Elma17 Messulehti

Page 1

MESSULEHTI

Elämää, eläimiä ja ostoksia! 10.–12.11.2017 MESSUKESKUS HELSINKI elmamessut.fi

Kaikki tapahtumat yhdellä lipulla!

METSÄ

(la–su)


10.–12.11.2017 MESSUKESKUS HELSINKI Elämää, eläimiä ja ostoksia!

KAIKKI TAPAHTUMAT YHDELLÄ LIPULLA ELMA maaseutumessut, Metsä, Kädentaito, OutletExpo ja la–su Lemmikkimessut

(la–su)

METSÄ

facebook.com/elmamessut • facebook.com/kadentaito • facebook.com/outletexpo • facebook.com/lemmikkimessut #elmamessut #metsämessut #kädentaitotapahtuma #outletexpo #lemmikkimessut

Aika ja paikka 10.–12.11.2017 Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki Aukioloajat pe 10.11 klo 9–18, la 11.11. klo 10–18 su 12.11. klo 10–17 Sisäänkäynnit Eteläinen ja pohjoinen sisäänkäynti Vaatesäilytys Sisäänkäynneillä, palvelun hinta on 2,5 €/takki. Vaatesäilytykseen voi takin lisäksi jättää yhden laukun. Pysäköinti 12 €/kerta/vrk (pysäköintitalon osoite. Ratapihantie 17) Neuvonta Palvelupisteet ovat avoinna messujen aukioloaikoina eteläisellä ja pohjoisella sisäänkäynnillä sekä alagalleriassa Ravintolat ja kahvilat Messukeskuksessa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Tiedustelut. Fazer Ravintolat, fazer.sales@messukeskus.com Leikkipaikka Maksuton, valvottu hoitopaikka 3–7-vuotiallle lapsille on avoinna lauantaina ja sunnuntaina Ylägalleriassa Pankkiautomaatit Lasigalleriassa ja Alagalleriassa Ensiapu Alagalleriassa, p. 040 450 3237

KUN OSTAT LIPPUSI VERKKOKAUPASTA VIIMEISTÄÄN TORSTAINA 9.11. SAAT SEN ETUHINTAAN! Aikuiset 16 €/hlö Lapset (7–15 v), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 10 €/hlö Lapset (4–6 v) 5 €/hlö Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v lapset) 36 € Ryhmälippu (min. 10 hlöä) 10 €/hlö Perjantaista 10.11. alkaen lippujen hinta verkkokaupassa on sama kuin ovelta ostettaessa. shop.messukeskus.com Liput tapahtuman aikaan verkkokaupasta ja ovelta. Aikuiset 18 € Lapset (7–15 v), opiskelijat. eläkeläiset, varusmiehet 11 € Lapset (4–6 v) 6 € Perhelippu 39 € (max. 2 aikusta ja lapset alle 16 v) Ryhmät (min. 10 hlö) 11 € hlö

HYÖDYNNÄ MOBIILISOVELLUSTA MESSUKÄYNNILLÄ!

Lehdistökeskus Eteläinen sisäänkäynti, 2. krs Hotelli Messukeskuksen yhteydessä on hotelli Holiday Inn Helsinki, p. 0200 48102 Järjestäjät Messukeskus, Sevent oy (Lemmikki ja OutletExpo) ja Showlink Oy (Lemmikki) asiakaspalvelu@messukeskus.com, p. 040 450 3250

Messukeskuksen omasta applikaatiosta näet messuille osallistuvat yritykset, ohjelman, hallikartan ja tapahtuman palvelut. Appi auttaa sinua suunnittelemaan messupäiväsi tehokkaasti.


ME S S U I N F O Messujen sisäänkäynnillä on jaossa taskukokoinen messuinfo, josta näet kaikkien tapahtumien osastokartat sekä näytteilleasettajat.

ME SS UI NF O M ES SU IN FO

Lisäksi kaikki ajantasaiset tiedot löydät osoitteesta elmamessut.fi

Elämää, eläimiä ja ostoksia! Elämää, 10 .–12.11.2017 ksia! eläimiä ja osto MESSUKESKUS HELSIN KI

17klo 9–18, la 11.11. klo 10–18 su 12.11. klo 10–17 10.–12.11.20 pe 10.11

MESSUKESKUS

HELSINKI

8 , la 11.11. klo 10–1 pe 10.11 klo 9–18 Lataa Messukeskus-appi 7 älypuhelimeesi ja tee omat su 12.11. klo 10–1 suosikkilistasi!

us-appi Lataa Messukesk tee omat älypuhelimeesi ja suosikkilistasi!

Ethän tuo omaa lemmikkiäsi mukaan messuille.

Pysäköintitalo Pohjoinen sisäänkäynti

Pasilan asema 300 m

Raitiovaunut 7 ja 9

TAXI

Hotelli ja kokoustilat

Eteläinen sisäänkäynti


Elämää, eläimiäja jaostoksia! ostoksia! Elämää, eläimiä

ELMA MAASEUTUMESSUT elmamessut.fi

Koko perheen suosikkitapahtuma kaikille eläintenystäville sekä maaseudusta, matkailuista ja lähiruoasta kiinnostuneille.

ELMAN ELÄIMET Eläinhallin asukkeina on mm. lehmiä, vasikoita, laamoja, alpakoita, possuja, koiria, hevosia, poneja, lampaita, vuohia ja kanoja. Tule mukaan katsomaan alpakka-agilitya, paimenkoiranäytöksiä, minihevosten temmellystä, karjankäsittelyä hevosilla ja hevosen kengityksen avoimia suomenmestaruuskisoja.

Alpakka-agilityn jännittäviä kisoja seurataan eläinareenalla jokaisena messupäivänä. Tule katsomaan miten taittuvat alpakoilta estehyppy, rengaskävely ja pujottelurata. Alpakka-agilityn SM-finaalia jännitetään sunnuntaina 12.11 klo 15–16

Elmassa pääset silittämään eläimiä, ja perheen pienimmät voivat osallistua ratsastukseen poneilla ja aaseilla.


1

1

MUISTATKO VIELÄ MEIDÄT? Kummipossut Lilli ja Lyyli tulevat taas messuille. Kokeinella messupossuilla on mukanaan myös pienemmät possut Rollo ja Ragnar. Tule katsomaan, kuinka kummipossut ovat kasvaneet vuodessa ja miltä näyttävät alle vuoden ikäiset pikkupossut. Lilli, Lyyli, Rollo ja Ragnar asuvat Ollikkalan sikatilalla Vihdissä. Lue lisää Ollikkalan olkipossuista osoitteessa www.ollikkalansikatila.fi

LILLI JA LYYLI

ROLLO JA RAGNAR

2

ELMAMESSUJEN KUMMIVARSA JA SUOMENHEVOSTEN JUHLAKATRILLI Elmamessujen kummivarsa Daaling Elma on tavattavissa messuilla. Uljas Suomenhevonen on valittu kummieläimeksi 100-vuotiasta Suomea kunnioittaen. Kurkkaa myös Suomenratsujen juhlakatrilli perjantaina 10.11. klo 16–16.30.

2

Daaling Elma asuu Kylämäen hevostilalla Marttilassa. Lue lisää osoitteessa: www.unki.fi

KUNNAT ESITTÄYTYVÄT! Elmassa voit tutustua eri kuntiin, joista jokainen esittäytyy omalla persoonallisella tavallaan. Kunnat kertovat matkailumahdollisuuksista ja asumistarjonnastaan. Osastoilta voi ostaa paikallisia käsityötuotteita, ruokia ja muita erikoisuuksia. Mukana mm. Hirvensalmi, Kangasniemi, Loviisa, Raasepori, Tuusula, Miehikkälä ja VisitMäntyharju

3

3

MAKUJEN MAAILMA – TULE, NAUTI JA VIIHDY! Suomea kiertävä Makujen Maailma -kiertue pysähtyy nyt Elmassa. Nauti viihtyisällä ruoka-alueella lempiruokiasi messupäivän lomassa. Lapset saavat hyppiä Makujen Maailman omassa pomppulinnassa. Tarjolla mm. lohikeittoa, luomu-burgereita, grilliherkkuja, välimerellisiä kasvisruokia, ihania juustoja, värikkäitä kasviksia – makeita suupaloja unohtamatta. Makujen Maailmasta löydät myös kattavan valikoiman kotiinviemisiä.

4

KEPPIHEVOSKISA Yhteistyössä: Eläinlääkäriasema Taikatassu, AiKa-Talli, Hööks Hevosurheilu

4

Kepparialueella koko viikonlopun keppariesityksiä, ratsastuskisoja, keppihevosten hoitopiste, piirustuskisa, arvontoja ja kasvomaalausta. Voit osallistua kilpailuun omalla keppihevosella tai lainata paikanpäältä. Sunnuntaina klo 13 Keppihevosten Best In Show ja vyörypallo-esitys Eläinareenalla hallissa 3 Tutustu myös keppihevosharrastukseen Kädentaidon Kässäkahvilassa hallissa 6.

Katso koko ohjelma ja mukana olevat yritykset elmamessut.fi


Elämää, eläimiä ja ostoksia!

K ÄDENTAITO kadentaitotapahtuma.fi

TULE IHAILEMAAN KÄDENTAITOJA JA OPI TEKEMÄÄN MYÖS ITSE Kädentaito-tapahtuma on käsintehtyjen tuotteiden aarreaitta – massatuotannon vastapainoksi tapahtumasta löytää yksilöllisiä tuotteita kotiin ja lahjaksi. Aikuisten ja lasten vaatteet, kengät, laukut, hatut, korut, lelut, keramiikkatuotteet, saippuat ja sisustustuotteet kertovat viehättävää tarinaa siitä, että perinteisten ja uusien käsityötekniikoiden osaajien joukko Suomessa on laaja ja monitahoinen. Tapahtuma tarjoaa myös ajankohtaiset vinkit ja materiaalit omaan tekemiseen. Monilla osastoilla on mahdollista seurata työnäytöksiä ja oppia uutta. Tutustu vaikka ensi kertaa esillä olevassa BÄÄ!-lankalaboratoriossa suomenlampaan, kainuunharmaan ja ahvenanmaanlampaan villoihin.


SUOMEN KÄSITYÖYRITTÄJIEN KÄSITYÖKORTTELI – TEHDÄÄN YHDESSÄ HYVÄÄ JA LÄMMINTÄ! Käsityökorttelialueelta löydät käsityöalan ammattilaisten Suomessa valmistamia tuotteita. Alueella on myös työnäytöksiä, joissa pääset tutustumaan tuotteiden valmistajiin ja valmistustapoihin. Alueen kaikki yrittäjät ovat Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry.n jäseniä. Osallistu mukaan yhteisölliseen virkkaustyöhön. Messujen aikana käsityöyrittäjät valmistavat yhdessä messukävijöiden kanssa virkkaustyön, joka lahjoitetaan vanhusten palvelukotiin.

KÄSSÄKAHVILASSA TAPAHTUU Kässäkahvilan monipuolinen ohjelma tarjoaa niin työpajoja kuin kiinnostavia puheenvuoroja. Tule mukaan kuulemaan ja katsomaan kahvikupin äärellä esityksiä sekä työnäytöksiä talvineuleista, neulakinnastekniikasta, mehiläistuotteiden hyötykäytöstä, lautanauhoista ja suomenlampaan villasta. KEPPIHEVOSET – tuo oma kepparisi näyttelyyn! Uudenmaan Marttojen johdolla Kässäkahvilassa valmistetaan ja tuunataan keppihevosia. Tule mukaan tekemään kepparivarusteita, mm. punomaan ja letittämään riimunaruja sekä askartelemaan hevosten palkintoruusukkeita. Martat järjestävät myös kepparinäyttelyn, johon voit tuoda oman kepparisi esiteltäväksi päivittäin klo 13–15. Parhaat kepparit palkitaan esinepalkinnoin. Aikuiskävijät voivat tutustua kirjoneuleen tekemiseen. TULE TEKSTAAMAAN JA MUOVAILEMAAN Tule mukaan kirjaintyöpajaan Opi tekstaamaan kauniita ja värikkäitä kirjaimia helpoin tekniikoin. Kuvataiteilija-kalligrafi Marika Koskimäki-Ketelä opastaa sinut Pilot Parallel -kynien salohin. Työapajat kestävät noin. 1,5 tuntia. Taiteilija Saila Sepon vetämässä Sisu-muovailumassapajassa tutkitaan muotoja ja värejä. Pajaan mahtuu 10 osallistujaa ja se sopii kaikenikäisille. NOSTETTA KÄSILLÄ TEKEMISEEN Kädentaito-tapahtumassa jaetaan vuosittain Messusäätiön myöntämä Noste-palkinto. Sen voi saada yritys, tuote tai muu toimija, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kädentaitoalan kehitystä ja lisännyt käsityöalan tunnettuutta Suomessa. Noste-palkinto tuo esille suomalaista kädentaitoalan osaamista sekä palkitsee ansioituneita tekijöitä. Palkinnon saaja julkistetaan Kässäkahvilassa perjantaina klo 12.30. Palkintoon liittyy myös voittajan käsityöaiheinen näyttely, johon voi tutustua Kässäkahvilan vieressä. Yhteistyössä Uudenmaan Martat ry.

Katso koko ohjelma ja mukana olevat yritykset kädentaitotapahtuma.fi


Elämää, eläimiä ja ostoksia!

METSÄ

metsämessut.fi Metsämessut kokoaa metsän monimuotoisen tarjonnan. Tapahtuma on niin metsänomistajille, metsäalan ammattilaisille sekä kaikille muille metsässä liikkujille!

PYÖRILLÄ KULKEVA TIEDEKESKUS PYSÄHTYY MYÖS METSÄMESSUILLA Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille. Kiertueen kruunaa pyörillä kulkeva tiedekeskus eli biopolttoaineella kulkeva Bioaika-rekka sekä Bioaika-tori, jossa on mukana kymmeniä biotalouden keksintöjä ja mahdollisuuksia.


1 1

TUNNE BIOTALOUS Tule katsomaan, miten biotalous näkyy sinun arjessasi – ruokapöydässä, liikkumisessa ja lähimetsässä nyt ja tulevaisuudessa. Miten voit kuluttajavalinnoilla vaikuttaa siirtymään fossiilitaloudesta biotalouteen? Biotalousosastolta tavoitat maa- ja metsätalousministeriön, Eviran, Luonnonvarakeskuksen, Maanmittauslaitoksen, Metsähallituksen, Metsäkeskuksen ja Suomen riistakeskuksen asiantuntijat.

2

SINÄKÖ TULEVA METSÄALAN AMMATTILAINEN? Mitä? Metsämessujen KoulutusZone antaa mahtavan mahdollisuuden suunnitella omaa urapolkua eri koulujen ja koulutusasteiden kautta.

2

Kenelle? Kiinnostipa sinua sitten metsätieteet, logistiikka, ekologia, luonnonvarat, metsäkoneenkuljettajan tai metsurin ammatti, metsänhoito, geoinformatiikka tai muut metsäalan opiskelu- ja työllistymismahdollisuudet, vastauksen kysymyksiisi löydät varmasti täältä. Osallistu hakkuukonesimulaattorikisaan, tutustu virtuaalilaseja hyödyntävään MOOC-kurssiin, ihmettele laserkeilauksen-, tarkkuussahauksen ja työkoneiden vianetsintädiagnostiikkanäytöksiä tai tutustu, miten Drone-kuvauskopteria voi hyödyntää metsässä.

3

VIRKISTY METSÄSSÄ Metsämessujen virkistysalueelta voit hakea sekä tietoa että tarvikkeita esimerkiksi omaan vaellusharrastukseesi. Lisäksi alueelta löytyy myös mielenkiintoisia uusia harrastevinkkejä. Mukana alueella mm. Vaeltajankauppa.fi, Fiskars, Kuivalihakundi.com, Jousiammuntaliitto sekä Suomen metsästäjäliitto.

3

MILTÄ KUULOSTAISI JOUSIAMMUNTA TAI METSÄSTYSSIMULAATTORI? Näitäkin pääset kokeilemaan messuilla veloituksetta.

4

LUSTO – SUOMEN METSÄMUSEO Lusto – Suomen Metsämuseo tuo messuille Metsäteknikko Pentti Väänäsen METSÄ JOSTA ITSENI LÖYSIN -näyttelyn. Valokuvia Ilomantsin saloilta 1950–1980

4 Yhteistyössä:

Katso koko ohjelma ja mukana olevat yritykset metsämessut.fi


Elämää, eläimiä ja ostoksia!

LEMMIKKI lemmikkimessut.fi

Lemmikkimessuilta löydät kymmeniä erilaisia eläinlajeja aina kissoista ja koirista erikoisempiin lajeihin. Mukana menossa mm. kaneja, rottia, liskoja ja lintuja. Messuilla voit tehdä tarvikehankintoja, hakea vinkkejä ensimmäisen lemmikin hankintaan sekä seurata mielenkiintoista ja viihdyttävää ohjelmaa.


ROYAL CANIN PENTUNÄYTTELYT JA AREENA Tule seuraamaan kaikkien rotujen valloittavia pentunäyttelyitä Royal Canin -areenalle lauantaina ja sunnuntaina. Näyttelyissä näet erirotuisia pentuja aina viiden kuukauden ikäisistä vanhempiin. Mukana mm. dalmatiankoirat, samojedit, vanhaenglanninlammaskoirat ja maailman nopeimpia koiria – vinttikoirat ja FCI 5-ryhmän juoksukoeoikeuden omaavat rodut. Royal Canin -areenalta löydät pentunäyttelyiden lisäksi paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Tule seuraamaan pentutreffeille, kuinka toisilleen ennestään tuntemattomat koirat saavat uusia ystäviä, ihastele Sepän sirkuskoirien taidonnäytöksiä tai ihastu Lapsi & Koira -kilpailuun. Sepän sirkuskoirien taidokkaita esityksiä voit seurata Lemmikkimessuilla la klo 12–12.30 ja su 14–14.30

SYMPAATIN LEMMIKKIKLINIKKA JA INFOLAVA Mietityttääkö, ruokitko lemmikkisi oikein? Minkälainen on koiran ensimmäinen vuosi? Mistä tunnistaa, onko lemmikki vanha vai sairas? Näihin ja moniin muihin lemmikin omistajia askarruttaviin kysymyksiin löydät vastauksen Sympaatin lemmikkiklinikalta sekä tietoiskujen muodossa infolavalta. Sympaatti-klinikat palvelevat yksilöllisesti niin eläimiä kuin eläinten omistajia ympäri Suomen. Jokainen klinikka on omannäköisensä itsenäinen yritys. Sympaatti ei omista klinikoita vaan, itsenäiset klinikat omistavat Sympaatin. Lue lisää: sympaatti.fi

SYMPAATTI ITSENÄISET ELÄINKLINIKAT

KANSAINVÄLINEN KISSANÄYTTELY Uudenmaan Rotukissayhdistys järjestää messuilla kaksi kansainvälistä kissanäyttelyä, jotka tuovat Messukeskukseen lauantaina ja sunnuntaina satoja kissoja.

Katso koko ohjelma ja mukana olevat yritykset Ethän tuo omaa lemmikkiäsi mukaan messuille. Kuva: Tessa.lv

lemmikkimessut.fi


Parhaat tarjoukset löydät paikanpäältä Messukeskuksesta. 50%, 60% ja jopa 70% alennuksia merkkituotteista. Katso osallistujat ja esimerkkejä tarjouksista osoitteesta www.outletexpo.fi.

Elämää, eläimiä ja ostoksia!

OUTLETEXPO outletexpo.fi

MARRASKUU – MIKÄ IHANA TEKOSYY SHOPPAILLA! Jokaisen shoppailijan unelmataphtuma OutletExpo tulee jälleen. Hemmottele itseäsi ja hanki lahjat pukinkonttiin. Tapahtumasta löydät laadukkaita tuotteita niin miehille, naisille kuin perheen pienimillekin. Mukana kymmeniä myymälöitä, satoja tuotemerkkejä ja tuhansia tuotteita mukavasti outlethinnoin! OutletExposta löydät mm. Vaatteita, kenkiä, koruja, kosmetiikkaa, keittiötarvikkeita, liikunta- ja ulkoiluvarusteita sekä sisustus-, viihde- ja kulttuurituotteita.

VIP AIKA KLUBILAISILLE Vielä ehdit liittyä mukaan OutletExpon klubiin. Klubilaiset pääsevät nimittäin shoppailemaan ennen muuta yleisöä perjantaina klo 9–12. Liity heti osoitteessa messuklubi.fi – tietysti ilmaiseksi!


MUKANA MESSUILLA • Artiikki Oy • Bolero Drinks • BoreaMed Oy • Casada Finland Oy • DNA Kauppa Oy • ECCO • EcoFurn Finland Oy • Elega Oy • Feelmax Oy • Ferdamo OÜ • Finlayson Oy • Florence Bags Ireland Ltd • Fortum Markets Oy • Guarantee Fund for Small and Medium Business Credit Assistance of the Udmurt Republic • Health Store Finland Oy • Heinen Warenhandels GmbH • Ibero Oy • Iloinen Keittiö • JKSellings Oy • Joensuun Sänkytehdas Oy • Juunappa Oy • Kartena Oy • KHN Services • Korulandia • KoruSuomi/Sun of Gaba/ Grizasn • Kultasepänliike Montin • LA-laukkuasema Oy • Lanai Oy • Leather Heaven • L'Oréal Finland Oy • Luhta Outlet • Lumene Oy • UP FOR EVER • Muotini Oy • Muotitorppa Oy • NaisTaivas Oy • NP Vonnela Oy • NUT-Group Oy • Opa Muurikka Oy • OÜ Beauty Pro • Oy CHANGE of Scandinavia Finland Ab • Pirkanmaan Nahkakuviointi Ky • PL-paino • Popo-Shoes • Prizzi Oy • Rosebud Books Oy • Sea Level Oy • Shamaan Design • Silver Wave • Sim Sensitive – Tuula Raatesalmi • Sisustuspallobaari • Suomen Lahjatukku • TammerTukku Oy • Tempur Sealy Suomi Oy • Top-Knit Oy • Yvette Finland Oy Ltd

Esimerkkejä tarjouksista: Tarjoukset ovat voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää. LUMENE NORDIC SEDUCTION Huulipunat: Matta, Creamy ja Kiiltopuna 10 €/kpl (alennus jopa -54 %) Kolme ihanan erilaista lopputulosta ja upeat sävyt. LUMENE NORDIC NOIR Deep Impact Mascara 13 €/kpl (alennus -47 %) Valloittavaa tuuheutta, viettelevää pituutta ja katseenvangitsevaa erottelevuutta.

PALJON ERIKOISERIÄ MESSUHINNOIN

LUMENE GLOW REVEAL Kirkastava Pikakasvohoito 150 ml 6 €/kpl (alennus -56 %) Ainutlaatuinen kasvohoito kuorii ja puhdistaa ihon epäpuhtaudet vain yhdessä minuutissa.

Tule tekemään hurjan edullisia löytöjä osastollemme 1D21

LUMENE TIME FREEZE Kiinteyttävä Tehohoito 30 ml 12 €/kpl (alennus -59 %) Ihon tehokkaaseen silottamiseen ja kiinteyttämiseen.

LAARIT TYHJIKSI VUODESTA 1820

OSASTO 1D31 lumene.fi USKALLA YLITTÄÄ ITSESI

Yvette tuo uudet, raikkaat ideat urheiluun ja vapaa-aikaan

Finlayson_OutletExpo_148x210.indd 1

L'ORÉAL FINLAND OY 09/10/17 09:43

USKALLA YLITTÄÄ ITSESI

ESSIE-KYNSILAKKOJA UPEISSA VÄREISSÄ 5 € (alennus jopa -68 %) L’ORÉAL PARIS JA MAYBELLINE -ripsivärit 5 € (alennus jopa -65 %) Maybelline Lash Sensational on tuuheuttava viuhkamainen maskara.

Yvette tuo uudet, raikkaat ideat urheiluun ja vapaa-aikaan

Runsaasti L’ORÉAL PARIS JA GARNIER -IHONHOITOTUOTTEITA alk. 2 € Esimerkiksi L’Oréal Paris Revitalift Laser Anti-Age -päivävoide ikääntyvälle iholle. Revitalift Laser -päivävoiteen kevyt.

Tule tekemään hyviä ostoksia Yvetten osastolle Paljon ihania treenivaateuutuuksia ja messutarjouksia.

www.yvette.f i Tule tekemään hyviä ostoksia Yvetten osastolle

1c41

L’ORÉAL PARIS TRUE MATCH -MEIKKI- JA PEITEVOITEET alk. 4 € Täydellisesti ihon sävyyn mukautuva ja kosteuttava meikkivoide. Kaikille ihotyypeille.

Seuraa meitä

1c41

OSASTO 2D60 loreal.fi


OHJELMAA PERJANTAINA 10.11.

TIEDON JA TAIDON METSÄ -TYÖNÄYTÖSALUE 13.00 Sahat käyttötarkoituksen mukaan / Husqvarna Metsälavalla juontaa Marianne Harjula

METSÄLAVA 10.30 Pelillinen metsävisa Metsäpelit esittelyssä. Lapset ottavat mittaa toisistaan hauskassa metsäaiheisessa kisassa. Parhaat palkitaan! Järjestää 4H ja Lapin AMK 11.00 TAUKO 11.30 #bioaika – Tule matkalle yhteiseen tulevaisuuteen, Kristiina Vuopala & Bioaika-Innoittajat Bioaika-rekka Bioaikarekan esittely, rekka on myös messualueella nähtävänä osastolla 6d80 12.00 Koululaiset kysyvät biotaloudesta – maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vastaa. 12.30 Biotalouden huippututkimusta, uusia tuotteita ja heinäsirkkoja Pekka Väisänen, Maa- ja metsätalousministeriö 13.00 Säädä ja pakkaa rinkkasi oikeaoppisesti Nestori Nurmi, Vaeltajankauppa.fi Vinkkejä ja oppeja rinkan säätämiseen meille jokaiselle

13.30 Teroitustyöpaja / Koneliike Olenius 14.00 Moottorisahan käsittely, opetellaan oikeat otteet / MHY 14.30 Raivaussahan käyttö / Husqvarna 15.00 Moottorisahan ja raivaussahan huolto / Koneliike Olenius 15.30 Metsäkonesimulaattori metsäkoneenkuljettajien koulutuksessa / Mikkelin metsäkonekoulu/ESEDU 16.00 Traktorimönkkäri metsään / Sumeko Oy 16.30 Metsästystä jousella, ammuntanäytös

ELMAN ELÄINAREENA 9.30 Vuosisadan lampaat

13.15 Possut Areenalla

10.00 Kengityskilpailun tietoisku

13.30 Varsafinalistit saapuvat

10.15 Valjakkolaama

14.00 Suomen Hippos Varsafinaali

10.30 ELMA 2017 Kummivarsa

13.30 76 vuotta maastossa, Jeep Jeep kertomassa maastoautojen taivalta Suomessa ja mitä uutta Jeepillä on tarjottavana tällä hetkellä

10.35 Suomenratsujen 110v Juhlakatrilli

14.00 Metsätieto digitalisoituu ylitarkastaja Niina Riissanen, maa- ja metsätalousministeriö metsätietopäällikkö Henna Etula, Suomen metsäkeskus Viestintäjohtaja Pekka Väisänen Maa- ja metsätalousministeriöstä haastattelee.

11.00 Paimenkoiranäytös

14.30 Maailma kääntyy kiertotalouteen Esa Laurinsilta, johtaja, UPM 15.00 Metsätilan omistuksen eri vaihtoehdot Tuomo Pesälä ja Pirjo Havia Alustus seuraavalle kyselytunnille, kerrotaan omistuksen eri vaihtoehdoista ja alustetaan tulevaa kyselytuntia. 15.30–16.30 Vaihtoehdot metsätilan sukupolvenvaihdokseen. Kysy asiantuntijoilta! Tuomo Pesälä, Antti Pajula, Pirjo Havia (kyselytunti) 16.30– 17.30 Luonnon hoito talousmetsässä / paneeli WWF Panu Kunttu, Riistakeskus Jarkko Nurmi, Tapio Oy Lauri Saaristo

10.50 Kengityskilpailun tietoisku 11.30 Karjankäsittelyä hevosilla 12.00 Alpakka villan tuottajana 12.15 Maaseudun työkoirat 12.30 LEHMÄ SHOW MISS & MR ELMA

15.00 Alpakka-agility 15.30 Vuosisadan lampaat 16.00 Suomenratsujen 110v Juhlakatrilli 16.10 Aasit areenalla 16.30 Valjakkolaama 17.00 Paimenkoiranäytös 17.30 Karjankäsittelyä hevosilla


Katso kaikki ohjelmat elmamessut.fi

Muutokset mahdollisia.

MUUTA MAALLE 11.30–12.00 InnoElma-palkinnon julkistus 13.00–13.30 Tölkki tappaa lehmän – käydään yhdessä taistoon tölkkiroskaa vastaan! Markku Brummer, Digijohtaja, Mtech Digital Solutions Oy. 14.30–15.00 Löydä koti Raaseporista / Hitta ditt hem i Raseborg Raseborgs stad Raaseporin kaupunki

KÄSSÄK AHVILA 11.00 Miten hyödynnän mehiläisvahaa ja muita mehiläistuotteita? Arto Koljonen, Helsingin Seudun Mehiläishoitajat ry 11.30 Käpypitsi Risto Lindholm 12.00 Mitä kaikkea voi tehdä vapaaehtoisena Martoissa? Pirkko Haikkala, Uudenmaan Martat ry 12.30 Noste-palkinnon jako 13.00 Talvineuleita-kirjan esittely Piia Maria Pekkanen 13.30 Lautanauhat Annukka Mäkelä 14.00–15.30 Värikästä tekstausta helposti pilot parallel -kynillä kuvataiteilija-kalligrafi Marika Koskimäki-Ketelä Kässäkahvilassa Uudenmaan Marttojen työpajoissa tehdään keppihevosten varusteita ja tutustutaan kirjoneuletekniikoihin koko päivän. Yhteistyössä

METSÄSSÄ MUKANA TÄYSIN UUSI JEEP® COMPASS VALITSE SUUNNAKSESI OSASTO 6h10

JEEP.FI


OHJELMAA LAUANTAINA 11.11. METSÄLAVA 11.00 Metsäalan koulutusvaihtoehdot/Ville Manner, Toiminnanjohtaja Ville kertoo mitä kaikkea opiskelumahdollisuuksia metsäala tarjoaa Metsäkoulutus ry

TIEDON JA TAIDON METSÄ -TYÖNÄYTÖSALUE 10.30 Taimien istutus, tuotteet ja välineet / Mhy

11.30 Mahdollisuuksien metsät – kestävää käyttöä yli sukupolvien Sami Oksa, UPM Metsä

11.00 Traktorimönkkäri metsätöissä / Koneliike Olenius

12.00 Suomen metsäbiotalous kasvaa ja monipuolistuu – kestävätkö metsät sen? Jyrki Kangas, Metsäbiotalouden professori Itä-Suomen yliopisto

12.00 Moottorisahan käsittely, opetellaan oikeat otteet / MHY

12.30 Suomen metsät hiilinieluina Metsänhoidon johtava asiantuntija Markku Remes ja elinkeinopäällikkö Leena Leskinen, Suomen metsäkeskus

13.00 Virtuaaliteknologiaa metsään / Vrforest

13.00 Metsätilan omistuksen eri vaihtoehdot Tuomo Pesälä ja Pirjo Havia 13.30–14.30 Vaihtoehdot metsätilan sukupolvenvaihdokseen. Kysy asiantuntijoilta! Tuomo Pesälä, Antti Pajula ja Pirjo Havia

11.30 Teroitustyöpaja / Koneliike Olenius 12.30 Raivaussahan käyttö / Husqvarna 13.45 Moottorisahan ja raivaussahan huolto / Koneliike Olenius 14.15 Metsästystä jousella, ammuntanäytös 15.00 Tuottet metsään ja teltan pystys ”tumpelolle” / Vaeltajankauppa.fi 15.45 Turvavarusteiden huolto ja suojaavuus / Husqvarna 16.15 Sahat käyttötarkoituksen mukaan / Husqvarna

14.30 Minustako metsäsijoittaja? Jyrki Ketola, metsäsijoituksen vastaava johtaja, Taaleri 15.00 Rapauttaako huono metsätieverkosto metsätalouden? Ilppo Greis, metsän parannuksen asiantuntija ja Markus Strandström, tutkija, Metsäteho 15.30 Uusia vähennyksiä metsäverotuksessa Kari Pilhjerta, ylitarkastaja, Verohallinto 16.00 Miten biotalouden avulla siirrytään vähähiiliseen yhteiskuntaan? Maa- ja metsätalousministeriö 16.30 #bioaika – Tule matkalle yhteiseen tulevaisuuteen Bioaika-Innoittajat Bioaika-rekka bioaikarekan esittely, rekka myös nähtävillä osastolla 6d80 17.00 Metsäsi kaukana – PKMO lähellä Katri Myllykoski, varapuheenjohtaja, Pääkaupunkiseudun Metsänomistajat PKMO ry

ELMAN ELÄINAREENA 8.00 Alpakkanäyttelyn alkukarsinnat

MUUTA MAALLE 12.00–12.30 Loviisan Joulu esittää: Sirkuspossut Mimi&Komi Kaa Loviisan kunta

13.30 Varsafinalistit saapuvat

10.15 Valjakkolaama

14.00 Suomen Hippos Varsafinaali

10.30 ELMA 2017 Kummivarsa

15.00 Alpakka-agility

10.35 Suomenratsujen 110v Juhlakatrilli

15.30 Vuosisadan lampaat

10.45 Possut Areenalla

15.45 Shetlanninponivaljakko

13.00–13.30 Taikuri Franky B / Magiker Franky B Raseborgs stad / Raaseporin kaupunki

11.00 Paimenkoiranäytös

16.00 Suomenratsujen 110v Juhlakatrilli

14.00–14.30 Löydä koti Raaseporista / Hitta ditt hem i Raseborg Raseborgs stad / Raaseporin kaupunki

11.30 Karjankäsittelyä hevosilla

16.10 Aasit areenalla

11.50 Alpakka villan tuottajana

16.30 Valjakkolaama

12.00 Alpakkanäyttelyn finaali

17.00 Paimenkoiranäytös

13.00 Suomi 100v Lehmä-kavalkadi

17.30 Karjankäsittelyä hevosilla

15.00–15.30 Taikuri Franky B / Magiker Franky B Raseborgs stad / Raaseporin kaupunki


Katso kaikki ohjelmat elmamessut.fi

KÄSSÄKAHVILA 11.00–12.30 Värikästä tekstausta helposti pilot parallel -kynillä kuvataiteilija-kalligrafi Marika Koskimäki-Ketelä 12.30–13.30 Sisu-muovailumassan työpaja Saila Seppo 13.30 Mistä kaikesta voi tuunata? Annakaisa Kilpinen 14.00 BÄÄ! Neulo ja virkkaa suomenlampaan villasta Sanna Vatanen 14.30 Miten hyödynnän mehiläisvahaa ja muita mehiläistuotteita? Arto Koljonen, Helsingin Seudun Mehiläishoitajat ry 15.00 Neulesuunnittelu Saara Toikka Kässäkahvilassa Uudenmaan Marttojen työpajoissa tehdään keppihevosten varusteita ja tutustutaan kirjoneuletekniikoihin koko päivän.

Yhteistyössä

ROYAL CANIN -AREENA 9.30 Kehätotutusta pentunäyttelyyn osallistuville Kehätotutusta ja alkulämmittelyä pentunäyttelyyn osallistuville, ohjaajana Maria Pesonen. 11.00 Rotuesittelyssä vanhaenglanninlammaskoira — Vanhaenglanninlammaskoirat ry 11.30 Rotuesittelyssä maailman nopeimpia koiria — vinttikoirat ja FCI 5-ryhmän juoksukoeoikeuden omaavat rodut 12.00 Sepän Sirkuskoirat esiintyvät — Surpersuosittu Heini Seppä ja hänen taitavat koirat 12.30 Lohjan koirakeskus esittäytyy 13.00 Mainiot mopsit – Suomen Mopsikerho ry Kenneljuniorit ry 13.30 Rotuesittelyssä dalmatiankoirat – Dalmatiankoirat – Dalmatinerna ry 14.00 Rotuesittelyssä samojedit Suomen Samojedinkoirayhdistys ry 14.30 Lapsi & Koira -kilpailu tuomari Jenny Laulaja 15.00–16.00 Royal Canin Pentunäyttelyn loppukilpailut • Junior Hadler – tuomari Miitta Mellanen • BIS Pari – tuomari Jetta Tschokkinen • Paras kasvattajaryhmä –- tuomari Sanna Vakkilainen • Best in Show – tuomari Jetta Tschokkinen

Muutokset mahdollisia.

SYMPAATTI-LAVA 10.30 Lemmikit karkuteillä – Etsijäkoiraliitto ry Miten toimia kun lemmikkieläin karkaa ja miten karkaamisia voi ennaltaehkäistä. 11.00 Miksi lemmikki tarvitsee vakuutuksen? Agria Eläinvakuutus 11.30 Suussa piilee terveyden salaisuus Eläinlääkäri Jukka Kuusisto/Sympaatti Oy Suurin osa kissoista ja koirista kärsii suun tulehdustiloista jossain elämänsä vaiheessa ja suun terveys vaikuttaa olennaisesti koko lemmikin terveyteen. Tule kuulemaan, miten voit vaikuttaa tehokkaimmin lemmikkisi suun terveyteen. 12.00 Rapsuttaako koirasi? – Royal Canin. Royal Caninilta Mari Smal kertoo miten ravintoaineet vaikuttavat ihon ja turkin hyvinvointiin. 12.30 Supermarsu-elokuva Lemmikkimessuilla! Supermarsu-elokuvan käsikirjoittaja, mm. Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmasta tuttu Paula Noronen ja elokuvan päänäyttelijä, 11-vuotias Ella Jäppinen juttelevat Lemmikkimessujen infolavalla uudesta supersankarielokuvasta Supermarsusta. Ella on luvannut paljastaa mm., millaista oli näytellä marsun kanssa ja millaista oli muuntua lentäväksi Supermarsuksi. 13.00 Oikea koira oikeaan kotiin – mitä ottaa huomioon koiran hankinnassa – Suomen Kennelliitto Esityksessä käydään läpi mm. koiran hankintaan liittyviä kysymyksiä ja huomioon otettavia asioita, miten löytää oikea rotu ja mistä koira hankitaan, mitä asioita liittyy koiran perushoitoon ja jokapäiväiseen elämään perheenjäsenenä. 13.30 Akupunktio kivunhoidossa Eläinlääkäri Teija Kallio / Sympaatti Oy Akupunktiota käytetään kroonisen kivun helpottamiseen muiden hoitojen tukena tai ainoana hoitona esimerkiksi silloin, jos eläin ei jostain syystä kestä kipulääkitystä. Tule kuulemaan lisää aiheesta. 14.00 Eurooppalainen – Suomen kansalliskissa – Suomen Eurooppalaiskissarengas ry Puhujina yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Flóreen sekä kansainvälinen kissatuomari Kristiina Raunio. 14.30 Onko lemmikkini vanha vai sairas Eläinlääkäri Jutta Salonen / Sympaatti Oy Vanhuus ei ole sairaus, mutta ikääntyminen altistaa lemmikin monille vaivoille. Hitaasti etenevän sairauden merkkejä voi olla vaikea havaita. Kerromme sinulle, mitä ikääntyvän lemmikin kanssa on hyvä ottaa huomioon. 15.00 Kissaakin voi kouluttaa – Eläintenkouluttaja Tua Onnela Esityksessä kerrotaan, mitä ihan jokaiselle kissalle kannattaa opettaa ja kuinka se tehdään.

SYMPAATTI ITSENÄISET ELÄINKLINIKAT


OHJELMAA SUNNUNTAINA 12.11. MUUTA MAALLE

11.00 Säädä ja pakkaa rinkkasi oikeaoppisesti Nestori Nurmi, Vaeltajankauppa.fi

11.30–12.00 Tika & Tom Raseborgs stad / Raaseporin kaupunki

11.30 Metsäsi kaukana – PKMO lähellä Katri Myllykoski, varapuheenjohtaja, Pääkaupunkiseudun Metsänomistajat PKMO ry

12.30–13.00 Tika & Tom Raseborgs stad / Raaseporin kaupunki

12.00–13.00 Helsingin metsien hoito ja puun kunto Juha Raisio, Vesa Koskikallio Helsingin kaupunki 13.00 Pihqa – Made in Forest 13.30 #bioaika – Tule matkalle yhteiseen tulevaisuuteen Bioaika-Innoittajat Bioaika-rekka bioaikarekan esittely, rekka nähtävillä myös osastolla 6d80 14.00 Kymmenen minuuttia metsässä ja tunnet olosi paremmaksi – Metsä hyvinvoinnin lähteenä tutkija Jenni Simkin ja ylilääkäri Anna Peitola Viestintäjohtaja Pekka Väisänen Maa- ja metsätalousministeriöstä haastattelee. 14.30 Liikuttava luonto kirjailija, Elli Keisteri-Sipilä 15.00 Eläinten tunteiden ja ajatusten ikuistaminen Luontokuvaaja, Konsta Punkka 15.30 UPM puheenvuoro

13.30–14.00 Tika & Tom Raseborgs stad / Raaseporin kaupunki 14.30–15.00 Löydä koti Raaseporista / Hitta ditt hem i Raseborg Raseborgs stad / Raaseporin kaupunki 15.00–15.30 Loviisan Joulu esittää: Askartele Tinan työpajassa tekstiilitaiteilija Tina Karvonen

ELMAN ELÄINAREENA 10.30 Valjakkolaama

12.50 Maaseudun työkoirat

10.30 ELMA 2017 Kummivarsa

13.00 Keppihevosten Best In Show ja Vyörypallopeli

10.35 Suomenratsujen 110v Juhlakatrilli 10.45 Possut Areenalla 11.00 Paimenkoiranäytös 11.30 Karjankäsittelyä hevosilla 11.50 Alpakka villan tuottajana 12.00 Suomi 100v Lehmäkavalkadi 12.30 Aasit Areenalla

TIEDON JA TAIDON METSÄ -TYÖNÄYTÖSALUE 10.15 Virtuaaliteknologiaa metsään / Vrforest 11.00 MM-kisajoukkue esittäytyy. Karsintakisa /laipan vaihto / Suomen moottorisahakilpailijat SUMOKI ry 12.00 Raivaussahan käyttö / Husqvarna 12.30 Moottorisahan ja raivaussahan huolto / Koneliike Olenius 13.00 Tuotteet metsään / Vaeltajankauppa.fi 13.30 Moottorisahan käsittely, opetellaan oikeat otteet / MHY 14.00 Perinteinen halonhakkuun kutsukilpailu / Husqvarna 15.15 Teroitustyöpaja / Koneliike Olenius 15.45 Turvavarusteiden huolto ja suojaavuus / Husqvarna 16.15 Metsästystä jousella, ammuntanäytös

13.30 Varsafinalistit saapuvat 14.00 Suomen Hippos Varsafinaali 15.00 Alpakka-agilityn SM- finaali 16.00 Vuosisadan Lampaat 16.15 Shettikset areenalla 16.30 Paimenkoiranäytös

Kuva: Petra Frondelius

METSÄLAVA


Katso kaikki ohjelmat elmamessut.fi

KÄSSÄKAHVILA

Muutokset mahdollisia.

SYMPAATTI-LAVA

11.00 Miten hyödynnän mehiläisvahaa ja muita mehiläistuotteita? Arto Koljonen, Helsingin Seudun Mehiläishoitajat ry

10.30 Tervetuloa Royal Canin pentutreffeille – Mia Vildén Royal Canin Finland Oy

11.30 Kaikki paketissa Jani Koskinen ja Aleksi Lindberg

10.45 Ruokitko koirasi oikein? – Royal Canin. Royal Caninilta Mari Smal kertoo miten eri ravintoaineet vaikuttavat koirasi terveyteen ja hyvinvointiin.

12.00 Kässämartat esittäytyy: Uudenmaan vapaaehtoiset kässämartat kertovat toiminnastaan Uudenmaan Martat ry 12.30–13.30 Sisu-muovailumassan työpaja Saila Seppo 13.30 TAUKO 14.00 Yhdellä neulalla – neulakinnastekniikka Mervi Pasanen 14.30 Lautanauhat Annukka Mäkelä 15.00–16.30 Värikästä tekstausta helposti pilot parallel -kynillä kuvataiteilija-kalligrafi Marika Koskimäki-Ketelä Kässäkahvilassa Uudenmaan Marttojen työpajoissa tehdään keppihevosten varusteita ja tutustutaan kirjoneuletekniikoihin koko päivän.

Yhteistyössä

ROYAL CANIN -AREENA 9.30 Kehätotutusta pentunäyttelyyn osallistuville Kehätotutusta ja alkulämmittelyä pentunäyttelyyn osallistuville, ohjaajana Maria Pesonen. 10.30 Areenan valmistelu workshoppeja varten 11.15 Pentutreffit Workshopit arkitottelevaisuus ja aktivointi – Lohjan Koirakeskus 12.00 Pentutreffit Workshopit arkitottelevaisuus ja aktivointi – Lohjan Koirakeskus 12.45 Pentutreffit Workshopit arkitottelevaisuus ja aktivointi – Lohjan Koirakeskus 13.30 Workshoppien purku 14.00 Sepän Sirkuskoirat esiintyvät Surpersuosittu Heini Seppä ja hänen taitavat koirat 14.30 Lapsi & Koira -kilpailu tuomari Miitta Mellanen 15.00–13.00 Royal Canin Pentunäyttelyn loppukilpailut • BIS Junior Hadler – tuomari Miitta Mellanen • BIS Pari – tuomari Jetta Tschokkinen • Paras kasvattajaryhmä – tuomari Karin Bergbom • Best in Show – tuomari Jetta Tschokkinen

11.30 Viisi kissan perusoikeutta lajityypilliseen elämään – Eläinlääkäri Elisa Valanta/Sympaatti Oy. Lemmikkikissojen ominaisuudet ovat muuttuneet vain vähän aavikolla yksin eläneestä arasta, pieniä saaliseläimiä pyydystäneestä villikissasta. Tule kuulemaan, miten voit tarjota kissallesi mahdollisuudet stressittömämpään ja lajityypilliseen elämään kotioloissa. 12.00 Rapsuttaako kissasi? – Royal Canin. Royal Caninilta Mari Smal kertoo miten ravintoaineet vaikuttavat ihon ja turkin hyvinvointiin. 12.30 Supermarsu-elokuva Lemmikkimessuilla! Supermarsu-elokuvan käsikirjoittaja, mm. Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmasta tuttu Paula Noronen ja elokuvan päänäyttelijä, 11-vuotias Ella Jäppinen juttelevat Lemmikkimessujen infolavalla uudesta supersankarielokuvasta Supermarsusta. Ella on luvannut paljastaa mm., millaista oli näytellä marsun kanssa ja millaista oli muuntua lentäväksi Supermarsuksi. 13.00 Oikea koira oikeaan kotiin – mitä ottaa huomioon koiran hankinnassa – Suomen Kennelliitto. Esityksessä käydään läpi mm. koiran hankintaan liittyviä kysymyksiä ja huomioon otettavia asioita, miten löytää oikea rotu ja mistä koira hankitaan, mitä asioita liittyy koiran perushoitoon ja jokapäiväiseen elämään perheenjäsenenä. 13.30 Koiranpennun ensimmäinen vuosi Eläinlääkäri Laura Lönnberg/Sympaatti Oy Koiranpentu tuo uuteen kotiin mukanaan paljon iloa, mutta myös haasteita. Eläinlääkäri kertoo, mitä on hyvä ottaa huomioon pennun ensimmäisen vuoden aikana. 14.00 Uusi eläinsuojelulaki — sekunda jo syntyessään – Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen. Suomen yli 20 vuotta vanhaa eläinsuojelulakia uudistetaan parhaillaan. Nyt pelkona on, ettei uusi laki takaa kaikille eläimille riittävää suojaa ja hyvinvointia ja Suomi jää jälkijunaan muista Euroopan maista. 14.30 Miksi lemmikki tarvitsee vakuutuksen? Agria Eläinvakuutus

SYMPAATTI ITSENÄISET ELÄINKLINIKAT


10.–12.11.2017 MESSUKESKUS HELSINKI SAMALLA LIPULLA VIIDET MESSUT. ELMA maaseutumessut, Metsä, Kädentaito, OutletExpo ja la–su Lemmikkimessut. (la–su) METSÄ

I

S S N BRU

BRUNSSI Punajuurisalaattia M,G Sienisalaattia L,G Juustosalaattia L,G Perinteistä perunasalaattia M,G Lohta ja katkarapuja L,G Yrttimarinoitua kananpoikaa M,G Paahtopaistia M,G

Hyödynnä

Tule ihanalle brunssille koko perheen voimin tai yhdessä ystävien kanssa. Brunssi on myös hauska tapa juhlia isänpäivää sunnuntaina! Leipää, levitettä Makkaroita L,G Paahdettuja kasviksia M,G Falafel, jogurttikastike L,G Kakkuja (Sunnuntaina myös Isänpäiväkakkua ja muuta extraa) Omenalohkoja M,G Juustoa

Hinnat: aikuinen 21,50 € 7–15 v.

12,50 €

4–6 v.

8,00 €

huikea

ous messutarj

Messukeskuksessa 26.12.–7.1.

Ennakkomaistiaisia sekä huikea messutarjous Elmassa SporttiAlue, PeliAlue, viime vuodesta tuttu PomppulinnaTaivas sekä pienimpien kävijöiden TaaperoAlue tarjoavat tuntikausiksi hupia koko perheelle. Ennakkotestaa Elmassa Suomen Suurin Sisähuvipuisto ja nappaa itsellesi tai lahjaksi huikea messutarjous: Perhelippu 30 €! (normaalihinta 40 €). Perhelipulla pääsee sisään kaksi aikuista ja kolme saman perheen lasta. Huom! Maksu vain käteisellä.