Lodjursstråket 1

Page 1

Fastighetsmäklare

E-post: alexander.cezar@nyvymaklare.se

Telefon: 0700-65 57 45

”Ny vy betyder inte bara ett nytt hem för dig. Det är ett helt nytt sätt att mäkla med kunden i fokus.” Alexander Cezar

Lodjursstråket 1

L I N D H O L M E N

I avgiften ingår värme, medlemskap i bilpool, utvändig fönsterputs två gånger per år, tillgång till gemensamma faciliteter. En serviceavgift tillkommer på 306kr/mån för bemanning samt hotellmedlemskap gym.

Utgångspris 2 350 000 kr Antal rum 1 rum Boarea 25 kvm Byggår 2024 Typ Bostadsrätt Våningsplan 18 av 73 (Hiss Finns) Lägenhetsnummer 2804 Månadsavgift 2 260 kr/mån

LYXIG 1:A I NORDENS HÖGSTA SKYSKRAPA!

Varmt välkomna till ditt drömhem på våning 18 i Karlatornet med balkong Här erbjuds en välplanerad etta med öppna sociala ytor, lyxiga inredningsval, stilren färgsättning samt vackert ljusinsläpp genom stora skjutbara fönsterpartier från golv till tak. Högt upp och i bästa möjliga läge ligger bostaden med en spektakulär utsikt över Ramberget. Här bor ni med högsta nyproduktionsstandard med ett stilsäkert HTH-kök med öppen planlösning och golvvärme i hela bostaden. Vidare finner ni ett lyxigt badrum med tvättdel som osar spakänsla samt gott om förvaringsmöjligheter i flera garderober. Modernt och exklusivt boende omsorgsfullt designat av några av Sveriges främsta arkitekter. Tornet erbjuder allt från restauranger, caféer, och sky bar på våning 69 till hotellservice, bilpool, gym, spa med pool, bastu och relax samt takterass. I receptionen står en professionell personal redo att ta hand om dina behov. I kylrummet på entréplan kan du hämta livsmedel du beställt på nätet Här bor ni i den extraordinära stadsdelen Karlastaden. Totalt åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, hotell, kontor, noga utvalda butiker, restauranger, kultur och service Läget är optimalt, vackert beläget precis vid Göta älv. Området binds samman med centrum genom täta busslinjer precis utanför porten och färja över älven. Att åka mellan Lindholmen och Stenpiren på fastlandet tar inte mer än 6 minuter Välkomna upp, välkomna hem!

Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i bostaden och slås av välvalda materialval och stilrena ytskikt såsom vitlaserad ekparkett tillsammans med ljust målade väggar vilket är genomgående i bostaden Plats för avhängning och ytterligare förvaringsmöjligheter finns i garberoberna intill som har släta luckor i en varmgrå kulör Här sitter infällda vita spotlights som bidrar med gott om ljus

Allrum / Kök

Vidare in i bostaden finner ni kök och allrum i en öppen och social planlösning med stora fönsterpartier som tillåter ljuset att flöda och bidrar tillsammans med den höga takhöjden till en luftig atmosfär Plats finns för matgrupp till cirka 2-4 personer och i allrummet ryms både en säng och en mindre soffgrupp Njut av utsikten över Ramberget genom stora fönsterpartier som löper från golv till tak och ta er ut på balkongen som är belägen i norrläge.

Modernt kök från HTH med släta luckor i en varmgrå kulör. Bänkskiva i kvartskomposit med stänkskydd, infälld rostfri diskho och kromad blandare Den maskinella utrustningen är från Electrolux och består av induktionshäll, kompaktugn, helintegrerad kyl/frys, kolfilterfläkt dold i överskåp samt helintegrerad diskmaskin Här erbjuds gott om arbetsyta samt förvaringsmöjligheter.

Badrum

Lyxigt helkaklat badrum med noggrant utvalda detaljer Ljusgrå granitkeramik på golv och väggar som osar spakänsla Här finns härlig underliggande komfortvärme och infällda spotlights Inredningen består av wc, rektangulärt handfat i vitt porslin med kromad handuksstång i underkant, kromad blandare, projektunikt spegelskåp med belysning nedtill och duschhörna med glasvägg. Här har ni lyxen att ha en egen tvättavdelning med kombinerad tvättmaskin/torktumlare tillsammans med avlastningsbänk och skåp för förvaring.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd

Förening och hus

Byggnad Driftkostnad

Energideklaration

FÖRENINGENS EKONOMI

Föreningens månadsavgifter kan komma att förändras då tillträde ligger längre fram i tiden Se ekonomisk plan och kontakta föreningen för mer info

TV/Bredband: Fiberanslutning via mediabolag eller GA

Parkering: Under Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Parkeringsplats kommer kosta ca 2 500 - 3 700 kr/månad beroende på val av abonnemang Kösystem kommer upprättas Vissa lägenheter upplåts med garageplats. Medlemskap i bilpool ingår i månadsavgiften.

Bostadsrättsföreningen Karlatornet 1:1 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades år 2016

Föreningen köpte fastigheten Lindholmen 2:19 år 2017

I föreningen finns 257 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt, och ligger på våning 5-27 i Karlatornet Hela skyskrapan består av fyra bostadsrättsföreningar, 73 våningar och 611 lägenheter Allt från enrummare på 24 kvm till lägenheter på nästan 400 kvm Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt

Föreningen

Informationen ovan är tagen från föreningens ekonomiska plan samt stadgar Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er

Mer föreningsinformation finns att hitta på Sernekes hemsida: www sernekebostad se/hitta-bostad/varaomraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

ÖVRIGT OM BOSTADEN

Som boende i Karlatornet har du antingen ditt förråd finns inom lägenheten och/eller i externt förråd. De externa förråden är placerade i källaren samt på utspridda våningsplan i Karlatornet Möjlighet finns att hyra extra förråd mot tillkommande kostnad.

Byggnadsår 2024 Ventilation Mekanisk till- och frånluft (FTX) Uppvärmningssystem Fjärrvärme Vatten och avlopp 1 000 kr/år Hushållsel 3 000 kr/år Summa 4 000 kr/år Status Energideklaration ej utförd. Namn Karlatornet 1:1 Antal lägenheter 257 Organisationsnummer 769633-2183 Andel i föreningen 0,233% Andel av årsavgift 0,233% Pantsättningsavgift 525 kr Överlåtelseavgift 1 313 kr betalas av köparen Äkta/Oäkta förening Äkta Föreningen äger marken Ja Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 392965

Information till dig som köpare

MÄKLARENS UPPGIFT

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

OBJEKTSBESKRIVNINGEN

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

BOAREA OCH PLANRITNING

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

BOENDEKALKYL

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

ÄKTA OCH OÄKTA BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhet-

skravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

BUDGIVNING OCH KONTRAKT

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

FLERA KÖPARE

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

ÖVERLÅTELSE AV BOSTADSRÄTT

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

FAST OCH LÖS EGENDOM

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

KÖPARENS FINANSIERING

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

SÄRSKILDA VILLKOR I KONTRAKTET

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av

denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

REKLAMATION TILL SÄLJAREN

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.

REKLAMATION TILL MÄKLAREN

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

ÅNGERRÄTT

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.