Page 1

Handleiding van: Prezi Doel van de tool: Online presentatie geven. Gebruik Opslaan Lay-out

Opties/functies

Voordelen Het is een programma waarbij de knoppen duidelijk aangeven waar ze voor bedoeld zijn. Het programma slaat zichzelf tussentijds op. Het is een groot presentatieveld. Er is een groot scala aan thema’s en stijlen. Er kunnen afbeeldingen in. Er kunnen videos in. Er kunnen PowerPoints in. Het is een dynamische presentatie.

Nadelen Er kan niet mee gewerkt worden als er geen internet is. Het kan alleen online opgeslagen worden.


Beschrijving: Ik ga naar: Account aanmaken:

Prezi is een tool waar je online een presentatie kunt maken. www.prezi.com -

Hoe gebruik je het:

Ga naar sign up. Vul je voornaam, achternaam, email adres en twee keer een wachtwoord in. Ga akkoord met de voorwaarden. Bekijk het volgende instructiefilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=9z9SF5N5b7A&feature=related

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Hoe sla je het op: Wat kun je ermee: Voorbeeld:

Klik op New Prezi. Geef de Prezi een naam. Kies een achtergrond. Om tekst te plaatsen klik je op add text. Dit kan op een willekeurige plek in de prezi.l Bij theme kun je een thema uitkiezen die er al is of bij theme wizard eigen kleuren samenstellen. Bij path kun je aangeven welke route je gaat maken. (Dit doe je meestal aan het eind). Bij Frame kun je een frame rondom je tekst zetten. Bij insert kun je foto’s en video’s uploaden.

Prezi zorgt ervoor dat er tussentijds wordt opgeslagen. Toch is het handig om nog een keertje op ‘saved’ te klikken in de linker bovenhoek. Daarna kun je de pagina wegklikken. Met prezi kun je een online presentatie maken. Het is een soort groot vel papier waar je een dynamische presentatie op kunt maken. Er kunnen filmpjes, foto’s en teksten in. Door middel van het path ga je naar de volgende ‘dia’.

Handleiding Prezi  
Handleiding Prezi  

Dit is de handleiding van Prezi met daarbij de voor en nadelen.

Advertisement