Mosaikmagasinet 2021-2022

Page 1

SIDEN 1963

2021 - 2022

VEJLEDNING

INSPIRATION

DIN SPECIALIST I FLISER, BADMØBLER OG INDRETNING

MOSAIK HJØRNETFORORD Hvad er det vigtigste i livet? Hvad er det gode liv? Det spørger vi nok os selv om med jævne mellemrum. Efter en god omgang stræk og bøj til yoga, en længere stroppe- eller mountainbiketur i skoven samt efter en meditationsseance på en halv time, så vil de fleste af os nok sige, at det vigtigste i vores liv er vores nære relationer. Eller også har vi kærligheden til vores kære helt inde på livet, og ved at det er dem i vores liv, det hele i virkeligheden handler om. Frygten lader vi uden for døren Indimellem kan vi glemme den. Den. Ja, kærligheden. Vi lader bekymringerne og frygten råde. Og verden raser derude med pandemier, krige og skiftende magtstrukturer. Der kan være diskussioner og kampe, der bør og skal tages. Vi har behov for et sted at lade op og finde kærligheden og ind til hinanden. Det gør vi derhjemme, i de miljøer vi skaber på arbejdspladsen og i det offentlige rum. Der skal være plads til opladning, så vi kan finde overskuddet til hinanden igen. Rammen om det gode liv Som udgangspunkt kan behovet for fliser og indretningsprodukter måske ses som et simpelt behov. Men bag det ligger drømmen for de fleste om at skabe et hjem eller rum med gode rammer, der inspirerer til skønne og hyggelige sammenkomster med arbejdskolleger, familie og venner. Hvordan dette kan gøres, kommer vi med inspiration til i vores mosaikmagasin Alle vores kunder går mange processer og spørgsmål igennem i udviklingen af et nyt rum. Vi glæder os til at være behjælpelige hele vejen med gode værktøjer og tænke den røde tråd gennem hele boligen, når der skal skabes nyt, kombineres farver, samt tilføres viden om design og nyeste trends. Vi hjælper desuden med at at skabe en atmosfære fri for bakterier, vira, forurening og dårlig lugt samt rengøring bagefter. Men først og fremmest handler det om at skabe rummet, hvor du kommer til at have det megaskægt og godt i mange år frem. Skab liv og glæde, vær modig og vælg det, der passer til dig og dine. Vi står klar til at hjælpe, så du kan skabe rammerne om dine nære og kære. Rigtig god fornøjelse med læsningen og inspirationen. Med venlig hilsen

Tanja Foged Direktør Mosaikhjørnet

1


2


FLAIR FOR INDRETNING

Skab en rød tråd i din indretning ved brug af moodboards og farver.

4 ØRESTADEN

Virus- og bakteriebekæmpende fliser med et bæredygtigt touch.

14

INDHOLD

LEG MED FARVER

Mosaikhjørnets egendesignede fliseserie, Mano, er designet i en afstemt farvepalette, hvor alt kan kombineres.

18 SURFACE DESIGN STUDIO Et helt nyt showroom dedikeret til storformatfliser til alle overflader.

78

MOSAIKHJØRNET

En bæredygtig virksomhed.

90

TIPS & TRICKS

Vedligehold og rengøring af dine fliser og klinker.

92 Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

06 Venedig 09 Tera 12 Rialto 14 Ørestaden 18 Mano 26 Cava & Kongeegen 30 Nexø 32 Tera & Løvtræ 38 Tisvilde 41 Onyx Rosa Pearl 44 Dueodde 46 Holmen 52 Verde Alpi 55 Calacatta 56 Fior di Bosco 59 Marquinia 62 Fantasiens Ø 66 Carrarra & Graphite 68 Gaya 70 Opalbjerget 72 Custom by Mosaikhjørnet 75 Nordstjerne 81 Flimmer 86 Montréal 88 Metal Blå

3


indretning

FÅ FLAIR FOR

Brug moodboards til at skabe overblik Brugen af moodboards stammer fra de visuelle oplæg, som særligt arkitekter har brugt til visuelle overblik, men også i filmverdenen hvor især instruktøren Wes Anderson er blevet berømt for sin gennemførte visuelle stil.

Når du skal indrette dit hjem, skal du se brugen af moodboards som et praktisk værktøj, du kan bruge til at samle inspiration og finde frem til den visuelle stil, dit rum skal udtrykke. Moodboards kan laves både fysisk og digitalt ved hjælp af for eksempel Pinterest. På dit moodboard samler du alle de ting, du henter inspiration fra, de overflader og møbler der skal være i dit rum, samt de farver og enkeltdele, du ønsker at integrere. Dernæst bør du få nedskrevet alle mål på rum og elementer, så du har et totaloverblik. Har du ikke selv mod på at kaste dig ud i at lave dit eget moodboard, kan du også finde inspiration i andres. Skab flere kvadratmeter Særligt når vi renoverer badeværelser i lejligheder og mindre huse, er det begrænsede antal kvadratmeter en udfordring. For at afhjælpe dette, eller som minimum flytte opmærksomheden væk fra rummets størrelse, er der en række visuelle greb, der kan benyttes. Helt overordnet set handler det om at turde tænke ukonventionelt i form af overraskende kontraster, huske belysningen, og skabe en sammenhæng. Det enkleste greb til at ændre på rumfornemmelsen i et lille rum, er at inkorporere stærke kontraster. Dette kan være enten i form af et malet loft, en kontrastskabende flisevæg i enden af rummet, eller med tekstiler i komplementærfarver. Alternativt kan man gå bort fra de helt enkle hvide baderumsmøbler, og i stedet vælge møbler med et anderledes materialevalg, eller alternativt i en farve, der i stedet hænger sammen med de resterende overflader. Hos Mosaikhjørnet vil vi gerne være behjælpelige med at tegne det helt rigtige møbel til lige dit projekt. Kontrasterende fuger er også en måde at skabe visuel dybde i et flisebeklædt rum.

7 tips 1

Lav moodboards for at skabe overblik og holde styr på dine materialer.

2

Skab sammenhæng i farvevalget.

3

Brug kontraster til at flytte fokus.

4

Bland teksturer for at skabe dybde.

5

Brug kold belysning generelt, og varm belysning til fremhævning.

6

Planter er med til at skabe liv, men undersøg hvad de har brug for af lys.

7

Du skal turde træffe de utraditionelle valg – det er med til at skabe nye rumoplevelser.

4


Hvor mon den er, den røde tråd? I lidt bredere sammenhæng er den røde tråd i indretningen også med til visuelt at skabe en fornemmelse af flere kvadratmeter. Start med at skabe dig et overblik over resten af boligen. Har du bestemte farvenuancer, der går igen? Hvordan er din møbelstil? Og hvordan vil du gerne have, at den skal være fremadrettet? Er der arvestykker, og er de samlet i et rum, eller bruger du dem til at skabe liv på tværs af boligen? Ved at danne dig et overblik over de vigtigste elementer i din indretning, får du nemmere ved at danne dig et billede af dit nye rum. I badeværelset kan du sagtens skeje mere ud på overfladerne, og stadigt bibeholde sammenhængen med resten af din bolig. Du kan for eksempel sørge for, at dine håndklæder og bademåtter passer til de farvetoner, de resterende tekstiler i din bolig har. Alternativt kan du lade en kontrastvæg ét sted i boligen matche op mod en anden kontrastvæg i badeværelset, for at trække tråde på tværs. I køkkenet kan du understrege sammenhængen ved at lade viskestykker og forklæder matche med de fliser, der bliver brugt som backsplash ved kogepladerne og vasken. I entréen kan dørmåtten matches op med de fliser, du benytter på gulvet, eller måske integreres helt plant. Farvesammenhæng Alle farver udtrykker følelser, men det er meget individuelt, og blandt andet kulturelt bestemt, hvordan vi hver især forbinder farver med bestemte følelser. Rød kan for eksempel betyde alt fra kærlighed til elegance og aggression. Gul kan betyde både advarsel og lys. Grøn kan betyde natur, vækst og misundelse. Blå kan betyde alt fra vand, til pålidelighed og kølighed. Grå kan opfattes som neutral, men af andre også som kedelig eller elegant. Sort har historisk set en sorg-symbolik, men også rå elegance med tråde til dybe toner af mørklilla og mørkerød.

Det en udbredt misforståelse, at eksempelvis små rum bør holdes i hvide toner. Lyse farver er generelt gode til at få små rum til at føles rolige, mens de mørkere farver er med til at skabe en illusion af dybde i rummet, og samtidigt trække opmærksomheden væk fra rummets fysiske størrelse. De mørke toner stiller dog højere krav til dine valg af lamper, møbler og accessories for ikke at virke for tunge.

5


KERAMISK TERRAZZO

VENEDIG

60x60 Venedig Rainbow

60x60 Venedig Cloud

De såkaldte venetianske terrazzogulve opstod først i oldtidens Grækenland, og med tiden spredte gulvene sig til det antikke Rom, særligt takket være Venedigs adels- og handelsmænd. Venedig-kollektionen kombinerer udseendet fra de venetianske marmorsplit-gulve med teknikken og styrken fra hårdtbrændt porcelæn, og giver den mulighed for at skabe spil i overfladen, der changerer med både semi-blanke ”sten” og årer i ”marmor”-splitterne. I modsætning til traditionel terrazzo kræver disse ingen efterfølgende behandling, og kan rengøres som alt andet hårdtbrændt keramik.

6

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.


VENEDIG RAINBOW

7


8


FARVESPIL I AFDÆMPEDE NUANCER

TERA

5x25 Tera Summer Vibes

5x25 Tera Cloudy Azure

5x25 Tera Baby Pink

5x25 Tera Jungle Jam

5x25 Tera Posh Blue

5x25 Tera Berry Daiquiry

5x25 Tera White Xmas

5x25 Tera Early Morning

Hver enkelt flise måler 5x25 cm. Billederne viser i alt 20 fliser hver.

9


Navnet Tera står for relationen mellem tempel og jord. Inspirationen til vores Tera-serie kommer fra de oprindelige håndlavede fliser, der changerer fra neutrale toner, til modige lyserøde og kraftige blå og grønne toner. Serien bibringer et ekletisk look, med mulighed for at bruge vægfliserne til at skabe elegante, storslåede og personlige mønstre, fx ved at mixe farverne i et sildebensmønster. Fliserne er lavet af keramisk porcelæn og kræver ikke yderligere behandling eller særlig vedligeholdelse.

10


TERA SUMMER VIBES

11


GENNEMFARVET TERAZZOLOOK

RIALTO

12


60x60 Rialto Fersken

60x60 Rialto Kaffe

Denne keramiske terrazzoflise er opkaldt efter Rialtobroen i Venedig. Som med de venetianske terrazzogulve i oldtidens Grækenland trækker Rialtoflisen tråde tilbage i tiden, men i en moderne, keramisk udgave, der ikke kræver behandling. Rialtobroen startede sin rejse som gangbro, senere butiksbro konstrueret i træ, og til slut i kampesten, som det monumentale, ikoniske mesterværk, den er kendt som i dag. Ligesom broen har gennemgået en udvikling i materialer, har også terrazzo i dag - hvor det fåes keramisk - udviklet sig fra et sart naturstensbaseret materiale, til en gennemfarvet slidstærk keramisk klinke til alle overflader - inde såvel som ude.

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

13


Virus- og bakteriebekæmpende fliser med et bæredygtigt touch En væsentlig smittekilde mellem mennesker er berøring af fælles overflader. Dette behøver ikke længere være tilfældet for gulve vægge og andre overflader i eksempelvis skoler, boliger, hospitaler og plejehjem. Med fliseserien Ørestaden, introduceres en ny innovativ belægning, der bekæmper 99,99% af alle bakterier inden for kun to timer, og yderligere aktivt nedbryder flere forskellige vira, herunder også coronavirus. Da Mosaikhjørnet først blev introduceret for den nye overflade, var det med skepsis vi bragte produktet forbi Teknologisk Institut. Her blev det dog bekræftet uden anmærkninger, at de certificeringer og ISO-tests, der var lavet, skam var gode nok – der var absolut ingen anmærkninger, og en helt ny innovativ fliseserie i Mosaikhjørnets sortiment var født: Ørestaden. Vi er utrolig stolte af at blive valgt som forhandler i Danmark af dette innovative og banebrydende produkt. I disse tider må man sige, at vi er blevet særlig opmærksomme på at rengøre og desinficere overflader, og vi tror, at den udvikling fortsætter. Derfor forventer vi også, at det vil resultere i et stigende salg som en naturlig følge af, at vi er blevet mere opmærksomme på, at bakterier og virus kan smitte via overflader og facader, siger Tanja Foged, direktør i Mosaikhjørnet. ANTI-BAKTERIEL ANTI-VIRAL

14

NEDBRYDER FORURENING

Belægningen er allerede testet mod HIV-virus og den resistente MRSA-bakterie, hvor det er dokumenteret, at den dræber bakterierne inden for kun to timer og bliver ved med at virke effektivt, hele flisens levetid. Ørestaden slår coronavirus I februar 2021 fik vi svar på de tests, der er blevet lavet mod ny coronavirus (Covid-19). Fliserne nedbryder 94% af Covid-19 virus efter 4 timer i naturligt lys, samt lav-intense lyskilder, såsom LED-pærer. Efter 4 timer i mørke reduceres virussen med 75,48%, hvilket betyder at fliserne stadig aktivt nedbryder virus i mørke, men fliserne er mest effektive i samarbejde med lys. Fjerner forurening og forbedrer indeklimaet Udover de bakterie- og virusdræbende egenskaber, har den nye belægning endnu en fordel. De seneste år har der været stigende efterspørgsel på løsninger, der ikke blot består af bæredygtige materialer, men som også er produceret med tanke på at mindske spild og udledning af forurenende stoffer. Ørestaden-seriens aktive belægning nedbryder i sin levetid kvælstofdioxid (NO2) og kompenserer derved for den udledning, produktion af fliser nu engang forårsager. SELVRENSENDE EFFEKT

FJERNER LUGTGENER


Når flisernes belægning kommer i kontakt med forurenende stoffer som kvælstofoxider, bruger den sol- eller LED-lys til at nedbryde det forurenende stof til kemiske forbindelser, som er ufarlige for den menneskelige krop og miljøet. På den måde har belægningen samtidig en yderligere gavnlig effekt på indeklimaet, da luftens kvalitet er en af de væsentlige faktorer, der skaber et sundt klima indendørs. Det er ikke kun udenfor, at luften kan være forurenet. Faktisk bliver luften vi indånder indenfor også forurenet af luft udefra, samt af skrappe rengøringsmidler. Fliser og klinker med belægningen vil medvirke til, at luftens kvalitet bliver øget. Det europæiske patent blev i april 2020 bevilliget den bakteriedræbende belægning. Derudover er flisernes belægning ISO-certificeret, og egenskaberne er derfor testet efter internationalt anerkendte standarder, der skal sikre, at de enkelte test medfører de samme slut-resultater, uanset hvilket laboratorium der udfører testen. Serien Ørestaden har også selvrensende egenskaber som bidrager aktivt til et bedre miljø og letter rengøringen, da denne effekt gør at skidt og snavs ikke sætter sig ligeså nemt fast. Der vil løbende blive udvidet med nye farver, overflader og størrelser.

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

15


60x60 Ørestaden Lysegrå

60x60 Ørestaden Grå

60x60 Ørestaden Mørkegrå

16


ØRESTADEN MØRKEGRÅ & LYSEGRÅ

17


leg med farver MANO

Tilbage i efteråret 2018 tog Mosaikhjørnets kreative afdeling ud på en ny rejse. En rejse med et formål om at egen-udvikle en unik fliseserie med fokus på kreativitet og farvespil. I lang tid havde det ikke været muligt at opstøve en fliseserie som kunne opfylde de farverige og kreative ønsker, der var opstået. Igennem længere tid var der kommet ønsker og henvendelser om farverige fliser, der kunne bidrage til anderledes og mere geometriske lægningsmønstre, og som samtidigt var nemme at vedligeholde. Efter at have afsøgt markedet for muligheder, der strakte sig længere end sarte naturstensoverflader, sneg en ny tanke sig ind hos Mosaikhjørnet: Vi skal udvikle vores helt egne fliser! Tanken blev startskuddet på en længere kreativ proces, hvor vores designere og marketingafdeling startede med at indkøbe alskens farvevifter, og begyndte at matche, sammensætte og udvælge de helt rigtige farver. Farverne blev nøje udvalgt med hovedinspirationen fra måden hvorpå solens stråler brydes i forårsregnen. Det blev til en farvevifte i fuldt flor, hvor de enkelte farver er nøje afstemt til at kunne mixes på kryds og tværs. Næste naturlige skridt for Mosaikhjørnet var at inddrage de mest kreative fabrikker i Italien, for at udvikle selve kernen bag serien – en helt ny teknik, med en glasering, der tillod den at blive brugt på alle overflader. Efter flere ture og testproduktioner frem og tilbage mellem Mosaikhjørnet i Danmark og flisernes italienske hovedstad i Modena, begyndte der at tegne sig et farverigt billede. Fliseserien Mano – semi-italiensk slang for hånd – blev startet. Mano er en fliseserie bygget på fordybelse i den kreative proces, hvor du leger med både farver, geometri og overflader i din indretning. Mano er tradition og modernitet til det avantgarde interiør design, som tæmmer kaosset ved at kombinere neutrale toner med uventede og markante brillante toner. Serien er udviklet som en traditionel hårdtbrændt klinke med alle de stærke egenskaber disse besidder. Overfladen derimod er en nyudvikling af overglaseringsteknikken, hvor der bliver håndstrøget flere lag farverig glasur ovenpå den hårdtbrændte skærv. Resultatet er en farverig fliseserie, der både tåler at blive brugt på gulve og vægge.

18


Som et resultat af den håndglaserede overflade vil der forekomme variation i glasurens farve (shade), struktur og størrelse (caliber). Dette betragtes ikke som en overflade-fejl, men som et naturligt resultat af den æstetiske harmoni, der kun kan opnås ved håndglaseringer. Flisens endelige udtryk beror på kunstnerens strøg ved glaseringen og er charmen ved håndlavede produkter. Mano fliseserien fås i 10 forskellige farver med både matte og blanke overflader, og kan benyttes på både gulv og væg. Desuden findes Mano i en basisversion, Mano Base, der med sit industrielle udseende komplimenterer de håndglaserede, varierende farver, som fandt deres oprindelige inspiration i håndglaserede lavasten, som i modsætning til Mano, ikke tåler kraftig rengøring og afkalkning. Desuden kan der skaffes ”cigar-borter” til serien, for at give designet ekstra kant For at fuldende serien er der designet en cylinder vase, som kombinerer hver af de ti farvers blanke og matte overflader. Mano Duo vasen viderebringer spillet mellem matte og blanke overflader og er med til at give dit interiør det ekstra lille koordinerede touch – særligt hvis en tone-i-tone evighedsbuket sættes i.

19


MANO INDIGO

20


21


22

7,5x38 White Matt

7,5x38 Harbour Matt

7,5x38 Smoke Matt

7,5x38 White Glossy

7,5x38 Harbour Glossy

7,5x38 Smoke Glossy

7,5x38 Night Matt

7,5x38 Base White

7,5x38 Base Grey

7,5x38 Night Glossy

7,5x38 Base Black

7,5x38 Sage Matt

7,5x38 Pine Matt

7,5x38 Indigo Matt

7,5x38 Sage Glossy

7,5x38 Pine Glossy

7,5x38 Indigo Glossy

7,5x38 Dusty Rose Matt

7,5x38 Maroon Matt

7,5x38 Ochra Matt

7,5x38 Dusty Rose Glossy

7,5x38 Maroon Glossy

7,5x38 Ochra Glossy

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.


NOVA2 Toiletbørster & Toiletrulleholdere

FROST Pedalspande

Mirror 4141. BUKTO Trappestige

NOVA2 Kroge & Sæbedispenser

PURE DANISH DESIGN FROST tilbyder en komplet serie af badeværelsestilbehør, designet af

• instagram.com / FROSTDenmark

Bønnelycke mdd. De ni FROST finishes giver en frihed og kontinuerlig

• facebook.com / FROSTdenmark

designlinje igennem hele indretningen af dit badeværelse, der er med til

• pinterest.com / FROSTdenmark

at sætte dit eget personlige præg i dit hjem.

Find mere inspiration i Mosaikhjørnets butikker.

23


RENGØRINGSVENLIGE ALTERNATIVER TIL

STEN & TRÆ

Som et alternativ til traditionelle sten- og trægulve har keramiske belægninger en række ekstraordinære egenskaber, og kan på samme måde tilføje varme, glød og naturlighed til dine gulve og vægge. Keramiske flisebelægninger tåler vandpåvirkning, har høj slidstyrke, er modstandsdygtige over for pletter og kræver ingen særlig vedligeholdelse. Hos Mosaikhjørnet fører vi en bred palette af fliser og klinker i både sten- og træ-look, der kan bruges til at give din indretning lige dét touch, du ellers ville få med træ- og stenbeklædning.

24


CAVA ANTRACIT

25


NATURLIG VELVÆRE

CAVA & KONGEEGEN

26


60x120 Cava Grå Ru

60x120 Cava Antracit Ru

60x120 Cava Grå Blød

60x60 Cava Grå Blød

Cava forbindes ofte med lækker boblende mousserende vin. Selve ordet betyder “grotte” eller “hule” på catalansk og stammer fra grotterne, hvor vinen førhen blev lagret med ynde. Flise- og klinkeserien Cava minder på mange måder om klippeformationerne fra en grotte. Hver klinke er fyldt med detaljer, ligesom hver farve byder på forskellige mønstre af sten. Mønsteret minder også lidt om terrazzoskærver. Klinken er lavet i keramik og er gennemfarvet, så mønsteret går igennem hele klinken, og klinken kræver derfor ingen imprægnering eller vedligeholdelse. Klinkerne har meget fleksible i deres anveldelsesmuligheder, og kan anvendes til at beklæde både gulve, vægge og trapper – både ude og inde – samt til møbler, som eksempelvis bordplader. Cava-fliserne er velegnede til trappeforkanter og sokler, da flisens farve netop går igennem hele flisen i stedet for blot at være et print på overfladen, som keramiske fliser oftest har. På den måde er det muligt at bevare mønsteret, hvis flisen skal anvendes til andet end gulv og vægge.

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

27


25x150 Kongeegen Gråbrun

25x150 Kongeegen Brun I Jægerspris’ Nordskov finder du Nordeuropas ældste egetræ. Det er ganske vist ukronet, da man ikke helt med sikkerhed ved, hvor gammelt det hule træ præcist er. Det er anslået til at være mellem 1500-2000 år gammelt. Træet har i så fald haft besøg af vikinger, og har formentligt spiret på Jesu tid. Vi er meget stolte af det gamle egetræ, og derfor har vi valgt at opkalde vores hidtil flotteste og mest naturtro træklinker efter Kongeegen. Ønsker du vedligeholdelsesfrie trægulve i hjemmets mange rum, er Kongegen det oplagte valg. Klinken er lavet af keramisk porcelæn, så den kræver ingen imprægnering eller vedligeholdelse.

28

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.


29


NATURLIGT STENLOOK

NEXØ

30


60x60 Nexø Røg

60x120 Nexø Røg

60x60 Nexø Sten

60x120 Nexø Sten

Nexø, Bornholms næststørste by og købstad siden 1451, der op gennem 1980’erne voksede til at være en stor fiskeriby. I dag er erhvervsfiskeriet stilnet af, men byen udvikler sig til stadighed i form af både turisme og erhvervsliv - for ej at forglemme Bornholms Glas- og Keramikskole, samt byens helt store attraktion - det store røgeri. Vores Nexø-fliser er inspireret af den vilde natur og de sten, der omgiver byen på Bornholms østkyst. Flisens spil og struktur er gennemgående i hele materialet, og den egner sig særligt godt til store arealer og trappebeklædning.

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

31


FARVESPIL & NATURLIG ELEGANCE

TERA & LØVTRÆ

32


LØVTRÆ POPPEL

33


34


15x15 Tera Pure Linen

15x15 Tera Fresh Thyme

15x15 Tera Mint Tea

15x15 Tera Royal Blue

15x15 Tera Almond

15x15 Tera Pink Powder

15x15 Tera Coal

20x20 Tera Smoke

20x20 Tera Smoke Epoque

20x20 Tera Moss

6,2x38 Løvtræ Poppel

6,2x38 Løvtræ Eg

20x20 Tera Moss Epoque

6,2x38 Løvtræ Valnød

35


36


TERA ALMOND

37


HÅNDLAVET TERRAKOTTA

TISVILDE

38


11x11 Badehotellet

11x11 Sandflugten

11x11 Musik i Natten

11x11 Arresø

11x11 Tisvilde Rav

11x11 Glimt på Havet

11x11 Bio & Bistro

11x11 Pinsesolen Danser

11x11 Ellemose

11x11 Tisvilde Hegn

11x11 Udsigten

11x11 Kattegat på en god dag

11x11 Helene Kilde

11x11 Lyng

11x11 Solnedgang

11x11 Kildegård

10x11 Torup Hexagon

10x11 Arresø Hexagon

10x11 Tisvilde Blues Hexagon

11x11 Tisvilde Blues

Tisvilde er en unik og farverig fliseserie af håndlavede terrakotta-fliser med flot glasur, og er en hyldest og et udtryk for vores kærlighed til den lille fiskerby i Nordsjælland. Farverne i serien er inspireret og opkaldt efter de smukke naturomgivelser og den unikke atmosfære, som man kan opleve i Tisvilde. Navnene på de i alt 18 forskellige farver byder blandt andet på Helene Kilde, der er kendt for sin helbredende kraft helt tilbage til 1200-tallet; Sandflugten, der hærgede naturområdet i flere hundrede år før den blev stoppet i 1700-tallet; den metalliske gråsorte farve, ved navn Musik i Natten, fører tankerne tilbage til festivalen Musik i Lejet.

39


TISVILDE HEGN & BIO & BISTRO

40


TRYLLEBINDENDE UNDERSPILLETHED

ONYX ROSA PEARL Inspireret af naturens eksklusive rosa onyx sten. Med historik tilbage fra romertidens eksklusive skulptører, bibringer vores Onyx flisers sarte nuancer af rosa og perlemor en lys varme til ethvert rum. Historisk set har onyx sten været brugt i alternative behandlinger, hvor de siges at kunne bringe positiv energi fra en person til en anden. Desuden skulle de oprindelige onyx sten besidde en evne til at skabe kontakt til og balance mellem de lyse og mørke sider af en person.

75x75 Onyx Rosa Pearl

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

41


42


ONYX ROSA PEARL

43


MINIMALISTISK MAKSIMALISME

DUEODDE

44


60x60 Lys Mix 01

40x80 Grå Mix 02

60x60 Nød Mix 03

120x280 Basis 02

På Bornholms sydspids finder du Europas fineste sandstrand. Stranden på odden hedder Dueodde og er kendt for sit meget fine hvide sand, der bl.a. anvendes i timeglas. I 1800-tallet blev man nødt til at plante fyrretræer, hjælme og marehalm for at forhindre en sandflugt. Store dele af området er i dag fredet. Klinkeserien Dueodde er opkaldt efter denne strand, da seriens farvenuancer på mange områder minder om omgivelserne. Med sine mange grå nuancer og et mat granitlook skaber Dueodde fliserne rolige overflader i både små og store rum. Serien lagerføres i en række udvalgte størrelser, og kan desuden bestilles hjem i flere yderligere varianter og størrelser, alt efter dine ønsker.

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

45


NATURLIGHED MED GRANITEFFEKT

HOLMEN

46


30x60 Holmen Mix

60x60 Holmen Lys

60x60 Holmen Grå

Holmen er vores til dato mest realistiske fortolkning af granit, der er opkaldt efter det legendariske norske skiområde Holmenkollen. En hyldest til de norske fjelde og den vilde natur, i en helt ny form for keramisk klinke med store variationer i sin rustikke, og alligevel lette og naturlige overflade. Med flere varianter, i mere eller mindre varierende udtryk, tilbyder Holmen-serien en mulighed for at dykke ned i de dybe lag af den norske undergrund, hvor naturens kræfter gennem millioner af år har påvirket granitternes opståen.

Med sin nyskabende og banebrydende synkro-digitale struktur, følger glaseringen selve flisens overflade helt ned i de små detaljer. En banebrydende teknologisk detalje, der gør hver enkelt flise endnu mere karakteristisk og virkelighedstro, end det tidligere har været muligt. Selv naturens små imperfektioner er gengivet til mindste detalje.

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

47


48


HOLMEN LYS

49


VERDE ALPI

50


RÅ SKØNHED

MARMOR Marmor er en af de ældst kendte og brugte stentyper, både grundet sin mulighed for forarbejdning, men også for sine æstetiske kvaliteter. Ordet marmor i sig selv stammer fra det antikke Grækenland, og betyder noget i retning af ”at glimte”. Ægte marmor er en form for kalksten, der ikke tåler nogen former for baser eller syre. Af samme årsag har Mosaikhjørnet en hel serie af keramisk marmor, der bevarer de unikke visuelle egenskaber fra marmorstenene, men samtidigt er modstandsdygtige i samme grad som andre keramiske flisebelægninger, og tåler både rengøring og afkalkning.

51


GRØN EKSKLUSIVITET

VERDE ALPI Denne eksklusivt udseende keramiske marmorflise i storformat betragtes som den mest royale af de grønne marmortyper. Med inspiration fra Aosta-dalen ved foden af Mont Blanc, changerer den fra dyb smaragdgrøn til elfenbenshvide glasårer, og indbyder til fordybelse i dens lange historie. Den trækker yderligere tråde helt frem til de grønne terrazzoer, der tidligere er blevet lagt på gulve overalt på kloden.

120x120 Verde Alpi Soft

120x270 Verde Alpi Soft

52

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.


VERDE ALPI & CAVA GRÅ

53


CALACATTA BLANK

54


HVID LUKSUS

CALACATTA I oldtiden blev Calacatta marmor brugt af de mest eksklusive skulptører, når der skulle skabes koryfæer af datidens herskere og helte. I den keramiske udgave giver vores blanke Calacatta marmor-fliser dig muligheden for at understrege det eksklusive look fra oldtidens paladser og skulpturer.

120x120 Calacatta Hvid Blank

120x270 Calacatta Hvid Blank

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

55


VARME GRÅ TONER

FIOR DI BOSCO Lysende, varme, grå toner. Blomstrende marmoreringer i bløde hvide toner. Fior di Boscos neutrale og naturlige baggrundstone blander blålige og røgfarvede nuancer med en eksplosion af små diskrete trælignende glasårer, i skiftevis hvide og ravfarvede toner. Fior di Bosco tilføjer en form for lejlighedsvis sindsro med gyldne toner, der bidrager med en blød elegance.

60x60 Fior di Bosco Soft

120x270 Fior di Bosco Soft

56

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.


FIOR DI BOSCO

57


MARQUINIA SILK

58


SORT LUKSUS

MARQUINIA Den smukke spanske marmor Marquinia kommer fra byen Markina. Det spanske ord ”marca” betyder ”mærke” og er det sted, hvor Gipuzkoanos (folket i Guipuzcoa-provinsen) ofte kæmpede med Bizkainos (folket i Biscay-provinsen). Flisen, der både er til gulv og væg, er kendetegnet ved en række årer i hvide nuancer, der giver karakter og elegance til rummets udtryk. Fladen er glat og behagelig, og har en semi-blank finish.

60x120 Marquinia Silk

60x60 Marquinia Silk 120x270 Marquinia Silk

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

59


60


FANTASIENS Ø SAND & SORT

61


ROYAL SKØNHED

FANTASIENS Ø Med inspiration fra fortidens royale paladser og monumentale bygningsværker, giver vores Fantasiens Ø fliseserie et ekslusivt touch til den skandinaviske stil. Med sine naturlige årer og semi-kløvede overfladeeffekt, trækker den tråde både frem og tilbage i tiden, til de store ubrudte flader af dybe marmorafteginger på overfladerne i royale gemakker over hele kloden. En overflade og et spil der er både minimalistisk men majestætisk, dristigt men delikat, og livlig men alligevel rolig på samme tid.

60x120 Sand

60x120 Brun

60x60 Sand

60x60 Brun

120x270 Sand

62

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.


FANTASIENS Ø SAND & BRUN

63


FANTASIENS Ø GRÅ

64


60x120 Grå

60x120 Sort

60x60 Grå

60x60 Sort

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

65


HVID & GRÅ

KLASSISK & TIDLØST Det hvide guld fra Toscana i Norditalien, hvor byen hedder Carrara. Her har Marmorbrud siden romersk tid forsynet mange af verdens største billedhuggere, bl.a. Michelangelo, Thorvaldsen, samt Rodin, og beklædt storslåede bygninger med marmor. Graphite Grey, Grey Marble, Amani Grey, Pietre Grey - kært barn har mange navne. Graphite marmor kommer fra området Ishafan i Iran. Skygger af grå i overfladen med mange irregulære og naturlige årer kendetegner den grå marmor.

66

60x60 Carrara Silk

60x60 Graphite Soft 60x60 Graphite Blank

60x120 Carrara Silk

60x120 Graphite Blank

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.


CARRARA SILK

67


ET STREJF AF LUKSUS

GAYA

68


119,3x119,3 Gaya Mat

119,3x260 Gaya Mat

Der er to områder, der er kendt overalt i verden for kvaliteten af deres natursten: Italien og Brasilien. Vores keramiske marmorflise Gaya er inspireret af de mest eksklusive brasilianske kvartsitsten. Gaya er en glaseret porcelænsflise med en grålig flade, der brydes af smukke linjer i et råt og naturligt mønster. Den store klinke står i kontrast til det mønstrede udtryk, og leder følelsen hen mod ro og velvære med et moderne, nordisk tvist. Med sine kobberfarvede brud og aftegninger på en blød gråbrun baggrund giver den indretningen et eksotisk tvist, og en eksklusivitet, der ellers primært findes på luksushoteller og paladser på tværs af globen. Gaya bibringer en international følelse til ethvert rum, den bliver placeret i. I modsætning til natursten, kræver den dog hverken behandling eller stiller krav om særlige hensyn til det løbende vedligehold.

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

69


SOFISTIKEREDE & DYBE UNDERTONER

OPALBJERGET

70


150x150 Opalbjerget

150x300 Opalbjerget

Tendensen i boligindretningen peger på modigere materialevalg, hvor luksus og velvære er i højsædet. Den luksus kan blandt andet skabes med store flader, der udtrykker elegance og overskud. Opalbjerget henleder tankerne til smykkesten, der glimter i alle regnbuens farver. Fliserne er tilpasset den nordiske indretning i en nedtonet grå farve, som har et henslængt hvidt og brunligt åremønster, der skaber en næsten hypnotiserende effekt og gør ethvert rum spændende at se på.

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

71


SKRÆDDERSYEDE DESIGNMØBLER Vi mærker en større og større efterspørgsel på personliggjorte møbelløsninger, og er stolte af også at kunne tilbyde denne mulighed til vores kunder. Hos Mosaikhjørnet har vi indgået et samarbejde med en førende italiensk møbelfabrik fra venedig om produktion af møbler ud fra vores kunders ønsker. Forbrugere og arkitekter kan med hjælp fra Mosaikhjørnet få fremstillet møblementer, der passer til lige præcis deres ønsker og behov. Dermed er vi i stand til at tilgodese individuelle behov, så vores kunder kan skabe de løsninger, der passer bedst ind i deres projekt, og vi efterkommer den stigende søgning mod individualitet i indretningen. Vores badeværelsesserie – Custom by Mosaikhjørnet – er baseret på en række forskellige kollektioner, der kan kombineres på kryds og tværs. Desuden kan de fleste tilpasses 100% individuelt ift. størrelsen. Custom byder på næsten uendelige kombinationsmuligheder af alt fra skuffer, låger, bordplader, spejle, fliser, farver, og også på specialmål. Som noget helt unikt kan forbrugere og arkitekter vælge badeværelsesmøblets farve efter fliserne på væggen, eller i en hvilken som helst RAL-farve. Vi kan levere løsninger til ethvert behov. For eksempel kan vi få produceret badeværelsesmøbler i specialmål, som især er at foretrække til mange storbylejligheder, hvor pladsen kan være ekstra trang – eller til de mere arkitektoniske projekter, hvor der stilles høje krav til møbeldesign og eksklusive materialer. Der lagerføres et udvalg af møblerne i udgaver, som vi har designet i et samarbejde med producenten. Kontakt os for mere information.

72


73


NORDSTJERNE TITAN

74


ET STREJF AF

NORDSTJERNE

75


NORDSTJERNE NITE

76

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.


Som en ledestjerne på himlen, lyser Nordstjernen skarpt og klart. Den leder og viser vej. Fliseserien Nordstjerne er den fødte leder. Den har et mix af natursten og beton i looket, er både til gulv og væg, og findes i et univers af farver og formater. Følg Nordstjerne og du vil ikke fare vild i indretningen.

30x60 Nordstjerne Sand

Der er 18% genbrugsmaterialer i fliseserien. I produktionsprocessen bliver overskydende produktionsmateriale genbrugt. Dermed har Nordstjerneserien opnået en Leed Certificering (Leadership in Energy and Environmental Design).

60x60 Nordstjerne Sand

30x60 Nordstjerne Titan

60x60 Nordstjerne Titan 80x80 Nordstjerne Titan

30x60 Nordstjerne Nite

60x60 Nordstjerne Nite 80x80 Nordstjerne Nite 77


Surface Design Studio

Et eksklusivt showroom i København Som noget nyt kan vi nu glæde vores kunder med et 214 kvadratmeter eksklusivt showroom på Store Kongensgade 67A, midt i København. Her er det muligt at opleve vores såkaldte big slab-fliser, der er eksklusive fliser i storformat, som de italienske producenter Ariostea og Fiandre står bag. Det nye showroom, med navnet Surface Design Studio, er skabt i samarbejde med de to producenter af keramiske overflader, der gennem en lang årrække har beskæftiget sig med fliseproduktion i høj kvalitet. Surface Design Studio holder til på tre forskudte etager i Store Kongensgade, tæt på store arkitekthuse, som især er målgruppen for netop denne type fliser. Her er det blandt andet muligt ikke alene for arkitekter, men også for entreprenører, møbelindustrien og privatpersoner at opleve vores samling af big slab-fliser i fuld skala, hvor de største er tre meter i længden, siger Tanja Foged, direktør hos Mosaikhjørnet. Big slab-fliserne ligner til forveksling natursten, som er et udtryk, vi i øjeblikket mærker stor efterspørgsel på. Men fliserne består i stedet af keramik, der er et væsentligt billigere og mere bæredygtigt produkt, som kræver mindre vedligehold end ægte natursten. Det er på mange måder nogle rigtig interessante produkter med et stort potentiale, og det er også derfor, vi har valgt at investere så meget i det. Samtidig ønsker vi at styrke samarbejdet med blandt andre vores arkitektkunder, og derfor er det muligt at booke lokalet på førstesalen i forbindelse med møder og events, hvor der også er et lækkert køkkenområde. Her kan man for

78

alvor få lov at arbejde med fliserne, da der er et bibliotek med mindre prøver af de store, flotte fliseløsninger, siger Tanja Foged. Køkkenet i Surface Design Studio er desuden indrettet med fliser fra Ariostea, der kan bruges som keramiske bordplader og således er modstandsdygtige overfor både varme og slid. Både førstesalen og stuen emmer af eksklusivitet og elegance, og der er rig mulighed for at se og mærke de imponerende big slab-fliser fra Ariostea og Fiandre.


VERDE ALPI, CALACATTA & CAVA GRÅ

79


FLIMMER PERLEGRÅ, SAND & SALT

80


RÅ, BLØD UPERFEKTHED

FLIMMER

81


Som en hyldest til det uperfekte og rå udseende der findes i beton, har vi serien Flimmer. Flimmer ”ridser” i det perfekte og mondæne look, der især findes i den digitale verden. Farvenuancerne giver rig mulighed for at skabe et let og nordisk udtryk i hjemmet. Flimmer er en hårdtbrændt klinke med lukket overflade og tåler alle typer af rengøringsmidler – inklusiv syreholdige kalkfjerner. Fliserne skal ikke behandles og er stort set vedligeholdelsesfri, og kan derfor bruges i alle rum og på alle flader, både inden- og udendørs.

82


30x60 Flimmer Salt

30x60 Flimmer Sand

30x60 Flimmer Perlegrå

60x60 Flimmer Salt

60x60 Flimmer Sand

60x60 Flimmer Perlegrå

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

83


FLIMMER PERLEGRÅ

84


EBB & FLOW er en dansk virksomhed, der designer og producerer håndlavet belysning. Glas- og krystallamperne mundblæses, hvorefter krystalmønstrene slibes i hånden. Ægte europæisk håndværk. EBB & FLOW designer belysning til alle rum, hvoraf et udvalg kan købes med IP44 certificering. Se mere hos din lokale Mosaikhjørnet. 85


STORBY-COOLNESS MED COHEN VIBES

MONTRÉAL

86


120x120 Montréal Rust

120x260 Montréal Rust

En pulserende storby med coolness-faktor, en vibrerende start-up scene og Leonard Cohens fødeby. Montréal har lagt navn til vores storformat fliseserie i et råt og industrielt look. Rustne pletter forårsaget af fragmenter af bygningstål i strukturen bag slidte betonvægge har været med til at danne inspiration til den industrielt udseende storformatsflise. Den industrielle stil afbalancerer harmonier mellem industriel råhed og nærmest silkebløde overflader. Transformationen og fejringen af mikroskopiske uperfektheder og ufuldkommenhed giver Montréalflisen dens helt eget liv.

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

87


FARVERIG INDUSTRI MED KANT

METAL BLÅ

88


60x120 Metal Blå Med både rustne og jeansblå toner giver de mange nuancer i vores metalliske Metal Blå flise et råt, dybt, dynamisk og industrielt look. Samtidigt med sit nyskabende og luksuriøse rå udtryk består flisen af 50% genbrugsmaterialer, og egner sig til både gulve og vægge i alle rum.

Dette symbol indikerer, at flisen bl.a. består af genbrugsmateriale.

89


Mosaikhjørnet A/S - en bæredygtig virksomhed Hos Mosaikhjørnet sættes der fokus på bæredygtighed. Det er en prioritet for os at bidrage til at passe på miljøet. Derfor spiller bæredygtighed en væsentlig rolle i alt fra vores valg af producenter og leverandører til levedygtigheden af vores produkter. Overordnet set er nybyggeri og renovering en kilde til et stort ressourceforbrug på mange parametre. Ved at fokusere på bæredygtige materialer – heri også inkluderet materialer med en lang levetid – forsøger vi hos Mosaikhjørnet at bidrage til et nemmere valg. Ifølge Energistyrelsen er fliser særligt velegnede som bæredygtigt materiale af to årsager. For det første er de typisk produceret af naturlige råmaterialer uden afgasning i boligen, og for det andet har de fleste en forventet levetid på 100+ år, når de bliver monteret korrekt. I vores optik er der ingen tvivl om bæredygtigheden i keramiske flisebelægninger. Det mest iøjefaldende punkt er selvfølgelig holdbarheden, men også især i forhold til vedligeholdelse, udmærker fliser og klinker sig, da de ikke kræver stærke kemikalier for at blive rengjort. Tværtimod forsøger vi hele tiden, at optimere vores sortiment, så de produkter vi sælger til løbende vedligeholdelse også fås i bionedbrydelige varianter. Dine fliser er også genbrug I de senere år er det blevet muligt at arbejde med genbrugsmateriale i fliseproduktionen. Hos Mosaikhjørnet findes der fliser med op til 50% og mosaikker med op til 98% genbrugsmateriale. Udover i selve materialeblandingen til de fliser vi indkøber, har de bedste af de

90

Desuden er det magasin, du har i hånden, trykt på et certificeret bæredygtigt trykkeri i Danmark.


fabrikker vi handler med, også udviklet en metode til at genindvinde og rense det vand, der bliver brugt i løbet af produktionsprocessen. Derudover går de bedste producenter skridtet videre og indfaser solenergi som den eneste strømkilde til deres fabrikker. Det næste naturlige skridt for mange af fabrikkerne er en fremtid med meget begrænsede mængder trykte materialer. Det betyder, at bredden i de enkelte fliseserier i fremtiden primært vil kunne tilgås digitalt, og at flisernes taktilitet og overflader må føles fysisk hos Mosaikhjørnet. Bæredygtige handelsprincipper Af samme årsag, som fokusset på de allerdygtigste producenter og de mest banebrydende materialer, sælger vi af princip også de fleste af vores fliser og mosaikker enkeltvis. Dernæst tilbyder vi altid vores kunder at låne prøvefliser med hjem, så vi kan hjælpe

dem med at træffe det rigtige valg, så byggeriet holder mange år frem – både visuelt og materialemæssigt. I 2020 fik vi vores første flise Ecolabel-certificeret samt introducerede en serie fliser, der udover at de kan genanvendes 100%, også aktivt bidrager til at passe på miljøet, da de nedbryder forurening. Når Mosaikhjørnet sælger varer via nettet, prøver vi at nedbringe mængden af ikke-bæredygtigt materiale, som medsendes. Så vidt muligt genbruger vi papkasser, vi selv har fået leveret varer i. Plastemballage fra leveringer sorteres og sendes til genanvendelse, og i stedet benytter vi i dag bionedbrydeligt kassefyld til vores pakkeforsendelser. Vi indkøber kassefyld der produceres på det majsgranulat, der bliver til overs fra produktionen af frost og konservesvarer, og som kan opløses i vand og skylles væk, eller alternativt komposteres med resten af køkkenaffaldet. Kassefyldet bliver produceret helt uden brug af kemikalier.

Mosaikhjørnet støtter Dansk Havvind Hos Mosaikhjørnet har ledelsen gennem mange år haft en interesse i at dygtiggøre firmaet indenfor bæredygtige processer. Som et led i dette har vi valgt at støtte Dansk Havvind, med et ønske om at fremme efterspørgslen på vedvarende energi. Dansk Havvind udbydes af Ørsted, som køber RECS-certificeret strøm fra Energinet.dk. Teknisk set er det ikke muligt at omdirigere strømmen direkte til Mosaikhjørnet eller skille den ene type fra den anden. Derfor får vi en garanti for, at der ét sted i el-systemet bliver produceret strøm fra danske havvindmølleparker, svarende til vores elforbrug.

91


TIPS & TRICKS TIL

RENGØRING & VEDLIGEHOLD Et af de oftest stillede spørgsmål, når det kommer til flise- og klinkebeklædte overflader, er hvordan disse lettest rengøres og vedligeholdes. Det allervigtigste at huske, når det kommer til rengøring og vedligehold af overflader, er grundig research. Der er forskel på fliser og således også forskel på, hvordan man rengør og vedligeholder dem. Til hver type materiale anbefaler vi, at man undersøger rengøringsmidler og -metoder grundigt før brug. Der er for eksempel stor forskel på vedligehold af henholdsvis cement- og epoxyfuger – og på keramiske fliser og natursten. Husk altid at nærlæse på emballagen på rengøringsmidlet, om der skal tages særlige hensyn til overfladerne, eller din hud, dine hænder og dit åndedræt. Og brug handsker for at beskytte din hud Denne vejledning er målrettet keramiske belægninger. 1. Undersøg dine produkter Først og fremmest skal du finde ud af, hvad dine fliser er lavet af. Er de glaserede eller uglaserede? Er det keramik eller natursten? Er fugerne baseret på cement eller på epoxy? Dernæst skal du have fat i de rigtige rengøringsmidler, og her er det især vigtigt at være opmærksom på sæbeindholdet. På de fleste af vores keramiske overflader, vil et sæbeholdigt rengøringsmiddel kunne forårsage en hinde på overfladen, da sæben ikke kan trænge ned i selve flisen. I stedet vil sæben lægge sig som en fedtet hinde på overfladen, som modvirker effektiviteten af din rengøring og kan være svær at vaske væk. 2. Arbejd vådt-i-vådt Generelt set er det altid en god idé, at fugte/vådte sine overflader, inden de påføres både svage og stærke rengøringsmidler. Ved at gennemvæde med vand, arbejder vi så vidt muligt kun i overfladen. Er dine fuger eksempelvis baseret på cement, er det vigtigt, at de bruses over med vand, inden du tager rengøringsmidler i brug, for at beskytte dem bedst muligt – cementbaserede fuger (og natursten) tåler ikke direkte påvirkning af hverken basiske eller sure rengøringsmidler. Se også “særligt om natursten” i boksen til højre, da disse oftest har overflader, der skal behandles på anden vis.

92

3. Fjern belægninger Det første vi skal gøre, når vi ønsker at rengøre vores keramiske belægninger, er at grundrense. Grundrens går ind og fjerner eventuelle sæbehinder, restprodukter fra baderutiner, fedtlag og andet skidt og snavs, som kan sætte sig i kalken. Følg altid blandingsforholdet til det specifikke produkt. 4. Fjern kalk Når først vi har fået grundrenset vores overflader, kan vi komme til at fjerne de kalkbelægninger, der med tiden opstår i de fleste baderum. Hvis kalkbelægningerne sidder på glaserede og uglaserede klinker, anbefaler vi altid at rengøre med en kalkfjerner efter producentens blandingsforhold. Ved stærkt tilsmudsede overflader kan kalkfjerneren anvendes koncentreret – dog aldrig uden at spørge os specifikt til råds. 5. Vedligehold og forebyg Det bedste værn mod at skulle bruge al for lang tid på sine rengøringsrutiner, er at indkøre en række vedligeholdelsvaner og forebygge løbende. Hos Mosaikhjørnet anbefaler vi altid, at du tilkøber en bruseskraber, og gør det til en vane at skrabe alle overflader i badeværelset, og tørre armaturer, brusere mv. af efter brug. På denne måde forebygger du så meget som muligt. Det erstatter selvsagt ikke rengøringsrutinerne, men det bør gøre dem mindre tidskrævende. Derudover anbefaler vi altid, at man udlufter grundigt efter bad, da man på den måde bedst forebygger dannelse af eksempelvis skimmelsvamp. Er man nervøs for at bruge traditionelle cementbaserede fuger kan man med fordel benytte epoxy-baseret fugemasse, da denne er syrefast og også modvirker dannelsen af eventuel skimmelsvamp. Særligt omkring natursten Har du natursten på dine overflader, anbefaler vi altid, at du tager kontakt til din leverandør for en udførlig forklaring på vedligeholdet – disse tåler ikke den fremgangsmåde, der bliver beskrevet ovenfor. Er badeværelset beklædt med natursten, som for eksempel marmor, bør man i stedet fokusere på forebyggelse, som er det suverænt bedste middel mod kalk. De bedste løsninger er imprægnering eller voks alt efter den ønskede overflade. Spørg hellere én gang for meget, end én gang for lidt.


NOTER ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________

93


NOTER ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________

94


NOTER ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________

95


NOTER ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________

96Brønshøj Islevhusvej 28 2800 Brønshøj Tlf. +45 38 28 89 28 Glostrup Kirkebjerg Parkvej 1 2600 Glostrup Tlf. +45 43 63 39 00 Aalborg Mosevangen 6 9230 Svenstrup Tlf. +45 50 89 45 25 Surface Design Studio Store Kongensgade 67A 1264 København K Tlf. +45 30 20 65 00 Lager & Administration Kirkebjerg Parkvej 7 2605 Brøndby

www.mosaikhjornet.dk


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.