Page 1


E= mc

2

2

“ Emotivitat = Motivació x Creativitat ” Enrique Parellada


PRODUCTE


000 Qui soc? Qui soc? Qui soc?


000 Qui soc?

Soc la Mireia Bringué, vinc d’un petit poble del nord d’Andorra i tinc 21 anys. Actualment estic cursant el quart curs del graduat superior en disseny a l’escola Elisava. Fa qüestió de quatre anys vaig decidir baixar cap a Barcelona a realitzar els meus estudis universitaris per tal de formar-me professionalment en el camp del disseny, especialment en el disseny d’interiors. Un cop acabi m’encantaria fer algun master o postgrau relacionat amb el món de l’efímer, ja que es la modalitat que més m’agrada de l’interiorisme. Em considero una persona oberta, activa, amb inquietuds i amb ganes d’aprendre coses noves. M’encanta viatjar i poder descobrir nous paratges per disfrutar i fotografiar. M’he decidit encarar-me cap a l’interiorisme, ja que des de sempre m’ha cridat l’atenció les múltiples possibilitats que té un espai en ser interpretat i representat.


001 Resina Resina Resina


001 Resina

Posa coberts i ampolla, nomenat Gespa fet amb fibra de vidre i resina Aquest treball consisteix en un posa coberts i ampolla per a la llar. Aquest objecte està fet a base de capes de d’una mescla de resina i catalitzador. Primer de tot vam haver de agafar una planxa de fusta i clavar uns llistons per tal de donar la forma a l’objecte. Seguidament vam haver de col.locar una lona per damunt dels llistons i subjectar-la amb silicona. Un cop fer això es va tindre que col.locar fibra de vidre per damunt d’aquesta lona, i després aplicar-li la mescla de resina i catalitzador per tal que la fibra quedés enganxada a la lona i formés una superfície llisa i continua. Un cop l’objecte acabat i sec, es va haver de separar de la plataforma que el subjectava, serrant els llistons. Per tal de que l’objectes quedés de la forma que cada un desitjava, teníem la possibilitat de pintar-lo. Personalment el vaig decidir pintar amb gouache de color verd, per després un cop sec poder-lo barnissar. He decidit titular l’objecte amb el nom Gespa, ja que la textura que agafava s’assemblava a la de la herba d’un prat, degut als pelets que deixa la fibra de vidre.


002 Posa mòbil Posa mòbil Posa mòbil


002 Posa mobil

Recolza mòbil inspirat amb la forma d’una sabata de taló.

Per fer la forma de l’objecte com es pot veure em vaig inspirar en la silueta d’una sabata de taló. On la inclinació central que correspondria a l’interior del calçat ( lloc on es recolza el mòbil) faigui de pont entre el tacó i la punta de la sabata. Vam haver d’utilitzar espuma rígida per fer la forma, que seguidament vam haver de tallar i llimar per tal d’arribar al prototip desitjat. Després d’això vam haver de recobrir-lo de moltes capes de guix, per donar-li una textura llisa, suau i homogènia. Com es pot veure, tant a la part superior com a la inferior, hi ha uns “topes” per tal que el mòbil no caigui i es pugui recolzar degudament.


003 Boli Bic Boli Bic Boli Bic


nyar un boli Bic la primera e fer un edició especial destils bolis Bic estan principalanys, em vaig dir: perquè no etits de la casa, per començar ptura. Però ho volia plantejar tiu. Per això vaig decidir fer uessin pintar els dibuixos que

per la part superior i cilindrics i totalment cuadrat per la part es de que a cada costat del boli a casa lateral del pack. Amb s perquè els nens a l’hora que a es distreguin a ajuntar-los en al, com si fos un puzle.

kaging hi haura els mateixos ntar, en línia negra, per tal que ar mirant el model presentat al

aging, he utilitzat cartoné, que classe, he resseguit i posterio-

que fins ar ano shavia realitzat i que al mateix fer retransmitis menar sà i llegir.

003 Boli Bic

Pack especial i bolígrafs Bic, destinat als més petits de la casa, amb doble funcionalitat: educar i passar-ho bé.

Aquest cub, és un pot per deixar els bolígrafs que la marca Bic ens va encomanar. Es tracta d’una edició especial destinada a un públic específic: els nens petits donant-li un caire divertit i a l’hora educatiu. Són una sèrie de 10 bolígrafs de diferents colors cada un, quadrats per la part de dalt i cilíndrics per la part inferior. Com es pot veure, cada lateral del pack té quatre dibuixos diferents amb una temàtica distinta: menjar sà, jugar, llegir i fer esport. Cada lateral del boli té un tros de dibuix que correspon a un bocí de les il•lustracions dels laterals del pot. Què pretenc amb això? Doncs la idea és que quan tinguin tots els bolígrafs espargits damunt la taula, s’entretinguin a fer els 4 puzles. A més a més, del pot i els bolígrafs, també adjunto els quatre dibuixos que figuren als laterals del recipient, fets a línia i sense pintar, per tal que els puguin colorejar utilitzant els 10 bolis que tenen a la seva disposició.


004 Pneu Mobile Pneu Mobile Pneu Mobile


004 Pneu Mobile

Pneu Mobile és una tauleta a l’altura de sofà, que al mateix fé també serveix de làmpada. Està feta a partir del reciclatge d’una roda de cotxe.

L’enunciat que sens va donar per a la realització d’aquest exercici, va ser el de rescatar algun objecte obsolet per tal de restaurar-lo i crear-ne un de nou. Aquest treball de reciclatge , consisteix en un tauleta de saló, però que està adaptada a l’altura del sofà. És a dir que si estem estirats podem accedir fàcilment a lo que estigui damunt d’aquesta. Els materials necessaris per a la realització d’aquesta són: un neumàtic que foradarem amb l’ajuda d’un trepant per poder aplicarli quatre rodetes, afí de facilitar-ne la mobilitat, un cartró ploma que tallarem a la mida del diàmetre de la roda, per encaixarhi un portalàmpades mitjançant uns retalls, i finalment per pintar el neumàtic utilitzarem un esprai de color al gust de l’usuari. El que fa únic aquest objecte es que gràcies als forats que té els tapa cubs, la llum que desprèn el portalàmpades col. locat a l’interior de la roda passa a través d’aquests. Per això El Pneu Mobile no solament és una tauleta de saló, sinó que també és una “làmpada” que crea una llum ambiental molt agradable i idònia per a segons quines ocasions.


005 Spooneat Spooneat Spooneat


005 Spoon eat

Spooneat, són unes barretes amb una multifunció per tal de generar zero residus: barrejar els líquids, endolçar i donar gust. Spooneat és una proposta de cullera comestible amb l’objectiu de generar el mínim de residus sense prescindir de cap element. El producte consistirà amb unes barretes simples i originals, les quals tindran una multi funció molt clara. Al mateix temps que barrejen el cafè (o altres líquids) es dissolen, així doncs ensucren o donen gust als líquids. Per tant, aconseguim generar el mínim de residus sense prescindir de cap element. El material amb el que està fet Spooneat és bàsicament alimentari. Cada cullera té un gust diferent, començant per la de sucre, i a continuació tenim diversos gustos com vainilla, canyella, xocolata, etc. El packaging, és d’un material biodegradable, closca de coco, turba compactada i cel.lulosa. Amb l’objectiu que un cop desaparegut el seu contingut, es pugui llençar a un àmbit urbà i així es descomposi sense malmetre el medi ambient.


Especialitat

006 Scalextric Scalextric Scalextric


006 Briefing En el mercat actual on la competència de les empreses cada cop és més elevada, és molt important que la seva identitat corporativa és desmarqui de totes les altres. Per això nosaltres em proposat una nova manera de veure la marca Scalextric. Li hem volgut donar un gir de 180 graus a la seva imatge original. Tot això que esmento es pot veure reflexat al Showroom i a la seva nova imatge corporativa que se’ns ha encarregat.

El Showroom està situat a la ciutat de Barcelona, concretament a Avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia. El local del que disposem és un planta baixa amb un pati interior. La superfície del local és de 170 m2 + 26 m2 de pati interior.

NECESSITATS FUNCIONALS Experimentar | Exposar | Atendre | Emmagatzemar NECESSITATS ESPAIALS _Zona de treball Oficina del director | 2 oficines comercials | Sala de Juntes | Secretaria _Zona d’exposició - Zona de magatzem


006 La marca

S calextric “El hombre no deja de jugar porque se pone viejo, sino que se pone viejo porque deja de jugar”

A partir d’aquesta frase vam treure tota la línia argumental del projecte. El que preteníem era crear un Showroom dedicat a la gent gran. Crear un espai on els adults poguessin gaudir de Scalextric sense cap temor a ser jutjats. Un espai on poguessin passar-s’ho bé experimentant i interactuant amb els productes que s’hi ofereix. Un espai que no perdés en cap moment l’essència de la marca. D’aquesta manera, ens vam permetre l’honor de canviar la imatge corporativa de la marca així que el seu nom, donant-li un caire més proper i familiar als usuaris del producte, recordantlos que tots tenim un “petit jo” dins nostre. Un “petit jo” que ens fa recordar que mai hem de perdre la il.lusió i les ganes de seguir jugant i passant-s’ho bé.


006 Maqueta de treball

Al moment de plantejar la distribució de l’espai vam creure convenient realitzar una maqueta de treball per poder veure si funcionava el flux de circulació que plantejàvem. Showroom i oficines comparteixen el mateix espai, vem voler crear un local totalment obert, sense haver de tocar l’estructura, adaptant així els mòduls ( que explicarem a continuació) a l’espai. Per crear aquesta distribució què millor que inspirar-nos del mateix producte? Hem decidit dissenyar uns mòduls que si els ajuntem creen una pista d’Scalextric. Els tres primers mòduls és la zona on hi ha exposats tots els productes de la marca, i els 2 últims mòduls ( de doble altura) són on es troben les oficines dels comerciants i del director, cobrint així totes les necessitats esmentades.


006 Els moduls

El Showroom està compost per cinc mòduls elevats per unes rodetes per tal de poder canviar la distribució de l’espai cada cop que es vulgui, així que per facilitar-ne el moviment. El primer de tots correspon a la recepció, aquest és el primer que ens trobem just entrar al local, en el cas que algun client tingui algun dubte. El segons i el tercer corresponen a l’exposició dels productes . Aquests estan oberts per els dos laterals per tal que el client pugui entrar i sortir pel costat que desitgi. En aquest hi ha parts mes elevades que altres, i els productes estan

exposats dins d’uns expositors enfonsats dins dels mòduls. Per cobrir la necessitat de emmagatzemar, també s’han dissenyat uns calaixos situats a la part inferior dels expositors. Pel que fa al quart i al cinquè mòdul aquests són de doble altura, on a la planta superior s’hi troba la sala de juntes i el despatx del director. Per poder comunicar amb la planta baixa, aquets mòduls estan dotats d’escales que porten cap als 4 despatxos dels comerciants.


006 Vistes


006 Vistes


006 Vistes


006 Planols PLANTA j j

f b a k

bc

a

f c

k

g

d

d

g

e

e j i

j 1

c

i

f

g d Recepción/Secretaría a. aRecepció | Mòdul expositiu _cotxes i pistes | Módulo Expositivo1_ b Módulo Expositivo2_ b. cMòdul expositiu 2_ accessoris Módulo Expositivo3_ e c. dMòdulDespacho expositiu3_Original/Digital de comercial1 Despacho del director comercial d. e(planta inferior)despatx comercial 1 Despacho de ycomercial2 Recepción/Secretaría | Módulo Expositivo1_ Coches pistas | Office/Biblioteca Sala de juntas (planta sup.) despatx director Módulo Expositivo2_Accesorios Scalextric f Espacio de descanso i h Coches y pistas

Accesorios Scalextric

Sistemas: Original/Digital

(pl. inferior) (pl. superior)

b c

h

Distribución principal

1 Distribución principal

a

h

(pl. inferior) (pl. superior)

e. (planta inf.) despatx comercial 2 + biblio (planta sup.) sala de juntes f. Espai de descans g. Espai de descans exterior h. Zona de joc Distribución montada E 1:250

2

g Original/Digital Espacio de descanso exterior Módulo Expositivo3_Sistemas:

h Espacio de juego d (pl. inferior) Despacho de comercial1 i Servicio (pl. superior) Despacho del director comercial j

DISTRIBUCIONS POSSIBLES

Sala de instalaciones | Pequeño almacén

e (pl. inferior) Despacho de comercial2 | Office/Biblioteca k Entrada (pl. superior) Sala de juntas

f

Distribución montada E 1:250 2

Espacio de descanso

3

Distribución suelta E 1:250

g Espacio de descanso exterior Servicio

j

Sala de instalaciones | Pequeño almacén

k

Entrada

2

Espacio de juego

i

2

h

1

1

Distribución montada E 1:250 2

Acceso exterior Acceso exterior

a

3

Planta showroom Planta showroom E 1:250E 1:250

SECCIONS LONGITUDINALS

Distribución suelta E 1:250

Distribución suelta E 1:250

3

a

1 Sección 1 Sección longitudinal longitudinal E 1:100E 1:100

a

instalaciones (suelo técnico) a Espacio instalaciones (suelo técnico) a Espacio

Acceso exterior Acceso exterior

a

2 Sección 2 Sección longitudinal longitudinal E 1:100E 1:100

(suelo técnico) instalaciones a Espacio (suelo técnico) instalaciones a Espacio


GRÀFIC


007 Cal.ligrafia Cal.ligrafia Cal.ligrafia


007 Cal.ligrafia, Logo.

Magnifique, és un logo realitzat amb tinta xina i un tira línies, inspirat amb la lletra cal.ligràfica Itàlica.

En aquest treball es va demanar de realitzar un logo fet de manera manual utilitzant lletres cal. ligràfiques que havíem aprés a classe. En aquest cas, vaig realitzar el logo utilitzant tinta xina i un tira línies per escriure. L’estil era totalment lliure, és a dir que no calia seguir les regles d’escriptura estipulades per cada família cal.ligràfica, com podria ser la Carolina, la Itàlica, la Gòtica... El suport que vaig emplear, és un paper molt granulós, per tal de crear zones més o menys denses de tinta, per donar un efecte de fluïdesa. La família cal.ligràfica en la que em vaig inspirar per a realitzar el logo va ser la Itàlica, ja que penso que lliga molt bé amb el nom que vaig triar: Magnifique. Una cosa que es magnífica representa que és una cosa maca, amb una bona estètica, i aquest tipus de cal.ligrafia trobo que li queda molt bé, ja que té un tipus de tras molt fí, suau, fluid , esvelt i que al mateix fé li dóna classe.


008 Publicitat Publicitat Publicitat


008 Publicitat Barcelona

Publicitat per promocionar Barcelona aprofitant una fotografia feta amb una càmara estenopeica. Aquesta imatge és una publicitat que vaig fer per promocionar la ciutat de Barcelona. Aprofitant una de les fotografies fetes amb la camara estenopeica, vaig tractar-la amb photoshop per tal de fer-li una simetria. El resultat final penso que és molt satisfactori, ja que representa molt bé la idea que tenia de crear un paisatge real però a la vegada fictissi, i que a més a més lligués amb la frase escrita “ Realidad o ficción esta es la cuestión”. Aquesta, invita a que la gent descobreixi la ciutat.


009 Paul Rand Paul Rand Paul Rand


009 Paul Rand, Composicio. Paul Rand

«La influencia de las vanguardias europeas en su trabajo cambió el arte comercial norteamericano, tiñendo los principios formales del viejo continente con la gracia y el humor nativo.» Recordado por uno de sus empleados como el hombre de “peor genio en el mundo”, Rand tal vez hoy goce de fama de reaccionario o lo que es peor, de viejo gruñón siempre hostil a las nuevas tendencias y conceptos de diseño. Pero hablar de Rand en esos términos es algo sumamente injusto. Paul Rand fue, para su época, un revolucionario. Gracias a su trabajo y a su férreo impulso trans-

formó la naturaleza del diseño de su país, Estados Unidos, de simple oficio a verdadera profesión. Acercando las ideas más radicales del constructivismo ruso, el De Stijl y la Bauhaus, se convirtió así en un fuerte defensor del modernismo. En

«El último moderno»

palabras del diseñador gráfico Louis Danziger: “el modernismo era una fe, una religión, una misión, la cual se nos fue encomendada con pasión y ardor. Paul fue nuestro líder e inspiración”. Paul Rand murió en octubre del 96, a los 82 años, y con más de 60 años de carrera. Rand vivió muchos momentos trascendentes de la

historia del siglo y numerosos capítulos de la historia del diseño. Desde 1932, cuando apenas era un adolescente, su trabajo ya mostraba una fuerza expresiva e innovadora que no pasó desapercibida. Y a principios de los cuarenta su trabajo había influenciado profundamente la práctica del diseño en las áreas de packing, diseño editorial y diseño de avisos en su país. La influencia de las vanguardias eurvvopeas en su trabajo cambió el arte comercial norteamericano, tiñendo los principios formales del viejo continente con la gracia y el humor nativo. A los 32 años escribió Reflexiones sobre el diseño, la biblia de la moderna práctica de la profesión, que en ese momento llegó para reemplazar a viejos libros técnicos de bolsillo con nuevos conceptos de forma y contenido. Entrenado en el arte comercial de la ciudad de Nueva York, comprendió sumamente rápido lo que necesitaba el mercado, brindando soluciones más adecuadas

Magazine, en el 36 se le encargó un número especial de la revista de modas masculina Appareal Arts publicada por la Editora Esquire-Coronet. Dado el éxito de su trabajo se le ofreció la dirección artística de la Esquire-Coronet New York. En el 38 con sólo 24 años fue catalogado por pm (la revista gráfica del momento) como la mayor influencia en el diseño americano; fue seleccionado de una larga lista de veteranos, incluidos algunos renombrados emigrantes europeos. Elogiado por su trabajo en el campo editorial, y en el diseño de avisos, sus composiciones asimétricas y sus montajes fotográficos crearon una verdadera revolución.

que las que ofrecía la estética estándar totalmente antifuncional que se utilizaba en ese momento Sus tempranas influencias estuvieron en las vanguardias del arte y la arquitectura, Paul Klee, El Lissitzky, Le Corbusier (adheriéndose al dictado de éste “… ser moderno no es una moda, es un estado…”). Rand nació como Paul Rosenbaum en Bownsville, Brooklyn en 1914, en el seno de una familia judía ortodoxa extremadamente religiosa. Su ley, curiosamente, prohibía la recreación de imágenes. Rand hizo caso omiso a esa regla y ya a la edad de 3 años se sintió atrapado por las tiras cómicas, principalmente por el “Krazy Kat” de George Herrimann. Pronto Rand se sintió insatisfecho, particularmente con los profesores del instituto que ignoraban la obra de Matisse, Gris y Picasso. Fue en la habitación 313 de la Biblioteca Pública de Nueva York donde el joven Rand dio rienda suelta a sus ansias de aprender, educándose a sí mismo, explorando en los libros de arte. Muchas veces responsabilizó a la revista de gráfica alemana Gebrausgraphik y a Commercial Art (su contraparte británica) por introducirlo al trabajo de A.M. Cassandre, Lázsló Moholy-Nagy y la Bauhaus. Ya en el 35 era free lance para la Glass-Pecker

Ese mismo año se le ofreció el diseño de las tapas de Direction, una revista con marcado perfil anti-fascista. No había dinero pero sí absoluta libertad creativa y, eventualmente, algún original de Le Corbusier. Las tapas de Direction fueron producidas del 38 al 41 imponiendo nuevas pautas estéticas y de elaboración en el medio. La primera tapa, que simbolizaba la ocupación nazi-alemana en Checoslovaquia, era un trozo del mapa checo fotografiado so-

bre un papel blanco. Este proyectaba sombra logrando un efecto tridimensional. Dos barras intersectadas, rasgando el mapa, sugieren los límites de la anexión alemana. Describiendo la tapa, Rand dijo: “hay una gran diferencia entre diseño abstracto sin contenido y diseño abstracto con contenido. Se puede ser un gran manipulador de la forma, pero si la solución no es la más apta, no tiene sentido”. En el número de la navidad del 40 un alambre de púas cruza la tapa como si fuera una cinta de regalo, un ácido comentario a la Europa ocupada por los nazis. Rand usó su propia cámara para Sin lugar a dudas su trabajo para Direction fue un mojón en la carrera de Rand, desarrollándose como un innovador artista/diseñador. Fue Lázsló Moholy-Nagy que en el 43 en un artículo de la revista ad se refirió a Rand y al diseño americano: “… Cuando vine a este país me vi enormemente sorprendido de encontrar a los europeos con cierto renombre, más americanos que los americanos. Encuentro que la imaginación ha ido demasiado lejos. Es verdad que este progreso tecnológico se ha desarrollado en el altísimo nivel de este país. Pero los americanos no se encuentran muy interesados acerca de esto. Ellos crearon esta avanzada civilización por instinto, introduciendo inventos tras inventos en la rutina diaria. Como sea, ellos no adhirieron ninguna filosofía a eso, como hicimos nosotros en Europa.

Yo sigo vivo

Cartell de Paul Rand on es té amb compte la tipografia, els colors, la composició de les imatges seguint una retícula.

Aquest és un cartell que vam haver de fer quan estàvem a segon de carrera, a l’assignatura de tipografia. En aquest vam treballar la tipografia i la manera d’organitzar un cartell amb tanta informació com era en aquest cas. El que m’agrada d’aquesta composició és la retícula de la pàgina. Els textos estan organitzats en cinc columnes, amb imatges intercalades respectant l’amplada d’aquestes. Altre element important a remarcar són els destacats: cada d’un d’ells ocupen ni més ni menys que l’amplada de dues columnes, així com el cognom del dissenyador. Els espaiats entre columnes, i entre les bores del paper també penso que estan ben realitzats, ja que fa que sigui una composició que respira, és a dir que no es veu massa col.lapsada i carregada d’informació. Finalment recalcar per últim que la tipografia empleada per el nom complet del dissenyador és la Futura bold amb color rosa, ja que en l’època de Paul Rand s’utilitzava molt, i vaig pensar que seria encertada, ja que quadrava perfectament bé amb el context del que estàvem parlant.


010 Alfabet Alfabet Alfabet


010 Alfabet

Alfabet creat a partir de formes semi circulars.

Aquest projecte consistia en crear un abecedari un tant peculiar. Primer de tot vam haver d’organitzar una sèrie de peces tallades de la forma que volguéssim, projectar-li llum i fotografiar les ombres que creaven aquests. Tot seguit vam haver d’agafar l’ombra que més ens agradés i crear una retícula per tal de crear l’abecedari. En el meu cas vaig escollir el semicercle. Aleshores els vaig disposar de la manera que es pot veure a la primera fotografia. A partir d’aquí vaig haver de pintar els semicercles que m’interessaven per tal d’anar creant les lletres de l’abecedari. El resultat ha estat el que es pot apreciar aquí al costat. Cada lletra ocupa quatre mòduls d’amplada i deu d’altura.


011 Pàgina Web Pàgina Web Pàgina Web


011 Pagina Web Mou la ment!

Nom d’usuari Contrassenya Inicieu Sessió

Ets nou? Crea un compte

M Com funciona?

Mou la ment! XERRADES DE PINTURA

Estat de la proposta: L’ajuntament hi està treballant. Pròximament més informació.

Gràcia 25 places

Lloc concret: - - (proposat per Gràcia) Dates concretes: - - (data límit d’aquí 3 mesos)

+ Activitat: En conmemoració del centenari del naixement de Dalí m’agradaria organitzar un conjunt de xerrades sobre la seva obra. Jo sóc aficionada, però crec que és d’interès general. Si algú en sap, podria oferir-se com a ponent. Proposa: Maria Gibert

LA GRAELLA

Comentaris: Maria Gibert Em sembla genial! Envia’m un email i ho comentem. Suposo que els de l’ajuntament ja ho llegiran, quan s’hi posin!

PROPOSA!

Rosa Dalmau La meva filla és llicenciada en Història de l’art, li podria comentar, si us interessa!

Maria Gibert

El teu districte

3 mesos

Mou la Ment és un servei destinat cap a la gent gran materialitzat en una pàgina web on ells poden proposar les activitats.

El briefing del projecte consistia en crear un servei per la gent gran per d’aquí uns anys. Havent fet un estudi bastant extens dels jubilats d’avui en dia ens vam donar conte que molts d’ells s’estancaven en l’aborriment, la monotonia i la soledat. Per això vam crear un suport digital, tal com una web on ells poguessin publicar les activitats que els hi agradaria verdaderament desenvolupar, ja que molts cops aquestes activitats estan ja marcades i estipulades per els casals, l’ajuntament i altre entitats. I això pot comportar un cert desinterès per part dels avis al no realitzar-se activitats estimulants per ells. El nostre servei es diu: Mou la Ment, per tant la nostra web s’organitza en dos apartats, el MOU i el MENT. Per organitzar les activitats que van penjant els avis s’ha creat un codi de color, així que uns filtres sensitius que cataloga les activitats en un dels 5 sentits. A la fotografia on apareixen dos avis, es tracta d’una de les múltiples publicitats que es podrien veure al carrer. En aquesta s’hi pot apreciar el logo del servei amb la direcció de la pàgina web.


Especialitat

012 Pigment Pigment Pigment


012 Briefing Milers i milers de colors amb totes les seves possibles variacions desfilen davant dels nostres ulls cada dia; tot és color, el món és a color. Aquest, té una gran influència subjectiva per sobre de les nostres actituds, els nostres comportaments i la pròpia forma de ser. Estem envoltats de color i aquest no sempre rep la importància que es mereix. En aquest projecte el que pretenem és crear un espai dedicat a la venda de pintures. Pretenem crear un espai diferent a tots els existents. Un espai on els clients puguin sentir la pintura com un element que forma part d’ells. Un element tant important com els altres, ja que com s’ha dit anteriorment el color ens envolta anem on anem.

Pigment, que així és com es diu la botiga, pretén entrar molt fort al mercat, ja que es tracta d’una marca innovadora que té en compte els valors mediambientals, tots els seus productes estan fets amb components 100% ecològics i biodegradables. El projecte pretén impregnar l’espai de sentiments positius vers el món sensitiu del color. ELS NOSTRES VALORS: _Respecte al medi ambient _Vendre experiències: el color es pot veure, tocar i comprar _Importància de la intervenció del client des del moment de la elecció del color fins a la seva aplicació final PROGRAMA DE NECESSITATS Zona d’experimentació | Assessorament | Emmagatzematge (pots plens/buit) | Zona de caixes | WC


012 Logo

“El color habla si sabes escucharlo”

El logo ve de la fusió de tres elements importantíssims: el color, els pots de pintura i la natura. El color es veu representat per el degradat, el pot per la forma que adquireix el logo que recorda al típic recipient de pintura, i la natura ve donat per el nom Pigment. Aquests tres elements junts formen la unió perfecta que acaben de donar coherència al projecte.


012 Concepte espaial Pigment és una botiga amb uns valors molt clars. La naturalesa i el respecte al medi ambient són uns dels conceptes fonamentals, per això pensem que el local ha d’estar impregnat d’aquets ímputs. D’aquesta manera la planta del nostre espai volíem que recordés a la forma d’un arbre. No hi ha element més natural i més fàcil d’entendre com és aquest. La botiga està organitzada per grans mòduls que distribueixen l’espai i les diferents zones. Aquests elements vistos en planta, sembla que siguin el fullatge d’un arbre, (els elements corbes de color verd que podem veure a la imatge del costat en són la representació gràfica sintetitzada). Pel que fa als elements de color marró són unes làmes de fusta incrustades al terra representant uns camins que et porten cap a als diferents mòduls. A més a més simbòlicament parlant, són la representació gràfica del tronc i les rames de l’arbre.

Aquesta divisió en quatre mòduls és degut a que la nostra botiga ofereix una gama de colors determinada, fets de manera manual a partir de productes totalment naturals. Per aquest motiu hem creat una divisió conceptual per tal d’organitzar els colors seguint la mateixa línia del local. Cada mòdul farà viatjar al client a un indret determinat del planeta, diferents territoris on la natura sigui la protagonista gràcies als colors que la representen. Hem pensat que els mòduls han de prendre els següents noms:

OCEÀ | TRÒPIC | DESERT | GLACERA

pigment


012 Illes cromatiques

OCEÀ

TRÒPIC

DESERT

GLACERA


012 Moduls

L’estructuració d’aquesta botiga gira al voltant del disseny d’uns prestatges modulars que distribueixen tot l’espai i responen a la divisió cromàtica de la botiga. Aquests, estan formats per columnes de diferents prestatges de 30x30cm disposats verticalment entre ells a diferents alçades segons el volum que ocupen els pots que es troben a cadascuna de les lleixes. L’esquelet d’aquest mòdul es constitueix per la formació de diferents lames de fusta que segueixen amb el joc de les fustes del terra les quals fan referència al tronc i les

rames d’un arbre fins a conduir-te al peu de cadascun dels mòduls. A més a més, el jugar amb lames de fusta de 3cm separades entre elles a una distància de 3cm també crea un joc de transparències en tot el local fent que cap color es vegi directament però sí que sigui insinuat. A més a més cada mòdul té un taulell on els client tindran la possibilitat d’experimentar amb la pintura que se’ls hi oferirà. Aquesta estarà emmagatzemada en petites provetes que es guardaran dins dels calaixos.


012 Distribucio _Zona d’entrada | D’una banda ens trobem l’aparador i de l’altra un paret on hi hem aplicat una frase que fa referència al món de la pintura que fa de ganxo a la gent que passa pel carrer: “ El color habla de tí” _Aparador | Espai destinat per a realitzar muntatges efímers amb color, que cridin l’atenció dels vianants que passen pel carrer. _Illes cromàtiques | Mòduls on es guarden i s’ensenyen els pots amb la pintura _Zona de pagament | Mòdul que utilitza el mateix llenguatge que els altres. Es vol trencar amb la típica imatge de mostradors on el client està d’una banda i el venedor de l’altra. _Magatzem privat | Lloc on es guarden els productes que acaben d’arribar. Al mateix espai s’hi troba una zona d’aigües per tal de poder rentar els estris empleats durant l’experimentació _Bany adaptat | Dóna major servei tant als clients com als treballadors. També per minusvàlids


012 Vistes Interiors


012 Vistes Aparador


EXPERIMENTACIÓ


013 Efímer Efímer Efímer


013 Efimer

Dulce calle, Dulce hogar és un video d’un montatge efímer basat amb les ordenances del civisme de Barcelona realitzat al Raval.

Aquest projecte es basa en les ordenances de civisme de Barcelona, que parlen del deteriorament del mobiliari urbà per el vandalisme i el mal ús de l’espai urbà, ja que últimament en aquesta ciutat el mal ús que se li fa a l’espai públic ( espai que en realitat és de tots) està bastant deteriorat, i crèiem que s’havia d’actuar d’alguna manera. La raó per la qual s’ha escollit el Raval per a desenvolupar el projecte és perquè urbanísticament parlant és una zona desordenada de Barcelona, no es com l’Eixample o altre zones que segueixen una retícula. Apart en aquest barri conflueixen moltes cultures que tenen com hàbit diari realitzar el seu dia a dia al carrer. El punt de vista en que està enfocat aquest treball, no és una crítica a les ordenances, sinó que és una reflexió, una ajuda per a totes les persones que conviuen a la ciutat, de que aprofitin l’espai públic que és de tots, i que s’ha de cuidar igual que fos casa teva. Basant-nos amb el típic quadre de casa americana amb el quadre de punt de creu de Home Sweet Home , el que volíem retransmetre és que es tractés el carrer com si fos casa teva. Que el gaudeixis, que el cuidis, que el mimis, ja que tu casa teva no l’embrutes, ni la fas malbé.


014 Dibuixos Dibuixos Dibuixos


014 Dibuixos

Mostres de diferents dibuixos utilitzant diferentes tècniques i papers

En aquestes imatges es pot veure una breu recopilació de dibuixos realitzats durant el primer any i segon de carrera. En aquests es pot veure les habilitats que tinc en les diferents modalitats d’expressió. La primera imatge és una composició representant el contrast dels colors. Aquesta esta feta a partir de superposicions de trossos de cartolines de diferents colors, representant uns llàpissos submergits dins l’aigua. Les 3 següents són unes mostres que vam haver de fer empleant diferents tècniques, papers i estris. I finalment les tres últimes són dibuixos fets a llapis, pintats amb rotuladors. Lo positiu d’aquest tipus de treballs és l’experiència de poder manipular amb diferents materials i pintures per tal de veure amb quins estem més agust a l’hora de desenvolupar representacions.


015 Bar Eme3 Bar Eme3 Bar Eme3


015 Bar Eme3

B

A

R

Aquest montatge efímer és un bar per al festival EME3 que tractava el tema del col.lapse, fet a partir de 3 containers. En cada un s’hi podia experimentar 3 sentacions diferents.

Aquest projecte és un encàrrec que sens va fer per el festival Eme3, on el tema que es tractava aquell any era el concepte de col.lapse des de el punt de vista de l’arquitectura. Nosaltres enteníem el col.lapse com un estat tant anímic i físic de caos, desordre, estrés, aglomeració, multitud i saturació. Per això el que es proposava era crear l’antídot a totes aquestes sensacions. Havien de fer un bar efímer, és a dir que es pogués montar i desmontar molt fàcilment a partir de containers. Per tal de seguir amb el nostre concepte d’antídot, alliberament i relax, vam decidir col.locar 3 containers. El primer que fos un espai molt angoixant i estressant on es situaria la barra del bar ( que ella també va estar dissenyada seguint aquest concepte de desordre i malestar). Seguidament es va col.locar un segon mòdul de dimensions mes petites que fes de pas entre el primer i el tercer mòdul. Aquest últim es tractava de un espai alliberat de tensions i malestar. Era un espai on la gent es podia relaxar després tot el sentiment de caos que s’experimentava al primer mòdul. El que volíem aconseguir amb aquest muntatge era que la gent experimentés un estat de purificació.


016 Gelosia Gelosia Gelosia


016 Gelosia

Gelosia feta a partir de negatius de carret de fotografia creant colors i textures molt interessant al ser exposats a la llum

En aquest treball sens va demanar de fer una gelosia. Els materials empleat i la manera de fer-la era totalment lliure. Jo vaig decidir fer-la utilitzant negatius de fotografia enganxant-los uns a sobre dels altres en direccions diferents. Vaig pensar que el resultat podia ser molt satisfactori ja que és un material que té moltes virtuts al moment en que se l’exposa a la llum. Crea uns jocs de clars i ombres molt maco i interessant. A més a més també deixa entreveure algunes de les imatges que hi ha impreses.


Especialitat

017 DHUB DHUB DHUB


017 Briefing Disseny HUB és una entitat que integra un museu, un centre i un laboratori destinat a fomentar la cultura del disseny. Actualment s’està construint el museu del DHUB a la Plaça de les Glòries, per aquest motiu se’ns ha encarregat de transformar una antiga nau d’una fàbrica tèxtil situada a Palo Alto, per tal de poder-hi habilitar un espai destinat a realitzar exposicions, conferències, events etc.

Primer de tot vam haver de fer un anàlisi complet de Palo Alto i de Poble Nou, per impregnar-nos lo màxim del seu entorn i poder finalment introduir-ho a l’espai que se’ns demanava. A partir d’aquí vam realitzar un pantonari de colors, textures i altre element que creiem interessants i importants que ens podien ajudar a determinar el caràcter que tenia d’agafar l’espai en qüestió.

PROGRAMA DE NECESSITATS Recepció | Zona d’administració | Sala d’esposicions | Sala de conferències | Bar i zona de descans | Llibreria especialitzada | Serveis | Magatzem CONCEPTE DEL PROJECTE Dissenyar un espai regit per el contrast i la diversitat, basant-nos amb la frase que ens hem inventat: “ Cada casa és un món , com cada carrer del Poble Nou”. Aquest dos conceptes que s’han esmentat es podran veure plasmats amb la utilització dels materials escollits, així com la distribució de l’espai.


017 Esbossos


017 Planols ALÇAT DE LA FAÇANA

PLANTA DE LA COBERTA

Com es pot veure tot l’espai queda regit per la magnífica rampa que recor tot el llarg del local. Aquesta et porta cap a la planta superior on està situada la sala d’exposicions. A més a més aquesta queda directament banyada de llum per el lluernari que es troba damunt d’ella i que l’acompanya fins al fons del local. La planta inferior es pot veure perfectament com queda dividida en dues zones gràcies als dos nivells que s’ha creat. La part més elevada correspon a

un espai de trànsit entre la recepció i l’accés a la rampa. Pel que fa a l’altra zona, és un espai on es desenvolupen totes les altres activitats ( biblioteca, zona de descansa amb bar, sala de conferències i serveis). El magatzem queda totalment amagat a la part posterior del local.


017 Planols PLANTA/ PLANTA 0

SECCIONS LONGITUDINALS


017 Planols Il.lustrats


017 La Maqueta


FOTOGRAFIA


018 Estenopeica Estenopeica Estenopeica


018 Estenopeica


019 Moviment Moviment Moviment


019 Moviment


020 Paisatge Paisatge Paisatge


020 Paisatge


021 Joc de llum Joc de llum Joc de llum


021 Joc de llum


022 Festa major Festa major Festa major


022 Festa Major


022 Festa major Festa major Festa major


022 Festa major


023 Mercat Mercat Mercat


023 Mercat


024 Ruines Ruines Ruines


024 Ruines

PORTFOLIO  

Hola em dic Mireia Bringué, estic estudiant disseny d'interiors i aquest és el meu portfolio :)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you