Medida-solutions Podo (NL)

Page 1

Ontdek digitale zolenvervaardiging! Deze high-tech toepassingen verminderen aanzienlijk de arbeidsuren!


Welke technieken bestaan er voor digitale zolenvervaardiging? U bouwt elke dag met passie en kennis aan de toekomst van uw praktijk. In het belang van uw patiënten, voorschrijvende artsen en medewerkers gaat u nadenken over de toekomst.

Werken wij reeds met de laatste technieken? Wordt dat verwacht door uw patiënten, voorschrijvende artsen en medewerkers? Waar werken uw concullega’s mee? Gaat u dadelijk investeren of laagdrempelig starten met een huurovereenkomst en productie uitbesteding? Heeft u reeds een toekomstgericht transformatieplan? Hoe implementeert en organiseert u deze innovatie intern binnen uw huidige maatname, productie en afleveringsflow?

Schrijf u in of herbekijk onze live webinars: webinar.medida-solutions.com/webinars


Wat heeft Medida Solutions u te bieden? Opgericht in 2005 bieden wij voetscanners, software, freesmachines en printers aan voor maatwerk zolen productie. U kunt investeren in deze apparatuur of laagdrempelig starten met huren mits uitbesteding van uw productie. Meer dan 500 professionals uit de Podotherapie, Podologie, Orthopedie in België, Nederland en Frankrijk zijn onze klanten. Wij kijken ernaar uit om ook U bij te staan in de innovatie en uitbouw van uw praktijk! Het open systeem biedt u grote tijdwinst bij het vervaardigen van uw zolen, een gewaarborgde reproductie en u heeft minder medewerkers nodig. Of u nu zelf wenst te frezen of het frezen wenst uit te besteden, in beide gevallen geniet u van kwaliteit, service en snelle levertijden!


Scanners Ons team gaat in samenwerking met u op zoek naar de voetenscanner die het beste bij uw praktijk past. Wenst u evenveel te zien als op een blauwdruk of wenst u hetzelfde resultaat als een gipsmodel? Welke maten wenst u te kennen? Enkel de lengte en breedte van de voeten? Of ook de hoogte van het mediaal gewelf? De vorm van de hielkuip? De druk bij het staan? De druk tijdens het blootsvoets stappen of de druk tijdens het stappen met schoenen en inlegzolen?

2D VOETSCANNER De 2D voetscanner maakt een zeer duidelijke foto van de plantaire zijde van de voeten. Het zoolmodel en de elementen kunnen erg makkelijk geplaatst worden. Ook aantekeningen die op de voeten gemaakt worden zijn zichtbaar op de scan. Handig voor wie heel specifiek een uitsparing wil maken.

PLANTAIRE 3D LASERSCANNER Onbelast, semi-belast of volledig belast vanuit neutrale of gecorrigeerde positie neemt deze scanner in enkele seconden een 3D scan van de plantaire zijde van de voet. U krijgt er meteen ook een 2D beeld bij! Erg handig als u een zool wilt maken vanaf het voetoppervlak en achteraf de 2D scan wil gebruiken om de elementen te plaatsen. Scant ook schuimdozen en leesten.

DRUKMAT 3D SENSOR VOETSCANNER Deze goedkope maar krachtige 3D scanner is erg interessant voor wie net start met zijn praktijk. Scant het plantaire voetoppervlak van beide voeten tegelijk door gebruik te maken van de plexiplaat, scant ook schuimdozen om hier zolen op te modelleren.

Zowel het zwaartepunt als de verschillende drukpunten zijn duidelijk zichtbaar op de statische en de dynamische metingen. Het maximale drukbeeld van een dynamische meting kunt u visualiseren onder de te modelleren zolen. Geweldig om te tonen aan uw patiënten, een echte meerwaarde voor uw praktijk.


Software De software functies geven u de mogelijkheid om het voetoppervlak als zool oppervlak te gebruiken, u maakt de nodige pronatie en supinatie, u past uw zolen volledig naar wens aan. U kunt gebruik maken van de Medida- of uw eigen bibliotheken van zolen, grondpatronen, elementen alsook van de vele tools zoals lengte, breedte, hoogte, valgus, varus, hielheffing, teensprong, balmaat, wreefmaat, hielmaat, uitsparingen enz. De digitale gegevens van de patiënt, maatnames, anamneses en zolen worden allemaal samen bewaard en kunnen ten alle tijden aangepast worden.

ZOLENSOFTWARE

De zolensoftware stelt u als therapeut in staat om in 5 stappen een paar maatwerkzolen te modelleren.

2

1 Juiste lengte en breedte zool instellen naargelang de voeten van de patiënt.

3

Biomechanische correcties uitvoeren, waaronder valgus/ varus of supinatie/ pronatie in mm’s of graden.

4 Materiaal dikte instellen over de totale lengte of enkel voorvoet of achtervoet.

5

Digitale 3D scan vanuit gecorrigeerde half belaste of onbelaste positie persen in de zool.

Elementen plaatsen. De elementen kunnen bovenop elkaar aangebracht worden of in elkaar overlopen

Hierna kunt u het binnenzoolmodel modelleren. Scannen of importeren van blauwdruk, 2D-voetscan, 3D-voetscan, schuimdoos en drukmeting mogelijk.


De verschillende printers en freesmachines variëren naargelang snelheid en grootte. CUBIX ZOLEN PRINTER Deze zolenprinter print zolen in verschillende hardheden in flexibele recycleerbare TPU. Ideaal voor dunne zolen of 3D zolen waarbij u verschillende hardheden wenst in te stellen en dadelijk beide zijden wenst te printen klaar voor in de schoenen. U kunt de geprinte zolen nadien nog bewerken of bekleden indien gewenst. Revolutionair!

GP103 Deze 103 is ideaal indien u dagelijks tot 16 paar zolen wenst te frezen. U freest binnen de 30 minuten 1 paar uit. Buitenafmetingen B 78cm D 85cm H 81cm

GP451 Wenst u dagelijks tot 32 paar zolen uit te frezen dan is deze 451 voor u! U freest binnen de 10 minuten 1 paar uit. Buitenafmetingen B 75cm D 90cm H 170cm


GP320 Wenst u dagelijks tot 50 paar zolen uit te frezen en 2 paar na elkaar opteer dan voor deze 320. U freest binnen de 8 minuten 1 paar uit. Buitenafmetingen B 155cm D 94cm H 204cm (H 186 cm indien bovenstuk eraf wordt gehaald)

U zult veel tijd winnen en toch volledig de controle over de vervaardiging van de zolen van uw patiënten behouden.

GP401 U heeft een grote zolenproductie, opteer dan voor deze 401 deze freest dagelijks tot 84 paar zolen. U kunt 10 paar zolen na elkaar frezen. U freest binnen de 8 minuten 1 paar zolen uit. Buitenafmetingen GP 400 : B 200cm D 104cm H 180cm GP 401 : B 241cm D 104cm H 180cm

Afhankelijk van uw capaciteit en doorgroei ambitie bespreken wij samen de geschikte freesmachine.

Met al de zolenfrezen kunnen beide zijden van de zolen gefreesd worden Jaarlijks komen wij het onderhoud uitvoeren, zo blijft alles perfect werken!


U meet digitaal de voeten van uw patiënt met

Zolen laten frezen en printen Binnen de 5 werkdagen ontvangt u de gefreesde of geprinte maatwerkzolen exact zoals u ze getekend

een voetscanner naar keuze, belast, half belast of onbelast in neutrale of gecorrigeerde positie. Na de maatname tekent u de zolen in vanaf het voetoppervlak of op basis van grondpatronen, elementen, functionele zolen. U modelleert het binnenzool model en stuurt deze digitaal door naar de Medida Solutions werkplaats.

heeft. U kan kiezen uit een ruim assortiment aan EVA materialen. Naast de klassieke unishore blokken 25, 40, 50, 60 en zelfs 70 kan u ook kiezen voor combi, sandwich, marble. Met de combi kan u ervoor kiezen om de achtervoet extra stabiliteit te geven in het hardere materiaal en de voorvoet in zachter materiaal. Bij de sandwich zijn verschillende hardheden boven elkaar opgebouwd en kan u bijvoorbeeld een zachtere uitsparing maken.

U kan kiezen uit harde of flexible recycleerbare TPU print filament om uw zolen FDM beide zijden te laten printen dadelijk klaar voor in de schoenen. Verkiest u een paar zeer dunne stevige zolen dan printen wij in SLS voor u.

U KUNT EEN SCANTOESTEL EN SOFTWARE HUREN MITS UITBESTEDING VAN UW PRODUCTIE! Super interessant! En het kan al vanaf 100€ per maand. Tijdens de huur overstappen op de aankoop van een scanner en/of software is steeds mogelijk. Het huren van een voetscanner en software biedt vele voordelen: • U heeft steeds de laatste nieuwe software. • Als uw scanner het laat afweten wordt deze onmiddellijk vervangen. • Ideaal om investeringen nog even uit te stellen. U kan een jaar lang testen met de software zonder verdere aankoopverplichting.


Welke problemen hadden de klanten en zijn nu opgelost? MEER GETUIGENISSEN? M E D I D A - S O LU T I O N S . C O M / N I E U W S

PAUL BOSCH Podologisch Centrum Focus • Kortenberg • België Sedert 2014 zijn wij trouwe klant van Medida Solutions, een middelgrote KMO waar wij als klant het gevoel bewaren een persoonlijke band te hebben met de medewerkers die een luisterend oor hebben naar de behoeften van ons als afnemers van uitgefreesde zolen. Binnen een termijn van enkele dagen ontvangen wij netjes uitgefreesde zolen die wij helemaal zelf ontwerpen in 3D! Een groot pluspunt is dat het eindproduct ook effectief je eigen ontwikkelde zool is. De software van Medida Solutions is gebruiksvriendelijk en betrouwbaar ook zijn wij zeer tevreden over de vlotte en sterke service.

Bij Annavita Podotherapie maken we sinds 2007 gebruik van de drukmat en software van Medida Solutions. Als podotherapeut heeft me dat veel duidelijkheid en inzicht gegeven. Ik bedoel klinisch gezien kan je met behulp van de drukmat meer gegevens verzamelen door middel van statische en dynamische drukmetingen. O.a het lichaamszwaartepunt, de drukverdeling, de ganglijn maar ook de snelheid van een stap. Voor de patiënt heeft dit ook meerwaarde omdat je de gemeten gegevens direct kan laten zien en uitleggen wat je gemeten hebt. Bij het verwerken en vertalen van de gegevens naar een zool is er in de bibliotheek mogelijk gemaakt om je eigen opzet van een zool te verwerken zodat je veel sneller een zooltje hebt ingetekend en niet steeds overnieuw alle elementen bij elkaar hoeft te zoeken. Wij laten de zolen bij Medida Solutions uitfrezen. Dit gaat heel makkelijk door met een druk op de knop de zool naar Medida te versturen. In een overzicht geef je aan uit welk materiaal en uit welke blok je de ingetekende zool wilt laten uitfrezen. Er is een grote keuze uit blokken met shore waardes uiteenlopend van 25-70 shore en er zijn ook combinaties mogelijk zodat je echt maatwerk kan leveren. De zolen worden naar ons eens per week opgestuurd.

ANNEMARIE VREESWIJK Annavita Podotherapie Capelle aan den Ijsel Nederland


Het team van Medida Solutions staat steeds voor u klaar met raad en daad!

Jarni Van den Bogaert Technical Consultant Noord Nederland

Sam Dillemans Technical Consultant Zuid Nederland

Seppe Olbrechts Technical Consultant Vlaanderen

Virginie Haerynck Zaakvoerder

+32 (0)470 96 63 30 jb@medida-solutions.com

+32 (0)470 81 18 61 sd@medida-solutions.com

+32 (0)470 70 19 38 so@medida-solutions.com

+32 (0)473 42 03 70 vh@medida-solutions.com

Volg onze Social Media kanalen en blijf op de hoogte van de laatste tendensen.

Geoffrey Cartereau Technical Consultant Wallonie & Nord de France

Lucas Huot Technical Consultant Sud de France

Robbert Rock Productie verantwoordelijke

+32(0)460 95 24 01 gc@medida-solutions.com

+32 (0)470 79 05 43 lh@medida-solutions.com

+32 (0)478 16 14 06 production@medida-solutions.com


“It takes a first step to create a footprint!”


Deze high-tech toepassingen zijn het resultaat van passie, energie en een pioniersgeest. Drie zaken die u en ons verbinden!

Dreefvelden 19 2860 Sint-Katelijne-Waver, België www.medida-solutions.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.