Fruktträdsgatan 8

Page 1

Fruktträdsgatan 8 HILDEDAL”Ny vy betyder inte bara ett nytt hem för dig. Det är ett helt nytt sätt att mäkla med kunden i fokus.”

Alexander Cezar Fastighetsmäklare E-post: alexander.cezar@nyvymaklare.se Telefon: 0700-65 57 45


Fruktträdsgatan 8 H I L D E D A L


Utgångspris

2 295 000 kr

Typ

Antal rum

2 rum

Våningsplan

Boarea

57 kvm

Lägenhetsnummer

Byggår

2016

Månadsavgift

Bostadsrätt 2 av 4 (Hiss Finns) 8-1104 4 972 kr/mån

I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia Triple Play (tv, bredband och telefoni). Individuell mätning av varmvatten, förbrukning debiteras på månadsavgiften var tredje månadRYMLIG TVÅA MED TVÅ BALKONGER I TVÅ VÄDERSTRECK. Denna rymliga tvårummare erbjuder ett bekvämt boende med två balkonger som ger dig möjlighet att njuta av solen och frisk luft i två olika väderstreck. Lägenheten har en generös planlösning med mellan vardagsrum och kök, vilket skapar en inbjudande atmosfär. Ljusa och stilrena ytskikt med vitmålade väggar och 3-stavs parkett, vilket gör det enkelt att sätta sin egen prägel på hemmet. Den första balkongen bjuder på morgonsol, perfekt för en lugn frukost. Den andra balkongen erbjuder eftermiddagssol, perfekt för grillkvällen. Vidare finner ni ett mysigt sovrum med gott om förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum med med tvättutrustning som gör vardagslivet extra bekvämt. Ni ges här chansen att bo i ett av Göteborgs mest expansiva områden med närhet till mysiga restauranger och med Hisingsparken på promenadavstånd samt förskola. Busshållsplats finns precis utanför och en kort promenad bort ligger kollektivtrafikknutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen samt Vågmästarplatsen. Med spårvagn eller buss nås centrala Göteborg på bara några minuter. Kville Saluhall och gym på några minuters avstånd. På Fruktträdsgatan får man alla fördelar som ett lugnt område ger, samtidigt som man har närheten till stadens puls. Ett boende att trivas i!
Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.


Rumsbeskrivning Hall

Sovrum

Ni välkomnas in i en hall med vitmålade väggar och grått klinkergolv. I hallen finns plats för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob.

Ni välkomnas in i bostadens sovrum som erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt byrå om så önskas. Gott om förvaringsmöjligheter i den platsbyggda garderoben.

Vardagsrum

Härifrån nås bostadens andra balkong om sex kvadratmeter som erbjuder härliga soltimmar på eftermiddagarna. Här finns plats för större loungemöblemang.

Vidare in så finner ni bostadens stora och luftiga vardagsrum med plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel i eget tycke och smak. På golvet ligger 3-stavs parkett och väggarnaa är vitmålade. Härifrån nås en av bostadens härliga balkonger om fem kvadratmeter, här finns plats för mindre loungemöblemang samt grill.

Kök Från vardagsrummet nås bostadens kök. Praktiskt och stilfullt kök från Marbodal med vita skåpsluckor och ovan bänkskivan i granit sitter vitt kakel som stänksskydd samt dimbara spotlights. Kökets utrustning består av en induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin, varmluftsugn och micro i arbetshöjd samt kyl och frys i fullhöjd. Mycket förvaring i skåp och lådor. Här finns även plats för matbord för minst 4 personer. Dem vitmålade väggarna och 3-stavs parkett fortlöper från vardagsrummet.

Badrum Bostadens badrum har vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet samt dimbara spotlights i taket. Utrustad med wc, handfatskommod med ovansittande spegel, takdusch med vikbara glasdörrar samt inbyggd tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och ovansittande skåp.

Förråd Till bostaden hör ett förråd om 6 kvm.


Förening och hus Byggnad Byggnadsår

2016

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft (FTX)

Uppvärmningssystem

Fjärrvärme

Driftkostnad Vatten och avlopp

2 000 kr/år

Försäkring

1 500 kr/år

Hushållsel

3 000 kr/år

Summa

6 500 kr/år

RENOVERINGAR Inga stora renoveringar planerade. De senaste stora projekten som genomförts är installation av laddstolpar för elbilar samt inglasning av balkonger. Det finns bygglov för inglasning av samtliga balkonger/uteplatser med en balkong ovanför (alltså våning 1 och 2). FÖRENINGENS EKONOMI Ekonomisk förvaltning administreras av Brf Ekonomen. TV/Bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telia triple play. Parkering: I föreningen finns 35 parkeringsplatser varav 6 med laddstolpe. Plats kan hyras till en kostnad om 460 kr/månad och med el 690kr/mån plus förbrukning. I dagsläget är det tre personer i kö till samtliga platser. Några platser för besöksparkering finns i området. Föreningen tillåter delat ägande. Föreningen tillåter inte juridiska personer.

Energideklaration Status Energiklass

Energideklaration är utförd den 2020-02-24 D

Föreningen Namn Antal lägenheter Organisationsnummer

Brf Kärnhuset 50 769624-6482

Andel i föreningen

2,0782%

Andel av årsavgift

2,08%

Pantsättningsavgift

525 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr

Äkta/Oäkta förening

Äkta

Föreningen äger marken

Ja

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

678056

Brf Kärnhuset är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2012. Föreningen köpte fastigheten 2016 (äger marken). Till föreningen hör adresserna: Fruktträdsgatan 2, 4, 6 och 8. Huset är byggt med total svanenmärkning vilket innebär en skön inomhusmiljö och låga uppvärmningskostnader. Kontrollerat med styrelsen 2023-06-30. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.Information till dig som köpare MÄKLARENS UPPGIFT Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen. OBJEKTSBESKRIVNINGEN Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar. BOAREA OCH PLANRITNING Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma. BOENDEKALKYL Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar. H A N T E R I N G AV P E R S O N U P P G I F T E R Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter. Ä K TA O C H O Ä K TA B O S TA D S R ÄT T S ­ FÖRENINGAR En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhet-

skravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se. BUDGIVNING OCH KONTRAKT Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset. Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris. Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens. Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor. Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris. F L E R A KÖ PA R E Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.


Ö V E R L ÅT E L S E AV B O S TA D S R ÄT T Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga. FA S T O C H LÖ S E G E N D O M I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom. S Ä L J A R E N S U P P LY S N I N G S S K Y L D I G H E T Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet. KÖ PA R E N S U N D E R S Ö K N I N G S P L I KT Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren. KÖ PA R E N S F I N A N S I E R I N G Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har. SÄRSKILDA VILLKOR I KONTRAKTET I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av

denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare. R E K L A M AT I O N T I L L S Ä L J A R E N Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren. R E K L A M AT I O N T I L L M Ä K L A R E N Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet. Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet. FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se. Å N G E R R ÄT T Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se. Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.