Page 1

‘t WAEKBLAAD

21

22E

2 UIT GOED VOOR U

JAARGANG

22 MEI 2013| OPLAGE

‘Moferter kèrmes’ springlevend!

RUIM

29.000

EXEMPLAREN

Breed draagvlak voor het smalste stukje Nederland

Het is een landelijke tendens dat kermissen in kleine kernen het steeds moeilijker krijgen. Zeker in de zomermaanden is er immers een groot aanbod aan andere evenementen. Voor kermisexploitanten is het soms niet meer lonend om nog naar een kleine kermis te komen. Zo niet in Montfort. Daar wordt kermis nog volop gevierd!

Van Dijk naar markt

5+6+7 MEDEDELINGEN G E M E E N T E E C H TSUSTEREN

De kermis in Montfort, en dan met name de zomerkermis, is van oudsher een gezellig feest. Jong en oud treft elkaar bij de attracties ‘oppe Mèrt’ of in een van de vele café’s die Montfort rijk is. De kermis in Montfort vindt dit jaar voor het eerst plaats op de markt in Montfort. Het voormalige kermisterrein aan de Dijk is immers niet meer beschikbaar in verband met bouwplan De Wiejerd. Maar ook de markt, die in het midden van de kern ligt, is een prima locatie voor de kermis.

Tekst: Volzinnen

Rabo Dikke Banden Race

10+11 HUIS & TUIN

Dit jaar vindt tijdens de kermis ook weer de Rabo Dikke Banden Race plaats, georganiseerd door Wielervereniging De Maastrappers. Dinsdag 28 mei vanaf 17.00 uur gaan kinderen van 7 tot 12 jaar van start vanaf de markt. Er wordt gefietst in leeftijdscategorieën zodat alle kinderen een kans hebben om te winnen. Van zaterdag 25 mei tot

en met dinsdag 28 mei belooft het weer ouderwets gezellig te worden in Montfort. Dat is voor een groot deel te danken

Informatieavond reconstructie N572 Kom Koningsbosch 14 AUTO’S

‘T WAEKBLAAD IS EEN GRATIS HUIS-AAN-HUIS NIEUWSBLAD. Oplage ruim 29.000 Het verschijnt iedere woensdag of donderdag in: Aasterberg, Berkelaar, Born, Buchten, Dieteren, Echt, Echterbosch, Echterheide, Gebroek, Graetheide, Grevenbicht, Hingen, Holtum, Illikhoven, Koningsbosch, Linne, Maas bracht, Maria-Hoop, Montfort, Nieuwstadt, Obbicht, Ohé en Laak, Ophoven, Pa pen ho ven, Pey, Putbroek, Roosteren, Schilberg, Schipperskerk, Slek, Stevensweert, St. Joost, Susteren en Visserweert. BEZORGKLACHTEN Woont u in de regio: Born - Echt - Maasbracht - Susteren of in Montfort en ontvangt u ‘t Waekblaad niet elke woensdag of donderdag, bel 0475 - 48 45 02 of mail info@detailverspreidingen.nl AANLEVEREN REDACTIE/ADVERTENTIES Liefst zo vroeg mogelijk. Redactie uiterlijk maandag 17.00 uur Advertenties uiterlijk dinsdag 15.00 uur bij: Uitgeverij ‘t Waekblaad Heerweg 46, 6101 NT Echt Tel. (0475) 48 45 02 Fax (0475) 48 22 57 www.waekblaad.nl info@waekblaad.nl Het kantoor is geopend: Maandag en dinsdag 9.30-12.00 uur en van 13.30-18.00 uur. Donderdag en vrijdag 13.30-18.00 uur. ‘s Woensdags gesloten.

Woensdag 29 mei organiseert de Provincie Limburg een informatieavond over de geplande reconstructie van de N572 Koningsbosch. Tijdens deze informatieavond licht Provincie Limburg de plannen toe en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Bewoners, ondernemers, belanghebbenden en overige geïnteresseerden zijn op deze datum welkom

bij Cafe de Sport-Schröder, Kerkstraat 156 te Koningsbosch. De zaal gaat om 19.00 uur open en de koffie staat klaar, waarna om 19.30 uur de presentatie start. Voor vragen en/of informatie kunt u contact opnemen met Gerrie Posthuma of Carlo Gurian van de Provincie Limburg, respectievelijk bereikbaar onder 043 389 75 61 en 043 389 99 71.

Landschapsvereniging De Kringloop Linne

zal zijn voor de typerende flora en entoma-fauna die bij een dergelijk milieu past. De excursie staat onder leiding van Jan Hermans en John Hannen. Als de weersomstandigheden geschikt zijn zult u vele soorten planten en eventuele andere verrassingen tegenkomen. Zorg ook dat jullie goede veldgidsen bij jullie hebben en een loupe en/of fotocamera.

Zaterdag 25 en zondag 26 mei zal voor de 49ste maal het traditionele Maasgouwtoernooi plaatsvinden in sporthal De Sjirp te Nieuwstadt. Honderden enthousiaste muzikanten uit de Westelijke Mijnstreek zullen tijdens deze wedstrijd voor harmonie- en fanfareverenigingen het beste van hun kunnen laten horen. De organisatie van het toernooi is dit jaar in handen van Fanfare Eendracht uit Dieteren. Er wordt een gevarieerd programma gebracht door 12 drumbands en 11 blaasorkesten.

Zaterdag 25 mei: 17.30u Harmonie Aurora Grevenbicht; 18.20u Fanfare Vriendenkring Limbricht; 19.10u Harmonie Concordia Obbicht; 20.00u Bekendmaking predicaten; 20.10u Fanfare St. Jozef Buchten; 21.00u Harmonie St. Joseph Berg aan de Maas; 21.50u Muziekgezelschap Juliana Holtum; 22.40uBekendmaking predicaten. Zondag 26 mei: 09.00u Drumband

WWW.GoMManS-JanSen.nl

Vakantiewerk?

wordt bezorger

Bel T 0475 48 45 02 of M 06 1012 1826

St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven; 09.30u Drumband St. Jozef Buchten; 10.00u Drumband Aurora Grevenbicht; 10.30u Drumband De Maasoever Roosteren; 11.00u Drumband Les Amis Réunis Nieuwstadt; 11.30u Drumband L’Union Born; 12.00u Bekendmaking predicaten; 12.15u Drumband St. Caecilia Guttecoven; 12.45u Drumband St. Joseph Berg aan de Maas; 13.15u Drumband Eendracht Dieteren; 13.45u Drumband Concordia Einighausen; 14.15u Drumband Vriendenkring Limbricht; 14.45u Drumband Concordia Obbicht; 15.15u Bekendmaking predicaten; 16.00u Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven; 16.50u Fanfare Concordia Einighausen; 17.40u Fanfare St. Caecilia Guttecoven; 18.30u Bekendmaking predicaten; 20.00u Harmonie Les Amis Réunis Nieuwstadt; 20.50u Fanfare de Maasoever Roosteren; 21.45u Bekendmaking predicaten. De muziekkorpsen zullen door een deskundige jury worden beoordeeld op hun kunnen. De entree bedraagt € 2,50 per persoon.

ramen deuren serres zonwering

Auto show Burghoffweg 10, 6042 EX roerMond, (0475) 690 790

Zie voor meer informatie en acties pagina’s 8 & 9.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Spectaculaire

23 t/M 26 Mei

U komt toch ook?

Maasgouwtoernooi in Nieuwstadt

Programma

Excursie naar bronnenbos Maalbeek Zondagochtend 26 mei verzorgt Landschapsvereniging De Kringloop een excursie naar het bronnenbos Maalbeek in Belfeld. Verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats van Droompark Maasduinen welke gelegen is aan de Maalbekerweg, te Belfeld. Vanaf dit punt start deze ruim twee uur durende excursie door het Bronnenbos waarbij er veel aandacht

aan de Montforter ondernemers, die ook dit jaar weer de handen in elkaar hebben geslagen om de kermis te laten slagen.

W 6% BTge op monta

Profiteer nu van deze kans bij uw verbouwing of renovatie!

Overtuig uzelf en laat u vrijblijvend adviseren bij u thuis of in een van de showrooms Meijel Weert Montfort Geleen

Bosrand 7 Roermondseweg 58 Waarderweg 7a Rijksweg-Centrum 55a

www.bohaco.nl

(077) 396 11 22 (0495) 54 22 55 (0475) 54 19 90 (046) 475 74 99

goed bekeken ‘n klasse beter

Echt-Susteren ziet kansen in de toeristische sector! Nu al zijn er jaarlijks maar liefst 220.000 overnachtingen in de gemeente en wordt er 23 miljoen euro gegenereerd uit toerisme en recreatie. Een knappe prestatie die tot dusver werd bereikt zonder duidelijk omschreven toeristisch beleid. Wat als de gemeente zichzelf wél duidelijk zou profileren? De gemeente EchtSusteren schakelde de hulp in van lokale ondernemers en een gerenommeerd landelijk bureau. Samen gingen zij op zoek naar een uniek toeristisch profiel, waarmee de gemeente zich de komende jaren op de kaart kan zetten. Donderdag 16 mei werden de uitkomsten van de zoektocht gepresenteerd door een zichtbaar enthousiaste burgemeester Jos Hessels. De in groten getale toegestroomde ondernemers zien dat Echt-Susteren zich de komende jaren profileert als ‘Het Smalste Stukje Nederland - breed genoeg om volop te genieten’. “Waar vele andere plattelandsgemeenten pretenderen de groenste, de mooiste of de gezelligste te zijn, kiest EchtSusteren voor iets unieks. Iets wat alleen deze gemeente kan zeggen en waarmee we ons ten opzichte van andere regio’s kunnen onderscheiden. Het Smalste Stukje Nederland heeft die uniciteit,” klinkt het uit de mond van burgemeester Hessels.

Een waarheid als een koe. Nergens anders in Nederland kun je in een uurtje van België naar Duitsland wandelen. En met de auto lukt dat al binnen een kwartier! Daarnaast kan iedereen op de landkaart zien waar dat smalste stukje Nederland ligt. Echt-Susteren zet zich dus ook letterlijk op de kaart. Met een bijzonder professioneel ogende Youtube-film wordt de bijeenkomst voortgezet. Niet eerder werd de gemeente zo smaakvol in beeld gebracht. Alle kernen en toeristische activiteiten komen op authentieke en uitnodigende wijze aan bod. Het goed gevulde Senzo reageert met applaus. Ook het gepresenteerde campagnebeeld, waarin steeds letterlijk tipjes van de sluier worden opgelicht en de bijbehorende extra smalle(!) website kunnen op bijval rekenen. Burgemeester Hessels benadrukt dat de gemeente zich voor minimaal twee en een half jaar aan het nieuwe profiel verbindt. Het is echter aan de toeristische ondernemers zelf om de handdoek op te pakken en Het Smalste Stukje Nederland tot een doorslaand succes te maken! Bij het verlaten van de zaal ontvangen alle belangstellenden een leuke goodybag vol informatie én een ludiek meetlint om zelf na te meten dat Echt-Susteren inderdaad Het Smalste Stukje Nederland is. Kijk op www.hetsmalstestukjenederland.nl voor meer informatie en ‘like’ het promotiefilmpje op Youtube of Facebook.

Hanenkraaiwedstrijd in Slek-Echt Hanenkraaiwedstrijd is voor menigeen een onwetendheid. Bij ouderen zal het een herinnering zijn aan vroeger, zeker in het zuiden van Limburg. Hanenkraaien was lang geleden een Limburgse volkssport. Het werd o.a. gehouden in Elsloo, Stein, Meers, Oud Geleen en Obbicht om maar een paar plaatsen te noemen. Krielhanenvereniging De Ochtendgroet uit Eysden is de enige vereniging die na al deze jaren nooit heeft opgehouden te bestaan. Sittard-Stadbroek was bij uitstek de vereniging die hanen hadden van 300-600 slagen (kraaien). Doelstelling is om deze volkssport in Echt en omstreken nieuw leven in te blazen en zo mogelijk leden te werven in deze regio. Ze starten op zondag

2 juni onder de naam T.N.N. (Terug Naar Nostalgie) in clublokaal café El Knobo aan de Hoogstraat 41 in Slek-Echt. Inzetten kan van 9.30 tot 10.30 uur. Vervolgens start de wedstrijd welke duurt tot 11.00 uur. Nadat de eerste poule is beëindigd zetten ze een span van 4 hanen in, genoemd De Extremen (tot nu toe de enige van Nederland). Ze zullen menigeen versteld laten staan bij het aantal behaalde kraaien. EchtSusteren heeft dan ook met de hanen Gulio, Harie, Dolly en Diablo de primeur met dit span. Mensen die in het bezit zijn van een haan kunnen gratis meedoen. Inschrijven kan tot vrijdag 31 mei via 0475 48 66 27. LOES zal verslag uitbrengen ven deze hanenkraaiwedstrijd.


’t Waekblaad – nr. 21 - 22 mei 2013 - pag. 2

Open Tuin en expositie in Susteren

In het kader van Tuinpad Limburg Fleuregio is op zaterdag 15 en zondag 16 juni de tuin van Odette Steijvers aan de Oude Rijksweg Zuid 9 te Susteren te bezichtigen. Het betreft een onderhoudsvriendelijke tuin met vijver met veel vaste planten. De tuin heeft open karakter door achterliggend weide- en bosgebied, waardoor een strak tuingevoel overloopt naar natuurlijk lijnenspel van ongerepte natuur. Het geheel zorgt voor een bijzondere combinatie van geplande aanleg

en aanpassing aan natuurlijke begroeiing. Verschillende planten gebruikt Odette voor het verven van haar handgesponnen schapenwol, waardoor deze wol verandert in een geweldig kleurenpakket. Helemaal ECO en natuurlijk in de trend van vandaag. Aangezien Odette ook een verwoed kunstenares is, exposeert ze tevens keramiek, schilderijen en sieraden. De tuin is beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Ei rundje omme Bèk van Montfort Kermisdinsdag 28 mei vindt voor de derde keer de wielerronde ‘Ei rundje omme Bèk’ plaats. Er wordt begonnen met de Rabo Dikke Bandenrace voor de schoolgaande jeugd in diverse categorieën om 17.00 uur. Om 17.45 uur starten de recreanten, zowel dames als heren. Hiervoor kan iedereen die sportief wil fietsen zich opgeven. Dit kan bij John Vogels op 0475 54 15 22 tot 1

uur voor de wedstrijd. Dus sportievelingen kunnen zich hier op een sportieve manier meten met de andere zondagmorgenfietsers. Om 19.00 uur starten de amateurs en masters, met deelnemers uit Limburg, België en Duitsland. Het beloofd weer een mooi spektakel te worden. Dus fiets mee of ga gezellig kijken.

Schietestafette en Zaate Hermeniekes Treffe in Dieteren

Bokkerieje startplaats vanaf Plats in Echt

Zondag 26 mei exploiteert het Museum van de Vrouw in een unieke samenwerking met Jeugd Survival Echt een gezellige bokkenstal in het kader van het inmiddels bekende fietsevenement Bokkerieje door het prachtige Maasland. De routes voeren u langs dorpen, wetenswaardigheden, monumenten en prachtige natuur. Een geweldige ervaring, want fietsliefhebbers rijden deze dag echt in het spoor van de befaamde Bokkenrijders. Iedereen is welkom.

Nieuw Naast de gezelligheid van de bokkenstal op de Plats, met een hapje, drankje en entertainment, ontvangt iedereen die zich in Echt heeft ingeschreven voor de fietstocht helemaal voor niets een heerlijk Bokkereyer streekbiertje (zolang de voorraad strekt). Alle ingeschreven deelnemers in Echt maken tevens kans op een 7 -daagse fietsreis naar Praag-Dresden. Laat u verleiden en

Ben je op zoek naar een leuke sportieve uitdaging om met vrienden, collega’s of familie te doen, schrijf je dan met een zestal in voor de schietestafette De Sjlaag om de Koppeleberg. Zaterdag 8 juni strijden vanaf 13.00 uur zestallen tegen elkaar om de titels Veldheer van Deetere en Grootmeester van Deetere. Uiteraard horen daar mooie prijzen bij. Deze schietestafette bestaat uit de volgende onderdelen: handboogschieten, kruisboogschieten, windbuks en zware buks. Ervaring is niet nodig, deskundige begeleiding is aanwezig (m.m.v. handboogvereniging de Zwarte Roos en kruisboogvereniging Limburgia). Minimum leeftijd is 16 jaar. Inschrijven kan tot zaterdag 1 juni. Deelname kost € 10,- p.p. inclusief een welkomstdrankje. Dit evenement vindt plaats op het sjötteterrein van Schutterij

fiets mee voor het goede doel.

Bokkerieje de legende Volgens de overlevering waren Bokkenrijders roversbenden die in de 18e eeuw grote delen van Limburg onveilig maakten. Omdat zij op verschillende plaatsen op een nacht konden toeslaan, dachten de mensen dat zij zich verplaatsten op een bok door het luchtruim. De diefstallen in kerken, de afpersing van rijke boeren en brandbrieven op de boerderijen spreken nog steeds tot de verbeelding.

kijken. Deze uitzendingen staan geheel in het teken van die Open Dag. Naast veel interviews en muziek zullen ook artiesten acte de préséance geven en live optreden. Tevens zal L.O.E.S.-programmamaker Jos Meeuws zorgen voor een paar gasten en live-optredens. Ontdek je presentatietalent en doe een screentest voor de camera. Wie weet zien ze jou terug op TV L.O.E.S. Ook wordt er uitleg gegeven over camerawerk, geluid en belichting. In de L.O.E.S.editsuite kan iedereen zien hoe je van ruw beeldmateriaal een TVuitzending maakt. Op de redactie is te zien hoe redacteuren omgaan met het nieuws en dit klaarmaken voor de tekst-tv. Iedereen die interesse heeft om ook vrijwilliger te worden bij L.O.E.S., kan dan meer informa-

tie krijgen. Aanmelden vooraf voor de open dag is niet nodig. De koffie staat klaar op de L.O.E.S.redactie

Zaate Hermeniekes Treffe Zaterdagavond 8 juni vindt er een Zaate Hermeniekes Treffe plaats. De toegang is gratis. Dus als je zin

hebt in een supergezellige avond ga dan naar de feesttent op ‘t Sjötteterrein in Deetere. Aanvang 19.00 uur en start van de loting op spectaculaire wijze om 19.30 uur. Zaate Hermeniekes kunnen zich nog aanmelden om mee te doen aan dit evenement. Voor inschrijven of meer informatie kunt u terecht bij Jorg Welters, via de mail jorgwelters@hotmail.com of 06 2041 7534. Het weekend van 7-89 juni wordt het 175 jarig bestaan van schutterij St.Stephanus gevierd. Vrijdagmiddag wordt er een Limburgse middag georganiseerd met vele leuke optredens en een loterij met prachtige prijzen. Zondag 9 juni is er om 09.30 uur een plechtige hoogmis in de feesttent met vaandel zegening en organiseert schutterij St.Stephanus het 2e bondsschuttersfeest.

Open dag Scouting Jeanne d’Arc Susteren Zaterdag 25 mei is de jaarlijkse Jeanne d’Arc open dag. Tevens zal de herbouwde locatie Op de Wallen worden geopend. Dit jaar is er een gezamenlijk programma voor jong en oud samengesteld. Wat ze precies gaan doen is nog een verrassing. Natuurlijk is ie-

Inschrijven Inschrijven kan op de dag zelf in de bokkenstal in Echt tussen 08.00 en 15.00 uur. Deelnemers kunnen het inschrijfformulier vooraf printen via www.bokkerieje.org. Fietsers betalen € 3,- en kinderen t/m 12 jaar gratis. De opbrengst is voor het goede doel.

dereen deze dag welkom om er een gezellige dag van te maken en om te beleven wat scouting allemaal doet. Programma: 13.00u opening Jeanne d’Arc dag op scoutingterrein aan de Spoorstraat; 13.30u start programma (denk aan stevige schoenen); 17.00u gezamen-

T.b.v. Recreatie Landgoed

Landgoed Hommelheide Susteren

MARATHON KIENEN 22 JUNI !

aan Prins Bernhardstraat 25a Echt. Tekst: Jos Meeuws, radioprogrammamaker L.O.E.S.

lijk diner; 18.30u opening gebouw locatie Op de Wallen. Voor eten en drinken wordt gezorgd. De open dag is voor geïnteresseerden en/ of toekomstige leden, voor jong en oud, die erachter willen komen of scouting ook iets voor hen is.

UIT GOED VOOR U KIENEN Café ‘t Hingen Zaterdag 25 mei AANVANG 19.30 UUR IEDERE ZONDAGAVOND EN WOENSDAGAVOND KIENEN

Open Dag bij Lokale Omroep Echt-Susteren Veel mensen zijn geïnteresseerd in het maken van TV en radio en willen weten hoe een (lokale) omroep eigenlijk werkt. Daarom organiseren de lokale omroepen, aangesloten bij de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni een Landelijke Open Dag. In Nederland zijn circa 290 lokale omroepen actief. Een daarvan is de Lokale Omroep Echt-Susteren. Heb je altijd al eens bij een liveradioprogramma willen zijn of wil je weten hoe een tv-item gemaakt wordt, ga dan gerust bij L.O.E.S. een kijkje nemen. Tijdens de Open Dag zullen tussen 10.00 en 16.00 de radio-uitzendingen verzorgd worden door diverse presentatoren en de bezoekers mogen hen op de vingers

St.Stephanus gelegen aan de Bosweg in Dieteren. Voor meer informatie of inschrijven kunt u mailen naar sjlaagomdekoppeleberg@ gmail.com of bellen naar Jeanette Storken 046 449 56 57 of Yvonne Berkers 046 449 51 33. Deze middag is er gezellige muziek van de Awt Breultaler muzikanten en Z.H. Jonk Vleisj. Ook mensen die niet mee willen doen maar wel willen gaan kijken of aanmoedigen zijn uiteraard welkom. Zie ook facebookpagina en maak kans op gratis deelname aan de schietestafette.

Voor gezelligheid kom je naar ons !! Hommelheide, Hommelweg 2 Susteren. Inlichtingen: 06-50913327

Een speciaal eerste optreden bij café ‘t Hingen van pop-rockband

Jimmy’s License

Echterheide bij Posterholt Café - Dancing WALDESLUST 0475-401307

www.waldeslust.nl

Zondagmiddag 26 mei van 16.00 tot 24.00 uur

SOLTONES

Gratis entree, aanvang 20.00 uur IETS OM NIET TE MISSEN !!! www.cafethingen.nl

Op den Dijk 2a 6102 EW Echt

Basisschool De Bolleberg Maria Hoop bestaat 100 jaar

Alle ijssoorten worden op ambachtelijke manier op ons eigen bedrijf gemaakt. Van melk en room van onze eigen koeien.

Nu VERSE ASPERGES van eigen land Wij zijn 7 dagen per week open.

programma

Zaterdag 25 mei 20.00 uur

The Next

Zondag 26 mei

Sittard Tűddern

vanaf 10.00 uur

Höngen Wehr

Iedereen kan een kijkje komen nemen in ons café, zaal, computerruimte (leslokaal) en extra vergaderruimte ... en de koffie staat klaar !

Hastenrather Hof

Maandmenu juni: schnitzel met aspergeroomsaus en aardappelgarnituur voor maar €12,50

Bij inlevering van deze bon ontvangt u 1 frisdrank of 1 bier

Susterseel Hochwild Freigehege

Hastenrath

Gangelt

GRATIS

Diverse verzoeken van de lokale bevolking vanaf 1904 hebben uiteindelijk geresulteerd in de bouw van de openbare lagere school in 1913 in Putbroek aan de Annen-

Diverse soorten ijs

Een stukje geschiedenis…

daalderweg 39. Ter gelegenheid van de feestelijke opening van de school op 4 februari 1914 werd in de kerk van Pey een Heilige mis opgedragen. De dag van te voren én op de dag zelf verkondigde kanongebulder deze heuglijke gebeurtenis. Dat men trots was op de nieuwe school blijkt wel uit een fragment uit een artikel van het Echter Weekblad: ”Als kenner durven we te zeggen, dat er geen prachtiger en doelmatiger schoolgebouw op het platteland in Limburg staat en we geven elk gemeentebestuur, dat tot den bouw eener school verplicht is, in overweging te Putbroek eens een kijkje te gaan nemen”. Door de verandering in de Wet op het lager onderwijs werd in 1929 de school door de gemeente verkocht aan het Rooms Katholieke kerkbestuur. De school had in die tijd circa 130 leerlingen en dit aantal bleef toenemen waardoor het bestaande schoolgebouw in 1938 uitgebreid werd met nog een lokaal. In de beginjaren van de oorlog ging het onderwijs gewoon door. Echter aan het eind van de oorlog namen de Duitse soldaten het schoolgebouw in beslag om hun kwartier te maken. Zij sprongen niet voorzichtig om met de school: spullen die ze niet konden gebruiken werden naar buiten gegooid. Na de oorlog werd de school weer gebruikt en bleef het leerlingaantal groeien. Rond 1953 is gekeken naar de mogelijkheden om de school verder uit te breiden, de plannen hiervan bleken echter te kostbaar (o.a. door het hoogteverschil). Op 29 januari 1954 werd door het schoolbestuur het verzoek gedaan om een nieuwe school met twee leslokalen te bouwen en deze bouw van 2 nieuwe lokalen werd als begin van een later te stichten meisjesschool in werking gesteld. Aan het einde van 1957 werd een

Dominicusweg 3 6105 BD Pey-Echt Tel. 0475-481355 www.pepinushof.nl

Basisschool De Bolleberg in Maria Hoop bestaat 100 jaar. Om dit heuglijke feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, zal er op zondag 2 juni feest worden gevierd in en om de school. Vanaf 11.00 uur zijn oud-leerlingen, oud- onderwijzend personeel, samenwerkingspartners en alle andere betrokkenen én geïnteresseerden welkom. Om 11.30 uur is de officiële opening. In aanwezigheid van burgemeester Hessels en de voorzitter van het schoolbestuur Kindante, Yvon Prince, zingen de kinderen een eigen gemaakt jubileumlied en zullen zij symbolisch 100 ballonnen de lucht in laten gaan. Voor jong en oud zijn op het speelplein Oudhollandse spelen en zorgen versnaperingen voor de inwendige mens! Later op de dag (13.30 uur) is er een concert door de fanfare en de basisschoolleerlingen waarna de dag afgesloten zal worden met een kunstveiling in het gemeenschapshuis de Annendaal. Er zal tevens een verkoop zijn van feestkaarten, door de kinderen zelf gemaakt, het jubileumlied wordt op cd uitgegeven en er is een heuse Oudhollandse snoepkraam Daarnaast zijn ze enorm trots op de eerste uitgave van het boekje: 100 jaar Bolleberg, de geschiedenis van een dorpsschool. Een boekje met verhalen, herinneringen, informatie én veel foto’s van kinderen en teamleden die in de loop der jaren op De Bolleberg zaten. Dit boekje zal te koop zijn voor het bedrag van € 5,00.

verzoek ingediend bij het gemeentebestuur van Echt om een kleuterschool te bouwen. Dit verzoek werd in eerste instantie afgewezen, maar op 16 april 1958 wordt de aanvraag tot het bouwen van een bijzondere kleuterschool aan de Annendaalderweg goedgekeurd. Op de hoek Kerkweg/Annendaalderweg werd deze kleuterschool gevestigd (de locatie van de huidige basisschool). Nadat de school een periode van groei had meegemaakt, begon het leerlingenaantal te stabiliseren. Na 1960 stabiliseerde het leerlingenaantal en tegen eind zestiger jaren begon het leerlingenaantal terug te lopen. In september ‘85 werd de Wet op het basisonderwijs ingevoerd. In deze tijd verandert de naam van de school van ‘Maria-Hoop school’ in ‘basisschool De Bolleberg’ (dit is de naam van een middeleeuws motte kasteel waarvan de resten nu nog aan de Boekhorstweg in Maria Hoop te vinden zijn). Een aantal jaren is lesgegeven op twee locaties. Bij de kleuterschool werd in 1988 aan de voorkant een stuk bijgebouwd, waardoor de ingang van de Annendaalderweg verhuisde naar de Kerkweg. In 1989 werd er uiteindelijk vanuit de oude school verhuisd naar de kleuterschool om daar het onderwijs te concentreren. De verbouwing werd met een onvoldoende vooruitziende blik gedaan. De Bolleberg groeide en in de jaren die volgden hebben nog diverse verbouwingen plaatsgevonden. Uiteindelijk werden er in 2001 aan de achterzijde nog twee lokalen bijgebouwd na jaren van improviseren. Eind 20e eeuw heeft het schoolbestuur aansluiting gezocht bijeen van de grotere schoolbesturen. Uiteindelijk wordt in 1997 besloten aan te sluiten bij Stichting Katholiek Onderwijs Westelijke Mijnstreek te Sittard, later wordt dit stichting Focus. In 2012 fuseert stichting Focus en stichting ProoSes en vormen zij samen stichting Kindante. Afgelopen jaren hebben diverse interne verbouwingen plaatsgevonden waardoor de ruimtes zo optimaal mogelijk gebruikt kunnen worden en vooral een uitdagende leeromgeving voor de kinderen werd. Zo werden extra werkplekken gecreëerd om met en van elkaar te leren. Voor een uitgebreide en van illustraties voorziene geschiedenis, kunt u het boek ‘100 jaar Bolleberg, de geschiedenis van een dorpsschool’, dat geschreven is door dhr. Jos Otten (oud leerling) kopen op zondag 2 juni. Tevens zal dhr. Jos Otten tijdens die dag een bloemlezing uit het boek geven.

UIT GOED VOOR U

Een kijkje in de ‘keuken’ van de LOES redactie

Tel: 0475 - 481530 Mob: 06 - 38235314

Openingstijden: ma., di., do. en vrij. vanaf 17.00 uur. Za. vanaf 15.00 uur. Zo. vanaf 12.00 uur. Keuken sluit altijd om 22.30 uur. Hoferstr 3, 52538 Gangelt-Hastenrath. Tel. 0049-2454-1070 www.hastenratherhof.de / hastenratherhof@t-online.de

Rijksweg Noord 34 • 6111 AP St. Joost BEEGDERVELD 14 6099 NC BEEGDEN 0475-582176 SINDS 1955

WWW.AUTOVERHUUR-GEELEN.NL INFO@AUTOVERHUUR-GEELEN.NL

EDISONWEG 27 5991 EL BAARLO 077-3514808 VERTROUWD EN VOORDELIG

personenbusjes, rolstoelbusjes, bestelbusjes, bestel-, vrachtwagens met laadklep.

Dansen in Buurthuis St. Joris Echt Zaterdag 25 mei is de gezellige maandelijkse dansavond voor 40 plussers in het buurthuis St Joris, gelegen aan de Cypresstraat 58 te Echt. Het dansen begint om 20.00 uur en eindigt om 00.30 uur. Iedereen is van harte welkom, leden en ook niet leden. Uiteraard gratis entree. DJ Hans draait foxtrotjes, tango’s, Engelse en Weense walsen uit het verleden en heden en uiteraard ook verzoeknummertjes. De Cumbia, Bernardwals, Rozenwals en andere fundansjes worden niet vergeten. Kortom voor elk wat wils in een gezellige ongedwongen sfeer.


’t Waekblaad – nr. 21 - 22 mei 2013 - pag. 3

Parochie Heilige Landricus Echt Pastoor R.H. Kanke, Vrijthof 21 6101 AM Echt, tel. 48 16 59. E-mail: r.kanke@home.nl of parochiekantoor.echt@home.nl. Website: www.echtkerkelijk.nl Zaterdag 25 mei: 18.00 uur Avondmis; gest. jrd. Thei Severins en Clara Severins-Beckers; jrd. Mien Wijnands-van Heurik en alle overledenen van de familie; Zang: dameskoor. Zondag 26 mei: H. Drie- Eenheid; 11.00 uur oogmis met Vormsel Lisa Kuppen; gest. jrd. Paul Peter Konings en Maria Delsing; em Pastoor Joseph Linssen en familie; Frits Aelmans, voor zijn verjaardag; Zang: Gelegenheidskoor. Maandag 27 mei: H. Augustinus van Canterbury, bisschop; Geen H. Mis. Dinsdag 28 mei: 18.40 uur Bidden van de rozenkrans; 19.00 uur Avondmis Pastoor Hölscher. Woensdag 29 mei: H. Bonna, maagd; 18.40 uur Bidden van de rozenkrans; 19.00 uur Avondmis voor de levenden en overledenen van de familie Schlehbusch. Donderdag 30 mei: H. Jeanne d’Arc; 18.40 uur Bidden van de rozenkrans; 19.00 uur Avondmis uit dankbaarheid t.e.v. O.L. Vrouw van Schilberg, aansluitend eucharistische aanbidding van H. Sacrament des Altaars tot 20.00 uur. Vrijdag 31 mei: bezoek van de heilige Maagd Maria aan Elisabet; 09.00 uur Ochtendmis voor de parochie. Biechtgelegenheid Iedere zaterdag om 15.00 uur is er gelegenheid tot biechten Opgeven van misintenties Voor het opgeven van misintenties kunt u terecht bij Diaken Beerkens, Diepstraat 5, tel. 481157 of 06 1029 6216. Opgave doopsel Voor het vastleggen van een doopdatum wordt u gevraagd tijdig contact op te nemen met pastoor Kanke, tel. 481659. Voorafgaand aan het doopsel is elke maand een gemeenschappelijk doopgesprek voor alle doopouders uit de parochies H.Landricus en O.L.Vrouw Ohé en Laak. Parochiekantoor Iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur kunt u terecht op het parochiekantoor voor het afspreken van een doopsel, huwelijk, misintenties enz. Het parochiekantoor is gevestigd in de pastorie, Vrijthof 21. U kunt ook mailen: parochiekantoor.echt@ home.nl Bij een sterfgeval kunt u terecht bij Pastoor Kanke in de pastorie, Vrijthof 21, tel 481659. Bidden van de rozenkrans Tijdens de meimaand wordt twintig minuten voor de aanvang van de avondmis de rozenkrans gebeden. Wie een bloemetje bij het Mariabeeld voor bij het altaar wil neerzetten, is van harte welkom. Lege vazen staan achter het beeldje. Kinderwoorddienst Er is geen Kinderwoorddienst.

Heilige missen zorgcentrum De Egthe Zaterdag 18 mei 17.30 uur: Heilige Mis; gest. jrd. Pierre Niessen en Mia Niessen-Beckers. Zang: ouderenkoor. Dinsdag 20 mei 9.30 uur: Heilige Mis voor de wereldvrede.

Parochie Onze Lieve Vrouw Geboorte Ohé en Laak Administrator Pastoor R. Kanke, Vrijthof 21 6101 AM Echt, tel. 48 16 59. Email: r.kanke@home. nl. Dienstdoend priester: L. van Alst, tel. 48 13 90. Opgave misintenties en stichtingen: Gonny Busschops, Haverstoppel 2 Ohe en Laak tel: 0475 551813; gonnybusschops@live.nl Zondag 26 mei: Hoogfeest Allerheiligste Drieeenheid; 11.00 uur: Jrd. Martha Indemans; H.mis Louis Indemans, Lies Indemans-Graus, Bertha Indemans en alle overledenen fam. Indemans-Graus. Opgave doopsel Voor het prikken van een doopdatum wordt u gevraagd contact op te nemen met pastoor Kanke, tel. 481659.

Parochie H. Stephanus Stevensweert Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250 fax 468251. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@ home.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl Donderdag 23 mei: 19.00u: Géén H. Mis i.v.m. Vormsel in Maasbracht. Vrijdag 24 mei: 14.00u: Huwelijk Bastiaan van Engelen en Nicole Beek. Zaterdag 25 mei: H. Drie-eenheid: 10.30u: priesterwijding van kapelaan Schreiber in de kathedraal van Roermond. Géén avondmis ivm de processie van 26 mei. Zondag 26 mei: H. Drie-eenheid 09.30u: Dameskoor; H. Mis waarna Sacramentsprocessie; Gest.Jrd Sjaak en Fien van Ool-Peeters; Gest Jrd overleden ouders Frans Heuts en Helena Heuts-Seegers en kleindochter Dorien; Jrd Jacques Goossens en familie; Jacques Goossens en Gertruda Ruiters; Jrd overleden ouders Hubertus Bongers en Johanna Bongers-Maassen. Donder-

dag 30 mei: 18.45u: Marianoveen; 19.00u: H. Mis in de kapel op de Brandt. Bestellen intenties H. Missen H. Missen 3 weken van te voren bestellen. H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,Processie De route van de sacramentsprocessie op zondag 26 mei: Jan van Steffeswertplein, Veldstraat-Oost, Singelstraat-Zuid, Kazernestraat, Markt (met rustaltaar), Rulkensstraat, Singelstraat-West, kerk. De opstelling van de deelnemers: Acoliet met kruis, dames, harmonie St. Stephanus, dameskoor De Maasgalm, Mariabeeld, Schutterscompagnie St. Rochus, herdertjes, communicantjes, kerkbestuur, Ambrosiusbroederschap, mannen, Allerheiligste.

Parochie St. Gertrudis Maasbracht Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 46 82 51. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor. creemers@home.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@ kpnmail.nl Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Donderdag 23 mei: 19.00u: H. Mis met toediening van het H. Vormsel aan de kinderen van groep 7 en 8 door Mgr. H. Schnackers, m.m.v. het parochiekoor. Vrijdag 24 mei: 08.40u: Rozenhoedje; 09.00u: voor de diakens die morgen de priesterwijding ontvangen. Zaterdag 25 mei: H. Drie-eenheid: 10.30u: priesterwijding van kapelaan Schreiber in de kathedraal van Roermond; 17.00u: Dr. Engelsoord; 19.15u: Jrd Annie Coumans-van Daal, Jan Janssen, Bair Coumans en Dian Coumans-Maessen. Zondag 26 mei: H. Drie-eenheid: Géén H. Mis in Maasbracht i.v.m. de processie in Stevensweert (09.30u) en de openluchtmis in Linne (10.30u). Maandag 27 mei: H. Augustinus van Canterbury, bisschop; 08.40u: Rozenhoedje; 09.00u: voor allen die het geloof verkodigen. Woensdag 29 mei: 18.30u: Rozenhoedje. Vrijdag 31 mei: Bezoek van de H. Maagd Maria aan Elisabeth; 08.40u: Rozenhoedje; 09.00u: voor allen die werken in de mantelzorg. Bestellen intenties H. Missen H. Missen 3 weken van te voren bestellen. H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,Doopsel Op 19 mei ontving Kayden van de Weijer van de Merkelstraat het sacrament van het Doopsel en werd daardoor openomen in onze Kerkgemeenschap.

Parochie H. Hart van Jezus Brachterbeek Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: p a s t o o r. c r e e m e r s @ h o m e . n l Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Zaterdag 25 mei: H. Drie-eenheid; 10.30u: priesterwijding van kapelaan Schreiber in de kathedraal van Roermond; 18.00u: voor het geestelijk en tijdelijk welzijn van alle parochianen; Misdienaars: Pascalle, Nino en Mijntje. Zondag 26 mei: H. Drie-eenheid; 09.30u: géén H. Mis in Brachterbeek; 09.30u: H. Mis en processie in Stevensweert; 11.00u: Openluchtmis in Linne. Woensdag 29 mei 18.40u: Rozenhoedje; 19.00u: H. Mis in kapel Tergouwen. Bestellen intenties H. Mis Drie weken van te voren in de brievenbus van de sacristie (Kerkstraat 7) of bij de kapelaan (Kerkstraat 9). H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,Belangrijk I.v.m. de processie in Stevensweert en de openluchtmis in Linne is er géén H. Mis op zondagmorgen 26 mei. Er is wel een avondmis op zaterdag 25 mei; i.v.m. de Eerste H. Mis van kapelaan Schreiber op 2 juni, is er ook die dag géén H. Mis in Brachterbeek en er is dit jaar om dezelfde reden ook géén sacramentsprocessie. De misintenties van 2 juni worden verplaatst naar zondag 9 juni, tenzij u laat weten dat u de H. Mis liever op een andere datum zou hebben. Laat u in dat geval zo snel mogelijk aan Jac Hannen weten voor welke datum u kiest (tel. 465083).

Parochie H. Martinus Linne Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@home.nl. Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl. Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Zaterdag 25 mei: H. Drie-eenheid 10.30u: priesterwijding van kapelaan Schreiber in de kathedraal van Roermond; 19.15u: géén H. Mis in Linne. Zondag 26 mei: H. Drieeenheid 10.30u: Openluchtmis op

Protestantse Gemeente Maasbracht Kerkdienst: Elke zondag om 10.00 uur in de Protestantse Kerk aan de Sintelstraat 23 in Maasbracht (6051 BM). Aanvang 10.00 uur. Predikant: Ds. H. van de Born, Vlaskuilseweg 24a Maria Hoop, tel. 0475 30 22 87. Email: hvdborn@ gmail.com. U bent hierbij van harte welkom. Na afloop drinken we met elkaar een kopje koffie, thee of limonade, daarbij kunnen we bijpraten en elkaar beter leren kennen. Scriba: Mevr. C.M. van Garderen, Oeveren 30, 6067 BH Linne, tel. 0475 466461; email: avan.garde@home. nl; Postadres: Postbus 7098, 6051 AB Maasbracht.

Gezellige avond in Oos Heem Koningsbosch Vrijdag 24 mei is er weer een gezellige kienavond ten bate van het onderhoud van de parochiekerk in Koningsbosch. Deze vindt plaats in gemeenschapshuis Oos Heem, Kapl. Verdonschotstraat 5 te Koningsbosch, en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Er wordt gekiend voor rijtje: 16x € 5,-; volle kaart: 7x € 10,-; 7x € 15,-; 1x € 20,- en 1x € 25,-.

Senioren sociëteit St. Jozef Pey Donderdag 23 mei: kaarten 13.00 uur; koersballen 13.00 uur. Maandag 27 mei sportzaal Pey: gym (M.B.v.O.)15.00 uur. Dinsdag 28 mei patronaat Pey: kaarten 13.00 uur; volksdansen 13.30 uur; koersballen 15.00 uur. Donderdag 30 mei patronaat Pey: kaarten 13.00 uur; kienen met koffie vlaai 14.00 uur. Vrijdag patronaat Pey: bestuursvergadering 13.30 uur.

Leerlingen speeldag Fanfare Pey Zondag 26 mei vindt om 10.30 uur de Leerlingen Speeldag plaats. Tijdens deze speeldag vertonen de jongste muzikanten van fanfare St. Joseph hun kunsten. Een mooie solo, een voordracht in een klein ensemble en een energieke etude zullen de revue zeker passeren. De blokfluiters uit Pey zijn ook van de partij en de jeugdfanfare onder leiding van dirigent Dennis Close sluit de speeldag af. De voorgaande edities waren een doorslaand succes door een massale opkomst van muzikanten, belangstellende ouders, broertjes en zusjes, en opa’s en oma’s. De speeldag duurt tot ongeveer 12.00 uur en vindt plaats in de fanfarezaal Lei van Naer aan de Lisweg in Pey.

Annie Schreuders-Derks uit Susteren krijgt de Jo Hansenprijs 2013 voor haar verdienstelijke inzet en betrokkenheid bij de Limburgse volkscultuur. Niet alleen geeft ze lezingen over de volkscultuur in al zijn facetten, maar haar eigen, zeer uitgebreide verzameling over de Limburgse volkscultuur vormde de basis voor het Museum van de Vrouw in Echt. In 2012 verscheen van haar hand de vierdelige Limburgse almanak ‘De hele santenkraam’. Op geheel eigen wijze gaf zij de vier seizoenen niet alleen het gezicht van heiligen, maar ook uitleg over het ontstaan van bepaalde tradities, waarbij zij zelfs verschillen wist te duiden tussen bijvoorbeeld het zuiden en het noorden van Limburg. Of het nu ging over Pasen, Kerstmis, Sinterklaas of Carnaval. Ook geloof, huwelijk, geboorte en dood worden door haar onder de loep genomen en haar uitleg weet haar toehoorders vaak uren te boeien. Zo kan het gebeuren dat na afloop van een lezing mensen haar bedanken, omdat zij te horen hebben gekregen dat zij degelijk een patroonsheilige hebben, met naam en datum van de patroonsdag. Haar lezingen en verhalen zijn doorspekt met leuke, maar vooral leerzame anekdotes, waarbij zij zowel serieus, maar evenzeer met een kwinkslag de geschiedenis van de (volks-)cultuur tot leven brengt door. Vaak ondersteunt zij haar lezingen met

‘t Waekblaad

betuigen wij onze oprechte dank.

komt uw mededeling in ruim 29.000 brievenbussen tussen Roermond en Sittard

beeldmateriaal en het vragenuurtje na een lezing is weer een beleving op zich. Door haar manier van vertellen weet zij mensen te raken, te boeien en vooral de aandacht te vragen voor het behoud van een stukje geheel eigen en persoonlijke cultuur. Haar geboorteplaats Susteren is en blijft haar thuishaven. Wat te denken van haar rol als Amelberga in bij de Heiligdomsvaart. Beter gezegd bij het zevenjaarlijkse spel ‘Weerlicht der Eeuwen’. Liefst vijfmaal gaf Annie invulling aan deze rol in het spel. Iedere keer weer met haar hele ziel en zaligheid. Ook de rol van ‘’n Mooder’ gaf zij vorm. In dit toneelspel wordt de ellendige oorlogstijd in het najaar van 1944 op de planken gebracht. Gebaseerd op de ervaringen de schrijver Zits. Aan de vooravond van de evacuatie van Susteren is daar de overpeinzing van een moeder die iedereen raakt tot op het bot. Na haar pensionering als conservator van haar Museum van de Vrouw lijkt het of Annie Schreuders-Derks het alleen maar drukker heeft gekregen. Toch is zij haar roots altijd trouw gebleven. Het schrijven voor het periodiek de Heemklank van de Vereniging van Natuurvrienden, vooral in het dialect. Daarbij kan ze moeilijk ‘neen’ zeggen, als er leuks haar pad kruist. De afgelopen weken heeft ze danig op haar tong moeten bijten. Ze wist al langer dat de driejaarlijkse Jo Hansenprijs haar ten deel was gevallen, maar het was wachten op de officiële bekendmaking door het stichtingsbestuur. Een onafhankelijke jury was unaniem in de voordracht. Jurylid Herman Crompvoets gaf in korte reactie aan dat met Annie Schreuders-Derks nog een andere mijlpaal is bereikt. Annie is namelijk de eerste vrouw die deze prijs als persoon krijgt uitgereikt. Overigens bevindt Annie zich in goed gezelschap. Eerder viel de prijs ten deel aan onder andere: de Koninklijke en Kerkelijke harmonieën van Thorn, Heemkundevereniging Roerstreek, Frans Boermans, Frans Pollux en onlangs Jack Poels. De Jo Hansenprijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag en een ring met het gemeentewapen van Roermond. Vrijdag 6 september vindt de uitreiking plaats door Theo Bovens, de Gouverneur van Limburg.

Sint Rochus in Pey Op de afgedrukte foto staat het eerste vaandel van de jeugddrumband Sint Rochus, opgericht in 1958. De wieg van de vereniging stond op de Brugweg in Pey en de samenstelling en opzet was grotendeels gericht op de Peyer jeugd. Het corps had al snel een goede naam en vertegenwoordigde Pey op vele evenementen en concoursen. Later is de jeugddrumband opgegaan in de gerenommeerde brassband Sint

Cilia Mestrom-Vergoossen

in

Jo Hansenprijs 2013 voor Annie SchreudersDerks

Tekst/foto: Cor Voorter

Voor uw blijken van belangstelling, medeleven en lieve woorden na het overlijden en voor uw aanwezigheid bij de uitvaartdienst van onze lieve moeder, schoonmoeder en mijn lieve oma

Met een familiebericht

Eerste vrouw die deze prijs ontvangt!

Evangeliegemeente de Thuishaven Maasbracht Adres: Havenstraat 15, Maasbracht. http://www.thuishaven.net Samenkomsten: Iedere zondag om 10.30 uur. Huisgroepen: Er zijn meerdere malen per maand bijeenkomsten in Maasbracht, Echt en Posterholt. Smallgroup: Twee zaterdagavonden per maand is er een bijeenkomst voor jongeren in Maasbracht. Voor meer informatie of voor de exacte data en tijden bel Rita & Menno Kamp op 0475 32 71 81 of e-mail naar info@thuishaven. net

Dankbetuiging

FAMILIEBERICHTEN

Rochus. In 2012 is die band, door een tekort aan leden, opgeheven. Een van de mooie zaken, uit de bezittingen van de band St. Rochus,

Erik, Sandra en Kim Frieda en Marcel Echt, mei 2013 De plechtige zeswekendienst wordt gehouden op zaterdag 25 mei om 19.15 uur in de parochiekerk O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Pey

Voor iedereen een passend afscheid. Tevens verzorgen wij uitvaarten voor alle verzekeringsmaatschappijen.

Zandkuilweg 8 6051 HV Maasbracht T +31 (0)475 43 99 00 (24 uur per dag bereikbaar)

Orgel en klinkend koper in Susteren

Zondag 26 mei is er in de Parochiekerk van Mariaveld een concert waarin de klank van het orgel samengaat met muziek van koperinstrumenten. Aanvang van het concert om 15.00 uur. Het orgel, vaak de koningin van de instrumenten genoemd is in wezen ook een blaasinstrument. Het werd vroeger van wind voorzien door orgeltrappers, mensen die de grote balg volpompten. Tegenwoordig zorgt een flinke elektromotor voor de benodigde lucht. Voor het geluid zorgt een groot aantal pijpen, die elk maar één toon hebben. In het orgel van Mariaveld zijn er dat zo’n duizend. Aan het concert wordt ook meegewerkt door het Heldens Koperensemble, waarin twee trompetten, een hoorn, een trombone en twee tuba’s spelen. Het Heldens Koperensemble is twintig jaar geleden

Herdenkingsdienst in Maria Hoop

...om er weer bij te horen! Twijfelt u ook wel eens aan uw gehoor? Loop dan gerust eens bij ons binnen voor deskundig advies of maak een afspraak voor een vrijblijvende professionele gehoortest. Wij bieden de meest moderne toestellen om uw persoonlijke hooroplossing waar te maken. Daarbij werken wij samen met alle zorgverzekeraars en informeren wij u vooraf over de voor u van toepassing zijnde vergoedingen. Ervaar zelf onze kwaliteit in een van de 15 vestigingen van Streukens Hooroplossingen bij u in de buurt.

Echt Gelrestraat 11 T 0475-47 06 63 De Streukens Buitendienst - professionele hoorzorg aan huis: T 043 356 02 74

Dan weet u dat het goed is www.streukens.nl Echt Geleen Gulpen Heerlen

Heerlerheide Hoensbroek Kerkrade Landgraaf

Maastricht Maastricht-Heer Orbis Medisch Centrum Roermond

Simpelveld Sittard Valkenburg

die toen moesten worden verdeeld, is het eerste vaandel. De werkgroep De Kepelkes aan de Dörpstraot vindt het prachtig dat het vaandel aan hen is geschonken. Het behoort nu tot de inventaris van het Rochus kapelletje gelegen aan de Dorpstraat, dat garant stond voor de te naamstelling van de vereniging. Het is genummerd nr. 109a. Het vaandel is in het Rochuskapelletje opgehangen en daar te zien. Zondag 2 juni is het kapelletje, bij goed weer, de gehele dag geopend en aangekleed zoals tijdens een processie. Op het vaandel is te zien hoe Rochus wordt voorgesteld als pelgrim, wijzend naar de pestbuilen op zijn been.

gestart door enthousiaste muzikanten van Fanfare St. Cecilia uit Helden. Het is sindsdien slechts op enkele plaatsen gewijzigd in de bezetting. Het ensemble heeft een drukke concertpraktijk. De Heldense muzikanten gaven onder andere al twee keer een concert voor de Kunstkring in Echt. Bij dit concert staat het ensemble onder leiding van Guus Dohmen. Samen met de Susterense organist Ad Gijzels wordt een concert gespeeld met muziek van onder meer Pachelbel, Handel, Mozart en Saint Saens. Sluitstuk van het concert vormt het eerste orgelconcert van Josef Gabriël Rheinberger. Hierbij neemt het kopersextet de plaats in van het orkest. Zondag 26 mei, om 15.00 uur Parochiekerk (Marialaan) Mariaveld Susteren. Toegang Vrije gave.

Den Vaderland Getrouwe

Streukens Hooroplossingen weet hoe belangrijk goed horen is...

006-ECHT-0313-S

KERKBERICHTEN

het terrein van Schutterij St. Martinus. Met medewerking van dames- en herenkoor en Koninklijke harmonie Lentekrans, levende en overleden leden van de Konninklijke Harmonie Lentekrans; Gest Jrd ouders Meeuwissen-Theunissen en zoon Harrie; Gest Jrd Eugène Declerck en Aldegonda Verboeket en kinderen; Jrd ouders HansenEvers, zoon Bair en Liza Hansen; Thei Theunissen (verjaardag); Bèr Evers (vw zijn vrienden); Jrd Harie Wolters; Jrd Giel Verheyden; Misdienaars: Toine en Bram. Dinsdag 28 mei 18.40u: Rozenhoedje; 19.00u: Jrd Sjra Louisse (verjaardag). Het opgeven van intenties H. Missen Minstens 3 weken van te voren als volgt opgeven: een briefje met de voornaam en naam voor wie de intentie bestemd is en de datum met €. 21,- (weekend) of € 7,- (door de week) in envelop inleveren bij: mevr. G. Schuren (Grotestraat 33) of in de brievenbus van Kerkstraat 9.

Op 17 augustus 1945 riepen de Indonesische nationalisten de onafhankelijke Republiek Indonesië uit. In de strijd die volgde zette Nederland meer dan 200.000 militairen in: ruim 170.000 (Indisch-) Nederlandse en ruim 35.000 inheemse (Indonesische). Het doel was om een geleidelijke dekolonisatie onder Nederlandse leiding af te dwingen. Een groot deel van de naar Nederlands-indië uitgezonden militairen was dienstplichtig of oorlogsvrijwilliger: respectievelijk 95.000 en 25.000. Gemiddeld waren zij drie jaar onder de wapenen. Samenstel-

ling Nederlandse troepenmacht Koninklijke Landmacht: 120.000 militairen; Koninklijke NederlandsIndisch Leger (KNIL): 70.000 militairen; Koninklijke Marine: 15.000 militairen. Op 27 december 1949 eindigde het grootschalige conflict met de Nederlandse erkenning van de Indonesische onafhankelijkheid. Er waren toen bij 6.000 militairen in dienst van het Koninkrijk om het leven gekomen. Ruim 150.000 militairen keerden terug naar Nederland, of vestigden zich hier voor het eerst (KNIL). Drie van de negen uitgezonden soldaten uit Maria Hoop zijn destijds niet teruggekeerd van de strijd: luitenant Tony van Birgelen, soldaat Matthieu Aarts en soldaat Arthur Kurstjens. Voor deze drie jonge mannen is in 2009 een monument onthuld op het plein bij de kruising Vlaskuilseweg-Diergaarderstraat Zuid. Een waardige plek om de soldaten en al degenen die gestreden hebben in Nederlands Indië te herdenken. Zaterdag 8 juni wordt bij dit Indië monument een Heilige Mis en herdenkingsdienst gehouden, met medewerking van Scouting Jeanne d’Arc, fanfare St.Paulus en het zangkoor Corde et Animo. De aanvang is om 17.30 uur. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de parochiekerk en gemeenschapshuis De Annendaal.

‘Gewoon een goeie slager’

Reclames geldig van woensdag 28 mei t/m zaterdag 1 juni

Gildetrophy: Gevulde kalkoenschnitzel Filet van de week: Grill steak per stuk € 1,95

Kalfspoulet in Bourgondische saus (kant en klaar) 100 gr € 1,99 KIJK IN ONZE WINKEL VOOR EEN UITGEBREID BARBECUE ASSORTIMENT Kerkveldsweg-Oost 15, Echt. Tel (0475) 48 17 61


’t Waekblaad – nr. 21 - 22 mei 2013 - pag. 4

Kies voor glasvezel mèt zorg-op-afstand TriNed levert naast internet, televisie en telefonie ook diensten op het gebied van zorg en welzijn. Denk daarbij aan een persoonlijk alarm, medicatieherinnering, huisalarm met camerabewaking, kosteloos beeldbellen, maaltijdservice etc. Nieuwsgierig? Kom naar de info-bus in St. Joost of maak een afspraak bij u thuis. De info-bus staat op het plein tegenover de kerk in St. Joost: Vrijdag 24 mei van 12 tot 20 uur. Zaterdag 25 mei van 10 tot 16 uur. Maandag 27 mei van 12 tot 20 uur.

“Glasvezel is een uitkomst voor ouderen zoals wij”.

TriNed Glasvezel levert Televisie, Internet, Telefonie én Zorg-op-afstanddiensten. Voor meer informatie belt u gratis met 0800 8030. Maak gerust een afspraak met de OverstapCoachTM. Hij komt vrijblijvend bij u thuis.

Glasvezel met een zachte G

www.trined.nl

TriNed levert zorg-op-afstand via Glasvezel

Tijdens de reclamecampagnes van Reggefiber werd vaak gesproken over de mogelijkheden die glasvezel de inwoners van Echt-Susteren zal brengen. Het begon met televisie, internet en telefonie. Per vandaag komt daar zorg-op-afstand bij. Zorg-op-afstand is een verzamelnaam voor diensten die normaal door familie, mantelzorger of zorgprofessionals bij de patiënt thuis worden uitgevoerd. Maar met de komst van glasvezel worden een aantal taken d.m.v. beeldcommunicatie en spreek-luisterverbindingen zonder huisbezoek afgewerkt. Dit bespaart tijd en dus geld, terwijl het sociale aspect van een huisbezoek maximaal blijft en er altijd tijd voor een praatje is. TriNed heeft een aantal hulpmiddelen aan haar dienstenpakket toegevoegd. Naast televisie, internet en telefonie levert zij een persoonlijk alarm met sociale en zorg alarmering. Via het online zorg- en welzijnsnetwerk dat in Echt-Susteren opstart kunt u bijvoorbeeld maaltijden laten bezorgen of een medicatieherinnering instellen. Ook uw huis bewaken met behulp van HD-camera’s behoort tot de mogelijkheden.

Ook glasvezel voor St. Joost en Mariahoop

Reggefiber gaat het glasvezelnetwerk uitbreiden naar St. Joost en Mariahoop, als in deze plaatsen 60% van de inwoners overstappen naar glasvezel. Aan de inwoners wordt gevraagd voor 30 juni de keuze voor glasvezel te maken. Om de inwoners bij hun keuze te helpen heeft TriNed een speciaal pakket in het leven geroepen: Flexiglas. Met dit pakket kiest u nu voor glasvezel voor uw dorp en als het netwerk er ligt, maakt u uw definitieve keuze qua service provider. Heeft u vragen of wilt u graag een toelichting, ga dan naar de bus op het kerkplein in St. Joost. De bus staat daar op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur en maandag 27 mei van 12.00 tot 20.00 uur. Voor een afspraak bij u thuis belt u gratis met 0800 8030.

Garageverkoop in Born Scheers Advocaten zijn werkzaam op de volgende rechtsgebieden: -

Schutterij Grevenbicht in de prijzen

algemene rechtspraktijk ondernemingsrecht personen- en familierecht huurrecht

-

arbeidsrecht fiscaal recht incassorecht Eerste gesprek gratis

Roermond Mussenberg 1b, 6049 GZ Herten, Postbus 108, 6040 AC Roermond Tel.: 0475-339828, Fax: 0475-339687. E-mail: info@scheersadvocaten.nl 174436

Stg. Evenementen Heerlickheit Montfort

Op het eerste schuttersfeest (zondag 12 mei) van de Bond Eendracht Born-Echt e.o. bij schutterij St. Rochus te Stevensweert wist schutterij Broederschap van het Heilig Kruis uit Grevenbicht diverse prijzen in

dan gebruikte spullen te koop aanbieden bij hun eigen huis. Iedereen met interesse in leuke koopjes is deze dag welkom in de wijk. Een plattegrond met de adressen

de wacht te slepen. Een 1e prijs was er voor de junior bieleman Youri Foppen. Verder een 1e en een 3e prijs voor solist Rico Steffani, die voor de eerste keer deelnam aan het uittreden op een bondsfeest. Rico

Montfort viert 750 jaar stad

Groepsfoto deelnemers Middeleeuws Montfort in 2009 Montfort heeft een rijke geschiedenis. Het meest tastbare bewijs hiervan is natuurlijk de indrukwekkende ruïne van het kasteel. En wat te denken van de adellijke titel ‘Heer van Montfort’, die op 30 april overgaat van niemand minder dan koningin Beatrix naar koning Willem-Alexander. En niet te vergeten de stadsrechten, die de inwoners in de dertiende eeuw van hun eerste Heer van Montfort hebben gekregen. Oude bronnen noemen hiervoor het jaartal 1263, dit jaar 750 jaar geleden. Deze mijlpaal wil Montfort niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hoogtepunt van de activiteiten wordt het festijn Middeleeuw s Montfort, dat plaatsvindt op zaterdag 17 en zondag 18 augustus. Bezoekers maken dan een tijdreis

terug naar augustus 1263, om getuige te zijn van deze stadsrechtenverlening. Geïnteresseerd in Middeleeuws Montfort? Noteer dan de data alvast op uw kalender en volg de ontwikkelingen via www.middeleeuwsmontfort.nl of via Middeleeuws Montfort op Facebook.

Terug naar 1263

We schrijven augustus 1263. Al enkele jaren wordt midden in de moerassige streek tussen Echt, Maasbracht, Linne en St. Odiliënberg gebouwd aan een kasteel. Een groot kasteel, voor niemand minder dan Hendrik van Gelre, prins-bisschop van Luik. Dit kasteel moet het centrum worden van zijn bezittingen, de heerlijkheid Montfort.

Zijn broer Otto, de graaf van Gelre, steunt deze bouwplannen van harte. Dit kasteel is voor hem waardevol, om de zuidgrens van zijn uitgestrekte graafschap te verdedigen. De bouw vordert en langzaam maar zeker wordt zichtbaar hoe groot en sterk het kasteel wel niet gaat worden. Dagelijks worden nieuwe ladingen stenen aangevoerd, op platte schuiten over de meren en moerassen. Al dat water maakt dat het kasteel heel moeilijk in te nemen is. Maar die moerassen hebben ook een nadeel: wie wil nu midden tussen deze moerassen gaan wonen? Goede grond voor een boerderijtje is ver te zoeken. En toch is het belangrijk dat er mensen bij het kasteel gaan wonen. Want de heer van Montfort heeft perso-

neel nodig. Hoe moet Hendrik van Gelre de mensen verleiden om zich hier te vestigen. Hendrik’s broer Otto, bijgenaamd ‘de Stedenstichter’, heeft een oplossing: geef het dorpje in wording stadsrechten, dezelfde als het nabijgelegen Roermond. Dat geeft de mensen vrijrechten, waardoor wonen tussen de moerassen ineens een stuk interessanter wordt. Zo mogen ze bijvoorbeeld een markt houden en hoeft er minder belasting betaald te worden. Dat zal de mensen naar Montfort lokken. En zo wordt besloten: Montfort krijgt stadsrechten en deze zullen door de graaf van Gelre persoonlijk aan de inwoners worden overhandigd. De gebroeders van Gelre én de inwoners van Montfort hebben dit aangegrepen voor een groot middeleeuws feest, waarvoor edelen, boeren, burgers en buitenlui van heinde en verre naar Montfort komen. Om te genieten van een grote markt, een heus riddertoernooi, toneel, muziek, dans en vermaak. Maar helaas proberen Luikenaren, die al enkele jaren in oorlog zijn met hun prins-bisschop Hendrik van Gelre, het feest te verstoren. Zullen zij slagen in hun opzet?

Buitenspeeldag! Woensdag 12 juni is het Buitenspeeldag! In vrijwel alle gemeenten in Nederland worden buitenactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Ook dit jaar is er weer volop belangstelling. Op meer dan 659 locaties is al een activiteit aangemeld en er komen dagelijks geweldige activiteiten bij! Aanmelden kan tot 1 juni via www.buitenspeeldag.nl. De initiatiefnemers van de Buitenspeeldag roepen gemeenten, buurtgroepen, verenigingen,

scholen, ouders en kinderen op om er samen voor te zorgen dat de Buitenspeeldag dit jaar weer een supergave dag wordt waarop kinderen buiten volop buitenspelen en avonturen kunnen beleven. Lokale organisatoren die zich aanmelden ontvangen een leuk en handig actiepakket met promotiematerialen die zij op woensdag 12 juni kunnen uitdelen aan kinderen die buitenspelen. Aanmelden kan via de website

www.buitenspeeldag.nl Iedereen die op 12 juni een activiteit voor kinderen wil organiseren, maar zich nog niet heeft aangemeld kan dat nog zeker 4 weken doen. Voor tips, draaiboeken, promotiematerialen en inspiratie voor de leukste activiteiten kan iedereen terecht op www.buitenspeeldag.nl. Kinderen kunnen de website bekijken om te zien wat er in hun buurt wordt georganiseerd. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen

stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is leuk én belangrijk in het leven van kinderen. Het is de plek waar ze vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buitenspelen bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

thema “Kijk! Mijn familie”. Dit thema sluit aan bij het fotoweek-thema van de landelijke Fotobond. Zaterdag 28 september om 13.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt van deze fotowedstrijd. De winnende foto zal mee geëxposeerd worden. Inwoners van de gemeente Maasgouw kunnen foto’s die

passen binnen dit thema indienen via het email-adres fotowedstrijdfcdesluiter@hotmail. com . Heb je een aansprekende, een unieke foto stuur ‘m dan op. Heb je er geen, maak er dan één! Alle inzendingen voor deze fotowedstrijd worden geplaatst op de Facebookpagina van Fotowedstrijd FC De Sluiter. Het

* Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Onze praktijk gaat verhuizen! Vanaf donderdag 23 mei a.s. is onze praktijk gevestigd op

Nieuwe Markt 2a 6101 CT Echt

Ons telefoonnummer blijft 0475-481231, er volgt dan een keuzemenu om u beter van dienst te kunnen zijn. In de week van 20 t/m 24 mei a.s. hebben we aangepaste en beperkte spreekuurtijden i.v.m. de verhuizing. Het spreekuur van de assistente en bloedprikken in de praktijk vervalt die week. Met gezonde groeten,

Huisartsenpraktijk Schoonbrood-Creusen

Inloopmiddag Fysiotherapie Wenmekers-Van De Kar

Wanneer? Zaterdag 25 mei Hoe laat? Tussen 14.00 en 17.00 uur Vogelbeurs Waar? Du Commerce 2, 6101 DB Echt Ittervoort (tegenover NS Station) Zondag 26 mei organiseert VV De Grensvogels weer haar vogelbeurs in CC De Mortel, Leliestraat 2 te Ittervoort. Openingstijden: van 9.00-11.30 uur. Eenieder kan vogels meebrengen, wel in ttkooien en die te ruil en te koop aanbieden. Er is een grote collectie vogels aanwezig, o.a. kleurkanaries, postuurkanaries, exoten, Europese cultuurvogels en vele soorten parkieten. Geen kwartels. Voor inlichtingen: tel. 0475 56 59 87.

Patty Janssen-Wenmekers en Jolanda Martens-Van Gerve Tel. 0475-481442 fysio.wenmekers@gmail.com

STUNTAANBIEDINGEN Damesjeans New Star

Alberto Herenjeans

Nu 2 voor €130,-

model New York&Miami

Nu 2 voor €60,-

Wrangler Texas Herenjeans

Enjoy Shirts (basis shirts)

New Star Herenjeans

Truien & vesten

Nu 2 voor €100,-

Nu 2 voor €60,-

2 voor €30,-

Nu €39,95

Heren Garage T-Shirts Nu 2 voor €25,-

Fotowedstrijd ‘kijk! mijn familie’ in Maasbracht Op 28 en 29 september 2013 organiseert Fotoclub De Sluiter uit Maasbracht een fototentoonstelling in De Kösterie, Hoofdstraat 34 te Maasbracht. Beide dagen presenteren leden van de fotoclub hun werk, van 13.00 tot 17.00 uur. Aan deze fototentoonstelling is een fotowedstrijd gekoppeld met als

van alle deelnemende bewoners is te vinden op www.hondsbroek-aldenhof.nl en alleen op 2 juni ook verkrijgbaar op de adressen Aquarius 6 en Geentstraat 44 te Born.

behaalde het hoogste aantal punten in zijn divisie: 41.6 punten en werd 3e met het hoogste aantal punten in alle divisies. Ook was er een mooie 7e prijs voor het koningspaar Stephanie en Theo van Wandelen.

OP

* ALLES

DA Drogisterij Smits, Ursulinenstraat Echt

Persoonsalarmering

Zondag 2 juni organiseert het Buurtplatform van 10.00 tot 17.00 uur een garageverkoop in de wijk HondsbroekAldenhof in Born. Meer dan 70 bewoners zullen

20% KORTING

Alleen op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2013 ontvangt u 20% korting op alles*!

indienen van foto’s is mogelijk tot 15 september. De foto’s worden beoordeeld door de Expositiecommissie van Fotoclub De Sluiter uit Maasbracht. Bij het indienen van foto’s dienen de contactgegevens te worden vermeld (naam, adres en telefoonnummer).

Feurthstraat

30

SUSTEREN

Te l .

046-4491673


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 21 - 2013 www.echt-susteren.nl Gemeentehuis gesloten op 31 mei Op vrijdag 31 mei is het gemeentehuis gesloten wegens de jaarlijkse personeelsdag. De burgerlijke stand is dan wel geopend van 10.00 tot 12.00 uur voor aangifte van geboorte en overlijden.

Zwerfvuil? Geef dit dan door aan de Gemeente, via info@echt-susteren.nl of telefonisch 0475-478478

Informatieavond reconstructie N572 Kom Koningsbosch op 29 mei as. Op 29 mei 2013 organiseert de Provincie Limburg een informatieavond over de geplande reconstructie van de N572 Koningsbosch. Tijdens deze informatieavond licht Provincie Limburg de plannen toe en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Bewoners, ondernemers, belanghebbenden en overige geïnteresseerden zijn op deze datum welkom bij Cafe de Sport-Schröder, Kerkstraat 156 te Koningsbosch. De zaal gaat om 19.00 uur open en de koffie staat klaar, waarna om 19.30 de presentatie zal starten. Voor vragen en/of informatie kunt u contact opnemen met Gerrie Posthuma of Carlo Gurian van de Provincie Limburg, respectievelijk bereikbaar onder 043-389 75 61 en 043-389 99 71.

Postadres gemeente Echt-Susteren Postbus 450, 6100 AL Echt Bezoekadres gemeentehuis Echt-Susteren Nieuwe Markt 55, 6101 CV Echt tel: 0475 - 478 478 fax: 0475 - 478 755 info@echt-susteren.nl Openingstijden maandag: 09.00 - 20.00 uur dinsdag: gesloten woensdag: 09.00 - 17.00 uur donderdag en vrijdag: 09.00 - 13.00 uur

Breed genoeg om volop te genieten

Serviceteams succesvol

Serviceteams steeds actiever in onze gemeente Vanaf februari dit jaar zijn er drie serviceteams actief in onze gemeente. Een in Echt en Pey, een in Koningsbosch, Maria Hoop en Sint Joost en een laatste in Susteren. Deze serviceteams ondersteunen onze buitendienst bij allerlei klusjes in de openbare ruimte en bestaan uit mensen die op dit moment in de bijstand zitten, maar graag weer aan het werk gaan. Om hen daarbij te helpen en om gelijk onze omgeving mooier te maken, zijn de serviceteams bedacht. Een opliossing waarbij het mes aan twee kanten snijdt: de medewerkers verkorten hun afstand tot de arbeidsmarkt en uw omgeving ziet er mooier uit. Doel serviceteam “Het serviceteam is een tijdelijke werkplek”, vertelt wethouder Sociale Zaken Geert Frische. “Het is een ideale plek voor mensen die al langer werkeloos zijn en graag willen werken, maar een te grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben opgelopen. In het Serviceteam verzetten ze dagelijks goed en nuttig werk en worden ze gecoacht door geweldige begeleiders vanuit Westrom. Dankzij de intensieve aanpak zijn mensen bezig, leren ze bij en laten ze zien dat ze willen. Dat zijn ontzettend belangrijke zaken in een tijd waarin de economie veel van arbeidskrachten vraagt. Voor mij, en zeker ook voor de medewerkers, is het serviceteam geen eindstation, maar maar een plek waar mensen klaargestoomd worden voor een normale baan.”

Medewerkers van het serviceteam houden onze gemeente schoon!

Doorstroom Op de vraag of die normale banen er in deze tijd wel zijn, antwoordt Frische: “Natuurlijk is het moeilijk, maar er zit heel veel aan te komen. Kijk naar het distributiecentrum van Action dat zich nu bij ons in Echt-Susteren gaat vestigen. Alleen die komt zorgt al voor duizend banen straks, dat is een geweldige kans voor mensen die willen. Als gemeente stimuleren wij het dat mensen die kunnen werken zoveel mogelijk weer aan het werk gaan. Voor mensen die willen, doen we zoveel mogelijk om hen ook geschikt te maken voor werk. Dat kan met coaching, met het serviceteam en met omscholingstrajecten. Ik vind het belangrijk dat mensen een baan hebben, want als een baan terugkeert in een gezin, komt ook het geluk.” Wat merkt u er van? Het werk dat het serviceteam doet, speelt zich vooral in de openbare ruimte af. Denk aan het opruimen van zwerfvuil, onkruid- en gladheidsbestrijding, bladruimen, het snoeien van bomen, verwijderen van graffiti, het schoonhouden van hofjes en stoepen en hand- en spandiensten verlenen bij gemeentelijke voorzieningen. Dat ziet u direct, want uw buurt wordt weer schoner en beter verzorgd. De gemeentelijke buitendienst is blij met de komst van het serviceteam. Frische: ”De collega’s van de buitendienst lopen al jaren tegen bezuinigingen aan, die we helaas moeten doorvoeren. Zij willen graag alles netjes houden, maar krijgen daar niet altijd de tijd voor. Dankzij het serviceteam kunnen zij toch weer meer voor de inwoners van de gemeente doen, zonder dat die bezuinigingen worden opgeheven, een ideale situatie.”

Het smalste stukje Nederland Er is een plek in Limburg waar je binnen een uurtje van België naar Duitsland wandelt. Daar, in het smalste stukje Nederland, ligt Echt-Susteren. De gemeente met het meeste buitenland van heel Nederland. Wie EchtSusteren bezoekt, heeft het goede leven in al haar facetten binnen handbereik: pittoreske dorpjes, schitterende natuur, lekker eten, kunst en kerken. Echt-Susteren is een plek waar je, in de hectiek van vandaag de dag, kunt onthaasten. Waar je volop tijd en aandacht voor jezelf en voor elkaar kunt nemen. Waar je het goede leven mag ervaren. Want dat begint hier. Lancering Op donderdag 16 mei lanceerden de gemeente Echt-Susteren en de toeristische ondernemers uit ‘Het smalste stukje Nederland’. Het Smalste stukje is een nieuw toeristisch profiel dat als kapstok zal dienen voor het toerisme in onze regio. Echt-Susteren de gemeente in Nederland met het meeste buitenland en juist die nabijheid van verschillende culturen en landschappen om de hoek gecombineerd met een eigen groene en relaxte omgeving maken dit smalste stukje Nederland een perfecte vakantieomgeving. Het smalste stukje zonder grenzen Het smalste stukje Nederland ontleent haar identiteit aan de grenzen. Toch gaat het con-

cept juist over deze gemeente- en landsgrenzen heen. Ook toeristische bedrijven aangrenzend aan onze gemeente (binnen- en buitenland) hebben aangegeven graag mee te doen en die animo juichen wij van harte toe. Dat maakt het concept, net als onze locatie, uniek. Ondernemen doe je samen Echt-Susteren is voorzien van een grote hoeveelheid toeristische plekjes, mooie bestemmingen en succesvolle ondernemers. Om die plekken op een makkelijke manier toegankelijk te maken voor het grote publiek hebben we alles samengepakt onder de titel ‘Het smalste stukje Nederland’. De gemeente heeft hier samen met de ondernemers het initiatief toe genomen en bijgedragen aan de financiering om grootschalige deelname voor de ondernemers zo laagdrempelig mogelijk te maken. Eerst zien, dan delen! Ben je ook nieuwsgierig, kijk dan alvast op de website: www.hetsmalstestukjenederland. nl en onze promotiefilm op youtube: http:// www.youtube.com/watch?v=YlUIzZZy84k Ben je actief op social media ‘like’ dan het faceboekprofiel ‘Het smalste stukje Nederland’ https://www.facebook.com/pages/Het-Smalste-Stukje-Nederland/509959462385096, deel het filmpje en like ons op Twitter: https:// twitter.com/SmalsteStukje

Fiets op één dag van België naar Duitsland

Fietsen in het ‘Smalste stukje van Nederland’

Blij met het serviceteam Ook de deelnemers van het serviceteam zijn blij met hun plek. Natuurlijk is niet iedereen fysiek geschikt voor dit werkt, maar de dertien mensen die sinds dit jaar actief zijn, zijn blij om zinvol bezig te zijn en zien het serviceteam als een kans op een echte baan. Ze zijn dagelijks bezig, werken, leren en doen iets terug voor de samenleving. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten.

Het ‘alle kinderen doen mee‘-budget Voor kinderen vinden wij het extra belangrijk dat ze mee kunnen doen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Alle kinderen van 0 tot 18 jaar waarvan de ouders een minimuminkomen en geen vermogen hebben, hebben recht op het ‘alle kinderen doen mee budget’. Dit is een bedrag van € 175,00 per jaar dat gebruikt mag worden voor participatie. Doel vergoeding De gelden zijn bijvoorbeeld bedoeld voor: - contributie van verenigingen; - kosten zwembad; - bijdrage voor (hobby)cursussen; - eigen bijdrage muziekonderwijs; - bijdrage kindervakantiewerk; - kosten schoolfonds (vaak voor schoolreisjes). Eisen Wanneer komt u, voor uw kinderen, in aanmerking voor het alle kinderen doen mee budget: - u beschikt over een inkomen dat niet hoger is dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm; - uw vermogen bedraagt niet meer dan de in de Wet werk en bijstand genoemde vermogensgrenzen. Vermogen is bezittingen minus schulden. De overwaarde van uw eigen woning en een gedeelte van de waarde van uw auto tellen ook mee. Aanvraagformulieren U kunt een aanvraagformulier opvragen bij het gemeentelijk loket. Dit kunt u ook telefonisch doen op het nummer 0475-478478.

VVV Zuid-Limburg heeft een unieke fietstocht ontwikkeld, waarmee u op één dag van Nederland, naar Duitsland, naar België fietst. Deze fietsroute is gemaakt op basis van het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk. In combinatie met de fietskaarten, die worden uitgegeven over dit knooppuntennetwerk, kunt u de route eenvoudig fietsen. Het blijft een unieke ervaring om op één dag in drie landen te fietsen. De fietstocht leidt langs water, langs veel monumenten, kloosters en langs pittoreske dorpen. Fiets door het smalste stukje van Nederland, met als kloppend hart het pittoreske Echt! De Maas, als grensrivier, stroomt traag door deze prachtige fietsregio. Het Vlaamse land ligt gelijk aan de overkant en is via een

veerpontje makkelijk bereikbaar! Aan beide zijden van de Maas zijn door grindafgraving uitgestrekte Maasplassen ontstaan. De vele plassen, met een oppervlakte van meer dan 3.000 ha., vormen een prachtig decor voor watersport en natuurliefhebbers. De fietsroute is digitaal gratis verkrijgbaar via e-mailadres reservering@vvvzuidlimburg.nl of via de VVV Vestiging in Echt. Voet- en fietsveer De Walborgh: Ohe & Laak (NL) – Ophoven (BE) Knooppunten 01 (NL) – 22 (BE) Overzet: Gratis. In mei en september: iedere dag van 10.00-19.00 uur. Juni- juli-augustus: iedere dag van 10.00-21.00 uur. Oktober: weekenden van 10.00-18.00 uur


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 20 - 2013 www.echt-susteren.nl Uit de raadsvergadering Onderstaand leest u wat de raad heeft besloten tijdens de raadsvergadering van 16 mei 2013 Bestuur De raad heeft de heer Tjeu Hurxkens uit Susteren toegelaten tot de raad. De heer Hurxkens heeft in de vergadering de eed afgelegd en is meteen als raadslid aan het werk gegaan. De gemeenteraad heet de heer Hurxkens van harte welkom in zijn gelederen en wenst hem veel succes! De nieuwe financiële verordening is door de raad vastgesteld. Deze bevat aanpassingen waardoor de verordening in overeenstemming met de uitvoeringspraktijk wordt gebracht. De raad heeft kennis genomen van de ontwerpbegroting Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen 2014 en besloten BsGW te verzoeken alles in het werk te stellen nieuwe deelnemers te verzoeken vanaf 2014 tot te treden, zodat er grotere schaaleffecten kunnen worden behaald. Ook is kennisgenomen van de Jaarrekening 2012 en begroting 2014 van Westrom. De raad heeft besloten geen wensen en bedenkingen ten aanzien van deze stukken ter kennis van Westrom te brengen. De raad heeft tenslotte ingestemd met het Meerjareninvesteringsplan (MIP) 5 van de Gebiedsontwikkeling Midden Limburg (GOML) en met het Meerjarenprogramma van de GOML. Ook heeft de raad de benodigde middelen voor deelname in de GOML ter beschikking gesteld.

Maatschappij De verordening verrekening bestuurlijke boete bij verrekening en aanpassing van de bestaande afstemmingsverordening WWB en afstemmingsverordening IOAW en IOAZ naar aanleiding van de Wet aanscherping handhaving en sanctiebeleid SZW-wetgeving is door de gemeenteraad vastgesteld. De wet verplicht het college een opgelegde bestuurlijke boete met de lopende uitkering te verrekenen. In geval van herhaling mag het college met de beslagvrije voet verrekenen. De regels hiervoor zijn in deze verordening opgenomen. De Subsidieverordening parochies Echt-Susteren 2013 is door de raad vastgesteld. Hierin is de subsidie voor parochies en hun kerkkoren geregeld. De Klankbordgroep Cultuur Echt-Susteren, de Stichting Menswel en de Cultuurcoach hebben van de raad subsidie gekregen voor de projecten Cultuurzomer en Sjarabang die nog dit jaar zullen worden uitgevoerd. Omgeving De gemeenteraad heeft 3 bestemmingsplannen vastgesteld waardoor de kernen Dieteren, Roosteren, Maria Hoop, Koningsbosch, St. Joost, Hingen, Pey, Schilberg, ’t Thaal, Berkelaar en Gebroek nu een actueel bestemmingsplan hebben. Deze nieuwe bestemmingsplannen gaan uit van de bestaande situatie wat betreft bebouwing en gebruik. Ten aanzien van het Project nieuwbouw sporthal met BMV Susteren is door de raad een aan-

vullend krediet ter beschikking gesteld. Dit was nodig om de extra werkzaamheden en vertraging vanwege de grondwaterproblematiek te kunnen bekostigen. De raad heeft besloten om een Omgevingscommissie MER in te stellen in plaats van voor elke gemeente (Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen) een aparte welstands- en monumentcommissie. De benoeming van de leden van deze commissie is door de raad gemandateerd aan het college. Ook is besloten de inhoudelijke evaluatie van het welstandsbeleid van Echt-Susteren uit te stellen en vorm te geven in samenwerking met de MER-gemeenten. Motie vreemd aan de orde van de dag De raad vraagt het college dringend zich in te zetten voor het verkrijgen van het ontbrekende stuk grond ten behoeve van de voltooiing van het fietspad langs de Lange Akkersweg. Nu is gebleken dat een minnelijke oplossing niet is gevonden, roept de raad het college op direct over te gaan tot het voorbereiden en in werking stellen van een onteigeningsprocedure. Volgende vergadering De volgende reguliere vergadering van de gemeenteraad is gepland op donderdag 27 juni 2013 om 19:30 uur. Informatie Voor vragen over de raad en de raadsbesluiten kunt u terecht bij de Griffie: Martijntje Hermans en Belinda Bakkes. Telefoonnummer: 0475478478.

Ere wie ere toekomt Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen komen ook in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daarvoor zorgen, want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje. Mensen met bijzondere verdiensten zijn van groot belang voor de samenleving. Met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat zij in aanmerking komen voor een onderscheiding. Dat is geen eenvoudige opgave, maar wel een uitdaging die het waard is aan te gaan.

Wie komt in aanmerking voor een lintje? Mensen met langdurige bijzondere verdiensten voor de samenleving komen in aanmerking voor een lintje. Denk hierbij aan de vele vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal maatschappelijk gebied. Het gaat dan niet alleen om bestuurders, maar ook om mensen die door hun inzet verenigingen draaiende houden en organisaties toegankelijk maken voor de samenleving. Ook mensen die geruime tijd belangeloos werkzaamheden hebben verricht op een wijze die hen duidelijk onderscheidt van anderen, komen voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking. Het gaat hierbij om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten. De samenleving moet er baat bij hebben. De activiteiten mogen niet langer dan 1 jaar geleden zijn beëindigd.

Hoe dient u een voorstel in? Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met Hilly van Sloun van de gemeente Echt-Susteren, tel. 0475-478478. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Wilt u vervolgens een voorstel indienen bij de burgemeester, dan is het noodzakelijk dat u gebruik maakt van een standaard aanvraagformulier waarop u duidelijk aangeeft wat de bijzondere aard en de tijdsduur van de verdiensten zijn. Decoratievoorstellen voor Koningsdag 2014 moeten uiterlijk 14 juni aanstaande worden ingediend bij de burgemeester. Voorstellen voor tussentijdse gelegenheden moeten minimaal 5 maanden vóór de datum van uitreiking worden gedaan.

Reggefiber legt glasvezel aan als 60% ervoor kiest.

Maria Hoop en Sint Joost kunnen ‘ja’zeggen tegen glasvezel Echt-Susteren staat volop in het teken van glasvezel. Op dit moment is Reggefiber bezig om alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Echt-Susteren aan te sluiten op dit razendsnelle netwerk. De kernen Sint Joost en Maria Hoop vielen in eerste instantie buiten het aansluitgebied. Na inventarisatie heeft Reggefiber besloten dat ook de huishoudens in deze kernen in aanmerking komen voor een kosteloze aansluiting.

van gaan maken. Daarom inventariseert Reggefiber tot 30 juni of er voldoende animo is voor glasvezel. Reggefiber sluit alle woningen binnen het aansluitgebied van Sint Joost en Maria Hoop aan als 60% van de huishoudens van deze kernen een glasvezelabonnement afneemt bij een van de deelnemende serviceproviders; Fype, Helden Van Nu, KPN, OnsBrabantNet, Plinq, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Vodafone en XS4ALL.

Kans op glasvezel voor inwoners van Sint Joost en Maria Hoop. Inwoners van de kernen Sint Joost en Maria Hoop krijgen nu ook de mogelijkheid om te kiezen voor glasvezel. Omdat de aanleg van het glasvezel een kostbare zaak is, wil Reggefiber zeker weten dat inwoners er gebruik

Inloopavonden Tijdens de speciale glasvezel inloopavonden in Maria Hoop en Sint Joost kunnen bewoners zich uitgebreid laten informeren over de voordelen van een glasvezelnetwerk, de mogelijke aanleg, en de glasvezeldiensten van de ser-

viceproviders. De inloopavonden worden gehouden op maandag 10 juni in Café ’t Heukske aan de Rijksweg Noord 34 in Sint Joost en donderdag 13 juni in Café ’t Centrum aan de Vlaskuilseweg 67 in Maria Hoop. Inwoners kunnen tussen 18.00 en 21.00 uur binnenlopen. Een glasvezelabonnement afsluiten Inwoners uit Sint Joost en Maria Hoop kunnen een glasvezelabonnement afsluiten tijdens de informatieavonden, bij een serviceprovider die aan de deur komt, of in de glasvezelwinkel aan de Bovenstestraat 38 in Echt. Inwoners kunnen in de glasvezelwinkel ook terecht voor persoonlijk en onafhankelijk advies. De glasvezelwinkel is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

AWBZ-projectenparade biedt podium aan vernieuwing Op woensdag 29 mei 2013 organiseren de gemeenten Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen gezamenlijk een Projectenparade. Zorgaanbieders, welzijnsinstellingen en vertegenwoordigers van cliënten zijn op deze dag welkom om met wethouders en ambtenaren van de drie gemeenten van gedachten te wisselen over de nieuwe taken die gemeenten krijgen op het gebied van de AWBZ. Organisaties met vernieuwende ideeën en innoverende projecten krijgen op deze dag een podium. Voorbereiden Het kabinet wil de AWBZ ingrijpend hervormen. Gemeenten krijgen er nieuwe taken bij op het gebied van begeleiding, dagbesteding en persoonlijke verzorging. Maasgouw, EchtSusteren en Roerdalen bereiden zich gezamenlijk voor op deze nieuwe verantwoordelijkheden.

Programma Projectenparade De Projectenparade biedt de deelnemers een inspirerend programma. Na een aantal deskundige sprekers tijdens het ochtendprogramma, worden ’s middags vernieuwende projecten toegelicht in de projectencarrousel. U kunt bij meerdere korte presentaties aanschuiven. De Projectenparade vindt plaats van 09.00 tot 17.00 uur in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel. Deelnemen Zorgaanbieders, welzijnsinstellingen en vertegenwoordigers van cliënten zijn van harte uitgenodigd op deze dag aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar i.vanespen@echt-susteren.nl. Vermeld in uw mailbericht de namen, functie en contactgegevens van de deelnemers.

Kies de ‘De Leukste Sportvereniging van de gemeente Echt-Susteren’ Elke sportvereniging is uniek. Maar wat maakt een sportclub nou de leukste? Is dat de gezelligheid, de mensen, het mooie clubhuis of de sportieve prestaties? Bij de tweede editie van de Verkiezing van De Leukste Sportvereniging kan er in alle 408 gemeenten, dus ook in de gemeente Echt-Susteren, gestemd worden via www.leukstesportvereniging.nl De verkiezing is nu in volle gang. Inmiddels zijn er al meer dan 15.000 stemmen uitgebracht en is de verkiezing al ruim 7.500 keer geliked op Facebook. Bij het uitbrengen van een stem maken stemmers direct kans op mooie prijzen. Stemmen voor Spieren voor Spieren U kunt tot en met 2 juni 2013 stemmen. Stemmen is kosteloos en ook voor de sportverenigingen zijn er geen kosten. Voor iedere stem keert de organisatie samen met haar partners

Aanvraag omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: Echt - Bosstraat 50, voor het verbouwen van het pand in 4 appartementen en 3 bedrijfsstudio’s + het wijzigen van de voor- en zijgevel, datum ontvangst 1 mei 2013. - Laurierstraat 8, voor het aanbrengen van een luifel, datum ontvangst 8 mei 2013. Nieuwstadt - Susterderweg 25 (Sportpark Krekelzank, onderdeel schoolgebouw inclusief kinderopvang), voor het bouwen van een Breed Kindcentrum, datum ontvangst 15 mei 2013. - Susterderweg 25 (Sporthal “de Sjirp”), voor het aanpassen van een sportvoorziening, datum ontvangst 15 mei 2013. Tegen de hierboven vermelde aangevraagde vergunning kunt u in dit stadium geen bezwaar of zienswijzen indienen. Deze mogelijkheid bestaat pas op het moment dat het college van burgemeester en wethouders een beslissing op de vergunningaanvraag heeft genomen. Echt-Susteren, 22 mei 2013

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben verleend: Echt - Lindestraat 14, voor het wijzigen van een reeds ver-

€ 0,05 uit aan Spieren voor Spieren. Bij het stemmen kan men cijfers geven voor de sfeer, gezelligheid van de leden, het enthousiasme van vrijwilligers en voor sportiviteit en respect. Welke sportverenigingen vertegenwoordigen de gemeente Echt-Susteren in de finale? Er kan gestemd worden op alle sportverenigingen uit de gemeente Echt-Susteren. De vereniging met het meeste aantal stemmen en de vereniging met de hoogste waarderingscijfers vertegenwoordigen de gemeente Echt-Susteren vervolgens in de landelijke finale. Wint een sportvereniging uit de gemeente EchtSusteren straks de landelijke titel? Dan is uw hulp nodig! Dus, ga naar www.leukstesportvereniging.nl en breng uw stem uit!

leende bouwvergunning, datum verzending 15 mei 2013. - Edith Steinstraat 3, voor het veranderen van een slaapkamer in een schoonheidssalon, datum verzending 17 mei 2013. Nieuwstadt - Markt 24, voor het uitbreiden van het magazijn/ opslag, tevens het wijzigen van de entree pui, datum verzending 15 mei 2013. Maria Hoop - Waldfeuchterbaan 4, voor het plaatsen van een hekwerk, datum verzending 17 mei 2013. Bezwaar Mocht u het met het besluit tot verlening van een omgevingsvergunning niet eens zijn, kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van verzending van dit besluit bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL in Echt. Graag in de linkerbovenhoek van enveloppe en bezwaarschrift vermelden ‘bezwaar’. Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste het volgende te bevatten: a. de naam en het adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van ons besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar. Indien u bij ons een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als u van mening bent dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, vereist is. Ingeval u gebruik maakt van de mogelijkheid tot het verzoeken van een voorlopige voorziening dient u uw verzoek te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Echt-Susteren, 22 mei 2013


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 21 - 2013 www.echt-susteren.nl Financiële verordening gemeente Echt-Susteren 2013 De Griffie deelt mede dat de raad van de gemeente Echt-Susteren in zijn openbare vergadering van 16 mei 2013 de “Financiële verordening gemeente Echt-Susteren 2013” heeft vastgesteld. Conform artikel 212 van de Gemeentewet stelt de raad bij verordening de uitgangspunten voor het financiële beleid, alsmede voor het financiële beheer en voor de inrichting van de financiële organisatie vast. Deze verordening waarborgt dat aan de eisen van rechtmatigheid, verantwoording en controle wordt voldaan. De op 16 mei vastgestelde verordening bevat aanpassingen waardoor de verordening in overeenstemming met de uitvoeringspraktijk wordt gebracht. De verordening ligt kosteloos gedurende 12 weken ter inzage bij de Griffie in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt. Iedereen kan op verzoek en tegen betaling van de hiervoor geldende leges een afschrift krijgen. Echt-Susteren, 22 mei 2013

Ontwerp omgevingsvergunning Kindcentrum Nieuwstadt Burgemeester van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: -

op 16 mei 2013, van gemeente Echt – Susteren, Nieuwe Markt 55 te Echt voor het realiseren van een breed kindcentrum (onderdeel schoolgebouw inclusief kinderopvang) op het perceel aan de Sus-

terderweg in Nieuwstadt (sportpark Krekelzang). Zij zijn voornemens de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. De aanvraag, de ontwerpbeschikking en alle overige relevante stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 in Echt met ingang van maandag 27 mei 2013 gedurende een periode van zes weken (tot en met zondag 7 juli 2013) op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Voor een mondelinge toelichting op de stukken alsmede voor kopieën van de stukken kan men zich wenden tot de Afdeling Dienstverlening, team Wabo.

Desgewenst bestaat voor een ieder de gelegenheid mondeling van gedachten te wisselen over de aanvraag en de ontwerpbeschikking alsmede tot het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen. De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld daarbij aanwezig te zijn. De aandacht wordt er op gevestigd dat degenen, die op een van de bovenvermelde manieren zienswijzen hebben ingebracht, te zijner tijd gerechtigd zijn tot het instellen van beroep tegen de definitieve beschikking op de aanvraag. Echt-Susteren, 22 mei 2013

vragen stellen. Zoals over vut en pensioen ww en pensioen De hoogte van het pensioen en aow enz. Deze avond zal plaatsvinden op vrijdag 31 mei in cultureelcentrum De Spil in Maasbracht, aanvang 19.30 uur. Uiteraard wordt er gezorgd voor een gratis hapje en drankje en is uw partner is ook welkom. Graag telefonisch of per mail aanmelden vóór maandag 27 mei bij Jo Schmitz tel. 0475 46 33 61; e-mail joschmitz@home.nl

- Advertorial -

PRAKTIJK drs. Hen Backes Gevestigd te Echt

LEZING:

een andere kijk op kinderen met leer- en/of gedragsproblemen

Schoolresultaten. Rond deze tijd worden de schoolresultaten bekend. Je krijgt als ouder misschien te horen dat je kind problemen heeft met lezen of rekenen, zit te dromen in de klas of juist niet stil kan zitten en onrustig is. Vaak wordt er dan een naam aan gegeven als dyslexie, dyscalculie, ADHD, faalangst, autisme, concentratiestoornis etc.. De oorzaken. Ik zal in deze lezing ingaan op de mogelijke oorzaken, die ten grondslag kunnen liggen aan bepaald gedrag of probleem. Ik belicht de oorzaken vanuit de verschillende methodes die ik in mijn praktijk gebruik. Enkele voorbeelden: Vanuit LEAP Brainintegration (een vorm van kinesiologie) worden een aantal eigenschappen getest als evenwicht, de oogspieren, het alarmsysteem, geheugen, examenstress etc. Dit is direct te vertalen naar gedrag en schoolprestaties. Primaire reflexen spelen een rol rond en tijdens de geboorte, maar moeten op latere leeftijd geremd zijn anders heeft kind daar last van. Ik zal enkele voorbeelden geven. Vanuit Kritische Ontwikkelingsbegeleiding volgens prof. Hendrickx wordt middels lichamelijk contact (aanraken en bewegen) het kind benaderd om zodoende het lichaamsgevoel, ontspanning en daarmee ook mentale processen te beïnvloeden. Daarnaast zal ik andere invalshoeken bespreken zoals Chinese geneeskunde, Rots en Water, cranio-sacrale therapie, voeding etc. Voor wie ?

Burgemeester en wethouders van de gemeente EchtSusteren maken bekend dat zij in hun vergadering van 21 mei 2013 de beleidsregel thuishuwelijk hebben vastgesteld. In deze beleidsregel wordt de mogelijkheid om een thuishuwelijk te plannen uitgebreid met de mogelijkheid om naast het thuisadres te kiezen voor huwelijksvoltrekking in de woning van de ouders c.q. stiefouders van een der a.s. partners in de gemeente Echt-Susteren. Daarnaast is aan de portefeuillehouder mandaat verleend om namens het College een besluit te nemen op verzoeken voor incidentele huwelijksvoltrekking op plaatsen die niet voldoen aan de hierboven vermelde omschrijving.

bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning te betreden. De sluiting zal worden opgeheven indien de eigenaar van de betreffende woning weer feitelijk staat ingeschreven op het adres Brantstraat 18 in Sint Joost in de Gemeentelijke Basis Administratie van de gemeente Echt-Susteren en daarmee de woning weer gebruikt wordt voor woondoeleinden. Echt-Susteren, 22 mei 2013

ad-fundum.nl

Verleende omgevingsvergunning Bedrijfsgebouw Kobalt aan de Industrieweg te Echt.

Deze beleidsregel treedt in werking op 1 juni 2013. Gedurende de hierboven genoemde periode van zes weken kunnen door belanghebbenden schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking bij ons college worden ingebracht. Degene die schriftelijke zienswijzen inbrengt kan verzoeken zijn / haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een dergelijk verzoek dient tegelijk met de zienswijzen te worden ingediend.

FNV bondgenoten Echt/ Maasbracht/Susteren FNV Bondgenoten Echt/Maasbracht/ Susteren houdt een voorlichtingsavond die voor iedereen dus ook voor niet leden, toegankelijk is. Na de drukbezochte thema-avond met als onderwerp de WMO, organiseert de woonafdeling weer een voorlichtingsavond met als onderwerp: het pensioen. Hierin zullen alle vragen die tot nu toe actueel zijn betreffende het pensioen en AOW worden beantwoord. Uiteraard kan men ook zelf

Beleidsregel thuishuwelijk

Natuurgeneeskundige praktijk Ad-Fundum

Deze lezing is bedoeld voor de ouders en begeleiders van kinderen, die tegen dit soort problemen aanlopen. Door deze informatie krijg je meer inzicht in waarom het kind op een bepaalde manier reageert en waarom het sommige dingen niet zo goed kan. U maakt kennis met andere mogelijkheden om iets aan de situatie te doen. Dit kan een waardevolle investering zijn in de toekomst van uw kind !

Het betreffende besluit met toelichting ligt kosteloos ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt. Iedereen kan op verzoek tegen betaling van de hiervoor geldende legeskosten een afschrift krijgen van genoemd besluit.

Burgemeester van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: -

Echt-Susteren, 22 mei 2013

Sluiting woning in verband met overtreding Opiumwet

op 3 september 2012, van Drebo Vastgoed B.V. te Maasbracht voor het realiseren van een bedrijvencentrum met 17 units op het perceel aan de Industrieweg te Echt, kadastraal bekend sectie M, nummer 2111 in Echt.

Zij hebben inmiddels de gevraagde omgevingsvergunning verleend.

De burgemeester van Echt-Susteren maakt bekend dat hij, op grond van artikel 13b Opiumwet, gebruik maakt van zijn bevoegdheid om de woning gelegen aan de Brantstraat 18 in Sint Joost te sluiten voor een periode van 3 maanden. De betreffende woning werd onderverhuurd en bedrijfsmatig gebruikt voor de teelt van hennep en niet voor woondoeleinden. De woning is gesloten van 14 mei 2013 10.00 uur tot 14 augustus 2013 10.00 uur. Deze sluiting is op de woning

De aanvraag, de beschikking en alle overige relevante stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 in Echt met ingang van donderdag 23 mei 2013 gedurende een periode van 6 weken (tot en met woensdag 3 juli 2013) op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Persoonlijk kampioenschap schieten in Linne De schuttersbond Eendracht Born, Echt en Omstreken en schutter en drumband Sint Martinus organiseren op zondag 26 mei vanaf 12.30 uur het persoonlijk kampioensschap schieten. Bij de bondsfeesten gaat het om de prestaties van de 6- en 3-tallen, een teamprestatie dus. Hier gaat het uiteindelijk om de beste schutter binnen de bond, een in-

dividuele wedstrijd dus. Aan deze wedstrijd zullen naar schatting zo’n 100 schutters deelnemen uit 8 verenigingen. Vanuit St. Martinus zullen ± 10 schutters deelnemen.

Windbuksschieten voor de jeugd

Schutterij St. Martinus wil de Linner jeugd de gelegenheid ge-

ven om mee te doen aan een windbukscompetitie. Deze zal starten op zaterdag 25 mei vanaf 19.00 uur. Deelname is gratis. Neem vooral goede zin mee en ook een flinke portie precisie en geduld. Oh ja, jullie ouders zijn ook welkom om eens een kijkje te nemen in en rondom het schutterslokaal. Uitleg over de competitie krijgen jullie bij het schutterslokaal.

Stg. Heart for Romania

materialen(papier, pennen etc), fietsen, wasmachines, koelkasten. Ze willen er met nadruk op wijzen dat al deze spullen nog goed gebruikbaar en ook in een keurige onderhoudstoestand moeten zijn. Soms zijn de aangeboden spullen zo slecht dat ze meteen naar de afvalverwerker afgevoerd worden. Ook zoekt men de contactgezinnen: shampoo, zeep en tandpasta; (multi)vitamines en

lang houdbaar voedsel. Er zijn ook hulpgoederen die voorlopig niet meer nodig zijn, zoals: televisies, computers en toebehoren, audioapparatuur, videorecorders en -banden, fietsstoeltjes, autostoeltjes, bedden, matrassen en meubels. Voor informatie kunt u contact opnemen met: Jos Gisberts tel. 0475 46 29 65, Jacques Janssen tel. 0475 46 35 43 of Ela Alofs tel. 0475 56 39 14.

Bijzondere wandeling door het verleden van Obbicht

Zondagmiddag 2 juni maken leden van Veldeke Zitterd een bijzondere wandeling door het verleden van het Maasdorp Obbicht. De wandeling wordt verzorgd door Veldekevoorzitter Jean Knoors. Ook niet leden van Veldeke zijn welkom. De wandeling begint om 13.30 uur op de Obbichter Markt en gaat onder alle

weersomstandigheden door. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Anders gezegd: halverwege de wandeling krijgt elke deelnemer een gratis consumptie aangeboden. Wie enigszins op de hoogte is van de geschiedenis van de voormalige Vrije Heerlijkheid Obbicht en Papenhoven en de latere gelijknamige gemeente, ont-

De lezing zal plaatsvinden in mijn praktijk aan de Gildeaan 2a te Echt. Het zullen kleine groepen zijn zodat iedereen gemakkelijk vragen kan stellen. De toegang is gratis.

Trimloop V.V. St.Joost

Datum: woensdag 29 mei om 20.00 uur Mocht deze datum niet voor u passen of al volgeboekt zijn, dan kunt u zich toch aanmelden en krijgt u bericht wanneer de volgende lezingen zijn. Aanmelden kunt u via 0475 – 21 77 60 of henbackes@hotmail.com

Zaterdag 1 juni organiseert Voetbalvereniging St. Joost haar maandelijkse trimloop in St. Joost. Het parcours is uitgezet in de bossen rondom het sportpark Tussen de Berken, en loopt over

goed begaanbare (bos)paden. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn: 2,5 km, 4,9 km, 9,6 km, 11,9 km, en 14,3 km. De start is om 15.00 uur, en inschrijven is mogelijk tot 10 minuten voor de

• Orthomoleculaire therapie • Kruidengeneeskunst

Bent u het oneens met dit besluit, dan kunt u schriftelijk een beroepschrift indienen. Doe dit binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd. Dit is de wettelijke termijn. Daarna mag uw beroep niet meer in behandeling worden genomen. Stuur uw beroepschrift naar: Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

In uw beroepschrift moet in ieder geval staan: - uw naam, adres en telefoonnummer; - een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u beroep indient (u kunt bijvoorbeeld de datum en ons kenmerk van het besluit vermelden of een kopie meesturen); - de reden waarom u beroep indient; - de datum en uw handtekening.

• Massage • Shiatsu

Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren heeft gebracht. Van de indiener van het beroepschrift wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffier van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. Dit besluit met de daarop betrekking hebbende stukken ligt, met ingang van de dag na de dag van publicatie tot het einde van de beroepstermijn, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, voor eenieder ter inzage bij de receptie (Nieuwe Markt 55 in Echt).

• Bachbloesems • Energetische therapie • Magnetiseren

Echt-Susteren, 22 mei 2013

Natuurgeneeskundige praktijk Ad-Fundum ad-fundum.nl

• • • • • • •

Orthomoleculaire therapie Kruidengeneeskunst Massage Shiatsu Bachbloesems Energetische therapie Magnetiseren

Huub 122 Richter Dorpstraat Echt06-41671190 / 06-41671190h.richter@home.nl / www.ad-fundum.nl

Inzameling hulpgoederen De inzameling en verwerking van de hulpgoederen voor het wintertransport verloopt voorspoedig. Hulpgoederen die de stichting goed kan gebruiken zijn: kleding en ondergoed, incontinentiemateriaal, schoenen, textiel, speelgoed, gereedschap, medische hulpmiddelen voor zieken en gehandicapten, medicijnen en verbandmiddelen, dekens, schoolbenodigdheden zoals schrijf,

Voor een mondelinge toelichting op de stukken alsmede voor kopieën van de stukken kan men zich wenden tot de Afdeling Dienstverlening, team Wabo.

dekt snel dat zowel het dorp als het kasteel een zeer bewogen verleden hebben doorgemaakt. De ligging op de oever van de vaak zeer wispelturige Maas [1643], de betrokkenheid van vroegere kasteelheren met de nationale politiek [1568] en de verwoestende werking van de elementen [1825] hebben in de loop der eeuwen de zwaarste tol geëist van het tegenwoordig zo rustig ogende dorp aan de rivier. Zo zelfs dat het oorspronkelijke dorp Obbicht niet eens meer bestaat, evenmin als de middeleeuwse burcht, de voorloper van het huidige kasteel. De wandeling start vanaf de Obbichter Markt, waar voldoende parkeergelegenheid is. Programma: 13.30 uur: begin van de wandeling; 14.45 uur: korte pauze in café ’t Auwt Vaerhoes aan de Maas. Consumptie voor eigen rekening; 15.15 uur: vervolg van de wandeling met o.m. een bezoek aan het kasteelpark van Obbicht; 16.00 uur: afsluiting van de wandeling.

start. In de kleedlokalen, is na afloop gelegenheid om te douchen, tevens kan er nog onder het genot van een kopje koffie, of iets anders, gezellig worden nagepraat in de kantine.

Huub Richter 06-41671190 h.richter@home.nl

Postzegel ruilbeurs in Echt

Inzamelen oud papier in Echt

Philatelistenvereniging Gelre Gulik Echt-Susteren organiseert zondag 26 mei een postzegelruilbeurs. De bijeenkomst vindt plaats in zaal Clublokaal Cafè De Weegbrug, Loperweg 10 in Echt van 9.30 tot 12.00 uur. Er zijn verschillende handelaren en leden van de vereniging met postzegels en er is een Jeugdhoek met 10 eurocentzegels. Ook verkoop losse zegels Nederland. Veiling van stokboeken, kilowaar, (enkele) losse kavels etc., aanvang ca 10.45 uur. Nieuwtjes kunnen worden afgehaald. De toegang is gratis.

Zoals iedere laatste zaterdag van de maand zal ook op zaterdag 25 mei buurtvereniging Hubertusput in samenwerking met joekskapel Mit veul Gelök de inwoners van Echt in de gelegenheid stellen oud papier in te leveren. Hiervoor zullen van 9.00 tot 12.00 uur containers worden geplaatst op het pleintje aan de Bakkerstraat in Echt-Zuid en op de parkeerstrook aan de Magnoliastraat in Echt-Noord. De inzamelaars verzoeken u vriendelijk alleen binnen de aangegeven tijden het papier te brengen.

Zangkoren Grevenbicht genomineerd Zowel het Dameskoor St. Catharina als het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia in Grevenbicht heeft een cd-opname gemaakt. Dit is geschied in het kader van de door de Stichting Vereniging Nederlandse Korenorganisaties (VNK) georganiseerde wedstrijd voor de Koorcd-Award. Hieraan hebben in totaal 60 koren deelgenomen, van wie er 12 genomineerd zijn die kans ma-

ken op deze prijs. Bij deze nominaties behoren ook de beide Grevenbichtse zangkoren. Zaterdag 25 mei wordt de Award uitgereikt tijdens een gala-avond in het Munt theater te Weert. Men hoopt natuurlijk dat één van de twee koren de hoofdprijs in de wacht sleept, ofschoon de nominatie op zich natuurlijk al een hele prestatie is.

Mannenmode voor uit en thuis ! R. van Gelderstraat 11 | Susteren | Tel. 046-4395506


’t Waekblaad – nr. 21 - 22 mei 2013 - pag. 8

KERMIS MONTFORT ZATERDAG 25 MEI • ZONDAG 26 MEI MAANDAG 27 MEI • DINSDAG 28 MEI Noajt gedach

De forellenvijvers zijn gedurende het visseizoen t/m november dagelijks geopend vanaf 7.00 uur

Openingstijden kantine: iedere dag van 10.00 tot 24.00 uur.

KERMIS MONTFORT

Zin Patisserie & Boulangerie

Kermisaanbieding: Grote bienenstich met aardbei € 10,95

Cor en Marjo Brentjens Diergaarderweg 4 Montfort Tel. 0475-541673 06-10576506

Vrijdag 24 mei: Booster party met DJ’s - aanvang 21.00u toegang vanaf 14 jaar – ID verplicht

ZIN

PAT I S S E R I E & B O U L A N G E R I E

10 Witte puntjes € 2,95

Kerkstraat 20, 6065 AR Montfort tel 0475-543191 www.hobby-marjaco.nl

Zaterdag 25 mei: DJ in café en in discotheek DJ Eddy V

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:30 uur. Zaterdag: 07:00 tot 16:30 uur. Zondag: 07:30 tot 12:00 uur. Maandag: gesloten.

Zondag 26 mei: 17.00u Kapel de eigenheimers 19.00u Fever of life

Kerkstraat 4 Montfort 0475-541823

Kermismaandag gesloten

Maandag 27 mei: 16.00u Double Shift

Wolters

Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag.

Kermis Montfort ‘Altied Fieës’ Biej de Vogel- Markt 21 - Montfort

SPANJESTRAAT 1 6065 BT MONTFORT TEL. 0475 - 54 12 84

Sportlaan 8, 6065 AJ Montfort 06 53 56 83 28 e-mail: info@roymeuwissen.nl

Last van RSI klachten ?

Dinsdag 28 mei: 17.00u Rabo Dikke Banden Race

SERVICE & VERKOOP

Grondverzet, Bestratingen & Containerverhuur

Ambt Montfort 4 - Montfort Tel. 0475-541600

www.therapiecentrummontfort.nl

www.bakkerijmans.nl ai

la v e s r ve g a d Elke af € 5,95 van

MANS

De Vlaaispecialist MARKT 5 MONTFORT TEL 0475-541415

Montforter Groente Handel

Voor betaalbare airconditioning Tel. 06 22 97 87 96 www.savo-airco.nl

Diergaarderweg 8, 6065 NB Montfort 0031 (0)475-542688

Kermis biej ‘t Kefee ane Kèrk Zaoterdig

Dezelfde kwaliteit euro’s voordeliger !!

Peter Verheijden Hoogstraat 65 6065 BB Montfort Tel. 06 25 23 73 53

- Minigraver verhuur - Minicontainer verhuur - Handel in zand en grind - Container verhuur - Bestratingen

Voor vakkundige installatie en reparatie

Scholtisweg 25 6065 CV Montfort 0475 - 54 22 21

Zonjig-middig Live Accordeon muziek Dinsdig biej ei rundje omme Bèk Live muziek met Jan van Kempen

Aan het Water 19 6065 AN Montfort Tel. (0475) 54 90 77 Fax (0475) 54 90 78

‘t Kefee ane Kèrk

Aan de Kerk 2 - 6065 AS Montfort 0475-541574 / 06-54346403

HAIRSTYLING

www.kefeeanekerk.nl pierre@kefeeanekerk.nl

www.hairstylingjame.nl

✂ Als vanouds

Grijpkranen

H. Overkamp

Verzekeringen Hypotheken Financieringen Fiscale adviezen

Huysbongerdweg 10 6065 CJ Montfort

Tel. 0475-542244 www.stormgeurts.nl

Geopend ma t/m vrij van 8.30-12.30 uur en van 13.30-17.00 uur Za van 9.30-12.30 uur

Bij inlevering van deze bon

Café Tissen Toos en Jan Wouters Kerkstraat 5a - Montfort tel. 0475 - 54 90 81

Huysbongerdweg 55 6065 CH Montfort (L.) tel. b.g.g. fax

(0475) 54 12 92 (0475) 54 22 38 / 54 21 34 (0475) 54 20 50

Wij wensen iedereen gezellige kermisdagen

13 speelmuntjes voor € 5,00

✂ ✂ Terug op de oude locatie ! Actie Rupsbaan

Bij inlevering van deze bon 15 penningen voor €10,00

Draaimolen

Bij inlevering van deze bon 15 penningen voor €10,00 P.M.G. Wijnants


KERMIS MONTFORT

’t Waekblaad – nr. 21 - 22 mei 2013 - pag. 9

Burgerslachtoffers tijdens WO II op het Hingen Deel III: Slachtoffer: Theodorus Hubertus Beunen echtgenoot van Catharina Gertrudis Smeets, geboren 29 augustus 1902. Thei Beunen overleed op 24 mei 1940 te Coquelle bij Calais in Frankrijk en is aldaar in eerste instantie begraven. Hij is herbegraven op het kerkhof van Pey op 27 februari 1950.

Eikenstraat 8 Linne

visserij N.J.

s r e b b a l S

zaak

Tel. 0475-465822 privé

Tel. 0475-463429

Kermiszondag, -maandag en dinsdag is onze viskraam geopendvanaf 16.30 uur tot ...........?

Theo Beunen als Luchtwachter Thei was lid van de luchtwachtgroep Echt, dat was een semi-militair corps van vrijwilligers. Bij de inval van de Duitsers op 10 mei

1940 zijn de luchtwachters moeten vluchten. Over zijn overlijden werd in een krantenartikel het volgende vermeld: “Theo Beunen sneuvelde in een korenveld in Coquelle, iets verder dan Calais op 24 mei 1940, na eerst tezamen met de andere luchtwachters van Echt ontsnapt te zijn aan de hel op het vrachtschip de “Pavon”, dat op zee op weg naar Engeland gebombardeerd werd, waarna zij bij Coquelle in de buurt van Calais aan land kwamen. Bij het vluchten, tijdens een gevecht, uit een brandende boerderij in Coquelle trof hem een splinter van een kartets. Hij overleed ter plekke met een soldaat uit Amsterdam en ze werden tezamen op een klein kerkhof aldaar begraven.” In 1950 is Theo Beunen herbegraven op het kerkhof te Pey en daar ligt nu zijn particuliere oorlogsgraf Tante Trui Beunen-Smeets bleef toen, in hun woning aan de Echterstraat, achter met drie kleine kinderen van respectievelijk vijf, drie en één jaar met de hele oorlog nog voor de boeg en dat was geen kleinigheid. In de evacuatie periode verschafte de fam. Beunen aan 27 evacués onderdak.

Informatiebijeenkomsten over Zorg, Welzijn en Wonen in gemeente EchtSusteren De Zorggroep organiseert elke maand een inloopbijeenkomst in een van de kerkdorpen van gemeente Echt-Susteren. Iedereen is daarbij welkom, ongeacht waar men woont. Dinsdag 28 mei van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopbijeenkomst in ’t Patronaat te Pey,

Stg. 4 mei Herdenking Echt-Susteren

Herdenking Maria Hoop Zaterdag 8 juni vindt de herdenkingsdienst plaats bij het monument hoek Vlaskuilseweg Diergaarderstraat-Zuid te Maria Hoop. Programma: 17.30u H.Mis bij het monument; celebrant zeereerwaarde heer Mom; gedicht: Roselien Craenen. Aansluitend herdenking bij het monument. Welkomswoord: dhr. P. Aben; muzikale uitvoering door Gemengd Zangkoor Corde et Animo; toespraak namens de gemeente dhr. J. Dijcks; koraal door fanfare

Ja,Ja, een ZZP Rekening een ZZP Rekening zonder zorgen zonder zorgen

k Gema eGsemak l l a lles van éva n a één én r e r d e on ond dak. dak.

Helwegen Helwegen

Kunstgrastoernooi Tennisvereniging Rosus te Susteren Vanaf 3 t/m 9 juni vindt het 12-de TV Rosus Kunstgrastoernooi plaats op de tennisbanen van sportpark Suëstra in Susteren. Het belooft wederom een gezellig toernooi te worden met naast sportieve- ook vele culinaire hoogtepunten. Deelnemers uit de hele regio kunnen inschrijven in de categorieën: Herendubbel, damesdubbel en mixdubbel in de sterktes 5/6 en 7/8, 30+

of 50+ categorie. Dit jaar wordt ook gespeeld met een verliezersronde waardoor er nog meer wedstrijden door de deelnemers gespeeld kunnen worden. Zondag 19 juni wordt het toernooi afgesloten met de finaledag, waar de ochtend begint met gratis spek en ei voor de aanwezigen. Opgave en meer info is te vinden op www. rosus.nl

St. Paulus Maria Hoop; gedicht door Annelieke Craenen; toespraak oud-Indiëganger dhr. W.Goertz; gebed door zeereerwaarde heer Mom; kranslegging door gemeentebestuur Echt-Susteren, stichting 4 mei Herdenking en deelnemende verenigingen; taptoe-signaal door een lid van fanfare St. Paulus; een minuut stilte; vlag hijsen en reveille door scouting Jeanne d’Arc Maria Hoop; Wilhelmus door koor, fanfare en alle aanwezigen; slot- en dankwoord van dhr. P. Aben.

Leden gezocht voor kerkelijk dameskoor Pey Wegens uitbreiding van het huidig repertoire, is het koor naarstig op zoek naar nieuwe leden. Zowel dames als heren zijn welkom, leeftijd of woonplaats speelt geen rol. Op dit moment is het koor reeds uitgebreid met een dirigent en percussie, beide door heren ingevuld. Op speciale feestdagen, wordt het koor ook nog ondersteund door het fluit en Tambourkorps Juliana uit Pey. Met name voor de nieuw in te studeren liederen, zijn er dringend sopranen nodig, denk aan gospel, taize, ballads of pop songs die geschikt zijn

De nostalgische woning in de oorlogsperiode

op het adres Kerkstraat 9. Men kan er terecht met alle vragen op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Onder het genot van een kop koffie of thee, kunt u al uw vragen voorleggen en rustig doorspreken met de deskundigen van Groene Kruis Thuiszorg en De Zorggroep.

om in een kerk ten gehore te brengen. Ze zijn niet op zoek naar idols of de x-factor, maar naar mensen, die een beetje kunnen zingen, gelijk inzetten en de toon houden is wel een streven. Loop rustig eens binnen tijdens een repetitie op dinsdag 20.00 tot 21.30 uur in het patronaat te Pey of gaeens in de kerk luisteren op dinsdag- of zaterdagavond. Bij verzoek, zingt het koor ook begrafenis- en huwelijksmissen. Voor vragen of mededelingen mail naar h3geerlings@telfort.nl of bel 0475 48 38 03.

Breincafé Maasbracht: lotgenotencontact Donderdagavond 30 mei is er weer een Breincafé in Maasbracht. Deze keer staat het lotgenotencontact centraal. Het Breincafé is een trefpunt voor mensen met een nietaangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. NAH kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, ongeval, hersentumor of reanimatie. Als partner van iemand met NAH heeft u het vaak zwaar. Hij of zij is door het opgelopen hersenletsel vaak veranderd en heeft meestal meer zorg nodig dan voorheen. Dit

heeft ook invloed op de rollen binnen het gezin. En hoe combineert u de zorgtaak met tijd voor uzelf? Ook voor de getroffene hebben deze veranderingen en het afhankelijk zijn van anderen vaak grote gevolgen. Hierover praten met andere NAH-getroffenen en hun partners, lotgenoten, kan hierin erg belangrijk zijn. U vindt herkenning en erkenning bij elkaar en kunt elkaar verder helpen. Breincafé Maasbracht is bij Seniorengroep De Spil, Suikerdoossingel 59 van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Verkoop afgeschreven St. Martinus Linne heeft boeken in Echt Mooiste koningin In de BiblioNova vestiging te Echt worden van vrijdag 24 mei tot eind juni afgeschreven boeken voor spotprijsjes aangeboden. Allerlei genres zijn vertegenwoordigd. Er worden jeugdboeken, romans en informatieve boeken voor jeugd en volwassenen verkocht. Voor een klein bedrag neemt u een grote stapel

boeken mee naar huis. Ook niet-leden van de bibliotheek zijn welkom. Openingstijden BiblioNova Echt dinsdag t/m donderdag van 14.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. BiblioNova Echt Plats 1 6101 AP Echt, tel. 0475 47 07 42.

Even voorstellen: Honda Miimo

Ook in Montfort ZIJN en BLIJVEN

Mauritslaan 24 Mauritslaan 24 wij er voor U ! 6161 HW6161 GELEEN HW GELEEN U kunt met ons een afspraak T 046-4104060 T 046-4104060 maken op onze locatie in Montfort E info@helwegen.nl E info@helwegen.nl I www.helwegen.nl of bij u thuis. I www.helwegen.nl Wij zijn de bank in debij buurt. Met persoonlijk advies enadvies producten zonder poespas. Wij zijnbij deubank u in de buurt. Met persoonlijk en producten zonder poespas.

T i m m e r w e r k e n Aan- en verbouw

Heiberg 4 6065 NA Montfort Tel. nr.: 0475-475650 Fax nr.: 0475-475326 E-mail: info@gubra.nl

Vernieuwde website: www.gubra.nl Bram en Guido winse uch fijn kirmesdaag !! SERVICE BOUWMARKT

HAR GOOTZEN & ZN

Koningspaar Dominique en Jessica Zondag 12 mei vond het eerste bondsfeest plaats in Stevensweerd. Daar werd door schutterij St. Martinus uit Linne geen prijzen gewonnen bij de schietwedstrijden. Door het koude weer en herfstachtige wind waren er maar weinig korpsen die alle bölkes er af wisten te schieten. Dat gold ook voor St. Martinus. In de feesttent werd echter wel gejuigd bij de bekendmaking van de prijzen. Het eerste bondsfeest voor koningspaar Dominique en Jessica Rohenkohl eindigde met een 1e prijs. Jessica pakte ook de 1e prijs bij het onderdeel ‘mooiste koningin’ en Dominique sleepte de 3e prijs in de wacht bij het onderdeel ‘mooiste koning’. Verder werd het

keizerspaar Ben en Marian van Vlodrop 2e. Ben van Vlodrop pakte eveneens de 2e prijs als ‘mooiste keizer’ en zijn vrouw Marian haalde de 1e prijs als ‘mooiste keizerin’. Bordjesdrager David Stienen werd 10e, de Markententersgroep en de Vaandeldrager beide 6e. De drumband trad niet uit. Dat deden twee solisten wel. Audrey en Vincent Thijssen haalden de 1e prijs bij hun opvoeringen in de vijfde divisie. Nieuw dit jaar is een prijs voor de 3 solisten met het hoogste puntenaantal over alle divisies. In de 5e divisie had Vincent het hoogste aantal punten, en van alle solisten die hebben uitgetreden was Vincent 2e met dus het een-na-hoogste puntenaantal (41,6= gemiddeld 8,32).

Jongerenpastoraat CAP organiseert

Rommelmarkt in Born Schuifkastsystemen voor u op maat gemaakt Bezoek onze showroom of maak vrijblijvend een afspraak

Dorpsstraat 70a Melick Tel. : 0475-5316 29

Hoogstraat 26 Montfort Tel. : 0475-541894

U bent uitgenodigd om zondag 26 mei tussen 9.30 en 15.30 uur deze rommelmarkt te bezoeken. Die wordt gehouden in de tuin van ’t CAPhuis, Bronstraat 2 (straat achter de kerk) in Born. De rommelmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Jongerenpastoraat CAP. Deze stichting houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten voor kinderen en jongeren. In het voorjaar zijn ze weekend op kamp geweest. Op dit moment bereiden zij het jaarlijkse zomerkamp voor dat in de Ardennen zal plaatsvinden. Kinderen en

jongeren die de activiteiten, wegens hun gezinssituatie, niet kunnen betalen, zijn even goed welkom. Door middel van het organiseren van rommelmarkten en inzameling van bruikbare kleding probeert de stichting de kas te spekken. Daarnaast zetten zij zich actief in om de werkzaamheden van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Congo financieel te ondersteunen. De rommelmarkt is gratis toegankelijk. De opbrengst is voor de activiteiten van Jongerenpastoraat CAP en de projecten in Congo.

Om uw gazon er geweldig uit te laten zien zijn er 3 dingen nodig: tijd, toewijding en ouderwets hard werk. Gelukkig is Miimo er nu om dit karwei van u over te nemen. Deze innovatieve en intelligente robotmaaier volgt de contouren van uw tuin. Navigerend tussen de obstakels zorgt hij voor een gezond en verzorgd uitziend gazon. Miimo is ontwikkeld om stil en efficiënt te presteren in alle weersomstandigheden en zichzelf tijdig op te laden voor de volgende maaibeurt. Door de veilige maaimessen en sensoren rondom kunt u ontspannen terwijl Miimo zijn werk in de tuin doet.

Op maat voor u en uw tuin Frissen Groen Techniek kan uw Miimo zo installeren dat hij bijna elke tuin kan onderhouden. Complexe indeling, hellingen en oneffen terrein kunnen gelijkmatig en efficiënt gemaaid worden op tijden die u het beste uitkomen. Het intuitieve menu stelt u in staat om per zone in te stellen wanneer en hoe er gemaaid moet worden. Eenmaal ingesteld kan Miimo zelfstandig zijn

werk doen. Botst Miimo tegen een obstakel stopt hij en verandert van richting. Volledig ontwikkeld om u het werk uit handen te nemen.

Veelzijdige maaiprestatie Bij Honda weten ze hoe gras gemaaid dient te worden. Voor de ontwikkeling van de robotmaaier putten ze uit kennis opgebouwd in meer dan 30 jaar maai-ervaring. Met twee krachtige 25 Watt motoren om de wielen aan beide zijden aan te drijven levert Miimo een consistente maaiprestatie zonder de motoren te overbelasten. De 56 Watt maaimotor kan de zwaarste grassoorten aan. Er zijn twee modellen beschikbaar om u van dienst te zijn: de Miimo 300 kan een gazon aan van maximaal 2.200 m2 terwijl de Miimo 500 een gebied tot maximaal 3.000m2 kan maaien. Frissen Groen Techniek kan u adviseren welke Miimo het beste bij u en uw tuin past. Frissen Groen Techniek B.V. vindt u op bedrijventerrein De Valkenberg, De Valkenberg 15 6301 PM Valkenburg a/d Geul, tel. 043 601 32 94. www.frissen.nl


HUIS- EN TUIN HORREN

sanitair verwarming ventilatie airconditioning

- GEEF INSECTEN GEEN KANS - VOOR ALLE SOORTEN RAMEN EN DEUREN - OP MAAT LEVERBAAR

SCHILDERWERKEN

Vakwerk op maat

HUIS- EN TUINSPECIAL

’t Waekblaad – nr. 21- 22 mei 2013 - pag. 10

Voor al uw behang en schilderwerken Hubertusstraat 95 6102 AT Echt

Meubelstoffeerderij

Tel: 0475-486136 Mob.: 06-53588228

VAN MONTFORT Peyerstraat 96, Echt (0475) 48 16 28 Marktstraat 37 Susteren (046) 449 17 87

Zonwering maakt deel uit van het totaalplaatje!

Parketvloeren Walter

ZONWERING

Delsing

Voor particulier en bedrijf:

Voor al uw parketwerkzaamheden

Zonneschermen

• Lamelgordijnen • Vouwgordijnen • Jaloezieën • Markiezen • Screens • Rolluiken • Serreoverkappingen en parasols

Zilstraat 55 6114 KG Susteren Tel. 0031 (0)641323077

Al 15 jaar uw specialist in binnen- en buitenzonwering W. Delsing, Ruytersweg 16, 6101 VR Echt

Tel. 0475-48 35 20 - www.delsing-zonwering.nl

Echterstraat 55· 6102 ES· Echt· T (0475) 48 48 35 M josboonen@ziggo.nl I www.josboonen.nl

Rob Gonnissen

OPENINGSUREN

Tweede Straat 6 3680 MAASEIK

maandag t/m vrijdag 9u-18.30u zaterdag 9u-16.00u zondag 9.30-12.00u

0032(0)89-56 22 67

(Sikkens, Herbol, Flexa, Herberts, Histor, Sigma)

0032 (0)496-25 48 98

Gratis professioneel advies

EIKENVLOEREN

Het beste voor buiten

massief of multiplank

vanaf € 33,95 Ondervloer GRATIS

Accu heggenscharen

Stationsweg 37

Stationsweg 37

Maasbracht

Maasbracht

Accu bladblazers

www.hovenierguidowillems.nl

ONGEMAK PREMIE

10% KORTING

www.hovenierguidowillems.nl Oude Rijksweg Noord 64D Susteren 046-4490313 www.limburgvloeren.nl

SERVICE CENTER

Peter Op het Veld

alleen geldig 23, 24 en 25 mei

erkend electro installateur

Erkend elektro installateur

IVM WEGWERKZAAMHEDEN IN SUSTEREN Willibrordusstraat 4, 6114 GS Susteren (046) 449 12 70

Me

es NERGENS GOEDKOPER “wat t gehoo rde een Sigma lak v.a. € 23,- per liter toch prijzen uitspraa , eerd k er ge had ik d : Sigma muurverf 5 liter v.a. € 27,00 wete at n” Sikkens Alpha Tex v.a. € 72,- voor 12,5 liter TOP!! Vele acties in lakken : Flexa, Cetabever 0,75 liter v.a. € 12,-

lijk verge n e ns Bel o

Accu trimmers

Machines voor: TUIN EN PARK LANDBOUW GRONDVERZET LADEN EN LOSSEN REINIGING GLADHEIDBESTRIJDING

Bedrijventerrein ‘De Valkenberg’ Valkenburg a/d Geul T 043 - 608 92 00 • www.frissen.nl

Kerkweg 110 • Nieuwbouw of renovatie • Verkoop en reparatie 6105 CH Maria-Hoop • Was-, droog- en koelapparaten • TV- en schotelantenne Tel. 0475-301776 • • • • •

Alle bitumineuze dakbedekkingen Lood- en zinkwerken Pannendaken Velux dakramen Boeiboordbekleding

Handelsweg 7b 6114 BR Susteren www.tonvanool.nl

BETON ECHT

Tel: 046 - 449 57 48 Fax: 046 - 449 47 96 E-mail: info@tonvanool.nl

Sierbestrating voor iedereen onder andere:

•KOBBELSTONES Singelstraat Zuid 1 6107 AM Stevensweert Tel. 0475 - 55 03 31 GSM 06 - 51 39 63 34 e-mail: hmseegers@ziggo.nl

Holzappel Computers computerservice en recycling

Loperweg 28 6101 AE Echt T 0475 - 48 19 12 F 0475 - 48 68 44 I www.molsbeton.nl E info@molsbeton.nl

Renovatie Nieuwbouw Verbouw

VOOR AL UW TUINMACHINES!

· Keukens · Schuifdeurkasten · Keukenrenovatie · Badmeubels · Winkel- en kantoorinterieur · Maatmeubels

Zilstraat 29 6114 KE Dieteren

T. 06 50 502 814 info@arjenrekmans.nl

•SIERBANDEN

* Tuinontwerp / aanleg In een persoonlijk gesprek wordt u op de hoogte gebracht van de vele mogelijkheden, de nieuwste trends en het materiaalgebruik. * Onderhoud Ons werk houdt niet op als de tuin is aangelegd. Het hele jaar door is uw tuin in groene handen. * Beplanting Er wordt gekeken naar kleur, bladvorm en bloeitijd. Ook in model snoeien behoort tot de mogelijkheden. * Vijveraanleg De vijver dient in goede harmonie met de tuin te zijn. Wij leggen voor u de meest ideale vijver/waterpartij aan. * Terras / bestrating Zorgvuldige indeling en keuze van materialen, zorgt voor een perfect resultaat, waar u ook na jaren nog van kunt genieten.

Niet alleen planten en gras, maar ook zwembaden, moderne vijvers, priëlen, pergola’s, bouwconstructies, enz. enz.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en we komen gratis bij u inmeten.

www.arjenrekmans.nl

•CIRKELSTENEN

Ook op zaterdag geopend van 8.00 tot 12.00 uur.

Boegspriet 27, 6051 GL Maasbracht Tel. 06 524 171 25

Hubertusstraat 69 | 6102 AS Echt Tel 0475 215406 | Mob 06 21186173 holzappelcomputers@gmail.com www.holzappecomputers.nl

•KLINKERS

ENTER-FORCE B.V. KWALITEIT

ADVIES

SERVICE

VLIEGVELDWEG 194 • 6199 AD MAASTRICHT - AIRPORT (+31)43-3649055 • WWW.ENTERFORCE.NL

* Tevens levering van Taxus, Buxus, graszoden en alle soorten grondwerken

Jan Petersstraat 1, 6116 BC Roosteren Tel.: (046) 449 10 70 Mob.: 06 54 71 14 89 / Fax: (046) 449 53 27 smeetshov@hetnet.nl / www.smeetstuinen.nl


HUIS- EN TUIN Wilt u professioneel advies over ontwerp, aanleg of kleine veranderingen in uw tuin? Samen met u veranderen wij uw tuinwensen in een droomtuin!

Elke maand in het jaar, Tuinmaand!

Tuinarchitectuur Tuinaanleg Bestratingen Tuinonderhoud Cultuurtechniek

www.seegersgardens.nl

HUIS- EN TUINSPECIAL

’t Waekblaad – nr. 20- 22 mei 2013 - pag. 11

Opruiming voorraadapparatuur Whirlpool combimagnetron AMW840IX nu met GRATIS Crisp accessoires twv € 82,95 Van € 1159,- Voor € 722,Genoemde prijzen zijn exclusief montage. Voor meer informatie bezoek onze showroom of website * zolang de voorraad strekt op=op

Voor al onze andere aanbiedingen, zie onze website Kerkveldsweg oost 11a, Echt. Tel. 0475-484511 Fax: 0475-488330 www.vanbuggenumkeukens.nl / info@vanbuggenumkeukens.nl

Sint Annadijk 2, NL-6107 RA Stevensweert T +31 (0)475 55 15 20 M +31 (0)6 22 38 96 71 F +31 (0)475 55 15 14

Uitverkoop showroommodellen

Grijp nu 1 jaar uw kans op arb lang 6% eidsu ren!!

GROTE OPRUIMING POTTEN

HET ADRES VOOR UW COMPLETE BADKAMER VAN ONTWERP TOT INSTALLATIE.

en olijfbomen

Delsing Sanitair Gelrestraat 6 • Echt tel. 0475 48 73 73 www.delsani.nl

www.natuursteen-info.eu

Voor Echt betaalbaar wonen. MEIMAAND: 10% KORTING OP DE GEHELE COLLECTIE

ALLE MATRASSEN

Uit voorraad leverbaar !

Boxsprings al vanaf €699,Uit voorraad leverbaar - Binnenvering matrassen - Pocketvering matrassen - Latex matrassen

en s s a Matr naf a al v ,€69

E T O GR UIT E Z U KE EDB EL I T X TE

Elektrische boxspring vanaf €1199,-

Elektrische Lattenbodems vanaf €229,-

w w w. d m l i v i n g . n l

PEIJERSTRAAT 19 ECHT. T 06 83 79 21 00


’t Waekblaad – nr. 21 - 22 mei 2013 - pag. 12

Keuken apparaten

Bezorgen en inbouwen? Wij doen het! BESTE SERVICE • DESKUNDIG ADVIES • TOPKWALITEIT

Willibrordusstraat 4 Susteren • T. 046-4491270 www.electro-hoofwijk.nl

MUZIEK

AUTO’S

Ziet u wel! Voltreffers in ‘t Waekblaad worden gelezen.

Te koop Ford K 1.3i 32.500 km met boekje en autopas bj. 11 mnd 2005 kleur zilver metallic. Stuurbekrachtiging, auto verkeerd in nieuwstaat, rokersvrije auot 3250,-. Renault Twingo 1.2i bj. 11 mnd ‘99, kleur ockergeel 101.000 km, airco, stuurbekrachtiging, nieuwe banden, SRP,ABS centraal slot, op afstand alarm, electrische ramen, electrische spielgels, cd-speler, rokers vrije auto 1950,-. Tevens nog ± 10 auto’s in de prijsklassen van 500,tot 3000,-. Inruil mogelijk. Kijk op www.autokohlen.nl Autobedrijf Joep Kohlen, St. Joost. RDW Erkend Tel. 0475483730 of 06-12053596

Gitaarspeciaal&webshop Music Hub Roermondseweg 119 St. Joost. In- en verkoop gitaren, reparatie, onderhoud, gitaarlessen, Fender, Gretsch, Squier, Sigma, Martin en Washburn dealer info 0475-411336. Check www.musichub.nl In 29.000 brievenbussen komt uw voltreffer als u adverteert in ‘t Waekblaad.

VOLTREFFERS KOOPJES

DIVERSEN

TE HUUR

Verkoop 2e hands kleding, textiel en schoeisel. Charitaswinkel van het Rode Kruis gevestigd aan de Past. Cramerstraat 2A te Pey-Echt. Elke woensdag open van 9 tot 12 en van 1 tot 4 uur. Tegen zeer lage prijzen (t.b.v. het goede doel). Rode Kruis afd. Echt E.O.

Pierre Rutten Interieurbouw, Röntgenweg 3, Echt. Voor al uw meubels op maat, keukens en exclusieve timmerwerken, tel. 06-30842980.

Te huur loods Susteren 12,5 x 25 mtr. Eventueel ook in delen 0622513259.

Meubelstoffeerderij Toine Janssen, Emmastraat 2 Echt. Tel. 0475-484972. Voor al uw stoffeerwerk en reparaties. Laat nu uw caravan of bootkussens tegen speciale prijzen opnieuw stofferen.

Te koop Buxusplanten 30 tot 80 cem groot Hydrofloor 0,75 KW. Balken van €4,50 tot 300 x 16. Uw website onze zorg! Websites, hosting, zoekTel. 046-4861343. machine-optimalisatie Ziet u wel! Voltreffers in en huisstijlen. www. ‘t Waekblaad worden ge- bluebeagle.nl. Tel. 06lezen. 53696231.

VAKANTIE Te koop stacaravan 3,5 m x 8,5 m. in Maaseik aan de maas. V.pr. €7.500,06-13935039

Verkoop en reparatie± wassen-drogen-koelenvriezen-onderdelen John Cremers 0475-48 86 99.

Tijdelijk opslagruimte nodig? Opslagboxen van 34m3 te huur, centrum Echt, goed bereikbaar. Huurperiode minimaal 1 maand €85,- per maand) Tel. nr. 0475-416000.

GEZONDHEID EN WELZIJN Triggerpoints presentatie/workshop in Born en Echt: data en aanmelding zie www.mutatio-reflexzone.nl of tel. 0475-482424 / mob. 0653825266.

TE KOOP GEVRAAGD Te koop gevraagd: dakkoffer. Tel. 06-10963489

CURSUSSEN/ LESSEN Ipad workshop basis of gevorderde te Echt. In 2,5 uur met max 4 personen per workshop leer je interactief de ongekende mogelijkheden. Ook voor problemen met router/iCloud/AppleID aangaande Ipad: bel 0613619896 of mail naar ipadcursus@hotmail. com.

VACATURE All in Echt/Valdeludo zoekt medewerkers. All in Echt en Valdeludo zijn op zoek naar enthousiaste en verantwoordelijke medewerkers. Momenteel zijn er diverse (oproep) funcies beschikbaar. Baanmedewerkers / Paintball Begeleiders (18+) / Horeca medewerkers / Parkbegeleiders. Kijk op www.allinecht. nl en www.valdeludo.nl voor meer informatie. Interesse? Mail dan je CV naar info@allinecht.nl.

40-jarig Bestaansfeest Verser dan vers, uit eigen slachterij Biljartvereniging Holtum Vleeshandel G. Willemsen BV Begin juni viert Biljartvereniging Holtum op dat 40 jaar geleden in 1973 de vereniging werd opgericht. Toen pakten een aantal biljartenthousiastelingen onder impuls van de toenmalige kastelijn van het café, Chrit Ophelders, zich samen en richten de vereniging op. De nieuwe vereniging kreeg een nieuw biljart, dat met een demonstratiepartij van de latere wereldkampioen Biljart Artistique, Jean Bessems, werd ingewijd. Het is de vereniging sindsdien altijd goed gegaan. In de afgelopen 40 jaar werden tientallen teamkampioenschappen en individuele kampioenschappen gevierd. Vrijwel elk jaar waren er op afdelings-, district-, en gewestelijk niveau successen te vieren. Vijf maal reikte een team van BV Holtum zelfs tot in de eindstrijd, de Nederlandse Kampioenschappen, en 1 keer werd een team Nederlands kampioen. Dit waren onvergetelijke gebeurtenissen in de clubhistorie. De vereniging speelt momenteel met 5 teams in competitie; 3 driebandteams en 2 libreteams. Geen kampioenen, maar wel goede prestaties dit jaar. 3 van de 5 teams misten de titel op een haar

na. Van het eerste uur zijn nog 2 leden actief en deze zullen dus in juni speciaal in de schijnwerpers staan. Het zijn Henk Heespelink, mede-oprichter en vanaf het begin tot 2011 secretaris van de vereniging en Jan Singels. Ze zijn allebei nog steeds in de biljartcompetities actief. Een andere jubilaris is Frank van Helden, die 25 jaar geleden actief werd en die momenteel de secretarisrol vervult. Sinds een groot aantal jaren zwaaien Twan en Manuela van de Kort de scepter in café Den Aezel. Zij steunen de club door dik en dun. Naast biljarten is de vereniging ook bekend vanwege de 7 jaarlijkse kwajongconcoursen die zij elk jaar organiseert. Kaarten is van oudsher een spel dat in dorpscafe’s graag gespeeld wordt en deze kwajongconcoursen zijn in Holtum inmiddels al 32 jaar een vaste waarde en bron van veel plezier voor een groot aantal liefhebbers. De vereniging recipieert zaterdag 8 juni van 20.00 tot 21.00 uur in café Den Aezel aan de Holtummermarkt. Zaterdag 1 juni is er een feestelijke avond voor alle leden van de club met hun aanhang.

Cecilia-jeugd Grevenbicht volop in actie Na het optreden tijdens de Voorjaarsmarkt en tijdens de Communiedienst, is voor het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) uit Grevenbicht onder leiding van Hermie Smeets op zondag 2 juni een concert in het Kasteelpark te Born voorzien. Dit in het kader van de Artamuse concertdag voor jeugdorkesten. Het repertoire is uitgebreider met o.a. met zang van Jody Omloo en Selina Gijenes (pop- en filmmuziek).

D-examen Twee jonge muzikanten die in het JEC en ook al in het harmonieorkest van St. Cecilia spelen, zullen op zondag 9 juni in Oos Hoes hun D-examen praktijk afleggen. Diri-

VACATURES

gent Jos Simons en de Cecilianen vinden het belangrijk de eigen leerlingen deze kans te bieden. Hoboiste Reineke Vogten ging hun vorig jaar al zeer succesvol voor tijdens het examenconcert te Berg aan de Maas. Onder begeleiding van het orkest zullen Sjoerd Pernot en Janneke Lassche op euphonium respectievelijk alt-saxofoon aantonen het D-diploma waard te zijn. Janneke zal het werk Pequena Czarda van Pedro Itturalde spelen en Sjoerd zal de Rhapsody for Euphonium and Concert Band van James Curnow uitvoeren. Tijdens het juryberaad zal het orkest overigens nog een paar werken uitvoeren. Het concert start om 11.00 uur en is toegankelijk voor iedereen.

PERSONEEL AANGEBODEN Vakwerk in straatwerk, voor uw oprit of terras ook voor herbestrating, tevens plaatsen van tuinschermen en aanleg van gazon kunt u vrijblijvend contact opnemen met 06-25254881.

De vacature: Voor de zomerperiode (vanaf mei/begin juni) zijn wij voor ons EMEA distributiecentrum te Echt op zoek naar:

Warehouse Medewerkers Flexpool m/v De werkzaamheden: Werkzaamheden bestaan uit het verzamelen van orders, controleren van inkomende goederen en verdere ondersteuning van de warehouse operatie.

AB Werkt is een coöperatie zonder winstdoel. Voor jou als werknemer willen wij vooral een goede werkgever zijn. We proberen je méér te bieden dan een baan en een salaris. Wij gaan in je investeren, denken mee over loopbaanontwikkeling en bieden je gerichte coaching en opleidingen.

Ons actueel aanbod!

Hieronder een korte beschrijving van de vacatures bij AB Werkt. Op onze site www.ab-werkt.nl/banen vind je meer uitgebreide informatie over deze en andere banen en ons bedrijf. Je kunt via de site ook meteen solliciteren. Kijk verder!

Het profiel: We zoeken zelfstandige, flexibele krachten die gedurende de zomerperiode voor een aantal maanden onze warehouse operatie willen ondersteunen op basis van een 0-uren contract. Meer informatie: Voor informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de afdeling Human Resources, telefoonnummer 0475-371666 U kunt uw sollicitatie richten aan de afdeling Human Resources (hrdepartmentecht@tycoint.com) onder vermelding van: Vacature Warehouse Medewerkers Flexpool

Constructiebankwerker – Vac.nr. 103407

Je gaat een zandzuigmachine assembleren door middel van lassen en bankwerken en gaat leidingen plaatsen. Dit project is van 27 mei t/m 12 juli.

Allround teelt/commercieel medewerker – Vac.nr. 103365

Voor een plantenkwekerij ga je alle teeltwerkzaamheden verrichten zoals gewasbescherming, tractorwerk en transport klaarmaken. Je bezoekt klanten (ook in het buitenland) en beurzen en maak offertes. Naast MAS/HAS heb je teelttechnische kennis, goede communicatie eigenschappen en beheers je Engels en Duits.

Vakantiebezorgers gevraagd voor:

Computer reparatie en onderhoud voor info www.computerserviceecht.nl, Emiel Laugs tel. 06-38143968.

Wilt u iets kopen, verkopen of ruilen, plaats dan een Voltreffer in dit blad. Eerste drie regels 2,50 euro, iedere regel meer voor slechts 0,50 euro per regel. Telefonisch, per fax op www.waekblaad. nl uw Voltreffer opgeven kan ook. Voor openingstijden zie voorpagina links beneden.

Solliciteer via de site of stuur direct je CV naar roermond@ab-werkt.nl.

m/v vanaf 13 jaar

Mussenberg 5, 6049 GZ Herten-Roermond. T 0475 - 35 20 30 www.ab-werkt.nl

Rits kapot of broek te lang of ander verstelwerk? Bel Wilma en ik maak het voor u, 06-38039199 of 0464857014.

Klussenbedrijf Fons Peters. Plaatsen van tuinhuisjes, renovatie/ maken op maat. Sloopwerk, zwaar werk, timmerwerk. Tel. nr. 0613935039.

Linne, Nieuwstadt, Echt, Obbicht, Dieteren & Stevensweert

Als bezorger van ‘t Waekblaad met folders verdien je lekker en kies je zelf wanneer jij je wijk rondbrengt op woensdag of donderdag. Kijk snel op onze site voor een wijk in jouw buurt. Of scan de QR-code met je Smartphone en meld je aan!

Slavinken € 6,75 p/kg Buik heel (± 5 kg) € 4,50 p/kg Nasi / Bamivlees € 6,95 p/kg Gekruide gyros € 6,00 p/kg Bieflappen € 12,50 p/kg Kogelbieflappen € 17,00 p/kg Bief van de haas € 40,00 p/kg Rosbief € 13,00 p/kg Runderlappen € 9,75 p/kg Runderpoulet € 9,50 p/kg Riblappen € 8,95 p/kg Sukadelappen € 9,25 p/kg Soepvlees z/b € 6,25 p/kg Soepvlees met been € 4,95 p/kg Rundergehakt € 5,50 p/kg Contrafilet € 16,50 p/kg Blindevinken € 9,75 p/kg Rundergoulash (mals)€ 9,50 p/kg Rundertong € 15,00 p. stuk

Alles op bestelling 06- 38313638 Afhalen op donderdag tussen 15.00 - 18.00 uur

Bospeen per bos € 1,00

1/2 Kersenspeciaalbladerdeeg € 6,75

Salade van de week 100 gram € 0,59

2 Witte broden € 3,99

Asperges AAA wit per kg € 2,50 op=op

3 keuze vlaai € 8,25

Prei per kg € 1,49

Rozijnenbollen 6+2 gratis

b.v.

Huis-aan-huis verspreider van o.a. ‘t Waekblaad en reclamedrukwerk Heerweg 46 | 6101 NT Echt

Openingstijden: Maandag 13.00-17.30 uur. Dinsdag gesloten Woensdag 09.00-17.30 uur. Donderdag 09.00 - 17.30 uur Vrijdag 09.00-17.30 uur. Zaterdag van 08.00 - 16.00 uur

Boerderijwinkel LIZETTE Brachterzijde 30 St. Joost

De kepèlkes aan de Dorpstraat in Pey

Thuiskapster Sabrina: de kapster aan huis voor het hele gezin. T. 0649723189.

Uw oprit of terras ook zo groen? Laat het schoonmaken! Bel Hen van Wegberg 06-23996066 vwsd-groep

Hovenier – Vac.nr. 103351

Voor verschillende opdrachtgevers zoeken wij aanpakkers! Leuk en afwisselend werk bij een hovenier, bestrater of in het grondverzet. Ben je flexibel, ook voor korte klussen beschikbaar en in het bezit van een rijbewijs? Schrijf je dan snel in op onze website.

p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg p/kg

Voor het ploegen, frezen, spitten van uw moestuin of voor het inzaaien en egaliseren van gazon groot of klein. Minimale doorgang breedte 1.10 mtr. Tel. 0475-402847.

Schoonmaakwerk voor bedrijf en particulier voor offerte tel. 0611855175.

Voor het lassen van RVS plaatwerk voor de industrie. Vanaf technische tekeningen ga je lassen in diverse posities en met verschillende lasnaden. Je bent flexibel, gecertificeerd TIG lasser en hebt relevante ervaring.

Aanpakkers buitenwerk - Vac.nr 103363

€ 6,50 € 6,50 € 7,00 € 8,00 € 6,25 € 6,25 € 6,00 € 6,25 € 5,50 € 5,50 € 5,50 € 4,00 € 5,00 € 10,00 € 8,00 € 5,50 € 5,50 € 3,50 € 4,00

Nicole, uw thuiskapster voor dames, heren en kinderen. Tel. 0623568793.

Hout- en laminaatvloeren, trapbekleding. Leveren, leggen, opschuren. Tel. 06-54300653. Passievoorvloeren.nl

TIG Lasser – Vac.nr. 103395

Je gaat zelfstandig groot groen en tuinen aanleggen en onderhouden. Denk bijv. aan sierbestratingen, vijvers, planten van bomen en heesters volgens schema en seizoensgebonden werk. Naast een afgeronde hoveniersopleiding heb je ervaring met machines.

Fricandeau Filet aan het stuk Filetlapjes Rollade Hamlappen Schnitzels Varkenspoulet Koteletten Halskoteletten Halsstuk z/b Speklappen Gehakt Braadworst Varkenshaas Kophaas Spareribs Vleesribjes Soepribjes IJsbeen

Aanbiedingen geldig van woensdag 22 mei t/m maandag 27 mei (bakker ‘s maandags gesloten)

Tyco Fire & Security Nederland BV is een onderdeel van de Amerikaanse beursgenoteerde onderneming Tyco International. Momenteel werken ca. 69.000 medewerkers bij Tyco, o.a. op het gebied van brandbestrijding, branddetectie en elektronische beveiligingsapparatuur.

Wij werken voor jóu!

Houtstraat 91 Echt

Reeds vele jaren trekt door de parochie Pey de processie. Deze processie rond sacramentsdag (14 dagen na Pinksteren) trok in het verleden op 15 augustus door de Peyer straten in verband met Maria Hemelvaart. Het processie-rustaltaar, gelegen aan de Dorpstraat, genoemd naar Antonius (van de te vinden voorwerpen) is gebouwd in 1875 op de plaats waar toen een wegkruis stond. Het was dus een rustaltaar waarlangs de processie trok en even rusten voor de volgende etappe. Het is verschillende malen, door buurtbewoners, opgeknapt. In 1991 is het geheel gerestaureerd en van rustaltaar omgebouwd tot kapel. In 1902 werd in Pey, aan de Dorpstraat, het Rochus processierustaltaar gebouwd onder leiding van pastoor Penders. Het was dus het 2e gebouwde rustaltaar. Door de jaren heen hebben ook daar verschillende malen herstelwerkzaamheden plaatsgevonden, door buurtbewoners. In 1991 is het oude, door vocht aangevreten kapelletje geheel afgebroken en in de oude staat herbouwd als Rochuskapel. De oude veldbrandstenen zijn toen

vergaard door de mensen van de Dörpspöt. Werkgroep Kepèlkes aan de Dörpstraot en wijkvereniging de Dörpspöt beheren en onderhouden de kapelletjes. Zij hebben vernomen dat dit jaar de processie de oude route niet volgt maar richting Slek trekt. Dit zou al in 2011 zijn besloten om meer mensen voor de processie te interesseren. De processie trekt zondag 2 juni. Op die dag zullen, bij behoorlijk weer, de beide kapelletjes aan de Dorpstraat open zijn. De Rochuskapel is vernoemd naar Sint Rochus van Montpellier die werd geboren in 1295. Reeds vele jaren bidden mensen aldaar voor genezing van ernstige ziekten en veeziekten. Het Antonius kapelletje is vernoemd naar Antonius van Padua die in 1195 werd geboren in Lissabon als Fernando. Hij wordt nu nog aangeroepen bij het kwijt raken van zaken. Er zal ook een collectebusje staan voor vrije giften voor het onderhoud van de kapelletjes. Er zijn ook nog enkele kronieken, gedrukt in 1991 te koop, tijdens de openstelling op zondag 2 juni. Voor zover de voorraad nog strekt kosten ze € 5,-.


’t Waekblaad – nr. 21 - 22 mei 2013 - pag. 13

Goud en Brons voor Budoclub Samurai Susteren

K.C. Roermond-Echt e.o doet mee aan landelijke Dag van de Hond Zondag 26 mei wordt de derde landelijke Dag van de Hond georganiseerd door K.C. Roermond-Echt e.o. op hun terrein in de Bandert te Echt. Er is een informatief programma samengesteld voor alle hondenliefhebbers. Deze dag begint om 11.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Tijdens deze dag kan iedereen, met of zonder hond, gratis terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten (lezingen, workshops etc. op het gebied van (ras)honden en alle vormen van hondensport. Centraal staat het thema ‘Hond & Ras’. Er is een kleurplatenwedstrijd, een kennisquiz en er zijn natuurlijk verschillende honden! Voor iedere bezoeker is er een leuke

Zaterdag 18 mei werd in het Duitse Rheinlandpfalz te weten het plaatsje Siershahn het Internationaal Winner Westerwald-Pokalturnier gehouden. Deelnemers uit diverse Europese landen lieten op dit druk bezette toernooi hun beste judokwaliteiten zien. Budoclub Samurai laat zich steeds meer zien op internationaal niveau waarbij ze haar verdienstelijke zeges dan ook graag op de kaart zet. Ook dit jaar was Budoclub Samurai hier weer aanwezig met twee van haar talenten; broer en zus Sven en Judith Kronberger. Als goede voorbereiding op

dit toernooi hebben ook zij de eerste week van de afgelopen mei vakantie deelgenomen aan een relatief zware judostage in het Italiaanse Peschiera del Garda. Veel conditietrainingen en uitwisselingen met lokale en interlokale judoclubs aldaar stonden een hele week op de agenda. Dit heeft zijn vruchten dan ook weer afgeworpen in Siershahn. Hun judotrainer en coach Giovanni Hofman van Sportinstituut Hofman heeft hun hierbij zeer goed weten te coachen. Een 1e plaats was er voor Sven Kronberger en een 3e plaats voor Judith Kronberger.

Thieu van Pol clubkampioen

Schaakvereniging ‘t Stokpaardje Maasbracht

Clubkampioen Thieu van Pol Donderdag 16 mei werd de 6e en laatste ronde gespeeld in de play off’s, die uiteindelijk de definitieve eindstand van de onderlinge competitie bepalen. In groep 1 konden zowel Thieu van Pol als Peter Simonis kampioen worden. Thieu van Pol speelde tegen Ed Crombeen en deze partij verliep langzaam maar zeker in het nadeel van Theu. Peter Simo-

nis verloor van een sterk spelende Frank van Hoogstraten. Thieu van Pol was toen aan het spelen, maar door het verlies van Peter Simonis was de beslissing al gevallen. Thieu van Pol is met een half punt voorsprong de nieuwe clubkampioen seizoen 2012-2013. Eindstand groep 1: Thieu van Pol 4 pt; Peter Simonis 3,5 pt; Ed Crombeen 3 pt; en Frank van Hoogstaten 1,5 pt. Eindstand groep 2: 1e. Wim Berden 6 pt; 2e is Henk Rijs 3 pt; 3e is Ton Smeets 2,5 pt en 4e is Arie Schakel met een half punt. Eindstand groep 3: 1e Ton Cremers 5,5 pt; 2e Wil Hoppers 3 pt; 3e Frans Baets 2 pt; 4e Johan Meurs 1,5 pt. Eindstand groep 4: 1e Jan Timmer 5 pt; 2e Carel Goes 3 pt; 3e Igor kellerners 3 pt; en 4e Inge Bisschops 1 pt. Eindstand clubkampioenschap: 1. Thieu van Pol (Kampioen); 2. Peter Simonis; 3. Ed Crombeen; 4. Frank van Hoogstrtaen; 5. Wim Berden; 6. Henk Rijs; 7. Ton Smeets; 8. Arie Schakel; 9. Ton Cremers; 10. Wil Hoppers; 11. Frans Baets; 12. Johan Meurs; 13. jan Timmer; 14. Cartel Goes; 15. Igor Kelleners; 16. Inge Bisschops; 17. Rob Jongbloed; 18. Christiaan Bouwknegt.

Kans op glasvezel voor inwoners van SintJoost en Mariahoop

Inwoners van de kernen Sint-Joost en Mariahoop krijgen nu ook de mogelijkheid om te kiezen voor glasvezel. Omdat de aanleg van het glasvezel een kostbare zaak is, wil Reggefiber zeker weten dat inwoners er gebruik van gaan maken. Daarom inventariseert Reggefiber tot zondag 30 juni of er voldoende animo is voor glasvezel. Reggefiber sluit alle woningen binnen het aansluitgebied van St.Joost en Mariahoop aan als 60% van de huishoudens van deze kernen een glasvezelabonnement afneemt bij een van de deelnemende serviceproviders; Fype, Helden Van Nu, KPN, OnsBrabantNet, Plinq, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Vodafone en XS4ALL.

Inloopavonden

Tijdens de speciale glasvezel inloopavonden in Mariahoop en St. Joost kunnen bewoners zich uitgebreid laten informeren over de voordelen

Duivensport Pithiviers:

MLS’04:713 duiven; 1 Ton Pernot, 15.28.46 uur, snelheid 1245.846 m/ min. 2. L. Willems, 3,8. J. Eberson, 4,5,6,7,15. H. Hermans, 9. E. Gelissen, 10. P. Hendrix, 11. G. Hubens, 12,13. J. Neis, 14. J.v. Mulken.

Bondsschuttersfeest Stevensweert

Zondag 12 mei vond onder grote publieke belangstelling het eerste bondsschuttersfeest van de Schuttersbond Eendracht Born-Echt plaats. Het feest werd georganiseerd door Schutterscompagnie St. Rochus Stevensweert. Na de optocht en het defilé werden op het feestterrein alle overige wedstrijden afgewerkt met als belangrijkste natuurlijk de schietwedstrijden. Uiteindelijk was het schutterij St. Urbanus Montfort die het hoogste aantal punten scoorde en de dagbeker uit handen van voorzitter Hub Hannen van St. Rochus Stevensweert in ontvangst mocht nemen. Tweede werd schutterij St. Willibrordus Obbicht en op de derde plaats eindigde schutterij St. Hubertus Nattenhoven. Na inzegening van het nieuwe schietmateriaal door Pastoor Cremers van Stevensweert was het de eer aan gedeputeerde Noël Lebens namens de provincie, wethouder Geert Frische van de gemeente Echt-Susteren, wethouder Jan Brouns van de gemeente Maasgouw, Arno Ruijten namens schutterij St. Urbanus Montfort, koning van St. Rochus Stevensweert, de koning van St. Rochus Stevensweert Har Seegers, voorzitter Henk Vranken, Jac Geelen en Ger Jans namens het bestuur van de schuttersbond om de nieuwe schietbomen ‘in te schieten’.

Beste binnenkomst 1e pr. St. Urbanus Montfort, 2e pr. nl St. Joseph Buchten, 3e pr.nl Wilhelmina Hingen, 4e pr. St. Willibrordus Obbicht, 5e pr. St. Petrus & Paulus Susteren Beste houding optocht 1e pr. St. Joseph Buchten, 2e pr. Wilhelmina Hingen, 3e pr. St. Willibrordus Obbicht, 4e pr. St. Urbanus Montfort, 5e pr. St. Lambertus Broeksittard Beste defile 1e pr. St. Urbanus Montfort, 2e pr. St. Joseph Buchten, 3e pr. Wilhelmina Hingen, 4e pr. St. Willibrordus Obbicht, 5e pr. St. Petrus & Paulus Susteren Beste commandant 1e pr. St. Joseph Buchten, 2e pr. St. Lambertus Broeksittard, 3e pr. St. Urbanus Montfort, 4e pr. St. Willibrordus Obbicht, 5e pr. St. Petrus & Paulus Susteren Beste tamboer majoor 1e pr. St. Martinus Born, 2e pr. St. Lambertus Broeksittard, 3e pr. Wil-

helmina Hingen, 4e pr. St. Urbanus Montfort, 5e pr. St. Joseph Buchten Beste vaandeldrager 1e pr. St. Willibrordus Obbicht, 2e pr. St. Petrus & Paulus Susteren, 3e pr. St. Joseph Buchten, 4e pr. St. Antonius Slek, 5e pr. Wilhelmina Hingen Mooiste koning 1e pr. St. Joseph Buchten, 2e pr. Wilhelmina Hingen, 3e pr. St. Martinus Linne, 4e pr. Eendracht Grevenbicht Mooiste koningin 1e prijs nl St. Martinus Linne, 2e pr. nl St. Lambertus Broeksittard, 3e pr. St. Antonius Slek, 4e pr. nl St. Nicolaas Susteren, 5e pr. nl St. Petrus & Paulus Susteren, 6e pr. St. Willibrordus Obbicht, 7e pr. Wilhelmina Hingen Mooiste koningspaar 1e pr. St. Martinus Linne, 2e pr. nl Wilhelmina Hingen, 3e pr. nl St. Lambertus Broeksittard, 4e pr. Eendracht Grevenbicht, 5e pr. St. Hubertus Nattenhoven, 6e pr. St. Antonius Slek, 7e pr. H. Kruis Grevenbicht Mooiste keizer 1e pr. St. Martinus Born, 2e pr. St. Martinus Linne, 3e pr. St. Nicolaas Susteren Mooiste keizerin 1e pr. St. Martinus Linne, 2e pr. St. Nicolaas Susteren, 3e pr. St. Martinus Born, Mooiste keizerspaar 1e pr. St. Nicolaas Susteren, 2e pr. St. Martinus Linne Mooist geklede generaal 1e pr. St. Urbanus Montfort, 2e pr. St. Lambertus Broeksittard Beste bordjesdrager 1e pr. St. Willibrordus Obbicht, 2e pr. Wilhelmina Hingen, 3e pr. St. Jan Nieuwstadt, 4e pr. St. Lambertus Broeksittard, 5e pr. St. Martinus Holtum Beste marketentstergroep 1e pr. Wilhelmina Hingen, 2e pr. St. Willibrordus Obbicht, 3e pr. St. Lambertus Broeksittard Excercitie St. Joseph Buchten 1e prijs, St. Petrus & paulus Susteren 1e prijs, St. Urbanus Montfort 1e prijs, St. Willibrordus Obbicht 1e prijs Muziek 2e divisie: St. Lambertus Broeksittard 1e pr lof en prom, St. Petrus & paulus Susteren 1e pr met prom. 3e divisie: St. Willibrordus Obbicht 1e pr. 4e divisie: St Martinus Born 2e pr.

Muzieksolisten 1e divisie: Bram Deuss St. Martinus Born 1e prijs. 2e divisie: Maaike Esselaar St. Martinus Born 1e prijs. 3e divisie: Rick Schmeitz St. Petrus en Paulus Susteren 1e prijs. Timothy Janssen St. Martinus Born 1e prijs. 4e divisie: Lieke Smeets St. Urbanus Montfort 1e prijs, Jenny Peters St. Urbanus Montfort 1e prijs, Niels Janssen St. Martinus Holtum, 2e prijs. Duo: Danique Bekkers / Bo Aben St. Urbanus Montfort 2e pr. 5e divisie: Vincent Thijssen St. Martinus Linne 1e prijs, Megan Meisen St. Jan Nieuwstadt 1e prijs, Dylan van de Velde St. Willibrordus Obbicht 1e prijs, Twan Meuwissen St. Joris St. Joost 1e prijs, Bram Janssen St. Martinus Holtum 1e prijs, Audrey Thijsen St. Martinus Linne 1e prijs, Harm Linders St. Joris St. Joost 2e prijs. Duo: Lieke Smeets / Jenny Peters St. Urbanus Montfort 1e prijs. Jeugddivisie: Rico Stefani H. Kruis Grevenbicht 1e prijs Vera Claessen St. Petrus en Paulus Susteren 1e prijs, Mark Meeuwissen St. Joris St. Joost 1e prijs, Demi Vaessen St. Jan Nieuwstadt 1e prijs, Mandy Meeuwissen St. Joris St. Joost 1e prijs, Tara Vergoossen St. Joris St. Joost 1e prijs, Twan Linders St. Joris St. Joost 2e prijs, Zen Maassen St. Jan Nieuwstadt 2e prijs.

Schietwedstrijden A en B zestallen 1e t/m de 5e prijs gedeeld door St. Urbanus Montfort A, St. Hubertus Nattenhoven A en B en St. Willibrordus Obbicht A en B. 6e prijs St. Urbanus Montfort B, 7e prijs Eendracht Grevenbicht A. C zestallen 1e en 4e prijs St. Hubertus Nattenhoven, 2e prijs St. Petrus en Paulus Susteren, 3e prijs St. Willibrordus Obbicht, 5e prijs Eendracht Grevenbicht, 6e prijs St. Antonius Slek, 7e prijs St. Urbanus Montfort. D drietallen 1e prijs Eendracht Grevenbicht, 2e prijs Wilhelmina Hingen, 3e prijs St. Jan Nieuwstadt. Windbuksschieten Speciaal voor de jeugd werd in Stevensweert, op initiatief van de Klankbordgroep van de schuttersbond het windbuksschieten geïntroduceerd. Ongeveer 40 jeugdigen in de leeftijd tot 15 jaar namen deel aan deze wedstrijd.

Voetbal Topklasse

V.V. E.V.V. Zondag 26 mei SVE - EVV 3 2e Klasse G

11.00u

S.C. Susteren Zaterdag 25 mei L’heuvel E1 - Susteren E2 10.00u Mierlo Hout - Susteren B1 13.00u Zondag 26 mei Susteren 2 - Brevendia 2 11.00u 5e Klasse C

V.V. R.I.O.S.’31 Vrijdag 24 mei Boekoel 4 - Rios 4 Limbricht 5 - Rios 5 Zondag 26 mei Rios 3 - RKAVC 3 Swalmen 4 - Rios 4

draagtas met informatie en aanbiedingen.

Mariahoop en St. Joost kunnen ‘ja’ zeggen tegen glasvezel Echt-Susteren staat volop in het teken van glasvezel. Op dit moment is Reggefiber bezig om alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Echt-Susteren aan te sluiten op dit razendsnelle netwerk. De kernen St.Joost en Mariahoop vielen in eerste instantie buiten het aansluitgebied. Na inventarisatie heeft Reggefiber besloten dat ook de huishoudens in deze kernen in aanmerking komen voor een kosteloze aansluiting.

Acrogym Patrick Echt op halve finale NK

van een glasvezelnetwerk, de mogelijke aanleg, en de glasvezeldiensten van de serviceproviders. De inloopavonden worden gehouden op maandag 10 juni in Café ’t Heukske aan de Rijksweg Noord 34 in SintJoost en donderdag 13 juni in Café ’t Centrum aan de Vlaskuilseweg 67 in Mariahoop. Inwoners kunnen tussen 18.00 en 21.00 uur binnenlopen.

Een glasvezelabonnement afsluiten

Inwoners uit St.Joost en Mariahoop kunnen een glasvezelabonnement afsluiten tijdens de informatieavonden, bij een serviceprovider die aan de deur komt, of in de glasvezelwinkel aan de Bovenstestraat 38 in Echt. Inwoners kunnen in de glasvezelwinkel ook terecht voor persoonlijk en onafhankelijk advies. De glasvezelwinkel is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Zondag 12 mei moesten de C-teams van de acrogroep van Turnvereniging Patrick uit Echt in Leeuwarden strijden om een van die paar felbegeerde plekken op de Nederlandse kampioenschappen. Door een foutje verloor het duo Jantien Heijnen en Verena Klesman een aantal kostbare punten en belandden op de 16e plaats. De Echter turnvereniging werd vertegenwoordigd door vier trio’s. Merel Heijnen, Elisa ten Braak en Ella Niessen waren als tweede aan de beurt met hun eerste oefening. Beide oefeningen gingen naar behoren en kwamen op de 30e plaats uit. Na het eerste trio van Patrick was het direct de beurt aan Manon van den Bogaart, Iris Huijben en Sem Koenen. Hun oefeningen verliepen naar verwachting. Zij belandden op de 22e plaats. Hierna

mochten Anne Heijthuyzen, Saline ter Huurne en Rianne Deneer laten zien wat ze konden. Hun eerste oefening werd al goed beoordeeld en de tweede bleek nog veel beter te zijn! Met hun totaalscore belandden ze op de 10e plaats. Het vierde team van Echt, Ivette Rouschoup, Marilien Marzolla en Yanti Groenewald, verloren helaas wat puntjes door een balansverstoring in een element. De andere oefening ging wel erg goed. Uiteindelijk kwamen ze uit op de 29e plaats. Zaterdag 25 mei heeft de acrogroep nog een mooie demonstratie voorbereid die op de, voor iedereen open-toegankelijke, demomiddag zal worden vertoond. Graag ze ze u vanaf 16.00 uur in de Bandert om alle talenten van de turnvereniging te zien schitteren.

Podiumplaatsen voor AR Selectie Badminton Maasbracht

Inloopdagen in Koningsbosch

Maandag 27 mei is er een inloopdag in Koningsbosch in café van Pol aan de Haverterstraat 6. Tijdens de inloopdag kunnen bewoners alles vragen over de aanlegwerkzaamheden, planning en mogelijkheden van glasvezel. Ook verschillende serviceproviders zijn aanwezig en beantwoorden alle vragen over hun aanbod voor radio, televisie, internet en telefonie via glasvezel. Inwoners kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur binnenlopen.

64,03 % 57,91% 55,87% 54,85% 54,34% 54,34%

Pinksterloterij Ponyclub Eendracht Pey Zaterdag 18 mei was de trekking van de 3e Pinksterloterij van P.C. Eendracht Pey. De trekking werd verricht in Cafe de Paerstal te Pey door de voorzitter van de Vereniging. De uitslag is als volgt: 1e pr. Half varken diepvries klaargemaakt op lotnr.168; 2e pr. Levensmiddelenpakket Thei Wolfs op lotnr.184; 3e pr. Dinerbon Lakerhof Ohe en Laak op lotnr. 413; 4e pr. Dinerbon Lakerhof Ohe en Laak op lotnr. 91; 5e pijs Waardebon Juwelier Utens op lotnr. 170; 6e pr. Vleespakket slagerij Jacobs op lotnr. 11; 7e pr. Kappersbon kapsalon Monique op lotnr. 88 en 186; 8e pr.Koffie en theepakket Cafe Noir Echt op lotnr. 222; 9e pr. Waardebon schoonheidssalon Looks op lotnr. 167; 10e pr. Waardebon cafetaria de Toren op lotnr. 426, 771, 614, 407 en 5; 11e pr. Decoratie Bloemenhuis Jose op lotnr.202; 12e pr. Waardebonnen Cafe de Paerstal lotnr. 59; 13e pr. Waardebon Koos Vissers op lotnr. 810; 14e pr. Waardebon Paulissen Koningsbosch lotnr. 601; 15e pr. Waardebon Boerderijwinkel Berkelaer op lotnr. 612; 16e pr. Chocolade Rousseau op lotnr. 111; 17e pr. Vaasjes DM Living op lotnr.243. De prijswinnaars hebben intussen hun prijzen in ontvangst mogen nemen.

GEEF KINDEREN MET EEN LEVENSBEDREIGENDE ZIEKTE DE KRACHT OM KIND TE ZIJN. SMS* WENS NAAR 4333 EN DONEER ÉÉNMALIG 2 EURO

®

gratis advertentie

10.00u 10.00u

Jeugd HSV St. Jan Echt Zaterdag 25 mei (Nationale Hengeldag) en 1 juni organiseert HSV St. Jan een viswedstrijd voor haar jeugdleden. Er wordt gevist van 14.00 tot 16.00 uur. De loting vindt plaats om 13.00 uur. Bijeenkomst op de parkeerplaats in de Doort. Voor voer en aas wordt gezorgd. Zaterdag 1 juni is na afloop de prijsuitreiking in trefcentrum Edith Stein aan de Diepstraat in Echt. Er is een prijs voor iedere deelnemer. Voor opgave en inlichtingen: J. Grispen tel. 06 4308 8732.

HSV Peij En Omstreken Zaterdag 25 mei is het Nationale Hengelsportdag. Op deze dag organiseren tal van hengelsportverenigingen activiteiten voor hun leden. Ook de HSV Peij en Omstreken organiseert de eerste viswedstrijd van de hengelcompetitie voor leden van HSV Pey en omstreken. Er worden 9 wedstrijden gevist, waarbij zowel met de feederhengel als met de vaste hengel kan worden gevist. Voorwaarden en wedstrijdreglement kunt u vinden op hsvpeijenomstreken.mijnhengelsportvereniging.nl. Zaterdag 25 mei wordt een feederwedstrijd in de Berghaven Schipperkerk van 9.00 tot 13.00 uur gevist. De loting is om 7.45 ter plaatse.

Bridgeclub Susteren

Bridgeclub Maasbracht Uitslag 15 mei 1. Hrn. Schulpen 2. Ds. Moors-Pauly 3. Hrn. Bisschops-Tijhuis 4. Hrn. Francot - v.d.Pas 5. Hrn. Kox - Vrijenhoef 5. Hrn. Geelen - Sieben

19.30u 19.30u

Tijdens het pinksterweekend is in de Jo Gerrishal het JRT badminton Toernooi van BC Roermond gehouden. AR Selectie Badminton en BCM’97 startte zaterdag met 22 deelnemers. Veertien van de 22 deelnemers hadden zich verzekerd van een plaats in de kwartfinales. Helaas kon niet iedereen hier een zege boeken. Enkele van de AR Selectie deelnemers uitkomend voor BCM bereikten wel de halve en de finales. In de kijker speelde zich debutante Sabine Strijp. Met haar dubbelpartner Alanah Peeters van BC Olympia bereikte zij de ½ finale dames dubbel U11 en werden 3e. De hoogste podiumplek kon dit weekend alleen worden opgeëist door Aart Reuten en Dion Rovers. Zij wisten de finales te winnen in 2 sets in de Herendubbel U13. Spannend waren met name de halve finale Damesdubbel van Lotte Heltzel en Danique Maessen, zij grepen na een spannende en zeer beladen 3e set met 23-25 verlies net naast een plek voor de finale. Resultaten: Sabine Strijp en Ala-

nah Peeters 3e DD U11; Aart Reuten en Dion Rovers 1e HD U13; Rachel Reuten 2e DE U13; Fleur Heltzel en Anne Dols 2e DD U13; Lotte Heltzel en Danique Maessen 3e DD U13; Aart Reuten en Rachel Reuten 3e GD U13; Lauren Grispen en Kim-Eva Bauer 2e DD U17; Luciano Pirson en Luc Essers 2e HD U17; Luciano Pirson en Lauren Grispen 3e GD U17; Ankie Linssen 4e ME U17.

Trainingen in Stevensweert AR Badminton Maasbracht wil badminton voor iedereen bereikbaar maken. Lijkt het jou ook een leuke sport, dan is er goed nieuws. AR start de komende weken met trainingen op de dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur in Sporthal de Werken in Stevensweert. Meer info: Roland Grispen: 06 5434 8071 of Alfonds Seinen: 06 5029 5502. Ga vrijblijvend eens mee badmintonnen.

Uitslag van 15 mei 1. dms Schmitz/Heuts 59.50% 2. dms Leentjens/Bolsius 58.75% 3. mv. Anedda/hr. Wielders 54.38% 4. dms Deneer/Van Dalen 52.25% 5. mv. Hesselmans/hr. v.Schijndel 51.75% 1. echtp. maessen 62.17% 2. dms. Voss/Mevis 62.08% 3. echtp. Simons 58.33% 4. mv. Bucks/hr. Dirks 56.67% 5. echtp. van Nuland 50.42% 1. dms v.d Velde/Janssen 63.61% 2. dms Schreurs/Poulssen 62.60% 3. dms Dirks/Peters 53.19% 4. dms. Buskens/de Valk 52.95% 5. dms. Bontje/Elema 52.36%

Bridgeclub Linne Uitslag 16 mei 1.Mw. Nissen - Hr. v.d. Pas 3.Ep. Ansems - Hulsbosch 3.Ds. Schierbeek - Theelen 4.Ds. Janssen - Stevens 4.Hrn. Sluijsmans - Uijen 5.Mw. Penders - hr. Franot 6.Mw. v. Pol - hr. Mevissen

64,17% 62,92% 60,07% 56,60% 56,60% 54,86% 52,08%

Bridgeclub Pius X Echt Uitslag 13 mei 1. Ds Meuwissen - Omloo 61.46% 2. Ds Geurts - Janssen 60.49% 3 Mw Caris - Hr de Wijk 59.90% 4. Mw Vrijenhoef-Hr Meeks 54.17% 5.Mw Niessen - Hr Vilters 47.92%

Buurtvereniging Echt organiseert

St. Joris fietstocht Een vast onderdeel van het jaarprogramma van Buurthuis St. Joris vormt de fietstocht, die dit jaar plaatsvindt op zondag 2 juni. Deelname staat open voor iedereen, jong of oud, lid of geen lid van de buurtvereniging. Er kan gekozen worden uit verschillende routes die u door de natuur en langs de bezienswaardigheden van Echt en omgeving voeren. De lengte van de routes varieert van 23 tot 75 km. Speciaal voor gezinnen met jongere kinderen is er ook een korte route uitgezet die langs de speeltuinen in Echt en omgeving voert en daarmee prima geschikt is voor (groot)ouders en kinderen, waarbij het fietsen kan worden gecombineerd met een bezoek aan de speeltuinen. Startpunt is het Buurthuis St. Joris, Cypresstraat 58 te Echt (Echt-Noord). Inschrijven en starten (individueel of als groep) tussen 10.00 en 13.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon (kinderen gratis) inclusief een consumptiepenning die u kunt besteden bij terugkomst in het buurthuis. Het buurthuis is die dag geopend tot 18.00 uur. Er kan worden gekozen uit de volgende routes:

De Speeltuinen route (lengte naar eigen behoefte, max 8 km); Langs de Werken van Joop Utens, (23 of 31 km); De Molenroute (45 km); De Maasroute (57,5 km); De Monumentenroute (32 of 44 of 52 km);

De Maasplassen/Meinwegroute (75 km); De Selfkant route (48 km); De Belgisch Limburg lus (38 of 60 km). De beschrijving van de routes worden aan de deelnemers in het buurthuis ter beschikking gesteld.


’t Waekblaad – nr. 21 - 22 mei 2013 - pag. 14

survivalpad s

Kijk op www.jantjebeton.nl

plantsoen

gratis advertentie

®

BAKKERIJ DINGS vof Haal het zonnetje in huis met een heerlijke aardbeienvlaai of lekker aardbeiengebak. Natuurlijk van uw eigen bakker.

buiten

Verspreidingsbureau

voor het huis-aan-huisverspreiden van al uw

0475 48 45 02

Ikk ben kankerpatiënt

Slagerij Savelkoul uw barbecue-specialist

100 gram 100 gram 100 gram

€ 0,89 € 1,29 € 1,49

100 gram

€ 1,39

100 gram

€ 1,29

100 gram 100 gram

€ 1,49 € 1,19

Slagerij Savelkoul - Ligusterstraat 11 - Echt - Tel. 0475 - 486030 info@savelkoul.nl

www.topslagerijsavelkoul.nl

Heerweg 46 | 6101 NT Echt M 06 1012 1826 www.detailverspreidingen.nl

SMS* WENS NAAR 4333 EN DONEER ÉÉNMALIG 2 EURO WWW.MAKEAWISHNEDERLAND.ORG

www.proteion.nl

Voor een lekker stukje limburgs rund- of varkensvlees.

Vers vlees Nasi/Bami vlees Gemarineerde kipfilet Oosters braadsleetje Special van de week Chinese wokschotel met kipfilet Vleeswaren Limburgse gebakken pastei Van onze chefkok uit eigen keuken Babi pangang Kipsaté

info@detailverspreidingen.nl

GEEF KINDEREN MET EEN LEVENSBEDREIGENDE ZIEKTE DE KRACHT OM KIND TE ZIJN.

Meer informatie? Bel (088) 850 00 00

wonen, welzijn en zorg

reclamedrukwerk

Bel of mail voor meer informatie naar:

van huis uit

Meneer Steffanie uitvoerder van huis uit

om

te spelen!

Detail Verspreidingen B.V. is zusteronderneming van Uitgeverij ‘t Waekblaad B.V. en huis-aan-huis verspreider van o.a. ‘t Waekblaad en reclamedrukwerk

Bosstraat 36 Echt 0475 48 14 57

Chrisje Verstappen fysiotherapeut van huis uit

leuk

Waarom huren?

Waarom leasen?

Cursus Makkelijk te budgetteren Beurs / Tentoonstelling Altijd up-to-date Tijdelijke werkplek (uitzendkracht) Geen onverwachte kosten

Uw complete bedrijfsautomatisering onder één dak.

Full-service

ZOEKT U EEN AUTO?

Berkelaarshof Nieuw!!

AANBIEDINGEN

Verkoop en onderhoud (met behoud van garantie): Volkswagen Audi

Nr 1 in service:

Geldig van do. 23 mei t/m wo. 29 mei

Airco, Klassiekers, Caravans, Schade, Banden, Bandenhotel, Zoekopdracht.

KOOLSALADE BERKELAAR

M&G ECHT

Waar drinkt u koffie uit?

APK € 19,95 incl.

In- en verkoop personenauto’s

www.mg-auto.nl

Galvaniweg 9a / 6101 XH Echt tel. 0475 411175 / 06 26879062

Met dit gevoel hebben Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen.

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen. www.alzheimer-nederland.nl

Bedrijfswagens: Bustin: Uw lichte bedrijfswagen specialist voor de Roerstreek. Occasions: Hyundai Getz 1.3 AC 2004 3.450,Daihatsu Feroza 1.6 SX 1993 1.500,BMW 530I Automaat Executive NAV ACC Leder 2004 13.750,Suzuki Wagon R 1.3 GLX 2005 4.250,Suzuki Alto 1.0 Automaat 2001 1.950,Suzuki Grand Vitara 2.0 5-drs High Executive. 2007 10.900,BMW Z3 1.9 Cabrio Leder AC 1998 9.500,VW Transporter 2.5 TDI Dubbel Cabine ACC Lang High Line, Leder, ex BTW 2006 13.750,Mercedes Benz Vito 108 CDI 2002 3.950,Volvo V50 2.4 High Exectutive, Automaat, Station 2010 22.900,Classics: Triumph TR4A IRS 1967 14.800,Ford Bronco 2.8 V6 AT LPG 1984 10.000,Opel GT 1969 8.450,-

AUTOBUSTIN POSTERHOLT

ROERMONDSEWEG 60 6061GC POSTERHOLT 0475-402670 WWW.AUTOBUSTIN.NL

Wij doen alles voor uw auto!

Werkplaats geopend: werkdagen van 08.00-17.00 uur zaterdag van 09.00-12.00 uur Showroom geopend: ma. t/m vrij. 09.00-18.00 uur zaterdag 10.00-16.00 uur

Universele garage

• APK Keuringsstation • Moderne diagnose apparatuur • Grote- en kleine beurten, • Onderhoudsbeurten alle merken auto’s en lichte bedrijfswagens

• Schadereparatie en expertises • Ruit reparatie en vervanging • Winterbanden, alle merken leverbaar • Opslag banden • Aircospecialist reinigen en diagnose

Daihatsu Sirion 2 1.0 B label Ford Focus SW 1.6 Ford Tourneo 1.8 Kia Picanto 1.1 Automaat Mitsubishi Colt 1.3 Renault Twingo 1.2 Suzuki Grand Vitara 2.0 Volkswagen Passat 2.0 FSI

Chevrolet Spark Toyota Aygo Hyundai i10 Audi A4 Citroën Xsara Skoda Fabia Bedrijfswagens: Renault Kangoo

2008 2004 2005 2004 2006 2003 2003 2007

Nieuw 2010 2011 1998 1998 2002 2008

Hyundai Terracan 2.9 crdi ........ zilver ............2002 Hyundai Tucson 2.0 .................. zwart ...........2006 Hyundai Santa Fe 2.4 LPG ....... zwart ...........2002 Hyundai i30cw demo................ grijs .............2010 Hyundai 130 1.6 ....................... grijs .............2008 Fiat Brava ................................. blauw...........1999 Fiat Seicento 1.1 ....................... rood .............2001 Ford Focus -c-max 1.8 ............. grijs .............2005 Citroën Xsara Picasso 1.8i ...... rood .............2004 Renalt Laguna 1.9 DTC ............ grijs .............2005 Chevrolet Kalos ........................ grijs .............2007 Kia Sorento 2.4 ......................... zilver ............2005 Cadillac BLS 2.0 Turbo ..................................2008 Nissan Almera Tino 1.8 ............ grijs .............2002 Ford Focus 1.6 Wagon aut. ...... blauw...........2001 Opel Astra 1.6 .......................... zilver ............2001 Ford Focus 1.4 ......................... zilver ............2001 Lancia Y 1.2.............................. blauw...........2002 Diverse occasions van € 500,- tot € 1500.- APK Gekeurd

www.hyundaigeurts.nl ACCU’S.BANDEN.UITLATEN.

BRONNEBERG BORN - NIEUWSTADT www.autoschadebronneberg.nl BORN Mortel 7

centraal mer: telefoonnum

0

NIEUWSTADT Gouv. Houbenstraat 61 9 2 46-44929

RUNDERPOULET

100 GRAM

Met een advertentie in

BLAUWE BESSEN FRUITBELEG POT 325 GRAM € 2,29

‘t Waekblaad

Landwinkel Berkelaarshof Fam. Konings Heiweg 1 - 6101 XS - Echt Tel.: 0475-481932 Openingstijden: Di, Woe, Do van 10.00-17.30 uur Vr van 10.00 - 17.30 uur Za van 10.00 - 16.00 uur Maandag GESLOTEN

komt uw mededeling in ruim 29.000 brievenbussen tussen Roermond en Sittard.

Meer info? Even bellen: 0475-484502

‘t Waekblaad

€ 0,89

Landwinkel Indemans

Fam. Konings-Indemans Maaseikerweg 13 - 6116 AG - Roosteren Tel.: 046-4497295 Openingstijden: Di, Woe, Do van 13.00-17.30 uur Vr van 10.00 - 17.30 uur Za van 10.00 - 16.00 uur Maandag GESLOTEN

Redactie en advertenties: Uitgeverij ‘t Waekblaad Heerweg 46, 6101 NT Echt Tel. 0475 48 45 02 Fax 0475 48 22 57

Wilt u iets kopen, verkopen of ruilen, plaats dan een “Voltreffer” Gebruik deze bon bij het plaatsen van uw “Voltreffer”. Schrijf uw advertentietekst in blokletters, elke letter, punt, komma of spatie is een vakje.

2,50 3,00 3,50 4,00 4,50 5,00 5,50 6,00 6,50 7,00 7,50 8,00

Rubriek: ................................................................. Adres:..........................................................

ERKEND AUTODEMONTAGEBEDRIJF • Direct vrijwaring + vergoeding • Opgehaald binnen 24 uur • Verkoop gebruikte onderdelen • Wij repareren voor A.P.K. • Tevens occasions vanaf €600,-

Palmbrugweg 20 6111 AJ (Echt) Tel. 0475 - 484557 Fax. 0475 - 481951 www.autorecycling-echt.nl

Willibrordusstraat 4 Susteren • T. 046-4491270 www.electro-hoofwijk.nl

€ 0,69

Plaatsingdata: ....................................................... Naam: .........................................................

TEGEN HOGE KORTINGEN Moderne volautomatische wasmobiel

AUTORECYCLING ECHT

AUTOSCHADE

100 GRAM

BESTE SERVICE • DESKUNDIG ADVIES • TOPKWALITEIT

Verschijnt iedere donderdag gratis huis-aan-huis in: Aasterberg, Berkelaar, Born, Buchten, Dieteren, Echt, Echterbosch, Echterheide, Gebroek, Grevenbicht, Hingen, Holtum, Illikhoven, Koningsbosch, Linne, Maasbracht, Maria-Hoop, Montfort, Nieuwstadt, Obbicht, Ohé en Laak, Ophoven, Papenhoven, Pey, Putbroek, Roosteren, Schilberg, Schipperskerk, Slek, Stevensweert, St. Joost, Susteren, Vissersweert.

Zuiderpoort 12 - 6101 KA Echt Tel. 0475 - 481784/486890 - Fax. 0475 - 488284

Ge

HAUSMACHER

€ 0,69

Nieuwsblad ‘t Waekblaad oplage 29.000 exemplaren

automobielbedrijf + Esso servicestation

rvice e s o c ir a d r e specialise

100 GRAM

Wij bezorgen, installeren en voeren uw oude apparaten milieu vriendelijk af.

Lease onderhoud: Onderhoud en reparatie voor (bijna) alle lease- auto’s.

GARAGEBEDRIJF

Indemans

Victor Lid STIBA Lid A.R.N

..................................................................... Telefoon: ............................................................... Postcode + woonplaats: ............................ .....................................................................

Digitaal: www.waekblaad.nl klik op voltreffer Afgeven bij of opsturen naar: Uitgeverij ‘t Waekblaad, Heerweg 46, 6101 NT Echt. Tel. 0475 48 45 02 / Fax: 0475 48 22 57. Of contant op een van onderstaande adressen: Echt: Boek-Kantoorboekhandel Bruna, Ursulinenstraat 9. Susteren: Papeterie & Copy Center Koolen V.O.F., Salvatorstraat 1. Nieuwstadt: Muziekhandel Busch, Haverterpoort 9. Deze bon dient voor maandag 17.00 uur op een van bovengenoemde adressen binnen te zijn voor plaatsing in dezelfde week. Per telefoon kan ook maar telefonisch opgegeven Voltreffers worden verhoogd met € 2,00 administratiekosten.

Waekblaad week 21 2013  

Waekblaad week 21 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you