28/02/11

FUTBOL

El ‘Tourmalet’ del Gimnàstic continua i el davanter segueix sense arribar Powel travessa el seu millor moment, però l’holandès no serà suficient per assolir la permanència OLÍVIA MOLET

VICENTE M. IZQUIERDO

El Gimnàstic va caure derrotat, aquest dissabte, contra el Celta (1-2), un líder que va passar pel Nou Estadi sense demostrar per què és actualment l’equip millor classificat de la Segona Divisió. Tot i això, una de les majors diferències entre aquests dos equips i, en general, entre el Gimnàstic i la resta d’esquadres de la categoria, és que el conjunt tarragoní no compta amb efectius a la davantera. Les lesions de Borja Viguera –que no jugarà fins la temporada vinent– i de Rubén Navarro –del qual no es tindran notícies fins d’aquí a un mes aproximadament– han provocat que el Gimnàstic de Tarragona s’hagi vist forçat a encomanar-se a Berry Powel i Eloy Gila a la davantera, ja que són els dos únics efectius de la primera plantilla que poden jugar de «9». Aquest fet ha provocat que l’entrenador, Juan Carlos Oliva, es vegi obligat a alinear només un dels dos davanters a l’onze inicial i deixar l’altre a la banqueta, per si fes falta o bé un revulsiu a la segona meitat, o bé deixar respirar al davanter titular. Així les coses, Powel ha estat l’escollit pel tècnic per desenvolupar la funció de killer i, de moment, l’holandès ho està aconseguint. De fet, són tres les jornades de forma consecutiva en les que l’holandès s’ha fet amb un lloc en el marcador. Set gols en el que va de tempo-

LES DADES Equip 1.Celta 2.Rayo Vallecano 3.Betis 4.Granada 5.Vila-real B 6.Girona 7.Cartagena 8.Barcelona B 9.Xerez 10.Alcorcón 11.Còrdova 12.Valladolid 13.Elx 14.Numància 15.Osca 16.Recreativo 17.Tenerife 18.Las Palmas 19.GIMNÀSTIC 20.Salamanca 21.Albacete 22.Ponferradina

CLASSIFICACIÓ J G E P 26 15 9 2 26 15 5 6 26 15 4 7 26 12 8 6 26 12 5 9 26 10 9 7 26 11 5 10 26 10 8 8 26 11 5 10 26 11 3 12 26 8 11 7 26 10 5 11 26 8 11 7 26 10 3 13 26 7 12 7 26 5 13 8 26 6 9 11 26 5 11 10 26 5 10 11 26 7 4 15 26 5 9 12 26 3 11 12

GF 48 45 49 50 32 38 34 44 36 37 36 34 25 39 22 23 27 35 20 27 18 19

GC 21 30 27 29 34 32 37 40 37 35 33 33 25 40 24 26 40 53 28 41 31 42

P 54 50 49 44 41 39 38 38 38 36 35 35 35 33 33 28 27 26 25 25 24 20

RESULTATS Jornada 26, 2a Divisió Tenerife-Xerez 2-1 GIMNÀSTIC-Celta 2-1 Numància-Barcelona B 4-6 Còrdova-Cartagena 2-0 Alcorcón-Salamanca 4-0 Vila-real B-Girona 0-1 Granada-Las Palmas 5-2 Recreativo-Ponferradina 0-0 Valladolid-Elx 2-0 Osca-Rayo Vallecano 4-1 Betis-Albacete 2-0 PRÒXIMA JORNADA Elx-Numància Barcelona B-Còrdova Cartagena-Tenerife Salamanca-Vila-real B Girona-Granada Xerez-GIMNÀSTIC Rayo Vallecano-Alcorcón Albacete-Valladolid Las Palmas-Recreativo Celta-Osca Ponferradina-Betis

Berry Powel és l’esperança de la davantera del Nàstic.

Aquesta setmana l’equip juga dos partits vitals en les seves aspiracions de permanència

Dimecres tocarà visitar el Xerez i dissabte el Nàstic rebrà la visita de Cartagena al Nou Estadi

rada per un davanter que va arribar per ser el suplent de Rubén Navarro i que, a poc a poc, s’ha anat convertint en la referència ofensiva. Tot i això, la necessitat que té el Nàstic de contractar un davanter continua creixent a un ritme desmesurat. Aquesta setmana l’equip tarragoní juga dos partits vitals en les seves aspiracions de permanència, ja que no sumar en

cap d’aquests dos enfrontaments podria condemnar el Nàstic massa aviat. Aquest dimecres, els d’Oliva visiten el Xerez, a partir de les vuit del vespre, en la jornada intersetmanal. Sense gaire temps per descansar, dissabte el Nàstic rebrà la visita del Cartagena, a les sis de la tarda. Dos partits contra dos conjunts de nivell, que s’han marcat com a única

meta l’ascens a la Primera Divisió. Segurament, serà molt complicat que el nou fitxatge arribi a temps per jugar contra el Xerez, però seria molt important que sí que estigués disponible per rebre el conjunt murcià, ja que a aquest Nàstic no se li poden escapar molts més punts a casa si vol continuar somiant de seguir un any més a la categoria de plata.

Una setmana carregada La plantilla del Nàstic tindrà poc temps per descansar aquesta setmana, tenint en compte que ha de jugar dos partits. Així les

coses, el cos tècnic va programar per ahir una sessió de recuperació i, de cara a avui, l’equip entrenarà a les instal·lacions de Camp Clar, a partir d’un quart d’onze del matí. De cara a demà, la sessió es traslladarà al Nou Estadi, i serà en el mateix horari, però a porta tancada. Immediatament, l’equip viatjarà a terres andaluses i, després del partit contra el Xerez, tornarà a Tarragona per, dijous, a tres quarts de cinc de la tarda, entrenar a l’annex. Divendres l’equip tornarà a exercitar-se al Nou Estadi, a porta tancada, a un quart d’onze del matí.

FUTBOL

El femení del Nàstic torna golejat de la seva visita a València (5-1) L’equip femení del Nàstic va trobar massa rival en el València Féminas, conjunt que va aconseguir derrotar les tarragonines per un contundent 5-1. El Nàstic va viatjar amb moltes baixes, fet que es va notar en el terreny de joc. Les valencianes es van avançar al minut 12 de partit, gràcies a un gol de Marta Mateos. Salomé Navalón va marcar el segon, al minut 29 i els equips vam marxar 2-0 al descans. Margarita Méndez va aconseguir escurçar distàncies a la represa, però les locals van saber aprofitar les seves oportunitats i van acabar golejant el conjunt que entrena Ivet Martínez. REDACCIÓ

FUTBOL

El juvenil del Nàstic cau derrotat injustament a Osca (2-0) El juvenil del Gimnàstic es va veure superat, dissabte, per l’Osca (2-0), en un partit en què els tarragonins van ser superiors, fet que no va quedar reflectit en el marcador. La primera part va destacar per la falta d’ocasions per part dels dos equips, mentre que a la segona, el gol del local Garcés, en el minut 60, va canviar el rumb del partit. A partir d’aquest moment, el conjunt grana es va fer l’amo i senyor del partit tot i que, malgrat els intents, no va aconseguir foradar la porteria contrària. En el minut 90, Jona va rematar la feina després de finalitzar un bon contraatac de l’esquadra local. REDACCIÓ