Musikhuset Aarhus - Program 2020

Page 1

PROGRAM 2020


MAGASINET MUSIKHUSET AARHUS: 22. årgang, nr. 1 Udgivet 22. januar 2020 Redaktionen afsluttet 16. december 2019 Oplag: 185.000 stk.

ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Direktør Jan Christensen og Kunstnerisk Chef Jeppe Uggerhøj REDAKTION: Steen Larsen-Ledet, Thomas Råhlin og Simon Lindgren Hansen

INDHOLD: Der tages forbehold for trykfejl. Hvor ingen anden arrangør er anført, er Musikhuset Aarhus arrangør.

RECEPTION: Skovgaardsgade 2C 8000 Aarhus C 89 40 90 00 musikhuset@aarhus.dk

BILLETSALG: 89 40 40 40 Musikhusetaarhus.dk Produceret i samarbejde med Envision Tryk: Contigo Forsidefoto: Claus Hempler Foto: Christian Wolff, Gimle


Oplevelser, livskvalitet og sundhed I Musikhuset Aarhus skaber vi oplevelser, der appellerer til alle sanser. Oplevelser med stærke følelser og magiske øjeblikke, der giver gåsehud over hele kroppen. Vi kalder det: Life is Live. I vores syv sale og på scenerne i vores smukke foyer og park kan du året rundt opleve de allerstørste internationale stjerner og de mest talentfulde stjernefrø. Og alt derimellem. I år byder vi på mere end 10.000 kunstnere og 1.500 arrangementer. Fra rock til barok. Fra comedy til ballet. Vi ønsker at skabe det gode liv og den rigtige atmosfære både aften og dag. Det er derfor, du møder en særlig stemning, smukt lys og lyd, så snart du træder ind ad døren. Det er derfor vi lige har åbnet Maestro, der er en helt ny cocktailbar og brasserie på 1. sal, hvor du kan hygge dig før og efter koncerten. Og derfor vi har 300 gratis koncerter, fællessang og events klar til dig i 2020. Oplevelser omkring koncerter og kultur med venner og familie er noget af det, som giver mennesker allermest livskvalitet, velvære og selvværd. Det er veldokumenteret i masser af videnskabelige undersøgelser, at oplevelser er sundt for krop og sjæl. Derfor bør vi alle engang imellem frakoble os den digitale verden og skærmene derhjemme og tage del i oplevelserne og fællesskabet omkring kulturen. Så tag et kig i programmet. Jeg garanterer, at der gemmer sig fantastiske oplevelser, som du og dine kan være fælles om. Vi glæder os til at se jer.

Med venlig hilsen Jan Christensen, Adm. direktør

3


DEN SKALDEDE FRISØR

Helmig skriver sange til ny dansk musical Thomas Helmig har kastet sig ud i et helt nyt projekt, hvor han sammen med Susanne Bier er ved at forvandle hitfilmen Den skaldede frisør til en storslået musical Selvom den garvede århusianske hitmager har været på den danske popscene i mere end 30 år, så er det noget helt nyt, Thomas Helmig kaster sig ud i, når han leverer sangene til en af den kommende sæsons helt store musical­oplevelser i Musikhuset. Der var dog ingen tvivl fra Helmigs side, da telefonen pludselig ringede i 2018.

nye sange, der nok er den vigtigste del af transformationen fra film til musical. På sin vej fra det hvide lærred til Musikhusets store scene er filmen omskabt til en skøn, romantisk kome­die med al den musikalske teatermagi, man kan ønske sig. Selvom Thomas Helmig aldrig før har skrevet musik til en musical, nyder han at være i ukendt farvand.

”Det føles lidt som om historien kommer hjem, når han skal lave musikken”

Musicalens åbningsnummer Ny dag er allerede blevet udgivet og blev med det samme stemplet som et hit. BT var straks ude med en femstjernet anmeldelse: ”Du kan ligeså godt overgive dig, finde dan­kortet frem og købe billet. Thomas Helmigs første smagsprøve på næste års musical-­udgave af Den skaldede frisør er et hit.”

”Når Susanne ringer og spørger: Kunne du tænke dig at være med til det her? Så er det klart, så tænker man, ja hende gad jeg godt arbejde sammen med.” Det handler om Susanne Biers elskede og populære film fra 2012, Den skaldede frisør. Her har Thomas Helmig skrevet en hel stribe

4

Helmig og Bier genfinder hinanden Det er er ikke første gang, Thomas Helmig og Susanne Biers veje krydser hinanden. I 1999 skrev Thomas Helmig sangen The one and only


til Susanne Biers film Den eneste ene. Sangen, soundtracket og filmen blev alle kæmpesucceser.

utro med én fra arbejdet. De har sammen datteren Astrid, som skal giftes med Patrick ved et stort bryllup i Italien. Ida møder på en meget speciel måde gommens far Philip, der er direktør, og det møde er starten på en meget speciel kærlighedshistorie med mange forviklinger. Det hele kulminerer, da de to, meget forskellige familier mødes til bryllup i Sorrento, Italien.

”Jeg vidste allerede, da vi lavede filmen, at det var en musical” I dag, 20 år senere, genoptager Thomas Helmig og Susanne Bier samarbejdet baseret på en anden af ­hendes succesfilm: Den skaldede frisør. Susanne Bier havde da også en helt særlig grund til at spørge netop Thomas Helmig:

Allerede da filmen havde premiere i 2012, stod det skrevet i stjernerne, at filmen skulle gå fra lærred til scene. ”Jeg vidste allerede, da vi lavede filmen, at det var en musical”, fortæller Susanne Bier.”

”Han har en form for oprigtighed og charme og sådan en hemmelighedsfuldhed, som jeg synes passer helt vildt godt til denne historie. Det føles lidt som om, historien kommer hjem, når han skal lave musikken.”

I filmen blev hovedrollerne spillet af Pierce Brosnan og Trine Dyrholm. Når Den skaldede frisør – The Musical indtager Musikhuset bliver det med Niels Olsen, Xenia Lach-Nielsen og Maria Lucia på scenen. Og oven i købet med vinderparret fra Vild med dans 2019, Silas Holst og Jakob Faurby, der skal spille og danse sammen med et stort hold af skuespillere, dansere og musikere. ⊲⊲

Vild med dans stjerner og stort stjernecast

Fra film til musical Historien handler om Ida, der er frisør. Hun har mistet alt sit hår efter kemoterapi, og hendes mand Leif er hende

5


Det bliver, Ifølge Susanne Bier, en helt unik oplevelse: ”Musical-genrens styrke er, at den kan samle en masse mennesker om en fælles oplevelse. Lige dér er genren helt suveræn i forhold til alt andet.” Musicalen kommer til at bevæge og begejstre publikum, og også en rutineret popsmed kan blive berørt. ”Jeg blev helt stolt, da jeg så, at der på en busreklame stod: En musical af Susanne Bier og Thomas Helmig. Det var stort” – fortæller Thomas Helmig.

Den skaldede frisør – The Musical af Thomas Helmig og Susanne Bier Premiere 24. april 2020 – Spiller frem til 17. maj 2020 Medvirkende: Silas Holst, Maria Lucia, Xenia Lach Nielsen, Jakob Fauerby, Bodil Jørgensen, Niels Olesen, Benjamin Boe og mange flere.

Den skaldede frisør – The Musical

6


Gregory Porter

“Liveoplevelsen er i virkeligheden det, musikken handler om. Det er den kærlighed og anerkendelse, der går fra scenen og til publikum og tilbage igen. Musikken kan skabe følelser mellem mennesker, der bare bliver stærkere og stærkere og stærkere”


MUSIKHUSETS KUNSTNERISKE CHEF:

Her er mine favoritter Jeppe Uggerhøj er Musikhusets nye kunstneriske chef. Det er ham, der fremover får det o ­ verordnede ansvar for at sammensætte Musikhusets program. Vi har bedt ham udvælge sine fem personlige favoritter i år og popstjernen Thomas Helmig. Sammen forvandler de Susanne Biers populære film Den skaldede frisør til en romantisk musicalkomedie. Med Helmigs sikre pophånd og Susanne Bier ved roret, er jeg overbevist om, at der venter Musikhusets gæster en forrygende musical­komedie med skarp humor, god musik og masser af sang og dans. 2. Lisa Nilsson mikser musik, dans og humor

Jeppe Uggerhøj

Det kan være svært at vælge i Musikhusets omfattende program med 1.500 arrangementer hvert år. Her får du Musikhusets kunstneriske chefs bud på fem arrangementer, du ikke må gå glip af i det ­kommende år. 1. Susanne Bier og T ­ homas Helmig skaber ny dansk musical Hun er hot i Hollywood og anerkendt som en af Danmarks aller­bedste instruktører. Nu slår Susanne Bier sig sammen med bysbarnet

8

Lisa N ­ ilsson har en af svensk pops a ­ ller­­smukkeste og mest rørende stemmer. Men hendes store talent rækker langt længere end det. I sit nye show Kvinnan som är jag blander hun sine mange kunstneriske talenter. Med musik, sang, storytelling og dans tager hun på humoristisk vis publikum med på en rejse gennem sin egen ­historie. Showet blev en kæmpe succes i hjemlandet, og til april må du ikke gå glip af Lisa Nilsson lige runt hörnet i Musikhusets Store sal. 3. Science fiction møder Aarhus Symfoniorkester Filmkoncerter kan noget ganske særligt. De er voldsomt populære, og så gør de klassisk musik tilgængelig for et helt nyt publikum. I Musikhuset har vi en tradition for at præsentere de allerstørste blockbuster-film med live musik af Aarhus Symfoniorkester.


Lisa Nilsson· 2. apr kl 20

I år præsenterer vi en af filmhistoriens allerbedste science fiction-film, når Star Wars The Empire Strikes Back indtager Store sal med John Williams fantastiske soundtrack spillet af symfoniorkestret live på scenen. Hvis du aldrig selv har siddet i salen og mærket bruset fra et symfoniorkester eller vil introducere en, du holder af for klassisk musik, er det her stedet at starte. Må kraften være med dig!

mulighed for at opleve en af musik­historiens bedste og mest indflydelsesrige jazzmusikere live. 5. Den Korte Radioavis genopstår i Musikhuset Der er godt nyt til alle fans af Kirsten Birgit og Rasmus Bruun samt garanti for syleskarp satire. Et af de sjoveste og allermest lyttede programmer forsvandt fra sende­ fladen, da Radio 24syv lukkede i oktober sidste år. Til marts gen­opstår Den Korte Radioavis for en stund, når de indtager de skrå brædder i Musikhuset med de kendte karakterer fra programmet. Sidst de to herrer gik til teatret splittede de anmelderne. En kaldte forestillingen ”en selvfed teater­fuser”, mens en anden slet og ret kaldte den ”genial”. Mon ikke den gamle diva og den unge journalist kommer til at dele de danske vande endnu en gang? Kom selv og bedøm duoens nye show Sommeren på Birgitø.

4. Levende legende i Store sal Det er en levende jazzlegende, der kommer til Musik­ huset, når Chick Corea træder op på scenen i Store sal. Han er en af de største nulevende jazzpianister, og hans klaverspil er intelligent, komplekst og samtidig legende let. Han er i dag 78 år og var som medlem af Miles Davis’ band i 1960’erne en af fusionsjazzens grundlæggere. Siden har han årti efter årti formået at forny sig. Denne aften i Musikhuset byder på kræs for kendere og en unik

9


Januar

Fordele og gode tilbud Hold dig opdateret Musikhusets program er stort og varieret. Hele tiden ­ kommer der nye forestillinger, koncerter og shows til.

KONCERT

Hvis du vil være blandt de første til at få nys om nye arrangementer, eksklusive forsalg og gerne vil sikre dig de bedste pladser i salen, så meld dig til vores nyhedsbrev. Hver uge løfter vi sløret for, hvad der er nyt på ­Musikhusets ti scener.

The Bootleg Beatles

www.musikhusetaarhus.dk/nyhedsbrev

Verdens bedste Beatles-coverband med Pepperland Sinfonia Året starter med en nytårskoncert med verdens ­bedste Beatles coverband, The Bootleg Beatles. I år fejrer vi 50-året for ­albummet Abbey Road, der gav verden ­klassikere som Come Together, Here Comes the Sun og She Came in Through the Bathroom Window. Med på ­scenen er Pepperland Sinfonia, der sammen med Hans Otto Bisgaard guider publikum igennem alle de største sange af The Fab Four.

Træf en hurtig beslutning Club Half Price er for dig, der allerede kommer i Musik­huset, men som gerne vil have endnu flere gode oplevelser. Er du nysgerrig efter at opleve nye kunstnere, og kan du tage en hurtig beslutning, så er Club Half Price lige noget for dig. Som medlem af klubben får du mulighed for at købe billetten til Musikhuset til halv pris eller med stor rabat. www.musikhusetaarhus.dk/clubhalfprice

26. JAN KL 19.30 · STORE SAL · 425 - 465 KR

Er du en hund efter kultur? Klub Hund er Musikhusets hemmelige ungdomsklub, for dig mellem 18 - 28 år, der er sulten efter kultur, nye oplevelser og tør tage en chance med noget, du aldrig har prøvet før. Med Klub Hund får du billetter til udvalgte arrangementer i Musikhuset til kun 100 kroner. Medlemskabet er gratis, og du får linket til “hunde-­billetterne” tilsendt direkte på mobilen dagene op til de udvalgte arrangementer. www.musikhusetaarhus.dk/klubhund

Rabatter Køb billet til mindst to forskellige forestillinger på samme tid og få rabat. Hvis forestillingerne er med i 2plus-ordningen, får du 50 kr. i rabat pr. billet, uanset hvor mange forestillinger, du køber til.

KONCERT

Har du et gyldigt studiekort eller er under 25 år, kan du få 80 kr. i rabat på den ordinære billetpris på de forestillinger, der er mærket med ikonerne S eller U.

Henrik Lindstrand En rejse for et klaver med Kashmirs pianist

Man kan altid kun benytte én rabatform.

Bandet Kashmirs svenske lydtroldmand ruller klaveret frem og tager publikum med til sin barndoms svenske skovsø Leken.

Følg med i livet foran og bag scenen på facebook og instagram #musikhusetaarhus #lifeislive

31. JAN KL 20 · LILLE SAL · 230 KR

10


Februar

KONCERT

Mathilde Falch ”Mathilde Falch er en nødvendighed, som rapporterer fra de ødelagte steder i sindet, de fleste af os har besøgt og så udmærket kender, men som vi ofte bagatelliserer eller fejer ind under det famøse gulvtæppe for ikke at ødelægge den gode stemning” Klaus Lynggaard – Information 1. FEB KL 20 · LILLE SAL · 230 KR

SHOW

Thriller Live

KLASSISK

Overgiv dig til The King of Pop i et fænomenalt West End Show og tag med på en stramt koreograferet tur gennem Michael Jacksons lange karriere. Fra de første skarpe dansetrin i The Jackson 5 til den endelige afslutning med This is it. Thriller Live er en hyldest til musikken og dansetrinene, der tryllebandt verden.

Classical Mornings Søren Bødker Madsen (guitar) og Pernille Jönsson (violin) står klar til give publikum den bedste start på dagen ved Classical Mornings i caféen. Nyd de sprøde klassiske toner sammen med en dejlig brunch fra Johan R.

1. FEB KL 20 OG 2. FEB KL 16 · STORE SAL 405 - 455 KR

2. FEB KL 10 · CAFÉSCENEN · 215 KR · INKL. BRUNCH

11


Februar

TEATER

E   lverhøj Morsom musikalsk operette For folkene bag Figaros er intet helligt. Nu er turen ­kommet til nationalklenodiet Elverhøj med undertitlen Men tonen er lav! Der bliver pillet ved både handling, rollebesætning og tonearterne i teaterklassikeren om Christian 4.’s færd over Tryggevælde Å. Tag med ind i elverkongens rige og forvent det uventede når Figaros og Den Ny Opera blander komik, musik og klassikere. 4. FEB KL 20 ∙ EKSTRA FORESTILLING 5. FEB KL 20 ∙ UDSOLGT RYTMISK SAL · 330 KR

KONCERT

Annisette I en verden af musik med DR Big Band

Kwamie Liv fejede benene væk under tv-seerne i efterårets udgave af Toppen af Poppen. Et enestående talent og fantastiske fortolkninger.

Dansk rocks vilde rose, Annisette, møder DR Big Band til en enestående aften, hvor det bliver genhør med hendes karrieres mange musikalske højdepunkter. Annisette har selv sammensat aftenens buket med favoritnumre af sine musikalske f­ ­­orbilleder og selvfølgelig Savage Rose-klassikere – alt sammen i helt nye arrangementer for bigband af komponisten Peter Jensen.

6. FEB KL 20 · RYTMISK SAL · 255 KR

5. FEB KL 20 · STORE SAL · 320 - 380 KR

KONCERT

Kwamie Liv

12


Februar

COMEDY

Omar Marzouk BØRN/FAMILIE

Afdanskningsbal

Skatteøen

Efter fem års show-pause er Omar Marzouk tilbage med nyt et show. For ikke at ende som en sur gammel dansk mand vil Omar underkaste sig en afdanskning, og han er klar til at tage alle danskerne med, så vi én gang for alle kan få bugt med den grundsure folkestemning.

Folketeatret opfører Sebastians sørøvermusical 8. FEB KL 16 OG 9. FEB KL 12 OG 16 · STORE SAL VOKSEN: 265 - 340 KR · BARN: 185 - 260 KR – UDSOLGT

· FRA 6 ÅR

6. FEB KL 19 · LILLE SAL · 215 KR

KONCERT

The King’s Singers Musikalske mænd en masse Den britiske vokalgruppe The King’s Singers har sunget og charmeret sig ind i publikums hjerter. Seks vel­ syngende­mænd fra King’s College i Cambridge, der med lækre harmonier, musikalsk overskud og stemmer får taget til at løfte sig. De engelske sangere bakkes

i dagens anledning op af århusianske BarbAros, et 35 mand stort barbershopkor. 8. FEB KL 19.30 · SYMFONISK SAL · 300 KR

13


Februar

MAESTRO er for alle og til alle, hvad enten man er til en enkelt cocktail før, eller efter forestillingen, eller man ønsker at stille sulten i vores skønne brasserie

LÆKRE COCKTAILS •

HYGGELIG LOUNGE

GOURMETSNACKS •

AFSLAPPET STEMNING

Klip kuponen ud og få 2 cocktails - betal for 1. Gælder til 1. maj 2020. Vi har åbent i forbindelse med forestillinger i Store sal. Book dit bord på dinnerbooking.dk mail: info@johanr.dk Telf: 22 30 00 92

KONCERT

Lis Sørensen 6. FEB KL 20 · STORE SAL · 380 - 430 KR

14


Februar

KONCERT

Bo Kaspers Orkester Altid aktuelle og evigt elskede Bo Kaspers Orkester er tilbage på de danske scener, og de velswingende svenskere lover en musikalsk fest med højdepunkter fra de

seneste 30 år samt nye sange fra deres seneste album. 13. FEB KL 20 · STORE SAL · 480 KR

BØRN/FAMILIE BØRN/FAMILIE

Sigurds Danmarkshistorie

Tre står på hovedet Verden er som udgangspunkt i orden, for En kommer før To, og det er helt okay. Men da Tre dukker op, bliver det hele vendt på hovedet. For To kan godt lide at være sidst – så hvad sker der når Tre laver uorden? En filosofisk, munter og nysgerrig børneforestilling, om at tilhøre, at bryde ud, om at høre sammen på trods og på tværs og lidt om næsebor.

Sigurds Danmarkshistorie er en fabulerende og fantasifuld teaterkoncert for børn og voksne med skuespillere, band og ikke mindst Sigurds fantastiske historier om ­­Danmark. Tag med Sofie, der i sin fars nyopfundne tidsmaskine b ­ liver kastet tilbage i tiden. På sin rejse gennem danmarks­ historien møder hun både ­Grauballemanden, Grundtvig og sin egen bedstefar, men bliver hun også genforenet med sin egen nutidige familie?

6. FEB - 29. FEB · TEATERHUSET FILUREN · 75 - 140 KR FRA 4 - 10 år

14. FEB KL 16 OG 15. - 16. FEB KL 13 OG 16.30

Forestillingen er produceret af Teaterhuset Filuren Orginaltitel: Dreier Steth Kopf af Carsten Brandau Teaterforlag: Nordiska Aps - København

RYTMISK SAL · FÅ BILLETTER VOKSEN: 240 KR · BARN: 160 KR

15

· FRA 5 ÅR


Februar

COMEDY

Firmafesten Tag et smugkig ind i dine kollegers dybeste og pinligste hemmeligheder. Mikkel Schrøder tager pulsen på en arbejdsplads i Danmark, lige der, hvor den er allermest sårbar, under den obligatoriske teambuilding før den årlige firmafest, før alkoholen for alvor sætter ind. 20. FEB KL 20 · LILLE SAL · 280 KR

OPERA

Bortførelsen fra seraillet To kvinder på randen af nervøst sammenbrud Bortførelsen fra seraillet af Mozart udforsker den fascinerende og komplekse konstellation af kærlighed og had: To kvinder er fængslet af den mægtige Bassa Selim i seraillet – hans mystiske harem – mens deres partnere forsøger at befri dem. Men ønsker disse kvinder virkelig at undslippe? Eller har de fundet noget, som de aldrig havde drømt om før? Opsætningen er moderne og handlingen tidløs. Mozart er kun 26 år, da han skriver Bortførelsen fra ­seraillet i 1782. En historie med komik, kærlighed og for­viklinger, hvor musikken trænger igennem den ydre facade og ind i personernes konfliktfyldte indre liv. Instruktør: Philipp Kochheim. Dirigent: Claus Efland.

KONCERT

Medvirkende: Den Jyske Operas solister og Aarhus Symfoniorkester.

Lars Lilholt

Synges på tysk med danske overtekster.

Søhøjlandets storyteller

Musikalsk optakt 1. feb kl 13 i caféen.

Lilholt tager strømmen af musikken og lader sangene og de underfundige fortællinger komme endnu mere til orde. Glæd jer til en koncert, hvor historien, Lars og den musikalske grundstamme i Lilholt Band er i centrum.

21. OG 28. FEB KL 19.30 & 22. OG 29. FEB KL 15 STORE SAL · 350 - 595 KR Operaen produceres af Den Jyske Opera Introduktioner før forestillingen se www.jyske-opera.dk

19. FEB KL 20 · RYTMISK SAL · 380 KR · FÅ BILLETTER

16


Februar

KONCERT

KONCERT

Claus Hempler

Sanne Salomonsen

En storslået aften med rock-crooneren Hempler og band

Akustisk aften med hele Danmarks Sanne og et vel­oplagt band

20. FEB KL 20 · SYMFONISK SAL · 305 KR

22. FEB KL 20 · SYMFONISK SAL · 380 KR

17


Februar

KONCERT

Signe Svendsen Efter en række skønne solokoncerter i Musikhuset har Signe Svendsen endelig taget bandet med på tur. Hun er i fornemt selskab med et orkester, bestående af Lars og Troels Skærbæk, samt Mads Andersen. 22. FEB KL 20 · RYTMISK SAL · 250 KR

SHOW

Andrew Lloyd Webber Galla

KLASSISK

Lyrisk og legende

En hyldest til en af vor tids største komponister Et show med uddrag fra Andrew Lloyd Webbers største musicals. Højdepunkter fra Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita og mange flere. Fire fantastiske sangere og otte dansere sender sammen med et 14 mand stort orkester publikum på en Starlight Express af hits, store musicalminder og et storslået sceneshow med imponerende lys og fremragende musik.

Stravinskij & Rachmaninov Svær musik, der er let at elske – og to russere med hver sin metode til at nå ind i musikkens og lytterens inderste kammer. Virtuosen Kolja Blacher folder sig ud i Stravinskijs Violinkoncert i D, og orkestret dyrker det moderne romantiske med Rachmaninovs Symfoni nr. 2.

23. FEB KL 20 · STORE SAL · 455 - 525 KR

27. FEB KL 19.30 · SYMFONISK SAL · 250 - 340 KR

Koncerten er arrangeret af PS Productions

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

18


Februar

KONCERT

Chick Corea Solo klaverkoncert med jazzlegenden Corea Klaverlegende Chick Corea indspillede Piano Improvisa­tions i 1971 og startede ikke bare sin egen solokarriere, men også en bølge af soloudgivelser med jazzpianister. Til koncerten i Aarhus er han atter alene på turné, og når han sætter sig til rette på klaverbænken, er det ikke kun med egne værker på

programmet, han benytter også lejligheden til at hylde nogle af sine egne forbilleder og inspirations­kilder, som Bill Evans, Thelonius Monk og mange flere. 24. FEB KL 20 · STORE SAL · 500 - 600 KR

19


Februar

KONCERT

Jens Jacob Tychsen

Benjamin Koppels Jazz Galla

Bag om Badehotellet

Stevie Wonder 70th birthday

Kom med bag optagelserne til TV2’s successerie Badehotellet sammen med Hr. Weyse.

Benjamin Koppel har samlet sine musikalske venner for at hylde Stevie Wonder, der fylder 70 i år. Med til denne overdådige musikalske galla er Kaya, Erann DD, Patrick Dorgan og Marie Carmen Koppel.

FOREDRAG

27. - 28. FEB KL 19 · LILLE SAL · 280 KR Foredraget er et samarbejde mellem Musikhuset Aarhus og FOF Aarhus

27. FEB KL 20 · RYTMISK SAL · 325 KR

SHOW

MAGT Musikalsk politisk satire Seks unge mænd drømmer om det store fede gennembrud. Denne gang er det Go big, or go home, og der er skruet helt op for kreativiteten i jagten på de berømte 15 minutes of fame. Glæd dig til en underholdende aften gennemsyret af politisk satire, skæve indfald og stor musikalitet!

KONCERT

Rasmus Walter Med singlen Finder vej og et nyt dansksproget album i støbeskeen er Rasmus Walter sammen med sit orkester på vej tilbage til der, hvor det hele startede: ærlig pop, ægte følelser og en stemme der kan smelte et isbjerg.

”Veltimet og intelligent politisk satire, overraskelser, ­charmerende selvironi og gennemgående musikalitet” – Ungt Teaterblod

27. FEB KL 20 · STORE SAL · 290 KR

29. FEB KL 20 · RYTMISK SAL · 240 KR

20


Februar / Marts

SHOW

Gaffa-Prisen 2019 En aften med guldstøv, glade vindere og musikalske overraskelser. Gaffa hylder de største navne på den danske musikscene med uddelingen af de prestigefyldte Gaffapriser. 26. FEB KL 20 · STORE SAL · 320 - 420 KR

KLASSISK

Wiener Johann Strauss Galla BØRN/FAMILIE

Ægte wienerstemning med dans og symfoniorkester

Hr. Skægs Hotel

Musikken og dansen er fejende let, når K & K Philharmonikerne giver smagsprøver på alt det bedste fra Strauss-dynastiets kæmpe musikalske produktion. Mere end en million europæiske gæster har gennem årene ladet sig forføre af den festlige wiener-stemning med dansere og smukke wienervalse.

På Hr. Skægs Hotel møder man mennesker fra hele ­verden, som ikke taler det samme sprog. Men der skal ikke meget til, før de forstår hinanden. Familieforestilling med grin, gys, dans og masser af læring. 1. MAR KL 12 · RYTMISK SAL VOKSEN: 230 KR · BARN: 150 KR

1. MAR KL 15 · SYMFONISK SAL · 310 - 780 KR · FRA 4 ÅR

Koncerten er arrangeret af Da Capo Musikmarketing GmbH

21


Marts

KONCERT

Esben Just

KONCERT

Poul Krebs 25 års jubilæumskoncert for Krebs’ gennembrudsalbum Små Sensationer fra 1995. Kom og syng med, når Krebs og band sætter støm til Prinsessen af Ålborg, Morrison, Dylan og Elvis og ikke mindst Sådan nogle som os.

En helt særlig solokoncert med Esben Just bag tangenterne. The Second Coming er musik der går fra New Orleans og lige i hjertet på både publikum og Just selv. Det er en historie, hvor musikken fortæller en personlig historie om en musikers hjerte, der gik i stå og blev genstartet i en second coming.

4. MAR KL 20 · STORE SAL · 380 KR · FÅ BILLETTER

5. MAR KL 20 · LILLE SAL · 260 KR

FOREDRAG

Skattesagen

KONCERT/DANS

Operation X

Selene Muñoz

Den dybdeborende journalist Morten Spiegelhauer går bag om Operation X’s afsløringer af Danmarks ­største svindelsag, hvor svindel med udbytteskat sugede milliarder ud af den danske statskasse. Det bliver også Spiegelhauers historie om, hvordan journalistikken har store o ­ mkostninger for både familien og ham selv.

Kom helt tæt på den prisvindende spansk-danske danser og koreograf Selene Muñoz og de tre fantastiske musikere i dansekoncerten Historias, en passioneret og musikalsk fortolkning af flamenco og tango i et elegant setup. Repertoiret er fortolkninger af Piazzollas mest kendte tangoer og orkestrets egne numre.

4. MAR KL 19 · LILLE SAL · 230 KR

6. MAR KL 20 · RYTMISK SAL · 290 KR

22


Marts

COMEDY

Adam & Noah 7. MAR. KL 16 OG 19 · FÅ BILLETTER 20. MAR KL 19 OG 21.30 · STORE SAL · EKSTRA SHOW 255 - 275 KR Showet er arrangeret af All Things Live

COMEDY

COMEDY

Rune Klan

Specialklassen

Rune Klan inviterer ind i sit magiske univers med showet Håbefuld. Klan tænder håbet med lige dele komik, ­­personlige og selvironiske betragtninger over livet samt masser af magi.

Kongerne af impro-comedy generobrer Aarhus. Specialklassen mestrer improvisationen, så hver eneste aften er unik. Publikum ved ikke, hvad der er i vente. Men bare rolig, det gør de tre komikere heller ikke.

5. MAR KL 19 OG 6. MAR KL 20 · STORE SAL · 300 - 350 KR

11. MAR KL 20 · RYTMISK SAL · 190 KR

23


Marts

SHOW

The Whitney Houston Show

KONCERT

The Greatest Love of All

12. MAR KL 20 · STORE SAL · 405 - 455 KR · UDSOLGT

Malurt

Vi tænder et lys for en af verdens største sangerinder, Whitney Houston, der døde alt for tidligt. Med sin fantastiske stemme og stil var hun på sin karrieres højdepunkt et ikon. Men stjernen falmede brat og slukkedes helt i 2012. Denne aften vækker vi sangene til live og sammen med den sydafrikanske sangerinde Belinda Davids synger vi med på One Moment in Time, I Wanna Dance With Somebody og I Will Always Love You.

KONCERT

Copenhagen Drummers 13. MAR KL 20 · RYTMISK SAL · 329 KR Koncerten er arrangeret af Copenhagen Drummers

11. MAR KL 20 · STORE SAL · 345 - 405 KR

24


Marts

KLASSISK

Hvad hjertet er fuldt af

COMEDY

Tjajkovskij-festival

Mikkel Klint Thorius

Slavisk folkesjæl og solisteri af en anden verden. Tjajkovskijs Symfoni nr. 6 og Violinkoncert flyder over af lidenskab og mesterlig melankoli. Den unge russiske violinist Alexander Sitkovetsky spiller på alle sine strenge.

Hvis det er vanvittigt, så er det højst sandsynligt også upassende, uventet og hylende morsomt. Med et stort smil, charme og kæmpe komisk overskud siger Mikkel Klint Thorius alt det højt, du ikke selv tør.

12. - 13. MAR KL 19.30 · SYMFONISK SAL 250 - 340 KR

14. MAR KL 19 OG 21.30 · LILLE SAL 205 KR · FÅ BILLETTER

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

SHOW

MGP Show Kom tæt på årets dygtige og talentfulde MGP-deltagere, når de stiller op i Musikhuset efter årets festligste musikkonkurrence. 14. MAR KL 12 · STORE SAL · VOKSEN: 205 - 255 KR BARN: 125 - 175 KR

JOHAN R ´S DET SØDE TILBUD Nyd en lækker kage og en kop filterkaffe i caféen Hverdage fra kl. 11 - 15

BØRN/FAMILIE

Mer’ styr på dyr

45,-

Sebastian Klein formidler dyrenes verden til alle spørgelystne børn. I Mer’ styr på dyr går han på opdagelse med slange, puma og et vaskeægte rockband. Musik, viden og sjov samlet i et eneste show.

MUSIKHUSETS CAFÉ t l f : 2 2 3 0 0 0 92

johanr.dk

14. MAR KL 14 · RYTMISK SAL · VOKSEN: 230 KR BARN: 150 KR · FRA 5 ÅR

25


Marts

KONCERT

Wafande

KLASSISK

Familiekoncert

Classical Mornings

Bar’ gi’ mig et smil! Wafande lægger mikrofonen og siger farvel med en afskedskoncert for hele familien. Efter næsten 10 år som folke- og familieeje sender Wafande et sidste charmerende smil, en perlerække af hits og en kæmpe fest ud til hele Danmark.

Start dagen med en lækker klassisk brunch og klassiske toner fra Matthias von Niessen (violin) og Ulla Erml (klaver). Et alsidigt og velkrydret program, med perler og anekdoter fra kendte komponisters liv og værk. 15. MAR KL 10 · CAFÉSCENEN · 215 KR · INKL BRUNCH

15. MAR KL 14 · RYTMISK SAL · 230 KR

KLASSISK

Pragtfuldt postyr

COMEDY

Fries Before Guys

Tjajkovskij-festival

Fritter, fyre og hemmeligheder

Solist og orkester duetterer – og duellerer – frygtløst på randen af det muliges kunst i Klaverkoncert nr. 1, inden musikken tager springet og lader følelserne få frit spil i Tjajkovskijs Symfoni nr. 5. Zlata Chochieva dominerer på orkestrets Steinway-flygel. 18. MAR KL 19.30 · SYMFONISK SAL · 250 - 340 KR

Hvilken rolle spiller venskabet livet gennem, og er der grænser for, hvor tæt man kan komme på hinanden som venner? Det undersøger de nordjyske Fries before Guys - veninder Nanna Hovgaard og Josephine Kuhn i deres nye live-show Det bliver mellem os.

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

20. MAR KL 21 · RYTMISK SAL · 230 KR

26


Marts

KONCERT

The White Album Nærværende nordisk folkrock 20. MAR KL 20 · LILLE SAL · 230 KR

BØRN/FAMILIE

COMEDY

Cirkus Summarum koncert

Nikolaj Stokholm Turen går til Nikolaj Stokholm – One-man Show

Man kan ikke sidde stille, når Silja og Kristian fra Ramasjang og sangeren Mads Mathias kaster sig ud i en Cirkus Summarum-koncert sammen med DR Big Band. Med dem som guider tages børn og voksne med ind i en jungle af instrumenter og swing.

Turen går til Nikolaj Stokholm er en u-vending i Stokkefars utrolig spektakulære, dumme og ikke mindst virkelig sjove hjerne. 30. JAN - 31. JAN KL 19 OG 21.30 · STORE SAL · 280 KR 21. MAR KL 19 OG 21.30 ∙ 18. SEP KL 19 · EKSTRA SHOW

21. MAR KL 13 OG 15 · RYTMISK SAL VOKSEN: 210 KR · BARN: 130 KR · FRA 3 - 8 ÅR

Showet er arrangeret af Tajmer Booking & Management

27


Marts

KLASSISK

FOREDRAG

Eventyr og hjerteblod

Danske Drabssager

Tjajkovskij-festival

21. MAR KL 15 · SYMFONISK SAL · 210 - 295 KR

Kom med bag politiafspærringerne og hør om efterforskningsarbejdet i virkelighedens kriminalsager, fortalt af dem, der har været helt tæt på. Kriminalreporter Stine Bolther er vært og inviterer et par eksperter med på scenen. Sammen gennemgår de nogle af Danmarks mest spektakulære drabssager og fortæller om deres arbejde på gerningsstederne, i obduktionsstuerne og i retssalene.

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

25. MAR KL 20 · RYTMISK SAL · 250 KR

Først et fantastisk og fantasifuldt møde med den klassiske musiks mest bedårende værk – suiten fra Nøddeknækkeren – før man gribes i kraven og rives med af Tjajkovskijs ildevarslende Symfoni nr. 4. Chefdirigent Marc Soustrot præsiderer.

KLASSISK

Derfra min verden går

KONCERT

Flamenco de Sevilla

Tjajkovskij-festival: kammerkoncert Melankolsk, malerisk og mytisk. Steinway-tangenterne synger om hjemlandets skønhed og bittersøde minder. Oplev pianist Zlata Chochieva, koncertmester og første­ violinist Ian van Rensburg og solocellist Eugene HyeKnudsen spille Tjajkovskijs Klavertrio, Dumka samt uddrag fra Aarstiderne. 22. MAR KL. 15 · SYMFONISK SAL · 160 KR

En forførende flamencoaften med inciterende dans og udtryksfuld musik-fyldt med farver, former og følelser. I spidsen for Flamenco de Sevilla står den dragende Lakshmi Basile ”La Chimi”, der har danset på en af verdens førende flamenco-scener El Palazio Andaluz. Med sig på scenen har hun sangeren Juan Murube, guitarist Poul Jacek Knudsen, cajonist Anders Pedersen.

Koncert med kammermusikere fra Aarhus Symfoniorkester

26. MAR KL 20 · LILLE SAL · 240 KR

28


Marts

KONCERT

Hanne Boel 27. MAR KL 20 · LILLE SAL · 380 KR

KONCERT

Tina Dickow og Helgi Jónsson Med et kæmpe kor Big is beautiful er overskriften, når Tina Dickow og Helgi Jónsson går på scenen sammen med 450 korsangere og deres faste band. Koncerten tager på strejftog i de to sangeres bagkatalog, og bruset fra det store kor giver sangene nye vinger. Det er korlegenden Jens Johansen, der skal dirigere de 450 sangere.

FAMILIEKONCERT

Bravo Beethoven! Aarhus Symfoniorkester fejrer Beethovens 250-års fødselsdag med en musikalsk fortælling for hele familien. Skuespiller Jens Andersen gør Beethovens musik og historie levende for alle i salen.

22. MAR KL 16 · UDSOLGT 22. MARTS KL 19 · STORE SAL · EKSTRA KONCERT 225 - 325 KR

28. MAR KL 12 · SYMFONISK SAL · 160 KR Koncert med Aarhus Symfoniorkester

Koncerten er arrangeret af Kor72 og Musikhuset Aarhus

29


Marts

KONCERT

Love Shop 28. MAR KL 20 · RYTMISK SAL · 305 KR

OPERA

Così fan tutte

BØRN/FAMILIE

Den Kongelige Opera spiller Mozart

Onkel Reje og Brilles Mega Heavy Trylleshow

Sådan gør alle kvinder! Mozarts forviklingsfarce er ­historien om, hvordan et dristigt væddemål kan sætte kærligheden på en hård prøve. Den Kongelige Opera gør en ægte klassiker ud af Mozarts uforlignelige kærlighedsklassiker. Medvirkende: Anna Kasyan, Kari Dahl Nielsen, Matteo Macchioni, Magnus Ingemund Kjelstad, Sine Bundgaard og William Dazeley. Forestillingen instrueres af Tim Albery.

Onkel Reje og Brille finder heavy-stil med læder, nitter og tryllestave frem i deres nye Mega Heavy Trylleshow. Det er Onkel Reje, som vi kender ham. Næsten. Nyt tøj og endnu vildere tryllenumre. Det bliver en magisk fest med figurerne fra Onkel Rejes Ramasjang-programmer – det vil hverken du eller dine børn gå glip af.

”I ’Così fan tutte’ viser Mozart for alvor sit mesterskab” – Politiken Operaen synges på italiensk med danske overtekster.

29. MAR KL 12 · RYTMISK SAL VOKSEN: 230 KR · BARN: 150 KR

25. MAR KL 20 · STORE SAL · 480 - 580 KR

30


Marts / April

SHOW

Den Korte Radioavis Gensyn med satire-divaen fra Radio 24syv og Rasmus Bruun Sommeren på Birgitø udspiller sig på Kirsten Birgits ­private ø Birgitø med karaktererne fra Den Korte Radioavis i hoved­rollerne. Duoen Cilius og Bruun, aka Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun, udforsker det traditionelle kammerspil og undersøger,

om der kan komme noget spændende ud af et to timers møde mellem en aldrende diva og en ung journalist. 26. - 28. MAR KL 20 · STORE SAL · 375 - 405 KR

SHOW

Lisa Nilsson Lisa Nilsson viser nye sider af sig selv, når hun blander musik, dans, historier og humor i et anmelderrost show. Hun fortæller gennem musik og anekdoter om sit liv fra før Himlen runt hörnet til nu og tegner et andet

billede af den Lisa Nilsson, der i 90’erne blev kaldt hele Skandinavens første-diva. 2. APR KL 20 · STORE SAL · 580 KR

31


Marts / April

KLASSISK

Vældige Wagner Wagner-galla med Leif Segerstam Valkyrier, mytiske riddere og sagnomspundne kærestepar tørner sammen i et musikalsk ragnarok af dimensioner. Bliv blæst bagover af de spektakulære sange fra Tristan og Isolde, Valkyrien, Parsifal, Tannhäuser og Götterdämmerung fremført af ægteparret og operaveteranerne Elena Batoukova-Kerl og Torsten Kerl. 2. APR KL 19.30 · SYMFONISK SAL · 250 - 340 KR Koncert med Aarhus Symfoniorkester

KLASSISK

Harry Potter Koncert Få en magisk koncertoplevelse med musikken fra Harry Potter filmene. Ledsaget af et spektakulært lysshow tager Cinema Festival Symphonics samt kor og solister under ledelse af Stephen Ellery publikum med på en musikalsk flyvetur gennem John Williams imponerende filmmusik fra Harry Potter filmene.

KONCERT

Pink Floyd Project

31. MAR KL 20 · STORE SAL · 555 - 625 KR

Pink Floyds The Wall fyldte 40 i efteråret, og hvad kunne være mere naturligt, end at Pink Floyd Project tager faklen op og opfører hele det storslåede rockmesterværk The Wall, som gennem tiden er solgt i mere end 20 millioner eksemplarer. Musik, lys og laserkanoner smelter sammen til en storslået aften i Pink Floyds ånd.

Koncerten er arrangeret af PS Productions

3. APR KL 20 · STORE SAL · 290 - 380 KR

Der vises ikke klip fra filmene, men Harry Potter inspirerede animationer og lysshow understøtter oplevelsen af ­musikken.

32


April

KONCERT

Mads Langer 4. APR KL 20 · AARHUS CONGRESS CENTER STÅENDE KONCERT · 405 KR

Mads Langer lover grin, gråd og løssluppen dans, når han hiver hele sit orkester med på scenen i Aarhus Congress Center. Koncerten giver plads til både akustiske perler, gamle hits og selvfølgelig også hans seneste hits fra Mellem linjerne.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Train

BØRN/FAMILIE

Comkean & Den Mandige Elg 3 9. APR KL 12 OG 16. & 17. APR KL 17 · LILLE SAL · 330 KR Showet er arrangeret af CDL Entertainment

SHOW

Anders Lund Madsen

JOHAN R ´S NORDISK TAPASTÅRN

Slut alting af med Danmarks hyggeligste mand

Smag på Norden med det nordisk ­inspirerede tapastårn med små elegante smørrebrødsspecialiteter, lune små retter og johan r’s friskbagte ­r ugbrød. Bestil tapas­ tårnet, når du køber billet, så står maden klar, når I ankommer. I skal blot beslutte, hvad I ønsker at drikke.

Anders Lund Madsen er klar med sit første - og sidste soloshow, for Jorden går under i foråret 2020 … måske. Anders Lund Madsen giver publikum muligheden for at gå ind i uendeligheden i godt selskab, velreflekteret og med et smil på læben. Dette er i sandhed en once in a life time opportunity, når Madsen måske sætter punktum og byder verden farvel.

MUSIKHUSETS CAFÉ t l f : 2 2 3 0 0 0 92

4. APR KL 20 · STORE SAL · 325 KR

johanr.dk

Showet er arrangeret af All Things Live

33


April

SHOW

Niels Hausgaard Du ved, hvad jeg mener... 9. - 11. APR KL 19.30 · STORE SAL · 325 - 425 · FÅ BILLETTER

FILM/KLASSISK

KONCERT

Ringenes Herre Live

Hyldest til Benny Andersen

Kongen vender tilbage Ringenes Herre-trilogien finder sin afslutning i den fantastiske Kongen vender tilbage. Det bliver alle gode gange tre, når Musikhuset på ny bliver bestormet af hobbitter, orker, elvere, troldmænd og såmænd også mennesker. Det er sidste chance for at opleve et vel­oplagt Aarhus Symfoniorkester og et kæmpe kor opføre Howard Shores prisvindende filmmusik, mens sidste del af Ringenes Herre ruller over lærredet i Store Sal.

En jazzet hyldest til Danmarks moderne nationaldigter Benny Andersen, som døde forrige år. Den århusianske bassist Jens Jefsen og trommeslageren Morten Lund ­t­urnerede op til Andersens død med Dissing/Andersen. Den rejse er definitivt slut, men sangene lever stadig. Jefsen/Lund byder indenfor til en aften med gensyn, glæde, gamle eventyr og nye fortolkninger af de elskede sange. Med sig har de Povl Dissings søn Rasmus og pianisten Henrik Gunde.

16. - 18. APR 2020 ∙ STORE SAL ∙ 370 - 520 KR ∙ FÅ BILLETTER Ringenes Herre Live præsenteres i samarbejde med New Line Cinema / Warner Brothers

16. APR KL 20 · LILLE SAL · 280 KR

34


April

KONCERT

Aura Dione Sange om sorg og smerte, og håb og styrke. Aura Dione lægger ikke fingrene i mellem, når hun på sit seneste album synger om kærlighed på godt og ondt. 17. APR KL 20 · RYTMISK SAL · 280 KR

KLASSISK

Livets muntre alvor

KONCERT

Rossini, Brahms og Poulenc

Teitur

Musik for sjov og alvor – og en usædvanlig instrumentkombination. Oplev den prisvindende danske cellist Jonathan Swensen og den unge violinst Éléonore Darmon supplere hinanden perfekt i Brahms Dobbeltkoncert – og oplev chef­ dirigent Marc Soustrots sublime greb om Rossinis Ouverture til Den tyvagtige skade samt Poulencs Sinfonietta.

Færøske Teitur forfører atter engang sit publikum med sine bevægende og varme sange. Efter efterårets medvirken i Toppen af Poppen pakker Teitur tourbussen og indtager Symfonisk sal sammen med Gustaf Ljunggren og sangene fra sit seneste album I want to be kind kombineret med gamle kendinge fra hans suveræne sangbog.

23. APR KL 19.30 · SYMFONISK SAL · 210 - 295 KR Koncert med Aarhus Symfoniorkester

16. APR KL 20 · SYMFONISK SAL · 305 KR

35


April

KONCERT

KONCERT

Noah

Cæcilie Norby

Pop-darling og Danmarks Underholdningsorkester

Jazzdronning på Toppen af Poppen

17. APR KL 20 · SYMFONISK SAL · 380 KR

19. APR KL 20 · RYTMISK SAL · 305 KR

36


April

KONCERT

KONCERT

Kajsa Vala

Caroline Henderson

Kajsa Vala skriver sange med raffineret lyrik og har en stærk og sårbar sangstemme. Den dansk/islandske ­sangerinde smeltede publikums hjerter i foråret som ekstra medlem af bandet Psyched up Janis. Til foråret står hun på egne ben i front for sit helt eget band.

Caroline Henderson udgiver i februar sit første dansk­ sprogede album Den danske sang. Hun beskriver albummet som en tidsrejse og en livshistorie om hendes karriere, om at finde et ståsted i en ny kultur og om at finde sig til rette i et nyt modersmål.

18. APR KL 20 · LILLE SAL · 205 KR

24. APR KL 20 · LILLE SAL · 380 KR

37


April

Alex Vargas

”Oplevelsen af at være i KONCERT et rum og være sammen om noget, Mads Langer &erTina heltDickow enestående” Dobbeltkoncert med to af danmarks største solister. 1. SEP KL 20 · MUSIKHUSPARKEN · 375 KR

Foto: Morten Rygaard ©

KLASSISK

Den Danske Strygerkonkurrence

KONCERT

Niels Lan Doky Trio

Finalekoncert

29. APRIL KL 19.30 · SYMFONISK SAL · GRATIS

Niels Lan Doky har taget to unge jazztalenter Tobias Dall og Niclas Bardeleben under sine musikalske vinger. Tilsammen udgør de en internationalt anerkendt jazztrio, som bringer skarpskåret nordisk elegance, varme og ­organiske toner tilsat et legende rytmisk drive ud i verden.

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

30. APR KL 20 · LILLE SAL · 255 KR

Oplev unge strygertalenter dyste på livet løs om fornemme præmier og fremtidige solistkoncerter. Her støbes karrieren for de unge musikere – vær med når det sker!

38


Gratis i Musikhuset

Store liveoplevelser helt gratis Bands of Tomorrows Uimodståelige Musik-sitet Bands of Tomorrow giver deres bud på ugens helt uimodståelige aktuelle kunstnere. Unge og talentfulde og med masser af mod stiller de sig op på scenen med deres egne tekster, sange, numre, kompositioner og/eller lyd­landskaber. To nye navne til hver koncert. Navnene offentliggøres løbende. 23. FEB, 21. MAR, 11. APR OG 10. MAJ Besøg Musikhusets hjemmeside og se hele programmet med koncerter og gratisarrangementer i Musikhuset.

Rikke Thomsen

ELLE

Omve’n Hjemve

Percussion & Flute Duo

Det er ikke hverdagskost at få serveret nye sange på danske dialekter, men sønderjyske Rikke Thomsen har skrevet en håndfuld stærke og sjove sange på syngende sønderjysk. Stilen er moderne singer/song­ writer-pop, og hun synger om moderne ­rodløshed, længsel og sin baggrund med al den ro, rod og lune, som hun finder i sit barndoms synnejysk. 20. MARTS KL 15

ELLE er en klassisk duo, der består af slagtøj og tværfløjte. Musikerne Ninna Morsing (slagtøj) og Didde Kildahl Nico Christiansen (tværfløjte) er begge uddannede ved Det Jyske Musikkonservatorium og spiller alt fra klassisk, ældre romantisk repertoire til egne moderne, minimalistiske kompositioner. ELLE skaber et åndehul for deres publikum med skaber et åndehul for deres publikum med plads til fordybelse og nærvær samt en kær­kommen mulighed for at kigge indad og mærke efter. 8. MAJ KL 13

39


G r a t is i M u s i k h us e t

Syng, lyt og vær med

Foredrag og optakter

Markeder og fællesskaber

Musikalsk optakt

Flagstang Marked

Den Jyske Operas Bortførelsen fra seraillet 1. FEB KL 13

Bagagerumsmarked med masser af gode loppefund i foyeren 26. JAN, 23. FEB, 29. MAR, 19. APR – ALLE DAGE KL 10 - 15

Marked i Parken Gør et fund på sommermarked i Musikhusparken 24. MAJ OG 28. JUNI KL 10 - 15

Aarhus Pride Fest for forskelligheden 6. JUNI KL 14

Fællessang Husker du, vi synger sammen Kom og syng med på perler fra den danske sangskat sammen med Kristoffer Bliksted. 29. JAN, 25. MAR, 29. APR, 27. MAJ – ALLE DAGE KL 12.30

For hele familien

Morgensang Start dagen med en frisk sang med Malene Rigtrup 3. FEB, 2. MAR, 4. MAJ – ALLE DAGE KL 9

I dette forår inviterer vi til fire familiekoncerter for børn mellem 3 og 10 år. Programmet er ikke lagt endnu, men datoerne ligger fast. Tag børnene med og få en musikalsk eftermiddag i Musikhuset. 16. FEB, 22. MAR, 12. APR OG 21. MAJ – ALLE DAGE KL 13

Syng i den blå Højskolesangbogens sangskat er i centrum, når Jens Grøn, Marianne Nørholm Villadsen og Jesper Moesbøl finder instrumenterne frem og inviterer til fællessang. 15. FEB KL 13 OG 14. MAR KL 14.30 25. APR, 23. MAJ – BEGGE DAGE KL 12

Musikskolernes Dag 28. MARTS KL 10

Se alle Musikhusets gratisarrangementer på www.musikhusetaarhus.dk/gratis

40


G r a t i s i M u s i k h us e t

Koncerter Halfdan, Morten og mig

Antonia

26. JAN KL 13

18. APR KL 11

Kirstine Birk

Emma Hørlyck

Release-koncert 22. FEB KL 12

19. APR KL 13

Kathrine Brøndsted Trio

Bands of Tomorrows Uimodståelige: TBA

26. APR KL 11.30

23. FEB KL 13

Bands of Tomorrows Uimodståelige: TBA

Magnifik

10. MAJ KL 12

29. FEB KL 11

Ankah

Meejah

16. MAJ KL 12

7. MAR KL 13

Visens Skib

GodtDamet

17. MAJ KL 12

8. MAR KL 13

Rikke Thomsen 20. MAR KL 15

Bands of Tomorrows Uimodståelige: TBA 21. MAR KL 13

Klassiske toner

Sally 29. MAR KL 13

Tirilil

RAMA Festival 2020

25. JAN KL 13

Det Jyske Musikkonservatoriums årlige festival 4. APRIL

Solisterier

5. APR KL 13

Med Ceclilia Lindwall, Thomas Peter Koppel og Carol Conrad 8. FEB KL 13

Ingeline

Aarhus Amatør Symfoniorkester

Walter

10. APR KL 13

1. MAR KL 13

Bands of Tomorrows Uimodståelige: TBA

Trio Aurora 3. MAJ KL 13

11. APR KL 13

Me and Maria

ELLE

13. APR KL 13

8. MAJ KL 13

Gratis koncerter i Musikhuset er gjort mulige takket være bidrag fra SparNord Fonden

41


April / Maj

SPOT Festival 2020 SPOT Festival er en institution i dansk musik og det århusianske kulturliv, og Musikhuset er igen i 2020 omdrejningspunktet i festivalen. I løbet af to dage om­­dannes Musikhuset til en stor indendørs festivalplads, hvor du kan lytte til nye upcomming-bands, spændende solister, spotte morgendagens stjerner, samt vejre nye tendenser og trends inden for dansk og nordisk musik. 1. - 2. MAJ

Billetsalg på spotfestival.dk

KONCERT

FAMILIEKONCERT

Isam B

Side by Side

Han har Danmarks varmeste soulstemme og er kendt for både sin smukke fortolkning af I Danmark er jeg født og måske kommende højskolesang. Til foråret kigger Isam B både indad og tilbage, når han synger sange fra hele karrieren og giver smagsprøver på sit kommende dansksprogede album.

Ung energi og symfonisk erfaring spiller side om side i en forrygende fælleskoncert. Elever fra byens musikskoler placeres i Aarhus Symfoniorkester sammen med de professionelle musikere. Det bliver en oplevelse for livet – for både elever og publikum.

30. APR KL 20 · RYTMISK SAL · 305 KR

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

2. MAJ KL 12 · SYMFONISK SAL · GRATIS

42


April / Maj

MUSICAL

Den skaldede frisør Susanne Bier-musical med musik af Thomas Helmig Ida er frisør. Hun har mistet alt sit hår efter kemo, og hendes mand Leif er hende utro med én fra arbejdet. Philip er direktør og har mistet sin kone ved en ulykke og er sikker på, at hans liv er forbi.

På rollelisten står: Silas Holst, Jakob Fauerby, Xenia LachNielsen, Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Maria Lucia m.fl. Glæd dig til Susanne Bier og Thomas Helmigs romantiske musicalkomedie fyldt med skarp humor, musik, sang og dans – en m ­ usicaloplevelse, man kan leve længe på.

Benedikte, hans irriterende svigerinde, vil dog meget gerne frelse ham. Så det hele er lidt rodet, nu hvor de alle sammen skal til bryllup i Italien, hvor Philips søn Patrick og Idas datter Astrid skal giftes. Og SÅ begynder det hele for alvor!

24. APR - 17. MAJ · STORE SAL · FREDAG - SØNDAG: 278 - 778 KR · TIRSDAG - TORSDAG: 228 - 728 KR DIAMONDBILLET: 1005 / 1055 KR (INKL DRINKS, PROGRAM OG GOODIEBAG)

43


Maj

RAA – Nordic Brasserie & Bar Nærmeste nabo til Musikhuset

Hos os kan du både før og efter forestillingen, få en lækker 3 retters menu efter kokkens valg inklusiv en parkeringsbillet.

Kr. 345 per person RAA Nordic Brasserie og Bar, er et afslappende og moderne brasserie med fokus på det lokale, god stemning & god smag.

Reserver dit bord på 89 36 20 99 Tilbuddet er kun gældende samme dag som forestillingen finder sted, og kun mod fremvisning af gyldig billet til Musikhuset.

KONCERT T: 89 36 20 99

Sinne Eeg & DR Big Band

Radisson Blu Scandinavia Hotel

Lyden af jazzens storhedstid We’ve just begun er titlen på Sinne Eegs og DR Big Bands seneste fællesprojekt, et album, der lyder som jazzen lød, da Count Basie og Quincy Jones stod i spidsen for de store orkestre. Sinne Eeg er en af Danmarks helt store vokale stjerner på den internationale jazzhimmel, og sammen med DR Big Band er hun verdensklasse. 14. MAJ KL 20 · RYTMISK SAL · 305 KR

44 180118 AARZH Ad RAA Musikhuset Aarhus updated copy (77x224).indd 1

10/12/2019 13.29


Maj

BØRN/FAMILIE

Dyrene i Hakkebakkeskoven Et glædeligt gensyn med Thorbjørn Egners familieklassiker med Morten Skovmus, Mikkel Ræv, Bagermester Harepus og den søde rare Bamsefar. Tag børnene med i teatret og lad dem synge med på Bamses Fødselsdag, Peberkage­ bagesangen, Grøntsagsspiservisen og alle de andre Hakkebakke-hits.

KONCERT

Anders Blichfeldt solo

3. MAJ KL 13 OG 16 · RYTMISK SAL · VOKSEN: 240 KR BARN: 160 KR

6. MAJ KL 20 · RYTMISK SAL · 305 KR

COMEDY

Conrad Molden KLASSISK

DANGLISH 2

Classical Mornings Sluk for dit tv og start dagen med lækker brunch og musikken fra klassiske tv-serier og film i selskab med Todd Cadieux, Lars Boye Jensen og Poul Erik Jensen.

Den britiske komiker Conrad Molden er blevet voksen og har sagt farvel til både kopnudler og kolde fadøl. Men selvom den nu står på bleskift og familieliv, har den rød­hårede englænder stadig et blik for det komiske id ­ anskernes liv og hverdag.

3. MAJ KL 10 · CAFÉSCENEN · 215 KR · INKL BRUNCH

9. MAJ KL 20 · RYTMISK SAL · 205 KR

45


Maj

KLASSISK

Copenhagen Soloists Beethovens 7. Copenhagen Soloists vender tilbage til Musikhuset denne gang med Beethovens 7. symfoni, som Beethoven selv anså som sit bedste værk. 2020 er 250 året for komponistens fødsel, og Copenhagen Soloists fejrer jubilæet ved at op­føre symfonien, sådan som den lød i Beethovens samtid. På programmet står endvidere to af Haydns solokoncerter. Dirigent Jonathan Ofir.

KONCERT

Shades of Blue Prisen som Årets Danske Live Blues Band gik sidste år til det århusianske band Shades of Blue. Kvaliteten er i top, når Uffe Steen og James Loveless er i front og Morten Brauner og Claus Daugaard samtidig lægger en solid bund i bluesen.

”Et kærkomment indslag i det musikalske udbud” Jyllands-Posten, 2019 17. MAJ KL 16 · SYMFONISK SAL · 180 - 300 KR

15. MAJ KL 20 · RYTMISK SAL · 205 KR

Koncerten er arrangeret af Copenhagen Soloists

KONCERT

Elisabeth Sammen med sit lille orkester står Elisabeth Gjerulff Nielsen klar med hits fra alle årene og ikke mindst sangene fra hendes seneste album Rettidig omhu.

KONCERT

16. MAJ KL 20 · RYTMISK SAL · 260 KR

28. MAJ KL 20 · STORE SAL · UDSOLGT

Nik og Jay 46


Maj / Juni

KONCERT

Anne Linnet Kvindesind og Barndommens gade Anne Linnet stiller op til velgørenhedskoncert til fordel for Dignity – Dansk Institut Mod Tortur – med en sjælden sætliste. Hun dykker ned i sine to plader med Tove Ditlevsens tekster, som trods næsten 40 år på bagen, stadig er ­aktuelle. 27. MAJ KL 20 · STORE SAL · 425 - 505 KR Koncerten er arrangeret af Music for Dignity og Musikhuset Aarhus

KONCERT

Queen Machine

COMEDY

Ørkenens Sønner

Fest i Musikhusparken Sommeren starter med et nostalgisk rockbrag, når de lokale helte fra Queen Machine tager publikum med gennem Queen universet.

17. - 18. JUNI OG 9. - 10. OKT KL 20 · STORE SAL 328 - 648 KR Showet er arrangeret af Agenzy

30. MAJ KL 20 · MUSIKHUSPARKEN · 325 KR

47


Juni

Gradus International Piano Festival Beethoven i 28 hænder

Klaverskolen Gradus og Musikhuset Aarhus præsenterer nu for ottende gang unge talenter og verdenspianister i Lille Sal. Partoutkort til alle Gradus Festivalens koncerter 500 kr.

Eldar Nebolsin

Masser af ungdommeligt talent!

”A virtuoso of power and poetry” The Grammophone Magazine

Gradus Festivalen åbner med en festlig koncert med ni stortalenter fra seks forskellige lande. Pianisterne er i ­alderen 10-19 år og prisvindere ved flere internationale konkurrencer. Pianisterne kommer fra Rusland, Polen, Spanien, Litauen, Rumænien og Danmark og præsenterer et varieret klassisk program af højeste sværhedsgrad. En herlig energisk start på ­festivalen. Blandt deltagerne er den 12-årige Karina Ter-Gazarian, der begejstrede publikum ved Gradus Festivalen i 2017.

Eldar Nebolsin regnes for en af sin generations mest alsidige og interessante kunstnere og har en omfattende international karriere. Han har optrådt med bl.a. New York Philharmonic, Deutsche Symphonie Orchester, Wiener Kammer Orchester med dirigenter som V. Askenazy, M. Rostopovich og R. Chailly. Ved denne hans første recital i Danmark spiller Nebolsin Beethovens Fantasie opus 77, Brahms Fantasiestücke opus 116 samt Schumanns Fantasie opus 17 i C-dur.

23. JUN KL 18 · 60 KR UNGE UNDER 25 ÅR GRATIS

25. JUN KL 19.30 · 230 KR UNGE UNDER 25 ÅR OG PENSIONISTER 160 KR

Tre unge pianister på vej

Eero Heinonen

Gradus festivalens anden koncert præsenterer tre unge pianister på vej mod en international karriere. Jorge Nava er én af Spaniens mest lovende unge pianister og prisvinder ved bl.a Maria Canals, Iturbi og Jaen Piano Competitions. Fra Polen kommer Andrzej Wierzinski, der via en lang række priser ved internationale ­konkurrencer har givet koncerter over det meste af Europa samt Canada, Japan og Indonesien. Paulius Andersson er litauer med danske rødder og har vundet mere end femten toppriser og optrådt med orkester i adskillige lande. De tre unge pianister vil opføre værker af Scarlatti, Bach/Busoni, Medtner, Granados og naturligvis Beethoven.

”Strålende og bevægende var det - med smerte og kant” Århus Stiftstidende Eero Heinonen anses for at være én af Skandinaviens fineste musikere og optræder jævnligt som både solist og kammermusiker i en lang række prestigefulde sale som Skt. Petersburg Philharmonien, Casals hall i Tokyo, Wigmore hall i London og ved de store ­festivaler i Edinburgh, Luzerne, Skt. Petersborg. Heinonen har en forkærlighed for Beethoven og den tysk/østrigske tradition. Ved denne koncert kan man opleve hans dybe fortolkning af netop Beethovens musik – blandt andet i den sidste sonate i c-mol opus 111.

24. JUN KL 19 · LILLE SAL · 100 KR UNGE UNDER 25 ÅR OG PENSIONISTER 70 KR

26. JUN KL 19.30 · 230 KR UNGE UNDER 25 ÅR OG PENSIONISTER 160 KR

Gradus International Piano festival er kun mulig takket være bidrag fra Oticon Fonden, Augustinus Fonden, ­­Frimodt-Heineke Fonden, Aarhus Stiftstidendes Fond, Aarhus Kommune, Klaverfirmaet Juhl-Sørensen og Radisson Blu

48


Juni

SHOW

Cirque Éloize Canadiske artister tager jer med på hotel Det canadiske ny-cirkus Cirque Éloize gæster atter Musikhuset. Denne gang er scenen sat i et skævt art-deco hotel, hvor ansatte og fremmede af alle slags mødes, og skæbner flettes ind i hinanden i farverige og spektakulære optrin. Dørene slås op for et

hæsblæsende show i verdensklasse med imponerende scenografi, halsbrækkende akrobatik, musik, dans og masser af humor. 6. JUN KL 20 · STORE SAL · 390 - 490 KR

49


Juni / Juli

KLASSISK

Cecilia Bartoli Nærvær, intensitet og sprudlende energi Verdensstjernen Cecilia Bartoli er et musikalsk unikum. Den alsidige sangerinde byder på alt det bedste fra ­operaens verden: følelser, drama og ikke mindst en imponerende stemmepragt. Til juni er hun tilbage i Musikhuset, og denne gang er det med orkestret Les Musiciens du Prince-Monaco, et af Europas førende barokensembler, som hun er kunstnerisk leder for.

KONCERT

Graham Nash Folkrock legende i Store sal

”Hun veksler mellem skøn smertefuld musik og festlige arier, og publikum svinger med mellem smil og smerte.” John Christiansen - Jyllands-Posten

Graham Nash har for længst indtaget sin fortjente plads i The Rock'n'Roll Hall of Fame. I 2015 gæstede han Aarhus sammen med Crosby, Stills & Nash. Nu vender han tilbage med en koncert, der bærer titlen An Intimate Evening of Songs and Stories.

10. JUN KL 20 · SYMFONISK SAL · 800 - 1300 KR

12. JUL KL 20 · STORE SAL · 400 KR

50


Juli

Aarhus Jazzfestival 2020 Musikhuset swinger i juli måned. Den årlige jazzfestival sætter hvert år sit præg på hele byen, og som altid spiller Musikhuset med og lover et alsidig og bredt program bestående af internationale stjerner i Store sal og gratis koncerter i foyeren gennem hele ugen. Programmet offentliggøres løbende på

musikhusetaarhus.dk/jazzfestival

JAZZ

Lee Ritenour En ægte guitarlegende besøger Aarhus. Lee Ritenour er kendt af musikelskere og under dette års jazzfestival giver han koncert sammen med Dave Grusin (klaver) og Wesley Ritenour (trommer). Ritenour er ikke en genremæssig kostfornægter og har gennem årene spredt sig over mange genrer fra jazzen og ind i den funk inspirerede jazz, over latin og til regulær smooth-jazz/pop. Siden debuten i 1976 har han udgivet 43 plader i eget navn og spillet og indspillet med så forskellige navne som Dizzie Gillespie, Quincy Jones, Herb Alpert og endog Pink Floyd. 15. JUL KL 20 · STORE SAL · 400 KR

Kjartan Arngrim Folkeklubben

”Den sang du har på en plade er bare et øjebliksbillede. Sange kan udvikle sig og blive endnu bedre på en scene”

JAZZ

Kira Skov Peter Vuust, Nikolaj Hess og Kira Skov skaber en musikalsk oase i Lille sal under sommerens jazzfestival.

Foto: Morten Kjær ©

18. JUL KL 20 · LILLE SAL · 230 KR

51


Au g u s t / S e p t e m be r

MUSICAL

Sunset Boulevard Ikonisk Andrew Lloyd Webber musical om identitet og illusion

FILMKONCERT

Lloyd Webbers musical-bestseller er baseret på Billy Wilders ikoniske film Sunset Boulevard, hvor en mislykket manuskriptforfatter i 50’ernes Hollywood bliver fortryllet af Norma Desmond, en sky og glemt diva fra stumfilms­ æraen. En musikalsk hyldest til film noir, kærlighed, jalousi og mord i Hollywoods forgangne og glamourøse guld­ alder. Den danske film- og teaterstjerne Tammi Øst følger i fodsporene på legendariske skuespillere som Glenn Close og Gloria Swanson i rollen som Norma Desmond.

Star Wars The Empire Strikes Back Filmhistoriens største slag fortsætter, når Star Wars ­vender tilbage til Musikhuset. Aarhus Symfoniorkester spiller musikken, mens galaksens største slag ruller over lærredet i Star Wars – The Empire Strikes Back. Filmkoncerterne er gennem de seneste år blevet et tilløbsstykke i Musikhuset, hvor bl.a. Pirates of the Carribean og Ringenes Herre har stået på programmet. Tusinder har ­kigget og lyttet med, når et levende symfoniorkester har føjet endnu mere stemning og drama til film­historiens ­største fortællinger. Nu er der taget hul på George Lucas’ store filmepos Star Wars, og turen er ­kommet til The Empire Strikes Back fra 1980.

Instruktør: Philipp Kochheim. Dirigent: Andy Massey. Synges på engelsk med danske overtekster. Medvirkende: Den Jyske Operas solister og kor og Aarhus Symfoniorkester 14. - 15. OG 19. - 21. AUG KL 19.30 SAMT 16. OG 22. AUG KL 15 · STORE SAL · 425 - 695 KR Musicalen produceres af Den Jyske Opera

3. - 4. SEP KL 19.30 & 5. SEP KL 15 · STORE SAL 430 - 530 KR

Introduktioner før forestillingen se www.jyske-opera.dk

52


V

S ep t e mb e r / O k t obe r

Aarhus Kammermusikfestival Velkommen til fem spændende kammerkoncerter med dansk musiks bedste unge musikere, som optræder sammen med internationale stjerner.

Partoutkort til alle koncerter sælges for kun 400 kr.

La Grande Ouverture! Musik af Ravel, Saint-Saëns, Lili Boulanger, Franck 11. SEP KL. 19.30 ∙ KAMMERMUSIKSALEN ∙ 80 - 130 KR

Scener fra Rusland Musik af Stravinskij, Rachmaninov, Sjostakovitj 12. SEP KL 19.30 ∙ LILLE SAL ∙ 100 KR

Engelsk impressionisme Musik af Rebecca Clarke, Arnold Bax, Frank Bridge 12. SEP KL 13 ∙ LILLE SAL ∙ 100 KR

Ludwig 250 år Musik af Beethoven 13. SEP KL 13 ∙ KAMMERMUSIKSALEN ∙ 100 KR

Klezmerfest og lyriske danse Musik af Paul Schoenfield, Ravel, Dvořák samt ur­opførelse af årets festivalkomponist

SHOW

13. SEP KL 19.30 ∙ LILLE SAL ∙ 130 KR

Ole Henriksen

Blandt årets medvirkende: David Oistrakh String ­ uartet, Mathias Kjøller (klarinet), Jonathan Swensen Q (cello), Anna Egholm (violin), Kern Westerberg (violin), David Munk-Nielsen (klaver), Jean-Baptiste Doulcet (klaver), Oscar Micaelsson (klaver), Joachim Becerra Thomsen (fløjte) samt studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium

The Ole Glow Show The Ole Glow Show byder på en skøn aften, hvor man får et indblik i Oles forretningsudvikling, samt hans måde at være virksomhedsleder på. 1. OKT KL 20 · STORE SAL · 330 KR Showet er arrangeret af Tajmer Booking & Management

53


S ep t e mb e r

BØRN/FAMILIE

Motor Mille 20. SEP KL 11 OG 13 · RYTMISK SAL · VOKSEN: 210 KR BARN: 130 KR

COMEDY

Men’s Room 4

KLASSISK

Torben Chris og Thomas Hartmann tager endnu en omgang comedy om den lille forskel, som hverken er særlig lille eller i ental.

Andreas Brantelied Lars Ole Mortensen dirigerer Concerto Copenhagen

26. SEP KL 20 · RYTMISK SAL · 280 KR

I 20 år har Lars Ole Mortensen stået i spidsen for landets førende barokorkester Concerto Copenhagen, og de har gennem årene høstet roser og priser over hele verden. Til denne koncert har de inviteret den danske verdensstjerne Andreas Brantelied med på scenen med et ­program bestående af Haydn, Teleman og C. Ph. E. Bach.

KONCERT

SP, Just og Frost 10. SEP KL 20 · RYTMISK SAL · 255 KR

30. SEP KL 20 · SYMFONISK SAL · 225 - 325 KR

TEATER

Hamlet Kongelig tragedie om magt og hævn Det Kongelige Teater har Shakespeares Hamlet på programmet. Stjerneskuddet Esben Smed spiller hovedrollen som prins Hamlet, der betaler en høj pris for at gå imod magten og hævne sin fars død. Skuespilchef Morten Kirkskov instruerer det klassiske drama, hvor renæssance­kostumer og moderne scenografi danner

rammen om tragedien. Øvrige medvirkende: Sara Viktoria Bjerregaard, Jacob Lohmann, Stine Schrøder Jensen, Alvin Olid Bursøe, Laus Højby, Anton Hjejle og Mads Rømer Brolin-Tani. 30. SEP KL 19.30 · STORE SAL · 320 - 420 KR

54


Oktober

KONCERT

Jesus Christ Superstar Webbers musical fylder 50 år I anledningen af at Andrew Loyd Webbers musical Jesus Christ Superstar kan fejre 50 år jubilæum har Underholdningsorkestret sat Webbers klassiker på koncert­programmet. Falluhla er sammen med otte andre håndplukkede solister med på scenen, når orkestret giver koncert og spiller musikken fra Jesus Christ Superstar. 4. OKT KL 20 · STORE SAL · 480 - 580 KR

COMEDY

Huxi Bach

KONCERT

Nye tider – One-man show

Max Raabe

Huxi Bach skal på landevejen efter en pause på over 2 år. Der er nye bekymringer, ny regering og helt nye måder at blive krænket på. Og så har Huxi i øvrigt fået en kone og to børn. Det er nye tider! 2. OKT KL 19 · STORE SAL · 310 KR

Den tyske crooner Max Raabe med det charmerende glimt i øjet tager sit vel-swingende Palast Orchester med til Danmark. Forvent lyden af Belin i 1920'erne, sange fra 1990'erne og masser af smil på læben.

Showet er arrangeret af Tajmer Booking & Management

2. OKT KL 20 · SYMFONISK SAL · 350 - 410 KR

55


O k t o b e r / N o v em be r

BØRN / FAMILIE

Den lille prins Millioner kender Saint-Exupérys forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet møder den herskesyge konge, den begærlige forretningsmand og ikke mindst den talende blomst og ræven, der gerne vil være tam. 14. - 16. OKT KL 13 OG 15 & 17. - 18. OKT KL 11 OG 13 LILLE SAL ∙ VOKSEN: 205 KR ∙ BARN: 125 KR FRA 6 ÅR

DANS

Romeo & Julie

Med sit femte soloshow er Linda P klar til at gøre op med sit medfødte ’fuck-up-gen’, der gang på gang spænder ben for hende.

Koreografen Daniel Cardoso og Quorum Balletten giver kærlighedstragedien Romeo & Julie et moderne strejf med sin nyfortolkning af balletklassikeren. På scenen er 14 dansere fra Quorum Balletten, som flere gange har gæstet Musikhuset med sine spektakulære danse­ forestillinger. Denne gang er det en ægte klassiker, der er programmet, når Shakespeares drama og Prokofievs musik kombineres med Cardosos koreografi. Bemærk, at der danses til båndet musik.

22. - 24. OKT KL 19 · RYTMISK SAL · 305 KR

18. NOV KL 20 · STORE SAL · 380 KR

COMEDY

Linda P

56


O k t o b e r / N o v em be r

BØRN/FAMILIE

Sværdet i stenen Ny familieforestilling med musik af Sigurd Barret Det er legenden om sværdet i stenen, troldmanden Merlin og den unge Arthur, der vokser op som forældreløs, men som i virkeligheden er Englands kommende konge. Der er gys og grin for hele familien når Louise Schouws Teater puster liv i den gamle legende og tilfører den teatermagi og ny musik af Sigurd Barret. 18. OKT KL 11 OG 14 · RYTMISK SAL · VOKSEN: 210 KR BARN: 130 KR · FRA 5 ÅR

KLASSISK

Copenhagen Soloists Beethovens 1. & 5. 25. OKT KL 16 · SYMFONISK SAL · 180 - 300 KR Koncerten er arrangeret af Copenhagen Soloists

NEM PAUSE SPRING PAUSEKØEN OVER

TEATER

Vi har gjort pausen nem med NEM Pause. Spring køen over og gå direkte i baren og forsyn dig. Der er ad libitum øl, sodavand, vin, isvand, og kaffe/te og lækre snacks.

Et dukkehjem Det Kongelige Teater spiller Ibsen Sicilia Gadborg Høegh og Peter Christoffersen spiller Nora og Helmer i Det Kongelige Teaters opsætning af Ibsen-klassikeren Et dukkehjem. Nora er fanget imellem at skulle leve op til normerne og indtage sin rolle i samfundet som frue, samtidig med at hun har drømme om gengældt kærlighed, lidenskab og personlig frihed. I 140 år har Ibsens stykke vakt debat om ligestilling, forventninger og kønsroller, og stykket står i dag lige så aktuelt, som da det blev skrevet.

65,-

pr. person

Nem pause kan købes til forestillinger i Store Sal – bestil og betal nemt på hjemmesiden MUSIKHUSETS CAFÉ t l f : 2 2 3 0 0 0 92

johanr.dk

14. NOV KL 20 OG 15. NOV KL 15 · RYTMISK SAL 295 KR

57


November

Sinne Eeg KONCERT

Jacob Dinesen

”Den energi, man får fra publikum, når de sidder lige dér – den får man bare kun live”

En mand og en guitar Dinesen tager for første gang på solo-turné, hvor han kommer til at stå på scenen, kun bevæbnet med en guitar, sine sange og sin insisterende charme. 27. OG 28. NOV KL 20 · SYMFONISK SAL · FÅ BILLETTER 325 KR

58


O k t o b e r / N o v em be r

MUSICAL

Dirty Dancing TEATER

Succesmusical vender tilbage

Den Gerrige

Nu vender mega-successen Dirty Dancing tilbage i en ny opdateret luksus-version. Glæd dig til at opleve kærlighedshistorien mellem Johnny Castle og Baby, når Dirty Dancing rammer Musikhuset til oktober med Silas Holst og Mathilde Norholt i hovedrollerne. Det bliver stort, festligt og meget romantisk. Og husk: Nobody puts baby in a corner.

Klassisk komedie om kærlighed og nærighed Den gerrige Harpagon elsker sine penge højere end sine børn, og han prøver at finde velbeslåede ægtefæller til dem. Men kærligheden går sine egne veje, og man kan ikke styre de unge menneskers hjerter, og så er kimen lagt til en k ­ lassisk forviklings­komedie.

”Salen eksploderede i jubel” – Ekstra Bladet 23. OKT - 7. NOV · STORE SAL · SØN TIL ONS: 328 - 728 KR, TORS - LØR: 378 - 778 KR DIAMONDBILLET: 1078 KR (INKL DRINK, PROGRAM, GOODIEBAG, VIP-PAUSE OG GARDEROBE)

Kristian Holm Joensen og Mette Horn spiller hoved­ rollerne i Molières klassiker Den Gerrige fra Folketeatret. 17. OKT KL 20 · STORE SAL · 270 - 370 KR

59


November

OPERA

Rigoletto Ét af musikhistoriens største operaværker er en mørk og knivskarp krimi Verdi har forvandlet Victor Hugos skuespil Le roi s’amuse (Kongen forlyster sig) til en af de mest spændende historier i operahistorien. Operaen er en mørk og knivskarp krimi, der udspiller sig i Mantova i Lombardiet i det 16. århundrede i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, ludere – og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden.

COMEDY

Andreas Bo

Instruktør: Ulrich Peters. Dirigent: Tecwyn Evans.

#SKARP – One-man show

Synges på italiensk med danske overtekster.

I et helt nyt show, giver Andreas Bo dig en guide til, hvornår du skal ha’ en holdning, hvornår du skal træffe en beslutning, og hvornår du kan tillade dig, at være røv­ligeglad. Glæd dig til #SKARP.

Medvirkende: Den Jyske Operas solister og kor og Aarhus Symfoniorkester.

20. - 21. NOV KL 20 · RYTMISK SAL · 325 KR

Operaen bliver produceret af Den Jyske Opera.

Showet er arrangeret af Tajmer Booking & Management

Introduktioner før forestillingen se www.jyske-opera.dk

20. OG 25. - 27. NOV KL 19.30 & 21. OG 28. NOV KL 15 STORE SAL · 350 - 595 KR

60


N o v e m b e r / D e c e m be r

KONCERT

Sissel Kyrkjebø

Alex Vargas

Den norske sanglærke Sissel Kyrkjebø sender en varm hilsen til alle sine danske fans. Hun er Nordens største sangstjerne, og hun har sunget alt fra OL-hymnen til soundtracket til storfilmen Titanic. Til koncerten bakkes hun op af et syv mand stort orkester bestående af internationale stjernemusikere fra USA, England og Norge.

15. NOV KL 20 · STORE SAL · 355 KR

17. DEC KL 20 · STORE SAL · 480 - 505 KR

KONCERT

61


N o v e m b e r / D e c e m be r

KONCERT

Stig Rossen Syng julen ind med Stig Rossen 29. NOV KL 20 · STORE SAL · 380 - 430 KR

MUSICAL

The Bodyguard Et af 1990’ernes allerstørste filmfænomener er blevet en spændende og rørende musical, der har danmarkspremiere i år. Drama, kærlighed og fantastisk filmmusik

kommer til live i en storslået musical, som film- og musical­elskere ikke må gå glip af. 2. - 13. DEC · STORE SAL · 475 - 700 KR

62


D e c e mb e r

DANS

Nøddeknækkeren Juletradition for hele familien med Den Kongelige Ballet og Aarhus Symfoniorkester Den Kongelige Ballets eventyrlige iscenesættelse af alle tiders juleballet er en særlig tradition i juledagene. Glæd jer til endnu en rejse med pigen Clara ind i slaraffenland med de dansende snefnug, valsende blomster, sukker­feen og ikke mindst musekongen. En drømmende opførelse af den klassiske ballet med George Balanchines koreografi og ­Tjajkovskijs musik. Det Kongelige Teaters

balletmester, Nikolaj Hübbe står bag iscenesættelsen, mens Anthony Ward står bag den farverige scenografi. I orkestergraven sidder Aarhus Symfoniorkester og ­fuldender oplevelsen. 29. DEC KL 19.30 OG 30. DEC KL 12 OG 16 ∙ STORE SAL 400 - 500 KR

63


SA MA RB E JDS PART N E R E P A R T N E R S

64


SA MA RB E JDS PART N E R E F R I E N D S

Hestia Ejendomme

UNIVERSADVOKATER

LSM

I N D R E T N I N G

&

D E S I G N

65

M E D I E P A R T N E R E


E R H VE RV

Et netværk der udvikler kultur og skaber forretning Musikhuset Aarhus samarbejder med erhvervslivet om at skabe værdi for store og små virksomheder ved hjælp af store oplevelser i Nordens største musikhus. Hvert år vækker kunstnere fra ind- og udland begejstring og stærke følelser hos de mere end 500.000 gæster, der hvert år overværer en forestilling, en koncert eller et show i Musikhuset. Her er kunstnerne live, følelserne ægte og oplevelserne i verdensklasse. De øjeblikke, hvor ­kunstnerne møder publikum, kan kun finde sted, fordi Musikhuset er bakket op af et stærkt netværk af ­virksomheder og samarbejdspartnere.

Når du bliver en del af netværket, får du adgang til store oplevelser i festlige og smukke omgivelser. Brug Musikhuset til at pleje gode samarbejdsrelationer, fastholde eksisterende kunder, øge omsætningen og give jeres ansatte gode fællesoplevelser. Du får en stor pulje af billetter til fri disposition, og du bestemmer selv, hvilke forestillinger I vil se. Vi har Danmarks mest varierede program og vinduet for anvendelse af huset og vores forestillinger er åbent 360 dage om året. Vil I være en del af byens mest alsidige erhvervsnetværk eller bare høre mere om mulighederne?

Ring til Kommerciel chef Anders Hede på 29 20 82 99 eller skriv en mail til ahede@aarhus.dk Vi glæder os til at invitere dig inden for i det gode selskab.

HOSPITALITY musikhusetaarhus.dk/erhverv

EKSPONERING

NETVÆRK

ERHVERVSEVENTS


D I N E F O R D ELE I M US I K H US E T

R A B A T

Køb billet til mindst to forskellige forestillinger på samme tid og få rabat. Hvis forestillingerne er med i 2plus-ordningen, får du 50 kr. i rabat pr. billet, uanset hvor mange forestillinger, du køber til.

Bestil dine pausedrinks før forestillingen, så står de klar, når du kommer ud af salen. Til forestillinger i Store Sal kan du b ­ estille Nem Pause med både drikke­varer og snacks ad libitum for 65 kr.

Har du et gyldigt studiekort eller er under 25 år, kan du få 80 kr. i rabat på den ordinære billetpris på de forestillinger, der er mærket med ikonerne S eller U. Man kan altid kun benytte én rabatform.

F Å N Y H E D E N F Ø R S T

P A U S E D R I N K S

K L U B

Tilmeld dig vores nyhedsbrev på musikhusetaarhus.dk og hold dig opdateret. Du kan også følge os på facebook eller følge med i, hvad gæster og kunstnere poster under #musikhusetaarhus på Instagram.

H U N D

Klub Hund er Musikhusets kulturklub til dig, der er mellem 18 og 28 år. Læs mere og tilmeld dig Klub Hund på vores hjemmeside: musikhusetaarhus.dk/klub-hund

G O DT AT V I D E

Å B N I N G S T I D E R

Musikhuset: Hver dag kl. 11-18. På forestillingsdage er der åbent ­indtil en time efter, at sidste arrangement er slut. Billetsalget: Mandag-lørdag kl. 12-17 samt en time før forestillingsstart. Søndag og helligdage en time før forestillingsstart. Billettelefon: Mandag-lørdag kl. 13-17 Tlf: 89 40 40 40 På musikhusetaarhus.dk kan du købe billetter døgnet rundt. Café: Åben hver dag fra kl. 11. På dage uden forestillinger lukker caféen kl. 18. Restauranten er åben alle dage, hvor der er forestillinger i Store Sal. Se menuer og reservér bord på ­johanr.dk – tlf: 22 30 00 92 mail: info@johanr.dk

G A V E K O R T

Glæd en du holder af med et g ­ ave­kort til Musikhuset. Du kan købe gave­ kort i Musikhusets billet­salg ­eller online og printe selv derhjemme. Læs mere på ­ musikhusetaarhus.dk/gavekort

F O R S E N T A N K O M N E

Forestillingerne i Musikhuset starter præcist. Det er kunstnerne på scenen, der bestemmer, hvorvidt Musikhusets personale må lukke for sent ankomne ind i salen. Reglerne kan derfor variere fra forestilling til forestilling. Kommer man for sent og bliver nægtet adgang til salen, kan man ikke få sin billet refunderet.

G A R D E R O B E

Vi anbefaler, at du benytter vores garderobe. En frakke under sædet blokerer for ventilationsristene og gør det sværere at regulere temperaturen og sikre det bedste indeklima.

P A R K E R I N G

Vi anbefaler, at du parkerer i Musikhusets parkeringsanlæg på Aros Allé eller Scandinavian Center. Læs mere på musikhusetaarhus.dk/ parkering


Smil, türer og kuldegysninger i Nordens største musikhus


Articles inside

Side 62-63

1min
pages 62-63

Side 60-61

1min
pages 60-61

Side 58-59

1min
pages 58-59

Side 56-57

2min
pages 56-57

Side 54-55

2min
pages 54-55

Side 52-53

2min
pages 52-53

Side 50-51

1min
pages 50-51

Side 48-49

2min
pages 48-49

Side 46-47

1min
pages 46-47

Side 44-45

1min
pages 44-45

Side 42-43

1min
pages 42-43

Side 38-39

1min
pages 38-39

Side 36-37

1min
pages 36-37

Side 34-35

2min
pages 34-35

Side 32-33

2min
pages 32-33

Side 30-31

1min
pages 30-31

Side 28-29

2min
pages 28-29

Side 26-27

2min
pages 26-27

Side 24-25

2min
pages 24-25

Side 22-23

2min
pages 22-23

Side 20-21

2min
pages 20-21

Side 18-19

1min
pages 18-19

Side 16-17

1min
pages 16-17

Februar - del 1

4min
pages 11-15

Januar

1min
page 10

Fordele og gode tilbud

1min
page 10

Life is live - Gregory Porter

1min
page 7

Her er mine favoritter

2min
pages 8-9

Den Skaldede Frisør

3min
pages 4-6

Musikhuset Aarhus - Program 2020

1min
pages 2-3
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.