Musikhuset Aarhus 2019

Page 1

PROGRAM 2019


Kulturoplevelser skal føles, smages, duftes og mærkes helt ind i knoglerne. Stof til eftertanke, boblende jubel, tårer i øjen­krogen, gåsehud over hele kroppen. Det er, hvad du kan forvente, når du kommer i Musikhuset. Vi vil være det sprællevende alternativ til det passive kulturforbrug. Til den endeløse serie­streaming i sofaen og de asociale ­medier på mobilen. Til den voksende mængde af halv­tomme kulturkalorier, som ofte konsu­meres alene foran s­ kærmen.

MAGASINET MUSIKHUSET AARHUS: 21. årgang. nr 1 – Udgivet 17. januar 2019 Redaktionen afsluttet 17. dec 2018

I Musikhuset mødes mennesker. Her bliver alle sanser inviteret og aktiveret. Det hele sker live, realtime og sammen. Her bliver man en del af fabelagtige fællesskaber og oplever magien i nærværet her og nu, mellem kunstnere og de andre gæster i salen. Man kan ikke sætte på pause og genoptage afspilningen senere. Nej, man må overgive sig til nuet og nyde.

ANSVARSHAVENDE REDAKTØRER: Direktør Jan Christensen. Kunstnerisk chef Mette Kier.

INDHOLD: Der tages forbehold for trykfejl. Hvor ingen anden arrangør er anført, er Musikhuset Aarhus arrangør.


I Musikhuset hylder vi gys, grin, gråd og begejstring. Vi hylder stille pianissimo, fuld power og alle nuancerne derimellem. Men mest af alt hylder vi nærværet som en smuk værdi med et program, der involverer, ­inspirerer, underholder og udfordrer. Her bliver forventning til forløsning. Her ­bliver du rusket, overrasket og berørt. Her bliver du mindet om, at du lever.

RECEPTION: Skovgaardsgade 2C 8000 Aarhus C, 89 40 90 00 musikhuset@aarhus.dk

BILLETSALG: 89 40 40 40 Musikhusetaarhus.dk

For det er det, de ­bedste liveoplevelser kan! Det er netop derfor, vi mener det, når vi siger: Life is Live.

Med venlig hilsen Jan Christensen, Adm. direktør

Produceret i samarbejde med ­Envision. Tryk: Contigo Print Group Foto: ThinkAlike.dk


4


På scenen er der noget på spil For Nikolaj Hübbe er det vigtigt at se publikum i øjnene, og det elsker han at gøre i Aarhus. Balletmesteren kommer til Musikhuset med både en arketypisk kærlighedsfortælling og en ­forestilling, der skildrer den ultimative barnedrøm. ”The stakes are higher!”

Når 2019 rinder ud vender Den Kongelige ­Ballet atter tilbage til Aarhus med den traditionsrige o ­ psætning af Nøddeknækkeren. Endnu en klassiker. ­”Nøddeknækkeren er den ultimative drøm. Den her barnlige, næsten infantile drøm om at gå ud ad en tangent. Scenografisk er den et sandt overflødighed horn, som kan nydes af alle, den 5-årige lige så vel som den 85-årige,” ­siger Nikolaj Hübbe, der selv havde ­Nøddeknækkeren som sit første møde med balletten i en alder af fem år.

Ordene kommer som skudt ud af en kanon og efter kort betænkningstid fra Nikolaj Hübbe. Den Kongelige Ballets balletmester ved om nogen, hvordan det er at stå på en scene, og hvad det betyder for både kunstner og p ­ ublikum. ”Det er det levende element, hvor vi er i øjeblikket. Øjeblikseffekten. Det giver en wow-effekt, for på scene er der noget på spil. Det er som en linedans, der foregår foran øjnene på dig – falder artisten mon ned? Det spektakulære folder sig ud foran dig i nuet. Vi sætter noget op på en piedestal og sætter lys på det,” forklarer Nikolaj Hübbe. Scenekunsten, som den folder sig ud direkte foran ­publikum, står som en stærk og vigtig kontrast i en hverdag med stadig flere digitale skærme og underholdning tilbud i hobetal. Derfor kan det direkte møde med kunsten stadig noget ganske særligt.

Nu glæder balletmesteren sig til endnu et gensyn med Aarhus. Et glædeligt gensyn. ”Det kommer til at lyde helt turistbrochure-agtigt, men jeg elsker Aarhus! I Aarhus kan man være oppe og ude 24 t­imer i døgnet. Oven i købet er århusianerne venlige og rare.”

”Det siger noget om nærvær. Vi sidder i et rum og er sammen om noget. Vi ser og oplever og føler det sammen. Hvis det er en fantastisk forestilling, så efterlader det os helt åndeløse sammen. Eller hvis vi er til en koncert, og guitarsoloen bare sidder lige i skabet!” siger Nikolaj Hübbe. Kærlighed, had og barnlige drømme

Oplev masser af fantastiske danse­forestillinger i ­Musikhuset. Her har vi udpeget en håndfuld ­højdepunkter:

Nikolaj Hübbe tager Den Kongelige Ballet med til Musikhuset både i starten og slutningen af 2019. Den 31. januar kommer hele holdet med en af verdens mest kendte balletter i Giselle.

31. JANUAR: Giselle 14. FEBRUAR: Junglebogen

”Det er den arketypiske fortælling om kærlighed og det at være eksistentialistisk. Omdrejningspunktet er had, kærlighed og alle de basale elementer i livet,” fortæller Nikolaj Hübbe om historien, der kredser om den smukke Giselle, der involverer sig i et sandt trekantsdrama.

2. MARTS: Elsker dig for evigt 4. SEPTEMBER: No Sex – en verden af køn 29. OG 30. DECEMBER: Nøddeknækkeren

5


tv•2 skaber et unikt øjeblik med publikum Sammen med tv•2 er SteĀen Brandt klar til at fortælle nye historier. Energien er lige så god som altid, vurderer forsangeren, der vil skabe et unikt øjeblik ­sammen med publikum. tv•2 er på gaden med nye numre som Tæt trafik ­Herning og En stille og rolig søndag i Aarhus V. Men Danmarks lykkeligste band ser frem til en alt andet end stille og rolig ­fredag, lørdag og søndag i Aarhus C, når Steffen Brandt og c . både starter og slutter sin danmarksturné med i alt tre koncerter i ­Musikhuset. Det er her, de nye sange for første gang skal stå distancen og møde sit publikum ansigt til ansigt. Og det ser forsanger Steffen Brandt frem til. ”Jeg oplever, at vi som orkester stiller os til ­rådighed for en større sag og sammen med publikum skaber en stemning og et øjeblik som er helt unikt. Det kommer aldrig igen, men bliver forhåbentlig siddende i kroppen som en god energi, man kan tage med sig ud i det virkelige liv,” siger Steffen Brandt Energien er den samme Albummet Tæt trafik i Hernin er tv•2s nittende studie­album. Siden debuten ”Fantastiske Toyota” fra 1981 er det blevet til flere hits o koncertoptrædener end de fleste kan tælle til ”Jeg tror, energien er den samme som altid. Jeg er nok bare blevet bedre i stand til at nyde det i dag,” fortæller Steffen Brandt om det, der unægtelig er blevet han og bandets metier: at optræde live.

6

Derfor ved Steffen Brandt, hvad liveoplevelsen gør ved p ­ ublikum. ”Jeg tror, den kan skabe håb og glæde i en måske nogle gange lige lovlig grå hverdag. At gå til koncert i dag er jo også at slukke for alle de tilbud, vi normalt får smidt efter os døgnet rundt. Her kan man sammen med andre mennesker dele en fælles oplevelse sammen. Lige nu.” Den oplevelse giver tv•2 til en sal med over 1500 mennesker i Musikhuset tre gange i løbet af den kommende tid. Men hvordan sikrer man nærværet blandt så stor en forsamling? ”Vores opgave er at forsøge at lægge nogle for­ tællinger frem som mange vil kunne se sig selv i. En genkendelse af situationer og udfordringer, vi alle kommer ud for i et levet liv. Og så kan man så grine og græde i kor, føle sig forstået og egent­lig også accepteret som de fejlbarlige mennesker, vi nu en gang er,” siger Steffen Brandt. Det er nemt at finde motivatione At give et stort publikum en oplevelse er noget, Steffen Brandt og tv•2 er bevidste om. På den måde kan de gøre sig tanker omkring, hvordan man skaber den bedste ­koncert for både kunstner og publikum. ”Vi skal selvfølgelig først og fremmest spille godt, gøre os umage og være skarpe. Der er


ikke plads til at køre på rutinen eller have en dårlig dag. Der står et publikum derude, som har betalt i dyre domme, så man har ærligt talt ikke svært ved at finde motivationen. Den gode koncert opstår når fællesskabet ophæver rollefordelingen mellem os, der spiller, og dem, der lytter.

også, at der undervejs vil blive lejlighed til at få grinet godt og grundigt igennem. Jeg mener, så er det jo heller ikke værre, det hele!” siger Steffen Brandt

tv•2 giver tre koncerter for siddende publikum i Musikhusets Store Sal i 2019. Bandet skyder sin ­danmarksturné i gang i Musikhuset den 1. februar og slutter turnéen samme sted den 24. marts.

Og så er vi tilbage ved de nye sange, der for første gang skal ud at leve i en stor sal. Det bliver endda første gang tv•2 tager på turné med koncerter for et siddende publikum

Koncerterne byder på den nye musik fra det nye album Tæt traĀk i Herning såvel som de gamle hits. Koncerterne bliver ovenikøbet delt op i en akustisk og en elektrisk afdeling.

”Vi har både nye og gamle sange med til koncerten, og vi glæder os til at præsentere nogle af de sange, mange måske kender, fortolket på en helt ny måde. Måske med mere plads til nuancerne og de tanker, der ligger bag­sangene. Vi håber

7


8


Liveoplevelser giver nye perspektiver på verden For Musikhusets kunstneriske chef er det vigtigt, at vi er fælles om noget, og at det noget kan Ānde sted i Musikhuset. Vi har spurgt Mette Kier til hendes store live-oplevelser og hvorfor det er så vigtigt at opleve kunsten live. Hvilke liveoplevelser har været helt særlige for dig?

­ unstneren altid er noget helt særligt. Der er ikke to k ­koncerter eller forestillinger, som er ens. Samtidig er jeg overbevist om, at kunst og kultur er med til at fremme vores livskvalitet. Ligesom motion er godt for kroppen, så er kunst og kultur godt for sjælen.”

”Princes Lovesexy Tour i 1988 i Københavns Idrætspark var en helt uforglemmelig koncert, hvor den dunkende lyd af bassen samlede publikum i et fælles hjerteslag. Det er det, liveoplevelsen kan. Skabe fællesskab og nærhed. Jeg husker også tydeligt mit første møde med opera i slutningen af 80’erne, hvor jeg var inviteret til Wagners N ­ ibelungens Ring i Musikhuset. Den forestilling er næsten som den første forelskelse. Den har brændt sig fast på net­hinden, også selvom jeg sidenhen har haft mange store live-oplevelser. Det var overvældende, dramatisk og meget smukt, fordi det var så intenst og enestående. En oplevelse, som jeg ­deler med lige præcis de mennesker, der var tilstede den gang. Og det er jo det live-­oplevelsen handler om. At være til stede i nuet, at være der, når det sker. Som da vi arrangerede legendariske The Beach Boys med Brian Wilson i 2012, hvor jeg helt indtil bandet gik på scenen, var nervøs for, om de ville gå hver til sit. Derfor var det en stor lettelse, da vi allesammen sang med på Good Vibrations en sommeraften i august i Musikhusparken midt i hjertet af Aarhus.”

”Ligesom motion er

Hvorfor er liveoplevelsen vigtig?

”Vi lever i en meget fragmenteret verden, hvor der efterhånden er meget lidt, vi er fælles om. Vi ser ikke længere de samme tv-­udsendelser, vi læser ikke nødvendigvis de samme nyheder, og vi har ikke ­længere den samme ­kulturelle reference. Derfor er det så vigtigt at være fælles om noget. Når 40.000 mennesker har set en forestilling i Musikhuset er det en oplevelse, de kan dele og tale om på arbejdspladsen og i familien. Det er med til at skabe fortællinger, som vi kan være sammen om.”

godt for kroppen,

så er kunst og kultur godt for sjælen.”

Og hvorfor er det vigtigt, at der findes et sted so ­ usikhuset, der kan ­garantere den unikke liveoplevelse? M Man skal altid regne med høj kvalitet, når man vælger at gå i Musikhuset. Vi har både faciliteterne og ambitionerne om at præsentere liveoplevelser, der er ­­unikke. Derfor gør vi os meget umage med at kuratere og producere ­fantastiske liveoplevelser, som et alternativ til at sidde ­hjemme foran tv’et og følge en endeløs række af Netflix ­serier. Det handler om at komme op fra sofaen og ud i verden og opleve kunst og

Hvad gør det ved dig at opleve kunst live? ”Det giver mig en meget stærk fællesskabs­oplevelse, og så elsker jeg det uventede og det overraskende ved live-oplevelsen, hvor mødet mellem publikum og

9


kultur sammen med andre mennesker. I bedste fald er det oplevelser, der giver nye p ­ erspektiver på verden og ens eget liv. Det handler om at være nærværende i livet.” Hvad har du fokus på, når du lægger Musikhusets ­program? Hvad går du efter for at sikre, at publikum får en fantastisk liveoplevelse? ”Vi præsenterer et kunstnerisk program, der har en bredde, så alle har mulighed for en kulturel oplevelse. Derfor har vi også rigtig mange gratis arrangementer i løbet af året. Samtidig går vi efter den højeste kvalitet inden for alle genrer, og at der er noget på spil. Det er ikke så vigtigt, om de har et lille eller et stort publikum, da vi har seks sale og 11 scener af varierende størrelse, men det er vigtigt, at de gør sig umage og værdsætter deres publikum. Uden det møde, ingen magiske øjeblikke. Det er efter min mening først i mødet med publikum, at kunsten lever.”

Mette Kier udpeger følgende koncerter og f­orestillinger i M ­ usikhusets program som særligt ­stærke live-­oplevelser, du bare ikke må gå glip af: 31. JANUAR: Den Kgl. Ballet med Giselle 20. APRIL - 12. MAJ: Flashdance The Musical 19. MAJ: Boston Symphonic Chamber Players 24. - 25. MAJ: Cirque Éloize SALOON 21. JUNI: Patti Smith and Band ∙ Musikhusparken 14. JULI: Gregory Porter 13. AUGUST: Joshua Bell & St. Martin in the Fields 5. - 7. SEPTEMBER: Star Wars – A New Hope med Aarhus Symfoniorkester 14. - 16. NOVEMBER: SKAM 3

Ringenes Herre Live - Kongen vender tilbage 31. okt - 2. nov 2019 og igen 16. - 18. apr 2020


SÆSO N PROG R A M


J an u a r

KLASSISK

Uafvendelig. ­Ufravigelig. Uomgængelig

COMEDY

Specialklassen

Bruckners 7. Symfoni

Kongerne af improcomedy erobrer igen Aarhus. Specialklassen tager comedy til nye højder med ­deres unikke blanding af komik og improvisationsteater. ­Publikum ved ikke, hvad de går ind til. Men bare rolig, det gør ­Specialklassen heller ikke.

En brændende katedral af toner og en hyldest til ånden og klangens væsen; Bruckner er musik til livet, døden og evigheden. Legenden Leif Segerstam indleder sit officiell virke som 1. gæstedirigent med et brag af en koncert. 24. JAN KL 19.30 · SYMFONISK SAL · 290, 245, 205 KR

25. JAN KL 20 · RYTMISK SAL · 140 KR 5. OKT · EKSTRA SHOW

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

COMEDY

Ruben Søltoft Alt fra min mund 26. JAN KL 17 OG 20 · STORE SAL · 245 KR Showet er arrangeret af ICO Concerts

JOHAN R ´S NORDISK TAPASTÅRN Smag på Norden med det nordisk inspirerede tapastårn med små elegante smørrebrødsspecialiteter, lune små retter og johan r’s friskbagte rugbrød. Vi har fokus på friske, lokale råvarer og gerne økologiske. Tapastårnet står klar, når I ankommer. I skal blot tænke på, hvad I ønsker at drikke.

M U S I K H U S E T S C A F É · t l f : 2 2 3 0 0 0 92

KONCERT

Folkeklubben “Folkeklubben har satset alt og lavet sit hidtil bedste album” JYLLANDS-POSTEN

199,-

26. JAN – UDSOLGT 21. MAR KL 20 · RYTMISK SAL · EKSTRA KONCERT · 275 KR

johanr.dk

12


Januar

DANS

Giselle Den Kongelige Ballet Giselle er den perfekte introduktion til den klassiske ballets forunderlige verden. En romantisk ballet om uskyld, kærlighed og svigt, der fortæller historien om den smukke Giselle, som er fanget i spillet mellem skovfogden Hilarion og sin elskede, den unge hertug Albrecht, der desværre er forlovet med en anden. Romantik bliver til drama, da Giselle dør og forvandles til en skæbnesvanger nymfe, som fra det hinsides hævner sig på mændene. 31. JAN KL 20 · STORE SAL · 450, 400, 350 KR Koreografi: Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe efter Jean Coralli og Jules Perrot Musik: Adolphe Adam · ScenograĀ: Maja Ziska

13


I løbet af året kigger nogle af landets skarpeste komikere indenfor i Comedy Zoo Aarhus. På Comedy Zoo s­ cenen er der både plads til de helt store, garvede komikere og de lovende, up-coming standup stjerneskud. Ofte er ­programmet krydret med lokale kendinge fra Aarhus. Hver aften står tre komikere på scenen og deler ud af deres ­iagttagelser og giver prøver på nye shows. Spring ombord i en komisk tretrinsraket i Comedy Zoo.

Carsten Bang, Geo & Anders Nielsen

Anders Fjelsted, Jacob Taarnhøj & Olav Lundsgaard

25. - 26. JAN

8. - 9. MAR

Elias Ehlers, Ane Høgsberg & Morten Korsgaard

Mikkel Klint Thorius, Morten Wichmann & Mahamad Habane

8. - 9. FEB

15. - 16. MAR

Kasper Nielsens Improshow Landets bedste impro-comedy

Martin Nørgaard, Jacob Tingleff & Nikolaj Lange

15. - 16. FEB

22. - 23. MAR

Thomas Hartman, Niels-Peter Henriksen & Simon Tang

Michael Schøt, Daniel Lill & Jimmy Lauridsen 29. - 30. MAR

22. - 23. FEB

Heino Hansen, Jacob Wilson & Philip Devantier

Torben Chris, Jakob Svendsen & Lasse Sandholt

5. - 6. APR

1. - 2. MAR

COMEDY ZOO HVER FREDAG OG LØRDAG

Christian Fuhlendorff, Valdemar Pustelnik & Henriette Thuesen

Alm 165 kr - Studerende 145 kr

12. - 13. APR

14


J an u a r / F e b r u ar

KLASSISK

Wiener Johan Strauss Konzert-Gala 3. FEB KL 15 · SYMFONISK SAL · 765, 665, 565 KR Koncerten er arrangeret af Da Capo Music

KLASSISK

Enkelt og enestående Abrahamsen, Mozart & Beethoven Klassisk musik, når den er allermest underholdende, medrivende og skøn. Beethoven er i sit lyse, legesyge hjørne med Symfoni nr. 8 og i Mozarts fagotkoncert kan man opleve orkestrets solofagottist Eric Beselin folde sig ud. Aftenen krones med et enestående værk af dansk musiks superstjerne, Hans Abrahamsen; Ten Sinfonias. 31. JAN KL 19.30 · SYMFONISK SAL · 290, 245, 205 KR Koncert med Aarhus Symfoniorkester

BØRN

Motor Mille Børnenes Ramasjang-favorit Motor Mille er klar til en ny koncert med sit stærke og velspillende band. En koncert, der bliver til et univers fyldt med sang, musik, dans, sjov og ballade. 2. FEB KL 10 OG 13 · RYTMISK SAL VOKSEN: 200 KR, BARN: 120 KR

OPERA

Støv Dystopisk Reumertvinder

ANDET

En musikdramatisk dukkeopera om mennesket og verden efter en klimakatastrofe har ramt kloden. Hvad stiller vi op, når den verden forandrer sig dramatisk? I et dystopisk undergangsscenarie af skønhed og håb undersøger fem fascinerende dukker i menneskestørrelse, en lysende opera-sopran og en skyggefigu , menneskets længsel og skæbne i en verden, der er gået til grunde.

Kim Larsens Univers Foredrag med Jens Andersen, forfatteren til den nye Kim Larsen biografi, og musi er Kristian La Cour. 5. OG 7. FEB KL 19 · RYTMISK SAL · 250 KR Foredraget er arrangeret af FOF og Musikhuset Aarhus

2. FEB KL 16 · LILLE SAL · 250 KR

15


Februar

KLASSISK

Bevægende. Beåndet. Bjergtagende.

KONCERT

Peter Sommer og Søren Huss

Bruckners 4. Symfoni Naturens vildtvoksende vidundere oversat til toner og musik, der med hornet i centrum følger en hæsblæsende jagtudflugt gennem romantik ens landskab. Eneren Leif Segerstam leder selskabet fra dirigentpodiet.

Peter Sommer & Tiggerne tager på turné efter kæmpe­ succesen med albummet Elskede at drømme, drømmer om at elske. Denne gang forkæler de publikum, når de inviterer karismatiske Søren Huss med på scenen. En koncert­oplevelse man ikke må snyde sig selv for.

7. FEB KL 19.30 · SYMFONISK SAL · 290, 245, 205 KR Koncert med Aarhus Symfoniorkester

6. FEB KL 20 · STORE SAL · 400 KR

SHOW

Fast Love A tribute to George Michael 7. FEB KL 20 · STORE SAL · FÅ BILLETTER 400, 340 KR

KONCERT

Teitur

SHOW

“Som en drøm, man ikke har lyst til at vågne fra.” FYENS STIFTSTIDENDE – KONCERTANMELDELSE

Shen Yun

Færøske Teitur er en elsket gæst hos det danske koncertpublikum, nu er han aktuel med­albummet I Want To Be Kind og en omfattende danmarksturné.

8. FEB KL 15 OG 20 · STORE SAL 999, 799, 649, 599, 499 KR Showet er arrangeret af Shen Yun

6. FEB KL 20 · RYTMISK SAL · 250 KR

16


F eb r u a r

KONCERT

Caroline Henderson & Bo Sundström Et musikalsk topmøde med svensk tema. Caroline ­Henderson har inviteret Bo Sundström fra Bo Kaspers ­Orkester med på scenen til en koncert, hvor publikum får det bedste fra deres respektive karrierer og musik fra deres fælles ­musikalske grundfjeld 9. FEB KL 20 · STORE SAL · 400 KR

17


Store koncertoplevelser i Lille Sal Savage Affair 31. JAN KL 20 · 245 KR

Jazzin’ Laides 3. FEB KL 15 · 180 KR

Sinne Eeg 6. FEB KL 20 · 255 KR

Laura Mo 7. FEB KL 20 · 225 KR

Blicher, Hemmer, Gadd Verdensstjernen Steve Gadd gæster Aarhus 17. FEB KL 20 · 350 KR

Cæcilie Norby

Thomas ­ uttenschøn B

Ivan Pedersen & Trio

23. FEB KL 20 · 200 KR

5. APR KL 20 · 245 KR

Kasper Winding

Helene Blum & Harald ­Haugaard Band

27. FEB KL 20 · 275 KR

Marie Frank 27. MAR KL 20 · 225 KR

Nikolaj & Piloterne 29. MAR KL 20 · 225 KR

Bobo Moreno, Bo Stief & Ole Kock ­Hansen 3. APR KL 20 · 225 KR

European Sisters of Jazz 20. FEB KL 20 · 300 KR

Lasse & Mathilde

Steen Jørgensen 4. APR KL 20 · 300 KR

6. APR KL 20 · 215 KR Koncerten er arrangeret af Pile House Records

Niels Skousen 24. APR KL 20 · 275KR

Kaya Brüel s­ ynger Jomfru Ane Band 1. MAJ KL 20 · 250 KR

Marie Bergman 9. MAJ KL 20 · 255 KR

Bo Sundström 16. MAJ KL 20 · 300 KR

21. FEB KL 20 · 225 KR

18


19


Februar

BØRN

Cirkus Krone Danmarks hyggeligste familiecirkus Familien Thierrys traditionsrige vintercirkus er igen klar til at vække cirkusglæden hos unge som gamle. Cirkus Krone byder indenfor til vinterens bedste børneforestilling med skønne cirkusartister, sjove cirkusnumre og en af verdens bedste hundedressører: Leonid Beljakov og hans verdensberømte firbenede venne . 9. FEB - 16. FEB · LILLE SAL · VOKSEN: 145 KR, BARN: 115 KR

KONCERT

Tina Dickow

BØRN

15. - 17. FEB · STORE SAL · UDSOLGT

Sigurds Danmarkshistorie

KONCERT

Egberto Gismonti

Sigurds Danmarkshistorie er en fabulerende og fantasifuld teaterkoncert for børn og voksne med skuespillere, band og ikke mindst Sigurds fantastiske historier om ­Danmark. Tag med Sofi , der af sin fars nyopfundne tidsmaskine ­bliver kastet tilbage i tiden. På sin rejse gennem danmarks­historien og tilbage til nutiden møder hun både ­Grauballemanden, Grundtvig og sin egen bedstefar, men bliver hun også genforenet med sin egen nutidige familie?

Et samarbejde mellem en af Brasiliens allerstørste musikalske personligheder Egberto Gismonti samt ­Skandinaviens førende freelance big bands ”The ­Orchestra”. Alle forudsætningerne er til stede for at denne aften bliver en helt ekstraordinært musikalsk oplevelse.

9. - 10. FEB KL 13 OG 16 · RYTMISK SAL

18. FEB KL 20 · RYTMISK SAL · 275 KR

VOKSEN: 235, BARN: 155 KR

med Lars Møller & The Orchestra

· FRA 5 ÅR

20


Februar

DANS/BØRN

COMEDY

Junglebogen

Simon Talbot

Smuk danseforestilling for hele familien

Make Denmark Great Again

Mowgli er alene. Skilt fra sine forældre af den frygtelige tiger Shere Kahn. En ulvefamilie tager ham til sig og lærer ham at overleve i junglen. Undervejs bliver Mowgli venner med bjørnen Baloo og panteren B ­ agheera, hvilket danner kimen til et eventyr af de helt s­ tore. En unik danseforestilling for hele familien iscenesat af det­anerkendte ­Deutsche Tanzkompagnie.

21. FEB KL 19 · UDSOLGT 21. FEB KL 21.30 · EKSTRA SHOW · STORE SAL · 270 KR Forestillingen er arrangeret af ICO Concerts

SHOW

En aften med Mads og Monopolet

14. FEB KL 18 · RYTMISK SAL · VOKSEN: 250, BARN: 170

23. FEB KL 20 · STORE SAL · UDSOLGT

COMEDY KONCERT

Dan Andersen På vippen

Karl William

22. FEB KL 20 · LILLE SAL · 205 KR

23. FEB KL 20 · RYTMISK SAL · 225 KR

21


Februar / Marts

KONCERT

Songs to the Green Land Aarhus Jazz Orchestra, Jakob Buchanan, Helge Norbakken og det grønlandske kor Aningaaq 23. FEB KL 20 · SYMFONISK SAL · 185 KR

KLASSISK

Classical Morning Nyd en lækker brunch i hyggelige omgivelser og til smukke klassiske toner. Classical Mornings giver publikum en dejlig start på dagen med brunch og klassisk ­musik. På scenen: Todd Cadieux (violin), Lars Boye Jensen (klaver) og Poul Erik Jørgensen (bas). 24. FEB KL 10 · CAFEEN · 210 KR (INKL BRUNCH)

OPERA

Kleopatra Forræderi, begær og mord Med August Ennas umådeligt smukke Kleopatra­begynder Den Jyske Opera Den Danske Serie, der lukker op for den danske musik­histories rigdom. August Enna var en mester i musikalsk drama og strålende orkesterklang. Forklædt som drømmetyder lykkes det prins Harmaki med kammer­pigen Charmions hjælp at komme ind i ­dronning Kleopatras palads for at myrde hende og genvinde magten over Egypten. Begær og jalousi fører dog til, at komplottet får frygtelige konsekvenser…

KLASSISK

Instruktør og scenograf er tyske Ben Baur og Uta Meenen har skabt kostumerne. Dirigent Joachim Gustafsson.

Moscow Chamber Music Orchestra

1. OG 9. MAR KL 19.30 | 2. MAR KL 15 ∙ STORE SAL 575, 465, 330 KR

Med Det Danske Ungdomsensemble

OPTAKTER: EN TIME FØR OG 20 MINUTTER FØR F ­ ORESTILLINGEN.

Det Danske Ungdomsensemble indgår i et unikt sam­ arbejde med det anerkendte Moscow Chamber Music Orchestra. Store talenter og erfarne musikere mødes på tværs af sprog og kulturer. På p ­ rogrammet står ­Tjajkovskijs Femte Symfoni og Sjostakovitjs Kammersymfoni.

Synges på dansk med danske overtekster Medvirkende: Stefania Dovhan / Elsebeth Dreisig, Christian Juslin / Magnus Vigilius, Lars Møller / Thomas Christian Sigh, Ruslana Koval / Tanja Christine Kuhn m.Ā. Den Jyske Operas Kor og Aarhus Symfoniorkester.

27. FEB KL 19.30 · SYMFONISK SAL · 175, 150, 125 KR

22


Marts

COMEDY

Conrad Molden & Per Sodemann To komiske stortalenter med et twist Britiske Conrad Molden elsker Danmark, men forstår ikke Gammel Dansk og pålægschokolade. Nu giver han og det nye danske comedytalent, Per Sodemann, en tour de force gennem dansk og britisk humor. Showet er på både engelsk og dansk. 28. FEB KL 20 · LILLE SAL · 200 KR

COMEDY

Magt Det store fede gennembrud Glæd jer til en aften med politisk satire, skæve indfald og stor musikalitet. 1. MAR KL 20 · LILLE SAL · 190 KR Showet er arrangeret af Teater V

DANS

Elsker dig for evigt Pernille Rosendahl, Marie Brolin Tani og Black Box Dance Company skabte i 2017 danseforestillingen Elsker dig for Evigt frit efter Susanne Biers film af samme navn. Det blev en enestående, hjerteskærende og gribende danseforestilling, hvor en stærk kærlighedshistorie blev båret frem af seks fantastiske dansere og Pernille Rosendahls ­smukke stemme og musik. Grib chancen for at se eller gense et af Kulturhovedstadsårets største kunstneriske oplevelser.

KONCERT

”En episk historie om dé store og passionerede følelser” JYLLANDS-POSTEN

Jacob Dinesen

”Sådan danser man kærlighed” – INFORMATION

6. MAR OG 5. APR · UDSOLGT

2. MAR KL 15 OG 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 375 KR

23


Marts

COMEDY

STAND-UP SHOW Natasha Brock FORÅR 2019

KONCERT

Helmut Lotti

Stand-up finalist klar med soloshowet Psyclus

Den belgiske crooner er tilbage på scenen efter flere års pause. Sidste års store comeback-turné og mødet med publikum har atter givet Lotti mod på at give koncerter. Sammen med sit store orkester har sangeren lovet en sand hitparade fra alle pladerne, der sendte Lotti til tops på hitlisterne.

Vores mødre siger, det markerer ’kvinddommen’. Reklamerne siger, vi ikke skal holde os tilbage. Vores kærester tør ikke sige noget. Natasha Brocks første soloshow handler om menstruation. Om cyklus, PMS, humørsvingninger, fordomme og tabuer. Grin, græd eller bliv hidsig, når Natasha kaster sig over Evas forbandelse.

3. MAR KL 16 ∙ STORE SAL ∙ 675, 575 KR

2. MAR KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 145 KR

COMEDY

Anden bringer ud Klassisk stand-up med Anders Matthesen Anders Matthesen vender på sin nye turné tilbage til sine stand-up rødder. Ene mand med en mikrofon på scenen – ­ingen dikkedarer bare gammeldags stand-up. Undervejs på turnéen arbejder han med gammelt, uprøvet materiale, griber ­stemningen blandt publikum og finder på nyt. Ingen aftener bliver ens, for når Anden er på landevejen med all antenner ude, så kan alt ske. 6. MARTS KL 20.30 · STORE SAL · 450, 400 KR

24


Marts

KLASSISK

Jens Elvekjær Mesterkoncert for piano På programmet: Beethoven, Schumann og Hans Abrahamsen

KONCERT

10. MAR KL 15 ∙ LILLE SAL ∙ 155 KR

Noah

Koncerten er arrangeret af Det Jyske Musikkonservatorium og Musikhuset Aarhus

8. MAR KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 275, 225 KR

KLASSISK

En ny æra

DANS

Svanesøen

Skrjabin, Ligeti & Stravinskij Koncertoplevelsen løftes til nye højder, når Aalborg og Aarhus Symfoniorkester sammen gør tre mammut­ værker til virkelighed. Med Skrjabins overjordiske Poème de ­l’extase, Ligetis umenneskelige Atmosphères og ­Stravinskijs oprørske Le Sacre du Printemps på programmet er man bogstaveligt talt garanteret en oplevelse af den anden verden.

Den Russiske Nationalballet En eventyrlig ballet med smukke kostumer, Tjajkovskijs med­rivende musik og verdensklasse dansere fra Den Russiske Nationalballet. S ­ vanesøen er russisk ballet­ tradition i sin reneste og mest sublime form, hvor ikke et trin og ikke en tone går til spilde i en fortættet og alligevel forståelig historie om kærlighed og ondskab.

15. MAR KL 19.30 ∙ SYMFONISK SAL ∙ 335, 285, 245 KR

10. MAR KL 19.30 ∙ STORE SAL ∙ 520, 490, 450 KR

Koncert med Aarhus Symfoniorkester og Aalborg ­Symfoniorkester

Balletten er arrangeret af Highlight-Concerts

25


Marts

COMEDY

Sanne Søndergaard Sanne Søndergaard er skarp, skrap og klar til at ruske op i forventninger, fordomme, kønsroller og sociale koder. Showet Kontroltaber er Søndergaards balancegang mellem at være afslappet og i kontrol og at være en pernitten perfektionist og en emsig kælling.

KONCERT

15. MAR KL 20 ∙ RYTMISK SAL · 225 KR

16. MAR KL 20 · RYTMISK SAL · 275 KR

SHOW

SHOW

Prince Tribute

Sandsation

The Purple Xperience

Jorden rundt med 80 billeder

Fra Princes hjemby Minneapolis kommer den ultimative hyldest i form af The Purple Xperience. Med ­sangeren Marshall Charloff i front for et solidt sammentømret orkester med masser af funky groove hyldes Princes ­musikalske geni i et show fyldt af farver, energi og en ­endeløs række af hits. Dans og syng med på Rasberry Beret, 1999, Purple Rain og Kiss.

Det er vanskeligt at sætte ord på forestillingen Sandsation. Den er poetisk, smuk og fascinerende. Et eventyr fortalt i flygtigt sand af den ­russiske sandmaler Irena Titova. Med 80 billeder, der undervejs males med sand på en glas­­plade, fortæller hun og den engelske skuespiller Denis Lawson, et eventyr, der tager publikum med hele verden rundt.

15. MAR KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 350, 300 KR

17. MAR KL 15 ∙ RYTMISK SAL ∙ 275 KR

Jakob Sveistrup

26


Marts

BØRN

Emil fra Lønneberg Astrid Lindgrens skarnsknægt på eventyr

Folketeatret står bag denne sæsons helt store familieforestilling om Emil og alle de eventyr og ulykker, som han kommer ud for hjemme i Lønneberg. Emil får undervejs hovedet til at sidde fast i suppeterrinen, hejser sin lillesøster Ida op i fla ­ stangen og graver en ulvefælde. Med Michael Slipsager i spidsen bliver Astrid Lindgrens h ­ istorier om Emils liv og familie til en musikalsk forestilling med masser af ballade og sjove optrin. 16. - 17. MAR KL 16 ∙ STORE SAL ∙ VOKSEN: 325, 275, 225, BARN: 245, 195, 145 KR

27


Marts

En dejlig aften i

MUSIKHUSET starter hos johan r. på 1. sal

FORKÆL DIG SELV med denne skønne pakke:

Velkomstdrink 2 retters middag

KLASSISK

Påskekoncert for orgel og piano

(forret/hovedret eller hovedret/dessert)

NEM pause

(ad libitum af kolde øl, sodavand, vin, isvand, kaffe/te og lækre snacks) i Foyer syd

Joseph Jeremy bliver regnet for en af de mest spændende organister i verden. Sammen med den østriske Gottlieb Wallisch har Jeremy sammensat et ægte påskeprogram med orgel- og klavermusik af Johann Sebastian Bach, der tager publikum med på en lydrejse fra orglets dybeste og fyldigste toner til klaverets fjerlette eleganc .

Pakken inkluderer også

FRI GARDEROBE

& PARKERING*

17. MAR KL 15 ∙ SYMFONISK SAL ∙ 275, 225 KR

(hos Scandinavian Congress Center) *Parkering gælder kun i forbindelse med køb af billet til en forestilling.

465,pr. person

Brug rabatkoden:

FORÅR2019 når du bestiller

BESTIL DIREKTE PÅ

DINNERBOOKING.DK SØG PÅ ”JOHAN R. RESTAURANT”

ELLER RING: 22 30 00 92

TEATER

Mød mig på Cassiopeia Romantik og en allersidste dans Der er ægte dansk evergreen af Kai Normann ­Andersen på programmet, når Folketeatret løfter publikum op mod stjernerne i en festlig opsætning af Mød mig på ­Cassiopeia. I en blanding af romantik og stjernestøv tager musikkens muse Polyhymnia ned til jorden og møder teater­komponisten, der kæmper med sangene til sin næste forestilling. På scenen står bl.a. Amalie Dollerup, Trine Gadeberg, Christopher Læssø og Lone Hertz. 19. MAR KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 375, 325, 275 KR

28


Marts

KONCERT KONCERT

Sko/Torp

Niels Hausgaard

22. MAR KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 300 KR ∙ FÅ BILLETTER

Tryk min danske hånd Niels Hausgaard er en af Danmarks største og mest elskede musikalske poeter og fortællere og nu kan du opleve ham i topform i Store Sal. Niels Hausgaard er i sit rette element, når emnet falder på, hvad det vil sige at være dansker.

SHOW

John En hyldest til John Mogensen

20. - 22. MAR KL 19.30 ∙ STORE SAL ∙ UDSOLGT

23. MAR KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 400 KR ∙ FÅ BILLETTER

Koncerten er arrangeret af TP Production

KLASSISK

KLASSISK

Nordiske kæmper

Finalekoncert

Segerstam, Sibelius & Nielsen

Aarhus international piano competition

Danske og fins e nationalhelte forenes i et fællesnordisk ridt gennem den skandinaviske identitet. Kæmpen Leif Segerstam dirigerer sin egen Symfoni nr. 314 (”Pi”) i en dansk førsteopførelse – i følgeskab med sin fins e fælle ­Sibelius’ Symfoni nr. 4 og danske Carl Nielsens Symfoni ­nr. 5.

Oplev førende unge talenter dyste om æren, de store præmier samt en lovende karriere på den internationale scene. Følg konkurrencen op til finale oncerten på www.pianocompetition.dk

21. MAR KL 19.30 ∙ SYMFONISK SAL ∙ 290, 245, 205 KR

23. MAR KL 19.30 ∙ SYMFONISK SAL ∙ VOKSEN 160 KR UNG/STUD. 85 KR

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

Koncert med Aarhus Symfoniorkester & AIPC

29


Store liveoplevelser helt gratis Mads Mathias Quartet Saxofonisten og sangeren Mads Mathias er en højtskattet stemme i det danske jazz-landskab, og han har vundet adskillige priser de seneste år. Senest som årets Live navn til Danish Music Awards. Lineup: Mads Mathias (voc/sax), Morten Amkarfeldt (bas) og James Maddren (trommer) 10. MAR KL 13 ∙ CAFEEN

Ellie

Toner til Halfdan

Med et varmt og indbydende lydbillede tager Ellie ­publikum med gennem ballader med en snert af ­sumpet folk og følelsesmættet soul. Lineup: Morten Rune (voc/guitar), Michell Smedegård Boysen (orgel), Christian Pedersen (bas) og Jonas Kardyb (trommer)

En koncert hvor sjove, tankevækkende og finurlige tekster af Halfdan Rasmussen bliver sat på melodier skrevet af Sisse Tomczyk. Thomas Ambt Kofod er et af de hotte navne på den danske musicalscene, senest spillede han hovedrollen i Det Ny Teaters opsætning at Phantom of the Opera.

21. APR KL 12 ∙ CAFEEN

2. JUN KL 13 ∙ CAFEEN

30


Koncerter

Mette Kirkegaard & Trio 8. jun kl 13 HusAar 9. jun kl 13

Aarhus Harmonikaklub 26. jan kl 12

Aros Bossa Nova Trio 10. jun kl 13

Nicolai Funch 3. feb kl 12

Dylan Duo 23. jun kl 13

Eline Hellerud Åsbakk feat. Svaneborg/Kardyb 23. feb kl 15

Aarhus Musikskole på scenen 28. jun kl 13

Klüvers Big Band Dream Team 24. feb kl 14

Duo Cofradia 29. jun kl 13

Mads Mathias Quartet 10. mar kl 13

Louise Juul & Trio 30. jun kl 13

Marott og Kristiansen Musik fra Badehotellets æra 23. mar kl 13 Ditte Dupont Duo 24. mar kl 14

Klassiske toner i Foyerne

Dana LaCroix & Murali Coryell 7. apr kl 12 Revysangens Genklang 19. apr kl 12

Cellokoncert med elever fra Aarhus & Kolding musikskoler 26. jan kl 15

Ellie 21. apr kl 12

BaroqueAros 14. apr kl 13

Dexternity 22. apr kl. 13

Trio Profundis 18. apr kl 12

Solisterier fra Dansk Solist Forbund 28. apr kl 12

Cellokoncert med elever fra Aarhus Musikskole 5. maj kl 12.30

Bevort, Ankarfeldt, Bisgaard 18. maj kl 12 Annione 26.maj kl 13

Kristian Flagstad, klarinet & Jakob Bahr, klaver 12. maj kl 12

Perry Stenbäck og Dekadansorkestern 30. maj kl 13

Foreningen Vioven 17. maj kl 12

Toner til Halfdan 2. jun kl 13 GodtDamet 7. jun kl 15

Gratis koncerter i Musikhuset er gjort mulige takket være bidrag fra SparNord Fonden

31


Syng, lyt og vær med Fællessang

Markeder og fællesskaber

Husker du, vi synger sammen Kom og syng med på perler fra den danske sangskat sammen med Kristoffer Bliksted 30. jan kl 12.30 · 27. feb kl 12.30 27. mar kl 12.30 · 24. apr kl 12.30

Kinesisk Nytår 27. jan kl 10 Kostumesalg Den Jyske Opera sælger ud af sine kostumer 2. mar kl 10

Morgensang Start dagen med en frisk sang, med Malene Rigtup 4. feb kl 9 · 4. mar kl 9 · 1. apr kl 9 · 6. maj kl 9

Flagstang Marked Bagagerumsmarked med masser af gode loppefund 17. feb kl 10 · 23. mar kl 10 · 22. apr kl 10

Syng i den blå Fællessang fra Højskolesangbogen med Jens Grøn, ­Marianne Nørholm Viladsen og Jesper Moesbøl 17. feb kl 13 · 31. mar kl 11 · 27. apr kl 12 · 25. maj kl 12

Marked i Parken Gør et fund til sommermarked i Musikhusparken 26. maj kl 10 · 23. jun kl 10 · 28. aug kl 10 Aarhus Pride 1. jun kl 14

Korkoncerter

Optakter og foredrag

Ungdomskoret Aarhus U 24. feb kl. 19 Aarhus Studenter-Sangere 11. maj kl 12

Operaoptakt til Kleopatra 23. feb kl. 13

Fællessang med Visens Skib 19. maj kl 12

Foredrag om Benny Andersen v. Flemming Både 3. mar kl. 12

Aarhus Vocal Festival 30. maj kl 15 · 31. maj kl 12 · 2. juni kl 15

Tango og operaoptakt til María de Buenos Aires Tango for begyndere i forbindelse med forestillingen María de Buenos Aires 16. mar kl 13

Børn

Musikalskoptakt til Michael Kohlhaas Få en introduktion og et kig ind til prøverne på Den Jyske Operas opsætning af Michael Kohlhaas. 10. aug kl 13

Børnedag i Foyeren. 26. - 28. mar 9.30-11.30 Musikskolernes Dag 6. apr kl 10-15

Se alle Musikhusets gratisarrangementer på www.musikhusetaarhus.dk/gratis

Børnekulturfestival Juni 2019 - yderligere info på hjemmesiden

32


Marts

KONCERT KONCERT

tv•2

Hugo Helmig

Verdens lykkeligste band og Danmarks kedeligste orkester. både­starter og slutter deres danmarksturné i Aarhus.

23. MAR KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 225 KR

1. - 2. FEB KL 20 ∙ 24. MAR ∙ STORE SAL ∙ UDSOLGT

BØRN

Mer’ styr på dyr

KLASSISK

Nu med slange og puma!

Classical Mornings

Sebastian Klein er i hopla, og denne gang viser han tænder. Nye ­sange, et ægte rockband og ikke mindst både slange og puma. Musik, viden, historier og sjov samlet i et underholdende show. 24. MAR KL 12 ∙ LILLE SAL VOKSEN: 195 KR, BARN: 115 KR

Nyd en lækker brunch i hyggelige omgivelser og til smukke klassiske toner fra Pernille Jönsson (violin) og Peter Kromann (klaver).

∙ FRA 5 ÅR

24. MAR KL 10 ∙ CAFEEN ∙ 210 KR (INKL BRUNCH)

33


Marts

RAA – Nordic Brasserie & Bar Tilbyder

SHOW

Elvis the Musical The King bliver hyldet i et show fyldt med orginale filmklip og billeder. Fra hans første blues over hans uhæmmede rock’n’roll periode til­tiden med de store shows. Hør alle de største Elvis-klassikere, Love Me ­Tender, Can’t Help Falling in Love, Jailhouse Rock og mange, mange fler . En aften med rock’n’roll, nostalgiske genhør, funklende kostumer og en overbevisende Elvis i skikkelse af den irske entertainer Grahame Patrick. 27. MAR KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 575, 520, 490 KR

En lækker 2-retters menu bestående af en forret og hovedret efter køkkenets valg, efterfulgt af kaffe og sødt – inklusiv P-kort.

Showet er arrangeret af PH Entertainment

325,- kr. per person RAA Nordic Brasserie og Bar er byens innovative brasserie og bar, hvor vi byder velkommen til en afslappet og cool restaurant med nordisk udseende, stemning og smag.

Reserver dit bord på tlf.: 89 36 20 99 Tilbuddet er kun gældende samme dag som forestillingen finder sted, og kun mod fremvisning af gyldig billet til musikhuset.

T: 89 36 20 99 Radisson Blu Scandinavia Hotel COMEDY

Ane Høgsberg Ane Høgsberg kan få et komisk twist ud af det meste. Det beviser hun igen til fulde, når hun tager et af livets allerstørste emner under kærlig behandling i Døden har en årsag. 28. MAR KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 195 KR

34 177782 AARZH Ad RAA Musikhuset Aarhus (77x224) .indd 1

12/12/2018 15.42


Marts

COMEDY

BØRN

Det gode selskab

Vitello

Frank Hvam og Mick Øgendahl

Kim Fupz Aakesons fantasifulde historie om krudt­uglen ­Vitello, der aldrig keder sig, kommer til live i en vidunderligt tosset musikforestilling. Vitello hedder Vitello, fordi Mor har boet i Italien i to måneder, dengang hun var meget ung og vistnok også meget smuk. Men nu bor Mor i Danmark i et rækkehus.

Kræs for comedykendere! Det bliver ikke meget større, end når to af Danmarks allerstørste komikere slår sine krøllede hjerner sammen og indtager Store sal til en unik comedyoplevelse. Alt kan ske, når Mick Øgendahl og Frank Hvam lægger op til hinanden og den eneste garanti er, at selskabet bliver godt og hylemorsomt.

31. MAR KL 13 OG 15 ∙ RYTMISK SAL VOKSEN: 200 BARN: 120 KR

28. - 30. MAR KL 19 OG 21.30 ∙ STORE SAL ∙ 420, 320 KR

NEM PAUSE SPRING PAUSEKØEN OVER Vi har gjort pausen nem med NEM Pause. Spring køen over og gå direkte i baren og forsyn dig. Der er ad libitum øl, sodavand, vin, isvand, og kaĀe/te og lækre snacks.

65,-

OPERA/DANS

pr. person

María de Buenos Aires Kom med på en forførende og berusende rejse til Buenos Aires i en original blanding af opera og argentinsk tango. Den Jyske Operas operachef Philipp Kochheim instruerer Astor Piazzollas mesterværk med Yamil Borges og Kurt Ravn i hovedrollerne.

Nem pause kan købes til forestillinger i Store Sal – bestil og betal nemt på hjemmesiden eller med DRINKO-appen.

Skuespil, dans og sang vil kredse om temaerne kærlighed, sex og død i en hvirvelvind af følelser antændt af P ­ iazzollas udødelige ­tango-musik fremført af et 6-mands orkester.

M U S I K H U S E T S C A F É · T L F: 2 2 3 0 0 0 92

johanr.dk

31. MAR KL 16 OG 20 | 1. APR KL 20 ∙ STORE SAL 395 KR ∙ FÅ BILLETTER

35


April

KLASSISK

Kraft og klassisk attitude

ANDET

Rundt om Benny Andersen

Mozart & Beethoven Tre milepæle i musikhistorien, lige der hvor wiener­ klassikken blomstrer allersmukkest. Chefdirigent Marc Soustrot er tilbage og orkestrets egen solooboist, Oliver Nordahl, spiller for. Mozarts Symfoni nr. 39, Koncert for obo samt Beethovens Symfoni nr. 5 fylder Symfonisk Sal.

Mindeaften med Povl Dissing og Jørgen Carlsen Vi mindes digter og sangskriver Benny Andersen. Povl ­Dissing og den tidligere højskoleforstander Jørgen Carlsen tager publikum med rundt i alle afkroge af Benny Andersens forfatterskab og poetiske virke. 2. APR KL 19 ∙ LILLE SAL ∙ 295 KR

4. - 5. APR KL 19.30 ∙ SYMFONISK SAL 290, 245, 205 KR

Foredraget er arrangeret af FOF Aarhus og Musikhuset

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

KONCERT

Bent Fabricius-Bjerre & Livestrings Det bliver en koncertaften af de helt store, når melodiernes mester tager plads på scenen og fører publikum med på en tour de force gennem hans største og mest elskede melodier. Med sig har Bent Fabricius-Bjerre den fantastiske strygekvartet LiveStrings og solisterne Michala Petri og Mathias Heise.

KONCERT

4. APR KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 400 KR ∙ FÅ BILLETTER

5. APR KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 355, 305 KR

L.O.C. 36


April

KLASSISK

Bidsk, blodig og bevægende Debussy, Poulenc, Fauré & Honegger

KONCERT

Chefdirigent Marc Soustrot byder på en sælsom samling af sit fædrelands musikalske perler. Med sig har han fransk klavermusiks mester, Jean-Philippe Collard, og fire fors ellige bud på det moderne menneskes væsen: Debussys Petite Suite, Poulencs Koncert for to klaverer og orkester, Faurés Prélude til Penelope og Honeggers Symfoni nr. 3.

Michael Falch

11. - 12. APR KL 19.30 ∙ SYMFONISK SAL 335, 285, 245 KR

6. APR KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ UDSOLGT

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

KLASSISK

Katrine Gislinge

KONCERT

Bjørn Eidsvåg

Mesterkoncert for piano På programmet: Beethoven, Debussy, Schumann og Bent Sørensen

En aften med Norges mest succesrige og folkekære kunstner, der synger om alle dele af menneskelivet. Gennem 40 år har Eidsvåg sunget livsbekræftende sange om troen og tvivlen, kærlighed og tab og ikke mindst livet og døden.

7. APR KL 15 ∙ LILLE SAL ∙ 150 KR Koncerten er arrangeret af Det Jyske Musikkonservatorium og Musikhuset Aarhus

11. APR KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 300 KR

37


April

KONCERT

Sofie Hagen 10. APR KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 200 KR

TEATER/OPERA

Svend, Knud & Valdemar 12. APR KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 325 KR ∙ FÅ BILLETTER

KONCERT

Christopher 12. APR KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 325 KR

KONCERT

Pernille Rosendahl Danskerne har elsket Pernille Rosendahls stemme, siden hun smøg sig ind i vores ører i tiden med Swan Lee for snart 15 år siden. Til foråret står hun og hendes orkester i Symfonisk Sal med helt nye sange og er klar til at føre os videre ind sit fantastiske og enestående musikalske univers. 13. APR KL 20 ∙ SYMFONISK SAL ∙ 300 KR

COMEDY

Mazen

COMEDY

Mark Le Fêvre

Sådan overtager vi Danmark Gadedreng, poet, samfundsiagttager og SoMe-stjerne. Mazen er det hele, og nu prøver han for første gang kræfter med live-showet, hvor han tager hele samfundet og samfundsdebatten under kærlig behandling.

Bøvl 25. - 27. APR KL 19 OG 21.30 ∙ LILLE SAL ∙ 205 KR Showet er arrangeret af Tajmer Booking & Management

16. APR KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 200 KR

38


April

DANS IND I NATTEN MED EN LYNENDE LÆKKER MENU FRA JOHAN R.

3 retter inkl. 3 glas vin 550 kr pr. person 3 retter uden vin 350 kr pr. person

MUSICAL

Flashdance Kærligheden slår gnister og passionen vækkes til live, når Flashdance får danmarkspremiere i Aarhus. Det ikoniske 80’er-filmhit bliver til et festfyrvær eri af en musical i Musikhuset! Silas Holst danser tilbage til Store Sal, hvor han tidligere har brilleret i musicals som­­Saturday Night Fever og Dirty Dancing. Denne gang står han ­overfor Sicilia Gadborg, der har hovedrollen som Alex ­Owens – den danseglade svejser med store drømme. Et stort stjernecast, der også omfatter Robert Hansen, Ditte Gråbøl og Jimmy Jørgensen indtager scenen, når et af årets store musicalhøjdepunkter danser i gang til april. 20. APR - 12. MAJ ∙ STORE SAL TORSDAG - LØRDAG: 673, 573, 423, 273 ∙ SØNDAG, TIRSDAG, ONSDAG: 623, 523, 373, 223 Gør aftenen til noget særligt: V ­ ælg Diamond-­pakken med A+billet teaterprogram, goodiebag og pausedrinks. 1050 kr

39


40April / Maj

KLASSISK

BØRN

Nordisk Noir

Onkel Reje og Brilles mega store magiske trylleshow

Egilstrøð & Madsen Oplev den prisvindende symfoniske sangcyklus BEINTA om mørke og længsel og om at turde begive sig ud i det ukendte. Ny kompositionsmusik møder alternativ pop, akkompagneret af rå og atmosfæriske film-elementer fra den færøske filmduo RAMM TIK.

Før var han sørøver, nu er han tryllekunstner. Det bliver magisk, når Onkel Reje og hans faste følgesvend Brille ­pakker tryllestavene ud og gakker sig igennem Onkel ­Rejes & Brilles Mega Store Magiske Trylleshow. Glæd jer til alle de kendte sange, men tag jer i agt, I risikerer, at jeres børn ikke vil gå i bad efter at have hørt dem. Der bliver fuld fart over feltet og som altid hamrende politisk ukorrekt.

27. APR KL 13 ∙ SYMFONISK SAL VOKSEN: 160 KR, UNG/STUD: 85 KR Koncert med Aarhus Symfoniorkester

28. APR KL 15 ∙ RYTMISK SAL VOKSEN: 225 KR, BARN: 145 KR

KONCERT

Hush og Danmarks Underholdningsorkester

KONCERT

Hele Danmarks Underholdningsorkester drysser ­symfonisk magi og stjernestøv over Dorte Gerlach og Hushs ­karakteristiske pop-country.

Claus Hempler indtager scenen med sin kølige, jazzede lyd og stemme, der senest har indtaget de danske stuer som en del af Toppen af Poppen.

28. APRIL KL 20 ∙ SYMFONISK SAL ∙ 375 KR

2. MAJ KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 250 KR

Claus Hempler

42


Maj

KONCERT

Spot Festival 2019 3. - 4. MAJ ∙ HELE MUSIKHUSET Billetsalg på spotfestival.dk

KLASSISK

Classical Mornings Duo Vivex Nyd en lækker brunch i hyggelige omgivelser og til smukke klassiske toner. Classical Mornings giver publikum en dejlig start på dagen med brunch og klassisk musik. På scenen: Duo Vivex med Christine Hagge Larsen på violin og Peter Kromann bag klaveret.

KONCERT

Rasmus Nøhr På trubaduren Rasmus Nøhr seneste album Monas butik, lukker han sammen med sit band op for hele skattekisten af smuk hverdagspoesi og i ørefaldende pop.

5. MAJ KL 10 ∙ CAFÉEN 210 KR (INKL. BRUNCH)

10. MAJ KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 250 KR

FAMILIEKONCERT

Tubaen Tubby og Orkesterbanden Klassisk for alle Symfoniorkestrets instrumenter vækkes til live og får ­hurtigt travlt med at fortælle om hinandens h ­ emmeligheder. De muntre og spilopfyldte værker Tubaen Tubby og The Young Person’s Guide to the Orchestra danner bag­grund for en forrygende koncert for hele familien.

KONCERT

Vi sidder bare her Spoken word og ægte poesi af højeste karat. Læn dig tilbage og nyd tekst og toner udtrykt til mesterlig perfektion af d ­ ’herrer Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig.

11. MAJ KL 12 ∙ SYMFONISK SAL GRATIS ADGANG, UNUM. PLADSER Koncert med Aarhus Symfoniorkester

12. MAJ KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 300 KR

43


Maj

KLASSISK BØRN

Lysende lethed

Karius & Baktus

Schumann, Beethoven & Schubert Der er glæde og forår i musikken; Schumanns Ouverture, Scherzo og Finale, Schuberts Symfoni nr. 8 og ­Beethovens Klaverkoncert nr. 4 fryder med romantiske strøg og ­lysende lethed. Ved klaveret sidder mestersolisten ­Gerhard Oppitz klar til at imponere.

De to frække tandtrolde, der elsker wienerbrød og søde sager, er flyttet ind i drengen Jen ’ mund. Her fordriver de tiden med at bygge huler i tænderne. Se eller gense ­Thorbjørn Egners tandklassiker i en skøn og farverig ­version fra Teater V.

16. MAJ KL 19.30 ∙ SYMFONISK SAL ∙ 335, 285, 245 KR

11. - 12. MAJ KL 11 ∙ RYTMISK SAL VOKSEN: 195 KR, BARN: 115 KR

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

COMEDY

Dårligdommerne 11. MAJ KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 175 KR

ANDET

KONCERT

Fries before guys

Ida Nielsen

15. MAJ KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 200 KR

16. MAJ KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 220 KR

44


Maj

”Ekstraordinært. Der er Cirkus og så er der Cirque Éloize. De her fyre er på et helt andet niveau” – EKSTRA BLADET

SHOW

Cirque Éloize Sprængfarlig cocktail af dans, teater og akrobatik Det storslåede Cirque Éloize tyvstartede kulturhovedstaden i 2017. Nu vender det imponerende canadiske ny-cirkus ­tilbage til Danmark med deres nye show S ­ aloon under dette års ILT-­festival. Cirque Éloize slår med deres nye show saloondørene op til dans, vild akrobatik, flot scenografi og en smittende mus a ­ litet. Scenen er sat i et ­Amerika, der vokser mod vest. I saloonen mødes f­ remmede og venskaber, kærlighed og rivalisering ­blomster frem i et hæs­ blæsende show med akrobater, jonglører, slange­mennesker og artisteri i verdensklasse. 24. - 25. MAJ KL 20 ∙ 475, 425, 375 KR

45


Maj

KLASSISK

FAMILIEKONCERT

Boston Symphony Chamber Players

Side-by-Side

En storslået kammerkoncert med et kammerensemble bestående af nogle af de bedste musikere fra Boston Symphony Orchestra, der regnes for et af USA’s bedste orkestre. Programmet indeholder værker af Mozart, ­Barber, Francaix, samt Beethovens sublime Septet, op 20 for klaver, fagot, horn, violin, bratsch, cello og kontrabas.

Ung energi og symfonisk ekspertise går op i en højere enhed, når Aarhus Symfoniorkester går i barndom sammen med byens fremtidige talenter i en forrygende fælleskoncert. Oplev de dygtige elever fra Aarhus Musikskole.

19. MAJ KL 15 ∙ SYMFONISK SAL ∙ 325, 275, 225 KR

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

Aarhus musikskole i symfonien

25. MAJ KL 12 ∙ SYMFONISK SAL GRATIS ADGANG, UNUM. PLADSER

KLASSISK

Det uudslukkelige Norden Nielsen & Sibelius

KONCERT

Nordiske nationalkomponister sætter krigen og krisen i musik – og overvinder dem. Carl Nielsens Symfoni nr. 4 og Jean Sibelius’ Symfoni nr. 2 opføres med 1. gæstedirigent Leif Segerstam på absolut hjemmebane. Det fås ikke bedre nogen steder.

Silas Bjerregaard

23. MAJ KL 19.30 ∙ SYMFONISK SAL ∙ 290, 245, 205 KR

Silas er gået solo. Efter en række succesfulde år med Turboweekend og en succesrig deltagelse i Toppen af Poppen er Silas Bjerregaard klar med nyt, dansksproget musik under sit eget navn.

Koncert med Aarhus Symfoniorkester

29. MAJ KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 325, 275 KR

46


Gradus International Piano Festival Klaverskolen Gradus og Musikhuset Aarhus præsenterer nu for syvende gang unge talenter og verdenspianister i Lille Sal. Der kan købes partoutkort til alle festivalens fire koncerter for kun 500 kr.

Masser af ungdommeligt talent!

Alexander Lonquich Alexander Lonquich er internationalt anerkendt som én af sin generations mest originale fortolkere. Siden han som 16-årig vandt Casagrande Piano ­Competition har han ­optrådt over hele verden som både pianist, kammermusiker og dirigent. Ved aftenens koncert vil Lonquich spille en række korte stykker E ­ lective ­affinities – from Janacék to C .E. Bach samt ­Schuberts store Sonate D959.

Festivalen åbnes med en herlig koncert, hvor ni unge stor­ talenter giver prøver på deres kunnen. Pianisterne er i alderen 10-19 år og har har alle vundet priser ved flere international konkurrencer. De kommer fra ­Rusland, Polen, ­Island, Canada, Rumænien og­Danmark. Blandt deltagerne er Ilinca Cutoi Toft, Toma Ciocan og Rune Leicht Lund, som alle studerer på Gradus Junior College.

25. JUN KL 19.30 · 225 KR UNGE UNDER 26 ÅR OG PENSIONISTER 150 KR

22. JUN KL 16 · 90 KR UNGE UNDER 26 ÅR OG PENSIONISTER 60 KR.

Eugen Indjic

Tomoki Kitamura Ung japansk pianist på vej

”Koncerten var én lang hyldest til klavermusikken” ÅRHUS STIFTSTIDENDE

Den nu 27-årige Tomoki Kitamura vandt den prestigefulde Tokyo Music Competition i 2005. Siden har han vundet en række priser, bl.a. andenpris ved Beethoven Competition i Bonn 2017. Han er uddannet hos bl.a. hos Ewa Poblocka og Rainer Becker, og studerer nu videre ved professor Jesper Christensen i Frankfurt. Program: Beethovens sonate opus 90, ­Schönbergs Sechs Klavier­stücke opus 19, Brahms A ­ cht Klavierstücke opus 76 samt Schumanns store Fantasi C-dur opus 17.

Eugen Indjic har tidligere vakt stor begejstring hos s­ åvel publikum som­anmeldere i Aarhus. Nu er chancen der igen for at ­opleve­denne enestående repræsentant for ”the golden age of piano playing”. Indjic har vundet priser ved adskillige store konkurrencer bl.a. Chopinkonkurrencen i Warszawa og Rubinstein­konkurrencen i Tel Aviv. Program: Schumanns­F ­ antasiestücke opus ­ ppassionata samt perler af 12 (nr 1-5), Beethovens­A Frederic Chopin.

23. JUN KL 19.30 · 100 KR UNGE UNDER 26 ÅR OG PENSIONISTER: 80 KR

26. JUN KL 19.30 · 225 KR UNGE UNDER 26 ÅR OG PENSIONISTER 150 KR

Gradus International Piano festival er kun mulig takket være bidrag fra Oticon Fonden, Augustinus Fonden, ­Frimodt-Heineke Fonden, Aarhus Stiftstidendes fond, Aarhus Kommune, KlaverĀrmaet Juhl-Sørensen, Toyota Fonden

47


Maj / Juni

Aarhus Vocal Festival Aarhus Vokal Festival fylder Musikhuset med sang. I løbet af festivalen giver de mange ­deltagere ­gratis koncerter i foyeren. Desuden byder ­festivalen også på to stjernespækkede koncerter under ­overskriften: Elements

Elements of Vocal Jazz Et musikalsk topmøde mellem svenske The Real Group og det amerikanske vokalensemble Accent, der tager publikum med rundt i vokaljazzens historie 31. MAJ KL 19.30 · STORE SAL · 255, 155 KR

Elements of the North De tre danske vokalensembler Vocal Line, RAMA Voices og Postyr finder sammen med nogle af de største skandinaviske vokal-ekvilibrister til en ­koncert med masser af nordisk nerve og intensitet. 1. JUN KL 19.30 · STORE SAL · 275, 175 KR

ANDET

DGI Verdensholdet Se mere om festivalen på aavf.dk

25 års jubilæum

Tæller/Tæller ik’

Mere end 2 millioner mennesker i over 75 lande har oplevet verdensholdet og deres fantastiske show. Nu fejrer de deres 25 års jubilæum med det flotte show NAMUH. Et show med høj intensitet, stor koncentration og ikke mindst præcision ­samlet i en spændende fortælling om livet, om gruppedynamikker og om, hvordan man finder balancen mellem individets frihed og identitet og gruppens krav, normer og sikkerhed.

1. JUN KL 12 OG 16 ∙ LILLE SAL ∙ 325 KR

27. JUN KL 19.30 ∙ STORE SAL ∙ 350, 300, 250KR

Showet er arrangeret af CDL Entertainment

Showet med DGI Verdensholdet er arrangeret af Aarhus Kommunes Event-afd.

COMEDY

Comkean

48


Juni

KONCERT

Patti Smith and Band Gendannede Hotel Hunger varmer op for ikonet Patti Smith ”Uforlignelig Smith” –

GaĀa

”En opvisning i engagement og musikalsk kompromisløshed” –

Fyens Stiftstidende

Rockikonet Patti Smith giver sommeren i Aarhus et strejf af ægte punk og uforfalsket artrock. Hun fik publikum og anme dere op af stolene til sidste års Heartland festival, med en uforudsigelig og mindeværdig koncert. Patti Smith har siden sin debut med albummet Horses haft sin plads blandt rockens pionerer og verdensstjerner. Hun har blot udgivet 11 albums i sine 40 år på scenen, men har gennem sin karriere ubesværet bevæget sig mellem musik, litteratur og billedkunst.

KONCERT

Hotel Hunger Gendannede Hotel Hunger er valgt til at spille opvarmning for Patti Smith. De stiller op i samme opstilling, som da de satte bandet på pause for 14 år siden. i front er naturligvis stadig, med vanlig flabet badboy-charm , den velsyngende og karismatiske Jimmy Jørgensen. Hele Danmarks mr. Cool.

PATTI SMITH AND BAND HOTEL HUNGER 21. JUN KL 20 ∙ MUSIKHUSPARKEN ∙ 495 KR

49


Juni / Juli

KONCERT

Band of Horses ”Regulært rørende og livsbekræftende at være vidne til” –

B.T.

Indierock når det er bedst – og i de helt rigtige rammer. Verdensstjernerne fra Band of Horses indtager Musikhusparken, hvor du kan opleve de tidløse 00’er-hits som The Funeral og Is There a Ghost brage ud fra scenen, lige såvel som lyden fra det fantastiske femte album Why Are You OK. 2. JULI KL 20 ∙ MUSIKHUSPARKEN ∙ 425 KR

Fordele og gode tilbud Hold dig opdateret

Træf en hurtig beslutning

Er du en hund efter kultur?

Musikhusets program er stort og varieret. Hele tiden k ­ ommer der nye forestillinger, koncerter og shows til.

Club Half Price er for dig, der allerede kommer i Musik­huset, men som gerne vil have endnu flere gode oplevelse . Er du nysgerrig efter at opleve nye kunstnere, og kan du tage en hurtig beslutning, så er Club Half Price lige noget for dig. Som medlem af klubben får du mulighed for at købe billetten til musikhuset til halv pris eller med stor rabat.

Klub Hund er Musikhusets hemmelige ungdomsklub, for dig mellem 18 - 28 år, der er sulten efter kultur, nye oplevelser og tør tage en chance med noget, du aldrig har prøvet før. Med Klub Hund får du billetter til udvalgte arrangementer i Musikhuset til kun 100 kroner. Medlemskabet er gratis, og du får linket til “hunde-­billetterne” tilsendt direkte på mobilen i dagene op til de udvalgte arrangementer.

www.musikhusetaarhus.dk/clubhalfprice

www.musikhusetaarhus.dk/klubhund

Hvis du vil være blandt de første til at få nys om nye arrangementer, eksklusive forsalg og gerne vil sikre dig de bedste pladser i salen, så meld dig til vores nyhedsbrev. Hver uge løfter vi sløret for, hvad der er nyt på ­Musikhusets ti scener. www.musikhusetaarhus.dk/nyhedsbrev

Følg med i livet foran og bag scenen på facebook og instagram #musikhusetaarhus #lifeislive

50


Juli

Aarhus Jazz Festival i Musikhuset Caro Emerald

Marcus Miller

med Aarhus Jazz Orchestra

For første gang spiller basvirtuos, multi-instrumentalist, bandleder, komponist, producer og dobbelt Grammyvinder Marcus Miller til Aarhus Jazz Festival. Listen over verdensstjerner, der har haft Miller med på bas, er imponerende og tæller fx Miles Davies, Sting, Aretha Franklin, Eric Clapton, Elton John, Herbie Hancock, George Benson og Bryan Ferry.

Caro Emrald er en kæmpe stjerne i hjemlandet Holland. I Aarhus har vi endnu til gode at møde denne indtagende og karismatiske sangerinde. Under jazzfestivalen får publikum endelig chancen til at opleve hende sammen med hjemmebanefavoritterne Aarhus Jazz Orchestra. 13. JUL KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 400, 320 KR

15. JUL KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 375 KR

Gregory Porter

JAZZ-BRUNCH

På få år har Gregory Porter sunget sig op i jazzens verdenselite og direkte ind i publikums hjerter. En enestående stemme og en vidunderlig entertainer. Han fik publikum op af stolene i tore sal i 2018. Nu vender han tilbage for at vinde endnu flere hjerte .

Start dagen med hyggelig gratis jazz og en ­lækker Jazz-brunch i caféen. Programmet oĀentliggøres i løbet af foråret, men vi ved allerede nu, at festivalen byder på både Steen Rasmussen Quinteto med Joyce Moreno og en koncert med Paco de Lucia Tribute. Musikken er gratis - jazzbrunch 185 kr. Bestil bord på johanr.dk

14. JUL KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 555, 505 KR

51


Au g u s t

KLASSISK

Joshua Bell & St. Martins in the Fields Det er en af den klassiske musiks helt store stjerner, der gæster Musikhuset, når violinisten Joshua Bell og ­orkestret Academy of St. Martin in the Fields giver ­koncert i august.

På programmet til koncerten står: J.S. Bach: Violinkoncert i a-mol, BWV 1041 Franz Schubert: Strygekvartet i d-mol, D 810, ”Døden og pigen” i arrangement for strygeorkester af Gustav Mahler

Joshua Bell er uden tvivl en af sin generations største violinister, og har en karriere, der strækker sig over mere end 30 år. Han har indspillet over 40 albums og optrådt som solist med de højest estimerede symfoniorkestre i verden. Til denne koncert står han i spidsen for ­Academy of St. Martin in the Fields, som han har været chef for de seneste syv år.

Samuel Barber: Adagio for strygere Astor Piazzolla: Fire årstider i Buenos Aires (Cuatro ­estaciones porteñas) 13. AUG KL 19.30 ∙ SYMFONISK SAL ∙ 525, 425, 325 KR

52


Au g u s t / S e p t e m be r

DANS

No Sex –En verden af køn Black Box Dance Theater

OPERA

Revolutionær eller terrorist?

Fire dansere i et klinisk hvidt rum tager afsæt i mode, kostumer og menneskekroppens udtryk. På tæt hold lader de sig observere og nær-studere, imens de forfører, ­fornøjer og forundrer publikum.

Året er 1532, stedet Brandenburg i Tyskland. En heste­ handler ved navn Michael Kohlhaas sværger hævn over den korrupte adel og hærger en hel landsdel med mord og brand. Martin Luther forsøger at mægle, men er ­Kohlhaas en helt eller en skurk?

Med knivskarp præcision, hæsblæsende løssluppenhed og rørende ømhed skaber danserne fra Black Box Dance Theater og koreografen Jason Mabana en musisk danseforestilling, der både pirrer, underholder og skaber refleksion.

Den glemte danske komponist Paul August von Klenau baserer sin medrivende opera-thriller på Heinrich von Kleists udødelige novelle. Et uforglemmeligt, smukt ­partitur kombinerer både et senromantisk, modernistisk og middelalderligt tonesprog. Som led i Den Jyske Operas Danske Serie opsættes operaen for første gang siden premieren i 1933.

4. SEP KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 250 KR

Michael Kohlhaas

Holdet bag er instruktør Philipp Kochheim og scenograf Anja Jungheinrich (som sammen iscenesatte Passageren 2018). Jonas Alber dirigerer Skandinavienspremieren. Musikalsk optakt lørdag den 10. august. OPTAKTER: EN TIME FØR OG 20 MINUTTER FØR FORESTILLINGEN

KONCERT

Synges på tysk med danske overtekster

Hudna

Den Jyske Operas solister og kor, TalentU og Aarhus Symfoniorkester

Tyrkiet, norden og psykedelisk rock

21., 22. OG 24. AUG ∙ STORE SAL BILLETSALG FRA FORÅRET 2019 ∙ 695, 565, 425 KR

7. SEP KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 175 KR

53


S ep t e mb e r

Aarhus Kammermusikfestival Aarhus Kammermusikfestival byder publikum ­velkommen til to forrygende dage i kammer­ musikkens tegn. Fire ­koncerter med nogle af landets bedste unge musikere og topmusikere. Partoutkort til alle koncerter sælges for kun 400 kr

Hyldest til Aarhus Åbningskoncert Aros Guitar Duo, Gaia ­Stryge­kvartet og Gustav Piekut (klaver)

COMEDY

14. SEP KL 13 ∙ KAMMERMUSIKSALEN ∙ 100 KR

Torben Chris’ ABC

Franske Kvartetter

Comedyens uforsonlige brokkehoved finder pegepinden frem og driver publikum gennem sin egen ABC af brok, observationer og skarpe pointer.

Gaia Strygekvartet, Søren Rastogi (piano) og Mathias Kjøller (klarinet).

14. SEP KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 255 KR

14. SEP KL 19.30 ∙ LILLE SAL ∙ 150 KR

Melodier og improvisation Melodier og improvisation Jean-­Baptiste ­Doulcet og Oscar Micaelsson (piano), Cæcilie Balling (violin), Jonathan Koppel (tenor) . Jonathan Swensen (cello) og Gustav P ­ iekut (piano) 15. SEP KL 13 ∙ KAMMERMUSIKSALEN ∙ 100 KR

Trio con Brio Copenhagen Lidenskabelige Lieder Trio con Brio ­Copenhagen, Helle Gössler (sopran), Kirstine ­Schneider ­(violin), Mathias ­Kjøller (klarinet) og Anne Sofie Slot ­Nilausen (klaver).

COMEDY

Heino Hansen

15. SEP KL 19.30 ∙ LILLE SAL ∙ 150 KR

21. SEP KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 200 KR

54


S ep t e mb e r

PRESENTATION LICENSED BY DISNEY CONCERTS IN ASSOCIATION WITH 20TH CENTURY FOX, LUCASFILM LTD., AND WARNER /CHAPPELL MUSIC. ALL RIGHTS RESERVED.

FILM/KLASSISK

Star Wars A New Hope “The force is strong with this one.” Et af filmhistoriens største eventyr tager sin begyndelse i Musikhuset, når Aarhus ­Symfoniorkester spiller musikken, mens galaksens største slag ruller over skærmen i Star Wars – A New Hope. Det århusianske publikum har de seneste år taget film oncerterne til sig, og tusinder har i Musikhuset hørt, hvordan et levende symfoniorkester har tilført nogle af filmhistoriens største epis e dramaer endnu mere drama og spænding. Fra P ­ irates of the Carribean, over ­Skønheden og Udyret til de tre film om Ringenes Herre. Nu er tiden kommet George Lucas’ store epos fra 1977 Star Wars – A New Hope. Musikken er skrevet at den femdobbelte Oscar-vinder, John Williams, der også fik en Oscar for musik en til den første Star Wars film Gå ombord på Tusindårsfalken og oplev det første ­galaktiske favntag med et uendeligt univers. 5. - 6. SEPT KL 20 OG 7. SEP KL 15 ∙ STORE SAL ∙ 500, 450, 350 KR

55


S ep t e mb e r

KONCERT

KONCERT

Grarup All-Stars

Anne Dorthe Michelsen

Bluessangerinden Margrete Grarup står i front for et sandt all-star orkester betående af: Uffe teen, Niels Mathiasen, Palle Hjort, Niels Nello Mogensen og Esben Bach.

25. SEP KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 255 KR

20. SEP KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 200 KR

KONCERT

Dire Straits Tribute 26. SEP KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 275 KR

ANDET

COMEDY

Preben Kristensen

Jan Hellesøe

Mød den folkekære skuespiller Preben Kristensen i samtale med journalist Danni Travn, som er medforfatter på Preben Kristensen nye biografi: Husk at være glad.

Forført - mestermanipulatorens nye show 27. SEP KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 300 KR

24. SEP KL 19 ∙ LILLE SAL ∙ 250 KR

Showet er arrangeret af Microphone Entertainment

Arrangører: FOF Aarhus og Musikhuset Aarhus

56


S ep t e mb e r / O k t obe r

SPRING UD I EN JUNGLEFRISK TARZAN-MENU I RESTAURANT JOHAN R

3 retter inkl. 3 glas vin 550 kr pr. person 3 retter uden vin 350 kr pr. person Læs mere på johanr.dk

MUSICAL

Tarzan ”Betager og besnærer med et visuelt vildt og fysisk Tarzan-show. Jungletrommerne går lige i blodet” KRISTELIGT DAGBLAD ”Det er mageløst”

POLITIKEN

”Tarzan på Fredericia Teater har hele pakken.”

JYLLANDS-POSTEN

Fredericia Teater tager musicalpublikummet med storm og jungletrommer med deres opsætning af Disneys musical Tarzan. Tag med til den vestafrikanske regnskov, hvor menneskebarnet Tarzan vokser op blandt gorillaer, lærer at begå sig i junglen og bekæmpe de farer som menneskene bringer med sig. Musikken er skrevet af Phil Collins, der vandt en Oscar for sangen You’ll be in My Heart. 21. SEP - 6. OKT ∙ STORE SAL ∙ FREDAG - SØNDAG: 675, 625, 525, 275 KR ∙ TIRDAG - TORSDAG: 625, 575, 475, 225 KR

57


S ep t e mb e r / O kt obe r

COMEDY

COMEDY

Martin Nørgaard

Lasse Rimmer

Hygge

Hvem slog ikke wc-brættet ned? Hvem har været den anden utro med en ny Netflix-seri ? Små parforholdsproblemer, som de fleste lever med. Men da asse Rimmers kæreste fik et nyt hjert , skippede hun samtidig alle de ligegyldige stridsemner. For hvem bekymrer sig om Netflix-utroska , når den ene part er i risikogruppen for en tidlig udløbsdato?

26. - 27. SEP KL 19 ∙ LILLE SAL ∙ 255 KR Showet er arrangeret af Dogeye Digital

I sit nye show Færre end 3 tager Lasse Rimmer livtag med forhold på et fareniveau, som skal konfronteres med humor, seriøsitet og hjerte. 28. SEP KL 19 ∙ RYTMISK SAL ∙ 225 KR

ANDET

Susse Wold Med udgangspunkt i sin seneste erindringsbog Bevægelse fortæller skuespillerinden Susse Wold om sit liv og de ting, der har bevæget hende, både emotionelt og holdningsmæssigt. 1. OKT KL 19 ∙ LILLE SAL ∙ 275 KR Arrangører: FOF Aarhus og Musikhuset Aarhus

KONCERT

COMEDY

Mike Andersen

Specialklassen

Solo

5. OKT KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 140 KR

28. SEP KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 275 KR

58


Oktober

COMEDY

Typisk Jonathan Spang

KONCERT

Vestbo Trio og Uffe Steen Guitaren er i centrum når Uffe teen og Vestbo Trio sætter hinanden stævne i Lille Sal.

Klassik stand-up. En mand, en mikrofon og et publikum med latterkrampe. Jonathan Spang vender tilbage til rødderne med et klassisk stand-up show, hvor han stiller skarpt på dagens Danmark og sin egen lille verden.

5. OKT KL 20 ∙ LILLE SAL ∙ 200 KR

23. OKT KL 19 OG 21.30 ∙ STORE SAL ∙ 420, 320 KR

BØRN

Den Lille Prins Millioner kender Saint-Exupérys forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet møder den herskesyge konge, den begærlige forretningsmand og ikke mindst den talende blomst og ræven der gerne vil være tam.

KONCERT

18. OKT - 20. OKT ∙ LILLE SAL VOKSEN 200 KR, BARN 120

Medina

Uegnet for børn under 6 år

26. OKT KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 300 KR

59


Oktober

TEATER

Adressaten ubekendt Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Lassen i kongeligt drama Forestillingens anden del er en samtale mellem historiker Bo Lidegaard, journalist Christoffer Emil Bruun og publikum om stykkets historiske perspektiv og hvordan ­Danmark stod overfor datidens totalitære trussel, og hvordan ser vi på de aktuelle trusler, der er imod demokratiet.

Det Kongelige Teater gæster Musikhuset med en ildevarslende klassiker. Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Lassen spiller de to tyske venner Max og Martin, der fra hver sin side af Atlanten udveksler breve om deres liv. Martin bor i Tyskland og bliver påvirker af de politiske vinde, der ­blæser i hjemlandet, mens Max, der er jøde, på afstand ser nazismens fremmarch.

22. OKT KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 300 KR

DANS

A Space in the Dark Seks sange fra David Bowies hånd er udgangspunktet for Black Box Dance Teater nyeste forestilling A Space in the Dark.

Det bliver til en rejse, der undersøger melankolien, sorgen, glæden og humoren. Et livtag med menneskets skrøbelighed og livets øjeblikkelighed tilsat musik af Bowie og nyskrevet musik fra Henrik Munch fra Sorten Muld.

Syv dansere mødes til gravøl. Festen er slut. En poetisk rejse fra fuldkommenhed til muld kan tage sin begyndelse.

26. OKT KL 19.30 ∙ RYTMISK SAL ∙ 295 KR

60


November

KLASSISK

Mozarts Requiem & Klarinetkoncert ”Orkester, kor, solister og dirigent var et meget godt bekendtskab, som man gerne genhører” OLE STAARUP, AARHUS STIFTSTIDENDE, 2016 Koncerten byder på Mozarts Requiem samt hans berømte Klarinetkoncert, der af P2’s lyttere er blevet kåret til alle tiders bedste klassiske værk. Copenhagen Soloists er et kammerensemble, som opfører de største vokale- og instrumentale værker på autentiske instrumenter. Dirigent Jonathan Ofi . Klarinet: Nicola Bud. 3. NOV KL 16 ∙ SYMFONISK SAL ∙ 295, 245, 195 KR

COMEDY

Lars Hjortshøj Hjortshøj er klar med Plan B Så er Lars Hjortshøj klar med nyt one-man show. Det var meningen, at showet skulle give en endegyldig løsning på alle menneskehedens problemer, men det lykkedes ikke helt. Så Lars Hjortshøj kastede sig i stedet over Plan B.

TEATER

Skam 3

For hvem kan løse verdens problemer, hvis man ikke engang selv kan træffe de rigtige beslutninger? For helt ærligt, er der noget mere besværligt her i livet end at træffe val ? Det skulle da lige være at stoppe klimaforandringerne eller folde et stræklagen. Skal man gå til højre eller venstre? Ind eller ud? Skifte navn eller køn - og hvor mange køn findes der egentlig i 2019? Mås e kan man skifte begge dele eller slet ingenting? Vi er summen af de valg, vi træffe . Men når man endelig træffer et valg, så ender det alligevel anderledes end forventet!

Alt er Love Den første kærlighed er svær nok i sig selv. For Isaak vender mødet med den selvsikre Even og den første store ­kærlighed op og ned på hans liv. Avenue T står bag forestillingerne i SKAM-serien, som har fået masser af publikums- og anmelderroser for både iscenesættelsen, de unge skuespillere og evnen til at gøre teater relevant for både unge og deres forældre. 13. - 16. NOV ∙ RYTMISK SAL VOKSNE: 350 KR ∙ UNGE UNDER 26 ÅR: 270 KR

8. - 9. NOV KL 20 ∙ RYTMISK SAL ∙ 305 KR

61


November

FILM/KLASSISK

Ringenes Herre Live Oplev den fantastiske finale Ringenes Herre trilogien finder sin afslutning i den fantastis e Kongen vender tilbage. Det bliver alle gode gange tre, når Musikhuset på ny bliver bestormet af hobitter, orkere, elvere, troldmænd og såmænd også mennesker. Oplev et veloplagt Aarhus Symfoniorkester og et kæmpe kor opføre Howard Shores prisvindende filmmusik, mens sidste del af Ringenes Herre ruller over lærredet i Store Sal. 31. OKT - 2. NOV ∙ FÅ BILLETTER 16. - 18. APR 2020 ∙ EKSTRA FORESTILLINGER ∙ STORE SAL ∙ 505, 455, 355 KR Ringenes Herre Live præsenteres i samarbejde med New Line Cinema / Warner Brothers

KONCERT

Silent Noice Wagner, Graup, Jørgensen og det traumatiserede menneske Den berømte krigsfotograf Jan Grarup, Raveonettes frontmand Sune Rose Wagner og dansk rocks ikoniske mørke­mand Steen Jørgensen har i samarbejde med DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur – skabt en o ­ riginal og visuel koncertoplevelse. Jan Grarups fotos fra verdens mest voldelige konflikter giver sammen med o ­ riginal­kompositioner fra Sune Rose Wagner og Steen Jørgensen en tidløs skildring af den historieløshed og apati, der præger vores samtid. 4. NOV KL 20 ∙ STORE SAL ∙ 345. 295, 245 KR Koncerten er arrangeret af Dignity og Musikhuset

62


D e c e mb e r

MUSICAL

Sanne Musicalen om hele Danmarks rockmama fra den unge og oprørske Sanne Salomonsen over gennembruddet og til tiden med Sneakers og Anne Linnet Band. ­Historien om ­Sannes liv og karriere gennem de seneste 40 år. Fra de store øjeblikke i spotlightets skær til ­følelsen der rammer, når det sidste lys er gået ud og alt synes tabt. 11. - 15. DEC ∙ STORE SAL ∙ MAN-ONS: 590, 520, 460, 400 KR ∙ TORS-SØN: 650, 580, 520, 460 KR

DANS

Nøddeknækkeren Juletradition for hele familien Den Kongelige Ballets eventyrlige iscenesættelse af alle tiders juleballet er en særlig tradition i juledagene. Glæd jer til endnu en rejse med pigen Clara ind i slaraffenland med de dansende snefnug, valsende blomste , Sukker­feen og ikke mindst musekongen. En drømmende opførelse af den klassiske ballet med George Balachines koreografi og T ­ jajkovskijs musik. Det Kongelige Teaters balletmester, Nikolaj Hübbe, står bag iscenesættelsen, mens Anthony Ward står bag den farverige scenografi. I or estergraven sidder Aarhus Symfoniorkester og fuldender oplevelsen. 29. DEC KL 19.30 ∙ 30. DEC KL 12 OG 16 ∙ STORE SAL 500, 450, 400 KR

63


E R H VE RV

Et netværk der udvikler kultur og forretninger Vi samarbejder med erhvervslivet om at skabe unikke ­oplevelser i Nordens største musikhus og om at skabe værdi for virksomhederne. De nationale og internationale kunstnere, der kommer til Musikhuset, beriger, bevæger og begejstrer med k ­ ulturelle oplevelser i verdensklasse. Det ville slet ikke være muligt at opnå uden et stærkt n ­ etværk af virksomheder.

Et samarbejde med Musikhuset giver adgang til store ­oplevelser i festlige og smukke omgivelser. Det er nøglen til at skaffe ny omsætning, fasthold eksisterende kunder, pleje gode samarbejdsrelationer, få flere l­oyale ­medarbejdere, og gøre din virksomhed synlig i N ­ ordens største Musikhus med over 600.000 gæster om året.

Hvis din virksomhed kunne tænke sig at være en del af fællesskabet, så kontakt kommerciel chef Anders Hede og aftal et møde på: 2920 8299 eller ahede@aarhus.dk.

HOSPITALITY musikhusetaarhus.dk/erhverv

EKSPONERING

NETVÆRK

ERHVERVSEVENTS


SA MA RB E JDS PART N E R E P A R T N E R S

F R I E N D S

Hestia Ejendomme

UNIVERSADVOKATER

I N D R E T N I N G

&

D E S I G N

65

M E D I E P A R T N E R E


D I N E F O R D ELE I M US I K H US E T

R A B A T

Køb billet til mindst to forskellige forestillinger på samme tid og få rabat. Hvis forestillingerne er med i 2plus-ordningen, får du 50 kr. i rabat pr. billet, uanset hvor mange forestillinger, du køber til. Har du et gyldigt studiekort eller er under 25 år, kan du få 80 kr. i rabat på den ordinære billetpris på de forestillinger, der er mærket med ikonerne S eller U.

F Å N Y H E D E N F Ø R S T

P A U S E D R I N K S

Bestil dine pausedrinks før forestillingen, så står de klar, når du kommer ud af salen. Til forestillinger i Store Sal kan du b ­ estille Nem Pause med både drikke­varer og snacks ad libitum for 65 kr. Hent drinko-appen og bestil nemt din Nem Pause.

K L U B

Man kan altid kun benytte én rabatform.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev på musikhusetaarhus.dk og hold dig opdateret. Du kan også følge os på facebook eller følge med i, hvad gæster og kunstnere poster under #musikhusetaarhus på Instagram.

H U N D

Klub Hund er Musikhusets kulturklub til dig, der er mellem 18 og 28 år. Læs mere og tilmeld dig Klub Hund på vores hjemmeside: musikhusetaarhus.dk/klub-hund

G O DT AT V I D E

Å B N I N G S T I D E R

Musikhuset: Hver dag kl. 11-18. På forestillingsdage er der åbent ­indtil en time efter, at sidste arrangement er slut. Billetsalget: Mandag-lørdag kl. 12-17 samt en time før forestillingsstart. Søndag og helligdage en time før forestillingsstart. Billettelefon: Mandag-lørdag kl. 13-17 Tlf: 89 40 40 40. På musikhusetaarhus.dk kan du købe billetter døgnet rundt. Café: Åben hver dag fra kl. 11. På dage, hvor der ikke er forestillinger, lukker caféen kl. 18. Restauranten er åben alle dage, hvor der er forestillinger i Store Sal. Se menuer og reservér bord på ­johanr.dk – tlf: 22 30 00 92 mail: info@johanr.dk

G A V E K O R T

Glæd en du holder af med et ­gavekort til Musikhuset. Du kan købe gavekort i Musikhusets billetsalg eller købe det online og printe selv derhjemme. Læs mere på ­musikhusetaarhus.dk/gavekort

F O R S E N T A N K O M N E

Forestillingerne i Musikhuset starter præcist. Det er kunstnerne på scenen, der bestemmer, hvorvidt Musikhusets personale må lukke for sent ankomne ind i salen. Reglerne kan derfor variere fra forestilling til forestilling. Kommer man for sent og bliver nægtet adgang til salen, kan man ikke få sin billet refunderet.

67

G A R D E R O B E

Vi anbefaler, at du benytter vores garderobe. En frakke under sædet blokerer for ventilationsristene og gør det sværere at regulere temperaturen og sikre det bedste indeklima.

P A R K E R I N G

Vi anbefaler, at du parkerer i Musikhusets parkeringsanlæg på Aros Allé eller Scandinavian Center. Læs mere på musikhusetaarhus.dk/ parkering


Nür vi mødes i barenIssuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.