Sanosil S010 skimmelkontrol

Page 1

6DQRVLO 6 Schimmelbekämpfungsmittel Svampedræbende middel Gebrauchsfertige Lösung Brugsklar desinfektionsmiddel tildie skimmelsvampbekæmpelse für Schimmelpilzbekämpfung www.VDQRVLO.com


Sanosil S010 Desinfektionsmidler til bekæmpelse af skimmelsvamp

... ideel til høj desinfektionsydelse på stærkt forurenede overflader

God effektivitet mod bakterier, vira, gær, svampe/skimmel og sporer. Enkel og sikker applikation (klar til brug). Virker også mod skimmelsvamp toksiner og allergifremkaldende proteiner. Forårsager ikke ubehagelige lugte. Uden alkoholer, klor/klorforbindelser eller QAC. Efterlader ingen klæbrige rester på overfladen. Med katalytisk forstærket hydrogenperoxid. Hydrogenperoxid nedbrydes 100% til vand og ilt. Stabil holdbarhed på mere end 2 år. Kvalitetsprodukt fremstillet i Schweiz.

SANOSIL AG • CH-8634 Hombrechtikon • Schweiz E-mail: kundeninfo@sanosil.com

www.sanosil.com

http://www.sanosil.com/de


Produktbeskrivelse Sanosil S010 er et desinfektionsmiddel med et højt indhold af aktivt stof og langtidsholdbar depoteffekt, der er særligt velegnet til bekæmpelse af skimmelsvamp. Den er baseret på den gennemprøvede Sanosil hydrogenperoxid/sølv-formulering og frigiver ingen brændbare eller ildelugtende dampe. S010 er derfor velegnet til brug med høje mikrobiologiske belastninger og øgede krav. Den hurtige og pålidelige effektivitet mod skimmelsvampe kombineret med enkel og sikker håndtering er gentagne gange blevet testet og bekræftet under laboratorieforhold og i praksis. Hydrogenperoxid anvendes som den aktive ingrediens, som er yderligere stabiliseret, og dens desinficerende effekt øges katalytisk mange gange ved tilsætning af en minimal mængde sølvioner. Denne proces kan øge desinfektionseffekten med op til 800%. Hydrogenperoxid nedbrydes også fuldstændigt til vand og ilt efter brug. Det betyder, at S010 også kan bruges i følsomme områder som soveværelser eller børneværelser. De små mængder sølv, der er tilbage på overfladen, efter at peroxidet er nedbrudt, modvirker fornyet, hurtig skimmelvækst.

Sanosil S010

OVERSIGT PRODUKTTYP Gebrauchsfertig EGNETHED Skimmelsvampbekæmpelse, desinfektion af vandskader EFFEKT MOD Svampe/skimmelsvampe og deres sporer, bakterier, gær, indkapslede/ ikke-indkapslede vira, bakterielle endosporer

Sanosil S010: Ekstra effekt mod skimmel toksiner

HOLDBARHED 2 år

Skimmelsvamp kan ikke kun forringe helbredet gennem allergiudløsende overfladeproteiner i mycelierne og sporerne, men også gennem dannelsen af stærke ​​ toksiner. De såkaldte mykotoksiner er bemærkelsesværdigt stabile og kan trænge ind i kroppen ikke kun gennem maden, men også gennem luften.

INDHOLD 7,5 g/100 g hydrogenperoxid, 0,0075 g/100 g sølv

Imidlertid er mykotoksiner (især aflatoksin) meget følsomme over for Sanosil S010 og oxideres hurtigt som følge heraf. De allergifremkaldende overfladeproteiner på skimmelkomponenter denatureres også af S010. Dette giver Sanosil S010 en særlig bonus med hensyn til effektivitet og gør den overlegen i forhold til mange andre produkter.

Funktionalitet Ilten som frigives af hydrogenperoxid angriber mikroorganismernes cellevægge. Gennem oxidation (kold forbrænding) denatureres og ødelægges cellevæggene. Effekten understøttes af sølvioner, som katalytisk forstærker virkningen af peroxidet. Sølvionerne blokerer også stofskiftet (hvor det er til stede) og bakteriernes evne til at formere sig.

1

2

SANOSIL AG • CH-8634 Hombrechtikon • Schweiz E-mail: kundeninfo@sanosil.com

www.sanosil.com

http://www.sanosil.com/de


Tips til udbedring af skimmelsvamp Keine Sanierung ohne Ursachenabklärung! Selv det bedste middel til bekæmpelse af skimmelsvamp kan ikke garantere varig succes uden at eliminere årsagen til angrebet. Skimmelsvamp har brug for fugt for at vokse. Derfor skal årsagen til en øget forekomst af fugt afklares og elimineres.

6 6DQRVLO 6 LO 6

De to mest almindelige årsager til vækst af skimmelsvamp i bygninger er A) for høj luftfugtighed (oftest i kombination med dårlig isolering, som så fører til de udbredte ”grå hjørner”) og B) møbler, der er placeret for tæt på ydervæggene.

Effektivitet NORMER / EKSPONERINGSTIDER

Luftfugtighed Hvis der er en relativ luftfugtighed på mere end 65 % om efteråret/vinteren ved en rumtemperatur på 20 grader celsius målt 1 m over gulvet midt i rummet, er der risiko for skimmelsvamp på grund af kondensdannelse.

Isolering / falder under dugpunktet Hvis overfladetemperaturen falder til under 13 grader celsius, fx i et dårligt isoleret hjørne under ”normale” forhold (20 grader celsius, 60-65 % relativ luftfugtighed), er der risiko for skimmelsvamp på grund af dannelse af kondens.

Møbler på ydervæggen Store møbler, der er lukket bagtil, såsom skabe mv., der stilles op ad en ydervæg, bør placeres i en afstand på 10-15 cm (1 knytnævebredde) fra væggen.

BAKTERIER (baktericid): EN 16615, høj belastning: 1 min VAH: høj belastning, med aftørring: 15 min EN 13697, lav belastning: 5 min EN 13727, høj belastning: 15 min GÆR (levurocid): EN 16615, høj belastning: 1 min VAH: høj belastning, med aftørring: 15 min EN 1650, høj belastning: 15 min EN 13697, høj belastning: 15 min EN 13624, høj belastning: 15 min SVAMPE EN 13697, høj belastning: 15 min EN 1650, høj belastning: 15 min VIRA begrænset virucidal (indkapslede vira) EN 14476 lav belastning: 1 min Virucid (indkapslede/ikke-indkapslede vira) EN 14476, lav belastning: 15 min EN 14777, høj belastning: 30 min Norovirus EN 14476, lav belastning: 15 min MYCO-/TBC BAKTERIER (mykobaktericid / tuberkulocid) EN 14348, lav belastning: 60 min BAKT. ENDOSPORER (sporocid) EN 13704, lav belastning: 60 min

6$126,/ $* • CH-8634 Hombrechtikon • Schweiz E-mail: kundeninfo@sanosil.com

www.VDQRVLO.com

http://www.sanosil.com/de


Sanosil S010 - Anvendelse Vigtigt: Bær altid beskyttelsesudstyr (øjen- og hudbeskyttelse, P3 støvmaske) under skimmelsaneringsarbejde og ved håndtering af Sanosil S010. Undgå hud- og øjenkontakt med S010 eller skimmelkomponenter.

Sanosil S il S010

Trin 1 Identificer årsagen til skimmelsvamp og fjern den, hvis det er muligt. Ellers er der mulighed for, at skimmelsvampen begynder at gro igen efter et stykke tid.

Trin 2 Fugt skimmelpletter ca 5-10 cm ud over kanterne med ufortyndet Sanosil S010. Påføring med sprøjte eller en pensel. Der bør kun påføres så meget middel, som det klæber til væggen uden at løbe af i dråber. Som tommelfingerregel kan der antages et gennemsnitligt forbrug på +/- 50 ml pr. påføring og m2. Eksponeringstiden er mindst 60 minutter. En stor del af skimmelsvampen er allerede ødelagt i processen. Midlet bør så vidt muligt have lov til at virke i 2-4 timer, selvom cirka 99% af det fugtede skimmelangreb allerede er dræbt efter cirka 60 minutter.

Trin 3 De døde skimmelsvampkomponenter skal nu fjernes fra overfladen ved grundig vask, børstning/gnidning. Ideelt set med en plastikbørste, varmt vand og rengøringsmiddel, så løsnede skimmelkomponenter binder sig i væsken og ikke bliver rørt op. Vigtigt: børst ikke tørre formkomponenter, indånd ikke.

Trin 4 Efter rengøring udføres en anden desinfektion for sikkert at dræbe enhver form, der stadig kan være til stede. Efter den anden påføring må du IKKE vaske overfladen igen.

Trin 5 Efterbehandling/maling af overfladerne for at genskabe det fejlfrie udseende. Til overflader med risiko for genangreb: Mal med en skimmelhindrende maling, f.eks. Sanosil Paint’n dry – speciel fugtregulerende belægning.

SANOSIL AG • CH-8634 Hombrechtikon • Schweiz E-mail: kundeninfo@sanosil.com

www.sanosil.com

http://www.sanosil.com/de


6$126,/ $* CH-8634 Hombrechtikon, Schweiz Tel.: E-mail:

055 254 00 54 kundeninfo@sanosil.com

www.VDQRVLO.com

http://www.sanosil.com/de