MotorBladet Aug./September 2008

Page 1

MOTOR Officielt organ for DMU

bladet

Nr. 8-9 · 90. årgang · august/september 2008

VM MOTOCROSS I RANDERS `08 side 14

GULD TIL DANMARK SIDE 4

SIDECAR-MESTRE PÅ BJERGET SIDE 22

ROAD RACING: ROBBIN VED VENDEPUNKT

SIDE 30

BMX INDTRYK FRA OL BEIJING

SIDE 38


DMU

VM MX3 og EMX2, 23.-24. august i Randers, fra venstre EMX2kørerne Nikolaj Larsen, DK (#175), Maik Voorwinden, HOL (#110), Axel Alletru, FRA (#101). Foto: Leif Jensen

til de mange frivillige, som var med til at sikre en høj sportslig og eventmæssig kvalitet på august måneds to DMUevents: VM-motocross i Randers den 23.-24.august og VM-sidevogn i Slagelse den 2.-3. august.

til dansk Speedway med perlerækken af VM-titler over sommeren. Dansk BMX for en historisk kvalifikation og efterfølgende deltagelse ved OL i Beijing 2008. Dansk Road Racing for det første internationale stævne i Pocket-Bike.

Henrik Söderqvist og Tobian Sylwan (S), på vej mod en samlet 3. plads ved VM sidevogn i Slagelse. Foto: Allan Hilleborg.

2

EMX2-europamester 2008, Valentin Teillet, Frankrig.


Indhold DMU

MotorBladet Redaktør Kenneth Majkjær Mikkelsen Tlf. 43 26 26 18 E-mail: motorbladet@dmusport.dk Annoncetegning Kenneth Mikkelsen, tlf. 43 26 26 18 Email: motorbladet@dmusport.dk DMU - Sekretariatet Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf. 43 26 26 13 Fax 43 26 26 15 ISSN 0107-7554 Bank: Jyske Bank, konto 5044 1092819

Stofkoordinatorer BMX Joy Nordkvist Ørrevej 41 7490 Aulum Tlf. 97 85 50 47 E-mail: joy.nordkvist@mail.dk

SPEEDWAY SIDE 4­–13

MOTOCROSS SIDE 14–29

road racing SIDE 30–34

bmx SIDE 35–39

ROAD RACING Steen Pedersen Sommerstien 8, 2670 Greve. Tlf. 43 90 27 10 E-mail: sommer8@mail.tdcadsl.dk Oplag og frekvens Udkommer 10 gange årligt Dette nr. er trykt i 9.600 eksemplarer Lay-out og tryk KLS Grafisk Hus A/S Jernholmen 42 A Postboks 1183 2650 Hvidovre Tlf. 36 34 29 00, Fax: 36 34 29 10 E-mail: kls@kls.dk Forbehold Bladets indhold udtrykker ikke nødvendigvis DMU´s meninger. Redaktionen påtager sig ikke ansvar for eventuelle fejl i angivelser af priser, specifikationer og lign. Ej heller for manuskripter eller illustrationer, som tilsendes uopfordret. Eftertryk er forbudt uden tydelig kildean­givelse. Erhvervsmæssig anvendelse af tekst eller illustrationer, kun efter nærmere aftale og skriftlig tilladelse. Redaktionen forbeholder sig ret til ikke at bringe sårende, injurerende eller æreskrænkende indlæg. Indsenderen vil i givet fald blive kontaktet med henblik på en afbødning af kritisable passager. Dette skyldes dels et ansvar i forhold til presseloven, dels et ønske fra HB om at bevare en ordentlig tone i vores offentlige organ. De 2 næste numre Oktober 2008 nr.: Forventes hos abonnenterne torsdag den 9. oktober 2008. Deadline for stof torsdag den 18. september 2008. November 2008 nr.: Forventes hos abonnenterne torsdag den 6. november 2008. Deadline for stof torsdag den 16. oktober 2008. Tegn abonnement på MotorBladet 10 numre pr. år - 375,- kr. Kontakt tlf. 43 26 26 13 (Hverdage ml. 12.30-16.00) E-mail: motorbladet@dmusport.dk

MOTORBLADET OFFICIELT ORGAN FOR DMU

SPEEDWAY: SWC

➤ VM-GULD til Danmark?

SPEEDWAY: DM `08

➤ Nicki P. Dansk Mester

MOTOCROSS: VM MX3/EMX2

➤ VM-reprise i Randers

MOTOCROSS: VM-SIDERCAR

➤ Mesterligt, på bjerget

ROAD RACING: VM SUPERSPORT

➤ Robbin håber på mere BMX: OL KINA

➤ Indtryk fra Beijing

BMX: OL KINA

➤ Stolthed afløser skuffelse DMU: Fork. tillægsregler

➤ Indbydelse: klubudvikling

4 9 14 22 30 38 39 34

NR. 8-9 · 90. ÅRGANG · AUGUST 2008

VM MOTOCROSS I RANDERS `08 SIDE 14

GULD TIL DANMARK SIDE 4

SIDECAR-MESTRE PÅ BJERGET SIDE 22

ROAD RACING: ROBBIN VED VENDEPUNKT

SIDE 30 s BMX

INDTRYK FRA OL BEIJING

SIDE 36

Forsiden:

Mathias Keller (EMX2), ved VM i Randers. Foto: Claus Engfred Olsen

3


speedway

SPEEDWAY WORLD CUP 2008:

SOM I GAMLE DAGE

Spænding til det sidste, med Danmark som vinder Efter champagnebadet. De danske holdverdensmestre 2008, fra venstre øverst: Bjarne Pedersen, Niels-Kristian Iversen, landstræner Jan Stæchmann. Nederst: Kenneth Bjerre, Hans Andersen (kapt.), Nicki Pedersen. Den danske brutto-trup bestod yderligere af: Charlie Gjedde, Jesper B. Monberg og Mads Korneliussen.

Kenneth Bjerre stejler i 2. sving på 3. heat. Bagved ses Gollob og Crump, før sidstnævnte måtte udgå.

4

Ja, det bliver jo helt norsk. Men VM-hold finalen den 19. juli beviste det, som alle jo ved: "Vi er verdens bedste"!

Tekst: Palle Søndergaard Foto: John Bo Jensen og Lars Schroer

At Danmark var favorit til titlen i år, det var der naturligvis ikke tvivl om før årets VM-opgør. En ting er dog at bære favoritværdigheden, noget andet - at indfri den. Og finalen i årets Speedway World Cup blev da også uhyggelig spændende. Banen i Vojens var meget tung og blev sporet efter den megen regn, som faldt både fredag, hvor træningen blev aflyst - og lørdag hvor løbet skulle køres. For lige at føje spot til skade, så faldt der også flere regnbyger under selve løbet. Så der blev stillet store krav til kørerne. Men det hele var dog alligevel så skønt som i gamle dag (altså 80`erne). 18.257 tilskuere havde taget turen til Vojens denne regntunge lørdag, og de skulle skamme sig, hvis de ikke fik en

stor oplevelse - da Danmark igen markerede sig som verdens bedste speedway nation. Men undervejs skulle nerverne, man må i SWC`s-ånd vel næsten sig - som det plejer, udsættes for hård belastning. Finalen blev en meget tæt kamp mellem Danmark og de forsvarende verdensmestre fra Polen, sidstnævnte var ikke kommet til Vojens som "Sitting ducks" - der blev kørt med kant, det var tydeligt fra start. POLSK JOKER-TAKTIK? Indtil heat 18 skiftedes Danmark og Polen til at føre, og pointforskellen blev aldrig mere end 4 point. Herfra fik danskerne greb om matchen - og før heat 23 var stillingen 42 point til Danmark mod Polens 38. Det følgende heat 23 vinder Kenneth Bjerre og Polakken Wieslaw Jagus bliver 3`er. Jagus var ellers den polak der havde kørt bedst, med 3 heatsejre og en 2.plads på kontoen.


speedway Spekulationen gik nu på, om det var en taktisk handling fra Polens side - da man nu hvor stillingen var 45-39 kunne bruge Thomasz Gollob som Joker i heat 24, hvor Niels-Kristian Iversen skulle køre for Danmark. "Puk" var den af danskerne som på aftenen hidtil havde kørt færrest point hjem. Men taktik eller ej - under overdøvende bifald fra de mange danske tilskuere, så vandt Niels-Kristian heatet foran Gollob, og dermed var polakkernes chancer knust. Niels-Kristians sejr sikrede Danmark hold-VM 2008. For de to øvrige hold, Sverige og Australien - lignede det en katastrofe. Både svenskerne og australierne blev sat fra start. Australien blev alvorligt handicappede, da Jason Crump efter sit andet heat måtte trække sig fra opgøret med smerter i den ene arm efter et styrt. Australierne formåede aldrig at komme sig over dette chok, og sluttede bemærkelsesværdigt med kun 21 point. Svenskerne kom bedre igen - efter at Fredrik Lindgren i heat 9 som joker vinder sit heat. Men en trussel blev de aldrig - og sluttede på bronzepladsen med 39 point. Det er anden gang Danmark vinder Speedway World Cuppen.

RACE-OFF:

Nicki P. helt oppe at køre af spænding, følger på billedet Hans Andersen i heat 19.

Sidst det skete var i engelske Reading i 2006. Før dette skal man tilbage til 1997, hvor Danmark, under det gamle system, vandt i Pila i Polen. Men det var den gang. Nu er det nu. Og Danmark har i år på flere fronter markeret sig som verdens bedste Speedway-nation. Nu også officielt.

18.000 tilskuere og dermed "fuldt hus" i Vojens. På billedet er det danske hold på vej rundt ved præsentationen.

DMU-reception efter løbet. På billedet holder SD-formand Niels Munk Nielsen tale for verdensmestrene, som har skiftet til "civil".

Fortjent lufttur til "Puk" efter det næst-sidste heat, som sikrede sejren til Danmark. Den danske ungdomstræner, og tidligere landstræner Erik Gundersen, var aktiv i ryttergården. Eriks cykel er holdt i farverne fra hans tid som verdensmester. Foto: Lars Schroer.

Svenskernes bedste øjeblik

Undervurder aldrig et svensk landshold. Det er moralen fra 2003, da et svensk landshold, i Vojens, "snød" et dansk hjemmebanehold for "laurbærrene" - ved en i særklasse heftig VMhold-finale indsats. Svenskerne måtte i år, sammen med Polen, England og de russiske outsidere ud i Race-off. En skæbne som ikke nødvendigvis anses for en ulempe. Australien og Danmark havde som vindere af deres respektive "semi-finaler" klaret paragrafferne, og kvalificeret sig direkte til finalen som vindere. Ikke overraskende var det Sverige og Polen som i Race-off viste sig stærkest. Svenskerne slog de senere sølvvindere fra Polen, ved - som altid - at præsentere et homogent hold hvor alle tog point. Topscorer var den svenske holdkaptajn Andreas Jonsson, med 13 point. Og det svageste led på svenskernes hold var David Nermark med 6 point - efter 2 heatsejre.

Slutscoren i Race-off var Sverige 53p., Polen 50p., England 36p. og Rusland 17 point. Det er værd at bemærke, at England, som blev tre`er, efter deres svage indsats i Coventry ikke var levnet mange chancer for en plads i finalen. Men det engelske hold prøvede ihærdigt at rette op på den grimme tort de måtte lide på hjemmebane. Og efter de første 20 heat var de faktisk stadig med i kampen. På det tidspunkt, med 31 point, kun 10p. efter Sverige og 8p. efter Polen. I de sidste 5 heat havde teamets dog ikke pondus til at slå til. Men england havde dog rettet en lille smule op på en ellers svag SWCindsats. Rusland, som i deres semifinale scorede imponerende 36 point, med den 18-årige juniorverdensmester Emil Sajfutdinov som primær bidragyder, sluttede i Race-off med acceptable 17 point. Til det russiske holds

forsvar, skal det for øvrigt nævnes, at de reelt stillede op med kun fire kørere, da Sergej Darkin tidligt måtte udgå. Bedste russiske kører i race-off var Gri-

gory Laguta med 12p. Heraf kom de 6 fra hans indsats som Joker i heat 23. /ps

Tomasz Gollob (polen) foran Daniel Nermark (sverige), Gafurov (rusland) og Chris Harris (england). Foto: Lars Schroer.

5


speedway

DET SAGDE KØRERNE Tomasz Gollob: Det var et hårdt løb, og vi gratulerer det danske hold med deres sejr. Vores team er fuldt tilfreds, da vi for første gang får en podieplads i en SWC-finale, som finder sted uden for Polen. Vi arbejdede godt sammen og alle hjalp hinanden. Vi havde problemer i to heat, da Rune Holta fik et motor-udfald og da Jarek Hampel havde et styrt. Alligevel har alle kørt godt. Banen i Vojens var ujævn i dag, men det var dog ikke noget problem for vores team. Næste år, når finalen formentlig køres i Polen, på banen i Leszno, så henter vi førstepladsen tilbage..

Dansk sejrsrundtur - ud til de 18.000 tilskuere i Vojens.

SWC-FINALE 2008 (lørdag 19. juli) DANMARK 49: Nicki Pedersen 11, Bjarne Pedersen 11, Hans Andersen 11, Kenneth Bjerre 9, Niels-Kristian Iversen 7. POLEN 46: Tomasz Gollob 14, Wieslaw Jagus 12, Jarek Hampel 11, Rune Holta 5, Grzegorz Walasek 4. SVERIGE 39: Fredrik Lindgren 16, Jonas Davidsson 10, Andreas Jonsson 9, Peter Ljung 4, Daniel Nermark 0. AUSTRALIEN 21: Leigh Adams 6, Ryan Sullivan 5, Chris Holder 4, Jason Crump 3, Davey Watt 3. RACE-OFF 2008 (torsdag 17. juli) SVERIGE 53: Fredrik Lindgren 14, Andreas Jonsson 13, Jonas Davidsson 10, Peter Ljung 10, Daniel Nermark 6. POLEN 50: Grzegorz Walasek 12, Wieslaw Jagus 11, Tomasz Gollob 10, Rune Holta 9, Jarek Hampel 8. STORBRITANNIEN 36: Chris Harris 11, Scott Nicholls 9, Tai Woffinden 9, Lee Richardson 4, Edward Kennett 3. RUSLAND 17: Grigory Laguta 12, Denis Gizatullin 3, Renat Gafurov 1, Daniil Ivanov 1, Sergey Darkin dnr. SEMI-FINALE 2 (mandag d. 14. juli) DANMARK 63: Nicki Pedersen 14, Kenneth Bjerre 14, Bjarne Pedersen 13, Niels-Kristian Iversen 12, Hans Andersen 10. SVERIGE 50: Jonas Davidsson 16, Fredrik Lindgren 11.5, Andreas Jonsson 9, Peter Ljung 7, Daniel Nermark 7. STORBRITANNIEN 25: Chris Harris 8.5, Lee Richardson 6, Olly Allen 5, Scott Nicholls 4, Simon Stead 2. TJEKKIET 13: Adrian Rymel 6, Lubos Tomicek 4, Filip Sitera 2, Matej Kus 1, Ales Dryml 0. SEMI-FINALE 1 (lørdag d. 12. juli) AUSTRALIEN 56: Leigh Adams 20, Jason Crump 11, Chris Holder 11, Ryan Sullivan 8, Davey Watt 6. POLEN 56: Jarek Hampel 15, Rune Holta 13, Tomasz Gollob 12, Krzysztof Kasprzak 10, Wieslaw Jagus 6. RUSLAND 36: Emil Sajfutdinov 14, Denis Gizatullin 7, Grigory Laguta 7, Danil Ivanov 5, Renat Gafurov 3. UNGARN 10: Matej Ferjan 9, Jozsef Tabaka 1, Sandor Tihanyi 0, Norbert Magosi 0, Laszlo Szatmari 0.

6

NIELS-KRISTIAN IVERSEN: Det er ganske enkelt fantastisk. Jeg tror ikke - at jeg havde fortjent at køre sejrsheatet, men jeg gav alt - da vi havde brug for det i heat 24. I starten af finalen kunne jeg ikke rigtig være med, men jeg forbedrede mig - og alle kørte fantastisk, så vi vandt World Cup for Danmark. Vores hold var en enhed og vi kæmpede for hver enkelt og for vores land. Normalt er vi konkurrenter i speedwaysporten, men i denne uge blev vi svejset sammen til en enhed - et stærkt hold. NICKI PEDERSEN: Når løbet foregår på vores hjemmebane, så mærker man selvfølgelig presset særlig stærkt. Begyndelsen var ikke særlig god i dag. Jeg vandt godt nok mit første heat, men holdkammeraterne havde i begyndelsen problemer med at finde det rigtige set-up på cyklen. Og polakkerne startede som lyn og torden. Vi arbejdede samme, og alle fra holdet kom med tips. Under løbet talte vi hele tiden om problemerne og taktikken. Det med at Polen fik mulighed for at bruge jokeren, det kunne vi have undgået. Men i sidste ende klappede det jo perfekt. Polen har mange gode kørere, men det ville have været utroligt, hvis de havde slået os her i Vojens. Det fik vi dog med succes forhindret ANDREAS JONSSON: Vi er ærgerlige over vores dårlige start. Havde vi begyndt noget bedre, så havde vi sikkert kunne kæmpe med om, i det mindste, en 2.plads. Men tre point i de 6 første heat, det er ganske enkelt for lidt. I den sidste tredjedel af løbet blev vi stærkere og kørte bedre og bedre. Specielt Freddie Lindgren og Jonas Davidsson ydede en fantastisk indsats i dag. Personligt er jeg lidt ked af, at jeg ikke helt kunne leve op til deres præstation. Men jeg gav mit bedste lige som de andre drenge, og generelt mener jeg, at vi har ydet en god indsats i dag. Jeg anser det for positivt, at vi arbejdede godt sammen i teamet. Og efter den dårlige start er vi trods alt meget glade for vores 3.plads HANS ANDERSEN: Vi var bevidste om, at vi ville være favoritter i aften. Men før løbet stod det dog klart for os, at det ville blive en hård opgave, hvor det ikke ville blive let at for os at leve op til favorit værdigheden. Samtidig var det også en ”kamp” med vejrforholdene. Dette var dog ens for alle hold. Men vi klarede at vinde World Cup på hjemmebane. Vi kom foran efter 20.heat, men Polen gjorde det ikke let for os, da de fik mulighed for at spille deres joker. Egentlig ville vi undgå at komme 6 point foran, men det lykkedes jo at vinde alligevel. En særlig tak til mine teamkolleger, alle mekanikere, vores teammanager og naturligvis alle vores talrige fans. Det kunne virkelig ikke have forløbet bedre i aften. /JS+EH


speedway Dansk verdensmester i 80cc, Mikkel Michelsen, omgivet af Mikkel B. Jensen (tv.), Arthur Sissis og Jonas B. Andersen.

13-ÅRIG SPEEDWAY VERDENSMESTER Mikkel Michelsen fra Ølstykke fejede al modstand til side Tekst: Kenneth M. Mikkelsen. Foto: Erik Egvad Petersen Skærbæk Motor Klub var vært for verdensmesterskabet for ungdomskørere i speedway i dagene 9.-12. juli. Ikke mindre end 54 kørere fra ti lande deltog i kampen om at blive juniorverdensmester. Deltagerne, der alle var mellem 12 og 16 år kom fra Polen, Australien, USA samt de nordiske lande. Verdensmester blev den kun 13-årige Mikkel Michelsen fra Ølstykke på Sjælland. På de følgende pladser fulgte endnu

en dansker, Mikkel B. Jensen, som løb med sølvmedaljen, og på tredjepladsen kom den Australske kører Arthur Sissis. Ud af 16 finale-deltagere, kom de 13 fra Danmark. Dagen efter at Danmark fik en ny individuel verdensmester i 80cc speedway, blev der kørt hold-VM for 80cc i Fredericia. Her vandt det danske hold foran Australien på 2.pladsen og Sverige på 3.pladsen. I starten af august blev 80cc kørernes dominans understreget igen, ved at Michael J. Jensen blev europamester, foran Mikkel Michelsen og Mikkel B. Jensen. MotorBladet ønsker de succesfulde 80cc kørere tillykke med endnu en flot international sæson.

YGT-FINALE, SKÆRBÆK, DK, 12. JULI:

EM-FINALE, CZESTOCHOWA, POLEN, 3. AUG.:

1.

Mikkel Michelsen, DK

12

1.

Michael J. Jensen, DK

15

2.

Mikkel B. Jensen, DK

11+3

2.

Mikkel Michelsen, DK

13

3.

Arthur Sissis, AUS

11+2

3.

Mikkel B. Jensen, DK

11

4.

Jonas B. Andersen, DK

11+1

4.

Szymon Wozniak, POL

9

5.

Michael J. Jensen, DK

10

5.

Jonas B. Andersen, DK

8

6.

Jacob Thorssell, S

10

6.

Jacob Thorsell, S

8

7.

Jacob Buckhave, DK

9

7.

Nicklas Porsing, DK

8

8.

Lasse Bjerre, DK

9

8.

Victor Palovaara, S

8

9.

Mikkel Salomonsen, DK

8

9.

Joel Larsson, S

7

10.

Kasper Lykke Nielsen, DK

5

10.

Oliver Bemtzon, S

6

11.

Jesper Schaff, DK

5

11.

Lasse Bjerre, DK

6

12.

Niklas Porsing, DK

5

12.

Mikkel Salomonsen, DK

6

13.

Marc Randrup, DK

4

13.

Mathias Thornblom, S

5

14.

Thimm P. Norberg, S

4

14.

Mateusz Liszka, PL

4

15.

Alex Porsing, DK

3

15.

Norberg Thimm Persson, S

3

16.

Mark F. Pedersen, DK

2

16.

Rafal Malczewski, PL

2

7


PRAG, 2. AUGUST 2008

speedway

Foto: Lars Schroer

SIDSTE NYT før deadline: EM-BRONZE TIL KORNELIUSSEN

Mads Korneliussen hentede EM-bronze efter at have scoret 10 point i EM-finalen i Lendava, Slovenien, den 24. august. Matej Zagar kunne ingen true. Zagar blev Europamester med 14 point. I alt 6 mand endte med 10 point og skulle dele sølv og bronze mellem sig. Her var Sebastian Ulamek bedst og Mads Korneliussen blev to`er. EM-finale, Lendava, 24. aug.: 1.

Matej Zagar, SLO

14

2.

Sebastien Ulamek, PL

10

3.

Mads Korneliussen, DK

10

4.

Matej Kus, CZ

10

5.

Denis Gizatullin, RUS

10

6.

Josef Franc, CZ

10

7.

Ales Dryml, CZ

10

8.

Damil Ivanov, RUS

9

9.

Mikael Max, S

9

10.

Martin Smolinski, PL

7

11.

Adrian Miedzinski, PL

6

12.

Ulrich Østergård, DK

6

13.

Sergey Darkin, RUS

5

14.

Filip Sitera, CZ

2

15.

Sandor Tihanyi, H

2

16.

Mattia Carpanese, I

0

Foto: Eddie Slater

MIKKEL B. JENSEN DANSK MESTER I 80CC Mikkel B. Jensen har i år været uheldig med udelukkelser i både VM- og EM-finalerne, men den 24. august på Bred-banen havde han heldet og ramte dagen, og blev hyldet som dansk mester 2008. To`er, blev Michael Jepsen Jensen, Esbjerg. Den danske verdensmester Mikkel Michelsen blev 3`er. DM 2008, Bredbanen, 24. aug.:

8

MÅLILLA, 16. AUGUST 2008

1.

Mikkel B. Jensen

16

2.

Michael Jepsen Jensen

13

3.

Mikken Michelsen

12

4.

Stefan Pedersen

11

5.

Mikkel Salomonsen

9

6.

Nicklas Porsing

9

7.

Jonas B Andersen

8

8.

Nicolaj Busk Jacobsen

7

9.

Andy Pedersen

7

10.

Lasse Bjerre

7

11.

Kenni Nissen

6

12.

Kian Headley

6

13.

Rasmus Jensen

4

14.

Uffe Hansen

4

15.

Nicolai Søderholm

3

16.

Jacob Buchhave

3


speedway

NICKI P. DANSK MESTER IGEN De danske topkørere leverede gys og spænding til 4.000 publikummer ved årets DM-finale.

Tekst: Palle Søndergaard. Foto: Lars Schroer

DM finale-2 og dermed afgørelsen af det individuelle mesterskab i 500cc blev kørt fredag den 8. august på Outrup Speedway Center. 4.000 tilskuere oplevede lidt af en gyser, hvor man skulle helt hen til finaleheatet, der blev kørt efter de 20 indledende heat, før Nicki P. kunne kåres som dansk mester 2008. Både Hans Andersen og Nicki Pedersen kom til finale-2 med 14 point hver fra finale 1 i Holsted. Og begge vandt deres første fire heats i Outrup. Så da de skulle mødes i heat 17 var stillingen 26-26 samlet. Med i heatet var også NielsKristian Iversen, og mens Hans og Nicki vogtede på hinanden, så tog Niels-Kristian starten, og holdt den til målstregen med de to duellanter jagtende efter sig. I finalen mødtes de fire kørere med flest point. Pointene indkørt i finalen blev lagt oveni dem, som de havde i forvejen. Og først herefter kunne medaljerne fordeles. FINALE SEJR OG DM TIL NICKI I finalen deltog ud over Nicki P.

(28p.) og Hans Andersen (26p.), Niels-Kristian Iversen (24p.) og Kenneth Bjerre (22p.). Mads Korneliussen havde ligeledes 22 point. Mads havde på aftenen haft 2 førstepladser, 2 andenpladser og 1 tredjeplads. Det samme havde Bjerre, og da han var bedst i deres indbyrdes møde i heat 5, blev det ham som kom i finalen. Et meget tæt finaleheat blev vundet af Nicki Pedersen foran Niels-Kristian Iversen, Hans Andersen og Kenneth Bjerre i nævnte rækkefølge. Og med de sidste point lagt til regnskabet - gik DM-guldet 2008 dermed til den regerende verdensmester Nicki P. (31p.), sølvet til Hans Andersen (28p.) og bronzen til Niels-Kristian Iversen (26p.). Kenneth Bjerre sluttede på en samlet 4.plads, men kan trøste sig med, at han efterfølgende blev valgt til aftenens fighter. De to unge talenter Nicolai Klindt og Patrick Hougaard kørte for øvrigt et meget flot DM-løb. I den samlede stilling endte de to som henholdsvis nr. 6 og 7. I Outrup blev Patrick dog ekskluderet i heat 9 for at køre i tapen.

Hans Andersen (blå) og en af aftenens unge kørere Nicolai Klindt (hvid). Foto: Lars Schroer.

Nicki Pedersen får en tur i luften efter mesterskabet er i hus. Foto: Lars Schroer

DM INDVIDUELT 2008 PL

NAVN

KLUB

DM1

DM2

TOTAL

1 2

Nicki Pedersen

HSK

Hans Andersen

VBMK

14

14+3

31

14

13+1

28

3

Niels Kristian Iversen

4

Kenneth Bjerre

HSK

12

12+2

26

EMS

11

11+0

22

5

Mads Korneliussen

EMS

11

11

22

6

Nicolai Klindt

OSC

9

9

18

7

Patrick Hougaard

HSK

8

9

17

8

Jesper B. Monberg

EMS

9

8

17

9

Charlie Gjedde

OSC

9

6

15

10

Henning Bager

OSC

7

5

12

11

Claus Vissing

HSK

4

8

12

12

Ulrich Østergaard

HoSK

3

6

9

13

Leon Madsen

HoSK

5

2

7

14

Dannie Søderholm

HSK

3

2

5

15

Klaus Jakobsen

SSK

1

2

3

16

Peter Juul Larsen

GSK

0

2

2

TOP-3 DM 2008, fra venstre Hans Andersen (Sølv), Nicki Pedersen (Guld), NielsKristian Iversen (Bronze). Foto: John Bo Jensen.

9


speedway

NICOLAI KLINDT

FREDERIK DANSK MESTER I MICRO

Men der var også gode hjemmebane-takter den 17. august på Fjelsted Speedway.

DM individuelt for 50cc kørere blev kørt søndag den 10. august på Vejlby-banen i Fredericia. Da det havde regnet hele natten op til løbet, var det svære forhold for de unge kørere. Men efter en stor indsats fra klubbens side, blev det muligt at afvikle finalen. Alle kørte efter forholdene, og der var så godt som ingen styrt. Vinder af DM blev 10-årige Frederik Jakobsen, som til næste år er at finde i 80cc. DM sejren var derfor en perfekt afslutning i micro-klassen for den unge Fjelsted-kører. /kmm

SUVERÆN VED JUNIOR DM Tekst: Palle Søndergaard Foto: John Bo Jensen

U21 DM blev kørt med 20 indledende heats, hvorefter der blev kørt finale med de fire bedst placerede kørere. Det samlede antal point efter indledende og finale gav vinderen. Og her viste Nicolai Klindt sig helt suveræn, med max score på 18 point efter 6 flotte heatsejre. Det er anden gang at Nicolai kan køres som u21 mester, eftersom han også vandt i 2006. Om de følgende pladser var kampen dog tæt mellem den forsvarende mester Patrick Hougaard, Morten Risager samt to lokale kørere Peter Kildemand og Rene Bach. Tre af disse kørere mødte hinanden i heat 18. Indtil da havde Hougaard, Risager og Bach alle hentet 10 point. Sidste mand i heatet var Nicolai Klindt med 12 point. Det foregående heat blev vundet af Peter Kildemand, hvilket havde sendt ham op på 11 point. Dermed stod det klart, at den af de 3 med 10 point som tabte, ville være ude af medaljestriden. Nicolai Klindt vandt heatet foran Patrick, Rene og Morten. Løbet kørt for Risager, der fylder 21 år i år, og dermed er helt færdig i u21 sammenhæng. Samtidig var det danske mesterskab også afgjort, da Klindt ikke længere kunne indhentes pointmæssigt af forfølgerne. Men for at understrege sin styrke, vandt Nicolaj også finalen foran Patrick Hougaard, Peter Kildemand og Rene Bach og blev dermed suveræn u21 DM-vinder. At det to unge Fjelstedkørere Peter Kildemand og Rene Bach klarede sig så flot var noget der lunede hos en stor del af 621 fremmødte tilskuere.

DM 50CC 2008: Årets TOP-3 i DM U21. Patrick Hougaard, Nicolai Klindt og Peter Kildemand.

DM U21 2008 1. Nicolai Klindt 2. Patrick Hougaard 3. Peter Kildemand 4. Rene Bach 5. Morten Risager 6. Leon Madsen 7. Krister Jakobsen 8. Kenneth Hansen 9. Kenni Arendt 10. Jan Graversen 11. Dannie Søderholm 12. Peter Juul 13. Simon Nielsen 14. Klaus Jakobsen 15. Patrick Nørregaard 16. Steffen Jespersen 17. Anders Andersen

15+3 12+2 11+1 11+0 10 9 8 8 7 6 5 4 3 3 3 3 2

1.

Frederik Jakobsen

FSK

15

2.

Sebastian Mortensen

HSK

11

3.

Maja Aamand

VBMK

10

4.

Mathias Pace

FMK

9

5.

Magnus Weiland

SMK

9

6.

Emil Beyer

SMK

9

7.

Tim Sørensen

SMK

8

8.

Jacob Frahm

SMK

8

9.

Marius Nielsen

MSM

7

10.

Peter Clement

FSK

7

11.

Kasper Andersen

HSK

7

12.

Mads Hansen

SMK

6

13.

Emil Pørtner

HeSK

4

14.

Mathilde M. Nielsen

SMK

4

15.

Søren Simonsen

FMK

3

16.

Cecillie Holmegaard

VBMK

3

FIRE DANSKERE PLUS RESERVE TIL GP-KVAL-FINALE Lørdag den 5. juli blev semifinale 2 i GP-kvalifikationen til GP 2009 kørt i Motala i Sverige. Løbet blev kørt på "Piraternas" hjemmebane foran 1.701 tilskuere. Der skulle køres om 8+1 pladser til finalen som køres i polske Zielona Gora den 14. september. Løbet i Motala blev kørt samtidigt med den anden semi-finale i Italienske Terenzano. Danmark havde tre kørere med i Motala; Niels-Kristian Iversen, Mads Korneliussen og Kenneth Bjerre. Kenneth var reserve, men da David Watt, England ikke nåede frem pga. fly-problemer

10

fra England, så rykkede Kenneth op som ordinær kører. Bedst gik det for Niels-Kristian der med 11 point blev 3`er efter omkørsel med Jonas Davidsson fra Sverige. Svenskeren vandt omkørslen. Kenneth blev nr. 7 med 9 point. Kørerne med placeringerne fra 4-8 sluttede alle med 9 point, hvilket vidner om hvor tæt der blev kørt. Mads Korneliussen måtte med 8 point ud i omkørsel om 9.pladsen (reservepladsen, red.). Her vandt han over Edward Kenneth fra England. Vinder af løbet med 14 point blev den svenske

veteran Peter Karlsson. Banen i Motala var svær at køre på. Ud af de 20+2 heats blev 16 vundet fra rød. Gul gav ingen heatsejre. Samme dag indløb fra Terenzano i Italien endnu et godt dansk resultat. Jesper B. Monberg og Charlie Gjedde kvalificerede sig begge herfra. Der er altså fire ordinære kørere plus en dansk reserve i Polen den 14. september. De tre bedst placerede her rykker direkte ind som permanente kørere i SGP-turneringen 2009. /ps

KVALIFICEREDE TIL GP-KVAL-FINALE Fra Motala, Sverige, 5. juli: 1. Peter Karlsson, S 14 2. Jonas Davidsson, S 11 3. Niels Kristian Iversen, DK 11 4. Grzegorz Walasek, PL 9 5. Matej Ferjan, HUN 9+3 6. Daniel Nermark, S 9+2 7. Kenneth Bjerre, DK 9+1 8. Tomasz Jedrzejak, PL 9+0 Reserve: 9. Mads Korneliusen, DK 8+3 Fra Terenzano, Italien, 5. juli: 1. Lee Richardson, GB 12+3 2. Jesper B. Monberg, DK 12+2 3. Peter Ljung, S 11+3 4. Sebastian Ulamek, PL 11+2 5. Matej Zagar, SLO 10+3 6. Charlie Gjedde, DK 10+2 7. Ryan Sullivan, AUS 10+1 8. Adrian Miedzinski, PL 9+3 Reserve: 9. Jurica Pavlic, Kro 9+2


speedway

CASPER WORTMANN TILBAGE PÅ BANEN Den danske U19 kører Casper Wortmann, kom den 4. marts slemt til skade ved en ulykke i England. Nu er han på vej tilbage igen.

Tekst: Rasmus Terkelsen. Foto: Privat

Da Casper Wortmann fra Fjelsted speedway klub i vinters skrev kontrakt med Mildenhall fra Premier League i England var det endnu et skridt mod drømmen om at blive verdens bedste speedwaykører. En drøm Casper har haft siden han som helt lille begyndte at køre speedway i Fjelsted. Livet i England var dog næsten ikke begyndt før Casper i hans bare 5. løb for klubben blev påkørt af to kørere der hænger sammen. Casper blev med høj fart sendt i træ-barrieren, i første omgang vurderedes skaderne ikke til at være så alvorlige, men ved et besøg på skadestuen finder lægerne ud af, at Casper har alvorlige skader på leveren, som medfører kritiske indre blødninger - ligesom han har skader på bækkenet samt knæet. De indre blødninger er så alvorlige, at Casper ender i respirator - og en overgang er han i livsfare. Heldigvis er han stærk og i god form, og efter 4 dage kommer han ud af respiratoren og hans helbredssituation bliver hele tiden bedre. Kun 2 uger efter sit alvorlige uheld skriver ham på sin hjemmeside, at han glæder

sig til at komme tilbage på banerne. 28. juli var en dag Casper længe havde set frem til. Det er dagen hvor han skal til kontrol og have besked på, hvornår han kan køre speedway igen. Da han forlader Middelfart sygehus er det med blandede følelser, for godt nok har han fået lov at køre speedway igen, men også fået besked på at han skal have et nyt korsbånd i knæet. Allerede den 2. august er Casper tilbage i England for at hente sine cykler, og han benytter lejligheden til at køre et par heat, som går fint, og nu er sigtekornet rettet mod årets sidste liga match for Fjelsted. Her vil han gerne være med og lige nå at mærke suset - inden han igen skal opereres. Men pludselig ringer telefonen, det er fra Mildenhall. Klubben vil gerne have Casper tilbage på holdet, og drømmen om at blive den bedste lever stadig. Selvfølgelig vil Casper tilbage på holdet i England, samværet i ryttergården og farten og spændingen har han savnet siden han blev skadet. 17. August, 19 uger efter at han blev alvorligt kvæstet gjorde Casper comeback for Mildenhall. Casper fortæller, at han fra start var lidt nervøs -

og at han ikke helt kørte hårdt nok i første sving. Men han skal nok blive skarp, inden længe, når han får lidt flere løb i kroppen. Men ellers gik det overraskende godt og han kørte lige så stærkt som de andre, det blev til 1+1 point i de 4 heat han fik i sit comeback løb. Selvom Mildenhall også denne søndag tabte stort og endnu ikke har vundet en eneste af de 23 matcher i Premier League, så vil en af hjemmeholdets kørere se tilbage på 27-65 nederlaget mod Rye House med glæde. For som Casper selv siger ”så var det skønt at køre igen”. Nu gælder det så resten af

Casper Wortmann tilbage igen efter et meget slemt styrt i foråret.

sæsonen, før en operation i knæet skal gøre Casper Wortmann helt klar til 2009 sæsonen - og den fortsatte jagt på drømmen om at blive den bedste.

SPEEDWAY-LEAGUE KALENDER (de sidste løb`08)

DATO

KL.

HJEMME

UDE

07.09

14.00

Holstebro

Esbjerg

08.09

18.00

Grindsted

Holstebro

10.09

18.30

Outrup

Slangerup

10.09

18.00

Fjelsted

Holsted

10.09

18.30

Esbjerg

Holstebro

15.09

18.00

Holsted

Holstebro

17.09

18.00

Holstebro

Brovst

17.09 d

18.30

Esbjerg

Holste

SPEEDWAY-LEAGUE STILLING (pr. 31. august 2008)

Wortmann havde sit engelske debut-løb for Mildenhall den 17. august. Og håber også at komme på banen i Danmark, ved årets sidste Speedway-League matcher.

M

V

U

T

KP

MP

BP

P

1

Slangerup

11

9

0

2

515-426

29

4

33

2

Esbjerg

10

7

0

3

474-386

24

4

28

3

Grindsted

13

5

0

8

542-572

23

2

25

4

Brovst

11

6

0

5

474-464

23

1

24

5

Holsted

10

6

0

4

433-420

22

1

23

6

Outrup

12

4

0

8

461-569

20

2

22

7

Fjelsted

12

3

0

9

503-519

18

3

21

8

Holstebro

9

4

0

5

357-403

17

0

17

M = kørte matcher, V = vundne, U = uafgjorte, T = tabte, KP = kørerpoint, MP = matchpoint, BP = bonuspoint, P = point i alt

11


world speedway news

Speedway

Redigeret af Erik Petersen

GODDAG MED SEJR Meget har været skrevet og sagt omkring Hans Andersens skifte fra Peterborough til Coventry – men ingen tvivl om, han hurtigt er blevet et ”varmt navn” blandt sin nye klubs tilhængere! Få dage efter sin ankomst til klubben dannede han par med Chris Harris ved det årlige Elite League par mesterskab – som i år kørtes i Swindon – og som en varm velkomsthilsen til sin nye klub hentede Andersen/Harris sejren hjem efter en finale sejr over hjemmebane favoritterne Leigh Adams/Mads Korneliussen. De 9 par var igennem 18 indledende heat, hvor pointgivningen lød på 4-3-2-0 point – og meget tydede på en hjemmesejr til Swindon, som efter de 18 heat blot havde sat 2 point til og sluttede i top foran Belle Vue, Coventry og Ipswich. Disse 4 par skulle herefter ud i semifinale og i den første var det Ipswich mod Swindon. Her måtte hjemmeholdets stjerne Leigh Adams for første gang se sig besejret, da han sluttede som nr. 3 efter holdkammerat Korneliussen – men dette var dog stadig nok til at nå finalen for Swindon med deres 5 point mod 4 til Ipswich, for hvem Rory Schlein tog heatsejren. Næste semifinale stod så mellem Belle Vue og Coventry – og også her blev det til en 5-4 heatsejr! Godt nok sejrede Jason Crump fra Belle Vue, men da Harris og Andersen sluttede herefter og Charlie Gjedde måtte tage til takke med sidstepladsen – blev det Coventry i finalen. I finalen viste Korneliussen hvil-

ket potentiale han har, da han fik en fantastisk start og aldrig lod sig overrumple – men i stedet koncentrerede Coventry parret sig om at holde de to næste placeringer, som ville betyde den samlede sejr! Hans Andersen gjorde et flot stykke taktisk arbejde, da han som treer hele tiden blokerede for Leigh Adams forsøg på at komme op på den livgivende 3. plads. Men Harris/Andersen kunne jublende passere målstregen som vindere af Elite League ”Best Pairs” 2008. KA`DET NU VÆRE RIGTIGT? Sådan var der vist mange som havde det – hvad enten man var på stadion i Leszno eller hørte nyheden i medierne! Stor var overraskelsen i dette års indv. polske mesterskab, da den langhårde Adam Skornicki helt uventet – men ganske fortjent – snød alle favoritterne og løb med titlen efter en fantastisk dag. Maximum 15 point tog overraskelsen fra Poznan – en klub fra den næstbedste række – og samtidig måtte folkehelten Tomasz Gollob erkende, at han end ikke kom på podiet i år. Jamen det hele virkede uvirkeligt! Skornicki kørte nok sit livs løb – nogle heat tog han fra starten – mens han i andre måtte gøre det på den hårde måde, ikke mindst i heat 19 hvor han var aldeles sidst ind i det første sving blot for at passere Walasek, Ulamek og Jablonski inden kørerne var ude af det andet sving. Publikum overgav sig totalt til Skornicki, som virkelig kom – så og sejrede. Nærmeste forfølger blev Ja-

POINT EFTER 18 INDL. HEAT: Swindon 26:.. . . . . . . . . . . . . . . . Leigh Adams 16, Mads Korneliussen 10 Belle Vue 25:. . . . . . . . . . . . . . . Jason Crump 15, Charlie Gjedde 10 Coventry 23:.. . . . . . . . . . . . . . . Hans Andersen 14, Chris Harris 9 Ipswich 21:. . . . . . . . . . . . . . . . . . Piotr Swiderski 11, Rory Schlein 10 Poole 20:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Bjarne Pedersen 11, Chris Holder 9 Wolves 15:. . . . . . . . . . . . . . . . . . Fredrik Lindgren 2, Niels Kr Iversen 13 Peterborough 12:. . . . . . . . Kenneth Bjerre 6, Daniel King 6 Eastbourne 11:.. . . . . . . . . . . Cameron Woodward 2, Lee Richardson 9 Lakeside 9:.. . . . . . . . . . . . . . . . . . Adam Shields 9, Jonas Davidsson 0

12

Årets individuelle polske mester, Adam Skornicki, har selv svært ved at tro det. Her på pallen med nr. 2 Jaroslav Hampel og nr. 3 Gregorz Walasek Foto: Milena Szoltysek.

roslaw Hampel, som ud over at miste point til Skornicki også måtte se sig besejret af hjemmebane køreren Damian Balinski i heat 15. Gregorz Walasek kørte 12 point hjem til kontoen og kunne dermed tage bronzen, hvorimod Tomasz Gollob måtte se sig henvist til 4. pladsen med sine 11 point. Den regerende mester Rune Holta scorede blot 4 point, men døjede med en skade på sit kraveben efter et styrt få dage før i Sverige. Og da han i dagens 16. heat måtte en tur i slaggerne valgte han at opgive. Så sandelig en dag med en sand vinder i Adam Skornicki, som efterfølgende må tro at intet er umuligt i denne verden! Det samme gør Mr Gollob måske også?

RESULTAT:

Skornicki 15, Hampel 13, Walasek 12, Gollob 11, Balinski 9, Kasprzak 9, Protasiewicz SEMIFINALE 1: Schlein – Korneliussen – Adams– Swiderski SEMIFINALE 2: Crump – Andersen – Harris – Gjedde FINALE: Korneliussen – Harris – Andersen – Adams

7, Kosciecha 7, Jedrzejak 6, Ulamek 6, Kolodziej 6, Holta 4, Gomolski 3, Szczepaniak 3, Drabik 3, Jablonski 2 Få dage efter dette løb afgjorde de unge polakker så deres U/21 mesterskab i Rybnik – og her kunne den blot 17-årige Maciej Janowski tage titlen efter en omkørsel med Daniel Pytel. Begge kørere var sluttet med 13 point – men det blev altså Janowski som trak det længste strå her blot et år efter hans debut for Wroclaw i den bedste polske række.

TOP 5

Maciej Janowski (Wroclaw) 13+3, Daniel Pytel (Poznan) 13+2, Gregorz Zengota (Zielona Gora) 12, Przemyslaw Pawlicki (Leszno) 11, Adrian Gomolski (Ostrow) 10 ZETTERSTRØM AF VAND En svensk mester ved navn

JRM Importør

K.L. Support v/Kristian Lund

Alt i speedwaydele Altid god service Altid på banen DØGNÅBENT

Rottarpvej 2E – 6855 Outrup Tlf.: 61657886 Ell.: 29222196


Magnus Zetterstrøm var måske ikke det de fleste ville have tippet på før starten på dette års indv. svenske finale i Avesta. Men ikke desto mindre blev det udfaldet af en yderst våd finale med regn fra det første heat. Regnen tog gradvis til og blev efterhånden ganske voldsom, og efter heat 18 så dommeren ingen anden udvej end at skride til en aflysning af løbet. Det endelige og officielle resultat blev derfor taget efter det 16. heat, hvor alle kørere havde været på banen 4 gange – og her stod Zetterstrøm altså med de fleste point (10) Hvilket gjorde ham til mesteren 2008. Den nykårede mester var tilbage i 1994 i sin første finale, men aldrig tidligere har han været på podiet. Zetterstrøm måtte

aflevere point til Mikael Max og Sebastian Alden i dagens 12. heat – men vandt siden hen sit 4. heat foran bl.a. Fredrik Lindgren. Mesteren fra 2007 Andreas Jonsson var ikke synderlig begejstret for forholdene, og valgte at forlade løbet efter sit 3. heat. Dermed fik den svenske finale et ganske overraskende resultat. En af de meget erfarne stod øverst på skamlen, hvorimod de to øvrige på podiet var unge fremadstormende kørere i form af Jonas Davidsson og Thomas H. Jonasson. Sidstnævnte er måske her i landet ikke den mest kendte, men udvikler sig pt. som en god pointscorer for Vetlanda i Elitserien og har desuden kontrakt med den britiske Premier League klub Edinburgh.

RESULTAT FRA AVESTA:

Magnus Zetterstrøm 10, Jonas Davidsson 9, Thomas H. Jonasson 9, Mikael Max 8, Peter Karlsson 8, Sebastian Alden 8, Billy Forsberg 7, Andreas Jonsson 7, Fredrik Lindgren 7, Peter Ljung 6, Freddie Eriksson 5, Antonio Lindback 4, Niklas Klingberg 3, Magnus Karlsson 2, Simon Gustafsson 1, David Ruud 1.

13


Motocross

REPRISE I RANDERS VM-motocross i Randers var igen i år af høj international standard. Det var dog EMX2 som rent sportsligt stjal billedet i år. Starten ved 2. heat i EMX2. Valentin Teillet (#37) første mand i første sving. Rasmus Krogh (#126) lige foran Nikolaj Larsen (#75). Foto: Klaus Johansen. Tekst: Kenneth M. Mikkelsen.

Specielt var den 18-årige EMX2kører Nikolaj Larsen helt med fremme i år. Efter lørdagens tidtagning, den 23. august, steg forhåbningerne til Næstved-kørerens muligheder, da han med 1:57.702 kørte weekendens hurtigste EMX2 kvalifikationstid. En tid som kun blev overgået af top-4 i VM MX3. Nikolaj Larsen fortsatte da også med at fange de 6.700 tilskueres opmærksomhed. En 5. plads i søndagens første heat kunne måske ikke mætte sensations-hungeren. Det blev dog bedre, når man via et hurtigt kik på de nærmeste konkurrenter så, at EM-klassementets 2`er Loic Rombaut (FRA) og 3`er Loic Larreiu (FRA), begge havde haft

et mildest talt miserabelt første heat. De to topkørere hentede henholdsvis 1 og 0 point. Pludselig var Nikolaj kun 8 point fra en sølvplacering. De to franskmænd fik strammet gevaldigt op i dagens andet heat. Og på trods af dagens bedste danske resultat i både VM og EM-klasserne, med en 3. plads til Nikolaj, så kørte to gange Loic ind på henholdsvis en 5. og 6. plads. Nikolaj rykkede i Randers fra en samlet 4. plads op på en 3. plads i klassementet - og er kun 4 point fra 2. pladsen før årets sidste to EM-afdelinger. Weekendens helt store triumfator var dog franske Valentin Teillet. Den unge franskmand sikrede

Breugelmans har udbygget sin føring i VM MX3 efter Randers. Og han havde svært ved at slippe synet af banen, og sendte mange blikke ud over Brusgaard-banen efter løbet. I år var banen et godt bekendtskab for belgieren.Foto: Mogens Voigt

14

sig reelt EM-guldet med en 1. og 2. plads i Randers. Sidste års danske overraskelse i EMX2, 17-årige Rasmus Krogh Jørgensen fra Varde, kunne i år ikke gentage 2. pladsen. Det så dog længe lovende ud. Rasmus Krogh Jørgensen blev i første heat 6`er, og i dagens DMU-formand Jørgen Bitsch (tv.) og Randers 2. heat kom han af Borgmester Henning Jensen Nyhus (th.), stod for sted med top grupåbningstalerne søndag. Foto: Hans Vennekilde. pen, men løb hurtigt ind i maskinproblemer, og måtte udgå på et tidspunkt, ge Nicolai M. Hansen fra Ranhvor han havde kørt sig op på ders blev bedste dansker i VM en 3. plads. MX3 som nr. 7 på dagen. Et resultat, som ifølge landstræner RANDERS TILFREDS Brian Kjær Jørgensen var godDen danske VM-kører 22-åri- kendt, og godt nok til, at Nicolai

Nicolai M. Hansen, bedste dansker i VM MX3 med en samlet 7. plads. Billedet er fra lørdagens tidtagning hvor Nicolai fik 8. bedste tid i MX3. Foto: Hans Vennekilde.


Motocross

Classic-kørerne var igen i år repræsenteret i Randers. Thor Classic heatet i Randers blev vundet af Flemming Vad efter tæt kamp med Jan W. Nielsen. Den 13. september skal flere af kørerne repræsentere de danske farver ved VM-hold i Finland. På billedet Erland Jensen på BSA. Foto: Hans Vennekilde

Nikolaj Larsen og Rasmus Krogh Jørgensen begge blandt lørdagens hurtigste i kvalifikationen, tjekker anspændte startområdet. Foto: Hans Vennekilde.

rykker tættere på en 8.plads i VM-stillingen. Kasper Jensen fra Sønderborg, som før Randers lå nr. 10 i klassementet havde en skidt dag på banen, efter at han i første heat slog sit knæ, og sluttede uden for point-rækken. I andet heat var han stadig påvirket af uheldet - og sluttede som 10`er. Trods den begrænsede point-høst er Kasper Jensen dog stadig nr. 10 i VM-stillingen. Bo Vang Jensen fra Holstebro, som sidste år overraskede med en samlet 2. plads var flyvende i første heat, hvor han, trods en længere skadesperiode

KTM team kammeraterne Sven Breugelmans og Alvaro Lozano (1`er og 2`er på dagen) hilses af konkurrenten Christophe Martin efter sidste heat i Randers: "Well done guys"! Foto: Klaus Johansen.

EMX2 RANDERS 2008

VM MX3 RANDERS 2008

PL

NAVN

NAT

TOT.

H1

H2

PL

NAVN

NAT.

TOT.

H1

H2

1

Ceriel Klein Kromhof

HOL

47

22

25

1

Sven Breugelmans

BEL

50

25

25

2

Valentin Teillet

FRA

47

25

22

2

Alvaro Lozano Rico

SPA

44

22

22

3

Herjan Brakke

HOL

38

20

18

3

Antti Pyrhonen

FIN

36

20

16

4

Nikolaj Larsen

DK

36

16

20

4

William Saris

BEL

34

16

18

5

Jan Van Hastenberg

HOL

31

18

13

5

Cristian Beggi

ITA

31

18

13

6

Klemen Gercar

SLO

26

12

14

6

Christophe Martin

FRA

29

9

20

7

Gregory Lewis

GB

23

14

9

7

Nicolai M Hansen

DK

27

13

14

8

Kenny Vandueren

HOL

20

13

7

8

Tommi Mäkinen

FIN

23

14

9

9

Harri Kullas

FIN

19

7

12

9

Kim Lindström

S

21

6

15

10

Loic Rombaut

FRA

17

1

16

10

Allan Scheel Hansen

DK

20

12

8

11

Loic Larrieu

FRA

15

0

15

12

Bo Vang Jensen

DK

15

15

--

12

Rasmus Jørgensen

DK

15

15

0

14

Kasper Jensen

DK

11

0

11

20

Kasper Lynggard

DK

8

0

8

21

Daniel Wozniak

DK

6

5

1

28

Kasper Munk

DK

0

0

0

22

Simon W Sørensen

DK

5

2

3

29

Stefan Kjer Olsen

DK

0

0

0

25

Steffen Jansson

DK

0

0

0

31

Mathias Keller

DK

0

0

0

28

Thomas Kongshøj

DK

0

0

0

32

Kim O. Sørensen

DK

0

0

0

34

Tonni Andersen

DK

0

0

--

35

Jim B. Sørensen

DK

0

0

0

Nikolaj Larsen, på vej mod EM 3. plads i klassementet. Foto: Claus Engfred Olsen

I alt 10 danskere stillede op i henholdsvis VM MX3 og EMX2 ved Randers. På billedet Stefan Kjær Olsen som var blandt de 8 danske EMX2-kørere der kvalificerede sig til EM-bommen. Tre af danskerne kom i pointene: Nikolaj Larsen (36p.), Kasper Krogh Jørgensen (15p.) og Kasper Lynggard (8p.). Foto: Claus Engfred Olsen.

Valentin "Tintin" Teillet (FRA), tager en fortjent tår af champagnen. EM-titlen blev sikret definitivt på Brusgaard-banen. Foto: Lars Johansen.

15


Motocross hentede en 6. plads. Undervejs var han uheldig og fik forvredet sit håndled, og kom derfor ikke ud og køre i andet heat. VM MX3 heatene gik altså ikke helt så godt, som håbet, for de danske kørere. Men for serie ledende Sven Breugelmans fra Belgien var det en anden snak. Han kørte to sikre sejre hjem, og lagde dermed afstand til sine nærmeste udfordrere i VM-stillingen. Eventchef for VM-motocross i Randers, Christian Primby, var ved søndagens afslutning godt tilfreds med weekendens dobbelt-arrangement. Tilskuertallet nåede godt nok ikke op på de "ønskede" 10.000, men der har også været flere udefra kommende faktorer, såsom OL-afslutning og "tungt vejr", der ikke var gunstige for årets VM-motocross i Randers. Op til lørdagens tidskørsler regnede det en del i Randers, men før start stoppede regnen. Banen var ved søndagens løb derfor godt præpareret, og det gav gode heats, hvor det var kørerne - og ikke vejret der afgjorde dysterne.

TOP 10 VM MX3 (Samlet stilling)

PL

KØRER

NAT

TOT.

1.

Sven Breugelmans

BEL

482

2.

Cristian Beggi

ITA

461

3.

Christophe Martin

FRA

440

4.

Thomas Allier

FRA

325

5.

Kristof Salaets

BEL

276

6.

Alvaro Lozano

SPA

261

7.

Patrick Caps

BEL

242

8.

Martin Zerava

CZ

228

9.

Nicolai M. Hansen

DK

225

DK

189

10. Kasper Jensen

VM MX3 podiet i Randers. Øverst: 1. Sven Breugelmans (BEL), 2. Alvaro Lozano Rico (SPA) og 3. Antti Pyrhonen (FIN). Med sin suveræne sejr i Randers fik 2006 verdensmesteren rettet op på indsatsen fra sidste år, hvor hans da nærmeste konkurrent, Yves Demaria, hentede afgørende point. Foto: Klaus Johansen.

TOP 10 EMX2 (Samlet stilling)

PL

KØRER

NAT.

TOT.

1.

Valentin Teillet

FRA

467

2.

Loic Rombaut

FRA

346

3.

Nikolaj Larsen

DK

342

4.

Loic Larrieu

FRA

342

5.

C. Klein Kromhof

HOL

271

6.

Arnaud Tonus

SUI

229

7.

C. Soubeyras

FRA

227

8.

K. van Dueren

BEL

182

9.

C. Charlier

FRA

172

SPA

165

10. J. Butron Oliva

EMX2-podiet på dagen i Randers. Øverst hollandske Ceriel Klein Kromhof, 2. Valentin Teillet (FRA) og 3. Herjan Brakke (HOL). Nikolaj Larsen sluttede lige udenfor podiet, som samlet nr. 4. Foto: Klaus Johansen.

Den professionelle løsning til egenkontrol Den nye vejledning om støj fra motorsportsanlæg stiller krav om egenkontrol. Men vejledningen åbner samtidig for mere køretid, når egenkontrollen viser, at der er styr på støjen. Det kan I dokumentere med CBRacingPlan©. Fordelene ved anvendelse af CBRacingPlan© er indlysende: Øget aktivitet inden for eksisterende støjgrænser Frihed til selv at planlægge Automatisk generering af trænings-journaler Kan benyttes manuelt eller sammen med AMB’s transpondere for automatisk egenkontrol uden arbejde for træningslederne. For yderligere information kontakt Henrik Højlund Larsen på telefon 9879 9893

16


Bliv DMér næste år og byt din 2009 model til en ny 2010 maskine gratis!*

YZ250F 2009 art of engineering

s garanti 3 måneder onsfejl* * ti ka ri b fa på

Kør din nye 2009 Yamaha til tops i B-85lav, B85 open, B125, B-144 samt B-250/500, og få byttet din 2009 crosser gratis til en 2010 model* *Spørg din autoriserede Yamaha MX forhandler for yderligere. ** Gælder kun ved køb hos en autoriseret Yamaha forhandler!

Yamaha 2009 line-up PW50 Kr. 8.499,- • TTR50 Kr. 9.999,- • PW80 Kr. 12.999, • TTR110 Kr. 18.999,TTR125LW Kr. 23.999,- • YZ85 Kr. 29.999,- • YZ85LW Kr. 30.999,- • YZ125LC Kr. 44.999,YZ250LC Kr. 47.999,- • YZ250F · Kr. 51.999,- • YZ450F Kr. 54.999,WR250F Kr. 64.999,- (incl. kit) • WR450F · Kr. 68.999,- (incl. kit)

JHN Racing .................................57 61 82 28

Action Sport...............................97 14 97 77

Kaj`s MC Værksted ..................74 43 63 00

Harry`s Motorservice I/S.......86 42 22 98

KS Motor A/S ...........................76 42 40 00

LC Cross ........................................98 58 53 00

Yamaha anbefaler

17 www.yamaha-motor.dk


Motocross

VM-MOTOCROSS: LOKALE ØJNE EN LE MANS KØRER KOMMENTERER VM-MOTOCROSS I RANDERS Tekst: Kenneth M. Mikkelsen. Foto: Claus Engfred Olsen

VM-motocross i Randers, og andre events med ambitioner, har behov for at nå ud over rampen, og få fat en de lokale og regionale tilskuere med. En lidt speciel "lokal" tilskuer ved VM i Randers var Le Mans -køreren John Nielsen. John Nielsen bor i dag i Randers-området, og var inviteret til VM i Randers af den regionale radiostation Alfa radio. Det er første gang John Nielsen har overværet internationalt motocross. Da han var helt ung fulgte han godt nok speedwaykøreren Ole Olsen. Johns far var rejsende i "automobiler og reservedele", og når Ole Olsen kørte, så havde faderen olie med til ham. Siden hen flyttede Nielsen-familien til Vojens, og endte faktisk som nabo til selvsamme Olsen. I Vojens var der en gokart-bane. Og derfor var det det, som fangede. Det kunne i princippet lige så godt have været to-hjulet motorsport, for der har altid været "benzin" i blodet på John. "Når du er helt ung, så er der ingen kulturforskel mellem tohjulet motorsport og fire-hjulet. Hvis man endelig skal tale om, hvad som har betydning i den alder, så er det forældrene. Det er jo dem som påvirker de unges udvikling." MotorBladet kunne selvfølgelig ikke dy sig for at spørge John Nielsen om det han havde set i Randers. "Det er fantastisk spændende, at se det som står i dag. Men skal man nå længere ud, til flere publikummer, så kræver det gode resultater. Internationalt er motocross stort i nogle lande - men næsten ukendt i Danmark. I sport er det sådan, at der er nogen som skal bryde isen. Ligesom man så med Ole i Speedway, og som da jeg var

John Nielsen (th.) var ved VM Randers med til at overrække en cykel ved en publikumskonkurrence. Vinderen af konkurrencen bliver på billedet interviewet af stævnespeaker Bo "Speedy" Nielsen, med John som tilhører. Foto: Claus Engfred Olsen.

med til at bryde isen ved Le Mans. Men det er ikke nok. For når nogen så bryder isen, så skal det følges op af de næste. Det er en kæmpe udfordring, som må starte i det små." Eventmæssigt er det også et langt sejt træk at nå langt ud. "Organisationen omkring VM-motocross ser for mig ud til at være i orden. Og det skal den selvfølgelig også være. Men man skal hele tiden være meget bevidst om, at arbejde med det indtryk man giver folk. Det visuelle fx. skiltning ved arrangementet og så den måde tidsplanen er skruet sammen på, skal være så stramt og flot som man overhovedet magter," siger John Nielsen og fortsætter "Jeg kan forestille mig, at løbsafviklingen er underlagt internationale regler. Men udfor-

dringen er, hvordan man, når man "ikke kører" - kan udfylde "rummet" med andre ting. Det er noget som arrangementet her skal arbejde videre med," siger John Nielsen, før turen går videre med familien i A-ryttergården ved VM i Randers. Det råd har VM-motocross i Randers nu et lille år at tænke over.

Alt til CROSSER, EU-SCOOTER og MOTORCYKEL Stort reservedelslager til alle mærker!

SE NYE OG BRUGTE MC PÅ: www.jnmotor.dk Importør af:

Service på banen Pakker sendes

18

Den internationale motorcykelunions (FIM) foreløbige kalender for VM MX3 / EMX2 viser, at VM-motocross i Randers er programsat igen - den 30. august 2009. Og planen er selvfølgelig, som altid, at der til næste år, blandt andet, skal være endnu flere "lokale øjne".

v/ Jesper Nielsen Liljevej 28 · Sterup · 9740 Jerslev Tlf. 98 83 14 07 · Fax 98 83 18 66 E-mail: info@jnmotor.dk · www.jnmotor.dk J. N. MOTOR


19


Motocross

JUNIOR VM - EN BLANDET FORNØJELSE Flere af de kørere der var udset til at skulle kæmpe om dette års Junior Verdensmesterskab, var lidt uventet ikke til start, da 2008 udgaven af det ellers prestigefyldte løb blev afviklet i Holland. Nogen var skadet, andre havde, som vores egen Nikolaj Larsen, fået VM MX2 point, og måtte derfor ikke stille op mens andre igen bare valgte at holde fri.

De danske kørere på scenen under præsentationen.

Tekst: Martin Wigh Knudsen. Foto: Jannie Jørgensen

digt med, at andre kørere øjnede chancen for en god placering.

Den største favorit til at tage MX2 Junior VM titlen var franskmanden Valentin Teillet, som også fører kampen om dette års Europamesterskab i MX2 klassen. Teillet var til stede i Holland og stod på startlisten, men han valgte i sidste øjeblik, at springe løbet over for at skåne sit håndled, som han havde slået i en EM afdeling noget tid forinden. Med Valentin Teillet, Nikolaj Larsen og et par af de andre favoritter ude af billedet, så var der automatisk bedre plads til de resterende topkandidater, samti-

RASMUS K. TOP-KANDIDAT Danmark stillede op med Rasmus Krogh Jørgensen, Kim Sørensen, Rasmus Lynggård, Stefan K. Olsen samt Mathias Keller i MX2 klassen, og specielt Rasmus Krogh Jørgensen var blandt de kørere der var udset som en af topkandidaterne. Dermed var Rasmus også blandt de kørere der havde muligheden for at komme helt til tops, og den mulighed udnyttede han godt. Rasmus kunne ikke helt følge med de decideret sandspe-

VM JUNIOR (MX2) PL

NAVN

TOTAL

HEAT 1

HEAT 2

1

Matiss Karro

47

22

25

2

Ceriel Klein Kromhof

45

25

20

3

Glen Coldenhoff

36

18

18

4

Mel Pocock

35

20

15

5

Steven Clarke

34

12

22

6

Rasmus K. Jørgensen

29

13

16

28

Kim O. Sørensen

0

0

0

32

Rasmus Lynggaard

0

0

0

VM 85CC PL

NAVN

TOTAL

HEAT 1

HEAT 2

1

Jeffrey Herlings

47

22

25

2

Donny Bastemeijer

42

20

22

3

Dylan Ferrandis

38

18

20

4

Pascal Rauchenecker

33

15

18

5

Daniel Hitchinson

29

14

15

39

Daniel Randrup

0

0

0

20

cialister i det hollandske sand, men kørte alligevel en 8. og en 5. plads hjem i de to heat. Han kunne dermed noteres for en samlet 6. plads, hvilket er det bedste danske junior VM resultat nogensinde. Foruden Rasmus Krogh Jørgensen var også Kim O. Sørensen samt Rasmus Lynggaard gået videre til A-finalen. De sluttede dog begge uden for pointrækken, og måtte dermed skrive løbet ind i bogen med erfaringer der skal ruste dem til deres fremtidige motocross karriere. Lidt overraskende gik hverken Mathias Keller eller Stefan Kjer Olsen direkte videre til A-finalen, og da de begge styrtede i sidste chance heatet, sluttede deres Junior VM nærmest inden det var startet. Mathias Keller fik dog senere en 5. Plads i B-finalen. AMPUTERET 85CC HOLD I 85cc klassen var det et lidt amputeret hold som Danmark stillede til start med, da nogle af de udtagne kørere var

skadet, og andre valgte at prioriterer forsvaret af deres placering i det hjemlige JM/FM. Derfor var Daniel Randrup, Jeppe Steen og Anders Klokker alene om at forsvare de danske farver i denne klasse, men det var en svær opgave som danskerne var på, da absolut alle de bedste kørere var på startlisten i denne klasse. Det var da også kun Daniel Randrup, der som første reserve, kom ud og køre de to A-finale heat, hvor det dog ikke lykkedes at få ham ind i pointrækken. Jeppe Steen sluttede sidste chance heatet én placering fra en plads som reserve, så han og Anders Klokker måtte nøjes med at køre B-finalen, hvor Jeppe blev nr.9. og Anders nr. 11. Mens de danske kørere ikke helt indfriede forventningerne, kunne Letlands Matiss Karro lade sig kåre som junior verdensmester i MX2 klassen, og Hollands Jeffrey Herlings som junior verdensmester i 85cc klassen. Rasmus Krogh Jørgensen blev bedst placerede dansker ved Junior VM. Her ses han koncentreret på ryggen af sin Suzuki.


Rundt om

TEAM SPONSOR TIL VM OG EM-LANDSHOLD Den danske motocrosslandstræner Brian Kjær Jørgensen har offentliggjort de kørere, der skal repræsentere Danmark ved Motocross of Nations den 28. september (Donington Park, GB) og Motocross of European Nations den 21. september (Sevlievo, BUL). De(t) danske landshold bliver sponseret af firmaerne Iceworks og Duralamp, og tager dermed til Storbritannien og Bulgarien, som Team Iceworks-Duralamp.

Udtaget til MXoN: Kasper Jensen MX 1 (450cc 4-takt) Nikolaj Larsen MX 2 (250cc 4-takt) Rasmus K. Jørgensen, Open (450cc 4-takt)

Udtaget til EMXoN: Kasper Jensen MX 1 (450cc 4-takt) Nikolaj Larsen MX 2 (250cc 4-takt) Nicolai M. Hansen Open (450cc 4-takt) MX-landstræner Brian Kjær Jørgensen har udtaget EM og VM-holdet. MX-landsholdet kommer i aktion i slutningen af september i henholdsvis Storbritannien og Bulgarien. Foto: Hans Vennekilde.

FÆLGE Mærke/ model

TRIAL SPORTEN EFTERLYSER JORD Trial sportens udøvere har ingen ”baner”, men er 100% afhængig af private lodsejeres velvilje for at kunne dyrke deres sport. Efter flere års dvale, så oplever sporten nu tilgang af kørere. Men i mange områder af landet mangler trial steder til træning og stævner. Har du, eller er du bekendt med, at nogen i din omgangskreds har et stykke kuperet jord, skov eller måske en gammel grusgrav, som trial sporten kan få lov at benytte, enten til træning eller måske et årligt stævne? Så tøv ikke. Ifølge trial-gruppens formand Hans Jørn Beck, så er områdets størrelse ikke vigtig. Der skal heller ikke laves om på området, da trial kører i den natur, som der nu engang er. Modsat andre motorsportsgrene så har trial sporten ingen miljøproblemer, og motorcyklerne overholder de samme støjgrænser, som der gælder for indregistrerede

motorcykler. Og da hastigheden sjældent er over 20 kmt, så slider trial sporten kun ganske lidt på terrænet. Hvis du har mulighed for at hjælpe Trial sporten med egnede områder, så kontakt Hans Jørn Beck på telefon 40 15 96 69 eller e-mail trial@stribnet.dk. DANSKE VINDERE VED MASTERKIDS 23 deltagere fra Danmark fyldte ikke meget ved årets Masterkids i belgiske Limes, hvor i alt 820 deltagere var meldt til start. Alligevel lykkedes det for den danske delegation at komme hjem med en enkelt Masterkid. I klassen 50cc (til 8 år) blev danske Victor Guldhammer bedste kører efter to finale-heatsejre, i samme klasse hentede Marcus Petersen en flot 3. plads. Se hele listen med de danske resultater fra Masterkids 2008 på DMUsport.dk, Motocrosssiden, nyhedsarkivet, under datoen 21. juli.

KÆDER Årg.

Excelfælge Varenr. Diameter

Farve

Ref.nr.

03-06 95-07 95-07 90-07 90-07 90-07 90-07 90-07 90-07 04-07 04-07 04-07 04-07 04-07 04-07 05-07 05-07 05-07

335111 335123 335124 335114 335115 335116 335117 335118 335119 335114 335115 335116 335117 335118 335119 335125 335126 335127

12x1.60 14x1.60 16x1.85 19x1.85 19x2.15 19x1.85 19x2.15 19x1.85 19x2.15 19x1.85 19x2.15 19x1.85 19x2.15 19x1.85 19x2.15 19x2.15 19x2.15 19x2.15

Sølv Sølv Sølv Sølv Sølv Guld Guld Sort Sort Sølv Sølv Guld Guld Sort Sort Sølv Guld Sort

Egersæt til alle fælge, kr. 513,Se fælge og eger fra EXCEL til Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha og KTM i Crossnøglen®. Alle mål og størrelser!

AC352 BC404 DD407 GD406 GE410 GD406 GE410 GD406 GE410 GD406 GE410 GD406 GE410 GD406 GE410 GE422 GE422 GE422

Type

Ant. Styrke led

Varenr.

O-ring eller XW

Pris

415H 415H 415H 420 420 420SO 420MS CB420 MXZ3 428 428H 428SO CB 428 MXZ 3

110 118 130 130 138 138 138 138 138 138 128 138

Forst./Minicross Forstærket Forstærket Standard Standard Standard O-ring Forstærket Guldkæde/cross Standard Forstærket Standard Guldkæde/cross

053027 053030 053020 053000 053005 053001 053026 053051 053002 053003 053008 053052

Ikke O-ring Ikke O-ring Ikke O-ring Ikke O-ring Ikke O-ring O-ring Ikke O-ring Ikke O-ring Ikke O-ring Ikke O-ring O-ring

95,95,146,101,108,454,168,214,132,147,522,-

Standard Standard Special crosskæde Specielt forstærket Forstærket Guld kæde t. cross Special kæde/sort

053004 053009 053028 053033 053059 053048 053060

Ikke O-ring Ikke O-ring XW-ring Ikke O-ring Ikke O-ring XW-ring Ikke O-ring Ikke O-ring

274,181,680,210,377,741,497,560,-

Pris

SUZUKI baghjul RM 65 RM 80/85, lav RM 80/85, høj RM 125/250 RM 125/250 RM 125/250 RM 125/250 RM 125/250 RM 125/250 RM-Z 250 RM-Z 250 RM-Z 250 RM-Z 250 RM-Z 250 RM-Z 250 RM-Z 450 RM-Z 450 RM-Z 450

motocross

873,873,916,1004,1028,1028,1028,1028,1028,1004,1028,1028,1028,1028,1028,1028,1028,1028,-

520 120 520XSO 120 520H 118 520KS 118 520 EXW 120 CB 520 MXZ 3 118 520 MXZ 3 118

Se alle kædekit til Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha og KTM i Crossnøglen® Find hele Crossnøglen® og din lokale forhandler på

www.maxmc.dk

21


Motocross

Tippet som farlig outsider af eventchef Jesper Rasmussen, det svenske par Henrik Soderqvist og Tobias Sylwan (#11), på vej mod en samlet 3. plads.

E S L E G A L S R T E RG E VM SIDECA J B Å P LØJ F , E R T S E M SUVERÆNE VM sidevogn kombineret med EM Quad på Slots bjergby, blev en hård nød at knække for de danske sportslige ambitioner. Men på arrangementssiden klappede det bare. Tekst: Kenneth M. Mikkelsen. Foto: Allansphoto.dk

Ligesom VM motocross i Randers, så håber VM sidevogn i Slagelse, at blive en fast tilbagevendende

begivenhed på sportskalenderen. Og det internationale løb i Slagelse fik i år en flyvende start. På startlisten stod sidevognssportens vigtigste navne, med de forsvarende verdensmestre hollandske Daniel Willemsen og den tjekkiske sandsæk Reto Grutter øverst på programmet. Det grænseoverskridende team har i år været ganske suveræne. Slagelse blev ingen undtagelse. Parret kørte fra første dag en hurtigste omgangs tid på 1:57.231 over slots bjergbys ca. 1665 meter (lørdagens time qualify, red.), og satte dermed hurtigt en streg i sandet overfor de nærmeste konkurrenter.

Starten er gået, og som altid er det et af de mest spektakulære tidspunkter i sidevogn, at iagttage placeringskampen op til første sving.

SITES

www.vmslagelse.com

22

www.quadsport.dk

www.sidecarcross.com

De danske sidevogns par kæmpede blandt de 44 som skulle kvalle ind blandt søndagens 30. Men den hårde udenlandske modstand sættes i relief af, at ingen af de 6 danske par nåede frem til VM-bommen. Bedste danske tid blev kørt af Morten Madsen/Jacob Jørgensen (2:16.018), hvilket rakte til en 19. plads i kval. gruppe B. Til gengæld bar det svenske par Henrik Söderqvist Tobias Sylwan det nordiske håb på deres fuldvoksne skuldre. Svenskerne gjorde det godt med to 3.pladser i søndagens heats. Og kom på podiet som, ja, nr. 3. I VM-stillingen ligger svenskerne dog en del tilbage, man skal helt ned på 22.

pladsen i klassementet for at finde de to, som ikke har kørt en fuld VM-sæson. Det har Willemsen og Gruter så til gengæld. Det var tydeligt. Ikke engang ex-verdensmestrene fra Letland, Sergis og Stupelis, dobbelt 2`er i Slagelse, var i stand til, for alvor, at true triumfatorerne. GOLDSPEED EMX QUAD Nu var det ikke kun VM sidevogn som var på besøg i Slagelse. Årets 5. afdeling af "Goldspeed EMX Quad EM" var en del af konceptet. Quad-sporten, er for tiden en af de absolut hurtigst voksende grene i MX-familien, og de store maskiner fik med 22 kørere til bommen, vist europæisk top-niveau for det


De lettiske ex-verdensmestre Kristers Sergis og Kaspars Stupelis (#3) kunne ikke hamle op mod Willemsen og Grutter. Men var sikre to`ere.

På billedet danske Steen Larsen og eventchef Jesper Rasmussen (#124). Er sidstnævnte på vej af - eller bare på vej op?

Quad-klassens bedste dansker, Rasmus Ørnholdt Nielsen (#75) på fuld skrue.

Danmarks stærkeste CROSS-TEAM er klar med de nye 2009 modeller

fremmødte publikum.

Blandt de deltagende kørere var 17-årige Rasmus Ørnholdt fra Danmark. Han blev i det hårde selskab bedste dansker med en samlet 8. plads over to heats. Rasmus Ørnholdt, som tidligere har kørt i USA og rundt omkring i Europa, kender gamet ganske godt, og fik en god oplevelse ved VM Slagelse. Det er helt sikkert sjovt at køre så stort et løb på dansk grund. Når man kører i udlandet, så har man kun sine egne folk at snakke med. På dansk grund, er der dansk publikum og en masse folk man kender. Og så skal man jo

lige vise alle, hvem af danskerne der er bedst” sagde Rasmus efterfølgende til DMUsport.dk. Men ellers var det også her de udenlandske kørere, som var mest i fokus. Franske Romain Couprie på Yamaha var den store vinder, med både sejr i første og andet heat. Efter Slagelse havde han lagt sig solidt i front foran tyske Stefan Schreiber på KTM, som med en 9. og 5. plads satte vigtige point til i den samlede stilling, og siden hen er faldet yderligere tilbage. Efter Slagelse har Goldspeed EMX Quad EM kørt yderligere 3 afdelinger og Romain Couprie vir-

ker stadig urørlig. Resultatet ved afdelingen i Slagelse var ikke noget tilfælde. VM TIL SLAGELSE IGEN Det varer sikkert en rum tid før vi får danskere med helt frem i Sidecar VM-serien. Men VM kommer sikkert tilbage til Slagelse. Og det kommer vi ikke til at vente længe på, for der var lutter plusser fra FIM og UEM efter afviklingen. Op til løbet havde Midtsjællands Sports Motorklub håbet på 4.000 tilskuere, og med 3.200 til VM sidecar samt EM Quad, var det ikke en urealistisk målsætning.

Vi tager gerne din gamle racer i bytte. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud... - Send et billede af din racer til lg@action-sport.dk og vi kommer med et friskt tilbud!

Slagelse-borgmester Lis Tribler og VMeventchef Jesper Rasmussen, efter søndagens åbningstale. Totalt suveræne. Det kombinerede hollandsk-tjekkiske mandskab Daniel Willemsen og Reto Grutter (#1), var uovervindelige i Slagelse, og ligger også samlet nr. 1 i VM-serien.

TOP-3 samlet ved VM sidevogn i Slagelse. 1. Willemsen og Grutter (HOL/CZ), 2. Sergis og Stupelis (LET) og 3. Soderqvist og Sylwan (S).

Quad Top-3: 1. Romain Couprie (F), Paul Holmes (GB) og Ingo Ten Vregelaar (HOL). Bedste dansker blev Rasmus Ørnholdt på en samlet 8.plads.

Kæruldvej 1 - Høgild, 7400 Herning Tlf.: 9714 9777 . Fax: 9714 9677 Mobil: 4011 6611 . www.action-sport.dk

Gammelgaardsvej 90 . 3520 Farum Tlf.: 4495 8546 . Fax: 4495 8578 www.topracing.dk . post@topracing.dk

Klip annoncen ud og få 10% rabat på alle varer i butikkerne... (Gælder dog ikke motorcykler)

23


Motocross VM-STILLING SIDEVOGN 2008 PL

NAVN

1.

Daniel Willemsen/Reto Grutter

NAT

MÆRKE

TOTAL

NL-CH

VMC/Zabel

2.

Jan Hendrickx/Tim Smeuninx

431

B-B

VMC/Zabel

353

3.

Kristers Sergis/Kaspars Stupelis

4.

Joris Hendrickx/Kaspars Liepins

LV-LV

AYR/KTM

346

B-LV

VMC/KTM

5.

Marco Happich/Meinrad Schelbert

326

D-CH

MEFO/Zabel

256

6.

Maris Rupeiks/Haralds Kurpnieks

7.

Vaclav Rozehnal/Marek Rozehnal

LV-LV

AYR/KTM

251

CZ-CZ

VMC/Zabel

249

8.

Etienne Bax/Marc van Deutekom

NL-NL

VMC/Zabel

212

9.

Janis Daiders/Lauris Daiders

LV-LV

AYR/KTM

205

10.

Nicky Pulinx/Ondrej Cermak

B-CR

VMC/Zabel

202

Westside Racing Service Hos Westside Racing gør vi alt hvad vi kan for at give den bedste service på markedet. Det er bl.a. derfor at vi tilbyder mange kvalitets produkter til billige priser.

VM-stilling før årets to sidste VM-sidecar løb: 7. september, Dardon Guegnon (FRA) og 14. september, Rudersberg (D). VM SLAGELSE - SAMLET (TOP-10)

VM SLAGELSE - HEAT 1 (TOP-5)

PL

NAVN

PL

NAVN

1.

Daniel Willemsen/Reto Grutter

1.

Daniel Willemsen/Reto Grutter

2.

Kristers Sergis/Kaspars Stupelis

2.

Kristers Sergis/Kaspars Stupelis

3.

Henrik Soderqvist/Tobias Sylwan

3.

Henrik Soderqvist/Tobias Sylwan

4.

Jan Hendrickx/Tim Smeuninx

4.

Jan Hendrickx/Tim Smeuninx

5.

Marcel Willemsen/Marco Godau

5.

Marcel Willemsen/Marco Godau

6.

Joris Hendrickx/Kaspars Liepins

VM SLAGELSE - HEAT 2 (TOP-5)

7.

Ja nis Daiders/Lauris Daiders

PL

NAVN

8.

Jarno van den Boomen/Bjorn Roes

1.

Daniel Willemsen/Reto Grutter

9.

Etienne Bax/Marc van Deutekom

2.

Kristers Sergis/Kaspars Stupelis

10.

Vaclav Rozehnal/Marek Rozehnal

3.

Henrik Soderqvist/Tobias Sylwan

4.

Jan Hendrickx/Tim Smeuninx

5.

Marcel Willemsen/Marco Godau

Vi tilbyder bl.a. • Kæmpe lager af originale KTM reservedele. • Stor webshop med alt i sikkerhedsudstyr, beklædning, slid dele og meget mere. • Tryk af kørenummerplader og kørenummer på tøj. • Masser af brugte maskiner i alle mærker, til gode priser. Bl.a. disse to.

KTM SXF 250 2008

KTM SX 85 Lav 2005

2009 krumtap (nyt design) nytstempel, upgraderet 2009 gearkasse. Helt ny plastik.

Ny Plastik Ny 2009 stafferinger Kørt 0T efter plejstangsskift Talon guldfælge monteret Utrolig flot og velholdt.

Pris: 35.500,-

pris: 16.900,-

Westside Racing Service

Møllevej 14 • 4460 Snertinge • Tlf.: 59 29 13 01 www.w-rs.dk

GOLDSPEED EMX QUAD SLAGELSE PL

NAVN

NAT.

1

Romain COUPRIE

F

2

Paul HOLMES

GB

3

Ingo TEN VREGELAAR

HOL

4

Jan VLAEYMANS

5 6

TOT

1H

2H

50

25

25

40

18

22

36

16

20

B

33

15

18

Tobias LENZ

D

29

14

15

Stefan SCHREIBER

D

28

12

16

7

Magne J. STENSRUD

N

26

13

13

8

Rasmus Ø. NIELSEN

DK

25

11

14

11

Ricco V. ANDERSEN

DK

19

10

9

13

John Bille OLSEN

DK

18

8

10

14

Paw Brix OLSEN

DK

13

6

7

16

Nicky SYLVESTERSEN

DK

11

9

2

17

Frederik KNUDSEN

DK

8

5

3

18

Karsten Mols JENSEN

DK

8

3

5

19

Mike SØRENSEN

DK

8

2

6

20

Jesper KLINK

DK

1

1

0

GOLDSPEED EMX QUAD TOTAL (TOP-5) PL.

NAVN

1.

Romain COUPRIE

NAT

POINT

F

306

2.

Jan VLAEYMANS

B

224

3.

Stefan SCHREIBER

D

201

4.

Jeremie WARNIA

F

189

5.

Tobias LENZ

D

155

Goldspeed EMX Quad EM: Årets sidste afdelinger køres den 14. september i Rudersberg (D) og 28. september i Castelnau de Levis (F).

24

Alle former for reparationer udføres på vort værksted SCS Racing gør igen noget ved prisen på de nye MX’er . Husk, at ved ren handel medfølger et sæt Xtreme hjul kvit og frit. Alle priser er INKL. 25% MOMS. + lev. Kr. 1000,-

Honda CRF 450R8...........................................................55.995,CRF 250R8...........................................................54.995,Kawasaki KX 450 F ´08........................................................53.995,KX 250 F ´08........................................................51.995,Suzuki RM-Z 450 K8.......................................................52.995,RM-Z 250 K8....................................................... 49.995,Yamaha YZ 450 F ´08........................................................ 56.995,YZ 250 F ’08........................................................ 54.995,Tilbuddet på nye maskiner gælder hele 2008.

SCS Racing · Hejlmannsvej 7 · 5700 Svendborg · Telefon: 20 91 27 67 E-mail: info@scsracing.dk • www. scsracing.dk


Motocross

EM FINALER I SVENDBORG I weekenden den 13. – 14. september afholder Motorcykkel Clubben Svendborg finalerne for EM Open og EM junior – klasser der tidligere har haft danske vindere. Tekst: Martin Wigh Knudsen. Foto: Arkiv.

Den udfordrende og meget publikumsvenlige Svendborgbane har tidligere lagt grund til drabelige EM-heat, hvor det flere gange har været med danskere i spil som Europamestre eller medaljetagere. Det er dog allerede sikkert, at vi ikke får nogen danskere med i spillet om EM Open eller EM-junior medaljerne i år, da ingen danskere har kørt alle afdelinger. Derimod er der meget stor sandsynlighed for, at vi kan få op til flere danskere til tops på dagen. Svendborgs egen Tonni Andersen er blandt kørerne der

stiller til start i EM Open, og han kender banen som sin egen bukselomme – han har endda selv designet den. Derudover har han tidligere kørt en bronzemedalje hjem, da han kørte hele serien i 2004, så selvom han har droslet en smule ned for motocrosskarrieren, er han blandt de kørere som det fynske hjemmepublikum sætter deres lid til. Danmarks stærkeste kort ved EM afdelingen vil dog nok være den 18-årige Allan Scheel Hansen. Allan havde oprindeligt planer om at køre hele EM Open serien i år, og var faktisk blandt kørerne med reelle podiechancer. Planerne blev dog spoleret af småskader og mindre uheld,

NYE OG BRUGTE CROSS’ERE - REPARATION, UDSTYR OG RESERVEDELE

BRUGTE MX: Kawasaki KX 450F KTM 250 SX-F KTM 85 SX høj KTM 125 SX Suzuki RM-Z 450

Årg. 2007, Kun kørt 15t ...........Kr. 39.900,Årg. 2007 ................................Kr. 35.900,Årg. 2008, Kun kørt 15t ...........Kr. 24.000,Årg. 2006 (28 timer).............. Kr. 27.000,Årg. 2007................................ .Kr. 33.000,-

Se billeder af de brugte på: www.jncross.dk SUPER TILBUD Kawasaki KX 250 F årgang 2008 49.900,-

Stort lager af stærkt nedsat Scott, No Fear og Sinisalo beklædning

Motorcykel Clubben Svendborg er altid garant for et velafviklet stævne, og Svendborgbanen med dens mange hop, gør livet lettere for fotograferne.Foto: Hans Vennekilde

men selvom Allan ikke har kørt alle afdelinger, ligger han trods alt på en samlet 10. plads i skrivende stund, og har kørt en tredjeplads hjem som sin bedste placering. EM Open og Junior, har i de senere år haft tendens til at blive afviklet i den østlige del af Europa, og når det gælder de

fjernest liggende afdelinger, har det også medført et lidt lavere niveau. Derfor bliver afdelingen i Svendborg også blandt de bedst besatte (med det højeste niveau) på EM Open og Junior kalenderen, da der i Danmark forventes at komme mange Vesteuropæiske kørere.

26.999 ,-

08’

YZ 85L

NY! inkl. kit spec. pris

07’

YZ 85H

Som ny!

21.500 ,-

06’

YZ 85H

Velholdt!

18.000 ,-

04’

YZ 85L

Velholdt!

11.500 ,-

07’

RM 85H

Velholdt!

18.500 ,-

06’

CR 85H

Meget flot!

17.800 ,-

07’

CRF 250

100% OK!Flot!

36.000 ,-

TUNUDSTØDNINGER + BUNDPLADER

Avtrupvej 9, Fåborg · 6818 Årre · Vi bor 1,5 km fra hovedvejen mellem Grindsted og Esbjerg Vi holder LUKKET ONSDAG - øvrige dage kl. 9.00-17.00 - Lørdag efter aftale

RI NG PR FO IS R

J.N. CROSS Tlf. 75 19 53 55 · Mobil 40 79 48 19 · Fax 75 19 53 52

Til 4 T Årgang 02 - 06

L.C. Cross A/S

Erhvervsparken 7 9500 Hobro tlf: 98 58 53 00

Åbningstider

Man, Tirs, Ons, Fre Tors

kl. 09 - 17 kl. 09 - 20

www.lccross.dk

25


Motocross

Jan Jørgensen på ved mod en medalje efter 10 år pause.

Koncentrationen er tydelig hos Frederik Pedersen.

LANGESØ TRIAL DM4:

RESULTATER PÅ DAGEN

THOMAS PEDERSEN UDBYGGER FØRING DM-trial er nået ind i slutfasen, og i midten af august var top-kørerne i tæt kamp, i den fynske (bøge)skov.

Tekst/Foto: Hans Jørn Beck.

Flere dages regn havde i år gjort terrænet ved Langesø mere udfordrende end normalt - da Fyens Motor Sport den 10. august arrangerede 4. afdeling af DM. Knap 40 kørere var mødt frem, og ikke alle er åbenbart kommet sig over ferien. Men de førende i DM klasserne Elite og B var på plads. Jan Jørgensen FMS jagter sin første DM-medalje siden han havde sit comeback for godt et år siden, efter egentlig at have lagt trial på hylden for over 10 år siden. Da Jan nu har rundet de 44 år følte han i starten af året - at nu skulle det være. Jan

26

har da også vist i de foregående afdelinger, at man absolut skal regne med ham i medalje-sammenhæng, og de meget yngre kørere ikke bare sådan lige skal regne med at kunne slå ”den gamle”. Sidste års Danmarksmester Gregers Pedersen, AMK, havde da også sit at se til, i det for ham meget uvante fedtede terræn, hvor der, for at gøre det hele endnu mere fugtigt, løber en bæk igennem den del af terrænet - hvor de fleste af sektionerne var placeret. På første omgang lå de tre medaljeaspiranter, Jan, Gregers og den DM førende Thomas Pedersen FMS meget tæt ned kun 6 points til Jan og 9 og 10 til Gregers og Thomas. Men herefter udviklede det sig til en kamp mellem Jan og Thomas. Begge nåede at køre en omgang på kun 1 point. En meget ærgerlig 5`er på anden omgang til Jan, hvor han ramte et skilt ganske let, men nok til at det væltede, betød, at da resul-

tatet var talt sammen, så stod Jan og Thomas lige med kun 18 points hver. Det blev så antallet af nuller der afgjorde sagen. Og her trak Thomas det længste strå. Med et nul mere end Jan kunne Thomas sikre sig sejren i Elite klassen og udbygge sin DM føring. I B klassen er der ingen ”gamle” med fremme, her er det de unge der regerer. De 2 AMK-kørere Frederik Pedersen (lillebror til Gregers Pedersen) og Mikkel Kristiansen har lagt sig tydeligt i spidsen af klassen og skiftes nærmest til at vinde. I den fedtede fynske skovbund var det denne gang Mikkel, der i et meget tæt løb kunne udbygge sit DM-forspring. De sidste 2 DM-afdelinger: Barbablonde på Fyn den 7. september og finalen den 5. oktober ved Høver (flyttet fra oprindeligt den 21/9, red.) - køres ligeledes i fugtige skove, og lægger dermed op til en spændende afslutning på dette års DM.

ELITE 1. Thomas Pedersen FMS

18

2. Jan Jørgensen

FMS

18

3. Gregers Pedersen AMK

33

A.: 1: Morten Andersen

AMK

66

2: Henrik Larsen

AMK

91

3. Mark Nielsen

AMK

B: 1:Mikkel Kristiansen

AMK

17

2: Frederik Pedersen AMK

20

3. Mikkel Thinesen

FMS

28

1: Tomas Willer

FAM

41

2: Hans Andersen

FMS

51

3: Markus Hald

FMS

62

1: Leif Nielsen

Hdmk

23

2: Kjeld Gerken

FMS

45

3. Erik Schjerning

FMS

45

1. Thomas Pedersen FMS

75

2. Jan Jørgensen

FMS

68

3: Gregers Pedersen AMK

65

C:

CLASSIC:

DM STILLING ELITE

B: 1. Mikkel Kristiansen

AMK

70

2: Frederik Pedersen AMK

65

3: Michael Andersen

Aalmk 50


EG

MOTOCROSS & MC TEKNIK v/ Claus Eg Jørgensen

Kløvermarken 10 · 6683 Føvling Mobil 28 13 87 05 E-mail: scoyco@pc.dk Aut. forhandler af TM Racing Crosscykler

DMUSPORT.DK Sport, der rykker!

Vi forhandler reservedele til alle mærker

BRUGTE CROSSERE: MOTO CROSS MASKINDER RESTUDSALG Nedsatte priser

på de sidste 08 modeller giver vi 10% rabat samt stærkt nedsat priser på brugte

Specialisten

Egen import derfor altid billigst

NYE PÅ LAGER Suzuki rm 85 lav 08 tilbud .......................24.995Suzuki rm 85 høj 08 .................................28.995Yamah yz 85 høj 08 ..................................30.995Suzuki rm 125 08 .....................................39.995Suzuki rm 125 07 .....................................36.500Suzuki rm 250 08 tilbud ...........................42.995Suzuki rmz 250 08 tilbud ..........................49.995Suzuki rmz 450 08 tilbud ..........................52.995BRUGTE Honda crf 150 høj efterset løbsklar ...........22.800Yamaha yz 85 høj 06 kun kørt 07 som ny..22.500Yamaha yz 85 lav 06 kørt 8 mdr................17.500Suzuki rm 85 høj 06 løbsklar ...................15.500Suzuki rm 125 m hgs tunsæt + vp ............19.800Suzuki rm 125 05 motor rep. ...................20.800Suzuki rm 125 06 motor total renv. .........23.500Suzuki rm 250 06 motor nyrenoveret ........28.800Suzuki rm 250 06 løbsklar kun kørt 06 .....29.800Suzuki rm 250 07 kørt 8 mdr ....................32.800Suzuki rmz 460 05 løbsklar motor rep .....26.800Morini young rider race vandkølet 10.5 hk 12.995Se også - www.bj-mc.dk

Er skaden sket – vi reparerer alt til cross på alle mærker. Vi har reservedele til alle mærker Suzuki reservedele fra 79 til 2008 nyt - brugt Speciale - crom cylinder ophoning til overstørelse stempel

Hovedgaden 55A, Snejbjerg, Herning Tlf. 97 16 13 06 - 20 65 62 43

Østbirkvej 17 - 5240 Odense NØ Tlf. 6610 8942 Mobil tlf. 2089 1225 Email: MX-Shop@mail.dk www.mx-shop.dk

KX 65 07..............Kr. KX 85 07..............Kr. TM 144 07 ...........Kr. TM 85 08 .............Kr. TM 450F 07 .........Kr. KX 65CC 08 .........Kr.

17.500,21.500,34.800,34.000,42.000,19.500,-

Ariete briller fra ....Kr. Smith Briller fra ....Kr.

375,169,-

NYE GT CYKLER Priser fra ..............Kr. 2.295,se mere på vores webshop.

NYE CROSSERE: TM 85 07 Demo, ½time ..... Kr. TM 85 08 m/Öhlin i bag ..... Kr. TM 144 08 ........................ Kr. TM 450F 08 ...................... Kr. RMZ 450F 08 .................... Kr.

32.500,37.246,50.995,62.999,56.995,-

TILBUD SCOYCO Crosstøj sæt, Trøje og bukser.................. Kr. 795,SIDI Crossfire SRS, AR SP valgfri farve ....................... Kr. 295,- Kr. 2.700,Cross rens 5 liter ............... Kr. 145,-

SE ALLE VORES GODE TILBUD PÅ WWW.SCOYCO.DK VI HAR ALT I RESERVEDELE, TØJ OG UDSTYR Åbningstider: Mandag til Fredag: Efter aftale. Vi er rundt på div. crossbaner (alle DMCU løb) med vores servicevogn, vi klarer både dækskift og små rep.

Se nye og brugte MC’er på vores hjemmeside! Navervej 5 8382 Hinnerup Tlf. 86 91 12 00 Fax 86 98 86 82

www.villadsensmc.dk

VI FORHANDLER RESERVEDELE TIL ALLE MÆRKER... - SAMT CYKLER

Bestil den nye 09 model nu for sikker levering !

Bestil din nye 09 model nu for sikker levering!

Bestil den nye 09 model nu for sikker levering ! v/ Erik Sørensen køb af ny crosser inden d. 31-12-2008 deltager du i lodtrækningen om et gavekort på kr. 5.000,- til Skolegade 30 · 6670 Holsted Ved Bestil den nye 09 model nud.for sikker levering ! du i lodtrækningen om et gavekort på kr. 5.000,- til Ved køb af ny crosser inden 31-12-2008 deltager vores butik. Mobil 40 37 28 38 · Tlf. 75 39 28vores 38 butik. Ved køb af ny crosser deltager du i lodtrækningen om et Fax 75 39 28 78 Ved køb af sker ny crosser inden d. 31-12-2008 deltager du i lodtrækningen om et gavekort på kr. 5.000,- til Udtrækning d. 7. december kl. 12.00 ipå vores gavekort kr.butik. 5.000,- til vores butik. E-mail: teknik@sport.dk vores butik.sker d. 7. december Udtrækning kl. 12.00 i vores butik. Udtrækning sker d. 7. december kl. 12.00 i vores butik.

Udtrækningen sker den 7. december 2008 kl.12.00 i vores butik. BRUGTE CROSSERE: Gas Gas 125 06 ....................kr. 22.000,KXF 450 07 pris fra (3 stk) ....kr. 36.000,KX 125 04 pris ......................kr. 21.000,KX 85 lav fra .........................kr. 10.000,KX 85 høj fra .........................kr. 12.000,KX 65 årg 06 .........................kr. 16.800,KXF 250 05 ..........................kr. 25.000,KX 250 07 .............................kr. 30.000,Honda 250 98 .......................kr. 14.000,YZF 250 04 ...........................kr. 18.500,YZ 85 06 lav ..........................kr. 15.000,YZ 85 05 høj .........................kr. 15.000,Brugte Polini ring

Aut. forhandler : POLINI og KA WASA CROSSCYKLE KI R

NYE CROSSERE: KXF 450 07 (nedsat til) 52.000,- kr.

STOR WEBSHOP

Alt i reservedele, tøj og udstyr, konkurrencer og nyhedsbreve

www.es-teknik.com

NR-Service, Gefionsvej 13, 3400 Hillerød NR-Service, Gefionsvej 13, 3400 Hillerød

NR-SERVICE APS U NR-Service, GEFIONSVEJ 13 U 3400 HILLERØD Gefionsvej 13, 3400 HillerødUÊÊTLF. 41 65 66 41

27


crosser på spring

7-årig crosser-pige har fundet sig i det:

Man bli’r rykket ned

– når man bli’r rykket op

Sara Andersen Født: 1. april 2001 Stjernetegn: Aries (vædder) Kælenavn: Phil Datter af: Janne og René Andersen Klub: Motorcykel Clubben Svendborg (MCS) Kværn: KTM 50 cc

- Uf, hvor er det altså anstrengende at blive rykket op! Man får ikke et ben til jorden, fordi det går så hurtigt hele tiden! Sara på 7 år med de lystigt funklende, dybblå øjne vender blikket nostalgisk drømmende mod himlen. En lille serie på totre små pige-suk rummer al den længsel tilbage efter de gode gamle dage, da livet kun bestod af micro-fryd og micro-gammen og vinder-ambitionerne udelukkende spændte over C 50-klassen. Dengang, da skammelpladserne var en selvfølge og næsten kom helt af sig selv. Gammelsmølfen er i drillehu-

Nummerplade: # 3 Pokaler/medaljer: 28 pokaler og 11 erindringspræmier Livret: Sjov mad fra ”bordkomfuret” (Raclet) Favoritkører: # 4 Tonni Andersen, MX 1 Tekst: Henning G. Becker ”Gammelsmølfen” Fotos: Maibritt Voigt og ”Gammelsmølfen”

28

Læs evt. mere om Sara’s micro-bedrifter i 2006 på www. kidscross.dk, se under ”artikler”.

mør. Han spørger og kommenterer: - Jeg har aldrig set en crosskører, som havde benene på jorden mens han eller hun ræsede derudad. Jeg synes, at crosskørernes ben enten stritter ud til siderne eller hviler ud på fodhvilerne. Hvorfor vil Du så gerne have benene til jorden? Kan man så overhovedet køre? - Ih altså! Det er bare sådan noget man siger – det der med benene. Det betyder bare, at det er svært at blive rykket op og er helt ny som B-kører. Nogle B’ere er bare så rablende gode fordi de har kørt i B-klassen en hel eller måske to sæsoner. Så er det svært at klare sig! Kan Du ikke forstå det? Jo, det kan man vel - efter at have fået tingene skåret ud i pap. Sara’s forrygende micro-karriere Sara har haft en forrygende tid som crosser-tøs siden hun blev medlem af Motorcykel Clubben Svendborg (MCS) som tre-årig. Først tumlede hun rundt på sin lille PW og gjorde det fantastisk godt. Hun viste fem drenge-kørere, at hun måske ikke ligefrem havde sine ”ben til jorden”, men ben i næsen, da hun blev etter i pokalløbet for begyndere i forbindelse med micro-JM/FM på Svendborgbanen tilbage i 2006. Tiden er gået og Sara har udviklet sit cross-talent i takt

med øget træning og deltagelse mange stævner. Som C 50-kører fyldte hun hen ad vejen sin pokalhylde op. De tre første løb i C-klassen i år gik, som hun selv havde planlagt det – og hoppede op på skamlen tre gange. Men så var det, at det rykkede i hende og hun blev rykket op. Det skete i juni måned i år at hun blev B-kører. Hun synes selv, at hun på en måde ikke blev rykket op, men ned: - Man bliver faktisk rykket ned, når man bliver rykket op. Det er meget sværere nu at få en skammelplads! Sara har dog alligevel gjort det rigtig godt som begynder i Bklassen. Ved et weekendstævne i Hadsund kaprede hun en 4. plads og ved sommer-cup’en i Vordingborg blev hun overbevisende 2’er. Ved to andre stævner i hhv Svendborg og Korskro endte hun begge gange som 1’er. Hilsen til drengene Sara ser afslappet på tingene: - Jeg er ikke med i DM eller JM/FM i år, fordi jeg blev rykket op midt i sæsonen. Man skal jo lige have lov at vænne sig til den ny situation. Men jeg glæder mig til næste sæson. Så er jeg med i ræset om guldpokaler og laurbær. Vi er ikke spor i tvivl. Vi har lært Sara at kende som et charmerende lille væsen med et sjældent blidt sind: - Og husk så lige og sig, at jeg ræser med benene på jorden og med ben i næsen! Sig det til drengene! Så ved de det. Og så kan de bare komme an til næste sæson! Vi har lovet Sara at viderebringe beskeden. Vi tør ikke andet. Og vi ønsker Sara, at hun får det, som hun vil ha’ det. Vi tør ikke andet. Vi har kun de bedste ønsker for Sara’s fremtid på og uden for crossbanen. Crosser på spring Har du forslag til en ny "Crosser på Spring"! Send en mail til: microcross@hongnet.dk

He

He

Hil Ka Tlf.


- design that sticks

 Nordisk importør · 3035 9515

YZ450F/07 kun kr. 54.998,ej Villy! CRF450/07 kun kr. 54.500,Villy! ejejVilly! Hej Villy! ej Villy! ermed annoncen til godkendelse. ermed annoncen til godkendelse. ermed annoncen til godkendelse. Hermed annoncen til godkendelse. ej Villy! ermed annoncen til godkendelse. lsen lsen annoncen til godkendelse. sen Hilsen arl ermed annoncen og til stickerkits godkendelse. lsen arl Nummerplader rl 88Karl . 88 42 14 arl f. 88 88 42 14priser på nummerplader: Faste .sen 88Tlf. 8888 4288 14 42 14 . 88 88 42 14 Micro.......................................................... 420 kr Mini/Maxi........................................... fra 600 kr rl 8 42 14 www.sproing.dk Tlf 38105039 . 88 88 42 14

Nye og brugte moto cross

05 06 06 07 07 06 06 04 07 07

KAWASAKI KTM YAMAHA YAMAHA HONDA KTM HONDA KTM YAMAHA YAMAHA

KX 85 H................ 16.800,SX 85 H ................ 18.800,YZ 85 H ................ 18.800,YZ 85 H ................ 21.500,CRF 150 H............ 27.500,SX 125 ................ 24.800,CRF250R.............. 33.800,XC 450 ................ 24.500,YZ 250 ................ 29.800,YZ450F ................ 39.800,-

Landevejs MC tages i bytte! Se også www.kajs-mc.com

Hurtig levering - Mulighed for genbestilling - Dansk produceret - Høj kvalitet N

SE T. CLAU

Inkl. navn, nummer, 4 hubstickers og evt. logo.

SE NYE OG BRUGTE CROSSER: SE NYE OG BRUGTE CROSSER: SE NYE OGSE BRUGTE CROSSER: NYE OG BRUGTE CROSSER: SE NYE OG BRUGTE CROSSER:

www.vscross.dk www.vscross.dk www.vscross.dk Alt i reparationwww.vscross.dk af motor og støddæmper. Alt i af reparation af motor og støddæmper. Stort lager reservedele - Vi sender overalt i landet. www.vscross.dk

af reservedele - Viog sender overaltogi landet. i reparation af du motor - Hvor kører erstøddæmper. vi! SE NYE Stort OGAltlager BRUGTE CROSSER: Alt i reparation af motor støddæmper. Hvor du kører er vi! Stort lager af reservedele Vi sender overalt i landet.overalt i landet. Alt i reparation af motor og støddæmper. Stort lager af reservedele Vi sender SE NYE -OG HvorBRUGTE du kører erCROSSER: vi!

www.vscross.dk Stort lager af reservedele - Vi -sender overalt landet. Hvor du køreri er vi! - Hvor du kører er vi! www.vscross.dk Alt i reparation af motor og støddæmper.

ort lager af reservedele - Vi sender i landet. Alt i reparation af overalt motor og støddæmper. Svendborgvej 41 · 5772 Hvor du kører er vi! Stort lager af reservedele - Vi senderKværndrup overalt i landet. Svendborgvej 41kører 5772 Kværndrup Fax 62 27 15 du 88 ·· Tlf. - Hvor er62 vi! 27 15 96

Svendborgvej Kværndrup FaxE-mail: 62 27 154188· 5772 · Tlf. 62 15 96Kværndrup Svendborgvej 4127· 5772 VS_CROSS_MOTORCYKLER@mail.dk Fax 62 27 15 88 · Tlf. 62 27 ·15 VS_CROSS_MOTORCYKLER@mail.dk 41 5772 Mandag -Svendborgvej fredagE-mail: 9.00-18.00. Middagslukket 12.00-14.00 . Lørdag 9.00-12.00 Fax 62· 27 15 Kværndrup 88 Tlf.96 62 27 15 96 MandagFax - fredag 12.00-14.00 . Lørdag E-mail: VS_CROSS_MOTORCYKLER@mail.dk 629.00-18.00. 27 15Middagslukket 88 · Tlf. 62 27 15 969.00-12.00 E-mail: VS_CROSS_MOTORCYKLER@mail.dk Mandag - fredagE-mail: 9.00-18.00. 12.00-14.00 . Lørdag 9.00-12.00. Lørdag 9.00-12.00 Mandag - Middagslukket fredag 9.00-18.00. Middagslukket 12.00-14.00 VS_CROSS_MOTORCYKLER@mail.dk Svendborgvej 41 · 5772 Kværndrup Mandag - fredag 9.00-18.00. Middagslukket 12.00-14.00 . Lørdag 9.00-12.00 Fax 62 27 15 88 · Tlf. 6241 27· 15 96 Kværndrup Svendborgvej 5772 E-mail: VS_CROSS_MOTORCYKLER@mail.dk Fax 62 27 15 88 · Tlf. 62 27 15 96

g - fredag 9.00-18.00. Middagslukket 12.00-14.00 . Lørdag 9.00-12.00 E-mail: VS_CROSS_MOTORCYKLER@mail.dk Mandag - fredag 9.00-18.00. Middagslukket 12.00-14.00 . Lørdag 9.00-12.00

29


Road racing

VM SUPERSPORT:

ROBBIN HARMS VIL TILBAGE

Robbin Harms vil tilbage, og håber at ryge ind i en stime af "mangel på uheld og tekniske problemer". Noget som har været en fast følgesvend siden en ellers lovende sæson-start. Arkivfoto: Misano 08.

"Det har s.. været belastende siger Robbin til MotorBladet. Tekst: Kenneth M. Mikkelsen. Foto: Arkiv Thillemann

Fra en samlet 3.plads i VM-stillingen efter 2. afdeling på Phillip Island, er det gået støt nedad bakke til nu en samlet 8. plads for Robbin Harms. Ved de to afdelinger på Brno den 20. juli og Brands Hatch den 3. august, er det blevet til ærgerlige streger for Robbin Harms, som nu med 50 point ligger et godt stykke efter top-5, som har været hans mål. Ærgerlige fordi Robbin har kørt, som en af feltets absolut bedste ved begge afdelinger. På Brand Hatch, i starten af august, lå han i førerposition da han styrtede efter at det var begyndt at regne. Efterfølgende, på grund Der er blevet arbejdet hektisk med Robbins racer under VM supersport. Og hele tiden har det været med ryggen mod muren, da teamet ikke har råd til at foretage de test-kørsler, som kunne få løst problemerne en gang for alle.

30

af et andet styrt, blev løbet rødflaget. Robbin tog en genvej tilbage til pitten, for at være med ved re-starten, men på grund af genvejen blev han nægtet start. Lige så ærgerligt var det for Robbin, da han par uger før på Brno, efter at have kørt et af sine absolut bedste løb, og under-

vejs lå i spidsen, ud på sidste omgang fra tredje position - klar til angreb - får cyklen tekniske problemer. "Ja, det sgu belastende. Jeg har klart haft mulighed for at hive mig selv op i top-5," siger Robbin til MotorBladet "Havde vi ikke haft de proble-


Road racing

Robbin Harms håber at genfinde forårssæsonens gode rytme. Mens det er misset for Robbin, så er det gået bedre for et par af seriens mere upåagtede kørere på det seneste: Massimo Roccoli, ITA (th.) og Russell Holland, AUS (tv.).

mer på Brno og Brands hatch, så havde jeg kunnet se frem til "top-3 battle". Nu må jeg istedet fokusere på at lave gode placeringer i de næste løb. Heldigvis vil det ikke få den store betydning i forhold til næste år. Folk ved godt hvad jeg står for." Undervejs i sæsonen har

Robbin været forfulgt af tekniske problemer. Derfor er det også ekstra ærgerligt, at Brno og Brand Hatch ikke blev en ny begyndelse. "Jeg har aldrig oplevet så mange tekniske problemer, som hvad jeg har været udsat for i år. Undervejs har jeg ændret en masse for at komme tilbage. Blandt andet min arbejdsmåde i teamet. Og det har fungeret til slut. Men det er desværre fem løb for sent. Problemerne har været en kombination af tekniske fejl og nyt ledningsnet - der har givet elektroniske problemer på cyklen." På grund af de mange problemer, har Robbin og teamet hele tiden været et skridt bagud. "Vi har ikke kunnet sætte cyklen ordentlig op. Det har hele tiden været som at banke hovedet mod en mur. Når vi kom frem til søndagen, er det lige lykkedes os at få det hele til at virke. Men på det tidspunkt er vi 2-3 træninger bagud. Og teamet har desværre ikke tid og råd til det antal tests, som kunne få

problemerne på plads en gang for alle." Som om det ikke er nok, så fortæller Robbin også, at reservecyklen er langt fra på niveau med 1`erne. Men fortsætter dog "Jeg er dog ok med det nu. Jeg synes, at det har fungeret ved de sidste par løb. Og jeg har kunnet trække mig op til at få det til at fungere. At vi så har været totalt uheldige - det er en anden snak ..." For team-makker Joshua Brookes (112p.) er det gået noget bedre, dog ikke perfekt. Brookes var efter Phillip Island kortvarigt øverst i den samledes stilling, men gled siden ned. Den australske kører ligger dog med 112 point på en samlet 4. plads, pointmæssigt tæt med Jonathan Rea, GB (117p.) og Broc Parkes, AUS (113p.) om 2.-3. pladsen. Årets sidste 4 afdelinger køres den 7. september på Donington (GB), 21. september på Vallelunga (ITA), 5. oktober på Magny Cours (FRA) og 2. november på Portimao (POR).

Tragisk ulykke i VM supersport Ved årets 9. afdeling af VM supersport, omkom den kun 23-årige engelske kører Craig Jones. Iforbindelse med kamp om 1. pladsen mod landsmand Jonathan Rea - styrtede Jones og blev efterfølgende påkørt, hvorved han pådrog sig dødelige kvæstelser i hovedet. Craig Jones blev betragtet som et af de store talenter i Engelsk Road Racing, og lå på 7. pladsen i VM supersport-serien da uheldet skete.

TOP-10 VM SUPERSPORT Pl

Navn

Point

1.

Andrew Pitt (AUS)

149

2.

Jonathan Rea (GB)

117

3.

Broc Parkes (AUS)

113

4.

Joshua Brookes (AUS)

112

5.

Craig Jones (GB)

100

6.

Fabien Foret (FRA)

97

7.

Joan Lascorz (SPA)

83

8.

Robbin Harms (DK)

50

9.

Barry Veneman (HOL)

48

10. Massimo Roccoli (ITA)

48

ROSSI VS STONER Casey Stoner, regerende MotoGP verdensmester til pressekonference sammen med multimester Valentino Rossi. Billedet er taget ved GP'et i Assen, hvor de stadig kunne grine sammen. Det ændrede sig efter USA's GP i juli, hvor Stoner følte sig hårdt behandlet af Rossis kørsel. Intet at komme efter, mente kommentatorer. Stoner derimod fik især i engelsk presse en hård medfart og tilnavnet Casey Moaner (brokkehoved). Et historisk spændende MotoGP var det dog i USA, hvilket de begge havde stor ære af. Foto-indtryk: Jens Thillemann

31


Præsentation af nationerne der deltog i Skærbæk.

Road racing

FØRSTE EM - PÅ DANSK GRUND EM Pocket Bike 2008 i Skærbæk skrev historie, og blev en succes der vil blive talt om længe. Tekst/Foto: Henrik Berendt

Skærbæk Go Kart bane ved Rømø dannede ramme om 2.afdeling af EM Pocket Bike - som i år kører på tredje sæson under UEM. Løbet blev afholdt af Pocket Bike Club DK, som dermed skrev danmarkshistorie ved at være den første klub under dansk Road Racing, som arrangerer et officielt EM. I dagene fra den 10. til 13. juli var anlægget besat af kørere fra hele Europa, hvoraf mange kom direkte fra første afdeling i Italien allerede onsdag, så de kunne være med i den fri træning, som blev kørt torsdag. I alt 56 kørere fra Danmark, Sverige, Italien, Tjekkiet, Holland og Schweiz, var tilmeldt sidst på fredagen, så med hjælpere og familie var der ca. 130 til stede på anlægget med relation til løbet. Tallet er dog lidt under det antal, som der typisk har været i serien de foregående år. En nedgang som også kan ses i internationale løb for større klasser i disse år. Formentlig som følge af et generelt højere omkostningsniveau. Vejret var bestemt ikke med deltagerne om torsdagen ved de første frie træninger, men det lysnede dog ud på eftermiddagen.

Nu er styrt i regnvejr ikke det værste på en pocket bike, og der var derfor heller ikke nogen alvorlige skader. Lørdag og søndag var vejret fint og afviklingen kunne ske på slicks. Et par enkle styrt stoppede et af løbene, der så blev genstartet med sammenlægning af resultaterne. HÅRDE ODDS Det var på forhånd meldt ud, at trods det, at danskere har forsøgt sig i turneringen tidligere, så skulle tilskuerne ikke forvente dansk dominans i Skærbæk. De hurtigste kørere fra 2 af de største klubber i Danmark var tilmeldt - og de fik det optimale ud af træning og løb. Og danske kørere som Christian Filtenborg, Kristian Laursen og Casper Hejgaard - der har deltaget i de tidligere år, viste pæne resultater sammen med nye kørere i EM-sammenhæng som fx Ulrik Sørensen, Andreas Mortensen, Rasmus Andersen, Jesper D. Larsen og lillebror Mathias. I 50 cc klassen deltog 3 danske kørere, Knud-Erik Pedersen, Mads Bennetzen og Kim Lyngsø. Alle de danske kørere måtte dog erkende, at kørere fra Italien og Holland - med langt mere køretid og erfaring - er hurtige. Der

Italienerne dominerede i Skærbæk.

var dog danske kørere i top-10 i klasserne Junior A og B og Senior Mini/Midi samt i Senior Open 50. Danskere i top-10: Kristian Laursen, Junior B, #7 Casper Hejgaard, Junior A, #6 Christian Filtenborg, Senior Mini/Midi, #6 Rasmus Andersen, Mini/Midi, #9 Jesper D. Larsen, Mini/Midi, #10 Kim Lyngsø, Senior Open 50, #10

MANGE HJÆLPERE De officials der håndterede hele

arrangementet var bragt sammen af PBCDK’s ledelse. De kom fra Pocket Bike Klub Fyn, Road Race DK, Road Race Fyn og Aarhus Motor Klub. Desuden var Søren Andersen udlånt fra DMU’s kontor samt ikke mindst et hold veloplagte baneofficials udlånt af Motor Sport Sønderjylland. Et team med erfaring fra Padborg Park og mange af AMK’s arrangementer. Samarbejdet mellem de mange officials forløb meget fint, og beviste, at den slags arrangementer sagtens kan løftes i flok.

         

  

Klassen Mini/Midi på vej rundt.

32

Den danske Junior B-kører Mathias Larsen.

         

     


Road racing

SUPER CHALLENGE:

PHILLIP STIKKER NÆSEN FREM Kim Phillip har ikke opgivet ambitionen om at hente Jespersen og Harding. Og det er stadig muligt, selvom Jyllandsringen gav tilbageslag. Tekst: Steen Pedersen.

To løb er kørt siden sidste nr. af MotorBladet udkom. På Padborg Park sidst i juni var Kim Phillip på toppen. To sejre blev det til, nu da han havde fået analyseret teamets største problem, som var hans dæk. Kim blev efter eget udsagn aldrig dus med sæsonstartens valg af Bridgestone-dæk og skiftede til Dunlop, som han og Yamaha R1 raceren bedre kunne forliges med. Noget forærende fik han dog ikke, da Jan Jespersen var lige i hælene på ham i begge heats. En lige så sikker 3’er var Thomas Harding også i begge heats. AMPUTERET LØB PÅ JYLLANDSRINGEN Midt i august var Jyllands-ringen rammen om 5. afdeling, hvor Bosch GP Danmark blev afviklet. Desværre blev weekenden for de 2 hjulede ikke helt som håbet. Søndagens 1. løb måtte aflyses, idet væskespild fra bilklasserne om lørdagen gjorde banen for glat og dermed uforsvarlig at køre på for motorcykler i racetempo. Det vides ikke pt. om det aflyste løb køres ved en senere lejlighed, men muligheden er til stede, idet man har gjort dette tidligere, således at kørerne får optimale betingelser

for at køre points hjem til mesterskabet. 8. og sidste afdeling køres netop på Jyllands-ringen. Løb 2 blev dog kørt, og straks skilte 4 kørere sig ud fra resten af feltet. Jan Jespersen i front med Phillip som 2’er efterfulgt af teamkammeraterne Thomas Harding og Ronnie Ourø. Også i tidtagningen havde disse 4 været mere end 1,5 sek. hurtigere end toppen af det øvrige felt. Heller ikke løb 2 undgik uregelmæssigheder, da det måtte flages af efter kun 10 omgange grundet styrt længere nede i feltet. Hauge Mikkelsen styrtede så voldsomt, at han blev liggende på banen, så det røde flag var uundgåeligt. Heldigvis uden større skader for køreren. Jan vandt dermed foran Kim, Thomas og Ronnie. Disse 4 ligger også i spidsen af serien i nævnte rækkefølge, dog med Jan i klar føring og ellers indbyrdes mellem 30 og 40 points forskel. Der er dog 150 (+de mulige 25 for det aflyste løb) points tilbage at køre om, så intet er afgjort endnu.

TEAM DESIGNA "FADER" DØD En rigtig sørgelig meddelelse kom i løbet af søndagen om Karsten Tirsgaards død lørdag nat. Karsten fik konstateret kræft sidste efterår, og den hårde kamp tabte han desværre. Alligevel lykkedes det 2006 mesteren Steven Tirsgaard at køre en 6. plads hjem i dagens løb. En flot hyldest til faderens store engagement i klassen, hvor han var med til at skabe det store og succesrige Team Designa Køkken. TOP-5 Stilling MC-Basen Super Challenge: To kørere fra DMU’s unge talenttrup 1. Jan Jespersen Herlev Honda CBR1000 RR 210 deltog også i løbet, og her kom Kenny 2. Thomas Harding Slagelse Suzuki GSX R 1000 173 Tirsgaard (Karstens nevø) på en flot 9. plads, mens kun 14-årige Alex Nielsen 3. Kim Phillip Morud Yamaha YZF R1 139 tog en 21. plads i sit allerførste Chal4. Ronnie Ourø Hvidovre Honda CBR1000 RR 94 lenge-løb. Næste løb køres på Sturup 5. Allan Howard Næstved Yamaha YZF R1 91 Raceway i Skåne 7. september.

Action ved International Classic TT. Foto: Morten Alstrup

IC NAL CLASS INTERNATIO URSLAND DJ TT PÅ RING Ring Djursland danner den 20.-21. september rammen om International Classic TT, hvor historiske racermotorcykler i den internationale IHRO-serie afholder et løb på den historiske danske bane. International Classic TT på Ring Djursland er det første af sin slags i Danmark. Det finder sted den 20.-21. september 2008, og der vil blive masser af aktiviteter både på den legendariske 1.752 meter lange og kuperede bane samt på arealerne udenfor. Der vil blive kørt løb i den internationale IHRO-serie (International Historic Racing Organisation), som køres med fuldblods Grand Prix-motorcykler fra perioden 1947 – 1972 i henholdsvis en 350 ccm og 500 ccm-klasse. Herudover vil der blive kørt sidste afdeling i kampen om de nordiske mesterskaber for historiske motorcykler. Der vil i sandhed blive tale om et internationalt felt med deltagere fra hele Skandinavien, Storbritannien, Holland, Belgien og flere andre lande. Der er omkring 200 tilmeldte, heraf mange danske deltagere, som på hjemmebane skal dyste mod de internationale kørere. Weekenden vil emme af aktivitet på og omkring banen. I ryttergården kan man se nærmere på de historiske racermotorcykler som Norton Manx, Matchless, Triumph, Kreidler Van Veen og mange flere, samt nyde udstillinger med nye motorcykler og sjældne maskiner fra mærkeklubber. Fly-opvisning hører også med til underholdningen for de besøgende. Man kan finde mere om International Classic TT på Ring Djursland den 20.21. september på Aarhus Motor Klubs hjemmeside, www.amk-racing.dk. /Anders Rasmussen

På billedet er Kim Phillip (1) i kamp mod den førende Jan Jespersen (43) og Thomas Harding (95), som ligger på en samlet 2.plads. Phillip hentede værdifulde point på Padborg Park men satte lidt til på Jyllandsringen. Der er stor point afstand mellem de tre top-kørere, men stadig en del point at kæmpe om. Fotograf: Henning Smed

33


Rundt om

ROAD RACING

Alex Tim Nielsen.

3 stk. af de nye Honda NSF 100 i action ved DM 7 og 8 i Rødby. Fra venstre ses Bjarne Laursen, sønnike Kristian Laursen samt Emil M. Petersen. Alle 3 kørte fremragende på det nye materiel, og viste dermed at en forholdsvis simpel motor med få hestekræfter kombineret med god affjedring kan kappe op mod 2 sek. af omgangstiderne. Foto: Steen Pedersen

I MINI-KLASSERNE er DM 6 på Vojens afholdt midt i juli ved AMK og DM 7 og 8 midt i august på Rødby ved RRKV. I Vojens drillede vejret en del, men der blev dog kørt spændende race på banen, hvor mange store DM-løb blev afholdt i 90’erne. I Rødby var vejret i top og ligeså arrangementet, bortset fra for få officials, som flere klubber døjer med. Også her kørtes nogle spændende heats, så det var en fornøjelse at se på. Nedtur blev det dog for Team Kofoed, hvor det blev til ødelagt gearkasse lørdag og flere styrt søndag for Mike. Optur var det derimod for Team Dalager. Efter sejren på Vojens i 15 hk var Jonas Dalager ude efter mere. Ikke nok med at teamet er utrolige hjælpsomme og næsten skruer i halvdelen af klassens racere, de tog også 2/3 af podiet, idet Jonas blev nr. 2 og søster Jeanette snød drengene og tog 3. pladsen. Lækre sponsorpræmier til juniorerne fra Slagelse MC-Center og Køge MC-Center. Tak for det. LARS IB KRISTIANSEN har igen været i udenlands. Denne gang på Knutstorp, hvor han rigtig fik gang i 250 cc raceren til løbet. 3. hurtigst og start i forreste række var et godt udgangspunkt, og endnu bedre blev det, da regnen begyndte og han var hurtigst i varmup’en. Lars var naturligvis tændt, da han i SM kun var 4 points efter den førende kører. Efter en god start førte Lars løbet indtil svenske Joakim Stensmo oversatsede for enden af langsiden 4 omgange før mål. En dårlig manøvre, som kostede begge et styrt og Lars den mulige SM-føring. Der resterer 2 SM-løb, så Lars’ muligheder er ikke helt udtømte. ALEX TIM NIELSEN kører et hårdt program, men er stadig på vej op af den stejle lærekurve. På Oschersleben i Tyskland kørtes i starten af august 6. afdeling af ADAC-junior Cup. Her kørte Alex et af sine bedste løb og kom i mål kun 2,5 sek. efter vinderen. At det alligevel kun blev til en 11. plads vidner om den særdeles hårde konkurrence i klassen. Sidst i juli kørte Alex på Karlskoga, hvor der afvikledes både NM/SO og EM. Her fik han igen vist sine store evner på vidt forskelligt materiel.

34

Joakim Stensmo oversatser, styrter og tager Lars Ib Kristiansen med ned, 4 omgange før mål ved SM på Knutstorp.

I 125 racer i EM-klassen blev det til en 3. plads efter en dårlig start, mens han i rookie 600 kørte en flot 2. plads hjem, og undervejs kørte på særdeles respektable tider, kun få sekunder fra de hurtigste superbikes. Flere spændende opgaver venter Alex i NM og EM sammenhæng. SØREN JAKOBSEN ligger fortsat på en 3. plads i den internationale Yamaha R6 Cup. Efter bedste tid i Schleiz i 1. weekend i august, blev det desværre kun til en 13. plads i løbet. Weekenden efter på Oschersleben gik bedre med en flot 2. plads. Desværre efter schweiziske Caluzi Rino, som jager Sørens samlede 3. plads. Søren har ikke mulighed for at rykke op i den samlede stilling ved sidste løb på Hockenheim i september, men han står godt i forhold til at bevare 3. pladsen. /Steen Pedersen Her ses 2 markante formænd under en sikkert vigtig samtale. Til venstre Henrik W. Pedersen, formand for mini-udvalget i AMK og manden bag DM 6 i Vojens og Cannonball. Til højre Henrik M. Petersen, kaldet "Meyer", formand for Pocket Bike Klub DK. Foto: Steen Pedersen


bmx Godt NM i Sorø, hvor danskerne var klart i overtal, både på podiet og på banen.

NM HOLD

GULD: NM-hold: Hold 1, DK Holdet: Morten Therkildse (Elite Men), Mike Kaltoft (Junior Men), Simone Christensen (Piger: 13-14 år), Ib Søborg (Cruiser 30-39 år). Holdleder Joy Nordkvist. SØLV: NM-hold: Hold 2, DK Niklas Lausten (Expert: 16 år), Mathis Baltzersen (Expert: 15 år), Mette Jepsen (Piger: 1516 år), Torben Lund (Cruiser: 30-39 år). Holdleder: Anette Christensen

NORDISK I RØDT OG HVIDT Danmark tog guld i både hold- og nationskonkurrence Tekst og foto Joy Nordkvist

Den anden weekend i august blev der sædvanen tro afviklet Nordisk Mesterskab. I år var værtslandet Danmark, med Sorø BMX-klub som værtsklub. Klubben havde sørget for et flot baneanlæg med blomster i svingene og startbakken dekoreret med røde, hvide, gule og blå blomster - hvor der stod skrevet NM 08. Som noget helt nyt havde Sorø bygget ny ryttergård i forbindelse med, at de alligevel skulle have ny gate. Ryttergården var bygget i 2,5 meters højde, så de ventende kørere kunne følge med i løbet. Den detalje blev rost meget af vores nordiske venner. Fredag var træningsdag. Banen og gaten skulle afprøves. Da træningen for blok 1 og 2 var vel overstået, skulle cruiser køre deres mesterskab. Reglementet garanterer kørerne 20 minutter mellem hvert heat. Og med kun 6 heat i hver af de 5 klasser, så var der masser af ventetid. Tilskuerne handlede i de mange boder som Sorø havde sat op. Kørerne derimod, følte at ventetiden var lang. Efter cruiser-klassernes NM var der træning for blok 3. Det nye koncept for nordisk mesterskab er valgt for at tilgodese cruiser og fremme konkurrencen her, da det er utrolig

hårdt at stille op i 2 klasser på samme dag. Samtidig har man god tid til hjemkørsel, da søndagen er løbsfri. Lørdag skulle det officielle NM afvikles. Efter indmarch, hvor de svenske kørere gik i front da det er Sverige, der er værtsland til næste år, sang Peter Birketoft fra Sorø underholdnings-kor de tre nationalsange. Både de norske og svenske kørere kæmpede godt og gav de danske kørere kamp til stregen. Og på et tidspunkt var de danske holdledere i tvivl om de havde satset på de rigtige kørere til deres 2 hold. Der var jo nogle placeringer fra sidste år, som skulle forsvares. Ved præmieoverrækkelsen var alt dog som det skulle være, og holdledernes uro viste sig ubegrundet. Danmark vandt både guld og sølv. Der var desværre et frafald af kørere, da den norske idrætspolitik forbyder børn under 12 år at deltage i konkurrencer, men alligevel kunne stævnet præsentere ca. 360 kørere, heraf var de 216 danske. Der var kun få styrt, og ingen kom alvorligt til skade på banen. De værste skader der skete under stævnet var stik fra bier og hvepse. En enkelt kører fra Roskilde BMX blev behandlet for hans hvepsestik af lægen i akut-bilen og senere kørt på hospitalet for en sikkerheds skyld.

NATIONS KONKURRENCE:

1. Danmark 2. Norge 3. Sverige MEDALJE STATISTIK: Danmark:

18 Guld, 15 Sølv, 15 Bronze. Med 26 startende klasser må det siges at være ganske flot. Se resultater fra NM på www. DMUsport.dk

NYT FRA SD BMX: INDSTILLING TIL KØRERREPRÆSENTANT Bjarke Rolfing har nu siddet i Sportsdivisionen BMX godt 2 år, så det er ved at være tid for en ny runde med indstillinger og valg for de næste 2 år. Er du fyldt 16 år inden udgangen af 2008, og har du lyst til at være repræsentant for kørerne i Sportsdivision BMX, så er det nu du har chancen for at gøre din indflydelse gældende. Som kørerrepræsentant skal man have en finger på BMX-pulsen. Hovedopgaven er, at være talerør for kørerne

ved sportsdivisionens bestyrelsesmøder. Er du interesseret, eller kender du en, som du mener bør stille op, så send indstillingen til Sportsdivisionen BMX senest 18. september 2008. Kandidaterne bliver offentliggjort ved DM i Hadsund, hvor der også bliver mulighed for at stemme. Desuden vil der være stemmesedler at finde i oktober nummeret af MotorBladet, hvor der også kan stemmes, hvis man ikke får gjort det i Hadsund.

OPSTILLING AF KANDIDAT TIL KØRERREPRÆSENTANT Navn: Medlem af klub: Kort begrundelse:

Indstillers navn: Licens: Medlem i klub: Send indstilling til: Danmarks Motor Union Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Mrk.: SD BMX Kørerrepræsentant

35


Rundt om BMX

STENMEL OG COPENHAGEN HØJ SOL I VARDE MALMOE RACE Varde BMX Klub begyndte den i 2 grupper. Meget skulle nås, 5. – 6. juli at udlægge stenmel, men søndag eftermiddag var med henblik på afholdelse af det planlagte arbejde udført, til de DM 2009. Da bestyrelsen formændenes tilfredshed. havde valgt en arbejdsweekend, hvor solen bagte ned begge dage, så måtte man donere adskillige liter væske til de hårdt arbejdende forældre og børn. Anført af baneformændene Ole Therkelsen og SøTo tilfredse baneformænd i Varde. Se flere billeder ren Pedersen, blev på http://www.vardebmx.dk forældrene delt op

Malmö BMX Racing og Københavns BMX Klub har igen i år samarbejdet om at arrangere et løb på sværs af Øresund. Løbet er de tidligere år blevet kendt som Øresundscup, men har I år skriftet navn til Copenhagen Malmoe Race. Årsagen til navneskiftet er, at løbet har fået Wonderful Copenhagen som ny hovedsponsor. De arrangerende klubber og Wonderful Copenhagen har indgået aftale om et hovedsponsorat for 2008 og 2009, og gennem sponsoratet sikres de hidtil høje pengepræ-

NY BANE INDVIET I KØGE Efter en masse arbejde fra forældre og kørere blev den nye BMX-bane i Køge indviet den 16. august. Banen ligger på samme sted som den gamle bane, der ikke længere svarede til de krav der stilles til en BMX-bane. Banen skal benyttes både af Køge BMX-klub og den lokale fritidsklub "Bag Skorstenen", som kører BMX i Ungdomsringen. Åbningsløbet blev afviklet som 1. afdeling af Sjællandscup’en, og blev indviet af Køge BMXKlubs formand Jesper Jacobsen som takkede klubbens forældre og

sponsorer for den store hjælp. Desuden lød en særlig tak til Bjarke Rolfing som har designet banen, samt Jan og Mikkel Groth fra Feldborg, som sammen med Bjarke Rolfing brugte en weekend i maj på at finpudse store dele af jordarbejdet sammen med medlemmerne fra Køge. De næste talere var Jan Groth som på Sportsdivisionens vegne ønskede Køge BMXKlub tillykke med den nye bane, samt overrakte Klubben en gave. Han blev efterfulgt af kulturudvalgsformand Erik Swiatek (A) fra Køge kommune. Køge vil gerne være en aktiv idrætskommune, og satser meget på

at få gode idrætsfaciliteter, så bygningen af en ny BMX-bane faldt fint i tråd med kommunens idrætspolitiske satsning. Efterfølgende blev der kørt åbningsløb med 79 kørere. Køges egne kørere har henover sæsonen været handicappet af ikke at have nogen bane at træne på, så det blev ikke til nogle førstepladser, men de hjemtog dog nogle pokaler for andenog tredjepladser. Træningen på banen startede den efterfølgende tirsdag den 19. august, så nu håber de i Køge at de forbedrede træningsmuligheder vil give nogle bedre resultater.

Så blev Køge BMX-banen indviet.

36

mier for eliteklasserne. Samtidig udnyttes og udbygges det gode samarbejde der er blevet opbygget gennem afviklingen af UCI BMX Supercross Copenhagen. Mere info: www.cph-malmoe-race.dk

AARS BMX KLUB "LYNET" ER 25 ÅR Aars BMX Klub "Lynet" blev stiftet i 1983. En gruppe forældre til drenge, der havde fået de nye og moderne BMX-cykler, gik sammen om at danne klubben. Kommunen blev spurgt om at donere et stykke jord til en bane, og mens de tænkte over det, så susede drengene rundt i nogle hjulspor på en brakmark i udkanten af byen. Heldigvis blev der hurtigt fundet det område, hvor banen stadig ligger. Da klubben afholdt sølvbryllup med "åbent hus" var der gæster fra et par andre BMX klubber og den lokale presse. Danmarks Motor Union var repræsenteret ved SD formand Pia Buth Rasmussen, som havde en flot plakette med. "Lynet" ønsker at takke alle for gaverne man modtog. Den eneste familie, der har været med i alle årene, Ilse og Ejnar Poulsen, blev af klubben udnævnt til æresmedlemmer og modtog blomster samt en Stelton vase. I de 25 år klubben har eksisteret, har man haft et godt samarbejde med de øvrige nordjyske klubber. Og de i fællesskab afholdte turneringer, HimmerlandsCup og LøvfaldsCup, er blevet berømte et godt stykke ned i Jylland.


bmx

VM BMX 2012: FLERE MED I VM-KAPLØBET Tekst: Kenneth M. Mikkelsen

I juli nummeret af MotorBladet fremgik det, at København BMX vil gå efter VM 2012. Den københavnske klub er dog ikke alene med de ambitioner. DI Fredericia har ligeledes meldt ud, at de og Fredericia Kommune ønsker at være med i kapløbet. Og Feldborg BMX har forespurgt på ansøgningsproceduren omkring VM. "Jeg har nu været SD formand i dansk BMX i 5 ½ år, og hvis nogen havde spurgt mig da jeg tiltrådte om muligheden for at dansk BMX 5 år senere ville stå i en proces, hvor man seriøst kunne byde ind på VM, så ville jeg klart have forsvoret det," siger Pia Buth Rasmussen til MotorBladet, og fortsætter "Men som det ser ud lige nu, så kommer vi til at skulle vælge mellem i hvert fald to danske bejlere til VM-afholdelse. Det er en helt utrolig udvikling vi gennemløber." Og dansk BMX har via DI Fredericia og København BMX reelt fået gode kort på hånden til en ansøgning. København er kommet i spil efter afvikling af World Cuppen i København og via klubbens tætte relationer til Wonderful Copenhagen. Den københavnske event- og turismeorganisation har

DI Fredericia og Fredericia Kommune har nu også meldt sig som ansøger til at blive Danmarks kandidat til VM BMX i 2012. Arkivfoto DI Fredericia `08. Foto: Ole Sejrup.

meldt ud, at de er interesseret i projektet. DI Fredericia står, på sin side, foran at skulle afvikle en EMfinale til juli næste år, og er med andre ord også inde i "varmen" internationalt. Dansk BMX står nu tilbage med et positivt problem. Der kan kun afleveres en ansøgning til UCI. "Når vi i Dansk BMX skal vurdere de eventuelle danske bejlere til en ansøgning, så kommer vi til at lægge vægt på en masse

objektive kriterier. Baneforhold, pladsforhold til publikum og campister (500-700 campingenheder, red.), storskærme - og udefra kommende samarbejdspartnere, som kan levere know-how omkring profilering, event-ekspertise og sponsorering. Samt de mange, mange detaljer - som skal være på plads, jf. UCI`s organizers guide. "Vi skal i dansk BMX tage vores beslutning her i dette efterår, og når det er sket, så har Sport

Event Danmark meddelt (Eventorg. finansieret af DIF og den danske stat, red.), at man vil gå aktivt ind i processen omkring ansøgning og hvervning af det store løb. Selve præsentationen af den danske ansøgning kommer til at finde sted ved VM i Australien 2009. Der ligger et meget stort arbejde i præsentationen af en VM-ansøger, og derfor skal vi tænke os godt om, så vi får den rigtige kandidat på plads fra start."

JOHNNY LASSEN, DI-FREDERICIA:

"FREDERICIA ER DEN RIGTIGE VM-KANDIDAT"! Tekst: Kenneth M. Mikkelsen

Fredericia er klar til at byde ind på VM BMX i 2012. Ifølge DI Fredericia`s arrangementschef Johnny Lassen, så er det reelt ingen nyhed, men noget som har været på tegnebrættet længe. "Vi har i Fredericia arbejdet med tanken om VM i mange år. Og nu er vi så flere om buddet. Men man skal jo være opmærksom på, at det virkeligt kræver noget at byde ind på den slags projekter. I sidste ende skal man være i stand til at slå andre internationale projekter." siger Johnny Lassen, som

selvklart mener, at DI Fredericia i sidste ende er det bedste danske bud på en stærk VMkandidat. "DI Fredericia kommer til at høste nogle erfaringer fra EM-finalen i `09, som i lige linje kan overføres til VM 2012. Begge opgaver har det til fælles, at det er store logistiske opgaver med masser af deltagere, hvilket stiller meget høje krav til catering og indkvartering." Johnny Lassen har samtidig fået håndslag på yderligere kommunal opbakning, således, at Fredericia Kommune løfter deres engagement endnu højere op, og går ind og

styrker også EM-afviklingen med yderligere ressourcer. Det vil man gøre ud fra den betragtning, at en EM-afvikling af høj kvalitet vil styrke VM-kandidaturet. Og ligesom hos turisme og eventorganisationen Wonderful Copenhagen, så vil der i Fredericia Kommune være medie- og brandingfolk klar, som DI Fredericia kan trække på. "Men det væsentligste at fastholde er - at det skal være dansk BMX, der skal afholde det. VM må ikke skabe splid, det skal skabe samling. Det er vigtigt for os, at få synergieffekter ud af den her positive situation", slutter Johnny Lassen.

37


bmx

8 0 0 2 G IN IJ E B I INDTRYK FRA OL

38


bmx ”Danish Indoor Fredericia på vej mod EM i BMX Fredericia Messecenter juli 2009”.

DANISH INDOOR FREDERICIA

STOLTHED HAR AFLØST SKUFFELSE HOS HENRIK BALTZERSEN De danske BMXkørere nåede ikke langt under OL i Beijing, men Henrik Baltzersen er godt tilfreds med sin indsats trods alt. Det samme er landstræneren. Henrik Baltzersen, der kører for Danish Indoor Fredericia, vendte 25. august hjem fra OL i Kina med en masse nye oplevelser i kufferten men også med en taske fuld af blandede følelser. En femteplads i kvartfinalen var ikke det, han gik efter, og det tog da også et par dage at komme sig over skuffelsen, men i dag ser han lidt anderledes på det. - Selvfølgelig var jeg skuffet lige efter løbet. Det er klart. Det skal man være, når man ikke går videre, men jeg synes ikke, jeg kunne have gjort noget anderledes. Jeg var hundrede procent på toppen både fysisk og mentalt, da jeg stillede til start, og jeg ved med mig selv, at jeg gjorde mit absolut bedste. Jeg har trods alt været med til OL uden at falde igennem, og jeg har fået bekræftet, at jeg kan gøre mig blandt verdens bedste BMX-kørere, og det er jeg selv både stolt over og ret godt tilfreds med i dag, fortæller Henrik Baltzersen, der fyldte 24 år under opholdet i Beijing. Godkendt præstation Ifølge den danske kører var de 32 deltagere alle top-motivere-

- Henrik leverer noget nær det maksimale af, hvad man kan forvente efter det svære år, han har haft. Han har stadig problemer med den første langside, men til gengæld kører han godt rundt på banen, ligesom han kommer fint over hoppene, og det giver ham mulighed for overhalinger. Vi havde håbet på et hak mere og dermed en semifinaleplads, det vil jeg ikke lægge skjul på, men indsatsen er absolut godkendt, siger landstræner Christian Munk Poulsen.

Henrik Baltzersen er hjemme i vante omgivelser igen efter et OL-eventyr, der bød på mange spændende oplevelser men dog ikke de sportslige resultater, han havde sat næsen op efter.

de og derfor meget jævnbyrdige, så det var marginalerne og heldet på dagen, der blev udslagsgivende. De enkelte heats var hurtige, intense og tætte, så der blev med andre ord ikke givet ved dørene på en bane, der med Henrik Baltzersens egne ord var blandt de bedste, han har oplevet i sin karriere. Selv store navne som Robert de Wilde og Thomas Allier blev kørt ud på et sidespor allerede i kvartfinalerne.

To styrt Henriks kvindelige kollega på landsholdet Amanda Sørensen nåede desværre heller ikke mange omgange på den olympiske BMX-bane. På grund af to styrt endte hun således sidst i sin semifinale. - De to første heats er meget kaotiske. Der sker en masse ting, som Amanda ikke selv er herre over, så hun kommer ikke rigtig til fadet, og det er virkelig ærgerligt. Vi kan se, at hun stadig mangler lidt skarphed på de første meter, og starterne er ikke helt hurtige nok, men potentialet er der, det er jeg sikker på. Amanda har kørt sig ind blandt de bedste piger i verden, og nu skal hun manifestere sig her, fortæller landstræneren, der dog pointerer, at han ikke har drøftet fremtiden med de to ryttere. - OL har været en stor oplevelse, og det har givet både erfaring og god inspiration til den kommende træning, men først og fremmest handler det om at finde ud af, hvad Henrik og Amanda vil fremover.

Det nye stadion At oplevelserne i Beijing har været fantastiske, vil Henrik Baltzersen gerne skrive under på. Han har set flere af sine store idoler slentre omkring i OL-byen, hvor han også selv boede, han har fulgt sine landsmænds kamp for medaljerne og sludret med flere af dem i cafeteriet. Som turist har han snust lidt til den fremmedartede kinesiske kultur, og som sportsmand har han trods alt kunnet gøre sig blandt verdens 15-20 bedste kørere. Men det er ikke noget af det, der ligger først for, når man spørger ham om, hvad han ser som den største oplevelse under opholdet. - Det var nok at se det nye stadion og opleve stemningen. Det var fantastisk. De har godt nok gjort noget ud af det de kinesere, det skal de have.

Resultater Elite Men Olympisk mester: Maris Strombergs, Letland. Sølv: Mike Day, USA Bronze: Donny Robinson, USA Elite Women Olympisk mester: Anne-Caroline Chausson, Frankrig Sølv: Laetitia le Corguille, Frankrig Bronze: Jill Kintner, USA

Tilmeld dig nyhedsbrevet ved at skrive til: claus@danishindoor.dk

39


DMU

Forkortede tillægsregler

1. Arrangør 2. Løbsdato/bane 3. Løbsart 4. Deltagerklasse 5. Heat, omgange 6. Mødetider (instruktion/træning/teknisk kontrol/start) 7. Præmier 8. Gebyrer(Solo/sidevogn) 9a. Anmeldelse frist, giro 9b. Anmeldelse (klubnavn/adresse) 10. Særlige bestemmelser

MOTOCROSS 1. HdMK

- Hadsund Motorklub 2. 07. 09. 08 og Skovmarkbanen 3. JM/FM Maxi, 4 afd + Pokalløb

C Maxi. Se MB juli eller DMUsport.dk

1. VMCK 2. 7/9-2008 Mosegårdsbanen 3. SM Maxi-Pokalløb C maxi

Se MB juli eller DMUsport.dk 1. Holstebro Moto Cross Club 2. 20-9 på Troldkjærbanen 3. D M Micro 5 afd.

Se MB juli eller DMUsport.dk 1. Holstebro Moto Cross Club 2. 21/9 3. Team KP Cup Micro 4. 50 Begynder, C50, C 80, B50,

B 80 5. 2 heat, 10 min. + 1 omg. 6. Mødetid: 8,00 Teknisk kontrol:

Løbende hele dagen Instruktion: 8,45. Træning: / tidskval 9,00 Start: 11,00 7. Præmiering: iflg. reglement 8. Anm. gebyr: 20 dage 150 , 7 dage 250 på dagen 400. 9A. Frist: 1/9. Betaling: DMU Online 9B. Ellehammersvej 43, 7500 Holstebro 10. Baneadresse Hesselåvej 41 C. 7500 Holstebro Ingen kørsel i ryttergården, Strøm kr. 50 1. Svebølle motocross klub 2. 21.09.2008 svebøllebanen

publikums lob 3. DM B SAMT DM DAMER + pokal-løb C-maxi Se MB juli eller DMUsport.dk 1. Vesterbæk Motocross

Club 2. 27.09.08 Vesterbæk, Tønder-

vej 45, 6330 Padborg 3. Stævne art. DM Quad 4.afd.

Se MB juli eller DMUsport.dk 1. Holstebro Moto Cross Club 2. 28/9 på Troldkjærbanen 3. LC Cup

Se MB juli eller DMUsport.dk 1. Børkop Motor Sport 2 4/10 Børkopbanen 3. Stævne art. JM Mini + Oldboys

+ pokalløb C maxi. 4. Deltagende klasser C65, B65,

C85L, B85L, C 85 Open , B85 Open OB 33, OB 46, OB 33 C, Pige / Dame

40

5. Antal omgange/heat pr. klasse

2 Heat 6. Mødetid: 7.30 Teknisk kontrol: løbende hele dagen Instruktion: 9.00. Træning: 9.00 Start: 11.30 7. Ifølge reglement 8. Første tilmelding: 150kr. Anden tilmelding: 250 kr. På dagen: 300 kr. Efteranmeldelse plus: 300 kr. på dagen 9A. Frist: 1 14/9. 2 27/9. Betaling: Online eller Giro 4020189 9B. Bente Mikkelsen, Nordlandsvej 11, 7100 Vejle, Tlf: 75835558 10. Medbring selv vaskevand og strøm 1. Vesterbæk Motocross Club 2. 11.10.08., Tøndervej 45, 6330

Padborg 3. DM hold Mini/ Micro 4. C50, C 80, B50, B 80, B 65, B

85 lav, B 85 Open, C 65, C85 lav, C 85 Open. Micro-hold -2 kørere pr. hold bestående af enten 2 B 50cc, eller en kombination af B50cc og B80cc. Minihold bestående af 2 B 65cc kørere - bestående af 2 B 85cc kørere, enten 2 B 85l, 2 B 85 open eller en kombination. 5. Træning og tidskvalifikation I.h.t regelment for Dm klubhold. I micro køres der 3 finaleheat a 10 min + 1.omg.. Mini køres der 3 finaleheat a 20 min +1 omg. 6. Mødetid: 07.30 Teknisk kontrol: Stikprøvevis Instruktion: 08.45. Træning: 09.00 Start: Umiddelbart efter sidste træning. 7. Iht. reglement for DM klubhold Micro og Mini 8. Anm. gebyr: alle hold 320,kr. Der modtages ikke efter anmeldelser. Klubberne anmelder holdene pr. brev. 9A. Frist: 20.09.08. Betaling: Indbetales på konto 8065 1066104 eller crossed check. 9B. Birgitte Liljegren, Hanvedsgade 26, 6330 Padborg 1. Næstved Motor Klub 2. 18+19 okt. Nisseringen 3. DM klubhold OB og Maxi og

pokalløb C maxi den 19 okt 4. Old Boys A+B,Maxi en144cc+2

valgfri.C 144-500 5. Klubhold iflg regl. C 2 heat a 15

min+1 omg 6. Mødetid: 18-10 kl.7.30.C maxi

19-10 kl.8.00 Teknisk kontrol: Hele dagen Instruktion: 8.45 . Træning: 9.00 Start: 11.00

& anvendes. HUSK Tilmelding til spisning i teltet lørdag aften kl. 18.30. Menu: Flæskesteg m/sovs, kartofler & rødkål 50/kr.

7. Iflg.reglement 8. OB kr.320,- pr hold. Maxi

kr.480,- pr hold.C kr.150. DM hold ingen efteranmeldelse. C maxi: 28-9 til 12-10 kr.250. På dagen kr. 400. 9A. Frist: 27 september. Betaling: Klubhold: Gebyr overføres til reg.nr 6070 konto 1100806.C maxi DMU online 9B. Jeanne Egebjerg, Rødvigvej 28, 4660 St. Heddinge 10. Husk det er klubben der tilmelder holdet. Ved pengeoverførsel skriv tydeligt hvem det er fra. Kørerne anmeldes særskilt. Anmeldelsesblanket (skal anvendes) findes på NMKs hjemmeside www.nisseringen.dk. Blanket sendes til p.mastrup@mail.dk. Program og deltagerlister kan ses på www.nisseringen.dk ca. en uge før løbet.

SPEEDWAY

1. Sports Motorklubben

Gandrup 2. 7/9-08 3. Græsbane & Speedway. NO

1. Grindsted Speedway Klub 2. Lørdag d. 27. september 2008,

Grindsted Speedway Bane 3. Parløb 50 cc. 3 grupper. 4. 50cc. 5. Heatskema S4.04, 7 par pr.

gruppe. 6. Mødetid: Grp.1 Kl. 9:00 - Grp.

2 Kl. 11:30 - Grp.3 Kl.14:00 Teknisk kontrol: Grp.1 Kl. 9:00 - Grp. 2 Kl. 11:30 - Grp. 3 Kl. 14:00 Instruktion: Grp. 1 Kl. 9:30 - Grp. 2 Kl. 12:00 - Grp. 3 Kl. 14:30. Træning: Onsdag 17. sep. 18-20. Start: Grp. 1 Kl.10:00 - Grp.2 Kl. 12:30 Grp. 3 Kl. 15:00. 7. Pokaler til alle i hver gruppe. 8. 175,00. 9A. Frist: Onsdag d. 10. september 2008. Giro: 9B. Tina Lassen, Haraldsgade 57, 2.th, 6700 Esbjerg. 10. Egne veste, hjelmfarver og spildbakker medbringes.

Jensen 8. Gandrup

1. Fredericia Motor Klub 2. 28.09.2008 3. 50 cc TOP 16 efter ranglisten.

4. 50-80-500cc Spw. 500cc.

Exp. 500cc.Old Boys. 500cc. Special/500 Sport/MX Sidev. Short Track. Quad Racers. 5. 50cc. 4 heat a 3 omg. 80cc. & 500cc. Spw 4 heat a 4 omg. 500cc. Exp. 4 heat a 3 omg. Øvrige klasser 3 heat a 3 omg. 6. Mødetid: 50 & 80cc 08.30 Øvrige 12.00 Teknisk kontrol: 50 & 80cc. 08.30-17.30 Øvrige 12.00 til 17.30 Instruktion: 50 & 80cc 8.45 Øvrige13.00. Træning: 6/7 fra 14.00 til 17.00 Start: Præsentation for alle13.30 Start 14.00 7. Præmieoverrækkelse umiddelbart efter sidste heat. Pokaler & Blomster til 1-2-3. Erindringsmedaljer til øvrige i 50 & 80cc. 500cc. Exp. kører om NO Jensens mindepokal. 8. Ingen. 9A. Frist: 18/8-08. Anmeldelser SKAL være underskrevet personligt & modtages IKKE elektronisk. 9B. SMG, Gl. Kongevej 18. 9362 Gandrup 10. Miljøregler SKAL overholdes, egne rygveste & hjelmfarver skal medbringes. Godt vejr & godt humør SKAL medbringes

Se MB juli eller DMUsport.dk. 1. Fredericia Motor Klub 2. 28.09.2008 3. 80 cc

Se MB juli eller DMUsport.dk. 1. Fredericia Motor Klub 2. 4. oktober 2008 3. Bund 64 4. Micro 50 cc 3 grupper 5. 20 heat á 4 omgange 6. Mødetid: C kl. 9.00, B kl.

11.30, A kl. 14.00 Teknisk kontrol: C kl. 9.00, B kl. 11.30, A kl. 14.00 Instruktion: C kl. 9.45, B kl. 12.15, A kl. 14.45. Træning: Mandag d. 29. september Start: Kl. 17.00 - 19.00 7. Pokaler til alle 8. Kr. 175,00. 9A. Frist: Lørdag d. 20. september 2008. Betaling: Betales ved teknisk kontrol 9B. Jeanette Gertsen, L. Kr. Larsensvej 38, 5540 Ullerslev 10. Dæk regler i henhold til reglement. Medbring selv nummervest, hjelmfarver, spildbakke og nakkekrave. Lavest rangerende kørere har fortrinsret.


DMU 1. SSK 2. 4. oktober 2008 3. Anne Holm's Talentløb 4. 80cc 5. 4 omg.pr.heat 6. Mødetid: 12.00 Teknisk kon-

trol: 12.00 Instruktion: 12.45. 7. Præmiering: pokaler til nr. 1, 2 og 3. 8. Startgebyr 175,00 kr. Efteranm. + kr.: 100,00 9A. Frist: 20. August 2008. 9B. Anna-Beth Selch, Gjelstensåsen 17, 3650 Ølstykke 10. Husk Veste, hjelmfarver, nakkekrave og spildbakke skal medbringes. Udtagelse efter snitliste fra sidste kørte match, dog har nyoprykkere første prioritet. 1. Fredericia Motor Klub 2. 5. oktober 2008 3. Bund 64 efter ranglisten 4. 80 cc 5. 20 heat, 4 omg. 6. Mødetid: Gr. A TK kl. 10,

instruk. 10,45 start kl. 11,00. Gr. B TK kl. 12,30, instruk. kl. 13,15, start kl. 13,30. Gr. C TK kl. 15,00, instruk. kl. 15,45, start kl. 16,00. 7. Pokaler til 1, 2 & 3. 8. Startgebyr kr. 200,00 betales ved TK. Frist den 20.9.2008. 9. Anmeldelse sendes til: Karina Lyager, Vejlbyvej 55, 7000 Fredericia, tlf. 27 29 31 46 10. Medbring køreveste, hjelmfarver, spildbakker. Husk halskraver. Velmødt i FMK.

ROAD RACING

1. Aarhus Motor Klub 2. Lørdag d. 13 september,

afdeling. Se MB juli eller DMUsport.dk 1. Aarhus Motor Klub 2. 14. september, Skærbæk

Gokart Center, Astrupvej 40, 6780 Skærbæk 3. AMK Bitubo Canonball 3. afdeling. Se MB juli eller DMUsport.dk

3. DM 10 /cup/pokalløb

BMX

1. Ikast BMX Klub 2. 6/9-08, Præstevænget, 7430

Ikast 3. HFH Cup

Classic Road Racing NM/DM-Cup Classic: Klasser iht. gældende reglementer 7. Iflg. reglement 8. Gebyr Kr. 1.500,- pr. klasse for Skandinaviske kørere (DK,S,N,SF). Gebyr Kr. 800,for ikke skandinaviske kørere (GB,F,B,NL…). Pr. hver ekstra klasse + Kr. 600,-. Efteranm.: hvis der er plads + Kr. 500,-. 9A. Aarhus Motor Klub, Brendstrupvej 2B, 8200 Århus N.Hinnerup. Frist 13. sept. Betaling: online på AMK´s hjemmeside. 9B. AMK´s hjemmeside www. amk-racing.dk. Knud Møller,Brendstrupvej 2B,8200 Århus N, tlf. 24215936 10. El incl. i startafgift i den udstrækning det forefindes. Der er ikke fredagstræning (forbudt i banens miljøbestemmelser). 1. RRKV 2. 20-9-2008 3. DM 9 /cup/pokalløb

Se MB juli eller DMUsport.dk 1. RRKV 2. 21-9-2008

Se MB juli eller DMUsport.dk 1. Ikast BMX Klub 2. 7/9-08, Præstevænget, 7430

1. Aarhus Motor Klub 2. 20.-21. sept. Ring Djursland 3. Ihro Series og NM/DM-Cup 4. Ihro Series 250/350 og 500cc.

Se MB juli eller DMUsport.dk

Ikast 3. JM 2008

Se MB juli eller DMUsport.dk 1. Kalundborg BMX 2. 07.09.2008 3. Sjællands Mesterskab

Se MB juli eller DMUsport.dk 1. Københavns BMX Klub &

Malmö BMX Racing 2. Lørdag 13. september (Malmö

BMX Racing, Elisedalsvägen, Malmö) 3. Copenhagen Malmoe Race 2008 1. afdeling 4. Cruiser: 16 år og under, 17 - 29 år , 30 - 39 år, 40+ og Ladies' Cruiser. Expert/Piger 6 år og under, 8 år og under, 10 å rog under, 12 år og under, 14 år og under, 16 år og under, 17+, Elite Men og Elite Women. Ingen klasser åbnes med mindre end 5 tilmeldte. 5. 4 heat 6. Mødetid: 13.00 Teknisk kontrol: Løbende Instruktion: 14.40. Træning: Blok 1 gatestarter: 13.00 - 13.45. Blok 2 gatestarter: 13.55 - 14.40 Start: 15.00 7. Expert/Piger/Cruiser: 1. - 3. plads pokaler, 4. - 8. medaljer. Elite klasser: Pengepræmier 1. - 8. plads 8. Expert/Piger/Cruiser: 90 + 10

kroner. Elite klasser: 240 + 10 kroner (NB: Prisen inkluderer også startgebyr for første afdeling 13. september i Malmø. Der kan ikke betales for blot én afdeling da der er samlet premiering). Camping DKK 200,- for weekenden. 9A. Frist: 8. september 2008. Giro: Kontonummer: 954110177332 / Danske Bank (NB: Klubvis indbetaling) 9B. cph-malmoe-race@cph-bmx. dk (nb: Klubvis tilmelding) 10. Copenhagen Malmoe Race 2008 afholdes som ét løb med samlet præmiering. 1. afdeling afholdes i Malmø lørdag d. 13. september 2008 og 2. afdeling i København søndag d. 14. august. Tilmeldinggebyr dækker startafgift for begge afdelinger. Pro-sektion i København skal anvendes af Elite Men-klassen. Blok 1: 12 år og under og Cruiser. Blok 2: 13 år og over og, Eliteklasser. For shuttleservice mellem banerne og mulighed for camping i umiddelbar nærhed af banen. For mere info, se www.cphmalmoe-race.dk 1. Københavns BMX Klub &

Malmö BMX Racing 2. Søndag 14. september (Kø-

benhavn BMX Klub, Ved Slusen 2 • 2450 København SV) 3. Copenhagen Malmoe Race 2008 2. afdeling 4. Cruiser: 16 år og under, 17 - 29 år , 30 - 39 år, 40+ og Ladies' Cruiser. Expert/Piger 6 år og under, 8 år og under, 10 å rog under, 12 år og under, 14 år og under, 16 år og under, 17+, Elite Men og Elite Women. Ingen klasser åbnes med mindre end 5 tilmeldte.

FOTO: Lars Schroer

Skærbæk Gokart Center, Astrupvej 40 , 6780 Skærbæk

3. AMK Bitubo Canonball 2.

41


DMU Motion 5. 4 omgange af 12 sektioner 6. Mødetid: 9,00. Teknisk kontrol:

1. Dragon BMX 2. 20.-21. september 3. DM 2008 4. Jf. DMU´s løbsreglement 5. Jf. DMU´s løbsreglement 6. Mødetid: 20. sept. kl. 11.00

Teknisk kontrol: Løbende Instruktion: d.21. sept.kl. 10.00. Træning: D. 20. sept. kl. 11.00 - 15.00 D. 21. sept. træning kl. 9.30 til 10.30 Start: D. 21. sept. kl. 11.30 7. Jf. DMU´s løbsreglement. 8. Elite 150 kr. + 10 kr. Expert, piger, Cruiser 75 kr. + 10 kr. Hold 150 kr. Efteranm. + kr.: Elite 75 kr. Expert, piger, cruiser, hold 25 kr. 9A. Frist: D.12. sept.. Betaling: Klubvis indbetales på konto 7230 - 1080882 9B. Sendes til Knud B. Nielsen Sønderholt 3 9560 Hadsund Mail: kb.nielsen@vip.cybercity. dk 10. Skriv evt. yderligere oplysninger 1. Tønder BMX

42

2. 27-9-2008. Tønder BMX-Park

Holmevej 6270 Tønder 3. DM-Revance 4. Piger.Expert,Cruiser,og Elite 5. 3 indledende, 1 finalemoto 6. Mødetid: 12.00 Teknisk kontrol. Træning: 12.00 til 13.15 Start: 14.00 7. Exp. piger&cruiser 1, 2 & 3 præmie. Elite: der køres om tilmeldingsgebyr. Yngste exp. og piger præmieres alle. 8. Piger,expert&cruiser kr.75,00 + 10,00. Elite: 110,00 + 10,00. Efteranm. + kr.: Elite :50,00 øvrige 25,00 9A. Frist: 21-09-2008. Betaling: Bank 7990-4010273 9B. Jens Jepsen, Elmealle 1, 6240 Løgumkloster E-Mail: formand@toenderbmx.dk 10. Startgebyr sendes med anmeeldelsen (klubvis) 1. København BMX Klub +

Roskilde BMX Klub 2. 4. oktober København BMX

Bane 3. Sjællandscup 3. afd. 4. Piger, Expert + Cruiser 5. 3 Indledende + finaler 6. Mødetid: 12.00 Teknisk kontrol:

Løbende Instruktion: 12.40. Træning: 12.00 Start: 13.30 7. Præmiering til alle på denne, grundet det også er åbningsløb 8. Anm. gebyr: Alle 75 kr. + 10 kr. Efteranm. + kr.: 25 kr. 9A. Frist: 26/8-2008. Betaling: Klubvis på reg.nr. 6160 konto nr. 5918129. 9B. ronni@oneluck.dk 10. 3. afd. tæller også som åbningsløb for København med ekstra præmier til alle kørere. 1. København BMX Klub +

Roskilde BMX Klub 2. 5. oktober, København BMX

Bane 3. Sjællandscup 4. afd. 4. Piger, Expert + Cruiser 5. 3 Indledende + finaler 6. Mødetid: 10.00 Teknisk kontrol:

Løbende Instruktion: 10.30. Træning: 10.00 Start: 11.15 7. Præmiering ifølge LP reglement, vandrepokal til bedste klub ved 4 mands stafet

8. Anm. gebyr: Alle 75 kr. + 10 kr.

Efteranm. + kr.: 25 kr. 9A. Frist: 26/9-2008. Betaling:

Klubvis på reg.nr. 6160 konto nr. 5918129. 9B. ronni@oneluck.dk 10. Der afvikles en stafet for klubber, med 4 kørere for hver klub i de 4 yngste årgange.

stikprøve kontrol Instruktion: 9,45. Træning: ingen Start: 10,01. Køretid 4,5 time + 20 minutter 7. Præmiering f.eks. pokaler til nr. 1, 2 og 3 i hver klasse 8. Anm. gebyr: 140 kr. Efteranm.: + 200 kr. 9A. Frist: 5/10. Betaling: via DMU 9B. Yderligere oplysninger, kontakt Michael Andersen på tlf 21 49 12 64. 10. Trial finder sted ved Jerslev: kør af motor vej E39 tag afkørsel 6 Hjørring, drej mod Jerslev i rundkørslen. Der er skilte fra rundkørslen.

KORT OM DE FORKORTEDE

ØVRIGE

1. FMS 2. 7/9 3. Barbablonde trial 4. E.A.B.C.M. 5. 4 omg 4 timer 6. Mødetid: 09.00 Teknisk kontrol:

09.45 Instruktion: 09.50. Træning: 00 Start: 10.01 7. I.flg.reglm 8. 150/75. Anmeldelse efter fristen plus kr.: 10 kr 9A. Frist: 18/8. Giro: www.dmusport.dk 9B. Hans Jørn Bec:k 64406934/ trial@stribnet.dk 10. Lundegårdvej 11, 5492 Vissenbjerg 1. Aarhus Motor klub 2. 5.oktober, Høver 3. OK-trial, 6. afd. af DM i bedømt

trial 4. E, A, B, C, classic og M 5. 4 omgange 6. Mødetid: 9.00 Teknisk kontrol:

9.00 Instruktion: 9.45. Træning: 0 Start: 10.01 7. Efter reglement + præmiegenstande 8. Se elektronisk tilmelding: www.dmusport.dk. Anmeldelse efter fristen plus kr.: 150/ 75 9A. Frist: 15/9 www.dmusport.dk. 9B. Efter 28/9 JJJ 86 22 68 75 trexj@vip.cybercity.dk. Ole K. 86 65 40 34 trialaction@sport. dk 10. VIGTIGT! 6. og sidste afdeling af DM-trial er flyttet til den 5. oktober. 1. Almk 2. 12.10.08. Vendsyssel mester-

skab 3. Trial 4. Klasser: E, A, B, C, Classic,

FOTO: Hans Jørn Beck

Løbende Instruktion: 10.00. Træning: Blok 1 gatestarter: 9.30 - 10.00 Blok 2 gatestarter: 10.00 - 10.30 Start: 10.45 7. Expert/Piger/Cruiser: 1. - 3. plads pokaler, 4. - 8. medaljer. Elite klasser: Pengepræmier 1. - 8. plads 8. Expert/Piger/Cruiser: 90 + 10 kroner. Elite klasser: 240 + 10 kroner (NB: Prisen inkluderer også startgebyr for første afdeling 13. september i Malmø. Der kan ikke betales for blot én afdeling da der er samlet premiering). Camping DKK 200,- for weekenden. 9A. Frist: 8. september 2008. Giro: Kontonummer: 954110177332 / Danske Bank (NB: Klubvis indbetaling) 9B. cph-malmoe-race@cph-bmx. dk (NB: Klubvis tilmelding) 10. Copenhagen Malmoe Race 2008 afholdes som ét løb med samlet præmiering. 1. afdeling afholdes i Malmø lørdag d. 13. september 2008 og 2. afdeling i København søndag d. 14. august. Tilmeldinggebyr dækker startafgift for begge afdelinger. Pro-sektion i København skal anvendes af Elite Men-klassen. Blok 1: 12 år og under og Cruiser. Blok 2: 13 år og over og, Eliteklasser. For shuttleservice mellem banerne og mulighed for camping i umiddelbar nærhed af banen. For mere info, se www.cphmalmoe-race.dk

FOTO: Jens Thillemann

5. 4 heat 6. Mødetid: 9.30 Teknisk kontrol:

De forkortede tillægsregler: • Publiceres gratis i MotorBladet og på dmusport.dk. • I fuld ordlyd, MB-nummeret måneden før arrangementet. • Reduceret ordlyd, i efterfølgende nummer. • Elektronisk blanket kan downloades fra dmusport.dk. • Elektroniske blanketter sendes til: motorbladet@ dmusport.dk. • Manuelt udfyldte forkortede tillægsregler: Sendes pr. post el. fax: MotorBladets redaktion – DMU, Idrættens Hus, Brøndby stadion 20, 2605 Brøndby. Fax: 4326 2615. • Deadlines MotorBladet, se kolofon, side 3 ved indholdsfortegnelse. • Ansvaret for ikke fremsendte forkortede tillægsregler påhviler arrangøren.

VÆR SPECIELT OPMÆRKSOM PÅ, AT: • De forkortede tillægsregler kun er vejledende. DMUsport.dks online-oplysninger er gældende, herunder priser og deadlines. /KMM


DMU

Klubudvikling: Altid de samme! Hvor finder man "frie og villige" hænder! Det er måske ikke let, - men er det umuligt? Tekst: Kenneth Majkjær Mikkelsen

Kender du det! Hvis du er bestyrelsesmedlem i en klub, så har du sikkert hørt det før. De aktive synes, at der gøres alt for lidt for dem. Og når der så arrangeres noget, så er det bare ikke godt nok - eller også så skulle det have været gjort på en helt, helt anden måde. Hvis du er medlem af en klub, så har du måske også hørt, at det aaaltid er tordenskjolds soldater, som gør tingene - for din skyld. At det næsten er umuuuligt, at få andre til at involvere sig. Hvis du ikke kender til det, så er der med garanti andre der gør. Det er faktisk et tilbagevendende emne i alle frivillige organisationer. Ikke mindst i sportsverdenen. Og næsten

alle er enige om, at det bliver værre. Men er det sandt? Og hvis det er - behøver det så, at være sådan? Danmarks Motor Union vil med et nyt kursus: Klubudvikling, forsøge at sætte fingeren på pulsen. Er det helt umuligt at få folk til at involvere sig i dag. Er verden helt af lave, og alle fuldstændig ligeglade. Eller, kan klubberne, med lidt inspiration, få hjælp til selvhjælp - og sat en bølge i gang, så de frivilliges tal øges, sammen med klubbens trivsel. DMU hovedbestyrelsesmedlem Aage Hejgaard, var for nylig til fest. "Jeg havde hørt, at en klubformand var ked af, at han aldrig kunne få nogen til at hjælpe i pølseboden. Han hang selv på opgaven. Til festen talte jeg tilfældigvis med et familiemedlem, som også kom fra klubben, han sagde - "jamen jeg er aldrig blevet spurgt," siger Aage og fortsætter "Vi er privilegerede i Motorsport. I fodbold, der afleverer man børnene, og kører igen, men hos os er forældrene med.

Hver gang! Det er i virkeligheden en unik situation, og jeg tror ikke, at vi får udnyttet det godt nok. Vi er som klubledere ikke gode nok til at spørge. Og det skal vi i gang med nu." Kurset som er udbudt, vil tage fat på klubvikling, herunder - Hvem laver hvad, Hvornår, og Hvem sørger for at følge op på det som der skal laves. Et simpelt mål, kunne ifølge Aage Hejgaard være, at få specificeret og afgrænset opgaver godt nok. Så kan man, hver gang man er på anlægget, spørge to nye - om de vil tage en helt konkret og afgrænset opgave. Det kan også være, at der skal sættes gang i en proces, hvor man finder ud af, om folk egentlig er glade for de opgaver de har. Måske vil man gerne have en anden. "Hvis vi får en god kultur etableret i klubberne, så bliver det sjovere for nye som kommer til, og vi holder alle sammen længere i funktioner vi trives med. Det vil give masser af gode aspekter til klubben, både på det sociale område, og på det område der hedder - at få tingene til at ske."

Sekretariat: Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf. 43 26 26 13 Telefax: 43 26 26 15 Email: dmu@dmusport.dk Kontortid: Mandag-fredag fra kl. 9.00-16.00 Telefontid: kl. 12.30 - 16.00 Bank: Jyske Bank kontonr. 5044 109 2819 DMU’s hjemmeside: www.dmusport.dk Sportssekretær: Søren Andersen Tlf.: 43 26 26 12 Email: sa@dmusport.dk Sekretær: Heidi Eilsø Tlf.: 43 26 26 13 Email: he@dmusport.dk Kommunikationschef: Kenneth Majkjær Mikkelsen Tlf.: 43 26 26 18 Email: km@dmusport.dk Studentermedhjælp: Andreas Marslew Fritzen Tlf.: 43 26 26 17 Email: af@dmusport.dk

Tilmeldingsfolder til kurset: "Klubudvikling", er udsendt til klubberne.

DMU’s Miljøsekretariat

Der er tilmeldingsfrist den

hos Grontmij Carl Bro, Acoustica Miljøsekretariatets leder: Henrik Højlund Larsen Telefon: 9879 9893, Mobil: 2723 9893 Email: henrik.hojlund@grontmij-carlbro.dk

15. september. Tilmeld dig, så bliver det hele meget lettere!

Gerhard Schlicker Telefon: 8228 1446, Mobil: 2723 1446 Email: gerhard.schlicker@grontmij-carlbro.dk Niels Jørgen Hviid Telefon: 8928 8103, Mobil: 2723 8103 E-mail: niels.jorgen.hviid@grontmij-carlbro.dk

Opfordring fra DMU hovedbestyrelsesmedlem Aage Hejgaard. Klubbestyrelserne skal tilmelde sig DMU-kurset: Klubudvikling! Så bliver det hele meget lettere!

43


Magasinpost PMP ID-nr. 47210

Afsendt via: PortoService ApS Postbox 9490 9490 Pandrup Ændringer vedrørende abonnementet ring venligst 43 26 26 13

"LACK 7HITE

'OLD 7HITE

3#/44ĂŚ !.!(%)-ĂŚ,4$ *%23%9ĂŚ

ĂŚ+2 ĂŚ

0!.43ĂŚĂŚ ĂŚ+2 ',/6%ĂŚ

ĂŚ+2

3%Ì .9(%$%2.% &2!Ì3#/44Ì0° 777 -# 3%,%#4 $+

&°Ì/ & &Ì2 /! $Ì + !4! , / ' % 4Ì( / 3Ì $ ).Ì& / 2( ! .$ , % 2

&).$Ì3 # / 4 4Ì& / 2( ! .$ , % 2%Ì0° Ì 7 7 7 -# 3%, %# 4 $+


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.