Page 1

Mireia Almendros Serrat Aida Altimira Luque Aida Cantenys Planella M1 “A�


Índex Definició d’activitat física i la salut Relació de la salut amb l’activitat física Cicles educació primària Higiene personal Escalfament Activitat de les dents sanes Estiraments Vídeo


Definició d’activitat física i salut: Activitat física: L’activitat física és qualsevol moviment corporal intencional, realitzat amb els músculs esquelètics, que resulta una despesa d’energia i una experiència personal, i ens permet interactuar amb els éssers i amb l’ambient que ens envolta. Salut: Segons la OMS: Estat complert de benestar físic, mental i social i no solament l’absència de malalties.


Relació de la salut amb l’activitat física L’activitat física millora la nostra salut i qualitat de vida donant-nos un seguit de beneficis a nivell físic, psíquic i socioafectiu, tot i que si hi ha un abús o una pràctica incorrecte d’exercici físic pot causa lesions i danys en el nostre organisme.


CICLE SUPERIOR CONTINGUTS: Activitat física i salut: CONTINGUTS: - Prevenció de lesions en l’activitat física tot valorant la importància de l’escalfament, la dosificació de l’esforç i la recuperació - Adquisició dels hàbits de postura i alimentaris saludables i autonomia en la higiene personal COMPETÈNCIES: COMPETÈNCIES: - Aprendre a aprendre - Autonomia i iniciativa personal - Coneixement i interacció amb el món físic


CICLE SUPERIOR OBJECTIUS: OBJECTIUS: - Apreciar els aspectes beneficiosos envers la salut de l’exercici físic i de l’adequació d’hàbits higiènics alimentaris i posturals - Regular i dosificar l’esforç assolint un nivell d’autoexigència d’acord amb les pròpies necessitats i les característiques de la tasca. CRITERIS D’AVALUACIÓ: D’AVALUACIÓ: - Desenvolupar conductes actives per incrementar la condició física ajustant la pròpia actuació en les pròpies possibilitats i limitacions corporals - Identificar algunes de les relacions que s’estableixen entre la correcte i habitual pràctica d’exercici físic i millora de salut - Identificar com a valors fonamentals i pràctiques d’activitat física, l’esforç personal i les relacions que s’estableixen amb el grup i actuar d’acord amb aquests.


Higiene personal - esportiva: La higiene esportiva és la realització i manteniment d’una sèrie d’hàbits, que ajuden a obtenir el màxim rendiment en l’exercici físic i també ajuda a preservar la salut. Roba esportiva: Roba d’entrenament adequada (còmode, neta,...) i que sigui específica per realitzar esport (xandall). Calçat: Important que sigui una bamba còmode (que no apreti). Higiene personal: Cal portar una tovallola per eixugar la suor i un desodorant de bola per desprès de la sessió de gimnàs.


ESCALFAMENT HÀBITS POSTURALS:


Activitat de les dents sanes! És important un bon raspallat de dents ja que l’objectiu d'aquest hàbit higiènic és eliminar la placa bacteriana i aportar fluor tòpic a les dents. Com ja sabeu el Programa de glopeigs periòdics de solucions fluorades a l'escola està dirigit als alumnes de 1r, 2n, 3r i 4rt de primària, és un programa de salut pública pensat per millorar la salut oral dels escolars de Catalunya, és a dir a cicle superior han de tenir l’hàbit assolit. El fluor és la millor defensa contra la càries dental.


Estiraments • Beneficis produïts pels estiraments: - Augmenten la temperatura dels teixits i el reg sanguini. - Milloren la circulació venosa i limfàtica. - Prevenen les estrebades musculars o alleugen els cruiximents o la seva aparició. - Ajuden al desenvolupament de l’esquema corporal. - Augmenten la mobilitat articular i milloren la propiocepció. - Produeixen benestar psicològic.


Estiraments tronc inferior Adductors

Flexors de la cama BĂ­ceps femoral

Panxell/bessons QuĂ driceps Glutis

Glutis i cintura


Estiraments tronc superior

TrĂ­ceps Braquial

Flexors del canell

Esquena Deltoides

Part lateral del coll


Vídeo http://www.youtube.com/watch?v=cgvzB_FNU2c


MOLTES GRÀCIES

Educació i Salut  

Educació i Salut a l'educació Primària, concretament al cicle inicial.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you