Fritiof Anderssons Gata 17

Page 1

Fritiof Anderssons Gata 17 ERIKSBERG”Ny vy betyder inte bara ett nytt hem för dig. Det är ett helt nytt sätt att mäkla med kunden i fokus.”

Alexander Cezar Fastighetsmäklare E-post: alexander.cezar@nyvymaklare.se Telefon: 0700-65 57 45


Fritiof Anderssons Gata 17 E R I K S B E R G


Utgångspris

5 995 000 kr

Typ

Antal rum

3 rum

Våningsplan

Boarea

92 kvm

Lägenhetsnummer

Byggår

2015

Bostadsrätt 4 av 4 (Hiss Finns)

Månadsavgift I månadsavgiften ingår bredband, TV och telefoni - Tele2

493 5 315 kr/månEXKLUSIV 3:A MED BÅDE TAKTERRASS OCH SEPARAT BALKONG I ATTRAKTIVA ERIKSBERG! Nu finns chansen att förvärva denna topplägenhet på platån i attraktiva Eriksberg. Bostaden har en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum vilket bjuder in till samvaro och gemenskap, generöst ljusinsläpp från olika väderstreck och en otrolig takhöjd vilket bidrar med ett fantastiskt ljusspel i rummet och känslan av rymd. Modernt och exklusivt boende med en stor takterrass om 25 kvm och separat balkong om 15 kvm där ni kan njuta av solen, arrangera middagar under bar himmel eller bara koppla av och njuta av den slående utsikten över Eriksberg. Högst upp och i bästa möjliga läge ligger bostaden med genomgående stilrena materialval och hög inredningskvalitet. Vidare i bostaden finner ni två rymliga sovrum som erbjuder bra förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum med egen tvättutrustning och en gästtoalett. Här bor ni i ett av Göteborgs mest populära områden där både efterfrågan och inflyttning ökar. Ett trevligt bostadskvarter med fin grönskande innegård med plats för lek, grillning och samvaro. I föreningen finns det kombinerad gemensamhetslokal och övernattningslägenhet samt en rogivande relaxavdelning med gedigen bastu. Platån ligger på ett högt läge, granne med grönområden och på behagligt avstånd från vattnet och Eriksbergs kajliv. Härifrån har du lika nära till sköna naturupplevelser som till surdegsbageri, kaféer, affärer och vardaglig service. Ungefär hundra meter från husknuten ligger närmaste busshållplats som tar er runt Göteborg. Cirka tio minuters promenad längs med kajen vid Eriksbergstorget har Älvsnabben tilläggsplats med ändhållplatser Stenpiren, Lilla Bommen och Klippan! Välkomna hem!


Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.


Rumsbeskrivning Hall

Sovrum 1 & 2

Ljus och väldisponerad hall med grå natursten på golvet som sedan övergår till ljus enstavsparkett och mycket goda förvaringsmöjligheter. Tack vare den öppna planlösningen välkomnas ni redan i hallen av bostadens härliga ljusinsläpp.

Ett rofyllt master bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns goda förvaringsmöjligheter i den platsbyggda garderoben. Väggarna är målade i en behaglig beige kulör och på golvet återfinns ljus enstavsparkett. Härifrån nås bostadens balkong om 15 kvm där ni kan njuta av solen, arrangera middagar under bar himmel eller bara koppla av.

Kök / Vardagsrum Vidare in i bostaden finner ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning med stora fönsterpartier som tillåter ljuset att flöda och bidrar tillsammans med den höga takhöjden en luftig atmosfär. Vardagsrummet erbjuder flera möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Ljus enstavsparkett på golvet tillsammans med vita väggar. Härifrån nås bostadens terrass om 25 kvm med en slående utsikt över Eriksberg. Här erbjuds en plats för avkoppling med många härliga soltimmar. Unikt och platsanpassat kök av Kitchen by paul i en sober kulör. Stommen, luckorna och lådorna är från de italienska märket Arrital. Överdelen samt kyl och frys är i valnöt och underdelen är ett material som är resistent mot fläckar. Matchande bänkskiva från Cosentino Scandinavia med matchande kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt och inbyggd ugn från Bertazzoni. Integrerad diskmaskin från Miele samt inbyggd kyl och frys i fullhöjd från Liebherr. Bredvid kyl och frys finner ni vitrinskåpet med integrerad LED-belysning. Här finns plats för ett större matbord till 6 personer intill fönsterpartiet. I detta kök är det lätt att hitta inspiration till goda middagar.

I korridoren till det stora sovrummet finner ni ytterligare förvaring i en platsbyggd garderob där det finns plats för tvättkorgar, flertalet hyllor samt en klädstång. Sovrum nummer två har plats för säng med tillhörande möblemang och skrivbord. Även i detta sovrum är väggarna målade i en behaglig beige kulör och på golvet återfinns ljus enstavsparkett.

Badrum Lyxigt helkaklat badrum med noggrant utvalda detaljer och kakel i högsta kvalité från Bricmate på golv och väggar som osar spakänsla. Här finns härlig golvvärme med touchdisplay. Inredningen består av wc, handfat med kommod och ovansittande spegel med belysning, duschhörna, handdukstork samt en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens som underlättar vardagssysslorna.

Gästtoalett Bostadens gästtoalett erbjuder samma design som badrummet och är utrustat med wc, handfat med kommod och ovansittande spegel med belysning samt golvvärme.

Förråd Till bostaden hör ett rymligt källarförråd samt ett förråd på balkongen på entrésidan.


Förening och hus Byggnad Byggnadsår

2015

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft (FTX)

Uppvärmningssystem

Fjärrvärme

RENOVERINGAR Förutom garantiåtgärder har inget underhåll eller reparationer av fastigheten gjorts under året (2020) . Garantin gäller till hösten 2020. FÖRENINGENS EKONOMI Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. TV/Bredband: Föreningen har gruppavtal med Tele2 på1000/1000mbit.

Driftkostnad Vatten och avlopp

4 200 kr/år

Uppvärmning

3 360 kr/år

Hushållsel

3 000 kr/år

Summa

10 560 kr/år

Parkering: Föreningen förfogar över 18 st p-platser och 44 st garageplatser. Garageplatserna kostar ca 1000 kr/mån att hyra. Garaget under huset är ljust och trevligt med inspiration av motiv från konstnär. I dagsläget är det kö till garageplatserna. Utomhusparkering kostar 550 kr/mån. Några månaders kö till parkeringarna. Vid övriga frågor som rör utomhusparkeringarna vänligen kontakta GUAB 031-51 52 40. Föreningen tillåter inte juridiska personer.

Energideklaration Status Energiklass

Energideklaration är utförd den 2017-10-31 D

Föreningen Namn

Brf Flatön

Antal lägenheter

85

Antal lokaler

1

Organisationsnummer

716444-6648

Andel i föreningen

1,61053%

Andel av årsavgift

1,41979%

Pantsättningsavgift Överlåtelseavgift Äkta/Oäkta förening

525 kr 1 313 kr betalas av köparen Äkta

Föreningen äger marken

Föreningen äger marken.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

1033202

Brf Flatön ligger på Platån i Västra Eriksberg nära Bockkranen vid Göta älv. Föreningen består av 85 lägenheter (2–4 rum) byggt i ett trevligt kvartershus med fyra våningar. Projektet startade 2013 och var inflyttningsklart hösten 2015 och är det sista huset som byggts på Platån. Föreningen äger fastigheten Sannegården 75:1 i Göteborgs kommun. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Fritiof Anderssons Gata 1-19. Den totala lägenhetsytan är 6 693 kvm, totala lokalytan är 131 kvm och den totala garageytan är 1 498 kvm. Fastigheten är miljöcertifierad enligt Sweden Green Building Council, nivå silver. Det betyder bland annat att det är stränga krav på bullernivå, luftkvalité, byggmaterial och energiåtervinning. Byggnaden har solpaneler och bergvärmepump vilket reducerar värmeförbrukningen. Kontrollerat 2022-09-20. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig. ÖVRIGT OM BOSTADEN Föreningen har en kombinerad gemensamhetslokal och övernattningslägenhet som går att hyra. Det finns även bastu med relaxhörna samt tvättstuga. Cyklar kan parkeras i cykelrummen eller utanför entréportarna. Egna rum finns för barnvagn och rullstolar i anslutning till trapphusen. Stora lägenhetsförråd.
Eriksberg Hamnkaraktär och charmig boendemiljö

Fartyg har tillverkats i Eriksbergsvarvet sedan 1500-talet, något som idag ger området dess speciella karaktär och charmiga boendemiljö. Det sista fartyget lämnade varvet 1979. Kvar idag finns den 84 meter höga, orangea kranen – ett starkt landmärke. Norra Älvstranden, där Eriksberg ligger, var bebott redan på 1300-talet då Lindholmens slott fanns här. TA Ä LV S N A B B E N Ö V E R VAT T N E T Till och från Eriksberg kan du resa med Cityfärjan Älv­ snabben. Den går med täta turer mellan hållplatser på båda sidor av älven och är ett snabbt, smidigt och trevligt sätt att ta sig till centrum – utan bil och parkerings­ krångel. Det finns bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg, bland annat med busslinje 16. Du kan även cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.t. R I K T K U LT U R - O C H N Ö J E S L I V I D E G A M L A H A M N KVA RT E R E N Via Göteborgs hamn, Nordens största hamn, passerar en stor del av Sveriges handel med utlandet. Nu pågår en förvandling av de gamla hamn- och varvsområdena till bostadsområden, arbetsplatser, nöjesstråk och kultur­ kvarter. På Lindholmen växer en ny stadsdel fram, med IT-före­ tag, bostäder och universitet. Norra Älvstranden erbjuder ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Du som vill träna kan välja mellan flera anläggningar: Friskis & Svettis, Nordic ­Wellness­och SATS. En stor idrottshall finns på Lundby Strand. På den gamla biografen Aftonstjärnan kan du se revy eller film. Ett välutrustat bibliotek ligger på Lindholmen och vid Lundby Strand hittar du Radiomuseet.

Större konferenser, utställningar och konserter arrangeras på Hotell 11 och i Eriksbergshallen. På Lundbys kultur­ skola kan barnen spela musik och teater, sjunga, dansa, måla och lära sig att arbeta med keramik. KAJPROMENADER, BRYGGYOGA – OCH MYCKET MER I Eriksberg är det alltid nära till naturen och en rad grönområden. Du kan också promenera längs vattnet eller koppla av på en bänk vid kajkanten. Tre stora lek­ platser och en fotbollsplan finns i och runt Färjenäs­parken­ – en populär plats som lockar barnfamiljer från hela Göteborgs­området. Boende i Eriksberg har gångavstånd till Hagabadet Älvstranden Spa och yogastudio. Sommar­ tid erbjuds bryggyoga här. S TO RT U T B U D AV S E RV I C E , A F FÄ R E R , R E S TA U R A N G E R O C H S KO LO R Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, system­bolag, apotek och matvaruaffärer. Längs kajkanter­ na ligger restauranger och caféer på rad med vacker utsikt över hamninloppet. I stadsdelen finns alla skolstadier – flera förskolor och grundskolor samt många gymnasieskolor varav några, till exempel Ester Mosessons Restaurangskola, har special­ inriktning. På Norra Älvstranden finns fem grundskolor. Taubeskolan (F–6) ligger i Västra Eriksberg, Bräckeskolan (F–9) i Bräcke och Herrgårdsskolan (F–9), Centrina Lindholmen (6–9) samt Santosskolan (7–9) på Lindholmen. På Lindholmen finns även förskolorna Astris gata 7 på Platån, Ceresgatan 16, Plåtslagaregatan 19 och Kunskapsgatan 3. I Bräcke finns cirka tio förskolor. På Lindholmen ligger dessutom Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers.


Information till dig som köpare MÄKLARENS UPPGIFT Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen. OBJEKTSBESKRIVNINGEN Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar. BOAREA OCH PLANRITNING Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma. BOENDEKALKYL Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar. H A N T E R I N G AV P E R S O N U P P G I F T E R Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter. Ä K TA O C H O Ä K TA B O S TA D S R ÄT T S ­ FÖRENINGAR En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhet-

skravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se. BUDGIVNING OCH KONTRAKT Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset. Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris. Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens. Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor. Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris. F L E R A KÖ PA R E Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.


Ö V E R L ÅT E L S E AV B O S TA D S R ÄT T Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga. FA S T O C H LÖ S E G E N D O M I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom. S Ä L J A R E N S U P P LY S N I N G S S K Y L D I G H E T Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet. KÖ PA R E N S U N D E R S Ö K N I N G S P L I KT Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren. KÖ PA R E N S F I N A N S I E R I N G Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har. SÄRSKILDA VILLKOR I KONTRAKTET I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av

denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare. R E K L A M AT I O N T I L L S Ä L J A R E N Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren. R E K L A M AT I O N T I L L M Ä K L A R E N Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet. Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet. FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se. Å N G E R R ÄT T Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se. Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.