Page 1

109

;ABRIL 2009;SERHS 109;1,20 Euros

DISTRIBUCIÓ, TURISME, HOTELS, ALIMENTACIÓ, EQUIPAMENTS I SERVEIS

Actualitat : Junta General d’Accionistes : Nova plataforma de gestió Serhsnet : Operatiu el nou Portal SERHS : Jordi Bagó i Mons, nou conseller de l’aerolínia Spanair : SERHS Tourism a la MITT de Moscou Tema de portada : EXPOSERHS 2009 al Circuit de Catalunya Reportatge : XXXIII Nit de la SERHS : 50 anys d’història de l’Hotel Santa Marta, de Lloret de Mar L’Entrevista : Carlos Gracia, director general Google Enterprise Carnet social : Visita del president de Grup SERHS a Natal Portal SERHS : Nous avantatges i descomptes a SERHS

www.serhs.com


SUMARI

21

4

pàg. CARNET SOCIAL

pàg. ACTUALITAT

El passat 23 de febrer, va tenir lloc la Junta General d’Accionistes de Grup SERHS, al Castell Jalpí d’Arenys de Munt, seu social de la corporació. L’assistència va ser de 312 accionistes, representant el 66% del capital social del Grup. L’ordre del dia va tractar els aspectes més rellevants de les àrees de negoci del grup, així com la presentació d’un comparatiu dels resultats.

y Castell Jalpí, seu social de la corporació, va acollir la Junta General d’Accionistes de Grup SERHS. Pàg. 4

8

22

pàg. L’ENTREVISTA

Grup SERHS s’ha convertit en una de les pioneres en l’adaptació de la tecnologia de Google del correu electrònic (Gmail) i en un gran referent per aquesta gran empresa a tot el territori espanyol. Per parlar d’aquesta qüestió, hem entrevistat al Sr. Carlos Gracia, director general de Google Enterprise España.

pàg. REPORTATGE y L’empresa DKV Assegurances fou guardonada per la seva “Trajectòria i Compromís amb SERHS”, premi especial que fou recollit pel Dr. Josep Santacreu, conseller delegat d’aquesta companyia, que va pronunciar unes emotives paraules d’agraïment. Pàg. 22

16

pàg. TEMA DE PORTADA

EXPOSERHS, en el Circuit de Catalunya, assoleix la visita rècord de més de 8.300 professionals. En aquesta 11a edició de la fira hi van participar 100 expositors del sector de l’Hostaleria, la Restauració i les Col·lectivitats, els quals van presentar amb éxit els seus productes i serveis.

Un any més, el Pavelló Poliesportiu de Santa Susanna (el Maresme) va acollir la 33ª edició de la Nit de la SERHS que es va celebrar el passat dimecres 25 de març. Una celebració emblemàtica que facilita, a l’entorn d’un sopar, el retrobament d’accionistes, col·laboradors i amics de la corporació. Un acte entranyable en el qual s’hi van aplegar 600 persones, i que fou presidit per l’Hble. Sr. Josep Huguet i Biosca, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

y Sr. Carlos Gracia, director general de Google, qualifica a la SERHS de referent i de model a seguir. Pàg. 8

20

pàg. ACTUALITAT

L’hotel de quatre estrelles Santa Marta, de Lloret de Mar (La Selva), va celebrar el seu 50è aniversari organitzant diferents actes, al llarg de l’estiu passat, entre d’altres, un sopar amb importants personalitats del nostre país, així com amics i clients. L’hotel propietat de la família Noguera, projecta un encant especial, un esperit familiar en un entorn encisador.

Del 18 al 21 de març va tenir lloc la celebració de la Fira de Turisme MITT de Moscou, un dels certàmens turístics més importants del circuit internacional de fires, on SERHS Tourism hi estigué present amb espais de treball als estands de Catalunya, Turespaña i al pavelló de TEZ Tour, la qual cosa va servir per desplegar una important acció comercial i comprovar, satisfactòriament, el bon posicionament de la nostra marca .

PORTADA:

y EXPOSERHS rep, al Circuit de Catalunya, la visita rècord de més de 8.300 professionals del sector de l’Hostaleria, la Restauració i les Col·lectivitats. Pàg. 16

Recull gràfic del parlament del president de Grup SERHS, Sr. Ramon Bagó, amb motiu de la inauguració de la Fira-mostra EXPOSERHS, celebrada al Circuit de Catalunya, i inaugurada per l’Honorable Sr. Josep Huguet, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa.

Fotografia: Lluís Valcarcel.

y SERHS Tourism va mantenir, a la MITT de Moscou, importants contactes tant a nivell comercial com amb el Consolat General d’Espanya. Pàg. 21 REVISTA SERHS DISTRIBUCIÓ, TURISME, HOTELS, ALIMENTACIÓ, EQUIPAMENTS I SERVEIS Edita: GRUP SERHS S.A. C/ Garbí, 88-90. 08397 PINEDA DE MAR. E-mail: grupserhs@serhs.com Tel.: 93 767 03 78. Fax 93 767 06 02;President: Ramon Bagó i Agulló;Conseller editorial: Ramon Serra;Director: Eudald Puig;Consell de redacció: Jordi Bagó, Antoni Borràs, Josep Puig, Antoni Palmada, Raimon Bagó, Miquel Mas, Jaume Torrent, Margarita Ferrer, Josep Mª Bagudà, Mar Matellanes, Oriol Verdura, Eudald Puig, Noelia Pastor.;Redactor en cap: Jordi Ten. e-mail: jten@publintur.es;Fotografies: Arxiu Publintur, Lluís Valcàrcel i Joan Ribot. ;Il·lustracions: Publintur S.A.;Disseny, maquetació, coordinació de producció i edició: Publintur S. A.;Imprimeix: Publintur S. A. Rierany dels Frares, 5. 08397 PINEDA DE MAR;Dipòsit legal: GI-308-1984.;Tiratge: 5.000 exemplars.;La publicitat inclosa a la revista no ha de ser considerada una recomanació de l’empresa editora als seus associats. ;PÀG. 3;ABRIL 2009;SERHS 109;

Placa d’Honor del Turisme de Catalunya 2001

Placa al Mèrit Turístic de l’Estat Espanyol Categoria d’Or 2003

Premi Principe Felipe a l’Excel·lència Turistica 2005


ACTUALITAT “Hem d’ésser molt més

exigents i preparar-nos per afrontar un 2009, que amb tota seguretat serà difícil i complicat, però sense utilitzar com a excusa.”

la crisi

y

Junta General d’Accionistes celebrada el passat 23 de febrer de 2009.

: Junta General d’Accionistes SERHS tanca el 2008 amb uns beneficis operatius de 22,61 milions d’euros i un resultat net de 5,53 milions d’euros La corporació catalana augmenta la seva facturació un 10,50%, superant els 526 milions d’euros, per la qual cosa i fent referència a les activitats de les àrees de negoci del grup, el conseller delegat i vicepresident de la Corporació, el senyor Jordi Bagó i Mons va donar compte de les activitats més significatives dutes a terme per cadascuna d’elles. El passat 23 de febrer de 2009 va tenir lloc, sota la presidència del Sr. Ramón Bagó i Agulló, la Junta General d’Accionistes de Grup SERHS al Castell Jalpí d’Arenys de Munt, seu social de la corporació. L’assistència va ser de 312 accionistes, representant el 66% del capital social del grup. L’ordre del dia va tractar els aspectes més rellevants de les àrees de negoci del grup, així com la presentació d’un comparatiu dels resultats, on destaca que aquest darrer any es tancarà amb una facturació consolidada de 526,47 milions d’euros, un 10,50% superior a l’exercici passat, que va ser de 476,44 milions d’euros. Per primera vegada, el nombre d’accionistes sobrepassa els 1.500 i l’ampliació de capital realitzada el desembre de 2008 s’ha cobert, totalment, arribant a un capital social de 71

y

milions d’euros. Pel que fa a la previsió d’avançament de resultats, Grup SERHS en l’exercici 2008 presenta un EBITDA de 22,61 milions d’euros, un 6,19% inferior a l’any 2007 que va ser de 24 milions d’euros, considerat el millor any de la història de la nostra corporació. Aquest resultat és prop d’un 20% superior a l’exercici 2006 que va ser de 18,90 milions d’euros. El benefici net, després d’impostos, va ser de 5,53 milions d’euros, un 8,90% inferior al 2007 i un 37,25% superior al 2006. En referència a les activitats de les àrees de negoci del Grup, el conseller delegat i vicepresident de la Corporació, el senyor Jordi Bagó i Mons va anar donant compte de les activitats més significatives dutes a terme per cadascuna de les unitats operatives de negoci.

La Junta General d’Accionistes estigué representada pel 66% del capital social del Grup. ;PÀG. 4;ABRIL 2009;SERHS 109;

Així, a SERHS Distribució va destacar la inversió de 10 milions d’euros en la compra de les naus de Tarragona, que des de l’any 1998 s’han vingut utilitzant de lloguer (una parcel·la de 20.000 m2), així com la renovació de l’acord de col·laboració que el Grup té amb Nestlé per comercialitzar tota la gamma de cafè BONKA durant els propers 5 anys. A l’àrea de SERHS Tourism s’ha creat una nova plataforma de gestió com a estratègia tecnològica anomenada “Serhsnet”. Cal destacar que les vendes online d’aquesta àrea han augmentat fins a 54 milions d’euros aquest 2008 i les webs han rebut 159 milions de peticions de disponibilitat. També es va esmentar la nova estratègia comercial de l’àrea, segmentada per països, i es va posar èmfasi en els nous acords amb agències tradicionals i agències online. Seguint amb aquesta línia comercial online, l’àrea d’Hotels Serhs va destacar que continua l’èxit de visitants de la nova web dels Vilars Rurals. Els primers mesos del 2009 han obtingut una mitjana de 1.300 visitants al dia, així com una forta ocupació. Referent a l’àrea de SERHS Alimentació, va destacar la incorporació recent de 250 persones a l’empresa de nova creació Sacalmser, S.L, especialitzada en el monitoratge i gestió alimentària de centres escolars. Per altre part, i fent referència a l’àrea de SERHS Projects&Equipments, va nomenar els principals projectes i realitzacions que s’han dut a terme en diversos establiments hotelers i restaurants d’arreu de l’Estat espanyol. Per últim, l’àrea de Serveis i Noves Tecnologies va destacar l’acord que ha signat darrerament Grup SERHS amb Google. El grup s’ha convertit en la implantació més important de Google a l’Estat espanyol en l’aplicació del correu electrònic i resta d’utilitats per als treballadors. Tanmateix, va assenyalar la importància d’haver dut a terme, el proppassat mes de gener, la implantació del “Catàleg de conciliació de vida professional i personal” a totes les empreses de Grup SERHS. Aquest catàleg forma part d’un dels objectius del Pla de Desenvolupament de Recursos Humans de Responsabilitat Social Corporativa (RSC). En aquest pla es recullen tant les mesures de conciliació regulades per la llei, com les voluntàries del grup.


ACTUALITAT

: SERHS s’incorpora a l’accionariat de Spanair Jordi Bagó i Mons, nou conseller de l’aerolínia

FEMCAT ha nomenat Jordi Bagó -conseller delegat i vicepresident 1r de Grup SERHS-, conseller de l’aerolínia Spanair que presidirà l’empresari i exvicepresident econòmic del FC Barcelona, Ferran Soriano.

Perfil

Tal com va anunciar el Sr. Ramon Bagó, president de SERHS, formalment en la 33a Nit que va celebrar la corporació, el passat dia 25 de març a Sta. Susanna, Grup SERHS formarà part de l’accionariat de la companyia aèria Spanair. La decisió va ser presa en l’últim consell d’administració. Grup SERHS és membre de la Fundació Privada d’Empresaris FemCAT que participa en aquest tema mitjançant la societat Volcat-2009. Una nova etapa: aixecar el vol de la companyia Spanair estrena, doncs, un nou consell d’administració, una vegada ha estat feta la venda del 80% de l’aerolinia. En aquesta nova etapa, Ferran Soriano, assumeix la presidència de la companyia, que té també com a consellers, en representació dels socis majoritaris, a: Josep Mateu, president de la Fundació FemCat -una de las entitats més implicades en l’operació - i director general del Racc (Reial Automòbil Club de Catalunya); Jordi Bagó, conseller delegat i vicepresident 1r de Grup SERHS, el 1r. Grup Turístic de Catalunya;

Miquel Martí, president del grup de transport de viatgers i distribució de cotxes Moventia; Joan Gaspart, president de Turisme de Barcelona i del grup hoteler Husa; Jordi Mestre, president d’Expo Hotels; Rafael Sunyol, vicepresident executiu de la societat de capital risc Catalana d’Iniciatives; Carlos Tusquets, president de Fibanc; Jordi Clos, president del Gremi d’Hotels de Barcelona i de Derby Hotels; l’empresària andorrana Maria Reig, presidenta de Reig Capital Group, i Agustí Cordón, director general de Fira de Barcelona. El grup escandinau SAS, que manté el 20% de Spanair, comptarà amb dos vocals en el consell d’administració de l’aerolínia: Lars Lindgren, que ocupava fins ara la presidència de Spanair, i Benny Zakrisson, que en serà vicepresident. Els nous socis de Spanair, Catalana d’Iniciatives, Turisme de Barcelona, Volcat 2009 i Fira de Barcelona, subscriuran una ampliació de capital de 100 milions d’euros a la companyia, que va facturar 1.000 milions d’euros l’any passat.

y Jordi Bagó i Mons, conseller delegat i vicepresident 1r de Grup SERHS.

Jordi Bagó i Mons, diplomat en Turisme per l’Escola Universitària de Sant Pol de Mar, ha estat impulsor de les empreses Publintur (disseny i comunicació) i Migjornser (noves tecnologies). L’any 2000 fou nomenat comissari per a la redacció i desenvolupament del Pla Estratègic Corporatiu (PEC), un instrument pensat per adaptar l’organigrama del Grup a les noves exigències de futur. Actualment és el director general de l’Àrea Corporativa, Serveis i Noves Tecnologies. A nivell corporatiu l’any 2004, Jordi Bagó fou nomenat conseller delegat i vicepresident 1r de Grup SERHS, on és membre del consell executiu i d’administració d’aquesta corporació, entitat adscrita a la FemCAT, fundació de la qual és Patró. També és membre del consell territorial a Catalunya de Mapfre.

: Visita del President de Grup SERHS a les empreses Continuen, d’acord amb el Pla de Comunicació de Presidència, les anomenades visites a les empreses de la nostra corporació. L’essència rau en la voluntat d’establir una comunicació efectiva amb tots els integrants de l’equip humà de cada empresa. Durant la visita, el president del Grup SERHS, el Sr. Ramon Bagó, formalitza la presentació del comunicador corporatiu i, amb ell, tot el portafoli d’avantatges, ajuts i col·laboracions pensades pel gaudi dels treballadors de les empreses. En aquesta ocasió, s’han visitat les empreses: Facilcar, Cediserhs, SERHS Fruits Allelac i Fruites Pàmies i Serhs Fred Nam Nam, totes elles pertanyents a les àrees de SERHS Distribució (Peribles i no Peribles), ubicades a Tarragona, així com la delegació que SERHS Projects&Equipments té en aquesta mateixa ciutat. També la comissió i l’equip de comunicació corporativa es va desplaçar a Salou per visitar als companys de Viatges Tropikal Tours, pertanyents a l’àrea de SERHS Turisme i Viatges.

y Visita a Viatges Tropikal Tours Salou.

y Equip humà de FacilCar, SERHS Fred Nam-Nam i SERHS Fruits Allelac a Tarragona.

y Els treballadors de l’àrea de SERHS Tourism van rebre amb interès la xerrada.

y Presentació dels comunicadors corporatius de les empreses ubicades a Tarragona.

;PÀG. 5;ABRIL 2009;SERHS 109;


ACTUALITAT

: SERHS Tourism present a Fitur’09

y

Serhs Tourism ha estat representat en un estand situat al pavelló 12 – estand 12A02

L’Àrea de Serhs Tourism ha estat present del 28 de Gener a l’1 de Febrer a la fira IFEMA de Madrid, a la 29ª edició de FITUR, la Fira Internacional del Turisme, visita obligada per a milers d’empreses i representants del món del turisme. L’àrea de turisme del grup ha presentat les novetats d’aquesta temporada sota la visió de ser un proveïdor global de serveis pels diferents operadors turístics.

y

L’apunt SERHS Tourism compta amb un banc únic de més de 40.000 allotjaments ubicats en 100 països, avalats pels 30 anys d’experiència en el sector.

www.serhstourism.com www.rhodasol.es

gestió Serhsnet Les webs de SERHS Tourism activades per formalitzar reserves online, han experimentat, en dos anys, un notori creixement: s’han multiplicat per quatre. L’any 2006 van rebre prop de 40 milions de peticions de disponibilitat i aquest 2008 van ser 160 milions. La constant evolució que experimenten les noves tecnologies i la seva aplicació en el sector turístic ha portat a Grup SERHS ha realitzar contínues inversions en millores dels diferents sistemes i eines informàtiques per donar resposta en aquest camp. El centre de procés de dades, conegut per CPD és una de les més destacades i modernes instal·lacions que cada any incrementa, de manera molt significativa, el seu volum d’activitat. Com a SERHS Tourism, les seves webs que realitzen reserves online, l’any 2006 van rebre prop de 40 milions de peticions de disponibilitat i aquest 2008 van ser 160 milions. En dos anys s’han multiplicat per 4. Per tal d’estructurar millor el sistema operatiu que hi ha darrera de totes aquestes operacions, s’ha creat una nova plataforma de gestió, que s’anomena Serhsnet. Es tracta d’una eina global amb un sol sistema que pretén aglutinar totes les àrees de gestió amb la finalitat d’obtenir un millor tractament de la informació, de forma més eficient, i alhora poder oferir més facilitats per als usuaris. Engloba, entre altres programes com “Gat” i “Palmera”, en un únic entorn, creant una nova realitat que pretén oferir nous productes i serveis, així com més valor afegit a clients i proveïdors.

y Ayamonte. La pesca de la tonyina ©Hispanic Society of America, Nova York.

L’àrea de SERHS Tourism, sempre a la última amb innovadors webs.

: Innovadors webs a l’àrea de SERHS Tourism Les marques Serhs Tourism i Rhodasol-Turimar presenten nous i avançats portals web B2B per als professionals del sector, amb la vocació de ser proveïdors globals online. Amb l’eslògan “vine i descobreix un món de possibilitats...” van entrar en funcionament amb el desig de donar la màxima satisfacció als seus clients, que actuen essencialment en el mercat de les agències de viatge. Així el web www.serhstourism.com s’adreça a les agències i turoperadors internacionals, mentres que per la seva part www.rhodasol.es és el canal de venda online destinat a agències minoristes de l’Estat espanyol. També s’ofereixen noves possibilitats de connexió XML, marques blanques o microsites. Aquests nous portals s’estructuren seguint els següents criteris: • Agilitat i rapidesa en les transaccions: procés de compra en només 3 passos, temps de resposta molt ràpid, mínim nombre de clicks. • Personalització: possibilitat de customitzar resultats,

: Nova plataforma de

afinar cerques. • Senzillesa i facilitat d’ús: permet modificacions i cancel·lacions. • Continguts útils i de valor: reserves multidestí i multiproducte. • Organització i navegabilitat: s’ha realitzat un especial èmfasi per aconseguir un excel·lent grau d’utilitat. Aquesta àrea continua la seva ferma aposta per les noves tecnologies que tan bon resultat estant presentant, any rere any, amb increments molt destacats en venda online. ;PÀG. 6;ABRIL 2009;SERHS 109;

: Sorolla. Visió d’Espanya Fins al 3 de maig, el Museu d’Art Nacional de Catalunya presenta els plafons que Sorolla va pintar per la Hispanic Society of America Exposició organitzada per Bancaja, amb l’obra de la Hispanic Society of America i amb la col·laboració del MNAC. Sala d’exposicions temporals 1. “Sorolla. Visió d’Espanya. Col·lecció de la Hispanic Society of America” reuneix els 14 panells pintats per Joaquim Sorolla per decorar la biblioteca d’aquesta institució americana, amb seu a Nova York. Organitzada per Bancaja amb les obres de la “Hispanic Society of America” i amb la col·laboració del MNAC, la mostra presenta per primera vegada la totalitat d’aquest imponent conjunt fora de la seu per a la qual va ser concebut. Entrada lliure.


EDITORIAL : El Camí de Sant Jaume de Galícia a Catalunya El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, a través de la direcció general de turisme ha apostat pel desenvolupament del Camí de Sant Jaume a Catalunya. Les raons que avalen l’aposta són múltiples. N’esbrinaré algunes. La importància assolida pels camins xacobeus que esdevenen un dels grans itineraris culturals més transitats del món, més enllà de la seva significació religiosa. El camí s’ha convertit en els darrers anys, en un veritable fenomen social amb milers de persones d’arreu del món que el recorren any rere any. Una altra rau en l’aval i el reconeixement què gaudeix el camí de Sant Jaume a nivell europeu i mundial. El camí de Sant Jaume és, avui, un gran itinerari cultural europeu avalat pel Consell d’Europa i reconegut com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. I, pel que fa a casa nostra, cal saber l’èxit que té el camí de Sant Jaume entre catalans i l’acceptació que té a Catalunya. En aquest sentit i y Jordi Ten i Figueras segons les dades publicades a les webs oficials, prop d’un 10% dels pelegrins que arriben anualment a Santiago provenen de Catalunya. L’èxit del Camí entre els catalans prové segurament de la nostra tradició excursionista. Catalunya compte, a més, amb una vintena d’associacions d’amics del Camí de Sant Jaume; aquestes tenen cura de la conservació de diversos trams i brancals del Camí, de l’edició de guies “Prop d’un 10% dels i de l’atenció als pelegrins que volen començar a caminar des de Catalunya. pelegrins que arriben Amb aquestes iniciatives, la ruta del CSJ permet integrar Catalunya en la Xarxa Europea de Camins de Sant Jaume, de la que fins ara n’ha anualment a Santiago provenen de Catalunya. L’èxit estat absent, si més no, de manera oficial, oferir als nombrosos pelegrins i caminants catalans l’oportunitat de començar a caminar des de Catalunya mateix. Actualment, la majoria comença a caminar a Somport, a Aragó, o bé a Roncesvalles, Navarra i dotar Catalunya d’una del Camí entre els catalans xarxa de grans rutes i itineraris culturals tindrà la capacitat de convertir-se en un atractiu turístic. prové segurament de la Ara, aviat farà un any que era inaugurada a l’Abadia de Montserrat la senyalització del primer tram del Camí de Sant Jaume de Galícia, des nostra tradició excursionista. de Montserrat a Alcarràs, al límit amb Aragó. Un tram de camí que s’inicia al monestir de Montserrat per arribar al poble d’Alcarràs, passant La senyalització del Camí de per 6 comarques, 30 municipis i 21 nuclis urbans. Una ruta que té 140 km de longitud i que es pot fer en cinc etapes, d’uns 25-30 km de Sant Jaume, des de Tarragona mitjana. En el marc d’aquesta inauguració fou presentada la guia de la primera fase del Camí de Sant Jaume de Galícia a Catalunya, que a Lleida, s’iniciarà aquest 2009 descriu el tram comprès entre el monestir de Montserrat i Alcarràs. Una publicació que conté informació històrica i cultural del Camí, com coincidint amb la celebració de també indicacions per preparar el pelegrinatge, plànols i allotjaments turístics. Una actuació i unes informacions que responen a l’aposta l’any Jubilar a Tarragona, una feta per la Generalitat per la recuperació dels brancals catalans del Camí de Sant Jaume, acció que en aquest tram específic Montserratfase del Camí de Sant Jaume Alcarràs, contribueix a posar en valor turístic ciutats, llocs i comarques interiors que tenen un patrimoni monumental i cultural de primer de Galícia a Catalunya, que nivell, però que no han estat prou conegudes des del punt de vista turístic, com pot ser el cas de la Seu Vella de Lleida. descriu el tram comprès entre Ara, i ja en una segona fase, es treballa per desenvolupar brancals a partir del tronc principal, com el que unirà Barcelona amb Montserrat per entroncar amb la branca principal, el de Tarragona-Lleida, el que unirà Puigcerdà amb el monestir de Montserrat o el Camí de Sant la Catedral de Tarragona, Jaume de l’Ebre o el que transcorrerà pel litoral. Els camins de Sant Jaume segueixen la direcció de llevant a ponent, però la senyalització passant per Poblet, Santes del tronc principal del Camí es farà de manera que el vianant podrà recórrer també el camí a la inversa, amb Sant Pere de Rodes, com a Creus i Vallbona de les Monges, fins arribar a Lleida”. punt d’arribada. A hores d’ara se senyalitza la segona fase del camí de Sant Jaume, que comprèn el tram que va de Sant Pere de Rodes, La Jonquera i Montserrat, així com la ruta Pirineu Comtal, que passa per grans llocs, monuments i paisatges històrics vinculats al naixement de Catalunya, com la Girona de Carlemany, la Bisbal d’Empordà, Castelló d’Empúries, Sant Pere de Rodes i Besalú.

: GASPAR ESPUÑA I BERGA, 40è aniversari del CETT

Enguany, el CETT celebra 40 anys d’existència, de dedicació intensa i entusiasta al servei de la formació i del sector turístic, consolidant-se en una institució referent en formació i recerca en turisme i hostaleria, estretament vinculada al sector i amb una clara orientació internacional. Des de la seva creació amb el Sr. Gaspar Espuña al capdavant, el CETT ha assumit, permanentment, nous reptes i ha conegut moments d’alegria i d’emoció en les fites assolides, fonamentant-se en una filosofia i uns valors que prioritzen, no sols la qualitat i el rigor de la docència i el servei al sector, sinó també les competències del futur professional del turisme i una visió constant de futur, d’innovació i d’enfortiment de relacions. Gaspar Espuña és un empresari turístic català, llicenciat en Teologia i en Ciències Polítiques. És directiu turístic fundador, president i director general del grup d’empreses del CETT, especialitzat en l’ensenyament, la investigació i l’assessorament turístic. També figura al capdavant de la Fundació Gaspar Espunya-CETT.

: JOSEP MATEU I NEGRE, nou president de FEMCAT El director general del RACC, Josep Mateu, és el nou president de la fundació privada d’empresaris catalans FemCat, en substitució de Joaquim Boixareu, que compleix els quatre anys al càrrec previstos a l’estatut. El nomenament de Mateu, que era vicepresident de FemCat, va tenir lloc al mes de gener de 2009 durant l’assamblea anual de patrons de la fundació, en la que també es van renovar els membres del Patronat. FemCat es va crear fa 4 anys i és una fundació que pretén dur a terme i donar suport a iniciatives que serveixin pel progrés de la societat catalana. Empresaris, directius i professionals agrupats amb un objectiu comú: donar un important pas endavant en els propers anys, convertint Catalunya en un dels països capdavanters socialment i econòmicament, a Europa i al món. Durant l’assamblea també es van nombrar a 4 nous vicepresidents: Albert Esteve, Germán Ramón Cortés, Miquel Martí i Carles Sumarroca. ;PÀG. 7;ABRIL 2009;SERHS 109;

: RAMON PRADERAS I ROCA, dir.

general del Circuit de Catalunya

El Circuit de Catalunya té nou director general des del passat 2008 amb el nomenament oficial de Ramon Praderas i Roca (Barcelona, 1951). Praderas va accedir a la direcció del Circuit provinent del món empresarial català a Canadà, Xile i Mèxic. Fins al seu nomenament era el representant del Port de Barcelona i del ILI (Institut de Logística Iberoamericana) a Mèxic. El Consorci del Circuit de Catalunya, integrat per la Generalitat de Catalunya, el RACC i l’Ajuntament de Montmeló, el va escollir com a director general per començar una nova etapa del Circuit, potenciant la seva internacionalitat, especialment en els mercats emergents i poder afrontar la competència d’altres circuits i instal·lacions similars, gràcies a la seva experiència en la gestió d’empreses. El seu esperit innovador ha facilitat que Grup SERHS, celebrès al Circuit de Catalunya la 11a edició de la seva firamostra EXPOSERHS.


L’ E N T R E V I S TA

Carlos Gracia director general de Google Enterprise España : Text: Noelia Pastor Fotos: Google

La nostra corporació s’ha convertit en una de les pioneres en l’adaptació de la tecnologia de Google del correu electrònic (Gmail) i en un gran referent per aquesta gran empresa a tot el territori espanyol.

Google Inc. és una corporació pública americana propietària de la marca Google i que té com a principal producte el motor de cerca del mateix nom. Va ser fundada el 7 de setembre de 1998 per dos estudiants de doctorat en informàtica a l’escola d’enginyeria de la Universitat de Stanford, Larry Page i Sergey Brin. Encara que el seu principal producte és el cercador, l’empresa ofereix també altres serveis com: una plataforma de publicitat online i a través del mòbil (Google AdSense, Google AdWords...), webmail i missatgeria instantània (Gmail i Google Talk), mapes online (Google Maps), ofimàtica online (Google Docs...), xarxes socials, vídeos online (YouTube, Google Video...). L’any 2008 fou guardonat amb el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats, al considerar que “Google ha fet possible, en tot just una dècada, una enorme revolució cultural i ha propiciat l’accés generalitzat al coneixement. D’aquesta manera, Google contribueix de manera decisiva al progrés dels pobles, per sobre de fronteres ideològiques, econòmiques, lingüístiques o racials. Com i quan va sorgir Google Enterprise? La divisió de tecnologia d’empresa de Google va sorgir com una extensió natural de la companyia, ja que després del seu èxit a Internet (del costat de la tecnologia de consum) les companyies i institucions públiques demanaven la tecnologia de Google per al seu ús privat. D’aquesta manera Google va iniciar la comercialització del seu buscador com a software per a l’empresa, primer a EEUU i un any després a EMEA, ara fa uns cinc anys. Google Enterprise va sorgir, per tant, per satisfer a les organitzacions en les seves necessitats de recerca. Quina diferència existeix amb el conegut Google? Des del punt de vista organitzatiu, Google Enterprise és un fabricant de software, mentre que Google és una companyia de publicitat online. En quant als productes, Google Enterprise té una oferta limitada als productes de Google que tenen sentit oferir a les empreses sota el concepte de software (amb suport, manteniment, SLAs, etc). En particular, el buscador que Google Enterprise ofereix a les empreses (conegut com GSA o Google Search Appliance) ;PÀG. 8;ABRIL 2009;SERHS 109;


L’ E N T R E V I S TA incorpora moltes funcionalitats que el servei públic de Google no ofereix perquè no les necessita. Per exemple, GSA s’integra amb gestors documentals, bases de dades, repositors securitzats, i aquestes característiques d’integració aporten un gran valor a les empreses per facilitar les seves necessitats de recerca. Quines són les principals funcions que aporta Google Enterprise? Google Enterprise ofereix tres tipus de productes: Tecnologia de Recerca Universal (amb sistemes GSA), Google Apps per a l’empresa (Gmail marca blanca amb les eines de comunicació i col·laboració que incorpora) i solucions Geoespacials (Google Maps i Google Earth per a l’empresa). Per altra banda, més enllà dels diferents productes que oferim, és una nova manera d’entendre l’arquitectura dels sistemes d’informació. Google ofereix senzillesa de gestió, màxim rendiment i reducció de costos. Quina implantació en el mercat està tenint aquesta nova marca? L’impacte en el mercat està essent molt alt. En tan sols dos anys hem tret més de 70 projectes amb el buscador, desenes de petites implantacions de correu electrònic i molts sites utilitzant el nostre servei de Mapes. Quines solucions o comoditats aporten aquestes funcions a Grup SERHS? Grup SERHS ha estat pioner en l’adaptació de la nostra tecnologia de correu electrònic per als seus treballadors i és una gran referència per Google en el nostre territori. Sens dubte un model a seguir. Són molts els avantatges de l’ús de la nostra tecnologia, tant pel treballador com pels responsables de la gestió dels sistemes d’informació. Destacaria la senzillesa en la comunicació i col·laboració sense restriccions per als treballadors i la desaparició del model de “versions” dels productes. Al tractar-se d’un model que denominem “Cloud Computing”, les aplicacions estan en constant millora i l’usuari no pateix un canvi en les versions sinó una millora constant en la funcionalitat dels aplicatius. Teniu pensat incorporar algun altre servei properament al nostre grup? Sí. Hem parlat de la possibilitat d’incorporar altres tecnologies al Grup, si bé no hem concretat res encara. Esperem que en els propers mesos avancem en alguna de les línies que tenim obertes. Des de Google entenem que la recerca i la geolocalització són dos conceptes angulars en la gestió d’una companyia com Grup SERHS. Quines responsabilitats comporta per a Google Enterprise que la majoria de servidors, correus electrònics o informació de Grup SERHS siguin a la xarxa? Per a Google la seguretat, privacitat i el nivell de servei són la garantia de l’èxit de la seva tecnologia. En termes de seguretat i privacitat, la tecnologia de

SERHS ha estat

pionera en l’adaptació de la nostra tecnologia de

correu electrònic i

és una gran referència per

Google en el nostre territori. Sens dubte un model a seguir.

Google compleix amb els estàndards mundials i en particular els europeus en matèria de privacitat, seguretat i protecció de dades. En quant al SLA (Service Level Agreement), estem garantint un 99.9% de disponibilitat del servei. Quin cost suposa, per a una empresa, el lloguer dels vostres serveis? La tecnologia de Google per a l’empresa es basa en el model de cloud computing, la qual cosa significa que part de les aplicacions i de les dades són gestionades en remot, com serveis disponibles a la xarxa. El model de llicència natural del software en cloud computing és el que denominem SaaS (Software as a Service) o, en paraules més senzilles “lloguer”, com bé assenyales. El cost dels produc;PÀG. 9;ABRIL 2009;SERHS 109;

tes varia segons el tipus de producte i cadascú té el seu model de llicència. Seria llarg d’explicar en detall aquests models, si bé l’important aquí és que en tots els productes l’estalvi de cost és impressionant, amb un ROI (retorn d’inversió) immediat. Per exemple, en la gestió del correu electrònic el nostre cost és al menys quatre vegades més econòmic que les solucions estàndards del mercat. Tot això, sense tenir en compte el valor addicional que la nostra solució aporta en l’àmbit de la comunicació i la col· laboració. Veus l’actual “crisi” com una oportunitat de negoci per a una empresa online com la vostra? Les crisis sempre amaguen oportunitats que s’han de saber trobar. Sens dubte, els departaments de TI hauran de començar a mirar, molt seriosament, el cloud computing com una manera immediata de reduir costos. Si mirem el gran mercat de Pymes, del nostre territori, resulta gairebé absurd pensar que cada treballador d’una d’aquestes companyies hagi de disposar d’un PC amb un caríssim paquet ofimàtic que limita el seu creixement per costos fixes. L’oportunitat de desfer-se de les pesades infraestructures de correu i d’ofimàtica és una necessitat real. Aquí cabria preguntar-se: Qui té un generador d’electricitat a la seva oficina en comptes de contractar un consum a la xarxa elèctrica? La mateixa pregunta ens farem, en una dècada, amb el correu electrònic.


AC T UA L I TAT

: El nou Portal SERHS ja està disponible Es tracta d’un espai exclusiu per a treballadors de la nostra corporació -i que properament també ho serà per als accionistes- que pretén ser una valuosa eina de comunicació interna, amb continguts d’interès per a totes les persones adscrites a Grup SERHS. Recentment s’ha dut a terme la renovació del Portal SERHS, altrament conegut com el portal intern d’Internet dels treballadors de Grup SERHS. El nou portal ha canviat el seu disseny, però la part a remarcar és la novetat de molts dels apartats i seccions que s’hi mostren. El nou portal disposa de més contingut, més aplicacions i més utilitats. Una tasca important ha estat millorar els sistemes de seguretat, encriptant les dades de tots els empleats de SERHS per tal de fer la visita del tot segura. Aquesta tasca ha estat precisament per fer del tot segura a l’entrada personalitzada de cada treballador al seu espai del portal, doncs entre les novetats destacades del Portal, hi trobem la possibilitat de poder consultar i/o imprimir, en qualsevol lloc i moment, la nòmina de cadascú a l’apartat “LES MEVES NÒMINES”. Per la seva banda, el departament de Recursos Humans ha establert el nou Pla de Formació Genèric per al 2009, on tothom pot consultar i inscriure’s a través del Portal. Els cursos que s’hi poden trobar, classificats per temàtiques, són: idiomes, informàtica, economia i finances, màrqueting i comercial, etc. Pel què fa al departament de Responsabilitat Social

y

Home del portal intern d’internet dels treballadors de Grup SERHS anomenat Portal SERHS.

Corporativa, al llarg d’aquest darrer any ha elaborat el Catàleg de Conciliació de la Vida Laboral i Familiar de Grup SERHS, que inclou una sèrie de mesures

pels treballadors de Grup. L’accés a aquest catàleg és únicament a través del Portal SERHS a l’apartat “PLA VALORS”.

: SERHS Distribució renova l’acord amb BONKA Sota la tutela del departament comercial de l’àrea de SERHS Distribució, es va renovar l’acord de col·laboració amb NESTLÉ per comercialitzar la gamma de cafè BONKA durant els propers 5 anys. L’àrea disposa d’una xarxa comercial amb 21 comercials especialistes i 8 tècnics de cafeteres. Es tracta d’una marca líder i de reconegut prestigi que les empreses de SERHS Distribució vénen comercialitzant des de fa 10 anys. L’acord amb Nestlé es va dur a terme al 1998 i es va començar amb 5 comercials a tot el Grup. Els inicis del cafè a la nostra corporació van ser amb la marca pròpia Gran Maresme. Al 2003 es va fer el primer acord important amb BONKA, i es va incorporar especialistes a totes les distribuïdores, amb una base de 60.000 kg l’any. Avui en dia, s’ha aconseguit una important quota de mercat, que ha suposat vendre gairebé 1’6 milions de kg de cafè en 6 anys. L’equip de comercials no només comercialitzen cafè, sinó que traslladen als nostres clients l’experiència i l’assessorament tècnic i comercial, així com proporcionar formació, manteniment dels equipaments i controls periòdics per garantir una bona tassa de cafè. Al voltant del cafè també ofereixen els anomenats “complements” com tes, sucres, xocolates i infusions. “L’evolució en els darrers 6 anys ha estat molt important” apunta Lluís Pérez, director comercial de Cafè de SERHS Distribució, “els clients de cafè són molt fidels al seu cafè, i és difícil fer-los canviar de parer. Tot i que el nostre posicionament al mercat és

important i estem recolzats per una marca de prestigi com Nestlé”. La gamma de productes de BONKA que comercialitza SERHS Distribució, als seus clients, la conformen: - L’Espresso by BONKA: Una acurada mescla composada per rentats aràbics d’Etiopia i Kenya, tot plegat amb un toc d’una robusta de qualitat excepcional, com és l’Índia Cherry. - BONKA Origen Sostenible: Delicada i equilibrada combinació de grans de cafè 100% Aràbic amb un gran cos i harmonia que proporcionen un resultat a la tassa rodó. - BONKA Espresso Italiano: Ideal per als que prefereixen un cafè amarg, fort, intens, propi del gust mediterrani.

;PÀG. 10;ABRIL 2009;SERHS 109;

- BONKA Alta Rica: Especialment adequat pels que prefereixen una tassa de cafè suau, poc amarg i amb una sensació lleugera.

Bonka Essentia SERHS Distribució ha començat a comercialitzar la nova gamma Bonka Essentia. Amb la creació d’aquesta nova gamma s’ofereix un ampli ventall de varietats capaç de satisfer a uns consumidors cada vegada més exigents. En aquesta gamma hi trobem el Natural, Mescla i el Descafeïnat.


AC T UA L I TAT

: SERHS Natal Grand Hotel, participa al workshop CVC a Sao Paulo (Brasil)

: Turisme de reunions al SERHS Campus

y La fotografia recull el moment en que visiten l’estand de l’hotel, l’alcaldessa de Natal, Micarla de Sousa, i el secretari de turisme, Junior Soares.

El SERHS Natal Grand Hotel, amb un estand propi, ha participat al 15è Workshop que organitza la important agència de viatges CVC, i que es va celebrar a l’Expo Center Norte de Sao Paulo, els darrers dies 11 i 12 de febrer. En aquest esdeveniment hi ha participat, amb molt d’entusiasme, l’equip de vendes de l’hotel liderat per la directora comercial Mariana Mello. Atesa la importància d’aquesta trobada professional amb importants propostes de comercialització, també hi foren presents el director general de l’Hotel, el Sr. Jan Von Bahr i el vicepresident de Grup SERHS, el Sr. Jordi Bagó i Mons. Enguany s’han inscrit 550 expositors de la indústria nacional i internacional de turisme, i l’organització ha comptabilitzat més de deu mil visitants durant els dos

dies del Workshop. Segons Mariana Mello, CVC és un dels millors col·laboradors de l’hotel, responsable del 13% de l’ocupació del resort al 2008. “En relació al Serhs Natal, l’actuació de CVC sempre ha estat bona i va augmentant any rere any. El 2008, el percentatge de pernoctacions venudes ha crescut el 40% en relació a l’any anterior, i de cara al 2009, les nostres expectatives són doblar el nombre d’habitacions venudes a CVC” puntualitza Mello. Cal assenyalar que l’operador CVC, fou fundat l’any 1972 i és present a les principals ciutats brasilenyes, a través de sucursals pròpies o delegacions d’agents de viatge autoritzats. També disposa de delegacions a Buenos Aires (Argentina) i a Miami (EEUU).

:Equip Turis rep l’adjudicació com a

Contractistes de les Administracions Públiques

El passat mes de novembre de 2008, la Junta Consultiva de Contractació Administrativa del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, va atorgar a Equip Turis, empresa adscrita a l’àrea de SERHS Projects&Equipments, la classificació d’obres com a contractistes de les Administracions Públiques. La classificació, que li ha estat establerta a Equip Turis, és participar en les obres que pertanyen a edificacions, instal·lacions elèctriques i instal·lacions mecàniques. Les categories dels contractes d’execució d’obra, van determinades per la seva anualitat mitjana, i en funció del tipus d’obra, Equip Turis podrà optar-hi segons la categoria que té assignada. ;PÀG. 11;ABRIL 2009;SERHS 109;

Aquest establiment hoteler emblemàtic està ubicat a la vila de la Universitat Autònoma de Barcelona a Bellaterra. Es tracta d’un espai perfecte per als esdeveniments professionals com congressos, simpòsiums, convencions i presentacions. Fins i tot presenta un notori moviment del que podríem anomenar turisme de reunions. En aquesta línia, detallem tot seguit alguns dels darrers esdeveniments que han triat el marc de l’Hotel SERHS Campus: Congrés Societat Europea d’Etologia Veterinària, del 16 al 17 d’octubre, amb 200 assistents. Congrés SCARTD (Societat Catalana d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor) amb 325 assistents. Tercera edició de les Jornades Multidisciplinàries Catalanes de Residències Geriàtriques, amb 150 assistents, del 20 al 21 de novembre. Jornades de Qualitat del Departament d’Educació, amb 600 persones. Trobada de directius de Caixa Sabadell, amb 500 assistents. “Congrés European College of Equids Internal Medicin” i “Congrés de l’Asociación Española de veterianarios Especialistas en Equidos”, del 28 de gener a l’1 de febrer. IV Festival del Botillo de Catalunya, amb 460 assistents, i la participació de Luís del Olmo.

: SERHS Alimentació reforça el seu servei als centres escolars. En el darrer número de la Revista SERHS (nº 108, pàgina 17) es donava compte de la incorporació de 268 treballadors dedicats al monitoratge infantil a l’empresa de nova creació Sacalmser,S.L. Aquests professionals provenien d’una altra empresa i ara han estat contractats per l’Àrea de SERHS Alimentació per cobrir el servei d’atenció, durant les hores de menjador, als alumnes dels centres escolars en els quals l’àrea gestiona la restauració.


AC T UA L I TAT : Nou Catàleg de

Conciliació de la Vida Laboral i Familiar de Grup SERHS

y Raimon Bagó, conseller de Grup SERHS i representant de la Corporació al TecnoCampus, va lliurar el premi a la Sra. Sara Bagán Candelera, que presentava el millor expedient acadèmic de la seva promoció. En la fotografia, també l’acompanya el Sr. Tomàs de Montagut, vicerector de la Universitat Pompeu Fabra (esquerra).

: Acte de Graduació del TecnoCampus Prop de 700 persones entre graduats, familiars i amics es van aplegar al Teatre Monumental de Mataró (El Maresme) per tal de gaudir de l’acte de graduació de la primera promoció del “TecnoCampus Mataró-Maresme”, on Grup SERHS hi és representada a través del conseller Sr. Raimon Bagó i Mons. Durant l’acte de graduació es van lliurar els diplomes als graduats del curs 2007-2008 (88 de l’EUPMT i 88 de l’EUM); bona part dels quals van assistir a l’acte per recollir-los. Entre graduats, familiars i amics dels graduats, personal del TecnoCampus i autoritats polítiques i acadèmiques s’aplegaren al teatre Monumental, prop de 700 persones. Referint-nos a l’acte en si, cal apuntar que fou presentat per l’actor Pep Plaza, i que per primer cop, els premis als millor graduats els van patrocinar empreses. Concretament, les empreses Lavinia, Schneider Electric Espanya, Dogi, Grup SERHS, Everis i el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya. És important destacar, que per primer cop, les dues escoles (EUM i EUPMT) van realitzar un acte de graduació conjunt. El motiu és la integració dels dos centres al TecnoCampus Mataró-Maresme, que ja és efectiva i que és un pas previ al trasllat de les dues escoles a l’edifici del TecnoCampus. Aquest trasllat es durà a terme el curs 2010-2011.

L’APUNT L’EUPMT, amb 26 anys d’història, va tenir el curs 2007-2008 550 alumnes matriculats. 77 d’ells van obtenir el títol d’enginyers tècnics, 31 en l’especialitat d’electrònica industrial, 20 en la d’Informàtica de Gestió i 26 en la de Telecomunicació - Telemàtica. A més, 11 alumnes van obtenir el títol de Graduats en Mitjans Audiovisuals, 1ª promoció d’aquesta nova titulació. Durant el curs 2007-2008, 475 alumnes van cursar estudis d’empresarials i turisme. D’aquests, un total de 88, com en el cas de la Politècnica de Mataró, van obtenir el títol de diplomat, dels quals 44 són alumnes d’Empresarials en horari nocturn, 24 d’empresarials en horari diürn i 20 en Turisme.

: EUHT. St. Pol de Mar. Què hi ha de nou?

L’EUHT de St. Pol, entitat docent vinculada a Grup SERHS, ha dut a terme una àmplia agenda d’activitats amb un alt grau de participació i d’expectació. Així ha celebrat el XXVI Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya; el XXIII Concurs de Cuina Jove

de Catalunya, convocatòria dedicada a la “cuina de l’oli” i que fou presidit pel cuiner barceloní Xavier Pellicer, del Restaurant Àbac, l’únic amb 2 estrelles Michelin de la ciutat comtal i exalumne de l’EUHT St. Pol. També el passat mes de febrer es van celebrar ;PÀG. 12;ABRIL 2009;SERHS 109;

Al gener de 2009 es va dur a terme, des de la Direcció de Responsabilitat Social Corporativa la implementació del Catàleg de Conciliació de la Vida Laboral i Familiar de Grup SERHS, que inclou una sèrie de mesures (en funció de la antiguitat) destinades als treballadors del Grup. Tots aquells que ho requereixin poden acollir-se a les mesures exposades. Aquest catàleg forma part d’un dels objectius del Pla de Desenvolupament de Recursos Humans de RSC. En aquest pla es recullen tant les mesures de conciliació regulades per la llei, així com les voluntàries del grup. Els treballadors del Grup poden beneficiar-se de les mesures de conciliació regulades per la llei, i de les mesures de conciliació voluntàries del Grup, on trobem tot un seguit de mesures que cada empresa ha pogut escollir: dies per assumptes propis, horari laboral flexible, hores per assumptes personals, jornada laboral contínua, jornada laboral reduïda, marxar del lloc de treball per atendre emergències, setmana laboral comprimida, compactar i reduir la jornada 1 hora fins als 12 mesos del nadó, dia lliure el dia anterior al casament, disponibilitat de 2 tardes/matins per reunions escolars, extensió del permís per cuidar familiars, tarda lliure el dia de l’aniversari del fill/a, allargar 1 setmana el permís de maternitat/paternitat, les dues setmanes prèvies al part treballar el 75% de la jornada, permís retribuït per atendre familiars dependents, permís retribuït per tractaments de fertilitat o tràmits d’adopció i període sabàtic. Cal remarcar que cada àrea ha escollit aquelles mesures que millor s’adiuen als seus treballadors, en funció de la seva activitat empresarial. Les sol·licituds d’aquestes mesures es duen a terme exclusivament a través del Portal SERHS, concretament a l’apartat “Pla Valors” on s’ha de seleccionar “Conciliació Laboral”. Aquí s’hi pot trobar una explicació sobre cadascuna de les mesures, els formularis de sol·licitud així com les instruccions per poder optar a les que siguin del seu interès. Aquestes sol·licituds es poden demanar durant tot l’any 2009.

amb èxit les Jornades de Desenvolupament Professional 2009, on 11 empreses van explicar la seva missió i visió per entrevistar, més tard, a un total de 73 candidats el que va possibilitar fer un total de 347 entrevistes.


CARNET SOCIAL

y

El Sr. Robinson Faria president de Rio Grande do Norte fa entrega del reconeixament oficial com a ciutadà d’aquest Estat al Sr. Bagó. L’acompanyen el Sr. Jan Von Bahr, el Sr. Jordi Bagó i el Sr. Josep Puig.

: Visita del president de Grup SERHS a Natal El passat mes de gener, el Sr. Ramon Bagó, president de Grup SERHS va viatjar a Brasil per atendre diversos actes programats i per rebre la visita d’autoritats relacionades amb el món del turisme i vinculades a l’hotel, de cinc estrelles, que la corporació té a Natal. La condecoració més destacada la va rebre de la mà del president de Rio Grande do Norte, el Sr. Robinson Faria, qui a l’Assemblea Legislativa li va fer el lliurement oficial del reconeixement com a ciutadà d’aquest Estat. Al Sr. Bagó, li va ser comunicada aquesta distinció el passat setembre de 2007, en un acte cerimoniós i solemne a l’Assemblea Plenària de Diputats, anomenada Clóvis Motta, on se li va fer entrega d’un diploma on se l’acreditava com a “ciutadà potiguar”. Enguany, li ha estat entregat el títol oficial que té com a característica singular l’estar elaborat artesanalment amb pell de cabra. La ruta va continuar juntament amb els membres de la Direcció General de Grup SERHS, el Sr. Jordi Bagó, conseller delegat; el Sr. Josep Puig, director general i el Sr. Jan Von Bahr, director de l’Hotel SERHS Grand Natal. L’equip directiu va ser rebut per diverses autoritats de Natal: la governadora de Natal, la Sra. Wilma de Faria; la nova alcaldessa de Natal, la Sra. Micarla de Sousa, amb qui van compartir diversos del materials que elabora Grup SERHS, com la revista SERHS, l’informe anual, etc. Durant un dels àpats, la comitiva de Grup SERHS, va tenir l’oportunitat de poder reunir-se amb el secretari de turisme de Natal, el Sr. Junior Soares, amb l’actual i l’anterior alcalde de Parnamirim, els Srs. Maurício Marques i Agnelo Alves, respectivament. Un cop a l’hotel, i amb la intenció de primar sobre la importància del vessant humà del nostre Grup, es va aprofitar la visita del president per fer una jornada

y

El president de la corporació va aprofitar la visita per fer una xerrada amb els treballadors del SERHS Natal Grand Hotel.

y

Reunió amb la Sra. Wilma de Faria, governadora de Natal.

amb els treballadors del SERHS Natal Grand Hotel. A causa de la gran quantitat de treballadors de l’hotel, més de 300, es va dur a terme en dos torns. La xerrada va tractar sobre les mesures a aplicar en benefici dels treballadors, així com el sentit de pertinença i el vincle que s’estableix entre la central del Grup i l’Hotel, tot i la distància. Al finalitzar l’acte, el president va felicitar, un a un, a tots els treballadors per l’esforç i dedicació ;PÀG. en la seva feina. 2009;SERHS 109; 13;ABRIL

y El comité de direcció va reunir-se amb els alcaldes, actual i anterior de Parnamirim, els Srs. Maurício Marques i Agnelo Alves.

y La Sra. Micarla de Sousa, alcaldessa de Natal, fullejant la revista SERHS.


LA NOSTRA GENT

: Retrats SERHS El Grup SERHS gaudeix d’un important entrellaçament humà. Ha estat filosofia des dels seus inicis posar els valors de les persones per damunt dels interessos econòmics, la qual cosa ens ha menat a desenvolupar diverses iniciatives en el camp de les polítiques socials i a desenvolupar un important projecte de valors corporatius. A través d’aquesta secció esperem anar desgranant les opinions i conèixer un xic més alguns dels 2.800 treballadors, homes i dones, que de mitjana, estan adscrits en cadascuna de les nostres àrees operatives. En aquesta edició parlem amb:

Nom i cognoms:

Nom i cognoms:

LUIS HIDALGO AGUILAR Empresa (àrea): Vector K - SERHS Noves Tecnologies Càrrec: Analista/Programador Antiguitat a l’empresa: 12 anys Edat: 45 anys Població: SABADELL

CARLES VILA I OLIVER Empresa (àrea): SERHS Fruits Allelac - SERHS Distribució Peribles Càrrec: Comptable Antiguitat a l’empresa: 1 any Edat: 35 anys Població: CALELLA

Nom i cognoms:

Nom i cognoms:

BLANCA TÁBOAS Empresa (àrea): SERHS Tourism Càrrec: Directora d’oficina Antiguitat a l’empresa: 8 anys Edat: 47 anys Població: PLATJA D’ARO

Mª DOLORES COLLANTES SANTALUCIA Empresa (àrea): Vilar Rural d’Arnes - Hotels SERHS Càrrec: 1er Maître Antiguitat a l’empresa: 2 anys Edat: 36 anys Població: GANDESA

Al ser una oficina petita, hem de fer de tot, per això cada dia estem aprenent coses i en els últims anys, amb les noves tecnologies, molt més. Cada dia és molt diferent a l’altre.

La curiositat més gran del meu lloc de treball és la gent que coneixes dia a dia; porto 20 anys en aquest ofici i sempre hi ha gent que em sorprèn.

Amb l’ajut de l’equip, passar de ser oficina petita a oficina mitjana, però amb el mateix ambient de treball d’ara.

M’agrada superar-me cada dia. Avui dia estic fent tot el possible per preparar-me per prosperar en la meva professió.

Curiositats del teu lloc de treball… Tot i que el meu lloc de treball físic és a Blanes, realitzo múltiples tasques de gestió i comptabilitat de les empreses del Grup a Ripoll, Olot o Reus. Aixó és gràcies a les noves tecnologies. També destacar el bon ambient de treball.

No saber mai què voldran els clients. Sempre em sorprenen.

Quines són les teves perspectives professionals? Poder ser partícep del creixement i desenvolupament d’aquest gran grup d’empreses.

Aconseguir que els nostres productes informàtics siguin sòlids, coneguts i molt utilitzats.

Defineix la teva personalitat Un color: Un sabor: Una olor: Una afició: Una qualitat: Una mania: Una pel·lícula: Un llibre: Dia o nit: Un desig:

vermell un bon cafè un bosc dens després de la pluja viatjar, llegir el diari, la platja sincer no m’agrada la hipocre- sia ni la prepotència vàries de W.Allen, E. J. Coen o K. Loach “Papillon” de Henri Charriere hivern-dia, estiu- dia i nit un món més just

Un color: Un sabor: Una olor: Una afició: Una qualitat: Una mania: Una pel·lícula: Un llibre: Dia o nit: Un desig:

el groc salat el cafè la fotografia seriós els sorolls “La ventana indiscreta” “La sombra del viento” nit fer-me milionari

Un color: Un sabor: Una olor: Una afició: Una qualitat: Una mania: Una pel·lícula: Un llibre: Dia o nit: Un desig:

;PÀG. 14;ABRIL 2009;SERHS 109;

verd xocolata el de gespa acabada de tallar fer activitats amb el meu fill optimisme l’ordre “Doctor Zivago” l’últim: “Un mundo sin fin” dia que els que venen darrere nostre trobin un món millor

Un color: Un sabor: Una olor: Una afició: Una qualitat: Una mania: Una pel·lícula: Un llibre: Dia o nit: Un desig:

negre tutifruti l’herba a la matinada cine perseverant l’obediència “La llista de Schindler” “La vida es sueño” nit la felicitat


NOVETATS SERHS

:SERHS Alimentació

Casament d’alt nivell al Castell Jalpí, publicat a la revista “VOGUE Novias”. L’agència que organitzava aquest casament, Exclusive Weddings (Emy Teruel), va proposar a Vogue el reportatge d’un casament entre una núvia catalana i un nuvi indi, celebrat al Castell Jalpí d’Arenys de Munt. VOGUE, una revista femenina de renom, s’interessa en fer reportatges quan les condicions del casament són especials o es tracta de gent coneguda. Posteriorment, els nuvis van celebrar la mateixa cerimònia a l’Índia, seguint les tradicions d’aquell país. Nom i cognoms:

Nom i cognoms:

DANIELE MATTONE LÓPEZ Empresa (àrea): Fleca SERHS - SERHS Alimentació Càrrec: Responsable de Manteniment Antiguitat a l’empresa: 5 anys Edat: 35 anys Població: ARENYS DE MAR

MARISOL ARÍZTEGUI BARBERENA Empresa (àrea): Studiumser - SERHS Projects & Equipments Càrrec: 1er Maître Antiguitat a l’empresa: 22 anys Edat: 40 i tots Població: PAMPLONA

És molt amè perquè diàriament haig de fer coses diferents, a part del rutinari.

La gran relació humana que existeix, la passió de cada dia, crec en el projecte i crec en cadascú de nosaltres. Tenim humor i sabem quin és el nostre comès. És un bon engranatge on cada un col.labora en el seu bon fer.

Millorar cada dia i esperar que el destí em doni una possibilitat per millorar la meva vida.

Sempre he estat oberta a tot tipus de canvis, aprendre de tot el que t’envolta i de totes les experiències noves que vas adquirint, del treball per sí mateix i de les persones que composen l’equip, he tingut la gran sort d’estar envoltada de grans professionals, on els objetius marcats els hem complert, on la satisfacció del treball ben fet ha estat sempre l’objectiu. Les meves perspectives professionals s’acumpleixen cada dia, perquè l’esforç sempre dóna els seus fruits quan la relació humana i el treball funcionen.

Un color: Un sabor: Una olor: Una afició: Una qualitat: Una mania: Una pel·lícula: Un llibre: Dia o nit: Un desig:

verd maduixa brisa marina jugar a futbol positiu l’ordre “Doctor Zivago” “Chamán” de Noah Gordon dia que el meu fill tingui un món millor

Un color: Un sabor: Una olor: Una afició: Una qualitat: Una mania: Una pel·lícula: Un llibre: Dia o nit: Un desig:

vermell xocolata amarga magnòlia l’esmalt al foc alegre el sol “Memòries d’Àfrica” “El clan de l’ós cavernari” dia… i alguna nit la sinceritat absoluta

:SERHS Distribució

Alemany, presenta per aquest any, la nova imatge del vaset de gelat per a col· lectivitats marca Or Blanc, per a tots els socis de SERHS Cooperativa. A la qualitat del producte ara li donen un valor afegit, la seva presentació: Nou envàs de color negre i de disseny, nova tapeta termosegellada individualment per garantir-ne la seva qualitat organolèptica, i la descripció del sabor del gelat es defineix en cinc idiomes que el fan més funcional, pensant en el consumidor final. La gamma de sabors són: vainilla, vainilla-xocolata, nata-maduixa i sorbet de llimona. Es presenten en dos formats de 70 i 120 ml. L’estricte seguiment del Sistema de Qualitat APiPPC són garantia de la “Q Serhs Quality “. • L’altre novetat d’aquesta àrea són dos nous productes de la marca CEDI. Es tracta de la Tonyina CEDI RO-85 en retràctils de 10 Packs de 3 llaunes, un producte de màxima qualitat envasat per l’empresa Salica de Bermeo, Euskadi. Tonyina elaborada amb la varietat Thunnus Albacares en un 82 % de producte sencer i un 18% en trossos, conservat en oli de gira-sol per donar-li més qualitat. • Per últim, la nova gamma de Salses marca CEDI pensada per la funcionalitat en la seva manipulació del professional de la cuina. Es presenta en un nou envàs de PVC transparent i termosegellat amb tap de rosca que facilita la seva manipulació, i que ens permet reutilitzar l’envàs com a contenidor d’altres ingredients.

:SERHS Serveis i Noves Tecnologies

Grup SERHS ha dut a terme l’externalització dels sistemes d’impressió de totes les empreses amb la companyia d’impressores Ricoh. L’acord consisteix en la renovació de tot el parc d’impressores del Grup, en total 350 impressores aproximadament disperses en 60 ubicacions. ;PÀG. 15;ABRIL 2009;SERHS 109;


TEMA DE PORTADA

y Acte d’inauguració de l’Exposerhs 2009, al Circuit de Catalunya, d’esquerra a dreta: Il·lm. Sr. Josep Mayoral, conseller Josep Huguet, Sr. Ramon Bagó, Sr. Jordi Bagó, Sr. Ramon Praderas, Sr. Albert Cunill i Sr. Eudald Puig.

: EXPOSERHS, al Circuit de Catalunya, assoleix la visita rècord de més de 8.300 professionals El Conseller Huguet va inaugurar l’11a edició de la fira, on van participar 100 expositors del sector de la hostaleria, la restauració i les col.lectivitats, els quals van presentar amb èxit els seus productes i serveis.

El passat divendres dia 13 de març, més de 8.300 professionals interessats en conèixer les principals novetats del sector per aquesta temporada, han visitat la XIa edició de la fira d’Exposerhs 2009. La fira promoguda per Grup SERHS s’ha celebrat durant aquests dos dies a les instal·lacions del Circuit de Catalunya. Per primera vegada, s’ha batut un rècord de participació i, per onzè any consecutiu, ha estat tot un èxit. Aquesta fira-mostra interactiva s’adreça als professionals del sector de l’hostaleria, la restauració i les col·lectivitats. Més de 100 expositors de tots aquests àmbits hi han estat presents. La inauguració va estar presidida per l’Hble. Sr. Josep Huguet i Biosca, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i va comptar amb la presència del Sr. Ramon Praderas, director general del Circuit de Catalunya, Il·lm. Sr. Josep Mayoral, alcalde de Granollers i el Sr. Ramón Bagó, president de Grup Serhs, entre d’altres personalitats. Durant l’acte d’inauguració el Sr. Huguet va declarar ;PÀG. 16;ABRIL 2009;SERHS 109;

que “És un plaer per mi tornar a ser present en una de les múltiples activitats de Grup SERHS. Un any més reflexa l’èxit de la seva organització, previsió i de la feina ben feta”. El conseller va fer una breu referència als temps de recessió econòmica que estem vivint actualment al nostre país, i va mencionar que “Grup SERHS està molt ben posicionat al sector, per seguir endavant i fer front a la crisi”. Per la seva banda, el Sr. Bagó va clausurar l’acte afegint que “Em sento molt satisfet de poder celebrar aquesta onzena edició de l’Exposerhs, un gran esdeveniment per a la nostra corporació, per dos motius, el primer per l’alt nivell dels expositors que són avui aquí i segon per haverho pogut dur a terme al Circuit de Catalunya, un important recurs esportiu i turístic del nostre país”. Exposerhs és ja una fira consolidada, que té com a objectiu presentar les principals novetats del sector per a aquesta temporada. La fira reuneix a més d’un centenar d’estands d’empreses líders com Grup Damm, Nestlé, Gallina Blanca, DKV Asseguran-


TEMA DE PORTADA ces, Vichy Catalan, Vileda Ibérica, Conserves DANI, Codorniu, Mapfre, Asepeyo, Rational, Ciho, Jemi, entre d’altres. Les novetats d’aquesta temporada s’han dut a terme a través de presentacions “in situ” com per exemple el Grup DAMM que ha efectuat una demostració de com prendre la nova cervesa Damm Inedit, elaborada especialment per al món de la gastronomia.

y Tall de la cinta pel Sr. Huguet, el Sr. Mayoral, alcalde de Granollers, i el Sr. Bagó en el moment de la inauguració de la fira.

y Grup DAMM va afectuar la demosració de la nova cervesa Inedit.

y Els comercials dels diversos estands van establir contacte amb tots els clients que s’hi van acostar.

y Porta principal de l’Exposerhs 2009.

y L’Exposerhs es caracteritza per oferir una atenció personalitzada de les novetats de cada àrea de negoci als possibles clients.

y La fira va rebre més de 8.300 professionals que van poder visitar més de 100 expositors.

L’APUNT GRUP SERHS és una corporació formada per 80 empreses, estructurada en 6 àrees operatives, amb més de 3.000 treballadors, 1.500 accionistes (una tercera part dels quals són treballadors de SERHS), especialitzada en productes i serveis per al sector de l’hostaleria, la restauració i les col·lectivitats, i considerat com el “Primer grup turístic de Catalunya” que dóna servei a més de 40.000 clients. y Visitants degustant productes Renato Romagnoni, oferts per SERHS Food Service. ;PÀG. 17;ABRIL 2009;SERHS 109;


TEMA DE PORTADA

y El conseller Huguet conversant amb Valentí Roqueta, president de Caixa Manresa.

y Vista panoràmica de la fira, propera a la tribuna del circuit.

y El Sr. Joan Rodés i la Sra. Glòria Palmada, presentant el Dossier de Productes i Serveis 2009.

y Presentació del Dossier de Productes i Serveis 2009 a les instal·lacions del Circuit de Catalunya.

y Presentació del Dossier de Productes i Serveis 2009 als socis de la cooperativa SERHS.

y Vista de la tribuna i el paddock del Circuit de Catalunya.

y Més de 100 expositors dels àmbits de l’hostaleria, la restauració i les col·lectivitats hi han estat presents.

y Els mitjans de comunicació entrevistant al Sr. Bagó.

y Joan Carles Puig, de Port Parés, amb Fernando Alonso.

;PÀG. 18;ABRIL 2009;SERHS 109;

y José Luís Rubio, de Creasa, amb Lewis Hamilton.


A tots més que

gràcies

pel vostre suport i la vostra col·laboració

Relació Expositors

Grup SERHS · Hotels SERHS · SERHS Tourism · SERHS Distribució · ACEITES MILLÀS, S.A. · ALEMANY, S.A. BODEGAS ROQUETA, SA. · COBEGA · CODORNIU · COFRUTOS, S.A. · CRISPINS’ TRADING, S.L. · DANI · DESARROLLO Y GESTIÓN DE MARCAS · ELP ELIAS LATORRE PUNSET, S.L. · EXPRESS CROEX, S. A. · GALLINA BLANCA, S.A. · GOMÀ CAMPS, S.A.U. · Grup DAMM · GRUP VICHY CATALAN S.A.· INDUSTRIAS ESPADAFOR S.A. · ITELAT· LIVEN-ZANUY · NESTLÉ ESPAÑA SA · PORT PARÉS · PRIMAR IBÉRICA S.A. · RECKITT BENCKISER SL. · SALICA INDUSTRIA ALIMENTARIA, SA. · VILEDA IBERICA,S.A. · ACEITUNAS REDONDO, S.L.· SERHS Fruits ·SERHS Fred-Nam Nam · BEL · BOCREP · EMBOTITS SA CALDERA · DON SATURNINO · LA BONA CUINA · LAMBONE · MAHN MAC DELICATESSEN, S.L. · QUESOS EL VALLE · QUESVIC · UPRENA · SERHS Alimentació · FRIDA · SERHS Projects&Equipments · CIHO ·DISTFORM · FRANKE FOOD SERVICES · FRAU · FRED BLANES · FUPICSA · HOTEL BAR · INFRICO · ITV · JEMI · LA METALÚRGICA · MARTIPARK · MB FILTROS · MOBLES LIMBA · NANDI · INSTACLACK INTERNACIONAL, S.A. · PECOMARK · RATIONAL · REPAGAS, S.A. · ROBOT COUPE · ROMAGSA · TECNITRAMO · SERHS Serveis i Noves Tecnologies · ASEPEYO · AXA SEGUROS – ALLIANZ · DKV ASSEGURANCES · MAPFRE FAMILIAR, S.A. · PREVENCIÓN OUTSOURCING,S.L. · EUCLIDES INFORMACIÓN, S.L.. · IPNOLOGY S.L. · MICROTELÉFONO S.L. · OASIS SOFT · SEVIP, S.A. · VECTOR-K, S.A. · CIRCUIT DE CATALUNYA · ESCOLA UNIVERSITÀRIA D’HOSTALERIA I TURISME DE SANT POL DE MAR · PUBLINTUR, S.A.

Sou uns campions!!


R E P O R TAT G E

y Vista general de la Cala Santa Cristina de Lloret de Mar, on es troba situat l’emblemàtic Hotel Santa Marta.

: Hotel Santa Marta, 50 anys d’història L’hotel de quatre estrelles Santa Marta, de Lloret de Mar (La Selva), va celebrar el seu 50è aniversari organitzant diferents actes, al llarg de l’estiu passat, entre d’altres un sopar amb importants personalitats del nostre país, així com amics i clients. L’hotel, que té 78 habitacions, és propietat de la família Noguera. L’Hotel Santa Marta es troba situat a Lloret de Mar, arran de la platja de Santa Cristina i prop de l’ermita que porta el mateix nom, en un dels indrets més bells, més emblemàtics i amb més càrrega històrica de la Costa Brava. Aquesta franja litoral, compresa aproximadament entre la desembocadura del riu Tordera i el cap de Creus va ser batejada precisament ara fa cent anys. L’hotel es troba situat en un privilegiat lloc de la Costa Brava i compta amb unes instal·lacions, un servei, una cuina i un paisatge que l’envolta que són d’una qualitat destacable. Des del passat fins a l’actualitat, els clients han estat empresaris, artistes i polítics, nuvis que celebren el seu casament i, fins i tot, hi ha clients que arriben en helicòpter per gaudir d’un dinar al jardí; n’hi ha des dels que hi van un cap de setmana per una reunió d’empresa o dels que passen vàries setmanes en aquest meravellós racó del litoral. Persones que valoren el servei d’un hotel de quatre estrelles superior i que estan disposats a pagar entre 100 i 300 euros la nit per una habitació doble, per gaudir d’una tranquil·litat absoluta, envoltats per l’aroma dels pins i poder banyar-se a la piscina, o al mar uns passos més enllà. La finca de l’hotel consta de 80.000 m2, 10.300 m2 dels quals estan construïts. A més disposa d’una superfície privada perquè hi aterrin els helicòpters: “A l’any aterren als terrenys de l’hotel una seixantena d’helicòpters”, assegura Jordi Noguera, un dels copropietaris i gerent de l’hotel. L’hotel es va construir l’any 1958 “a partir d’uns terrenys i un edifici de la família”. Va començar amb vint habitacions. El centre té actualment tres salons per a reunions, perfectament condicionats, per fer-hi convencions i actes especials. Jordi Noguera explica: “La idea en els propers anys és continuar creixent i millorar les zones d’oci i lleure per als

clients. Per això, la nova etapa de l’hotel està marcada per l’obertura d’un SPA d’uns 400 metres quadrats, a la part de darrere de l’establiment, aprofitant el desnivell que tenen els terrenys.” La inversió serà, segons Noguera, d’1,5 milions d’euros i les noves instal·lacions s’obriran l’estiu d’enguany. L’Hotel Santa Marta de Lloret, segons explica Noguera, ofereix un «luxe tan discret com sòlid». Una empresa familiar… Avui com abans, el Santa Marta és una empresa familiar, actualment se’n ocupen quatre germans, que han sabut mantenir l’excepcionalitat heretada. La casa original va ser el domicili d’estiu d’una família de l’alta burgesia de Barcelona. Després de la mort prematura del propietari i per complir la promesa d’entrar en una ordre religiosa, l’esposa va vendre la finca l’any 1956 al marit de la seva neboda Marta Batlló, Josep Noguera (1914-1987) i pare de l’actual gerent Jordi Noguera. El matrimoni va convertir la casa en un petit hotel de categoria, construint un nou edifici allargat, de planta baixa, més dues plantes amb 20 habitacions. La inauguració va ser el 14 de juny de 1958, el mateix any de la inauguració, en veure que el negoci funcionava, ja es va començar a construir l’anomenada “annexa” amb 18 habitacions. El 1962 l’hotel es va ampliar amb 20 habitacions noves i es van dur a terme algunes de les instal·lacions que es troben al nivell de la platja. El 1972 es va realitzar una segona ampliació. Avui dia, el Santa Marta gaudeix de sis hectàrees de paisatge i jardí cuidat, accés directe a la Cala Santa Cristina, piscina, jacuzzi, pista de tenis, sauna, sales de lectura i de reunions, i aquest any disposarà d’un centre de “spa” i gimnàs. Jordi Noguera ho té clar: ”El futur està en la qualitat i la qualitat s’aconsegueix treballant, amb un manteniment curós i una renovació continuada”. ;PÀG. 20;ABRIL 2009;SERHS 109;

y Sr. Jordi Noguera, el Sr. Artur Mas i el director comercial de Golden Hotels, el Sr. Sergio Riboloni.

y La Sra. Marta Batlló tallant el pastís del 50è aniversari.

y El Sr. Noguera va dedicar unes paraules a tots els convidats.

y L’hotel està situat en plena cala de Santa Cristina.


CARNET SOCIAL

y L’equip de SERHS Tourism amb el cònsol general d’Espanya a Moscou, el Sr. Jesús Atienza.

: SERHS Tourism a la MITT

y El director de l’OET a Moscou, el Sr. Lluís Boves, amb la Sra. M. José Gómez de SERHS Tourism.

de Moscou

Del 18 al 21 de març va tenir lloc la celebració de la Fira de Turisme MITT de Moscou, un dels certàmens turístics més importants del circuit internacional de fires, la qual cosa va servir per desplegar una important acció comercial i comprovar satisfactòriament el bon posicionament de la nostra marca. SERHS Tourism hi estigué present amb espais de treball als estants de Catalunya, Turespaña i al Pavelló de TEZ Tour. La presència del conseller delegat de Grup SERHS, Sr. Jordi Bagó, del director general de l’Àrea de Turisme i Viatges, Sr. Antoni Borràs, director de l’Oficina Central Joan Carles Ossó, del director de SERHS Tourism Andalucia Pedro Díaz, la Srta. María José Gómez, sales manager for Russia, France & Italy i el Sr. Joan Carles Capilla director de Viatges Tropikal Tours, va servir per mantenir una àmplia agenda d’entrevistes amb les autoritats espanyoles destacades a l’ambaixada de Moscou. En aquest sentit, es van entrevistar amb el director de l’Oficina de Turisme a Moscou, Sr. Luís Boves Martín i amb el cònsol general d’Espanya a Moscou, el Sr. Jesús Atienza. Així com també amb el director general de Turisme de la Generalitat, Sr. Joan Carles Vilalta, i amb el delegat de Turisme de Catalunya, Sr. Josep M. Perramón. L’agenda d’activitats va incloure reunions de treball amb els principals turoperadors russos, entre ells TEZ Tour, amb l’objectiu de conèixer de primera mà l’evolució i les ten-

dències del mercat rus en relació amb Catalunya i la resta de l’Estat. Cal destacar també, l’edició d’un catàleg especial de destinacions a Catalunya, que ve a reforçar la informació que necessiten els operadors i venedors de mostrador i que fou distribuït a través de l’estand de Turisme de Catalunya, de l’estand-espai de SERHS Tourism i de l’estand del Tour

: SERHS Projects&Equipments comercialitza carros pel sector hospitalari

Serhs Projects&Equipments presenta els carros Ergelec 4000, especialistes en distribució de cuina, dirigits al sector hospitalari i geriàtric, de la firma Electrocalorique. L’àrea comercialitza en exclusiva la seva àmplia gamma de carros, agrupats en diversos model, per la distribució del menjar tant en safates multiporcions com en safates

individuals, amb dos zones separades: una per plats freds i una altra per plats calents. Anys d’investigació han permès tenir en compte totes les necessitats d’ergonomia, de realització i flexibilitat dels centres hospitalaris. ;PÀG. 21;ABRIL 2009;SERHS 109;

Operador TEZ Tour, l’operador de viatges més important de Rússia. L’equip comercial de SERHS Tourism el complementaven la Srta. María José Gómez, Natasha Moltchanova, dpt. comercial Costa Daurada - Costa Garraf. En relació a aquest mercat, cal destacar l’acord a què van arribar, el passat mes de gener, una delegació catalana, on hi estigué present la nostra corporació i que fou encapçalada pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el Ministeri d’Afers Estrangers espanyol per tal d’agilitzar la tramitació de visats dels turistes procedents de Rússia. L’acord preveu que Catalunya doni suport administratiu als consolats de Moscou i Sant Petersburg perquè s’incrementin les tramitacions de visats. Cal destacar que Catalunya rep més de la meitat dels turistes procedents de la Federació russa que visiten l’Estat espanyol.


R E P O R TAT G E

y L’acte és va celebrar al poliesportiu de Santa Susanna i van assistir-hi 600 persones.

: XXXIII Nit de la SERHS

: Text: Redacció Fotos: Joan Ribot

L’acte, al qual van assistir 600 persones, fou presidit per l’Honorable Sr. Josep Huguet i Biosca, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Un any més, el Pavelló Poliesportiu de Santa Susanna (el Maresme) va acollir la 33ª edició de la Nit de la SERHS que es va celebrar el passat dimecres 25 de març. Una celebració emblemàtica que facilita, a l’entorn d’un sopar, el retrobament d’accionistes, col· laboradors i amics de la corporació. Un acte entranyable en el qual s’hi van aplegar 600 persones, i que fou presidit per l’Hble. Sr. Josep Huguet i Biosca, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. També nombroses foren les autoritats que s’hi van aplegar com el director general de Turisme, el Sr. Joan Carles Vilalta; la senadora de Convergència i Unió, la Sra. Montserrat Candini; el president del Consell Comarcal del Maresme, el Sr. Josep Jo; el secretari de Serveis Penitenciaris, el Sr. Albert Batlle, així com els alcaldes de Sta. Susanna, Sr. Josep Montreal; de Calella, Josep M. Juhé; d’Arenys de Munt, Sr. Carles Mora, de Cardona, Sr. Josep M. Sala. Cal esmentar també la presència dels diputats Sr. Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar i del Sr. Francesc Roig, alcalde de Viladecans, entre d’altres personalitats de l’àmbit econòmic, institucional i empresarial. El secretari del Consell d’Administració, Jordi Ten, va donar la benvinguda als assistents i les gràcies per fer-nos costat una vegada més en una festa tant assenyalada, fent esmentes en què: “Hi ha nits que brillen amb llum pròpia, que tenen una intensitat inusual, i avui la Nit de la SERHS té aquesta especial significació, és per això que els hi donem les gràcies per com-

partir i celebrar amb nosaltres, any rere any, la marxa i el creixement de la nostra entitat, el Grup SERHS, el 1r. Grup Turístic de Catalunya, una corporació catalana, amb personalitat i amb una base fermament establerta, a la qual ens sentim noblement orgullosos de pertànyer”. Discurs institucional A continuació, el president de Grup SERHS, el Sr. Ramon Bagó va pronunciar el seu discurs institucional on va analitzar el que havia estat l’any 2008, per desprès, explicar com la corporació veu aquest 2009, un any que tothom mira amb recel i certa por. Referent a la primera part del seu parlament, el president es va congratular d’haver tancat l’exercici amb uns bons resultants: “El nostre EBITDA, o sigui, el nostre resultat operatiu ha representat més de 22 milions d’euros i els beneficis nets, després d’impostos, de 5 milions i mig d’euros. Si bé aquests beneficis, no són els de l’any passat (representen una disminució del 6 i 8% respectivament), s’ha de tenir present que el 2007 va ésser el millor any de la nostra història. Si el benefici net després d’impostos d’aquest 2008 el comparem amb el del 2006, veurem que s’ha incrementat en més d’un 37%, o sigui que aquest 2008 ha estat el segon millor any del nostre Grup. També la nostra xifra de vendes ha superat per primera vegada els 500 milions d’euros, arribant fins a més de 526, amb un increment del 10’50% sobre l’any passat i el nostre número de socis a sobrepassat els 1.500, xifra també mai assolida. Un fet important a ;PÀG. 22;ABRIL 2009;SERHS 109;

y L’acte va comptar amb la presència de diversos empresaris com el Sr. Enric Crous director general de Grup DAMM.

y El Sr. Bagó saludant el Sr. Albert Batlle, secretari de Serveis Penitenciaris.


REPORTATGE “Amb el desig d’enviar un missatge de tranquil·litat i optimisme, voldria assegurar-vos que en aquests moments complicats que vivim en què la situació general ens pressiona com mai, nosaltres seguirem responent com sempre.” destacar d’aquest 2008, i més si tenim en compte la situació general del país, és que la nostra ampliació de capital de 250.000 accions que ha representat 9 milions 250 mil euros, va quedar totalment coberta. Tot plegat fa palès que l’increment de la confiança que generem, serveix per augmentar la nostra base accionarial, la nostra repercussió en els mitjans de comunicació i reforçar de manera important en els sectors econòmics i polítics del país, la nostra posició com a primer Grup Turístic de Catalunya”. També va ressaltar les xifres obtingudes a partir de la utilització de les noves tecnologies, en aquest apartat, va fer aquesta asseveració: “Per a nosaltres la tecnologia no és un simple suport, sinó que forma part de la nostra estratègia de creixement. Aquest 2008, les vendes online en l’àrea de viatges han superat els 53 milions d’euros, tenim producte de més de 100 països i tancarem l’any amb disponibilitat a més de 40.000 hotels. La nostra plataforma tecnològica pot donar resposta a més de 300 milions de peticions de disponibilitat a l’any. El 2008 la facturació total de la nostra àrea de viatges va superar els 239 milions d’euros”. Pel que fa referència a la marxa del 2009, va reconèixer que: “Es presenta complicat, la falta de liquiditat i la important baixada del consum, fa que moltes empreses tinguin seriosos problemes i això està produint un atur dels més alts de la història, deixant a molts treballadors en una situació molt delicada. Tot això ha generat un clima de desconfiança general, que encara fa més difícil trobar una solució…”. I va seguir dient: “Nosaltres com a Grup, tinc la completa seguretat que no tan sols eludirem bé aquesta situació, sinó que en sortirem reforçats i més potents, tota vegada que som una gran organització, tenim una estructura humana professional i compromesa, disposem d’un desenvolupament tecnològic dels més avançats del moment, gaudim d’un gran prestigi social i del suport de les entitats financeres que ens demostren una gran confiança”. El Sr. Bagó, per la seva part, va informar també que la corporació ha estat convidada a participar en la companyia aèria Spanair com a membre de Femcat. En les seves paraules va dir: “Atenent a la necessitat d’estar

y El Sr. Jordi Bagó acompanyat de Joan Carles Vilalta, director general de Turisme.

y Els Srs. Batalla, propietaris de Best Hotels, conversant amb el president de la nostra corporació.

y El Sr. Bagó va pronunciar el seu discurs institucional on va analitzar el 2008 i, acte seguit, va explicar com la corporació veu aquest 2009.

y El Sr. Josep Santa Creu, director general de DKV, va recollir el premi otorgat a aquesta companyia d’assegurances per la seva trajectoria i compromís amb SERHS.

y La Sra. Aurora Codina reconeguda com a “Directiu de l’Any”.

;PÀG. 23;ABRIL 2009;SERHS 109;


REPORTATGE present en una operació vital per a la projecció del nostre país, i a la que nosaltres, si volem ser fidels a la nostra trajectòria, no hi podem faltar. Participarem en importants i prestigiosos projectes d’empresaris de Catalunya”, va seguir afegint que: “El nostre Consell d’Administració ha donat el seu vist i plau perquè entrem a formar part d’aquesta Companyia”. Per finalitzar, el president de Grup SERHS va cloure el seu discurs dient: “Amb el desig d’enviar un missatge de tranquil·litat i optimisme, voldria assegurar-vos que en aquests moments complicats que vivim, en què la situació general ens pressiona com mai, nosaltres seguirem responent com sempre”. Guardons de la corporació A continuació es va procedir al lliurament dels premis SERHS, uns guardons creats per distingir a persones i institucions que tenen una especial rellevància dins la nostra corporació, per la qual cosa es va demanar la presència a l’escenari de l’Honorable conseller Sr. Josep Huguet, així com també del Sr. Jordi Bagó, vicepresident 1er i conseller delegat de Grup SERHS. En aquesta ocasió i després de visionar els espots testimonials, foren guardonats les persones i l’entitat següent: • Trajectòria i Compromís amb SERHS Aquest premi especial va recaure en l’empresa DKVAssegurances guardó recollit pel Dr. Josep Santacreu, conseller delegat d’aquesta companyia, que a continuació va pronunciar unes emotives paraules d’agraïment i de compromís amb la nostra corporació. • Directiu de l’Any Fou distingida la Sra. Aurora Codina, directora d’Asseguris Mediterraneum Corredoria d’Assegurances, S.L., en reconeixement a la seva professionalitat i compromís amb Grup SERHS. • Treballador distingit Resultà proclamat el Sr. David Serra, cap de magatzem de Tramuntanaser, pel reconeixement al seu treball i per haver contribuït, amb el seu esforç i exemple, a mantenir i impulsar d’una manera rellevant l’activitat de Grup SERHS. • Reconeixement especial Aquest any, la Corporació ha volgut materialitzar un reconeixement especial al Sr. Antoni Borràs, director general de Grup SERHS, per haver liderat l’àrea de SERHS Tourism durant aquests darrers mesos, i treballar junt amb el seu equip de direcció de l’àrea, en la seva reorganització amb un grau de dedicació que ha superat, amb escreix, les seves responsabilitats. Cloenda de l’acte Seguidament va cloure l’acte el conseller Josep Huguet, que va declarar: “el turisme és un dels sectors amb menys risc, perquè no és deslocalitzable i, alhora, en la situació econòmica actual podem dir que tot i veures afectat per la mateixa, no es troba en crisi”. També va avançar que en breu es realitzarà el nou Pla de Govern d’internacionalització de les empreses ca-

y Discurs institucional del president de Grup SERHS als més de 600 assistents al sopar de la Nit de la SERHS.

y David Serra, treballador de Tramuntanaser (àrea SERHS Distribució), va rebre el premi al Treballador de l’Any.

y En aquesta ocasió, el Sr. Antoni Borràs, va rebre un reconeixement especial per haver liderat, juntament amb el seu equip, l’àrea de viatges durant aquests darrers mesos.

talanes, en aquest punt va destacar que “Grup SERHS n’ha estat pioner i és una referència a seguir”. El sopar de gala va estar elaborat amb gran detall i qualitat per ARCS Catering i servit acuradament pels alumnes de l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar, centre adscrit a la Universitat de Girona i vinculat a Grup SERHS. La Nit va finalitzar, com és tradicional, amb la interpretació de l’himne de la SERHS. ;PÀG. 24;ABRIL 2009;SERHS 109;

y Sr. Josep Jo, president del Consell Comarcal del Maresme.


P O R TA L S E R H S

ó d a n t u g n i v Ben Ivana Blanco Solé

Gebey Servat Domènech

9/6/2008 Treballador: Vanessa Solé Contreras Empresa: SERHS Fred Nam Nam

30/7/2008 Treballador: Ricard Servat Gómez Empresa: Barcelonesa de Begudes

Aina Bueno Vall

Camila Luana Vicente Rojas

Naira Romero Pellicer

5/9/2008 Treballador: Ferran Bueno López Empresa: SERHS Alimentació FCB

21/10/2008 Treballador: Ana Paola Vicente Rojas Empresa: Vilar Rural de Sant Hilari

25/11/2008 Treballador: Óscar Romero García Empresa: Hotel Serhs Campus

Nonna Pedemonte Puig

Óscar Sánchez Azabal

Kilian Medina Codony

Oriol Medina Velasco

28/11/2008 Treballador: Marta Puig Villaret Empresa: Equipturis

29/11/2008 Treballador: Juan José Sánchez Polo Empresa: Port Parés

30/11/2008 Treballador: Josep Mª Medina Maya Empresa: Tramuntanaser

2/12/2008 Treballador: Meritxell Velasco García Empresa: Hotel Serhs Campus

Joan Tomàs i Martínez 2/1/2009 Treballador: Ramon Tomàs Vilardell Empresa: Migjornser

Eric Montoro Ibáñez

Adrià Cerdán Agrasar

12/1/2009 Treballador: Ana Isabel Ibáñez Lata Empresa: Tramuntanaser

15/1/2009 Treballador: Roger Cerdán Mestres Empresa: Rhodasol Turimar

Cultura i oci

Descomptes externs per a treballadors i accionistes L’Aquàrium Barcelona

Catalunya en Miniatura

10% DTE. SOBRE PVP

20% DTE. SOBRE PVP

Descomptes en activitats com “Immersió amb taurons” o “Dormir amb taurons”. Cal presentar la targeta SERHS a les taquilles. Vàlid per al titular de la targeta +4 persones. Vigència: fins 31-desembre-2009. Moll d’Espanya al Port Vell, s/n • 08039 BARCELONA Tel 93 221 74 74 • www.aquariumbcn.com

Cal presentar la targeta SERHS a les taquilles. Vàlid per al titular de la targeta +4 persones. Vigència: fins 31-desembre-2009. C/ Can Balasch de Baix, s/n 08629 TORRELLES DE LLOBREGAT (Barcelona). Tel. 93.689.09.60 • www.catalunyaenminiatura.com

;PÀG. 25;ABRIL 2009;SERHS 109;


P O R TA L S E R H S

Cultura i oci

Descomptes externs per a treballadors i accionistes PortAventura

El Poble Espanyol

15 euros de DTE. SOBRE PVP

10% DTE. SOBRE PVP

(Sobre Entrada 1 dia adult) Cal presentar Tiquet especial acreditatiu a les taquilles. Podeu demanar els tiquets bescanviables al Dept. de Màrqueting. Vàlid per al titular de la targeta+5 acompanyants. Vigència fins: 31-desembre-2009. Avda. Pere Molas, km. 2 43840 VILA-SECA (Tarragona) Tel. 902 20 22 20 • www.portaventura.es

(en el tiquet individual) Vàlid per al titular de la targeta +3 acompanyants. Cal presentar Targeta SERHS a les taquilles. Vigència fins: 31-desembre-2009. Av. Marquès de Comillas, 13. - 08038 BARCELONA Tel.93.508.63.00 Per a més informació i consultar programació: www.poble-espanyol.com

Vall de Núria

Gaudí Centre Reus

15% DTE. SOBRE PVP CREMALLERA

2x1

Cal presentar la targeta SERHS a les taquilles. Vàlid per al titular de la targeta +3 acompanyants. Vigència: fins 31-desembre -2009. Veure dates de funcionament: del 01.10/30.11, tancat. Estació de Muntanya Vall de Núria 17534 QUERALBS (Girona) Tel. 972 73 20 20 - www.valldenuria.com

Pagant una entrada te’n regalen una altra. Descompte aplicable a tots els treballadors o socis que facin entrega de la targeta acreditativa SERHS. Vigència: fins 31-desembre -2009. Gaudí Centre Pl. Mercadal, 3 - 43204 REUS-Tarragona Tel. 902 360 200 infoturisme@reus.net - www.gaudicentre.com

L’Aventura del Nautilus

Cremallera de Montserrat

10% DTE. SOBRE PVP

10% DTE. SOBRE PVP

Cal presentar la targeta SERHS a les taquilles. Vàlid per al titular de la targeta +3 acompanyants. Vigència: fins 31-desembre -2009. Passeig Marítim, 23 L’ESTARTIT (Girona) Tel. 972 751 489 - www.nautilus.es

Cal presentar la targeta SERHS a les taquilles. Vàlid per al titular de la targeta +3 acompanyants. Vigència fins: 31-desembre-2009. MONISTROL DE MONTSERRAT (Barcelona) Tel. 902 31 20 20 www.cremallerademontserrat.com

Marineland

Water World

10 % de DTE. SOBRE PVP

2x1

Cal presentar Targeta SERHS a les taquilles. Vàlid per al titular de la targeta+4 persones. • 5% Dte. en activitats com “Encontre amb dofins”. Vigència: temporada -2009. Ctra. Malgrat a Palafolls, s/n 08389 PALAFOLLS (Barcelona) Tel. 93 765 48 02 • www.marineland.es

Cal presentar Targeta SERHS a les taquilles. Vàlid per al titular de la targeta+3persones. Vigència: temporada -2009. Gratuït nens de menys de 100 cm Ctra. Vidreres, km 1,2 - 17310 LLORET DE MAR-Girona Tel. 972 36 86 13 - www.waterworld.es

Aqualeon

Illa Fantasia

10 % de DTE. EN L’ENTRADA

10 % de DTE.

Vàlid per al titular de la targeta més 4 acompanyants Vigència: fins 31-desembre -2009. Finca les Basses s/n - 43716 Albinyana - Tarragona. Tel: 977 68 76 56 • www.aqualeon.es

Cal presentar la targeta SERHS a les taquilles. Vàlid per al titular de la targeta + 3 acompanyants Vigència: temporada -2009. Finca Mas Bassó, s/n 08339 VILASSAR DE DALT-Barcelona Tel. 93 751 45 53 - www.illafantasia.com

Terra Mítica

Teatre del Raval

25 Euros entrada i Self service Oferta aplicable al titular de la targeta i a 3 acompanyants. Vigència fins 31.12.09 Ctra. De Benidorm a Finestrat, Camino del Moralet s/n 03502 Benidorm-Alacant Tel: 902 02 02 20 - www.terramiticapark.com

;PÀG. 26;ABRIL 2009;SERHS 109;

50% de descompte, sempre que no es faci reserva prèvia. El descompte és aplicable al presentar-se directament a les taquilles entre una hora i mitja hora abans de l’obra. Oferta aplicable al titular de la targeta i a 1 acompanyant. Vigència fins 31.12.09 C/Sant Antoni Abat, 12 - 08001 Barcelona. Al costat del mercat de Sant Antoni. Tel: 93 443 39 99 - www.teatredelraval.com


P O R TA L S E R H S

Salut

Descomptes externs per a treballadors i accionistes Clínica Baviera / Clínica Londres

Croal Salut

15 % de DTE. SOBRE PVP

35% de Dte. en depilació mèdica 5% de Dte. en tractaments de medicina estètica i cirurgia plàstica 1ª visita mèdica estètica gratuïta. Vigència: fins 31-desembre -2009. Mossèn Cinto Verdaguer • 08397 Pineda de Mar Tel. 93.762.90.25

Des d’un 15% de descompte en diversos serveis com consulta i operació de cirurgia refractiva, operació de cataractes, fotodepilació, reducció de pes, cel·lulitis i cirurgia estètica. Vigència fins: 31-desembre-2009. Centres a tota Espanya C/ Balmes, 183 08006 Barcelona Tel: 93 362 49 90 - www.clinicabaviera.com

Centre Mèdic i Dental Catar

Creu Groga

1ª Visita Gratuïta Odontologia 10% Dte. en Tractaments Odontològics i Implants Dentals Higiene Dental gratuïta anual. 10% Descompte en Podologia i Fisioterapia i Dietètica i Nutrició. Dte. especial per a treballadors i familiars directes (cónjuge i fills). Vigència: fins 31-desembre -2009. C/ Desclapers, 6, baixos, • 08380 Malgrat de Mar TEL. 93 761 90 88

5% de Dte. en tots els tractaments d’odontologia i fotodepilació. 10% de Dte. en tractaments de medicina estètica (1ª visita gratis), programa de salut de la dona (mamografies i rehabilitació del sòl pèlvic), tractaments d’osteopatia. 50% de Dte. en la quota d’inscripció de soci (igualat). Vigència: fins 31-desembre -2009. Sant Jaume, 20-34 • 08370 Calella Tel. 93.766.20.30

Muralla Òptica

Instituts Odontològics

50% de Dte. en tot el ventall de productes (excepte els productes d’oferta o en promoció) Vigència: fins 31-desembre -2009. Blanes, C. Muralla, 34. Tel. 972.35.54.50 Lloret de Mar, Narcís Forts, 9. Tel. 972.36.12.75 Sant Celoni, C. Abat Oliva, 6. Tel. 93.867.51.56 Calella, C. Església, 144. Tel. 93.766.54.74

Serveis gratuïts: 1ª visita, consulta, revisions periòdiques i pressupost. Preu fix de 20€ en extraccions simples i higiene bucal completa. Vigència: fins 31-desembre -2009. 20% de descompte en la resta de tractaments. Telèfon: 902.11.93.21 www.ioa.es

Bassol òptic

Institut Comtal D’oftalmologia

40% descompte en muntures, ulleres de sol, d’esquí... 40% descompte en lents graduades oftàlmiques 20% descompte en productes BX (Bassol Xclusiv) Vigència fins 31.12.09 4 botigues a Barcelona C/ Dr. Dou, 19 08001 Barcelona Tel: 933428218 • www.bassol.net

1ª Consulta i proves de compatibilitat gratuïtes 25% de dte. en la unitat de cirurgia refractiva presentant el teu carnet SERHS a la recepció del centre. Vàlid per a treballadors, accionistes i familiars directes. Vigència: fins 31-desembre 2009. Via Augusta, 48-54, 2n 08006 Barcelona

Caldea

Silence Spa 20% de dte. en el preu del tiquet d’entrada i en tractaments que es realitzin a la instal·lació mostrant la targeta SERHS. 10% de dte. en Ozonoterapia i cursos prepart per treballadores i dones de treballadors de Grup SERHS. Vigència: fins 31-desembre 2009. C/ Sant Jaume, 20-34 08370 Calella

8% de descompte En tots el serveis així com determinades ofertes d’estàncies. Oferta vàlida per a treballadors i accionistes que presentin la seva targeta de Grup SERHS a l’entrada. Oferta aplicable a 1 targeta + 4 acompanyants. Vigència: fins 30-novembre -2009. Parc de La Mola, 10 Escales-Engordany (Andorra)

Quadis

Descomptes especials en tots els centres a aquells treballadors i accionistes de Grup SERHS i als seus familiars directes que així ho acreditin. Vigència: fins 31-desembre 2009. www.o2centrowellness.com Centres a Girona, Barcelona, Madrid, València, Elx, Alacant, Granada, Sevilla, Huelva, Màlaga i Marbella.

Descomptes exclusius en la compra del teu vehicle de segona mà, Km 0, vehicles de gerència, descompte del 15% s/tarifa vigent en lloguer de vehicles i ocasió en totes les marques. Vigència fins 31.12.09

;PÀG. 27;ABRIL 2009;SERHS 109;

Pg. Zona Franca, 67 - 08038 Barcelona Tel: 93 289 53 15 - www.quadis.es

Automoció

O2 Centro Wellnes


P O R TA L S E R H S Descomptes externs per a treballadors i accionistes Cotxes nous: 3% de Dte. addicional a més del dte. promocional del mes en curs (només turismes) Cotxes usats: Grans ofertes en vehicles de gerència, servei i renting stock a bon preu amb la garantia EUROCASIÓN d’1 a 2 anys . Cotxes de lloguer: amb aire condicionat a partir de 18,10 €/dia + IVA (2009) Postvenda: dte. del 8% en la mà d’obra i peces. Vigència: fins 31-desembre -2009. C. Sant Jaume, 469 • 08370 Calella - Tel. 93.769.14.04

Can Xaubet Restaurant Can Xaubet 10% de Dte. en la matrícula 10% de Dte. en la quota mensual Vigència: fins 31-desembre -2009. 10% de Dte. en el menú de migdia per a treballadors i socis de Grup SERHS presentant la targeta acreditativa Ctra. N-II entre Km. 669 i 670 08397 Pineda de Mar • Tel. 93.767.22.32

DIR - Centres de Fitness

10% de Dte. en peces i en totes les operacions realitzades als seus tallers 5% de Dte. de la mà d’obra en totes les operacions realitzades al seu taller 50% de Dte. en el servei de vehicles de substitució Vigència: fins 31-desembre -2009. C. Garbí, 196 • 08397 Pineda de Mar Tel. 93.762.92.00

Kinespai - Centre de Fitness Matrícula gratuïta per a treballadors i accionistes. Vigència fins 31.12.09 C/ Sant Jaume, 20-34 08370 Calella de Mar Tel: 93 766 06 04 www.kinespai.com

Oteros Sport

10 % DTE. EN LA QUOTA

Esport

Garatge Sant Jaume Renault Pineda

Automoció

Citröen Calella

Matrícula Gratuïta. Altres promocions segons inscripcions de Grup SERHS. 12 centres a Barcelona i 1 a Sant Cugat Ganduxer, 25-27 - 08021 Barcelona Tel: 93 202 22 02 - www.dir.cat

La Roca Village Las Rozas Village

Subscripció Anual: 40% de descompte el primer any i 15% els posteriors anys. Subscripció Trimestral: 30% de descompte el primer any i 7% els posteriors anys. Tel. 902.48.14.82 (opció 1, mencionant el codi Grup SERHS) o per mail a suscripciones@lavanguardia.es Vigència fins 25.9.2009 Telèfon: 902.48.14.82 • www.lavanguardia.es

Descarrega’t el cupó al Portal SERHS i presentant-lo a les oficines de Las Rozas Village/La Roca Village rebràs una llibreta VIP amb descomptes de tot tipus. Vigència: fins 31-desembre -2009. LA ROCA DEL VALLÈS - Barcelona Tel. 93 842 39 00 • www.larocavillage.com LAS ROZAS - Madrid Tel. 91 640 49 00 • www.lasrozasvillage.com

Brecor

DBApparel - Roba interior

Descomptes de fins al 20% en tot el ventall de productes per a treballadors i socis que mostrin la targeta acreditativa SERHS en el moment de la compra. Vigència: fins 31-desembre 2009. Carretera Tordera, 79 • 17300 Blanes

25 % de DTE.

Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar 2X1, pagant una entrada te’n regalem una altra. Vàlid per a tots els treballadors i accionistes de Grup SERHS que disposin de la targeta acreditativa Vigència: fins 31-desembre -2009. C/Antoni Doltra, 11 - Apt. Correus 202 08397 Pineda de Mar - Tel. 93.767.16.75 ccrpineda@ccrpineda.com

;PÀG. 28;ABRIL 2009;SERHS 109;

Vàlid per al titular de la targeta i 3 acompanyants Vigència fins 31.12.09 Botigues a Barcelona, Badalona, Hospitalet, Terrassa, Madrid i Saragossa. Gran de Gràcia, 162 - 08012 Barcelona Tel: 93 758 25 00 - www.sansbrandedapparel.com

Teatre amb promoentrades Ara + ràpid + fàcil via on line. Entra a www.promoentradas.com i identifica’t a la ZONA EMPRESES: USUARI: promoentradas - PASSWORD: 11742ED1

Altres Serveis

La Vanguardia

20% de descompte en tots els productes i 30% en la marca Karhu. Identifica’t com a treballador o accionista de Grup SERHS. Vigència: fins 25-d’octubre 2009. Pol. Ind. Santa Bàrbara C/Tucídides, 60 29004 Málaga


P O R TA L S E R H S Descomptes a SERHS per a treballadors i accionistes SERHS Distribució

Hotels SERHS

Vigència fins 31/12/2009 Barcelonesa de Begudes (Barcelona) Tel. 93.475.08.80 Cobrama (Vic): Tel. 93.889.27.19 Coratama (Mataró): Tel. 93.755.25.40 Dibamasa (Palafolls): Tel. 93.762.01.25 Dimarser (Benicarló): Tel. 96.446.73.30 Eudivasa (València): Tel. 96.377.00.16 Facilcar (Tarragona):Tel. 977.55.65.29 Port Parés (Ripollet): Tel. 93.594.69.90 Ponentser (Lorca-Cartagena) : Tel. 968.16.02.69 • 10% de descompte en productes d’alimentació • 10% de descompte en begudes • 15% de descompte en productes de neteja i paper SERHS Fred: 93.765.05.52/977.55.65.65 • 5% de descompte en peix, carn, verdures, embotits i làctics SERHS Fruits: 972.35.80.90/977.55.65.19 • 8% de descompte en caixes senceres de fruita i verdura • Magatzems a Blanes, Tarragona, Ripoll i Olot.

Vigència fins 31/12/2009 Vilar Rural de Cardona Tel. 93.869.00.44 Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm Tel. 972.87.28.20 Vilar Rural d’Arnes Tel. 977.43.57.37 Hotel Serhs Ski Port del Comte Tel. 973.49.23.33 Hotel Serhs Maripins Tel. 93.765.42.12 Hotel Serhs Montemar Tel. 93.767.00.02 Hotel Serhs Oasis Park Tel. 93.767.00.02 Hotel Serhs Sorra Daurada Tel. 93.765.45.00 Hotel Serhs Vall de Núria Tel. 972.73.20.00 • 15% de descompte en allotjament i pensió contractada per a la unitat familiar • Vall de Núria, el descompte no inclou el tren cremallera ni dinars de celebracions • No vàlid per a paquets

SERHS Projects & Equipments

SERHS Alimentació Vigència fins 31/12/2009 ARCS Catering Tel. 93.795.11.50 • 10% de descompte en qualsevol servei de banquets • 5% de descompte en el preu del menú de la cafeteria restaurant ARC’S (Casa de Convalescència) Castell Jalpí Tel. 93.795.11.50 • 10% de descompte en lloguer d’espais i en menú escollit Fleca Serhs Tel. 93.767.19.20 • 5% de descompte en tots els productes Eudec i Renato Romagnoni Tel. 93.754.02.95 • 10% de descompte en plats precuinats • 15% de descompte en pizzes Hotel Serhs Campus Tel. 93.580.83.53 • 5% de descompte en restauració • 5% de descompte en servei de banquets • 10% de descompte Buffet lliure cap de setmana (Preu públic: 22,50 €) • Allotjament a partir de 45 € per habitació i esmorzar

SERHS Turisme Viatges SERHS Hotels Tel. 93.762.93.00 • 5% de descompte en tots els productes.

Vigència 31/12/2009 Equip Turis Tel. 93.762.93.30 - www.equipturis.com • 10% de descompte en mobiliari i maquinària (cafeteres, fregidores) Celaya · Tel. 93.451.93.00 - www.celaya.com • Ofertes especials trimestrals

SERHS Serveis i Noves Tecnologies Vigència fins 31/12/2009 Asseguris Mediterraneum C.A. Tel. 93.703.25.20 • 15% de descompte mínim en assegurances de la llar. • Preu especial amb DKV per l’assegurança de salut. • 10% de descompte en l’assegurança de retirada de punts del carnet de conduir. • 15% de descompte mínim per l’assegurança del cotxe. Preus especials per a treballadors i accionistes de Grup SERHS. Mediterraneum XX Tel. 93.767.03.78 • Tarifa especial per a socis i treballadors Migjornser Tel. 93.762.91.19 • Promocions puntuals Vector K Tel. 93.762.93.36 • 10% de descompte en material informàtic Software (Microsoft i programes propis: Guest, Integra, Bistrot,...). • 5% de descompte en hardware (PC’s, pantalles, impressores, escanners, fotocopiadores, etc. de les marques Compaq, IBM, Sony, Hewlett Packard, etc…

Els descomptes són aplicables a tots els treballadors i a tots els accionistes, sempre que actuin a nivell particular; en cap cas com a empresa. Informeu-vos de les condicions de cada descompte trucant al telèfon d’informació: 902.010.405 o www.serhs.com - grupserhs@grupserhs.com EDIFICI SERHS – Carrer Garbí, 88-90 – 08397 Pineda de Mar (Barcelona)

;PÀG. 29;ABRIL 2009;SERHS 109;


ÚLTIMA HORA

: Presentació del llibre: 50 anys de la Penya Solera de Calella El proper dia 20 d’abril, abans de la festivitat de Sant Jordi, a la sala d’actes de la Cooperativa L’Amistat, tindrà lloc a les 20,30h., l’acte de presentació del llibre “50 anys de la Penya Solera de Calella, una història a cops de pilota, sentiments i moltes il·lusions” que ha estat editat per aquesta Penya com a colofó dels actes de celebració del seu 50è aniversari.

Es tracta d’un acurat llibre de 144 pàgines, il·lustrat amb més de 400 documents gràfics i amb un indexat final de més de 500 noms de personatges relacionats amb la història d’aquesta penya blaugrana. D’aquest treball editorial n’ha tingut cura l’empresa de Disseny i Arts Gràfiques PUBLINTUR, S.A. , entitat vinculada a Grup SERHS.

D IR E C TO R I

www.serhs.com • tel. d’atenció al client: 902 010 405

Empresa Adreça

;PÀG. 30;ABRIL 2009;SERHS 109;

Telèfon / Fax

e-mail: grupserhs@grupserhs.com


Revista Serhs 109 CAT  

Revista Serhs 109 CAT

Advertisement