Page 1

Term茅kkatal贸gus

1


90 év tetőcserépgyártás Mobillal olvasható

2007 Megjelent az izgalmas carbon színű, téglalap alakú, letisztult és homogén felületű Zenit tetőcserép, amely új irányzatot képvisel a hagyományos tetőcserepekkel szemben. Ez a termékvonal viselte magán elsőként a ColorSystem színvédelmet.

qr-kód

2000

1920

A gyártási eljárások dinamikus fejlődése mellett, a komoly termékfejlesztések eredményeként megszületett a máig legnépszerűbb hullámos tetőcserépcsalád, a Danubia.

Mészáros Kálmán a ma Szlovákiához tartozó Negyeden kezdett el betoncserépgyártással foglalkozni. Az ún. Mészároscserepeket ekkor még kézi munkával állították elő.

A kezdetek

A hullámos Standard cserép forgalomba került a magyar piacon.

Egyre több cserép, egyre több elismerés

1997 Belépett a vállalkozásba a család harmadik generációja, ezzel egy időben indult el a gyors technológiai fejlődés is.

1993 Mészáros Vilmos a dél-baranyai Bóly városába tette át a családi vállalat székhelyét.

2

Elindul a gyártás a legújabb – közép-európai térségben egyedülálló csúcstechnológiával működő – bólyi gyárunkban, mellyel gyártási és szállítási rugalmasságunk tovább növekszik. Szeptembertől cégünk a piaci igényeket figyelembe véve megújította termékkínálatát.

2005 Bevezetésre került a hornyolt, kettős íves vágású Rundo termékünk, amelyet még ugyanebben az esztendőben BNV Nagydíjjal tüntettek ki.

Mészárosból Mediterrán

2012

2010 Hosszas kutatómunka eredményeként kifejlesztettük a Resistor felületkezelési eljárást, amely prémium védelmet és tartósságot biztosít tetőcserepeinknek.

Innováció – új gyár, új technológia

Jövőnk Termékeink fizikai tulajdonságából adódó időtálló minőségén túl egyedi formákkal és színekkel egy új, életörömöt árasztó hangulat megteremtése a vállalatunk filozófiája. Komoly termékfejlesztési lépéseket teszünk annak érdekében, hogy Ön – szabadon engedve fantáziáját – az ízlésének, stílusának legjobban megfelelő tetőfedést választhassa.

Fenntartható fejlődés...

...még legalább 90 évig

2009 2004 A szlovákiai Farkasdon megépült a Mediterran Slovakia s.r.o. gyára, amelyben automata gyártósort helyeztünk üzembe.

Standard termékcsaládunk már natúr színben is kapható, elérhető áron.

2008 2003 Továbbfejlesztettük kínálatunkat a speciálisan, többször felületkezelt Coppo termékvonallal, amely elnyerte a Construma Nagydíjat.

A ColorSystem színvédelemmel ellátott termékek köre tovább bővült a Rundo, Danubia, Coppo termékvonalakkal, illetve a Zenit tetőcserepekkel. Kunszentmiklóson megkezdi működését a teljesen automata gyártósor.

Jelenünk Cégünk ma betoncserepek és komplett tetőfedési rendszerek nemzetközi hírű gyártójaként működik. A Mediterrán Magyarország Kft.-nél alapvető követelmény a tudományos kutatófejlesztő munka és a legmagasabb minőség iránti igény mellett a szállítási fegyelem. Csak így érhető el legfontosabb célunk: az elégedett vevőkör.

Érvényes: 2012. szeptember 1-jétől, visszavonásig. Ezzel a korábbi, 2012. január 1-jétől érvényes Árjegyzék hatályát veszti. A Gyártó a technikai változás jogát fenntartja! A kiadványban látható színek nyomdatechnikai okok miatt a valóságban árnyalatban eltérhetnek!


3 gyár, 3 nemzetközi Leányvállalat Cégünk jövőbeli célja, hogy fenntartsuk dinamikus növekedésünket Magyarországon és a környező országok piacain is.

Ezért növeljük folyamatosan gyártási kapacitásunkat. Ma már 3 teljesen automatizált technológiát alkalmazó üzemünkben – bólyi gyárunkat 2012-ben egy teljesen új váltja fel – folyik a Mediterrán betoncserepek gyártása.

Ezért bővítjük folyamatosan értékesítési hálózatunkat. Magyarországon kívül még 3 országban nyitottunk értékesítési központot, amelyek összesen 8 ország piacát látják el Mediterrán betoncseréppel. Így csökkentjük a szállítási távolságokat, és tesszük könnyen elérhetővé termékeinket a hazai és a nemzetközi piacon is.

Így biztosítjuk a gyors és folyamatos termékellátást.

A Mediterrán cégcsoport Mediterran Slovakia s.r.o. Farkasd, Szlovákia

Mediterrán Magyarország Kft. Kunszentmiklós, Magyarország

gyártóüzem

gyártóüzem Csehország

Szlovákia

Magyarország Szlovénia Románia

Horvátország

BoszniaHercegovina

Szerbia

Mediterran ROM SRL. Kolozsvár, Románia értékesítési központ Mediterrán Magyarország Kft. Bóly, Magyarország központi gyártóüzem

Mediterran crijep d.o.o. Eszék, Horvátország értékesítési központ

Önhöz közeli területi képviselőink elérhetőségéről bővebb információt a kiadvány 29. oldalán talál, vagy kérjen tájékoztatást Információs vonalunkon (06-69/569-950), vagy látogasson el honlapunkra, a www.mediterran.hu, illetve a www.mediterran.com címen.

3


Azért választottuk a betont,… ...mert kiállta az idő próbáját A beton, mint alapanyag több ezer éves múlttal rendelkezik. Az ókori görögök Kr. e. 2000-ben használták az égetett mész és homok keverékét, a rómaiak már vulkáni hamut is kevertek ehhez a mészhabarcshoz. A Rómában található 2000 éves Pantheon kupolájának építésekor is ezt a betont használták fel. Ennek köszönhetően a mai napig megcsodálhatjuk az építményt. A beton tehát időtálló alapanyagnak bizonyult.

...mert környezetbarát Természet ihlette színek A Mediterrán tetőcserepek természetes színeiknek köszönhetően harmonikusan illeszkednek a környezetükbe, ezáltal nagy szerepet vállalnak a környezet alakításában, de csakis esztétikai vonatkozásban.

4


Természetből vett alapanyagok A termékeink gyártásánál csak a következő környezetbarát alapanyagokat használjuk fel:

folyami homok: az üveggyártáshoz hasonlóan csak és kizárólag gondosan osztályozott, rendkívül tiszta homok kerül felhasználásra

hevített, majd finom porrá őrölt mészkő: vagyis cement, amely a gyártás alapja

vas-oxid: a festéshez felhasznált anyag, amely szintén természetben előforduló anyag. Egyes kozmetikumok, sőt élelmiszerek is, mint színezőanyagot tartalmazzák

víz: cementtel keverve adja a beton szilárdságát

Természetbarát gyártási folyamat Legújabb, kunszentmiklósi gyárunkban már zárt technológiát alkalmazunk, amelynek köszönhetően a cserepek előállítása sokkal kevesebb energiát emészt fel, amely így jóval kisebb károsanyag-kibocsátással is jár. Például a folyamat során keletkezett technológiai vizet visszaforgatja a rendszerünk további felhasználásra.

az energiafelhasználás és környezetterhelési (szén-dioxidés kén-dioxid-kibocsátás, hulladékának környezetterhelő értéke) szempontból a harmadik helyen áll, a nád, illetve a fazsindely után. Összökológiai helyzete alapján elmondható: Ideje környezetbarátként gondolni a betoncserépre!

A tetőfedő anyagok előállítására vonatkozó környezeti hatásvizsgálat* megállapítása szerint a betoncserépgyártás

...mert már több mint 90 éve dolgozunk vele ...és tökéletesen kiismertük előnyeit, kiküszöböltük hátrányait, és garantáltan a legtöbbet hozzuk ki belőle, amellyel csak a javára válhat az Ön tetőjének is!

Miért válassza Ön a betoncserepet? *Forrás: www.foek.hu

5


Azért jó választás a betoncserép, mert… vízzáró A beton tömörsége miatt a csapadékot teljes mértékben elvezeti, így az nem hatol a pórusok közé. Ennek előnye kettős: Nem mállik, így megnő a tartóssága. ÎÎ A fagyás-olvadás ciklusok a víz térfogatának változásával nem károsítják a cserepet. Nem szívja magába a vizet, így a tető súlya ÎÎ sem ingadozik, ami a tetőszerkezetre is jótékonyan hat.

ellenáll a környezeti hatásoknak Felületkezelési eljárásainknak köszönhetően betoncserepeink rendkívül időtállónak bizonyulnak. Ezek a védőrétegek (ColorSystem, Resistor), amelyek színében megegyeznek az alapelem színével, tartós védelmet biztosítanak: a csapadékkal ÎÎ az időjárás viszontagságaival (jégeső, erős ÎÎ szél, stb.) a koszolódással ÎÎ a mohásodással ÎÎ az UV-sugárzással ÎÎ a szennyezett levegőjű városok káros ÎÎ füstgázhatásával szemben is. Összefoglalva tehát, taszítják a vizet, a koszt, a mohát, a napfényt. Gyakorlatilag öntisztítóak!

6


színtartó A beton alapanyagában színezett. A kívánt színt oxidfestékkel kapja, ezért az egyes cserepek színe nagy felületen is homogén. Ennek további előnye, hogy természetes, egyenletes felületi kopás sem észlelhető.

megőrzi formáját és praktikusan használható A termelési eljárás biztosítja az állandó formát, mely az elemek jobb illeszkedését teszi lehetővé a tetőn. Praktikus szempontok tetőépítésnél: méretpontosság ÎÎ könnyen javíthatók ÎÎ egyszerűen felrakhatók ÎÎ

nagy a teherbírása Nagyon magas a betoncserép felületmechanikai igénybevehetősége, így a nagy tömegű hó és jég sem okoz törést. ÎÎ A héjazat megfelelő súlyával nő a tető: viharállósága, ÎÎ hő- és hangcsillapító ereje. ÎÎ A tetőszerkezet méretezésénél azonban ez – a szél, a hó és a fedélszék terhei mellett – csupán 15–20%-ot jelent.

7


ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1 Anyagszükséglet-számítás Amennyiben eljuttatja hozzánk terveit, mi díjmentesen kiszámítjuk Önnek a pontos anyagszükségletet. A számításhoz szükséges rajzok: - Alaprajzok vagy tetőfelülnézeti rajzok (engedélyezési terv szintű), - Valamennyi homlokzati rajz, - Összetett tetőidom esetén metszet. A pontos számításokhoz a tetőhajlásszög, a szarufahossz, az ereszkiállás mérete és a cserép típusa is szükséges. A terveket, rajzokat a következő címekre küldheti: Postán: Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. 7754 Bóly, Tompa M. u. 10. Faxon: 06-69/569-963 E-mail-en: kiszamoljuk@mediterran.hu A számolási hibákból adódó károkért felelősséget nem vállalunk.

2 Szaktanácsadás A Mediterrán termékek szakszerű felhasználásáról Alkalmazási útmutatónkból tájékozódhat. Az esetlegesen felmerült kérdésekben mérnök szaktanácsadó kollégáink készségesen állnak rendelkezésükre szaktanacs@mediterran.hu e-mail címen, vagy telefonon.

3 Megrendelés A Mediterrán termékeket országosan az építőanyag-kereskedők forgalmazzák. Előzetes anyagszükséglet-számítás után partnereinknél rendelheti meg termékeinket. A mennyiségek kialakításánál figyelembe kell venni, hogy a megrendelt termékeknek COPPO termékvonal esetében 40nel, a RUNDO, ZENIT és a DANUBIA (Resistor) termékvonal esetében 42-vel, a STANDARD és DANUBIA (ColorSystem) termékvonal esetében 44-gyel, a kúpcserepek esetében pedig 4-gyel oszthatónak kell lenniük a termékek biztonságos szállítása érdekében.

4 Mediterrán Centrumok A Mediterrán Centrumok olyan értékesítési pontok szerte az országban, ahol kiemelt szintű szolgáltatással várják az érdeklődőket: - Teljes körű szerviz, - Anyagszükséglet-számítás, - Töréskárok, illetve pótlások rendezésének lehetősége azonnal, készletről, - Szaktanácsadás.

5 Építési helyszínre szállítás Az Termékkatalógusban feltüntetett árak az ország határain belüli egyszeri szállítási- és lerakodási költségeket is tartalmazzák (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség estén). A szállítás során esetlegesen keletkezett töréskárt írásban kérjük bejelenteni az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak szerint.

8


6 Garancia Tetőt nem egy évre, hanem egy életre választunk. Éppen ezért cégünk 30 év írásos garanciát vállal a Mediterrán tetőcserepek:

ia

30 év

nc

í

ITERRÁ

N

MED

méretpontosságára, ÎÎ vízzáróságára, ÎÎ fagyállóságára. ÎÎ

s o s g a ra

Gyártói megfelelőségi nyilatkozat

7 Minőség Az alapanyagok minőségét, felhasználási arányát, a félkész- és végtermékek tulajdonságait folyamatosan ellenőrizzük, hogy Önhöz csak kifogástalan minőségű cserép juthasson el. A tetőcserepek minősége megfelel az MSZ EN 490 szabványban előírtaknak. A végtermék minőségét az MSZ EN 491 szabvány előírásainak megfelelően független, akkreditált vizsgálóintézetek is ellenőrzik.

8 Színek A színek a kiadványban nyomdatechnikai okok miatt a valóságostól eltérhetnek! A partnereinknél kiállított mintacserepek színei – elsősorban az antik és a felületkezelt színek esetében – eltérhetnek a tetőn várt összhatás színvilágától.

9


TERMÉKEINK ÉS FelületkezeléSÜK A hazai tetőcseréppiacon a 100%-ban magyar tulajdonú Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. komplett tetőrendszert kínál az alábbi színekben és formákban. Resistor termékeink új, érettebb színekben kaphatók, mely színekhez új nevek is társulnak. További színek is bevezetésre kerültek, amiket az alábbi táblázatban szintén megjelöltünk.

KLASSZIKUS HULLÁMÚ DANUBIA

NOSZTALGIKUS HÓDFARKÚ RUNDO

MEDITERRÁN HANGULATÚ COPPO

RUSZTIKUS HATÁSÚ CSEREPEK

új szín

tégla

bordó

BARNA

ferrara

bordó

BARNA

velence

KORALL

antracit

új szín

tégla

új szín

új szín

ANTRACIT

modena

RUNDO ódon COPPO ódon ZENIT ódon

MODERN VONALÚ ZENIT

qr-kód

új szín

MERLOT

új szín

KORALL

Mobillal olvasható

új szín

MOCCA

új szín

MERLOT

carbon

új szín

MOCCA

új szín

CARBON

új szín

carbon

HAGYOMÁNYOS STÍLUSÚ STANDARD

grafit

grosso

NATÚR

Az alkalmazott 2 felületkezelési típus összetettségében és minőségében különbözik egymástól, eltérő fokban garantálják betoncserepeink szín- és kopásállóságát. Innovatív felületkezelési technikákkal és új színekkel kívánunk folyamatosan megfelelni a piaci igényeknek és a kor magas minőségi elvárásainak.

ColorSystem A technológia továbbfejlődésével ez az iparág is további előnyökkel bíró anyagokat tud felhasználni. A ColorSystem színvédelem elsősorban a színek tónusát, az újszerű állapotuk tartósságát célozta meg. Az így kezelt termék emellett már sokkal jobban kivédi az időjárási viszontagságokat. Felületvédő rendszerünkről bővebb tájékoztatást a www.color-system.info honlapunkon talál.

Resistor A mai technológiai tudás legmagasabb szintjét képviselő Resistor felületkezelési eljárás – a fokozott színvédelmen túl – már sok tulajdonságában túlmutat a korán. Olyan felület alakítható így ki, mely kidolgozottságával, felhasznált alapanyagaival a jelenlegi legmagasabb minőséget képviseli.

10


Teljes tetőrendszerben gondolkodunk Nemcsak tetőcserepet gyártunk és értékesítünk, hanem minden olyan beton-, fém- és műanyag kiegészítő rendszerelemet, amely a tető teljes, szakszerű kialakításához elengedhetetlen. Mindezt oly módon, hogy a kiegészítő a kiválasztott tetőcseréphez a legjobban igazodjon mind funkcióban, mind pedig színben.

Mobillal olvasható

qr-kód

tető hőszigetelés

3

2 1

4 6

5

7 9

8

10

11

12

13

1. Padlástér bevilágítás 2. Rögzítő elemek (kúp- és vágottcserép-rögzítő, viharkapcsok)

7. Tetőáttörés (antenna-, csatornaszellőző- és szolárátvezetés) 8. MediSOLAR napkollektorrendszer

3. Taréj- és élgerinc-kialakítás

9. Fal-, kémény- és oromszegély-kialakítás

4. Biztonsági járórács-rendszer

10. MediFol alátétfedések (minden igénynek megfelelően)

5. Komplett betonkiegészítő választék

11. Hófogás

6. Vápakialakítás

12. Komplett ereszcsatorna-rendszer 13. Ereszvonal-kialakítás

11


DANUBIA

12


DANUBIA A klasszikus forma A Duna régiónk meghatározó sajátossága, mely Közép-Európa egységes szimbólumaként van jelen időtlen idők óta. Termékfilozófiánk is ezt a természetes harmóniát tartotta szem előtt, amikor termékvonalunkat Danubia névre kereszteltük. Klasszikus termékünk lágy hullámvonalaival szervesen illeszkedik a magyarországi tájakhoz.

új szín

tégla

bordó

antracit

barna

Megnevezés

Elemszükséglet

Nettó

Bruttó

264

10 db/m2

255,91

325

max. 336

szükség szerint

354,33

450

max. 32/32

3 db/oromszegély fm

787,40

1.000

Alapcserép Félcserép Szegélycserép j/b Kúpcserép

Ft/db*

db/raklap

max. 128

2,7 db/gerinc fm

944,88

1.200

Szellőzőcserép

max. 34

min. 1 db/10 tető m2

1.141,73

1.450

Kezdő élgerinccserép

max. 60

1 db/élgerinc

1.362,20

1.730

3-as elosztó kúpcserép

max. 32

1 db/kontycsúcs

1.362,20

1.730

4-es elosztó kúpcserép

max. 9

1 db/kontycsúcs

6.692,91

8.500

Félnyeregtető cserép

max. 52

3,3 db/fm

1.535,43

1.950

Félnyeregtető szegélycserép j/b

max. 16

szükség szerint

2.677,17

3.400

Ajánlott szín fém- és műanyag kiegészítők: tégla, bordó, barna, fekete.

új szín

korall

új szín

merlot

új szín

mocca

Megnevezés Alapcserép Félcserép Szegélycserép j/b Kúpcserép

carbon db/raklap

Elemszükséglet

Ft/db* Nettó

Bruttó

2

322,83

410

max. 336

szükség szerint

370,08

470

max. 32/32

3 db/oromszegély fm

866,14

1.100

max. 128

2,7 db/gerinc fm

252

10 db/m

1.000,00

1.270

2

Szellőzőcserép

max. 34

1.157,48

1.470

Kezdő élgerinccserép

max. 60

1 db/élgerinc

1.456,69

1.850

3-as elosztó kúpcserép

max. 32

1 db/kontycsúcs

1.456,69

1.850

4-es elosztó kúpcserép

max. 9

1 db/kontycsúcs

6.692,91

8.500

min. 1 db/10 tető m

Félnyeregtető cserép

max. 52

3,3 db/fm

1.535,43

1.950

Félnyeregtető szegélycserép j/b

max. 16

szükség szerint

2.913,39

3.700

Ajánlott szín fém- és műanyag kiegészítők: tégla, bordó, barna, fekete. *A kiadványban feltüntetett árak tartalamazzák az egyszeri építési helyszínre szállítás és a lerakodás költségeit (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén). Az egyéb rendelkezésekről, a raklap-betétdíjról, illetve a csomagolási költségről a mindenkori Általános Szerződési Feltételekből (ÁSZF) tájékozódhat.

13


RUNDO

14


RUNDO A hagyomány hangulata RUNDO termékünk igazi építészeti gyöngyszem. A hornyolt, kettős ívesvágású cserép kifejlesztése során fő célunk egy könnyen alkalmazható, esztétikus termék megalkotása volt. RUNDO tetőcserepünkkel megteremtettük a modern kor igényeinek és a hagyomány hangulatának harmóniáját.

új szín

tégla

bordó

BARNA

Megnevezés

antracit db/raklap

Alapcserép

Elemszükséglet

252

Félcserép

11-12 db/m

max. 336

Ft/db* Nettó

Bruttó

2

248,03

315

szükség szerint

354,33

450

Szegélycserép j/b

max. 32/32

1,6–1,8 db/fm

858,27

1.090

3/4-es szegélycserép j/b

max. 48/48

1,6–1,8 db/fm

858,27

1.090 1.200

max. 128

2,7 db/gerinc fm

944,88

Szellőzőcserép

Kúpcserép

max. 34

min. 1,5 db/10 tető m2

1.141,73

1.450

Kezdő élgerinccserép

max. 60

1 db/élgerinc

1.362,20

1.730

3-as elosztó kúpcserép

max. 32

1 db/kontycsúcs

1.362,20

1.730

4-es elosztó kúpcserép

max. 9

1 db/kontycsúcs

6.692,91

8.500

Ajánlott szín fém- és műanyag kiegészítők: tégla, bordó, barna, fekete

új szín

korall

új szín

új szín

merlot

mocca

Megnevezés

új szín

caRBOn db/raklap

Elemszükséglet

Ft/db* Nettó

Bruttó

2

303,15

385

max. 336

szükség szerint

370,08

470

Szegélycserép j/b

max. 32/32

1,6–1,8 db/fm

952,76

1.210

3/4-es szegélycserép j/b

max. 48/48

1,6–1,8 db/fm

952,76

1.210

Alapcserép Félcserép

Kúpcserép

252

11-12 db/m

max. 128

2,7 db/gerinc fm

1.000,00

1.270

Szellőzőcserép

max. 34

min. 1,5 db/10 tető m2

1.157,48

1.470

Kezdő élgerinccserép

max. 60

1 db/élgerinc

1.456,69

1.850

3-as elosztó kúpcserép

max. 32

1 db/kontycsúcs

1.456,69

1.850

4-es elosztó kúpcserép

max. 9

1 db/kontycsúcs

6.692,91

8.500

Ajánlott szín fém- és műanyag kiegészítők: tégla, bordó, barna, fekete *A kiadványban feltüntetett árak tartalamazzák az egyszeri építési helyszínre szállítás és a lerakodás költségeit (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén). Az egyéb rendelkezésekről, a raklap-betétdíjról, illetve a csomagolási költségről a mindenkori Általános Szerződési Feltételekből (ÁSZF) tájékozódhat.

15


COPPO

A napfényes tájak hangulata Coppo termékvonalunk formájában és színeiben a mediterrán tájak napfényes hangulatát idézi. Látványosan lendületes vonalvezetésének, inspiráló színösszeállításának köszönhetően kreatív külsőt kölcsönöz épületének.

ferrara

velence

Megnevezés Alapcserép Félcserép Szegélycserép j/b Kúpcserép

16

modena db/raklap

Elemszükséglet

240

10 db/m2

Ft/db* Nettó

Bruttó

322,05

409

max. 336

szükség szerint

370,08

470

max. 32/40

3 db/oromszegély fm

1.409,45

1.790

max. 128

2,7 db/gerinc fm

1.850,39

2.350

min. 1,5 db/10 tető m2

1.496,06

1.900

Szellőzőcserép

max. 34

Kezdő élgerinccserép

max. 60

1 db/élgerinc

1.755,91

2.230

3-as elosztó kúpcserép

max. 32

1 db/kontycsúcs

1.755,91

2.230

4-es elosztó kúpcserép

max. 9

1 db/kontycsúcs

6.692,91

8.500

Félnyeregtető cserép

max. 48

3,3 db/fm

1.968,50

2.500

Félnyeregtető szegélycserép j/b

max. 16

szükség szerint

3.543,31

4.500

*A kiadványban feltüntetett árak tartalamazzák az egyszeri építési helyszínre szállítás és a lerakodás költségeit (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén). Az egyéb rendelkezésekről, a raklap-betétdíjról, illetve a csomagolási költségről a mindenkori Általános Szerződési Feltételekből (ÁSZF) tájékozódhat.


ZENIT

Egy kicsi föld, egy kicsi ég A ZENIT modern dizájnja a formatervezők és belsőépítészek megálmodta mai bútorok és enteriőrök méltó külső párhuzama, a ház karakterének meghatározója. Stílusa rokon az egyszerű keleti formavilággal és vonalvezetéssel, de összképében érződik az északi vidékek hűvös eleganciája is. új szín

carbon

grafit

grosso Ft/db*

Megnevezés Alapcserép Félcserép Szegélycserép j/b Kúpcserép Szellőzőcserép

GROSSO

CARBON, grafit

db/raklap

Elemszükséglet

252

11-12 db/m2

max. 336

szükség szerint

370,08

470

370,08

470

max. 32/32

3,2–3,6 db/fm

1.614,17

2.050

1.472,44

1.870

max. 128

2,7 db/gerinc fm

1.000,00

1.270

1.000,00

1.270

max. 34

min. 1,5 db/10 tető m2

1.614,17

2.050

1.472,44

1.870

Nettó

Bruttó

Nettó

Bruttó

366,14

465

303,15

385

Kezdő élgerinccserép

max. 60

1 db/élgerinc

1.456,69

1.850

1.456,69

1.850

3-as elosztó kúpcserép

max. 32

1 db/kontycsúcs

1.456,69

1.850

1.456,69

1.850

4-es elosztó kúpcserép

max. 9

1 db/kontycsúcs

6.692,91

8.500

6.692,91

8.500

Ajánlott szín fém- és műanyag kiegészítők: fekete, fekete/antracit, fekete *A kiadványban feltüntetett árak tartalamazzák az egyszeri építési helyszínre szállítás és a lerakodás költségeit (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén). Az egyéb rendelkezésekről, a raklap-betétdíjról, illetve a csomagolási költségről a mindenkori Általános Szerződési Feltételekből (ÁSZF) tájékozódhat.

17


RUSZTIKUS TETŐCSEREPEK

Napérlelte színek finom összhangja A véletlenszerű színezési eljárással készülő cserepeinkkel is egyedi hatást érhet el, amely kiválóan alkalmas a napsütötte vidéki hangulat megteremtéséhez.

coppo ódon

rundo ódon

zenit ódon Ft/db*

Megnevezés Alapcserép Félcserép Szegélycserép j/b 3/4-es szegélycserép j/b Kúpcserép Szellőzőcserép Kezdő élgerinccserép 3-as elosztó kúpcserép 4-es elosztó kúpcserép Félnyeregtető cserép Félnyeregtető szegélycserép j/b

18

Coppo ódon

rundo ódon

zenit ódon

Nettó

Bruttó

Nettó

Bruttó

Nettó

Bruttó

314,17 370,08 1.141,73 1.204,72 1.141,73 1.456,69 1.456,69 6.692,91 1.496,06 3.070,87

399 470 1.450 1.530 1.450 1.850 1.850 8.500 1.900 3.900

303,15 370,08 1.181,10 1.181,10 1.204,72 1.181,10 1.456,69 1.456,69 6.692,91 -

385 470 1.500 1.500 1.530 1.500 1.850 1.850 8.500 -

314,17 370,08 1.519,69 1.204,72 1.519,69 1.456,69 1.456,69 6.692,91 -

399 470 1.930 1.530 1.930 1.850 1.850 8.500 -

*A kiadványban feltüntetett árak tartalamazzák az egyszeri építési helyszínre szállítás és a lerakodás költségeit (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén). Az egyéb rendelkezésekről, a raklap-betétdíjról, illetve a csomagolási költségről a mindenkori Általános Szerződési Feltételekből (ÁSZF) tájékozódhat. Az egyes termékekhez tartozó raklapmennyiséget, illetve elemszükségletet a termékvonalat bemutató oldalon találhatja.


standard

A hagyományos termékvonal Megszokott forma, megszokott szín, amely biztonságérzetet nyújt, és sosem megy ki a divatból. Ésszerű választás már csak az ára miatt is.

natúr Megnevezés

db/raklap

Elemszükséglet

Ft/db* Nettó

Bruttó

2

200,79

255

max. 336

szükség szerint

354,33

450

max. 32/32

3 db/oromszegély fm

732,28

930

max. 128

2,7 db/gerinc fm

866,14

1.100

Szellőzőcserép

max. 34

min. 1 db/10 tető m2

905,51

1.150

Kezdő élgerinccserép

max. 60

1 db/élgerinc

1.181,10

1.500

3-as elosztó kúpcserép

max. 32

1 db/kontycsúcs

1.181,10

1.500

4-es elosztó kúpcserép

max. 9

1 db/kontycsúcs

6.692,91

8.500

Alapcserép Félcserép Szegélycserép j/b Kúpcserép

264

10 db/m

Félnyeregtető cserép

max. 52

3,3 db/fm

1.181,10

1.500

Félnyeregtető szegélycserép j/b

max. 16

szükség szerint

2.362,20

3.000

Ajánlott szín fém- és műanyag kiegészítők: barna és/vagy fekete. *A kiadványban feltüntetett árak tartalamazzák az egyszeri építési helyszínre szállítás és a lerakodás költségeit (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén). Az egyéb rendelkezésekről, a raklap-betétdíjról, illetve a csomagolási költségről a mindenkori Általános Szerződési Feltételekből (ÁSZF) tájékozódhat.

19


KIVITELEZÉSI ADATOK DANUBIA, COPPO

Mobillal olvasható

Tetőlécméret: Fedési hossz, tetőléctávolság: STANDARD, DANUBIA, COPPO Átfedés oldalirányban: Átfedés egymás felett: Ereszléctávolság:

min. 30/50 mm qr-kód

max. 340 mm (hajlásszögtől függően) min. 320 mm (hajlásszögtől függően) 30 mm min. 80 mm (hajlásszögtől függően) 33 cm

Tető-

Legkisebb

Legnagyobb

hajlásszög

átfedés

léctávolság

16–22°

10 cm

32 cm

5 cm

22–30°

9 cm

33 cm

4,5 cm

30° felett

8 cm

34 cm

4 cm

Tömeg (kg/tető m2)

Cserép-

Gerincléctávolság

szükséglet

STANDARD, DANUBIA

COPPO

10,42 db/m2

46,89

47,93

10,10 db/m

2

45,45

46,46

9,80 db/m2

44,10

45,08

A COPPO termékvonal színei esetében a gyártástechnológia alapja a véletlenszerű színkialakítás, ezért a felrakást célszerű több raklap egyidejű megbontásával végezni, az igazi kevert hatás elérése érdekében. Kivitelezéskor kérjük figyelembe venni a szegélycserepek eltérő méreteit.

DANUBIA

COPPO

RUNDO, ZENIT Tetőlécméret: Fedési hossz, tetőléctávolság: Átfedés oldalirányban: Átfedés egymás felett: Ereszléctávolság: Gerincléctávolság:

Tömeg (kg/tető m2)

Tető-

Legkisebb

Legnagyobb

Cserép-

hajlásszög

átfedés

léctávolság

szükséglet

RUNDO

ZENIT

25–30°

14 cm

28 cm

11,90 db/m2

52,36

57,12

30–35°

13 cm

29 cm

11,49 db/m

2

50,56

55,15

35–45°

12 cm

30 cm

11,11 db/m2

48,88

53,33

45° felett

11 cm

31 cm

10,75 db/m

47,30

51,60

RUNDO

20

min. 30/50 mm max. 310 mm (hajlásszögtől függően) 30 mm min. 110 mm (hajlásszögtől függően) 30 cm 5 cm

2

ZENIT

A cserepek felrakása előtt a cserép hátoldalán lévő szilikoncsíkokat el kell távolítani. A RUNDO cserepeket kötésben 1/4-es eltolással, a ZENIT cserepeket kötésben 1/2-es eltolással kell felrakni. A RUNDO ÓDON és ZENIT ÓDON színek esetében a gyártástechnológia alapja a véletlenszerű színkialakítás, ezért a felrakást célszerű több raklap egyidejű megbontásával végezni, az igazi kevert hatás elérése érdekében. Az egyes hajlásszög-tartományokban az alátéthéjazatra és annak aljzatára vonatkozó részletes előírásokat a kivitelezéskor érvényes Alkalmazási útmutató tartalmazza. Figyelem! A ZENIT és RUNDO szegélycserepek alkalmazása esetén a minimális léctávolság 28 cm.


FÉM- ÉS MŰANYAG RENDSZERELEMEK Termék megnevezése

Elemszükséglet

Színek

Ár* (Ft)

Alkalmazható

Nettó

Bruttó

Gerincképzés 1. 2. 3. 4 5. 6.

MediRoll ECO Alumínium kúpalátét (28 cm x 500 cm)

MediRoll ALU Alumínium kúpalátét (28 cm x 500 cm)

MediRoll PREMIUM

9.

S – R – Da –

–Z

6.598,43/tek.

8.380/tek.

1 tekercs/ 5 taréj v. élgerinc fm

S – R – Da –

–Z

7.283,46/tek.

9.250/tek.

7.866,14/tek.

9.900/tek.

1 tekercs/ 5 taréj v. élgerinc fm

Alumínium kúpalátét (33 cm x 500 cm)

MediRoll GRAT kúpalátét (28 cm x 500 cm)

Univerzális fésűs gerincelem Fésűhossz: 75 mm

Univerzális fésűs gerincelem

–C–

1 tekercs/ 5 taréj v. élgerinc fm

S – R – Da –

–Z

7.472,44/tek.

9.490/tek

1 db/ taréj- v. élgerinc fm

S – R – Da –

–Z

1.685,04/db

2.140/db

1.685,04/db

2.140/db

1 db/ taréj- v. élgerinc fm

Fésűhossz: 95 mm

7. Kúpcserép lezáró 8.

1 tekercs/ 5 taréj v. élgerinc fm

Gerincléctartó szeg Hossz: 205 mm

Kúpcserép rögzítő Alumínium

10. Rögzítőcsavar

–C–

1 db/taréjgerincvég

S – R – Da – C – Z

409,45/db

520/db

1 db/szarufaállás

S – R – Da – C – Z

195,28/db

248/db

1 db/kúpcserép

S – R – Da – C – Z

59,84/db

76/db

1 db/kezdővagy elosztókúp

S – R – Da – C – Z

72,44/db

92/db

342,52/db

435/db

Ereszképzés 11. Ereszszellőző-elem

1 db/eresz fm

12. Fésűs ereszszellőző-elem

1 db/eresz fm

S–

– Da – C –

468,50/db

595/db

13. Lezárófésű

1 db/eresz fm

S–

– Da – C –

299,21/db

380/db

14. Szellőzőszalag 15. 16. 17.

Páracseppentő ereszlemez (acél) (19 cm x 200 cm x 0,5 mm)

Ereszkapocs (cink-alumínium ötvözet)

Páracseppentő ereszlemez (19 cm x 200 cm x 0,5 cm)

–R–

–Z

1 tekercs/5 eresz fm

S – R – Da – C – Z

1.039,37/tek.

1.320/tek.

1 db/2 eresz fm

S – R – Da – C – Z

1.992,13/db

2.530/db

igény szerint

S – R – Da – C – Z

74,04/db

94,00/db

1 db/2 eresz fm

S – R – Da – C – Z

1.318,90/db

1.675/db

1 db/1,8 vápa fm

S – R – Da – C – Z

3.929,13/db

4.990/db

Hajlatképzés Vápaelem acél 17. (50 cm x 200 cm x 0,5 mm)

3.

1.

7.

4.

9.

11..

16.

13.

14. 5-6.

2.

8. 12..

17. 15.

10.

bordó

tégla

fekete

barna

natúr/horganyzott

S = Standard R = Rundo Da = Danubia C = Coppo Z = Zenit

*Az ár tartalmazza az egyszeri építési helyszínre szállítás és a lerakodás költségeit (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén).

21


FÉM- ÉS MŰANYAG RENDSZERELEMEK Termék megnevezése

Elemszükséglet

Színek

Ár* (Ft)

Alkalmazható

Nettó

Bruttó

389,76/db

495/db

–Z

291,34/db

370/db

1 db/vápacsatl. v. vápacsúcs

S – R – Da – C – Z

2.165,35/db

2.750/db

1 tekercs/5 fm

S – R – Da – C – Z

16.000,00/tek.

20.320/tek.

1 db/2 fm

S – R – Da – C – Z

1.559,06/db

1.980/db

–Z

3.897,64/db

4.950/db

3.228,35/db

4.100/db

–C–

3.692,91/db

4.690/db

–Z

4.488,19/db

5.700/db

1 db/égéstermékelvezetés

S – R – Da – C – Z

6.929,13/tek.

8.800/tek.

1 db/ antennakivezetés

S – R – Da – C – Z

4.409,45/db

5.600/db

1 db/ csatornaszellőző

S – R – Da – C – Z

4.685,04/db

5.950/db

Hajlatképzés 18 Vápaszegély (60 mm-es)

2 db/vápa fm

19. Vápaszegély (30 mm-es)

2 db/vápa fm

20. Vápalezáró szalag

S–

– Da – C – –R–

Szegélyképzés 21. 22. 23.

Easy Form (kémény- és falszegély) Univ. alu. tekercs (300 mm x 5 m)

Kéményszegély lemez (acél) 9 cm x 200 cm x 0,5 mm

Acél oromszegély

1 db/ 1,8 oromszegély fm

16,5 (7 cm) x 200 cm x 0,5 mm

–R–

Átvezetések 24. 25. 26. 27. 28. 29.

Műanyag (átvezető) alapcserép Standard, Danubia

Műanyag (átvezető) alapcserép Coppo

Műanyag (átvezető) alapcserép 40 x 40 cm

Füstgázcső adapter (70/110) műanyag alapcseréphez

Antennakivezető-adapter műanyag alapcseréphez

Csatornaszellőző-adapter műanyag alapcseréphez

1 db/antenna v. csatornaszellőző

– Da –

1 db/antenna v. csatornaszellőző

1 db/antenna v. csatornaszellőző

–R–

30. Csatornaszellőző SZETT Rundo

1 db/ csatornaszellőző

ódon, tégla, bordó

S – R – Da – C – Z

9.685,04/db

12.300/db

31. Csatornaszellőző SZETT Zenit

1 db/ csatornaszellőző

carbon, ódon

S – R – Da – C – Z

9.685,04/db

12.300/db

32. Csatornaszellőző SZETT Coppo

1 db/ csatornaszellőző

Ferrara, ódon

S – R – Da – C – Z

9.685,04/db

12.300/db

1 db/szolárkivezetés

S – R – Da – C – Z

9.992,13/db

12.690/db

1 db/csatornaszellőző-kivezetés

S – R – Da – C – Z

3.322,83/db

4.220/db

33.

Szolár átvezető adapter műanyag alapcseréphez

34. Gégecső

18.

25.

23.

21.

27.

29.

31.

33.

19 22

24

26.

28.

30.

32.

34.

20

bordó

tégla

fekete

barna

natúr/horganyzott

S = Standard R = Rundo Da = Danubia C = Coppo Z = Zenit

*Az ár tartalmazza az egyszeri építési helyszínre szállítás és a lerakodás költségeit (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén).

22


FÉM- ÉS MŰANYAG RENDSZERELEMEK Termék megnevezése 35.

Elemszükséglet

Színek

1 db/csatornaszellőző-kivezetés

Fóliagyűrű (vihargallér)

Ár* (Ft)

Alkalmazható

Nettó

Bruttó

S – R – Da – C – Z

1.251,97/db

1.590/db

S–

3.110,24/db

3.950/db

S – R – Da – C – Z

31.102,36/db

39.500/db

S – R – Da – C – Z

24.283,46/db

30.840/db

51,97/db

66/db

69,29/db

88/db

170,87/db

217/db

170,87/db

217/db

Tetőbevilágítás 36.

Átvilágítócserép (plexi)

37.

Univerzális tetőkibúvó ablak (Prismax) Mérete: 47,5 x 52 cm

38.

1 db/ megvilágítóhely igény szerint

Tetőkibúvó ablak (alumínium borítású)

igény szerint

(kép nélkül)

csak barnásszürke színben

– Da –

Rögzítések, viharállóság 39. 40. 41. 42.

Viharkapocs H

45° felett 3,3-10 db/m2

(cink-alumínium ötvözet)

Viharkapocs S

S–

45° felett 3,7-12 db/m2

(cink-alumínium ötvözet)

Vágottcserép-rögzítő karom H

–R–

igény szerint

(rozsdamentes acél)

Vágottcserép-rögzítő karom S

– Da – C –

S–

Univerzális fém járóelem

–Z

– Da – C –

igény szerint

(rozsdamentes acél)

–R–

–Z

igény szerint

S – R – Da – C – Z

9.149,61/db

11.620/db

44. Biztonságirács-tartó

2 db/bizt. rács

S – R – Da – C – Z

4.000,00/db

5.080/db

45. Biztonságirács-tartó

2 db/bizt. rács

S – R – Da – C – Z

4.299,21/db

5.460/db

igény szerint

S – R – Da – C – Z

7.299,21/db

9.270/db

igény szerint

S – R – Da – C – Z

7.866,14/db

9.990/db

igény szerint

S – R – Da – C – Z

4.196,85/db

5.330/db

igény szerint

S – R – Da – C – Z

4.503,94/db

5.720/db

igény szerint

S – R – Da – C – Z

10.598,43/db

13.460/db

–C–

208,66/db

265/db

–Z

196,06/db

249/db

43.

46. 47. 48. 49.

Lépőfelület mérete: 140 mm x 250 mm

Biztonsági járórács 80 (250 mm x 800 mm)

Biztonsági járórács 80 (250 mm x 800 mm)

Biztonsági járórács 40 (250 mm x 400 mm)

Biztonsági járórács 40 (250 mm x 400 mm)

50. Korlát szett biztonsági rácshoz

Hófogás 51. Fém hófogó (27 x 380 mm)

1,5 - 2,5 db/m2

52. Fém hófogó (34 x 380 mm)

1,5 - 2,5 db/m2

35.

41.

39.

S – R – Da –

43

45

47.

49.

50.

37. 40. 36.

bordó

tégla

fekete

barna

42.

natúr/horganyzott

44.

46.

48.

51.

S = Standard R = Rundo Da = Danubia C = Coppo Z = Zenit

*Az ár tartalmazza az egyszeri építési helyszínre szállítás és a lerakodás költségeit (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén).

23


FÉM- ÉS MŰANYAG RENDSZERELEMEK Termék megnevezése

Elemszükséglet

Színek

Ár* (Ft)

Alkalmazható

Nettó

Bruttó

52. Hófogórács

0,67 db/fm

S – R – Da – C – Z

3.897,64/db

4.950/db

53. Hófogórács-tartó

1,33 db/fm

S – R – Da – C – Z

1.598,43/db

2.030/db

tető m2+15%

S – R – Da – C – Z

199,21/m2

253/m2

tető m2+15%

S – R – Da – C – Z

313,39/m2

398/m2

tető m2+15%

S – R – Da – C – Z

352,76/m2

448/m2

tető m2+15%

S – R – Da – C – Z

392,13/m2

498/m2

tető m2+15%

S – R – Da – C – Z

858,27/m2

1.090/m2

tető m2+15%

S – R – Da – C – Z

1.047,24/m2

1.330/m2

60. MediFol PROOF 220 g/m2 75 m2/tekercs

tető m2+15%

S – R – Da – C – Z

992,13/m2

1.260/m2

61. MediFol SUPREME 235 g/m2 75 m2/tekercs

tető m2+15%

S – R – Da – C – Z

1.330,72/m2

1.690/m2

S – R – Da – C – Z

2.834,64/tekercs

3.600/tekercs

S – R – Da – C – Z

3.992,13/tekercs

5.070/tekercs

S – R – Da – C – Z

1.968,50/tubus

2.500/tubus

S – R – Da – C – Z

2.834,64/tubus

3.600/tubus

7.795,27/db

9.900/db

Alátéthéjazatok 54. 55. 56. 57.

MediFol TEC 120 g/m2 75 m2/tekercs

MediFol SD 120 g/m2 75 m2/tekercs hőszigetelésre fektethető MediFol 140 140 g/m2 75 m2/tekercs hőszigetelésre és deszkázatra fektethető

MediFol Wind Plus 140 g/m2 75 m2/tekercs hőszigetelésre és deszkázatra fektethető

58. MediFol TOP 270 g/m2 75 m2/tekercs 59.

62. 63. 64. 65.

Delta Foxx 270 g/m2 75 m2/tekercs vízzáró alátéthéjazat készítéséhez

Egyoldalas ragasztó (50 mm× 25 m)

Kétoldalas ragasztó (38 mm× 50 m)

Tubusos ragasztó 310 ml/tubus (kép nélkül) Szegtömítő szalag (50 mm x 15 m)

Egyéb kiegészítők 66. Biztonsági tetőhorog (kép nélkül)

igény szerint

52

56.

60.

58.

62.

54.

63.

53. 57.

59.

61.

65.

55. bordó

tégla

fekete

barna

natúr/horganyzott

S = Standard R = Rundo Da = Danubia C = Coppo Z = Zenit

*Az ár tartalmazza az egyszeri építési helyszínre szállítás és a lerakodás költségeit (4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén).

24


MEDITERRÁN ECOTOP RENDSZERELEMEK Az ecoTOP azon rendszerelemeket foglalja magába, melyek nem képezik szerves részét a tetőnek, de mégis annak fontos elemei. Használatukkal olyan gazdaságos és professzionális megoldások születhetnek, amelyek minőségben nem jelentenek kompromisszumot.

MEDITERRÁN ERESZCSATORNA-RENDSZER

A Mediterrán ereszcsatorna-rendszer a legteljesebb megoldás az Ön tetőjének vízelvezetésére. A rendkívül jó minőségének, az ellenálló képességének, a tartósságának, a könnyű és gyors szerelhetőségének köszönhetően a Mediterrán ereszcsatorna-rendszerét Ön is meg fogja kedvelni.

Első helyen a minőség Ereszcsatorna-rendszerünk minden eleme kiváló minőségű tűzihorganyzott bevonattal ellátott acélból készül. Ez garantálja a hosszú élettartamot, a színek tartósságát, a nagyfokú szilárdságot és az elhanyagolható hőtágulást. A kiváló minőséggel természetesen együtt jár a látványos és korszerű megjelenés, mely a Mediterrán tetőcserepekkel együtt kellemes és vonzó külsőt biztosít a tetőnek és az egész háznak.

Ereszcsatorna-rendszerünket 15 év teljes körű garanciával kínáljuk.

Felhasználási területek - családi házak - nyaralók - társasházak - középületek - kereskedelmi épületek - ipari létesítmények komplett vízelvezetésére - új épületek mellett felújításokhoz is ajánljuk.

Szaktanácsadás Bővebb információkért, és az ereszcsatorna-rendszerrel kapcsolatos anyagszükséglet-számítással és árajánlat készítéssel kapcsolatban keressék szaktanácsadó kollégánkat a 06-69/569-950-es telefonszámon, vagy írjanak neki a kiszamoljuk@mediterran.hu e-mail címre.

Mobillal olvasható

qr-kód

25


Ereszcsatorna-rendszerelemek és árak Bordó (RAL 3009)

Piros (RAL 3016)

Ébenfekete (RAL 9005)

Antracitszürke (RAL 7016)

Gesztenyebarna (RAL 8017)

Sötét barna

Fehér (RAL 9002)

Téglavörös (RAL 8004)

Rézbarna

Ár* (Ft)

Termék megnevezése

Nettó

Bruttó

1. Ereszcsatorna (2 m)

3.661,42/db

4.650/db

2. Ereszcsatorna (4 m)

7.322,83/db

3. Csatorna toldóelem gumis 4. Levélrács 2 m

Ár* (Ft)

Termék megnevezése

Nettó

Bruttó

1. Ereszcsatorna (2 m)

4.866,14/db

6.180/db

9.300/db

2. Ereszcsatorna (4 m)

9.732,28/db

12.360/db

1.551,18/db

1.970/db

3. Csatorna toldóelem gumis

1.858,27/db

2.360/db

3.649,61/db

4.635/db

4. Levélrács 2 m

3.649,61/db

4.635/db

5. Csatornatartó kampó, rövid

984,25/db

1.250/db

5. Csatornatartó kampó, rövid

1.173,23/db

1.490/db

6. Csatornatartó kampó, hosszú

984,25/db

1.250/db

6. Csatornatartó kampó, hosszú

1.173,23/db

1.490/db

nélküli csatornatartó 7. Szár kampó 8. Ereszcsatorna szöglet

767,72/db

975/db

4.897,64/db

9. Ereszcsatorna szöglet

921,26/db

1.170/db

6.220/db

nélküli csatornatartó 7. Szár kampó 8. Ereszcsatorna szöglet

5.874,02/db

7.460/db

4.897,64/db

6.220/db

9. Ereszcsatorna szöglet

5.874,02/db

7.460/db

10. Véglemez gumis

1.086,61/db

1.380/db

10. Véglemez gumis

1.299,21/db

1.650/db

11. Lefolyócső 1 m

2.700,79/db

3.430/db

11. Lefolyócső 1 m

2.700,79/db

3.430/db

12. Lefolyócső 3 m

6.803,15/db

8.640/db

12. Lefolyócső 3 m

6.803,15/db

8.640/db

13. Lefolyócső 4 m

8.598,43/db

10.920/db

13. Lefolyócső 4 m

8.598,43/db

10.920/db

14. Lefolyócső toldóelem

1.874,02/db

2.380/db

14. Lefolyócső toldóelem

2.244,09/db

2.850/db

15. Betorkolócsonk

1.685,04/db

2.140/db

15. Betorkolócsonk

2.015,75/db

2.560/db

1.173,23/db

1.490/db

belső 90 fokos külső 90 fokos

belső 90 fokos külső 90 fokos

16. Lefolyócső bilincs,

992,13/db

1.260/db

16. Lefolyócső bilincs,

17. Lefolyócső bilincs,

1.141,73/db

1.450/db

17. Lefolyócső bilincs,

1.370,08/db

1.740/db

18. Kifolyó könyökcső

3.141,73/db

3.990/db

18. Kifolyó könyökcső

3.771,65/db

4.790/db

19. Lefolyócső könyök

1.070,87/db

1.360/db

19. Lefolyócső könyök

1.283,46/db

1.630/db

20 Lefolyócső Y bekötő

7.866,14/db

9.990/db

20 Lefolyócső Y bekötő

9.370,08/db

11.900/db

889,76/db

1.130/db

21. Lombkosár

889,76/db

1.130/db

3.299,21/db

4.190/db

22. Lábazati elem

3.929,13/db

4.990/db

15.669,29/db

19.900/db

18.818,90/db

23.900/db

24. Lefolyócső-bővítő

1.976,38/db

2.510/db

24. Lefolyócső-bővítő

2.346,46/db

2.980/db

25. Vízlopó

8.299,21/db

10.540/db

25. Vízlopó

9.952,76/db

12.640/db

26. Javítófesték 0,5 kg/db

5.102,36/db

6.480/db

26. Javítófesték 0,5 kg/db

6.118,11/db

7.770/db

menetes140 mm

menetes 200 mm

21. Lombkosár 22. Lábazati elem 23. Vízfogó zárható fedéllel

ragasztó- és tömí27. Univerzális tőanyag 310 ml/tubus 28. Színes acéllemez

7.401,57/ tubus

9.400/tubus

2.598,43/m2

acéllemez 29. Színes 0,55 - tekercsben

2.598,43/m2

0,55 - táblában (2 m2/db)

1–2.

3.

5.

14.

menetes140 mm

menetes 200 mm

23. Vízfogó zárható fedéllel

7.401,57/ tubus

9.400/tubus

3.300/m2

ragasztó- és tömí27. Univerzális tőanyag 310 ml/tubus 28. Színes acéllemez

3.094,49/m2

3.930/m2

3.300/m2

acéllemez 29. Színes 0,55 - tekercsben

3.094,49/m2

3.930/m2

0,55 - táblában (2 m2/db)

6.

8.

15.

10.

9.

16-17.

18.

19.

11.-13.

26

A nettó 300.000 Ft feletti rendelés esetén egy szállítási címre történő kiszállítás díjmentes. Egyéb esetben 10.000 Ft+Áfa. Ha a pótrendelés nem tartalmaz függőeresz-csatornát és lefolyót, úgy bruttó 30 kg-ig 3.300 Ft+Áfa, 50 kg-ig 5.500 Ft+Áfa a kedvezményes szállítási díj. Csomagolási díj 900 Ft+Áfa/raklap. Mediterrán raklap betétdíja 2.000 Ft+Áfa


MEDISOLAR NAPKOLLEKTOR-RENDSZER A MediSOLAR napkollektorok a folyamatosan megújuló napenergia segítségével hosszú távú megoldást kínálnak egy biztonságos és természetes módon előállított meleg víz és egy hatékony fűtéskiegészítő rendszer kialakításához.

Tegye otthonát környezetbaráttá

Tervezési alapelvek

Használja épülete fedésére a természetes alapanyagokból (víz, homok, kő) előállított Mediterrán tetőcserepeket, és fedezze fel a napenergiában rejlő lehetőségeket MediSOLAR napkollektoraink segítségével.

Csak néhány egyszerű paraméter szükséges a szolár rendszer megtervezéséhez.

Rendszerünk alkalmas - meleg víz előállítására (akár egész évben), - fűtéskiegészítésre - medencefűtésre

Tájolás - lehetőség szerint déli tájolás (40o-nál kisebb eltérés nem okoz gondot) Kollektor hajlásszög A földrajzi helyzettől függően 30o-nál meredekebb hajlásszögű homlokzati elhelyezésre is alkalmas, de körültekintő tervezést igényel.

Főbb rendszerelemek:

Kollektor felület 1 – 2 m2 / fő a vízmelegítéshez 3 – 4 m2 / KWh hőteljesítményhez Tároló méret 40 – 100 liter/m2 kollektor felület

Szoláris egység és vezérlés

Tárolók

Tágulási tartály

Hőcserélők

Bruttó felület:

1,96 m2

Kollektorhatásfok:

81%

Abszorber felület:

1,87 m2

Tömeg:

34 kg

Kollektortérfogat:

1 liter

Csatlakozások:

3/4”

Abszorber:

Réz abszorber, magas szelektivitású Tinox bevonat, ultrahanggal hegesztett. Gyűjtőcső: 22 mm Abszorbercsövek: 12 db 6 mm-es

Keret:

Hengerelt rozsdamentes acél profil. Körbefutó élvédelem, szellőztetés speciális furattal

Üveg:

ESG szolárüveg, keret nélküli ragasztás

Beépítés:

- tetőhéjazati síkban - tetőhéjazattal párhuzamosan - tetőhéjazatnál meredekebb hajlásszögben - lapostetőre állványzattal

Szigetelés:

Hátsó panel: 40 mm Rockwool Oldalak: 10 mm Rockwool

Megtérülés, gazdaságosság, élettartam Egy tipikus családi ház esetén 4 m² – 6 m² kollektorfelület szükséges a használati meleg víz előállításához. Megtakarítás egy 6 m²-es szolár vízmelegítő rendszerrel: 300 liter meleg víz. NAPENERGIA 2.400 KWH/ÉV

INGYENES

- egyenértékű kb. 400 l fűtőolajjal (kb. 160 Ft/l) - vagy kb. 343 m3 földgázzal (113,5 Ft/m3) - vagy kb. 850 kg pelettel (60 Ft/kg) - vagy kb. 2.400 kWh elektromos energiával (30,16 Ft/kWh)

64.000 Ft 38.931 Ft 51.000 Ft 72.384 Ft

MEGTAKARÍTÁS PÉNZBEN MEGTAKARÍTÁS A KÖRNYEZETÜNK SZÁMÁRA

38.931 – 72.384 FT/ÉV 1 TONNA CO2/ÉV

A MediSOLAR napkollektor-rendszerrel kapcsolatos anyagszükséglet-számítás és árajánlat készítésével kapcsolatban keresMobillal olvasható sék szaktanácsadó kollégánkat a 06-69/569-950-es telefonszámon, vagy juttassák el hozzá a honlapunkról (www.mediterran.hu) a regisztrációt követően letölthető MediSOLAR-számításhoz szükséges kérdőívünket a 06-69/569-963-as faxszámra, vagy a kiszamoljuk@mediterran.hu e-mail címre. qr-kód

27


MEDICOMFORT TETŐHŐSZIGETELÉS Magyarország teljes energiafelhasználásának közel 40%-át épületeink fűtésére fordítjuk, ami nagyobb, mint a közlekedés vagy ipar részaránya. Közös érdekünk, hogy épületeink kellő mértékű hőszigetelésével csökkentsük energiafelhasználásunkat.

HŐVESZTESÉG Az épület egyes részeinél különböző a hőveszteség mértéke. Legnagyobb mennyiségű hő a tetőn keresztül távozik, ezért itt a legindokoltabb a hővédelem.

KORSZERŰ TETŐFELÚJÍTÁSSAL AKÁR 80% ENERGIÁT IS MEGTAKARÍTHAT, A TETŐTÉR BELSŐ BURKOLATÁNAK MEGBONTÁSA NÉLKÜL. TETŐFELÚJÍTÁS KÍVÜLRŐL A MediCOMFORT PUR/PIR keményhab táblák szarufák síkja felett elhelyezett hőszigetelő elemeivel nemcsak a hőszigetelés mértékét növelhetjük szinte korlátlan mértékben, hanem a már említett problémák is kiküszöbölhetőek. A fenti felsorolásban szereplő problémák megoldásához a tetőt kívülről kell csak megbontani. A táblák kétoldali, felső oldalon átlapolható, öntapadócsíkok mentén zárható páraáteresztő fóliával rendekeznek, így nem szükséges külön alátétfóliát beépíteni. A MediCOMFORT tető hőszigetelést közvetlenül a szarufákra is fektethetjük, akár alátámasztás nélkül is, de

a munkavédelmi követelmények figyelembevételével. A táblákat csaphornyos élképzéssel alakították ki, így a tetősíkon megszakítások nélkül, összefüggő hőszigetelő réteget hozhatunk létre. Kialakításának köszönhetően a táblák csatlakozásánál is hőhídmentességet biztosít. Különböző kasírozásainak köszönhetően a MediCOMFORT (PIR) táblák a felújításon túl az új építésű házaknál, meredek és alacsony hajlásszögű tetők építésénél egyaránt kiváló megoldást jelentenek.

1 cm poliuretánnal (PIR) azonos hőszigetelő hatás:

MediCOMFORT: AZ OPTIMÁLIS TETŐ HŐSZIGETELŐ ANYAG

1,9 cm szálas szigetelő anyag 1,9 cm expandált polisztirol (hungarocell) 5,2 cm pórusbeton 9,1 cm fa 9,7 cm vázkerámia tégla 38,1cm tömör tégla

A hőszigetelő anyagok legfontosabb tulajdonsága a hőszigetelő képesség. Kedvező hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező anyag vékonyabb méretben is megfelel a követelményeknek, emellett szállítása, anyagmozgatása és beépítése is egyszerűbb. A MediCOMFORT tető hőszigetelő anyag más építőanyagokhoz képest többszörösen jobb hőszigetelési értékekkel rendelkezik.

100 cm vasbeton

MEGTÉRÜLÉS, GAZDASÁGOSSÁG Szigeteletlen vasbeton födém: 20 cm vastag MediCOMFORT hőszigeteléssel: Beruházási költség:

U=1,62 W/m2K U=0,10 W/m2K bruttó 7.630.000 Ft (500 m2-es tetőfelület, anyag- és munkadíjjal)

Évente megtakarított földgáz mennyisége: Évente megtakarított fűtési költség:

7.600 m3 988.000 Ft

A beruházás megtérülési ideje: 7,7 év* * A megtérülés idejét nagymértékben befolyásolja többek között az energiahordozók ára. Más európai országokban (Németország, Szlovákia, Dánia)

Mobillal olvasható

a többszörösét kell fizetni az energiahordozókért, mint Magyarországon. Amennyiben a földgáz ára a kétszeresére emelkedne Magyarországon, akkor a MediCOMFORT rendszer megtérülési ideje a felére, azaz kevesebb, mint 4 évre csökkenne. Energiatakarékossági pályázati források igénybevehetősége esetén tovább rövidíthető a megtérülési idő.

28

qr-kód


TERÜLETI KÉPVISELŐINK Felmerülő kérdések, szaktanácsadás és anyagszükséglet-számítás esetében kérjük, forduljon bizalommal területi képviselő kollégáinkhoz, az alábbi felosztás figyelembevételével:

I. Vörös István 20/9308-213 II. Ragasits Krisztina 20/5487-460 III. Wágenhoffer Zsolt 20/5487-363 IV. Pankaczi Attila 20/2397-364 V. Fehér Péter 20/3535-624 László Miklós 20/4404-055 VI. Dobos Péter 20/9617-655 VII. Váradi Zoltán 20/5487-399 VIII. Mészáros Attila 20/5690-806

Magyarországi gyáregységek és a gyártott termékvonalak: Bóly (Tompa M. u. 10.) RUNDO, ZENIT, COPPO Kunszentmiklós (Kossuth u. 64.) DANUBIA

vorosi@mediterran.hu ragasitsk@mediterran.hu wagenhofferzs@mediterran.hu pankaczia@mediterran.hu feherp@mediterran.hu laszlom@mediterran.hu dobosp@mediterran.hu varadiz@mediterran.hu meszarosa@mediterran.hu

SZÁLLÍTÁSI, CSOMAGOLÁSI ÉS RAKLAPKÖLTSÉGEK SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG Az árlistában szereplő árak tartalmazzák a termékeknek a Vevőhöz (szállítási címre) történő egyszeri szállítás és lerakodás költségét, 4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén, az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak szerint. A 4 raklap mennyiséget el nem érő megrendelés esetén a szállítási költség külön felszámításra kerül, melynek mértéke 10.000 Ft + ÁFA.

CSOMAGOLÁSI ÉS RAKLAPKÖLTSÉG Az árlistában szereplő árak nem tartalmazzák a raklapok betétdíját és a csomagolás díját, melyeket minden esetben a vételár megfizetésével egyidejűleg külön kell megfizetni. A csomagolási díj raklapon történő szállítás esetén raklaponként, nem raklapon történő szállítás esetén megrendelésenként kerül felszámításra. A sérülésmentes és újrahasználható állapotban lévő, cégünk egyedi Ft/db jelölésével ellátott raklapok megrendelés helyére történő visszaMegnevezés Nettó Bruttó szállításával egyidejűleg, a megrendelés helyén működő kereskeMediterrán egyedi jelölésű raklap ára 2.000 2.540 delmi Partner köteles a Vevőktől a raklap betétdíjának árát a raklapok átvételével egyidejűleg készpénzben visszaszolgáltatni. Mediterrán egyedi jelölésű raklap visszavásárlási ára (kereskedelmi partnertől cégünk által visszaszállítva)

2.000

2.540

Mediterrán egyedi jelölésű raklap visszavásárlási ára (kereskedelmi partner, vagy vevő által bólyi ill. kunszentmiklósi telephelyünkre visszaszállítva)

2.100

2.667

900

1.143

Csomagolási és raklapbontási díj

A Mediterrán Futár-szolgáltatás díjai 30 kg-ig 30–50 kg között 50 kg fölött

Ft/db Nettó Bruttó 3.300 5.500

4.191 6.985

Egyedi megállapodás szerint

MEDITERRÁN FUTÁR A Mediterrán Magyarország Kft. külön igény esetén csomagküldő szolgálat segítségével vállalja kisebb csomagok expressz kiszállítását Magyarország határain belül, a mellékelt táblázat szerint. A Mediterrán Magyarország Kft.-hez 9 óráig beérkező és vis�szaigazolt megrendeléseket a következő munkanapon, a később beérkező rendeléseket pedig a visszaigazolásoktól számított második munkanapon szállítjuk.

29


ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Cégünk, a MEDITERRÁN Magyarország Betoncserép Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság, az első magyar betoncserép gyártó vállalat (1920). Termékeink minősége megfelel a Magyar Szabványnak. A magyar tulajdonú, hazai tetőrendszerre családunk harmadik generációja nyújt Önnek garanciát. A cégünk által gyártott beton tetőcseréprendszer elemeit kizárólag szerződött viszonteladói partnereinken keresztül értékesítjük, kivéve az egyes termékek pótlását, amely esetben az egyes Vevőket közvetlenül is kiszolgáljuk (közvetlen vevői értékesítés). A Vevők a viszonteladói kereskedelmi Partnerünkkel kerülnek közvetlenül jogviszonyba, kivéve a termékpótlásokat. Cégünk a termékek Vevőivel a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglaltak szerint, mint a megrendelés címzettjeivel kerül kapcsolatba, kivéve a pótlás érdekében történő közvetlen vevői értékesítést. A jelen Általános Szerződési Feltételek Vevőkkel történő megismertetése a kereskedelmi Partnerek feladata és kötelezettsége, melynek elmulasztásából eredő kárért a kereskedelmi Partnerek cégünkkel szemben felelősséggel tartoznak. Jelen Általános Szerződési Feltételek valamennyi cégünk által gyártott és forgalmazott termék értékesítésére vonatkozik, függetlenül a szerződő Partner személyétől. Kérjük, hogy az alábbiakat megrendelés előtt olvassa el, mert cégünk kizárólag az alábbi feltételekkel vállalja a tetőcseréprendszer egyes elemeinek értékesítését és a Vevők, mint címzettek részére történő leszállítását. 1. A Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. díjmentes szolgáltatásai a következők: a./ szaktanácsadás, b./ felelősségvállalás nélkül megközelítő anyagszükséglet-számítás, c./ a megvásárolt termékek építési helyszínre szállítása és lerakodása (a jelen Általános Szerződési Feltételek szerint), d./ országos szervizhálózat (Mediterrán Centrumok) fenntartása és működtetése. 2. A szerződés létrejötte 2.1. A szerződés a jelen Általános Szerződési Feltételek szerint, a mindenkor érvényes és hatályos árak alapulvételével jön létre. A Vevő kitölti és leadja a kereskedő Partner részére a termékeinkre vonatkozó megrendelését, majd a Partner eljuttatja cégünkhöz a megrendelését, mely alapján cégünk és a Partner között a szerződés a Partner megrendelésének visszaigazolásával jön létre. 2.2. Telephelyeinken történő, elsősorban pótlást szolgáló vásárlás esetén a szerződés ráutaló magatartással a Vevő által cégünk részére adott megrendelés leadásával és a vételár megfizetésével jön létre. 3. Megrendelések 3.1. A megrendelést a Partner írásban, vagy cégünk Internet Sales (ISA) kereskedelmi rendszerén keresztül adja le. 3.2. A megrendelésnek tartalmaznia kell, hogy mely terméktípusból, milyen színben, hány darabot kíván vásárolni a Partner, illetve a Vevő, valamint közölnie kell a pontos szállítási és értesítési címet. 3.3. Amennyiben a pótkocsis szerelvény a szállítási címre nem tud behajtani, úgy a megrendelésnek tartalmaznia kell azt is, hogy a Vevő (címzett) az árut a gépjárműszerelvény vontatóján kéri kiszállítani. 3.4. Amennyiben a Vevő (címzett) pontos szállítási címet nem tud megadni, úgy köteles utcát és házszámokat is tartalmazó részletes leírást, ill. rajzot mellékelni a megrendeléshez, melyen a szállítási címet egyértelműen be kell jelölnie. 3.5. Megrendeléskor kérjük közölni a kért szállítási időpontot, amelyet a Gyártó szállítási részlege külön egyeztet a kereskedelmi Partnerrel, vagy közvetlenül a Vevővel (címzettel). 3.6. A legkisebb megrendelhető mennyiségek az alábbiak, melyeket kérünk a megrendelésnél figyelembe venni: a./ Alapcserépnél a Coppo termékvonal esetében mindig 40-nel (max. 240 db/raklap), a Rundo, Zenit és Danubia (Resistor) termékvonalak esetében 42-vel (max. 252 db/raklap), a Standard és Danubia (ColorSystem) termékvonalak esetében pedig 44-gyel (max. 264 db/raklap) oszthatónak kell lennie a megrendelt mennyiségnek a törésmentes szállítás érdekében. b./ Kúpcserepek rendelésénél a megrendelt mennyiségnek 4-gyel oszthatónak kell lennie (max. 128 db/raklap). 3.7. A rendelés visszaigazolása faxon vagy e-mailben történik. 3.8. A megrendelés visszaigazolásával közöljük a szállítás előrelátható időpontját. A Partner és a Vevő (címzett) a megrendelés megküldésével tudomásul veszi, hogy a visszaigazolásban szereplő időpont cégünkre nem kötelező érvényű, az kizárólag a teljesítés várható időpontjára vonatkozó tájékoztató adatnak minősül. 3.9. A visszaigazoláskor megadott időpont utáni teljesítés esetén, azzal összefüggésben a Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. semminemű felelősséget nem vállal, ezzel összefüggésben cégünkkel szemben jogi úton semmilyen igény nem érvényesíthető. 3.10. A szállítás tényleges időpontjáról 1–4 munkanappal a kiszállítást megelőzően telefonon vagy SMS-ben értesítjük a Partner megrendelésén Vevőként vagy címzettként megjelölt személyt. 3.11. A Mediterrán termékek CSAK és kizárólag cégünk előzetes írásbeli hozzájárulásával szállíthatóak külföldre. 4. Árak 4.1. A mindenkor hatályos és érvényes árlistán szereplő eladási árak az ország egész területére és valamennyi megrendelésre érvényesek az új árlista hatálybalépéséig. 4.2. Új árlista kibocsátása esetén az abban szereplő nettó árak a cégünkhöz még be nem érkezett megrendelésekre vonatkoznak, a már beérkezett megrendelésekre a megrendelés beérkezésekor hatályos árlista nettó árai az irányadóak. 4.3.1. A hatályos árlista árai tartalmazzák a termékeknek a Vevőhöz (szállítási címre) történő egyszeri szállítás és lerakodás költségét is, 4 raklap, vagy a feletti megrendelési mennyiség esetén. 4.3.2. Az árlistában szereplő árak nem tartalmazzák a raklapok betétdíját és a csomagolás és raklapbontási díjat, melyeket minden esetben a vételár megfizetésével egyidejűleg külön kell megfizetni, és amelyek díját az árlista külön feltünteti. 4.3.3. A 4 raklap mennyiséget el nem érő megrendelés esetén a szállítási költség külön felszámításra kerül, melynek mértékét a mindenkor hatályos árlista ugyancsak tartalmazza. 4.4. Amennyiben a termék Vevője az általa a Partnertől megrendelt árut maga szállítja el, szállítási költségtérítésre nem jogosult. 4.5. Amennyiben valamely kereskedelmi Partner Vevőjének alapcserép esetében fél, illetve egész (Rundo és Zenit termékvonal esetében csakis egész) raklap mennyisége megmarad, cégünk vállalja, hogy a cégünktől történő vásárlástól számított 6 hónapon belül a kereskedelmi Partner által, vagy a Vevő által közvetlenül cégünk telephelyére (Bóly vagy Kunszentmiklós) visszaszállított sértetlen állapotú árut, eredeti csomagolásban, az eredeti szállítólevél bemutatása esetén, az eredeti vételárat a nettó listaárból számolt 20%-os kezelési költséggel csökkentve visszavásároljuk kereskedelmi Partnerünktől. 4.6. Cégünk vállalja, hogy a cégünktől történt vásárlástól számított 6 hónapon belül a kereskedelmi Partnerünk, vagy közvetlenül a Vevő által telephelyünkre (Bóly vagy Kunszentmiklós) visszaszállított sértetlen állapotú eredeti csomagolású, továbbértékesíthető beton-, fém- és műanyag kiegészítő termékeket az eredeti szállítólevél bemutatása esetén, az eredeti vételárat a nettó listaárból számolt 20%-os kezelési költséggel csökkentve visszavásároljuk kereskedelmi Partnerünktől.

30

5. Szállítás 5.1. A Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. a szállítást 40 tonna össztömegű pótkocsis járműszerelvényekkel végzi. 5.2. A kiszállítás során a termék átadásakor a Vevőt (címzettet) a Partner képviselőjének kell tekinteni. 5.3. Amennyiben az építési helyszín behajtási engedélyhez kötött övezetben található, ezt a Partnernek a megrendelőlapon jeleznie kell. A behajtási engedély beszerzése és fuvarozó részére történő átadása a kereskedelmi Partner kötelessége azzal, hogy ezen kötelezettségét jogosult a terméket tőle megvásárló Vevőre áthárítani. A Partner köteles gondoskodni arról, hogy a behajtási engedélyt ő vagy a Vevő (címzett) legkésőbb a behajtás megkezdését megelőzően átadja a fuvarozást végző részére. 5.4. A házhoz szállítás és a telken belüli talajra történő lerakodás csak olyan szilárd útburkolaton lehetséges, mely pótkocsis járműszerelvény közlekedésére is alkalmas, illetve lehetővé teszi a cserép biztonságos, törésmentes elhelyezését. 5.5. Ha a megadott szállítási cím 40 t össztömegű pótkocsis járműszerelvény közlekedésére, illetve a biztonságos lerakodásra alkalmatlan, vagy a behajtási engedély legkésőbb a tervezett behajtás megkezdése előtt nem kerül a fuvarozást végző részére átadásra, úgy a Partner akár a Vevő útján is köteles más lerakodóhelyről saját költségére gondoskodni, és az ezzel kapcsolatban felmerült szállítási többletköltségeket cégünk részére megtéríteni. 5.6. Ha a teljesítés a jelen pontban említett okok miatt meghiúsul, az újbóli kiszállítást csak a Partner költségére ismételjük meg, melyet ő jogosult Vevőjére áthárítani. Ez esetben a Partnernek az újbóli kiszállítási költséget előzetesen (a szállítás megkezdése előtt) meg kell fizetnie cégünk részére. 5.7. Amennyiben a Partner a jelen ÁSZF 3.3. pontjában írt kötelezettsége ellenére nem jelzi a Vevő gépjárművontatóra történő rakodási igényét, akkor az ebből eredő pluszköltség a Partnert terheli. 5.8. A szerződésszerű teljesítés elismerése úgy történik, hogy a Vevő (címzett), vagy képviselője a szállítólevelet szállítás megtörténtekor aláírja. 5.9. A szállításkor az áru átvételekor a Vevőnek (címzettnek), vagy képviselőjének a helyszínen jelen kell lennie, melyről a Partner köteles gondoskodni. Amennyiben a Vevő (címzett) nincs jelen az áru átvételekor és képviseletéről sem gondoskodott, úgy az a Partner és a Vevő kockázatát képezi. Ha a konkrét szállítási napon a Vevő vagy képviselője az átvételnél személyesen


– erre irányuló kötelezettsége ellenére – nem jelenik meg, és képviseletéről sem gondoskodott, a szerződésszerű teljesítést a termék lerakásával megtörténtnek tekintjük. 5.10. A szállításból eredő esetleges töréskárt a Vevő (címzett) köteles a szállítólevélen feltüntetni, illetve ha az átvételnél sem vevő, sem képviselője nincs jelen, az esetleges töréskárt a mellékelt Jótállási Adatlapon a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb 3 munkanapon belül írásban bejelenteni. Ezen határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. 5.11. Amennyiben cégünk a Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. volt a fuvarozó, vagy a fuvaroztató, abban az esetben területi képviselőnk útján ellenőrizzük a töréskárt, és annak jogossága esetén azt kizárólag az eltört termékek pótlásával rendezzük, cégünknek árvisszatérítésre nincs módja. 5.12. A Vevő (címzett) köteles a törött darabokat a kárigény jogosságának megállapításáig megszámolható és ellenőrizhető állapotban a lerakás helyszínén megőrizni. 5.13. A Partner vagy a Vevő saját fuvareszközével, vagy általuk szervezett fuvarral történő elszállítás esetén az áru átadás-átvétele a cégünk telephelyén történik meg, ez esetben mindennemű töréskár a Partnert, illetve az árut elszállító Vevőt terheli. 6. Csomagolás 6.1. A termékek szállítása a cserép típusával jelölt, zsugorfóliával védett, cégünk nevének monogramjával („M”) megjelölt raklapokon történik. 6.2. A Partner tudomásul veszi, hogy a raklapnak betéti díja van (2.000 Ft + ÁFA), melyet a termék árának kiegyenlítésével egyidejűleg kell megfizetnie cégünk részére. A raklap sérülésmentes és újrahasználható állapotban a megrendelés helyére történő visszaszállításával egyidejűleg a megrendelés helyén működő kereskedelmi Partner köteles a Vevőktől a raklap betétdíjának árát (2.000 Ft + ÁFA) a raklapok átvételével egyidejűleg készpénzben visszaszolgáltatni, cégünk pedig a raklapok átvételét követő elszámolás során a raklap betétdíját megtéríti a Partner részére. 6.3. Cégünk minden partnerétől kizárólag az általa, számlával igazoltan nálunk vásárolt termékekkel küldött, cégünk egyedi jelölésével ellátott raklapok betétdíját téríti vissza. Cégünk az általa az adott partnernek kiszállított raklapokat az alábbiak szerint gyűjti be: - Minimum 200 db esetén a Partner előzetes írásbeli kérelmére saját költségünkön begyűjtjük azokat. - A Partner erre irányuló írásbeli kérelmére maximum évi két alkalommal ennél kisebb mennyiség esetén is begyűjtjük a Partnereknél felhalmozódott raklapokat, és azok betétdíját megtérítjük. 6.4. Cégünk a Partner vagy a Vevő által cégünk bármely telephelyére (Bóly vagy Kunszentmiklós) visszaszállított, igazoltan a partner részére általunk szállított mennyiségű, egyedi jelölésű raklapot is átveszi, és azok betéti díját (2.100 Ft + ÁFA) a Partner részére visszafizeti a mindenkor hatályos árlistában foglalt betéti díjak figyelembevételével. 6.5. A raklap kibontását különös gonddal kell elvégezni, mivel a zsugorfólia, illetve a pántszalagok elvágásakor a termékek leborulhatnak, sérülhetnek, amiért cégünk nem vállal felelősséget. 6.6. Minden raklap tartalmazza a Megfelelőségi Nyilatkozatot. 7. Fizetési feltételek 7.1. Vevőnek az általa megrendelt tetőcserepek és kiegészítő elemek vételárát a megrendelését felvevő kereskedő (Partner) felé kell kiegyenlítenie a kereskedelmi Partnerrel történt megállapodás szerinti fizetéssel. 7.2. A kereskedők (Partnerek) és az úgynevezett Mediterrán Centrumok a velük megkötött Értékesítési keretszerződésben, illetve annak mellékleteiben meghatározottak szerint kötelesek megfizetni az általuk rendelt termékek ellenértékét cégünk részére. 7.3. Fizetési késedelem esetén cégünk a késedelem időtartamára a mindenkori jegybanki alapkamat kétszerese mértékű késedelmi kamatot számít fel Partnerrel szemben, melyet Partner a megrendelés cégünk részére történő megküldésével elfogad és tudomásul vesz. 8. Garancia 8.1. Rendeltetésszerű használat esetén a Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. garantálja a betontermékek mérethűségét, fagyállóságát, vízzáróságát. 8.2. A felhasználásra kerülő anyagok változása, a beton szilárdulása alatt lejátszódó folyamatok, valamint különféle környezeti és időjárási hatások miatt a betoncserép felületén színeltérések előfordulhatnak. Időleges felületi mészkivirágzás és a színeltérés nem tekinthető minőségi hiányosságnak, ezért erre a garancia nem terjed ki. 8.3. A garancia időtartama a szállítástól számított 30 év. 8.4. A garancia nem terjed ki a színeltérésre, a műanyag- és a fém kiegészítőkre, illetve az elemi károkra. A nem eredeti Mediterrán tartozékok beépítéséből, illetve kivitelezési hibára visszavezethető károk, hónyomás vagy más mechanikai igénybevétel miatti károsodások nem minősülnek garanciális hibának. 8.5. A garanciális jogosultságok érvényesítése a vásárláskor kiadott számla, szállító- és garancialevél alapján történik. A Vevő garanciális igényét írásban köteles bejelenteni cégünk, mint gyártó, vagy az úgynevezett Mediterrán Centrum kereskedő felé, mely bejelentéshez minden esetben csatolnia kell a vásárlásról szóló számla másolatát, a leszállítást igazoló szállító és garancialevelet, vagy azok másolatát. A számla és a garancialevél hiányában annak csatolásáig cégünk nem köteles a bejelentés figyelembevételére. 8.6. Cégünk, mint a termékek gyártója nem vállal felelősséget a nem rejtett hibájú, beépített termék kicserélésére és az ezzel kapcsolatos járulékos (pl. bontási és felrakási) költségek megtérítésére. 8.7. A tetőn való közlekedéshez megfelelően rögzített teherelosztó pallót, létrát stb. kell használni. A teherelosztó eszköz nélküli közlekedésből eredő töréskárokra a garancia és a szavatosság nem terjed ki. A cserepek vágását úgy kell elvégezni, hogy a keletkező szálló por ne szennyezze a többi cserepet. Az ebből eredő károkért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Garanciális jogosultság feltétele a Mediterrán Alkalmazási útmutatóban leírtak betartása. 9. Késedelmes teljesítés 9.1. Amennyiben a szállítás tervezett napján szállítási kötelezettségünknek bármely okból nem teszünk eleget, úgy a visszaigazolt szállítási határidő lejárati időpontjától számítva jogosultak vagyunk azt további 15 napon belül teljesíteni. 9.2. Ha tartós üzemzavar, a termeléshez szükséges anyagok tartós hiánya, közlekedési akadályok vagy egyéb elháríthatatlan okok miatt a cégünk ezen további 15 napon belül sem tud teljesíteni, jogosultak vagyunk a szerződéstől elállni és kötelesek vagyunk ugyanezen időtartamon belül a Partnernek az általa részünkre már megfizetett vételárat teljes összegben vis�szafizetni. 9.3. Elállás esetén cégünk a vételár teljes összegű visszafizetésén túl sem kamatot, sem semminemű kártérítést nem fizet sem a kereskedelmi Partnerek, sem a Vevők részére, akik ilyen irányú igényükről a megrendelés megküldésével lemondanak. 10. Fogalmak 10.1. Cégünk: A Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság (bejegyezve: a Baranya Megyei Bíróságon Cg.02-09-064553 cégjegyzékszámon, székhelye: 7754 Bóly, Tompa M. u.10.) 10.2. Értékesítési Keretszerződés: kereskedő partnereinkkel kötött szerződés, amely az ezen Általános Szerződési Feltételektől való eltéréseket tartalmazza. 10.3. Mediterrán Centrum: kiemelt kereskedő partnereinkkel kötött külön megállapodás alapján a Mediterrán Centrumként működő Partnereink cégünk termékeiből mindenkor meghatározott nagyságú és összetételű készletet tartanak fenn telephelyükön. 10.4. Vevő: A terméket a kereskedelmi Partnertől megvásárló magánszemély, jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, vagy más önálló jogalany, aki a termékeink végső felhasználójának és a szállítás címzettjének minősül. 10.5. Partner: Cégünk kereskedő partnerei, akik cégünk termékeit megvásárolják cégünktől, és azokkal kereskednek. 11. Vegyes rendelkezések 11.1. Cégünk, mint a Mediterrán beton tetőcserepek és kiegészítőik gyártója a technikai változtatás jogát fenntartja, a változtatásokból eredően mindennemű kártérítési, vagy kártalanítási igényt kizárunk. 11.2. A Partner a megrendelés cégünk részére történő megküldésével elismeri, hogy a jelen Általános Szeződési Feltételeket a megrendelés benyújtása előtt megismerte, és tudomásul veszi, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglaltak irányadóak a cégünkkel kötött szerződéses jogviszonyokban, kivéve amely kérdésekben a Partnerrel kötött külön szerződésben ettől eltérően rendelkeztünk. 11.3. Cégünk termékeinek tulajdonjoga azok ellenértékének kiegyenlítéséig cégünket illeti meg. 11.4. A Partner a megrendelés megküldésével feljogosítja cégünket arra, hogy a termékeink ellenértékének határidőre történő meg nem fizetése esetén, megfelelő póthatáridőt biztosító fizetési felszólítást követően a Partner által ki nem fizetett, de a Vevő által még be nem épített termékeinket bármikor saját telephelyünkre visszaszállítsuk. Partner/Vevő a megrendelés megküldésével kifejezetten feljogosítja cégünket arra, hogy saját, ki nem fizetett termékeink visszaszállítása céljából a Partner/Vevő külön engedélye és hozzájárulása nélkül a Vevő/Partner telephelyére, ingatlanába bemenjünk, és termékeinket felrakodjuk, majd onnan Vevő/Partner külön engedélye és hozzájárulása nélkül azokat elszállítsuk. A Partner köteles a megrendelésen a Vevőt írásban nyilatkoztatni arról, hogy amennyiben a termékek ellenértéke cégünk részére nem kerül Partner által megfizetésre, úgy a Vevő feljogosítja cégünket arra, hogy a szállítási címről a ki nem fizetett termékeinket bármikor elszállíthassuk és a szállítási címre az elszállítás érdekében bemenjünk, a termékeinket felrakodjuk, és azokat onnan elszállítsuk. 11.5. A jelen Általános Szerződési Feltételeknek az esetleges közvetítőkkel, viszonteladókkal, valamint a Vevőkkel történő megismertetése Partner kötelezettsége, melynek elmulasztásából eredő kárért a Partnert felelősség terheli. Ennek keretében a Partner köteles szerződő partnerei figyelmét külön is felhívni a raklapok begyűjtése és a raklapok betéti díjának visszafizetési rendjére. 11.6. Valamennyi megrendelés és szállítás a jelen Általános Szerződési Feltételben foglalt szabályok alkalmazásával történik, attól eltérni csak és kizárólag közös írásbeli megállapodással lehet. 11.7. Azokra a kereskedelmi Partnerekre, akikkel Értékesítési Keretszerződést vagy úgynevezett Mediterrán Centrum megállapodást kötöttünk, a jelen Általános Szerződési Feltételeket a velük kötött külön Értékesítési Keretszerződésben és annak mellékletei, valamint a Mediterrán Centrum megállapodás és mellékleteiben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni. 11.8. Ezen szerződésben nem szabályozott kérdésekre a magyar jog, ezen belül a Polgári Törvénykönyv szabályai irányadóak. 11.9. A mindenkor hatályos és érvényes Általános Szerződési Feltételek hatályos szövege a www.mediterran.hu honlapunkon megtalálható.

31


Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. H - 7754 Bóly, Tompa M. u. 10. Tel.: 69/569-950 Fax: 69/569-953 vevoszolg@mediterran.hu www.mediterran.hu

Mediterrán partner:

Termékkatalógus 2012  

Mediterrán termékkatalógus 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you