Page 1

PVC ДОГРАМА AL ДОГРАМА РОЛЕТНИ ЩОРИ ВЪТРЕШНИ ЩОРИ МРЕЖИ ПРОТИВ НАСЕКОМИ ГАРАЖНИ ВРАТИ ОХРАНИТЕЛНИ РОЛЕТКИ


ЕЛЕГАНТ произвежда: PVC дограма АL дограма Стъклопакети Външни ролетни щори Хоризонтални щори Вертикални щори Мрежи против насекоми Гаражни врати Охранителни ролетки Окачени фасади

Откога съществуват прозорците? Още 4000 г. пр. н. е. жилищата в Персеполис имали на стените си отвори, наподобяващи прозорци. Дворците на цар Минос на о-в Крит пък имали прозорци с каси и крила. Атриумите в Гърция били разкрасявани с прозорци, гледащи вътрешните дворове. През l-ви в. от н. е. римляните използвали прозорци с остъкляване. В по-ново време – около 1800 г. започва и производството на прозоречни стъкла с по-големи размери. Днес прозорецът е необходимост. 2


Защо прозорците са толкова коментирана тема? В наше време прозорците са от огромно значение за комфорта, външния вид, представителността на всяка сграда, всеки един дом. С появата на прозорците от PVC за пръв път изпъкват на преден план и някои строително-естетически фактори. Шумът около нас, все по-дефицитните енергоносители, нуждата от сигурност, изискването да се съхрани и повиши цеността на сградата, превърнаха прозорците в един от най-важните строителни елементи.

Скъпи клиенти, имам удоволствието да Ви представя фирма “Елегант ЛТ” ООД и нейната дейност. Фирмата е основана през 2002 година. Развивайки традициите и опита си, “Елегант ЛТ” ООД се утвърди като водещ п производител роизво ро одителл на РVС дограма огграма и щори. о За Вас работи екип от 32 висококвалифицирани техници, и, монтажници и търговци, които ще Ви пред предложат дложат индивидуално решение за Вашия шия дом дом, м, офис или хотел според Вашите те изис изисквания. сквания. Притежаваме собствена производствена роизвод дствена база, разположена на 5,5 дка ка с 150 1500 00 кв. м. застроена площ за разкрояване и производство на PVC дограма ограма и щори. През февруари 2007 фирмата 07 г. фи ирмата получи Сертификат т за качество no ISO 9001:2000. 900 01:2000. От август 2007 г. “Елегант егант ЛТ” ООД регистрира в Патен Патентното нтното ведомство собствена запазена твена за апазена търговска марка Елегант. рка – Ел легант. Отговорността към многобройните гобройн ните ни клиенти през годините ни задължава и задълж жава да поддържаме неизменно високо качество соко каче чест ство на продукцията, да създаваме комфорт ме комфо форт р и удобства за Вас – нашите шите кли клиенти. лиеенти и. За нас е удоволствие да работим Вас! або оти тим им за В аасс!

Любоми ир Тачев Любомир Упра Управител ави вите т л

www.elegantbg.com g.com

3


PVC дограма “Елегант ЛТ” произвежда врати и прозорци от 3, 4, 5 и 6-камерни PVC профили.

VIVA Plast Профилите VIVA Plast са разработени съвместно с помощта на германски инженери от научния институт в германския град Розенхайм. PVC профилите могат да бъдат 3-, 4- или 5-камерни.

Заводът на VIVA Plast е напълно автоматизиран, благодарение на което се постига високо качество на PVC системите. Всички системи от PVC профили за производство на дограма на VIVA Plast са сертифицирани с международен сертификат за качество ISO 9001.

3-камерна PVC дограма Viva Plast 6300

Грижата за околната среда при производството също е широко застъпена, като от компанията производител на профилите използват единствено качествени материали, без съдържание на олово. След комплексни изпитания на PVC профилите VIVA Plast, са достигнати редица високи резултати. Сред тях са устойчивостта на профилите на месечни температурни амплитуди от -10° С и 35° С; променливо атмосферно налягане и други неблагоприятни климатични условия. Допълнително е поставен и TPV уплътнител, който осигурява чудесното представяне на PVC дограмата при температурни рекорди от порядъка на -50° С и 70° С. PVC профилите с марка VIVA Plast осигуряват високо ниво на топло- и звуко изолация, а също така не допускат влагата да се просмуче във вашия дом, вила или бизнес сграда.

4-камерна PVC дограма Viva Plast 6400

Използването на усилващ метален профил гарантира максимална устойчивост на цялата конструкция, а богатия избор от PVC профили гарантира желаната форма и дизайн на PVC дограмата. VIVA Plast се произвежда с най-модерни машини, предоставени от световни имена като “Greiner Extrusionstechnik” и “Krauss Maffei”. Дограмата, произведена от профилите на VIVA Plast е негорима и практически спира разпространението на огъня.

5-камерна PVC дограма Viva Plast 7500

Защо наричат прозорците “очите на дома”? Прозорците “гледат” към улицата, към двора, отварят се и се затварят, светят или тъмнеят без признак на живот ... През прозорците ние възприемаме света около нас. Те позволяват да надникнем в душата на стопаните на дома. Сграда без прозорци е безлична. Нали казват, че очите са огледало на душата? Е, добре. Прозорците са огледало на духа на всяка една постройка! 4


Какво представлява поливинилхлоридът (РVС) ? Поливинилхлоридът е термопластичен материал, произведен от естествени суровини – сол и нефт. След преминаване през различни технологични степени на обработка се получава прахообразна маса (гранули), използвана за екструдирането на PVC профили. Поливинилхлоридът е една от най-разпространените пластмаси, отличаваща се с голяма адаптивна способност, икономическа ефективност и дълготрайност.

Weiss profil

PVC системи Weiss profil 4-камeрен профил 4-камерният PVC профил на Weiss profil е изцяло съобразен с интезитета на слънчевото лъчение за нашите географски ширини. Влаганите в производството суровини са напълно безвредни за човека /с безоловни стабилизатори/ и гарантират висока устойчивост на неблагоприятни атмосферни влияния. Ширината на профила от 60 мм в съчетание със стъклопакет от 24 мм. изработен от 2 флоатни стъкла , постига оптимален коефициент на топлоизолация от: U = 1.4 W/m2 и звукоизолация до 34 dB. Weiss profi предлага богат избор на цвят по RAL, както и „дървесни цветове”. Weiss profil се открояват със своята елегантност и меки форми, което осигурява много възможности за оптимални архитектурни решения. 3, 4 и 5-камерните системи на Weiss profil гарантират отлични топло- и звукоизолационни качества на произведените от тях врати и прозорци. Постоянният контрол през целия производствен процес – от получаването на суровините до изпитанията на готовото изделие – гарантира неизменно високо качество на продукта.

Какво трябва да знаем преди да поръчаме дограма? Стъклопакет Стъклопакетът може да бъде двоен или троен, като серията профили трябва да позволява монтаж на по-широк стъклопакет. Може да бъде съставен от различни стъкла, а по желание на клиента и затворен с газ аргон, с цел повишаване на топло- и шумо- изолационните параметри.

Обков Съвременните обкови позволяват всеки един прозорец да се отваря и в двете равнини – комбинация между хоризонтална и вертикална ос, което несъмнено е удобство. Препоръката на “Елегант ЛТ“ е да се предвиди поне по едно такова крило за всяко помещение.

Уплътнения Уплътненията осигуряват въздушната непроницаемост и хидроизолация. Те са неизменна част от всяка дограма.

Производство и монтаж Квалификацията на монтажниците, които ще дойдат при Вас, както и качествените консумативи, използвани от “Елегант ЛТ“ са гаранция за качествено изпълнение.

www.elegantbg.com

5


Thyssen INOUTIC 3-камeрна система Системата Thyssen 3-камерна, благодарение на ширината на профила 60 мм със стъклопакет от 24 мм, изработен от 2 флоатни стъкла, постига оптимален коефициент на топлоизолация от: U = 1.4 W/m2 и звукоизолация до 35 dB. Това, както и атрактивната цена правят Thyssen 3-камерна най-често поръчвания профил от клиента.

Thyssen INOUTIC 3-камeрна система

Thyssen INOUTIC ELITE 5-камeрна система 5-камерната системата ELITE, благодарение на ширината на профила 71 мм със стъклопакет от 24 мм или 32 мм, изработен от 2 флоатни стъкла, постига оптимален коефициент на топлоизолация от: U = 1.3 W/m2 и звукоизолация до 40 dB. Въз основа на неговото изпълнение в различни равнини, пасва на всеки архитектурен стил и свързва модерния дизайн с най-новите аспекти на техниката. Предимства на прозорците ELITE в един поглед: 1. Ширината на профила от 71 мм и 5-камерната технология правят възможен най-високият коефициент на топлоизолация U=1.3 W/m2; 2. Големи стоманени камери с голям инерционен момент, което прави прозоречните конструкции изключително стабилни; 3. Еднаква армировка в касата и крилото; 4. Екструдирани сиви уплътнения.

Thyssen INOUTIC ELITE 5-камeрна система

Thyssen INOUTIC PRESTIGE 6-камерна система 6-камерната профилна система Prestige на Thyssen е найновата разработка на прозоречния концерн, чиято цел е постигане на максимална топло- и звукоизолация. Също така шестте камери налагат уголемяването на профила и чрез овалния дизайн на крилото и касата е постигнат изключително оригинален и модерен вид, достоен да бъде част и от най-луксозния интериор. Тя изпълнява изискванията за топлоизолация с коефициент на топлоизолация 1.1 W/m2 и звукоизолация до 50dB.

Thyssen INOUTIC PRESTIGE 6-камерна система

Какво става с прозорците от PVC при пожар? Прозорците, изработени от PVC, представляват ефективна част от мерките на противопожарна профилактика. PVC профилите са трудно запалими, не горят самостоятелно и гаснат без наличието на открит огън. Изключено е тази пластмаса да способства активно за разгарянето и разпостранението на пожари. 6


Какви са топлоизолационните свойства на различните материали за прозорци? Пластмасата има добри топлоизолационни качества, т.е. изключително ниска топлопроводимост. Топлопроводимостта на алуминия, например, е повече от 1000 пъти по-висока. В този случай термомостът се пресича с помощта на пластмасови напречници. Освен конструкцията на самия профил голямо значение за топлоизолацията има и начина на остъкляване.

AL дограма

“Елегант ЛТ” предлага голямо разнообразие врати и прозорци от AL профили.

Etem Etem е компания с дългогодишен опит в производството на профили за алуминиева дограма. Благодарение на отличните топлоизолационни качества и богатото разнообразие на системи, които предлага, Etem успява да се наложи както на българския така и на международния пазар. Вече повече от 35 години Etem е един от световните лидери в производството на алуминиеви профили. Поддържа високо качество на продукцията и работи само с най-модерното оборудване. Всички продукти с марка Etem притежават сертификати за качество, издадени от международни сертифициращи организации. “Елегант ЛТ“ изработва алуминиева дограма с марка Etem и предлага богат избор на врати и прозорци по отношение на дизайн и цветове, подходяща при интензивна употреба. Характерно за алуминиевите профили Etem е перфектното съотношение на структурна стабилност и минимално количество използван алуминий. За тази цел профилите са усилени в най-важните пунктове, понасящи големи напрежения. За привържениците на алуминиева дограма “Елегант ЛТ“ предлага алуминиев профил Etem с прекъснат термомост, който притежава изключително добри топлоизолационни свойства. Алуминиевата дограма Etem E40 и Etem E45 е много подходяща за всякакъв вид жилищни помещения. Алуминиевите системи Etem, с които работи “Елегант ЛТ“, предлагат следните възможности на отваряне: • Oбикновено отваряне • Паралелно плъзгане • Двуплоскостно отваряне • Отваряне навън и навътре • Отваряне на долна и горна хоризонтална ос • Отваряне тип хармоника

www.elegantbg.com

7


АL дограма Etem E 40 с прекъснат термомост Алуминиевата дограма Etem Е 40 е с дебелина на профила 60 мм. Подходяща е както за фиксирани, така и за отваряеми външни врати и прозорци. Снабдена е с 3 гумени уплътнения и специално разработена дренажна система, осигуряващи добра хидро- и топлоизолация. Предлага се в различни цветове и форми, отговарящи на най-съвременните естетически изисквания. Този тип профил позволява както обикновено, така и двуплоскостно отваряне на прозорците. За вратите е предвидена възможност за отваряне навън и навътре. Съвместим е с различни видове обков, има възможност за многоточково заключване и регулиране на пантите. • Прекъснат термомост; • Монтажна ширина на профила 52 мм; • Обикновено и двуплоскостно отваряне; • Стъклопакет от 24 мм; • Гаранция на профила 50 години. АL дограма Etem E 45 с прекъснат термомост Алуминиевата дограма Etem E 45 е с прекъснат термомост и вложени полиамидни ленти с дебелина 24 мм, които осигуряват изключително добра топлоизолация. Притежава максимална структурна стабилност, постигната с минимално количество алуминий. С елегантна права и заоблена линия и богато разнообразие от цветове, този профил задоволява всички естетически и функционални изисквания. Подходяща е както за фиксирани, така и за отваряеми прозорци. Съвместима е с механизми за отваряне във всички посоки. Etem E 45 е с канал, който позволява монтирането на различни видове обков. • Алуминиева система с прекъснат термомост; • Ширина на системата за права линия – 60 мм; • Ширина на системата за заоблена линия – 67,5 мм; • Коефициент на топлоизолация – Uf=1.9 W/m2; • Различни варианти на отваряне; • Гаранция на профила 50 години.

Etem E 40

Etem E 45

Какво означава “с прекъснат термомост”? Поради получаването на конденз при чистия алуминий, за преодоляване на този проблем се използва алуминиев профил с прекъснат термомост. Разликата със “студения профил” е в поставянето на специална PVC вложка в алуминиевия профил. По този начин не се позволява топлопреминаването между алуминия вън и вътре. Този вид алуминиев профил е подходящ най-вече в помещения с чести смени на температурата и влагата, тъй като предпазва от конденз. 8


Какво означава „без прекъснат термомост”? Изработен изцяло от чист алуминий, с лека конструкция, придаваща на пространството максимално изчистен вид. Основен недостатък на този профил е, че има добра топлопроводимост, което при резки температурни влияния и влажно време води до образуването на конденз. Алуминиевият профил без прекъснат термомост се използва основно за направата на търговски, промишлени и административни сгради и като вътрешни прегради.

Etem E 1000

Etem E 1600

АL дограма Etem E 1000 без прекъснат термомост Алуминиевата дограма Etem E 1000 е изработена от студен профил с дебелина 45 мм и предимно се ползва за вътрешни врати и преградни вътрешни стени. Подходяща е и за вътрешни витрини на магазини с максимален размер 1.5 х 2.5 м. Предлага се както бяла, така и в богата цветова гама. Многообразието от прави и заоблени каси и крила задоволява всички естетически изисквания. Отговаря на стандартите за структурна стабилност и качество на дограмата. Дава възможност за различни механизми на отваряне, включително двуплоскостно за прозорци и врати до 130 кг. Профилът Etem E 1000 предоставя възможност за монтаж на единично стъкло или стъклопакет до 22 мм. АL дограма Etem Е 1000 е икономически изгодно решение. • Специално проектирани уплътнения с увеличена контактна площ за максимално уплътняване на конструкцията; • Гаранция на профила – 50 години.

АL дограма Etem Е 1600 без прекъснат термомост Алуминиевата дограма Etem E 1600 е олекотена и икономична система с отваряне тип плъзгане. Профилът е без прекъснат термомост. Съвместима е със системата Etem E 1000. Предлага се в стандартен бял цвят и богата цветова гама. Подходяща е за остъкляване на тераси или за преграждане на помещения. Дава възможност за монтаж на допълнителни щори, слънцезащитни пана, ламели и мрежи против насекоми. Богат избор от конфигурации на плъзгане – едно-, дву-, три- и четирикрило плъзгане. Единична, двойна и тройна релса, както и комбинация между единична и двойна релса. Може да се изработи както с единично стъкло, така и със стъклопакет 20 мм. Алуминиевата дограма Etem E 1600 е изключително подходяща за прозорци с тип отваряне стандартно плъзгане. При тези прозорци се ползват стъкла с дебелина от 4 до 8 мм или стъклопакети с дебелина 18 мм, както и ПДЧ плоскости, термопанели и хънтри. • Олекотена и икономична система; • Гаранция на профила – 50 години.

www.elegantbg.com

9


Как и защо по вътрешното стъкло се образува конденз? Това явление възниква, ако наред с високата влажност на въздуха в помещението, температурата на вътрешната повърхност на стъклопакета е значително по-ниска от температурата на въздуха в помещението. Ето няколко характерни примера за образуването на конденз: • Ако помещението се използва за пране или къпане, температурата и влажността на въздуха се повишават значително. По охладените стени и вътрешните стъкла в студено време се образува конденз в резултат от това, че температурата спада до точка на оросяване. • Готвенето винаги предизвиква повишаване влажността на въздуха, като в студено време по вътрешната повърхност се образува конденз. • Всеки човек по време на съня си отделя значително количество влага. Затова в спалнята на сутринта влажността е значително повишена. Ако прозорците не са снабдени с външни щори или кепенци, през зимата от вътрешната страна на стъклото се образува конденз. Конденз може да се появи и на прозорци с щори и кепенци, когато сутрин те се отварят и повърхността на стъклата се охлажда бързо. Съществуват и други няколко фактора, спомагащи образуването на конденз: • голямо количество растения в помещението; • неправилно разположение на радиаторите; • дълбоки прозоречни отвори, пердета, вътрешни щори, които пречат за циркулацията на въздуха; • топлинни мостове (места, където изтича топлина). Какво е топлинен мост? След монтаж на изолираните PVC прозорци, конденз може да се появи не само на повърхността на вътрешните стъкла, но и на места, непосредствено прилягащи към касата, напр. прозоречни отвори. В този случай, основната причина за образуването на конденз е топлинния мост. Под топлинен мост се разбира мястото, в което се наблюдава допълнителен поток на топлина и ниска температура на повърхността откъм помещението. В местата на монтаж касата влиза в съприкосновение с външната стена. При различни строителни материали с различна топлопроводимост и елементи с различна форма, неизбежно възникват топлинни мостове. Всеки монтиран в строителния отвор прозорец предизвиква загуба на топлина.

Изисквания към монтажа, препятстващи образуването на конденз в областта на свързване в строителния отвор: • за монолитни стени – монтаж в средната част на отвора. При монтаж в предната част на изотермата 10°С излиза извън строителния елемент и се образува конденз. При монтаж във вътрешната част на отвора изотермата преминава през строителния елемент и конденз не се образува, но обикновено не остава подпрозоречен перваз. • за стени с двойна изолация – монтаж в областта на изолационния слой.

Защо в жилището се появява плесен? При температура под нулата, става ясно, че в много жилища не е налице благоприятен микроклимат, за което свидетелства образуването на конденз, т.е. появяване на влага по външни стени и като следствие появата на плесен. След монтажа на новите PVC прозорци често не може да се проумее какво се случва. Като че ли нищо не се е променило. Помещенията се проветряват от време на време и въпреки това в жилището се появява плесен, каквато преди не е имало. Единственото решение на този проблем – редовно проветряване! Влагата трябва да излезе навън!

Да си кажем честно – колко пари могат да се спестят от отопление? В сравнение със старите единични прозорци, при новите прозорци топлинните загуби при еднаква остъклена площ могат да бъдат сведени до по-малко от една четвърт. За целта са необходими специални топлоизолационни стъкла, но и с найобикновени стъклопакети може да намалите чувствително сметките си за отопление. 10


Трудно ли е почистването и поддържането на прозорците от PVC? Именно тук важи с пълна сила определението “лесни за поддържане”. В сравнение с грапавините на блажната боя тук гладката, матова като коприна повърхност е много по-устойчива на сухи, мокри и разяждащи замърсители. По принцип за обичайното почистване е подходящо всяко неразяждащо средство за измиване.

Външни ролетни щори

Вътрешни щори Мрежи против насекоми Изработват се от алуминиеви профили с различна ширина. Биват статични, ролетни и врати. Могат да се монтират с външни ролетни щори, подходящи са за монтаж върху всеки вид дограма. Мрежата е изработена от фибростъкло с тефлоново покритие. Захващат се с прищипване, изискват минимална поддръжка. При ролетния комарник мрежата се навива на ролка в специална кутия. Така прозорецът може да се използва по всяко време.

Пластмасови – PVC щори Гарантират бързо стабилизиране на температурата спрямо промените във времето, чрез допълнителна топлоизолация. Лятото намаляват t° в помещенията с около 10° С, а зимата я повишават с около 6° С. Поради голямото разнообразие на елементите, които се използват, вариантите на външните PVC ролетни щори са многобройни. Гъвкавостта в предлагането на варианти дава възможност на клиента да направи своя по-добър избор, постигайки оптимално съотношение цена - качество. Външните PVC ролетни щори осигуряват добра топло- и звукоизолация, устойчиви са на метеорологични въздействия, лесни са за поддръжка. Алуминиеви щори С пълнеж от пенополиуретан, внос от Германия и Гърция. Притежават отлични топло- и звукоизолационни качества, охранителна функция и възможност да се ползват като сенник. Изпълняват се с изключително надеждни механизми за задвижване (специални лагери, метална ос, четиристранно затворена алуминиева кутия), позволяващи използването на всички познати начини на управление и прилагането на съвременни електронни устройства – седмични (месечни) програмируеми дистанционни управления: сензори за слънце, вятър, дъжд. При използване на по-масивен профил, електродвигател или блокиращ механизъм за затваряне, щората може да изпълнява и охранителни функции. Цветовата гама включва 12 цвята, от които 6 основни са постоянно на склад. Хоризонтални щори Те са широко разпространени със своята практичност, надеждност и универсалност. Произведени са от алуминиеви ламели с ширина 16 мм и 25 мм, в 47 матови и металик цветове. Предлагаме модели, изработени по немски лиценз, подходящи за монтаж върху PVC и AL дограма. Има възможност за монтаж и между стъклата при дървена дограма. Вертикални щори Подходящи са както за жилищни, така и за административни сгради и офиси. Придават свеж и елегантен вид на обстановката, в която живеете или работите. Изработват се от текстилни и алуминиеви ленти – ламели с ширина 89 мм и 127 мм, с повече от 38 вида платове и 150 цвята.

www.elegantbg.com

11


Гаражни врати Освен по вида материал, гаражните врати се различават и по начина си на отваряне. Основните видове са: ролетни, секционни, махови. Ролетните врати се произвеждат от високоустойчиви алуминиеви ламели с и без топлоизолация (полиуретанов пълнеж за по-добра звуко- и топлоизолация). Те се задвижват както рьчно, с манивела, така и с дистанционно управление или бутон. Ролетният тип гаражни врати позволяват максимално използване на гаражното пространство. Секционните гаражни врати са безшумни, елегантни на вьншен вид и надеждни. Платното на вратата се състои от 4, 5 или 6 секции в зависимост от височината. Те се изработват от галванизирана стоманена ламарина, покрита с PVC фолио и запълнена с полиуретанова пяна. На пазара се предлагат и дървени секционни врати. Те са направени от водоустойчиви материали, използвани в корабостроенето. Секционните врати също могат да се задвижват както автоматично, така и ръчно. Основното им предимство е, че в тях могат да бъдат вградени пешеходна врата и/или прозорец. Маховите гаражни врати се отварят над главата и се предлагат във варианти на хоризонтален лентовиден и касетен растер. Предназначени са за единични и двойни гаражи. Има широк диапазон от стандартни размери. Вратата може да бъде с или без топлоизолация. Може да се отваря ръчно или автоматично.

Охранителни ролетки Там, където има стъклена витрина, обикновено има и охранителна ролетка. Охранителните ролетки се изработват от поцинкована ламарина с възможност за прахово боядисване. Предлагат се плътни ламели с дебелина на ламарината 0,7 мм, плътни ламели с малка и голяма перфорация. Задвижването на ролетките е ръчно чрез напрегнати пружини в кутията или автоматично чрез електродвигател, който се задейства с бутон или от пулт за дистанционно управление. Охранителните ролетки са основно три вида: плътни, перфорирани и решетъчни.

В какви цветове се предлагат прозоречните профили? РVС профилите обикновено са бели. Така се спазват вековните традиции, но към тях се прибавят предимствата на самия материал – лесна поддръжка и устойчивост на атмосферни влияния. “Елегант ЛТ” също така предлага РVС профили – имитация на дърво, както и прозорци с цветно покритие. 12


На какво да обърнем внимание в своята заявка, за да си осигурим предимствата на продуктите, произведени от “Елегант ЛТ”? Наред с данните за изпълнението и експлоатационните качества, трябва да бъдат указани: клас натоварване, уплътненост на фугата, височина на сградата, желана топло- и звукоизолация, вид на обкова и остъкляването. Ако това Ви се вижда твърде сложно, а нямате архитект към когото да се обърнете, може напълно да се доверите на кратката заявка: “Искам да заменя старите прозорци с нови в “Елегант ЛТ”. Плътни охранителни ролетки Плътните охранителни ролетки са с алуминиеви или стоманени профили. Важно е да се отбележи, че алуминиевите профили не корозират и така привлекателният външен вид се запазва през целия период на експлоатация. Плътните ролетки се изработват от стоманени поцинковани ламели с електростатично покритие и дебелина 0.7 мм. Всички носещи елементи и декоративната кутия са изпълнени от поцинкована стомана. Перфорирани охранителни ролетки Перфорираните охранителни ролетки се отличават от плътните единствено по перфорацията на ламелите, която може да бъде с различна форма и размер. Те са с по-висока цена. Възможна е и комбинация между плътни и перфорирани охранителни ролетки. Решетъчни охранителни ролетки Решетъчните ролетки се изпълняват от огънати стоманени пръти 8 с дебелина 8 мм, които са галванизирани и електростатично боядисани. Захващането на отделните пръти става със стоманени скоби. Характерно е, че през тях може да се достигне до стъклото и затова най-често се поставят от вътрешната страна на витрината, като се използва възможността да се вижда през тях.

Стоки на кредит

“Елегант ЛТ“ предлага на своите клиенти възможността да закупят дограма и щори на изплащане чрез UniCredit Consumer Financing.

Какво е UniCredit Consumer Financing? Компания, предоставяща модерен, бърз и удобен начин за покупки на изплащане. UniCredit Consumer Financing е част от UniCredit Group – най-голямата банкова група в Източна Европа. Защо да изберете UniCredit Consumer Financing? • Опростена документация, само с лична карта (за суми до 3000 лв.); • Бързо одобрение. Параметри на предлагания кредит: • От 150 лв. до 50 000 лв., в зависимост от Вашите нужди и желания; • Срок на изплащане от 3 до 72 месеца, по Ваше желание. Защо “на изплащане”? • Достъпни месечни вноски; • Купувате днес това, което бихте могли да си позволите утре; • Не се налага да влагате голяма сума пари в една единствена покупка.

www.elegantbg.com

13


Производствен процес в “Елегант ЛТ” Производстводството се извършва в собствена производствена база с РЗП от 1500 кв. м., намираща се в гр. София, ул. “Банско шосе” № 13 и има следната структура: • Кондициониране на профилите; • Рязане на необходимите профили на двуглав циркуляр Rapid DG200-4-K с електронно отчитане на размера; • Почистване на профила; • Разкрой на укрепващия профил чрез металорежещ циркуляр; • Снаждане на PVC профила с укрепващия профил за постигане на максимална якост; • Лепене на PVC дограмата чрез двуглава залепваща машина Urban AKS 3900; • Почистване на заготовката на автоматична почистваща машина Urban SV 494; • Монтаж на делителите по техническа спецификация; • Разкрой и поставяне на стъклодържачи на двуглава фреза; • Разкрой на стъкло на маса за автоматично рязане на стъкло; • Измиване на заготовките, слобяване на стъклопакета, включващо поставяне на дистанционер, предварително запълнен с абсорбент на машина М 31 и заливането му с хотмелт на автоматизирана поточна линия за израбoтка на стъклопакети; • Подготовка за експедиция, включаваща краен контрол за изискваното качество и количество по договора, маркировка опаковка; • Съхранение на готовата дограма в закрити складови помещения при експлоатационни температури; • Доставката се извършва посредством 7 специализирани товарни автомобила.

Автоматизирана поточна линия Szilank за производство на стъклопакети

За производството на стъклопакети в “Елегант ЛТ” се използва автоматизирана поточна линия Szilank. • Автоматична маса за рязане на стъкло PM 03, на която зададени на компютър параметри се изпълняват изключително точно; • Преса за сглобяване и залепване на стъклопакетите; • Машина за пълнене на стъклопакетите с газ /аргон/; • Машина М 31 за пълнене на дистанционерите с абсорбент; • В производствения процес се използват и други спомагателни машини. Чрез автоматизираната поточна линия Szilank за производство на стъклопакети в “Елегант ЛТ”, човешката намеса е сведена до минимум, което гарантира неизменно високото качество на продукцията.

Важен ли е стъклопакета за топлинните загуби на дограмата? Според проучвания около 80 % от топлинните загуби в дадена сграда се реализират през стъклата. Ето защо е от изключителна важност за топлоизолационните качества на дограмата избора, качествената изработка и монтаж на най-подходящия, съобразно условията стъклопакет. В “Елегант ЛТ” имате възможност да направите консултиран избор от стъкла и варианти на стъклопакети, при неизменно високо качество. 14


Какво ще Ви предложи специализираното предприятие за производството на прозорци? Производителят на прозорците е онзи специалист, към когото трябва да се обърнете за съвет още при разработването на проекта за нов строеж или ремонт. Той ще ви консултира относно най-сигурната и икономическа изгодна конструкция, която ще отговори изцяло на вашите желания относно функционалните решения, звуко- и топлоизолация; ще ви покаже подобни готови обекти; ще разработи предварителна калкулация, без това да ви задължава с нещо както и ще следи за точното изработване и монтиране на вратите и прозорците в договорения срок.

Сeртификати В “Елегант ЛТ” е въведена интегрирана система за управление на производствените процеси и фирмата е сертифицирана по международните стандарти: ISO 9001:2008; ISO 14001:2004; OHSAS 18001:2007. През 2009 г. е въведена система за производствен контрол, която гарантира високото качество и безопасност на продуктите, съгласно изискванията на директива 89/106/ЕЕС. След проведените лабораторни изпитания в нотифицирана лаборания за произвежданите продукти се издава ЕО – декларация за съответствие и се поставя CE-маркировка. Нашите клиенти: • СУ “Св. Климент Охридски” • Столична община • МУ – Фармацевтичен факултет • БТА • Софийска вода • “Нестле България” • Министерство на труда и социалната политика • Министерство на финансите • 9-та френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин” • Болница “Света Анна” • Болница “Света Екатерина” • Зала Арена Армеец • Софийски районен съд • Булгарресурс • Радио “Витоша” • БАН • Топлофикация София • СГСАГ Христо Ботев, както и повече от 20 000 индивидуални клиенти, включително над 100 училища, детски градини и обществени сгради в София и страната, ремонтирани с финансиране по Програмите за енергийна ефективност на ЕС.

ЕЛЕГАНТ – ВАШИЯТ ИЗИСКАН СТИЛ! За нас, екипът на “ЕЛЕГАНТ ЛТ”, всяка поръчка е поредното предизвикателство към нашия професионализъм. Всеки от нас винаги се стреми да се запознае в детайли с нуждите на клиента, за да му предложим най-доброто решение. Натрупаният през годините опит, отличното оборудване на производството и добрата организация на работата са наше ежедневие и ни помагат да удовлетворим изцяло желанията на нашите клиенти. Затова поемаме с готовност отговорността да творим ВАШИЯ ИЗИСКАН СТИЛ. Заповядайте в ЕЛЕГАНТ!

www.elegantbg.com

15


Производствено-складова база Елегант: София, ул. Банско шосе” 13 ” Тел.: +359 2 925 10 85 GSM: +359 898 606 194 E-mail: sales@elegantbg.com Офис Елегант - Красно село” ” София, ж.к. Красно село”, бл. 193 ” Тел.: +359 2 955 60 96 GSM: +359 897 99 30 51 E-mail: krasno_selo@elegantbg.com Офис Елегант – Надежда” ” София, бул. Ломско шосе” 1 ” Кооперативен пазар Тел.: +359 2 936 07 82 GSM: +359 897 99 30 49 E-mail: nadejda@elegantbg.com Офис Елегант – Люлин” ” София, ж.к. Люлин” 3 ” Кооперативен пазар Павилион 30 Тел.: +359 2 824 92 48 GSM: +359 896 89 40 30 E-mail: lulin@elegantbg.com

03.2012

Тест  

Тест на теста, който тества теста за тест

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you