Page 1

Luminis Museum: La llum del Museu

“Tres anys de llum, gaudint-la en un racó de patrimoni...” Aquesta nit tot L’Hospitalet té una cita al Museu i a la Tecla Sala. Als edificis de Casa Espanya, l’Harmonia, Can Riera, a l’entorn del carrer del Xipreret, a Ca la Vidala, a la Talaia i també al recinte del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.


rreu d’Europa, la Nit dels Museus ha esdevingut una cita consolidada a la que, com cada any, L’Hospitalet no hi faltarà, posant en relleu el nostre compromís amb la cultura. En aquesta data, el Museu de L’Hospitalet mostra d’una manera diferent, familiar i innovadora, tot allò que ens proposa al llarg de l’any, il·luminant-nos en una nit de primavera que ha esdevingut un clàssic en la programació cultural de la ciutat. En aquesta ocasió, el Museu de L’Hospitalet ens obrirà les seves portes de bat a bat. Els seus tres edificis, situats a l’eix del carrer del Xipreret, ens oferiran una intensa i sorprenent pluja d’espectacles, activitats i decoracions de tota mena que, com a nexe, jugaran amb la llum, el color i la foscor. Reconeguts artistes de diverses disciplines, en col·laboració amb el veïnat del carrer del Xipreret, l’Esplai Xixell,l’Estudi de Dansa Laura Mestres i l’Escola de Música Centre de les Arts de l’Hospitalet, ens sorprendran amb les seves intervencions. Agraeixo la seva implicació per fer possible aquesta iniciativa cultural. Us convido a tots i a totes a apropar-vos al carrer del Xipreret en la Nit dels Museus i gaudir d’una màgica passejada per aquest racó històric de la nostra ciutat. I com és habitual, la Nit dels Museus també es viurà amb intensitat al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala i a la Fundació Arranz–Bravo.

Núria Marín i Martínez Alcaldessa de la ciutat


CASA ESPANYA Carrer de Joan Pallarès, 38

L’HARMONIA

Plaça de Josep Bordonau i Balaguer, 6

CAN RIERA

Carrer de la Riera de l’Escorxador, 19

CENTRE CULTURAL METROPOLITÀ TECLA SALA

Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44

FUNDACIÓ ARRANZ-BRAVO

Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44

Us convidem a jugar amb la llum i a contemplar la riquesa del patrimoni des de diferents perspectives que, gràcies al joc de llums, colors, ombres i efectes especials, transformaran els edificis del Museu i el seu entorn ACCIONS VISUALS Dissenyades i preparades per reconeguts artistes, que ens oferiran petites instal·lacions i accions amb la llum com a motiu principal d’inspiració. 4 instal·lacions distribuïdes entre els edificis del Museu i a l’entorn del carrer del Xipreret: a les façanes, a les placetes, als patis o a les sales interiors. Artista de L’Hospitalet: Manu Da Costa Artista de Lluernia: Lola Solanilla, Com un llum Artistes convidats: Insectotròpics Ricardo Carnicero, La llàntia art fusió

ACCIONS ARTÍSTIQUES Sales interiors, de 18 a 24 h Per gaudir amb tota la família als espais de llum

Estranya matèria A l’Harmonia a càrrec de Ricardo Carnicero i La llàntia art fusió Flors i llum en diàleg amb poemes de la nit i la llum per crear un espai acollidor i amable.


Bestioles de llum,

Neu de llum

A Can Riera a càrrec de Lola Solanilla i Tantàgora Un espai on els més petits de la casa podran experimentar amb la llum i els personatges.

A l’Harmonia a càrrec de Lola Solanilla La neu de llum i paper s’estendrà per tota la plaça.

Les cabanes de la llum

Per a públic familiar

ESPECTACLES I ACCIONS

A Casa Espanya a càrrec d’Anna Nieto, amb la col·laboració de l’Esplai Xixell

Bestioles de llum,

ACCIONS ARTÍSTIQUES Al carrer i a les façanes dels tres edificis, de 20.30 a 1 h Per gaudir amb tota la família als espais de llum

Nevada de primavera Al carrer del Xipreret a càrrec de Lola Solanilla A partir de les 20.30 h, el carrer del Xipreret el trobarem cobert d’una lleugera capa de neu de llum i paper.

Love is in the art A Can Riera a càrrec de Manu Da Costa Una interpretació de l’amor a través de dues persones que es deixen veure per una de les finestres de la masia.

Tocant les estrelles A Casa Espanya a càrrec d’Insectotròpics Les estrelles baixaran del cel nocturn cap a la terra i, durant unes hores, amb la punta dels dits, gairebé podrem tocar-les...

© Tristan Perez-Martin

A Can Riera a càrrec de Tantàgora A a les 18.30 h, durada 40’. Un espectacle en què la llum ens explica històries

Yuppii Sniiiff Buuff... ens ballen les emocions, A l’Harmonia a càrrec dels nens i nenes de 6 a 9 anys de Ca la Vidala Sessions de 15’ a les 18 h i a les 19.30 h Direcció: Laura Mestres, amb l’assessorament artístic de Glòria José i música de Jorge Sanjuás, Ángel Armenteros, Pau Rosselló i Jordi Casas.

La rulot dels llumetes, Al pati de l’Harmonia amb Jordi Tonietti De 18h a 21h, sessions de 20’. Una selecció de contes que parlen de la nit, de les estrelles, de la foscor, de la llum... i que escoltarem a l’interior de la rulot.


ESPECTACLES I ACCIONS

JORNADA DE PORTES OBERTES

Per a públic adult

De 18 a 1 h als equipaments del Museu de L’Hospitalet (Casa Espanya, L’Harmonia), al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, i a la Fundació Arranz Bravo.

Lluna sonora, música visible A Casa Espanya amb Joma percussió i il·lustració, i Miquel Jordà, multi-instrumentista Sessions de 20’ a partir de les 18h i fins a les21:30h Una història explicada amb imatges que es projecten sobre una pantalla, percussió i altres sorprenents instruments.

La rulot de les paraules de nit Al pati de l’Harmonia amb Jordi i Oriol Tonietti Sessions de 20’ a partir de les 18h i fins a les 21:30h. Una selecció de cançons que parlen de la nit, de les estrelles, de la foscor, de la llum... i que escoltarem a l’interior de la rulot.

Espill Al l’Harmonia Espectacle de dansa a les 21 h. Emmirallats en el propi reflex, surt el millor i el pitjor. Performance: Laura Mestres Músics: Jorge Sanjuás, Ángel Armenteros, Pau Rosselló i Jordi Casas

Cels d’hora baixa Concert de cloenda al corraló del carrer Xipreret a les 24 h amb Marta Elka, veu, i Toni Pastor, guitarra La veu càlida i intensa de Marta Elka ens endinsarà al poemari inèdit de l’escriptora Carme Riera. Melodies de creació pròpia amb notes tradicionals mallorquines i tocs de blues i jazz.

Visites guiades per les exposicions, a les fosques Enguany, les visites a les exposicions del Museu seran molt diferents perquè les farem... a les fosques! Guiats únicament amb la llum d’una llanterna, descobrirem elements que potser d’altra maneraens passarien desapercebuts...

“L’Hospitalet: un indret, una història” A Casa Espanya Durada: 30 minuts

“L’Hospitalet segle XX” A Casa Espanya Durada: 30 minuts

“L’Estaca: l’eina del somni” A Casa Espanya Durada: 20 minuts

“Color, forma i volum. L’Església de Santa Eulàlia de Mérida” A l’Harmonia Durada: 30 minuts

“Ceci n’est pas un casc” A l’Harmonia Durada: 30 minuts


“LA JOIA DEL MUSEU 2018” a L’Harmonia

MÚSICA, CÀPSULES D’ART i PERFORMANCE ALS JARDINS DE TECLA SALA

Exhibició d’una peça de la col·lecció del Museu de L’Hospitalet amb què inaugurarem l’activitat per al període 2018-2019.

POP-ROCK

A partir de les 19 h

De 19h a 21.45h amb els joves intèrprets de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts “Combos” de l’EMMCA

Casc militar Casc metàl·lic de ferro amb forma hemisfèrica decorat amb sanefes vegetals i heràldiques, del qual pengen unes malles fetes d’anelles intercalades de ferro i d’un altre metall daurat.

CÀPSULES LH A partir de les 21.45 h Plàudite Teatre Càpsules d’art de diferents disciplines a tocar dels espectadors.

Ruta Urbana Ruta pel casc antic de L’Hospitalet Punt de sortida: casa Espanya Inici: a les 19 h Durada: 1 hora

Centre D’ART Tecla Sala i Fundació Arranz-Bravo

INDIE-POP

© Sergi Xarré

EXPOSICIONS Centre d’Art Tecla Sala. Fins a la 1 h

PERFORMANCE

PEPE ESPALIÚ. “Tres temps. BarcelonaL’Hospitalet: 1975-1988-1993”

A partir de les 24 h El Palomar, amb Mariokissme i R. Marcos Mota Speech-performance al voltant de les dissidències sexuals i d’identitat de gènere.

Un recorregut per la producció d’aquest artista en tres moments clau de la història recent del nostre país. © Montse Cosidó

MARCEL JULIANA. “Surfait” Fundació Arranz-Bravo. Fins a la 1 h Pintures i dibuixos d’una de les figures destacades del moviment d’avantguarda Garrofista.

A partir de les 23 h Esther Condal Amb cançons del seu repertori, amb influències jazz, clàssic i electrònica.

© Eva Viera


Carrer del Xipreret, el carrer dels Museus, Centre d’Art Tecla Sala, Fundació Arranz-Bravo

MASIA DE CAN RIERA

Carrer de la Riera de l’Escorxador, 17

CASA ESPANYA

L’HARMONIA

Carrer de Joan Pallarès, 38

Pl. de Josep Bordonau i Balaguer, 6

CENTRE D’ART TECLA SALA Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44

FUNDACIÓ ARRANZ-BRAVO

Castro

nova de

lía

Rosa

na

Vilanova

ez

Fortu

én Jim

Carrer

ón Ram

ia

Plaça de Quart

Gornal

r rre

rer

r rre

Car

Ca

Escola Paco Candel

es

Joan

de Camp Municipal

de Futbol Joan Provençana

Ro

ci Vin

me

rer

Car

Amaya

u

bu r Su

de ls

Camp Municipal Escola Gornal de Futbol Gornal

Can

r

r

Carre

rer

Col·legi Pineda

uda

de

po Cam

Aving

dels r Carre

Car

s Jonc

les res

gone

San

da

ga

bre

Fa

ina Albert or am

la

vira . Ro

Ptge

m

olo

Cater

re Car

es Frar

rre r

C C.

Línia

Anna

an

Ju

uàrd

l

ra Rie

Santa

riG

Canal Museu LH

Camp Municipal de Futbol Santa Eulàlia

de

Ca

ue

rer

C.

Ferre

Miq

Car

de

a

rer

museuldelhospitalet

ís

rc

Na

rer

·la

di

l

tria

s du In

@museulh

guda

Car

Car

ostel

Can

Pau

Rieret

Vila

r rre

rre r

Ca

Ca

C. i C P. M as es te tre llv í

la

Isabel

Avinguda

rer Car

Car rer

s

Na ran jo

Am

rer

Car

Ca rre r

Car rer

i

rnin

ronat

ina

Comp

tre

llejos

i

e

satg

rer

Pas

ara Berg

Car

cesc

a

Fran

Ros

Escola Patufet Sant Jordi Francesc Batallé i Aragonès

Ptge. a san Jan

C. Pat

s

lam

Sa

Pujada

r rre

a Guiler Ptge. Ptge. lòs Ca n’A

Ca

de Can

C.

ni

rilet

Ca

Mig

rer

rer

Carrer

XXIII

Can Samsó

Car

és

Casti

Rod

Anton

Vigo

bla

Ram

lla

Ptge

Plaça de l’UNICEF

ia Lavín

Avin

Institut Llobregat

Can Trinxet

Car

a t

Plaça Provençana

MuseuLH @MuseuLH

Car

miguer trona

Pa Ptge.

a

an

ns

Ja

l ns Po

ra

Ermita Sta. Eulàlia

Equipament Esportiu Municipal Gornal i centre de formació Gornal Activa

alt

Cob

Edifici Administratiu Ajuntament

t

ça

ultu

i For

tP

rega

on

rC

nas

G

Car re

Protecció Civil

Carrer

romi r Co

Carrer

rasco

C. Car

an Carrer Jo

Sa

Euge

cè Mer s n

Mes

Ptge. Paquita

Sant

Carrer Riera

Llob

g

n Avi

Carre

Carrer Amistat

s

rer Car r re Car

San

Institut ius X Provençana

l

o ard on

Le

er Min

Sant

mta

tge

P

C.

at Co

Ciut

éu eD Mar au

sa

r rre

r rre Ca

o

rer

a

r

del

olom .C Ptge

nsich

ó

rrer

Ca

rer Car

r rre

Ca

Pas

ntiag

C. Sa

Car

ud

Carre

Oficis

t ntu ve

Po

Canig rer

Vilanova

Alò

C. Glòria

C.

r

Ca

Car

Sant Josep

tade

Av. Carrilet

ri

sol

Gas

tanya

p

lla

Escola Pau Sans

Plaça de Puig i Gairalt

Saurí

r

Carre

a

Rib

Batllo

un r M

Jose

l

agal

Estre

Mar

rrer

r

Parc de la Cabana

Pavelló Institut Municipal Llobregat Bàsquet L’Hospitalet

la

Plaça Sant Jordi

n’

rer

Carre

r

ura

Sant

Joan

rer

Los

a

ng Avi

Carre Ed. Administratiu Ajuntament Guàrdia Urbana dia Mig

r de

Vilumar

Carre

Carrer

Ca

de

gòvia C. Se Parc de la Serp

r Vic

Plaça Mestre Clavé

Carre

Vent

Carre

rer

a i

Arts

r

Carre

Car

Car

rer

òlic

Cat

t

Pra

Pla

p

Jose

uda

Radi

Car

la

Enric

Aving

Carrer

r rre

ndez Pidal

Ca

C. Mené

uad

Car

Escola Joan Maragall

Jo

rrè Te

Carre

ul

l

ida

el

a

Plaça Lluís Companys i Jover

vany

Gal

res

à

C.

ras

Plini

es

ed

Ab

Joan

i

Olive

Ca

a ud

Car

Jardins de Tecla Sala

Piscines Municipals L’Hospitalet

Escola Josep Janes

Lla

atge

Gornal

C. Almeria

C.

os

a el·lul Lib

C.

zP

rer

Car

Isab Nova

Escola Sant Josep El Pi

Carrer Joan de Toledo

. Es

end

Ross

ta

. Ptge ra Pie

Carrer Ebre

Esq

r

Carre

ud

r

rre

Ca

ng Avi

eras

Oliv

r

Ca l’Esquena Cremat

Casa

na

la

de

Carre

Giro

lona

Barce r

Casino del Centre

Plaça M. Déu Montserrat

C.

are

M

r rre Carrer

Ca

Parc la Torrassa

de

Av.

Déu

Oliveras

r

selles

Carre

r Ro

ia

Mar

de

Sant

Saga

Vallpa rda

f a

La Casa dels Cargols

Més informació: www.museul-h.cat

all

Treb

Terr

én

S. Panella C. M.

r Ter

Lluís

C. M.

Carre

C. Mercat ça Ca n’Arús del Centre Proven L’Hospitalet Av. Carrilet

ep Prínc

r

p

Jose

én

rer

Edifici Administratiu Ajuntament

rat

Montser

Av. Carrilet

Carre

t

r

r

Carre

Merca

Creu

Sala

Major

Centre Comercial La Farga

gona

rra

San

re Car

r Carre

de Mal

Tecla

r rer

r

Carre

Ptge. de Can Xerricó

Pass

rra

Ga

Mim

s àrie

C.

Can

rs

fe rro

Nord

Ga

ada

Gran

rer

r rre

del

C.

Ca

Car

e

Teid

uda

Tarra

Tarra

la

r

Baró

Carre

Església

re Car

p

Jose

Car

r

C. M.

Carrer

a

t

Nieto

ni Conve13 de 17

-

Ps.

tro

Prats

Cas

Xiprere

de

nta

Infa

rre r

Carre

Centre Catòlic

de

Pl. Mossen Homar Ptge. Rectoria Ajuntament s

Prat

Carre

rer ny

pa

ric

la

cía Gar

Ca

Escola Canigó

r Carre

Plaça Repartidor ntre

Institut Can Vilumara

Carre

Lleida

r

ra

s

Alm

r

ón rre añ Mar rio go Gre Dr.Carrer Transformador C.

Ca

Vilafranca

en

M

Be

t

si gria

era

av

da

m

s Ille

r rre

r rre

Comissaria Policia e. Pau Nacional Ptg

Rie rè

la Pal

C

C. Pintor Sorolla

xa

Bai

rer

a

Vila

er arr

La Torrassa

Plaça de Granada

Car

franc

a

Escola Pau Casals

Catalunya

rer

LloEscola Joaquim Ruyra Institut Eduard Fontsere

Líni

Plaça Blas Infante

Ponent

Ale

Avingu

Pri

orca Men

C.

C

Bla

s

C.

e

ls aval

a clus

Cer

Ren

del

tada Cor

Plaça de les Vidrieries Llobregat

rell

rto

Ma r rre

Ca

Mercat del Torrent Gornal

bile

rer

Ana Díaz Rico

r arre

r rre

Car

r

vie

Ca

r rre Ca

s

s

Torn rer

Car

i

villa Se

flo re

Avinguda

s

Pin

Escola Pau Vila

Ca

de

C.

í

C.

rer Car

ira

la

de rer

Car

n rre To

art M

s Teid

Xa Fr.

Parc dels Ocellets

es

Mus

Aving

dellas

Plaça de Tuzla

Bruc

Ca

Carre

C. Sta. Bàrbara es

Es

Frede

de

Plaça Constitució Cal Pau de l’Arna

Plaça Remunta

r

Carre

M

Mercat de la Florida

Florida

LIES

rer Car

Parc de Can Creixells

Josep

Just

Car

rrer

Ca

r

Carre

al

ed

tí Fec

les Mar

C. Car

Ca

t Ptge.san l Cristòfo rrer

e C. Parena March

ez lvar

an

lC

d’Á

de

La Remunta

Ja

Joan

olin

rM

rt

ha

rre Casa Ca Espanya an Jo Ce r rer Col·legi Carre Car Tecla Sala Col·legi ad Tecla Sala orx Can Esc L’Harmonia forma Sumarro r RePtge. Ca n’Oliver Pl. Josep La Talaia Bordonau Can Vila Jardins de rrer Can Sumarro Ca ia Tala Plaça Carrer Ajuntament

Carre

de

Plaça dels Blocs de Centre Municipal la Florida la Florida

rer

RODA

bla

icto

ins rd

Bosc

guda

Ja

p ll se Jo mira de i Al tané

Irla i

Parc de La Remunta

l rra

Pa

. denc la Ptge eB um

r rre

iV

Avin

C.

Josep

C.

Ca

iró r

Carre

Mun

C. de

oine

Dig

Can Riera Poliesportiu Municipal rer Centre or Car

r rre

Ca

Cementiri Municipal

Peníscola

ad

Ram

Pe

ista

Bellav

r rre

ta

da ingu AvPlaça

Car Sant Joan Sant

CEE re r EstelCan Bori

Mo

Ca

Institut Torras i Bages

L’Hospitalet de Llobregat

c

Fonte

ra

rer Car

a

Rambla Just Oliveras

Nya

Escola Busquets i Punset

Tanatori

Car

rer Car

St.

r rre

Masnou rer

Car

Aving

s

Lleó

Fronte

Can

Baix ió Carrer

ac

el

St. C. món Ra

da

Camp Municipal de Futbol la Florida

Carp

de la

C

Avinguda

uda

ue

de

r

iqu

Escola Ausiàs Marc

ndez C. Mené Pidal

l de

lug

Carre

liu R

ag

Parc de les Planes

Parc Can Cluset

Parc de Can Buxeres

nt rre To la

nfe

Sa rer

Car

mar

C.

Can

er arr

Ca

C. de Mar Pui e d gce e D rver éu

C

Can Serra

sp

Cam

ci

Palauet de Can Buxeres

de

í

ron

Assamblea Local etller de la Creu Roja rrer Am e Ca C ar Ca um re JaUrba r rre nització Canyet r En Avi ei M

Comissaria Mossos d’Esquadra Es

Serra

d’E

Est

el

Rafa

Sant

Escola La Carpa

Plaça

ne

r

a

de l C. isba B

rra

ó tellb Cas la

do

ra

Plaça de la Casa de Reconciliació

r rre Ca

C. Vicenç Martorell

Escola Lola Anglada

rpa

Ca

En

M ar de e d Llume D éu

ell

ast

la

Carrer

ers

oll

Gran

te rre

Camp Municipal de Futbol Can Buxeres

e Pelegrí Sant Per oz Badaj

Carrer

Carrer

Ca

Cotxeres Metro

Institut Rubió i Ors

ge

re Car

en

ría

bu

us

Fa

ye

gin

C.

r rre

Ca

ellv

Poliesportiu Municipal les Planes

Jardins Antonio Machado

An

Pere

rer Car

C. Málaga

C. Sant Carles

Carre Carrer Oriental r EOI de L’Hospitalet Mercat de Plaça Can Serra e d Font

ve

Cla

Bombers

Carrer

t

Electricita

Avinguda

da

lls

Diò

a

ho

rba

r rre

Ca

gu

a

d jan Ale

rer

N

Av in

de Casla P es ubill

Escola Folch i Torres

Hie

jos

n ara

r

C.

de

Car

rer Car

r Carre

r rre

Ca

sa Ro

el·

arc

M

Oc

r rre

Ca

rer Car

ap

ola s

Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44

#NitmuseusLH #bcnesmuseu

Tel. 93 403 61 10 • cultura.museu@l-h.cat www.museul-h.cat

Dipòsit legal: B.00000-2018

CA.TeclaSala @TeclaSala_CA @TeclaSala Tel. 93 403 26 20 • www.teclasala.net Tel. 93 260 02 68 • fundacioarranzbravo.cat FArranzBravo Hi col·laboren:

La Nit dels Museus

Edifici accessible

La Nit dels Museus a l'Hospitalet, 19 de maig 2018  

Tres anys de llum, gaudint-la en un racó de patrimoni...”. La Nit dels Museus comptarà també amb accions visuals dissenyades i preparades p...

La Nit dels Museus a l'Hospitalet, 19 de maig 2018  

Tres anys de llum, gaudint-la en un racó de patrimoni...”. La Nit dels Museus comptarà també amb accions visuals dissenyades i preparades p...

Advertisement