Scrappeglede

Page 1

Nr. 1/2009 Pris 59,-


Nao er det jul!

Putselig er det blitt mørkere og bakken har fått et hvitt teppe over seg. Bladene på trærne er borte og fuglene har for lengst dratt sørover. I kjøleskapet er det julebrus og opp trappa er det bokser med hjemmelagde kaker og pose på pose med gaver som skal pakkes inn: Julen er her!

en reportasje med de dyktige jentene bak 3ndy papir som garantert setter deg i julestemning. Hvis du begynner å få det travelt med julekortene gir vi deg tips til hvordan du kan lage flotte julekort på under 15 minutter! (s. 7). Slapp av og nyt førjulstiden!

Og med den følger alt som skal gjøres av husvask, handling og baking. Men det er allikevel lov, og ikke minst godt for kropp og sjel å unne seg litt tid ved hobbypulten midt i kaoset. På side 3 finner du

God jul!

Redaktør Merethe B. Kristansen.

foto av Kjersti A. Bækken

Innhold

Desember 2009 o

1.

Na er det jul! - fra redaksjonen

2.

Ditt& datt

3. Jul med 3ndy-papir! 7.

o

Julekort påa under 15 min!

9. Kreative tags

1


Shimmerz og blingz Mangler du prikken over i-en på kortet ditt? Shimmerz og blingz er vannbasert, hurtigtørkende maling med shimmereffekt som kan brukes på nesten alle materialer. Blingz har en tykk konsistens og veldig mye shimmer, mens Shimmerz er tynnere og ikke fullt så glitrende. Malingen kan for eksempel brukes til å farge,blomster, chipboard, metall, male,

farge ark, mulighetene er uendelige! Fåes i krukker på ca 7g.

Blomst av Kim Dellow

Ditt&datt Fra scrappeverdenen

Visste du at? Kr. 13 000 er gjennom snittsverdien på utstyret en scrapper har? Og at 75% har et eget rom eller en del av et rom som er bare til scrapbooking?

Vintage dekorark! Flotte dekorark i gammeldags stil. Bildene består av reklamekort og andre illustrasjoner. Supre på julekortene! Arkene måler 21 x 15 cm og innholder minimum 6 bilder. Fåes hos papirloftet til 19,- kr arket.

2


Jul med

3ndy-papir

3ndy design er en norsk papirbedrift drevet av Gudrun Loennecken og Lene Solhaug. Til tross for at 3ndy er en liten bedrift har de kommet seg langt; papirene deres kan blant annet kjøpes i Japan, Singapore og New Zealand. Allikevel er det produkter til den norske scrapper de har spesialisert seg på og julepapirene deres lyser norsk jul!

3

- Når og hvorfor begynte dere med scrapping? Lene: Jeg begynte å scrappe i 2003. Jeg har alltid vært fasinert av papir og design og jeg er veldig glad i å ta bilder. En dag ramlet

jeg helt tilfeldig over noen nettsider som omhandlet scrapbooking, og fra den dagen var jeg hektet. Gudrun: Jeg har helt fra jeg var liten hatt en stor forkjærlighet for å klippe og lime, og det finnes fortsatt små bøker jeg lagde i førskolealder. Selve hobbyen scrapbooking fant jeg for ca. 13 år siden da den første sønnen min ble født. Jeg ville lage et spesielt og fint album fra hans første år, og søkte etter papir på internett. Da dukket det opp en gigantisk verden av scrapbooking. - Hvorfor startet dere opp 3ndy papir? Lene: Lysten til å designe, lysten til å få jobbe med noen kreativt har alltid vært en drøm for oss

begge. Vi hadde begge scrappet i flere år og vi jobbet sammen som designere for butikken Papirgleder.no. Vi begynte aller først å designe stempler under hvert vårt firmanavn. (Gunns Papirmølle og Lene Solhaug Design) Og etter hvert fikk vi lyst til å prøve oss på arkdesign. Da vi startet opp 3ndypapir var vi egentlig 3 stykker (derav navnet), Vi følte at det kunne være behov for ark designet med tanke på det norske markedet, kanskje særlig rundt juletider. Vi har helt spesielle juletradisjoner som ”krever” norske julefarger og julesymboler.


- Hvor har dere lært alt? Har dere en kreativ utdannelse? Gudrun: Jeg er opprinnelig utdannet kokk og har senere gått Oslo fotokunst skole. Ellers har ngen av oss har formell utdannelse innen design, men vi har stor interesse for form og farge, ja for design av alle slag egentlig! Vi er selvlært på alt som har med photoshop, Illustrator, Wacom tegnebrett osv. - Kan dere beskrive jobben deres i 3ndy papir? Gudrun: Nå er det bare Lene og meg igjen i firmaet. Vibeke, som startet opp sammen med oss fikk en annen jobb, og sluttet derfor i 3ndypapir. I og med at dette er en bitteliten bedrift gjør vi alt selv. Alt fra design, kundekontakt, økonomi, internkontroll, lasting, pakking og sending.

Hjertelig god jul!

Et spesielt kort med masse kjærlighet. Her er det brukt papirer fra kolleksjonen “Juleønsker”. Kortet er laget av Gudrun. Beskrivelse på hvordan du bretter dette kortet finner du i Gudruns blogg.

- Har dere jobber ved siden av? Det er mye jobb å drive et lite firma, i tillegg har vi jo hver vår familie å ta oss av. Vi har også begge hatt deltidsjobber, men de siste årene har vi nesten utelukkende jobbet med papir.

HoHo!

Et flott kort med tags! Dette er laget med papirer fra kolleksjonen “Jul i skogen”. Laget av Lene.

4


Jul i fuglehuset

Her er papirene fra kolleksjonen “Juleønsker”. Eskene er laget av Gudrun og mal på hvordan de lages er å finne i bloggen hennes.

Elegant jul

Dette enkle og elegante julekortet er laget med papirer fra "Jul i skogen" og “Juleønsker” og designeren er Lene.

5


Julepose

Det er jo ikke bare kort som skal gis bort til jul, men også gaver. Da er det jo kjekt å ha litt fin innpakning også. Det har Lene sørget for.

Tusen takk til Lene og Gudrun for at dere ville være med på prosjektet!

6


Julekort på under 15 minutter! I jula har de fleste nok som skal gjøres. Da er det kjekt om julekortene er raske å lage. Her viser vi deg 3 kort som ser både er raske og enkle å lage.

Bilde Bilder gjør at du kan lage raske, men stemningsfulle kort. Her har jeg brukt et stort bilde og kun pyntet litt nederst .

7


Klisj og klæsj Lag et kort hvor du leker deg meg farger og maling! Her har jeg brukt en tykk pappbit til klæsje på blå og sølv maling. Det gjelder å ikke tenke for mye, men bare slippe seg litt løs. Jeg pyntet jeg med glansbilde, knapp, sløyfe, bling og glitterhjerte. Tilslutt stempelet jeg “God Jul” med malingen.

Tekst som motiv Å bruke tekst som motiv går raskt og du får sagt det du vil. Her har jeg pyntet rundt teksten med scallopramme, blomst, sløyfer og bling.

8


Kreative tags! Multimedium og restepapir Det blir fort litt restepapir når man lager kort. Her gir vi deg en beskrivelse på hvordan du sammen med multimedium kan lage kreative og fine tags til julegavene:

Du trenger: forskjellige mønsterark, multi-medium, “god jul”-stempel, hvit crackle paint og distress vintage stempelpute

3. Tilslutt er tag’en dekket av papir. Påfør et par lag med multi-medium så bitene “glir” i hverandre.

6. Når cracklepainten også har tørket stempler du “God Jul” med brun stempelpute.

9

1. Først påfører du et lag med multi-medium.

2. Riv av papirbiter, legg oppå, og stryk over med fingeren så det fester seg. Påfør flere lag med multi-medium og riv flere biter.

4. Snu tagen og klipp av over5. Når multi-mediumen har flødig ark. tørket påfører du crackle paint i et passe tykt lag.

7. Tilslutt sverter du litt rundt kanten med brun stempelpute og Voila!


Fotostempel

Maling, gesso og multi-medium

Knikk & sprut

10Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.