Page 1

EL RIU GANGES

Mireia Vivancos, Èric Embún


Naixement i desembocadura del riu El riu Ganges neix al Vessant sud d’Himalaia, a la glacera Gangotri i s’uneix al riu Alaknanda prop de Deoprayag. El riu Yamuna ésl’afluent més important del Ganges. El Ganges i el riu Brahmaputra s’ajuntes al final del seu recorregut i formen un gran delta, el delta del riu Ganges al golf de Bengala.


Desembocadura Desemboca al golf de Bengala a la altura del mar


Altitud L’altitud al naixement del riu és de 7756 m i la Desembocadura és de 0 m.


Longitud i el cabal La longitud total del seu recorregut ĂŠs de 2700 km i el seu cabal ĂŠs de 905 000 km2.


Els seus afluents Els seus afluents més importans són: El Ghāghra, el Gandak, el Kosi i el Jamuna per l’esquerra i el Son per la dreta.

Riu Gandak


EL PATRIMONI CULTURAL Benarés, també coneguda com a Varanasi o Kashi és una ciutat i municipalitat de l'Índia a la riba del Ganges, a l'estat d'Uttar Pradesh, capital de la divisió de Varanasi, del disricte de Vanarasi i del tehsil de Varanasi. És ciutat sagrada de Varanasi té un centenar de ghats (escales d'accés al riu, però considerades representacions còsmiques de l'enllaç amb el més enllà) alguns de privats i altres públics. En aquests ghats la gent es banya al riu; alguns són lloc de cremació. A la vora del riu diversos crematoris incineren els difunts; els turistes poden passejar entre les restes humanes cremant.

Riu Ganges Mireia Vivancos Eric Embun  
Riu Ganges Mireia Vivancos Eric Embun  
Advertisement