Page 1

®

Den sunde måde at sidde på
Farstrup – tradition og filosofi

Håndværk der holder

Møbelhåndværk siden 1910

10 års garanti

Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup på Fyn – og i en solid savværkstradition. Siden 1950 har møbelproduktionen været stigende og indenfor de seneste 15 år har individuelle tilpassede hvilestole været markedsført under navnet Farstrup Comfort – Den sunde måde at sidde på. Udgangspunktet er at mennesker er ikke ens og derfor stiller forskellige krav. Farstrup Comfort hvilestole fremstilles med menneskets krop som centrum. Et program af gennemtænkte muligheder funderet omkring et tidløst design, form, funktion og fleksibilitet. Således kan en hvilestol tilpasses personens individuelle ønsker og behov. Alle hvilestole har trinløs indstilling af sæde og ryg, der følger dine bevægelser. Uden anstrengelser. En stol kan ikke beskrives med ord. Den skal prøves i praksis!

På Farstrup fremstilles alle komponenter efter de bedste møbeltraditioner. Dermed sikrer vi, at det færdige møbel lever op til de højeste møbelfakta – for kvalitet og holdbarhed. Vi tilbyder derfor en 10 års garanti på vores møbelstel, forudsat normalt brug. Garantien omfatter ikke funktionsdele og dækker ikke almindelig slitage. Se efter Farstrup mærket – det er din garanti for et originalt Farstrup møbel.

Naturen i centrum Vores vigtigste råvare er bøgetræ, et organisk og levende materiale, som vi bearbejder på træets og naturens egne præmisser. Træet stammer udelukkende fra skove, hvor der sker genplantning. Et sundt og rent miljø er afgørende for, at vi også fremover kan fremstille møbler af høj kvalitet. Denne erkendelse afspejler vores holdning til miljøet og til de medarbejdere, der i mere end én forstand gør Farstrup til en levende organisation.


Tilpassede hvilestole

Farver og kvaliteter

Ub

eh

Nakkestøtte

an

dl

gn

g

ur

et b

Lændestøtte Siddevinkel

øg

Kirse

bær

Sædehøjde Sædedybde

Lys br u

n

Tilpassede nakkepuder

Vi lader kroppen bestemme Selvfølgelig er det en god ide at tage hovedet med på råd, når du vælger en hvilestol for de næste mange år. Men på Farstrup lytter vi især til kroppen. Vi ved hvor vigtigt det er, at stolen passer til den, der bruger den. Det er baggrunden for de mange tilretninger, vi kan foretage – for eksempel højde på ryglæn, udformning af nakkestøtte, individuel sædehøjde og sædedybde, ændring af siddevinkel og ekstra lændestøtte. Vore kyndige forhandlere hjælper dig gerne med at finde frem til den rette hvilestol. Det tager lidt tid; men til gengæld kan du glæde dig over mange gode timer i stolen.

4

at

Rygstøtte Lys n

et

Stof eller læder De stoffer, vi har udvalgt, har en høj slidstyrke og en høj grad af lysægthed. Det er din garanti for at stoffet holder i mange år. I læder anvender vi europæiske oksehuder i semi-anilin, der giver en meget høj siddekomfort og tåler et hårdt slid.

Teak

Lys mahogni

Træ og træfarver Alle stole bliver fremstillet i massiv eller formspændt bøg. En del af Plus programmet leveres endvidere i eg. Begge træsorter er meget velegnede til møbler og kendetegnes ved deres styrke og en lang levetid. Stolene fås i en ubehandlet overflade, en natur/lakeret samt i et udvalg af bejdsede/lakerede overflader.

Mahogni

n

k bru

Mør

t

Sor

5


En Farstrup klassiker De bløde skandinaviske linjer tegner stilen for Casa. I de svungne armlæn ser man tydeligt det gode snedkerhåndværk, som man forbinder med produkter fra Farstrup. Casa omfatter en hel serie møbler til stuen. Du kan her vælge mellem en lænestol med høj og lav ryg samt en 2- og 3 personers sofa. Den regulerbare hvilestol og skammel samt sofabord afrunder det omfattende program.

Casa 5197+5135

Med de mange træfarver og et meget stort udvalg af kvalitetsstoffer og læder har du altid muligheden for at matche din eksisterende indretning.Casa 5296+5297 Design: Farstrup Design Team
Lethed og styrke Kombinationen af formspændt og massiv bøg giver Duet en karakteristisk lethed. Armlænene er udformet, så der er et godt greb, når man rejser og sætter sig. Duet fås i to størrelser: Standard- og lille sædebredde. For begge modeller vælger du selv polstringen: Klassisk eller med flæsekant. Duet fås også med indbygget fodhviler. Fælles for alle modeller er den trinløse regulering af sæde og ryg enten manuelt eller med el-betjening.

Duet 5360Duet 5366+5368 Design: Farstrup Design Team
Form og funktion Vega´s armlæn er udformet på en måde, som gør, at du har et fast rundt greb, når du sætter dig. Når du rejser dig, placerer du hænderne på den plane forkant af armlænet – så skal du kun bruge minimale kræfter. Med Vega har du valget mellem en polstring med indbygget nakkepude og en polstring med regulerbar nakkepude. Sædehøjden tilpasser vi individuelt og du kan vælge mellem armlæn med eller uden polstring. Med lukkede sider kan hvilestolen føles varmere. Så sæt dig godt til rette – med fodskammel, måske? Nyd at regulere sæde og ryg som det passer bedst – glidende og trinløst.

Vega 6030+6029

10

Vega 6020 Design: Hans J. Frydendal MDD

11


Komfort efter mål Du mærker straks følelsen af velvære, når du sætter dig til rette i din Lux. Den er også lavet specielt til dig – i den rette sædehøjde og sædedybde. Den er i det stof, du bedst kan lide og i den træfarve, der passer dig. Det giver glæde i hverdagen og mange gode timer i hvilestolen. En Lux fodskammel kan skråstilles og giver dig dermed øget støtte, når du hviler. Den har indbygget magasin med plads til læsestof osv. Endelig kan skamlen bruges til blot at sidde på – børn ved ikke noget bedre.

Skammel 5160

Lux 5566

12

Lux 5561+5160 Design: Hans J. Frydendal MDD

13


En verden af plusser Hvilestolens ryg-højde og udformning skal passe til den, der sidder i stolen. Er ryggen for lille, er der ingen støtte til nakke og skuldre. Er ryggen for høj, passer proportionerne ikke og personen kommer til at virke alt for lille. En korrekt sædedybde og sædehøjde er afgørende for en uhindret blodtilførsel til benene og dermed ens velbefindende, når man sidder mange timer i stolen. Med Plus har du valget mellem  ryghøjder,  sædedybder og en sædehøjde tilpasset dit behov i intervaller på en ½ cm.

Lille ryg

Mellem ryg

Høj ryg Plus 5902

4

Plus 5980+5994 Design: Hans J. Frydendal MDD

5


Bøg og Eg Med Plus kan du møblere hele stuen! Foruden det store udvalg af regulerbare hvilestole omfatter Plus serien en 2- og 3 personers sofa samt en stol med fast ryg. I eg har du valget mellem overfladerne: ubehandlet, lysnet lak, klar lak og mørkbejdset/ lakeret. I bøg er der et udvalg på 10 farver – se oversigten side 5. Med indbygget fodhviler har du valget mellem 1 eller 2 motorer. Med én motor foregår reguleringen i en bevægelse, mens to motorer giver dig mulighed for at justere ryg og fodhviler uafhængigt af hinanden.

Plus 5060

Med de mange træfarver og et meget stort udvalg af kvalitetsstoffer og læder har du altid muligheden for at matche din eksisterende indretning.

16

Plus 5021+5011 Design: Hans J. Frydendal MDD

17


Tag bordet med hen til stolen Et multibord byder på én samlet løsning på flere behov. Det er let at flytte og hjulene bremses ved et enkelt tryk. Den midterste plade kan vippes og låser sig selv i den hældning, som passer dig. Læselisten sørger for, at din bog bliver liggende. Når du bruger bordet som plan flade, er det blot at tage læselisten af og låse vippefunktionen. Har du brug for mere bordplads, så vælg et multibord med klapper – her har du endvidere muligheden for at justere bordhøjden efter behov. Bordene fremstilles i bøg og leveres i de samme bejdsefarver som hvilestolen.

Multibord 4610

18

Multibord 4605 Design: Farstrup Design Team

19


Farstrup Comfort princippet Udgangspunktet er, at vi mennesker er forskellige i størrelse, hvilket betyder, at kun få personer opnår en optimal siddekomfort i en standard hvilestol. Filosofien i Farstrup Comfort er derfor at tilbyde individuelle tilpassede hvilestole ud fra principper, der giver brugeren en uovertruffen siddekomfort.

Fodskammel Flere modeller kan skråtstilles og har praktisk rum til opbevaring.

Nakkestøtte Let at regulere. Armlæn Giver en god støtte for underarmen og et fast greb, når man rejser eller sætter sig.

Lændestøtte Stabil polstret ryg med korrekt ergonomisk støtte. Sædedybde Vi leverer stolen i flere sædedybder.

Oppustelig lændestøtte Stolen kan fås med oppustelig lændestøtte.

Sædeforkant Med en afrundet sædeforkant kan benene hvile uden, at blodcirkulationen bliver hæmmet.

Siddevinkel Trinløs regulerbar sæde og ryg.

Sæde Ergonomisk sæde. Højden bliver tilpasset i hvert enkelt tilfælde.

Farstrup Møbler A/S Farstrupvej 21 DK-5471 Søndersø

20

Tel. + 45 / 63 83 83 83 Fax + 45 / 63 83 83 90 E-mail: info@farstrup.dk www.farstrup.dk

Fastrup Comfort  

Catalog 2010