voor het evt. ongemak.

Boxspring Sueno compleet setvoordeel

redactieadres voor Krimpen aan de Lek: Sem van der Laan Email: nederleknieuws@gmail.com

uitgever, advertentieopgaven, administratie, en kopij sturen naar: Drukkerij Van Meurs B.V., postbus 142, 2980 AC Ridderkerk, tel. 0180-418 200 fax 0180-418 127 e-mail: info@vanmeurs.com of bij één van de correspondenten

(140 x 200)

Restaurant Golden City zal van 8 juli t/m 31 september gesloten zijn. Op 1 augustus openen wij echter onze deuren als Sushi&Grill restaurant met een geheel nieuwe menukaart. Wij zijn nog op zoek naar een

ambitieuze kok Al sinds 3 weken is de kat van onze zoon Bram, Sniper, vermist. Posters ophangen en foldertjes in de bus stoppen bij alle buren heeft niets opgeleverd. Hij is gechipt, maar nog niet gevonden door dierenarts of dierenambulance. We hebben dus nog steeds hoop dat hij ergens in Lekkerkerk rondloopt. Sniper is een gecastreerd katertje van 1 jaar en erg aanhankelijk. We missen hem heel erg. Alvast heel erg bedankt. Met vriendelijke groet, Antoinette den Boer, Kerkweg 217, 2941 BK Lekkerkerk. Tel. 06 20928110

om parttime bij ons te komen werken en naar bezorgers met eigen vervoer. Als bezorger krijg je een ritvergoeding ter compensatie. Bij interesse ontvangen wij graag een e-mail naar onderstaand adres met daarin jouw gegevens en het liefst ook jouw CV. E-mail: yong539@hotmail.com

Hoofdstraat 37d, Krimpen aan de Lek Tel. 0180 - 511 495

Deze week kunt u bij TV Vrolek kijken naar de volgende onderwerpen: - Brandweer Krimpen aan de Lek in vroeger tijden en renovatie van brandweerpomp no. 2. - Achter de schermen bij het nieuws- en actualiteiten programma Jan en Alleman. - Zeilwedstrijd op de Lek met de Zeldenrust. De uitzendtijden deze week zijn: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag steeds vanaf 10.00, 15.00, 19.00 en 21.00 uur. Elke maandag zendt TV Vrolek de oranje top 30 uit. Dit is de Nederlandstalige top 30. De uitzendtijden hiervan zijn: 10.00, 13.00, 17.00, 21.00 en 0.00 uur. Tevens zijn alle filmpjes van TV Vrolek te bekijken via uitzending gemist op www.vrolek.nl of via het videokanaal www.youtube.com/rtvvrolek Alle uitzendingen (ook de gemeenteraad) zijn live te volgen via www.vrolek.nl en ga naar live tv.


NK turnen in Ahoy De Lekkerkerkse Daphne Slingerland heeft een mooie visitekaartje afgeleverd tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy Rotterdam. Nog niet geheel hersteld van een enkelblessure heeft ze laten zien dat ze op de goede weg terug is. Op de meerkamp, daarbij doen de turnsters de onderdelen vloer, balk, sprong en brug, wist Daphne met vier stabiele oefeningen de 7e plaats te behalen. Daphne’s nam voor de eerste keer deel aan het NK als seniorturnster. Alles bij elkaar genomen was dit een mooie prestatie.

Op zondag mocht deze bij BatoPax Gymnastics in Haarlem trainende turnster nog in actie komen op de toestelfinales brug, balk en vloer. Zowel op brug als op vloer wist Daphne een mooie vijfde plaats te behalen. Op balk zorgde Daphne voor een verrassing door hier als 3e te eindigen en zelfs olympiër Celine van Gerner voor te blijven.

BRASSERIE

Chinees Kantonees Restaurant CRIMPENERHOUT

Familiepakket juli * Gebakken banaan * Chinese Loempia`s * Sate Ajam * Babi pangang * Tjap Tjoy met kip * Kip met Ketjapsaus * Een portie Nasi * Een portie Bami * Kroepoek

MAAND MENU

Alles samen: voor 2 pers.:

€ 20,50

voor 4 pers.:

€ 31,50

ite Zie webs

Wordt ook lid van de Golden River VIP-club en profiteer de vele voordelen en kortingen! Alleen geldig bij afhalen of bezorgen! Wij bezorgen ook in Krimpen a/d Lek

Ma.gesloten

(behalve feestdagen)

Di. t/m Zo. 16:00 – 22:00 u.

Bezorgtijd: Di. t/m Zo.

17:00 – 20:00 u.

Salade met rundercarpaccio met pijnboompitten, parmazaanse kaas €23,5 en balcamico 0 .p. min. 2 perp *** s. Mals gebraden varkenhaasje met huisgemaakte stroganoff saus *** Dame blanche met huisgemaakte valrhona chocoladesaus Ook voor al uw feesten en partijen, informeer naar de vele mogelijkheden C.G. Roosweg 9 • Krimpen a/d Lek • 0180-523380 www.brasseriecrimpenerhout.nl

Voorstr. 118 Lekkerkerk 0180-664412 www.goldenriver-lekkerkerk.nl

Te huur in Krimpen aan de Lek Woning: De Rotonde 20 Type woning : 3-kamerwoning (3e verdieping, Hoek Brederodestraat/De Dertienhuizen) Huurprijs : € 868,30 (incl. servicekosten) Reakties : vóór 3 juli 2013 (Geen leeftijdsgrens!) Woning: Marijke Staete 30 Type woning : 3-kamerwoning (4e verdieping) Huurprijs : € 868,30 (inclusief servicekosten) Bij beide woningen is het mogelijk om een parkeerplaats in de parkeergarage bij te huren. (50+ kandidaten hebben voorrang!) Voor reakties en eventuele informatie: Bureau Van Rooy - tel. 0180-522466

Caravan veiligheidskeuring !

eling, rlichting, remmen, kopp Controle van banden, ve , gas en elektra. ter oplooprem, opbouw, wa

tie Certificaat. Met FOCWA Garanen bederft uw vakantie. ur Ellende onderweg is du gen geopend. Ook op zaterdagmor

ans.nl

www.keurclasscarav Tel. 0180 66 20 22 Mercurius 1a, 2931 LJ Krimpen a/d Lek Ingang langs de Tiendweg

(Code: februari 2011 / hoort niet bij advertentie)


familieberichten Na een boeiend leven met hoogte- en dieptepunten is op 87-jarige leeftijd van ons heengegaan

Jan Zantman

Een woord, een gebaar of een kaart, het doet je goed wanneer je iemand die je liefhebt, missen moet. Langs deze weg willen wij onze dank betuigen voor de vele blijken van medeleven, in welke vorm dan ook, die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn vader en schoonvader

Wij zijn dankbaar dat een verder lijden hem bespaard is gebleven.

Willem den Ouden Patty en Ivo

Wil en Gon

Erwin en Lily Michelle Bernadette

Lekkerkerk, juli 2013

Natuur, mens en dier alles gaf haar leven plezier zij genoot van de kleine dingen des levens en heeft aan allen haar goedheid gegeven wij waren rijk met haar in ons leven.

Ronald en Cora Charlotte Leonie Pauline Lekkerkerk, 27 juni 2013 Correspondentieadres: E. Zantman, Hendrik Sweijsstraat 22 3065 NJ Rotterdam Gelegenheid tot condoleren op donderdag 4 juli van 19.30 tot 20.30 uur in de Rouwkamer aan de Burgemeester van der Willigenstraat 37b te Lekkerkerk. Woorden van afscheid worden gesproken op zaterdag 6 juli om 11.30 uur in de aula van de algemene begraafplaats, Tiendweg Oost 1a te Lekkerkerk, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats aldaar. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de aula van de begraafplaats.

Moegestreden…. Bedroefd om haar heengaan, maar dankbaar dat wij haar zo lang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis van het overlijden van onze moeder, schoonmoeder en oma

Dirkje de Jong-de Groot sinds 1998 weduwe van Cor de Jong * 18 augustus 1924

† 29 juni 2013

Poul en Wilma Mark en Petra Ilse en Viktor Eric Wij zijn het verplegend en het verzorgend personeel van De Breeje Hendrick dankbaar voor de liefdevolle verzorging die zij heeft mogen ontvangen. Correspondentieadres: P. de Jong, Leeuwerikhof 7, 2941 RE Lekkerkerk De crematieplechtigheid zal worden gehouden op woensdag 3 juli om 16.00 uur in crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van het crematorium.

zoekt met SPOED MEDEWERKERS m/v voor maandagavond en zaterdagochtend info: www.deknikkerpot.nl KOOPJE VAN DE WEEK Eiken secretaire in prima conditie; Maten 85 x 42 x 105 cm Prijs € 100,--.

Bedroefd geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve vrouw, onze moeder, schoonmoeder, oma en ouwe oma

Dingena Mudde-van Hoof * 24 maart 1923

† 29 juni 2013

Dankbaar zijn wij voor de liefde die zij ons heeft gegeven.

TE KOOP AANGEBODEN Massief eiken dekenkist Maten 100 x 46 x 44 cm Prijs € 65,--.

Cornelis Mudde

Arie en Jannie André † Linda en Jerry Karin en Dimitri Albert en Dirry Elgar en Mariëlle Dagmar en Michael

Te KOOP AANGEBODEN Grenen TV-computerkast 120 x 54 x 120 cm Prijs slechts € 65,--.

en achterkleinkinderen

Talmastraat 29 2941 GS Lekkerkerk Er is gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen op donderdag 4 juli van 12.30 tot 13.15 uur in de rouwkamer aan de Burgemeester van der Willigenstraat 37b te Lekkerkerk. Woorden van afscheid zullen omstreeks 13.45 uur worden gesproken in de aula van de algemene begraafplaats, Tiendweg Oost 1a te Lekkerkerk, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats aldaar.

Te KOOP AANGEBODEN Exclusief design Site-kastje Ahornkleur. Maten 130 x 42 x 87 cm. Gebruiksvriendelijk. Prijs slechts € 125,--.

Na afloop is er een informeel samenzijn in bovengenoemde rouwkamer.

OPRUIMING

Kleuren TV’s met afstandbediening Bekende merken, diverse maten Deze week voor € 25,-- per stuk. Met speelgarantie. Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk - Telefoon 0621513213

KERKVOOGDIJWINKEL Telefoon 0621513213


Extra handen nodig in Lekkerkerk!

Extra handen gezocht “Het Nationaal MS Fonds zoekt hulp in Lekkerkerk. Het zou mooi zijn als we daadwerkelijk bij elke voordeur kunnen aanbellen.“ Aanmelden kan bij Pamela Zaat, pamela@nationaalmsfonds. nl of via 010-5919839. Voor meer informatie: www.nationaalmsfonds.nl De collecteweek is van 18-23 november.

JULI AUGUSTUS KRIJG 25% KORTING OP EEN INNOVA OIL!* (PRECIOUS OIL, SUN OIL, KERATIN OIL)

Tegen inlevering van deze advertentie.

Think smart, think Indola.

kapsalon

Tijd voor actie, besluit Pamela Zaat van het Nationaal MS Fonds. In november wordt de MS Collecte met zo’n 13 collectanten in Lekkerkerk georganiseerd. “Wij zijn dolblij met dit aantal collectanten! Maar om bij iedere voordeur aan te bellen, zijn er zeker 30 collectanten nodig”, zegt Pamela Zaat, coördinator bij het MS Fonds. Pamela is sinds 2006 actief voor het Nationaal MS Fonds en is landelijk verantwoordelijk voor de organisatie van de MS Collecte. “Als iemand de diagnose MS krijgt, ben je in het begin vooral bang. Veel mensen denken nog dat je dan altijd in een rolstoel komt. De meest voorkomende vorm van MS is “relapsing

remitting”, dat betekent dat er wel periodes zijn waarin je minder kunt, maar dat het ook weer verbetert.” Pamela is blij met de landelijke inzet van zo’n 11.000 collectanten die hun steentje bijdragen aan de MS Collecte. “De oorzaak van MS is nog steeds onduidelijk. Geld voor voorlichting, ondersteuning van mensen met MS en onderzoek is zo ontzettend belangrijk.”

Zeg Multiple Sclerose (MS) en veel mensen denken aan een rolstoel en een spierziekte. De chronische ziekte, die het zenuwstelsel aantast, komt maar moeilijk van vooroordelen af.

ACTIE

Geknipt voor U!

www.kapsalonjanna.nl

‘LIKE’ ONS O

Oranje Nassauplein 6, Krimpen a/d Lek Telefoon: 0180 - 512336

Stomerij Aanbieding MAAND JULI

Nailcentre Christine genomineerd LEKKERKERK – In de nagelstudio van Christine gevestigd aan de Kerkweg 20 kunt u terecht voor alles wat met de verzorging van handen, voeten en nagels te maken heeft.

Naast het verzorgen en het geven van cursussen is Nailcentre Christine ook een groothandel.

Sinds kort is Christine een branche erkende opleider geworden en dat houdt in dat een nagelstu-

dio aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Worden de lessen goed gegeven? Behaal je het minimale aantal praktijkuren? De lesboeken worden ingekeken. Wordt er een allround opleiding gegeven? Als er aan al deze criteria wordt voldaan dan krijgt met het predicaat Branche erkende opleider. Dat is ook een garantie voor de consument dat hier een goed opleiding gegeven wordt. Bij Christine komen dan ook mensen uit het hele land om de opleiding te volgen, ook mensen die hun al gevolgde opleiding willen perfectioneren kunnen hier terecht voor een bijscholing of nieuwe technieken te leren. Daarnaast is Nailcentre Christine ook een erkend leerbedrijf geworden voor de schoonheidsbranche. Nog meer feestelijkheden bij Christine? Ja want zij heeft nu anderhalf jaar haar groothandel en door Chystal Nails (een grote leverancier van nagelproducten) werd zij uitgeroepen tot beste distributeur van 2013. (Anneke)

Drumpunt Big Bear “Op zondag 7 juli houdt Drumpunt voor de vierde keer haar jaarlijkse Eindpresentatie waarop de leerlingen laten zien wat ze zo fijn vinden aan drummen. Begeleid door een heuse band spelen ze hun favoriete stuk (voor het eerst) voor publiek. Iedereen is vanaf 13.30 uur welkom en entree is slechts € 2,- pp. Dus komt allen en moedig je favoriete drummer aan. We hopen je daar te zien. Zie ook de site voor meer informatie www.drumpunt.nl”

Kostuum van 16,15

NU 12,95

Reformhuis Tilia

Depot Stomerij Uniek Lange Stoep 21 Lekkerkerk Tel. 0180-669047

Zomermarkt Kringloop Zaterdag 6 juli is er ZOMERMARKT bij de Kringloop aan de Binnenweg 5a te Krimpen aan den IJssel. De opening is zoals iedere 1e zaterdag van de maand van 09.00 uur tot 12.00 uur. Op deze zomermarkt zijn de volgende artikelen voor de helft van de prijs te koop: Boeken Tuinmeubilair/kussens Campingartikelen Zomerkleding en zomerschoenen. Buitenspeelgoed. De opbrengst gaat zoals altijd naar goede doelen! De Kringloopwinkel is vanaf maandag 14 juli t/m vrijdag 30 augustus i.v.m. de zomervakantie gesloten. In deze periode kunnen ook geen goederen aangenomen worden. Maandag 2 september 2013 bent u weer vanaf 09.00 uur WELKOM in onze Kringloopwinkel!


gemeentenieuws Spreekuur volgens afspraak Gesprekken met burgemeester Van der Kluit - de Groot, wethouder Roelse en wethouder Van der Graaf. Afspraken kunt u maken na overleg met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 0180-667709. Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl. De agenda en stukken voor de RTG- en raadsvergaderingen vindt u op www.nederlek.nl bij Bestuur & Organisatie - Gemeenteraad - Vergaderkalender - en stukken.

Burendag in Nederlek Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar vindt de landelijke burendag plaats op zaterdag 21 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Op deze dag komen in Nederland honderdduizenden mensen in actie voor hun buurt. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinden tussen groepen mensen. Met de burendag wil het Oranje Fonds mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot maximaal € 500,- in te dienen bij het Oranje Fonds om een burendagactiviteit uit te voeren. Dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je de burendag op 20, 21 of 22 september viert. Wilt u een subsidie aanvragen, let er dan op dat de aanvraag uiterlijk 2 september binnen moet zijn! Voor meer informatie en/of ideeën kunt u kijken op www.burendag.nl. Stichting Welzijn Ouderkerk Nederlek (WON) wil graag bijdragen aan de samenhang in wijken en mensen met elkaar in contact brengen. Immers, een goede buur is beter dan een verre vriend! Stichting WON wil buurten dan ook graag helpen met het opstarten van de plannen voor burendag. Heeft u hulp nodig bij het verzinnen of uitwerken van uw plannen? Neemt u dan contact op met Inge Bonhof van de Stichting WON, telefoon: 0180-522 045 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur).

Reiniging riolering Krimpen aan de Lek Dit jaar staat de reiniging Krimpen aan de Lek (binnen de bebouwde kom) in de planning. De Firma Janssen voert de werkzaamheden uit. Ze beginnen begin juni vanaf Groenland waarna ze de rest van de kern uitvoeren. Het gehele werk duurt minimaal 5 weken. De reiniging van het openbaar riool gebeurt onder hoge druk. Een reinigingswagen spuit de binnenkant van het riool schoon. Drijvend vuil en bezonken vuil worden opgezogen. Hinder tijdens reiniging U kunt enige hinder ondervinden van de reiniging omdat deze onder hoge druk gebeurd: 1. Om te voorkomen dat het toilet overstroomt, dient u zoveel als mogelijk het deksel op de wc te houden gedurende de reiniging van het openbaar riool; 2. Na reiniging van het riool kunt u enige last van rioolstank krijgen. Door het reinigen kunnen stanksloten/sifons worden leeg getrokken. Door kranen even te laten stromen en ramen open te zetten is dit van korte duur. Zo houden we de kosten laag Het riool is bedoeld voor het afvoeren van huishoudelijk afvalwater. Het

Gemeente

Nederlek

riool is geen afvalbak. De volgende zaken horen niet thuis in het riool: 1. Doekjes (niet oplosbare billendoekjes en andere schoonmaakdoekjes) 2. Vet (frituurvet en bak- en braadvet) Beide zaken zorgen jaarlijks voor tientallen verstoppingen van de pompen. Ook kunnen ze voor verstopping van het hoofdriool en uw huisaansluiting zorgen met alle ongemakken van dien. Net als de gemeente zit u ook niet te wachten op de kosten voor het verhelpen van de storingen en verstoppingen. We hopen dan ook dat u zorgvuldig om gaat met het afval dat u via uw toilet, gootsteen, schrobputje of (openbare) kolk weg spoelt. Hiermee houden we de kosten voor onderhoud laag en de overlast minimaal. Meer informatie Via de “Publieksite” op www.riool.net kunt u meer informatie vinden over hoe de riolering werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Ook kunt u nalezen wat wel en niet in het riool thuis hoort. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande dan kunt u contact opnemen de heer Heeringa 0180 – 667763.

Ontwerp-omgevingsvergunning voor het realiseren van een ligboxenstal op het perceel Opperduit 386 te Lekkerkerk Burgemeester en wethouders van Nederlek maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een ligboxenstal op het perceel Opperduit 386 te Lekkerkerk. De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten: - het (ver-)bouwen van een bouwwerk; - omgevingsvergunning beperkte milieutoets; - handelingen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden. De ontwerpvergunning en de bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage vanaf woensdag 3 juli 2013 voor een periode van zes weken bij het omgevingsloket op het gemeentehuis te Lekkerkerk. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:30. U kunt ook een afspraak maken met een van de medewerkers van het omgevingsloket voor het inzien van de stukken buiten de reguliere openingstijden, telefoonnummer 0180-667777. De stukken zijn digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Nederlek www.nederlek.nl. Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder tegen voornoemde ontwerpomgevingsvergunning (bij voorkeur) schriftelijk zijn of haar zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Nederlek, postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. Als u mondeling een zienswijze kenbaar wilt maken dan kunt u daarvoor contact opnemen met het omgevingsloket. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze kenbaar te maken. Lekkerkerk, 2 juli 2013 Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek

Interessante bedrijfsbezoeken college Nederlek Het college bezocht vier Lekkerkerkse bedrijven tijdens het halfjaarlijkse bedrijfsbezoek. Het college werd tijdens de bezoeken vergezeld door medewerkers van de provincie Zuid-Holland, de Kamer van Koophandel en de Ondernemerskring Nederlek. Slooff orgelbouw Slooff orgelbouw was het eerste bedrijf dat bezocht werd. Slooff is uitgegroeid tot een volwaardig orgelbedrijf waar de orgels met zorg worden gebouwd, gerestaureerd of gerepareerd. Vanuit de hele wereld

Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl

Nederlek Nieuws - 2 juli 2013


gemeentenieuws

Gemeente

Nederlek

ment aan. Dit heeft als voordeel voor de consument dat de meubelen altijd tegen een scherpe prijs worden aangeboden. Bij deze onderneming is ook gesproken over de ontwikkelingen op het gebied van verkoop via internet. Het is duidelijk dat deze ontwikkeling ook voor veel Nederlekse bedrijven gevolgen heeft. De gemeente Nederlek zal deze ontwikkelingen blijven volgen en waar mogelijk ondersteunen. Verdoold installatiebedrijf B.V. Het laatste bedrijf dat bezocht werd, was Verdoold installatiebedrijf B.V. Het bedrijf is gespecialiseerd in alles wat met gas, water, cv-ketels en dergelijke te maken heeft. Een medewerker van Verdoold liet de collegeleden zien hoe eenvoudig stukken leiding tegenwoordig waterdicht aan elkaar worden gekoppeld. De collegeleden merkten tijdens het bedrijfsbezoek op dat alle klussen met veel zorg worden gedaan.

weet men het bedrijf te vinden. Het college was blij verrast zo’n puur ambachtelijk bedrijf binnen de gemeentegrenzen aan te treffen. Ook de internationale oriëntatie van het bedrijf was niet bekend bij de collegeleden. Het blijkt lastig om jongeren geïnteresseerd te krijgen voor het ambachtelijke vak van orgelbouwer/orgelrestaurateur. Custom Corner Na een bezoek aan de orgelbouwer, werd het college verwelkomd aan de Twijnstraweg in Lekkerkerk. Custom Corner houdt zich bezig met het spuiten van onder andere motoren, (vracht)auto’s en andere oppervlakken. Het college was enthousiast over het niveau van het spuitwerk. Tijdens de rondleiding door het bedrijf werd een aantal mooie projecten getoond. TS Interieurs I’M Vervolgens bracht het college een bezoek aan Teak Selection I’M. TS Interieurs biedt meubelen rechtstreeks vanaf de fabriek aan de consu-

De ochtend werd afgesloten met een overheerlijke lunch bij het Huisje van De Zeeuw. Deze lunchroom wordt gerund door de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Mensen met een verstandelijke beperking doen hier dagelijks met veel passie hun werk. Burgemeester Trix van der Kluit heeft de ondernemers na afloop hartelijk bedankt voor de interessante rondleidingen door hun bedrijven.

Omgevingsvergunningen Hieronder staan de aanvragen die recentelijk bij de gemeente zijn ingediend. Bezwaar of beroep maken is pas mogelijk nadat de vergunning is verleend. Voor procedure zie kader. Aangevraagde omgevingsvergunning: Ontvangen op: 22-06-2013 Lekkerkerk, 2941 LD, Wetering-Oost 9A het plaatsen van een schuur 22-06-2013 Lekkerkerk, ,2941 GM, Da Costastraat 34 het realiseren van een dakkapel op het voordakvlak

Voor ter inzage liggende stukken geldt: Voor ter inzage liggende stukken geldt: De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu-, en verkeerszaken kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis inzien. U kunt zich daarvoor melden bij de algemene receptie. De publicaties van de vergunningen zijn tevens op de website te raadplegen, zie www. nederlek.nl ➨ over Nederlek ➨ bekendmakingen. • Voor informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning: Aanvragen voor een omgevingsvergunning worden behandeld op de afdeling VROM. Als u hierover vragen heeft kunt u uiteraard telefonisch contact opnemen met de mensen van deze afdeling. Meestal is dat voldoende om uw vragen te beantwoorden. Soms kan het echter gewenst zijn een persoonlijk gesprek te voeren. Ook dit is mogelijk. U dient daarvoor wel vooraf telefonisch een afspraak te maken. U kunt deze afspraak maken via telefoonnummer 0180-667777. • Voor informatie met betrekking tot bestemmingsplannen: Voor informatie over bestaande bestemmingsplannen dient u ook vooraf telefonisch een afspraak te maken. U kunt deze afspraak maken via telefoonnummer 0180-667777. Zienswijzen Iedereen kan bij een afwijkingsbevoegdheid (de bevoegdheid om af te wijken van het bestemmingsplan) tijdens de termijn van inzage zijn/ haar zienswijze schriftelijk (of mondeling) kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen richten aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. De zienswijze dient uw naam, adres en motivering te bevatten. Bezwaarmogelijkheden Tegen genomen besluiten (verleende vergunningen e.d.) kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager (zie datum bij besluit) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar en een volmacht indien een ander namens belanghebbende het bezwaarschrift indient. Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl

Nederlek Nieuws - 2 juli 2013


Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud

Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges. Bij besteding ontvangt u

20% extra

Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres sinds 1876

Heeft u nog schilderwerk

(binnen/buiten) of heeft u glas nodig?

Bel dan Stefko 06-54758350

DAMESMODE

SERVICE EN ONDERHOUD?

30% - 50% - 70%

KORTING WOUDEN

BEL (0180) 66 41 41

van der

M o de - L i n g e r i e - H an dwerken Lange Stoep 9 • Lekkerkerk

Lekkerkerk 0180 - 661253

V a n M a r k e n s t r a a t 1 5 – 2 9 41 B X L E K K E R K E R K

RAADSELTJE: HET IS KAAL EN HET MAAKT

OPVALLENDE DINGEN... • RECLAME • VORMGEVING • DRUKWERK

• ILLUSTRATIES • BELETTERING • WEBSITES

Schoolstraat 4 • 2931 GW Krimpen aan de Lek • T: 0180 - 51 97 40 • info@studioliedorp.nl • www.studioliedorp.nl


OUD EN NIEUW VOOR DE BRANDWEER Krimpen aan de Lek - Ploegchef Lies Hoogendoorn nam voor aanvang van de open dag in en om de kazerne aan de Tiendweg een gloednieuw brandweervoertuig in ontvangst uit handen van burgemeester Trix van der Kluit. Die had even tevoren de “3531”onthuld door er met behulp van een ladderwagen een dekzeil af te trekken. “Helemaal brandschoon is ‘ie niet meer” lacht Lies,”want we hebben er vannacht al een klein brandje mee moeten blussen aan de Tuinstraat”. De brandweerwagen is vooral groter dan de te vervangen “748”, die naar het opleidingscentrum in Waddinxveen verhuist en voorzien van allerlei elektronische snufjes. “Dat maakt de bediening een stuk gemakkelijker” aldus de ploegchef. “We kunnen het in principe met één brandweerman/vrouw minder af dan voorheen.” Later op de dag nam de heer Hoogendoorn namens de brandweervereniging nog een voertuig in ontvangst. Ditmaal ging het om de oude motorspuit no. 2, die

rond 1940 werd gestationeerd in het toenmalige brandweerhuisje aan de Schoolstraat. Later kreeg deze een plekje op het terrein van houthandel Boogaerdt, waar de spuit gelukkig nooit hoefde te worden ingezet en in een tamelijk vervallen staat geraakte. Boogaerdt stond het voertuig ter gelegenheid van de opening van de nieuwe kazerne weer in bruikleen af aan de brandweervereniging, waarna oud-brandweerlieden Hans van der Velde, Gerard Verwaal en later ook Cock de Bruin de restauratie ter hand namen. Drie jaar heeft het geduurd om hem in de oorspronkelijke staat terug te brengen, waarbij de restaurateurs zoveel

demonstratie bevrijding automobilist mogelijk gebruik hebben gemaakt van authentieke onderdelen. Inmiddels werkt motorspuit no. 2 weer en ziet er uit als een plaatje. De brandweervereniging is lid geworden van de Stichting Historisch Brandweermaterieel Hollands Midden en zal het blusvoertuig uit vroeger tijden regelmatig demonstreren tijdens evenementen in de regio. Veel plaatsgenoten namen een kijkje tijdens de open dag en bekeken het oude en nieuwe materieel, de voor de gelegenheid ook

op het terrein gestationeerde ambulance, de stand van de EHBO en de ladderwagen, waarmee durfallen een tochtje omhoog konden maken. Tussendoor waren er verschillende demonstraties waaronder de bevrijding van een bekneld geraakte bestuurder van een auto. Ademloos keken de bezoekers toe hoe het team deze klus op professionele wijze klaarde. “Al met al een zeer geslaagde open dag” blikt Lies Hoogendoorn aan het einde van de middag terug.

Te huur in Krimpen aan de Lek Woning De Dertienhuizen 17 Type woning : 1-kamerwoning (2e woonlaag, tuinzijde) Huurprijs : € 521,23 Huurtoeslag mogelijk! Inclusief : kosten voor elektra, verwarming, water en kabel t.v. Woning De Dertienhuizen 40 Type woning : 2-kamerwoning (3e woonlaag, voorzijde) Huurprijs : € 713,37 Huurtoeslag mogelijk! Inclusief : kosten voor elektra, verwarming, water en kabel t.v. Voor reakties en eventuele informatie: Bureau Van Rooy, tel. 0180-522466

P.V. De Postduif

Uitslag Duffel 29-06-2013: J. Ouwerkerk 1,2,11-14; Henk Spiering 3,24,25; D. Goudriaan 4,58; G. Luyten 6-10,19,20; J.A. Hoogenboezem 15, 30; D. Breijer 39. Uitslag Mantes La Jolie 29-06-2013: G. Luyten 1,2,5,6,10; Comb. Molenaar 3,4,7,8,9; D. Goudriaan 11; J.A. Hoogenboezem 12; Henk Spiering 18. De uitslagen van 22 juni 2013. Cahors: Bob Jansen 1,14; G. Bravenboer 2,3; Comb. Bravenboer 4,5,7; J. Ouwerkerk 6,9,10; H.J. Buitelaar 8; Arie Mudde 11; D. Goudriaan 12. Duffel oude duiven: Comb. Molenaar 1,4,5,8,9; D. Goudriaan 2; Henk Spiering 3,10,11; G. Luyten 6,13; Comb. Bravenboer 7; J.A. Hoogenboezem 12. Duffel jonge duiven: G. Luyten 1,2,8,14,15; Henk Spiering 3,11,16,17; J. Ouwerkerk 4-7,12,13; D. Breijer 9,23; D. Goudriaan 10; J.A. Hoogenboezem 49. Argenton: G. Luyten 1,5,7; Henk Spiering 2,6; Comb. Molenaar 3,8-10; J.A. Hoogenboezem 4; D. Goudriaan 13.

INTERESSE IN ZONNEPANELEN? BEL (0180) 66 41 41 Va n M a r k e n s t r a a t 1 5 – 2 9 41 B X L E K K E R K E R K


de lekkerkerkse weekmarkt van 8.30-15.00 uur

Lek-Toernooi JBV Nederlek Zondag 7 juli houdt JBV Nederlek haar jaarlijkse Lektoernooi. Naast eigen leden nemen ook goede spelers met een wedstrijdlicentie uit de Regio Zuid-Holland deel.

GEBR. RAVENSBERGEN B.V. Korte Pioenrozen

10 voor 20 voor

Grote Hortensia’s voor buiten Fresia’s alle kleuren

3,50 6,50

5,00

per bos 3 voor

2,00 5,00

P. Visser & Zn. v.o.f.

Aardappelen, Groente en Fruithandel

Ook dit jaar spelen een 30-tal teams om de wedstrijdtrofee en de vele prijzen. Indien u belangstelling heeft voor Jeu de Boules kunt u deze zondag van 11.00 uur tot ongeveer 17.00 uur genieten van een groot aantal goede sportwedstrijden. De jeu de boulesbanen van JBV Nederlek bevinden zich naast de voetbalvelden van voetbalvereniging Lekkerkerk aan de Tiendweg

Nieuwe oogst Doree aardappelen 5 kilo 4,95 2½ kilo 2,75 Jonge tuinbonen 2 kilo 2,95 Kilo trostomaten + 2 stuks komkommers + 2 kroppen sla deze 3 samen 2,95 Royal Gala appelen 10 stuks 2,95 Sappige abrikozen kilo 2,95 Kersen kilo 3,95

West te Lekkerkerk.Indien u belangstelling hebt kunt u zelf jeu de boules spelen op elke dinsdagen donderavond vanaf 19.00 uur en in het weekeind vanaf 13.300 uur op onze banen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om in de maand juli elke woensdagmiddag vanaf 13.30 uur spelen. Op de website www.jbvnederlek kunt u uitgebreide informatie over de vereniging vinden.

Regatta Afgelopen dinsdagavond, 25 juni jl., was de 5de zeilwedstrijd van de Nederlek Regatta. Opmerkelijke nieuwkomer in de top van deze wedstrijd was Wiebe Boomsma met o.a. Erwin Bijvoet als bemanning met zijn “Fantasy” Een klein smetje op zijn zeilprestatie was het volledig verkeerd inschatten van de keerton voor WSV De Lek, later op de avond.

Fricandeau 150 Snijworst 150 Gekookte worst 100 Haaskarbonade 100 Rundergehakt 100 Terschellinger Cranberry salade 100 Varkenshaas saté 100

gram gram gram gram gram gram gram

€ € € € € € €

2,29 1,98 1,19 1,19 1,05 1,69 1,39

Grof volkoren € 1,25 Vikingbrood meergranen € 1,75 Zachte Habsburgers 10 voor € 3,25 Appel kaneel Woepers 4 voor € 3,00 + 20 gratis zegels Puddingbroodjes 3 voor € 2,50 Ciabatta Pepperoni € 2,75 Zomerknaller: 4 heerlijke roomboter rozijnenbollen € 1,00 Prijswijzigingen en druk(zet)fouten voorbehouden

Door de afgaande eb, en een verkeerd ingeschat binnenvaartschip, lag hij bijna bij de pont van Krimpen naar Nieuw Lekkerland. Piet en Bets Vonk, al eerder in hoogste regionen te zien van de Nederlek. Regatta met hun mooie “Diomedea”, zeilden naar een mooie 3de plaats. Han en Tom van Veen en Caspar Thijwisse lieten zich ook weer bij de bovensten zien. De uitgeruste Caspar vertoonde tijger-achtige bewegingen in de Soling Reynaerde, waardoor de boot prima in het water lag. Johan Noorlander schijnt ook met de Nederlek Regatta meegezeild te hebben aan boord van de “Monique” van Gijs Eerland. Echter zijn mooie

verhalen en zijn ‘aangeprate’ zeilprestaties zijn nog niet opgemerkt. Zij eindigden achterin het veld. Volgende keer weer meezeilen Johan? Monique van der Sande en Ron Raaijmakers maakten een mooie reeks klasseringen compleet, door deze avond weer als eerste binnen te komen. Slim zeilden zij naar de eerste positie. A.s. maandag 8 juli is de volgende wedstrijd van de Nederlek Regatta. Kom gerust kijken op het zonnige terras van WSV De Lek aan de Westzoom 9a te Krimpen aan de Lek, of bekijk het mooie spektakel vanaf de dijk bij de Eendenkooi op de zitjes. http://nederlekregatta.blogspot.nl/


KINDERBARBECUE Krimpen aan de Lek – Op zaterdag 6 juli organiseert C1000 Wiersma in samenwerking met Slagerij Sterrenburg en het Cultuurhuis een gezellige barbecue, speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar. Deelnemers kunnen onbeperkt genieten van al het lekkers dat de barbecue biedt en tussendoor deelnemen aan allerlei spelletjes. Er komt zelfs een springkussen te staan waarop de calorieën weer kunnen worden weggewerkt. Het evenement vindt van 15.00 tot 19.00 uur plaats in de Gerard Doustraat, naast het Cultuurhuis. Deelname is gratis en vooraf aanmelden hoeft niet. De zesjarige Thomas Helder uit Krimpen aan den IJssel kon thuis alvast een beetje voorproeven. Hij won daags voor Vaderdag een barbecue met smikkelpakket “voor vader” omdat hij de mooiste tekening had ingeleverd bij de C1000. Samen met zijn oma nam hij de prijs in ontvangst uit handen van Erik Wiersma.

Gratis teken en schilderlessen bij Atelier Lokaal LEKKERKERK - Op zaterdag 6 juli aanstaande zijn kinderen, jongeren en volwassenen vanwege het 15 jarig bestaan van Atelier Lokaal in Lekkerkerk van harte welkom voor een gratis teken of schilderles. Kinderen van 6 t/m 9 jaar kunnen deelnemen aan een les jonge dieren tekenen in zacht pastelkrijt van 9.30 tot 10.30. Kinderen van 10 t/m 12 jaar kunnen een les volgen van 11.00 tot 12.30. Het thema voor deze groep is wilde dieren. Jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen zijn welkom van 13.30 tot 15.30 uur. Tijdens deze les wordt kennis gemaakt met zowel aquarel als acryl schilder technieken. Per groep is er ruimte

voor 12 personen. De lessen zijn gratis, dus meld je snel aan bij Atelier Lokaal 0180 665368 of mail naar info@atelierlokaal.nl

Diploma uitreiking EHBO KRIMPEN A/D LEK - Tijdens het officiële gedeelte van de jaarlijkse ledenvergadering op 16 mei van de EHBO vereniging kregen de cursisten, welke waren geslaagd voor het EHBO examen, hun diploma.

Experiment extra aanbod middeninkomens slaat niet aan Sinds een jaar biedt QuaWonen, in de vorm van een experiment, een aantal huurwoningen éérst aan aan huishoudens met een middeninkomen. Zij benutten deze mogelijkheid echter nauwelijks, terwijl de aanpak QuaWonen veel extra tijd en geld kost. Daarom gaan we hiermee niet langer door. Huishoudens met een middeninkomen kunnen natuurlijk blijven reageren op woningen met een huurprijs vanaf € 681. Doel van onze aanpak was het bedienen van huishoudens met een middeninkomen (tussen de €34.230 en €45.000, prijspeil 2013). Het afgelopen jaar werden 27 woningen met voorrang aangeboden aan middeninkomens, tegen een iets hogere huurprijs (tussen €681 en €750, prijspeil 2013). Daarvan werden er uiteindelijk slechts acht ook daadwerkelijk verhuurd aan deze inkomensgroep. Dat is veel minder dan we hadden verwacht. Voldoende betaalbare woningen voor middeninkomens Voor de zekerheid hebben we onderzoeksinstituut OTB gevraagd de financiële mogelijk-

heden van middeninkomens in de Krimpenerwaard te onderzoeken. Daaruit bleek dat de meeste middeninkomens goed in staat zijn om een vrije sector huurwoning te betalen (een huurprijs vanaf €681). En door de dalende koopprijzen en een groot aanbod worden ook koopwoningen voor hen bereikbaar. Onze aanname, dat we moeten zorgen voor extra, betaalbare woningen voor deze inkomensgroep, blijkt in de praktijk dus niet te kloppen. QuaWonen is veel extra tijd en geld kwijt om de woningen op deze manier te verhuren. We moeten de woningen twee keer aanbieden, en de woningen staan langer leeg. Dat is geen efficiënte besteding van middelen. Daarom hebben we besloten niet langer door te gaan met deze aanpak.

Op 18 april was het namelijk heel erg spannend geweest in de Ontmoetingskerk, want de EHBO examens waren in volle gang. Het werd een zeer lange avond. Rond middernacht hoorden 8 cursisten dat ze geslaagd waren. Daarnaast waren er 3 cursisten geslaagd, die elders de cursus hadden gevolgd. Tijdens de herexamens op donderdag 6 juni zijn er nog 2 cursisten geslaagd! Allemaal van harte gefeliciteerd! Ook werden er op de ledenvergadering verschillende jubilarissen in het zonnetje gezet. Vijf jubilarissen ontvingen een Dr. C.B Tilanus jr. onderscheiding. Peter Voogd (helaas niet aanwezig), Daan van Dijk en Willem van de Graaf kregen de zilveren draagpenning in verband met 25 jaar EHBO lid. Sjaan Houweling en Angelique Visser (beide bestuurslid) ook 25 jaar EHBO-er, kregen de zilveren medaille uitgereikt. Roelina Blanken was zelfs 35 jaar

EHBO-er en kreeg een EHBO speld met 35 erop. Alle jubilarissen kregen daarnaast een mooie bos bloemen. Na het officiële gedeelte was Fred Treurniet te gast, om te vertellen over het thema EHBO bij kinderen. Door zijn ludieke en vrolijke, maar vooral interessante manier van vertellen vloog de avond voorbij. Veel voorkomende situaties werden vanuit EHBO oogpunt bekeken. Er werd nagedacht over wat de gevaarlijkste plek voor kinderen in huis is en hoe belangrijk het is om een gifwijzer in huis te hebben. De avond was een mooie afsluiting van het EHBO seizoen. In september starten de EHBO avonden weer. In het nieuwe seizoen start er een nieuwe beginnerscursus EHBO en/of reanimatie. Interesse of vragen hierover? Mail gerust: secretariaat@ehbokrimpenaandelek.nl of bel naar: A.Visser 0616531250


gastouderbureau Ziezo: gastouders werken met VVE-programma Kiki

ZWEMBAD SCHUAGT ORGANISEERT DE

ZWEMVIERDAAGSE

Sinds zaterdag 22 juni kunnen 18 gastouders van gastouderbureau Ziezo zich gediplomeerd VVE-gastouder noemen. Die dag hebben zij nl. hun diploma ontvangen uit handen van het scholingsprogramma Kiki: Kansen in Kinderen.

MAANDAG 8 TOT EN MET VRIJDAG 12 JULI DAGELIJKS VAN 18.00 TOT 19.30 UUR De kosten voor deelname zijn € 8,50. Op vertoon van een geldig abonnement € 7,00.

Als herinnering ontvangt u een fraaie medaille!

ZWEMFEEST MET OVERNACHTING VRIJDAG 12 TOT ZATERDAG 13 JULI

De avontuurlijke overnachting voor de jeugd van 8 t/m 13 jaar! Vrijdag van 19.30 uur tot zaterdag 08.00 uur Leuke en spannende spelletjes in en rond het water. Lekker laat gaan slapen als het helemaal donker is. Kortom, een nacht om nooit te vergeten. Neem zelf je tent, slaapzak, zaklamp en extra kleding mee. De patattent is geopend. Kosten € 10,00 per deelnemer, € 8,50 met een geldig abonnement.

www.zwembadschuagt.nl

www.studioliedorp.nl

DONATEURSTOCHT OVER DE LEK Krimpen aan de Lek - Tijdens het verlaten van de thuishaven kletterde nog een laatste regenbui over het dek en daarna werd het droog en zelfs redelijk zonnig. Ideale omstandigheden voor een zeiltocht over de Lek met de Zeldenrust.

Veel peuterspeelzalen werken met VVE-programma’s om de (taal) ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Voor gastouders was er tot voor kort geen programma beschikbaar. Gastouderbureau Ziezo was al langer op zoek naar een manier om de gastouders te stimuleren zich verder te professionaliseren in hun werk. Toen het programma Kiki eind 2012 beschikbaar kwam, was Ziezo er dan ook als eerste bij om dit programma aan de gastouders aan te bieden. 36 gastouders meldden zich meteen enthousiast aan; de eerste groep ontving zaterdag het diploma. Het ontwikkelingsprogramma speelt zich af rond de beer Kiki. Deze beer wordt een belangrijk vriendje in het leven van de kinderen. Door met dit programma te werken, werken gastouders allereerst aan de taalontwikkeling van de kinderen. Daarnaast krijgen ook de sociaal-emotionele en de motorische ontwikkeling

veel aandacht. Gastouders werken iedere maand met een nieuw thema, zoals de boerderij, beroepen, ziek zijn en de lente. Door iedere maand een nieuwe thematafel te maken, wordt de fantasie van de kinderen steeds weer geprikkeld. Gastouders die met Kiki werken, stimuleren de kinderen actief in hun ontwikkeling. Zij doen dit op een speelse manier met allerlei activiteiten op creatief, muzikaal en motorisch gebied. Ook de ouders van de kinderen worden bij het Kiki-programma betrokken. Gastouders die met Kiki werken kunnen in de nabije toekomst zorgen voor een overdracht van de kinderen naar de basisscholen. In Papendrecht zal hiermee in september een start worden gemaakt. De opvang door gastouders krijgt hiermee een belangrijke kwaliteitsimpuls. Gastouderbureau zal ook in 2014 nieuwe groepen gastouders de Kiki-opleiding aanbieden.

Voorleesuurtje in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek Eénmaal op de rivier werden onder leiding van schipper Hans en zijn driekoppige bemanning de zeilen gehesen van de 99 jaar oude paviljoentjalk en ging het dankzij een stevige bries uit het zuidwesten in rap tempo richting Bergambacht. Aan boord donateurs die zich inschreven voor één van de jaarlijkse donateurtochten. Sommigen voor het eerst, anderen als vaste deelnemers aan het evenement. Onder het motto “voor wat hoort wat” organiseert De van Waning Stichting, eigenaar van onder meer De Zeldenrust ieder jaar een aantal middag- en avondtochten voor

degenen die het in de vaart houden van het schip financieel mogelijk maken. Hard nodig, want ondanks het feit dat alle werk door een enthousiaste groep vrijwilligers wordt gedaan, kost het onderhoud veel geld. De Van Waning Stichting is dan ook blij met haar donateurs en die werden op deze mooie zondagmiddag op hun beurt weer gelukkig van een schitterende tocht. Het klaterend applaus voor de schipper en zijn bemanning na het aanmeren sprak boekdelen. Ook donateur worden en volgend jaar een keer meevaren? Kijk op www.vanwaningstichting.nl.

Heb jij adellijke billen? Of een reep chocola? Begin dan maar vast met gillen Ze komt je achterna … (Uit: “Royale bil met chocola” te vinden op you tube) Op woensdag 10 juli zal kinderboekenschrijver Anaid Haen, wonend in Krimpen aan de Lek, voorlezen uit haar boek “Koningsbillen en drakenstreken”. Kinderen vanaf zes jaar zijn van harte welkom in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek om te komen luisteren. Het voorleesuurtje begint om 14.00 uur.


Jongens hockey team wint alles dit seizoen REGIO - Ze zijn er best trots op, Thijs, Noah, Sander, Roeland, Daniel, Olivier, Alexander en Lucas. De 8 jongens van E1 van Mixed Hockey Club Krimpen hebben het afgelopen seizoen alle wedstrijden gewonnen. Op het veld, in de zaal, overal werd de overwinning behaald. Vandaag werd ook de laatste wedstrijd, tegen Westland, overweldigend gewonnen.

We hebben gewoon lekker gespeeld, zeggen ze. En een goed team. De jongens begonnen dit seizoen als 6-tal, maar spelen sinds deze winter als 8-tal mee aan de jongste jeugd competitie. Ook zaalhockey was leuk, vinden ze. Tsja, wat wil je, als je zo lekker speelt en zelfs niet eens een keer gelijk speelt?!! “We trainen twee keer per week en de keeper krijgt af en toe aparte keeperstraining”, vertellen ze. Ook doen ze wel eens mee aan een clinic, op de eigen club of bij een club in de buurt. Zo leerden een paar jongens trucjes van Jochem Bakker, een Krimpenaar die nu bij de jongens A1 van Hockey Club Rotterdam speelt. Een ander kreeg les van HCR-keeper Pirmin Blaak, die pas nog kampioen werd met zijn team in de

eredivisie van het Nederlandse hockey. De jongens spelen dit seizoen nog in de jongste jeugdcompetitie en gaan komend seizoen over naar de D-junioren. In september starten ze weer als 8-tal. In de loop der tijd hopen ze naar een 11-tal over te kunnen gaan. Volgend seizoen weer winnen? “Jaaaa! We gaan gewoon weer zo goed spelen als dit seizoen!”, roepen ze. Jongens die eens willen komen kijken of meetrainen komend seizoen zijn trouwens altijd welkom op dinsdag en donderdag van 18 tot 19 uur op het veld van MHCK aan de Driekamp 1 in Krimpen aan den IJssel. “We hebben jongens van 9 en 10 jaar uit Krimpen en Lekkerkerk”, zegt de coach, “en we kunnen er altijd meer gebruiken!”

“Tijdrit” voor Toerfietsers Tourclub de Waardrenner organiseert op 6 juli een “tijdrit” voor toerfietsers. Een door uzelf vooraf opgegeven gemiddelde probeert u zoveel mogelijk te benaderen zonder gebruikmaking van fietscomputer en/of horloge. U kunt hierbij kiezen uit een afstand van ca. 40 of ca. 90 km, welke met behulp van het volgen van pijlen, knooppunten en een beschrijving te volgen zullen zijn. Bij binnenkomst wordt gratis soep aangeboden door TC de Waardrenner. Een en ander wordt mogelijk gemaakt door fa. Sydak, Dak en Geveltechniek. Als startlocatie is gekozen voor: Eetcafe Breeka Plus (gelegen

langs de N210 bij afslag Krimpen a/d Lek) Deze “tijdrit” is ook speciaal bedoeld voor de gewone fietser! U kunt starten tussen 09.30 en 10.00 uur. De inschrijving is vanaf 09.00 uur. Komt u ook fietsen, het is een gezonde ontspannende inspanning. Voor de winnaars zijn er een drietal prijzen beschikbaar. Voor verdere info bezoekt u ook onze site: www.tcdewaardrenner.nl

Activiteitenweek in Zwembad Schuagt KRIMPEN A/D LEK - Zwembad Schuagt houdt zijn jaarlijkse Activiteitenweek maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2013 waarin de volgende evenementen plaats vinden. De Zwemvierdaagse Van maandag 8 t/m vrijdag 12 juli. Er kan dagelijks gezwommen worden van 6.30 tot 9.30 uur en van 18.00 tot 19.30 uur. Verkoop en inschrijven aan de kassa van Zwembad Schuagt van 15.00 tot 18.00 uur. De prijs met abonnement € 7,00 zonder € 8,50 Er zijn diverse rand activiteiten tijdens de zwemvierdaagse Bommetje + vrij sprong maken. Op maandag en woensdag van 19.00 tot 19.30uur. Opgeven ter plaatsen. En nog veel meer. Smul of ochtendkaart Ook dit jaar is de mogelijkheid om een smulkaart te kopen. U koopt een kaart voor vier avonden smullen bij het winkeltje in het zwembad. Dit kan zijn een broodje hamburger met frisdrank of andere vormen met frisdrank. Voor de ochtend zwemmer hebben we een speci-

ale ochtendkaart ook voor vier dagen 2x koffie met een koek of broodje. De prijs verklappen we niet, u zult versteld staan hoe laag deze is. Ook hier geld een voorverkoop prijs en een prijs tijdens de vierdaagse. Overnachting Ook dit jaar kom er weer een overnachting voor de jeugd van 8 tot 13 jaar. De overnachting vind plaats op vrijdag 12 juli 19.30 uur tot zaterdag 13 juli 7.30 uur. We organiseren Diverse spelletjes in en rond het water. Wat moet je meenemen? Tent, slaapzak, zaklamp en extra kleding. Krijg je eten en drinken? Ja, ’s avonds rond 22.00 uur een broodje en ’s ochtends een ontbijtje. Hoe laat gaan we naar bed? Laat. Wat zijn de kosten? € 10,- per deelnemer met geldig abonnement € 8,50 Inschrijven aan de kassa van Zwembad Schuagt voor 12 juli.

Uitvoering Sparta Zaterdag 15 juni was de jaarlijkse gecombineerde uitvoering van Sparta in Sporthal de Walvis. De tribunes zaten vol met enthousiast publiek en leden van onze vereniging zaten op hun eigen tribune vol ongeduld te wachten tot zij aan iedereen mochten laten zien wat zij de afgelopen periode op het gebied van dans en gym hebben geleerd. Voor de toeschouwers was een afwisselend programma in elkaar gezet waarbij gym en dans elkaar afwisselde en waarin iedere groep wel iets van zichzelf kon laten zien. Aan het einde van de uitvoering was de traditionele slotdans onder leiding van Maartje Slingerland. De hele zaal vol met dansende kinderen, voor de toeschouwers erg leuk om naar te kijken. Aan het begin van de uitvoering heeft het nieuwe bestuur zich voorgesteld. Onder de leiding van Hans van der Vaart is een enthousiast team bezig om er voor te zorgen dat Sparta weer zichtbaar wordt in Krimpen aan de Lek zodat wij

uw en onze kinderen ook in de toekomst een leuke en gezonde manier van ontspanning kunnen blijven aanbieden. Het geluid en de verlichting tijdens de uitvoering wordt ook ieder jaar beter, mede door de inzet van Bas. Er werd zelfs gebruik gemaakt van een echte laser. Voor volgend jaar staat eigenlijk als wens het logo van Sparta, uitgevoerd door in laser op het programma. Voor de kosten van dit staaltje programmeertechniek zoeken wij nog een of twee sponsoren. Heeft u nog tips of ideen voor onze uitvoering, dan horen wij dit graag. en u hoort binnenkort meer van ons.


www.vanmeurs.com

DIGITALE PRINTSERVICE o.a.: • visitekaartjes • geboortekaartjes • uitnodigingen • offertes • folders • rapporten • proefschriften

Hoogwaardig printwerk van fantastische kwaliteit. Superieur van kleur. Subliem afgewerkt. Uiterst snel geleverd. Bijzonder scherp geprijsd.

D R U K K E R I J VA N M E U R S Wolweverstraat 21 - Postbus 142 - 2980 AC Ridderkerk - T 0180 - 418 200 - F 0180 - 418 127 - info@vanmeurs.com - www.vanmeurs.com

Nn1281  

ltijd het laatste nieuws vanuit de regio Nederlek. Hieronder vallen Lekkerkerk, Berkenwoude en Krimpen aan de Lek. In Nederlek Nieuws is opg...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you