Page 1

Z u i d -Wes t - V l aan de re n h e eft d e recrea ti ev e f i e t s e r v e e l t e b ie d e n! Kiest u er toch voor om er alleen op uit te trekken? Vergeet dan niet dat Mobiel beschikt over een uitgebreid aanbod huurfi etsen, fietskaarten en fietsaccessoires. Wat heeft onze regio zoal te bieden? De Leiestreek biedt een grote variatie: van kilometerslange jaagpaden langs de Leie en de Schelde tot zachtglooiende heuvels met prachtige vergezichten, van oude spoorwegbeddingen tot kleine paadjes weg van het drukke verkeer, van gastvrije dorpjes met leuke terrasjes tot steden met een cultureel verleden. Maar er is meer…Vanaf de zomer van 2006 is het fietsroutenetwerk Leiestreek volledig bewegwijzerd en operationeel. Goed voor zo’n 300 km fietsplezier. Alle informatie omtrent dit knooppuntennetwerk vindt u bij Toerisme Leiestreek (www.toerisme-leiestreek.be). WWW.PIRANACONCEPTS.COM

MOBIEL vzw Bloemistenstraat 2b T +32 (0)56 24 99 10 B- 8500 Kortrijk F +32 (0)56 20 01 08

info@mobiel.be www.mobiel.be

fie ts to e ris m e


F i ets en me t M o bi e l do o r Z uid -We st-V l a a nd e re n Tochten uit onze kalender: Als we uit fietsen gaan, doen we dat voor het fietsplezier, om elkaar te ontmoeten en voor de ontspanning. Dat vind je in al onze fietstochten terug. Zij die graag eens wat harder en verder willen trappen bieden we ook langere tochten aan buiten regio Kortrijk. Voor gezinnen met kleine kinderen staan er familietochten op het programma waarbij het tempo iets lager ligt en we meerdere stopplaatsen voorzien waar we de fiets even opzij kunnen zetten. Soms rijden we met speciale fietsen zoals bij een steegjessteptocht of een tandemtocht. En op een mooie zomeravond kan u met ons een frisse neus halen. In juli en augustus kan dit elke 1ste en 3de woensdagavond van de maand. Voor alle fietstochten vragen wij om vooraf telefonisch, per mail of via de website in te schrijven tot 3 dagen voor de fietstocht. Vraag onze fietskalender of kijk ons fietsprogramma en de uitgebreide informatie na op www.mobiel.be.

Fietsplezier met familie, vrienden of het bedrijf: Wie er met een groep op uit wil heeft keuze uit 4 totaal verschillende all-in (halve)dagtochten. De fiets, de gids en de activiteiten zijn in de prijs inbegrepen. Menu Bicyclettis: Het arrangement voor de sportieve lekkerbekken! Afwisselend zetten we de beentjes op de trappers of schuiven we ze onder tafel. Op deze culinaire fietstocht wordt u op diverse locaties telkens een andere gang van het menu aangeboden. Tussen de gangen door doet de spijsvertering goed haar werk want we fietsen op het gemak naar een ander eethuis ... en de gids, die vertelt leuke weetjes over Kortrijk tijdens de korte fietsetappes.

Tjolen door de vlasvallei: De streek rond Kortrijk is gekend voor zijn vlasgeschiedenis. We maken een fietstocht rond het thema vlas en brengen een bezoek aan een oude vlasfabriek of aan het vlasmuseum (of beide).

Er op uit met de fiets! De fiets is het middel bij uitstek voor wie er eens een dagje op uit wil in de Leiestreek! U verkent een streek op uw eigen manier en u houdt halt bij de mooiste plekjes.

een verscheiden programma fietstochten. Mobiel neemt u dan op sleeptouw langs rustige wegen doorheen gekende en minder gekende stukjes van de Leiestreek.

Kortrijk binnenste buiten: We keren Kortrijk en dichte omgeving binnenste buiten! We maken een fietstocht langs de buitenrand van de stad, een steegjessteptocht kriskras door het hart van de stad en we brengen een bezoek aan een historisch gebouw of interessant bedrijf.

Wie het plannen van een fietstocht liever aan een kenner overlaat, kan tijdens de zomermaanden bij Mobiel terecht voor

U kan zich inschrijven voor de tochten uit onze kalender, maar u kan ook met een groep een volledig georganiseerde daguitstap boeken.

Smekkelen op de fiets: Dit fietsarrangement is er voor de genieters onder ons! We maken een heel ontspannende fietstocht waarbij we enkele Kortrijkse bedrijven bezoeken die ons hun gekende producten voorstellen en ons een proevertje gunnen. Voor uitgebreide informatie, prijzen of boekingen kan u telefonisch bij Mobiel terecht. Gelieve minimum 2 maanden vooraf te reserveren!

Folder fietstoerisme Mobiel  

Dit is onze folder specifiek gericht op fietstoerisme